Számvetés az MKP-többségű Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat 2006 és 2010 között végzett tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Számvetés az MKP-többségű Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat 2006 és 2010 között végzett tevékenységéről"

Átírás

1

2 Számvetés az MKP-többségű Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat 2006 és 2010 között végzett tevékenységéről Mielőtt az új évtizedbe lépünk, úgy tisztességes, hogy számot adjunk az előző évtized utolsó négy évében elvégzett sokrétű munkánkról. Az alábbi összefoglaló képet ad arról, hogy bőven van miről beszámolni választóinknak. Az Önök négy évvel ezelőtti szavazatainak köszönhetően a városi képviselő-testület döntő többségét a most záruló választási időszakban a Magyar Koalíció Pártjának jelöltjei alkották. Az energiákat szétforgácsoló pártcsatározások helyett a célok közös megvalósítását megkönnyítő együttműködés jegyében dolgozott a városi önkormányzat. Közös célunk csakis egy lehetett: egy olyan polgárközpontú, lakható, szerethető város, pezsgő társadalmi és kulturális élettel, színvonalas sportrendezvényekkel, amelynek folyamatos fejlesztése egy világos jövőkép és átfogó stratégia mentén valósul meg. Új kihívások Új lendület!

3 Lakossággal való kommunikáció Az információ ma érték. Különösen fontos, hogy a közvetlen környezetünkben történő eseményekről a lakosság tájékozott legyen. Ezért próbáltunk létrehozni olyan csatornákat, amelyeken keresztül könnyen, gyorsan és szakszerűen lehet eljuttatni az információkat. Központi ügyfélszolgálati iroda: Lehetővé vált, hogy a lakosok egy helyen, gyorsan és szakszerűen intézzék hivatalos ügyeiket. Városi honlap: Naprakész és nyílt tájékoztatást ad a városi hivatal legfontosabb döntéseiről, az önkormányzat munkájáról és az aktuális történésekről. A Dunainfo honlapján lehetőség nyílik arra, hogy a helyi vállalkozók információkat közöljenek cégeikről. Média: A Dunaszerdahelyi Hírnök és a DSTV minden háztartásba eljuthat immár az internet segítségével. Lakossági fórumok: A lakossági fórumok teret adnak a lakossággal való közvetlen kapcsolattartásra, ahol elmondhatják kéréseiket, észrevételeiket és javaslataikat. Lakossági fórumut tartottunk Ollétejedben és Sikabonyban. Fórumon beszélgettünk a helyi vállalkozókkal, a lakóbizalmikkal és a garázstulajdonosokkal. Céljaink dióhéjban A folyamatosan frissülő városi honlap. Minőségi és szakszerű ügyintézés a városházán. A nyilvánosság rugalmas és hiteles tájékoztatása a városi médiák révén a lakosságot érintő közérdekű döntésekről és a városban történtekről. Lakossági fórumok rendszeresítése az egyes városrészekben. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

4 Otthonteremtés és a lakhatási körülmények javítása Az utóbbi években Európa-szerte megfigyelhető folyamat, hogy a lakosság már nem költözik nagy számban a városokba, hanem éppen ellenkezőleg, inkább a városokból költöznek ki az emberek a környező településekre. Ez a jelenség Dunaszerdahelyen is tetten érhető, ahol kis mértékben ugyan, de évről évre csökken a lakosság száma. Szeretnénk megállítani, vagy legalább lassítani ezt a folyamatot. Emiatt, valamint a régebbi lakótömbökben lakók életkörülményeinek javítása érdekében az elmúlt négy évben az alábbi lépéseket foganatosítottuk: Családi házak: Családi házas övezet kialakítását támogattuk a Hypernova mögötti területen, továbbá elősegítettük a Szabó Gyula Alapiskola mögötti családi házas övezet megépítését. Lakóparkok: Lakópark kialakítását segítettük a Bősi út bal oldalán, támogattuk a keleti lakótelepen lévő Zsigmond király lakópark megépülését, valamint a Kertváros lakópark létrehozását segítettük Sikabony városrészben. Új utcák: A Nyugat lakótelep mögött két utcát hoztunk létre családi házak építésére. Elsősorban infrastrukturális beruházásokkal segítettük az említett építkezéseket. Új kihívások Új lendület!

5 Mában a holnapért! Bérlakások: 18, egyenként 54 négyzetméteres bérlakást adtunk át a Kukučín utcában, ahol két társasház tetőterét építettük be. Panelprogram: Sikeres panelprogramot indítottunk el, amely a lakótömbök utólagos szigeteléséhez és felújításához nyújt pénzbeli támogatást. Az elmúlt négy évben 40 ház esetében járultunk hozzá e munkálatokhoz, évente csaknem 100 ezer euróval. Céljaink dióhéjban A családiház-telkek beépítése. A belvárosi lakóépületek tetőtereinek beépítése és lakások kialakítása fiatal családoknak. A Lőrincz Gyula utcai 2134 es számú lakótömb felújítása és lakhatóvá tétele. Startlakások építése a Sport utcában. Új családiház-övezetet létesítése Ollétejed városrészben. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

6 Városfejlesztés és idegenforgalom Dunaszerdahely dinamikusan fejlődő város. Ezt a fejlődést a városlakók is érzékelhetik, de elsősorban azok számára szembetűnő, akik időről időre érkeznek látogatóba városunkba. Célunk, hogy Dunaszerdahely lakosai és a hosszabbrövidebb időre érkező vendégek egyaránt jól érezzék magukat a Csallóköz központjában. Thermalpark: Folytattuk a termálfürdő modernizációját. Felújítottuk a fürdő gyógyvizes körmedencéjét és kiúszós részt építettünk hozzá. Ezzel befejeződött a fedett rész kiépítése, ennek köszönhetően a termálfürdő már egész évben teljes intenzitással üzemel. Elvégeztük a kinti medencék karbantartását, és szépítettük a környezetet. Nyáron sport- és kulturális attrakciókkal szórakoztattuk a vendégeket. Propagáció: Rendszeresen részt vettünk idegenforgalmi szakkiállításokon Pozsonyban és Brünnben. Létrehoztuk a Turisztikai Információs Irodát, amely információkat nyújt a Csallóközbe látogató vendégeknek a régió látványosságairól, rendezvényeiről és a szolgáltatásokról. Új kihívások Új lendület!

7 Mában a holnapért! Szolgáltatások: Az elmúlt választási ciklusban üzlet- és szórakoztató központok létesültek (MAX, Family Center, TESCO, Mountfield, NAY, Euronics), bővítve ezzel a vásárlási és a szórakozási lehetőségeket. Többfunkciós létesítmények, egészségközpontok, éttermek, kávéházak és egyéb szolgáltatási egységek biztosítják, hogy Dunaszerdahely ténylegesen a régió központja legyen. Céljaink dióhéjban A belváros és a többi városrész kiegyensúlyozott, arányos fejlesztése. A sikeres panelprogram folytatása, kiemelt figyelmet szentelve a Vámbéry téren lévő lakótömbök külső felújításának. A Városi Művelődési Központ előtti tér felújításának befejezése, amely kulturális rendezvények és a pihenés szigete lesz. A városi tulajdonú termálfürdő további korszerűsítése, a szabadtéri létesítmények felújítása és a tó környékének kihasználása. EU-s források lehívása városunk fejlesztése érdekében a PRO COMITATU és az ARRABONA Európai Területi Együttműködési Csoportosulás keretében, Dunaszerdahely tagságából eredően. Regionális idegenforgalmi iroda létrehozása, amely információkkal látja el a Csallóközbe látogató turistákat a nevezetességeket, a sport-és kulturális rendezvényeket, a szálláslehetőségeket és egyéb szolgáltatásokat illetően. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

8 Közlekedés, úthálózat és parkolási helyzet A forgalmi dugók manapság a nagyvárosok életének megszokott jelenségei közé tartoznak. Egyre inkább motorizált világunkban ez a probléma a kisebb városokban, így Dunaszerdahelyen is gondot okoz. Egy-egy családban nem ritka a két-három autó, emiatt sűrű a forgalom és parkolási nehézségek jelentkeznek. Az elmúlt választási ciklusban e problémák enyhítésén is fáradoztunk. Megyei utak: Az úthálózat esetében az állagmegőrzés mellett főbb útvonalakat, utcákat és járdákat újítottunk fel. Új útburkolatot kapott a város összes megyei fenntartású útja, összesen 2,4 millió euró értékben, csaknem 14 kilométer hosszan. Megújult a Fő utca, a Nagyabonyi út, a Komáromi út, a Karcsai út, a Bősi út, a Kisudvarnoki út, a Jesenský utca és a Pozsonyi út. Városi utak: Felújítást végeztünk a városi fenntartású utakon is, például a Sikabonyi út, a Kulacs, a Sládkovič, a Duna, a Szent György, a Partizán, a Rózsa, a Bacsák, a Kondé püspök, a Štúr, a Tábor, a Kertész, a Szövetkezeti, a Kossuth Lajos, a Liszt Ferenc, a Madách, a Hviezdoslav, a Kis és a Rövid utcákban. A Béke és a Fürdő utcában járdákat újítottunk fel. Útépítés: Bekötő utat építtettünk a Sládkovič utca és a Szent István tér között, valamint a termálfürdő és a Bősi út között. Kis körforgalmat adtunk át a Komenský és a Kukučín utcák kereszteződésénél. Parkolók: Az elmúlt négy évben összesen 446 parkolóhelyet létesítettünk. Új parkolóhelyek kialakításával enyhítettük a parkolási gondokat a belvárosban és a város minden egyes lakótelepén. A parkolási nehézségek felszámolása érdekében felfestettük a parkolóhelyeket, és tárgyalásokat kezdtünk a tömbgarázsok tulajdonosaival. A beruházások értéke összesen 413 ezer euró volt. Tömegközlekedés: Racionalizáltuk a városi buszközlekedést és új buszmegállókat helyeztünk ki. A városi busz a reggeli órákban és kora délután a diákokat Új kihívások Új lendület!

9 Mában a holnapért! szállítja, a délelőtt folyamán pedig a belvárosba juttatja el az utasokat. Céljaink dióhéjban Az utcák felújításának folytatása a Nyugat lakótelepen és Sikabonyban. Az Ollétejedet elkerülő út megépítése. A Kisudvarnoki, a Nagyudvarnoki és a Kürti utakat összekötő tehermentesítő út megépítése. A belvárosi közlekedési dugók megszüntetése érdekében a tehermentesítő út megépítése, amely a Galánta felőli forgalmat a 63-as főútra terelné, hogy csökkenjen a belvároson átmenő forgalom. Letérő sávok építése a Galántai úti körforgalomban. Körforgalom építése a Nagyabonyi út és a Kertész utca útkereszteződésében. A közlekedés újraindítása a cukorgyári úton. Parkolóház építése, valamint parkolók létesítése a kórház előtt és a kórház területén, a Rózsaliget lakótelepen, a Fenyves lakótelepen, az SZNF téren, a Neratovicei téren, a Barátság téren, az Újfalu lakótelepen, a Svoboda tábornok utcában és a Nagyabonyi úton. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

10 Oktatás és kultúra A jövő nemzedékének megfelelő színvonalú oktatása és nevelése beleértve az anyanyelvi oktatást szintén a prioritásaink között szerepel. A gazdasági válság ellenére is biztosítjuk az oktatási intézmények működését, valamint elősegítjük az iskolák és óvodák épületeinek felújítását, korszerűsítését. A kultúra terén is fontos feladatokat láttunk el. Iskolák felújítása: Európai uniós pénzforrásból felújítottuk a Kodály Zoltán Alapiskola és a Jilemnický utcai Alapiskola épületét. Akadálymentesítés: A Szabó Gyula Alapiskolában felvonót létesítettünk a mozgássérült tanulók számára és akadálymentesítettük a bejáratot. Diákok jutalmazása: Minden évben ünnepség keretében jutalomban részesítettük a város alapiskoláinak legtehetségesebb diákjait. Óvodák felújítása: Több óvodában végeztünk felújítási munkálatokat: korszerűsítettük a Rózsaligeti óvoda és a Komenský utcai óvoda szociális helyiségeit, az Erzsébet téri óvodában felújítottuk a tetőszerkezetet, kicseréltük a nyílászárókat és szigeteltük az épületet. Az SZNF téri óvodában hozzáépítéssel új helyiségeket alakítottunk ki, a Széchenyi utcai óvoda udvarán pedig új gyepszőnyeget telepítettünk és biztonságos játékokat szereztünk be. A bölcsőde korszerűsítése: Új osztállyal bővítettük a városi bölcsődét, új játékokat vásároltunk, szebbé tettük az intézmény udvarát. A dunaszerdahelyi gyermekeknek kedvezményes ellátást biztosítottunk. Csoportok támogatása: Anyagilag támogattuk a városban működő hagyományőrző együttesek, tánccsoportok, színjátszó csoportok, énekkarok működését. Sikeres rendezvények: Folytatódott a nagy sikerű kulturális rendezvények sorozata a Városi Művelődési Központban, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. Új kihívások Új lendület!

11 Mában a holnapért! Új programok: A városi hivatal új rendezvényekkel bővítette a programfüzetet. Ilyen például az Udvari Muzsika, a halászléfőző verseny vagy a Dunafest fesztivál megrendezésének támogatása. A lokálpatriotizmust azzal ösztönözzük, hogy a Szent István-nap alkalmából kitüntetjük az erre érdemes dunaszerdahelyieket a díszpolgári és a polgármesteri díjakkal. Kiállítások támogatása: Anyagilag támogattuk a Kortárs Magyar Galériát és egyéb kiállítóhelyeket. NFG-klub megnyitása: Hathatós támogatásunknak köszönhetően ismét megnyílt a fiatalok kedvelt szórakozóhelye, az NFG-klub. Céljaink dióhéjban Az oktatási intézmények - óvodák, iskolák - épületeinek folytatódó korszerűsítése. Újfalu városrészben a magyar nyelvű alapiskola kihelyezett 1-4. évfolyamainak újraindítása. Az alapiskolák sportpályáinak felújítása. A tehetséges fiatal roma muzsikusok támogatása. Magánbölcsőde és óvoda létrehozása városi ingatlan felajánlásával Sikabony városrészben. A hagyományos kulturális rendezvények megtartása, nemzeti identitásmegőrző szerepük kidomborítása. A Kortárs Magyar Galéria és a magángalériák működésének felkarolása. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

12 Környezetvédelem és zöldövezetek Környezetünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Fiatalok és idősek, dunaszerdahelyi lakosok és a városunkba látogatók számára egyaránt fontos, hogy a város tiszta és rendezett legyen. Ezt szolgálta a szeméttárolók befedése vagy a hulladéklerakatok felszámolása. Az esztétikusabb környezethez hozzájárulnak a zöldövezetek is, amelyek a pihenést, a kikapcsolódást szolgálják, ugyanakkor tisztítják a levegőt. Karbantartás: Az elmúlt négy évben is biztosítottuk a városi zöldövezetek folyamatos karbantartását és takarítását. Zöldövezet: Új zöldövezetet és kerékpárutat alakítottunk ki a Hypernova mögötti családi házas övezet mellett. Parkrendezés: Európai uniós pénzforrásból felújítjuk a Városi Művelődési Központ előtti teret és parkot, amelynek részeként megújul a szökőkút is. Verseny: Tiszta udvar, rendes ház elnevezésű városi környezetszépítési versenyt indítottunk, amellyel az önkormányzat a lakóközösségeket ösztönzi a házuk előtti zöldfelület szebbé tételére. Parlagfű elleni harc: Erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a parlagfűvel fertőzött területek nagyságát. Kutyasétáltatás szabályozása: A kutyasétáltatásra kijelölt területeknek köszönhetően lakókörnyezetünket megóvhatjuk a kutyaürüléktől. Ezt szolgálják a kihelyezett kutyaürülék-tárolók. Szeméttárolók befedése: Az egyes városrészekben folytattuk a szeméttárolók befedését, ami kedvező visszhangra talált a lakosok körében. Szelektív hulladékgyűjtés: Folytatódik a szelektív hulladékgyűjtés, így bizonyos hulladékfajták már osztályozva kerülnek a szeméttelepre. Új kihívások Új lendület!

13 Mában a holnapért! Lerakatok felszámolása: Újabb illegális hulladéklerakatokat sikerült felszámolnunk, ezáltal esztétikusabbá vált környezetünk. Lomtalanítás: Az évenkénti lomtalanítás során lehetőséget biztosítunk arra, hogy a lakosok megszabaduljanak feleslegessé vált tárgyaiktól. Sikeres tiltakozás: Dunaszerdahely város erélyes fellépésének és a lakosság tiltakozásának köszönhetően jelen állás szerint nem épülhet meg az Egyházkarcsára tervezett Banner Batterien akkumulátorgyár. A gyár működése komoly veszélyt jelentene a csallóközi ivóvízkészletre. Céljaink dióhéjban Csak a környezetre és az ivóvízre nem ártalmas beruházásokat támogatjuk városunkban! Térfigyelő kamerarendszer felszerelése parkjaink és közterületeink biztonságának garantálása érdekében. A városi zöldövezetek rendszeres karbantartása egész évben. A parkosítás folytatása az egyes lakótelepeken. A Tiszta udvar, rendes ház verseny folytatásával a lakosok ösztönzése közvetlen környezetük szebbé tételére. Az egészséges környezet megóvása érdekében az allergiát okozó fák helyett újak telepítése. A szelektív hulladékgyűjtés térhódítása, ami a szemétdíj csökkentésének egyik eszköze. Gyűjtőudvar létesítése EU-s források felhasználásával. Pályázati pénzekből hulladékosztályozó berendezés üzembe állítása. További ebürülék-kukák elhelyezése, hogy megóvjuk a közterületeket a szennyeződéstől, valamint a kutyasétáltatási szabályok betartásának ellenőrzése. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

14 Szociális program Ahogy az előző választási ciklusokban, úgy az elmúlt négy évben is sokrétű szociális programot valósított meg az önkormányzat. Tette ezt azért, hogy segítsen a rászorultakon. A segítségre szoruló csoportok problémái nem egyformák, ezért különböző bánásmódot igényelnek. Emellett felkaroljuk a tehetségeket és a hűségkártyával széles rétegeknek biztosítunk kedvezményeket. Nyugdíjasok: Továbbra is működtetjük a nyugdíjasok és rászorultak számára a kifőzdét. Fenntartjuk az idősek otthonát és a nyugdíjaspanziót, valamint biztosítjuk a gondozószolgálatot. Támogatjuk a városi nyugdíjasklub működését. Mentesítettük a szemétdíj fizetése alól az egyedül élő nyugdíjasokat. Figyelembe veszszük e korosztály kéréseit és igényeit. Fogyatékkal élők: Támogatjuk a testi és szellemi fogyatékkal élők napközi otthonát. Biztosítjuk számukra a különféle rendezvényeken való részvételt. Fokozatosan akadálymentesítjük az épületek bejáratát. Tehetségek támogatása: A Roma Muzsikusok Polgári Társulásával közösen támogatjuk a tehetséges, fiatal roma zenészeket. Minden évben jutalmazzuk az önkormányzati fenntartású alapiskolák kiváló képességekkel rendelkező diákjait. Hűségkártya: Újra kiadtuk, és személyesen juttattuk el a hűségkártyát azoknak a lakosoknak, akik semmilyen adóval és illetékkel nem tartoznak a városnak. A kártyával rendelkezők kedvezményesen léphetnek be a városi intézményekbe és vehetik igénybe azok szolgáltatásait. Új kihívások Új lendület!

15 Mában a holnapért! Céljaink dióhéjban Az idősek és rászorulók gondozószolgálatának folyamatos működtetése. A városi nyugdíjasklub működésének támogatása. A nyugdíjaskifőzde kapacitásának bővítése. A nyugdíjas panzió EU-s források felhasználásával történő bővítése. A hűségkártya biztosította kedvezmények fenntartása. Egyszeri segélyek folyósítása a szociális szempontból rászorulóknak. Az elsőszülött gyermek születésekor egyszeri támogatás folyósítása a szülőknek. A hajléktalanok helyzetének rendezése. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

16 A magyar identitás megőrzése és az anyanyelv védelme Magyar nemzeti közösségünk időről időre olyan nyomásnak van kitéve, amelynek burkolt vagy nyílt célja, hogy a magyarság adja fel önazonosságát és olvadjon be a többségi nemzetbe. Ilyenkor egységesen tiltakozunk a diszkriminatív törvények, intézkedések ellen. A nemzeti identitás megőrzésében a magyar nemzeti ünnepeknek fontos szerepe van. Tiltakozás: Felemeljük szavunkat a magyarságot hátrányosan érintő intézkedések ellen. Így volt ez szeptember 1-jén, is, amikor a Magyar Koalíció Pártja városunkban nagyszabású tüntetést szervezett. A mintegy tízezres tömeg a diszkriminatív szlovák államnyelvtörvény módosítása ellen tiltakozott a DAC-stadionban. Nyelvi bizottság: 2010-ben nyelvi bizottságot hoztunk létre, amely a kétnyelvűség kérdését fogja vizsgálni. Ezzel kapcsolatos javaslatcsomagot tesz majd le a városi önkormányzat elé. A bizottság célja, hogy a magyar nyelv az eddiginél fontosabb szerepet töltsön be nemcsak a hivatali nyelvhasználatban, hanem például az információs táblák tekintetében is. Új kihívások Új lendület!

17 Mában a holnapért! Nemzeti ünnepek: Fontosnak tartjuk, hogy jelentősebb nemzeti ünnepeinket megünnepeljük. Március 15-én, augusztus 20-án, október 6-án és október 23- án minden évben megemlékezést szervezünk Dunaszerdahelyen, hogy emlékezzünk a magyar történelem kiemelkedő eseményeire és tisztelegjünk a magyar történelem nagyjai előtt. Céljaink dióhéjban A képviselő-testület mellett működő szakbizottság monitorozni fogja a kétnyelvűség betartását. Az anyanyelvi oktatás fontosságának hangsúlyozása, hogy minél több gyerek tanuljon a magyar iskolákban. Államilag finanszírozott magyar nyelvű ingyenes jogsegélyszolgálat létrehozása. A nemzeti ünnepeinken tartandó hagyományos megemlékezések megszervezése. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

18 Sport és szabadidő Fontos, hogy egy város lakói a szabadidejüket értelmesen, aktívan tudják eltölteni, ehhez azonban megfelelő létesítmények is kellenek. Dunaszerdahelyen ez adott, hiszen a városban több olyan hely is van, amely megfelelő lehetőséget nyújt a kikapcsolódni vagy sportolni vágyóknak. Új sportcsarnok: 2009 tavaszán átadtuk rendeltetésének az új városi sportcsarnokot, amely 2,1 millió euróból épült meg. Az impozáns létesítmény különféle sportágak képviselőinek biztosít helyet, és számos dunaszerdahelyi csapat használja. A megnyitás óta több sportágban rendeztek itt nemzetközi versenyeket. Játszópark: A műjégpálya helyén a tavaszi és a nyári hónapokban közlekedési játszópark működik. Célja, hogy a gyermekek már fiatal korban elsajátítsák a közlekedés legfontosabb szabályait. A téli hónapokban természetesen továbbra is üzemel a jégpálya, amely a korcsolyázás kedvelőinek nyújt kellemes kikapcsolódást. a szabadidejét például nyelvtanulással, kézműves tevékenységgel vagy sportolással. Sporttámogatások: Fontosnak tartjuk azon sportolók, sportegyesületek támogatását, akik kiváló eredményeikkel a város hírnevét öregbítik. A városi önkormányzat sportbizottsága minden évben pénzzel segíti őket, Szabadidőközpont: Továbbra is biztosítjuk a városi szabadidőközpont működését. Az intézmény szakkörei nagy népszerűségnek örvendenek. Több száz fiatal tölti el itt Új kihívások Új lendület!

19 Mában a holnapért! hogy ezzel is ösztönözze sikeres tevékenységüket. Az önkormányzat a DAC futballklubot is támogatja: az éves költségvetés 10%-át a város biztosítja. Céljaink dióhéjban A DAC futballklub szakszerű működésének elérése a szurkolók megelégedésére. A különféle teremsportok támogatása az új városi sportcsarnok ingyenes használatának biztosításával. Sportklubok és egyesületek támogatása a tavaly bevezetett pályáztatási rendszer alapján. A műjégpálya befedése EU-s forrásokból, hogy egész évben üzemelhessen. Az utcai kosárlabda és a strandröplabda támogatása. Mászófal és kötélpálya megépítése a városi szabadidőparkban. A Kisudvarnoki úti kerékpárút megépítése a szabadidőparkig. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

20 Példaértékű romaprogram A romaprobléma európai gond, amely saját romastratégia kidolgozását teszi szükségessé. Dunaszerdahelyen ezt már megtettük. Európai uniós pályázaton 5 millió eurót nyertünk a három pilléren nyugvó roma felzárkóztatási program megvalósítására. A program lényege a romák lakhatásának, munkahelyteremtésének és oktatásának biztosítása. Lakhatás: Az elmúlt négy évben fokozatosan átköltöztettük a romákat az Észak II. lakótelepről a Karcsai úti romatelepre, ahol különböző kategóriájú lakásokban lakhatnak. A legalacsonyabb komfortú konténerlakásokba azok kerültek, akik a legtöbb tartozást halmozták fel. Az A-pavilonban található újonnan épített lakásokba pedig azok költözhettek, akiknek van munkahelyük, gyerekeik iskolába járnak. A romák pontozásos rendszer alapján javíthatják élet- és lakhatási körülményeiket, erre akkor van lehetőség, ha betartják a társadalmi normákat. Munkahelyteremtés: A roma lakosoknak fizetniük kell a lakás rezsiköltségeit, tehát munkahelyekre van szükség. Az önkormányzat erre is gondolt. A Komáromi úton egy szelektív hulladékgyűjtő udvar épül, ahol a képesítés nélküli romák dolgozhatnak. Emellett a projektnek köszönhetően bővülnek a szociális terepmunkások munkalehetőségei is. Oktatás: A pályázaton nyert pénzből 636 ezer eurót fordítunk a Szabó Gyula Alapiskola felújítására, mivel ebben az iskolában integrált oktatás folyik. Ennek köszönhetően egy újabb oktatási intézmény felújítására nyílik lehetőség. Továbbá megvalósulnak különböző átképző- és motivációs programok a roma közösség perifériára sodródott tagjai számára. Céljaink dióhéjban A három pilléren nyugvó sikeres romaprogram folytatása: oktatás, munka és különböző komfortfokozatú lakhatás biztosítása a roma lakosságnak Európai Uniós forrásokból. Új kihívások Új lendület!

21 Mában a holnapért! A Dunaszerdahelyt fokozatosan európai léptékű kisvárossá alakító folyamatba szervesen illeszkedett be az utolsó másfél év, amikor az MKP soraiból kikerült új polgármester további elemekkel gazdagította a városfejlesztés programját. Dunaszerdahely a legjobb úton halad, hogy olyan fejlett településsé váljon, amelynek gazdasági fellendüléséhez hathatósan hozzájárulhatnak szerteágazó, határokon átívelő kapcsolatai, aktív részvétele az uniós projektekben és a kistérségi társulások munkájában. A város választóinak döntésétől függ az, hogy Dunaszerdahely a jelenlegi sikeres program szerint halad-e tovább kitűzött céljai felé. Dunaszerdahely - az új évtized küszöbén!

22

23

DUNASZERDAHELY VÁROS

DUNASZERDAHELY VÁROS DUNASZERDAHELY VÁROS Dunaszerdahely Város 2017/2. sz. (2017. február 14.) általános érvényű rendelete, amellyel módosul és kiegészül Dunaszerdahely Város 2014/10. sz. (2014.06.24.) a város területén működő

Részletesebben

DUNASZERDAHELY VÁROS

DUNASZERDAHELY VÁROS DUNASZERDAHELY VÁROS Dunaszerdahely Város 2018/3. (2018. február 20.) számú általános érvényű rendelete, amellyel módosul és kiegészül Dunaszerdahely Város 2014/10. számú (2014. június 24.) általános érvényű

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata

2014-2019. Hegyesd község Önkormányzata 2014-2019 Hegyesd község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Kérdőív. 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c.

Kérdőív. 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c. Kérdőív 1.) Véleménye szerint mi a legnagyobb érték településén? 2.) Mi a három legfontosabb észrevétele a településével kapcsolatosan? a.) b.) c.) 3.) Kérem, mondja meg, mi a három LEGNAGYOBB PROBLÉMA,

Részletesebben

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja 2015-2019 Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116..-a alapján a helyi önkormányzatoknak Gazdasági programot

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1

KÖZMEGHALLGATÁS november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1 KÖZMEGHALLGATÁS 2017. november 6-7. Babits Mihály utcai tagiskola Padányi téri intézményi székhely NYERGESÚJFALU 1 Tájékoztató Nyergesújfalu { Város Önkormányzatának 2017. évi tevékenységéről A ktsv-t

Részletesebben

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032 Rákosmenti közlekedési és útfelújítási program EXPRESSZ PROGRAM 8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP.1.1./B 09 009 003 Az Európai Unió

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

Vas Megyei Közgyűlés

Vas Megyei Közgyűlés Vas Megyei Közgyűlés Tájékoztató Szombathely Megyei Jogú Város 2018. évi munkájáról Dr. Puskás Tivadar polgármester Szombathely, 2018. december 15. Főbb városrehabilitációs, városépítészeti fejlesztések

Részletesebben

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 2. Biztonságos szociális ellátás fenntartása Helyi házi szociális gondozás munkakörülményeinek javítása - gépjármű csere 3. Infrastruktúra állapotának javítása Polgármesteri

Részletesebben

3. számú melléklet. Akcióterület

3. számú melléklet. Akcióterület Városrész Belváros Felsıpárt A megvalósítás pontos helyszíne AT Jövendı utca és a Dr. Brusznyai stny által határolt terület Kossuth tér 6. Erzsébet tér, Kossuth utca Jövendı utca és a Dr. Brusznyai stny

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

1 Értelmező rendelkezések

1 Értelmező rendelkezések Dunaszerdahely Város a községi önkormányzatokról szóló 1990. évi 369. törvény 6. (2) bekezdése és későbbi módosításai és kiegészítései szerint összhangban a közutakról szóló 1961. évi 135. törvény 6a és

Részletesebben

A PROJEKT BEMUTATÁSA Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése

A PROJEKT BEMUTATÁSA Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése A PROJEKT BEMUTATÁSA A projekt címe A projekt elemei (KMOP-2009-5.2.1/B) Pályázó Biatorbágy Város Önkormányzata Partnerszervezetek Viadukt alatti közlekedési csomópontban körforgalom építése Ezzel a projekttel

Részletesebben

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON Egy kis számtan Magyarország lakossága: 10.000.000 ember 600.000 fogyatékkal élő felnőtt ember 80.000 fogyatékkal élő diák

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2015. ÉVRŐL A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása.

Részletesebben

Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel

Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel 1/5 Budapest, XVIII. Nemes u. 22. - 37 lakásos társasház, a földszinten üzlethelyiségekkel, első emeleten irodákkal, rendelőkkel A XVIII. kerület két fő településből: Pestszentlőrincből és Pestszentimréből

Részletesebben

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt Kedves Olvasó! Évek óta rendszeressé vált, hogy a Hajdúhegyi Hírekben ismertettem Önnel a városrész önkormányzati képviselõjeként végzett munkámat. Beszámoltam az elkészült fejlesztésekrõl és a megvalósításra

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 (MUNKAANYAG) INTÉZKEDÉSEK 1. INTÉZKEDÉS 1. Intézkedés megnevezése A településeken működő, az ott élők helyben maradását elősegítő szolgáltatások körének bővítése,

Részletesebben

AJKA VÁROSFEJLESZTÉSI KÉRDŐÍV

AJKA VÁROSFEJLESZTÉSI KÉRDŐÍV Tisztelt Hölgyem, Uram! Ajka város Önkormányzata 2008-ban elkészítette első Integrált Városfejlesztési Stratégiáját, erre alapozva jelentős fejlesztéseket sikerült megvalósítani a városban. A stratégia

Részletesebben

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről Beszámoló Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának 2013. évi tevékenységéről A tanyagondnoki szolgáltatás célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos egyéb belterületi lakott hely,

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra téren új parkolók kialakítására, a forgalmi rend módosítására. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra téren új parkolók kialakítására, a forgalmi rend módosítására. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET PESTERZSÉBETI POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZ 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283--0270 www.pesterzsebet.hu Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra

Részletesebben

Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk:

Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk: Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk: Szociális intézkedések: Falugondnoki szolgálat bevezetése a községben [2009] (a szolgálathoz szükséges gépjárművet és a működtetés költségeit pályázaton nyerte

Részletesebben

Dunaszerdahely Város 2016/... sz. általános érvényű rendelete

Dunaszerdahely Város 2016/... sz. általános érvényű rendelete Város az önkormányzatokról szóló 1990. évi 369. törvény 6. (1) bekezdése, a közoktatásról szóló 2003. évi 596. törvény 6. (2) bek. és (12) bek. d) pontja, a közigazgatás költségvetési szabályairól szóló

Részletesebben

Települési jövőkép. Sárosd

Települési jövőkép. Sárosd Települési jövőkép Sárosd Problémák Szociális struktúra Kisebbség (10%) Bölcsőde hiánya Gyógyszertár szolgáltatása Hagyományőrzés, nem óvjuk történelmi értékeinket. Képzetlen munkaerő Helyi járatos busz

Részletesebben

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS Martonvásár, 2014. 01. 29. A KÖZMEGHALLGATÁS TÉMÁI Polgármesteri beszámoló - visszatekintéssel Tervek, gazdasági helyzet - kitekintéssel Egyebek Kérdések válaszok 2010-14

Részletesebben

Az Aszódi kistérség fejlesztési prioritásai Közép-magyarországi operatív program

Az Aszódi kistérség fejlesztési prioritásai Közép-magyarországi operatív program Az Aszódi kistérség fejlesztési prioritásai 2007-13 Közép-magyarországi operatív program Új Magyarország Vidékfejlesztési Program A tudásalapú gazdaság innovációés vállalkozásorientált fejlesztése A versenyképesség

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában WS 6 (AGGLONET)

Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában WS 6 (AGGLONET) SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában WS 6 (AGGLONET) 2010. május 19. A Győr-Moson-Sopron

Részletesebben

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt fejlesztései 2007-2013 közötti programozási időszakban. Hogyan csinálom én?

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt fejlesztései 2007-2013 közötti programozási időszakban. Hogyan csinálom én? Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt fejlesztései 2007-2013 közötti programozási időszakban Hogyan csinálom én? Pályázatok, elnyert támogatások 2007-2013 programozási időszakban Szolnok Megyei

Részletesebben

ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA ÉRENDRÉD KÖZSÉG Függelék az 4 / 2015-ös számú Helyi Tanácsi Határozathoz ÉRENDRÉD KÖZSÉG 2015-ÖS ÉVI GAZDASÁGI-SZOCIÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA Sorsz ám A finanszírozás forrásai program (és intézkedés)

Részletesebben

DUNASZERDAHELY VÁROS

DUNASZERDAHELY VÁROS DUNASZERDAHELY VÁROS Város 2015/2 sz. (2015. február 10.) általános érvényű rendelete a dunaszerdahelyi székhelyű művészeti iskolák, óvodák és iskolák tanulói után járó működési kiadásokra és fizetések

Részletesebben

SAJTÓANYAG. 1. Thúry városrész rehabilitációja. Neve: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Partnerei: Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány

SAJTÓANYAG. 1. Thúry városrész rehabilitációja. Neve: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Partnerei: Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány SAJTÓANYAG 1,2 milliárd forint uniós támogatás Nagykanizsa Thúry városrészének rehabilitációjára és a Nagykanizsai Ipari Park és Logisztikai Szolgáltató Központ "A" jelű gyűjtőút építésére Nagykanizsa,

Részletesebben

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA VI. rész INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA Záhony települési honlap javasolt szerkezeti felépítése Nyitólap 3-féle választási lehetőséggel: Helyi lakos vagyok Vendég vagyok Legfrissebb hírek A nyitólapon

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ. együttgondolkodást indító munkaközi anyag

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ. együttgondolkodást indító munkaközi anyag TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ együttgondolkodást indító munkaközi anyag 1. JÖVŐKÉP Mogyoród az agglomeráció egyik kiemelt turisztikai célpontja legyen. Ön milyen települést szeretne?:. Mogyoród egy olyan

Részletesebben

Támogatási szerződés száma: TOP BK

Támogatási szerződés száma: TOP BK Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Teljes település közlekedési úthálózatának kerékpáros baráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével Támogatási szerződés száma:

Részletesebben

2015. április 23. Környezet munkacsoport

2015. április 23. Környezet munkacsoport 2015. április 23. Környezet munkacsoport Újpest középtávú célrendszere Integrált Településfejlesztési Stratégia 1. Versenyképes helyi gazdaság és üzleti környezet 2. Hatékony közösségi infrastruktúrák

Részletesebben

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület 5. számú melléklet a Lendületben a XIII. kerület Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat programja (2015-2019) által elfogadott szociális területet érintő intézkedésekről és annak ütemezéséről intézkedés

Részletesebben

Egy még vonzóbb Budapestért

Egy még vonzóbb Budapestért Egy még vonzóbb Budapestért Dudás Krisztina marketingigazgató Magyar Turizmus Zrt. 2011. május 4. Kedvező piaci trendek A trendek nekünk dolgoznak Növekvő népszerűségnek örvendenek Rövid utazások Közeli

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására

PÁLYÁZAT. Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program Funkcióbővítő településrehabilitáció EMOP-2007-3.1.2. PÁLYÁZAT Az értékek városa Rétság funkcióbővítő település rehabilitációja című projekt megvalósítására

Részletesebben

Sikeres pályázatok 2006 2010. években. a.) Berhida Városi Önkormányzat. 4. számú melléklet 2006.

Sikeres pályázatok 2006 2010. években. a.) Berhida Városi Önkormányzat. 4. számú melléklet 2006. KD-TEÚT-133-2006 Sikeres pályázatok 2006 2010. években a.) Berhida Városi Önkormányzat 4. számú melléklet Szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat felújítása 35.959.000,- Települési hulladék közszolgáltatásfejlesztési

Részletesebben

6. melléklet. A Sárbogárd városközponti akcióterület. költség haszon elemzése

6. melléklet. A Sárbogárd városközponti akcióterület. költség haszon elemzése 6. melléklet A Sárbogárd városközponti akcióterület költség haszon elemzése Városháza (polgármesteri hivatal) Ügyfélszolgálat Információs központ kialakítása, akadálymentesítéssel Pénzügyi bevételek 0

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. (2) k. pontja szerint TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL a Választópolgárok részére Időtartam: 2017. november 01. 2018. október 31. Szombathely MJV 9.evk. - Joskar-Ola lakótelep

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzatának Gazdasági Programja

Ócsa Város Önkormányzatának Gazdasági Programja Ócsa Város Önkormányzatának Gazdasági Programja 2014-2019. BEVEZETÉS Ócsa Város Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -ban meghatározottak alapján gazdasági

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT

SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT SZÉKESFEHÉRVÁR ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSE: HAZAI GYAKORLAT DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS POLGÁRMESTER VÁROS ÉS TÉRSÉGE EGYÜTTMŰ KÖDÉSÉNEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI EURÓPAI ÉS HAZAI TAPASZTALATOK TÜKRÉBEN KONFERENCIA

Részletesebben

Bringa Park Program 2012 2014

Bringa Park Program 2012 2014 Bringa Park Program 2012 2014 1 A bringaparkok kialakításának célja: A fiatalok, iskolás korúak számára olyan aktív sportolást biztosító szabadtéri létesítmény létrehozni, ahol biztonságos de ugyanakkor

Részletesebben

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése A projekt azonosító száma: 8583073882 A kivitelezés ideje: 2014. 03. 12. 2014. 09. 30. A kedvezményezett neve és elérhetősége: Balatonfűzfőért Alapítvány

Részletesebben

Győr. Győr és a kerékpár. Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Győr. Polgári István stratégiai csoportvezető

Győr. Győr és a kerékpár. Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Győr. Polgári István stratégiai csoportvezető és a kerékpár Vidéki nagyvárosok kerékpáros infrastruktúra fejlesztései Polgári István stratégiai csoportvezető Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztály polgari.istvan@gyor-ph.hu

Részletesebben

ELŐZETES ADATOK A SZEGEDEN VÉGZETT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSBÓL

ELŐZETES ADATOK A SZEGEDEN VÉGZETT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSBÓL ELŐZETES ADATOK A SZEGEDEN VÉGZETT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSBÓL SZONDA IPSOS 2005. május Az alábbiakban közöljük a kérdőívben szereplő kérdéseket és a kérdésekre kapott válaszok százalékos megoszlását, illetve

Részletesebben

A Munka és a Magánélet Harmonizálása Mikepércsen TÁMOP / Marketing tanácsadás Önkormányzati dolgozók számára II.

A Munka és a Magánélet Harmonizálása Mikepércsen TÁMOP / Marketing tanácsadás Önkormányzati dolgozók számára II. A Munka és a Magánélet Harmonizálása Mikepércsen TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0035 Marketing tanácsadás Önkormányzati dolgozók számára II. MIKEPÉRCS, MINT CSALÁDBARÁT TELEPÜLÉS Családbarát település ismérvei

Részletesebben

Települési jövőkép. Csősz

Települési jövőkép. Csősz Települési jövőkép Csősz Problémák Szociális struktúra Alacsony képzettségi szint Szociális, kulturális élet hiánya Fizikai struktúra Infrastuktúra hiánya Elhanyagolt környezet Gazdasági struktúra Helyi

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998.(XII.15.)Kt.

Részletesebben

KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034

KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034 KEOP-5.6.0 Környezet és Energia Operatív program KEOP-5.6.0-12/2013-0034 0034 Pest II: Bernecebaráti Bernecebaráti Szokolyi Alajos Általános Tagiskola és tornaterem melléképülete Az intézmény 2 különálló

Részletesebben

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények I.4.2. KÖZLEKEDÉS 3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK 3.0.1 Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2008. VÁTI) Bács-Kiskun M. területrendezési

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2015. július 15-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/ Tartalomjegyzék Tata Város Kőkúti tömb szabályozási terv Közlekedési alátámasztó munkarész UK 001. UK 003. UK 004. Műszaki leírás Helyszínrajz Mintakeresztszelvények Munkaszám: 675/2017. Tatabánya, 2017.

Részletesebben

Kiemelt ajánlat. Budapest XIV. kerület, Városliget, Ajtósi Dürer sor

Kiemelt ajánlat. Budapest XIV. kerület, Városliget, Ajtósi Dürer sor Kiemelt ajánlat Budapest XIV. kerület, Városliget, Ajtósi Dürer sor Budapesten a Városliget délkeleti határán az Ajtósi Dürer soron patinás, több szintes, szintenként 500 m2-es villa jellegű épület / kereskedelmi

Részletesebben

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP Társadalmi megújulás operatív program A Társadalmi Megújulás Operatív Program célja olyan beavatkozások sikeres végrehajtása a 2007-2013-as programozási

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata évi közbeszerzési terve Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. évi terve A közbeszerzés tárgya és mennyisége I. Árubeszerzés Elektromos tömegközlekedés kisprojekt - 3 db új, alacsonypadlós villamos jármű beszerzése,,az

Részletesebben

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA

TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA XVIII. rész TELEPÜLÉSI ÉLETMINÕSÉG AUDIT TÉMAKATALÓGUSA A Városi Életminőség auditja a város által nyújtott életminőség elemekkel és a város által nyújtott szolgáltatásokkal való elégedettség, amely a

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Szekszárd a fejlődő, élhető város. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Szekszárd a fejlődő, élhető város Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 2010-2013 Szekszárd fejlesztéseinek összértéke 2010-2013 között meghaladta a 15 milliárd Ft-ot!

Részletesebben

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, 2017. augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE ISZTAMBUL ÉS LONDON KÖZÖTT FÉLÚTON LAJOSMIZSE A SZAMÓCA FŐVÁROSA Lajosmizse

Részletesebben

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév ÁROP-1.A.5-2013-2013-0084 Szervezetfejlesztés Soltvadkert Város Önkormányzatnál Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév Készítette: Nexcon Technológiai Tanácsadó Kft. Soltvadkert Város Önkormányzata 6230

Részletesebben

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE,

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, A KÖZÚTHÁLÓZAT FENNTARTÁSÁNAK HATÁSA A KÖZFORGALMÚ KÖZLEKEDÉS Nyul Zoltán, igazgató Stratégia és Innováció BKK Zrt. X. Budapesti Nemzetközi Útügyi Kongresszus 2017. június

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a tanácsnokok évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. a tanácsnokok évi tevékenységéről Gazdasági Kapcsolatok Tanácsnoka Civil és Sport Kapcsolatok Tanácsnoka Szám: 1-225/2016. A döntés meghozatala egyszerű szavazattöbbséget igényel. BESZÁMOLÓ a tanácsnokok 2016. évi tevékenységéről Készült:

Részletesebben

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA H - 8291 Nagyvázsony, Kinizsi Pál u. 96. Telefon/fax: 88/264-011; E-mail: info@nagyvazsony.hu Szám:... / 2015. ELŐTERJESZTÉS Nagyvázsony község Önkormányzat képviselő -

Részletesebben

Fejlesztési irányvonalak a megyeszékhelyen

Fejlesztési irányvonalak a megyeszékhelyen Fejlesztési irányvonalak a megyeszékhelyen 2010. November 25. Előadó: Csatári István vezérigazgató Szolnoki Városfejlesztő Zrt. Integrált Városfejlesztési Stratégia területi szemléletű, stratégiai dokumentum

Részletesebben

4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos város Kiállítás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 8-9.

4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos város Kiállítás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 8-9. 4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos város Kiállítás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2017. november 8-9. Mátyus László Smart City Vezető Szakértő EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató

Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Részletesebben

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján 1. Kistérségi információk hatékony koordinációja Amennyiben Tata a jelenlegi bázisán valóban erősíteni

Részletesebben

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése

SZAKMAI ANYAG. LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése SZAKMAI ANYAG LEADER 2013-ban nyújtandó támogatáshoz Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület C1 intézkedése Támogatási határozat azonosító: 1624604603 Készítette: Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítvány

Részletesebben

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember

Észak-Alföldi Operatív Program. Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember Észak-Alföldi Operatív Program Akcióterv (2011-2013) 2012. szeptember I. Prioritás bemutatása: 1. prioritás: Regionális gazdaságfejlesztés Észak-Alföldi Operatív Program A prioritás támogatást nyújt ipari

Részletesebben

A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON

A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI ÉS GYAKORLATA MAGYARORSZÁGON Homonnai Ferenc Ph.D. hallgató TARTALOM Elméleti háttér: - Ökologikus településfejlesztés - Lakóterületek megújításának ökológiai

Részletesebben

AZ EKF HATÁSA PÉCS VÁROSÁRA. Dr. Merza Péter vezérigazgató Pécsi Városfejlesztési Nzrt.

AZ EKF HATÁSA PÉCS VÁROSÁRA. Dr. Merza Péter vezérigazgató Pécsi Városfejlesztési Nzrt. AZ EKF HATÁSA PÉCS VÁROSÁRA Dr. Merza Péter vezérigazgató Pécsi Városfejlesztési Nzrt. AZ EKF HATÁSA A VÁROS ÉLETÉNEK HÁROM TERÜLETÉRE Városfejlesztési hatások Városfejlesztési célok elérése a kulturális

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

a Szentistváni TITÁN Sportegyesület

a Szentistváni TITÁN Sportegyesület A KARCOS MURCI Hagyományırzı Színjátszó Egyesület és a Szentistváni TITÁN Sportegyesület eredményesen pályázott a 102/2012.(X.1.) VM. rendelet alapján falumegújításra és fejlesztésre a LEADER Helyi Akciócsoportok

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE évi éves fejlesztési terv

ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE évi éves fejlesztési terv ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. évi éves fejlesztési terv 3 I. BEVEZETÉS Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi Éves Fejlesztési Terve a 2014-2019.

Részletesebben

LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV CSOBÁNKA KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁHOZ

LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV CSOBÁNKA KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁHOZ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV CSOBÁNKA KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁHOZ 1. Ön csobánkai lakos? igen nem Ha igen, mióta él a településen? éve 2. Ön csobánkai üdülő tulajdonos? igen nem 3. Tervezi-e, hogy

Részletesebben

PÉCS_NORMANDIA LIONS CLUB Pécs, Mártírok u évi Közhasznúsági jelentés

PÉCS_NORMANDIA LIONS CLUB Pécs, Mártírok u évi Közhasznúsági jelentés Statisztikai számjel: 19035165-9499-331-02 Adószám: 19035165 1-02 PÉCS_NORMANDIA LIONS CLUB 7623. Pécs, Mártírok u.7. 2011. évi Közhasznúsági jelentés Pécs, 2012. május 2. Dr. Szőke Gergely László 1 PÉCS-NORMANDIA

Részletesebben

KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója

KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója keretében A Paulinyi Zoltán által tervezett és 1957-ben átadott Szabadtéri Színpad teljes rekonstrukciója keretén belül az alábbiakat szeretnénk

Részletesebben

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek. Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció

Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció Fejlesztési igények felmérése Újtelep szociális városrehabilitáció Szeghalom Város Önkormányzata az újtelepi városrész, valamint a Vásártér utca környékének fejlesztését tervezi szociális célú városrehabilitációs

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

Városi feladatkörök. Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Dr. Gerendás Gábor jegyző

Városi feladatkörök. Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal. Dr. Gerendás Gábor jegyző Városi feladatkörök Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Dr. Gerendás Gábor jegyző I. Mit értünk a Város alatt? Szentendre Városának működéséért, a különböző közszolgáltatások

Részletesebben