Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint"

Átírás

1 DEWA Zrt 1/5 PRO CABIN Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint 1. Vegyi anyag neve: PRO CABIN Gyártó cég: Kleurin BV Textielweg RV AMERSFOORT Hollandia Tel: (napközben) Fax: Forgalmazó: DEWA Zrt 2040 Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23/ Fax: 23/ Békéscsaba, Sportcsarnok Tel: Fax: Veszélyesség szerinti besorolás: Az anyag nincs veszélyes anyagként besorolva a 67/548/EEC direktíva és annak módosításai szerint. Besorolás, veszélyesség: nincs besorolva. 3. Összetétel / információk az összetevőkről: A termék nem tartalmaz olyan összetevőket vagy adalékanyagokat, amelyek, a forgalmazó tudomása szerint és a megfelelő alkalmazási koncentrációkban, emberre vagy környezetre ártalmasak lennének, és ezért ebben a részben feltüntetést igényelnének. 4. Elsősegélynyújtás: Általános: Ha kétségek merülnének fel, illetve baleseti tünetek fennállása esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Az öntudatlan személynek tilos bármit is szájon át beadni. Belélegzés: A sérültet vigyük ki friss levegőre. Tartsuk melegen és pihenő pozícióban. Ha a sérült személy nem lélegzik, ha a légzés szabálytalan vagy kimarad, alkalmazzunk mesterséges légzést, vagy biztosítsunk oxigént szakképzett személyzettel. Semmit se adjunk be szájon át. Ha a sérült öntudatlan, fektessük stabil oldalfekvésbe, és hívjunk orvost. Bőrrel való érintkezés esetén: Távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat és cipőket. A bőrt alaposan mossuk meg szappannal és vízzel, vagy használjunk speciális bőrlemosó folyadékot. Ne használjuk oldószereket. Szembe jutás esetén: Ha a sérült kontaktlencsét visel, távolítsuk el a kontaktlencséket. Azonnal öblítsük ki a szemet, legalább 15 percen át, folyó vízzel, a szemhéjakat kinyitva tartva. Lenyelés esetén: Azonnal hívjunk orvost, és mutassuk meg az orvosnak a termék címkéjét. A sérültet tartsuk melegen és pihenő pozícióban. Ne idézzünk elő hányást.

2 DEWA Zrt 2/5 PRO CABIN 5. Tűzveszélyesség: Tűzoltás: Alkalmazható oltóanyag: alkoholnak ellenálló hab, széndioxid, por, vízpermet. Nem alkalmazható oltóanyag: vízsugár. Információk: Az égés sűrű, fekete füsttel jár. A lebomló termékek veszélyesek lehetnek az egészségre nézve. Szükséges lehet a megfelelő légzőkészülék. A tűznek kitett konténer lehűtéséhez használjunk vizet. Az égéstermékeket ne engedjük bele a csatornába vagy vízvezetékbe. 6. Óvintézkedés baleset esetén: Személyi óvintézkedések: Ne lélegezzük be a gőzt vagy párát. Ld. a 7. és 8. pont alatt felsorolt védőintézkedéseket. Kiömlés esetén: Az anyagot a széles körben használt éghetetlen, abszorbens anyagokkal (pl. homok, föld, vermikulit, vagy kovaföld) gyűjtsük össze, és konténerben tároljuk a helyi törvények szerinti selejtezés előtt (ld. 13. pont). A tisztítást lehetőleg detergenssel végezzük. Ne használjunk oldószereket. Ha az anyag tóba, folyóba, vagy vízvezetékbe jutna, azonnal értesítsük erről a megfelelő hatóságokat a helyi törvényeknek megfelelően. Megjegyzés: Ld. a 8. pontot az egyéni védőfelszereléssel kapcsolatban, és a 13. pontot a hulladékkezeléssel kapcsolatban. 7. Kezelés és tárolás: Kezelés: A konténert szorosan bezárva tartsuk. Kerüljük a bőrrel és szemmel való érintkezést. A párát, permetet vagy gőzt ne lélegezzük be. Élelmiszerek és italok fogyasztása, valamint a dohányzás szigorúan tilos azokban a helyiségekben, ahol ez az anyag alkalmazásra, tárolásra, vagy feldolgozásra kerül. A termékkel dolgozó személyzetnek élelmiszerek és italok fogyasztása, valamint dohányzás előtt mindig kezet és arcot kell mosnia. Viseljünk megfelelő egyéni védőfelszerelést (ld. 8. pont). Soha ne alkalmazzunk nyomást a kiürítéshez. A konténer nem nyomótartály. Az anyagot mindig az eredetivel azonos anyagból készült konténerben tároljuk. A termék egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéshez alkalmas. Tárolás: A helyi törvényeknek megfelelően tároljuk. Mindig száraz helyen tároljuk. A konténert jól szellőztetett helyen tartsuk. Oxidáló anyagoktól, erős lúgoktól, erős savaktól távol tároljuk. A tárolási helyen dohányozni tilos. A tárolási helyen jogosulatlan személyek nem tartózkodhatnak. A felnyitott konténereket gondosan le kell zárni, majd függőleges helyzetben (felállítva) tartani a szivárgás meggátolása érdekében.

3 DEWA Zrt 3/5 PRO CABIN 8. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei A munkavégzés körülményei: Biztosítsuk a megfelelő szellőztetést, szükség esetén egy helyi szellőztető berendezés és általános levegőelvezetés használatával. Expozícós határértékek: Nem állnak rendelkezésre. Személyes védőfelszerelés Kézvédelem A bőr védtelen részeit kézvédő kémmel ápolhatjuk, azonban a krémet ne alkalmazzuk, miután a bőr az anyaggal már érintkezésbe lépett. Szem védelme: Használjunk fröccsenő folyadékokkal szemben védelmet nyújtó védőszemüveget. Környezetvédelmi intézkedések Ne engedjük, hogy az anyag csatornába vagy vízvezetékbe jusson. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságai: Halmazállapot: folyadék Viszonylagos sűrűség: 1.03 Oldhatóság: Könnyen oldható a következő anyagokban: hideg víz és forró víz. 10.Stabilitás és reakció képesség: Stabil a javasolt tárolási és kezelési körülmények esetén (ld. 7. pont). Veszélyes bomlástermékek: szénmonoxid, széndioxid, füst, nitrogén-oxidok. Az erős exoterm reakciók elkerülése érdekében tartsuk távol a következő anyagoktól: oxidáló anyagok, erős lúgok, erős savak. 11.Toxikológiai adatok: Nincsenek toxikus hatást kimutató adatok. A készítmény nincs veszélyes anyagként besorolva az 1999/45/EC direktíva és annak módosításai szerint. A készítménnyel való ismételt vagy tartós érintkezés eltávolíthatja a bőr természetes védő zsírjait, és nem-allergiás bőrgyulladást és bőrabszorpciót eredményezhet. A szembe fröccsenő folyadék irritációt és reverzibilis sérülést okozhat. Akut toxicitás: nincs ismert akut toxikális hatása. Krónikus toxicitás: nincs ismert krónikus toxikális hatása. Karcinogén hatás: nincs ismert karcinogén hatása. Mutagén hatás: nincs ismert mutagén hatása. Teratogén hatás: nincs ismert teratogén hatása. Reprodukciós toxicitás: nincs ismert reprodukciós toxikális hatása.

4 DEWA Zrt 4/5 PRO CABIN 12.Ökotoxicitás: A készítménynek nincs ismert ökotoxikális hatása. A készítményt bevizsgálták az 1994/45/EC Direktíva előírásai szerint, és nem került besorolásra környezetre veszélyes készítményként. Akut ökotoxicitás: nincs ismert akut ökotoxikális hatása. Biológiai lebomlás: nincs ismert biológiai lebomlásra vonatkozó információ. 13.Hulladékkezelés, ártalmatlanítás: A helyi törvények szerint kell selejtezni. Veszélyes hulladék: A forgalmazó jelenlegi tudomása szerint ez a termék nem kezelendő veszélyes hulladékként a 91/689/EEC EU Direktíva alapján. 14.Szállitásra vonatkozó előírások: Szállítás a felhasználó saját telephelyén: mindig lezárt, bebiztosított, álló konténerekben szállítsa. Győződjön meg arról, hogy a terméket szállító személyzet megfelelő képzést kapott a baleset vagy kiömlés esetén elvégzendő műveleteket illetően. Szárazföldi/vasúti Vízi: Különleges intézkedések: Nincsenek. Vízszennyező: Nem. Légi: Különleges intézkedések: Nincsenek. A viszkozitással kapcsolatos mentességi szabályok nem vonatkoznak a légi szállításra. Belvízi: A termékre nem vonatkoznak az ADR/RID, IMDG, ICAO/IATA veszélyes árúk szállításra vonatkozó rendelkezések.

5 DEWA Zrt 5/5 PRO CABIN 15.Szabályozási előírások: EU rendelkezések szerint: A termék a DPD követelmények alapján nem minősül veszélyes anyagnak. R mondatok: A termék nem kerül besorolás alá az EU előírások szerint. EU inventár: Nincs meghatározva. Ipari használat: A biztonsági adatlapon feltüntetett információk nem képezhetik alapját a felhasználó munkavédelmi kötelezettségeinek, amit további egészségügyi és munkavédelmi törvények írnak elő. A termék munkahelyi használatát a hatályos egészségügyi és munkavédelmi előírások szabályozzák. 16.Egyéb CEPE Besorolás: 7 A biztonsági adatlapon feltüntettet információk megfelelnek a 91/155/EEC EU Direktívának és módosításainak. Kiállítás dátuma: 2007/1/12 Megjegyzés: A biztonsági adatlapon feltüntetett információik a jelenlegi ismereteinkre és a jelenleg hatályos törvényekre korlátozódnak. A terméket írásbeli kezelési útmutató előzetes beszerzése nélkül nem szabad az 1. pont alatt meghatározottaktól különböző célokra használni. Mindig a felhasználó felelőssége, hogy minden lépést megtegyen a helyi törvények és törvénykezés által előírt követelményeknek való megfelelés érdekében. A biztonsági adatlapon feltüntetett információk a termék használatával kapcsolatos biztonsági követelmények ismertetésére korlátozódnak. Az adatok a termék tulajdonságait nem biztosítják.

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

oldószermentes,diszperziós ragasztó A terméket nem sorolták be veszélyesként az 1999/45/EK Direktíva és annak módosításai szerint.

oldószermentes,diszperziós ragasztó A terméket nem sorolták be veszélyesként az 1999/45/EK Direktíva és annak módosításai szerint. Mellékletével Magyarország 1. Fejezet Vegyi termék és gyártó azonosítása Terméknév Gyártó SCHÖNOX GmbH AlfredNobelStraße 6 48720 Rosendahl Germany Tel. ++49 (0) 2547 9100 Fax ++49 (0) 2547 910101 Email

Részletesebben

A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország

A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország 1. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítmény és a cég azonosítója

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP. Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

SCHÖNOX SU (DARK COLOURED)

SCHÖNOX SU (DARK COLOURED) Mellékletével Magyarország 1. Fejezet Vegyi termék és gyártó azonosítása Terméknév Gyártó SCHÖNOX GmbH AlfredNobelStraße 6 48720 Rosendahl Germany Tel. ++49 (0) 2547 9100 Fax ++49 (0) 2547 910101 Email

Részletesebben

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mozaik Csempe ragasztó

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Összhangban van a 453/2010 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP

Összhangban van a 453/2010 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével - Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1 Termékazonosító Terméknév Egyéb azonosítási lehetőségek Összhangban van a 453/2010 (EU) Rendelettel módosított 1907/2006/EK Rendelet (REACH) II. Mellékletével BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadási időpont/felülvizsgálat

Részletesebben

1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai. Perjódsav. Reanal Gyógyszer- és Finomvegyszergyár Zrt. 2. Veszélyesség szerinti besorolás

1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai. Perjódsav. Reanal Gyógyszer- és Finomvegyszergyár Zrt. 2. Veszélyesség szerinti besorolás Verzió: 07 Felülvizsgálva: 2014.02.20 Nyomtatás dátuma: 2014.02.20 1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai 1.1. Vegyianyag azonosítása Anyag vagy készítmény neve: REACH szám: 05-2115617186-48-000

