GESZTENYELISZT KÓKUSZLISZT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GESZTENYELISZT KÓKUSZLISZT"

Átírás

1 GESZTENYELISZT A gesztenyeliszt régebben egy alapvető élelmiszer volt a Földközi-tenger népessége körében. Manapság egy jó, gluténmentes alternatíva a búza és a gabonaallergiások számára. A múltban a gesztenyelisztet hatalmas termőterületeken termelték és sok területen ez volt a fő táplálék. Ma Dél-Európában használják pl.: gnocchi, tészta, kenyér, polenta és sütemények készítéséhez. A fehérjetartalma prolamin és glutenin (glutén fehérje) mentes, ezért általában csak más lisztekkel vegyítve könnyű sütni belőle. Viszont az íze miatt nem igazán helyettesíthető másik liszttel. Aminosav tartalma nagyon magas. Kevés zsírt tartalmaz, viszont kicsi a nátrium-tartalama (csak 9 mg 100 g-ban). Vitaminokban gazdag: különösen B, C vitaminban, vasban, káliumban és mangánban. KÓKUSZLISZT A kókuszliszt egy egészséges hozzávaló nem csak a gluténmentes sütéshez és a szokásos szezonjában, hanem akár egész évben is! A kókuszliszt kalória-, és zsírszegény gluténmentes, rostdús, szénhidrátszegény, ízletes, könnyű vele dolgozni, ezért kitűnő alapanyag az egészséges táplálkozásban! A kókuszliszt nagyon sok folyadékot vesz fel. Ezért minden receptnél ügyelni kell erre! Emiatt viszont ugyanolyan kiváló kötőanyag sűrű levesekben, egytálételekben, mártásokban is, mint a megszokottan használt lisztek és keményítők. Harmad annyi kókuszliszttel helyettesíthetjük a megszokott liszteket, mint amenyi a tradícionális receptekben található. A folyadékmennyiségre ekkor is ügyelni kell! GESZTENYELISZTES SÜTEMÉNY FORRÁS: MINDMEGETTE.HU

2 Hozzávalók: 30 dkg gesztenyeliszt; 15 dkg cukor; 3 egész tojás; 2 evőkanál olaj; 1 pohár tej; fél dl rum; 1 evőkanál holland kakaópor; 10 dkg áztatott, leszárított mazsola; 1 csomag sütőpor. Elkészítés: A 0,5 dl rumba előző este beáztatom a mazsolákat. Másnap a tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat és a tejet. A liszthez keverem a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatom a tojásos masszába. Hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát. A masszát kikent tortaformába teszem és 175 fokon 45 percig sütöm. Amikor kihűlt porcukorral meghintem. NUTELLA-CSÓK FORRÁS: MINDMEGETTE.HU Hozzávalók: 15 dkg Nutella; 25 dkg gesztenyeliszt; 10 dkg pörkölt és darált mogyoró; fél csésze kávé; keserű kakaó. Elkészítés: A kakaó kivételével minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban. Ügyeljünk arra, hogy a tészta lágy legyen. Ha nem az, adjunk hozzá egy fél csésze kávét. A tenyerünkkel formázzunk kis golyókat, s forgassuk meg a kakaóban (az egységes szín érdekében). Az íze rendkívüli, hűtőben napokig eltartható. PALEOLIT KAKAÓS CSIGA FORRÁS: MINDMEGETTE.HU VAJDA REGINA Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg gesztenyeliszt; 10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék); 2 kanál méz vagy 3 dkg xillit; 1 kávéskanál sütőpor; 5 dkg olvasztott kókuszzsír; 2 kis tojás. A töltelékhez: 10 dkg kókuszsír; 2-3 csapott evőkanál kakaópor; 3 evőkanál méz vagy xillit. Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk. A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.). A kinyújtott tésztát megkenjük a csoki krémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük.

3 Felszeleteljük kb. 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 170 C-ra előmelegített sütőben kb perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk. GESZTENYÉS LÁNGOS HAGYMÁVAL ÉS ALMÁVAL Hozzávalók (12 darabhoz): 450 g Alfa-Mix; 100 g gesztenyeliszt; 15 g só; 30 g friss élesztő; kevés liszt a gyúrólap szórásához; 2 alma; 2 ek. citromlé; 3 hagyma; 2 újhagyma; 400 g tejföl; só; frissen őrölt bors. Elkészítés: Mindkét lisztet és a sót összekeverjük. az élesztőt 320 ml langyos vízben felfuttatjuk. A habverő dagasztókarjával lassan elkezdjük keverni a lisztkeveréket, és szükség esetén még vizet adunk hozzá és kb. 5 percig dagasztjuk. Lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük, amíg a tészta a duplájára kel. A tésztát egy lisztezett gyúrólapon erősen átdagasztjuk és azonos méretű adagra osztjuk. Minden adagot a lisztezett gyúrólapon egy lepénnyé nyújtunk, némi távolságra egymástól egy sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük. Így megint 10 percig kelesztjük. A sütőt 220 C-ra előmelegítjük. Eközben az almát megmossuk, elnegyedeljük, kimagozzuk, és vastag szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A hagymákat megpucoljuk, elfelezzük, és szép félkörökre szeleteljük. Az újhagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. A lángosokat tejföllel bekenjük, sóval és borssal fűszerezzük, az alma és a hagymaszeletekkel megszórjuk. Az előmelegített sütőben percig sütjük. Kivesszük és melegen vagy akár hidegen is tálalhatjuk.

