Pályázat. a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázat. a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára"

Átírás

1 Pályázat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára

2 Készítette: Gyöngyösi János Mesteredző Tartalom I. Személyi adatok II. Az Alapszabály 36 (2) bekezdésében meghatározott feladatok végrehajtása III. Nemzetközi erőviszonyok alakulása az elmúlt két olimpiai ciklusban IV. Elképzelések az utánpótlás koru versenyzők válogatott keretekben történő foglalkoztatására V. Tehetségek egyéni menedzselése VI. A válogatási rendszerre vonatkozó elképzelések VII. Eredménycélkitűzések VIII. Együttműködés a válogatott keretek edzőivel, versenyzőivel és a sportszervezetekkel IX. Együttműködés a felnőtt Kapitánnyal X. A válogatott versenyzők és az őket felkészítő edzők ösztönzési rendszerére javaslat XI. A válogatott kereteket segítő orvosi és tudományos háttér XII. Javaslat az utánpótlás és élutánpótlás edzők továbbképzésére XIII. Sportágfejlesztés, egyes korosztályok speciális szakmai képzése XIV. Javadalmazási igény XV. Nyilatkozat

3 I. Személyi adatok Név: Gyöngyösi János Születési hely, idő: Budapest, Január 7. Lakcím: 7400 Kaposvár, Mikszáth K. u. 4/a (szükség esetén a budapesti lakhatás megoldott) Telefon: gyjkayak@fre .hu Végzettség: TF. Szakedzői Eddigi alkalmazóim: Koreai Kajak- Kenu Szövetség 2006 Iráni Kajak- Kenu Szövetség 2005 Indiai Kajak-Kenu Szövetség 2004 ICF, mint ázsiai fejlesztő 2003 Indiai Kajak- kenu Szövetség 2002 Kínai Kajak-Kenu Szövetség Hong Kong-i Kajak- Kenu Szövetség Kaposvári Vízügyi SC Bp. Honvéd SE Idegen nyelvismeret: Angol ( az utóbbi 10 évben ez volt a munkanyelvem ) Egyéb ismeretek : - számítógépes ismeretek felhasználói szinten - jogosítvány : B, D kategória - motorcsónak vezetői jogosítvány Saját nevelésű versenyzőim jelentősebb nemzetközi eredményei: Borhi Zsombor 1990 IBV K m 2. K m. 3. K m VB. K m 4. K m 2. K m 1.

4 1994. VB. K m 4. K m 2. K m Egyetemi VB. K-1 500m 2. K m 1. Faludy András - Szigeti Krisztián Egyetemi VB. K m 1. Szakmai elismerések, díjak: 1985 Kiváló Munkáért 1987, 1989, 1990, 1991, 1992 Somogy Sportjáért 1990, 1994 Somogy megye Sportdíja 1993, 1994 Kimagasló Szakmai Munkáért 1995 Mesteredzői cím II. Az Alapszabály 36 (2) bekezdésében meghatározott feladatok végrehajtása Sajnos,olyan gazdasági helyzetben kell helytállni az új utánpótlás kapitánynak, amelyben a 2009-es előrejelzések szerint a pekingi Olimpián a magyar csapat szereplését meghatározó eredményesség ellenére drasztikus támogatáscsökkenésre lehet számítani. Ebből a csökkentett költségvetésből kellene finanszírozni a felnőtt válogatott felkészülését ( ami létkérdés a sportág vezető országai sorában elfoglalt helyünk megtartására ), a Szövetség működését, valamint az utánpótlás keretek működtetését. Ebben a helyzetben kell megtalálni azokat az olcsóbb, de hatékony megoldásokat,amelyek segítségével meg tudjuk őrizni a sportágban elfoglalt helyünket, ami nem lesz egyszerű, hiszen számos országban nagyon komoly fejlesztéseket hajtanak végre az eredményesség növelése érdekében. Várhatóan csökken az edzőtábori napok száma, valószinünek tartom, hogy az utánpótlás csapatok esetében ez leredukálódik egy tavaszi edzőtáborra, valamint a fő verseny előtti összetartásra. Ebben a helyzetben bizonyos változások várhatók az utánpótlás kapitány feladataiban. Nagyon fontos feladat az edzőkkel való napi kapcsolattartás kialakítása. Ez a mai internetes, mobiltelefonos világban nem lehet probléma, de ugyanilyen fontosnak tartom a személyes kapcsolattartást is az egymás munkájának elismerése és tiszteletben tartása mellett. El tudom képzelni a hosszabb edzőtáborok helyett a rövidebb 3-4 napos összetartásokat, teszteléseket, amelynek eredményei alapján lehet változtatni az edzésprogramon. Az edzőképzés esetében lényeges megismertetni a hallgatókkal a legújabb edzésmódszereket, kutatási eredményeket. Ehhez fel kell kérni az adott téma hazai legjobbjait, valamint esetenként a sikeres országokból meghívni élversenyzőket, edzőket. III. Nemzetközi erőviszonyok alakulása az elmúlt két olimpiai ciklusban