Részletesebben

Zádveřice 165 76312 Vizovice Cseh köztársaság. www.sheron.eu dfpartner@dfpartner.cz. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Turtle Wax ZÁROLAJOZÓ JÉGOLDÓ 50 ML

Zádveřice 165 76312 Vizovice Cseh köztársaság. www.sheron.eu dfpartner@dfpartner.cz. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Turtle Wax ZÁROLAJOZÓ JÉGOLDÓ 50 ML BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Turtle Wax ZÁROLAJOZÓ JÉGOLDÓ 50 ML Az (EC) No 1907/2006 szabálynak megfelelően REVIZIÓ DÁTUMA: 2011.10.21. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK, TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA 1.1.TERMÉK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/8 Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó verziószám: 5-1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Colorin Epoxy A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Kémiailag ellenálló, vízálló fugák kialakítására

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Z-GREASE LXEP 2 Hivatkozási szám: 755 Anyag/Keverék keverék Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER Kérjük olvassa el az adatlap teljes szövegét. A biztonságtechnikai adatlap fontos környezetvédelmi, egészségvédelmi és toxikológiai információkat tartalmaz

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Supralux Konvert rozsdaátalakító alapozó verziószám: 3-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása A cég azonosítása Cég Syngenta European Regional Centre Priestley Road, Surrey, Research Park Guilford, Surrey

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. október 27. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. október 27. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection

Részletesebben

Fürdőszoba festék fehér

Fürdőszoba festék fehér 1/7Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszoba festék verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2004. március 16. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Vegyi anyag neve: 300 ml Coop Bútorápoló aerosol Termék típusa: méhviaszos bútorápoló Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2009. 01. 05. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: - A termék részletei - Kereskedelmi név: 6.10 ZWALUW MONTAGEFIX-N

Részletesebben

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:supralux

Részletesebben

Optical Grade Methanol 5154694. Tűzveszélyes, Mérgező. Telefonszám vészhelyzet esetére Swedish Poisons Information Centre : +46 (0)8 331 231

Optical Grade Methanol 5154694. Tűzveszélyes, Mérgező. Telefonszám vészhelyzet esetére Swedish Poisons Information Centre : +46 (0)8 331 231 GE Healthcare BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 2001/58/EK-vel módosított 91/155/EGK EK irányelvnek - Magyarország Magyar 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása Terméknév Katalógus szám

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199 1/6 A kiállításának kelte: 2001. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2005. 08. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Línea HS 2000 útjelző festék sárga Gyártó cég neve/forgalmazó cég neve: Chemimark Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

GLASSCARE 40. : Tel.: 1 476 6464, 06-80-201-199

GLASSCARE 40. : Tel.: 1 476 6464, 06-80-201-199 BIZTONSÁGI ADATLAP Konform a 1907/2006 EK szabályozással és módosításaival GLASSCARE 40 Kód 103656E Változat 5 A módosítás időpontja 27 Május 2010 1. A készítmény neve Az anyag vagy készítmény azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély ártalmas Svájc

Biztonsági adatlap JUDO. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély ártalmas Svájc 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék/készítmény azonosítása Terméknév Formulációs kód Felhasználás Cég Rovarölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 22. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: 1.2 A gyártóra

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa MIKRO-QUAT CLASSIC Változat : 2 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: EPAMIN CINKPOROS

Részletesebben

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Az anyag és készítmény azonosítása: PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A termék neve: hidegködképző

Részletesebben

SELENIA RACING Oldal: 1 / 10

SELENIA RACING Oldal: 1 / 10 SELENIA RACING Oldal: 1 / 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2003.09.16. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011.01.24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: RENOVA kádfelújító

Részletesebben

INTO FORTE. : Tel.: 1 476 6464, 06-80-201-199

INTO FORTE. : Tel.: 1 476 6464, 06-80-201-199 BIZTONSÁGI ADATLAP Konform a 1907/2006 EK szabályozással és módosításaival INTO FORTE Kód 108539E Változat 7 A módosítás időpontja 19 Augusztus 2010 1. A készítmény neve Az anyag vagy készítmény azonosítása

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés SikaRep 4N Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pur Professional Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2.