4 FENYŐMAGOS GESZTENYEKENYÉR Hozzávalók (egy kenyérhez): 500 g gesztenyeliszt; 800 ml víz; 4 ek. olívaolaj; 2 ág friss rozmaring; 50 g fenyőmag. Elkészítés: A gesztenyelisztet kb. 800 ml vízzel és 2 ek. olívaolajjal elkeverjük. Egy kenyérsütőformát/ tortaformát (26 cm) némi olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük és elsimítjuk, durvára vágott rozmaringgal és fenyőmaggal megszórjuk és a maradék olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 180 C-on percig sütjük. TÖLTÖTT GESZTENYÉS PALACSINTÁK Hozzávalók (4 személyre): A palacsintához: 200 ml tej; 50 g Alfa-Mix; 50 g gesztenyeliszt; 1 tojás; 1 ek. olvasztott vaj; 1 csipet só; vaj a palacsintasütő kenéséhez. A töltelékhez: só; 2 újhagyma; 200 g főtt burgonya kihűtve; 50 g szalonna; 250 g ricotta; bors. Elkészítés: A tésztához a tejet a liszttel és a gesztenyeliszttel simára keverjük. A tojást is beleütjük és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a sót elkeverjük benne és a tésztát percig pihentetjük. Eközben az újhagymát megmossuk, megpucoljuk és karikára vágjuk. A megpucolt főtt burgonyát felkockázzuk, a szalonnát kis kockákra vágjuk. Minden előkészített hozzávalót egy tálba teszünk és a ricottával jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A kisütéshez a palacsintasütőt kevés vajjal megkenjük és a palacsinták mindkét felét arany barnára sütjük.

5 Krémmel megkenjük és feltekerjük. Kis, ferde szeletekre vágjuk, ízlés szerint tálaljuk. GLUTÉNMENTES MAGOS KENYÉR Hozzávalók: 1 tk. cukor; 1 kockaélesztő; 350 g Glutenix Magkeverékes kenyér; 150 g gesztenyeliszt; 1 ek. só; 200 g natúr joghurt; 4 ek. napraforgóolaj; kevés puha vaj a sütőforma kivajazásához; kevés gesztenyeliszt a sütőforma kikenéséhez; 100 g napraforgómag; 1,5 ek. GM zabpehely/ tökmag/ napraforgómag/ rizspehely. Elkészítés: Az élesztőt a cukorral 50 ml langyos vízben elkeverjük. A lisztet a gesztenyeliszttel és a sóval egy tálban elkeverjük. Egy lyukat csinálunk a közepébe és az élesztős vizet beleöntjük. Egy kevés liszttel elkeverjük és kb. 15 percig lefedve felfuttatjuk. Eközben kb. 200 ml vizet a joghurttal és az olajjal kicsit meglangyosítunk. A lisztes tésztához adjuk és alaposan egy szép tésztává dagasztjuk. Szükség szerint lisztet vagy vizet adagolunk hozzá, amíg a tészta a táltól el nem válik. Lefedjük és kb. 1 órát meleg helyen pihentetjük. A sütőt 250 C-ra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk és belisztezzük. A napraforgómagot a tésztába gyúrjuk, egy hosszú cipót formálunk belőle, a formában kb. 15 percig pihentetjük. Kevés hideg vízzel meglocsoljuk, a zabpelyhet rászórjuk, és a sütőbe toljuk. Kb. 10 perc után a sütő hőmérsékletét 250 C-ról 220 C-re csökkentjük és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ezután a formában hagyjuk kicsit kihűlni. CASTAGNOLE OLASZ MINIFÁNKOK Hozzávalók (4 adaghoz): 125 g gesztenyeliszt; 90 g Alfa-Mix; 200 ml meleg tej; 70 g cukor; 10 g élesztő; 1 tojás; 1 csomag vaníliás cukor; 40 g mazsola; 800 ml mogyoró olaj/ bármilyen más olaj; 2 ek. porcukor. Elkészítés: Az élesztőt a tejben simára keverjük. Mindkét lisztet a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a mazsolával egy keverőtálba tesszük, az élesztős tejet hozzáöntjük és ezt a mixer gyúrókarjával sima tésztává összegyúrjuk. Lefedve meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Az olajat egy fazékban vagy fritőzben felmelegítjük (160 C-ra). Két kis kanállal tésztadarabkákat vágunk le a tésztából és ezeket az adagokat kb. 6 perc alatt arany barnára sütjük. Kivesszük az olajból és egy papírtörlőre vagy szalvétára téve lecsepegtetjük. Porcukorral megszórjuk és még melegen tálaljuk.

6 ÜNNEPI MAZSOLÁS KENYÉR MÉSZÁROS ANDREA RECEPTJE Hozzávalók: 200 g hajdina liszt; 150 g gesztenyeliszt; 3 csipet só; 2 kk. olaj; 80 g mazsola; 50 g morzsolt dió; 120 g kovász; 200 ml víz. Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és megdagasztjuk. A tésztát addig pihentetjük, míg duplájára nem kel. Ízlés szerint megformázzuk és 180 C-ra előmelegített sütőben percig sütjük. GESZTENÉS-TEÁS SZELET Hozzávalók: A tésztához: vaj a forma kikenéséhez; gesztenyeliszt a forma kikenéséhez; 200 g vaj; 200 g cukor; 1 ek. vaníliás cukor; 3 tojás; 130 g gesztenyeliszt; 130 g étkezési keményítő; 1 tk. sütőpor. A töltelékhez: 300 g tejszín; 1 csomag habfixáló; 200 g mascarpone; 4 ek. porcukor; 2 ek. vaníliás cukor; 2 tk. porrá őrölt zöldtea - ez elhagyható, illetve helyettesíthető ételszínezékkel vagy aromával; 250 g vákuumcsomagolt gesztenye. Elkészítés: A sütőformát kikenjük vajjal és belisztezzük. A sütőt 175 C-ra előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk. Ezután a cukrot, a vaníliáscukrot és a tojásokat habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz és sima tésztává keverjük. A formába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben perc alatt megsütjük. Kivesszük, kicsit kihűtjük. A lehűlt tésztát vízszintesen elharmadoljuk. Egy tésztalapot visszateszünk a formába. A tejszínt a habfixálóval felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A massza kb. ¼-ét az első piskótalapra tesszük és egyenesre simítjuk. Ráfektetjük a következő piskótalapot. A maradék tejszínes krémet a porrá őrölt zöldteával elkeverjük és 4-5 evőkanálnyi mennyiséget elosztunk a piskótán. Az utolsó piskótalapot rátesszük, óvatosan megnyomkodjuk és a maradék zöldteás masszával bekenjük. Díszítésként a gesztenyéket elfelezzük és a sütemény tetején a tejszínhabrózsákra helyezzük. Szeletelve tálaljuk.

7 GESZTENYÉS NOKEDLI GOMBÁVAL Hozzávalók: 250 g Alfa-Mix; 200 g gesztenyeliszt; só; 4 tojás; 2 db póréhagyma; 250 g gomba; 2 ek. vaj; 1 tk. olívaolaj; 1 löttyintésnyi száraz fehérbor; 1 ek. frissen feldarabolt kakukkfű; bors; parmezán ízlés szerint. Elkészítés: A nokedli tésztához mindkét lisztet 1 tk. sóval egy tálba tesszük. Kb. 100 ml vízzel simára keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, és annyi vizet adagolunk hozzá, amennyit felvesz ( kb. 75 ml), amíg egy erős tésztává össze nem áll. Egy fakanállal dagasszuk, amíg nem lesz levegős. Lefedve kb. 20 percig pihentetjük. Eközben a póréhagymákat hosszában elfelezzük, megmossuk, megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A gombákat megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Egy evőkanál forró vajban és olajban arany barnára sütjük. A póréhagymát belekeverjük, és a borral leöntjük. 4-5 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. A nokedli tésztát még egyszer átgyúrjuk egy fakanállal, darabonként (egy kanállal, késsel vagy nokedli szaggatóval) forró sós vízbe adagoljuk. Néha kevergetjük, amíg 1-2 perc múlva feljönnek a víz felszínére. Egy szűrővel kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. Ha az egész tésztát kiszaggattuk és kifőztük, belekeverjük a pórés-gombás szószunkba. A maradék vajat a kakukkfűvel elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük és elosztjuk a tálakra. Ízlés szerinti mennyiségű parmezánnal megszórva tálaljuk. MEGGYES MUFFIN GESZTENYELISZTTEL Hozzávalók: 250 g Naturbit gesztenyeliszt; 40 g Naturbit kókuszliszt; 4 tojás; 5-6 ek. porcukor; 1 cs. vaníliás cukor; 2 ek. meggybefőttlé; 1 mokkáskanál szódabikarbóna; 50 ml olaj; 250 ml víz; 1 csipet só; ízlés szerint meggy a meggybefőttből (mi most rumos meggyet használtunk hozzá). Elkészítés: A tojást, a meggylevet, a vizet és az olajat keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot. A gesztenyelisztet keverjük össze a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és a csipet sóval. Ha elkeveredett, akkor tegyük bele a meggyeket. 180 C-os sütőben percig sütjük.

8 FAHÉJAS KÓKUSZLISZTES SÜTI Hozzávalók: Tésztához: 4 nagy tojás; 1 csipet só; 60 g margarin vagy kókuszolaj; 30 g méz vagy kókuszvirágcukor vagy eritrit; 70 g kókuszliszt; ¼ tk. sütőpor. A fahéjas tetejéhez: 40 g margarin vagy kókuszolaj; 40 g kókuszvirágcukor; 20 g kókuszliszt; 1.5 tk. fahéj. Elkészítés: Egy szögletes sütőformát kivajazunk, és kevés liszttel megszórunk. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A sütemény tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a lágy margarint a mézzel vagy a kókuszvirágcukorral és a tojássárgájával krémesre kavarjuk. Ezt a sütőporral elkevert kókuszliszttel egy tálba tesszük és összeforgatjuk. A tojáshabot óvatosan belekeverjük. A sütőformába tesszük és elsimítjuk. A fahéjas tetejéhez a lágy margarint a kókuszvirágcukorral habosra keverjük. A kókuszlisztet és a fahéjat összekeverjük. A sötét masszát a világos tésztára csíkozzuk és vagy egyben hagyjuk, mint egy takarót vagy egy villával márványosra húzkodjuk a tetején. Kb. 35 percig sütjük. ÉDESBURGONYÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY Hozzávalók: g édesburgonya nyersen, reszelve; 2 tojás; 3 ek. kókuszolaj; 2 ek. méz; 4 ek. kókuszliszt; 1 tk. sütőpor; 2 ek. friss citromlé; 1 marék dió (elhagyható); 1 ek. kókuszolaj a süteményforma kikenéséhez; 1 marék kókusz reszelék a díszítéshez. Elkészítés: Az édesburgonyát megpucoljuk és lereszeljük. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A hozzávalókat sorban belekeverjük. A süteményformát kikenjük vagy sütőpapírral beborítjuk. A tésztát a formába öntjük. 180 C-on perc alatt készre sütjük. Kókuszreszelékkel díszítjük és tálaljuk. KÓKUSZLISZTES KEKSZEK

9 Hozzávalók: 250 g kókuszliszt;75 g kókuszvirágcukor vagy eritrit;1 marék kókuszreszelék; 125 g kókuszolaj; 125 g vaj; 2 tojás. Elkészítés: Az összes hozzávalót egy tojással sima tésztává keverjük. Kevés kókuszreszeléket és kókuszpelyhet dekorációnak félre teszünk. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük. Kivesszük a hűtőből és még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk. Kiszúró formával kiszaggatjuk. Azért, hogy a dekoráció jól rajta maradjon, a tetejüket megkenjük egy tojás sárgájával. Ezután kókuszreszelékkel és kókuszpehellyel díszítjük. 160 C-on 15 perc alatt kisütjük. KÓKUSZLISZTES GOFRI Hozzávalók: 6 tojás; 1-2 ek. kókuszvirágcukor/ eritrit; 100 g mandulaliszt; 60 g kókuszliszt; ½ rúd vanília; 200 ml kókusztej; 2-3 ek. kókuszolaj; 150 g málna; 50 ml kókusztej; 1-2 ek. kókuszvirág szirup. Elkészítés: A tojásokat habosra felverjük. Külön tálban a száraz hozzávalókat (cukor, mandulaliszt, kókuszliszt, vaníliarúd belseje) is összekeverjük. Ezután a keveréket a tojáshabba forgatjuk. Utána hozzákeverjük a kókusztejet. A gofri sütőt közepes hőfokra melegítjük, megkenjük kevés kókuszolajjal és egy adag masszát beleteszünk. Ezután többször is megnézzük, hogy készre sült-e már. Mikor arany barna, kivesszük. Málnás szósz: a megmosott málnát összekeverjük a kókusztejjel és 1-2 ek. kókuszvirágsziruppal/folyékony édesítővel. Gyorsan felfőzzük és melegen a gofrira tesszük. Egy adag tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk! KÓKUSZLISZTES BROWNIE Hozzávalók: ½ csésze kókuszliszt; ¼ csésze szódabikarbóna; ¼ csésze tengeri só; 1/3 csésze kókusz olaj; ¼ csésze vaj; ½ csésze étcsokoládé (pasztilla vagy táblás is lehet); 1 tk. kakaópor; ½ csésze méz; ½ csésze kókusztej; 2 nagy tojás; 1 tk. vanília kivonat. Csokis bevonat olvasztott csokiból ízlés szerint. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 C-ra és egy kisebb sütőformát kikenünk. Egy tálban összekeverjük a kókuszlisztetm a sütőport és a sót. A kókuszolajat és a vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a csokoládé pasztillákat, a kakaóport és a mézet. Addig kevergetjük, amíg a csoki el nem kezd felolvadni. Ezután vegyük le a tűzről és kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad a csoki és a keverék egyneművé nem válik. Tegyük félre kihűlni. Egy nagyobb tálba beletesszük a kókusztejet, a tojásokat és a vaníliát. Keverjük el, amíg össze nem áll. Utána lágyan keverjük bele a csokis keveréket. Ezután a száraz hozzávalókat folyamatos kevergetés mellett öntsük bele. Keverjük csomómentesre. Pihentessük 5 percig, hogy a kókuszliszt fel tudja szívni a folyadék egy részét. Aztán tegyük a tésztát a kikent sütőformába. Süssük 25 percig, tűpróbával figyeljük, hogy elkészült-e már. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy duplán csokis brownie-hoz a tetejére is olvaszthatunk egy adag csokit!

10 Receptverseny 2016 tavasz GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES ÉS IR DIÉTÁS ROPOGÓS HÉJÚ, PUHA ZSEMLE PATKOS DALMA Hozzávalók: 1 dl Naturbit mandulaliszt; 1 dl Naturbit liszt; 1 dl Naturbit barna rizsliszt; 2 enyhén púpos ek. Naturbit útifű őrlemény; 2 ek. szezámpehely -> Naturbit szezámmagot pelyhesítettem; 1 tk. só fél tk. szódabikarbóna -> rá pár csepp citrom leve; 2 ek. olívaolaj; 300 ml meleg víz. Elkészítés: A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem. Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam. Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Várjuk meg, míg teljesen kihűl és ezután vágjuk fel. 7 db közepes zsemlém lett most, korábban 5 nagyobb. Egy darab zsemle szénhidráttartalma: 28 g. GESZTENYÉS NYUSZI (MUFFIN) TORTA PUTÓCZKI GÁBORNÉ

11 Hozzávalók: 10 dkg Liga margarin (olvasztott); 5 dkg porcukor; 3 db tojás; 5 dkg Naturbit gesztenyeliszt; 1 tk sütőpor; 10 dkg étcsokoládé; 25 dkg gesztenyemassza. Díszítéshez: 2,5dl Hulala. Elkészítés: Az olvasztott margarint a cukorral jó habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd ha azzal is megvagyunk, akkor az olvasztott csokoládét és az áttört gesztenyemasszát keverjük hozzá, legutoljára beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal a gesztenyelisztet és a sütőport. Előmelegített sütőben 180 fokon muffin formákban megsütjük perc alatt. "MINDENMENTES" ZABKEKSZ PUTÓCZKI GÁBORNÉ Hozzávalók: 10 dkg méz; 15 dkg vaj; 10 dkg étcsokoládé (53%-os); 10 dkg Naturbit kókuszliszt; 15 dkg GM zabpehely; 1 teáskanál fahéj (őrölt); fél teáskanál szódabikarbóna; 1 csipet só. Elkészítés: A kókuszlisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeverjük a száraz alapanyagokkal. Tegyük fél órára a hűtőbe pihenni. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és villával lelapítjuk. Előmelegített sütőben 175 C-on, perc alatt megsütjük. MÉZES KRÉMES ILI SZOLNOKINÉ Hozzávalók: 3 dkg zsír; 2 ek. méz; 3 ek. kókusztej; 15 dkg cukor; 16 dkg Naturbit hajdinaliszt; 14 dkg Naturbit gesztenyeliszt; 10 dkg Naturbit köles liszt; 10 dkg Naturbit kókuszliszt; 1 tk. szódabikarbóna; 1 tojás; kevés kókusztej.

12 Töltelék: 15 dkg vaj; 20 dkg porcukor; 3 dl kókusztej; 6 tk. Naturbit rizsdara; 3 dkg darált dió; fél csomag vaníliás cukor; baracklekvár. Elkészítés: A zsírt, a mézet, a tejet és a cukrot felmelegítjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát a tojást és egy kevés tejet, hogy ne legyen túl kemény. A kész tésztát 4 részre osztjuk. 30 percet pihentetjük, majd tepsi hátoldalán 4 lapot sütünk belőle. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejben a grízt megfőzzük, ha kihűlt a kikevert vajhoz adjuk. Hozzákeverjük a diót és a vaníliáscukrot is. A krémet a tésztára kenjük, a középső lapot baracklekvárral kenjük meg. Szeletelés előtt kb. fél napot hűtőben állni hagyjuk. KISMACKÓ SÜTI SZOLNOKINÉ ILI Hozzávalók: 80 g Naturbit kókuszliszt; 80 g Naturbit gesztenyeliszt; 200 g cukor; 20 g holland kakaó; 4 g szódabikarbóna; 1 g só; 70 g olaj; 13 g 10 %-os ecet; 200 g víz; kevés vanília. Elkészítés: Először a száraz hozzávalókat keverjük össze (a liszteket átszitálva), majd belekeverjük a nedves hozzávalókat is. 175 fokon sütjük. ALMÁS PITE KELEMEN KRISZTINA Hozzávalók: 12 dkg gm zabliszt; 7 dkg Naturbit gesztenyeliszt; 6 dkg amarántliszt; fél csomag sütőpor; 1 dl natúr görög joghurt; 1 egész tojás; kb. 7 dkg kókuszzsír; csipet só; fél teáskanál eritrit. Elkészítés: Tésztát gyúrunk és félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. 7 db kisebb almát megpucolunk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kb. 1 evőkanál citromlével meglocsoljuk, ízlés szerint édesítjük, nálam kókuszvirág cukor került bele. Majd belekeverünk 1 cs. pudingport (Mester citromízű pudingport kevertem hozzá, de vaníliással is jó).

13 A tésztát kétfelé vesszük, egy nagyobb és egy kisebb részre. A nagyobb részt sütőpapíron kinyújtjuk és sütőpapírral együtt tepsibe tesszük (az én tepsim 22x29 cm-es). Rásimítjuk a tölteléket, a maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokat vágunk belőle és a töltelék tetejére rakjuk. 180 fokon percig sütjük. ALMÁS-MÁKOS SÜTEMÉNY KELEMEN KRISZTINA Hozzávalók: 2 tojás; 10 dkg cukor; 1 vaníliás cukor; 10 dkg Naturbit gesztenyeliszt; 10 dkg amarántliszt; 20 dkg darált mák; 1 csomag sütőpor; 2 dl olaj; 4 dl natúr görög joghurt; 3 db kisebb alma. Elkészítés: A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, majd hozzákevertem az olajat és a joghurtot. Egy másik tálban összekevertem a 2 féle lisztet, a darált mákot és a sütőport, majd ezt hozzákevertem a tojásos masszához. Belereszeltem 3 db kisebb almát, majd a tojásfehérjét habbá verve óvatosan beleforgattam. Sütőpapíros tepsibe öntöttem és 180 fokon kb. 30 percig sütöttem. Nagyon finom szaftos sütemény. DATOLYÁS ZABKEKSZ KELEMEN KRISZTINA Hozzávalók: 15 dkg puha vaj; 8 dkg kókuszvirágcukor; 1 egész tojás; 15 dkg gm zabpehely; 3 dkg Naturbit mandulaliszt; 3 dkg Naturbit gesztenyeliszt; 4 dkg darált dió; 2 evőkanál pattogtatott amaránt; 1 evőkanál chia mag; 1 kiskanál szódabikarbóna; 1 csipet só; ízlés szerint aszalt gyümölcsök, magok stb. Elkészítés: A puha vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzákevertem egy egész tojást. A zabpelyhet, a lisztekkel, darált dióval, amaránttal, chia maggal, szódabikarbónával, sóval elkevertem, és hozzáadtam egy jó nagy marék aprított datolyát, 1-2 evőkanál darabolt diót, 1 evőkanál darabolt kesudiót, egy kevés aszalt vörösáfonyát, mazsolát. Majd az egészet jó alaposan elkevertem a vajas cukros tojásos masszával. Jó sűrű massza lesz, elég nehéz keverni. Kanállal diónyi halmokat raktam a sütőpapíros tepsire, kézzel kicsit gömbölygettem, ujjaimmal lelapítottam, és 180 fokon kb. 10 percig sütöttem. A sütőpapíron

14 hagytam kihűlni, mert ilyenkor még kicsit lágy, de mire kihűl, roppanósan omlós keksz állaga lesz. Ebből az adagból 30 db keksz lett. CSERESZNYÉS FRANCIA PITE KURUCZ KLAU Hozzávalók: 3 nagy tojás, elválasztva; 240 ml joghurt; 150 g cukor; 70 g Naturbit mandula liszt; 85 g Naturbit gesztenyeliszt; 1/4 teáskanál tejszín; 1 teáskanál citromlé; 1/4 teáskanál só; 500 g cseresznye vagy meggy (üveges vagy fagyasztott, kimagozott). Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175 C. Egy közepes keverő tálba, verjük fel a tojássárgáját, a joghurtot, a cukrot. Adjuk hozzá a mandula és a gesztenye lisztet, keverjük össze, de ne sokáig. Egy másik tálba, vertjük fel a tojásfehérjét, a tejszínt és a sót. Forgassuk össze a két keveréket, majd öntsük a sütőpapíros formába. Rendezzük el a cseresznyét vagy meggyet a tetején. Süssük percig, amíg a teteje aranysárga lesz. MACARON KOCSISNÉ ZÖLD ERIKA

15 Hozzávalók: 3 tojásfehérje; 6 dkg kristálycukor; 18,5 dkg porcukor; 10 dkg mandulaliszt; ételfesték (gél állagú). Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a mandulalisztet a porcukorral. A tojásfehérjét a kristálycukorral lágy habbá verjük. Addig kell verni, amíg el nem kezd keményedni, de fontos hogy a hab csúcsa még elhajlik! Néhány gyors, határozott mozdulattal alaposan vegyítsük össze a habot a mandulás keverékkel. Keverhetünk bele ételfestéket, de nem muszáj! Nekem csak piros van itthon! A tésztát töltsük az habzsákba, vagy nejlon zacskó sarkát vágjuk ki és nyomjunk köröket egy sütőpapíros tepsibe. Szobahőmérsékleten hagyjuk száradni 1 órát, majd 140 fokos sütőben 10 percig süssük. Kihűlés után megtölthetjük, amivel akarjuk. Én most Nesquik sziruppal és szőlőlekvárral töltöttem meg őket. 30 percre légmentesen zárt dobozban hűtőbe kell tenni és utána fogyasztható! KÓKUSZLISZTES KUGLÓF LADÁNYI ILONA Hozzávalók: 70 g Naturbit kókuszliszt; 20 g Naturbit tápiókakeményítő; 6 tojás ; 50 ml olaj; 40 ml tej; 70 g eritrit; 1 tk. sütőpor; aszalt gyümölcs ez most áfonya; tetejére csoki öntet. KÓKUSZKEKSZ MORZSÁS PUDINGÁLOM LÁSZLÓ MÁRTI Hozzávalók a kekszmorzsához: 1 dl tej; 10 dkg kókuszzsír; 20 dkg Naturbit kókuszliszt; 1 db tojás; 5 dkg porcukor; 1 teáskanál sütőpor.

16 Elkészítés: Összedolgozzuk a hozzávalókat és 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Sütőpapírra szórjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. Hozzávalók a pudingkrémhez: 1 liter tej; 6 evőkanál cukor; 2 csomag vaníliás pudingport felfőzünk. 0,5 liter tej; 3 evőkanál cukor; 1 csomag puncs pudingport felfőzünk. 3 db tojásfehérjét, 1 evőkanál porcukorral felverünk és elosztva (2/3 a vaníliáshoz,1/3 a puncshoz) még a meleg pudingba keverjük. Rétegeljük és a tetejét olvasztott csokival meglocsolhatjuk. MANDULÁS-CSOKIS KEKSZSZALÁMI VIKTÓRIA FITOS Hozzávalók: Kekszhez: (kb. 50 dkg lesz) 6 dkg Naturbit Mandulaliszt; 20 dkg Glutenix Alfa-Mix; 125 g xillit (vagy cukor); 125 g puha vaj; 1 tojás; 2 ek. tej; 1 ek. mandula szirup. Szalámihoz: 125 g jó minőségű ét csoki; 100 g keksz; 90 g cukor; 130 g puha vaj; 50 g mandula (vagy pisztácia, kesudió, makadámia dió); 40 g cukrozatlan kakaópor; 2 ek. mandula likőr vagy szirup. Elkészítés: A keksz hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk majd egy órára hűtőben pihentetjük. Utána kb. 1 centi vastagra nyújtjuk és 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt nagyobb darabokra tördeljük és egy üvegben vagy dobozban tároljuk felhasználásig. A szalámihoz való vajat és cukrot egy robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, amit előzőleg 2 ek. meleg vízzel lelocsoltunk és ezt is jól beledolgozzuk a masszába. Kimérünk 10 dkg kekszet és kézzel apró darabokra törjük (ne túl apróra, hogy jól mutasson), majd a serpenyőben lepirított mandulát is nagyobb darabokra vágjuk. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a vajas keverékbe dolgozzuk a mandula likőrrel együtt. Mehet bele a mandula és a keksz is és jól összekeverjük. Kb percre hűtőbe tesszük a masszát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Utána egy nagyobb darab folpack fóliára halmozzuk egy hosszúkás csíkban, becsomagoljuk, és szalámi formára hengergetjük. A két végét megcsomózzuk szorosra és 3 órára a fagyasztóba tesszük, utána érdemes egy éjszakát még hűtőben pihentetni. Tálalás előtt porcukorba forgatjuk és szeleteljük.

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára

Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Készülj teis az ünnepekre! Finomságok karácsonyra, húsvétra és anyák napjára Karácsony Mézeskalács Hozzávalók 40 darabhoz 34 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez 12 dkg vaj 20 dkg méz 2 tojássárgája 1 teáskanál

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l 1. Kekszes krémes 1 cs. kocka alakú háztartási keksz, 1,5 cs. vaniliás pudingpor, 2 db tojás, 7 evıkanál cukor, 1 evıkanál liszt, 12.5 dkg margarine, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin S ü t i k s ü t é s

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett 2015 tavasz, édes RECEPTEK Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett Hozzávalók a tésztához: 1 egész tojás, 2 evőkanál méz 3 evőkanál tej 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg zsír 18 dkg. cukor 50 dkg

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Fekete-erdı torta 250 g vaj, feldarabolva 1 evıkanál instant kávé 375 ml forró víz 200 g étcsokoládé, feldarabolva 300 g porcukor

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV É D E S TARTALOM 1. Céklás csokis torta 2. Mogyoróvajas bögrés süti 3. Zabos Túrógombóc 4. Körtés almás pite 5. Fehérjés frappuccino 6. Almás palacsinata 7. Töltött zsemle

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek TARTALOMJEGYZÉK KARAMELLÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉ... 3 CSOKOLÁDÉS CSIGÁK... 3 SZICILIAI CITROMHAB FEHÉRCSOKOLÁDÉVAL... 4 CSOKOLÁDÉS KALÁCSFELFÚJT... 4 CSOKOLÁDÉS PALACSINTA

Részletesebben

160 Mézes Édesség. Alma mézkéregben. Almás mézes süti. Almás sütemény a reggeli kávéhoz. Mézes Édességek www.mezbarlang.hu. 1.

160 Mézes Édesség. Alma mézkéregben. Almás mézes süti. Almás sütemény a reggeli kávéhoz. Mézes Édességek www.mezbarlang.hu. 1. 160 Mézes Édesség Alma mézkéregben Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Aljnélküli túrós. Hozzávalók :

Aljnélküli túrós. Hozzávalók : Aljnélküli túrós Hozzávalók : 1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor 1 mokkáskanál

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

Receptfüzet N E G Y E D I K K I A D Á S

Receptfüzet N E G Y E D I K K I A D Á S Receptfüzet N E G Y E D I K K I A D Á S Kedves Vásárlónk! A kezében tartja a gluténérzékenyek számára készített receptes füzetünk egyik példányát. Sok hasznos információt gyûjtöttünk össze benne, mely

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás TERVEZET 2012. 11.27. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás Jóváhagyta: Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 201?, 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával Libamáj Capuccino Bárányborda, sütőtökös derelyével Mák szuflé, meggy raguval Fácánpástétom, tormás

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie Karácsonyi desszertek Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie 1 Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val és tökmaggal Gombóc 250 g burgonya 75 g finomliszt 15 g zsír 1

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Klemi 207. 1 Tartalomjegyzék A Drótpostagalamb recepttára...1 207. könyv...1...1 Tartalomjegyzék...2 Receptek...3 Ananászos tiramisu......3 Epres tiramisu (Lajos

Részletesebben

Tartalomjegyzék Krémes receptek... 1

Tartalomjegyzék Krémes receptek... 1 Krémes receptek Tartalomjegyzék Krémes receptek... 1 Almás-krémes 1... 4 Almás krémes 2... 4 Almás krémes 3... 4 Almás krémes 4... 4 Almás krémes Anita módra... 5 Almás krémes Ilike módra... 5 Anyósszelídítı

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept

Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április. kora tavaszi recept Gasztrobloggerek KONYHÁJÁBÓL - 1. évfolyam 2. szám - 2010. április TÖBB MINT 40 kora tavaszi recept Készíts RECEPTJEINKBŐL meglepetést anyák napjára! TARTALOMJEGYZÉK Hideg-meleg előételek, büféasztal Tojásos

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés Erdélyiné Kiss Rita Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés A követelménymodul száma: 0536-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-032-30 SZELETEK

Részletesebben

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl )

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl ) Spárgakrémleves Levesek RÓZSASZÍN- lisztmentes ZÖLD- egészséges (1 csésze = 2-2,5 dl ) 500 g fehér spárga, tisztítva só 1 tk kristáycukor 2 ek vaj 2 ek liszt 1 csésze húsleves 1 csésze tejszín Készíthetjük

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait.

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait. Gemenci ízek Előszó Bizonyára sok olvasóban felmerül a kérdés, vajon mi köze lehet egy erdõgazdaságnak a gasztronómiához? Nagyon is sok, hiszen a vadászó-halászó életmódjuk során már õseink is rengeteg

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad.

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Szívélyesen ősziesen okosan Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Minden megérett a kulinaris Elvezetekre Üdvözöljük az év

Részletesebben

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ M 2600 Álló mixer Használati útmutató 3 Kedves Vásárló! A készülék első használatba vétele előtt gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, különösen az első részben található Biztonsági útmutatások

Részletesebben

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN A kukorica P KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN Szentlászló község Baranya megye északnyugati részén, a Dél-Zselicben fekszik, a 67-es fõút mentén, Szigetvár és Kaposvár között. 2006 óta itt mûködik az ország

Részletesebben

Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás TERVEZET 2013.március. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás Jóváhagyta: Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 201?, TARTALOMJEGYZÉK I. Általános

Részletesebben

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS Ma már nem is lehetne egyszerűbb a konyhában tökéletes eredményeket elérni, a Whirlpool új többfunkciós sütőjének köszönhetően, amely sokféle

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász 33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász 33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Pár szóban a csokoládéról.

Pár szóban a csokoládéról. Imádom a csokoládét! Az étcsokoládét! A csokoládés krémek gazdag íze fantasztikus, remekeül kombinálható málnával, eperrel, kókusszal, naranccsal, citrommal, barackkal... végtelen:-) Pár szóban a csokoládéról.

Részletesebben

LXIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. február 21. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 1. S z á m T á r g y O l d a l.

LXIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. február 21. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 1. S z á m T á r g y O l d a l. LXIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. február 21. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 1. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény A Magyar Élelmiszerkönyv 3-2-2013/1 számú irányelve az

Részletesebben

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András A Drótgalamb recepttára 5. Könyv PIZZA RECEPTEK Összeállította: Klement András Barcs, 2000. Május 29. Tartalomjegyzék 1.... 5 Burgonyás pizza tészta...5 Búzacsírás pizza tészta...5 Graham-lisztes pizza

Részletesebben

Gasztronómiai lexikon

Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon... 1 A la Carte... 3 Abálás... 3 Adagolás... 3 Al dente... 3 Angolos bundázás... 3 Angolos-ra (rare) sütés... 3 Aszpik... 3 Átforralás... 3 Áttörés... 3 Bain-marie...

Részletesebben

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről...

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... 1 Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... A projekt folyamán mi kaptuk feladatul a Kulturális tudatosság kompetencia fejlesztését. A gyakorlatok között őseink táplálkozásával,

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI

BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI SÓS SÜTEMÉNYEK, PÉKSÜTEMÉNYEK BÉKEBELI VAJAS-, SAJTOS ÉS SZEZÁMMAGOS KIFLI Hozzávalók : Fél kiló liszt, 2 kiskanál só, fél kocka (2,5 dkg) élesztı, 2 kockacukor, 2 dl langyos tej, 10 dkg olvasztott vaj.

Részletesebben

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga.

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga. 20 június június HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Pizzás csiga Túródesszert Korpás kifli Ivólé Reszelt tésztaleves Hot-dog Jégkrém Tejbegríz Korpás kenyér Rántott csirkemellfilé Gyümölcs Uzsonna Magyaros vajkrém

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

Digitális szakácskönyv recept videókkal

Digitális szakácskönyv recept videókkal Digitális szakácskönyv recept videókkal Üdvözlünk az Electrolux digitális szakácskönyvének oldalain! Ha kulináris élményeket keresel, jó helyen jársz. A következő oldalakon megmutatjuk, hogyan lehet a

Részletesebben

Receptjeink Bloggereink Cikkek Könyvajánló

Receptjeink Bloggereink Cikkek Könyvajánló 1 / 5 2016.05.05. 21:26 Már 547 1 recept az oldalun kon Kezdőlap Letöltések Lapozgatás Regisztráltaknak Receptjeink Bloggereink Cikkek Könyvajánló Kezdőoldal // Receptjeink // Desszertek, édes és sós aprósütemények,

Részletesebben

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÁLL-KER KFT 6900 Makó, Návay Lajos tér 8. e-mail: vall-ker@vall-ker.hu; bemutatoterem@vall-ker.hu Tel : +36 62 511 040 Fax: +36 62 212 806 Mobil: +36 30 3757434

Részletesebben

MUNKAANYAG. Papné Szabó Ibolya. Tészták készítése egyéb egyéb tésztakészítési eljárásokkal: keverés, gyúrás, felverés. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Papné Szabó Ibolya. Tészták készítése egyéb egyéb tésztakészítési eljárásokkal: keverés, gyúrás, felverés. A követelménymodul megnevezése: Papné Szabó Ibolya Tészták készítése egyéb egyéb tésztakészítési eljárásokkal: keverés, gyúrás, felverés A követelménymodul megnevezése: Tésztafeldolgozás A követelménymodul száma: 0535-06 A tartalomelem

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Ebéd. a szabadban. Az év első piknikje. menüett piknik

Ebéd. a szabadban. Az év első piknikje. menüett piknik menüett piknik Ebéd a szabadban Az év első piknikje Ki ne akarná egy kicsit süttetni magát az első kellemes tavaszi hétvégén? Bringára vagy autóra, mindenesetre kalandra fel, bátran vágjunk neki a pikniknek!

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Ékes desszertek. A minőség a legjobb recept. Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés Családi csomag

Ékes desszertek. A minőség a legjobb recept. Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés Családi csomag Ékes desszertek A Dr. Oetker dekor termékeivel varázslatossá és egyedivé tehetjük a desszerteket és süteményeket. Segítségükkel megszokott házi kedvenceinkből is pillanatok alatt különleges és személyre

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász

33 541 05 1000 00 00 Pék-cukrász Pék-cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk!

Minden kedves olvasónak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendôt kívánunk! A Rászorulókat Támogatók Egyesületének hírlevele III. évfolyam, 3. szám EGY TÁL MELEG ÉTELT KARÁCSONYRA! A Rászorulókat Támogatók Egyesülete meleg ételosztást szervez rászorulóknak, hajléktalanoknak. Az

Részletesebben

Konyhai technológiák alkalmazása

Konyhai technológiák alkalmazása Asztalos Árpád Konyhai technológiák alkalmazása a 37/2014. (VI.30) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások figyelembevételével. Konyhai technológiák alkalmazása a

Részletesebben

írtét és összeállítottét: H Az ételeket készítették: B Fotó: LEFOTO STÚDIÓ H A kötetet tervezte:

írtét és összeállítottét: H Az ételeket készítették: B Fotó: LEFOTO STÚDIÓ H A kötetet tervezte: írtét és összeállítottét: HARGITAI GYÖRGY H Az ételeket készítették: HARGITAI GYÖRGY ÉS HUNYADDOBRAI CSABA B Fotó: LEFOTO STÚDIÓ H A kötetet tervezte: PRINCZ MIHÁLY A könyv megjelenését támogatta az Agrana

Részletesebben

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ SORSZÁM ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT VIZSGÁLAT (OTÁP2014) HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/A : (36-1)

Részletesebben

A látássérültek is láthatnak! Zeneiskola. Alkimista mikroba. kishírek

A látássérültek is láthatnak! Zeneiskola. Alkimista mikroba. kishírek kishírek A látássérültek is láthatnak! Elképesztő, az egész emberiség számára jelentős fejlesztést készített a Second Sight Medical Products vállalat. A cég által elkészített 60 elektródából és egy minikamerával

Részletesebben

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Szakácskönyv A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Receptek:» Levesek» Köretek, főzelékek, zöldséges ételek» Szárnyas finomságok Tartalom A Premium program bemutatása a 3 étkezés

Részletesebben

Kezdő szakácskönyv. www.lecsofozoiskola.hu

Kezdő szakácskönyv. www.lecsofozoiskola.hu www.lecsofozoiskola.hu Kezdő szakácskönyv 11 nagyszerű leves 13 elronthatatlan húsétel 9 rafinált tészta 13 csábító sütemény és desszert 15 remek vendégváró recept Tartalomjegyzék Előszó... 3 Levesek...

Részletesebben

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL

GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL GASZTROBLOGGEREK KONYHÁJÁBÓL - 2. évfolyam 2. szám - 2011. február TÖBB MINT 50 r e c e p t K É S Z Ü L Ü N K A V A L E N T I N N A P R A! TARTALOMJEGYZÉK Február Még javában tart a farsang, és néhány

Részletesebben

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT SÓS-BORSOS TINTAHAL Pusztán az a tény, hogy valamit nem ismerünk, még nem jelenti azt, hogy nehéz is elkészíteni. Rendben van, elismerem, ha tévés vacsoráról beszélünk, nem épp a tintahal jut elõször az

Részletesebben

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta. dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta. dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj TORTÁK Fűszeres-diós almatorta Mascarponés répatorta Fekete Erdei meggy torta Cappuccino torta Rákóczi túrós torta Sült túrótorta szilvazselével Citromos joghurt torta eperhabbal Citromos joghurt torta

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Az elkészítés műveletei. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Az elkészítés műveletei. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Az elkészítés műveletei A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-002-30 AZ ELKÉSZÍTÉS MŰVELETEI ESETFELVETÉS

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Képes szakácskönyv. dán ételekből

Képes szakácskönyv. dán ételekből Képes szakácskönyv dán ételekből Képes szakácskönyv dán ételekből Szerkesztő: Molnár Sándor A tanulmányúton résztvevő fiatalok: Volentér Ilona, Jakubács Gábor, Czaga István Tartalomjegyzék Dán királyi

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

Édesburgonyás túrós pogácsa

Édesburgonyás túrós pogácsa Tripla pizza Egy főzőműsorban láttam ezt a fajta formázást, és azonnal beleszerettem. Nem mintha nem lenne mindegy, hogy milyen a formája, viszont így kapásból háromféle pizzám lett : ) És ráadásul nagyon

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben