BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE"

Átírás

1 BELTÉRI HELYISÉGEK TEMPERÁLÓ ÉS KIEGÉSZÍTŐ PADLÓFŰTÉSÉRE Az évről-évre visszatérő probléma A tartós hideg időjárás beköszöntével a beltéri helyiségek fűtéseinek üzemeltetési költségei ugrásszerűen megnőnek. A radiátoros és konvektoros fűtések estén gyakran magasabb hőfokra kell állítani a termosztátok kapcsolási hőfokát, mivel a keringő levegő hatására a járófelület környezetében hideg levegő áramlik, amely így csökkenti az emberi szervezet komfortérzetét, továbbá a folyamatosan keringő mikro-porszemcsék biológiai szempontból káros, állandó irritációt okoznak. A beltéri padlófűtések hagyományos változatai A melegvíz vezetékekkel történő padlófűtés már komfortérzet növelőbb megoldást jelent, de állandó karbantartást igényel és mozgó alkatrészeinek köszönhetően sok a meghibásodási lehetősége, valamint nem célszerű a bútorok alá bevezetni, mert a csövek folyamatos hő leadásának következtében bútorkárosító hatása van. A hagyományos, állandó teljesítményű és ellenállású ohmikus elektromos fűtőkábelek szintén komfortnövelő megoldásokat jelentenek, nem rendelkeznek mozgó alkatrésszel, de szintén lehet bútorkárosító hatásuk, az élettartamuk rövid valamint pontos méretezést követelnek meg. Ha nem megfelelő a méretezésük vagy a kivitelezés során a kábelek összeérnek, akkor könnyen eléghetnek, továbbá a kivitelezése során ügyelni kell arra, hogy a kábeleket ne vezessük be a bútorok alá, mert a hőgócok hatására elégnek és tönkremennek. A legkorszerűbb megoldás Örökké tartó nyár az otthonában Beltéri helyiségek padlófűtésének legújabb és kétség kívül legmegbízhatóbb fűtési módja az amerikai Raychem önszabályozó elektromos fűtőszalaggal történő padlófűtés, melyet méltán neveznek a padlófűtés harmadik generációjának.

2 A Raychem önszabályozó fűtőszalagok előnyei A Raychem önszabályzó fűtőszalagokkal történő padlófűtés más fűtési módokkal szemben sokkal megbízhatóbb, hatékonyabb és energiatakarékosabb, mivel csak ott és csak annyit fűtenek, ahol és amennyit szükséges. Önszabályozó tulajdonságaik révén nem kell méretezni, tetszőleges hosszra levághatóak, nincs bútorkárosító hatásuk, nem tudják magukat elégetni és átlapolásoknál sem égnek át. A Raychem név már önmagában garancia a megbízhatóságra Az amerikai Raychem Co ban találta fel és fejlesztette ki az önszabályozó fűtőszalagokat az űr- és hadiipar számára, majd 1971-től tette alkalmazhatóvá a többi iparág és a lakosság felhasználásra. Az elmúlt években a világ több mint 100 országában több mint 500 millió méter Raychem önszabályzó fűtőszalag került beépítésre, amellyel világviszonylatban vezető szerepet tölt be. Sikereit forradalmian új technológiájának, saját magával szemben támasztott szigorú gyártási követelményeinek, megbízhatóságának és szavatoltan hosszú élettartamának köszönheti. A Raychem szavatolja, hogy az önszabályozó fűtőszalagoknak, 30 év alatt semmilyen műszaki paramétere nem változik meg 10%-ot meghaladó mértékben. Ha a kivitelezési, üzembe helyezési munkálatokat, egy általunk kiképzett szerelő cég végzi, abban az esetben tudjuk vállalni a fűtőkábelekre a 12 éves garanciát! A Raychem önszabályozó fűtőszalagok működése Két párhuzamos rézvezető kerül beépítésre a fűtőelembe, amely grafitszemcsékkel kevert molekulárisan térhálósított műanyagból áll. A grafitszemcsék áramvezető csatornákat képeznek a két vezető között, és ez a fűtőelem felmelegedéséhez vezet. Emelkedő környezeti hőmérsékletnél a molekuláris struktúra torzul és elválasztja egymástól a grafitszemcséket, az áramvezető csatornák megszakadnak és a fűtőelem ellenállása nő. Ennek megfelelően változik az áramfelvétel és ezzel együtt a fűtőteljesítmény is. Lehűlés esetén a folyamat megfordul és a fűtőteljesítmény ismét nő. A fűtőelem energiatakarékos, hiszen minden egyes szegmensében más-más hőt képes leadni a környezeti hőmérséklethez igazodva, ahogy melegíti fel környezetét, az intenzív felfűtésről folyamatosan leszabályoz, mígnem a feladatnak és típusnak megfelelő gyárilag beállított rácsszerkezet beáll egy optimális hőntartásra. A hideg helyeken a fűtőelem A fűtőszalag melegedő szakaszaiban A meleg helyeken a rácsszerkezet rácsszerkezete úgy torzul, hogy sok a rácsszerkezet úgy torzul, hogy alakváltozása teljesen megszakítja az összekötő csatorna létesül a egyre több áramvezető csatorna összes áramvezető csatornát. grafitszemcsék révén. A fűtőelemben szakad meg. Az ellenállása növekszik, A villamos ellenállása megnő, az ez meleggé alakul, ellenállása ennek megfelelően az áramfelvétele áramfelvétele és a fűtőteljesítménye csökken, áramfelvétele és a és a fűtőteljesítménye csökken. gyakorlatilag 0-ra csökken. fűtőteljesítménye megnő.

3 A Raychem U-RD-B önszabályozó fűtőszalag A Raychem önszabályzó fűtőszalagok több mint hetven típusa közül Európában a T2RED családba tartozó U-RD-B alkalmazandó a beltéri helyiségek padlófűtésére. Modifikált polyolefin burkolat védi a mechanikai sérülésektől és a környezetében előforduló agresszív kémiai hatásoktól. Ennek köszönhetően a szakszerű kivitelezés során keletkezhető hiba valószínűsége minimális, továbbá alkalmas járólap, PVC, fa és laminált parketta burkolatok alá történő fektetésre. U-RD-B adatai: Mérete: 8,3 mm x 5,8 mm Min. hajlítási sugár: 25 mm Névleges teljesítmény: 15 W/m +25 C-nál Max. működési hőmérséklet: 65 C Max. környezeti hőmérséklet bekapcsolt állapotban: 85 C (800 óra behatás összesen) Működési feszültség tartomány: V ac A Raychem U-RD-B önszabályozó fűtőszalag működése Beltéri helyiségek temperáló padlófűtése esetén W/m², kiegészítő padlófűtése esetén W/m² hőveszteséget szükséges pótolni, amennyiben 20 C-os környezeti hőmérsékletet veszünk alapul. Az U-RD-B önszabályozó fűtőszalag a gyárilag beállított rácsszerkezetének köszönhetően 15 C-os környezeti hőmérséklet esetén képes leadni 25 Wattot méterenként (230 V ac névleges feszültség esetén), amivel a megfelelő rétegrend és fektetési távolság betartása esetén képes pótolni akár a W/m² hőveszteséget. Az intenzív felfűtés után folyamatosan leszabályoz és beáll (kb. 15 perc alatt) egy folyamatos hőntartó működésre, amivel pótolja a szükséges W/m² hőveszteséget, ezáltal biztosítva két fűtőszalag közötti legtávolabbi ponton is a megfelelő komfortérzethez szükséges C-os felületi hőmérsékletet a burkolaton. Önszabályozó tulajdonságai mindig a környezeti hőmérséklethez igazítja a leadott teljesítményét, hogy folyamatosan biztosíthassa a helyiségek burkolatának és légterének hőmérsékletét. Érzékeli a bútorok (pl. szekrény, szőnyeg ) által visszavert illetve a hősugárzók (pl. lámpák, besütő nap ) által közölt hőt és az adott szakaszokon leszabályoz, míg a hideglevegő beáramlása (pl. ablak, ajtó ) esetén érzékeli a hőmérsékletváltozást és azon a területen intenzívebben fűt ugyanaz a fűtőkör.

4 A Raychem T2Red rendszer kiépítése Az U-RD-B önszabályozó fűtőszalagot szintén a T2Red családhoz tartozó U-RD-ACC-CE zsugorcsöves csatlakozó és végelzáró használatával köthetjük be a falban elhelyezett sorkapocs dobozba, a fűtőszalagok összekötéséhez / toldásához a gyári U-RD-ACC-SP zsugorcsöves összekötő készlet alkalmazható. A fűtőszalagok rögzíthetők kábelkötegelők használatával fémhálóhoz, VIA-SPACER rögzítő szalaggal az aljzathoz vagy a szerelőszint portalanítása után ragasztó pisztollyal. A csatlakozó sorkapocs dobozoktól a megfelelő keresztmetszetű tápkábelt (3 x 1,5 mm²) védőcsőben vezessük el a termosztátig vagy a villamos elosztó szekrényig. A fűtőkörök biztosításához mindig C karakterisztikájú kismegszakítókat szükséges használni. Előírás szerint 30mA-es áramvédő kapcsoló beépítése szükséges az elosztó szekrénybe (500 méterig összesített fűtőkörönként). Kb. Watt/m² kábelhosszúság m / padló / m² kábeltávolság 100mm 125mm 140mm 165mm 200mm 15mm kiegyenlítő réteg + járólap 15mm kiegyenlítő réteg + fa / laminált 30-50mm kiegyenlítő réteg + járólap 30-50mm kiegyenlítő réteg + fa / laminált A Raychem T2REFLECTA rendszer kiépítése További jelentős energia megtakarítás és gyors felfűtési idő érhető el az új T2REFLECTA rendszer beépítésével. A Reflecta egy speciális, gyárilag kikísérletezett hőszigetelt hőtükör lap, melybe 10 cm távolságonként gyárilag kialakított hornyok találhatóak az U-RD-B fűtőszalagok fektetéséhez. A fűtőszalag hurkok biztonságos fordításához a szintén gyárilag hornyolt Reflecta végelemeket kell használni. A Reflecta, lapos (13mm) kivitelének köszönhetően ideálisan alkalmazható meglévő burkolatok felújítása, illetve rosszul vagy egyáltalán nem hőszigetelt aljzatra történő fektetés esetén. A T2REFLECTA rendszer alkalmazható minden burkolattípus alá történő fektetéshez. A hőszigetelő lapok aljzathoz történő rögzítése történhet lecsavarozással, vagy a szerelőszint portalanítása után a T2Reflecta-A-Fix ragasztóval. Amennyiben a Reflecta lapokra járólap burkolat kerül, abban az esetben a lapok zsírtalanítása után használható a speciális összetételű T2Reflecta-S burkolatragasztó. Ha más gyártó burkolatragasztóját kívánják használni, akkor a lapokra zsírtalanítás után a megfelelő ragasztás érdekében fel kell kenni a T2Reflekta-P-Fix primer réteget.

5 Burkolat Teljesítmény Kábelhossz Kábeltávolság típusa (W / m²) (m / m²) (mm) 45 3,3 300 Járólap Pvc/Fa vagy 35 3,3 300 laminált parketta A Raychem T2RED rendszer vezérlése Kiegészítő padlófűtés beépítése esetén ajánlott a padlóhőmérséklet érzékelős és digitális R-TA termosztát alkalmazása, temperáló padlófűtésekhez javasolt a programozható digitális R-TC termosztát beépítése minden különálló helyiséghez. A Raychem önszabályozó fűtőszalag további felhasználási lehetőségei Mozgássérült rámpák és gépkocsi rámpák valamint járdák és lépcsők fagymentesítése. Vasúti váltók fagymentesítése. Hűtőházak talajfűtése. Eresz- és vápacsatornák, tetők fagymentesítése. Víz-, tüzivíz- és szennyvízvezetékek, tartályok fagymentesítése. Ipari technológiák kísérőfűtése Ex-s környezetben. Használati melegvízrendszerek hőntartása. Raychem Corporation P O L Y - N O R M KFT. 300 Constitution Drive 1077 Budapest Menlo Park, California USA Bethlen Gábor u

R EM2-CM fűtőszőnyeg kültéri burkolatok hó- és jégmentesítésére

R EM2-CM fűtőszőnyeg kültéri burkolatok hó- és jégmentesítésére R EM2-CM fűtőszőnyeg kültéri burkolatok hó- és jégmentesítésére Az EM2-CM állandó teljesítményű fűtőszőnyeg kifejezetten gépkocsi rámpák, járdák hó- és jégmentesítésére lett kifejlesztve. Az egyszerűen

Részletesebben

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK A készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el ezt

Részletesebben

1.1 3. GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK. Greentechnic ENERGIE Termodinamikus szolár HMV rendszer

1.1 3. GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK. Greentechnic ENERGIE Termodinamikus szolár HMV rendszer 3.gener áci ósszol árhasznál at i mel egví zr endszer ek 1.1 3. GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK Grc ENERGIE Termodinamikus szolár HMV rendszer A termodinamikus szolár rendszerek hasznosítják:

Részletesebben

Helytakarékos és rendkívül hatékony

Helytakarékos és rendkívül hatékony Süllyesztett központi porszívó Helytakarékos és rendkívül hatékony SINCE 1993 Keresd az újat, válaszd a legmodernebbet A Wolly süllyesztett központi porszívó család számos részletében megújúlt annak érdekében,

Részletesebben

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái A vizsgafeladat ismertetése: - Melegburkolatok készítéséhez szükséges anyagok, eszközök ismerete. - Melegburkolási technológiák ismertetése központi tételsor alapján. Amennyiben a tétel kidolgozásához

Részletesebben

Fûtõkábel rendszerek

Fûtõkábel rendszerek Fûtõkábel rendszerek Több, mint 10 éve Magyarországon! Tegye kényelmesebbé otthonát DEVI elektromos fûtõrendszerekkel, lépjen be a komfort új világába! A legkülönfélébb alkalmazásokra kínálunk egyszerû,

Részletesebben

Öntanuló Szobatermosztát

Öntanuló Szobatermosztát 2 264 Öntanuló Szobatermosztát 5 működési mód, fűtés/hűtés funkció, menü-rendszerű programozás az egygombos Push and Roll forgatógombbal REV23 Elemes tápellátású szobatermosztát Egyértelmű, grafikus menü;

Részletesebben

'L?j. számú előterjesztés

'L?j. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere Előterjesztés 'L?j. számú előterjesztés a Képviselő-testület részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat gazdasági társaságai

Részletesebben

VIESMANN VITOCELL-W. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-W

VIESMANN VITOCELL-W. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-W VIESMANN VITOCELL-W Tároló-vízmelegítő fali készülékekhez 80-300 liter űrtartalom Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben A dokumentum helye: Vitotec dosszié, 5. és 7. fejezet

Részletesebben

Kezelési útmutató az üzemeltető számára Logano G221

Kezelési útmutató az üzemeltető számára Logano G221 Szilárd tüzelésű kazán 6 720 809 698 (2014/03) HU Kezelési útmutató az üzemeltető számára Logano G221 Teljesítmény-tartomány 20 kw-tól 40 kw-ig Kezelés előtt figyelmesen olvassa el. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

Írta: Kovács Csaba 2008. december 11. csütörtök, 20:51 - Módosítás: 2010. február 14. vasárnap, 15:44

Írta: Kovács Csaba 2008. december 11. csütörtök, 20:51 - Módosítás: 2010. február 14. vasárnap, 15:44 A 21. század legfontosabb kulcskérdése az energiaellátás. A legfontosabb környezeti probléma a fosszilis energiahordozók elégetéséből származó széndioxid csak növekszik, aminek következmény a Föld éghajlatának

Részletesebben

minicool Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Használati utasítás 207.5368.08

minicool Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Használati utasítás 207.5368.08 minicool DS 200 DS 300 DS 400 DS 600 Tipus: DS20-60 Szabadonálló és aláépithető változat Használati utasítás HU 207.5368.08 Mielőtt a hűtőkészüléket üzembe helyezi, kérjük figyelmesen olvassa el ezt a

Részletesebben

Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz

Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz Kezelési utasítás Celsius Faelgázosító kazánokhoz 1 Kedves Vásárló! Ön egy Celsius Faelgázosító kazán fa tüzelésére alkalmas, melegvíz üzemő kazán tulajdonosa lett. Meggyızıdésünk, hogy jól választott,

Részletesebben

8. Energiatermelő rendszerek üzeme

8. Energiatermelő rendszerek üzeme Energetika 83 8. Energiatermelő rendszerek üzeme Az energia termelését (=átalakítását) műszaki berendezésekben valósítjuk meg. Az ember sütési-főzési feladatokra tűzhelyeket, fűtés biztosítására: kandallókat,

Részletesebben

Gépkönyv. A készülék típusa: Gyártási ideje: 4400 Nyíregyháza Derkovits út. 132-136 tel./fax: +3642341694 on-air@on-air.hu.

Gépkönyv. A készülék típusa: Gyártási ideje: 4400 Nyíregyháza Derkovits út. 132-136 tel./fax: +3642341694 on-air@on-air.hu. Gépkönyv A készülék megnevezése: Légiakadály-jelző készülék A készülék típusa: OL-108 Gyártási ideje: Gyártó: Gyári száma: ON-AIR Kft. 4400 Nyíregyháza Derkovits út. 132-136 tel./fax: +3642341694 on-air@on-air.hu

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-6-0035/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-6-0035/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-6-0035/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A TÜV Rheinland InterCert Kft. Termékek üzletág Terméktanúsító-hely (1132 Budapest, Váci út

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 21-003-5.1.1.2 (23) Munkaárok földkiemelése dúcolás nélkül, 2,0 m² szelvényig, III. talajosztály 1 m3............ 2 31-000-13.2 (69) Beton aljzatok, járdák bontása 10 cm vastagságig, kavicsbetonból,

Részletesebben

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/48 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást megindító

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK

TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK TERVEZÉSI SEGÉDLET PREFA TETŐFEDÉSI RENDSZEREK TETŐ HOMLOKZAT NAPELEM www.prefa.com TARTALOMJEGYZÉK TETŐFORMÁK ÁLLÓ TETŐABLAKOK / TETŐ HAJLÁSSZÖG SZERKEZETI FELÉPÍTÉS ALÁTÉTHÉJAZAT ÉS RÉTEGREND 7 KIALAKÍTÁSI

Részletesebben

Dee Fly szellőzés. Ragaszkodjon a komforthoz

Dee Fly szellőzés. Ragaszkodjon a komforthoz Dee Fly szellőzés Ragaszkodjon a komforthoz Dee Fly és Minigaine Könnyű telepítés és használat! A hővisszanyerős rendszer a nappaliba és a hálószobákba juttatja a friss levegőt, és a WC-ből, a fürdőszobákból

Részletesebben

1 HH Builder Kft. Lakásfelújítás specialista

1 HH Builder Kft. Lakásfelújítás specialista 1 Árajánlat a '' címen található ingatlanhoz! Kedves, köszönjük hogy bizalmat szavazott, és ajánlatot kér tőlünk is. Büszkén mondhatjuk magunkról, megannyi elégedett ügyféllel a hátunk mögött, hogy a lakásfelújítás

Részletesebben

Tangó+ kerámia tetõcserép

Tangó+ kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TANGÓ+ alapcserép,-0, db / m TANGÓ+ szellőzőcserép TANGÓ+ hófogócserép db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TANGÓ+ jobbos szegőcserép,-,0

Részletesebben

Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház

Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház MŰSZAKI LEÍRÁS Érd Ilona köz 4. 23183/5 Ikerház Alapterület: Földszint: Nettó 108 m2 (terasz és kocsi beálló 50%-ban számítva) Nettó terület: 50,51 m2 Terasz terület 13,10 m2 Fedett és oldalról zárt gépkocsi

Részletesebben

"Sportöltöző és a Haller Kúria II. felújítása" tárgyú eljárás eredménytájékoztatója

Sportöltöző és a Haller Kúria II. felújítása tárgyú eljárás eredménytájékoztatója "Sportöltöző és a Haller Kúria II. felújítása" tárgyú eljárás eredménytájékoztatója Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/94 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel

SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel SA-SOLAR02, SOLAR10, SOLAR20 napelem modul intelligens akkumulátor töltővel Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.1. HUN A specifikációk előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak! FIGYELEM!

Részletesebben

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Régi új lehetőség megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtésihűtési

Részletesebben

Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail.

Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail. Beruházó: Záveczki Zoltán tel: 06-30/645-01-26 email: zzoltan@t-email.hu Műszaki információk: Czövek Béla 06-70/411-28-99 fondiker@gmail.com Telek területe összesen: 816m2 amire egy ikerház épül. Az első

Részletesebben

Csomagológép ismertető

Csomagológép ismertető ST98-600 Csomagológép ismertető TARTALOM: A GÉP LEÍRÁSA ÉS ISMERTETÉSE ALAPRAJZI MÉRETEK TECHNIKAI ADATOK AZ ALAPGÉP ÉS A RENDELHETŐ KIEGÉSZÍTÉSEK Sealed Air Magyarország Kft. H-2367 ÚJHARTYÁN Amerikai

Részletesebben

Beüzemelési és használati útmutató Jótállási jegy Indirekt tárolók (csőkígyóval) Függőleges, álló típus SGW(S) SLIM

Beüzemelési és használati útmutató Jótállási jegy Indirekt tárolók (csőkígyóval) Függőleges, álló típus SGW(S) SLIM Gyártási szám:... KJ... Gyártás dátuma:... 30 éve a piacon Carnivon Kft. HU-2151 Fót, Keleti M. u. 12 Tel. (06) 70 3636-442, Fax: +36 27 565-818 info@galmet.co.hu, www.galmet.co.hu SZERVIZ: (06) 27 358-297

Részletesebben

4. ÉPÍTMÉNY TÉTELES KÖLTSÉGBECSLÉSE

4. ÉPÍTMÉNY TÉTELES KÖLTSÉGBECSLÉSE 4. ÉPÍTMÉNY TÉTELES KÖLTSÉGBECSLÉSE 2014/15-2-É-06 Megrendelő: SZENT ISTVÁN EGYETEM YBL MIKLÓS ÉPÍTÉSTUDOMÁNYI KAR ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS SZERVEZÉS SZAKIRÁNY Vállalkozó: Vedres Béla Készült: 2014/15 2. félév

Részletesebben

III GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK

III GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK III GENERÁCIÓS SZOLÁR HASZNÁLATI MELEGVÍZ RENDSZEREK Nap-Energy 1075 HU-Budapest Dohany utca 16-18 Nyitva tartás: Iroda H-P: 10-18-ig GSM: +36 30 892 4158 Tel: +36 1 287 8240 Fax: +36 1 287 8241 Email:

Részletesebben

ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK

ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK A termék megnevezése: Budai Elektromechanikai Kft. ÖNÁLLÓAN TELEPÍTHETİ, SZABADTÉRI ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK A termék gyártója: A termék forgalmazója: BUDAI ELEKTROMECHANIKA KFT. JEAN MÜLLER

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 7 747 00 099 03/2004 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logalux L35 200 tároló melegvíz termelő A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ez a termék szerkezetét

Részletesebben

flexotherm Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VWF 57/4 VWF 87/4 VWF 117/4 VWF 157/4 VWF 197/4

flexotherm Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VWF 57/4 VWF 87/4 VWF 117/4 VWF 157/4 VWF 197/4 Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató flexotherm VWF 57/4 VWF 87/4 VWF 117/4 VWF 157/4 VWF 197/4 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH erghauser Str. 40 D-42859

Részletesebben

Napenergia-hasznosítási rendszerek

Napenergia-hasznosítási rendszerek Napenergia-hasznosítási rendszerek 1. Napenergia-hasznosítási rendszerek 2. Termékek - Minőségbiztosítás 3. Napkollektorok 4. Tartályok 5. A szükségletek becslése 6. Szolár Rendszerek - Termoszifon Rendszer

Részletesebben

DT7001. Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó. Kezelési útmutató

DT7001. Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó. Kezelési útmutató Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó Kezelési útmutató - Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Az Ön biztonsága

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉK ADATLAP ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉKLEÍRÁS A egykomponensű, polimerrel módosított, szivattyúzható, önterülő cementkötésű aljzatkiegyenlítő, beltéri aljzatok

Részletesebben

Waterair Wi-Fi h szivattyúk Szerelési útmutató 1./14 oldal 2014. fejlesztés

Waterair Wi-Fi h szivattyúk Szerelési útmutató 1./14 oldal 2014. fejlesztés Waterair Wi-Fi h szivattyúk Szerelési útmutató 1./14 oldal 2014. fejlesztés Tartalomjegyzék 1 A h szivattyú helye 2 1.1 A talapzat... 2 1.2 Betartandó minimális távolságok... 3 1.3 Távolság a medencét

Részletesebben

PROJEKT: AZ ANGOL NYELVET EMELT SZINTEN OKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA projekt ÉPÍTTETŐ:

PROJEKT: AZ ANGOL NYELVET EMELT SZINTEN OKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA projekt ÉPÍTTETŐ: Az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola épületenergetikai felújítása 1046 Budapest, Fóti út 66. és 75214/4 helyrajzi szám alatti ingatlan PROJEKT: AZ ANGOL NYELVET EMELT SZINTEN OKTATÓ ÁLTALÁNOS

Részletesebben

TN 230 V. Trumaventfúvóberendezés TEB 12 V. meleg levegő elosztásához és szellőztetéshez. Használati utasítás TEB 12 V TN 230 V

TN 230 V. Trumaventfúvóberendezés TEB 12 V. meleg levegő elosztásához és szellőztetéshez. Használati utasítás TEB 12 V TN 230 V fúvóberendezés Használati utasítás Üzembe helyezés előtt feltétlenül olvassa át a használati útmutatót! A járműtartó arra szolg ál, hogy a gép kezelését rendesen el lehessen végezni Javításokat csak szakember

Részletesebben

Új módszer a lakásszellőzésben

Új módszer a lakásszellőzésben 1 Csiha András okl. gépészmérnök, főiskolai docens Debreceni Egyetem AMTC Műszaki Kar Épületgépészeti Tanszék etud.debrecen@chello.hu Új módszer a lakásszellőzésben FluctuVent váltakozó áramlási irányú,

Részletesebben

Ter vezési segédlet SD ÖNTÖTTVAS TAGOS ÁLLÓKAZÁNOK, HŐKÖZPONTOK

Ter vezési segédlet SD ÖNTÖTTVAS TAGOS ÁLLÓKAZÁNOK, HŐKÖZPONTOK A S O H A K I N E M H U L O K A P C S O L A T Ter vezési segédlet SD ÖNTÖTTVAS TAGOS ÁLLÓKAZÁNOK, HŐKÖZPONTOK Tervezési segédlet SD ÖNTÖTTVAS TAGOS ÁLLÓKAZÁNOK, HŐKÖZPONTOK Forgalmazó: Vaillant Saunier

Részletesebben

Truma CP plus. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal

Truma CP plus. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal Truma CP plus Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal Truma CP plus kezelőegység Tartalomjegyzék Használati utasítás Alkalmazott jelölések... 3 Rendeltetés...

Részletesebben

Szerelési, üzemeltetési útmutató

Szerelési, üzemeltetési útmutató PULSER triak szabályzó egy- vagy kétfázisú elektromos fűtőelemek folyamatos teljesítmény szabályozására Szerelési, üzemeltetési útmutató ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A PULSER egy-, vagy két-fázisú elektromos fűtőelemek

Részletesebben

A kompakt szennyvíztisztító berendezések gyártója

A kompakt szennyvíztisztító berendezések gyártója A kompakt szennyvíztisztító berendezések gyártója BIOROCK? Alapítva: 1988 Magántulajdonban lévő cég Saját rotációs öntőüzem (2 gép, 15.000L kapacitásig) Saját összeszerelő üzem Luxemburgban Leányvállalatok

Részletesebben

Épületgépészeti. és épületvillamossági szakági munkarész Bábszínház az alsógödi Szakáts-kertben. Kohout Dávid. Komplex 2 Tervezıi szakirány

Épületgépészeti. és épületvillamossági szakági munkarész Bábszínház az alsógödi Szakáts-kertben. Kohout Dávid. Komplex 2 Tervezıi szakirány Épületgépészeti és épületvillamossági szakági munkarész Bábszínház az alsógödi Szakáts-kertben Kohout Dávid Komplex 2 Tervezıi szakirány Épületgépészet konzulens: Dr. Palócz Miklós Épületvillamosság konzulens:

Részletesebben

7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló

7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló 7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló 7.1. Áttekintés Igény esetén a tároló szállítható egy polipropilén rétegelválasztó lemezzel, mely segítségével a fels és az alsó tárolótartomány termikus

Részletesebben

(EGT vonatkozású szöveg) (2010/C 71/02)

(EGT vonatkozású szöveg) (2010/C 71/02) 2010.3.19. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 71/17 A Bizottság közleménye a meghatározott feszültséghatáron belüli használatra tervezett elektromos berendezésekre vonatkozó tagállami jogszabályok összehangolásáról

Részletesebben

G-OLD Infrapanel. az Ön otthonának melegéért!

G-OLD Infrapanel. az Ön otthonának melegéért! Egészség Melegség Minőség 10 év garancia G-OLD G-OLD Infrapanel Infrapanel az Ön otthonának melegéért! Mivel fűtsük otthonunkat Az Infrafűtés működése Az alkalmazás lehetőségei Mitől takarékos ez a rendszer

Részletesebben

Nagyteljesítményű rögzítőelem ragasztó

Nagyteljesítményű rögzítőelem ragasztó Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2008.12.22. Verziószám: 04 Sika AnchorFix -2 Nagyteljesítményű rögzítőelem ragasztó Termékleírás Oldószer- és sztirolmentes, epoxi-akrilát bázisú, kétkomponensű rögzítőelem

Részletesebben

Szóbeli vizsgatantárgyak

Szóbeli vizsgatantárgyak Szóbeli vizsgatantárgyak 1. Magasépítéstan 2. Szilárdságtan 3. Szervezési és vállalkozási ismeretek Megjegyzések: 1. A Magasépítéstan vizsgatantárgy szóbeli tételei szóban és vázlatrajzokkal megválaszolható

Részletesebben

ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK

ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK A termék megnevezése: Budai Elektromechanikai Kft. ÖNÁLLÓAN TELEPÍTHETİ, SZABADTÉRI ÁRAMVÁLTÓS FOGYASZTÁSMÉRİ SZEKRÉNYEK A termék gyártója: TTK sorszáma: BUDAI ELEKTROMECHANIKA KFT. / EMITER SP. J. 09/2-8.2

Részletesebben

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére Mapecem Pronto Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére EN 13813 SZERINTI BESOROLÁS A Mapecem Pronto felhasználásával

Részletesebben

devireg 850 Szerelési utasítások

devireg 850 Szerelési utasítások HU devireg 850 Szerelési utasítások Svensk Dansk Finsk Norsk 1 Tartalom: 1. Szerelési utasítások.................................... 1.a. Az érzékelőket tartó tokok elhelyezése............... 1.b. Az érzékelő

Részletesebben

SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/

SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/ SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/ AUTOMATIKUS MONOBLOKK GÁZ- ÉS OLAJ ALTERNATÍV ÉGŐ GÉPKÖNYV Tüzeléstechnikai Kft. Nyilvántartási szám: 503 / 0095(2) MSZ EN ISO 9001:2001 (ISO

Részletesebben

Energetikai minőségtanúsítvány összesítő

Energetikai minőségtanúsítvány összesítő Energetikai minőségtanúsítvány 1 Energetikai minőségtanúsítvány összesítő Épület: Megrendelő: Tanúsító: Kovács Pál és Társa. Kft. 06-1-388-9793 (munkaidőben) 06-20-565-8778 (munkaidőben) Az épület(rész)

Részletesebben

Öntanuló szobatermosztát

Öntanuló szobatermosztát 2 214 REV200.03RF REV200S.03RF REV-R.03/1 REV-R.03S/1 REV200RF/SE REV200SRF/SE Öntanuló szobatermosztát REV200../SE Háttérvilágított, érintőképernyős szobatermosztát, raádiófrekvenciás összeköttetéssel,

Részletesebben

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6207-11 Légtechnikai rendszerszerelői feladatok

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6207-11 Légtechnikai rendszerszerelői feladatok Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6207-11 Légtechnikai rendszerszerelői feladatok Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 6207-11/2 Klíma- és légtechnikai szerelési

Részletesebben

Nagykanizsa Tripammer u. 1. 3475 hrsz. alatti Ravatalozó épület felújítása, belső építészeti munkái és térburkolat felújítása - eredmény

Nagykanizsa Tripammer u. 1. 3475 hrsz. alatti Ravatalozó épület felújítása, belső építészeti munkái és térburkolat felújítása - eredmény Nagykanizsa Tripammer u. 1. 3475 hrsz. alatti Ravatalozó épület felújítása, belső építészeti munkái és térburkolat felújítása - eredmény Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/109 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

Kazánkiválasztás. 1. számú fólia 2010.06. hó. Buderus Akadémia 2011: Kazánházak: Kazánkiválasztás. Buderus F téstechnika Kft. Minden jog fenntartva!

Kazánkiválasztás. 1. számú fólia 2010.06. hó. Buderus Akadémia 2011: Kazánházak: Kazánkiválasztás. Buderus F téstechnika Kft. Minden jog fenntartva! Kazánkiválasztás 1. számú fólia A metán égése H H C H H O O O O O C O H O H H O H CH 4 + 2 O 2 CO 2 + 2H 2 O + Metán Oxigén Széndioxid Vízg z érték (földgáz) (leveg ) (alsó f érték) A keletkez vízg z is

Részletesebben

Kik vagyunk mi. Gőz előállítása 2 TERMÉKKATALÓGUS

Kik vagyunk mi. Gőz előállítása 2 TERMÉKKATALÓGUS TERMÉKKATALÓGUS Kik vagyunk mi SZAKÉRTŐK Az Önök egyedi légnedvesítési igényeinek megfelelő párásítási rendszereket tervezünk és gyártunk. A légnedvesítés szakértőiként szereztünk hírnevet azzal, hogy

Részletesebben

BM Kezelőegység. Szakkereskedők részére Szerelési útmutató

BM Kezelőegység. Szakkereskedők részére Szerelési útmutató Szakkereskedők részére Szerelési útmutató BM Kezelőegység Wolf Kft. Postafiók 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 www.wolf-heiztechnik.de Cikkszám: 3062610_201208 Változtatás joga fenntartva HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva

Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/116 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal Családi házak utólagos hőszigetelése ROCKWOOL kőzetgyapottal 1 Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt! A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy családi ház élet tartama során többszörösen

Részletesebben

HOMLOKZATBURKOLATOK 2/a

HOMLOKZATBURKOLATOK 2/a Dr. Hunyadi Zoltán ÉPÜLETSZERKEZETTAN 3 HOMLOKZATBURKOLATOK 2/a www.epszerk.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék BURKOLATOK FELOSZTÁSA 1.

Részletesebben

Kezelési- és szerelési útmutató. Semiatek Condens 24 Semiatek Condens 28

Kezelési- és szerelési útmutató. Semiatek Condens 24 Semiatek Condens 28 Kezelési- és szerelési útmutató Semiatek Condens 24 Semiatek Condens 28 HU 1 Olvassa el!...5 2 Az Ön készülékének bemutatása...5 3 Termék dokumentumai...5 4 Biztonság...6 4.1 Mit kell tennie, ha gázszagot

Részletesebben

Szerelési és kezelési utasítás. WAC 300, WAC 400 és WAC 500 vízmelegítők 83252712 1/2011-12

Szerelési és kezelési utasítás. WAC 300, WAC 400 és WAC 500 vízmelegítők 83252712 1/2011-12 83252712 1/2011-12 1 Üzemeltetési tanácsok... 5 1.1 Üzemeltetői útmutató... 5 1.1.1 Szimbólumok... 5 1.1.2 Célcsoport... 5 1.2 Szavatosság és jótállás... 6 2 Biztonság... 7 2.1 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

ComfortLine kondenzációs falikazánok

ComfortLine kondenzációs falikazánok Műszaki dokumentáció ComfortLine kondenzációs falikazánok CGB-2(K) CGW-2 CGS-2 CSZ-2 ComfortLine kondenzációs falikazánok ComfortLine kondenzációs falikazánok CGB-2 Oldal 3 CGB-2(K) Oldal 4 CSW-120 Oldal

Részletesebben

1. A Nap, mint energiaforrás:

1. A Nap, mint energiaforrás: A napelem egy olyan eszköz, amely a nap sugárzását elektromos árammá alakítja át a fényelektromos jelenség segítségével. A napelem teljesítménye függ annak típusától, méretétől, a sugárzás intenzitásától

Részletesebben

8. Ismertesse a pecsenye-csirke elıállítás technológiáját!

8. Ismertesse a pecsenye-csirke elıállítás technológiáját! 8. Ismertesse a pecsenye-csirke elıállítás technológiáját! 1. A fajta, hibrid megválasztása Fajták: Fehér cornish: Amerikai Egyesült Államokban tenyésztették ki. A fajta, mint apai keresztezési partner,

Részletesebben

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL atmocraft VK 654/9 654/9 HU; PL Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmocraft Gázüzemű fűtőkazán HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz........ 3. A dokumentumok

Részletesebben

Kötelezettségvállalást előkészítő: Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.

Kötelezettségvállalást előkészítő: Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. í^ Ügyiratszám: 995/017/2013 C-2013-00132/G01 3.sz. melléklet 2013 JÚL 19. Ügyintéző: Nagy Tamás (469-81-95) Kötelezettségvállalást előkészítő: Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. A szerződés

Részletesebben

33 582 03 1000 00 00 Burkoló Burkoló 33 582 03 0100 31 03 Parkettás Burkoló

33 582 03 1000 00 00 Burkoló Burkoló 33 582 03 0100 31 03 Parkettás Burkoló Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T

T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T Alulírott Farkas Károly a 37/2007 (XII.13) ÖTM rendelet alapján kijelentem, hogy Kariusz Jakab megrendelésére a 2040 Budaörs, Semmelweis u. 27, hrsz.: 2817/2 számú

Részletesebben

ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK

ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK Comfort és Basic változatok SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 2013.09.02. TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1. TULAJDONSÁGOK... 4 1.1 A ColdAIR típusú, evaporatív hűtőberendezés...

Részletesebben

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Hasábfa elégetésére szolgáló faelgázosító kazán 25 40 kw

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Hasábfa elégetésére szolgáló faelgázosító kazán 25 40 kw VIESANN VITOLIGNO 100-S Hasábfa elégetésére szolgáló faelgázosító kazán 5 40 kw űszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOLIGNO 100-S Típus: VL1A Faelgázosító kazán max.

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Ügyiratszám: 95451-1-11/2013. Tárgy: Lakitelek Népf iskola Alapítvány Ügyintéz : dr. Joó Anikó / R.P. el zetes vizsgálat Lovrityné

Részletesebben

FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15

FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15 THONAUER Kerskedelmi és Szerviz Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 14.-16. Tel: (+36 23) 457-003 Fax: (+36 23) 457-004 E-mail: info@th-energia.hu FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15 Hűtő- Fűtő Panelek FŰTŐ-HŰTŐ

Részletesebben

ACCESS h szivattyúk Szerelési és kezelési útmutató 1./14 oldal

ACCESS h szivattyúk Szerelési és kezelési útmutató 1./14 oldal ACCESS h szivattyúk Szerelési és kezelési útmutató 1./14 oldal 1 A h szivattyú használata 2 1.1 A kezel felület bemutatása... 2 1.2 A kezel felület használata... 2 1.3 Be- és kikapcsolás... 3 1.4 A h mérséklet

Részletesebben

Vízellátás-Csatornázás. Összeállításnál felhasznált anyagok, előadások készítői:kónya T. (DE MK) Szikra Cs. (BME)

Vízellátás-Csatornázás. Összeállításnál felhasznált anyagok, előadások készítői:kónya T. (DE MK) Szikra Cs. (BME) Vízellátás-Csatornázás Összeállításnál felhasznált anyagok, előadások készítői:kónya T. (DE MK) Szikra Cs. (BME) Vízellátó rendszerek Rendszer megtáplálása szerint lehet: -atmoszférikus magastartályos

Részletesebben

VIESMANN. Szervizre vonatkozó utasítás VITOLIGNO 100-S. a szakember részére

VIESMANN. Szervizre vonatkozó utasítás VITOLIGNO 100-S. a szakember részére Szervizre vonatkozó utasítás a szakember részére VIESMANN Vitoligno 100-S Típus: VL1A Faelgázosító kazán max. 50 cm hosszúságú hasábfa elégetésére VITOLIGNO 100-S 12/2008 Kérjük, őrizze meg! Biztonságtechnikai

Részletesebben

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz EMELTSZINTŰ FŰTÉSKÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz Általános leírás: Az áttervezésre

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.01. Iktatószám: 3598/2016 CPV Kód: 45000000-7 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.04.01. Iktatószám: 3598/2016 CPV Kód: 45000000-7 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata NYDOP-3.1.1/B2-13-k2-2013-0004 Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon számú pályázat keretében kivitelezési munkák szociális bérlakások kialakítása - 1. rész tájékoztató a 3. sz. módosításról

Részletesebben

Energetikai minőségtanúsítvány összesítő

Energetikai minőségtanúsítvány összesítő Energetikai minőségtanúsítvány 1 Energetikai minőségtanúsítvány összesítő Épület Épületrész (lakás) Megrendelő Polgármesteri Hivatal 3350. Kál szent István tér 2 Teljes épület Kál Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

HS-DN50 és HS-DN65 mérıkarimára szerelt hıérzékelı

HS-DN50 és HS-DN65 mérıkarimára szerelt hıérzékelı Mőszaki leírás HS-DN50 és HS-DN65 mérıkarimára szerelt hıérzékelı A berendezés benzin- vagy olajtartályok külsı palástjának belsı oldalán fellépı hımérséklet határ túllépés figyelésére szolgál. A berendezést

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 HBM-4 típusú horizontális, CNC fúró-marómű

Részletesebben

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS. Fa elgázosító kazán

HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS. Fa elgázosító kazán HASZNÁLATI, SZERELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS Fa elgázosító kazán ATTACK DP- Fa elgázosító kazán Fontos tudnivalók - A készülék beüzemelését, az elsı befőtést és a felhasználó betanítását a szervizesnek

Részletesebben

Hidegburkolási feladatok a tervezéstől a megvalósításig. Képzés kódja: HI-A3 Verziószám: 1.0 Készült: 2010.12.20.

Hidegburkolási feladatok a tervezéstől a megvalósításig. Képzés kódja: HI-A3 Verziószám: 1.0 Készült: 2010.12.20. Hidegburkolási feladatok a tervezéstől a megvalósításig Képzés kódja: HI-A3 Verziószám: 1.0 Készült: 2010.12.20. 1 Bevezető Időbeosztás Kiosztandó dokumentumok Mobiltelefon Ne habozz - kérdezz!? 2011.06.20.

Részletesebben

VELUX fénycsatorna Természetes fény ablak nélküli terekbe

VELUX fénycsatorna Természetes fény ablak nélküli terekbe VELUX fénycsatorna Természetes fény ablak nélküli terekbe Egy lámpa, amelyben a Nap a villanykörte Bevezeti a fényt zárt, sötét helyiségekbe Kb. 6 m²-t világít meg A fény 98%-át továbbítja Nappal több

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

Követelmények. Vizsgálat

Követelmények. Vizsgálat Bónusz János A hidegfényű fénycsöves lámpatestek tűzveszélyességéről A hidegfényű fénycsöves lámpatestek vizsgálatára került sor annak megállapítására, hogy mennyire jelentenek tűzveszélyt normál üzemben.

Részletesebben

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmomag MAG 4-0/ GX/XI, MAG mini -0/ GX/XI HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid

Részletesebben

Kandalló - egy kicsit részletesebben

Kandalló - egy kicsit részletesebben Ezen az oldalon a kandalló egyik ma már széles körben elterjedt típusával, a kályhacsempével körbeburkolt, találó elnevezésű un."csempekandallóval", annak felépítésével, tulajdonságaival foglalkozunk.

Részletesebben

charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o.

charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o. charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o. Zsindelyformák, hódfarkú zsindely kit zése és kezd sor elhelyezése. 998 990 8 1 000 125 750 125 330 142 52 136 58 84 52 136 330 333 142 191 192 141 333 8 4 190 8 190

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI ADATLAP Építtető neve: Ingatlan helyrajzi száma: Ingatlan címe, jellege:... Lakáscél: bővítés építés

KÖLTSÉGVETÉSI ADATLAP Építtető neve: Ingatlan helyrajzi száma: Ingatlan címe, jellege:... Lakáscél: bővítés építés KÖLTSÉGVETÉSI ADATLAP Építtető neve: Ingatlan helyrajzi száma: Ingatlan címe, jellege:... Lakáscél: bővítés építés Munkanemek és munkafolyamatok megnevezése (csak az elvégzett vagy tervezett munkák adatait

Részletesebben

Hőmérő Fluke 561. Használati utasítás

Hőmérő Fluke 561. Használati utasítás Hőmérő Fluke 561 Használati utasítás Biztonság Figyelmeztetés A figyelmeztetés feltételekről és tevékenységekről szól, amelyek veszélyesek lehetnek a felhasználó részére. Áramütés és egyéb sérülés elkerülése

Részletesebben

Háztartási berendezések

Háztartási berendezések 5 Háztartási berendezések Háztartástechnika...................................................... 249, 250 Termosztátok - különböző gyártók............................................. 246 Termosztátok

Részletesebben

FAIPARI CÉLVIZSGÁLAT. Példatár. Általános munkavédelmi követelmények. Munkahelyek kialakításának általános követelményei

FAIPARI CÉLVIZSGÁLAT. Példatár. Általános munkavédelmi követelmények. Munkahelyek kialakításának általános követelményei FAIPARI CÉLVIZSGÁLAT Példatár Általános munkavédelmi követelmények Munkahelyek kialakításának általános követelményei Pozitív példák: Védőital biztosítása a munkavállalók számára Pozitív példa a megfelelő

Részletesebben

Mûszaki dokumentáció. Levegõ/víz üzemû split hõszivattyú BWL-1 S(B)-07/10/14

Mûszaki dokumentáció. Levegõ/víz üzemû split hõszivattyú BWL-1 S(B)-07/10/14 Mûszaki dokumentáció Levegõ/víz üzemû split hõszivattyú BWL-1 S(B)-07/10/14 Wolf levegõ/víz üzemû split hõszivattyúk a Wolf levegõ/víz üzemû split hõszivattyúk akár a hõmennyiség 80%-át is kinyerhetik

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben