E L Ő T E R J E S Z T É S

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S"

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 14/349-6/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 23-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2011. április június 7.) Előadó: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense

2 2 Események Április Nagy sikerrel valósult meg Pápán, a Hotel Arany Griff Tükörtermében a dákai Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye és a Pápakovácsi Idősek Otthona által együttesen második alkalommal megszervezett Kapaszkodó Szociális Börze, amely az Innováció és menedzsment a szociális ellátásban alcímet kapta. A konferenciát nevemben ünnepélyesen Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, az első szakmai nap levezető elnöke délelőtt Galambos Szilvia tanácsnok, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke, délután pedig Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke voltak. Az első nap délelőttjén Nyitrai Imre helyettes államtitkár Új megegyezés Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció című előadása részeként elmondta, hogy a felkért szakértők által kidolgozott javaslatok alapján a Kormány részéről milyen új szemléletben és rendszerben kívánják megszervezni országosan a szociális ellátásokat. A feladatok mennyisége nem csökken, de ugyanakkor az anyagi forrás sem lesz több, ezért kellő átgondolás után a meglévő lehetőséget kell hatékonyabban kihasználni. Előadásában jelezte, hogy az országos koncepció már több változatban elkészült, széleskörű egyeztetés folyik róla a szakmai szervezetekkel, és a szakma képviselőivel. Több értékes előadás közül Dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója előadásában a szociális ellátást érintő feladataikról beszélt, míg Dr. Tóth Tibor főigazgató a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet szervezeti felépítéséről és működéséről tartott előadást. Talabér Márta, az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Lakhatási Bizottságának az alelnöke a bizottság működését és eddigi tevékenységét ismertette. A konferenciára az ország minden részéből érkeztek szociális szakemberek, akik eredményesnek, szakmailag sokat jelentőnek és jól szervezettnek értékelték a rendezvényt. Április 14. A Kozmutza Flóra Alapítvány Jótékony Mozgás integrációs sportdélután rendezvényén Kovács Norbert alelnök vett részt és adta át a megyei önkormányzat ajándékait. Április Pápán rendezték meg a három napos Szent György-napi XV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítást és Vásárt. A rendezvényen átadták a vásár különböző díjait és nagydíjait. Veszprém megye különdíját Polgárdy Imre alelnök adta át a pápai telephelyű, gépkereskedelemmel foglalkozó Contstar Hungary Kft-nek. Április 15. A tihanyi kerékpárút legújabb szakaszának építési munkálatairól tartott sajtótájékoztatót Tihany polgármestere, melyen a megyei önkormányzat részéről Polgárdy Imre alelnök vett részt. Április 16. A lengyelországi Katyn-i mészárlás emlékére kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban, melyen részt vett Kovács Norbert alelnök. Tapolcán rendezték meg a Tájkerékpáros Világkupa és Magyar Kupa versenyt, melyen köszöntőt mondott Kovács Norbert alelnök, majd díjakat adott át.

3 3 Április 19 Május 31. Az Állami Számvevőszék a Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági rendszerének ellenőrzését végezte. Április 19. A zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium pályázatot nyújtott be az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával, hogy az intézmény által fűtésre és melegvíz-ellátásra használt gázenergia jelentős részét kiváltsák megújuló energiaforrások felhasználásával, melyet energiafű és egyéb lágyszárú növények termesztésével, pelettálásával, elégetésével érnek el. A program záró rendezvényén Kovács Norbert alelnök társaságában vettem részt. Április 21. Sóly községben átadásra került a felújított Közösségi Ház. A rendezvényen megnyitó beszédet mondott dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter; a megyei önkormányzatot Kovács Norbert alelnök képviselte. Április 22. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománygyűlésén vett részt Kovács Norbert alelnök. Április 26. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, valamint a Humán Erőforrás Bizottság. Április 27. Ülést tartott a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) KULCSprogram elnevezésű kezdeményezésének köszönhetően az országban elsőként Tapolcán került kialakításra értelmi fogyatékosok részére önkormányzati bérlakás. A felújított önkormányzati lakás megtekintését ünnepség előzte meg Tapolcán, a Polgármesteri Hivatal udvari tanácstermében. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fogyatékosságügyi főosztályvezetőjének, Dr. Szőke Lászlónak a fogyatékos személyek esélyegyenlősége tárgyában megtartott ünnepi beszédét követően mondtam el köszöntőmet, hangsúlyozva, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat és Tapolca Város Önkormányzata is nagyon fontosnak tartja fogyatékos embertársaink társadalmi befogadásának elősegítését, melynek érdekében a jövőben is készek tevőlegesen együttműködni. Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ Veszprém Megyei Egyesületének az elnöke ismertette a KULCSprogram elnevezésű kezdeményezés lényegét, amely az értelmi fogyatékos emberek számára a társadalom többségéhez hasonló lakhatási körülményeket biztosít, vagyis lehetővé teszi, hogy önállóan, saját vagy bérelt lakásukban élhessenek. A program ismertetését követően az ünnepség kiemelt részeként Császár Lászlóval, Tapolca város polgármesterével együttesen adtuk át a Veszprém Megyei Önkormányzat lesencetomaji Pszichiátriai Betegek és Fogyatékosok Otthonából kiválasztásra kerülő, és a felkészítőn is sikeresen részt vevő három értelmi fogyatékos fiatal felnőtt részére a felújított önkormányzati bérlakás 1-1 kulcsát, és a programon történő sikeres részvételt jelentő igazolásokat.

4 4 Az ünnepséget követően a lakásbérlő fiatalok az ÉFOÉSZ Tapolcai Egyesülete Támogató Szolgálatának tagjaival, mint segítőikkel megmutatták a közelben található új otthonukat a meghívott vendégek és a sajtó képviselői számára. Április 28. Megyegyűlést vezettem a Megyeháza Szent István termében. Április 29. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Devecserben ünnepi állománygyűlésen ünnepelte a Rendőrség Napját, ahol Polgárdy Imre alelnök az Év Veszprém Megyei Rendőre kitüntetést adta át Somogyi Tamás törzszászlósnak. Április 30. A japán cunami károsultjai javára segélykoncertet szervezett a Veszprém Megyei Magyar- Japán Baráti Társaság a Pannon Egyetem B épületében, melyen Polgárdy Imre alelnök mondott köszöntőt. Május 3-6. A Veszprém Megyei Önkormányzat 14. alkalommal rendezte meg a Megyefutás -t. Ebben az esztendőben a futás célja az egészséges mozgásban gazdag életmód népszerűsítése, a Magyar Sport Napjának megünneplése volt. A nemrégiben elhunyt dr. Nádori László professzor úr emlékére a futók szalagot kötöttek fel a megyezászlóra. Az út során 52 település érintésével, május 6-án érkeztek meg Gannára, ahol a Magyar Sport Napját közösen ünnepelték a résztvevők, és Vesztergom József polgármester és Kovács Norbert a megyei közgyűlés alelnöke szalagot kötött fel a megyezászlóra. E napon Gannán, az Eszterházy Mauzóleumban a résztvevők megemlékeztek a Magyar Atlétikai Klub (MAC) megalakulásáról, és koszorút helyezett el a megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök, Ganna önkormányzat nevében Vesztergom József polgármester, Pápa Város Önkormányzata nevében Rádi Róbert kabinetvezető, a MAC nevében Vajda Zsuzsanna elnökségi tag és Laczkovics Géza korábbi MAC tag, a Veszprém Megyei Sporttanács nevében Hantó István elnök és Csik Ferenc ügyvezető, a Pápai SE nevében Stemmer István elnök. A Magyar Sport Napja alkalmából ünnepi beszédet mondott Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke, melyben kiemelte, hogy mennyire fontos a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése a felnövekvő nemzedékek körében. Megemlékezett dr. Nádori László professzorról, méltatva életútját, Veszprém megyében végzett munkásságát, elindított kezdeményezéseit. Eszterházy gróf és Nádori professzor céljai ma is aktuálisak, követendő példa az ifjúság számára. A Magyar Sport Napja alkalmából kísérőrendezvényekre is sor került. Három egymást követő napon óvodások számára szerveztek sportprogramokat Várpalotán, Tapolcán és Pápán. Május 4-én Pápa Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron- és a Veszprém Megyei Önkormányzat, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal csapatai léptek pályára és mérték össze erejüket kispályás labdarúgásban. A megyei önkormányzat csapatát erősítette Kovács Norbert alelnök is. A 14. Megyefutáson 4140 fő vett részt. Ebből több mint 2000 fő óvodáskorú gyermek volt.

5 5 Május 3. A balácapusztai római kori villagazdaság kulturális-turisztikai és látogatóbarát szolgáltatásainak fejlesztésére, a KDOP projektről tartott sajtótájékoztatón a megyei önkormányzat részéről Kovács Norbert alelnök adott tájékoztatót. Május 4. A veszprémi Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola ünnepségén vett részt Polgárdy Imre alelnök, ahol az iskola finn kapcsolatának 25 éves évfordulója alkalmából a finn-magyar barátság elmélyítéséért Osmo Halonen-nek emlékokleveleket adott át. Május 5. Balatonszemesen felavatták a néhai Bujtor István színművész, rendező, színházigazgató, Melocco Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész által készített síremlékét. A síremléknél a megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök helyezte el a kegyelet virágait. A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Veszprémi Intézményében Kerpel Péter fotó- és grafikai kiállítását nyitotta meg Kovács Norbert alelnök. A visegrádi négyek igazságügyi minisztereinek találkozójára került sor Herenden, melyen Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Kovács Norbert és Polgárdy Imre alelnökök társaságában vettem részt. Május 6-8. Az Ifjúsági munka Alapítvány küldöttségét fogadta Göndör József ifjúsági és sportmenedzser. Május 6. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csabrendeken rendezte meg az ez évi Megyei Tűzoltó Nap -ot. A megyei önkormányzat nevében Kovács Norbert alelnök a Szent Flórián szobornál elhelyezte a kegyelet virágait, majd az ünnepségen a Veszprém Megye Tűzoltója címet adta át Bolla Róbert pápai főtörzsőrmesternek. A Laczkó Dezső Múzeumban a Boldog Gizella örökében: a magyar királynék és Veszprém címmel megrendezett kiállításon mondott köszöntőt Kovács Norbert alelnök. Május 9. A magyar és a lengyel nép történelmének közös vonásai, a két nép között kialakult, szoros történelmi barátság tiszteletére a Veszprém Megyei Önkormányzat a Lengyel Magyar Együttműködés 2011 keretében lengyel magyar történelmi vetélkedőt hirdetett magyar és lengyel fiatalok részére. A vetélkedő fővédnöke: dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, védnökei: Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. A történelmi vetélkedőre 3 fős csapatok nevezhetnek. A magyarországi döntő témaköre: Bem József élete és munkássága. A magyarországi döntő szeptember között Veszprémben és Csopakon kerül megrendezésre. A rendezvényt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány, valamint a Tarnow Városi Múzeum támogatja.

6 6 Május 11. Hozd formába magad! címmel Esélynapot szervezett az Esélyek Háza, Veszprém Megyei Esélyegyenlőségi Iroda és a Veszprém Megyei Önkormányzat Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye az intézmény kamondi telephelyén. A program részét képezte az Esélynap Országos Fesztiválsorozatnak. A rendezvény fővédnöke Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke volt. A program célja az egészséges életmódra történő figyelemfelhívás, hogy mind a gyermekeket, mind a felnőtteket arra neveljük, mozogjanak minél többet, egészségesen étkezzenek, járjanak rendszeresen orvosi ellenőrzésre. Az Esélynap rendezvényre első alkalommal került sor Kamondon, de a szervezők a nagy érdeklődés és a sok pozitív visszajelzés után már idén a folytatás mellett döntöttek. A megyei szociális intézmények lakói és dolgozói mellett a Fővárosi Önkormányzat Foglalkoztató Intézete Darvastó, a Fogyatékos Személyek, Pszichiátria és Szenvedélybetegek Otthona Szentgotthárd, a Kemenesaljai Egyesített Kórház, a Pszichiátriai Szakambulancia Intaháza, a Fogyatékosok Nappali Intézménye Pápa, valamint a kertai Közös Fenntartású Általános Iskola diákjai képviseltették magukat a rendezvényen. Meghívott sztárvendégek a Lombard Pápa Termál FC játékosai Farkas Attila, Bárányos Zsolt, Szabó Zsolt, Venczel Balázs voltak, akik kapura rúgó versenyt vezettek, illetve barátságos mérkőzést játszottak a résztvevőkkel. A Magyar Turizmus Zrt. Budapesten országos Tourinform találkozót rendezett, ahol Balajthy Zsuzsanna turisztikai referens vett részt. A programon többek között Horváth Gergely vezérigazgató a Magyar Turizmus Zrt. új irányáról, céljairól, marketingkampányáról tartott előadást. Dr. Nemes Andrea a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője a TDM-ekről és a SZÉP kártyáról tájékoztatta a jelenlévőket. Május 12. Megnyitottam a Veszprém Anjou Együtt Európa sokszínűségéért Kortárs Művészeti Kiállítást Tihanyban, amelyet Maine-et-Loire megyei partnerünkkel szerveztünk a 2009 évi közös Anjou-Hongrie kiállítás folytatásaként. A rendezvényen részt vett Kovács Norbert és Polgárdy Imre alelnök is. Május 19. A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság meghívására megyénkbe látogató Tajvani Közös Üzleti Tanács delegációt fogadtam a Megyeháza Szent István termében, ahol előadás keretében mutattam be a megye értékeit, helyzetét a lehetséges befektetések szempontjából. Május 21. Részt vettem a pápai Esterházy-kastély főúri enteriőr kiállítása alkalmából szervezett programon. Május 26. Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében került sor a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete által a Vöröskereszt Világnapjának 130. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségre, melyen Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a meghívottakat, megjelent vendégeket.

7 7 Beszédet mondtam Sümegen, ahol korszerű eszközökkel felszerelt járóbeteg-szakellátó központ átadására, ünnepélyes avatására került sor. Zánkán rendezték meg a fogyatékos diákok atlétikai és labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjét. A rendezvényen 900 versenyzőt köszöntöttek a díszvendégek: Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszók, Kovács Norbert a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Szoboszlai Csaba a Fogyatékosok Diák- és Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint Bogó Ágnes a központ ügyvezető igazgatója. Kovács Norbert alelnök köszöntő beszédében hangsúlyozta a sport közösség teremtő erejét és felhívta a figyelmet a sport szerepére a mindennapokban, a kultúrában, egészségvédelemben, a szabadidő hasznos eltöltésében és a képességfejlesztésben. A versenyzők atlétikában és kispályás labdarúgásban mérték össze erejüket. A nemes, sportszerű vetélkedésben dőlt el a helyezések sorsa: a Veszprém megyei önkormányzat fenntartásában működő iskolák eredményesen szerepeltek. Május Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium küldöttsége járt Tarnowban a műszaki iskolában testvér kapcsolat létesítése és elmélyítése érdekében. Május 27. A Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete által 21. alkalommal, idén Nagyvázsonyban került megrendezésre a Megyei Nyugdíjas Majális, amelyet megbízásom alapján a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése nevében Hári Lenke képviselő asszony nyitott meg. A kulturális rendezvényen a nyugdíjas klubok tagjai, énekesek, énekkarok, tánccsoportok, harmonikások szórakoztatták időskorú társaikat és a helyi érdeklődőket. Május 28. Részt vettem a csabrendeki óvoda fennállásának 100. évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi ünnepségen. Az IHSZ Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület a Vas megyei Bozsokon tartotta közgyűlését, ahol megyénket az Elnöki Kabinet turisztikai referense képviselte. A közgyűlésen rendhagyó tisztújítás is történt, a megyei önkormányzatokat és azok turisztikai intézményeit képviselő szakemberek munkatársunkat, Balajthy Zsuzsannát az egyesület társelnökévé választották. Polgárdy Imre alelnök Visken megtekintette a Református Egyház által többek között a mi támogatásunk segítségével megvásárolt óvodát, amely további működtetéshez szükséges beruházásainak finanszírozásáról kapott tájékoztatást Jenei Károly lelkésztől és Szajkó Károly polgármestertől. Május 29 Június 2. A Dákai és Lesencetomaji pszichiátriai otthonainkból fiatalok vettek részt a nemzetközi spartakiád versenyein. Május 30. Ülést tartott a Humán Erőforrás Bizottság. Május 31. Ülést tartott a Gazdasági és Területrendezési, a Pénzügyi és Ellenőrzési, valamint az Ügyrendi Bizottság. A megyegyűlés rendkívüli ülését vezettem a Megyeháza Szent István termében.

8 8 Június 1. A Balatonkenese, Széchenyi utca teljes korszerűsítése projektzáró rendezvény megrendezésére került sor, melyen részt vettem. Június 4. Veszprém megyében első alkalommal Tapolcán emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról. Az eseményhez hat település tíz iskolája is csatlakozott. Kovács Norbert alelnök társaságában vettem részt a rendezvényen. Június 6-7. A Magyar Köztársaság Elnöke június 6-án a Sándor Palotában fogadta a Kirgiz Köztársaság elnökét, Roza Otunbajeva asszonyt. A fogadás keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írtam alá a Kirgiz Köztársaságbeli Isszik-kul megyével. A hivatalos látogatás alkalmából adott díszvacsorára meghívást kapott és részt vett Kovács Norbert alelnök. Másnap a Kirgiz Köztársaság elnök asszonyát és delegációját fogadtam Wossala Györggyel Balatonalmádiban, majd Balatonfüredről egy munkaebédet követően távozott a delegáció. Június 6. A Magyar Védőnők Egyesülete megalakulásának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen, és a Védőnők Napja alkalmából a megyei önkormányzat nevében Veszprém Megye Kiváló Védőnője elismerő oklevelet adta át Polgárdy Imre alelnök Devecser város védőnői kollektívájának, Délceg Lászlónénak, Csizmadia-Monek Viktóriának és Hajdu Zsófiának. A Veszprém megyei Tourinform hálózat irodavezetői számára a Megyeháza szakkönyvtárában munkaértekezletet tartottak az Elnöki Kabinet turisztikai referensei, ahol jelen volt Horváth Ernő elnöki kabinet titkár is. A megbeszélésen többek között szó volt a megyei önkormányzat évi turisztikai marketing tevékenységéről, a települési Tourinform irodákban végzett munkáról és a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről. Veszprém, június 8. Lasztovicza Jenő s.k.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 80/2016. (XII. 15.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE 2017. február (csütörtök) 1. Döntés a Dr. Komjáthy László Díj 2017. évi adományozásáról (zárt

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-9/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-9/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 253/2011. (XII. 29.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. február 16. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről június Veszprém.

Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről június Veszprém. Bakony-Balaton Német-Magyar Konferencia a gazdaságról, tudományról, turizmusról és vidékfejlesztésről Észak-balatoni Polgári Klub 2012. június 27-28. Veszprém Program A rendezvény fővédnöke: Dr. Navracsics

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

2. oldal Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és Veszprém, Kossuth Lajos utca 10.) utógondozó otthon (8420 Zirc, Hóvirág u. 69.) és kül

2. oldal Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és Veszprém, Kossuth Lajos utca 10.) utógondozó otthon (8420 Zirc, Hóvirág u. 69.) és kül 1. oldal Közlemény a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában, a Veszprém Megyei Kirendeltség illetékességi területén működő intézmények székhelyén, illetve azok telephelyein 2016. április

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK 2013-2014 Megjegyzés: A lejárt érvényességű közösségi szolgálatok megújítása folyamatban van. Együttműködő Ajkarendekért 8-25-1/2013 2014. augusztus 31. Litéri Református

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE

A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE 1. függelék a./2011. (.) önkormányzati rendelethez A KÉPVISELŐK NÉVJEGYZÉKE DR. ÁLDOZÓ TAMÁS 8500 Pápa, Fenyves u. 4. Telefonszám: 30/256-1475 aldozo.tamas@gmail.com Pápa Város Önkormányzata, 89/515-000

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás főigazgatói döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek 2011. szeptember 29.

SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás főigazgatói döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek 2011. szeptember 29. SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÁS 2011.évi feladatmutató módosítás i döntés alapján ELFOGADOTT kérelmek Feladatmutatóra jutó támogatás összege Békés Megyei Hajnal István Szociális 1 SZF-SZ-002/2-2010 Békés Megyei

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 14/320-9/2011 ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban PROGRAMFÜZET Szociális Szekció X. Országos Konferenciája Kihívások a szociális ellátásban 2011. június 30. július 1-2. Visegrád Fővédnök: Soltész Miklós szociális államtitkár VÉDNÖK Helyszín: Visegrád

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

XXVII. évfolyam 6. szám november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXVII. évfolyam 6. szám november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXVII. évfolyam 6. szám 2017. november 30. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében a NEFMI 2011. január 22-én OK 3879-7/2010.sz. Támogatási Szerz dés alapján Konferenciát szervez. MEGHÍVÓ

Részletesebben

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998 Az Árpádháziak szellemi örökségétől az európai partnerségig A versenyképesség és energiái a magyar-türingiai kapcsolatokban Magyar-Türingiai Gazdasági Konferencia Székesfehérvár 2014. január 30-31. Helyszín:

Részletesebben

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8.

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. PROGRAM Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma Aktív időskor Generációk egészsége Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. 1 2 PROGRAM 2012. november 6. (kedd) Az Egészséges Városok

Részletesebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója,

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy A katasztrófavédelem terén huzamosabb ideje végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül Tűzoltó Nap alkalmából

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Döntés a törökországi Çanakkale

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám:02/182-6/2015. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ZÁRADÉK: A Munkatervet a Kollégium a 2/2011. (IV. 27.) számú határozatával jóváhagyta.

ZÁRADÉK: A Munkatervet a Kollégium a 2/2011. (IV. 27.) számú határozatával jóváhagyta. A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM (a továbbiakban Kollégium) 2011. évi MUNKATERVE I. (alakuló) ÜLÉS 2011. február Köszöntő, majd a kormánymegbízottjának, főigazgatójának és igazgatójának

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve Melléklet a 78/2018. (XII. 14.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2019. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2019. január 25. 1. Tájékoztató Heves megye lakosságának egészségi állapotáról

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Kimutatás. A Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatásokról 2016 évben

Kimutatás. A Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatásokról 2016 évben A Önkormányzat költségvetéséből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatásokról 01 évben Sorszám 1 A kedvezményezett neve Visk Református Egyházközség Brusznyai Árpád Alapítvány célja 01.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. szeptember 17-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/249-5/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére

Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-31/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND Heves Megyei Közgyűlés 2017. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. február 24. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2016.

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére 62-5/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Valamennyi Bizottsága Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Bizottság! Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2018. év I. félévi üléstervére és a 2018.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/16-8/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előadó : Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2007. június 18 - augusztus 31-ig) Ottó

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/99-4/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt intézmények címét és elérhetőségét az 1. függelék tartalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt intézmények címét és elérhetőségét az 1. függelék tartalmazza. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2018. (XII.15.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998 Bajor- Magyar Gazdasági Konferencia München 2013. április 18-19. Helyszín: München, Magyar Főkonzulátus München, Wollmannstr.2. Programtervezet A rendezvény fővédnökei: Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán, uniós

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme)

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 1. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj adományozására 2. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díj adományozására 3.

Részletesebben

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén)

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén) Melléklet a 200/2015. (VI.26.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2015. szeptember 25. NAPIREND 1. Elnöki jelentés 2. Javaslat a Heves Megyei

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről április 29. Ügyszám: 87-57/2015. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2015. április 29. Nyirád 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia INGATLANGAZDÁLKODÁS A KÖZFELADAT ELLÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN KONFERENCIA Első alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia

Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Együttműködési Fórum Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia Tapasztalat és rutin ellenére esély nélkül? Intézkedések az idősebb munkavállalók foglalkoztatásának növelésére A 2012-es év az Aktív idősödés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről augusztus 14.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről augusztus 14. Ügyszám: NY/104-76/2018. JEGYZŐKÖNYV nyilvános üléséről 2018. augusztus 14. Nyirád 2018 1 Jegyzőkönyv Készült: nyilvános üléséről Az ülés helye: Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Nyirád, Szabadság u.

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Robert Leeb terem.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Robert Leeb terem. Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal Szentgotthárd 160-21/2017. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. július 12-én 9: 01 órakor megtartott

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. NYILVIÍNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGIÍRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. lk/o sz.: I. 341-812008. E/oodó: Opauszki Zoltán Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere. Szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából A tűzoltóság napja alkalmából belügyminiszteri és főigazgatói elismerésben részesültek kollégáink. Az elismerések átadása a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepélyes

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/134-23/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december 18-i ülésére [Ide írhatja a szöveget] PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu 141. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2008. december

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Úr!

Tisztelt Képviselő Úr! Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs 2007. évi Fogyatékosügyi Keretre benyújtott pályázatok eredményei: Pályázó neve Pályázat célja Megítélt (e támogatás Ft) 1. Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs Szegedi csoport

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. május 25-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2019.03.22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 12-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/13-7/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat 2016. április 28-i ülésének határozatai 20/2016. (IV. 28.) számú határozat az ülés tárgysorozatait az alábbiak szerint állapítja meg: Nyílt ülés keretében tárgyalja: 1. Beszámoló a közgyűlés legutóbbi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év szeptember 6-i zárt ülésére Tárgy: A 186/2004. (VI. 21.) Kt. sz. határozat kapcsán a Lion & Birds Kft- re vonatkozó közérdekű

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/308-4/2015. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE MEGYEI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. december

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló

Jegyzőkönyv. Az elnökségi ülés helyszíne: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti kocka tárgyaló Jegyzőkönyv a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének (a továbbiakban: FODISZ) 2014. szeptember 6-án megtartott elnökségi üléséről (a továbbiakban: ülés) Az elnökségi ülés helyszíne:

Részletesebben

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása

K I V O N A T. Tárgy: A szociális célú segítő tevékenységet végző szervezetek 2015. évi pályázatainak elbírálása K I V O N A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2015. június 24. napján tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A szociális célú segítő

Részletesebben

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174

Részletesebben