E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 14/349-6/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 23-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2011. április június 7.) Előadó: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense

2 2 Események Április Nagy sikerrel valósult meg Pápán, a Hotel Arany Griff Tükörtermében a dákai Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye és a Pápakovácsi Idősek Otthona által együttesen második alkalommal megszervezett Kapaszkodó Szociális Börze, amely az Innováció és menedzsment a szociális ellátásban alcímet kapta. A konferenciát nevemben ünnepélyesen Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, az első szakmai nap levezető elnöke délelőtt Galambos Szilvia tanácsnok, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke, délután pedig Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke voltak. Az első nap délelőttjén Nyitrai Imre helyettes államtitkár Új megegyezés Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció című előadása részeként elmondta, hogy a felkért szakértők által kidolgozott javaslatok alapján a Kormány részéről milyen új szemléletben és rendszerben kívánják megszervezni országosan a szociális ellátásokat. A feladatok mennyisége nem csökken, de ugyanakkor az anyagi forrás sem lesz több, ezért kellő átgondolás után a meglévő lehetőséget kell hatékonyabban kihasználni. Előadásában jelezte, hogy az országos koncepció már több változatban elkészült, széleskörű egyeztetés folyik róla a szakmai szervezetekkel, és a szakma képviselőivel. Több értékes előadás közül Dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója előadásában a szociális ellátást érintő feladataikról beszélt, míg Dr. Tóth Tibor főigazgató a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet szervezeti felépítéséről és működéséről tartott előadást. Talabér Márta, az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Lakhatási Bizottságának az alelnöke a bizottság működését és eddigi tevékenységét ismertette. A konferenciára az ország minden részéből érkeztek szociális szakemberek, akik eredményesnek, szakmailag sokat jelentőnek és jól szervezettnek értékelték a rendezvényt. Április 14. A Kozmutza Flóra Alapítvány Jótékony Mozgás integrációs sportdélután rendezvényén Kovács Norbert alelnök vett részt és adta át a megyei önkormányzat ajándékait. Április Pápán rendezték meg a három napos Szent György-napi XV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítást és Vásárt. A rendezvényen átadták a vásár különböző díjait és nagydíjait. Veszprém megye különdíját Polgárdy Imre alelnök adta át a pápai telephelyű, gépkereskedelemmel foglalkozó Contstar Hungary Kft-nek. Április 15. A tihanyi kerékpárút legújabb szakaszának építési munkálatairól tartott sajtótájékoztatót Tihany polgármestere, melyen a megyei önkormányzat részéről Polgárdy Imre alelnök vett részt. Április 16. A lengyelországi Katyn-i mészárlás emlékére kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban, melyen részt vett Kovács Norbert alelnök. Tapolcán rendezték meg a Tájkerékpáros Világkupa és Magyar Kupa versenyt, melyen köszöntőt mondott Kovács Norbert alelnök, majd díjakat adott át.

3 3 Április 19 Május 31. Az Állami Számvevőszék a Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági rendszerének ellenőrzését végezte. Április 19. A zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium pályázatot nyújtott be az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával, hogy az intézmény által fűtésre és melegvíz-ellátásra használt gázenergia jelentős részét kiváltsák megújuló energiaforrások felhasználásával, melyet energiafű és egyéb lágyszárú növények termesztésével, pelettálásával, elégetésével érnek el. A program záró rendezvényén Kovács Norbert alelnök társaságában vettem részt. Április 21. Sóly községben átadásra került a felújított Közösségi Ház. A rendezvényen megnyitó beszédet mondott dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter; a megyei önkormányzatot Kovács Norbert alelnök képviselte. Április 22. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománygyűlésén vett részt Kovács Norbert alelnök. Április 26. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Humán Erőforrás Bizottság. Április 27. Ülést tartott a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) KULCSprogram elnevezésű kezdeményezésének köszönhetően az országban elsőként Tapolcán került kialakításra értelmi fogyatékosok részére önkormányzati bérlakás. A felújított önkormányzati lakás megtekintését ünnepség előzte meg Tapolcán, a Polgármesteri Hivatal udvari tanácstermében. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fogyatékosságügyi főosztályvezetőjének, Dr. Szőke Lászlónak a fogyatékos személyek esélyegyenlősége tárgyában megtartott ünnepi beszédét követően mondtam el köszöntőmet, hangsúlyozva, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca Város Önkormányzata is nagyon fontosnak tartja fogyatékos embertársaink társadalmi befogadásának elősegítését, melynek érdekében a jövőben is készek tevőlegesen együttműködni. Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ Veszprém Megyei Egyesületének az elnöke ismertette a KULCSprogram elnevezésű kezdeményezés lényegét, amely az értelmi fogyatékos emberek számára a társadalom többségéhez hasonló lakhatási körülményeket biztosít, vagyis lehetővé teszi, hogy önállóan, saját vagy bérelt lakásukban élhessenek. A program ismertetését követően az ünnepség kiemelt részeként Császár Lászlóval, Tapolca város polgármesterével együttesen adtuk át a Veszprém Megyei Önkormányzat lesencetomaji Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthonából kiválasztásra kerülő, és a felkészítőn is sikeresen részt vevő három értelmi fogyatékos fiatal felnőtt részére a felújított önkormányzati bérlakás 1-1 kulcsát, és a programon történő sikeres részvételt jelentő igazolásokat.

4 4 Az ünnepséget követően a lakásbérlő fiatalok az ÉFOÉSZ Tapolcai Egyesülete Támogató Szolgálatának tagjaival, mint segítőikkel megmutatták a közelben található új otthonukat a meghívott vendégek és a sajtó képviselői számára. Április 28. Megyegyűlést vezettem a Megyeháza Szent István termében. Április 29. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Devecserben ünnepi állománygyűlésen ünnepelte a Rendőrség Napját, ahol Polgárdy Imre alelnök az Év Veszprém Megyei Rendőre kitüntetést adta át Somogyi Tamás törzszászlósnak. Április 30. A japán cunami károsultjai javára segélykoncertet szervezett a Veszprém Megyei Magyar- Japán Baráti Társaság a Pannon Egyetem B épületében, melyen Polgárdy Imre alelnök mondott köszöntőt. Május 3-6. A Veszprém Megyei Önkormányzat 14. alkalommal rendezte meg a Megyefutás -t. Ebben az esztendőben a futás célja az egészséges mozgásban gazdag életmód népszerűsítése, a Magyar Sport Napjának megünneplése volt. A nemrégiben elhunyt dr. Nádori László professzor úr emlékére a futók szalagot kötöttek fel a megyezászlóra. Az út során 52 település érintésével, május 6-án érkeztek meg Gannára, ahol a Magyar Sport Napját közösen ünnepelték a résztvevők, és Vesztergom József polgármester és Kovács Norbert a megyei közgyűlés alelnöke szalagot kötött fel a megyezászlóra. E napon Gannán, az Eszterházy Mauzóleumban a résztvevők megemlékeztek a Magyar Atlétikai Klub (MAC) megalakulásáról, és koszorút helyezett el a megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök, Ganna önkormányzat nevében Vesztergom József polgármester, Pápa Város Önkormányzata nevében Rádi Róbert kabinetvezető, a MAC nevében Vajda Zsuzsanna elnökségi tag és Laczkovics Géza korábbi MAC tag, a Veszprém Megyei Sporttanács nevében Hantó István elnök és Csik Ferenc ügyvezető, a Pápai SE nevében Stemmer István elnök. A Magyar Sport Napja alkalmából ünnepi beszédet mondott Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke, melyben kiemelte, hogy mennyire fontos a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése a felnövekvő nemzedékek körében. Megemlékezett dr. Nádori László professzorról, méltatva életútját, Veszprém megyében végzett munkásságát, elindított kezdeményezéseit. Eszterházy gróf és Nádori professzor céljai ma is aktuálisak, követendő példa az ifjúság számára. A Magyar Sport Napja alkalmából kísérőrendezvényekre is sor került. Három egymást követő napon óvodások számára szerveztek sportprogramokat Várpalotán, Tapolcán és Pápán. Május 4-én Pápa Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron- és a Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal csapatai léptek pályára és mérték össze erejüket kispályás labdarúgásban. A megyei önkormányzat csapatát erősítette Kovács Norbert alelnök is. A 14. Megyefutáson 4140 fő vett részt. Ebből több mint 2000 fő óvodáskorú gyermek volt.

5 5 Május 3. A balácapusztai római kori villagazdaság kulturális-turisztikai és látogatóbarát szolgáltatásainak fejlesztésére, a KDOP projektről tartott sajtótájékoztatón a megyei önkormányzat részéről Kovács Norbert alelnök adott tájékoztatót. Május 4. A veszprémi Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola ünnepségén vett részt Polgárdy Imre alelnök, ahol az iskola finn kapcsolatának 25 éves évfordulója alkalmából a finn-magyar barátság elmélyítéséért Osmo Halonen-nek emlékokleveleket adott át. Május 5. Balatonszemesen felavatták a néhai Bujtor István színművész, rendező, színházigazgató, Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész által készített síremlékét. A síremléknél a megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök helyezte el a kegyelet virágait. A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Veszprémi Intézményében Kerpel Péter fotó- és grafikai kiállítását nyitotta meg Kovács Norbert alelnök. A visegrádi négyek igazságügyi minisztereinek találkozójára került sor Herenden, melyen Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Kovács Norbert és Polgárdy Imre alelnökök társaságában vettem részt. Május 6-8. Az Ifjúsági munka Alapítvány küldöttségét fogadta Göndör József ifjúsági és sportmenedzser. Május 6. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csabrendeken rendezte meg az ez évi Megyei Tűzoltó Nap -ot. A megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök a Szent Flórián szobornál elhelyezte a kegyelet virágait, majd az ünnepségen a Veszprém Megye Tűzoltója címet adta át Bolla Róbert pápai főtörzsőrmesternek. A Laczkó Dezső Múzeumban a Boldog Gizella örökében: a magyar királynék és Veszprém címmel megrendezett kiállításon mondott köszöntőt Kovács Norbert alelnök. Május 9. A magyar és a lengyel nép történelmének közös vonásai, a két nép között kialakult, szoros történelmi barátság tiszteletére a Veszprém Megyei Önkormányzat a Lengyel Magyar Együttműködés 2011 keretében lengyel magyar történelmi vetélkedőt hirdetett magyar és lengyel fiatalok részére. A vetélkedő fővédnöke: dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, védnökei: Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A történelmi vetélkedőre 3 fős csapatok nevezhetnek. A magyarországi döntő témaköre: Bem József élete és munkássága. A magyarországi döntő szeptember között Veszprémben és Csopakon kerül megrendezésre. A rendezvényt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány, valamint a Tarnow Városi Múzeum támogatja.

6 6 Május 11. Hozd formába magad! címmel Esélynapot szervezett az Esélyek Háza, Veszprém Megyei Esélyegyenlőségi Iroda és a Veszprém Megyei Önkormányzat Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az intézmény kamondi telephelyén. A program részét képezte az Esélynap Országos Fesztiválsorozatnak. A rendezvény fővédnöke Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke volt. A program célja az egészséges életmódra történő figyelemfelhívás, hogy mind a gyermekeket, mind a felnőtteket arra neveljük, mozogjanak minél többet, egészségesen étkezzenek, járjanak rendszeresen orvosi ellenőrzésre. Az Esélynap rendezvényre első alkalommal került sor Kamondon, de a szervezők a nagy érdeklődés és a sok pozitív visszajelzés után már idén a folytatás mellett döntöttek. A megyei szociális intézmények lakói és dolgozói mellett a Fővárosi Önkormányzat Foglalkoztató Intézete Darvastó, a Fogyatékos Személyek, Pszichiátria és Szenvedélybetegek Otthona Szentgotthárd, a Kemenesaljai Egyesített Kórház, a Pszichiátriai Szakambulancia Intaháza, a Fogyatékosok Nappali Intézménye Pápa, valamint a kertai Közös Fenntartású Általános Iskola diákjai képviseltették magukat a rendezvényen. Meghívott sztárvendégek a Lombard Pápa Termál FC játékosai Farkas Attila, Bárányos Zsolt, Szabó Zsolt, Venczel Balázs voltak, akik kapura rúgó versenyt vezettek, illetve barátságos mérkőzést játszottak a résztvevőkkel. A Magyar Turizmus Zrt. Budapesten országos Tourinform találkozót rendezett, ahol Balajthy Zsuzsanna turisztikai referens vett részt. A programon többek között Horváth Gergely vezérigazgató a Magyar Turizmus Zrt. új irányáról, céljairól, marketingkampányáról tartott előadást. Dr. Nemes Andrea a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője a TDM-ekről és a SZÉP kártyáról tájékoztatta a jelenlévőket. Május 12. Megnyitottam a Veszprém Anjou Együtt Európa sokszínűségéért Kortárs Művészeti Kiállítást Tihanyban, amelyet Maine-et-Loire megyei partnerünkkel szerveztünk a 2009 évi közös Anjou-Hongrie kiállítás folytatásaként. A rendezvényen részt vett Kovács Norbert és Polgárdy Imre alelnök is. Május 19. A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság meghívására megyénkbe látogató Tajvani Közös Üzleti Tanács delegációt fogadtam a Megyeháza Szent István termében, ahol előadás keretében mutattam be a megye értékeit, helyzetét a lehetséges befektetések szempontjából. Május 21. Részt vettem a pápai Esterházy-kastély főúri enteriőr kiállítása alkalmából szervezett programon. Május 26. Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében került sor a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete által a Vöröskereszt Világnapjának 130. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségre, melyen Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a meghívottakat, megjelent vendégeket.

7 7 Beszédet mondtam Sümegen, ahol korszerű eszközökkel felszerelt járóbeteg-szakellátó központ átadására, ünnepélyes avatására került sor. Zánkán rendezték meg a fogyatékos diákok atlétikai és labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjét. A rendezvényen 900 versenyzőt köszöntöttek a díszvendégek: Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszók, Kovács Norbert a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Szoboszlai Csaba a Fogyatékosok Diák- és Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint Bogó Ágnes a központ ügyvezető igazgatója. Kovács Norbert alelnök köszöntő beszédében hangsúlyozta a sport közösség teremtő erejét és felhívta a figyelmet a sport szerepére a mindennapokban, a kultúrában, egészségvédelemben, a szabadidő hasznos eltöltésében és a képességfejlesztésben. A versenyzők atlétikában és kispályás labdarúgásban mérték össze erejüket. A nemes, sportszerű vetélkedésben dőlt el a helyezések sorsa: a Veszprém megyei önkormányzat fenntartásában működő iskolák eredményesen szerepeltek. Május Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium küldöttsége járt Tarnowban a műszaki iskolában testvér kapcsolat létesítése és elmélyítése érdekében. Május 27. A Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete által 21. alkalommal, idén Nagyvázsonyban került megrendezésre a Megyei Nyugdíjas Majális, amelyet megbízásom alapján a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése nevében Hári Lenke képviselő asszony nyitott meg. A kulturális rendezvényen a nyugdíjas klubok tagjai, énekesek, énekkarok, tánccsoportok, harmonikások szórakoztatták időskorú társaikat és a helyi érdeklődőket. Május 28. Részt vettem a csabrendeki óvoda fennállásának 100. évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi ünnepségen. Az IHSZ Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület a Vas megyei Bozsokon tartotta közgyűlését, ahol megyénket az Elnöki Kabinet turisztikai referense képviselte. A közgyűlésen rendhagyó tisztújítás is történt, a megyei önkormányzatokat és azok turisztikai intézményeit képviselő szakemberek munkatársunkat, Balajthy Zsuzsannát az egyesület társelnökévé választották. Polgárdy Imre alelnök Visken megtekintette a Református Egyház által többek között a mi támogatásunk segítségével megvásárolt óvodát, amely további működtetéshez szükséges beruházásainak finanszírozásáról kapott tájékoztatást Jenei Károly lelkésztől és Szajkó Károly polgármestertől. Május 29 Június 2. A Dákai és Lesencetomaji pszichiátriai otthonainkból fiatalok vettek részt a nemzetközi spartakiád versenyein. Május 30. Ülést tartott a Humán Erőforrás Bizottság. Május 31. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. A megyegyűlés rendkívüli ülését vezettem a Megyeháza Szent István termében.

8 8 Június 1. A Balatonkenese, Széchenyi utca teljes korszerűsítése projektzáró rendezvény megrendezésére került sor, melyen részt vettem. Június 4. Veszprém megyében első alkalommal Tapolcán emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról. Az eseményhez hat település tíz iskolája is csatlakozott. Kovács Norbert alelnök társaságában vettem részt a rendezvényen. Június 6-7. A Magyar Köztársaság Elnöke június 6-án a Sándor Palotában fogadta a Kirgiz Köztársaság elnökét, Roza Otunbajeva asszonyt. A fogadás keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írtam alá a Kirgiz Köztársaságbeli Isszik-kul megyével. A hivatalos látogatás alkalmából adott díszvacsorára meghívást kapott és részt vett Kovács Norbert alelnök. Másnap a Kirgiz Köztársaság elnök asszonyát és delegációját fogadtam Wossala Györggyel Balatonalmádiban, majd Balatonfüredről egy munkaebédet követően távozott a delegáció. Június 6. A Magyar Védőnők Egyesülete megalakulásának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen, és a Védőnők Napja alkalmából a megyei önkormányzat nevében Veszprém Megye Kiváló Védőnője elismerő oklevelet adta át Polgárdy Imre alelnök Devecser város védőnői kollektívájának, Délceg Lászlónénak, Csizmadia-Monek Viktóriának és Hajdu Zsófiának. A Veszprém megyei Tourinform hálózat irodavezetői számára a Megyeháza szakkönyvtárában munkaértekezletet tartottak az Elnöki Kabinet turisztikai referensei, ahol jelen volt Horváth Ernő elnöki kabinet titkár is. A megbeszélésen többek között szó volt a megyei önkormányzat évi turisztikai marketing tevékenységéről, a települési Tourinform irodákban végzett munkáról és a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről. Veszprém, június 8. Lasztovicza Jenő s.k.

NAPLÓ 2011. Január 16.

NAPLÓ 2011. Január 16. NAPLÓ 2011. Január 6. Halzl József az OTP Bank Központjában találkozott Nagy Zoltán Péter marketing igazgatóval. Köszönetet mondott a Banknak a Rákóczi Szövetség részére múlt évben nyújtott támogatásért

Részletesebben

Krónika. Január 17-19. A "Mediáció és resztoratív igazságszolgáltatás a büntetés-végrehajtásban" Január 16.

Krónika. Január 17-19. A Mediáció és resztoratív igazságszolgáltatás a büntetés-végrehajtásban Január 16. Krónika Akadémián hazai és külföldi szakemberek részvételével. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán A Foresee Kutatócsoport szervezésében megvalósult együttműködési megállapodást írt alá dr.

Részletesebben

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012 TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉLET 2 TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2012-BEN MEGVALÓSULT KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI 16 A 2012. ÉVI DIÁKUTAZTATÁSI PROGRAMOK BEMUTATÁSA 41 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/211-7/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. június 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól

T á j é k o z t a t ó. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól M e l l é k l e t T á j é k o z t a t ó Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól I. T E S T VÉ R VÁ R OSI KAPCSOLATOK Jyväskylä (Finnország) Magyar nyelvtanulás:

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére 195-12/2011. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata polgármesterének beszámolója a Kecskemét és Térsége

Részletesebben

Bódis Regina Andrea megbízott igazgató és Erdõ Imre nyugalmazott igazgató leplezték

Bódis Regina Andrea megbízott igazgató és Erdõ Imre nyugalmazott igazgató leplezték Pápa és Vidéke 2015. április 2. Közéleti hetilap XIII. évfolyam 3. szám Öt nap, kiváló programok, méltó ünneplés 75 éves a Közgáz Inkubátorház Várják a bérlõket Elkészült a Pápai Ipari Parkban az inkubátorház,

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről

T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről 86/2013/231. Heves Megyei Közgyűlés H E L Y B E N T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-14/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELÕTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Kettõs ünnep Badacsonyban

Kettõs ünnep Badacsonyban XVIII. évfolyam 7. szám BADACSONY Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 100 Ft Kettõs ünnep Badacsonyban A háromnapos Kéknyelû ünnep június elsõ hétvégéjén, a Dísztéren zajlott, ahol a hagyományoknak

Részletesebben

Szent György-nap a megyei kórházban

Szent György-nap a megyei kórházban FEJER LAP 2009. MÁJUS, III. ÉV FO LYAM, 5. SZÁM www.fejerlap.hu FEJÉR MEGYEI havilap MELLÉKLET: Fejér megye 1000 éves millenniumi programfüzet Szent György-nap a megyei kórházban ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK A 10.

Részletesebben

emlékekkel rendelkezõ települések nem alkalmazzák, mint mi, pedig az Utazás kiállítás is bebizonyította, hogy az általunk

emlékekkel rendelkezõ települések nem alkalmazzák, mint mi, pedig az Utazás kiállítás is bebizonyította, hogy az általunk Pápa és Vidéke 2012. március 8. Közéleti hetilap X. évfolyam 5. szám Pápa az Utazás kiállításon Vizsgálják a pápai múmiát CT-vizsgálatra vitték február 25-én a Pápai Református Gyûjteményekben õrzött múmiát.

Részletesebben

Közlöny. Félegyházi. Virágot ültettek, parkot rendeztek

Közlöny. Félegyházi. Virágot ültettek, parkot rendeztek Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik 2 hetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2011. április 28. XX. évfolyam 8. szám Közlöny Virágot ültettek, parkot

Részletesebben

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele V. szám - 2015. június A Somogy Megyei Kormányhivatal hírei A kormánymegbízott is koszorúzott a kaposvári Trianon emlékmű előtt Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ. XXIV. évfolyam, 2014. október. Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal. Gál Imre Nimród érmet kapott

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ. XXIV. évfolyam, 2014. október. Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal. Gál Imre Nimród érmet kapott MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ INGYENES Közéleti információs lap Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal Mezőberény az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek! Szent Mihály-napi mulatság és tűzgyújtás

Részletesebben

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város Önkormányzatának havonta megjelenő közéleti lapja Széchenyi Programiroda

Részletesebben

Demonstráció a vízmű védelmében

Demonstráció a vízmű védelmében ingyenes kiadvány A VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HAVILAPJA X. évfolyam 6. szám 2009. június Demonstráció a vízmű védelmében A DMRV Zrt. szétdarabolása ellen tartottak tiltakozó gyűlést a főtéren. A résztvevők

Részletesebben

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve 2013/2014. tanév Az Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium évkönyve ~ 2013/2014. tanév ~ Írták: az iskola tanárai. Összeállította

Részletesebben

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005.

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. KAPTÁR XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója 76. Ünnepi Könyvhét megyei megnyitója Kiadós beszélgetések Jászok találkozója

Részletesebben

A tavalyi év erõs kezdése után ismét nagy várakozás elõzte meg az idei Õszi Dionüsziát, vagyis az alternatív

A tavalyi év erõs kezdése után ismét nagy várakozás elõzte meg az idei Õszi Dionüsziát, vagyis az alternatív Pápa és Vidéke 2013. október 3. Közéleti hetilap XI. évfolyam 20. szám Alternatív alkotóközösségek találkoztak Pápán Szépül a barokk kastély Õszi Dionüszia öt napon át Turisztikai attrakciófejlesztés Pápán,

Részletesebben

Kegyeibe fogadta az idõjárás a motorosokat (Képes összeállításunk az 5. oldalon) Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist

Kegyeibe fogadta az idõjárás a motorosokat (Képes összeállításunk az 5. oldalon) Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist B A L A T O N I XIX. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2012 JÚNIUS ÁRA 150 Ft A RÉGIÓ BALATON-DÍJAS HAVI MAGAZINJA 3 Építészetrõl, közbiztonságról a BFT ülésén 6 Az ezerarcú fonyódi kistérség Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist

Részletesebben

Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal. közéleti havilap. A város minden forgalmasabb pontja szem előtt lesz

Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal. közéleti havilap. A város minden forgalmasabb pontja szem előtt lesz Bennünket képviselnek Önkormányzati határozatok 2. oldal Portré: Nagy Attila a BGSZ új igazgatója 8. oldal Szenior akadémia Bicskén 10. oldal A legszebb konyhakertek jelentkezési lap 14. oldal III. évfolyam,

Részletesebben

Együttműködést kötött az önkormányzat a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a Kö-Ki déli része melletti Kiserdő rendbetételére.

Együttműködést kötött az önkormányzat a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a Kö-Ki déli része melletti Kiserdő rendbetételére. XIV. évf. 2008. május www.kispest.hu 3. Környezetvédelem OLDAL Először vehetett át Zöld Kispestért díjat öt magánszemély, egy-egy lakóközösség, intézmény és civil szervezet a Föld Napján. 4. Kiserdő Együttműködést

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

Átadták az Egri úti Tagóvodát. Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. városháza Úthelyreállítás a csatornázás után

Átadták az Egri úti Tagóvodát. Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. városháza Úthelyreállítás a csatornázás után 1 Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE Átadták az Egri úti Tagóvodát városháza Úthelyreállítás a csatornázás után aktuális Segítő kezek Mezőkövesden Sportkalauz Legerősebb

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/593-1/2010/I. Üi.: dr. Dobó A. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról.

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. 1 FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. Tisztelt Közgyűlés! Kedves Barátaim! A beszámoló összeállításánál fontos

Részletesebben

Önkormányzatunk képviselő-testülete lapzártakor, október

Önkormányzatunk képviselő-testülete lapzártakor, október XV. évfolyam 10. szám Meghívó Nagykálló Önkormányzata tisztelettel meghívja önt, kedves családját és barátait az 1956-os forradalom emlékére rendezett ünnepségre, amelyet október 23-án 18 órától tartunk

Részletesebben

Nem baj, ha már a spájzban vannak

Nem baj, ha már a spájzban vannak Zalakaros város lapja XVII. évfolyam 6. szám Nem baj, ha már a spájzban vannak OROSZ VENDÉGEKET IS VÁR ZALAKAROS Az oroszok már a spájzban vannak ki ne emlékezne a Tizedes meg a többiek címû film klasszikus,

Részletesebben