5 Ha röviden szeretném értékelni ezt az időszakot, akkor sikeres világbajnokságokról és olimpiákról kellene írnom. Azonban vannak jelek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Sidneyben 4 Athénben 3 Pekingben 2 aranyat szereztek a magyar versenyzők, ami legalábbis jelzés értékü. Az, hogy magyar férfi kajakos nem nyert érmet olimpián, ha jól emlékszem 1948 óta nem fordult elő. Utánpótlás vonatkozásában a nemzetközi serdülő és ifjusági versenyeken, Világ és Európa bajnokságokon, EORV-n sikeres szereplés. Ami probléma, hogy a különböző korosztályok élversenyzőinek a többsége magasabb korosztályban nem rúg labdába, vagy egyszerűen abbahagyja a sportot. A klubok részéről is van egy nyomás a versenyzőkön a nemzetközi eredmények elérésére, mert ebben az esetben kap a klub szövetségi, helyi támogatást, vagy szponzori segítséget, amivel esetleg túlélheti a következő szezont is. Ezért semmi sem drága, sokszor nem az életkornak megfelelő munkát végzik, hanem már a serdülő gyerekek is felnőtt szintü terhelést kapnak. Ha ebben az életkorban már a túlzott sportágspecifikus terhelést kapják a gyerekek a sokoldalu képzés helyett, az eredmény egy rakás ifjúsági világbajnok lesz, felnőtt jövő nélkül. Ezenkívül már kölyök- serdülő korban nagyon sok gyerek eligazol egy anyagilag előnyösebb, de szakmailag nem biztos, hogy jobb lehetőséget nyújtó klubba. IV. Elképzelések az utánpótlás koru versenyzők válogatott keretekben történő foglalkoztatására A válogatott keretekben történő foglalkoztatás célja olyan körülmények, lehetőségek giztosítása, amelyek az adott klubban nem megoldhatók. Kölyök ( évesek ) korosztály : Legnagyobb létszámu korosztály. Ebben a korban döntő a helyes sportági alaptechnika elsajátítása mellett az általános képességfejlesztés. - úszás : négy úszásnem elsajátítása - tornatermi edzés: gimnasztika, szertorna alapjainak elsajátítása - lehetőség szerinti síoktatás : futás, lesiklás - labdajátékok : nagyon fontos, aki nem szeret játszani, nagy valószinüséggel nem lesz jó versenyző - vizi edzések : hosszutávu evezések, technikajavító módszerek alkalmazása Ebben a korban két nagyon fontos feladata van az edzőnek : a sportág alapjainak lerakása és a sportág megszerettetése. Enélkül bukik az egész rendszer. Nem feltétlenül tartom szükségesnek a központi edzőtáborokat, inkább régiós szinten kellene közös edzéseket, táborokat tartani. Serdülő ( évesek ) korosztály : Ebben a korban nagyon lényeges a biológiai érettség szintje. Óriási különbségek vannak gyerek és gyerek között és ha az edzők nem a megfelelő módszert alkalmazzák, nagyon sok tehetség elkallódik, ami egyértelmű veszteség a sportágnak. Itt már 3-6 év sportmúlt van a gyerekek mögött, fel lehet ismerni a tehetségjegyeket ( ügyesség, gyorsaság, állóképesség ). Nekik már szükséges a központi edzőtábor.

6 Ifjúsági ( évesek ) korosztály : Ez a korosztály már részt vesz nagyon komoly nemzetközi megmérettetéseken. Elengedhetetlen a magas szintü sportágspecifikus munka edzőtáborok keretein ( téli alapozó, tavaszi alapozó, aktuális világverseny elötti felkészülés ) belül. Lényegesek a nemzetközi versenyek rutinszerzés céljából. Ebben a korban már 6-8 év munka áll a versenyzők mögött, 18 éves korban már felnőtt szintü teljesítményt kell nyújtani. Nagyon nagy buktatója ennek a korosztálynak, hogy amíg az erednényes versenyzőket klubjuk esetenként támogatja, azaz leszerződteti őket, addig nagyon sokan eltünnek a süllyesztőben egzisztenciális problémák miatt vagy anyagi háttér hiányában. U23 korosztály : Ők jelentik a közvetlen utánpótlását a felnőtt válogatottnak. A pekingi csapatban 5 versenyző képviselte ezt a korosztályt, 3-an érmet is nyertek. Itt már elengedhetetlen a kapcsolat a felnőtt kapitánnyal. Súlyponti kérdés a megfelelő menedzselés: nemzetközi versenyek, VK futamokon való indulás. Közös edzőtáborok a felnőtt csapattal, teszteléseken összehasonlítani a teljesítményeket, kiválasztani, ki alkalmas a magas szintü versenyzésre.

7 V. Tehetségek egyéni menedzselése Minden korosztálynak megvannak a maga menői. Általában már serdülő korban megmutatkozik a tehetség. Ebben a korosztályban felszereléssel, ifjúsági edzőtáborban való részvétellel, továbbá egyéni edzésprogrammal támogatnám a tehetségeket. Ifjúsági és U23 korosztályban a tehetségeknek túl a felszerelésen- lehetőséget biztosítanék a különböző tehetséggondozó programokban ( országos és regionális ) való részvételre, ösztöndíjjal támogatnám a pályafutásukat. VI. A válogatási rendszerre vonatkozó elképzelések 2009-ben az utánpótlás több Világ és Európa bajnokságon vesz részt. - sikvizi ifjúsági VB - sikvizi ifjúsági EB - maraton ifjúsági VB - maraton ifjúsági EB - sikvizi U23 EB - maraton U23 VB Ez a feszített nemzetközi program nem teszi lehetővé, hogy ugyanaz a csapat induljon a Világ valamint az Európa Bajnokságon. Két válogato versenyt javaslok. Az elsőn K-1, K-2, C-1, C-2, NK-1, NK-2 versenyszámok szerepelnének. A másodikon ugyanez lenne a program, kiegészítve a K-4, C-4 és NK-4 számokkal. Sikvizi ifjúsági VB csapat: K-1 500m, 1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese C-1 500m, 1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese NK-1 500m,1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese K-2 500m, 1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese C-2 500m, 1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese NK-2 500m, 1000m: sorozatgyőztes vagy a szétlövés győztese K m hajóba kerülés feltételei: K m: 1-2 helyezés K-1 500m: 1-3 helyezés K-2 500m: 1 helyezés K-4 500m hajóba kerülés feltételei: K-1 500m: 1-3 helyezés ( ha a K-1 500m és 1000m győztese ugyanaz a versenyző, akkor a 2-3 helyezett ) K-2 500m: 2-3 helyezés C-4 500m és 1000m hajókra az első válogatóverseny után, az edzőkkel való konzultáció után tennék javaslatot.

8 NK-4 500m: miután ugyanazon a napon kerül megrendezésre a K-1, K-2 és a K-4 500m versenyszám, a hajó összeállítására az első válogatóverseny után tennék javaslatot. Alapelképzelés: K-1 500m 1-3 helyezés K-2 500m 2. helyezés Sikvizi ifjúsági EB csapat: K-1, K-2, C-1, C-2, NK-1 és NK-2 versenyszámokban a rangsor szerint következő egység, amelyik kimarad a VB csapatból. K-4, C-4 és NK-4 egységek összeállítására az edzőkkel való konzultáció után tennék javaslatot. Költségkimélés céljából a valogatóversenyek és a szétlövések időpontja és helyszine megegyezne a felnőttekével. Mindkét válogatóversenyen 5 hajó kerülne a kf-ba, szintén 5 hajós A és B döntő lenne. A válogatóversenyeken azonos távon egyes és páros indulás nem lehetséges, egyes és négyes viszont igen. U23 válogatóversenyek időpontja és helyszine is megegyezne az ifikkel és felnőttekkel. A csapatba kerülés feltételei azonosak az ifjúsági VB csapatéval és emellett függ a felnőtt válogató eredményétől is. A válogatási elvektől csak a Szövetség Szakmai Bizottsága, valamint az Elnökség jóváhagyásával lehet eltérni. Maraton válogató: Az EB-re az Országos Bajnokság válogat. A VB-re első lépésként az EB válogat, a győztesek automatikusan indulnának a VB-n. A többi számban a második válogatóverseny dönt. EORV válogatóverseny: K-1, K-2, C-1, C-2, Nk-1 és NK-2 számokban az Országos Diákolimpia és az Utánpótlás OB győztesei indulnak. A négyesek összeállítására az edzőkkel való konzultáció után a kapitány tenne javaslatot. VII. Eredménycélkitűzések Kölyök korosztály : Véleményem szerint nem meghatározó az eredménycentrikusság, nem tűznék ki célokat. Serdülő korosztály : Jelzés értéküek az EORV-n elért eredmények,más jelentősége nincs. Figyelembe lehet venni az országok rangsorában elért helyünket. Ifjúsági korosztály : EB és VB 2009-ben. Biztos vagyok benne, hogy nem azonos összetételü csapatok indulnak. VB :

9 NK m: 1-3 C m: 2-5 K m: 2-4 NK m: 1-3 C m: 3-6 K m: 2-4 C m: 2-4 K m: 2-4 NK-1 500m: 1-3 C-1 500m: 3-5 K-1 500m: 1-3 NK-2 500m: 1-3 C-2 500m: 3-6 K-2 500m: 2-4 NK-4 500m: 1-3 C-4 500m: 1-3 K-4 500m: 2-4 EB : Várhatóan a második csapat indul,de ezt valószinüsítem a többi ország esetében is. NK m: 2-4 C m: 3-6 K m: 3-5 NK m: 2-4 C m: 3-6 K m: 3-5 C m: 2-4 K m: 2-4 NK-1 500m: 2-4 C-1 500m: 4-6 K-1 500m: 3-5 NK-2 500m: 1-3 C-2 500m: 4-6 K-2 500m: 2-4 NK-4 500m: 1-3 C-4 500m: 2-4 K-4 500m: 1-3 U23 EB : NK m: 1-2 C m: 3-5 K m: 4-6 NK m: 1-2 C m: 3-5 K m: 3-5 C m: 2-4 K m: 1-3 NK-1 500m: 1-3 C-1 500m: 3-5 K-1 500m: 3-6 NK-2 500m: 1-3 C-2 500m: 2-4 K-2 500m: 2-4 NK-4 500m: 1-2 C-4 500m: 1-3 K-4 500m: 1-3 Maraton: Szintén EB és VB kerül megrendezésre. Itt szerencsésebb az időbeosztás, hiszen két hónap áll rendelkezésre a két verseny között. Itt a VB csapat összeállításánál van könnyebb dolgunk, hiszen a sikvizi és a maraton EB időpontja ütközik. Ellenben a VB késői időpontja lehetővé teszi, hogy a legjobb sikvizi versenyzők is bekapcsolódhatnak a válogatásba. Maraton szakágban elég nehéz eredményelvárásokról beszélni, de biztos vagyok abban, hogy a hagyományoknak megfelelő eredményt érünk el. VIII. Együttműködés a válogatott keret edzőivel, versenyzőivel és a sportszervezetekkel. Alapfeltétel, hogy a kapitány, az edzők, a versenyzők valamint a sportvezetők partnerek legyenek a közös munkában, amely az egymás munkájának kölcsönös elismerésén és megbecsülésén alapszik. Ebben a munkában a napi kapcsolat elengedhetetlen és nem csak az edzőtáborok ideje alatt, internet és mobiltelefon segítségével, valamint esetenként a régiókban működő, válogatott versenyzőket is foglalkoztató klubok felkeresése, az edzésmunka kontrollálása. Természetesen szabad kezet adnék a válogatott mellett dolgozó edzőknek, akik bármikor eljöhetnek a válogatott edzőtáborába, részt vehetnének az edzéseken. IX.Együttműködés a felnőtt kapitánnyal

10 Szorosabb együttműködés ebben az esetben az U23 korosztály esetében szükséges, hiszen a legjobbak már a felnőtt keretnek is tagjai. Versenyprogram közös tervezése, válogatási elvek egyeztetése. - tekintve, hogy az új struktúra szerint az utánpótlás és a felnőtt korosztály között átfedés van, valamint a következő ciklusban hangsúlyosan időszerüvé válik egy új nemzedék felzárkóztatása,, különösen időszerüvé válik a két kapitány összehangolt munkája. - a felnőtt kapitány alapvető érdeke a szoros együttműködés az utánpótlás kapitánnyal és a keretekkel, hiszen innen áramlik felfelé az a generáció, akit a jövőben be tud építeni a felnőtt keretbe. X. Válogatott versenyzők és az őket felkészítő edzők ösztönzési rendszerére javaslat Ezen a téren nagyon komoly gondok vannak. az egyre gyengülő klubok lassan már a versenyzőket sem tudják eltartani, nemhogy az edzőket. Jelenlegi helyzet: számos jól felkészült, jól motivált, sportszerető edző dolgozik sportágunkban szerencsére, akik azonban példátlanul alulfizetettek. Elvesztették azt az anyagi biztonságot,amely a múltban a megélhetésük forrása volt. Az anyagilag ellehetetlenült kluboknak egyszerűbb kiadni versenyzőiket albérletbe mint fizetni egy főállásu edzőt a járulékaival együtt. Valószinünek tartom, hogy a jövőben előtérbe kerülnek az ilyen vállalkozó edzők,akik számla ellenében elvállalnak néhány versenyzőt, ezzel is mentesítve a klubokat a járulékfizetés alól. Ennek az a buktatója, hogy az edzők túlvállalják magukat a több pénz reményében, ami a szakmai munka rovására is mehet. A másik buktató, hogy kialakulhat egy beltenyésztés ami adott esetben a nemzeti érdek ellen is dolgozik. Pl.: a páros vagy négyes hajók esetében a két edző nem hajlandó együttműködni, mindkettő a saját versenyzőjét helyezné előtérbe a több pénz reményében. Ebből a körből végképp kiszorulnak a nevelőedzők. Számukra egy olyan ösztönzőrendszert kellene kidolgozni, ami jövedelmet biztosít nekik akkor is, ha már továbbadták versenyzőiket egy magasabb szinten működő klubnak vagy edzőnek. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a továbbadott versenyzők által elért eredmények után az eredményességi jutalom megfelelő százalékát a nevelőedző kapja. XI. Válogatott kereteket segítő orvosi és tudományos háttér A nemzetközi tendenciák abba az irányba mutatnak, hogy a magasszintü teljesítmény eléréséhez nélkülözhetetlen a rendszeres orvosi és tudományos háttér. Elvétve előfordultak idáig is különböző mérések, tesztek, ezeket kellene rendszeressé tenni. Dr. Petrekanits Máté által végzett vizsgálatokra gondolok, amely kombinálva az alkalmazott technika mérésével, iránymutatók lehetnek a jövőre nézve. Ezek mellett szükségesnek tartom felállítani egy csoportot, amelynek tagjai a mindenkori keretorvos mellett pszichológus,dietikus, gyúró. Van még egy nagyon komoly probléma a táplálékkiegészítők kérdése. Ma már minden versenyző eszik valamit, de nem biztos, hogy a legjobbat. Ezt kell feltétlenül egységesíteni, hogy a versenyzők csak a keretorvos által javasolt és jóváhagyott táplálékkiegészítőket fogyasszák. Javasoltam a csapatba egy pszichológust is. Nem véletlen,hiszen a fontos versenyek fejben dőlnek el. Nagyon fontos a győzni akarok tudat kialakítása.

11 Túl a személyi feltételeken, javaslom a pulzusmérővel kiegészített GPS órát, amely ellátja a szükséges információkkal az edzőt és a versenyzőt már edzés közben, lehetőséget adva az azonnali hibajavításra. Lényeges, hogy a tudományos, orvosi csapat ne csak alkalomszeűen, hanem rendszeresen, valamennyi felkészülési időszakban segítse a válogatottkeret munkáját. XII. Javaslat az utánpótlás és élutánpótlás edzők továbbképzésére Utánpótlás: Bevett gyakorlat, hogy a kezdő csoport edzéseit kezdő vagy a legalacsonyabb végzettségü edző vezeti. Ez nem biztos, hogy jó, azonban a nagyobb tudású és tapasztalattal rendelkező edzők nem érdekeltek az alaputánpótlás képzésében, igy nem is foglalkoznak vele. Ki kell dolgozni egy rendszert, amely érdekelté teszi őket az alaputánpótlás képzésében. Élutánpótlás: Felnőtt edzőkkel együtt biztosítani a folyamatos képzést. Szakmai konferenciák, konzultációk szervezése az új ismeretek átadása céljából, a legjobb hazai szakértők bevonásával, esetenként külföldi edzők, élversenyzők felkérésével. XIII. Sportágfejlesztés, egyes korosztályok speciális szakmai képzése. A sportág fejlesztése visszatérő feladat. Szerencsére elég népszerú a sportágunk és fejlesztése teljesen reális igény. Napjainkban egyre több ember gondolja úgy, hogy szabadidejét vizen sportolva töltse el, egészségmegőrzés céljából. Szerencsére a kajak- kenu sport elég széles alapokon nyugszik ahhoz, hogy befogadja ezeket az embereket. Van azonban még egy hatás, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, mégpedig a látvány növelése. Manapság csak azok a sportágak maradnak életben, amelyek a TV képernyőjére kerülnek és igy eladhatóvá vállnak. Ebben az irányban mozdult el az ICF is a váltóversenyek és az 5000m-es versenyek újra bevezetésével. Nem tartom kizártnak a nyugaton oly népszerü maratonversenyek jelentőségének növekedését. Visszatérve a hazai utánpótlás szakmai képzésére: Kölyök korosztály: Nagyon lényeges a magasszintü sokoldalu képzés. 2-3 versenynél nem szükséges több, azok is inkább játékos formában. Serdülő korosztály: Ebben a korban már el lehet kezdeni a speciális képzést, de a túlzott eredményhajszolás érdekében nem szabad átesni a ló másik oldalára. Nem szabad elfeletkeznünk, hogy ebben a korban még lehetőség van az oldalági beiskolázásra, főleg más sportágakból ( pl.: úszás ). A technikának már készségszinten kell, hogy működjön, csapathajós technikák elsajátítása alapkövetelmény. Versenyeredményeket helyesen kell kezelni, még véletlenül sem szabad túlzott következtetéseket levonni a sikerekből vagy az esetleges kudarcokból. Ifjúsági korosztály: Ebben a korban teszik meg a gyerekek az első lépéseket a versenyzővé válás felé. Már nagyon komoly nemzetközi versenyeken is indulnak, de itt is fontos az eredmények megfelelő kezelése. U23 korosztály: Ez a korosztály már kész versenyzőkből áll. lényeges a minőségi és a mennyiségi munka csúcsrajáratása, pszichés felkészítés az elkövetkező nagy feladatok elviselésére.

12 El kell érni, hogy egy ifjúsági világbajnoki cím ne a végállomás legyen, hanem egy részsiker az olimpiai bajnoki cím felé vezető úton december 22. Gyöngyösi János

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja

A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja A Magyar Kajak- Kenu Szövetség Sárkányhajó Szakágának 2016. évi programja Budapest, 2016. január előterjesztő: Csabai Edvin szakmai igazgató készítette: Patyi Melinda szabadidős szakmai koordinátor Tartalomjegyzék

Részletesebben

Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas.

Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas. Magyar Sárkány A Magyar Sárkányhajó Szövetség 2014. évi tájékoztató kiadványa. www.sarkanyhajozas.hu e-mail: info@sarkanyhajozas.hu Tartalomjegyzék 1. Bevezető 2. 2014. évi Versenyrendszer 3. 2014. évi

Részletesebben

Tehetségpont. Verzió: 04. Sztárai Tehetséggondozó Műhely szervezeti és működési szabályzata

Tehetségpont. Verzió: 04. Sztárai Tehetséggondozó Műhely szervezeti és működési szabályzata Tehetségpont Verzió: 04 Sztárai Tehetséggondozó Műhely szervezeti és működési szabályzata A Sztárai Tehetséggondozó Műhely szervezeti és működési szabályzatának célja, hogy szabályozza azokat a tevékenységeket,

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség. Az evezős utánpótlás válogatott keret 2012. évi felkészülési programja

Magyar Evezős Szövetség. Az evezős utánpótlás válogatott keret 2012. évi felkészülési programja Magyar Evezős Szövetség Az evezős utánpótlás válogatott keret 0. évi felkészülési programja Budapest, 0. január Készítette: Utánpótlás edzői team I. Helyzetelemzés A jövő évi ifjúsági világversenyekre

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2016 évi

Részletesebben

HÉRAKLÉSZ PROGRAM BESZÁMOLÓ 2007

HÉRAKLÉSZ PROGRAM BESZÁMOLÓ 2007 HÉRAKLÉSZ PROGRAM BESZÁMOLÓ 2007 Budapest, 2007. december I. Előzmények A Héraklész Bajnokprogram 2001. évi indítása óta változatlan, céljai, működési elvei, munkaformái és finanszírozási rendje alapvetően

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE

MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE A kiemelt sportszövetségek rendkívüli támogatása egyik meghatározó elemeként a Kiemelt Edző Program megvalósításával lehetőség nyílik

Részletesebben

Rövidített sportágvezetői értékelések:

Rövidített sportágvezetői értékelések: Szakmai értékelés: A csapat összetétele atlétika 14 fő judo 8 fő műugrás 1 fő Rg. 6 fő sportlövészet 10 fő taekwondo 1 fő tenisz 3 fő torna 5 fő úszás 8 fő vívás 16 fő vízilabda 13 fő Összesen 85 fő A

Részletesebben

Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013.

Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. Új Budai Alma Mater Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető rendelkezések... 6 1. Az SZMSZ célja, tartalma...

Részletesebben

A felnőtt magyar kajak-kenu válogatott 2016. évi felkészülési programja

A felnőtt magyar kajak-kenu válogatott 2016. évi felkészülési programja A felnőtt magyar kajak-kenu válogatott 206. évi felkészülési programja Budapest, 205. október 9. előterjesztő: Csabai Edvin szakmai igazgató A felnőtt magyar kajak-kenu válogatott 206. évi felkészülési

Részletesebben

KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY A B-A-Z MEGYEI III.O. BAJNOKOK LIGÁJA TEREMLABDARÚGÓ-TORNA VERSENYKIÍRÁSA 2010.

KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY A B-A-Z MEGYEI III.O. BAJNOKOK LIGÁJA TEREMLABDARÚGÓ-TORNA VERSENYKIÍRÁSA 2010. KÖZÉP-EURÓPAI SPORTALAPÍTVÁNY 3718 Megyaszó, Nagy út 21. Levélcím: 3718 Megyaszó, Nagy út 21. Tel/Fax: 70/626-3030. E-mail: k.e.sportalapitvany@gmail.com ; zemplenfc@gmail.com, Honlap: www.zemplenfcbekecs.fw.hu

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06284/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06284/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-10089/2015/mlsz

be/sfp-10089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Merkapt Maraton Team SE A kérelmező szervezet rövidített neve Merkapt SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3345 A kérelmező jogállása

Részletesebben

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG. Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG. Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG Sárkányhajó VERSENYSZABÁLYOK 2011 Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sárkányhajó versenyszabályok alapján 1 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megbízásából írta és összeállította:

Részletesebben

be/sfp-08089/2015/mlsz

be/sfp-08089/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaliget Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Abaliget Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3170 A kérelmező

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final}

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.3. COM(2013) 855 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről {SWD(2013) 491 final} HU HU A BIZOTTSÁG

Részletesebben

Egy lépéssel a kortársak előtt

Egy lépéssel a kortársak előtt Egy lépéssel a kortársak előtt A nagy feltalálók mindig megelőzik saját korukat. A BÁNKUTI MotorSport 12 éves tehetsége, Vaskó Dominik egy nap versenymérnök, vagy feltaláló szeretne lenni. Ezt az álmát

Részletesebben

be/sfp-11070/2016/mlsz

be/sfp-11070/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve FÉNYESLITKEI SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve FSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1592 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 08. 18. 8/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 08. 18. 8/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 08. 18. 8/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ Készült az MVSZ elnökségének 2015. 08. 18. napjára, a Magyar Sport Háza IV. emeleti tárgyalójában (XIV. Budapest, Istvánmezei

Részletesebben

Elnökségi határozatok 2002-től

Elnökségi határozatok 2002-től Elnökségi határozatok 2002-től A Magyar Triatlon Szövetség elnökségének 2002. évi határozatai... 2 A Magyar Triatlon Szövetség elnökségének 2003. évi határozatai... 15 2003. június 5-i elnökségi ülés határozatai...

Részletesebben

Beszámoló a tájfutó szakosztály 2013. évi tevékenységéről (Gyalog László, 2014. 01. 11.)

Beszámoló a tájfutó szakosztály 2013. évi tevékenységéről (Gyalog László, 2014. 01. 11.) Beszámoló a tájfutó szakosztály 2013. évi tevékenységéről (Gyalog László, 2014. 01. 11.) A szakosztály ebben az évben ha lehet, még az elmúlt év sikerei után is tovább fejlődött. Tevékenységét 97 csoportban

Részletesebben

A kölyök korosztály 2016. évi programtervezete

A kölyök korosztály 2016. évi programtervezete A kölyök korosztály 2016. évi programtervezete Budapest, 2016.01.12. előterjesztő: Csabai Edvin szakmai igazgató 0 A kölyök korosztály 2016. évi programtervezete Készítette: Dónusz Éva és Kovács Tamás

Részletesebben

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza Város 2013 2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, Sóstói út 24. 4400 l./ A bajnokság célja: Nyíregyháza Város 2013-2014. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

Részletesebben

Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6

Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6 Intézmény neve: Szabályzat típusa: Napközi Otthonos Óvoda Pedagógiai program Intézmény székhelye, címe: Rétság, Mikszáth út 6 Intézmény OM-azonosítója: 032044 Intézmény fenntartója: Rétság Város Önkormányzata

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06305/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06305/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

1 / 11 2014.10.31. 12:35

1 / 11 2014.10.31. 12:35 1 / 11 2014.10.31. 12:35 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Városi Kézilabda Klub Nyírbátor VKK Nyírbátor 2 Gazdálkodási formakód:

Részletesebben

http://kezikerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2

http://kezikerelem.globalsoftware.hu/kerelem2012/print?w=2 1 / 11 2012. 05. 31. 23:01 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZİ ADATAI A kérelmezı szervezet teljes neve: A kérelmezı szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület

Részletesebben

be/sfphpm01-05201/2015/mkosz

be/sfphpm01-05201/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Dunaújvárosi Sárkányok SE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE03007/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE03007/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEMZETI RÖGBI BAJNOKSGÁNAK és további versenyeinek 2014/2015. ÉVI KIÍRÁSA MAGYAR RÖGBI SZÖVETSÉG Magyar Sport Háza 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. III. Telefon: (36)- 30 450 5006

Részletesebben

PRE AMBULUM Teskánd KSE (sportszervezet) szakmai beszámolójához

PRE AMBULUM Teskánd KSE (sportszervezet) szakmai beszámolójához PRE AMBULUM Teskánd KSE (sportszervezet) szakmai beszámolójához Egyesületünk az MLSZ áltat be/sfpmod02-3084/2013. határozatszámon jóváhagyott sportfejlesztési programjának hivatalos beszámolója előszavaként

Részletesebben

be/sfp-4204/2015/mkosz

be/sfp-4204/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Herceghalmi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve HHSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére Iktató szám: Sz-199/2014 Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

PÁLYA SZAKÁG BESZÁMOLÓ 2014. 1. Olimpiai, paralimpiai felkészülés és kvalifikáció (olimpiai számokban érintett szakágaknál)

PÁLYA SZAKÁG BESZÁMOLÓ 2014. 1. Olimpiai, paralimpiai felkészülés és kvalifikáció (olimpiai számokban érintett szakágaknál) 1. Olimpiai, paralimpiai felkészülés és kvalifikáció (olimpiai számokban érintett szakágaknál) Válogatott edzőtáborok: A pálya válogatott egy alkalommal kapott lehetőséget, edzőtáborozásra. Tatán az olimpiai

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az IAAF Competition Rules 2012-13, 2014-15, 2016-17, valamint a korábbi hazai kiadás (2010.) alapján összeállította: dr. Horváth Judit

Részletesebben

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Javában készülnek a Héraklész Bajnok Program versenyzői is a nyári megmérettetésekre. Szeretném megosztani a kedves olvasókkal

Részletesebben

MTFSz sportágfejlesztési támogatási programok hatásvizsgálata 2003-2010

MTFSz sportágfejlesztési támogatási programok hatásvizsgálata 2003-2010 MTFSz sportágfejlesztési támogatási programok hatásvizsgálata 2003-2010 1 Összefoglalás... 1 2 A támogatási programok időbeli áttekintése... 2 3 A legjelentősebb összegű támogatási programok részletes

Részletesebben

A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE02938/2014/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Angyalföldi Sportiskola

Részletesebben

be/sfp-09323/2015/mlsz

be/sfp-09323/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Városi Sportegyesület Biharkeresztes A kérelmező szervezet rövidített neve - Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 857 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Előterjesztő: Borkai Zsolt Elnök Szabó Bence Főtitkár

Előterjesztő: Borkai Zsolt Elnök Szabó Bence Főtitkár MOB Elnökségi ülés - 2016. január 19. 10. napirendi pont: Egyebek Tájékoztatás a Magyar Olimpiai Bizottság által a sporttudomány területén 2012-2015. között előzetesen megtervezett és megvalósított feladatokról

Részletesebben

Család - és. Gyermekjóléti Szolgálat. Szakmai Programja

Család - és. Gyermekjóléti Szolgálat. Szakmai Programja Alsózsolcai Gondozási Központ Alsózsolca, Kossuth L. út 104. Család - és Gyermekjóléti Szolgálat Szakmai Programja 2016 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 1.1 Előszó...4 1.2 Az intézmény bemutatása...4 1.3

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2014. a magyar kajak-kenu sport és az MKKSZ 2014. évi helyzetéről, működéséről és eredményességéről

Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2014. a magyar kajak-kenu sport és az MKKSZ 2014. évi helyzetéről, működéséről és eredményességéről TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS a magyar kajak-kenu sport és az MKKSZ 2014. évi helyzetéről, működéséről és eredményességéről Készült az MKKSZ 2015. évi rendes közgyűlésére Budapest, 2015. március 11. Oldal: 1 /

Részletesebben

be/sfp-11740/2016/mlsz

be/sfp-11740/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Ózdi Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve Ózdi FC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 133 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa

Részletesebben

Sportfejlesztési program befejezését igazoló szakmai beszámoló

Sportfejlesztési program befejezését igazoló szakmai beszámoló Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: 2011-2012. évi sportfejlesztési felhasználásához kapcsolódó szakmai beszámoló Sportfejlesztési program befejezését igazoló szakmai

Részletesebben

STRANDLABDARÚGÁS U-15

STRANDLABDARÚGÁS U-15 Magyar Labdarúgó Szövetség SOMOGY MEGYEI IGAZGATÓSÁGA STRANDLABDARÚGÁS U-15 VERSENYKIÍRÁSA Megyei fiú U-15 korosztály 2016 Határozatszám ELN-195/1/XV/2015 Jóváhagyás 2015.12.08 Hatályba lépés 2016.01.08

Részletesebben

be/sfp-8796/2015/mlsz

be/sfp-8796/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szolnoki MÁV Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Szolnoki MÁV FC Kft Gazdálkodási formakód 113 Tagsági

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatokat elbíráló Döntőbizottság

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatokat elbíráló Döntőbizottság PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és Lengyelország Külügyminisztériuma pályázatot hirdetnek nem-kormányzati szervezetek számára. A Magyar Lengyel Nem-kormányzati Együttműködési

Részletesebben

1 / 19 2013.10.28. 21:38

1 / 19 2013.10.28. 21:38 1 / 19 2013.10.28. 21:38 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Balmaz Utánpótlás Kézilabda Egyesület BUKE 2 Gazdálkodási formakód:

Részletesebben

Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. Dombrád Város 2015-2019 közötti időszakra vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadására

Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. Dombrád Város 2015-2019 közötti időszakra vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadására DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL ---------------------------------------------------------- ---- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS -

Részletesebben

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Bevezető Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik sikeres versenyzői és edzői pályafutást mondhatnak magukénak.

Részletesebben

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. május 26-i ülésére

Elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2011. május 26-i ülésére Tárgy: A Békési Férfi Kézilabda Kft. 2010. évi szakmai és gazdasági beszámolója Elıkészítette: Polgár Zoltán ügyvezetı Békési Férfi Kézilabda Kft. Véleményezı Pénzügyi Bizottság, bizottság: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZOKTATÁSI, KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Közoktatási,

Részletesebben

2015/2016. tanévi Országos Döntő V-VI. KORCSOPORT

2015/2016. tanévi Országos Döntő V-VI. KORCSOPORT 2015/2016. tanévi Országos Döntő V-VI. KORCSOPORT Kedves Sportbarátok! Tisztelt Versenyzők, Edzők, Vendégeink! Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és sportszerető lakossága nevében köszöntöm a középiskolai

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE02917/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE02917/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL

A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉSE 2016 AZ ELNÖKI BESZÁMOLÓBÓL Előadó: LÁZÁR Vilmos Ideje: 2016. február 20. Helye: Magyar Sport Háza, Konferenciaterem Budapest, Istvánmezei út 1-3. TESTÜLETI ÉLETÜNK

Részletesebben

8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 9-23. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 24-59. oldal III. BIZOTTSÁGOK ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK

Részletesebben

1. melléklet Összefoglaló az Ózdi Teknőc Futó Club közhasznú, nonprofit sportegyesület 2015. évi tevékenységéről, eredményeiről és 2016.

1. melléklet Összefoglaló az Ózdi Teknőc Futó Club közhasznú, nonprofit sportegyesület 2015. évi tevékenységéről, eredményeiről és 2016. 1. melléklet Összefoglaló az Ózdi Teknőc Futó Club közhasznú, nonprofit sportegyesület 2015. évi tevékenységéről, eredményeiről és 2016. évi terveiről Egyesület neve: Ózdi Teknőc Futó Club Egyesület címe:

Részletesebben

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 I. MEGHATÁROZÁSOK 1. 1 Jogállás Jelen Működési Szabályzat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: MNASZ) Alapszabályának 43. - a alapján létre

Részletesebben

Minőségbiztosítási Kézikönyv

Minőségbiztosítási Kézikönyv Minőségbiztosítási Kézikönyv Jelen Kézikönyv a Balogh Oktató Kft. tulajdona. Továbbadása, sokszorosítása előzetes írásos engedély nélkül nem megengedett. 2016 Nyilvántartási szám: 05-0247-04 Felnőttképzési

Részletesebben

be/sfphpm01-08489/2015/mlsz

be/sfphpm01-08489/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve i Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola A kérelmező szervezet rövidített neve i LC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2590 A kérelmező

Részletesebben

LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009.

LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009. LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009. Az iskola mindenkor ápolja a tanulóban a szülők tiszteletét és szeretetét, méltán elvárja tehát ugyanezt a családtól (1938.) TARTALOMJEGYZÉK A házirend célja

Részletesebben

1 / 10 2013.10.14. 11:33

1 / 10 2013.10.14. 11:33 1 / 10 2013.10.14. 11:33 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Volán - Sényő Sport Club Volán - Sényő SC 3

Részletesebben

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége

A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége A SZENIOR ÚSZÁS MAGYARORSZÁGI VERSENYSZABÁLYAI (Kiegészítés a FINA SW szabályaihoz) Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége 1. A VERSENYSZABÁLYOK HATÁLYBA LÉPÉSE Jelen szenior versenyszabályok a Magyarország

Részletesebben

be/sfphpm01-08226/2015/mlsz

be/sfphpm01-08226/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kaposfüred Sport Club A kérelmező szervezet rövidített neve Kaposfüred SC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1483 A kérelmező jogállása

Részletesebben

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS A jelen vállalkozási keretszerzıdés (a továbbiakban: Keretszerzıdés) létrejött egyrészrıl a Budapesti Közlekedési Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Székhely: 1980

Részletesebben

be/sfphpm01-10637/2015/mlsz

be/sfphpm01-10637/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Tápiószőlősi Községi Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TKSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 60908 A kérelmező jogállása

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

a Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. februári ülésére

a Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. februári ülésére Csanytelek Község Önkormányzata Jegyz jét l 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; 63/578-512; 63/578-513; fax: 63/578-517; jegyz @csanytelek 638 /2011. E l t e r j e s z t é s a Csanytelek

Részletesebben

be/sfp-10414/2015/mlsz

be/sfp-10414/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaujszántó VSE A kérelmező szervezet rövidített neve AVSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás:

A DDR 3D Bajnokság célja: Jellege: A DDR 3D Bajnokság rendezői: Helyszínek, időpontok: Korosztályok, javasolt nevezési díjak: Díjazás: Dél-Dunántúli Régió 3D Bajnokság Versenyszabályzata 2016 1 A DDR 3D Bajnokság célja: - Magas színvonalú versenyzési lehetőség biztosítása az íjászok számára, - Felkészülési lehetőség a GP, OB és nemzetközi

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság / Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség / BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI III. osztályú BAJNOKSÁG Borsod-Abaúj-ú férfi nagypályás

Részletesebben

BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS

BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG Debrecen, 2016. június 02. BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny céljai: Versenyzési, sportolási lehetséggel biztosítani Belügyminisztérium dolgozóinak

Részletesebben

Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség

Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség Dr. Túri Viktória Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Bejárható Magyarország Keretprogram Természetjáró szabadidő-szervező és programkoordinátor

Részletesebben

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Sportágfejlesztési Terv 2016-2020

Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Sportágfejlesztési Terv 2016-2020 Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Sportágfejlesztési Terv 2016-2020 Jelentős létszámnövelés Nemzetközi élmezőny Zöld kalandsport 1. A sportág jövőképe és értékei Jövőképünk középpontjában a nyitás, megújulás,

Részletesebben

Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete. Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete

Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete. Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete Bevezető Püspökszilágy Község Önkormányzata a sporttörvényben előírt kötelezettsége teljesítése céljából- az alapelvek érvényesítése, a társadalmi célok megvalósítása és megoldandó feladatok elvégzése

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE03113/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE03113/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata. A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata. A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata 2005 1 Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések....1 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...1 2.1. Az SZMSZ...1 2.2.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) PEST MEGYEI I. OSZTÁLY Pest megyei I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgóbajnokság versenykiírása 2014/2015.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Jogszabályi háttér:

Tartalomjegyzék. Jogszabályi háttér: Tartalomjegyzék 1. Célok, funkció 2. Célcsoport, megvalósulási kritériumok 3. Alapelvek 4. Garanciális elemek - jogok és kötelezettségek 5. Szervezeti felépítés 6. Személyi feltételek, munkarend 7. A szolgáltatás

Részletesebben

1 / 19 2013.04.29. 14:59

1 / 19 2013.04.29. 14:59 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Demecseri Városi Közhasznú Sportegyesület DVKSE 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

A Magyar Felnőtt Maraton Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója. IV. rész

A Magyar Felnőtt Maraton Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója. IV. rész IV. rész A Magyar Felnőtt Maraton Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója készítette: Weisz Róbert szövetségi vezetőedző Tartalomjegyzék 1 Tervezési időszak, érintettek... 2 1.1 Beszámoló

Részletesebben

be/sfp-10123/2015/mlsz

be/sfp-10123/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Piricse Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Piricse SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1683 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot)

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2011. augusztus 13-i állapot / mlsz.info 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Általános

Részletesebben

A FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ZICHYÚJFALU, 2004. Összesen: 101 oldal 1 TARTALOMJEGYZÉK Iskolánkról 3. Nevelési program 4. I. Pedagógiai alapelveink 4. II. Az iskolában folyó nevelő

Részletesebben

be/sfp-08451/2015/mlsz

be/sfp-08451/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajánsenye Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bajánsenye SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1793 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest 03 Tankerület Budapest III. Kerületi Szent Miklós Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon 1035 Budapest,

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz

be/sfphpm01-10528/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bükkszentkereszti Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Bükkszentkereszti SK. Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 157 A kérelmező

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat A Tanács határozata

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat A Tanács határozata EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.3.2. COM(2015) 84 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: Javaslat A Tanács határozata az Európa Tanács sportversenyek tiltott befolyásolásáról szóló egyezményének a büntető

Részletesebben

CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA

CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA 201 901 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JOGI HÁTTERE 1.1 Hatályba lépése 1.2 Az SZMSZ kiterjedése 2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program. Nagy Zoltán igazgató Tartalomjegyzék Bevezető... 6 1. Az iskola jogállása... 7 2. A nevelő munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai... 8 2.1.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (SZMSZ)

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (SZMSZ) Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda 8767 Felsőrajk, Szabadság u. 46. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (SZMSZ) Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány 2013. március 31. 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben