J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottságának április 20-án a Fischl-házban (8630 Balatonboglár, Erzsébet u ) megtartott órakor kezdődő nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Sziberth László a bizottság elnöke Türjei Attila bizottsági tag Sümegi Tamás bizottsági tag Mészáros Miklós polgármester Dr. Markó Péter jegyző, Csere Viktória pénzügyi osztályvezető, Tóth Zoltán igazgatási osztályvezető, Gáspár László referens, Szunyogh Ferenc közterület-felügyelő, Ágoston Éva jegyzőkönyvvezető a hivatal részéről Tormáné Burics Ágnes, Gergely Piroska, Béres Krisztina, Dr. Balázs Lajos intézményvezetők, Szabó György referens Dr. Györe Zsuzsanna jogi tanácsadó, Kahó Ildikó belső ellenőr, Pór Péter főépítész Távol maradt: Vargáné Székely Edina bizottsági tag (igazoltan) Köszönti a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság ülésén megjelenteket. Az 5 tagú bizottságból 4 fő megjelent, 1 fő igazoltan van távol, az ülés határozatképes, azt megnyitja. A bizottság nyílt jegyzőkönyvének hitelesítésére felkéri Keserű Zoltán és Türjei Attila bizottsági tagokat. Szavazásra bocsátja a javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 71/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság ot jegyzőkönyv hitelesítőnek elfogadja. Bizottságának 72/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság Türjei Attila bizottsági tagot jegyzőkönyv hitelesítőnek elfogadja. Elsőként vendégjogon - a évi belső ellenőrzési tapasztalatokról és a belső kontrollrendszerről szóló előterjesztést tárgyalja a bizottság, majd a jelenlévő

2 2 főépítész tájékoztatást ad a TOP pályázatokkal kapcsolatban. Ezt követően pedig a Platán tér közlekedési rendjéről szóló előterjesztést javasolja tárgyalni. Csere Andrea alpolgármester megérkezik az ülésre. Mészáros Miklós polgármester Mivel el kell mennie, kéri az őt érintő napirendeket is előre venni, továbbá kéri levenni a Siófoki Hivatásos Tűzoltóság évi tevékenységéről szóló beszámolót, mert a tűzoltóság képviselője nem tud részt venni a képviselő-testületi ülésen, ezért javasolja, hogy májusban tárgyalja a bizottság is az előterjesztést. Türjei Attila bizottsági tag Kéri az egyebekkel kiegészíteni a napirendet. Dr. Markó Péter jegyző A Boglári Általános Iskola átszervezésével kapcsolatban Ordacsehi Község rendkívüli ülésen dönt, azt követően tudja a hivatal beterjeszteni a képviselő-testület elé az intézmény átszervezésére vonatkozó előterjesztést. Türjei Attila bizottsági tag Ettől függetlenül beszéljenek a témáról. Szavazásra bocsátja a módosított napirendet. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 73/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság az alábbiak szerint fogadja el a módosított napirendet: Nyílt ülés: 1. Határozat a évi belső ellenőrzési tapasztalatokról és a belső kontrollrendszerről (PVÜB) 2. TOP pályázatokkal kapcsolatos aktuális kérdések Előadó: Pór Péter főépítész 3. Platán tér közlekedési rendje (PVÜB, HB) 4. Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelet módosítása (PVÜB) 5. Zárszámadási rendelet alkotása a költségvetés évi végrehajtásáról (PVÜB, HB, EÜSZOCB, Szőlőskislaki RÖNK, Jankovich RÖNK) 6. Önkormányzati elismerések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/2012.(V.14.) önkormányzati rendelet módosítása (PVÜB, HB)

3 7. Beszámoló a évi gazdálkodás átmeneti viteléről szóló rendelet végrehajtásáról (PVÜB) 8. Szociális feladatok ellátására vonatkozó megállapodás megkötése Ordacsehi Község településsel (PVÜB, EÜSZOCB) 9. Boglári Általános Iskola átszervezése (PVÜB, HB, Szőlőskislaki RÖNK) évi turisztikai szezon előkészítése (PVÜB, HB, Jankovich RÖNK) 11.Homokfoci pálya bővítése a Platán strandon (PVÜB, HB) 12.Bem utcai lakosok kérelme a temetőbővítéssel kapcsolatban (PVÜB) 13.Az Árpád és a Lejtő utcák forgalmi rendjének felülvizsgálata (PVÜB) 14. Segítő kezek Szociális és Házi Segítségnyújtó Alapítvány beszámolója (PVÜB, EÜSZOCB) Előadó: az alapítvány elnöke 15.Boglár Napja rendezvényeinek előkészítése (PVÜB, HB) 16.Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról (PVÜB, Szőlőskislaki RÖNK) Előadó: Dr. Markó Péter jegyző 17.Beszámoló a Közterület-fenntartó Szervezet tevékenységéről (PVÜB, Szőlőskislaki RÖNK) Előadó: Hujber Lászlóné intézményvezető 18.Egyéb Bejelenti amennyiben nem tud részt venni az ülésen fogja helyettesíteni. Kéri, hogy a többi bizottsági elnök is jelölje ki a helyettesítőjét. Koós Marianna és Hujber Lászlóné intézményvezetők megérkeznek az ülésre Határozat a évi belső ellenőrzési tapasztalatokról és a belső kontrollrendszerről (PVÜB) Kéri, hogy az anyag kapcsán készülő intézkedési terv végrehajtására is térjen ki a belső ellenőr az utóellenőrzéskor. Szavazásra bocsátja a évi ellenőrzési jelentést. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 74/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság Balatonboglár Város Önkormányzat és Intézményei évi belső ellenőrzéséről szóló beszámolót elfogadásra javasolja.

4 4 2. TOP pályázatokkal kapcsolatos aktuális kérdések Előadó: Pór Péter főépítész Pór Péter főépítész Tájékoztatást ad a beadandó TOP pályázatokról: 1. Turisztikai pályázat: strandfejlesztés: 207 millió forint + ÁFA - Platán strand és a kikötő közti terület fejlesztése - Buborék sétány fejlesztése (élményfürdő mögötti É-D irányban húzódó terület) - Parti sétány folytatása a Széchenyi utcáig Részletezve: - burkolt sétány, homokos partszakasz építése, hajómúzeum környékén játszótér, vízi szökőkút, zöldfelület fejlesztés - árusító pavilonok építése, sportpálya (kosárlabda, kézilabda, gördeszka pálya) kialakítása - Parti sétány folytatása Széchenyi utcáig, vendéglátó helyeknél burkolt felület kialakítása, parkoló építés Meglévő gumiborítású sportpálya felújítása és a kerítés építése belefér-e a pályázatba? Pór Péter főépítész Nem lehet beletenni, de keresik a megoldást a problémára. A következő projekt: 2. Platán Alapszolgáltatási Központ felújítása: 55 millió forint + ÁFA m2 épületfelújítás, parkoló felújítás, kerítés építés, udvar rendezése 3. Óvoda udvar rendezése: eft + ÁFA - korcsoportoknak megfelelő játékok, kerékpár, babakocsi tároló 3. Platán tér közlekedési rendje (PVÜB, HB) Pór Péter főépítész Véleménye szerint a Platán teret fizikailag is le kellene zárni, a táblák kihelyezése önmagában nem elég. Egyeztetést javasol az ottani vállalkozókkal. Az áruszállítást meg kell oldani, parkoló hely kialakítását javasolja. Egyetért a vállalkozókkal történő egyeztetéssel, kéri, hogy a főépítész vegyen részt a megbeszélésen. Szunyogh Ferenc közterület-felügyelő A táblák kihelyezése azért szükséges, mert így fel lehet lépni a szabálysértőkkel szemben. Egyetért a fizikai akadály kihelyezésével és az ottani vállalkozókkal történő egyeztetéssel is. Következő ülésre javaslatot kér a szankcionálás lehetőségeire és a fizikai akadály kihelyezésére vonatkozóan.

5 5 A Platán tér lefelé vezető útja egyirányú, rendszeresen kétirányúnak használják az autósok. Dr. Markó Péter jegyző Ezt a problémát jelezte a rendőrség felé, kérte a terület többszöri ellenőrzését. Szavazásra bocsátja az elhangzottakat. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 75/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság javasolja a következő ülésre kiegészíteni az előterjesztést a bizottsági ülésen elhangzottaknak megfelelően: - egyeztetés a Platán téri vállalkozókkal, véleményük kikérése - áruszállítás megoldása (parkoló helyek kialakítása), - fizikai akadály a behajtás megakadályozására, - szabálysértők szankcionálása 4. Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelet módosítása (PVÜB) Az Epres utcai ingatlanok ügyében történt-e előrelépés? Dr. Markó Péter jegyző Az önkormányzat ügyvédje felvette a kapcsolatot a két érintett családdal, de elzárkóztak a megegyezéstől, valószínűleg peres eljárás keretében tudja az önkormányzat érvényesíteni a jogait. Peresítse az önkormányzat az ügyet. Szavazásra bocsátja a költségvetésmódosítást. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 76/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság elfogadásra javasolja az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelet módosítását.

6 6 5. Zárszámadási rendelet alkotása a költségvetés évi végrehajtásáról (PVÜB, HB, EÜSZOCB, Szőlőskislaki RÖNK, Jankovich RÖNK) A II, IV, V. vízgyűjtő tervezésére vonatkozóan megtörtént-e a tervezői megbízás? Gáspár László referens A II. vízgyűjtőre szerződést kötöttek, még nem kapták meg a terveket. Az önkormányzati döntés megszületett mindhárom vízgyűjtőre, szerződést kellett volna kötni egy olyan tervezővel, aki vállalni tudja a tervezési munka elvégzését. Elfogadhatatlan ez az eljárás. Ugyanakkor megköszöni a zárszámadásról szóló átlátható, világos előterjesztést. Szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 77/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság elfogadásra javasolja az önkormányzat évi költségvetési zárszámadásáról szóló rendeletet. 6. Önkormányzati elismerések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/2012.(V.14.) önkormányzati rendelet módosítása (PVÜB, HB) Javaslatot tesz a Jankovich-telepi Településrészi Önkormányzat mintájára Pro parte urbis Szőlőskislak coloniae Balatonboglár megnevezésű elismerés adományozására és a rendeletben történő szerepeltetésére. A rendeletet illetően az alábbi pontosítást teszi: a döntést hozó képviselő-testületi ülés időpontja előtti hét csütörtök óráig lehet leadni a javaslatokat a kitüntető díjakra. Türjei Attila bizottsági tag A döntést hozó képviselő-testületi ülést megelőzően hét nappal szöveg célszerűbb lenne. Jogos az észrevétel, támogatja. Szavazásra bocsátja a pontosítást. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 4 fő vesz részt a szavazásban.

7 7 Bizottságának 78/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság az önkormányzati elismerések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/2012.(V.14.) önkormányzati rendelet módosításával kapcsolatban az alábbi pontosítást teszi és ennek megfelelően javasolja elfogadni a rendeletet: - a döntést hozó képviselő-testületi ülést megelőzően hét nappal van lehetőség leadni a javaslatokat a kitüntető díjakra. - Javaslatot tesz Pro parte urbis Szőlőskislak coloniae Balatonboglár megnevezésű elismerés adományozására és a rendeletben történő szerepeltetésére. 7. Beszámoló a évi gazdálkodás átmeneti viteléről szóló rendelet végrehajtásáról (PVÜB) Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 79/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság a évi költségvetés átmeneti viteléről szóló 28/2015.(XII.21.) számú rendelet végrehajtásáról készített beszámolót elfogadásra javasolja. 8. Szociális feladatok ellátására vonatkozó megállapodás megkötése Ordacsehi Község településsel (PVÜB, EÜSZOCB) Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 80/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság javasolja felhatalmazni a polgármestert a szociális feladatok ellátására vonatkozó Feladat-ellátási Szerződés aláírására.

8 8 9. Boglári Általános Iskola átszervezése (PVÜB, HB, Szőlőskislaki RÖNK) Türjei Attila bizottság tag A fonyódi tankerület azt kezdeményezte, hogy az általános iskola ordacsehi telephelye szűnjön meg. 8 gyermek jár az intézménybe, újabb beiratkozó nincs, a létszámadatok alátámasztják a KLIK indítványát. Dr. Györe Zsuzsanna jogi tanácsadó Hogyan érinti az ott dolgozó pedagógusokat ez a változás? Türjei Attila bizottság tag Az idegen nyelvet oktató tanár a boglári iskolában is tanít, nyugdíjazás miatt pedig a másik esetben is megoldódik a foglalkoztatás. Amennyiben Ordacsehi község támogatja a telephely megszüntetését, javasolja azt támogatni. Szavazásra bocsátja a javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 4 fő vesz részt a szavazásban. Bizottságának 81/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság javasolja - amennyiben Ordacsehi község támogatja az általános iskola telephelyének megszüntetését - javasolja azt a boglári képviselő-testületnek támogatni évi turisztikai szezon előkészítése (PVÜB, HB, Jankovich RÖNK) Mészáros Miklós polgármester A Humán Bizottság javasolta a település kártya rendszer módosítását úgy, hogy a Boglár Kártyán szerepeljen rajta a tényleges itt tartózkodás időtartama, a kártya érvényességi idejeként. A Boglár Kártya kedvezményeit a Buborék élményfürdő esetében 50 %-ról 33,33 %-ra javasolta csökkenteni a bizottság változatlan jegyárak mellett. Felmerült javaslatként, hogy óra után a boglári lakcímmel rendelkezők 20 % kedvezményt kaphassanak az élményfürdőben. Igény merült fel kísérő jegy bevezetésére. Továbbá javasolták két helyre (Buborék élménystrand, Gömbkilátó) kártyaleolvasó terminál telepítését. Keserű Zoltán turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok Támogatja a kártya rendszer módosítására tett javaslatot és elfogadható az élményfürdő esetében a kedvezmény csökkentésére tett indítvány. A tavalyihoz hasonlóan az idén is megjelenik a havi programfüzet, de a havi programajánló mellett egész szezonra szóló program kiadvány elkészítésére is javaslat született.

9 9 Dr. Györe Zsuzsanna jogi tanácsadó Javasolja a honlapon is megjelentetni a kiadványokat. Keserű Zoltán turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok Egységes megjelenés kialakítását javasolja az információs pontokat illetően, beleértve az utazási irodákat is. A tapasztalatok szerint nem lenne célszerű a Fischl-házat a nyári szezonban szombaton óráig nyitva tartani? Türjei Attila bizottság tag Egyetért a hosszabb nyitva tartásra vonatkozó javaslattal. Sümegi Tamás bizottsági tag Az utazási irodák óráig vannak nyitva a nyári szezonban. Mészáros Miklósné turisztika referens A tapasztalatok azt mutatják, inkább a délelőtti órákban van igény az iroda nyitva tartására, délután strandolnak a vendégek, de természetesen megoldható a hosszabb nyitva tartás. Gergely Piroska intézményvezető A Humán Bizottság ülésén felmerült, célszerű lenne megoldani a kiállító helyeken a folyamatos, szünnap nélküli nyitva tartást. Erre nyitott az intézmény, megoldható a kérés. Keserű Zoltán turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok Kéri, hogy a programfüzetek elkészítéséhez minél hamarabb adják le érintettek a programokat. Támogatja a nyári szezonban a Fischl-ház szombaton óráig történő meghosszabbított nyitva tartását. A Boglár Kártya kedvezményeit a Buborék élményfürdő és a Gömbkilátó esetében 33,33 %-ban, a kiállítóhelyek vonatkozásában pedig 50 %-ban javasolja meghatározni. Szavazásra bocsátja a javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 82/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság a Boglár Kártya kedvezményeit az alábbiak szerint javasolja meghatározni: Buborék: 33,3 % Kiállítóhelyek: 50 % Gömbkilátó: 33,3 % Szavazásra bocsátja a határozati javaslat 1-3. pontját a polgármester kiegészítésével. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 4 fő vesz részt a szavazásban.

10 10 Bizottságának 83/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság 1.) a településkártya-rendszer igénylésének és kiadmányozásának módját javasolja változatlanul fenntartani azzal a rendszermódosítással, hogy a Boglár Kártyán szerepeljen rajta a tényleges itt tartózkodás időtartama, a kártya érvényességi idejeként. Továbbá javasolja két helyre (Buborék élménystrand, Gömbkilátó) kártyaleolvasó terminál telepítését. 2.) A személyes kártya éves díját 2016-ban 1000 Ft-ban és az előző években kiváltott kártyák meghosszabbításának díját is 1000 Ft-ban javasolja meghatározni. A családi kártya éves díja 2016-ban 2500 Ft, az előző évben kiváltott kártyák meghosszabbításának díja 2500 Ft legyen. 3.) A bizottság támogatja, hogy az önkormányzat felhívással forduljon a város területén működő vállalkozásokhoz, rendezvényszervezőkhöz (szállás, vendéglátás, kereskedelem, egyéb szolgáltatások), hogy a kártyatulajdonosoknak nyújtott kedvezményekkel csatlakozhassanak a rendszerhez. Javasolja, hogy a csatlakozókkal az önkormányzat az adott évre szóló megállapodást kössön. Szavazásra bocsátja a Buborék élményfürdővel kapcsolatos határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 4 fő vesz részt a szavazásban. Bizottságának 84/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság 1.) javasolja eltörölni a Buborék Élménystrandon a napijegyet, az 1 és 3 órás jegyek árán nem változtatni. 2.) javasolja bevezetni a Buborék Élménystrandon a kísérőjegyet, mely egységesen 300 Ft és erre megkülönböztető színű karszalagot bevezetni úgy, hogy a kísérőjegy nem jogosít fel az élményelemek használatára. 3.) A bizottság támogatja azt a javaslatot, hogy óra után a boglári lakcímmel rendelkezők 20 % kedvezményt kaphassanak az élményfürdőben. 4.) Támogatja, hogy a Boglár-kártya és a Buborék élményfürdőben adott egyéb kedvezmények (nyugdíjas, csoportos, családi) nem vonhatóak össze. A Közterület-fenntartó Szervezet anyagához megjegyzi, a közlekedési táblák helyreállítása törtéjen meg. Kéri, hogy az utcanévtáblák pótlását is végezze el a hivatal. Csere Andrea alpolgármester Szőlőskislakon rossz helyre kerültek az utcanévtáblák. Pór Péter főépítész A Platán sor közti kidőlt faoszlopokra hívja fel a figyelmet.

11 11 Ismételten szóba hozza a piac árusító helyei beázásának problémáját. Pór Péter főépítész Az árusító helyekre a csatorna felszerelése ,- Ft-ba kerülne. Történt-e előrelépés a kislaki gondnok ügyében? Hujber Lászlóné intézményvezető Tájékoztatást ad a kislaki gondnokkal kapcsolatban történt személyi változásról. Felhívja a figyelmet, hogy a BÁBEL SOUND szervezőivel együttműködés (testületi döntés) szükséges, mivel önkormányzati területen valósul meg a programsorozat. 11. Homokfoci pálya bővítése a Platán strandon (PVÜB, HB) A tervezésnél hogy lehetett ennyire alultervezni a pálya bővítés költségét? Nehezményezi, hogy a költségvetés tervezésénél négy évvel ezelőtti adatokat vett alapul a hivatal. Tudomása szerint a Humán Bizottság ülésén felmerült, hogy a strandfenntartóval egyeztetés szükséges fakivágás ügyében, mellyel csökkenthető lehet a költség. A labdarúgó pálya mikor használható? Szabó György referens Múlt hét pénteken a kivitelező két hetet javasolt, amíg még nem célszerű használni a pályát. Véleménye szerint jobb lenne csak szeptembertől igénybe venni, de a kivitelező szerint - két hét múlva hetente egy mérkőzést lehetne rajta játszani. Kérdés, hogy a MÉFA fesztiválon használható-e a pálya? Szabó György referens Egyeztetés szükséges, a létszámtól, programtól függ a terhelhetőség. Mikorra várható az Urányi sportcsarnok használatával kapcsolatos egyeztetés? Szabó György referens Véleménye szerint a következő havi ülésre már bekerülhet az anyag ezzel kapcsolatban. Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi,

12 12 Bizottságának 85/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság támogatja a Platán strandon meglévő homokfoci pálya bővítésének az önkormányzat évi költségvetésében szereplő előirányzata bruttó ezer Ft-ra történő emelését. 12. Bem utcai lakosok kérelme a temetőbővítéssel kapcsolatban (PVÜB) Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 86/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság javasolja felkérni a polgármestert, hogy hívja meg az érintett ingatlanok tulajdonosait érdekegyeztető megbeszélésre az Attila utcai temető bővítésével kapcsolatban. 13. Az Árpád és a Lejtő utcák forgalmi rendjének felülvizsgálata (PVÜB) Nem támogatja az Árpád utca forgalmi rendjének a megváltoztatását, a buszokat is kitiltaná (kivételt képezne a város busza), és a Március 15-ei téren engedélyezné a parkolásukat. Az Árpád u. 2. bontásával egy rendezett terület jöhet létre, ahol a parkolás is biztosított lehet. A Lejtő utca maradjon kétirányú és legyen megtiltva a parkolás. Szavazásra bocsátja a határozati javaslat 1. pontját. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság egyhangúlag (4 nem szavazattal) nem támogatja a javaslatot és az alábbi Bizottságának 87/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság nem támogatja a Lejtő utcában egyirányú forgalmi rend bevezetését úgy, hogy a forgalom az Árpád utca felől a Gaál Gaszton utca felé történhet. Továbbá, hogy a Lejtő utcában az forgalom iránya szerinti jobb oldalon a megállást és várakozást a járművek számára lehetővé kell tenni. Szavazásra bocsátja a határozati javaslat 2. pontját. Megállapítja, hogy a Pénzügyi,

13 13 A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság 3 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem támogatja a javaslatot és az alábbi Bizottságának 88/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság nem támogatja, hogy az Árpád utcában egyirányú forgalmat alakítsanak ki a Lejtő utca és a Templom utca közötti szakaszon úgy, hogy a forgalom iránya a délről északi irányba történjen (a Templom utca irányába). A Lejtő utcában marad a kétirányú forgalom a megállni tilos tábla visszahelyezésével. Gergely Piroska intézményvezető Igény merült fel a kulturháznál mozgáskorlátozottak részére parkoló hely kijelölésére. Szavazásra bocsátja a javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 4 fő vesz részt a szavazásban. Bizottságának 89/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság támogatja az általános iskolánál egy, a kulturális központnál két mozgáskorlátozottak részére parkoló hely kijelölését. kimegy az ülésről, a bizottság létszáma 3 fő. 14. Segítő kezek Szociális és Házi Segítségnyújtó Alapítvány beszámolója (PVÜB, EÜSZOCB) Előadó: az alapítvány elnöke Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 3 fő vesz részt a szavazásban. A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság egyhangúlag (3 fő) az alábbi Bizottságának 90/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság elfogadásra javasolja a Segítő kezek Szociális és Házi Segítségnyújtó Alapítvány évi szakmai beszámolóját. visszajön az ülésre, a bizottság létszáma 4 fő.

14 Boglár Napja rendezvényeinek előkészítése (PVÜB, HB) Polgármester úrnak időközben el kellett mennie, a Város Napjával kapcsolatos tájékoztatót a testületi ülésen tovább tárgyalják. Türjei Attila bizottsági tag kimegy az ülésről, a bizottság létszáma 3 fő. 16. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról (PVÜB, Szőlőskislaki RÖNK) Előadó: Dr. Markó Péter jegyző A Platán tér közlekedési rendjével összefüggésben felmerült a szankcionálás szabályozása, mely testületi hatáskör, érintett rendelet kerüljön be a következő ülésre. A végrehajtási és tervezési hiányosságok miatt nem fogadja el a beszámolót. Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság részéről 3 fő vesz részt a szavazásban. A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság egyhangúlag (3 nem szavazattal) nem támogatja a határozati javaslatot és az alábbi Bizottságának 91/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság a Balatonboglár Közös Önkormányzati Hivatal évi munkájáról szóló beszámolót nem javasolja elfogadni. Türjei Attila bizottsági tag visszajön az ülésre, a bizottság létszáma 4 fő. 17. Beszámoló a Közterület-fenntartó Szervezet tevékenységéről (PVÜB, Szőlőskislaki RÖNK) Előadó: Hujber Lászlóné intézményvezető Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Megállapítja, hogy a Pénzügyi, Bizottságának 92/2016.(IV.20.) határozata A Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottság elfogadásra javasolja a Közterületfenntartó Szervezet tevékenységéről szóló beszámolót.

15 Egyéb Türjei Attila bizottság tag Felhívja a figyelmet az iskolai térítési díj be nem fizetése miatti problémára, melynek oka, hogy nincs szankcionálva, így nem lehet eredményesen fellépni a nem fizetőkkel szemben. A hivatal tegyen javaslatot a probléma megoldására. Türjei Attila bizottság tag Szerinte jegyrendszert kellene bevezetni. Van erre modernebb megoldás is. Vizsgálja meg a hivatal, mi a legegyszerűbb megoldás, ha testületi hatáskör, kerüljön be a testületi ülésre. Kell-e engedély az Árpád u 2. szám alatti ingatlan bontásához? Pór Péter főépítész Folyamatban van az ún. bontás tudomásulvételi engedély, mely egyszerűbb folyamat, ebben az esetben nem kell az engedélyezési folyamatot végig várni. Mikor kerül fel a honlapra a bontási hirdetmény? A városi konyha működtetéséről készüljön előterjesztés a májusi ülésre (technikai felszerelés, személyzet, működtetés stb.). A bizottság elnöke bezárja az ülést. K.m.f. A jegyzőkönyv hitelesítő: Dr. Sziberth László bizottsági elnök Keserű Zoltán bizottsági tag Türjei Attila bizottsági tag

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Városfejlesztési, Ügyrendi Bizottságának 2016. március 23-án a Fischl-házban (8630 Balatonboglár, Erzsébet

Részletesebben

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 29-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 29-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 29-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 88-95 d, rendelete: 8-9 T á r g y s o r o z a t a 1.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április 25-én 8 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jegyzői iroda Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester, Ablonczy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 41 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. április 29. -én Jászboldogháza Önkormányzati Képviselőtestületének soros ülésén 15.00 órakor, a Jászboldogháza Községháza, Rákóczi u. 27. alatti tanácskozó termében.

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 21-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 44-46/2011. (VI. 21.) d, rendeletei: Iktatószáma:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről. Ülés helye: Rábai Miklós Művelődési Ház házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 109 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2014. szeptember 11-én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 6-án 16,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 6-án 16,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Szám: 192-33/2011. Készült: 3 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 6-án 16,00 órai kezdettel megtartott nyilvános

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 33/2010. (IV. 8.) önkormányzati testületi határozat a 148/2009. (XII. 10.) határozat módosításáról. 34/2010.

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 23-2/2012. JEGYZŐKÖNYV Balajt község önkormányzati Képviselő-testületének 2012. évi január hó 25. napján, szerda 10

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 162/2012.(XII.17.) Döntés az érvénytelen jegyzői pályázatokról 163/2012.(XII.17.)

Részletesebben

137 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 1-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 54/2014.

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-46/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott üléséről Tartalmazza: 219-226/2013.(X.16.) számú határozatokat 19-20/2013.(X.21.) rendeleteket JEGYZŐKÖNYV Készült: Csörög Község Önkormányzat

Részletesebben

a Képviselő-testület 2013. szeptember 11-én megtartott nyilvános üléséről

a Képviselő-testület 2013. szeptember 11-én megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2013. szeptember 11-én megtartott nyilvános üléséről Tartalmazza: 193-204/2013.(IX.11.) számú határozatokat 17/2013.(IX.23.) rendeletet JEGYZŐKÖNYV Készült: Csörög Község

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-án, 17.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-án, 17.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-án, 17.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve 108/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 2-án (szerdán) 16:00 órai kezdettel megtartott üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak:

Részletesebben

15/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. december 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

15/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. december 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve 15/2013. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. december 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 18/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2015. december 14-én megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 17/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2015.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. december 17- én a Körjegyzőségi Hivatal hivatalos helyiségében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. Távol lévők: Kósa Gábor képviselő - igazoltan van távol -

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. Távol lévők: Kósa Gábor képviselő - igazoltan van távol - Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-57 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. november 11-én 17:00-kor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Burgyánné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről Psz/51/7/2015.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 39/2015. (V.27.) sz. Képviselőtestületi Határozat 40/2015.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. február 5-én a Művelődési Ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2012. augusztus 13.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2012. augusztus 13-án 15.00 órakor

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-5/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-14/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2004. november 25-én megtartott üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve 4/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv-hitelesítő elfogadása 5/2014.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. november 25-én 17,00 órai kezdettel. tartott közmeghallgatásáról

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. november 25-én 17,00 órai kezdettel. tartott közmeghallgatásáról 28 / 2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 25-én 17,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról A képviselő-testületi közmeghallgatás helyszíne:

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 31-én 18 óra 00 perckor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 7 fős testület 6 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 7 fős testület 6 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 29.-én, az önkormányzat házasságkötő termében 18 órai kezdettel megtartott, soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-5/2014. ikt.sz. I-1/9-5/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott nyílt ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki Róbert

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D- 17-3 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 8-án 17 órai kezdettel

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szántód Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009.szeptember 7.napján megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szántód Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009.szeptember 7.napján megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szántód Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009.szeptember 7.napján megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dolgos János polgármester, Kárpáti József, Kovács Zsolt, Kurdiné

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. február 10-én (csütörtökön) 18 órakor a Széchenyi

Részletesebben

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 16-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 16-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2014.NY. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 39- /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 16-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 18. napján 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014.02.25-én 17:00 órakor Verpelét Város Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt.

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év július hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év július hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év július hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 21/2015.(VII.30.) Rend eletek: Sorszáma (kihirdetés ideje) Tárgya

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Tárgy Határozat /Rendelet Oldal. 2.) Tájékoztató a határvédelmi szervezet tevékenységéről Röszke Községben 52/2014.(V.07.) h. 5.

Jegyzőkönyv. Tárgy Határozat /Rendelet Oldal. 2.) Tájékoztató a határvédelmi szervezet tevékenységéről Röszke Községben 52/2014.(V.07.) h. 5. RÖSZKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6758 Röszke, Felszabadulás u. 84. Tel: 573-030 11/2014. KT. Jegyzőkönyv Készült Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 7-én, szerdán,

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2014. május 21-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 26/2014. (V. 21.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2011. április 28.-án megtartott üléséről Jelen vannak: Zsombok Lajos elnök Kara Lajos Buzsák polgármestere

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívásra került és jelen van dr. Istvándi Csilla jegyző, aki a jegyzőkönyvet is vezeti.

JEGYZŐKÖNYV. Meghívásra került és jelen van dr. Istvándi Csilla jegyző, aki a jegyzőkönyvet is vezeti. Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2863/2014/A JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendes ülésén 2014. november 18. napján 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 384-3/2014. JEGYZŐKÖNYV Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő - testületének 2014. március

Részletesebben

Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Községi Képviselő-testület Egeralja Szám: 231-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. július 8-án 19 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető JEGYZŐKÖNYV Készült Ordacsehi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. november 25-én, 17 órakor kezdődő, az Önkormányzat hivatali helyiségében megtartott nyilvános üléséről. A Képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Marton János képviselő: kijelenti, hogy személyes érintettség okán tartózkodni kíván a szavazástól.

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Marton János képviselő: kijelenti, hogy személyes érintettség okán tartózkodni kíván a szavazástól. Jegyzőkönyv Készült: a 2012. június 7. napján 16.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Békefi

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2008. december 16-án 14.00 órakor megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2008. december 16-án 14.00 órakor megtartott üléséről AJ K A V ÁROS ÖNKO R M ÁN YZ AT A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 0 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-135 fax:(88) 212-794 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 01/00010-012/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 113-2/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. február 15- én /hétfőn/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2014. március 13-án megtartott üléséről Hozott döntések: 22/2014. számú határozat pályázatok benyújtásáról 23/2014. számú határozat

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Bodorkós László képviselőket jelöli ki az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítőinek.

Jegyzőkönyv. 2. Bodorkós László képviselőket jelöli ki az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítőinek. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal Kistárgyalójában 2012. augusztus 30-án, 8.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Vörös Gyula polgármester, Paréj István alpolgármester, Bognár Csaba, Fülöpné Kenyér Andrea,

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ FEGYVERNEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2010. MÁRCIUS 25-I SOROS, KÖZMEGHALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVÉHEZ

TÁRGYMUTATÓ FEGYVERNEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2010. MÁRCIUS 25-I SOROS, KÖZMEGHALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVÉHEZ TÁRGYMUTATÓ FEGYVERNEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2010. MÁRCIUS 25-I SOROS, KÖZMEGHALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVÉHEZ 48/2010. (III.25.)sz. önk.hat. A Fegyvernek Rendőrőrs 2009. évi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rendeletek: JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről 2/2014.(II.06.) Önkormányzat 2014. évi költségvetése 3/2014.(II.06.) Az

Részletesebben

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község Borsod Abaúj Zemplén megye SZENDRŐLÁD község 15/2013. számú Szendrőlád Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli üléséről készült jegyzőkönyve Az ülés időpontja: 2013. június 12. Hozott határozatok

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. február 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Naszvadi Sándorné és Blahó Sándor képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek.

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Naszvadi Sándorné és Blahó Sándor képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek. Jegyzőkönyv Készült: A Csévharaszt Község Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2011. szeptember 22-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: a csatolt jelenléti ív szerint.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester. Fodorné Szabó Erika képviselő Nyeste József képviselő Pogány Sándor képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester. Fodorné Szabó Erika képviselő Nyeste József képviselő Pogány Sándor képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült: Berente Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. január 31-én a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában megtartott nyilvános ülésén, melynek kezdési időpontja 9,00 óra. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről Szám: 18/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi üléséről Jelen vannak: Katona Imre polgármester Gróf Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2014. január 20-án tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2014. január 20-án tartott rendes üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 433/2014 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2014. január 20-án tartott rendes üléséről 1. számú

Részletesebben

A Részönkormányzat február hónapban nem tartott ülést.

A Részönkormányzat február hónapban nem tartott ülést. 1 1/2006.(I.23.) számú Részönkormányzat határozata A Jankovich Üdülőtelepi Településrészi Önkormányzat a 2006. évi költségvetés-tervezettel ( I. forduló ) - - az elhangzott kiegészítésekkel, melyben a

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 23/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. július 24. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ormay Csaba érkezésével a Képviselő-testület létszáma 12 főre változott.

Jegyzőkönyv. Ormay Csaba érkezésével a Képviselő-testület létszáma 12 főre változott. Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án megtartott munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülésén Az ülés helye: Nagykovácsi, Öregiskola

Részletesebben

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében.

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-67 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Pásztor László Bakos István Béri Eszter

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2008. október 30-i üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./ Dudás Béla képviselő

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 81/2015. (VII. 17.) önkormányzati testületi határozat az ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0018 azonosítószámú

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2012. május 21-én, 16.00 órai

Részletesebben

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32.

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32. Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 8293. Vigántpetend, Kossuth u. 32. Szám: 119-5/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. szeptember 9-én 14,45 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend:

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-2/2015. ikt.sz. 3/2015.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-2/2015. ikt.sz. 3/2015. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 25-én a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2009. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2016. február 9-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2016. február 9-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. 03-3/28-2/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2016. február 9-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott ülésén. Jelen vannak: dr. Juhászné dr. Müllner Marianna a bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 99/2013. (IX.11.) Az 1750 hrsz. temetőhöz vezető út lezárása 100/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 10. napján

Részletesebben

módosításáról módosításáról 181/2013.(XII.12.) sz. önk.hat. Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról

módosításáról módosításáról 181/2013.(XII.12.) sz. önk.hat. Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéhez 168/2013.(XII.12.) sz. önk.hat. 35/2013.(XII.16.) önk.rendelet Napirendek elfogadásáról Fegyvernek

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2015. november 24.

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2015. november 24. JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2015. november 24. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24. napján 9 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23.

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23. JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 23. napján 9 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. január 29-én megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. január 29-én megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. január 29-én megtartott üléséről 1-7/2007. (01. 29.) ÖK. sz. határozat 1/2007. (II. 9.) ÖK. sz. rendelet Készült: Ceglédbercel

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-27 /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-27 /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-27 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. október 24-én tartott rendes ülésérıl

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLTAL 2013. ÁPRILIS 23. NAPJÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL JEGYZŐKÖNYV Készült: Királyszentistván Faluház Színháztermében 2013.

Részletesebben