Shine fogpor- és Pixy fogkrémcsalád

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Shine fogpor- és Pixy fogkrémcsalád"

Átírás

1 Szépség és Egészség a földkéregből Shine fogpor- és Pixy fogkrémcsalád Sokoldalú fog- és szájápolás csak természetesen. A Shine és Pixy termékcsalád több mint két évtized kutatómunkájának és tapasztalatának eredménye, amelyekben a természetes ásványi és növényi alapanyagú alkotórészeket úgy válogattuk össze, hogy azok nap-nap után maximális biztonságot és védelmet nyújtsanak a fogaknak. A termékek biokoherens összetevőket tartalmaznak, amelyek támogatják a száj természetes baktériumflóráját, stimulálják működését. Ellentétben más fogápolási termékekkel, nem elpusztítja kémiai úton a baktériumokat, hanem a zeolit, mint fő összetevő, egyszerűen megköti őket természetes adszorpciós tulajdonságának köszönhetően.

2 A xylit nagyon fontos szerepet játszik a szájhigéniában. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy akár 80%-al képes csökkenteni a fogszuvasodás valószínűségét. Gátolja az erjedési folyamatokat, így a szájüreg sav bázis egyensúlya megmarad. Csökkenti a lepedékképződést, hozzájárul, hogy az ásványi anyagok beépüljenek a fogzománcba. A termékek habzóanyaga kíméletes, kókuszolaj alapú amelynek a gyártói vizsgálatok alapján 600-szor kisebb az irritatív hatása, mint más fogkrémekben használt tenzideknek. Natur kozmetikumokban felhasználhatóak. A habzó fogporok teafaolajtartalma számos problémára hatékony megoldás. Természe- tes antibiotikum, gyulladáscsökkentő hatású, segít a herpesz elleni védekezésben. A mikroszemcsés ásványi anyagok biztonságosan políroznak és fehérítenek. Klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy nem sértik a fogzománcot, viszont hatékonyan segítenek eltávolítani a kávé, tea, dohányzás okozta elszíneződéseket, és nem utolsó sorban jótékony hatással vannak a fogínyre, fogínyvérzésre. A fogzománc nemcsak kemény, de rugalmas és szívós is. E tulajdonságait könnyen elveszítheti túladagolt fluor hatására. Így törékennyé, foltossá válhat, ami visszafordíthatatlan folyamat. A termékekkel ez nem fordulhat elő, mert nem tartalmaznak fluort! Többféle ízesítésben kaphatóak! A hűsítő mentol, és eukaliptusz ízen felül gyümölcsös változatokból is válogathat.

3 Szépség és Egészség a földkéregből Sirene agyagásványos fürdőcsalád Az élő anyag, és vele az élet a Föld felszínét borító ősóceánban, őstengerben, mintegy 3 milliárd évvel ezelőtt, sós közegben jött létre. A természetes sóoldatok élettani jelentősége még az élő anyag legfejlettebb formáinál is napjainkig megmaradt. A sós fürdőket az ember egészségvédelmére, évszázados tapasztalatai alapján a természetgyógyászat is, és a modern orvostudomány is ajánlja. Ezek: nyugtató hatással van az idegrendszerre, - bevált ízületi panaszok kezelésére, - alkalmas duzzanatok, ödémák felszívatására, - fokozza az érpályák és idegpályák működését, - emésztés-fokozó, széklet szabályozó és vérkeringés javító hatása van. / Romvári V., Dr.Bozsoki Sándor., Dr.Albert Scharle /

4 Fürdés során a fürdővízben lévő anyagok felvétele és a szervezetben lévő anyagok leadása a fordított ozmózis elve alapján zajlódik le. Az ozmotikusan felszívott anyagok közvetlenül a bőrfelület alatti hajszálérrendszerbe kerülnek. A fürdősócsalád különlegessége, hogy agyagásványt tartalmaz, így fürdés során a sókoncentráció mellett egy természetes iszapfürdőben is részünk lesz. Az iszap a bőrápolás fő kationjait tartalmazza, amelyek infiltráció útján a dermikus és szubcutális részt is elérik, tehát a nyomelemek a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. A Sirene fürdősó egyesíti az iszap, a gyógynövény, valamint a só előnyös hatásait. A Sirene fürdősók természetes növényi olajokkal, kímélő, bőrbarát habzóanyaggal ápolják és védik szépségét és egészségét. Felhasznált gyógynövényolajok jótékony hatásai Citrus narancs, citrom olaj gyulladáscsökkentő, baktériumölő -vírusölő hatású Eucalyptus - eukaliptusz olaj antibakteriális légzőszervi és bőrfertőzésekre, izomlazító hatású Thyme - kakukkfű olaj gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító hatású Lavender - levendula olaj vérkeringés javító, nyugtató hatású, bőrpanaszokra India: Egyiptom: Kréta: Görögök: Rómaiak: Középkori arabok: Törökök: Európa: i.e szent folyókban való fürdés i.e fürdőzési hieroglifák i.e Minosi rituális fürdők i.e től Zeus (Apollon, Hermész, Artemis) Hygienia Hyppokrates, Rhodos szigeti termák Thermopilei templomi fürdők Aszklepiosz: botra tekeredő kígyó jelképe i.e tól 14 luxusfürdő és 856 népfürdő nyilvántartása Medicus curat, natura sanat Diocletiánusi termában: 3000 márványkád Cordobában: 300 fürdő : zárt kupolás ilidzsek csak 1800-tól: előtte a fürdés haszontalannak és keresztényi kegyeletsértésnek nyilvánított! Az alábbi rövid fürdőtörténeti áttekintés jól mutatja, hogy az emberiség társadalommá szerveződésének fontos része a fürdőkultúra fejlődése.

5 Szépség és Egészség a földkéregből Neptun fürdőfilter Sós, ásványos, gyógynövényes fürdőfilter termékcsalád Hatóanyagait a Sirene fürdősó termékcsaládhoz hasonlóan állítottuk össze, azzal a kiegészítéssel, hogy a gyógynövények szárított állapotban kerülnek a filterbe, valamint magas bio-nyomelemtartalmú zeolitot is tartalmaz. A hatása így egyesíti a só, a gyógynövény, az agyagásvány valamint a zeolit hasznos tulajdonságait. Fürdés során a fürdővízben lévő anyagok felvétele és a szervezetben lévő anyagok leadása a fordított ozmózis elve alapján zajlódik le. A fenti tények azt jelzik, hogy az ember bőrfelülete éppen úgy képes külső anyag felvételére, mint az emésztőrendszere. A gyógynövényekből történő teakészítés ősidőkre tekint vissza. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a só és az ásványi anyagok vizes diszperziója nemhogy fékezné, de érdemileg elősegíti a gyógynövényekben lévő hatóanyagok gyors felszívódását. Az ozmotikusan felszívott anyagok közvetlenül a bőrfelület alatti hajszálérrendszerbe kerülnek. A leírt gondolatok mentén a világon egyedülálló készítményként fejlesztettük ki a Neptun termékcsaládot.

6 Használata a filteres kicsomagolás miatt a fürdősókétól eltérő: Helyezze a fürdőfiltert a fürdőkádba és engedjen rá kb. 5 liter forróvizet. Hagyja állni néhány percig, majd engedjen rá kb liter testmeleg vizet. min percig ülőfürdő formájában fürdőzzön (fejre, hajra, testfelületre való locsolással) A fürdőoldatot hagyja megszáradni a testfelületen. Fürdés közben a filtert használja szivacsként, amely kiválóan masszírozza és felpezsdíti bőrét. A gyógynövények illóolajai a meleg vízben felszabadulnak, a sós víz párájával együtt kíváló inhaláló fürdő, mely a légutakra jótékony hatású. Egy filter egy fürdéshez elegendő. Az alábbi gyógynövényváltozatokkal készítjük Neptun Chamomile kamillás, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter gyulladásgátló, hámosító hatású, elpusztítja a bőrfertőzéseket okozó baktériumokat, gombákat Neptun Thyme kakukkfűves, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter megfázás, köhögés, bőrgombásodás, gyengeség, fáradtságérzet, húgyúti és ízületi panaszok esetén Neptun lavender levendulás, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter stresszoldó, nyugtató hatású, bőrhibák gyógyulását segíti, természetes fertőtlenítő Neptun hip csipkés, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter erősítő, összehúzó hatású, és kíváló bőrkondicionáló Értékes hatóanyagainak köszönhetően eredményesen alkalmazható érzékeny, aknés, irritált bőr ápolására, kezelésére. Neptun Pine fenyőleveles, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter reuma, ízületi panaszok, ekcéma, psoriasis külsőleges kezelésére Neptun Nettle csalános, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter hajhullás, korpásodás, bőrkiütések, psoriasis, aranyér, köszvény, reuma, isiász, lumbágó, húgyúti zavarok, epekő, cukorbaj, magas vérnyomás ülőfürdős házi kezelésére Neptun Walnut dióleveles, sós, gyógynövényes, zeolitos fürdőfilter bőrkiütések, pattanások, bőrgombásodás, aranyérbántalmak ülőfürdős házi kezelésére

7 Szépség és Egészség a földkéregből Entero és Ca+D3 étrendkiegészítő Kezelje szervezetét enterálisan természetes ásványokkal. Entero emésztési problémák, irritábilis bélszindróma tüneteinek kezelésére! étrendkiegészítő a kálcium és D vitamin hiány megelőzésére, pótlására!

8 Entero természetes zeolit. Nyomelemtartalmú, adszorpciós orvostechnikai eszköz. Gyógyhatású természetes anyag, emésztési katalizátor. A civilizált világ tünetegyüttesének tartják az irritábilis bél szindrómát (IBS), amely a funkcionális bélpanaszok együttese. Fő tünetei: hasmenés, puffadás, gyomorégés, neurotikus emésztőrendszeri panaszok. A Entero rendszeres fogyasztása hatékony és természetes megoldás, a szervezet egyensúlyban tartása mellett detoxikáló hatása is kiemelkedő. Hatásmechanizmus: A zeolit biogén gázabszorpciós képessége NH₃, CO₂, CO, H₂S gázokra és merkaptán molekulákra elősegíti a tökéletes emésztés során felszabaduló enterális gázok elnyelődését. Ásványos komponenseinek felület- és pórustéraktivitása ioncserélő tulajdonságokkal párosul. Gyorsan ad le Ca, Mg ionokat és bionyomelemek sorát. Katalizátor szerepet játszik az élő szervezet és a táplálék komponensei között. A Entero komponenseire a szervezet baktériumflórája rezisztens. A patogén baktériumok és egyes paraziták szaporítósejtjeinek embrionálódását gátolja (bakterioszorbencia és antiparazitikus Ca+D3 étrendkiegészítő Szerveztünk alappillére a kalcium. Hiányának korai jelei: izomgörcsök, szuvas fogak, töredező körmök, gyakori csonttörések, emésztési problémák. A folyamatos kalcium hiány idővel csontritkuláshoz vezethet. A kalcium és a D-vitamin hozzájárul a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, a kiegyensúlyozott izom- és idegmüködéshez elengedhetetlen. A készítmény kizárólag szerves kötésű kalciumot tartalmaz kalcium-citrát formában, a D3 vitamin hozzájárul megfelelő hasznosulásához, mivel részt vesz a kalcium felszívódásában, emellett antioxidáns hatású is. A D3-vitamin a D-vitamin természetben fellelhető formája. A D-vitamin szabályozza a vér kalcium és foszfor szintjét, emellett alapvető vitaminja a csontképződésnek. Erőssé és stabillá teszi a csontvázunkat, segíti a kalcium beépülését. A szervezetben nem önálló vitaminként, hanem hormonrendszer részeként van jelen. A bőrben a napfény hatására képződik, ezért a napozásmentes életmód, a folyamatos ruhaviselet a bőrben történő képződését gátolja. A D-vitamin pótlása hozzájárul a szem, az izomzat működéséhez, hiányában ingerlékenység és alvászavarok léphetnek fel.

9 Szépség és Egészség a földkéregből Volcano és Geyser ásványi iszappakolás Volcano, Geyser sós, gyógynövényes ásványi iszappakolás, ízületi mozgáskészség javítására, ízületi panaszok, rándulás, ficam, zúzódás, bokaduzzanat kezelésére. Eredet: 12 millió évvel ezelőtt a Tokaji-hegység délnyugati részén a mai Új-Zélandhoz vagy az Indonéz szigetvilághoz hasonló földtani viszonyok uralkodtak. Vulkáni kúpok szórtak, ömlesztettek hamut, iszapot, lávát lejtőikre és a környező sekély tengeröblözetek, hévforrásos tavak vizébe. A görög filozófia szerint a négy őselem a tűz (vulkánok), a víz (sekély tenger-öblözet, tórendszer), a levegő (vulkáni gázok) és a föld (vulkáni láva, tufa) találkozott itt. A találkozás kisebb méretekben szinte az élet keletkezését másolta. Ha ős, élő anyag nem is, de olyan ásványok jöttek létre, melyek nemcsak az élet keletkezésénél, de fenntartásánál is lényeges szerepet kapnak. Szerkezetükhöz mobilisan, kioldhatóan kötődnek a földkéreg m-es mélységéből a vulkáni lift által felszínre hozott bionyomelemek.

10 Hatásmechanizmus: Az iszappakolás egyes komponensei az emberi szervezetre külön-külön és addicionáltan is kifejtik pozitív hatásukat. Javallatai: Izületi mozgáskészség javítására. Vérkeringés fokozására. Rándulás, ficam, zúzódás, bokaduzzanat és egyéb ízületi panaszok házi kezelésére. Az ásványok komponensei különösen jól adszorbeálják a zsírokat, olajokat, faggyúféleségeket és a félig levált hámsejtek is jól tapadnak hozzájuk. A kezelendő testrész bedörzsölése, így a bőr letisztítását, a bőr pórusainak pedig kitisztítását eredményezi, fokozva az anyagcsere, és általában a bilaterális kapcsolatok létesítését, a corium(irha), a subcutis (bőr alatti szövet) és a még mélyebb izom, porc, stb. szövetek és az iszap anyagai között. A bőrfelületre masszírozott 2-4 mm vastagságú iszapréteg különösen jó hőszigetelő, csökkenti a kezelt testrész hőveszteségét, lokális temperálást és vele relatív vérbőséget okoz. Ez utóbbit még növelik az iszap növényi eredetű terpén alkoholészterei, így a vérellátás fokozódik és az iszappakolásban lévő elemek infiltrációja megindul. A subcutális és izomszöveti keringés különösen hatással van a kezelt testrész mozgásfunkcióinak helyreállításában. Ásványos testpakolás csalán és vadgesztenye kivonattal, szőlőmag olajjal. A bőrfelületre felvitt iszapréteg nagy töménységű bevonatot képez. A felületközeli és a mélyebb szövetekből az ozmotikus mozgáslejtő kifelé fordul. Megindul a szöveti és a sejtközötti állományban felhalmozódott mikroszkópikus lerakódások (húgysav, tejsav, stb.) kioldódása, mobilizálódnak az egyéb salakanyagok (pl. hematómák), és megindul az ödémák fel- illetve kiszívódása is. Az ásványos komponensek egy része a gennykeltő baktériumokkal (staphilococcus, steptococcus, stb.) érintkezve azok sejtmembránján működészavart okoz. A működészavar embrionálódási gátlásban fejeződik ki. A kezelt testfelület így az idő függvényében, mentesül az esetleges bacteriális fertőzésektől. volcano hatóanyagai: vulkanikus ásványok bőrtápláló, antioxidáns, fokozza az anyagcserét, atisztítja a bőr pórusait szőlőmagolaj bőrtápláló, antioxidáns, gazdag klorofillban és E-vitaminban csalánkivonat klorofillt (segíti a bőr regenerálódását), karotinoidokat (bőrvédő antioxidáns), A, C, és K vitamint tartalmaz vadgesztenyekivonat eszcin, szaponin és flavonoid tartalmú, a nyirokáramlást és a vénák rugalmasságát fokozza geyser hatóanyagai: vulkanikus ásványok bőrtápláló, antioxidáns, fokozza az anyagcserét, tisztítja a bőr pórusait kén az élethez elengedhetetlenül szükséges elem, bőrgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas citromfűolaj feszesíti a kötőszöveteket, antiszeptikus hatása révén megöli a virusokat Összetétel: A Volcano és Geyser alapanyagát az előzőek szerinti ősi, hidrotermális vulkáni iszap adja. Az élő szervezetre gyakorolt kedvező ásványi hatásokat a kárpáti őstenger sós lerakodásaival és a vulkáni vidék sajátos növényzetéből nyert különleges kivonatokkal egészítettük ki. Az itt élő egyes növények ugyanis eleve koncentrálják a kőzetekből, ásványokból a talajba mobilizált bio-nyomelemeket. Felhasználási javaslat: A pakolást kenje fel a kezelendő bőrfelületre, majd 2-3 percig masszírozza.oszlassa el 1-2 mm vastagságban a masszát, tegyen rá vékony fóliát, majd száraz törülközővel takarja be.a pakolást célszerű este, lefekvés előtt felrakni, mivel optimális hatóideje 6-8 óra, de minimum percig hagyja hatni. Az iszap eltávolítása után, ha szükségét érzi, használjon hidratáló krémet.a pakolást érdemes 2-3 hét alatt kb. 10 alkalommal megismételni.

11 Szépség és Egészség a földkéregből Mask arcradír ásványi bázisú arcradír Eredet: 12 millió évvel ezelőtt a Tokaji-hegység délnyugati részén a mai Új-Zélandhoz vagy az Indonéz szigetvilághoz hasonló földtani viszonyok uralkodtak. Vulkáni kúpok szórtak, ömlesztettek hamut, iszapot, lávát lejtőikre és a környező sekély tengeröblözetek, hévforrásos tavak vizébe. A görög filozófia szerint a négy őselem a tűz (vulkánok), a víz (sekély tenger-öblözet, tórendszer), a levegő (vulkáni gázok) és a föld (vulkáni láva, tufa) találkozott itt. A találkozás kisebb méretekben szinte az élet keletkezését másolta. Ha ős, élő anyag nem is, de olyan ásványok jöttek létre, melyek nemcsak az élet keletkezésénél, de fenntartásánál is lényeges szerepet kapnak. Szerkezetükhöz mobilisan, kioldhatóan kötődnek a földkéreg m-es mélységéből a vulkáni lift által felszínre hozott bionyomelemek. A Mask alapanyaga az előzőek szerinti ősi, hidrotermális vulkáni iszapból áll.

12 javallatai: Gyulladt, aknés, pubertáskori seborrheás arcbőrre rendszeresen alkalmazva jelentős gyulladás-csökkenés érhető el. Alkalmazása után a faggyútermelődés igen jelentősen csökken. Rendszeres kezelés mellett kb. 34%-os állandósult faggyúdepresszió várható. Aknés csomók izolált szárítására kiválóan alkalmas. A bőrfelszín elszarusodott felső hámsejtjeinek eltávolításával sima esztétikus bőrfelületet kapunk. Hatásmechanizmus: A Mask krém használatával a bőrfelszín elszarusodott felső rétege és a zsírlerakódások eltávolítódnak (peelingezés). Ezáltal a bőr nyitottá válik a bőrbe juttatandó kozmetikumok hatóanyagai előtt, az iontoforézis vagy a hidratálás gyorsan, könnyen végbemegy. A félig, vagy egészen megszáradt krém eltávolítása után (radírozás vagy lemosás) a bőr bársonyosan sima, hűvös tapintású, de ugyanakkor, kellemes, meleg érzetű. A kezelés után vitaminos, hidratáló krém használata ajánlott. alkalmazás módjai: l.) Arcpakolásként A krémet 1 mm-nyi vastagságban felkenjük, és mindaddig az arcfelületen hagyjuk, míg az fehér, száraz, kissé repedezett réteget képez (25-30 perc). Az így keletkezett ásványi maszkot langyos, vagy hidegvizes vattával lemossuk. Szükség esetén hidratáló krémmel utókezelést végzünk. Zsíros bőrre kifejezetten ajánlott, naponta felvihető. Normál bőrre, mint peelingező szer hetente egyszer javasolt. l.) Arcradírként A tubusból ujjhegyre kinyomott Maskot vékony rétegben a kezelendő arcfelületre kenjük. 1-2 perces várakozás után, ha már megszikkadt, de még nem száraz, ujjheggyel, masszírozó mozdulatokkal ledörzsöljük. A dörzsölés akkor optimális, ha az anyag radírgumiszerűen lepereg. Szükség esetén hidratáló krémmel utókezelést végzünk. Ebben a formában használata havi 3-4 alkalommal javasolt.

13 Szépség és Egészség a földkéregből Slightly bőrradírcsalád ásványibázisú bőrradírcsalád Eredet: 12 millió évvel ezelőtt a Tokaji-hegység délnyugati részén a mai Új-Zélandhoz vagy az Indonéz szigetvilághoz hasonló földtani viszonyok uralkodtak. Vulkáni kúpok szórtak, ömlesztettek hamut, iszapot, lávát lejtőikre és a környező sekély tengeröblözetek, hévforrásos tavak vizébe. A görög filozófia szerint a négy őselem a tűz (vulkánok), a víz (sekély tenger-öblözet, tórendszer), a levegő (vulkáni gázok) és a föld (vulkáni láva, tufa) találkozott itt. A találkozás kisebb méretekben szinte az élet keletkezését másolta. Ha ős, élő anyag nem is, de olyan ásványok jöttek létre, melyek nemcsak az élet keletkezésénél, de fenntartásánál is lényeges szerepet kapnak. Szerkezetükhöz mobilisan, kioldhatóan kötődnek a földkéreg m-es mélységéből a vulkáni lift által felszínre hozott bionyomelemek.

14 összetétel: A Slightly alapanyagát az előzőek szerinti ősi, hidrotermális vulkáni iszap valamint savanyú vulkáni explóziós termékként a zeolitos riolittufa adja. Hatásmechanizmus: A legtöbb, piacon lévő tusfürdők tartós és túlzott használata következtében a szaruréteg megvastagodhat, s ez is oka lehet az egyre gyakoribb szőrtüsző-gyulladásoknak. A testradír rendszeres használatával a szaruréteg megvastagodása megelőzhető. A bőrradír egyes komponensei az emberi szervezetre külön-külön és addicionáltan is kifejtik pozitív hatásukat. Slightly bőrradír termékcsalád változatai levendula stresszoldó, nyugtató hatású, a bőrhibák gyógyulását segíti, természetes fertőtlenítő 1. Az ásványos komponensei különösen jól adszorbeálják a zsírokat, olajokat, faggyúféleségeket és a félig levált hámsejtek is jól tapadnak hozzájuk. A kezelendő testrész dörzsölése a hám letisztítását-, pórusainak pedig a bőr kitisztítását eredményezi. 2. A bőrfelület dörzsölése, masszírozása az elhalt hámréteget eltávolítja, valamint lokális vérbőséget okoz a subcutális részeken. Ez hozzájárul a bőr mélyebb szintjeinek frissüléséhez is. 3. A bőrfelületre felvitt agyagásvány tartalmú bőrradírból infiltráció útján nyomelemek kerülnek a dermikus részbe. 4. Az ásványos komponensek egy része a gennykeltő baktériumokkal (staphilococcus, steptococcus, stb.) érintkezve azok sejtmembránján működészavart okoz. A működészavar embrionálódási gátlásban fejeződik ki. A kezelt testfelület így az idő függvényében, mentesül az esetleges bacteriális fertőzésektől. felhasználási mód: 1. A nedvesített bőrfelületre legalább 1 mm vastagságban hordjuk fel az agyagásványos kőzetszemcsés pasztát és alaposan, de finoman tisztítsuk, masszírozzuk a testet. papaya gyümölcsösen pezsdítő, élénkítő, gazdagon tápláló narancs - citrom jó közérzetet teremt, kitűnő gyógyír levertség, depresszió esetén antibakteriális, bőrregeneráló hatású zöld tea 2. Hagyjuk 2-3 percig a bőrfelületen, ekkor a letisztított felület a radír hatóanyagait befogadja. 3. A radír használata után a bőr újra szabadon lélegzik, regenerálódik. Minden bőr más, így érzi majd, hogy heti egyszer finoman frissítő bőrradír csökkenti a bőr zsírosságát, gyulladáscsökkentő

15 Szépség és Egészség a földkéregből Gently tusfürdőcsalád agyagásványos gyógynövény illóolajos tusfürdőcsalád Eredet: 12 millió évvel ezelőtt a Tokaji hegység területe aktív vulkáni terület volt. A vulkáni hamu és lávafolyások által kialakult térszínen, utóvulkáni működések eredményeként a limnikus medencék iszapöve több évmillió alatt agyagásványosodott. Ez a különleges genetika, sajátos tulajdonságokkal ruházta fel ezt a különleges kőzetet, amelynek dermatológiai hatásai évezredek óta ismeretesek.

16 A Gently tusfürdőcsalád gondosan válogatott összetevőkből, vulkanikus agyagásványokból, bőrbarát növényi hatóanyagokból, illóolajokból áll. Gyengéd és természetes tisztítója az irritált, érzékeny bőrnek. Szabályozza a bőr ásványi anyag tartalmát, növeli ellenállóképességét. Az ásványok komponensei különösen jól adszorbeálják a zsírokat, olajokat, a felesleges faggyút és a félig levált epidermikus sejtek is jól tapadnak hozzájuk. Fürdés, zuhanyzás közben a tusfürdő vékony gyógynövényes iszaprétegként tisztítja, hidratálja a dermatológiai burkot. kozmetikumaink nem tartalmaznak SLS-t, SLES-t, illetve parabéneket (kutatások szerint rákkeltő tartósítószer). A termékeinkben használt habzóanyag gyengéd, felületaktív anyag, amely természetes és újrahasznosítható forrásokból származik. Kókuszolaj és glutaminsav reakciójából jön létre, jól tisztít, enyhén habzik és az érzékeny bőr is jól tolerálja. Készítményeink kizárólag természetes színezéket tartalmaznak, ezek a színezékek nem allergizálnak, nem szívódnak fel a bőrön keresztül. levendula narancs - citrom stresszoldó, nyugtató hatású, a bőrhibák gyógyulását segíti, természetes fertőtlenítő jó közérzetet teremt, kitűnő gyógyír levertség, depresszió esetén, antibakteriális, bőrregeneráló hatású papaya zöld tea gyümölcsösen pezsdítő, élénkítő, gazdagon tápláló finoman frissítő hatású, csökkenti a bőr zsírosságát, gyulladáscsökkentő Gently tusfürdőcsalád változatai

17 Szépség és Egészség a földkéregből Sweet, -Dry, -Easy, -Rose, -Fireball zeolitos borkülönlegességek

18 Szöveg: A szőlő érdemi, gazdasági elterjedésének határa a Tokaji - hegység szegélyén húzódik. A szőlővel kapcsolatosan már a történelem realitásain formálódott a mondás: Principit in Sátor, definit in Sátor, azaz Tokaj-Hegyalja ma 5400 ha-nyi történelmi borvidéke kezdődik a sátoraljaújhelyi Sátor hegyben és befejeződik az abaújszántói Sátor hegyben. A történelmi borvidék a vulkáni kőzetek nyomelemeire, a különleges talajra, a sajátos klímára és nem utolsó sorban a történelmi szőlő és borkészítési tapasztalatokra épül. A riolittufa és elsősorban a zeolitos riolittufa biológiai értékét jelzi, hogy a tradicionális szőlőtermelés és riolittufa elterjedési területe egybeesik. Emellé társul a hegység D-i különleges klimatikus viszonyokkal rendelkező része, amely a magas nyomelemtartalmú tufa kőzetekkel együtt megadja a borvidék jellegzetes íz, zamat, aroma jellegét. Tokaji borkülönlegességek közül a Sweet, - Dry, és Easy típusok sajátos friss aromájukkal az újkori borkészítés stílusát képviselik. A Bükk hegység délnyugati oldalán húzódó domb vonulatokon terül el hazánk nagy múltú, nevezetes borvidéke, amely a szőlőültetvények nagyságát figyelembe véve a legnagyobbak között szerepel. Területi elhelyezkedését figyelembe véve minden adottsággal rendelkezik a minőségi bortermékek előállításához. A borvidék hagyományos elismertsége vörösboraihoz kötődik, de adottságai fehérborok készítéséhez is kedvezőek. Az Egri Borvidék Észak-Magyarországon Heves megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (Szomolya), a Bükk-hegység nyugati-délnyugati részének előhegyein, dombjain a Heves-Borsodi medencék és dombságok agroökológiai körzetében alakult ki. A borvidék déli határa az Északi-Középhegység és az Alföld találkozási vonalán húzódik. A szőlőterületek nagysága 6002 hektár. Eger északi részén, valamint Noszvaj és Felsőtárkány térségében az alapkőzet triász és júra mészkő, dolomit, agyagpala, illetve az ezeket fedő fiatalabb harmadidőszaki mészkő, agyagmárga és homokkő. A borvidék déli részének meghatározó alapkőzete a vulkáni eredetű riolittufa. Az egri borkülönlegességek közül a Rose valamint egy teljesen egyedi Fireball fűszeres utóízével képviseli a borvidéket. Az italkülönlegességeket különleges palackba zártuk. A palack alján található zeolit ásványok, amellett, hogy dekoratív részei a kicsomagolásnak, otthoni használat esetén, alkalmasak a borok nyomelem tartalmának fokozására.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl.

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl. A sejtek kémiai felépítése Szerkesztette: Vizkievicz András A biogén elemek Biogén elemeknek az élő szervezeteket felépítő kémiai elemeket nevezzük. A természetben található 90 elemből ez mindössze kb.

Részletesebben

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Paula Seling, énekesnő Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Original www.farmec.ro Gerovital by Gerovital Plant Új, tartósítószer-mentes formula! A Gerovital

Részletesebben

Ro - Fordított ozmózis víztisztítók (használati utasítások, termékkatalógus, műszaki ismertető, beépítési segédlet)

Ro - Fordított ozmózis víztisztítók (használati utasítások, termékkatalógus, műszaki ismertető, beépítési segédlet) Ivóvíztisztító Teljes terméklista Víztisztító termékek Ro - Fordított ozmózis víztisztítók (használati utasítások, termékkatalógus, műszaki ismertető, beépítési segédlet) Ivóvíztisztító készülékek és kiegészítők

Részletesebben

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás www.vipgroup.net Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com MILLENIUM Gél Gyengéd Gondoskodás Segít a bőrnek a szabad gyökök elleni küzdelemben Mélyen hidratál külsőleg és belsőleg Javítja

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga természetgyógyászati alapmodul 2001. március 01. 2 TÁJÉKOZTATÓ az értékelő tanár részére

Részletesebben

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat Nagyszerű választás a vér táplálásához és az idegek megnyugtatásához! A kínai medicina szerint az Aranyszínű selyemdatolya (Jujuba), vagy más néven kínai datolya segít

Részletesebben

Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás

Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás 1. Gyomor-bélrendszeri tünetek: puffadás, hasi fájdalom, erős szelek, melyek a tej elfogyasztását követő egy óra elmúltával jelentkeznek. Napi 12 gramm laktóz (= 2,4

Részletesebben

Összetétele: 2. oldal

Összetétele: 2. oldal Gynex Bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 15-féle gyógynövényből. Kiemelt hatásterületei: hormonrendszer, nőgyógyászati panaszok, lelki instabilitás, alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.

Részletesebben

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli A gyógyító burgonya 1975 Futónaptár.hu A burgonya nemcsak tápláló, hanem gyógyító tulajdonságai is vannak állapították meg szovjet kutatók. Valószínőleg része volt a burgonyának a skorbut megszüntetésében

Részletesebben

A MASSZÁZS KEZELÉS Indiából Egyiptomban kínai orvoslás

A MASSZÁZS KEZELÉS Indiából Egyiptomban kínai orvoslás A MASSZÁZS KEZELÉS Elnevezésének eredetét nem ismerjük pontosan, de származhat a görög massein (dörzsölni, gyúrni), a francia massage, a héber mases, az arab mass (kézzel simogatni, nyomni) szavakból egyaránt.

Részletesebben

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs A masszázsról A masszázs egyike az egyik legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, amelyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül

Részletesebben

Fedezd fel újra a fiatalságod!

Fedezd fel újra a fiatalságod! Fedezd fel újra a fiatalságod! SOD Öregedést gátló szuperenzim www.gerovital.hu A felfedezéseiről nemzetközileg híres Dr. Ana Aslan professzorasszony, a neves geriáter és gerontológus fejlesztette ki az

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net Lotus Therme Lotus egészség 1 www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.500, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 104367E Az anyag/keverék felhasználása : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR 1. HYALURONSAVAS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ KEZELÉS 2. GÖRGŐS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ 3. SZÍNEZETT KAMILLA PASZTA 4. SPECIÁLIS FÉNYVÉDŐ ARCRA ÉS TESTRE, SPF20

Részletesebben

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl A téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekrõl és gyümölcsökrõl. Számos fajtájuk télen is bõvelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása

Energiafelhasználás. Ház energiagazdálkodása Mit tehetünk? Energiafelhasználás Ház energiagazdálkodása A mi éghajlati adottságaink mellett a háztartási energiafelhasználás döntő hányadát a téli fűtés teszi ki. Költségek befolyásoló tényezői: - Kinti

Részletesebben

THALASSO TERÁPIA. Kezelések

THALASSO TERÁPIA. Kezelések THALASSO TERÁPIA Kezelések A THALASSO A Thalasso szó görög eredetû jelentése: Jó közérzet tengeri növények és ásványi anyagok által. A tengerbôl származó természetesen gazdag összetételû anyagok kiválóan

Részletesebben

Emberi szövetek. A hámszövet

Emberi szövetek. A hámszövet Emberi szövetek Az állati szervezetekben öt fı szövettípust különböztetünk meg: hámszövet, kötıszövet, támasztószövet, izomszövet, idegszövet. Minden szövetféleség sejtekbıl és a közöttük lévı sejtközötti

Részletesebben

ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN

ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS NYOMELEMEK SZEREPE A SZERVEZETBEN KÉSZÍTETTE: GAÁL ELEONÓRA okleveles táplálkozástudományi szakember DEBRECENI EGYETEM Egészséges alapanyagok egészséges táplálkozás mintaprojekt a közétkeztetés

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET A és B variáció

TERMÉSZETISMERET A és B variáció TERMÉSZETISMERET A és B variáció A természetismeret tantárgy fizikai, kémiai, biológiai és földrajzi ismereteket, valamint a természet-, környezet- és egészségvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat integrál.

Részletesebben

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! ILCSI NYÁRI TESTÁPOLÓ CSOMAG Fekete szappan akció A csomag tartalma: 1 db Paradicsomos arc- és testápoló

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 106535E Az anyag/keverék felhasználása : Tisztító- és fertőtlenítőszer Az anyag típusa

Részletesebben

A tételekhez segédeszköz nem használható.

A tételekhez segédeszköz nem használható. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben szereplő szakmai követelménymodulok témaköreinek mindegyikét tartalmazza

Részletesebben

Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel

Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel A modern, egészségesés és takarékos fűtés Kedves felhasználó! Az infravörös sugárzásról általában (Kivonat a Wikipédi szócikkéből) Az infravörös

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

BIOLÓGIA 7-8. évfolyam. A tantárgy heti óraszáma A tantárgy éves óraszáma 7. évfolyam 2 óra 72 óra 8. évfolyam 1,5 óra 54 óra. 7.

BIOLÓGIA 7-8. évfolyam. A tantárgy heti óraszáma A tantárgy éves óraszáma 7. évfolyam 2 óra 72 óra 8. évfolyam 1,5 óra 54 óra. 7. BIOLÓGIA 7-8. évfolyam Heti és éves óraterv: A tantárgy heti óraszáma A tantárgy éves óraszáma 7. évfolyam 2 óra 72 óra 8. évfolyam 1,5 óra 54 óra 7. évfolyam A tematikai egységek áttekintő táblázata Tematikai

Részletesebben

Wessling technológiai továbbképzés

Wessling technológiai továbbképzés Wessling technológiai továbbképzés Gabonaipar II. rész Werli József Sütőipari technológia Elhangzott 2014. szeptember 3-án A gyártástechnológia legfontosabb műveletei. nyersanyagok előkészítése tésztakészítés,

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 www.heliadprofessional.hu A Helia-D egyformán jelent szépséget és minőséget minden nő számára. Bevezető 3 Kedves Kozmetikusok! A 80-as évek elején a magyar nézők egy tévéinterjúban,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 info@bonair-bg.hu

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete KOZMETIKUS I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai 1. Szakképesítés azonosító száma: 51 7812 01 2. Szakképesítés megnevezése: Kozmetikus II. A szakképesítés munkaterülete 1. A szakképesítéssel

Részletesebben

Interkerám Kft. 6000 Kecskemét, Parasztfőiskola 12. A recept szerint bemért nyersanyagok keverékét 1400 C-on, olvasztókemencében

Interkerám Kft. 6000 Kecskemét, Parasztfőiskola 12. A recept szerint bemért nyersanyagok keverékét 1400 C-on, olvasztókemencében Ékszerzománc rézre, tombakra, ezüstre és aranyra 1. A tűzzománcokról általában A tűzzománc nem teljesen kiolvasztott, szervetlen, főleg oxidos összetételű lényegében üvegesen megszilárdult anyag. A recept

Részletesebben

Mik az egészséges táplálkozás alap pillérei, melyre mindenkinek érdemes oda figyelni?

Mik az egészséges táplálkozás alap pillérei, melyre mindenkinek érdemes oda figyelni? Kedves Olvasó! Vaskút Község Önkormányzata által elnyert Egészségre nevelő életmódprogramok Vaskút községben elnevezésű pályázat keretein belül lehetőség nyílt ismeret átadó cikkek elkészítésére. A cél,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 453/2010/EU rendelete szerint. Felülvizsgálat: 2015.06.01. Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 9 Oldal: 1/10

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 453/2010/EU rendelete szerint. Felülvizsgálat: 2015.06.01. Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 9 Oldal: 1/10 Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 9 Oldal: 1/10 SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: EXPRESSZ VÍZKİOLDÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

IMUNE NAGYOBB VITALITÁS, JOBB ERŐNLÉT, ERŐSEBB ELLENÁLLÓKÉPESSÉG.

IMUNE NAGYOBB VITALITÁS, JOBB ERŐNLÉT, ERŐSEBB ELLENÁLLÓKÉPESSÉG. IMUNE NAGYOBB VITALITÁS, JOBB ERŐNLÉT, ERŐSEBB ELLENÁLLÓKÉPESSÉG. KIVÁLÓ EGÉSZSÉG. Korunk sokféleképp emészti erőinket: legyen az sport, munka, család vagy szabadidős tevékenység. A WellStar jóvoltából

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendeletet módosító 453/2010/EU rendelet szerint Készítés időpontja: 2013.07.18. A felülvizsgálat és átdolgozás kelte: 2014.04.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE. Klímaváltozás különös tekintettel a hőhullámokra okozta káros egészségi hatások és megelőzésének lehetőségei

HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE. Klímaváltozás különös tekintettel a hőhullámokra okozta káros egészségi hatások és megelőzésének lehetőségei HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE Klímaváltozás különös tekintettel a hőhullámokra okozta káros egészségi hatások és megelőzésének lehetőségei A 90-es évek elején még kevéssé volt a figyelem előterében

Részletesebben

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro

www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Blau-szindróma Verzió 2016 1. MI A BLAU-SZINDRÓMA/FIATALKORI SZARKOIDÓZIS 1.1 Mi ez? A Blau-szindróma genetikai betegség. A betegeknél egyszerre lép fel bőrkiütés,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet 31. cikk 1. AZ ANYAG/KEVERÉKÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: LEFOLYÓCSŐ-TISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült: nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint.

Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült: nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint. Ez a biztonsági adatlap a szabad akaratból készült nem szükséges a 1907/2006 rendelet (EK), 31-ik cikke szerint. BIZTONSÁGI ADATLAP CETOL WF 945 BASE TC/003 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety)

Biztonsági adatlap. 1.4. Sürg sségi telefonszám +36 80 20 11 99 (Országos Kémiai Biztonsági Intézet / National Institute of Chemical Safety) Biztonsági adatlap Kiadás dátuma: 27-03-2015 Verzió: 0500/HUN 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 11 Termékazonosító Kereskedelmi név: LGEP 2 12 Az anyag vagy keverék megfelel

Részletesebben

Engedje meg, hogy megismertessem Önnel a Winalite cég Love Moon anionos termékcsaládját, és a most induló MLM rendszerben rejlő üzleti lehetőségeket!

Engedje meg, hogy megismertessem Önnel a Winalite cég Love Moon anionos termékcsaládját, és a most induló MLM rendszerben rejlő üzleti lehetőségeket! Engedje meg, hogy megismertessem Önnel a Winalite cég Love Moon anionos termékcsaládját, és a most induló MLM rendszerben rejlő üzleti lehetőségeket! Sok év kutatás után, a Winalite technology munkatársainak

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus

Részletesebben

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA - LÚGOSÍTÁS

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA - LÚGOSÍTÁS HRI GREEN BASE Lúgosító kapszula TESTÜNK ERŐINEK VALAMENNYI ÖSSZETÉTELE KÖZÜL A SAVAK HATÁSA A LEGKÁROSABB /Hippokratész/ Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani szervezetünk elsavasodásáról. Dr. Robert

Részletesebben

A rendőrség névvel és fényképpel hozta nyilvánosságra a HIV-pozitív szexmunkások adatait Görögországban

A rendőrség névvel és fényképpel hozta nyilvánosságra a HIV-pozitív szexmunkások adatait Görögországban A rendőrség névvel és fényképpel hozta nyilvánosságra a HIV-pozitív szexmunkások adatait Görögországban Görögországban április vége óta kötelező HIV-tesztet végeznek el minden előállított szexmunkáson.

Részletesebben

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Figyelmeztetés Köszönjük, hogy cégünk termékét használja. Annak érdekében, hogy tökéletes hatást érjen el, a következőket ajánljuk: Kérem, olvassa

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DUPLOSAN KV Verzió 9 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2015/01/14 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó

L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó L A K O S S Á G I T Á J É K O Z T A T Ó Tisztelt Lakosok! A körülöttünk lévő világ folyamatosan változik. Ezek a változások veszélyeket hordoznak magukban. Fontos, hogy ezekre, az új kihívásokra, veszélyekre

Részletesebben

Amit nem árt tudni a klórról

Amit nem árt tudni a klórról Amit nem árt tudni a klórról Készítette: Pilisi Edit tű.szds. Miről is szeretnék beszélni? Klór jellemzői Fizikai, kémiai tulajdonságai Élettani hatásai Tűz- és robbanásveszély Kezelés, tárolás Egyéni

Részletesebben

Természeti viszonyok

Természeti viszonyok Természeti viszonyok Felszín szempontjából Csallóköz folyami hordalékokkal feltöltött síkság. A regionális magasságkülönbségek nem nagyobbak 0,5-0,8-3,00 m-nél. Egész Csallóköz felszíne mérsékelten lejt

Részletesebben

Ásványi anyagok. Foszfor (P)

Ásványi anyagok. Foszfor (P) Ásványi anyagok Az ásványi anyagok azon csoportját, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-ánál nagyobb mennyiségben vannak jelen, makroelemeknek nevezzük. Azokat az elemeket, amelyek ennél

Részletesebben

Bükfürdô több mint fürdô

Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 1999.05.18. Verzió: 8 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: RO-55 ROZSDAOLDÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Növényvédelem otthonunkban

Növényvédelem otthonunkban Növényvédelem otthonunkban Bevezető A növényvédelem, egy olyan téma, ami kikerülhetetlen, akár lakásunkban, akár kertünkben foglalkozunk növényekkel. Mindannyian találkoztunk már kártevővel, vagy gombás

Részletesebben

SZENT IMRE EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ Plasztikai Sebészeti Profil. Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat

SZENT IMRE EGYETEMI OKTATÓKÓRHÁZ Plasztikai Sebészeti Profil. Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat Betegfelvilágosító tájékoztató beleegyezı nyilatkozat A veseelégtelenség miatt beültetett peritoneális (hasi) dializáló katéter (Tenckhoff) Tisztelt Betegünk! Köszönjük, hogy Intézetünket tisztelte meg

Részletesebben

Poolking Kft., 1095 Budapest, Soroksári út 48. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.

Poolking Kft., 1095 Budapest, Soroksári út 48. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Poolking Kft., 1095 Budapest, Soroksári út 48. Készítés kelte: 2013. október 29. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: POOLKING SUPER CHLORIN

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola Kémia Helyi Tanterv. A Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola Kémia Helyi Tanterv. A Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola A Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola KÉMIA HELYI TANTERVE a 9. évfolyam számára két tanítási nyelvű osztály közgazdaság ágazaton Készítette: Kaposi Anna, kémia szaktanár Készült:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve : Termék kódja : 104232E Az anyag/keverék felhasználása : felület fertőtlenítőszer Az anyag típusa : Keverék

Részletesebben

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK ACRYLCOLOR akril homlokzatfesték 1. Leírás, alkalmazás Az ACRYLCOLOR polimer kötések vizes diszperzióján alapuló homlokzatfesték. Alkalmas elsősorban a szilárd,

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200069 V1/0615 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 210 1.1 Biztonsági előírások... 210 1.2 A szimbólumok magyarázata... 212 1.3 Veszélyforrások... 213 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

Ultrahangos Hideg Párásító GYVH11 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos Hideg Párásító GYVH11 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos Hideg Párásító GYVH11 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! A készülék részei: 1. Gőz nyílás 2. Víztartály 3. Víztartály fedél 4. Porlasztófej

Részletesebben

BIOLÓGIA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. 240 perc

BIOLÓGIA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. 240 perc PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május BIOLÓGIA EMELT SZINT 240 perc Útmutató A feladatok megoldására 240 perc fordítható, az id leteltével a munkát be kell fejezni. A feladatok megoldási sorrendje tetsz leges. A

Részletesebben

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit.

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. trnd Projektmenetrend Biovanne plus+ szépségvitamin: Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. Projektblog: www.trnd.hu/biovanne trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé

Részletesebben

Testünk építőkövei: A vitaminok

Testünk építőkövei: A vitaminok Testünk építőkövei: A vitaminok Vitamin A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, kis molekulájú, különféle kémiai összetételű biológiailag aktív szerves vegyületek. Az emberi szervezetbe

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Ásványi anyagok, nyomelemek

Ásványi anyagok, nyomelemek Ásványi anyagok, nyomelemek Makroelemek Mikroelemek - Nyomelemek Makroelemek Kalcium (Ca) Egészséges felnõttek esetén a napi szükséglet 800 mg. Serdülõ- és idõskorban, valamint terhesség, szoptatás esetén

Részletesebben

A Víz Világnapja. Március 22.

A Víz Világnapja. Március 22. A Víz Világnapja Március 22. Az ENSZ 47. Közgyűlése a dublini és Rio de Janeiro-i konferenciák javaslatára március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánította, és így 1994- óta, most már több mint egy évtizede

Részletesebben

Kérdések és válaszok az influenzáról

Kérdések és válaszok az influenzáról Kérdések és válaszok az influenzáról Forrás: Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) honlapja http://www.ecdc.europa.eu/en/healthtopics/seasonal_influenza/basic_facts/pages/qa_seasonal_influenza.aspx

Részletesebben

50 kg/ha 80 Ft/kg 50*80 = 4000 Ft/ha. 60 kg/ha 105 Ft/kg 60*105= 6300 Ft/ha. 130 kg/ha 65 Ft/kg 130*65= 8450 Ft/ha

50 kg/ha 80 Ft/kg 50*80 = 4000 Ft/ha. 60 kg/ha 105 Ft/kg 60*105= 6300 Ft/ha. 130 kg/ha 65 Ft/kg 130*65= 8450 Ft/ha SzGY04 - Végezzen el tápanyagutánpótlás számítást! GYAKORLATI PÉLDA Tápanyag utánpótlás Költségek: A./ Műtrágya anyagköltség B./ Keverés, őrlés segédüzemi költségének kiszámítása C./ Műtrágya felrakásának

Részletesebben

Felkészülés a napraforgó betegségek elleni védelmére

Felkészülés a napraforgó betegségek elleni védelmére Felkészülés a napraforgó betegségek elleni védelmére Dr. Békési Pál ny. osztályvezető Szentendre Kissé talán meglepő, hogy ilyen korán, már a márciusi számban a napraforgó-betegségek elleni védelemre irányítjuk

Részletesebben

BIZTONSÁG TARTALOMJEGYZÉK. BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64. Alapvető biztonsági figyelmeztetések

BIZTONSÁG TARTALOMJEGYZÉK. BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64. Alapvető biztonsági figyelmeztetések TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG 64 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 64 RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT 65 A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA 65 Kezelőlap... 65 Professzionális vasaló... 65 Háztartási vasaló... 65 ELŐKÉSZÍTÉS

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint A átdolgozás/felülvizsgálat kelte:2015.10.30. Biztonsági adatlap Az 1907/2006EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Készítmény neve:

Részletesebben

Az egyre nagyobb mértékben szennyezett természetes víz körforgásba kapcsolódik be az emberi vízfogyasztás körforgása.

Az egyre nagyobb mértékben szennyezett természetes víz körforgásba kapcsolódik be az emberi vízfogyasztás körforgása. A víz Víztisztító - A víz és az emberi szervezet Az egyre nagyobb mértékben szennyezett természetes víz körforgásba kapcsolódik be az emberi vízfogyasztás körforgása. Kútjainkkal a talajból vételezünk

Részletesebben

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját.

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projektmenetrend NIVEA Cellular Anti-Age Bőrfiatalítók: Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/nivea-cellular trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

www.positeam.com TERMÉKEK & INFORMÁCIÓK

www.positeam.com TERMÉKEK & INFORMÁCIÓK www.positeam.com TERMÉKEK & INFORMÁCIÓK MI A POSITEAM? A POSITEAM célja, hogy alternatívát nyújtson mindazok számára, akik pozitív közegben, egymást segítve szeretnének tenni saját és környezetük egészségéért

Részletesebben

ÉLŐ VÉRCSEPP ANALIZIS A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint, igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az

ÉLŐ VÉRCSEPP ANALIZIS A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint, igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az ÉLŐ VÉRCSEPP ANALIZIS A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint, igen mély benyomást gyakorol a páciensekre. Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják a vérükben kimutatható

Részletesebben

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24 TARTALOM Kräuterhof Lóbalzsam Lóbalzsam extra erös melegitö hatású 3 Feketenadálytö balzsam Ördögkarom balzsam Vazelin 4 Aloe vera ápoló- és fi tness zselé Testkrém kakaó-és sheavajjal Piros szölölevél

Részletesebben

3. számú melléklet. Ismertető az élőfüves pályák karbantartásához

3. számú melléklet. Ismertető az élőfüves pályák karbantartásához 3. számú melléklet Ismertető az élőfüves pályák karbantartásához Jelen tájékoztató, általánosságban tartalmaz információkat az élőfüves sportpályák kezelésére. Javasoljuk, hogy a konkrét kezelésre vonatkozó

Részletesebben

Pulzáló mágneses tér biológiai hatásai, kiemelve a mozgásrendszerre gyakorolt hatást Dr. Bartos Csilla Belgyógyász, természetgyógyász, A Harkányi Gyógyfürdő Rt. Osztályvezető főorvosa Hippocampus Intézet

Részletesebben

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

Használati útmutató HU 1

Használati útmutató HU 1 Használati útmutató HU 1 Tartalom Biztonsági információk... 3 Készülékleírás... 7 Alapbeállítások... 9 Alap funkciók... 10 Speciális funkciók... 13 Működés közben... 15 Milyen edény használható?... 16

Részletesebben

A VULKANITOK SZEREPE A VÖLGYHÁLÓZAT KIALAKULÁSÁBAN A BÜKKALJÁN

A VULKANITOK SZEREPE A VÖLGYHÁLÓZAT KIALAKULÁSÁBAN A BÜKKALJÁN A VULKANITOK SZEREPE A VÖLGYHÁLÓZAT KIALAKULÁSÁBAN A BÜKKALJÁN Vágó János PhD hallgató, Miskolci Egyetem, Természetföldrajz-Környezettan Tanszék 1. A Bükkalja miocén kori vulkáni képződményei A Bükkalja

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 03. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Az illóolajok növényi részek természetes kivonatai. Sajtolással, lepárlással,

Részletesebben

W2000. Original-Gebrauchsanleitung V2/0516

W2000. Original-Gebrauchsanleitung V2/0516 W2000 825215 Original-Gebrauchsanleitung V2/0516 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 210 1.1 Biztonsági előírások... 210 1.2 A szimbólumok magyarázata... 213 1.3 Rendeltetésszerű használat... 214 2. Általános

Részletesebben

xkir Tesztintézmény Egészségügy..SZAKMACSOPORT Mentőápoló..SZAKMA OKJ SZÁMA: 52 723 01 0000 00 00

xkir Tesztintézmény Egészségügy..SZAKMACSOPORT Mentőápoló..SZAKMA OKJ SZÁMA: 52 723 01 0000 00 00 xkir Tesztintézmény 999999 HELYI TANTERV Egészségügy..SZAKMACSOPORT Mentőápoló..SZAKMA OKJ SZÁMA: 52 723 01 0000 00 00!TanterviProgram.ervenyesseg1!!TanterviProgram.ervenyesseg2! 1 / MENTŐÁPOLÓ SZAKMAI

Részletesebben

CURTIS S-60 A2. Koncentrátum. Ásványolaj-tartalom: kb. 70% Emulzió. ph-érték (5%-os): kb. 8,9 Korrózió: rozsdamentes > 6% (DIN 51360/2)

CURTIS S-60 A2. Koncentrátum. Ásványolaj-tartalom: kb. 70% Emulzió. ph-érték (5%-os): kb. 8,9 Korrózió: rozsdamentes > 6% (DIN 51360/2) Műszaki adatlap CURTIS S-60 A2 Leírás A CURTIS S-60 A2 egy vízzel elegyíthető hűtő-kenőanyag és aromákban szegény ásványolajból, alkáli-szulfonátokból, emulgálószerekből, zsírsav-származékokból és inhibitorokból

Részletesebben