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2. A kiállítás kelte: 2012.09.19. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve Alkonek B Termékszáma - Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1/1 PNZ Abbeizer - Maratószer PNZ Magyarország Kft. 2011. július 6. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ ABBEIZER - MARATÓSZER 1. A termék és cég neve A készítmény neve: PNZ ABBEIZER - MARATÓSZER

Részletesebben

MESTER Purhab Tisztító

MESTER Purhab Tisztító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód MILAGRO 240 A19836A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével Magyarország 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék leírás Egyéb azonosítási lehetőségek BIZTONSÁGI ADATLAP Termék típus 1. SZAKASZ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen 1/6 Supralux Portal MIX vakolatalapozó verziószám: 1-2-HU Utolsó nyomtatás: 2010. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06. Oldal: 1 / 9 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Cleanpower 50 Cikkszám: EV-CP50K 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Biztonsági adatlap megfelel a 1907/2006/EK rendeletnek

Biztonsági adatlap. Biztonsági adatlap megfelel a 1907/2006/EK rendeletnek Terméksz. : AU25-3471 RM93 Oldal 1 tól 15 1 01 Szakasz 1: Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító *ZD30 VIOLET 0.5L AU25-3471 RM93 57702678 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pantastic Disinfectant Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN 1/7Levis színezőpaszta LSG-FRI/Solvent free colourant MN és RN verziószám: 3-2-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.19. Aktualizálás kelte: 2013.03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonsági adatlap PIRIMOR 50 WG. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély mérgező Svájc

Biztonsági adatlap PIRIMOR 50 WG. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély mérgező Svájc 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék/készítmény azonosítása Terméknév Formulációs kód Felhasználás Cég Nematocid Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Muanyag, festett felület és tapéta intenzív tisztítószer

BIZTONSÁGI ADATLAP Muanyag, festett felület és tapéta intenzív tisztítószer előírásaival összhangban készült 1. A készítmény neve Az anyag vagy készítmény azonosítása Terméknév A termék használata Tisztítószer. Társaság/vállalat azonosítás Gyártó HG International b.v. Telefonszám

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2004. szeptember 20. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2004. szeptember 20. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formuláció kód A cég azonosítása Cég Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel Svájc Telefon: +41 61

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Lábazat- és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás A91A00772A HU

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás A91A00772A HU Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével Magyarország 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék kód A11A01983 Termék leírás 2 x 2 ml BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ Az anyag/keverék

Részletesebben

Tel.: Suncor Energy: (001) 403-296-3000

Tel.: Suncor Energy: (001) 403-296-3000 Terméknév: THERMEX TM 1. ANYAG (KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT) VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: A termék rövid neve: THERMEX TM A termék típusa: A Thermex magas hőmérsékleti szilikagél sűrítésű zsír, melyet 204 C (400

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Supralux Xyladecor vizes bázisú vastaglazúr verziószám: 2-HU Nyomtattási dátum: 2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint. Sekusept forte. Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008

Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint. Sekusept forte. Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008 Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint Sekusept forte Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008 1.) Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója: Terméknév:

Részletesebben

Via Fersina no. 4 38100 Trento Telefon: 0461 303700, Fax : 0461 303790. 1036 Budapest, Lajos u. 48-66. Tel.: 1-2508399, Fax 1-2508398

Via Fersina no. 4 38100 Trento Telefon: 0461 303700, Fax : 0461 303790. 1036 Budapest, Lajos u. 48-66. Tel.: 1-2508399, Fax 1-2508398 1. Készítmény neve Mortein Zapper Elektromos készülék Gyártó cég neve, címe: Forgalmazó cég neve, címe: Zobele Industrie Chimiche S.p.A. Via Fersina no. 4 38100 Trento Telefon: 0461 303700, Fax : 0461

Részletesebben

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.11.14. Aktualizálás kelte: 2013.05.23. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PROPONIT 720 EC

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PROPONIT 720 EC Referencia szám Frissítés sorszáma Frissítés dátuma ALS HU Proponit 720 EC 02 2008. október 16. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint)

Részletesebben

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

Biztonsági Adatlap (91/155/EWG)

Biztonsági Adatlap (91/155/EWG) Biztonsági Adatlap (91/155/EWG) Termék neve és száma: SDB999ENEN-1600026 /002 160-0026 RELIUS EXTRAPLUS LF Nyomtatás: 2005. 02. 08. Felülvizsgálat: 2004. 06. 30. 1. ANYAG, FELDOLGOZÁS és GYÁRTÓ NEVE Gyártó/szállító

Részletesebben

12280/9 SunChemical. Kiadványszám: 5 A kiadvány kelte: 2004.10.13. Oldal: 1/5 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény és a társaság megnevezése

12280/9 SunChemical. Kiadványszám: 5 A kiadvány kelte: 2004.10.13. Oldal: 1/5 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A készítmény és a társaság megnevezése 12280/9 SunChemical ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Kiadványszám: 5 A kiadvány kelte: 2004.10.13. Oldal: 1/5 Tárgy: MSDS 1. A készítmény és a társaság megnevezése A termék megnevezése, illetőleg kódszáma: Walzenfit

Részletesebben

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító 1/8 Supralux Lakkbenzin hígító verziószám: 1-HU BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító A készítmény felépítése/rendeltetése:

Részletesebben

1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai. Formaldehid 10%-os oldat (pufferolt, ~4% metanollal stabilizálva)

1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai. Formaldehid 10%-os oldat (pufferolt, ~4% metanollal stabilizálva) Verzió: 03 Felülvizsgálva: 2013.10.09 Nyomtatás dátuma: 2013.10.09 1. Vegyianyag neve, gyártó / forgalmazó cég adatai 1.1. Vegyianyag azonosítása Anyag vagy készítmény neve: Formaldehid 10%-os oldat (pufferolt,

Részletesebben

1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/4 A kiállítás kelte: 2005. augusztus 2. 1. A készítmény neve: Fleckenteufel ragasztó +rágógumi eltávolító Gyártó cég neve: delta pronatura Cím: Hans-Böckler Str. 5., D-63263 Neu-Isenburg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. GE Healthcare. Reconstitution Buffer; part of 'CyScribe Direct mrna labeling kit' RPN5665 NIF1922. 1.

BIZTONSÁGI ADATLAP. GE Healthcare. Reconstitution Buffer; part of 'CyScribe Direct mrna labeling kit' RPN5665 NIF1922. 1. GE Healthcare BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 2001/58/ECvel módosított 91/155/EEC EK irányelvnek Magyarország Magyar 1. A készítmény neve Terméknév Katalógus szám Reconstitution Buffer; part of 'CyScribe

Részletesebben

Összetevők a 648/2004/EG rendelet szerint: <5% nátrium hidroxid, anionos felületaktív anyagok.

Összetevők a 648/2004/EG rendelet szerint: <5% nátrium hidroxid, anionos felületaktív anyagok. 1/6. oldal MIRAX lefolyótisztító 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi név: 1.1. Azonosító szám: 1.2. A készítmény felhasználása: Lefolyótisztító 1.3. Társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

SILIKON Oldal: 1 / 12

SILIKON Oldal: 1 / 12 SILIKON Oldal: 1 / 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2004.04.01. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. Tel.: 1 453-4631, Fax 1 2508398

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. Tel.: 1 453-4631, Fax 1 2508398 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Vanish Oxi Action szőnyeg és kárpittisztító spray 1.1. Termékazonosító Vanish Oxi Action szőnyeg és kárpittisztító spray Azonosítási szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. szeptember 13. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. szeptember 13. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gyomirtó szer Syngenta Crop Protection

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően 1/7 Decking Stain verziószám: 3-HU Készült: 2008. július 31. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Kálium-dikromát cc. kénsavas oldata 65272-71-1. Cím: Tel.:

Kálium-dikromát cc. kénsavas oldata 65272-71-1. Cím: Tel.: Verzió: 01 Kiadás dátuma: 01/01/06 Nyomtatás dátuma: 2006.04.20 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai Anyag vagy készítmény neve: Szinonim név: CAS szám: EU szám: Cikkszám: Kálium-dikromát

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: VELOCITY 1.2.

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Biztonsági adatlap száma D21189 Formula# 8184359 Csomagolás/kiszerelés 435ml, 500ml&750 ml PET szórófejes flakon

Részletesebben

Incidin liquid spray

Incidin liquid spray Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint Incidin liquid spray 1.) Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója: Terméknév: A termék használata: Változat: 3 A módosítás időpontja

Részletesebben

2.SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

2.SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK/453/2010/EK Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EC irányelv szerint kiadás dátuma: 2012. 02. 09. felülír minden korábbi kiadást MANKEL

Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EC irányelv szerint kiadás dátuma: 2012. 02. 09. felülír minden korábbi kiadást MANKEL 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató Termék Vállalat Becesane s.r.o, Roháčova 188/37, Praha 3, 130 00 Csehország 2. Összetétel/összetevőkre vonatkozó információk Veszélyes alkotórészek Összetétel:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. március 20. felülír minden korábbi kiadást ACTELLIC 50 EC

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. március 20. felülír minden korábbi kiadást ACTELLIC 50 EC 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Rovarölő szer Syngenta Crop Protection

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Jégoldó spray Cikkszám: 74045

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Jégoldó spray Cikkszám: 74045 Carlofon Chemie Kft. Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Kiállítási dátum: 2007.02.28. Felülvizsgálva: 2006.05.10. Jégoldó spray

Részletesebben

BIOSTOP EGÉRFOGÓ RAGASZTÓ

BIOSTOP EGÉRFOGÓ RAGASZTÓ BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOSTOP EGÉRFOGÓ RAGASZTÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: irtószermentes ragasztó Termék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

Fogyasztási termékek: Car Care. Tisztítószer.

Fogyasztási termékek: Car Care. Tisztítószer. Megfelel a 91/155/EEC - 2001/58/EC előírásoknak - Magyarország BIZTONSÁGI ADATLAP BRAKE CLEANER 500 ml (Aerosol) 1. A készítmény neve Terméknév Az anyag/készítmény használata BRAKE CLEANER 500 ml (Aerosol)

Részletesebben

Biztonsági adatlap DYNALI

Biztonsági adatlap DYNALI 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A17033B 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap QUADRIS

Biztonsági adatlap QUADRIS 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12705A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) ORTHOCID 80 WDG

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) ORTHOCID 80 WDG Referencia szám Frissítés sorszáma Frissítés dátuma ALS HU ORTHOCID WDG 02 2010. február 27. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint)

Részletesebben

ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER

ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP 1/3 A kiállítás kelte: 2001. április 20. 1. A készítmény neve: ARMOR ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER Termékleírás: műanyag, gumi, vinil, kikészített bőr és réteges fa egyszerű és biztonságos

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása 1.1 A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód 1.2 Felhasználási terület Rovarölő szer 1.3. A cég azonosítása Cég Syngenta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint H-2330 Dunaharaszti, Mechwart András u. 4. Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék kereskedelmi elnevezése(i) TECTANE rozsdaoldó és Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

Sepharose 6B MacroBeads (6MB) 17-0553-01 9017055301. Az MSDS adatlapot elkészítő személy :

Sepharose 6B MacroBeads (6MB) 17-0553-01 9017055301. Az MSDS adatlapot elkészítő személy : GE Healthcare BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 2001/58/EK-vel módosított 91/155/EGK EK irányelvnek - Magyar 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása Terméknév Katalógus szám Sepharose 6B

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Biztonsági adatlap Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy készítmény azonosítása

Részletesebben

Fájlnév: MSDS Primer savmentes 1/6 Verzió: 1.0 HU Készült: 2009. 12. 13. BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő en

Fájlnév: MSDS Primer savmentes 1/6 Verzió: 1.0 HU Készült: 2009. 12. 13. BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő en Fájlnév: MSDS Primer savmentes 1/6 Verzió: 1.0 HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő en 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Primer savmentes Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006. december 18-i 1907/2006/EK RENDELETE szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006. december 18-i 1907/2006/EK RENDELETE szerint BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006. december 18-i 1907/2006/EK RENDELETE szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék neve : VABER TEX Termék kódja

Részletesebben

HappyPet Guard bolha-és kullancsriasztó sampon kutyák részére

HappyPet Guard bolha-és kullancsriasztó sampon kutyák részére BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EC, REACH Szabályozás) Dátum: 2013.11.06. 1/8 Változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP HappyPet Guard bolha-és kullancsriasztó sampon kutyák részére 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben