Münster beszámoló. Ezzel szemben, ahogy Németország fölé értünk borult, ködös, esős idő tárult elénk, a látótávolság majdnem 0 volt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Münster beszámoló. Ezzel szemben, ahogy Németország fölé értünk borult, ködös, esős idő tárult elénk, a látótávolság majdnem 0 volt."

Átírás

1 Münster beszámoló 2010 A bizonyítványosztáson tudtuk meg a hírt hogy mi ketten mehetünk ősszel a Münsteri tanulmányi útra. Nagyon örültünk neki bár kicsit izgultunk, mivel még egyikünk sem utazott repülővel. Augusztus 29-én pedig elérkezett a nagy nap, az indulás napja. 15 órakor találkoztunk a reptéren, és beálltunk a sorba, hogy leadjuk a bőröndjeinket, ezután még volt egy kis időnk. Ez alatt az idő alatt kimentünk a teraszra, és néztük a föl és leszálló gépeket. Lassan indulnunk kellett, így búcsút vettünk a családtól és becsekkoltunk. Kis várakozás után fölszállhattunk a buszra, ami a repülőhöz vitt. Szerencsénkre nagyon jó helyet fogtunk ki és ablak mellett ültünk. A felszállás előtti tájékoztatóból semmit nem értettünk, mivel angolul beszéltek. A felszállás nagy élmény volt bár kicsit félelmetes. Itt Magyarországon szerencsénkre szép napos időnk volt így nézelődhettünk, Ezzel szemben, ahogy Németország fölé értünk borult, ködös, esős idő tárult elénk, a látótávolság majdnem 0 volt.

2 A repülőről leszállva felvettük a poggyászt és elindultunk a buszhoz, ami a dortmundi pályaudvarhoz vitt. Ez az út kb perc volt. Eddig simán mentek a dolgok. A dortmundi Hauptbanhof nem hasonlítható az itthoni pályaudvarokhoz, sokkal nagyobb és bonyolultabb számunkra. A jegyeket automatából kellett volna megvenni, de nem nagyon tudtuk miket kell nyomogatni, ezért megkértünk egy fiatalembert hogy segítsen, így sikeresen megvettük a jegyet. Mivel gyorsvonatra szálltunk, 30 perc alatt Münsterbe értünk. A pályaudvaron találkoztunk a koordinátorunkkal Ulrich-al. Kocsival elmentünk a szállásra, ami egy nagyon szép bár kicsit kies helyen volt. Megmutatták a szobáinkat, és hogy mit hol találunk: konyha, fürdő, WC, mosógép. Külön-külön szobát kaptunk. A szállás nagyon kulturált és szép volt, egy apácák által vezetett kollégiumszerű hely. Ezután jött csak a java. Megkaptuk a térképet bejelölve a fontos helyekkel: a két munkahely, iskola és hogy most hol vagyunk, a 4 hétre vonatkozó napirendet és 1 heti bérletet. Ez után a sokk után elmentünk lefeküdni mivel az idő is már éjszaka 1 körül járt. A megérkezésünk utáni első nap szabadnap-. A hétfő általában szabadnap volt, mert az egyik virágüzlet zárva tartott aznap. Az egész környék nyugodt és csendes, barátságos emberekkel. A buszmegálló nem túl messze kb. 5perc sétára volt.

3 Előző este megbeszéltük, hogy elmegyünk és felfedezzük a várost, az iskolát és a virágüzleteket hogy ne külön-külön érjen minket majd meglepetés és tudjuk mihez mennyi időre lesz szükségünk, hogy időben odaérjünk. Szerencsére nagyon egyszerű és egyértelmű volt a buszközlekedés. Az első virágbolt, amit megnéztünk a Schrieverhoff volt. Ez a virágüzlet az itthoni Oázis kertészethez hasonlítható méreteiben, választékában, szolgáltatásaiban stb. Kissé ijesztő első körben, de aztán rájöttünk, hogy igazán jó itt dolgozni. A másik virágbolt Kraut und Rosen egy sokkal kisseb, barátságosabb üzlet. A két üzlet össze sem hasonlítható egymással, bár mind a kettőben nagyon kedvesek és barátságosak voltak, és nekünk való feladatokat kaptunk elvégzésre. Még aznap hazafelé bevásároltunk és vártuk a következő nap mit tartogat számunkra. A második napunk napirend szerint az iskola megismerése volt. Reggel korán keltünk, mert már 7:50-re bent kellett lennünk az iskolában. A buszon nagyon sok diák utazott és ez kicsit megtévesztőnek tűnt, mert azon a környéken még vagy 4-5 iskola volt. Az iskola neve Anne- Frank Berufskolleg Schule der Sekundarstufe II volt. Nem túl nagy iskola. Találkoztunk bent Uli-val, aki körbevezetett az egész iskolában, elmondta a történetét, miket lehet ott tanulni (meglepően sok mindent: érettségit és több szakmát is Pl.: szakács, virágkötő, fodrász, divattervező stb.) és megkaptuk az órarendet, amin a keddi és csütörtöki órák voltak, amiken részt kellett vennünk.

4 Mikor megbeszéltük ezeket a dolgokat Uli elvitt minket az üzletekbe bemutatkozni és megbeszélni ki hol és hánykor kezd holnap. Amikor végeztünk elvitt minket a Haupbanhofhoz és mehettünk haza. Ez a nap is viszonylag gyorsan eltelt. Hazaérve főztünk magunknak vacsorát és beszélgettünk. Szerdán az elő munkanap várt ránk. Én a Schrieverhoff-nál kezdtem. 9 órára kellett reggel beérnem, de ez nem okozott gondot, mert már tudtam az útvonalat. Körülbelül ¾ óra volt az oda út, de soha nem késtem inkább előbb is bent voltam. Bemutatkoztam mindenkinek (jó sokan voltak) és letisztáztuk a suli dolgot és megkaptam az első feladatomat. Csokrot kellett kötnöm. Azt hittem, hogy ez csak olyan próba csokor, de nem mikor megkötöttem mondták, hogy jöhet a következő és a következő. Nagyon jó volt, olyan csokrokat kötöttem amilyeneket csak én akartam és abból, amiből csak akartam és az emberek csak jöttek és vitték, mint a cukrot. Nagyon jó érzés volt és megdicsértek, mert jól és szorgalmasan dolgoztam és tetszett nekik, amit csináltam. Délután pedig megérkezett a kamion egyenesen Hollandiából a vágott virággal és a főnök fölment a kamionra és bevásárolt az üzletnek. Ezután pedig jöhetett a virágpucolás, ami kitartott a munkaidőm végéig. A virágüzletben töltöttem a következő pár napot is vasárnapig, bezárólag mert akkor szüneten voltunk. A csapat cserélődött majdnem naponta minden nap más volt az egész napi munka. Én szerdán csokrot kötöttem, csütörtökön összeültetéseket készítettem, pénteken pedig üvegházi dísznövényeket díszítettem

5 Szombaton pedig tűzött kis díszeket készítettem. A munkaidőm minden nap 9:00-tól 17:00-ig tartott, szombaton pedig 9:00-tól 13:00-ig. Az ebédszüneteket pontosan betartották, soha nem rohantak és mégis mindig minden megvolt akkorra, amikorra kellett, pontosan, hiba nélkül. Lenne mit tanulnunk tőlük! Eljött a vasárnap a szünet. Kaptunk programfüzeteket így kinézhettük a nekünk tetsző programokat. Megbeszéltük, hogy vasárnap megnézzük az állatkertet. Reggel fölkeltünk és elindultunk, hogy megnézzük az állatkertet. Szerencsénkre volt 1 busz, ami pont az állatkert előtt tett le. Nagyon tetszett az egész, az állatoknak nagyon nagy természetes kifutók vannak csinálva. Szerencsénkre, amikor ott voltunk akkor kezdődött egy delfin és fóka show, az egészet az első sorokból nézhettük.

6 Minden szabadidőnkben igyekeztünk minden nevezetességet megnézni, nagyon sok templom van a városban majdnem mindet láttuk. Sokat sétáltunk nézelődtünk, vásároltunk. Uli is sok programot szervezett nekünk sok helyre elvitt, és sok dolgot megmutatott nekünk. Többek között a Münster Stadtmuseum-ot, ahol idegenvezetés mellett meghallgattuk -persze németüla város kialakulásának történetét. Emellett megnéztük még a Botanischen Garten-t, ami egy nagy kastély kertjében kapott helyet. Szépen szétválogatva a növények élőhelyeik szerint pl.: hegyvidéki, trópusi, sivatagi stb. Nagyon szép volt az egész, nagyon tetszett. Ketten is megfordultunk sok helyen, templomokban, városban lévő nevezetességekben, nevezetességeken (Münster maraton), és sétáltunk az Aasee körül.

7 Mivel két hét után üzletet cseréltünk így én a Kraut und Rosen virágüzletben folytattam a munkát. A főnök Kathi nagyon kedves és segítőkész volt. Az üzlet a háza végében volt, kicsi, barátságos, de azért elég nagy forgalmú. Sok érdekes feladatot kaptam, amihez kreativitásra és kézügyességre volt szükség a megvalósításhoz. Szerettem mindkét helyen dolgozni. Az egyik szombaton Ulrich elvitt minket megnézni a mestervizsgát. Nagyon izgatottak voltunk. Az oda út 2-2,5 óra volt autóval, pedig ott még sebességkorlátozás sincs az autópályákon. Odaérve nagy csoda tárult elénk. Gyönyörű díszek, kompozíciók, csokrok és különleges technikák. Nagyon tetszett és nagyon sok ötlettel gazdagodtunk mind technikailag, mint anyaghasználatilag, egy feltöltődés volt számomra. Az idő nagyon lassan telt, amikor megérkeztünk Münsterbe de az idő múlásával nagyon megszerettük az egész környéket és minden mást is, így nagyon gyorsan elrepült az idő. Nagyon jól éreztük magunkat, és köszönjük mindenkinek, aki közreműködött és lehetővé tette nekünk ezt az utat. Olyan gyorsan eltelt az idő, hogy azon kaptuk magunkat, hogy már pakolnunk kell, és holnap indulunk. Vasárnap, amikor fölkeltünk már nagyon idegesek voltunk. A szobából kipakoltunk, kitakarítottunk pár nappal az indulás előtt már kifizettük a szállást, így azzal már nem kellett törődnünk. Ulrich jött értünk, hogy kivigyen minket a vonatállomásra, segített megvenni a jegyet és odakísért minket a peronhoz ahonnan indult a vonatunk. Elbúcsúztunk, jó utat kívánt nekünk és elment. Ott ültünk a vonatot várva és rájöttünk, hogy nem is akarunk hazamenni. De bejött a vonat és mi felszálltunk. Dortmundban kicsit bolyongtunk, mire megtaláltuk a buszt, de sikerült és perc múlva már a reptéren is voltunk- előbb is, mint terveztük. A váróban bemondták, hogy a gépünk előre láthatólag 3 órát késik, úgyhogy vártuk az indulást. Nagy nehezen feljutottunk a repülőre és indultunk haza. Ferihegyre kb körül értünk éjszaka éhesen, fáradtan, de itthon voltunk a szeretteinkkel. Nagyon ajánlom, mindenkinek a külföldi gyakorlatokat, nagyon sokat lehet tanulni, mind szakmailag, mind nyelvileg. Amennyire nem akartam először menni, annyira jól éreztem magam. Aki teheti menjen. Takács Dia

Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012.

Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012. Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012. Készítette: Molnár Dávid Gábor Nagykáta, Damjanich János Gimnázium és Szakközépiskola Munkahelyem logója. Első nap. Reggeli ébredéskor az idő kellemes volt. Megreggeliztem,

Részletesebben

Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló

Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló Készítette: Kekk Melitta 12./A osztályos tanuló Szakmai gyakorlat Németországban

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Amikor megtudtuk, hogy mi vagyunk azok a szerencsések, akik részt vehetnek a Holland utazáson, nagyon izgatottak lettünk. Mindenki nagy izgalommal várta, hogy milyen

Részletesebben

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa 2014.03.22. Indulás, a bepakolás nagyon mókás volt, mivel szinte alig fértünk be a két kocsiba. Az út hosszú volt, kimerülten érkeztünk

Részletesebben

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013.

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013. ZÁHONYI REBEKA Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS 2012. szeptember 2013. február Kiutazás előtti készületek Utazás Madridba Közvetlenül Madridba

Részletesebben

Vendégként érkezni, barátként távozni

Vendégként érkezni, barátként távozni PROJEKTNAPLÓ Határtalanul kirándulás hetedikeseknek Vendégként érkezni, barátként távozni Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 2014 tavaszán osztályfőnökünk, Éva néni arról tájékoztatott bennünket,

Részletesebben

Page 1 Vonatszerelvény BY MINDEN 220 óra Danyelle Diary of my látogatások félprofi Trans-kurva - Erotikus kronológiája Harry Aschke - 2013 libretto Publishing (Németország) Minden jog fenntartva Page 2

Részletesebben

Útinapló. Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája. 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából. Úti cél: Erdély

Útinapló. Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája. 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából. Úti cél: Erdély 1 Útinapló Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából Úti cél: Erdély A kirándulás időpontja: 2012.05.25.- 05.30. 1. nap 2012.05.24.-25. Csütörtök éjfélkor

Részletesebben

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október Köszöntő Kedves Olvasók! A KFG Hírlevél második évfolyamának első számát ajánljuk figyelmükbe, melyben hírt adunk a nyár és a tanévből eddig eltelt két hónap eseményeiről. Bemutatjuk szeptembertől itt

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok 1. Személyes adatok: MUNKANAPLÓ Név: Cím: 2. Intézményi adatok Pályázó intézmény neve: WEXEdU Alapítvány Címe: 2000 Szentendre Mathiász u. 8/A. E-mail: fabian@wexedu.hu khim@wexedu.hu enekesrita@freemail.hu

Részletesebben

Ferbruár Március hírei

Ferbruár Március hírei Jáki Nagy Márton Általános Iskola 9798 Ják, Szabadnép u. 29. Tel. / Fax: 06 94 556 156 E-mail: dmkatalin@freemail.hu Ják, 2014. február Ferbruár Március hírei Tartalom Matekguru Hangverseny Jákon Bp. Torna

Részletesebben

Viccek. Kultúrmix. Recept. Kirándulásaink. Hobbi-sarok

Viccek. Kultúrmix. Recept. Kirándulásaink. Hobbi-sarok Kultúrmix Viccek Recept Hobbi-sarok Kirándulásaink Comenius project - Tychy, Lengyelország Vasárnap délután a gimi második osztályának tíz, harmadik osztályának pedig három tanulója, na meg persze Krnčan

Részletesebben

15. nap a magyar Caminón

15. nap a magyar Caminón 15. nap a magyar Caminón Esztergomtól-Máriagyüdig Zarándoklat itthon Ami elindított: 2011 őszén a budafoki könyvtárba meghallgattam dr.papp Lajos és Rumi Imre beszámolóját a Magyar Zarándokútról. Ahogyan

Részletesebben

NAGYPÉNTEK MÁLTÁN - 1 - 1. Valetta

NAGYPÉNTEK MÁLTÁN - 1 - 1. Valetta 1. Valetta NAGYPÉNTEK MÁLTÁN Húsvét a katolikus vallásúak legnagyobb ünnepe. Ezt leginkább a fiam párjától tapasztaltam meg, aki ebben a vallásban nevelkedett fel. Figyelni kezdtem az interneten érkező

Részletesebben

Nemes 40 év NEMES-sel. A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében.

Nemes 40 év NEMES-sel. A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében. 1 Nemes 40 év NEMES-sel A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében. Akkor én, Palócz Anna 16 éves voltam. Nem akartam elmenni

Részletesebben

TERÁPIUM. Itt szembesültem azzal, hogy ez egy halálos, gyógyíthatatlan betegség. Visszavezetni lassan, kézen fogva

TERÁPIUM. Itt szembesültem azzal, hogy ez egy halálos, gyógyíthatatlan betegség. Visszavezetni lassan, kézen fogva TERÁPIUM 2015./I. évfolyam 1. szám A Félúton Alapítvány kiadványa Itt szembesültem azzal, hogy ez egy halálos, gyógyíthatatlan betegség Visszavezetni lassan, kézen fogva Vissza akartak kapni mint apát

Részletesebben

Utam a perfekt angolhoz. Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne?

Utam a perfekt angolhoz. Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne? Utam a perfekt angolhoz Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne? Előszó Okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből. E népi bölcsesség alapján nagyon kevés okos ember van a földön.

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Spanyolország Tarragona. Ludász Barbara

Erasmus beszámoló. Spanyolország Tarragona. Ludász Barbara Erasmus beszámoló Spanyolország Tarragona 2013/2014 II. félév Ludász Barbara 1 Tartalomjegyzék Erasmus beszámoló... 1 Bemutatkozás... 3 A kezdetek... 4 Oktatás... 6 Spanyol - katalán... 7 Élet az egyetemen

Részletesebben

CAEN - EM NORMANDIE. Város

CAEN - EM NORMANDIE. Város CAEN - EM NORMANDIE Egyik tavaszi félévemet a franciaországi Caen-ban töltöttem. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem Erasmusra. Eleinte féltem, de így visszanézve nem bántam meg. Döntésemhez

Részletesebben

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak.

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium www.cseresnyes.hu EGYENLŐ SÉG 2008 / május Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. csoportkép Erdélyben Balról jobbra, felső sor: Csaba bácsi, Tomi, Emese, Ádám,

Részletesebben

A Vállalkozói Központ Közalapítvány havonta megjelenő hírlevele

A Vállalkozói Központ Közalapítvány havonta megjelenő hírlevele I. évfolyam, 5. szám 2010. augusztus 10. A Vállalkozói Központ Közalapítvány havonta megjelenő hírlevele SZVK belső Amint arról már említést tettünk, a több munkavállalót kaptunk a Városgondnokság jóvoltából,

Részletesebben

Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07.

Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07. Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07. A Magyarországon bevezetésre kerülő duális rendszer sok problémát vet fel, ugyanakkor nem vitatható az új forma létjogosultsága.

Részletesebben

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról...

Szeretnék valami lenni. Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Hajléktalan emberek történetei életről, munkáról, tanulásról... Szerkesztőbizottság: Breitner Péter Gurály Zoltán Győri Péter Kártyás Irén Mezei György Pelle József Virág Tamás Szerkesztette: Fehér Boróka

Részletesebben

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Hallgatói beszámolók Eddigi kiutazók: 2014/15 őszi félév Baricz Márton 2012/13 tavaszi félév Domján Szabolcs Szécsényi Ákos 2011/2012 tavaszi félév Nagy Judit 2011/2012

Részletesebben

13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23.

13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23. 13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23. 2015. június 2014/2015. Rotary év Tartalomjegyzék A 2015. június 13-i Charter évforduló ünnepség résztvevői Balról

Részletesebben

Versailles-i tanulmányút

Versailles-i tanulmányút Versailles-i tanulmányút Versailles egy gyönyörűszép, színes és növényben rendkívűl gazdag város.paris 5-ös körzetében található, amely az utolsó körgyűrű a 12 millió fős nagyvárosban. Franciaországba

Részletesebben

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak.

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium www.cseresnyes.hu EGYENLŐ SÉG Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. Balról jobbra, felső sor: Balázs, Gyuri, Norbi, Imi, Tamás, Szandi, Kati, Lídia alsó sor: Szabolcs,

Részletesebben

Aranyeső Afrikában. XIII. évfolyam 2. szám n SZERVUSZ

Aranyeső Afrikában. XIII. évfolyam 2. szám n SZERVUSZ XIII. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM 2013. Október Aranyeső Afrikában XIII. évfolyam 2. szám n SZERVUSZ 1 DURBAN 2013 2 SZERVUSZ n XIII. évfolyam 2. szám Nyitás L A P U N K T A R T A L M Á B Ó L : Edzőtábor... 4 Lelki

Részletesebben