SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE"

Átírás

1 SSCNC OKTATÓPROGRAM (SERVER) KEZELÉSE I. Szerver indítása Az SSCNCSrv ikonra kattintva indítható el a program. Az indítás után a szerverképernyő jelenik meg. A képernyő az épp aktuális hálózati állapotot mutatja; online és offline felhasználók statisztikái. 1.1 Felhasználók szervezése Ha hálózati módban szeretnénk indítani az SSCNC-t, akkor az indítás előtt a felhasználót regisztrálni kell a szerverben. Ennek a módja: Hallgató menüpont Felh. szervezése: Új felhasználót lehet egyenként vagy csoportosan is létrehozni. Ez a fülek közötti átváltással oldható meg. 1. Létrehozáskor adjon meg egy felhasználónevet. 2. Adja meg a nevét.

2 3. Adjon meg egy jelszót, mellyel az SSCNC felületről tud majd bejelentkezni a hálózati változatba. Erősítse meg a következő rublikában. 4. Állítsa be a felhasználói jogokat. Csoport létrehozásánál válassza a másik fület: 1. Adjon meg egy előtagot a csoporthoz, ez alapján tudja majd beazonosítani.. Ehhez fog a sorszám fog tartozni. 2. Adja meg hányas sorszámtól kezdje el a tagok számozását. 3. Adja meg hány tagú a csoport. 4. Adjon meg egy csoportjelszót, mellyel be tudnak majd lépni a programba. 5. Adja meg a csoport tagjainak a jogait. 6. Nyomja meg a HOZZÁAD gombot! Az új felhasználók megjelennek a szerver felületén! (kép). A Teljeskörű aktivizálás majd a szerver újbóli indításával történik. 7. Mentse el, majd lépjen ki. 1.2 Hálózati beállítások Hálózat menüpont Felügyelet beállítás Ebben az ablakban lehet megadni az kimenő üzenetek és eredmény információs fájlok jelszavát. Ezzel a jelszóval törölhető a lista az SSCNC programon belül. Ugyanitt állítható a hálózat beállításai is.

3 1.3 Program indítása hálózati módban A szervert a program megnyitása előtt el kell indítani. Ezután a program indítófelületén válassza a hálózati változatot. Felhasználónév: Jelszó: Szerver címe: A hálózati kapcsolat csak abban az esetben jön létre, ha a szervergépen az SSCNC Server programban regisztrálva van a felhasználó belépéshez. A felhasználónévhez és jelszóhoz a a szerver felületén létrehozott felhasználói adatokat kell beírni a Szerver címe alatt a számítógépnév értendő. Ez elérhető a következő úton: Vezérlőpult Rendszer és biztonság Rendszer Rendszer tulajdonságai Sz.gépnév

4 II. Interaktív vizsgáztató modul 2.1 Feladatok szervezése (Rajzos gyakorlatok) A programban 7 könyvtárnyi beépített vezérlésspecifikus (Fanuc és Siemens 802 csak) gyakorló feladat van. A feladat adatbázisok viszont tetszőlegesen bővíthetőek. 1. Hozzon létre egy új könyvtárat: adjon nevet neki 2. Az új könyvtárban, vagy ha egy meglévőt bővítene, akkor abban, a feladat létrehozása gombbal kezdje el a szerkesztést. 3. Adjon azonosító számot a kérdésnek, hogy hivatkozható legyen. 4. Fogalmazza meg a feladatot, a Diagram gombbal képet, tervrajzot, ábrát csatolhat hozzá az ismert képformátumokban (jpg, gif) 5. Adjon a feladatra egyértelmű megoldást, mely alapján a felhasználók megérhetik, amennyiben megoldásuk helytelen, vagy hibás volt. A feladatok a bejelentkezett felhasználóknak küldhető ki. Azt, hogy kiknek adja ki, a Feladat elküldése gomb megnyomása után válogathatja ki.

5 Bal egérgomb nyomással a feladatmegoldók egyesével választhatók ki, de lehetséges csoportos hozzáadás is a jobblegördülő menüből azt kiválasztva, vagy az összes jelölőnégyzetet kipipálva.. Ekkor az alábbi ablak jelenik meg a kiválasztott felhasználóknál: Lehetőség van a vezérlésben megírt NC fájl betöltésére és megoldásként való elküldésére. Megj.: Az oktató kiír egy feladatot (akár személyre szabottat az egyes hallgatóknak, akár csoportszinten ugyanazt), amit elküld az óra kezdetekor a hallgatóknak, akiknek feladata a program megírása az adott vezérlésben. Feladatuk elvégeztével a kész programot visszatöltik a tanári gépre. A tanár pedig elküldheti a saját mintamegoldását, ami alapján a tanulók vagy önellenőrzést végeznek, vagy pedig a tanár ellenőrzi a visszaküldött programot.

6 2.2 Vizsgák szervezése Vizsga menüpont Vizsgakérdések rendezése, létrehozása Könyvtárak: A kérdéseket a program könyvtárakba csoportosítva tárolja. A könyvtárakat a felhasználó definiálja a KÖNYVTÁR CSATOLÁS gombbal. Lehetőség van könyvtárak előhívására és lementésére a könyvtár INPUT / OUTPUT gombokkal. 1. Csatoljon egy új könyvtárat 2. Válassza ki ezt a könyvtárat a bal felső legördülő menüből. 3. Nyomja meg a KÖNYVT: MEGNYIT gombbal az importálni kívánt lib (library) fájlt. 4. Betöltés után újabb kérdéseket csatolhat ehhez a könyvtárhoz. Megj.: Ha nem hoz létre új könyvtárat az importálandó könyvtárnak, annak kérdéseivel automatikusan az épp aktuális könyvtárat tölti fel, ahonnan viszont később csak egyesével törölhetőek ezek a kérdések, mivel elveszti a lib kiterjesztés szerinti összetartozását a kérdéssor. Vizsgakérdések:

7 Az egyes könyvtárakba hat különböző típusú kérdést szerkeszthetünk: 1. Nyomja meg a kérdés hozzáadása gombot. 2. Válassza ki, hogy milyen típusú kérdést szerkesztene: 3. Szerkessze meg a kérdést, pontozza nehézségét és adja meg rá a választ. Kérdéstípusok:

8 1. Egy jó válasz Olyan feleletválasztós kérdések, ahol csak egy megoldás létezik. A kérdés szerkesztésénél a sorvégi megtörést a CTRL + ENTER billentyűkombinációval lehet létrehozni. 2. Több jó válasz A kérdésre több helyes válasz lehetséges. Ezeket a válasz megadásánál szóköz nélkül egymás után kell írni. 3. Eldöntendő A kérdés igazságtartalmát kell eldönteni és így igaznak (I) vagy hamisnak (H) minősíteni az állítást. Válaszként csak I/H-t kell írni. 4. Kitöltendő A kérdésként feltett állítás hiányos, a hiányt ( ) jelöli. A megoldás az üres helyekre a megfelelő kifejezés/ek behelyettesítése. A megoldás megadásánál szóközzel szeparáljuk, ha több kifejezést kellett behelyettesíteni. 5.Megmagyarázni A feltett kérdésre egypár mondatos válasz a megoldás. A választ minden esetben a tanár bírálja és pontozza a javítás során Vizsga-tesztlapok összeállítása A tesztlapok összeállítása többféleképpen történhet: Generálás: 1. Válassza a Létrehoz opciót. 2. Nevezze el a készülő tesztlapot. 3. Könyvtáranként jelölje ki, hogy melyik könyvtárból milyen típusú kérdésből, mennyit szeretne a tesztbe beépíteni.

9 4. Nyomja meg az OK gombot. A tesztlap szervező a magadott könyvtár választott kérdéstípusaiból az általunk meghatározott számú feladatot választ ki véletlenszerűen és ezeket rendezi egy tesztlapba. Direkt tesztlap szervezés: 1. Válassza a LÉTREHOZÁS opciót 2. Adja meg a tesztlap nevét. 3. Nyomja meg az OK gombot. 4. A teszt szervezőbe visszajutva az ablak jobb oldali kérdéskönyvtáraiból a ADJA A TESZTLAPHOZ gombbal hozzáadhatja a kiválasztott kérdéseket a vizsgalaphoz

10 2.2.3 Vizsga lefolytatása VIZSGA menüpont VIZSGA INDUL 1. Válassza ki a vizsga tesztlapját. 2. Megjegyzéseit, hozzáfűzéseit a vizsgaleírásban rögzítheti. 3. Határozza meg a vizsga lefolytatásához kiadandó instrukcióit. 4. Adja meg a vizsga időtartamát. 5. Küldje ki a vizsgát a felhasználóknak: ekkor az alábbi vizsgaablak jelenik meg a felhasználói felületen Itt a tanulónak addig kell várnia, míg központilag el nem indítja a vizsgát szintén a vizsgakezdés felületéről a VIZSGA INDÍTÁSA gombbal. Ezután a hallgató a BELÉP gomb megnyomása után a tesztlap felületére jut és megkezdheti a vizsgát. 1. Töltse ki személyes adataival a Tanuló Infó-t, a vizsga adatlapját. 2. Lépjen a vizsgalaphoz a BELÉP gombbal. 3. Oldja meg a vizsgát. 4. Vizsga elvégeztével küldje vissza a tesztlapot. 5. Zárja be a vizsgát. A tanuló:

11 VIZSGA BEFEJEZÉSE: 1, ha lejár az idő: Ha lejárt a vizsgához rendelkezésre álló idő, akkor megszűnik a következő kérdésre való léptetés lehetősége, már csak a vizsga elküldésére van mód. 2, tanári oldalon a VIZSGA VÉGE gomb használata 3, önkéntes befejezés: mikor a tanuló úgy érzi befejezte a vizsgáját, bármikor visszaküldheti vizsgalapját és kiléphet a vizsga modulból Vizsga kiértékelése VIZSGA menüpont Beküldött tesztlapok könyvtára A tanulók által beküldött vizsgák ezen a felületen jelennek meg. Dupla kattintással vagy az osztályoz gombbal nyitható meg a tesztlap. Ezen a felületen az egyes kérdésekre adott válaszok nézhetőek meg, és egyenként fel- és lepontozhatóak. Példa1: Az alábbi kitöltendő típusú feladatot két szóval kell kiegészíteni. A tanuló az egyiket teljesen eltalálta, és bár a másikra nem az a kifejezés a pontos válasz, ám értelmileg egyenértékűnek tekinthető. A program 0 pontot adott. Lehetőség van és szükséges is ilyen esetekben a felpontozás. Ezt az eredmény részlegnél a felpontozás gombbal lehet elérni. (A kérdés megfogalmazása felett látszik, hogy az adott kérdés maximálisan hány pontos.)

12 Példa2: Az alábbi kérdés egy Megmagyarázandó kérdés. Az ilyen típusút nem lehet automatikusan kijavíttatni, egyedileg pontozandó. Az alábbi példában is a válasz szó szerint megegyezik a standard megoldással, a program mégis automatikusan 0 pontot ad rá. A már taglalt felpontozással javítható az eredmény.

13 2.3 Vizsga adminisztráció Felhasználók, tanulók nyilvántartása TESZTKÖZPONT Teszt fogadó szerkesztése (oktatási adminisztrációs táblák) A tanulók nyilvántartását a program excel táblák kezelésével végzi. Ezeket a táblákat feltöltheti a program felhasználói felületéről, vagy egy kívülről beimportált xls fájlból. 1. Nyissa meg a Teszt fogadó szerkesztése adminisztrációs panelt 2. Hozza létre a táblázatot, ahová feltölti a hallgatói adatokat. Ezeket érdemes különböző csoportosítási elvek alapján szervezni, pl: egy osztály, egy cégtől jöttek, egy gépen dolgoznak stb. 3. A táblázatot töltse fel a tanulók adataival. Ezt kétféleképpen teheti: excel tábla beimportálása, vagy pedig az egyenkénti felvitel: Fogadó hozzáadás gombbal. 4. Töltse ki a adatlapot. Ezek a táblázatok, mint csoportnévsorok vagy például jelenléti ívek, nyomtathatóak. Szűrhetünk az osztályszint és a pozíció (eszterga/megm.kp) szerint

14 Részvételi szelvény Ha szükséges, a vizsgákhoz belépőket készíthetünk, ezek úgymond értesítőként vagy behívóként is funkcionálhatnak. TESZTKÖZPONT Részvételi jegy A részvételi jegy szervezőjében megadható minden fontos információ a vizsgákról, úgymint időpontok, helyszínek, tanfolyam típusa. A vizsgainfók megadása után a résztvevőket lehet betölteni a táblázatba (egyenként a Hozzáad gomb segítségével), vagy a már szokott módon xls fájlból beimportálni a hallgatói adatokat. Minden egyes tanuló rendelkezik azonosítóval és egy generált vizsgaengedély számmal (Sorszámot generál gomb). Az így elkészített jegyeket kinyomtathatja (4db. / A4), hallgatók akár ezzel igazolhatják a vizsgáikon a már teljesített vizsgáik meglétét.

15 2.3.3 Eredmények listája A management felületen keresztül bevihetőek a vizsgaeredmények és megjegyzést is fűzhetünk egyes vizsgázók gyakorlati / elméleti teljesítéséhez. Az elkészült eredménylista exportálható excel fájlba és tovább szerkeszthető. Megj: Érdemes itt is valamilyen csoportosítás szerinti (osztály, tanfolyam, szint) táblákba rendezni a tanulók eredményeit.

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

Teszt készítése Moodle kurzusokban

Teszt készítése Moodle kurzusokban Teszt készítése Moodle kurzusokban Az elsajátított tananyag ellenőrzésére szolgáló eszközök közül tanárok közt egyik legkedveltebb a teszt. A Moodle Teszt modulja nagyon sok opcióval rendelkezik, így tág

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer VIII. CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA Segédlet a felület használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info 2 2. 11-es felület/ Összeállítás megadás jegyzőkönyvhöz

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása 1. Program Megnyitás Nyissa meg a Mozilla Thunderbird-öt, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Mozilla Thunderbird menüben megtalálható.

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe 1 1. A belépés Nyissa meg a kepzes.nak.hu honlapot. A belépéshez tetszés szerint kattintson a honlap

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság

GLPI V1.0. 2013 Felhasználói leírás. Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság 2013 Felhasználói leírás V1.0 Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság Tartalom ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ... 2 HIBA BEJELENTÉS ÉS A MEGOLDÁS FOLYAMATA... 3 FELHASZNÁLÓI LÉPÉSEK... 6 Belépés... 6

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

Vizsgalap létrehozása az ETRben

Vizsgalap létrehozása az ETRben Vizsgalap létrehozása az ETRben Ki hozhat létre az ETR webes felületén vizsgalapot? Aki a kurzushoz oktatói, tantárgyfelelősi, vagy adminisztrátori viszonyban van rendelve és rendelkezik a megfelelő jogelemmel.

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével Kattintson a Startmenüre, majd válassza a Hálózati és telefonos kapcsolatok pontot. Ezen belül kattintson jobb gombbal a Helyi kapcsolat ikonra, és válassza az előugró menüből a Tulajdonságok pontot. A

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

OBO TS használati útmutató. OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16.

OBO TS használati útmutató.   OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16. www.obots.hu OBO TS online használati útmutató Verzió: 3.0 Dátum: 2018. január 16. Tartalom 1. A szoftver használata... 3 2. Belépés... 3 3. Típusmegoldások keresése... 3 4. Típusmegoldás kiválasztása...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

NEFRIQ BROKKA Segédlet. Jutalék- és állomány listák letöltése

NEFRIQ BROKKA Segédlet. Jutalék- és állomány listák letöltése NEFRIQ BROKKA Segédlet Jutalék- és állomány listák letöltése Aegon Magyarország Biztosító Zrt. (https://webagent.aegon.hu) 2 AIM Általános Biztosító Zrt. (https://weboffice.aiminsurance.eu/) 5 Allianz

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében című e-learning továbbképzéssel kapcsolatban I. Regisztrációval kapcsolatos kérdések 1. A

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

MS ACCESS 2010 ADATBÁZIS-KEZELÉS ELMÉLET SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1

MS ACCESS 2010 ADATBÁZIS-KEZELÉS ELMÉLET SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 ADATBÁZIS-KEZELÉS MS ACCESS 2010 A feladat megoldása során a Microsoft Office Access 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: Adatok importálása

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Algoritmus terv 3. Fejezet: Folyamatok meghatározása

Algoritmus terv 3. Fejezet: Folyamatok meghatározása This image cannot currently be displayed. Algoritmus terv 3. Fejezet: Folyamatok meghatározása 1. Algoritmus általános áttekintése 2. Inputok és outputok definiálása 3. Folyamatok meghatározása 4. ozási

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET

HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET HYUNDAI CLOUD P2P BEÁLLÍTÁS SEGÉDLET 1. Általános A HYUNDAI CLOUD P2P szolgáltatás távoli élőkép megtekintést, rögzített felvétel visszajátszást és távoli paraméterezést tesz lehetővé. A szolgáltatás igénybevételéhez

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

HACCP KCAL PRO. Online adminisztrációs szolgáltatás. Szolgáltatási Specifikáció v 1.0

HACCP KCAL PRO. Online adminisztrációs szolgáltatás. Szolgáltatási Specifikáció v 1.0 HACCP KCAL PRO Online adminisztrációs szolgáltatás Szolgáltatási Specifikáció v 1.0 Szolgáltatási jellemzők A szolgáltatás használatával lehetőség nyílik különböző élelmiszer alapanyagok tápanyag tulajdonságai,

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Műveletek makrókkal. Makró futtatása párbeszédpanelről. A Színezés makró futtatása a Makró párbeszédpanelről

Műveletek makrókkal. Makró futtatása párbeszédpanelről. A Színezés makró futtatása a Makró párbeszédpanelről Műveletek makrókkal A munkafüzettel együtt tárolt, minden munkalapon elérhető makrót a Fejlesztőeszközök szalag Makrók párbeszédpanelje segítségével nyithatjuk meg, innen végezhetjük el a makrókkal megoldandó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

Aromo Szöveges Értékelés

Aromo Szöveges Értékelés Aromo Szöveges Értékelés AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver v2.50 - Felhasználói kézikönyv- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges Értékelés 1 Bevezetés 3 A Szöveges Értékelés modul koncepciója

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció.

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció. Ingyenes Mobil helpdesk megoldás A Mobil helpdesk egy olyan androidos felületen futó hibabejelentő, amelynek néhány alapbeállítását megadva saját mobil hibabejelentő rendszere lehet, vagy partnereinek

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben