TARTALOMJEGYZÉK A TERMÉSZET TANÍT TÉGED, HOGYAN LEGYÉL SZÉP, A TERMÉSZET TANÍT, HOGYAN LEGYÉL BELÜL SZÉP...6

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOMJEGYZÉK A TERMÉSZET TANÍT TÉGED, HOGYAN LEGYÉL SZÉP, A TERMÉSZET TANÍT, HOGYAN LEGYÉL BELÜL SZÉP...6"

Átírás

1 1

2 2 TARTALOMJEGYZÉK AZ ARC LEGSZEBB ÉKSZERE A MOSOLY... 3 A TERMÉSZET TANÍT TÉGED, HOGYAN LEGYÉL SZÉP, A TERMÉSZET ÉRTED VAN... 5 A TERMÉSZET TANÍT, HOGYAN LEGYÉL BELÜL SZÉP...6 A TERMÉSZET MEGMUTATJA MIVEL ÁPOLD A BŐRÖD 12 SZÉPSÉGTÖRTÉNELEM MIRE TANÍTANAK A FÁK? NÖVÉNYI KONCENTRÁTUMOK A SZÉPSÉGED FOKOZÁSÁRA MIÉRT ANDIÓ? MIÉRT ÉRDEMES NÖVÉNYI KRÉMEKET HASZNÁLNI?... 25

3 3 A nő arca festővászon, amelyre minden nap ráfesti önmaga korábbi portréját." (Picasso) A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg." (Auguste Rodin) AZ ARC LEGSZEBB ÉKSZERE A MOSOLY Szerinted mi a szépség? Szerintem a szépség egy állapot, egy érzés. Egy elégedett, boldog nő, mindig gyönyörű. Hiába a legjobb smink, ha belül nincs rendben a nő, az a kisugárzásán is meglátszik. Aki belül rendben van, olyan belső szépséget sugároz magából, mely kívülről is megszépíti. Egy elbűvölő mosoly, egy kedves hang, egy önfeledt nevetés gyönyörűvé tud tenni. A szépség tehát egy olyan meghatározhatatlan, megfoghatatlan, leírhatatlan fogalom, amelyet meglátni, nagy kincs. Az igaz szépséget a tükör nem fogja megmutatni. A szépség az, amikor érezzük, látjuk, hogy valaki szép, de nem tudjuk megmagyarázni mitől érezzük szépnek.

4 4 A szépség belülről fakad, az optimizmusból és az életbe vetett hitből. (Rita Barros) A szépség nagy adomány Napjainkban a szépség elvárás a nőkkel szemben. Azonban ma már a szépség mellé az egészség is felzárkózott. Olyannyira, hogy ma már egyre elfogadottabb, hogy az egészségesen szép bőrt, egészséges bőrápolókkal lehet elérni. Az egészséges bőr ugyanis mindig szép Mindenki így Te is - bőrhibáktól, bőrkiütésektől és egyéb kellemetlen mellékhatásoktól mentes, szép bőrt érdemel. És azt is tudod, hogyan érd el az egészségesen szép bőrt? Mert bizony Te is elérheted mindazt a szépséget, amire mindig is vágytál. Készen állsz megtanulni szépnek lenni? Akkor kezdjük is el! Az eddig elhallgatott, titkos szépségkódex most előtted is kinyílik. Ezt tutira nem hallottad még, pedig minden nőnek tudnia kellene, hogy harmónikusan élhesse meg nőiességét.

5 5 A TERMÉSZET TANÍT TÉGED, HOGYAN LEGYÉL SZÉP, A TERMÉSZET ÉRTED VAN A természet Téged szolgál. Minden érted van, azért, hogy mindent a magad hasznára fordíts. 1) A növények például azért vannak, hogy megedd őket, vagy valamit készíts belőlük. 2) Az állatok azért, hogy megedd őket, hogy kölcsönösen szeretetet adjatok egymásnak, vagy különféle munkákra fogd be. 3) A föld azért, hogy az általod elvetett magok kicsírázzanak benne. 4) A csillagok azért, hogy mint valami lámpások az égen, éjszakánként világítsanak. Neked néma marad a természet? Ha a sziveddel látsz, akkor a virágban meglátod a szépséget, a földben gyökerező fában rátalálsz a személyiséged titkára.

6 6 A TERMÉSZET TANÍT, HOGYAN LEGYÉL BELÜL SZÉP A változást belülről kell elindítanod. A szépség belülről kifelé fejlődik ki. 1./ A természet példát mutat neked a gondoskodásban. Feladat: Nézz meg egy fát. Ahogy szilárd talajban gyökerezve növekszik az ég felé. Felfedezted már, micsoda hatalmas, pozitív ereje van egy fának, a természetnek? Például átkaroltál már egy fát? Feküldtél már le a fűbe? Szoktál sétálni erdőben, parkban? Hatalmas élmény, feltölt, energiát ad. Gondold végig... a fák jó barátaid. Szükséges részei életednek. A fák: a) otthont adnak sok állatnak, madárnak és rovarnak, b) elnyelik a széndioxidot, megtisztítják a bolygó levegőjét, és ellátnak minket belélegezhető oxigénnel. c) a fák magukba szívják a csapadékot, pozitívan hatnak a klímára, megakadályozzák a talajeróziót, valamint árnyékot és menedéket nyújtanak. Mit tanítanak Neked a fák? Légy jó és hasznos, mindenféle elvárás nélkül, önzetlenül.

7 7 Tedd szebbé és jobbá a világot! Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni. (Albert Schweitzer) Ne feledkezz meg önmagadról! A saját lelki békéd, jó közérzeted érdekében. Gárdonyi Géza Füveskönyvéből: Az emberek megmossák az arcukat, kezüket, de vajon hányan vannak azok, akik mindennap megmossák a lelküket is? Gyakorlati feladat: Csinálj valakinek valami jót csak úgy, spontánul! Amikor cserébe nem vársz hálát, vagy valami magasztos érzést. Egyszerűen csak hagyod, hogy magától jelentkezzen az érzés. Ha magától jön az érzés, az olyan lesz, mintha valaki belülről simogatna. Fantasztikusan felemelő, teljesen megszépülsz a jóságtól, mivel gondolatvilágod visszatükröződik az arcodon és gyönyörűséges kifejezést ad neki. A természet, a fa is magától ad neked, cserébe semmit nem vár el... 2./ A természet példát mutat Neked a kommunikációban A madarak és a virágok boldogok, mert nincsenek szavaik. Nem nyugtalankodnak, hogy mit gondolnak róluk társaik.

8 8 Légy Önmagad! Örülj a változatosságnak, ne akarj másokat utánozni, bátran bontakoztasd ki az egyéniséged, és meglátod, a lelked is boldogabb lesz, mintha folyton valaki más bőrébe akarnál belebújtatni! Gyakorlat: Ne törődj a pletykával, hogy mások milyen véleménnyel vannak Rólad. Ne törődj a mások gondolatvilágával, hanem nézz egyenesen előre, oda, ahová a természet vezet, egyrészt a közös természet, a téged érő eseményekkel, másrészt saját természeted, kötelességeid által. Mindenkinek az a kötelessége, ami alkatának megfelel. (Marcus Aurelius) 3./ A növények beszélnek A növények érzékelik az emberi beszédet, illetve a zenét. A legtöbb növény bizonyos hangokra kivirul, szebb virágot, több termést hoz. Nehezen viselik a veszekedést és meghálálják a becéző szavakat. Már közhelynek számít az a tudományosan bizonyított tény, hogy a növények szeretik a klasszikusokat, ám irtóznak a rokcktól.

9 9 Gyakorlati feladat: Mérlegeld a szavakat, melyeket kimondasz! A kimondott szónak ereje van. Ahogy egy növény fejlődése is abbamarad, ha csúnya szavakat hall, embertársad is meg tudod bántani egy-egy szóval, amivel tönkreteszed a napját. Azt se felejtsd, hogy gondolataid, szavaid és tetteid egyszer visszatérnek Hozzád. Tehát csak olyat mondj ki, amit tényleg úgy gondolsz, és olyat kívánj, amit magadnak is kivánnál... Ne használd a többi embert homokzsáknak, hogy szavaiddal a benned lévő feszültséget rajtuk vezesd le. A szó olyan, mint a méh: méze és fullánkja van. (Talmud) Minden, amit mondasz, rólad szól: kivált, amikor másvalakiről beszélsz. (Paul Valéery) 4./ Tanulj nyugalmat a növényektől Ne izgulj a holnap miatt, a holnapi nap majd gondoskodik magáról. Láttál Te már egy rózsát aggódni a holnap miatt? Minden napnak megvan a maga szépsége, a mostnak, a mai nap szépségének örülj. Ne azzal töltsd életed legszebb éveit, hogy életed legszebb éveire vársz. (Hermann Meyer)

10 10 Gyakorlati feladat: Mosolyogj. Semmibe nem kerül, de óriási hatalma van. Az őszinte mosoly az arcod és szemed is csillogóvá teszi. A mosolygáskor termelődő endorfinok (hangulatjavító hormonok az agyban) erősítik az immunrendszert is. Arról nem beszélve, hogy egy széles mosoly vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot. Nem véletlen, hogy a nők ősidők óta festik az ajkaikat. Freudi elméletek szerint a puha, érzéki vörös száj a nemiséget, az egyén szexualitását hangsúlyozza, mely vonzza a férfitekintetet, optikailag szabályosabbá teszi az arcot és fehérebbé a fogak látványát. 5./ Tanulj ciklikusságot a természettől Négy évszakunk van. Minden évben azonos sorrendben követik egymást. Tudod, hogy ősszel a falevelek lehullanak, majd jön a hideg tél. A hó is egyszer elolvad, átadja a helyét a kikelet virágainak, majd a nyári tündöklő napsütésnek. Tudod, hogy ez a körforgás újra és újra megismétlődik. Feladat: Ülj le egy pillanatra és gondolkodj el ezen. Igyekezz ezt a ciklikusságot belevinni a mindennapjaidba.

11 11 A TERMÉSZET MEGMUTATJA MIVEL ÁPOLD A BŐRÖD Eddig a belső szépséggel foglalkoztunjk. Ugyanezt a folyamatot amit elindítottunk belül, most kívül folytatjuk. Így biztos lehetsz a tartós eredményben. A valódi szépség lesz a jutalmad. Emlékeztetőül: Külsőd sokat elárul a benned zajló folyamatokról. Tükrözi érzéseid, elégedettséged magaddal, egy idő után másokkal szemben. A belső harmónia külsődön meglátszik. Az olyan negatív érzéseket, mint harag, düh, félelem, féltékenység, birtoklási vágy, aggodalom el kell engedni. Legyen a lelked szép, akkor kívülről is megszépülsz. Éld meg milyen GYÖNYÖRŰ NŐ is vagy valójában. Most már tehát törekszel a belső harmóniára, a békére, vágyod mélyen a nyugalmat, ami külsődet megszépíti. A belső harmónia mellett, azonban tőrödnöd kell a bőröd ápolásával, amivel a maximálisan gyönyörű nőt ki tudod hozni magadból. Mert bizony, a szépség kívülről is befolyásolható. Az egészség megőrzéséhez hozzájárul a testápolás is. A TERMÉSZET MEGMUTATJA MIVEL ÁPOLD A BŐRÖD HOGY MAXIMÁLISAN MEGÉLD NŐISÉGED

12 12 SZÉPSÉGTÖRTÉNELEM Már az ókorban élő nők is felfedezték, hogy a növényi zsírok jótékony hatással vannnak testükre növényi olajokkal kenegették testüket, hajukat. Gondoltad volna, hogy már Kr.e. a 10. században voltak kozmetikai termékek, amelyek segítettek a nőknek megszabadulni a terhességi csíkoktól, eltüntetni a ráncokat, halványítani a hegeket, és serkenteni a haj növekedését? A régészeti feltárásokból ismert, hogy az egyiptomiak voltak az elsők, akik kozmetikumokat használtak. A fáraók sírjában kenőcsök tégelyeit, festékeket találtak. Az egyiptomi nő különböző zsírokkal és olajokkal kenegette testét, főleg fürdés után. Nem hihetetlen, hogy a 21. században Te is pont ezekkel a növényi kencékkel szépülhetsz? A természet még mindig tálcán kínálja nekünk a bőrszépítőket. A mai kor nője, miért fordít hátat a természetes szépségápolásnak? A kozmetika világa folyamatosan változik.. egyre születnek a korszakalkotó védjegyzett világmárkák, amik azt hihetik el a mai kor emberével, hogy csak az ő termékeik által érhetik el az áhított szépséget.

13 13 Tudtad? Az 1930-as évektől kezdték a nők az arcuk színével megegyező alapozót használni. A Max Factor ekkor tervezi meg az első alapozót, tele káros, bőrromboló, kőolajalapú alapanyaggal. Az 50-es években a "mozi őrület" hatására, a sztárok makulátlan és tökéletes arca arra késztette a Max Factort, hogy olyan kozmetikumokat készítsen, amely ezt a csillogást a hétköznapi nőnek is elérhetővé teszi. Igény lett tehát olyan kozmetikumokra, amik a bőrt hibátlanná varázsolják, csillogóvá. Még olyan áron is, hogy egy sor kellemetlen bőrproblémát okoznak ezen termékek. Persze a reklámok sohasem mondják el a teljes igazságot a szépségtermékeikről. A nők pedig elfoglaltak és hiszékenyek, nem járnak utána a dolgoknak, bíznak a márkában. Elhiszik, hogy a krémektől megfiatalodhatnak, hogy a márkás kozmetikumok teljesen veszélytelenek, biztonsággal használhatók. Persze mindenki tudja, hogy ez hamis. Tudjuk, hogy a reklámokban, folyóiratokban látott nők képei álomvilág, hiszen retusált képekről van szó. Mégis sok nő szeretne hasonlítani a reklámból ismert arcokra, ezért megveszik a márkás kozmetikumot, függetlenül attól, hogy milyen veszélyeket rejtenek a tégelyek. A legtöbb kozmetikai termék árt. Gondolj bele, hányféle kémiai anyagot dörzsölsz a bőrödbe a szépség érdekében, beleértve az arckrémet, alapozót, szemránckrémet. A testeden megjelenő szépségfoltok, anyajegyek, pattanások, bőrhibák és

14 14 bőrkiütések arra utalnak, hogy rossz kozmetikumot használsz. Figyelj a jelekre, senki nem fog szólni Neked, hogy hagyj fel a káros kozmetikumok használatával, kizárólag a bőröd jelez. Vedd észre, ha kiabál, hogy lélegezni akar, és ne zárd el a levegőt a káros, kőolaj és tartósítószerektől hemzsegő káros kozmetikumokkal. Gondold át: A bőröd tested legnagyobb szerve. Miért gátolod a munkájában? A hamis tégelyekkel nap mint nap ezt teszed. Legyél természetes szépség A mesterséges vegyi anyagoktól mentes növényi kozmetikumok, a megfelelő étrend, a sok pihenés és testmozgás eredménye a gyönyörű, egészséges bőr, a természetes szépség. A természetben mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet, és ami a természettől jön, az csak jó lehet. A szépséged ápolásához is megadja neked ami a bőrödnek kell. Minden nő, ÍGY TE IS egy külön csoda vagy! Különleges egyéniség vagy, ez vitathatatlan. Hidd el, és érezd: BENNED IS REJLIK SZÉPSÉG!

15 15 A szépség és a test összefüggése A bőr lényeges érzékszervünk, amelyen keresztül számtlan impulzus jut el a belső szervekhez is. A helyes bőr-, test- és szépségápolás célja a bőr és a szövetek egészséges szépségének megőrzése, és -ha lehetséges -azoknak a zavaroknak a belülről történő megszüntetése, melyek a bőrt és a szépséget negatívan befolyásolják. Alapszabály: Igyál vizet, különben fakó lesz a bőrszíned Földünk felületének 70%-át víz borítja. Az emberi bőrt 70%-ban szintúgy víz alkotja. Így nem megepő, ha azt mondom, a vízfogyasztás szerepe döntő. A víz, mint az egyik őselem, a földi élet eredendő része. Víz nélkül nincs élet! A bőr hat rétegből épül fel. Az első réteg a vizet tartalmazó réteg. Mivel a nedvesség felelős a bőr fényességéért, ezért ha dehidratálódik a szervezet, a bőr fakulni kezd. Általános szabályként kijelenthetjük a rendszeres vízfogyasztást, mellyel átmosod a belső csatornákat, utat adva ezáltal a mérgek kiürülésének a verejtéken és a vizeleten keresztül.

16 16 MIRE TANÍTANAK A FÁK? A Legtöbbet teszed a szépségedért, ha a természethez nyúlsz vissza. Emlékszel, beszéltünk róla, hogy a fák jó barátaid. Nélkülözhetetlen részei életednek. Nagyon sokféle fa van, amely kiváló bőrtápláló, antioxidánsokban gazdag krémeket biztosít Neked: KÓKUSZPÁLMA - terméséből készül a bőrápoló kókuszvaj A kókuszpálma törzséből ház épül, a termés háncsából ágymatrac készül. A kókusztermés friss húsából, hidegen sajtolják a kókuszolajat. Az olaj a cukrászat és a kozmetika népszerű alapanyaga. A kókuszolaj nagyon jó a száraz bőrre, pattanásra, terhes pocakra és babaápolásra is kiváló. Az illata finom, de nem émelygős, és nem túl éles. A kókuszolaj 50%-ban tartalmazza azt a laurin savat, amely az anyatejben is megtalálható, és amely védi az újszülöttet a kórokozókkal szemben. A kókuszolaj fogyasztása a felnőtt szervezet ellenálló képességét hasonlóan erősíti. Pattanásos bőr esetén ajánlott napi 2 3 evőkanál természetes kókuszolaj fogyasztása. Eltünteti a pattanásokat, és egészséges sugárzó bőrt eredményez Mire használhatod a hidegen sajtolt kókuszolajat? testápolóként, fürdőolajként, ajakápolóként vagy lábápolóként. A talpra kenve

17 17 nemcsak puhítja a bőrös, hanem a gombás fertőzések ellen is védelmet nyújt. Kiváló arclemosó, arckrém, illetve bőrirritációk, rovarcsípések és fertőzések esetén is használhatod. KAKAÓFA terméséből készül a bőrszépítő kakaóvaj A kakaófa termése, kb centiméteres, hosszúkás gyümölcs. A termés húsában több sorban elhelyezkedő magok, azaz kakaóbabok vannak, melyek kb. 50% kakaóvajat tartalmaznak. A kakaó gyümölcse kb babot tartalmaz, amelyeket a termésből sértetlenül kell kivenni. A kakaóbabból hideg- vagy meleg sajtolás útján kinyerhető kakaóvaj a bőröd egyik legjobb ápolója vaja. Fontos tulajdonságai a kakaóvaj testápoló vajnak: - gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban - a kakaóvaj védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása). Bőrrokon anyagokat tartalmaz, selymesen ápol és hidratál. A sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag az ő segítségével mélyebbre tud beszívódni

18 18 SHEAFA terméséből készül a csodálatos ránctalanítóbőrszépítő sheavaj Közép-Afrika szavannáin (ahol nincs ipari termelés, légszennyezés, permetezés, műtrágyázás) honos Shea fa(butyrospermum parkii ) gyümölcsének hideg sajtolásával, kipréselésével nyernek. Shea (karité) fa csak a trópusi Afrikában található. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. Az őslakosok évszázadok óta ismerik a sheavaj csodálatos előnyeit. ALAP TESTÁOLÓ VAJ, EZ MINDEN NŐ FÜRDŐSZOBÁJÁBAN OTT KELL, HOGY LEGYEN Mit tud a sheavaj? - sejtregeneráló hatású, ezáltal öregedést gátló, így ez a krém valóban nélkülözhetetlen 30 év felett, ellentétben a félrevezető, márkás, ránctalanító képességekkel felruházott, - megvéd a szél és a hideg hatásaitól is - ekcéma esetén kiváltja a szteroid tartalmú kenőcsöket - kiválóan ápolja az erősen igénybevett kezet és lábat elősegíti a sebgyógyulást gazdag bőrtápláló, A, E és F vitaminokat tartalmaz, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

19 19 MANGÓFA- terméséből készül a bőrsimító mangóvaj A mangó magjának belsejéből egy különleges bőrápoló zsiradék a mangóvaj készül. Sárgásfehér színű, puha állagú, illata éretlen dióra emlékeztet. A mangóvaj előnyei: A mangóvaj természetes bőrápoló krém. Gyógyítja a sérüléseket, relatív magas szaponin tartalmának köszönhetőn regeneráló hatású. A bőr puhításához, lágyabbá tételéhez, bőrtápláláshoz használható. Visszaállítja a bőr rugalmasságát. Enyhe védelmet nyújt az UV sugárzás ellen. Mire használható? Kiváló nappali arckrém, kiváló sminkalapnak hatásos a mikroráncok kialakulásának megakadályozásában segít az egészséges, fiatalos bőr megtartásában enyhíti a bőrallergiát ekcéma és dermatitis kezelésére is alkalmas BABASSZU FA terméséből készül a hidratáló babasszuvaj A babasszu egy akár 20 méterre is megnövő brazil pálmafa, gyümölcse a kókuszhoz hasonló. Az olaj a gyümölcsből készül hidegsajtolással. 40% laurinsavat, 15% mirisztinsavat,

20 20 16 % olajsavat tartalmaz. Jó hidratáló hatású, nem lesz olajos fényű a bőr tőle. Antimikrobális hatású. Főleg száraz, hámló, viszkető, bőrre javasolt. Javítja a pikkelysömörös bőr és fejbőr állapotát. NEEM FA - magjából sajtolják a bőrgyógyító neem olajat. A neem olaj: természetes rovarriasztó aknék és pattanások ellen is jó bőrápoló- és védő (bőrfertőzésre, lábkörömgombára is megoldás) természetes hajápoló (A Neem olaj megkönnyebülést hozhat a száraz és viszketős fejbőrre, plusz még selymessé, fényessé, erősebbé teszi a hajadat, és a növekedésben is segít.) Ekcémánál is működik (kétség kívül a leghatásosabb természetes gyógyír az ekcéma tüneteire) Pikkelysömörre is jó MANDULAFA- terméséből készül a minden bőrtípusra jó mandulaolaj A mandulaolajat a rózsafélék családjába tartozó mandulafa nemesített, édes

21 21 mandula terméseiből hidegen préseléssel nyerik ki. A mandulaolaj a legelőkelőbb növényi olajok egyike, amely: kitűnő a száraz, érzékeny és irritált bőrre, melyet, saját tapasztalatom szerint is, kiválóan puhít, felfrissít! Azonban minden bőrtípusra alkalmas. Szívesen alkalmazzák babaápolásra is. Különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezenkívül megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt. Kiválóan kenhető, de nem hatol mélyre. JOJOBABOKOR diójából sajtolják a legismertebb bőrápoló olajat A jojobabokor diójából sajtolják,"folyékony viasznak" is nevezett jojoba olajat. Evitamint tartalmaz. Szabályozza a természetes savvédő réteget és elősegíti a bőrsejtek megújulását. Bársonyosan lággyá varázsolja a bőrt, hosszan tartóan fiatalossá és rugalmassá teszi. Ránctalanító, regeneráló. Kötőszövet erősítő hatása is van. Mivel antiallergén, ezért bármely bőrtípusra használható.

22 22 NÖVÉNYI KONCENTRÁTUMOK A SZÉPSÉGED FOKOZÁSÁRA Hallottál már az illóolajokról? Tudtad, hogy az illóolajok segítenek a ránctalanításnál vagy bőrproblémáknál? A növény illatos szíveként emlegetjük az illóolajokat. Az illóolajok 100%-ig természetes, növényi koncentrátumból készülnek, különböző eljárással (préselés, desztilláció, oldószeres kivonás). Az illóolajok a növények összes erejét, lelkét, életenergiáját magában hordja. Az illóolajokat a gyógyításunkra, szépségápolásunkra tudjuk fordítani, káros mellékhatás nélkül. Az illóolajok harmonizálnak az emberi testtel. Hogyan használd szépségápolásra az illóolajokat? Az illóolajok az ún. szinergia elvén működnek, ami azt jelenti, hogy két vagy több olaj együtt, egymás kölcsönhatásában sokkal hatékonyabb, mint az egyes olajok külön-külön. Az illóolajokat keverheted megszokott arckrémedbe, testápolódba. Tehát például, ha bőrfeszesítésre van szükséged, akkor szinergia elve miatt, minimum kétféle illóolajat keverj arckrémedbe. Arckrémnél : 1% legyen az illóolaj aránya (tehát pl. 100ml

23 23 sheavajhoz/mandulaolajhoz 1 ml illóolajat csepegtess) Testápolóba: 3%-5% illóolajat csepegtess. Az illóolajok jótékony hatásai segítségedre vannak az arcod és tested megfiatalításában, szépítésében. Tudományos kutatásokkal igazolt tény, hogy pl.a levendula illóolaj, elősegíti az új, egészséges bőrsejtek képződését. MIÉRT ANDIÓ? MIÉRT ÉRDEMES NÖVÉNYI KRÉMEKET HASZNÁLNI? Az Andió kozmetikumok elősegítik a bőrsejtek megújulását, regenerálódását, a bőr szerkezetének javulását, mint pl. a méreganyagok kiürülését. Az Andió krémekben benne van a növények életereje és energiája, illóanyagok és bázisolajok formájában. A természet úgy alkotta meg őket, hogy összetételük hasonlít a bőr lipidrétegéhez, ezért is van, hogy remekül beindítják a bőröd öngyógyító tevékenységét, mely által megszünnek a bőrproblémáid is. Nincs mellékhatás, hosszú távon is biztonsággal használhatod. Mesterséges anyagokat nem tartalmaz, így nem blokkolják a bőrlégzést, nem okoznak allergiás reakciókat és egyéb bőrproblémákat

24 24 Milyen technikával érdemes a növényi krémeket felvinni a testedre? A növényi olajakat, vajakat (sheavaj, avokádó) reggel és este is a nedves bőrre vidd fel, így segíted a hidratálást. A fürdést, zuhanyozást úgy fejezd be, hogy bőrödön tiszta víz maradjon, így nedves állapotban kened rá a növényi testápolót. A növényi olajokat aromavízzel vagy gyógyteával benedvesített bőrre isfelviheted. ZÁRSZÓ A TE DÖNTÉSED. A testi és szellemi egészség, a külsőd és belsőd, csak együtt működnek. Mindkettővel törődnöd kell. A Te döntésed, hogy akarsz-e változtatni. A lényeg, hogy határozd el, mostantól egészségesen akarsz élni, a természettel egységben. Az étkezésben és a kozmetikumok használatakor is, arra törekszel, hogy olyat használj, ami nyers, natúr, feldolgozatlan, 100% egészséges. Mert az egészség fiatalít, az egészség megőrzése fiatalon tart, és a tested lassabban fog öregedni. Ha észreveszed, hogy már egy ideje rutinból csinálod végig a napot, nincs olyan ember akiknek örülni tudnál, vagy negatív érzések bújkálnak benned (harag, düh, félelem, idegesség, aggodalom) tedd fel magadnak a kérdést, de őszintén. Mit

25 25 szeretnék, mi tenne boldoggá? Ha nem tudod a választ, na, akkor eljött a pillanat, amikor érezned kell, hogy neki kell állnod változtatni a hozzáállásodon... És még valami... Nem az évek számától függ, hogy hogy érzed magad, minden fejben dől el. Ha feladod a fiatalságod, a tested is gyorsan elkezd öregedni. Soha nincs túl késő változtatni, megfiatalodni, és soha nincs túl korán tenni azért, hogy fiatal maradj. Fektess be az egészségbe, a szépségbe! A fiatalságod őrízd meg természetes anyagokkal. Használj olyan krémeket, melyek sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek gazdagok A-, C- és E-vitaminban. Sokat tehetsz azért, hogy nőiességed harmóniában éld meg. Rendszeresen mozogj, helyesen táplálkozz, használj növényi krémeket, és a legfontosabb, tedd pozitívvá gondolataid. Teremts belső harmóniát, amely kívülről is láthatóvá válik. Széppé tesz. Egy igazi, valódi, ízig-vérig természetes szépséggé varázsol. BOLDOGSÁGOD TEDD AZ ELSŐ HELYRE, RAGYOGJ Emlékszel elődeink bölcsességeire? Nem a ruha teszi az embert! A szem, a lélek tükre

26 26 Nem minden arany, ami fénylik! Soha ne ítélkezz, a külső alapján! Ne külső szépségeddel tündökölj, hanem a tetteid legyenek szépek! Nem az a kedves, aki szép, hanem az a szép, aki kedves! "Nincs olyan törvény, amely azt mondja: Ha mások el akarják rontani a napjukat, neked csatlakozni kell hozzájuk." -Andrew Matthews MOSOLYOGJ :) Ha mélyebben érdekel a természetes szépségápolás akkor regisztráld magad ezen az oldalon: http//andio.biz

Martina Gebhardt. A legtermészetesebb natúrkozmetikum

Martina Gebhardt. A legtermészetesebb natúrkozmetikum A legtermészetesebb natúrkozmetikum Naturkosmetik GmbH a világon az egyetlen natúrkozmetikumokat gyártó cég, melynek kivétel nélkül minden terméke Demeter-minősítéssel rendelkezik. A cég alapítója, az

Részletesebben

A szakrális geometria és az Energy

A szakrális geometria és az Energy 2013/7-8 www.energy.sk Újdonság: Dermaton gél Az Energy napozás utáni bőrápolója Mit vigyünk magunkkal? Tanácsok utazóknak, nyaralóknak A szakrális geometria és az Energy Csanádi Mária cikke 2013. július-augusztus

Részletesebben

Írisz arcápoló termékcsalád

Írisz arcápoló termékcsalád Írisz arcápoló termékcsalád Az arc bőre természetesen friss benyomást kelt, ha a bőr működése egyensúlyban van. Amennyiben arcbőrünk zsírosodásra hajlamos, nem célszerű egyszerűen zsírtalanítani. Ez az

Részletesebben

Gyógynövényes szépségápolás otthon

Gyógynövényes szépségápolás otthon Gyógynövényes szépségápolás otthon írta : Tácsi Viktória 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3. oldal 2. Gyógynövényekről 3. oldal 3. Illóolajokról 4. oldal 4. Kozmetika története röviden 5. oldal 5. Bőrápolásról,

Részletesebben

Könnyed séta a diéták útvesztőjében

Könnyed séta a diéták útvesztőjében Könnyed séta a diéták útvesztőjében Rendhagyó szakácskönyv By Brátán Erzsébet Publio Kiadó Copyright 2011 Brátán Erzsébet Minden jog fenntartva! Tartalomjegyzék ELŐSZÓ Néhány érdekesség Nincs rossz étel,

Részletesebben

Kényeztető kezelések

Kényeztető kezelések www.dm-drogeriemarkt.hu 2013. május 2. szám Modern anyuka Ön melyik anyatípusba tartozik? Zöld lakók A jó közérzet érdekében a szobájához illő növényt válasszon Kényeztető kezelések Masszázs igény szerint.

Részletesebben

Crystal. Egészség Magazin. Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka

Crystal. Egészség Magazin. Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka VI. évfolyam 5. szám 2009. Crystal Egészség Magazin A Flavinárium Zrt. hálózati lapja Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka crystal_2009.09_2.indd

Részletesebben

Várandós állapot Szülés Szoptatás

Várandós állapot Szülés Szoptatás Várandós állapot Szülés Szoptatás 2 3 Tartalom Mennyből száll alá a lélek A földi világba, hogy Mit eddig fel nem ismert, Azt tanulja, kutassa. Ó ember, élted során a mennyet ne feledd! Fel ne add a fáradozást,

Részletesebben

HOL KEZDŐDNEK A BAJOK?

HOL KEZDŐDNEK A BAJOK? LEGNAGYOBB URAD Legnagyobb urad, tetszik, nem tetszik, nem más, mint egészséged. Hűséges szolgálat nélkül hamar megelégel és kiadja utad. Előbb persze alaposan megreguláz, levonja a bérből a meg nem szolgált

Részletesebben

Trendek. és más újdonságok. dicséretből sosem elég Hogyan lesz a megbecsülésből önbecsülés. jobb, mint a férfi Amikor a nő a sikeresebb

Trendek. és más újdonságok. dicséretből sosem elég Hogyan lesz a megbecsülésből önbecsülés. jobb, mint a férfi Amikor a nő a sikeresebb www.dm-drogeriemarkt.hu 2014. március / 2. szám dicséretből sosem elég Hogyan lesz a megbecsülésből önbecsülés jobb, mint a férfi Amikor a nő a sikeresebb Trendek és más újdonságok Divat- és sminktippek

Részletesebben

EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉKEK. NATURA SIBERICA a versenytársak előtt. Adaptogén gyógynövények

EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉKEK. NATURA SIBERICA a versenytársak előtt. Adaptogén gyógynövények EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉKEK A NATURA SIBERICA a világon egyedülállóan a szibériai fenyőmag olaját használja fel minden termékük alapjaként. A bázisolaj hatékonyan ötvözi a többi növényi összetevő értékes hatóanyagát,

Részletesebben

Sovány gyerek, laktózérzékenység Terméktapasztalatok Csehországból

Sovány gyerek, laktózérzékenység Terméktapasztalatok Csehországból 2015/7-8 www.energy.sk Fókuszban a sport Triatlon, CrossFit Mindennek ellenálló kórokozók? Dr. Gombos László cikke Sovány gyerek, laktózérzékenység Terméktapasztalatok Csehországból AKTUÁLIS VITAE KLUBMAGAZIN

Részletesebben

Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka

Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka Szabados Pál Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka Szabados Pál 2010 Jelen írásmű változatlan formában szabadon terjeszthető a szerző engedélyével I. Az élet természete Az iskolai oktatásunk

Részletesebben

A Pentagram. krémes. regeneráció

A Pentagram. krémes. regeneráció A Pentagram krémes regeneráció Hungary Energy Kft. 1149 Budapest, Róna u. 47/A. Tel/fax: +36 (1) 354 0910, 354 0911 info@energyklub.hu www.energyklub.hu Tartalom Bevezetés 3 A Pentagram filozófiája (az

Részletesebben

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk

Részletesebben

CLEAN UP KAROTIN MANDULA HYALURON. GOLD 24 Ka AHA VITA DERMA AKNE ANTICELLULITE MILK & HONEY

CLEAN UP KAROTIN MANDULA HYALURON. GOLD 24 Ka AHA VITA DERMA AKNE ANTICELLULITE MILK & HONEY H CLEAN UP alapos bőrtisztítás CAMOMILE SENSITIVE az érzékeny bőr gyengéd és teljes körű ápolása KAROTIN a bőr regenerálása, ápolása harminc év felett MANDULA a száraz és fáradt bőr ápolása HYALURON a

Részletesebben

2009-2010 TERMÉKKATALÓGUS

2009-2010 TERMÉKKATALÓGUS 2009-2010 TERMÉKKATALÓGUS Megoldás az egészséges életmód követőinek! A Bionet minden olyan ember számára megoldást nyújt, aki tudatosan törődik egészségével. Termékeinket kifejezetten Önnek hoztuk létre;

Részletesebben

Egy babacsináló tanácsai. Fitos Sándor. A Pentagram 5 eleme és a csakrák 2010/4. Nagy Margó cikke. tanácsadónk reflektorfényben. Gyenese Ibolya írása

Egy babacsináló tanácsai. Fitos Sándor. A Pentagram 5 eleme és a csakrák 2010/4. Nagy Margó cikke. tanácsadónk reflektorfényben. Gyenese Ibolya írása 2010/4 www.energyklub.hu Egy babacsináló tanácsai Nagy Margó cikke Fitos Sándor tanácsadónk reflektorfényben A Pentagram 5 eleme és a csakrák Gyenese Ibolya írása 2010. április E havi termékajánlatunk

Részletesebben

Két világklasszis márka egyesül *

Két világklasszis márka egyesül * X 2010. 43. szám Két világklasszis márka egyesül * Táplálkozás a jobb életért *Lásd 28. oldal Útmutató az egészséges és aktív életstílushoz 2 Herbalife Egészséges, Aktív Élet Program Herbalife Egészséges,

Részletesebben

101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ

101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ 101 MÓDSZER A FIATALSÁG MEGŐRZÉSÉHEZ TARTALOM : BEVEZETÉS...5 1. FEJEZET...7 Természetes élelmiszerek fogyasztása...7 2. FEJEZET...13 Élénkítő gyakorlatok...13 3. FEJEZET...22 A természetes szépség...22

Részletesebben

Meditáció a gyakorlatban. Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999

Meditáció a gyakorlatban. Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999 Meditáció a gyakorlatban Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999 Ajánlás: A meditáció a gyakorlatban elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretnék megismerni és felfedezni a belső világukat

Részletesebben

Óvjuk májunkat! Képzés Siófokon. Bölcs testünk üzenetei 2014/5. Dr. Július Šípoš cikke. Tanácsadók egyre gyarapodó tudással. Új sorozatunk indul

Óvjuk májunkat! Képzés Siófokon. Bölcs testünk üzenetei 2014/5. Dr. Július Šípoš cikke. Tanácsadók egyre gyarapodó tudással. Új sorozatunk indul 2014/5 www.energy.sk Óvjuk májunkat! Dr. Július Šípoš cikke Képzés Siófokon Tanácsadók egyre gyarapodó tudással Bölcs testünk üzenetei Új sorozatunk indul 2014. május Kelet bölcsessége Iránytű A kínai

Részletesebben

HELAN - ELISIR CORPO Testkarbantartó készítménycsalád

HELAN - ELISIR CORPO Testkarbantartó készítménycsalád HELAN - ELISIR CORPO Testkarbantartó készítménycsalád Szépség és harmónia A milói Vénusztól Botticelli Három gráciájáig puha vonalak, csábos hajlatok formázzák meg csodálatos tökéletességgel a vonzalom

Részletesebben

Magazin. Vérszívók a kertben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas menstruáció Lábadozási idô

Magazin. Vérszívók a kertben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas menstruáció Lábadozási idô PATIKA GALENUS KIADÓ, A GYÓGYSZERÉSZEK KIADÓJA Magazin XIV. évfolyam 3. szám 2009. március Egészségügyi ismeretterjesztô folyóirat www.patikamagazin.hu Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas

Részletesebben

2015/2 ingyenes magazin

2015/2 ingyenes magazin 2015/2 ingyenes magazin fitmagic.hu fitnesz egészség program wellness lelkesítô szépítô BEVEZETÔ Kézből, szeretetből 2015 tavasz-nyár Josef Seibel Képviselet 1047 Budapest, Attila u. 32-34. email: a.dorojcsak@josef-seibel.de

Részletesebben

2009. 5LETEK A FOGYÁSHOZ 1SZERŰEN. Sarok Istvánné Tóti Zsófia. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont

2009. 5LETEK A FOGYÁSHOZ 1SZERŰEN. Sarok Istvánné Tóti Zsófia. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont Sarok Istvánné Tóti Zsófia 2009. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont 1053 Budapest, Veres Pálné u 10. I. em. 1. tel: (1)266-7407 www.tntslim.hu info@tntsim.hu A fogyás az egyik legnépszerűbb téma a világon.

Részletesebben

A legnépszerűbb kórházigazgató

A legnépszerűbb kórházigazgató EGÉSZSÉG Klub II. évf. 2. szám magazin Szépüljön és nyerjen velünk! HAGYOMÁNY ÉS TUDOMÁNY Reflexológia TERMÉSZETADTA Ginkobiloba CSILLAGNÉZŐ Horoszkóp SZAKVÉLEMÉNY A fahéj és a cukorbetegség A legnépszerűbb

Részletesebben

Kavicsok, drágakövek, kristályok és élet

Kavicsok, drágakövek, kristályok és élet ParaMed Holisztikus Akadémia Parapszichológia- és Természetgyógyászati Oktatási Központ Kavicsok, drágakövek, kristályok és élet Konzulensek: Kern Antal Készítette: Magyar István Holisztika-szimbológia

Részletesebben

m agya r nyomdatermék

m agya r nyomdatermék m agya r nyomdatermék Ha tá rta la n G o n d o l a t o k ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Rhonda Byrne / The Secret Daily Teachings Atria Books, a Division of Simon &

Részletesebben

Arquebuse Water az ÉLET VIZE. Orvosi Zsálya. www.heavenlyflowers.ch. www.facebook.com/heavenly.flowers.swiss. Mennyei Virágok

Arquebuse Water az ÉLET VIZE. Orvosi Zsálya. www.heavenlyflowers.ch. www.facebook.com/heavenly.flowers.swiss. Mennyei Virágok Mennyei Virágok Az egészséges és szép bőr forrása Arquebuse Water az ÉLET VIZE I. évfolyam 1. szám Orvosi Zsálya www.facebook.com/heavenly.flowers.swiss www.heavenlyflowers.ch Az ember azért születik le

Részletesebben