EMLÉKEZTETŐ a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EMLÉKEZTETŐ a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről"

Átírás

1 EMLÉKEZTETŐ a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről Az ülés helye és ideje: Hotel Wien tanácsterme Budapest XI., Budaörsi út január 8. 09,30 óra Résztvevők: az eredetihez csatolt jelenléti ív szerint. Takács Géza elnök megnyitja az elnökségi ülést, majd bejelenti, hogy az Elnökség a napirendi pontok szerint halad, amelyekről magnófelvétel, az alapján emlékeztető készül. Bejelenti, hogy az Elnökség határozatképes és felkéri az Elnökség tagjait a napirendi pontok elfogadására. A napirendi pontokat a jelenlévők egyhangúlag elfogadták. A napirendi pontok előtt Balikó Sándor méltatta néhai Turi János munkásságát, majd az Elnökség 1 perces néma főhajtással tisztelgett az elhunyt egykori VSZT elnök emlékének. Napirendi pontok: 1. Vetőmag hulladékzsákok kezelése (meghívott előadó: Zvekanovics László környezetvédelmi vezető Duna-Dráva Cement Kft. Váci gyár) 2. Posztregisztrációs fajtakísérletek tapasztalatai, jövője? 3. Pannon Búza védjegy. Licencdíj begyűjtése az utántermesztett vetőmag után. 4. Beszámoló a FÁK Kormányközi Vetőmag Koordinációs ülés eredményeiről 5. Beszámoló a MVSZ és a VSZT egyesüléséről, további teendők 6. SZMSZ 7. Better Regulation EK vetőmag direktíváinak felülvizsgálata, lehetséges hatások 8. Beszámoló az előző elnökségi ülés óta elért eredményekről (EESNET, Biokontroll megállapodás, adatszolgáltatás, honlap stb.) 9. Egyebek 10. Korábbi elnökségi tagok köszöntése 1. Napirend Takács Géza bejelenti, hogy Zvekanovics László elfoglaltságára hivatkozva lemondta a tervezett előadását. Röviden összefoglalja a hulladékzsákok begyűjtésével kapcsolatos eddigi történesekről. A KvVM-ben folytatott tárgyaláson elhangzott, hogy szerintük a VSZT-nek kell igazolnia, hogy a csávázott zsákok nem veszélyes hulladékok. A Duna-Dráva Cement Kft-nél bevizsgáltattuk a zsákokat. A vizsgálati eredmények alapján a papírzsákok nem sorolhatók a veszélyes hulladékok közé. Ezt a mérést egy olyan akkreditált laborban is el kell végezni, melynek eredményét a KvVM is Tájékoztatta az elnökség tagjait a Cseber Kht-val történt tárgyalásról. Tagjaink informáltak arról bennünket, hogy a Cseber Kht. nem gyűjtötte be a zsákokat és nem tudott és nem is akart beszámolni a begyűjtésért a tagok által befizetett díjakról.

2 Ruthner Szabolcs szerint a Cseber Kht-re különböző eszközökkel nyomást kellene gyakorolni az árai mérséklésére és a begyűjtési kötelezettségének elvégzésére. Esetleg a Cseber Kht megkerülésével eleget tenni a jogszabálynak. Kolop László szerint tovább kell folytatni a megkezdett munkát, továbbá közli, hogy a veszélyes árukkal kapcsolatos ellenőrzés és elszámolás január 1-től a KvVM-től a VPOP-hoz került át. Bánki H. Dezső szerint a vetőmagzsákokat ki kell venni a veszélyes hulladékok köréből. Takács Géza erre válaszként elmondja, hogy Gráf József agrárminiszter rendeletmódosítással kivette volna a veszélyes hulladékok köréből a vetőmagzsákokat, de ehhez tárcaközi egyeztetés szükséges és a KvVM nem járult hozzá a módosításhoz. A besorolás megváltoztatásához be kell vizsgáltatni egy akkreditált laborral a szennyezettség mértékét és az adott vizsgálati eredmények ismeretében folytatni kell a tárgyalásokat a KvVM-el. Farkas Béla elmondja, hogy a Cseber Kht. szerint az eladónak kell visszagyűjteni a veszélyes hulladékot és a kijelölt helyre szállítani, de ez sok esetben kivitelezhetetlen, pl. ha a vevő több 100 km-re vitte el az árut. Kolop László válaszában elmondja, hogy a Cseber Kht. átvállalja a begyűjtést, ha erről szerződésben állapodott meg. Begyűjtési kötelezettsége nincs, csak jelentési kötelezettsége van a szerződőnek érvényes szerződés esetén. Pavelka Árpád javasolja, hogy nem csak jogi, hanem gazdasági területen is akciót kell indítani. A vetőmag-forgalmazók tárgyaljanak a Cseber Kht. tulajdonosaival (akik közül néhányan a VSZT tagjai is). Takács Géza elmondja, hogy az elsődleges kibocsátónak kell visszagyűjteni (tehát a köztes forgalmazónak nem). Annak a termelőnek, aki kiüríti a zsákot kötelessége visszavinni a hulladékot a Cseber Kht. által kijelölt gyűjtőhelyre. Az Elnökség a beszámolót Megbízza az Titkárságot a további teendők elvégzésével: akkreditált labor felkeresése és ott vizsgálat végrehajtásának kezdeményezése, majd az eredmény alapján rendeletmódosítás kérése az illetékes minisztérium(ok) felé, valamint a tagság tájékoztatása a jelenlegi helyzetről és arról az információról, hogy az ellenőrzés tól a VPOP-hoz került át. 2. Napirend Kolop László értékeli a posztregisztrációs fajtakísérleteket és beszámol a tapasztalatokról. Elmondása szerint többen szerették volna az értékelési szempontokat módosítani. Elmondja, hogy a nyíltság és a betekintési lehetőség nem azért van, hogy a nem tetsző eredményeket bárki megváltoztassa, vagyis a megkezdett metodikával kell végigvinni a rendszert. A posztregisztrációs vizsgálatoknak az indokolatlanul eltúlzott marketing kommunikációt kell mérsékelnie.

3 A Gabonatermesztők Országos Szövetsége egy alapítványt hoz létre ezzel a posztregisztrációs rendszerrel kapcsolatosan, melyben a VSZT-nek szakmaközi együttműködést kell tanúsítania. Abban az esetben, ha a kuratóriumba történő delegálás illetve a kuratórium tag visszahívásához szükséges, hogy a VSZT is alapítója legyen az alapítványnak, a VSZT-GOSZ közösen tegye ezt meg. Ruthner Szabolcs elmondja, hogy a GOSZ vállalja az Alapítvány létrehozását. Az Alapítvány kuratóriuma 9-11 tagú szakembergárda lenne, akik felügyelnék a szerződéskötéseket és a metodikát. Tagjai lennének termelők, statisztikus, malomipari képviselő, kereskedő, sütőipari szakember stb. Wágner József elmondja, hogy az időzítés és a tájékoztatás nem volt megfelelő. A kísérletek beindításakor az információkkal és a kísérletek előkészítésével olyan késedelmet tapasztaltak, mely hátrányosan befolyásolhatta az eredményeket. Tímár Béla korrektnek tartja a rendszert. Korrekt eredményekre lehet korrekt marketinget építeni. Véleménye szerint túlzott marketing fogalma nem helytálló etikus, vagy etikátlan marketingről lehet beszélni. Takács Géza elmondja, hogy konszenzuson alapuló kísérletsorozat volt, a tájékoztatás és a kísérletekkel kapcsolatos tárgyalások az érintettekkel folyamatos volt és erről tájékoztatták is mindig az érdekelteket, így az utólagos megkérdőjelezése a rendszernek etikátlan olyanoktól, akik nem működtek aktívan közre az egész folyamat során, pedig lehetőségük lett volna rá. A VSZT alapítóként vegyen részt az Alapítványban a GOSZ-al közösen. 3. Napirend Láng László a Pannon búza védjeggyel kapcsolatosan elmondja, hogy ez ügyben is a GOSZal működik együtt a VSZT. A Pannon búza magasabb áron való exportjához homogénebb minőséget kellene előállítani, ehhez pedig szervezettebbnek kellene lennie az ágazatnak. Ezért 3 éves kutatási program keretében több kutatóintézet összefogva megvizsgálta, milyen minőségi paraméterek vannak. A kanadai kritériumrendszer tűnik a legmegfelelőbbnek. A paraméterrendszerre alapozva lehetne megfelelő búzát ajánlani, a megfelelő minőségű termék védjegyet kapna, ami magasabb, kiszámíthatóbb árat jelentene. A védjegyet úgy lehetne megszerezni, hogy van egy védjegytulajdonos. Kérdés ki legyen a tulajdonos GOSZ, VSZT, Gabonakereskedők különböző arányban lehetnének tulajdonosok. Javasolja, hogy kis arányban legyen tulajdonos a VSZT is, mely nem jelent jelentős anyagi terhet. Erről pontosabb ismeretek birtokában lehet majd dönteni, az Elnökségtől most csak elvi hozzájárulást kér a tárgyalások folytatásához. Licencdíjjal kapcsolatosan elmondja, hogy 1Mrd Ft-os kérdésről van szó és beszámol az üggyel kapcsolatos megbeszélésekről. Olyan jogszabályi tervezetet kell előkészíteni, ami lehetővé teszi a licencdíj begyűjtését az utántermesztett vetőmagok után. Az FVM, MSZH és az IRM megkezdte a törvénytervezet kodifikációját.

4 A beszámoló elfogadása, Láng László felhatalmazása a védjeggyel és licencdíjjal kapcsolatos további tárgyalásokon való részvételre. 4. Napirend Takács Géza beszámol a FÁK Kormányközi Vetőmag Koordinációs ülés eredményeiről, melyet Moszkvában tartottak. A termelési struktúra a jövőben változni fog, az anyagi háttér ehhez rendelkezésre áll. Kukoricából vetőmaghiány van Oroszországban. Az ISTA bizonyítványokat nem veszi át az orosz rendszer, mely a külkereskedelmi kapcsolatokat jelentősen megnehezíti. A FÁK államok közül csak Kirgizisztán rendelkezik ISTA akkreditált laboratóriummal, de a többi jelenlévő FÁK tagállam is érdeklődést mutatott az ISTA rendszer felé a delegációval együtt kiutazó Ertseyné, dr. Peregi Katalin ISTA elnöknek. A tárgyalásokon felmerült, hogy a következő ülést Magyarországon szeretnék megtartani. Hivatalos felkérés esetén az elnökséget tájékoztatni fogja a részletekről, mely alapján a kérdéssel érdemében kell foglalkozni. Pavelka Árpád javasolja, hogy a VSZT ne csak a certifikált vetőmag-forgalmazás mellett érveljen a jelentős orosz piacon, hanem a standard kategória mellett is, hisz az EU-ban a zöldségvetőmagok jelentős része ide tartozik. A beszámoló elfogadása. 5. Napirend Kolop László beszámol arról, hogy az MVSZ közgyűlése az MVSZ és a VSZT egyesülését jóváhagyta. Felhívja a figyelmet arra, hogy az elfogadott pénzügyi mérleg különféle banki költségek miatt nem lesz teljesen megegyező a VSZT számlára átutalt pénzösszeggel. Az MVSZ Ft-al nyitotta az évet, a pénzügyi mérleg elfogadása óta eltelt időszakban történt változások miatt az MVSZ számlájának aktuális egyenlege: Ft. A MVSZ-től átkerült pénzzel kapcsolatosan az MVSZ közgyűlése úgy döntött, hogy a VSZT ebből a pénzből olyan egyszeri fejlesztést hozzon létre, ami a TP-k működését segíti. Ruthner Szabolcs elmondja, hogy a magyar vetőmagszakma képviseletét az ISF-ben eddig az MVSZ látta el. A soron következő ISF prágai konferenciára már több tag jelezte részvételi szándékát. A konferencián való részvétel feltétele tagság a nemzeti szövetségben, mely szövetségnek ISF tagnak kell lennie. Ezért viszonylag sürgető lenne a szervezeti változás közlése az ISF felé.

5 A beszámoló elfogadása, az ISF-el kapcsolatos tájékoztatás tudomásulvétele. 6. Napirend Kator Zoltán a kiadott anyagok alapján ismerteti az Elnökség tagjaival a korábbi SZMSZ-hez képest történt változásokat. Az SzMR és az Alapszabály együtt olvasható és értelmezhető. A szavazással és az Alapszabályban rögzített egyéb kérdésekkel az SzMR nem foglalkozik. A SZB-k és TP-k ugyanolyan rendszerben működnek, az SzMR ad egyfajta mankót a működéshez, melyet a TP-k és SzB-k alkalmazhatnak, de írásban rögzítve és a Titkárság felé jelezve saját létszámuknak és munkájuknak megfelelően ettől eltérhetnek. A Titkárság pénzügyi és számviteli feladatai az előző SzMSz-hez képest nagyobb részletezést kapott. A titoktartási kötelezettség is nagyobb hangsúlyt kapott, mint a korábbi SzMSz-ben. A régi SzMSz-ben található felelőségi rész az újból teljesen kimaradt, mivel a Ptk. és az Mtk. is pontosan leszabályozza ezeket a jogi kérdéseket. Ruthner Szabolcs az Elnökségen kívül véleményeztetné az új SZMR-t a TP-al és a SzB-el is. Az Elnökség tagjai tanulmányozzák át az ülésen részükre átadott új SzMR-t, és Titkárság küldje ki azt a Termékpálya Bizottságok és Szekció Bizottságok tagjainak is, azzal hogy január 25. napjáig véleményezzék azt. Egyetért vagy nem ért egyet visszajelzést kell visszaküldeni. Amennyiben Nem ért egyet válasz van, akkor ki kell fejteni, hogy mivel nem ért egyet és azt is, hogy milyen változtatást javasol a szövegben. A Titkárságnak a javaslatokkal összeállított egységes anyagot az Elnökség tagjai számára február 29. napjáig meg kell küldeni és a következő Elnökségi Ülésen jóváhagyásra előterjeszteni. 7. Napirend Ruthner Szabolcs a Better Regulation EK vetőmag direktíváinak felülvizsgálatáról (előzetesen írásban kiküldött anyag). Pavelka Árpád hozzászólásában elmondja, hogy a magyar vetőmagszakmának a jogszabályalkotás kezdeményezését át kell venni az FVM-től és az MgSzH-tól, hiszen az utólagos véleményezések eddig nem jártak eredménnyel. Az EU-ban Magyarországot képviselő Polgár Gábort (MgSzH) és Szenczi Győzőnét (FVM) befolyásolni kell, hogy a szakma, a VSZT szándékait/álláspontját képviseljék. Kator Zoltán szerint az említett 2 referenst meg kell hívni a VSZT Elnökségi ülésére előadást tartani és az emlékeztetőket kézbesíteni kell részükre, hogy hatékonyabban képviselhessék a szakma érdekeit.

6 A beszámoló elfogadása. Az Elnökség a következő ülésére meghívja Polgár Gábort (MgSzH) és Szenczi Győzőnét (FVM) az agrár miniszteren keresztül (miniszteri utasítás az elnökségi ülésen való részvételen). A külföldi partnerszervezetekkel való további kapcsolattartás és információgyűjtés. 8. Napirend Ruthner Szabolcs beszámol az előző elnökségi ülés óta elért eredményekről (előzetesen kiadott írásos anyag). A VSZT honlapjának látogatottságáról szóló mérést, statisztikát a Titkárság a legközelebbi Elnökségi ülésre elkészíti. Hámori Sándor érdeklődik, hogy az elnökségi határozat milyen körülmények között született és miért 0,5% a konvencionális vetőmagban a javasolt GMO határérték. Ruthner Szabolcs az FVM szűk határidővel konkrét határértékre vonatkozó álláspont kialakítására kérte a VSZT-t. Mivel formális elnökségi ülésre nem volt lehetőség, az álláspont kialakítása többszöri váltással történt az Elnökség és a Titkárság között. A határérték kialakításának főbb indokai voltak. Zéró tolerancia elvének elkerülése. Költséghatékony konvencionális vetőmag-előállítás lehetőségének fenntartása. Minél alacsonyabb a határérték, annál jobban nőnek a járulékos költségek. Ha az utolsó szaporítási lépcsőben már a kimutathatósági szintet határozzuk meg, akkor milyen határértékeket tudunk kialakítani a magasabb szaporulati fokoknál. Takács Géza minél alacsonyabb a határérték, annál magasabb a tesztköltség és annál több vizsgálatot kell elvégezni. Ezen kívül mivel jelenleg 0,1% a kimutathatósági küszöb, ez rengeteg vitára adhat okot. Juhász Zoltán az őszi kalászosok forgalmazásával kapcsolatosan végzett felmérés kapcsán elmondja, hogy az őszi adatgyűjtés jobban sikerült, mint az azt megelőző és a számadatok közlésére is nagyobb volt a hajlandóság. A beszámoló elfogadása. Az Elnökség - az előzetes írásbeli szavazás alapján -, megerősíti, hogy a GMO határértékkel kapcsolatos 0,5 %-os küszöbértéket javasolja az FVM felé. 9. Napirend Egyebek napirendi pontok között Hámori Sándor kérdést intéz a Kalászos SzB vezetőjéhez, hogy a tavaszi kalászosok vetőmag-forgalmazása kapcsán lesz-e közös álláspont, vagyis hogyan tájékoztassák a vevőket.

7 Juhász Zoltán elmondja, hogy kiküldtek egy adatlapot, melyben a várható tendenciákról kérdezték meg tagjainkat és erre január közepéig várják vissza az információkat. Konkrétan a január 15-én megrendezésre kerülő Kalászos SzB ülésen kerül ez a téma megvitatásra. Tavaszi árpa kapcsán elmondja, hogy a szaporító terület a tavalyi évhez képest 60%-al nagyobb volt, a nyerstermés 3,4 t/ha. Ha a 2007 évi vetésterülettel számolunk (140e ha) akkor a várhatóan rendelkezésre álló vetőmag 45-48%-os vetőmag-felújításra elegendő lehet. Ennek alapján valószínűsíthető, hogy komoly vetőmag hiány és ellátási nehézségek tavaszi árpánál nem várható. Zabból viszont komoly hiányra lehet számítani %-os felújításnál többre nem ad lehetőséget a rendelkezésre álló vetőmag. Marton Csaba elmondja, hogy 50 éves volt a hibridkukorica vetőmagipar Magyarországon, melynek 2007-ben nem volt kellő visszhangja. Az osztrák vetőmagszövetséggel érdemesnek tartja szorosabbra fűzni a kapcsolatot, melynek vezetőit az MNE nevében tavasszal Magyarországra hívta. Feczák János tájékoztatja az Elnökséget, hogy minden olyan elnökségi tagnak megküldi a birtokában lévő alternatív energiákkal kapcsolatos tervezetet, aki ezt igényli. 10. Napirend Takács Géza elnök köszönti a VSZT előző Elnökségének tagjait, megköszöni több éves áldozatos munkájukat, és egy közös ebéd melletti kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket. K.m.f. Készítette: Horváth Zsolt

8

9

Összefoglaló beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT munkájáról

Összefoglaló beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT munkájáról Összefoglaló beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT munkájáról 2008 2013 Martonvásár, 2013. május 16. Takács Géza elnök Elnökségi ülések Az Elnökség évente ülést tartott az elmúlt időszakban és minden

Részletesebben

Ülés helye: Hotel Wien tanácsterme /Bp. XI. Budaörsi út 88-90./ Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Ülés helye: Hotel Wien tanácsterme /Bp. XI. Budaörsi út 88-90./ Jelen vannak: jelenléti ív szerint Ülés helye: Hotel Wien tanácsterme /Bp. XI. Budaörsi út 88-90./ Jelen vannak: jelenléti ív szerint Takács Géza elnök megnyitja az elnökségi ülést, bejelenti, hogy az Elnökség határozatképes, az ülésről

Részletesebben

a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről

a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről EMLÉKEZTETŐ a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Elnökségi üléséről Az ülés helye és ideje: MTA Mg. Kutatóintézet tanácsterme Martonvásár, Brunszvik u. 2. 2007. 10. 05. 10,00 óra Résztvevők:

Részletesebben

Beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT 2010. októbere és 2012. augusztusa között végzett tevékenységéről

Beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT 2010. októbere és 2012. augusztusa között végzett tevékenységéről Beszámoló a Küldöttközgyűlés számára a VSZT 2010. októbere és 2012. augusztusa között végzett tevékenységéről Martonvásár, 2012. szeptember 25. Takács Géza elnök Elnökségi ülések Az Elnökség 7 ülést tartott

Részletesebben

Ruthner Szabolcs elmondja, hogy írásban nem érkezett javaslat, vagy kiegészítés.

Ruthner Szabolcs elmondja, hogy írásban nem érkezett javaslat, vagy kiegészítés. Az ülés helye, ideje: VSZT Iroda, Budapest, Ábel Jenő u. 4/B 2008. május 06. 10:00 óra Résztvevők: a csatolt jelenléti ív szerint Takács Géza elnök köszönti a résztvevőket, majd megállapítja, hogy az Elnökség

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc

JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc JEGYZŐKÖNYV a Fényszaruiak Baráti Egyesületének Közgyűléséről II. 2014. május 23. 17 óra 30 perc J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. május 23-án (péntek) a jászfényszarui Városháza Dísztermében 17 óra

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. november 9-i rendkívüli üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Juhász Gábor Rumi László Szabó Patrik Turi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

2014. május 7 én (szerda) du. 13 30 órára

2014. május 7 én (szerda) du. 13 30 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: )

EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: ) EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság végelszámolás alatt (7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Cg: 02-09-080223) TAGGYŰLÉSI J E G Y Z Ő K Ö N Y VE amely készült az EUROPA CANTAT Pécs

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-10/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. október 11-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely készült a Cg. 16-10-001759 számon bejegyzett EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (5000 Szolnok, Szapáry út 18.) 2010. április

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Asbóth Nándor, Németh Dávid képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Asbóth Nándor, Németh Dávid képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-4/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. július 20-án 19,00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 14 / 2007. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

Ülés helye: Ében Hotel tanácsterme /Bp. XIV., Nagy Lajos király útja / Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Ülés helye: Ében Hotel tanácsterme /Bp. XIV., Nagy Lajos király útja / Jelen vannak: jelenléti ív szerint Ülés helye: Ében Hotel tanácsterme /Bp. XIV., Nagy Lajos király útja 15-17./ Jelen vannak: jelenléti ív szerint Ruthner Szabolcs megnyitja a Küldöttközgyűlést és üdvözli a megjelent küldötteket. Bejelenti,

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa ülését:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa ülését: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-13/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 15. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Szám:.. N é m e t b á n y a

Szám:.. N é m e t b á n y a Szám:.. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 31. napján 18.15 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Isztiméri Német Kisebbségi Önkormányzat 2012. január 30-án 15 órakor megtartott üléséről. Napirend előtti esemény

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Isztiméri Német Kisebbségi Önkormányzat 2012. január 30-án 15 órakor megtartott üléséről. Napirend előtti esemény J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Isztiméri Német Kisebbségi Önkormányzat 2012. január 30-án 15 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Isztimér, Köztársaság u. 77 Jelen vannak: Gerstmár

Részletesebben

TÁMOP B-10/2/KONV számú projekt keretében a Projekt Iránytó

TÁMOP B-10/2/KONV számú projekt keretében a Projekt Iránytó EMLÉKEZTETŐ amely készült kiválósági központok fejlesztésére alapozva a területein című, TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010- számú projekt keretében a Projekt Iránytó Testület üléséről Helyszín: Miskolci Egyetem

Részletesebben

Beszámoló a VSZT utóbbi másfél évben végzett tevékenységéről. Martonvásár, 2014. szeptember 25. Takács Géza elnök

Beszámoló a VSZT utóbbi másfél évben végzett tevékenységéről. Martonvásár, 2014. szeptember 25. Takács Géza elnök Beszámoló a VSZT utóbbi másfél évben végzett tevékenységéről Martonvásár, 2014. szeptember 25. Takács Géza elnök Az előadás témái Együttműködés a szakigazgatással, szakmai szervezetekkel A VSZT kiemelt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. január 23.-án (pénteken) 10 órakor a Községházán megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Somogyi

Részletesebben

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 105/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 31-én (péntek) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. J E G Y Z Ő K Ö N Y V TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/38-56/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 10-én

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

Kóny és Győrsövényház Községek Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012.

Kóny és Győrsövényház Községek Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012. Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012. Gy J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Önkormányzat Képviselő-testületei 2012. február 27-én,

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

JEGYZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi utca 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-16/2015.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. december 17-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Somogyi Csaba István elnök, Orsós János nemzetiségi képviselő, és dr. Varga Katalin aljegyző.

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Somogyi Csaba István elnök, Orsós János nemzetiségi képviselő, és dr. Varga Katalin aljegyző. Jegyzőkönyv Készült: Ötvöskónyi Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2014. november 25.-én (kedden) 17 órakor a Művelődési Házban megtartott közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak: Somogyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács, Rum, Rábatöttös és Zsennye Községek Képviselő-testületeinek 2016. május 12-én megtartott együttes üléséről Hozott döntések: Vasszécseny

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 14.-én megtartott soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Tamás Csaba polgármester, Horváth Józsefné és Major Mária

Részletesebben

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése 2007. szeptember Tagság alapadatai A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak jelenleg 811 tagja van. A tagság megyék szerinti megoszlása

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 12-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 12-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-6/2013/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 12-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

5/2015 Emlékeztető. Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács án megtartott üléséről

5/2015 Emlékeztető. Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács án megtartott üléséről Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács 2014.09. 23-án megtartott üléséről Az ülés helyszíne: Nemzeti Ifjúsági Tanács Iroda, Budapesti Európa Ifjúsági Központ Az ülés kezdete: 15:00 Az ülés befejezése: 16:45

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen vannak: Bakai Károly

Részletesebben

SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁRI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ A Sárvári Roma Nemzetiségi 2016. május ii-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzői irodájában

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése 28. szeptember Tagság alapadatai A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak jelenleg 819 tagja van. A tagság megyék szerinti megoszlása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

ŐSZI KALÁSZOS VETŐMAG HELYZET 2015.

ŐSZI KALÁSZOS VETŐMAG HELYZET 2015. ŐSZI KALÁSZOS VETŐMAG HELYZET 2015. Vetőmag Szövetség Kalászos és Nagymagvú Hüvelyes Növények Szekció Juhász Zoltán Sumi Agro Hungary Kft XVI. KALÁSZOSGABONA FÓRUM Visegrád, 2015. szeptember 8-9. Ki mi(n)t

Részletesebben

M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE június 7.

M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE június 7. M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE 2012. június 7. 2 M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE Az M9 Térségi Fejlesztési Tanács (a továbbiakban: Tanács) Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban:

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2013. november 5-én, Vanyarcon, a Könyvtár termében tartott közmeghallgatással egybekötött ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG JEGYZŐKÖNYV. Elnökségi ülés

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG JEGYZŐKÖNYV. Elnökségi ülés JEGYZŐKÖNYV Elnökségi ülés 2016. október 12. szerda 16:30 Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (1097 Budapest, Ecseri út 3. C/107-es terem) Napirend: 1. Elnöki beszámoló 2. Bejelentések 3. Érdekképviseleti

Részletesebben

ECR MAGYARORSZÁG ÉRDEKKÉPVISELETI ÉS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET (székhelye: 2040 Budaörs, Liliom u. 15.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZGYŰLÉS

ECR MAGYARORSZÁG ÉRDEKKÉPVISELETI ÉS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET (székhelye: 2040 Budaörs, Liliom u. 15.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZGYŰLÉS ECR MAGYARORSZÁG ÉRDEKKÉPVISELETI ÉS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET (székhelye: 2040 Budaörs, Liliom u. 15.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZGYŰLÉS 2012. május 11. napja ECR MAGYARORSZÁG ÉRDEKKÉPVISELETI ÉS SZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének II. számú módosítására.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének II. számú módosítására. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2012. augusztus 15-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5.

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jegyzőkönyv A MAGISZ 2014. március 28.-i közgyűléséről Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jelen vannak: 2 jelenléti ív. (mellékelve) 18 szavazásra jogosult

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 7/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2018. május 30-án megtartott nyilvános üléséről Hozott döntések: 5/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet Vasszécseny Község Önkormányzata

Részletesebben

ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB

ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB ZEMPLÉNI VÍZILABDA KLUB KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 3950 Sárospatak, Eötvös utca 15. Adószám: 18448674-1-05 M E G H Í V Ó Tisztelt Egyesületi Tag! A Zempléni Vízilabda Klub Közhasznú Egyesület elnöksége nevében

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 9 szavazásra jogosult egyesületi tag és négy vendég.

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 9 szavazásra jogosult egyesületi tag és négy vendég. JEGYZŐKÖNYV amely készült 2012. május 26. 10 óra 00 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, az 1039 Budapest, Piroska utca 2. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről. 1-7/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2017. június 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye: Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Tormásliget Község Önkormányzat 1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Társulás társulási tanácsának 2013. július 16-án 13.00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Csepreg Város Önkormányzatának

Részletesebben

Jegyzőkönyv. ELTE EHÖK Elnökségi. 2015. május 13. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.

Jegyzőkönyv. ELTE EHÖK Elnökségi. 2015. május 13. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23. Jegyzőkönyv ELTE EHÖK Elnökségi 2015. május 13. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.) 1. Bejelentések 2. Beszámoló a HÖOK Közgyűlésről és Választmányi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés

Jegyzőkönyv. 4/2013. sz. ülés Jegyzőkönyv 4/2013. sz. ülés Készült: 2013.11.25-én a Szeremlei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén. Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint Bogdánné Urbán Anikó elnök köszönti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat képviselő-testülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D- 17-5 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2014. május 30-án 17 órai kezdettel

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

Szalmatercs Cigány Kisebbségi Önkormányzata évi 1. sz. jegyzőkönyve. a január 26-án megtartott nyílt üléséről.

Szalmatercs Cigány Kisebbségi Önkormányzata évi 1. sz. jegyzőkönyve. a január 26-án megtartott nyílt üléséről. 2012. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2012. január 26-án megtartott nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült 2012. január 26-án 13 órakor, Szalmatercs Község Önkormányzat Hivatalában megtartott nyilvános

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Közgyűlése 3/2005 Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) 2005. november 7-én de. 11.00 órai kezdettel

Részletesebben

2015. j ú n i u s 15.

2015. j ú n i u s 15. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i v a l a m i n t S z o c i á l i

Részletesebben

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 234-18/2015. A D Á S Z T E V E L Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Adásztevel

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület Elnökségi ülésének jegyzőkönyve.

Jegyzőkönyv A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület Elnökségi ülésének jegyzőkönyve. Jegyzőkönyv A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület Elnökségi ülésének jegyzőkönyve. Időpont: 2016. október 17. 14:00 óra Helyszín: HD marketing iroda 1053 Budapest, Veres Pálné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 105-11/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 13- án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Marcalgergelyi

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

Vetômag. A tartalomból. XV. évfolyam, 2008. 3. szám. Felelôs szerkesztô: Hajtun György

Vetômag. A tartalomból. XV. évfolyam, 2008. 3. szám. Felelôs szerkesztô: Hajtun György Vetômag XV. évfolyam, 2008. 3. szám A Vetômag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács folyóirata A tartalomból Nemzetközi vetômag konferencia WORLDSEED 2008 9 A pillangós szálastakarmányok vetômagtermesztésének

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-i üléséről

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-i üléséről Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-i üléséről Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint. Jelen vannak Képviselő-testület tagjai közül: Pátrovics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EGYHÁZASRÁDÓC ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2013. október 31-én megtartott rendes nyilvános ülésről 64/2013.(X. 31.) Képviselő-testületi határozat Önkormányzat, Meseház óvoda,

Részletesebben

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket.

JEGYZÖKÖNYV. A Közgyülés egyhangúlag elfogadja a javasolt személyeket. JEGYZÖKÖNYV A Balatonkenesei Horgászegyesület Közgyülése a kiküldött meghívónak megfelelöen 2014. március 1-én 9:00 órakor elkezdödött. Helye: Balatonkenese, Faluház A levezetö elnök, Mészöly Sándor felterjeszti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek Községi Önkormányzat Lövő 2-1 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 4/2015.(II.03.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 5/2015.(II.03.) Spóner Tibor megválasztása jegyzőkönyvhitelesítőnek

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Dél-alföldi Környezetvédelmi Társulás március 30-i üléséről

Jegyzőkönyv. A Dél-alföldi Környezetvédelmi Társulás március 30-i üléséről Jegyzőkönyv A Dél-alföldi Környezetvédelmi Társulás 2010. március 30-i üléséről Tartalomjegyzék 1/2010. (III. 30.) TT. A 2010. március 30-i Dél-alföldi Környezetvédelmi Társulás 4. o. napirendi pontjainak

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. március 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/565-2/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 6. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 86/2016. (XII.1.) KT-határozat Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. 86/2016. (XII.1.) KT-határozat Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3861/2016/A. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén 2016. december 1. napján 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u. 16.) tanácstermében.

Részletesebben

A TESZTÜZEMEK FŐBB ÁGAZATAINAK KÖLTSÉG- ÉS JÖVEDELEMHELYZETE 2002-BEN

A TESZTÜZEMEK FŐBB ÁGAZATAINAK KÖLTSÉG- ÉS JÖVEDELEMHELYZETE 2002-BEN Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet A TESZTÜZEMEK FŐBB ÁGAZATAINAK KÖLTSÉG- ÉS JÖVEDELEMHELYZETE 2002-BEN A K I I Budapest 2003 Agrárgazdasági Tanulmányok 2003. 6. szám Kiadja: az Agrárgazdasági

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben