SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE"

Átírás

1 SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE I. Szerver indítása Az SSCNCSrv ikonra kattintva indítható el a program. Az indítás után a szerverképernyő jelenik meg. A képernyő az épp aktuális hálózati állapotot mutatja; online és offline felhasználók statisztikái. 1.1 Felhasználók szervezése Ha hálózati módban szeretnénk indítani az SSCNC-t, akkor az indítás előtt a felhasználót regisztrálni kell a szerverben. Ennek a módja: Hallgató menüpont Felh. szervezése: Új felhasználót lehet egyenként vagy csoportosan is létrehozni. Ez a fülek közötti átváltással oldható meg. 1. Létrehozáskor adjon meg egy felhasználónevet. 2. Adja meg a nevét.

2 3. Adjon meg egy jelszót, mellyel az SSCNC felületről tud majd bejelentkezni a hálózati változatba. Erősítse meg a következő rublikában. 4. Állítsa be a felhasználói jogokat. Csoport létrehozásánál válassza a másik fület: 1. Adjon meg egy előtagot a csoporthoz, ez alapján tudja majd beazonosítani.. Ehhez fog a sorszám fog tartozni. 2. Adja meg hányas sorszámtól kezdje el a tagok számozását. 3. Adja meg hány tagú a csoport. 4. Adjon meg egy csoportjelszót, mellyel be tudnak majd lépni a programba. 5. Adja meg a csoport tagjainak a jogait. 6. Nyomja meg a HOZZÁAD gombot! Az új felhasználók megjelennek a szerver felületén! (kép). A Teljeskörű aktivizálás majd a szerver újbóli indításával történik. 7. Mentse el, majd lépjen ki. 1.2 Hálózati beállítások Hálózat menüpont Felügyelet beállítás Ebben az ablakban lehet megadni az kimenő üzenetek és eredmény információs fájlok jelszavát. Ezzel a jelszóval törölhető a lista az SSCNC programon belül. Ugyanitt állítható a hálózat beállításai is.

3 1.3 Program indítása hálózati módban A szervert a program megnyitása előtt el kell indítani. Ezután a program indítófelületén válassza a hálózati változatot. Felhasználónév: Jelszó: Szerver címe: A hálózati kapcsolat csak abban az esetben jön létre, ha a szervergépen az SSCNC Server programban regisztrálva van a felhasználó belépéshez. A felhasználónévhez és jelszóhoz a a szerver felületén létrehozott felhasználói adatokat kell beírni a Szerver címe alatt a számítógépnév értendő. Ez elérhető a következő úton: Vezérlőpult Rendszer és biztonság Rendszer Rendszer tulajdonságai Sz.gépnév

4 II. Interaktív vizsgáztató modul 2.1 Feladatok szervezése (Rajzos gyakorlatok) A programban 7 könyvtárnyi beépített vezérlésspecifikus (Fanuc és Siemens 802 csak) gyakorló feladat van. A feladat adatbázisok viszont tetszőlegesen bővíthetőek. 1. Hozzon létre egy új könyvtárat: adjon nevet neki 2. Az új könyvtárban, vagy ha egy meglévőt bővítene, akkor abban, a feladat létrehozása gombbal kezdje el a szerkesztést. 3. Adjon azonosító számot a kérdésnek, hogy hivatkozható legyen. 4. Fogalmazza meg a feladatot, a Diagram gombbal képet, tervrajzot, ábrát csatolhat hozzá az ismert képformátumokban (jpg, gif) 5. Adjon a feladatra egyértelmű megoldást, mely alapján a felhasználók megérhetik, amennyiben megoldásuk helytelen, vagy hibás volt. A feladatok a bejelentkezett felhasználóknak küldhető ki. Azt, hogy kiknek adja ki, a Feladat elküldése gomb megnyomása után válogathatja ki.

5 Bal egérgomb nyomással a feladatmegoldók egyesével választhatók ki, de lehetséges csoportos hozzáadás is a jobblegördülő menüből azt kiválasztva, vagy az összes jelölőnégyzetet kipipálva.. Ekkor az alábbi ablak jelenik meg a kiválasztott felhasználóknál: Lehetőség van a vezérlésben megírt NC fájl betöltésére és megoldásként való elküldésére. Megj.: Az oktató kiír egy feladatot (akár személyre szabottat az egyes hallgatóknak, akár csoportszinten ugyanazt), amit elküld az óra kezdetekor a hallgatóknak, akiknek feladata a program megírása az adott vezérlésben. Feladatuk elvégeztével a kész programot visszatöltik a tanári gépre. A tanár pedig elküldheti a saját mintamegoldását, ami alapján a tanulók vagy önellenőrzést végeznek, vagy pedig a tanár ellenőrzi a visszaküldött programot.

6 2.2 Vizsgák szervezése Vizsga menüpont Vizsgakérdések rendezése, létrehozása Könyvtárak: A kérdéseket a program könyvtárakba csoportosítva tárolja. A könyvtárakat a felhasználó definiálja a KÖNYVTÁR CSATOLÁS gombbal. Lehetőség van könyvtárak előhívására és lementésére a könyvtár INPUT / OUTPUT gombokkal. 1. Csatoljon egy új könyvtárat 2. Válassza ki ezt a könyvtárat a bal felső legördülő menüből. 3. Nyomja meg a KÖNYVT: MEGNYIT gombbal az importálni kívánt lib (library) fájlt. 4. Betöltés után újabb kérdéseket csatolhat ehhez a könyvtárhoz. Megj.: Ha nem hoz létre új könyvtárat az importálandó könyvtárnak, annak kérdéseivel automatikusan az épp aktuális könyvtárat tölti fel, ahonnan viszont később csak egyesével törölhetőek ezek a kérdések, mivel elveszti a lib kiterjesztés szerinti összetartozását a kérdéssor. Vizsgakérdések:

7 Az egyes könyvtárakba hat különböző típusú kérdést szerkeszthetünk: 1. Nyomja meg a kérdés hozzáadása gombot. 2. Válassza ki, hogy milyen típusú kérdést szerkesztene: 3. Szerkessze meg a kérdést, pontozza nehézségét és adja meg rá a választ. Kérdéstípusok:

8 1. Egy jó válasz Olyan feleletválasztós kérdések, ahol csak egy megoldás létezik. A kérdés szerkesztésénél a sorvégi megtörést a CTRL + ENTER billentyűkombinációval lehet létrehozni. 2. Több jó válasz A kérdésre több helyes válasz lehetséges. Ezeket a válasz megadásánál szóköz nélkül egymás után kell írni. 3. Eldöntendő A kérdés igazságtartalmát kell eldönteni és így igaznak (I) vagy hamisnak (H) minősíteni az állítást. Válaszként csak I/H-t kell írni. 4. Kitöltendő A kérdésként feltett állítás hiányos, a hiányt ( ) jelöli. A megoldás az üres helyekre a megfelelő kifejezés/ek behelyettesítése. A megoldás megadásánál szóközzel szeparáljuk, ha több kifejezést kellett behelyettesíteni. 5.Megmagyarázni A feltett kérdésre egypár mondatos válasz a megoldás. A választ minden esetben a tanár bírálja és pontozza a javítás során Vizsga-tesztlapok összeállítása A tesztlapok összeállítása többféleképpen történhet: Generálás: 1. Válassza a Létrehoz opciót. 2. Nevezze el a készülő tesztlapot. 3. Könyvtáranként jelölje ki, hogy melyik könyvtárból milyen típusú kérdésből, mennyit szeretne a tesztbe beépíteni.

9 4. Nyomja meg az OK gombot. A tesztlap szervező a magadott könyvtár választott kérdéstípusaiból az általunk meghatározott számú feladatot választ ki véletlenszerűen és ezeket rendezi egy tesztlapba. Direkt tesztlap szervezés: 1. Válassza a LÉTREHOZÁS opciót 2. Adja meg a tesztlap nevét. 3. Nyomja meg az OK gombot. 4. A teszt szervezőbe visszajutva az ablak jobb oldali kérdéskönyvtáraiból a ADJA A TESZTLAPHOZ gombbal hozzáadhatja a kiválasztott kérdéseket a vizsgalaphoz

10 2.2.3 Vizsga lefolytatása VIZSGA menüpont VIZSGA INDUL 1. Válassza ki a vizsga tesztlapját. 2. Megjegyzéseit, hozzáfűzéseit a vizsgaleírásban rögzítheti. 3. Határozza meg a vizsga lefolytatásához kiadandó instrukcióit. 4. Adja meg a vizsga időtartamát. 5. Küldje ki a vizsgát a felhasználóknak: ekkor az alábbi vizsgaablak jelenik meg a felhasználói felületen Itt a tanulónak addig kell várnia, míg központilag el nem indítja a vizsgát szintén a vizsgakezdés felületéről a VIZSGA INDÍTÁSA gombbal. Ezután a hallgató a BELÉP gomb megnyomása után a tesztlap felületére jut és megkezdheti a vizsgát. 1. Töltse ki személyes adataival a Tanuló Infó-t, a vizsga adatlapját. 2. Lépjen a vizsgalaphoz a BELÉP gombbal. 3. Oldja meg a vizsgát. 4. Vizsga elvégeztével küldje vissza a tesztlapot. 5. Zárja be a vizsgát. A tanuló:

11 VIZSGA BEFEJEZÉSE: 1, ha lejár az idő: Ha lejárt a vizsgához rendelkezésre álló idő, akkor megszűnik a következő kérdésre való léptetés lehetősége, már csak a vizsga elküldésére van mód. 2, tanári oldalon a VIZSGA VÉGE gomb használata 3, önkéntes befejezés: mikor a tanuló úgy érzi befejezte a vizsgáját, bármikor visszaküldheti vizsgalapját és kiléphet a vizsga modulból Vizsga kiértékelése VIZSGA menüpont Beküldött tesztlapok könyvtára A tanulók által beküldött vizsgák ezen a felületen jelennek meg. Dupla kattintással vagy az osztályoz gombbal nyitható meg a tesztlap. Ezen a felületen az egyes kérdésekre adott válaszok nézhetőek meg, és egyenként fel- és lepontozhatóak. Példa1: Az alábbi kitöltendő típusú feladatot két szóval kell kiegészíteni. A tanuló az egyiket teljesen eltalálta, és bár a másikra nem az a kifejezés a pontos válasz, ám értelmileg egyenértékűnek tekinthető. A program 0 pontot adott. Lehetőség van és szükséges is ilyen esetekben a felpontozás. Ezt az eredmény részlegnél a felpontozás gombbal lehet elérni. (A kérdés megfogalmazása felett látszik, hogy az adott kérdés maximálisan hány pontos.)

12 Példa2: Az alábbi kérdés egy Megmagyarázandó kérdés. Az ilyen típusút nem lehet automatikusan kijavíttatni, egyedileg pontozandó. Az alábbi példában is a válasz szó szerint megegyezik a standard megoldással, a program mégis automatikusan 0 pontot ad rá. A már taglalt felpontozással javítható az eredmény.

13 2.3 Vizsga adminisztráció Felhasználók, tanulók nyilvántartása TESZTKÖZPONT Teszt fogadó szerkesztése (oktatási adminisztrációs táblák) A tanulók nyilvántartását a program excel táblák kezelésével végzi. Ezeket a táblákat feltöltheti a program felhasználói felületéről, vagy egy kívülről beimportált xls fájlból. 1. Nyissa meg a Teszt fogadó szerkesztése adminisztrációs panelt 2. Hozza létre a táblázatot, ahová feltölti a hallgatói adatokat. Ezeket érdemes különböző csoportosítási elvek alapján szervezni, pl: egy osztály, egy cégtől jöttek, egy gépen dolgoznak stb. 3. A táblázatot töltse fel a tanulók adataival. Ezt kétféleképpen teheti: excel tábla beimportálása, vagy pedig az egyenkénti felvitel: Fogadó hozzáadás gombbal. 4. Töltse ki a adatlapot. Ezek a táblázatok, mint csoportnévsorok vagy például jelenléti ívek, nyomtathatóak. Szűrhetünk az osztályszint és a pozíció (eszterga/megm.kp) szerint

14 Részvételi szelvény Ha szükséges, a vizsgákhoz belépőket készíthetünk, ezek úgymond értesítőként vagy behívóként is funkcionálhatnak. TESZTKÖZPONT Részvételi jegy A részvételi jegy szervezőjében megadható minden fontos információ a vizsgákról, úgymint időpontok, helyszínek, tanfolyam típusa. A vizsgainfók megadása után a résztvevőket lehet betölteni a táblázatba (egyenként a Hozzáad gomb segítségével), vagy a már szokott módon xls fájlból beimportálni a hallgatói adatokat. Minden egyes tanuló rendelkezik azonosítóval és egy generált vizsgaengedély számmal (Sorszámot generál gomb). Az így elkészített jegyeket kinyomtathatja (4db. / A4), hallgatók akár ezzel igazolhatják a vizsgáikon a már teljesített vizsgáik meglétét.

15 2.3.3 Eredmények listája A management felületen keresztül bevihetőek a vizsgaeredmények és megjegyzést is fűzhetünk egyes vizsgázók gyakorlati / elméleti teljesítéséhez. Az elkészült eredménylista exportálható excel fájlba és tovább szerkeszthető. Megj: Érdemes itt is valamilyen csoportosítás szerinti (osztály, tanfolyam, szint) táblákba rendezni a tanulók eredményeit.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV NEMZEDÉKEK TUDÁSA TANKÖNYVKIADÓ BUDAPEST Verziószám: 1.0 2013. 09. 09. Bevezető Az NTK Player egy olyan, interaktív e-könyv lejátszóra épülő program, mely lehetővé teszi a Nemzedékek

Részletesebben

Teszt készítése Moodle kurzusokban

Teszt készítése Moodle kurzusokban Teszt készítése Moodle kurzusokban Az elsajátított tananyag ellenőrzésére szolgáló eszközök közül tanárok közt egyik legkedveltebb a teszt. A Moodle Teszt modulja nagyon sok opcióval rendelkezik, így tág

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3

RENDSZERGAZDAI használati útmutató. v1.3 l RENDSZERGAZDAI használati útmutató v1.3 Kedves Kollégák! Tisztelt Olvasó! A rendszergazdai használati útmutató segítséget nyújt Önnek az OK! Könyvek rendszerének beállításához és mindennapi használatához.

Részletesebben

Tárgyak kezelése. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tárgyak kezelése. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tárgyak kezelése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.24. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 37 Tartalomjegyzék 1.Bevezetés...

Részletesebben

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6 PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor Felhasználói kézikönyv V1.6 1 Tartalomjegyzék: 1. A PROGRAM RÖVID LEÍRÁSA... 4 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 5 2.1. PC OLDALI HARDVER ÉS SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv SuliX programcsalád Tanári kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. '

Részletesebben

SNW rendszer kézikönyv

SNW rendszer kézikönyv SNW rendszer kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Általános ismertető az SNW rendszerről...4 1.1 Az SNW rendszerről röviden...4 1.2 Az SNW moduljai...5 1.2.1 Webes keretrendszer modul...5 1.2.2 Oktatás-szervezés

Részletesebben

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Az Aromo készítői üdvözlik Önt, mint az Aromo Iskola-adminisztrációs Szoftver leendő felhasználóját. Reméljük, hogy az Aromo hosszú évekig hasznos társa lesz Önnek

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 4.1. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzi ó Dátum Pont 3.8 2013.02.06. 9.12 3.8 2013.02.06. 1.1.2 3.8 2013.02.06. általános 3.8 2013.02.06.

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

Adatbázis-kezelés Microsoft Access XP

Adatbázis-kezelés Microsoft Access XP Adatbázis-kezelés Microsoft Access XP Tananyag TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...9 AZ ADATBÁZIS-KEZELŐ ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...9 ADATBÁZIS ALAPFOGALMAI...9 ADATBÁZIS FOGALMA...9 AZ ADATBÁZIS SZERKEZETE...10 ELSŐDLEGES

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola)

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Általános iskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: Középiskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: I. Rövid ismertetés: - Jelentkezés típusa:

Részletesebben

Moodle: hatékony e-learning keretrendszer testreszabása (kérdések, tesztek, kurzusok szerkesztése) i

Moodle: hatékony e-learning keretrendszer testreszabása (kérdések, tesztek, kurzusok szerkesztése) i Република Србија Универзитет у Новом Саду Учитељски факултет на мађарском наставном језику Штросмајерова 11., 24000 Суботица Оснивач: Аутономна Покрајина Војводина Szerb Köztársaság Újvidéki Egyetem Magyar

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul UFO-SOFT v3.0 Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul Felhasználói kézikönyv 2014. 01. 07. UFO-Tech Kft. UFO-SOFT v3.0 Felhasználói kézikönyv 1 / 39 Tartalomjegyzék 1. A programról

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár Magyar Államkincstár KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor 2013.09 Hasznos Adatok Kft 1. oldal; összesen: 66 KIR Lekérdező Rendszer Tartalom Rövid Ismertető... 4 Általános leírás...

Részletesebben

Armada Adóidőzítő rendszer

Armada Adóidőzítő rendszer Armada Adóidőzítő rendszer PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 fax 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET:

Részletesebben

Közoktatási Dokumentumportál

Közoktatási Dokumentumportál Közoktatási Dokumentumportál Kft. v1.0 [ DOKUMENTUMTÁR A ZUGLÓI KÖZOKTATÁSI ÉS EGYÉB INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA] Felhasználói Kézikönyv Dokumentumtár a zuglói közoktatási és egyéb intézmények számára Oktatási

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

KÉSZÍTÉS 2011. Verzió:2.9

KÉSZÍTÉS 2011. Verzió:2.9 Felhasználói dokumentáció verzió 2.9. Budapest, 2011. Oldalszám: 1 / 89 Változáskezelés Verzió 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 Dátum Pont 2010.11.24.. 2.4.1 2010.11.24.. 2.4.4 2010.11.24..

Részletesebben

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve

infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve infotéka Pénzügyi Modul kézikönyve I Pénzügyi Modul Tartalomjegyzék Fejezet I Kezdő lépések Fejezet II Nézet menü 2 17 1 Felhasználók... és jogok 17 Fejezet III Paraméterek 1 Évnyitás 22... 22 2 Általános

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

Kádár Gábor. Segédanyag az adatbáziskezeléshez. Forrás: www.kadarinfo.extra.hu

Kádár Gábor. Segédanyag az adatbáziskezeléshez. Forrás: www.kadarinfo.extra.hu Kádár Gábor Segédanyag az adatbáziskezeléshez Forrás: www.kadarinfo.extra.hu 1 Definíciók Adatbázis: a rendezett formában - általában táblázatokban tárolt adatokon kívül -, az ezek összefüggéseit kezelő

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv 1/57 EDUSZAB: 28/342B (FNY1) TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 5 1.1. Dokumentum célja... 5 1.2. Rendszer célja... 5 1.3. Alapfogalmak

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2.0

Felhasználói kézikönyv 2.0 Intrastat e-star elektronikus adatgyűjtő alkalmazás Felhasználói kézikönyv 2.0 Módosítva: 2015. január TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 INDULÓ KÉPERNYŐ... 3 BEJELENTKEZŐ KÉPERNYŐ... 4 KAPCSOLATTARTÁSI

Részletesebben