HÍRLEVÉL Május 13.-Május 29. Tartalom

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÍRLEVÉL 2013. Május 13.-Május 29. Tartalom"

Átírás

1 HÍRLEVÉL Május 13.-Május 29. Tartalom Kiemelt hírek MSZP EP-delegáció: A magyar nép áldozatvállalása eredményes volt; Az Európai Bizottság pozitív döntése cáfolja az Orbán kormány hazug rágalmait - Brüsszel, május 29. Tabajdi Csaba: Európai szinten kell biztosítani a tájékozódás szabadságát! A magyar állampolgárok jogait csorbítja a Fidesz médiatörvénye - Strasbourg, május 21. Göncz Kinga: A sajtószabadságot garantáló közösségi lépéseket sürget az Európai Parlament - Strasbourg, május 21. Az EU jövője, EU-intézmények Tabajdi Csaba: Tiszta gazdaságot, tiszta közéletet, adóparadicsomok nélkül! Az energetikai kérdésekben is nagyobb átláthatóságra van szükség - Strasbourg, május 21. Herczog Edit: Kulcsfontosságú döntések előtt az Unió - Strasbourg, május 21. Göncz Kinga: Lassan halad a jog, a szabadság és a biztonság Európájának megteremtése - Strasbourg, május 22. Tabajdi Csaba: Egyenlő védelmet a magyar és az euróövezeti bankok betétesei számára! Válságkezelés helyett válságmegelőzés legyen az Európai Unióban! - Strasbourg, május 22. Gurmai Zita: Kulcsszerepet kapnak az uniós polgárok az Európai Bizottság elnökének megválasztásában - Brüsszel, május 29.

2 Ipar, kutatás, innováció Herczog Edit: A kutatás-fejlesztés egyelőre a költségvetési alku vesztese - Brüsszel, május 14. Herczog Edit: Válaszlevél Pálinkás József úrnak, az MTA elnökének - Brüsszel, május 15. Herczog Edit: Kisvállalkozókat érintő hatástanulmány kötelezővé tételét kérik a törvényhozás során; Továbbra is adós az Unió a kkv-teszttel - Brüsszel, május 17. Tabajdi Csaba: energiahatékonysággal a tartós rezsicsökkentésért! Csökkentsük Magyarország energiafüggőségét! - Strasbourg, május 20. Herczog Edit: Kapcsoljuk össze a megújuló energiaforrások piacát is - Strasbourg, május 21. Herczog Edit: A nanotechnológia területén a magas megtérülési arányú projekteket kell támogatni -Brüsszel, május 28. Foglalkoztatás, szociális jogok Tabajdi Csaba: Kiszámítható és tisztes megélhetést biztosító nyugdíjakat! - Strasbourg, május 21. Gurmai Zita: Az európaiak kézzel fogható eredményeket várnak - Strasbourg, május 21. Kisebbségi és emberi jogok Tabajdi Csaba: A szerbiai Nemzeti Tanácsok rendszere mintaértékű; A magyar, a román és a szerb nemzeti tanács az EP-ben! - Strasbourg, május 23. Tabajdi Csaba: A kollektív bűnösség szlovákiai alkalmazása elfogadhatatlan Európában! Sürgető a demokráciát ellenőrző uniós mechanizmus felállítása! - Brüsszel, május 27. Környezetvédelem, közegészségügy Herczog Edit: A Duna-stratégia megvalósításához a közösen kialakított projekteken át vezet az út - Brüsszel, május 16. Herczog Edit: Strasbourgba utaznak a diákok; Győriek nyerték a Duna-vetélkedőt - Székesfehérvár, május 25. Külpolitika Herczog Edit: Az EU-USA megállapodás mindkét térség gazdaságát fellendítheti - Strasbourg, május 22.

3 Göncz Kinga: Bosznia lemaradhat a "nyugat-balkáni gyorsról" - Strasbourg, május 22. Gurmai Zita: A keleti partnerországok és az Európai Unió együttműködése tovább kell, hogy mutasson a gazdaságnál - Brüsszel, május 28. Herczog Edit: Első alkalommal fogadott el jelentést az Euronest - Brüsszel, május 29. Mezőgazdaság Tabajdi Csaba: Segítsünk a négymillió magyar szegénynek! A magyar emberek megélhetésén javíthatunk az élelmiszer áfa csökkentéssel! - Strasbourg, május 20. Tabajdi Csaba: A vízgazdálkodás az EU megoldatlan ügye! Víztakarékos mezőgazdasági megoldásokat! - Strasbourg, május 23. Nők jogai, esélyegyenlőség Gurmai Zita: 20 éves az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezete - Lipcse, május 22.

4 Kiemelt hírek MSZP EP-delegáció: A magyar nép áldozatvállalása eredményes volt Az Európai Bizottság pozitív döntése cáfolja az Orbán kormány hazug rágalmait Brüsszel, május 29. "Az MSZP EP-delegációja üdvözli, hogy az Európai Bizottság ma a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolta Magyarországgal kapcsolatban. A kedvező döntés a magyar állampolgárok áldozatvállalásának az eredménye. Ők fizették meg a deficitcsökkentés árát, amely az Orbán kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt lett ilyen magas. A Bizottság e döntésével a magyar állampolgárok helyzetét akarta javítani. Egyben bizonyíték arra, hogy az európai intézmények nem kívánják büntetni a magyar népet, cáfolva ezzel az Orbán-kormány hazug állításait, unióellenes támadásait. A lépés egyben azt is tükrözi, hogy Magyarország európai partnerei bíznak abban: 2014-től változás következik be Magyarországon. Az új baloldali kormány leszámol az Orbán-kormány növekedést fékező, szegényellenes, munkahelyromboló gazdaságpolitikájával." - hangsúlyozták a szocialista képviselők. A delegáció tagjai hangsúlyozták: "a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése lehetőség arra, hogy Magyarország a Fidesz hároméves ámokfutása után ismét növekedési pályára állhasson. A nagyobb államháztartási mozgásteret nem a Fidesz üzleti holdudvarát gyarapító kétes beruházásokra, vagy a gazdagok még további gazdagítására, hanem fenntartható munkahelyek teremtésére és az eddig számtalan alkalommal megsarcolt bérből és fizetésből élők helyzetének javítására kell felhasználni. Az MSZP 2014-től, kormányon ezt a politikát fogja folytatni." A szocialista EP képviselők hangsúlyozták: míg Orbán Viktor a trafikmutyival és Magyarország legfontosabb szövetségese, Németország lenácizásával volt elfoglalva, az MSZP elnöke a magyar állampolgárok érdekében lépett fel Brüsszelben, amikor Mesterházy Attila kijelentette, hogy "egyetlen eurócentet sem lehet Magyarországtól elvenni azért, mert a kormány téves politikai döntéseket hoz. Nem lehet a magyar embereket, Magyarországot büntetni azért, ha egy kormány és egy miniszterelnök rosszul cselekszik, és állandóan harcolni akar a szövetségeseinkkel és a barátainkkal." Köszönet illeti Andor László szociális és foglalkoztatási biztost, aki a Bizottság tagjaként mindvégig kiállt amellett, hogy a magyar állampolgárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe csak azért, mert miniszterelnökük a magyar

5 embereket élőpajzsként tartva maga előtt harcol önös politikai érdekeiért." - tették hozzá a szocialista képviselők. Tabajdi: Európai szinten kell biztosítani a tájékozódás szabadságát! A magyar állampolgárok jogait csorbítja a Fidesz médiatörvénye Strasbourg, május 21. "Teljes mértékben egyetértek Renate Weber jelentésével, miszerint kérjük az Európai Bizottságot, hogy tegyen javaslatot olyan jogszabályra, amely európai szinten szabályozza a véleménynyilvánítás, a tájékozódáshoz és a tömegtájékoztatás szabadságát. " - jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője tegnap Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén a tömegtájékoztatás szabadságának európai szabályozására javaslatot tevő Weber-jelentés vitájában. "Támogatom, hogy jöjjön létre a tagállamok médiagyakorlatát ellenőrző uniós monitoring mechanizmus."- emelte ki a politikus. A szocialista képviselő emlékeztetett: 2011 márciusában az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el a magyar médiatörvényekről, amelyek a Weber-jelentésben vázolt problémák nagy részét (pl. a közszolgálati médiára nehezedő politikai nyomást vagy a műsorszórási engedélyek elosztásának anomáliáit) pontosan tükrözik. "Bár az Európai Parlament és az Európai Bizottság, személy szerint Neelie Kroes Biztos Asszony fellépésének köszönhetően módosultak ugyan a magyar médiatörvények, de a legsúlyosabb probléma fennmaradt: az adófizetők pénzéből működő állami rádió és televízió hírműsorai egyáltalán nem tükrözik a magyarországi és a nemzetközi viszonyokat. A hírműsorok torzítanak, manipulálnak, sőt hazudnak, ezért ezekből a médiumokból a magyar állampolgárok nem tudnak hitelesen tájékozódni." - hangsúlyozta Tabajdi. A szocialista delegációvezető hozzátette: "a fogalommá vált Klubrádió-ügy, a közszolgálati médiában megjelenő retusált és torzított riportok tünetei annak a fojtogató légkörnek és az újságírói öncenzúrának, ami továbbra is jellemzi a magyar médiát. Ez így nem nevezhető szabad médiának. Csorbulnak a magyar állampolgároknak az Alapjogi Chartában garantált jogai! A tájékozódás szabadsága nélkül nincsen jogállamiság, nincsen szabad választás, nincsen demokrácia! Az a tény pedig, hogy az újságírók sokszor a maguk politikai ízlése szerint válogatnak és akár agyonhallgatnak, egy külön elemzés tárgyát képezi.

6 A sajtószabadságot garantáló közösségi lépéseket sürget az Európai Parlament Strasbourg, május 21. "Bár az Európai Unió Alapjogi Chartája előírja a médiaszabadság és a médiapluralizmus tiszteletben tartását, a közösségnek nincs ennek biztosítására hivatott mechanizmusa. Ezért is tartom lényegesnek, hogy az Európai Parlament felszólítja az erre illetékes uniós testületeket: készítsenek éves jelentéseket a sajtószabadság helyzetéről, és terjesszék ki a közösségi jogszabályok hatályát az alapvető jogok tiszteletben tartásának kikényszerítésére" - hangsúlyozta Göncz Kinga, az Európai parlament állampolgári jogi bizottságának alelnöke, a parlamenti jelentés szocialista árnyék raportőre a keddi szavazást követően. "A nagy többséggel elfogadott saját kezdeményezésű jelentés, amelyet nem kis részben a magyar médiaszabályozás ihletett, egyértelművé teszi a parlament álláspontját a médiaszabályozás terén új javaslatokkal előállni készülő Európai Bizottság számára" - fejtette ki a szocialista képviselő. "A jelentésben az Európai Parlament erőteljesebb európai beavatkozást sürget a média szabadságának és sokszínűségének biztosítása érdekében, de nem kívánja a sajtót újabb uniós rendeletekkel vagy irányelvekkel túlszabályozni. Elsősorban a már hatályban lévő audiovizuális direktíva hatályának a kiterjesztésével javasoljuk kötelezni a tagállami kormányokat a véleménynyilvánítási és információs szabadság tiszteletben tartására. Ugyancsak szorgalmazzuk, hogy az Európai Bizottság módosítsa az irányelvet azt biztosítandó, hogy a nemzeti szabályozó hatóságok teljes mértékben függetlenek és pártatlanok legyenek. Fontosnak tartjuk azt is, hogy legyenek átlátható, számon kérhető közösségi szabályok a nagymértékű médiakoncentráció megakadályozására, a politikai és gazdasági erők túlzott befolyásának a megelőzésére" - szögezte le Göncz Kinga. "A tagállamoknak olyan törvényeket kell hozniuk és alkalmazniuk, amelyek megvédik a sajtó szabadságát, és az újságírókat a megfélemlítéssel, a zaklatással, a fenyegetéssel szemben. A jelentésben felszólítjuk az uniós országokat arra is, hogy biztosítsanak széles körű jogi keretet a közérdekű dokumentumokhoz való hozzáféréshez. Sürgetjük, hogy szüntessék meg a rágalmazás bűncselekményként való kezelését, garantálják a nemzeti hírügynökségek szakmai függetlenségét, jogi garanciákkal biztosítsák az újságírók forrásainak a védelmét, tartózkodjanak a sajtó szerkesztőségi irányvonalába való beavatkozástól állami hirdetésekkel és szponzorálással. Örülök, hogy ezekkel a követelésekkel az Európai Parlament nagy többsége egyetértett". "Most az Európai Bizottságon a sor, hogy javaslatot tegyen a médiaszabadság tiszteletben tartását biztosító európai lépésekre" - szögezte le a szavazás után Göncz Kinga szocialista EPképviselő.

7 Az EU jövője, EU-intézmények Tabajdi: Tiszta gazdaságot, tiszta közéletet, adóparadicsomok nélkül! Az energetikai kérdésekben is nagyobb átláthatóságra van szükség "Dicséretes, hogy végre az Európai Tanácsban a legmagasabb szinten is napirendre került az adóparadicsomok és az adóelkerülés elleni közösségi fellépés." - vélekedett Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője az Európai Parlament plenáris ülésén az Európai Tanács ülését előkészítő, az adóelkerülésről és az energiapolitika kérdéseiről szóló vitában. A szocialista képviselő szerint azonban az EU sokáig várt azzal, hogy az adózás tisztaságának kérdéseivel foglalkozzon, ezért a jövőben meg kell kettőzni az erőfeszítéseket. Strasbourg, május 21. Sajnálatos, hogy az adóelkerülés elleni közösségi fellépést megelőzte néhány botrány: Ciprus fizetésképtelensége, Jerome Cahuzac volt francia pénzügyminiszter, illetve a bajorországi adócsalási korrupciós ügyek napirendre kerülése. "Nyilvánvalóan azért kellett ezzel ennyit várni, mert a politikai elitek szorosan összefonódtak az offshore-ozó cégekkel, illetve maguk is részesei voltak az adóelkerülésnek." - hangsúlyozta Tabajdi Csaba. A korrupcióellenes elkötelezettség fontos, mert csakis ezen az úton haladva fehéredik ki a gazdaság, a politika és a közélet is. Tabajdi hozzátette: az energiapolitika kérdéseiben is nagyobb átláthatóságra lenne szükség. "Magyarországon ennek sajnos teljes hiánya figyelhető meg a Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán. Jó lenne elkerülni, hogy a beruházás átláthatatlan mivolta veszélyeztesse a Magyarország számára stratégiai fontosságú erőmű jövőjét." - zárta felszólalását a szocialista delegációvezető.

8 Kulcsfontosságú döntések előtt az Unió Strasbourg, május 21. Üdvözli Herczog Edit, hogy a Tanács soron következő ülésén nemcsak az adózási hatékonyság növelése, hanem a küszöbön álló energiaügyi döntések is napirendre kerülnek. Ahogy a képviselő fogalmazott, épp azt az 1000 milliárd eurót lehetne megspórolni az adóparadicsomok felszámolásával, amennyi beruházásra a következő években szüksége van az európai energiapiacnak. Herczog Edit szerint itt az ideje, hogy fontos döntéseket hozzunk a vállalkozások és a lakosság egyik legnagyobb fix költségével, az energiával kapcsolatban. Az kevés, hogy tudjuk, mit kell tenni uniós szinten, hogy kevesebb nyersanyagból, nagyobb hatékonysággal állítsunk elő energiát. Az sem elegendő, ha tudjuk, hogy európai léptékben kell összekapcsolni a hálózatokat, hogy csökkenjen külső függőségünk, és javuljon a beruházási kedv. Ugyanígy nem elég tudni, hogy nagyléptékű infrastruktúra beruházásra van szükség, mert a késlekedésnek súlyos ára lesz. Nem az a kérdés, hogy mit tudunk, hanem, hogy mit teszünk szögezte le Herczog. Ugyanígy a hiányosságok közé sorolja a képviselő a 3. Energiacsomag jogszabályi átültetésének késlekedését, vagy azt a tényt, hogy a gazdaságélénkítő program során az energiaiparba pumpált többmilliárd eurós csomag a tagállamok késlekedése miatt nem fejtheti ki hatását a helyi gazdaságokban. Sürgősen döntéseket kell hoznunk ezekben a kérdésekben, mert a késlekedésnek hatalmas ára lesz, amit az európai fogyasztók fognak megfizetni állítja Herczog, aki előrelépést vár a Tanács szerdai ülésén energiaügyben. Lassan halad a jog, a szabadság és a biztonság Európájának megteremtése Strasbourg, május 23. A Lisszaboni Szerződés életbe lépése fontos változásokat hozott az uniós bel- és igazságügyi döntéshozatalban, ennek azonban kevéssé látjuk a hatását a gyakorlatban. A Stockholm Programot 2009-ben fogadtuk el: egyelőre kevés eredménye van, összevetve a kezdeti ambíciókkal - mondta Göncz Kinga szocialista EP-képviselő, az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának alelnöke a Stockholm Programról rendezett kedd esti parlamenti vitában.

9 "Nem látszik a tagállamközi Tanács komoly szándéka az ügyek közös intézésére, ennek legvilágosabb példája a schengeni döntéshozatal, amelyet a huszonhetek megpróbálnak kormányközi szinten tartani. Az uniós országok egy része másodlagos állampolgárokként kezel több millió romát, korlátozva a jogaikat. Több helyen akadályokba ütközik az LMBT párok szabad mozgása, okmányaik elismerése" szögezte le Göncz Kinga. "A horizontális antidiszkriminációs irányelv évek óta parkoló pályán van a Tanácsban, pedig komolyan hozzájárulhatna a szabadságon, biztonságon, a jog érvényesülésén alapuló térség megteremtéséhez. A változatlanul fennálló nemzetállami megközelítés nem segíti a bizalom erősítését, egyben gyengíti a polgárok jogait, az uniós polgárság intézményét" - hangsúlyozta a szocialista képviselő. Hozzátette: Az alapjogok, a jogállamiság, a demokrácia alapelveinek sérülése esetén hatékonyabb eszközökre, gyorsabb beavatkozási lehetőségekre lenne szükség uniós szinten, hogy az EU meg tudja őrizni hitelességét, védeni tudja az értékeit. "A második félidőben sokkal komolyabb elköteleződést várunk a tagállamoktól. Az Európai Bizottságtól pedig azt, hogy erőteljes, egyértelmű választ adjon minden olyan kísérletre, amely veszélybe sodorja a közös európai értékek érvényesülését". "A Stockholm Program célja az lenne, hogy a polgárok közelebb kerüljenek az Unióhoz, egyelőre azonban ezzel ellentétes tendenciát látunk" - fejezte be hozzászólását Göncz Kinga. Háttér: A Stockholm Program meghatározza az európai uniós polgárok jogait és szabadságait tiszteletben tartó biztonságos Európa megteremtésének prioritásait a közötti időszakra. Célul tűzi ki többek között a polgárok és családtagjaik szabad mozgáshoz való jogának teljes körű megvalósítását, a legkiszolgáltatottabb embercsoportok védelmét, az uniós országok igazságügyi hatóságai közötti együttműködés erősítését, a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelem erőteljesebb összehangolását, az integrált határigazgatás és vízumpolitika továbbfejlesztését. A Stockholm Program onnan kapta a nevét, hogy Svédország soros elnöksége idején, 2009-ben fogadták el a tagállamok. Tabajdi: Egyenlő védelmet a magyar és az euróövezeti bankok betétesei számára! Válságkezelés helyett válságmegelőzés legyen az Európai Unióban! Strasbourg, május 21. "Az egységes felügyeleti mechanizmushoz hasonlóan biztosítsunk egyenlő feltételeket a bankunió további elemeiben is az euróövezeti és nem euróövezeti tagállamok számára. Az euróövezeti betétesekhez hasonló védelem vonatkozzon a magyarországi bankbetétesekre is, függetlenül attól, hogy milyen bázisú bank ügyfelei." - mondta Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője tegnap Strasbourgban az európai

10 bankunió felállításának első lépéséről, az egységes bankfelügyeleti mechanizmusról szóló vita kapcsán. "Ha a magyar bankok ügyfeleire nem vonatkozik majd a közös európai betétgarancia, az ügyfelek átvándorolhatnak az euróövezeti bázisú bankokhoz, amelyek mögött nagyobb védelem áll. A kialakuló spirál bedöntheti a többi bankot, még az OTP is belerendülhet. A jelenlegi reformfolyamat hatására bekövetkezhet az euróövezeti tagságtól függő különbségek további mélyülése." - ismételte meg korábban is hangoztatott álláspontját Tabajdi Csaba A szocialista képviselő kijelentette: "Elfogadhatatlan, hogy az európai válságkezelés választásról választásra működjön. Az európai szintű betéti garanciarendszer felállításához viszont először is a tagállamoknak kellene házi feladatukat megcsinálni. A betétgaranciarendszer jelenleg Magyarországhoz hasonlóan az új tagállamokban, Németországban és a skandináv országokban működik. Bankszanálási alap pedig csak Dániában, Svédországban és Németországban van. Azokban a tagállamokban, ahol ezen alapok hiánya a bankbetétek megvédésének gátját jelenti, sürgősen létre kellene hozni azokat. " Kulcsszerepet kapnak az uniós polgárok az Európai Bizottság elnökének megválasztásában Brüsszel, május 29. A 2014-es európai parlamenti választások közeledtével, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottsága elfogadta azt a javaslatot, amelynek alapján, az uniós polgárok kulcsszerepet kapnak az Európai Bizottság elnökének megválasztásában. Jelenleg a Bizottság elnökét zárt ajtók mögött az EU állam-és kormányfői választják. A most elfogadott jelentés értelmében minden európai szintű politikai párt előre bemutatja jelöltjét az Európai Bizottság élére, valamint a politikai programjukat is. Ezt követően, a választást megelőző kampány során a pártok valamennyi EU-tagállamban nyilvánosan bemutatják a programjukat.

11 Újdonság, hogy a kampányanyagokon és a szavazólapokon a nemzeti párthovatartozás mellett az európai pártcsaládokat is fel kell tüntetni. Sylvie Guillaume, a szocialista-demokrata képviselőcsoport (S&D) alelnöke a határozathozatalt követően elmondta: A következő EP-választáson az európai polgárok lehetőséget kapnak arra, hogy az európai parlamenti képviselőik mellett az Európai Bizottság elnökét is megválasszák. Ez egyúttal arra is lehetőséget teremt, hogy a jelenlegi konzervatív megszorító politikát leváltsák, s egy másikat válasszanak, ami a növekedésen és a foglalkoztatáson alapszik." Dr. Gurmai Zita, az alkotmányügyi szakbizottság alelnöke kiemelte: A most elfogadott jelentés arra ösztönzi a nemzeti pártokat, hogy több női jelöltet indítsanak a választáson, még inkább bevonva őket a döntéshozatalba. Azt szeretnék, ha megerősödne az a szemlélet, amely szerint a nők egyenlő arányban vesznek részt a nemzeti és EP-választásokon. Ipar, kutatás, innováció A kutatás-fejlesztés egyelőre a költségvetési alku vesztese Brüsszel, május 14. Meg kell találnunk annak a módját, hogy a versenyszektor befektetni való pénze az Európai K+F-projektekbe áramoljon fogalmazott Herczog Edit az európai technológiai és kutatási irodák vezetőinek a hétéves pénzügyi keretprogramról tartott előadásában. Herczog szerint, ha azt szeretnénk, hogy a világ befektetéseinek továbbra is legalább az egytizede vagy még nagyobb aránya történne az EU-ban, akkor előtérbe kell helyezni azokat a projekteket, amelyek jó eséllyel megtérülnek és látható bennük a siker. Azoknak a kutatási projekteknek a kiválasztása, amelyek a lehető legnagyobb hozamot tudják előteremteni már önmagában sem egyszerű feladat, de az európai kutatás vezető szerepének és tudományos kiválóságának megőrzése szempontjából nélkülözhetetlen érvelt a képviselő a Magyar Kutatási- Fejlesztési és Innovációs Iroda által szervezett rendezvényen. Meg kell találnunk annak a módját is, hogy a versenyszektor befektetni való pénze az Európai K+F projektekbe áramoljon be. Jelenleg a versenyszektor pénzének jelentős része

12 nem a kutatásokba, innovatív tervekbe, avagy innovatív vállalkozásokba folyik, hanem valahova máshova fogalmazott a képviselő, aki határozottan úgy látja, hogy a Tanács javaslata az Unió következő hétéves büdzséjére nem szolgálja ezt a célt. Nem nevezhetjük sikeresnek azt a büdzsét, amelynek a K+F+I a vesztese. Innováció és K+F nélkül Európa nem fog kilábalni a válságból, nem lesz növekedés és nem lesznek új munkahelyek, hiszen egyre kevesebb uniós forrás jut innovációra, ezzel párhuzamosan a nemzeti források is elapadóban vannak hangzott el. A pénzügyminiszterek tanácsa úgy látszik, nem érti, hogy ha több pénz áramlik szét az innovatív projektekre és a munkahelyek kétharmadáért felelő KKV szektorba, akkor Európa dinamikusabban növekvő gazdasági teljesítményre is képes lehet állítja Herczog. A költségvetési tárgyalások még nem értek véget, ezért az EP, a polgárok és a gazdasági szereplők egységes hangjára van szükségünk ahhoz, hogy véget vessünk a megszorításnak szólított fel a képviselő. Herczog Edit EP képviselő közleménye Válaszlevél Pálinkás József úrnak, az MTA elnökének Pálinkás József elnök úr részére Magyar Tudományos Akadémia Budapest Tisztelt Elnök úr! Önhöz fordultam, mert egy az Ön által elnökölt köztestület tagja terrorcselekményekkel és fegyverrel fenyegetőzik olyanokkal szemben, akik az övétől eltérő politikai nézeteket vallanak, s az ő ízlésétől eltérő politikai gyakorlatot folytatnak. Azért fordultam Önhöz, mert az Ön által, válaszában zavarosnak minősített levelet nem pusztán egy választópolgár írta, hanem a Magyar Tudományos Akadémia doktora. E vonatkozásban tartottam és tartom most is szükségesnek felhívni figyelmét arra, milyen eszmék jelentek meg az értelmiség fellegvárában, az Akadémia soraiban: fegyverrel és terrorral való fenyegetőzés. Kénytelen vagyok emlékeztetni Önt arra, hogy nem én rángatom bele az Akadémiát a politikába. Megteszik ezt sokan nélkülem is. A kormány, amikor utcanév vitákat döntet el az Akadémiával, de megteszi ezt az az akadémikus, aki terrorral fenyegetőzik, mert nem tetszik neki az én politikai hovatartozásom. Ezt nem lehet magánlevélnek nyilvánítani, Elnök úr, mert ahhoz túl veszélyes! Ha valaki az Önök soraiból terrorral, fegyverrel fenyegetőzik, azzal az Önök testületének foglalkozni kell, még akkor is, ha nem munkaidőben történt az eset. A köznek joga van tudni, kiket finanszíroz magas testületekben. Higgye el, én sajnálom a legjobban, hogy időnket ezzel töltjük, de úgy gondolom, az Ön hatásköre is, hogy ezeket a

13 veszélyes fenyegető nézeteket vagy esetleg nem csak nézeteket (?) csírájukban fojtsuk el, amíg lehet. S ehhez szólni kell minden felelős embernek. Talán Ön is ismeri Martin Niemöller német evangelikus püspök bölcs belátását, aki az ben megalakult Béke Világtanács első elnöke lett. Megkérdezték Tőle, miért vállalta el egy ilyen kommunista nemzetközi szervezet elnökségét, ezt válaszolta: Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna. Brüsszel, május 15. Üdvözlettel Herczog Edit az Európai Parlament képviselője Kisvállalkozókat érintő hatástanulmány kötelezővé tételét kérik a törvényhozás során Továbbra is adós az Unió a kkv-teszttel Brüsszel, május 17. Az Európa Parlament kisvállalkozói munkacsoportjának elnöksége arra szólítja fel az EP-t, hogy tegye kötelezővé a törvényhozási folyamat egyes pontjain a kkv-teszt elvégzését, azaz vizsgálják meg, hogy az adott jogszabály milyen hatással lehet a kisvállalkozókra. A kisvállalkozói ajánláscsomag szeptemberi elfogadása óta adós az EP a kkvteszt bevezetésével, ezért arra kéri az kisvállalkozói munkacsoport elnöksége a Parlamentet, hogy kerüljön be az eljárási szabályzatba ez a mozzanat. A teszt lényege, hogy egy-egy új irányelv kidolgozása során az erről szóló jelentés szakbizottsági szavazását követően, de még a plenáris szavazás előtt megvizsgálják, hogy az adott törvényjavaslatnak van-e hatása a kisvállalkozókra, illetve hátrányosan érinti-e őket. Amennyiben igen, úgy alternatív javaslatokat kell kidolgozni a probléma megoldására. Herczog Edit KKV munkacsoport elnökségi tagja és mint Small Business Act jelentéstévője a frakcióvezetőknek küldött levél kapcsán hozzátette, hogy eddig egyetlen alkalommal, a közbeszerzési szabályok módosításakor végeztek el hasonló tesztet, pedig a kkv-k helyzetbe hozására az EP, a Tanács és a Bizottság által elfogadott csomag ezt javasolja. A szakpolitikus úgy fogalmazott, hogy az adminisztratív terhek egyszerűsítése és a pénzügyi eszközökhöz

14 való hozzáférés könnyítése mellett ez a harmadik lába a kkv-javaslatcsomagnak, így erről sem szabad megfeledkeznie a törvényhozásnak. Tabajdi: energiahatékonysággal a tartós rezsicsökkentésért! Csökkentsük Magyarország energiafüggőségét! Strasbourg, május 20. "Nagy terhet jelent számos európai fogyasztó számára, hogy 2010 óta az energiaárak átlagosan 38%-kal növekedtek, főleg az új tagállamokban. Ezért üdvözlöm, hogy az Európai Parlament külön figyelmet fordít a szerény jövedelműek fokozott támogatására. Ez a szociálisan érzékeny felfogás eltér a jelenlegi magyar kormány gyakorlatától, amely a gazdagoknak kedvez. Olyan energiahatékonyságot szolgáló tartós megoldások, befektetések kellenek, amelyek alacsonyan tartják a közüzemi számlákat. Ezt szolgálta hazámban a szocialista kormányok idején a 250 ezer családot segítő panelprogram." - mondta Tabajdi Csaba, az EP Környezetvédelmi Bizottságának tagja a megújuló energiával kapcsolatos európai parlamenti vitán. "Sajnálatos, hogy Magyarországon 2010 óta nem nőtt érdemben a megújuló energiák részesedése, pedig a zöldgazdaság erősítése nemcsak munkahelyeket teremtene, hanem országunk energiafüggőségét is érdemben csökkentené. Egyre messzebb kerülünk attól, hogy a mostani nyolc százalék körüli megújuló részarányt 2020-ig a vállalt 13 százalékra bővítsük. Ezzel szemben a válság ellenére az uniós tagállamokban és a környező országokban a zöldenergiaberuházások dinamikusan nőnek." - emelte ki a szocialista politikus. Tabajdi Csaba hozzátette: "Mint a fenntartható mezőgazdaságról és a biogázról szóló jelentés készítője tudom, hogy ma a megújuló energiaforrások terjedésének legfőbb gátja, hogy drágák a technológiák. Kulcsfontosságú ezért a kutatás-fejlesztés európai ösztönzése, többek között a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet bevonásával. Előrevivő a jelentésnek az a javaslata is, hogy az Unió támogassa a megújuló energiatermelésre alakult helyi szövetkezeteket. Ez nagymértékben ösztönözni fogja a helyi kezdeményezéseket az összefogásra." Háttér: A Magyar soros elnökség ideje alatt kiadott "Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve " című dokumentum tanúbizonysága szerint, a magyarországi összes megújuló energia felhasználás 2010-ről 2011-re nem hogy nem nőtt, de 0.1%-al csökkent, 7.4%-ról 7.3%-ra.

15 Kapcsoljuk össze a megújuló energiaforrások piacát is Strasbourg, május 21. A megújuló energiaforrások piacát is össze kell kapcsolni európai szinten, így 2030-ra akár egymillió új munkahely is létrejöhet a szektorban állítja Herczog Edit, aki az Európai Beruházási Bank gördülő alapjaiból finanszírozná a megújuló technológiák elterjedését. A megújuló energiaforrások európai belső energiapiaci helyzetét taglaló jelentés vitájában a képviselő elmondta, hogy ha a gáz- és a villamosenergia-piacok összekapcsolása megtörténik, akkor a megújulókat sem szabad kihagyni. Annál is inkább mert nemcsak tagállami forrásokkal, hanem európai jogszabályokkal is támogatjuk a megújuló energiaforrásokat, azt gondolom, úgy kell átalakítani a támogatási rendszert, hogy a megújulók kiaknázását ne akadályozza az egyes tagállamok költségvetési helyzete tette hozzá Herczog Edit, aki támogatná, hogy az Európai Beruházási Bank (EIB) tagállami partnereken keresztül gördülő alapokkal biztosítanák a kezdőtőkét a helyi, vállalati és közösségi megújuló energiarendszerek számára. A képviselő saját, belső energiapiaci jelentésére visszautalva arra hívta fel a figyelmet, hogy Európai szintű adatokra van szükségünk, mert csak így látjuk, hogyan hasznosulnak a K+F források, és valóban elérhető-e a Bizottság által előre jelzett 8 milliárd eurós megtakarítás. A jelenleg 50%-ban import energiahordozóktól függő Európa a megújuló energiaforrásokra nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a függőség csökkentése miatt is okkal számít. Az energiapolitikának azonban mindig egyensúlyt kell tartania az ellátásbiztonság, a versenyképesség, a gazdaságosság és a környezeti fenntarthatóság céljai között. Herczog szerint csak addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér, ezért a lakosság és a vállalati szektor teherbíró képessége és a tagállamok költségvetési rugalmassági is gátat szabhat a ma még drágább megújuló energia elterjedésének. Éppen ezért a képviselő a fokozatosság híve a versenyre káros támogatások, valamint a környezetre káros fosszilis tüzelőanyagok támogatásának átalakításában. Az élelmiszeripar fokozottan érzékeny a magasabb energiaköltségekre, és ez kedvezőtlen hatásokkal járhat a termelőkre és a fogyasztókra nézve is állítja Herczog. Ugyanígy ki kell állnunk amellett, hogy a Horizont 2020 kutatási keretprogramban forrásokat kell, biztosítani a megújuló energia-technológiák fejlesztésének finanszírozására. Ezért nem lehet hagyni, hogy a 2014-es költségvetésben a 2013-as szint alá vágják meg a Horizont 2020 finanszírozását fogalmazott a képviselő.

16 A nanotechnológia területén a magas megtérülési arányú projekteket kell támogatni Brüsszel, május 28. A kutatási források jelenlegi szűkös helyzetében elsősorban azokra a projektekre kell figyelmünket fordítani, amelyek már elég érett szakaszban vannak a támogatásra és valódi áttöréssel kecsegtetnek fogalmazott Herczog Edit a Parliament Magazine által az EP-ben rendezett nanotechnológiai kerekasztalon. Herczog amellett érvelt, hogy minden olyan technológiába érdemes beruházni, amely az európai versenyképesség növelése érdekében kiaknázza a kontinens hatalmas kutatói- és tudományos tőkéjét. Ugyanakkor a képviselő szerint az európai és tagállami források együttes megcsappanásával jelenleg azok a kutatások számíthatnak tartós támogatásra, amelyek már kiforrottak, legalább részeredményekkel rendelkeznek, és valós problémákra adnak tudományos választ. Herczog itt felhívta a figyelmet az üzleti tervezés egyre nagyobb jelentőségére a kutatói-tudományos munka során. A nanotechnológia kulcsfontosságú lehet Európa számára a globális versenyben, de a realitások talaján kell maradnunk, ha számba vesszük, hogy ennél most égetőbb problémáink is vannak fogalmazott Herczog. A képviselő itt elsősorban az Európa-szerte növekvő, Spanyolországban már 50%-ot elérő fiatalkorú munkanélküliséget hozta fel példaként, hozzátéve, hogy a tagállamok által alkalmazott megszorítási politika azt nem fogja megoldani, annak csak a baloldal által szorgalmazott beruházás-ösztönzéssel vehetjük erejét. Foglalkoztatás, szociális jogok Tabajdi: Kiszámítható és tisztes megélhetést biztosító nyugdíjakat! Strasbourg, május 21. "A magyar kormány nyugdíjrendszerrel kapcsolatos intézkedései nincsenek tekintettel a hosszú távú fenntarthatóságra. Elveszik az állampolgárok egész életük során felhalmozott megtakarításait és szerzett jogait. Semmissé teszik azokat az áldozatokat, amelyeket a jelenlegi nyugdíjasok és a magyar munkavállalók a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében korábban hoztak. Visszamenőlegesen károsították meg az

17 embereket. Ezért húsbavágó téma ez ma Magyarországon." - emelte ki Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegáció vezetője a tegnapi nap folyamán Strasbourgban, a fenntartható nyugdíjrendszerről tartott európai parlamenti vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában. "Az Orbán-kormány nem csak magyar polgárok millióit károsította meg, de szembemegy az uniós felfogással is. A jelentés és az Európai Bizottság egyaránt a magán-nyugdíjpénztári pillér megerősítését és az állami nyugdíjak méltóságos megélhetést biztosító, kiszámítható voltát szorgalmazzák." - emelte ki a szocialista politikus a holland néppárti politikus jelentésével kapcsolatban. A téma aktualitását az adja, hogy "az úgynevezett magyar nyugdíjreform során Orbán Viktor kormánya három és fél millió magyar állampolgár magán-nyugdíjpénztári befizetését államosította. Visszamenőleges hatállyal megvonta a nyugdíjat több százezer rokkantnyugdíjasoktól. Olyan állampolgárokat károsított meg, akik korábban önként vállaltak emberpróbáló körülményeket, veszélyes munkákat, kifizetetlen túlórákat, rendőrként, katonaként, határőrként a magyar állampolgárok érdekében." - tette hozzá Tabajdi Csaba. A delegációvezető hangsúlyozta, hogy az MSZP, ellentétben a Fidesszel a nyugdíjasokat a társadalom fontos részeként, nem pedig pusztán költségvetési tételként kezeli, hiszen "a magyar baloldal számára a nyugdíjasok élettapasztalata érték, amely tiszteletet és megbecsülést érdemel. Ezért, és a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatósága, a nyugdíjak kiszámítható és tisztességes megélhetést biztosító szintje és a fiatal generáció jövőjének biztosítása céljából a 2014-es kormányváltás után mielőbbi nyugdíjreformra lesz szükség Magyarországon." A szegénység felszámolása nélkül nem érhetünk el átütő sikereket Brüsszel, május 29. Az európai földrész békéjének, a biztonságának és a stabilitásának biztosítása továbbra is a kiemelt célkitűzése az Európai Unió szomszédságpolitikájának. Ugyanakkor a térség számos konfliktusa vár még megoldásra, amelyek komoly veszélyt jelentenek a térség gazdasági, politikai és társadalmi fejlődésére mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Euronest Parlamenti Közgyűlés plenáris ülésén.

18 A Vilniusban megrendezésre kerülő keleti partnerségi csúcstalálkozó kiváló lehetőséget jelent a párbeszéd megújítására és a további fenntartható megoldások kidolgozására. A feszültségeknek, etnikai vagy vallási konfliktusoknak véget kell vetni. Ennek érdekében támogatom azt az elképzelést, amely kiemelten kezeli a természeti és az emberek által okozott katasztrófákat, s teljes mértékben kihasználja az EU, az EBESZ, a NATO és az Európa Tanács által nyújtható kereteket jelentette ki az EP-képviselő. A keleti partnerországok gazdasági helyzetével foglalkozó vitában Gurmai Zita hangsúlyozta: a gazdasági válság súlyos következményeinek felszámolása érdekében számos sürgető reformra is szükség van, hogy leküzdjék a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. Gazdasági integrációról, kereskedelmi megállapodásokról, illetve a békéről és a stabilitásról beszélünk, de társadalmi fejlődés, és a szegénység felszámolása nélkül nem érhetünk el átütő sikereket hangsúlyozta az EP-képviselő. Gurmai Zita kiemelte, hogy nagy figyelmet kell szentelni azokra a társadalmi csoportokra, amelyek különösen veszélyeztetettek, így például az öregekre, rokkantakra, nőkre és bevándorolókra. Felszólalása végén aláhúzta, hogy még jobban támogatni kell a nemek közötti egyenlőséget és a nők érvényesülését. Az európaiak kézzel fogható eredményeket várnak Strasbourg, május 21. Az ígéretes fejlemények ellenére, a munkanélküli fiatalok problémájának kezelése továbbra is megoldásra vár. Ezért az Európai Tanács holnapi ülésén a tagállamoknak félre kell tenniük rövid távú érdekeiket, és felelősségteljes döntést kell hozniuk hívta fel a figyelmet dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az EP kedd délelőtti plenáris ülésén, amelyen a holnapi uniós csúcstalálkozó főbb témáit vitatták meg a képviselők. Gurmai Zita szerint számos olyan javaslat körvonalazódott az utóbbi időkben, amely hatékony segítséget jelenthet a gazdasági növekedés elindításához. Ugyanakkor ezeket nem követték kézzel fogható intézkedések. Itt az ideje, hogy a tagállamok megértsék az intézkedések nem pusztán kiadási tételek a költségvetésben, hanem a jövőbe való befektetések érvelt a megvalósítás mellett az EP-képviselő. Az ülésen felmerült továbbá, hogy az adóelkerülés felszámolása érdekében fokozni kell a tagállamok közötti együttműködést. Gurmai Zita amellett érvelt, hogy az ebből származó bevételek kiegészülve az nemzetközi pénzügyi tranzakciós adóval komoly forrást jelenthetnek a növekedésösztönző intézkedésekhez, egy igazságos és fenntartható európai modell felépítéséhez. Az európai polgárok által elvárt, kézzel fogható eredmények

19 megvalósulásáért most kell megtenni a megfelelő lépéseket zárta felszólalását az EPképviselő. Kisebbségi és emberi jogok Tabajdi: A szerbiai Nemzeti Tanácsok rendszere mintaértékű A magyar, a román és a szerb nemzeti tanács az EP-ben! Strasbourg, május 23. "Az uniós tagállamok számára is példaértékű a Szerbiában a nemzeti kisebbségek számára kialakított személyi elvű autonómiamodell. Az autonómiával járó jogok azonban csak akkor gyakorolhatóak, ha a belgrádi központi kormányzat biztosítja az ehhez szükséges alkotmányban garantált anyagi forrásokat, kiküszöböli a kisebbségi jogok gyakorlását nehezítő jogszabályi ellentmondásokat, és a leghatározottabban fellép az etnikai indíttatású bűncselekményekkel szemben. Szerbia csak úgy szavatolhatja a koszovói szerb kisebbség védelmét, ha példát mutatva tiszteletben tartja Vajdaság autonómiáját, és a Szerbiában élő kisebbségek, köztük a magyar közösség jogait." - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Nemzeti Kisebbségügyi Intergroupjának (Frakcióközi Munkacsoport) társelnöke. Az Intergroup mai ülésén a szerbiai kisebbségi nemzeti tanácsok modellje került bemutatásra. Az ülésen részt vett Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke, Várkonyi Zsolt, a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalának vezetője, Dragan Marcel, a Román Nemzeti Tanács főtitkára és Ana Tomanova Makanova, a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke. Tabajdi Csaba emlékeztetett arra, hogy "Szerbiában 2010-ben megválasztott nemzeti tanácsok működése biztosítja a vajdasági magyarság felemelkedését és a szülőföldön magyarként való megmaradását. A Nemzeti Tanács garantálja a vajdasági magyarok anyanyelv-használatának jogát, valamint az oktatáshoz, a tájékoztatáshoz és a kulturális élethez kapcsolódó jogok gyakorlását. A Vajdaság regionális autonómiája - amennyiben nem sértik azt meg a központi kormány részéről - a tartomány gazdasági fejlődése számára biztosít ideális kereteket és Szerbia gazdasági motorja is lehet. Ezért veszélyesek a szerb kormánypártok által tett, a vajdasági autonómia csorbítására irányuló kezdeményezések." Tabajdi Csaba előadásában kifejtette, hogy "a vajdasági autonómia kiterjesztése semmiképpen sem veszélyeztetné Szerbia területi egységét, hiszen a helyi lakosság 80%-a szerb ajkú. Számos példa igazolja ugyanakkor, hogy a regionális autonómia kiterjesztése kedvezően hat a

20 térség gazdasági fejlődésére. A Vajdaság mindig is Szerbia legdinamikusabban bővülő tartománya volt. Ne engedjük, hogy ezt a dinamizmust a centralizációs kísérlet megfojtsa!" - mondta a szocialista politikus. Tabajdi Csaba kiemelte, hogy Magyarország a szerbiai magyar nemzeti közösség helyzetére, a közös történelmi hagyományokra, a földrajzi közelségre és a magyar-szerb gazdasági kapcsolatokra figyelemmel a szerb uniós csatlakozás legelkötelezettebb híve. "Fontos előrelépés ezen a téren Áder János magyar, illetve Tomiszlav Nikolics szerb elnök megállapodása arról, hogy közösen hajtanak főt az 1942-es "hideg napok", illetve az ös magyarellenes megtorlások áldozatainak emléke előtt." Tabajdi: A kollektív bűnösség szlovákiai alkalmazása elfogadhatatlan Európában! Sürgető a demokráciát ellenőrző uniós mechanizmus felállítása! Brüsszel, május 27. "Megengedhetetlen a kollektív bűnösség elvének megerősítése, valamint az, hogy egy nemzeti közösség tagjait politikai okokból megfosszanak szerzett jogaiktól, és megsértsenek emberi méltóságukban." - állapította meg Tabajdi Csaba, az MSZP EPdelegációjának vezetője. Az Európai Parlament Petíciós Bizottságának mai ülésén a Benes-dekrétumok sérthetetlenségét kimondó 2007-es szlovákiai parlamenti határozatokról és a szlovákiai állampolgársági ellentörvényről zajlott vita. "Ideje, hogy az Európai Unió kimondja: a kollektív bűnösség elvének fenntartása és a szlovákiai állampolgársági jogszabályok ellentmondanak a jogállamiság és az emberi méltóság alapvető követelményeinek." "Elfogadhatatlan az, hogy Szlovákia 2007-ben az Európai Unió tagállamaként megerősítette a magyar és német nép kollektív bűnösségét kimondó Benes-dekrétumokat, amelyek több ponton is sértik az uniós alapértékeket. Többek közt ellentétesek a hátrányos megkülönböztetés tilalmával, a tulajdon sérthetetlenségének elvével, a kollektív bűnösség tilalmával. A 143 dekrétum a szlovák és a cseh államiság alapját képezi, de közülük tizenhárom a Szlovákiában élő magyarokra máig ható érvénnyel tartalmazza a kollektív bűnösség elvét. Ezeket haladéktalanul hatályon kívül kellene helyezni, és a jogsértések áldozatait a szlovák államnak meg kellene követnie az okozott sérelmekért.

21 "Örvendetes, hogy Viviane Reding alapjogi biztos, az Európai Bizottság alelnöke, valamint José Manuel Barroso, a Bizottság elnöke javaslata, illetve az EP előtt lévő Tavares-jelentés alapján felmerült a valamennyi tagállamra kiterjedő, a jogállamiság, a demokrácia állapotát értékelő ellenőrző mechanizmus bevezetése." - húzta alá Tabajdi Csaba. "A szlovák állampolgársági jogszabály aránytalan válasz és magával a szlovák alkotmánnyal is ellentétes. A jelenlegi szlovákiai gyakorlat az emberi jogok súlyos megsértése. A magyar állampolgárságot is megszerzőket nemcsak állampolgárságuktól, de állandó lakhelyüktől, sőt szerzett jogaiktól, nyugdíjuktól, egészségügyi ellátásuktól is megfosztják. Ez elfogadhatatlan a mai Európában. A jelenlegi állapot nem nevezhető normálisnak, és mind a szlovák, mind a magyar kormány politikája túl konfrontatív ahhoz, hogy megoldást találjanak. A megbékélésre kész demokratikus pártok együttműködésére van szükség mind Magyarországon, mind Szlovákiában annak érdekében, hogy rendeződjön a helyzet." - húzta alá Tabajdi, aki a petíció további megvizsgálását javasolta a Petíciós Bizottságnak. Környezetvédelem, közegészségügy A Duna-stratégia megvalósításához a közösen kialakított projekteken át vezet az út Brüsszel, május 16. Bár a Duna-stratégiát még a magyar uniós elnökség idején fogadták el, csak a következő hétéves pénzügyi keretprogramban nyílik lehetőség arra, hogy forrásokat is rendeljünk hozzá fogalmazott Herczog Edit a stratégia tudományos támogatásáról szóló konferencián Pozsonyban. Míg a Duna-stratégia célja, hogy a Duna-régió országai és gazdasági szereplői hálózatot építve érjék el a gazdasági fellendülést, a tudománynak arra kell fókuszálnia, hogy a termékekbe és szolgáltatásokba beépülő, hozzáadott értéket jelentő eredményeket érjen el állítja Herczog Edit. A többek között Robert Fico miniszterelnök, Maroš Šefčovič biztos és Dominique Ristori a Bizottság Közös Kutatóközpontjának vezetője részvételével rendezett konferencián elhangzottak értelmében a stratégia erős elemének kell lennie a K+F+I-nek, hiszen ez vezeti ki a térséget a válságból. Herczog szerint itt nemcsak a tudományos kiválóság szempontjai számítanak, hanem az a tény is, hogy a kohéziós és strukturális alapokból mennyi forrást sikerül az infrastruktúrára, konkrétan a kutatási infrastruktúrára fordítani. Ehhez azonban olyan eredményekre van szükség, amelyek az EU 2020 stratégiában megfogalmazott fenntartható, intelligens és befogadó növekedés céljait szolgálják.

22 A válság hatására az 500 millió európai még biztosabb akar lenni abban, hogy a kemény munkával előteremtett adóforintjai jó helyre mennek, így a stratégia során létrejövő projektek esetében is a hatékonyság és az átláthatóság szempontjait kell előtérbe helyezni tette hozzá a képviselő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy két jelentés is foglalkozott már az EP-ben a koordináció hiányával és az ebből következő problémákkal. Az EP Ipari-, kutatási- és energiaügyi bizottságában dolgozó képviselő szerint a következő hétéves büdzsében képviselt megszorításpárti tagállami pozíciónak az az üzenete, hogy ha kutatásra szánt pénzek csökkennek, a hatékonyságot kell növelni. Ezen a ponton hívta fel Herczog a figyelmet arra, hogy ennek a célénak az elérését a határokon átívelő projektek felépítése segítheti, és ez egybeesik a Közös Kutatóközpont (Joint Research Center) elképzeléseivel. Ahogy a képviselő fogalmazott, aki tud egyedül pályázni, tegye, ha talál egyedül partnert tegye, ha nem akar uniós forrást tegye, de tudnunk kell, hogy a strukturális és kohéziós alapok elnyeréséhez a Közös Kutatóközpont jelenti az autópályát. A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola csapata nyerte a Herczog Edit EPképviselő által A víz nem ismer határokat" címmel meghirdetett Duna-vetélkedőt. A győztes csapat jutalma négynapos strasbourgi tanulmányút. Strasbourgba utaznak a diákok Győriek nyerték a Duna-vetélkedőt Székesfehérvár, május 25. A március 23-án 123 csapat jelentkezésével indult verseny több internetes fordulója után 11 csapat jutott a szombati, székesfehérvári döntőbe. Magyarországról Győrt, Ceglédet és Székesfehérvárt 2-2 csapat képviselte, 1-1 csapat érkezett Pápáról, Salgótarjánból, Csákvárról, Sárospatakról és Budapestről. A döntő feladatai között a Duna-menti népek kultúrájával, a folyó élővilágával és Európa történelmével kapcsolatos feladatok kaptak helyet. A győztes győriek Herczog Edit meghívására strasbourgi tanulmányúton vesznek részt, míg Barabás Miklós, az Európa Ház vezetője felajánlása nyomán a második helyezett Csákvár pedig Bécs-Pozsony utazást. A versenyt megnyitó Herczog szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerjék a Duna mellett élő embereket, azok kultúráját, természeti értékeit, és megtanulják a népek közötti együttműködés lehetőségeit. A képviselő elmondta, hogy a vetélkedő meghirdetéséhez az EU által éppen a magyar elnökség alatt elfogadott Duna Régió Stratégia adta az ötletet, amely kapcsán most a legfontosabb felafat, hogy a közötti uniós büdzsében rendeljenek hozzá kellő mértékű forrásokat.

23 Külpolitika Az EU-USA megállapodás mindkét térség gazdaságát fellendítheti Strasbourg, május 22. A nehéz gazdasági körülményekre tekintettel igen sürgető a szabadkereskedelmi egyezmény létrehozása, mivel ez a megállapodás a kulcsa a gazdasági növekedés beindításnak mind az Európai Unióban mind pedig az Egyesült Államokban állítja Herczog Edit az EP plenáris ülésén írásban benyújtott hozzászólásában. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között létrejövő Transzatlanti Szabadkereskedelmi Övezet az Európai Unió számára egy több mint 30 éves álmot válthat valóra fogalmazott a képviselő a hamarosan meginduló tárgyalások előtt az EP kialakítandó álláspontjáról szóló vitában. A szabadkereskedelmi megállapodás Európa számára ugyanis új piacokat nyithat meg, növelheti a külföldi közvetlen befektetetések mértékét, és ennek nyomán számos értékteremtő munkahelyet hozhat létre, növelve Európa versenyképességét a világpiacon. Európa exportját akár 28%-kal, illetve az USA export mutatóját 37%-kal is javíthatja a két ország GDP-jének folyamatos növekedése mellett, amely akár elérheti az évenkénti 0,5%-ot is. Magyarországnak sem semleges a tárgyalások kimenetele, mivel a becslések szerint a Szabadkereskedelmi Övezet hatására a német export 0,25%-os emelkedését várják, és ez a jelentős német függőséggel rendelkező magyar gazdaságra is kedvezően hatna, elsősorban a feldolgozóipar területén. A képviselő szerint különösen kedvező hatással lenne a megállapodás az üzemanyagok és vegyi anyagok terén, hiszen a vegyipar és energiaágazat piacfejlesztésének köszönhetően olcsóbb energiához juthatnának az európai polgárok. Keresni azt, ami összeköt és megérteni azt, ami elválaszt, ez lehet a siker kulcsa a tárgyalások során érvelt Herczog, aki szerint a tárgyalások során Európának kell élen járnia a keretek kialakításában, hiszen ez a megállapodás más térségek számára is mintát jelenthet a jövőben.

24 Bosznia lemaradhat a "nyugat-balkáni gyorsról" Strasbourg, május 22. Ha Bosznia-Hercegovina egyes politikai vezetői csupán saját etnikai közösségük érdekeit tartják szem előtt, a köztársaság lemarad az európai uniós csatlakozási folyamatról, amely ebben az évben erős lendületet vehet a Nyugat-Balkánon - fejtette ki Göncz Kinga szocialista EP-képviselő a Bosznia-Hercegovináról szóló évi eredményjelentésről rendezett szerdai plenáris vitához benyújtott írásos hozzászólásában. "2013 a Nyugat-Balkán éve lehet Európában. Horvátország hat hét múlva csatlakozik az Európai Unióhoz, másodikként a térség országai közül. A Belgrád és Pristina közötti történelmi megállapodást követően minden reményünk megvan arra, hogy Szerbia lesz a következő ország a régióban, amely hamarosan csatlakozási tárgyalásokat kezdhet az uniós tagállamokkal. Koszovó a közeljövőben ugyancsak tárgyalóasztalhoz ülhet a 27, vagy immár 28 tagú Európai Unióval, hogy a társulási megállapodásig vezető feladatokról egyeztessen. Montenegró tavaly június óta tárgyal a huszonhetekkel a csatlakozásról" - fejtette ki Göncz Kinga írásos hozzászólásában. Bosznia-Hercegovina azonban könnyen "lekésheti a pillanatot", hiszen még a tagfelvételi kérelmét sem nyújtotta be, amit eredetileg a múlt évre tervezett - hangsúlyozta a képviselő. "Az etnikai konfliktusok továbbra is gátolják a köztársaság intézményeinek normális működését, láthatóan hiányzik az Európai Unióhoz való közeledéshez szükséges politikai konszenzus. Ha az ország egyes politikai erői csupán saját etnikai közösségük szempontjait tartják szem előtt, figyelmen kívül hagyva az ország lakosságának törekvéseit, 2013 nem Bosznia és Hercegovina, hanem Horvátország, Szerbia és Koszovó éve lesz a Nyugat- Balkánon". Göncz Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy július 1-e után a horvát-boszniai határ boszniai oldalán élők elveszítik azt a lehetőséget, hogy személyi igazolvánnyal lépjék át a határt. "Kérjük a Tanácsot, hogy feladva elutasító álláspontját, döntsön kedvezően ennek a rezsimnek a fenntartásáról. Csatlakozása után a több Unión kívüli országgal határos Magyarország is alkalmazta ezt a rendszert, megkönnyítendő az emberek utazását, kapcsolattartását. Szívesen átadjuk az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat" - áll a szocialista képviselő hozzászólásában.

HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom

HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom HÍRLEVÉL 2013. Március 18.-Április 7. Tartalom Kiemelt hírek MSZP EP delegáció: a lakosságot védő válságkezelést! Ciprus és az európai intézmények közös kudarca és felelőssége a válságkezelés - Brüsszel,

Részletesebben

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről.

2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. 2013. július 5. Kiegyensúlyozott tájékoztatás az EP plenáris üléséről. Kedves Olvasó! Tavares konyec! - Ezt mondta volna legszívesebben a magyar kormánytöbbség. E helyett azonban ennél sokkal keményebbeket

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.16. COM(2016) 49 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK A cseppfolyósított

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK.

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÓ az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről J/l 0973 201 3. ápri lis ISSN 2063-546X T A R T A L O M 1. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS RENDELETE. a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013) 258 final}

Javaslat A TANÁCS RENDELETE. a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013) 258 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.7.10. COM(2013) 505 final 2013/0244 (NLE) C7-0255/13 Javaslat A TANÁCS RENDELETE a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013)

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Szeptember 3-16. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Európai demokrácia-ellenőrző rendszerre van szükség! Az Európai Bizottság jogosan bírálta a román kormányt - Strasbourg, 2012. szeptember

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Május 6.-Május 27. Tartalom Kiemelt hírek Tabajdi Csaba: Orbán csekkadója sanyargatás; Semmi köze az uniós tranzakciós adóhoz - Strasbourg, 2012. május 23. Az EU jövője, EU-intézmények MSZP

Részletesebben

AZ ENERGIAUNIÓRA VONATKOZÓ CSOMAG A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

AZ ENERGIAUNIÓRA VONATKOZÓ CSOMAG A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.2.25. COM(2015) 81 final AZ ENERGIAUNIÓRA VONATKOZÓ CSOMAG A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK Párizsi Jegyzőkönyv terv a globális éghajlatváltozás

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/2011. (FVB-41/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FVB-19/2011. (FVB-41/2010-2014.) FVB-19/2011. (FVB-41/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2011. szeptember 12-én, hétfőn, 17 óra 05 perckor kezdődően, a Parlament főemelet 61. számú tanácstermében

Részletesebben

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára,

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára, 2006.7.31. L 210/25 A TANÁCS 1083/2006/EK RENDELETE (2006. július 11.) az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra és a Kohéziós Alapra vonatkozó általános rendelkezések megállapításáról

Részletesebben

a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére

a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére TERVEZET Nemzeti Erdészeti Stratégia a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére Vidékfejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.5.24. COM(2013) 330 final 2013/0171 (NLE) Javaslat A TANÁCS VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA a Portugáliának nyújtandó uniós pénzügyi támogatásról szóló 2011/344/EU végrehajtási

Részletesebben

HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HÚSZÉVES A BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE A SZÖVETSÉG ÉRDEKVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE 20 ÉV TÜKRÉBEN A Szövetség érdekvédelmi tevékenysége 20 év tükrében A BEOSZ már megalakulásának pillanatában, 1990.

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz. KTB/2-7/2014. KTB/1/2014. sz. ülés (KTB/228/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn 10 óra 37 perckor az Országház

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.5.25. COM(2016) 289 final 2016/0152 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a területi alapú tartalomkorlátozás, illetve a vevő állampolgársága, a belső

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2004. november 22. (OR. en) 15074/04 CORDROGUE 77 SAN 187 ENFOPOL 178 RELEX 564

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2004. november 22. (OR. en) 15074/04 CORDROGUE 77 SAN 187 ENFOPOL 178 RELEX 564 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2004. november 22. (OR. en) 15074/04 CORDROGUE 77 SAN 187 ENFOPOL 178 RELEX 564 FELJEGYZÉS Küldi: a Főtitkárság Címzett: az Európai Tanács Tárgy: Az EU drogstratégiája

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT C6-0040/2007 HU PART.1. Közös álláspont. Ülésdokumentum 2003/0153(COD); 29/11/2006

EURÓPAI PARLAMENT C6-0040/2007 HU PART.1. Közös álláspont. Ülésdokumentum 2003/0153(COD); 29/11/2006 EURÓPAI PARLAMENT 2004 ««««««««««««Ülésdokumentum 2009 C6-0040/2007 2003/0153(COD); PART.1 29/11/2006 Közös álláspont A Tanács 2006. december 11-i közös álláspontja a gépjárművek és pótkocsijaik, valamint

Részletesebben

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II.

Tehát a jelenlegi gondolkodási mód (paradigma) alapja hibás, ezért nem lehet azt változtatással (reformmal) továbbéltetni. Ezért II. Melyik gondolkodási mód elıtt áll történelmi lehetıség? I. Vértes András, a GKI (Gazdaságkutató Intézet) elnöke kedden (2010. június 29-én) Budapesten sajtótájékoztatót tartott, amelyen a kormány 29 pontos

Részletesebben

A nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervek első értékelésének nyomon követése

A nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervek első értékelésének nyomon követése C 76 E/30 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.3.25. A megbélyegzés és a társadalmi kirekesztés leküzdése 44. a médiában, az interneten, az iskolákban és a munkahelyeken megszervezendő, a nyilvánosság

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. az Unió éves költségvetésére alkalmazandó pénzügyi szabályokról

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. az Unió éves költségvetésére alkalmazandó pénzügyi szabályokról EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.12.22. COM(2010) 815 végleges 2010/0395 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az Unió éves költségvetésére alkalmazandó pénzügyi szabályokról HU HU

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM Ikt.szám: Emlékeztető Női Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoport első üléséről Budapest, 2013. 11.14. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér 2-4., IV. emelet, 439/A. tárgyaló Időpont: 2013. november 14.

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA w w Brüsszel, 14.07.2004 COM(2004) 470 végleges 2004/0151 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az európai audiovizuális iparágat támogató program

Részletesebben

Magyarország megújuló energiaforrás felhasználás. növelésének stratégiája 2007-2020

Magyarország megújuló energiaforrás felhasználás. növelésének stratégiája 2007-2020 GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM MUNKAPÉLDÁNY a Kormány álláspontját nem tükrözi Magyarország megújuló energiaforrás felhasználás növelésének stratégiája 2007-2020 Budapest, 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2003. október 13-i 2003/87/EK IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2003. október 13-i 2003/87/EK IRÁNYELVE AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2003. október 13-i 2003/87/EK IRÁNYELVE az üvegházhatást okozó gázok kibocsátási egységei Közösségen belüli kereskedelmi rendszerének létrehozásáról és a 96/61/EK tanácsi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 21-én (kedd), 18.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál al

Részletesebben

Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság JELENTÉSTERVEZET

Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság 2009/2103(INI) 3.2.2010 JELENTÉSTERVEZET a Fellépés a rák ellen: európai partnerség című bizottsági közleményről

Részletesebben

Katasztrófa elleni védelem

Katasztrófa elleni védelem - 2006 - 2 Készítette: Janik Zoltán 3 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 6 1. A katasztrófák jogszabályi megközelítése... 7 1.1. A minősített időszakok fogalma, jellemzői... 7 1.2. Az országvédelem komplex rendszere...

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-9/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. május 28-án 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

J/ 185. számú. jelentés. a Magyar Köztársaság európai uniós tagságával összefüggő kérdésekről és az európai integráció helyzetéről

J/ 185. számú. jelentés. a Magyar Köztársaság európai uniós tagságával összefüggő kérdésekről és az európai integráció helyzetéről MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA J/ 185. számú jelentés a Magyar Köztársaság európai uniós tagságával összefüggő kérdésekről és az európai integráció helyzetéről Budapest, 2006. június TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés

Részletesebben

A TANÁCS 2010/32/EU IRÁNYELVE

A TANÁCS 2010/32/EU IRÁNYELVE L 134/66 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.6.1. IRÁNYELVEK A TANÁCS 2010/32/EU IRÁNYELVE (2010. május 10.) a HOSPEEM és az EPSU közötti, a kórházakban és az egészségügyi ágazatban előforduló, éles vagy

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. augusztus 17-én reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD) DENLEG 139 AGRI 485 CODEC 1306 FELJEGYZÉS Küldi: az Állandó Képviselők Bizottsága

Részletesebben

JEGYZOKONYV. Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet:

JEGYZOKONYV. Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet: JEGYZOKONYV mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. április 19-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet: 1 JEGYZŐKÖNYV mely készült a

Részletesebben

Európai Unió. A Régiók Bizottsága. Szakmai anyag. A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK 70. PLENÁRIS ÜLÉS-ére

Európai Unió. A Régiók Bizottsága. Szakmai anyag. A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK 70. PLENÁRIS ÜLÉS-ére Európai Unió A Régiók Bizottsága Szakmai anyag A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK 70. PLENÁRIS ÜLÉS-ére 2007. június 6., szerda 15.00-21.00 2007. június 7., csütörtök 9.30-13.30 Charlemagne épület Európai Bizottság

Részletesebben

tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre, különösen annak 291. cikkére,

tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre, különösen annak 291. cikkére, L 343/558 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2015.12.29. A BIZOTTSÁG (EU) 2015/2447 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2015. november 24.) az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 26. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 26. szám MAGYAR KÖZLÖNY 26. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. február 29., hétfő Tartalomjegyzék 35/2016. (II. 29.) Korm. rendelet Az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2016.4.12. COM(2016) 221 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK A jelenlegi állás és a lehetséges további lépések a vízumpolitika területén egyes

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA FREY MÁRIA

AZ EURÓPAI UNIÓ FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA FREY MÁRIA AZ EURÓPAI UNIÓ FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA FREY MÁRIA frey mária Az Európai Unió foglalkoztatási stratégiája 1. Az előzményekről 2. Az Európai Foglalkoztatási Stratégia kialakulása 3. Az új foglalkoztatási

Részletesebben

Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06.

Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06. Budapest Főváros Települési Esélyegyenlőségi Programja (2017-2022) Munkaanyag Munkaanyag zárása első társadalmi egyeztetés előtt: 2016.05.06. TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló... 4 2. Bevezetés...

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Jelentés a 139/2004/EK rendelet működéséről {SEC(2009)808}

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Jelentés a 139/2004/EK rendelet működéséről {SEC(2009)808} HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 18.6.2009 COM(2009) 281 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Jelentés a 139/2004/EK rendelet működéséről {SEC(2009)808} HU HU A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. MÁRCIUS 05-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. MÁRCIUS 05-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6/64-4/2009. TÁRGY: A PÉCSI ROMA INTEGRÁCIÓS TANÁCS HELYZETELEMZÉSE ÉS JAVASLATAI A PÉCSETT ÉLŐ ROMÁK/CIGÁNYOK ÉLETESÉLYEINEK JAVÍTÁSÁRA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

20-ra 20-at! Kiáltvány Európa épületeinek energiatakarékossági felújításáért

20-ra 20-at! Kiáltvány Európa épületeinek energiatakarékossági felújításáért 20-ra 20-at! Kiáltvány Európa épületeinek energiatakarékossági felújításáért Tíz nagy nemzetközi környezetvédő civil szervezet közös kampányt 1 indított az európai energiatakarékossági célok teljesítésének

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom

HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom HÍRLEVÉL 2012. Október 1-14. Tartalom Ipar, kutatás, innováció Herczog Edit: Az európai atomerőművek átmentek a stressz teszten - Brüsszel, 2012. október 4. Herczog Edit: Az EU csak az innováció felgyorsításával

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA 1 A Helyi Önkormányzatok Európai Chartájáról szóló, 1985. október 15-én, Strasbourgban kelt egyezmény HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA PREAMBULUM Az Európa Tanácsnak a jelen Chartát aláíró tagállamai

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Miskolc Megyei Jogú Város Környezetvédelmi Programja MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Miskolc 2006. BEVEZETÉS...3 A PROGRAM ÉRVÉNYESSÉGE...3 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI

Részletesebben

Az Európai Parlament 2007. október 25-i ajánlása a Tanácshoz az Európai Unió és Szerbia közötti kapcsolatokról (2007/2126(INI))

Az Európai Parlament 2007. október 25-i ajánlása a Tanácshoz az Európai Unió és Szerbia közötti kapcsolatokról (2007/2126(INI)) P6_TA-PROV(2007)0482 Az Európai Unió és Szerbia közötti kapcsolatok Az Európai Parlament 2007. október 25-i ajánlása a Tanácshoz az Európai Unió és Szerbia közötti kapcsolatokról (2007/2126(INI)) Az Európai

Részletesebben

Népesedésvita a parlamentben

Népesedésvita a parlamentben Dobos Arnold Török Zoltán Népesedésvita a parlamentben Tematizációs kísérlet vagy valódi szakpolitikai alternatíva? Hogyan értékeljük a Jobbik által kezdeményezett parlamenti népesedési vitát? A Jobbik

Részletesebben

J e g y zőkönyv EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.)

J e g y zőkönyv EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.) EUB-3/2011. (EUB-24/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának 2011. március 7-én, hétfőn, 12 órakor az Országház főemelet 61. számú tanácstermében megtartott üléséről A jegyzőkönyv

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

Energiahatékony iskolák fejlesztése

Energiahatékony iskolák fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában Energiahatékonysági program keretében megjelenő HU02-2013 jelű Energiahatékony iskolák fejlesztése című pályázati konstrukcióhoz

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 2013. MÁRCIUS TARTALOM 1. Bevezető 2. A HVS célja és szükségszerűsége 2. A HACS szerepe a döntéshozatalban

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2011L0065 HU 29.01.2014 002.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2011/65/EU IRÁNYELVE

Részletesebben

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről

J/19392. A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének. országgyűlési beszámolója. az ügyészség 2005. évi tevékenységéről J/19392 A Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének országgyűlési beszámolója az ügyészség 2005. évi tevékenységéről 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Az ügyészi szervezet 6 2. A büntetőjogi ügyészi tevékenység 8 A) A

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL. Pályázati információk, események, aktualitások Vállalkozóknak, gazdálkodóknak I. évfolyam 18. szám 2007. december 18.

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL. Pályázati információk, események, aktualitások Vállalkozóknak, gazdálkodóknak I. évfolyam 18. szám 2007. december 18. AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL Pályázati információk, események, aktualitások Vállalkozóknak, gazdálkodóknak I. évfolyam 18. szám 2007. december 18. Áldott, békés karácsonyi

Részletesebben

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: Ügyintéző: Tárgy: MN/53725-7/2013. személyes adat kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA A Nemzeti Média-

Részletesebben

A TANÁCS 479/2008/EK RENDELETE

A TANÁCS 479/2008/EK RENDELETE 2008.6.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 148/1 I (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele kötelező) RENDELETEK A TANÁCS 479/2008/EK RENDELETE (2008.

Részletesebben

A SZERENCSI KISTÉRSÉG

A SZERENCSI KISTÉRSÉG A SZERENCSI KISTÉRSÉG FELZÁRKÓZTATÁSI FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2010. ÁPRILIS MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. - 1 - A Szerencsi kistérség felzárkóztatási fejlesztési programja A fejlesztési program

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény tervezet 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak megfelelıen;

Részletesebben

1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1

1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1 1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A TANÁCS 95/57/EK IRÁNYELVE (1995. november 23.) az

Részletesebben

9226/16 ol/ok/kk 1 DG B 3A - DG G 1A

9226/16 ol/ok/kk 1 DG B 3A - DG G 1A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. június 13. (OR. en) 9226/16 ECOFIN 466 UEM 212 SOC 330 EMPL 226 COMPET 300 ENV 345 EDUC 201 RECH 192 ENER 208 JAI 456 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy:

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.5.4. COM(2016) 279 final 2016/0141 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a külső határok átlépésekor vízumkötelezettség alá eső, illetve az e kötelezettség

Részletesebben

A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés

A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés 1 A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés A hároméves kutatómunka eredményeként elvárt tudományos monográfia kézirattömege mind terjedelmileg, mind tematikailag jóval meghaladja a tervezettet,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.6.15. COM(2016) 349 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI TANÁCSNAK ÉS A TANÁCSNAK Második eredményjelentés az EU Törökország nyilatkozat végrehajtásáról

Részletesebben

HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma

HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma Az akcióterv neve TIOP-1_Az oktatási infrastruktúra fejlesztése Készítette HBF Hungaricum Kft. és INNOV Hungaricum Kft. konzorciuma Verziószám TIOP_OIF_V_7.5 1. Az akcióterv ismertetése és a kontextusát

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

(ROP 3.2.1 2004-09-0002/37) 2006. november 30. MultiContact. 'Exploring possibilities'

(ROP 3.2.1 2004-09-0002/37) 2006. november 30. MultiContact. 'Exploring possibilities' SÁRÁND KÖZSÉG FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA (2007-2013) A Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében beadott Helyi foglalkoztatási kezdeményezések ösztönzése a Derecske-Létavértesi Kistérségben című

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2010. november 23-án a körjegyzőség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Bódis Józsefné, Dávid Tamás, Dr. Gonda Péter,

Részletesebben

Üzleti lehetőségek a fenntartható építés terén

Üzleti lehetőségek a fenntartható építés terén (HUSK/1001/1.1.2/0046) Üzleti lehetőségek a fenntartható építés terén Ez a dokumentum az EUROPÉER Európai Fejlődésért és Együttműködésért Közhasznú Alapítvány (www.europeer.eu) és a Regionálna rozvojová

Részletesebben

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA DR. RIXER ATTILA * DR. TÓTH LAJOS ** AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA 1. BEVEZETÉS Az EU közös áruszállítási logisztikai politikája önállóan nem létezik, de az EU közös közlekedéspolitikájának

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS 2005/2006. DR. SZENDRİDI LÁSZLÓ tudományos és technológiai (TéT) attasé MAGYARORSZÁG ÁLLANDÓ KÉPVISELETE BRÜSSZEL

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS 2005/2006. DR. SZENDRİDI LÁSZLÓ tudományos és technológiai (TéT) attasé MAGYARORSZÁG ÁLLANDÓ KÉPVISELETE BRÜSSZEL ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS 2005/2006 DR. SZENDRİDI LÁSZLÓ tudományos és technológiai (TéT) attasé MAGYARORSZÁG ÁLLANDÓ KÉPVISELETE BRÜSSZEL Beszámoló Éves Jelentés 2006 Dr. Szendrıdi László tet2006_brusszel.doc

Részletesebben

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN!

ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE FOLT A HOMOKHÁTSÁGBAN! ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája 2011 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 1.1 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia jövőképe 3

Részletesebben

Itthon Erdélyben, otthon Európában Politikai program a 2014 2019 es európai parlamenti mandátumra

Itthon Erdélyben, otthon Európában Politikai program a 2014 2019 es európai parlamenti mandátumra Winkler Gyula európai parlamenti képviselő RMDSZ, EPP Itthon Erdélyben, otthon Európában Politikai program a 2014 2019 es európai parlamenti mandátumra Hét esztendeje vagyunk az Európai Unió tagjai, hét

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.5.6. COM(2014) 249 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK 2013. évi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 29/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 15-én

Részletesebben

Kérdések és válaszok a szén-dioxid geológiai tárolásáról szóló irányelvjavaslattal kapcsolatban

Kérdések és válaszok a szén-dioxid geológiai tárolásáról szóló irányelvjavaslattal kapcsolatban MEMO/08/36 Brüsszel, 2008. január 23. Kérdések és válaszok a szén-dioxid geológiai tárolásáról szóló irányelvjavaslattal kapcsolatban 1) Mit takar a szén-dioxid elkülönítésének és tárolásának fogalma?

Részletesebben

J/9457. B E S Z Á M O L Ó

J/9457. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/9457. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2008. január

Részletesebben

Nemzeti alaptanterv 2012 NEMZETI ALAPTANTERV I. RÉSZ AZ ISKOLAI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA TARTALMI SZABÁLYOZÁSA ÉS SZABÁLYOZÁSI SZINTJEI

Nemzeti alaptanterv 2012 NEMZETI ALAPTANTERV I. RÉSZ AZ ISKOLAI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA TARTALMI SZABÁLYOZÁSA ÉS SZABÁLYOZÁSI SZINTJEI NEMZETI ALAPTANTERV I. RÉSZ AZ ISKOLAI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA TARTALMI SZABÁLYOZÁSA ÉS SZABÁLYOZÁSI SZINTJEI 1. A KÖZNEVELÉS FELADATA ÉS ÉRTÉKEI A hazánk Alaptörvényében megfogalmazott feladatokat szem előtt

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 16.7.2008 COM(2008) 399 végleges 2008/0151 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-7657/2013. számú ügyben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-7657/2013. számú ügyben Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-7657/2013. számú ügyben Előadó: dr. Szabó-Tasi Katalin Az eljárás megindulása A panaszos speciális étkezési igényű gyermeke óvodai étkezésének ügyében fordult

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 5. A közbeszerzési eljárás főbb eljárási cselekményei. 6. Eljárási időkedvezmények a közbeszerzési törvényben

Tartalomjegyzék. 5. A közbeszerzési eljárás főbb eljárási cselekményei. 6. Eljárási időkedvezmények a közbeszerzési törvényben Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal Regionális Fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága INFORMÁCIÓS CSOMAG a Strukturális Alapokból és a Kohéziós Alapból származó támogatásokat felhasználó

Részletesebben

Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások. Összefoglalás

Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások. Összefoglalás A főtitkár 09/01/2009 D(2009)143 Feljegyzés az Elnökség tagjai részére Tárgy: Az Európai Parlament 2010-es költségvetése Főbb iránymutatások Összefoglalás A 2010-es év intézményünk tevékenységét illetően

Részletesebben

MÁRCIUS 11., SZERDA. ELNÖKÖL: PÖTTERING ÚR elnök

MÁRCIUS 11., SZERDA. ELNÖKÖL: PÖTTERING ÚR elnök 1 MÁRCIUS 11., SZERDA ELNÖKÖL: PÖTTERING ÚR elnök 1. Az ülés megnyitása (Az ülést 9.00-kor megnyitják.) 2. Az elnökség nyilatkozatai Elnök. Hölgyeim és uraim! Nyilatkozatot szeretnék tenni a terrorizmus

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak

Részletesebben

Az Idősügyi Nemzeti Stratégia nem tárgyalja

Az Idősügyi Nemzeti Stratégia nem tárgyalja NYUGDÍJ a nyugdíjrendszer jövőjéről a kötelező nyugdíjbiztosítás öregségi nyugdíj korhatár korkedvezmény; korengedmény korrekció nyugdíjemelés nyugdíjprémium rokkantsági nyugdíj hátramaradotti ellátások

Részletesebben

BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963)

BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963) Tér és Társadalom 11. évf. 1997/2. 99-103. p. TÉT 1997 2 Könyvjelz ő 99 BELÉNYI GYULA: AZ ALFÖLDI VÁROSOK ÉS A TELEPÜLÉSPOLITIKA (1945-1963) (Csongrád Megyei Levéltár, Szeged, 1996 - p. 211) BARANYI BÉLA

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.1.22. COM(2014) 21 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK Energiaárak

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET)

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) 2015 2015. november A vélemények elektronikus benyújtásának helye: szeged_its1mod_velemenyek@szeged.eu

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA BIHARKERESZTES VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA Készítette: Közigazgatási Igazgatósága Budapest, 2010. március 5. A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul

Részletesebben

Budapesti Agglomeráció Területfejlesztési Koncepciója és Stratégiai Programja

Budapesti Agglomeráció Területfejlesztési Koncepciója és Stratégiai Programja Budapesti Agglomeráció Területfejlesztési Koncepciója és Stratégiai Programja Végsı változat 2007. július 1 Jelen szakértıi anyag a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács megbízásából készült Szakértıi

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe Szeged Megyei Jogú Város Verzió: 1.0 Készítette: Clarity Consulting Kft. Készült: 2016. január 6. 1/47 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1. SZEGED SMART CITY VÍZIÓJA... 5 1.2. A SMART CITY VÍZIÓ

Részletesebben

NEMZETKÖZI MUNKAÜGYI IRODA MEMORANDUM A TECHNIKAI ÉSZREVÉTELEKRŐL A MAGYAR MUNKATÖRVÉNYKÖNYVVEL KAPCSOLATBAN

NEMZETKÖZI MUNKAÜGYI IRODA MEMORANDUM A TECHNIKAI ÉSZREVÉTELEKRŐL A MAGYAR MUNKATÖRVÉNYKÖNYVVEL KAPCSOLATBAN Gyorsfordítás NEMZETKÖZI MUNKAÜGYI IRODA MEMORANDUM A TECHNIKAI ÉSZREVÉTELEKRŐL A MAGYAR MUNKATÖRVÉNYKÖNYVVEL KAPCSOLATBAN 2011 NOVEMBER Tartalom Bevezető megjegyzések Külön észrevételek a munkatörvénykönyv

Részletesebben

A 29. cikk szerinti adatvédelmi munkacsoport

A 29. cikk szerinti adatvédelmi munkacsoport A 29. cikk szerinti adatvédelmi munkacsoport 2067/05/HU WP 116 116/2005 vélemény a Schengeni Információs Rendszer második generációjának (SIS II) létesítéséről, működtetéséről és felhasználásáról szóló

Részletesebben

Jászsági fejlesztési koncepció, stratégiai és operatív program 2007-2013

Jászsági fejlesztési koncepció, stratégiai és operatív program 2007-2013 Jászsági fejlesztési koncepció, stratégiai és operatív program, 2007-2013 Helyzetfeltárás, koncepció szakasz 2006. december 4. Jászsági fejlesztési koncepció, stratégiai és operatív program 2007-2013 HELYZETFELTÁRÁS

Részletesebben