Miért is kell védeni a nem élő személyek adatait? Gondolatok az adatvédelemről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért is kell védeni a nem élő személyek adatait? Gondolatok az adatvédelemről"

Átírás

1 Miért is kell védeni a nem élő személyek adatait? Gondolatok az adatvédelemről Jövőnk kulcsa a múlt. II. országos családtörténeti konferencia Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Szolnok, október 12. REISZ T. Csaba (Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára)

2 Vannak-e védendő adataink? Természetes személy Magánszemély Hivatalos személy Nem természeses személy Hivatalos személy Társadalmi élet szereplője Gazdasági élet szereplője Mindenki azt az adatot akarja védeni, amelynek mások általi ismerete hátrányt okozhat neki életében vagy működésében (A védelem közérdek vagy jogos magánérdek) Mik lehetnek ezek az adatok? Lakcím, telefonszám Magánéleti kapcsolatok Fizetés Gyermek neve, neme, életkora, hová jár iskolába Döntés-előkészítés, államtitok, üzleti titok

3 Védendő tárgykörök személyes adatok személyiségi jogok szerzői jog államtitok (honvédelem, belbiztonság, külkapcsolat, gazdaság; környezet, kollektív jogok) szolgálati titok üzleti titok banktitok * * * Ezekkel szemben áll: közérdekű adatok megismerésének igénye a kutatói érdek (na de ki a kutató?) magánérdekű kutató közérdekű kutató

4 Adatvédelem irodalma Szűcs László: Adatvédelem és kutatói érdek. Levéltári Szemle, 38. (1988) 3: Borsa Iván: Kutatási korlátozások. Levéltári Szemle, 38. (1988) 4:9 11. Lakos János: A levéltári kutatási korlátozások elvei. Levéltári Szemle, 39. (1988) 2:3 13. Sólyom László: Egy új szabadságjog: az információszabadság. Valóság, 31. (1988) 9: Pető Iván: Történelem és nyilvánosság. A Nyilvánosság Klub májusi ülése. Levéltári Szemle, 40. (1989) 3: G. Vass István: A kutatási korlátozások kérdésköréhez. Levéltári Szemle, 41. (1990) 2: Müller Veronika: A levéltári kutatási korlátozások kérdései. I. A személyiségi jogok védelme és a kutatási szabadság. Levéltári Szemle, 41: (1991) 1: * * * Haraszti Viktor: Versengő alapjogok a levéltári kutatásban. Levéltári Közlemények, 74. (2003) 1 2:3 32. Reisz T. Csaba: Kutatási szabadság és annak korlátai a magyarországi levéltárakban től napjainkig. Levéltári Szemle, 64. (2014) 4:5 25.

5 Adatvédelem irodalma Szűcs László: Adatvédelem és kutatói érdek. Levéltári Szemle, 38. (1988) 3: ebben az ügyben külön levéltári vagy levéltárosi érdek nem létezhet, s a levéltáros egyik oldal kizárólagos képviselőjévé sem szegődhet el. A jól felfogott levéltári érdek csak az lehet, hogy mind az adatvédelmi szempontok, mind a kutatói érdek lehető pontossággal körülhatárolt legyen, s a köztük feszülő ellentét minél alacsonyabb szinten jelentkezzék.

6 Milyen adatokat és meddig kell védeni? évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról Az élő embert védi! 22. (1) Az érintett a jogainak megsértése esetén, valamint a 21. -ban meghatározott esetekben az adatátvevő az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

7 Milyen adatokat és meddig kell védeni? évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy; 2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés; 3. különleges adat: a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat, b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat; 4. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;

8 Visszaélés az adattal

9 Visszaélés az adattal

10 Új Ptk. [2013:V. tv.] 2:50. [Kegyeleti jog] (1) Meghalt ember emlékének megsértése miatt bírósághoz fordulhat a hozzátartozó vagy az, akit az elhunyt végrendeleti juttatásban részesített. (2) A kegyeleti jogsértéssel elért vagyoni előny átengedését bármelyik örökös kérheti. Több örökös esetén az elvont vagyoni előny az örökösöket a hagyatékból való részesedésük arányában illeti meg. 6:373. [A jóhírnév megóvása] (1) A felek kötelesek a termék jó hírnevét megóvni. Kegyeleti jog, jó hírnév, szellemi hagyaték védelme Ptk. [1959:IV. tv.] 78. (1) A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. (2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel. 85. (3) Meghalt személy emlékének megsértése miatt bírósághoz fordulhat a hozzátartozó, továbbá az a személy, akit az elhunyt végrendeleti juttatásban részesített. Ha a meghalt személy (megszűnt jogi személy) jó hírnevét sértő magatartás közérdekbe ütközik, a személyhez fűződő jog érvényesítésére az ügyész is jogosult.

11 Kegyeleti jog, jó hírnév, szellemi hagyaték védelme Kánonjog "220. kán. -- Senki sem sértheti meg törvénytelenül más meglevő jó hírét, sem pedig a magánszférája védelmére minden személyt megillető jogot."

12 Levéltári korlátozások a hozzáférésben évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről (= Levéltári törvény, Ltv.) Keletkezési idő, adattartalom, nyilvánosság alapján Kutató személye (tudományos?) alapján Személyes adatok védelme Állampolgárság szerinti megkülönböztetés Államhatalom kivételes jogosultsága Titokvédelem Kutatás megtiltása az iratképző által Reisz T. Csaba: Kutatási szabadság és annak korlátai a magyarországi levéltárakban től napjainkig. Levéltári Szemle, 64. (2014) 4:5 25.

13 FIGYELEM! Nyilvánosságra hozott Közérdekű, közérdekből nyilvános Keletkezési idő >15/30 (1990 előtt/után) Személyes adat Iratképző hozzájárulásával a levéltár engedélyezi Anonimizál t másolat Érintett (utód) hozzájárul Tudomány os kutatás Adatvédel met biztosító országból? KUTATHATÓ NEM KUTATHATÓ

14 Határozatlan és határozott védelmi idők 60 Levéltári anyag általános védelmi ideje (keletkezés ideje alapján) Dátum Dátum (külföldi) Keletkezés időpontja Keletkezés időpontja

15 Miért ennyi a védelmi idő? Mert ennyi van a törvényben A levéltári általános védelmi idő a keletkezéstől számított 30 év. A személyes adatokat tartalmazó iratokat azonban tovább védi, mert ha a személy halálától 30, vagy ennek nem ismeretében születésétől számított 90 év nem telt el, vagy a születés sem ismert, akkor 60 évig védi az iratokat.

16 A levéltári törvény javaslatának indoklása Az Avtv-vel ugyancsak összhangban a Javaslat fokozott védelemben részesíti a személyes adatot tartalmazó levéltári anyagot, és ennek következtében szigorú feltételeket állapít meg az ilyen levéltári anyagban folytatható kutatás esetére. Így főszabályként kimondja, hogy a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követő harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. Ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születésétől számított száztíz év, ha pedig a születés és a halálozás időpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétől számított nyolcvan év a védelmi idő.

17 A levéltári törvény (javaslat és elfogadott szöveg) 24. (1) Ha törvény másként nem rendelkezik, a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követő harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. A védelmi idő, ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születésétől számított száztíz év, ha pedig a születés és a halálozás időpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétől számított nyolcvan év. 24. (1) Ha törvény másként nem rendelkezik, a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követő harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. A védelmi idő, ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születéstől számított kilencven év, ha pedig a születés és a halálozás időpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétől számított hatvan év.

18 Mennyi??? 30 Elhunyt személy védelme az Avtv-vel összhangban van? De miért pont harminc? (1 saeculum = emberöltő?) Miért az őrzőhely szerint? (Levéltári anyagra vonatkozik) Ha értjük az okot, megérjük az előírást. Mennyire abszolút szigorúságú ez az előírás?

19 A levéltári törvény (javaslat és elfogadott szöveg) 24. (1) Ha törvény másként nem rendelkezik, a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követő harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. A védelmi idő, ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születésétől számított száztíz év, ha pedig a születés és a halálozás időpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétől számított nyolcvan év. 24. (1) Ha törvény másként nem rendelkezik, a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követő harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. A védelmi idő, ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születéstől számított kilencven év, ha pedig a születés és a halálozás időpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétől számított hatvan év.

20 A (levéltári) törvény védelmi ideje A száztíz éves védelmi idő olyan túlbiztosítást jelent, amely nem látszik indokoltnak javaslat MSZP MDF Ltv. Atv. halál születés irat keletkezése A védelmi idő megállapításának túlzásait kívánják elhárítani a tudományos kutatás érdekeire figyelemmel a módosítások. maximális életkor 80 év nyugdíjba vonulás 60 év 65 év 80 év< férfi év< nő év< összesen A népesség %-ában 2,42% 3,79% 90 év< férfi év< nő év< összesen A népesség %-ában 0,23% 0,61%

21 Magyarország korfája

22 Magyarország korfája

23 Ad absurdum A halál után megadott ideig védendő a személyes adat 1. A személyes adat védelme a halálon túl 30 évig 2. Abszolút védelem, mindenkit megilletően A születést követő évig védendő a személyes adat 3. Akkor a leghosszabb életkor + 30 évig védendő a születéstől számított védelmi idő. Keletkezés idejének védelmi ideje 4. Az iratokba éves (aktív korú) emberek adatai kerülhetnek, védendő az irat keletkezésétől számított 110 évig 5. Bárkinek a személyes adata kerülhet az iratba, védendő az irat keletkezésétől számított 140 évig

24 Mi a kér(d)és? Mi a megoldás? Ne a halált kövesse a védelmi idő (vagy ne legyen ilyen hosszú) A védelmi idők indokoltak és ezáltal megérthetők (elfogadhatók) legyenek Tekintsék felnőttnek, felelős személynek a kutatókat: a kutató felelőssége legyen az adatok nyilvánosságra hozása és a személyes adatok védelmének NEM megsértése (megfelelő és hatékony szankciórendszer védje az adatot)

25 Köszönöm a figyelmet Mennyi? 30! Mi harminc? Mi mennyi?

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Az adatvédelmi szabályozás célja, fontossága - A személyes adatok gyűjtése nyilvántartása, feldolgozása a legutóbbi időszakban került az alkotmányos

Részletesebben

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében Érintett területek Az adatkezeléssel érintett területek: A munkavállalók személyes adatainak kezelése Üzleti partnerek

Részletesebben

SZEMÉLYISÉGI JOGOK XI. CÍM ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK ÉS EGYES SZEMÉLYISÉGI JOGOK. 2:42. [A személyiségi jogok általános védelme]

SZEMÉLYISÉGI JOGOK XI. CÍM ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK ÉS EGYES SZEMÉLYISÉGI JOGOK. 2:42. [A személyiségi jogok általános védelme] SZEMÉLYISÉGI JOGOK XI. CÍM ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK ÉS EGYES SZEMÉLYISÉGI JOGOK 2:42. [A személyiségi jogok általános védelme] (1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy törvény és mások jogainak korlátai között

Részletesebben

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCKT 2014.05.14-ei ülésén a 16/2014.(V.14.) számú határozatával támogatta a Szabályzat elfogadását. Ezzel egyidejűleg a tárgyban

Részletesebben

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján.

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Szocio-Produkt Kft. Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. Kiadva:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET március 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET március 7-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 68/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. március 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. A Szabályzat célja... 2 2. A Szabályzat hatálya... 2 3. Értelmező rendelkezések... 2 4. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény és intézése... 3 4.1. Az igény benyújtása... 3

Részletesebben

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 Az Országgyűlés - a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglaltakkal összhangban - a személyes adatok védelmét,

Részletesebben

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom.

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom. Adatkezelési szabályzat Ezen adatkezelési szabályzat a magyarrahangolva.com weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott hírlevél kiküldéséhez illetve időpont foglaláshoz megadott adatok

Részletesebben

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK.

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI ELEKTRONIKUS KÖZZÉTÉTELI KÖTELEZETTSÉG. ADATVÉDELEM - INFORMÁCIÓSZABADSÁG Fogalmak:

Részletesebben

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT CÉGNÉV: GYŐRI BALETT SZÉKHELY: 9022 GYŐR, CZUCZOR GERGELY UTCA 7. ADÓSZÁM: 16718342-2-08 CÉGJEGYZÉKSZÁM:676142 KÉPVISELI: KISS JÁNOS Tartalomjegyzék: I. Az adatkezelés

Részletesebben

EGYETEMI LEVÉLTÁR. Kutatótermi szabályzat

EGYETEMI LEVÉLTÁR. Kutatótermi szabályzat EGYETEMI LEVÉLTÁR 7621 Pécs, Szepesy Ignác utca 1. 72/501-599/22633 http://leveltar.pte.hu/ Kutatótermi szabályzat A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárban őrzött levéltári anyagban történő kutatás

Részletesebben

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 2013 I. Bevezetés A jelen Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) a SPORTKÁRTYA Kereskedelmi

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról

A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról 2014. július 1-jén hatályba lép az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény (a továbbiakban: Atv.), amely

Részletesebben

LH PATENT SECURITY KFT Győr, Mécs L. u. 7. Tel: (96) * (30) Fax: (96)

LH PATENT SECURITY KFT Győr, Mécs L. u. 7. Tel: (96) * (30) Fax: (96) Adatvédelmi tájékoztató az LH Patent Kft www.securitypatent.hu. honlapján megvalósuló adatkezelésről 1. A szabályzat célja: Az LH Patent Kft / Továbbiakban: Társaság / 9024 Győr, Mécs László u 7. / az

Részletesebben

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA (az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a/az...egyesületre (a továbbiakban: Adatkezelő). 2. A

Részletesebben

Adatkezelés és adatvédelem

Adatkezelés és adatvédelem Adatkezelés és adatvédelem I. Az adatkezelés és az adatvédelem jogszabályi háttere és célja 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1995. évi CXIX. törvény

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Ficsor Előd e.v., mint a ficsor.com honlap üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli,

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Magyar Faktorház Zrt. (a továbbiakban: Társaság) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény (a továbbiakban: Avtv.)

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat Az RT 5 TAXI HOLDING Kft., mint a www.budapesttaxi.hu üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Hatályos: től visszavonásig

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Hatályos: től visszavonásig Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Hatályos: 2018.05.25-től visszavonásig 1. Alapelvek, fogalmak, meghatározások 1.1.1. A Scherzer Marcell E.V. vállalkozói tevékenysége kapcsán felmerülő személyes

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1. Előszó 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a SG Marketing Kft. (székhely: 1149 Budapest Limanova tér 12., cégjegyzékszám: 01-09-931340) (a Kiadó ) tevékenysége során

Részletesebben

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására.

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására. Adatvédelem 1. ELŐSZÓ 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) az Belle-Aire Tanácsadó és Rekreációs Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3235 Mátraszentimre, Fenyves u.5.) (továbbiakban

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ BEVEZETÉS A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület vagy Adatkezelő ) elkötelezett az ügyfelei, partnerei, az önkéntesei és a munkavállalói személyes

Részletesebben

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Általános rendelkezés A Social Steps az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel

Részletesebben

1. célhoz kötöttség elve 2. az adatkezelés jogalapja 3. adat megőrzésének ideje 4. egyértelmű, részletes tájékoztatás 5. hozzájárulás 6.

1. célhoz kötöttség elve 2. az adatkezelés jogalapja 3. adat megőrzésének ideje 4. egyértelmű, részletes tájékoztatás 5. hozzájárulás 6. 1. célhoz kötöttség elve 2. az adatkezelés jogalapja 3. adat megőrzésének ideje 4. egyértelmű, részletes tájékoztatás 5. hozzájárulás 6. adatvédelmi nyilvántartás 7. adathelyesbítéshez és törléshez való

Részletesebben

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: Adatvédelmi szabályok Az 2M Beauty Kft., mint a 2mbeauty.com tulajdonosa és üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően

Részletesebben

3. A szabályzat hatálya alá tartozó adatok kezelője a Közalapítvány (a levéltári anyag vonatkozásában a továbbiakban: Archívum).

3. A szabályzat hatálya alá tartozó adatok kezelője a Közalapítvány (a levéltári anyag vonatkozásában a továbbiakban: Archívum). A Közép és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány Emlékpontok Audiovizuális emlékgyűjtés elnevezésű projektje és a hozzá kapcsolódó videó-tár adatvédelmi szabályzata A szabályzat

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató 1. Az adatkezelés elvei Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy törvény, illetőleg - törvény felhatalmazása alapján helyi önkormányzati rendelet közérdeken

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató 1. A Tájékoztató célja 1.1. Jelen dokumentum célja, hogy megfelelő tájékoztatást és védelmet nyújtson a www.zafirent.hu, illetve a www.szemelyszallitasrepteritranszfer.hu

Részletesebben

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata Végh Ágnes Judit Ügyvezető Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 I. Szabályzat célja, hatálya...2 I.1. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Részletesebben

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai A Szerencsejáték Zrt. adatkezelési tájékoztatója a pénzmosás és a finanszírozása megelőzését és megakadályozását, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtását érintő adatkezelésével

Részletesebben

Adatvédelmi Szabályzat

Adatvédelmi Szabályzat ... (társaság neve)... (adószám) Adatvédelmi Szabályzat Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. Az adatvédelmi szabályzat célja...3 2. Társaság bemutatása...4 3. Általános rész...5 Személyes

Részletesebben

A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától

A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed A Gépipart Támogató Egyesületre

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató Az epitemahazam.hu honlap tulajdonosa és üzemeltetője a TÉT Consulting Kft továbbiakban Adatkezelő. Részletes adataink és kapcsolatfelvételi lehetőség a honlap Kapcsolat oldalán

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat Jelen adatvédelmi adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat ) célja, hogy Totel Szerviz Kft. (székhely: 1147 Budapest Miskolci utca 91. ; elektronikus levelezési cím: info@totel.hu

Részletesebben

magánszemély esetében: név, cím, elérhetőség cég esetében: név, cím, elérhetőség, adószám

magánszemély esetében: név, cím, elérhetőség cég esetében: név, cím, elérhetőség, adószám A szex-webshop.hu webáruház internetes oldalai regisztráció nélkül látogathatóak. Vannak azonban olyan szolgáltatások, amelyek csak regisztrált partnereink számára elérhetőek. Regisztráció A szex-webshop.hu

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 1. A szabályzat célja Jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2., adószáma:

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A KLASSIS-Z Biztosítási Alkusz Kft. munkatársai elkötelezettek amellett, hogy ügyfeleik információs önrendelkezési jogát tiszteletben tartsák. A KLASSIS-Z Kft. a személyes adatokat

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat A jelen adatkezelési szabályzat a feed.hu weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. Az adatok kezelését Varga Tamás,

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1./ Bevezetés 1./1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a Vár Holding Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1054 Budapest, Alkotmány utca 10. 3. emelet 28. ajtó. cégjegyzékszám:

Részletesebben

A Zempléni Vízmű Kft adatvédelmi tájékoztatója

A Zempléni Vízmű Kft adatvédelmi tájékoztatója A Zempléni Vízmű Kft adatvédelmi ja 1. Az adatkezelés elvei A Felhasználó személyes adata csak akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy törvény, illetőleg - törvény felhatalmazása alapján

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató a a Help2Startup Kft. www.help2startupcenter.com internetes honlap felhasználói részére 2014 Tartalom: 1. Az adatvédelmi politika és tájékoztató célja 2.

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1. BEVEZETÉS Az ügyészség (továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos

Részletesebben

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata Az Österreich Werbung Marketing Kft., mint Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet feladatai ellátásához

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT A felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó ) a Szomatodrama.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal ) felületén történő regisztrációjával és adatainak megadásával, illetve a Weboldal

Részletesebben

Mangó Masszázs. Adatvédelmi tájékoztató

Mangó Masszázs. Adatvédelmi tájékoztató Mangó Masszázs Adatvédelmi tájékoztató 1. Előszó 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) Kovács Zsolt egyéni vállalkozó (székhely: 2890 Tata, Május 1. út, 38/1. 1/1, adószám:66543814-1-31) (továbbiakban

Részletesebben

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata Elnöki rendelkezés hatályos: 2018. január 1-től Az adatkezelő neve: Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület, továbbiakban:

Részletesebben

A Gál Péter Márk E.V. Webáruház Felkészítő Csomag rövidített adatvédelmi tájékoztatója

A Gál Péter Márk E.V. Webáruház Felkészítő Csomag rövidített adatvédelmi tájékoztatója A Gál Péter Márk E.V. Webáruház Felkészítő Csomag rövidített adatvédelmi tájékoztatója A Gál Péter Márk E.V. (székhely: 6000 Kecskemét, Magyar utca 27-31 2. em. 14., nyilvántartásiszám: 33259483, adószám:

Részletesebben

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció A szociális intézményekben vezetett dokumentáció Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. május 28. dr. Osztopáni Krisztián TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi

Részletesebben

Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató Adatvédelmi Tájékoztató Hatályos: 2014. november 18 -től Tartalomjegyzék: 1. Fogalmak... 2 2. A kezelt adatok köre... 3 3. Az adatkezelés jogalapja... 4 4. Az adatkezelés célja... 4 5. Az adatkezelés időtartama,

Részletesebben

ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA JÓVÁHAGYTA: SZENCZY SÁNDOR ELNÖK HATÁLYBA LÉPÉS IDŐPONTJA: 2013. MÁJUS 1. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TALMÁCSI GROUP ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan, vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig személyes adatokat

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató Az üzletszabályzat 16. számú melléklete Adatvédelmi tájékoztató 1. Az adatkezelés elvei Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy törvény, illetőleg törvény felhatalmazása alapján

Részletesebben

Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben

Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben Előadó: Dr. Ujfaludi Zoltán alezredes, HM Hatósági Hivatal Adatvédelmi Felügyeleti Osztály osztályvezető 1 KÉT KÜLÖNÁLLÓSZAKTERÜLET, ÖNÁLLÓELKÜLÖNÍTHETŐJOGI

Részletesebben

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy; ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya a Magyar Ikerregiszter Alapítvány (székhely: 1212 Budapest, Erdélyi u. 29., Adószám: 18727913-1-43; a továbbiakban: Szolgáltató), által üzemeltetett

Részletesebben

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ÉS SZABÁLYZAT

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ÉS SZABÁLYZAT A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ÉS SZABÁLYZAT Preambulum Jelen szabályzat célja, hogy rögzítse a Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. (székhely:1119 Budapest, Mérnök u.

Részletesebben

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 16., tel.: 88/ , fax: 88/ ,

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 16., tel.: 88/ , fax: 88/ , Kutatási Szabályzat A közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggő szakmai követelményekről szóló 10/2002. (IV. 13.) NKÖM rendelet 44. (4) bekezdésében, illetve a CIC 491. kán.

Részletesebben

Adatkezelés szabályai

Adatkezelés szabályai Adatkezelés szabályai Adatkezelő megnevezése: CreditLure Korlátolt Felelősségű Társaság Adatkezelő székhelye: 6100 Kiskunfélegyháza, Bercsényi utca 41. Adatkezelő e-elérhetősége: creditlure@creditlure.hu

Részletesebben

A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó

A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó A jelen tájékoztató célja, hogy rögzítse a www.ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu (a továbbiakban weboldal) üzemeltetője: Papp Lászlóné EV. (a továbbiakban Szolgáltató)

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/6774. számú törvényjavaslat a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény és az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének

Részletesebben

A MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A MAGYAR PARALIMPIAI BIZOTTSÁG ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 1. BEVEZETÉS A Magyar Paralimpiai Bizottság köztestület (a továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére,

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓAN

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓAN ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓAN Jelen tájékoztató célja, hogy megfelelő ismeretekkel szolgáljon a visszaélés-bejelentési rendszerünkkel kapcsolatba kerülő érintettek

Részletesebben

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény Kossiktea.hu Balatonfüred - Keller Zsuzsanna EV, továbbiakban (székhely: 8230 Balatonfüred, P.Horváth Á. u 18 D telephely. 8230 Balatonfüred Zsigmond u 12 adószám: 67699676-1-39 a továbbiakban Adatkezelő

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Kérjük figyelmesen olvassa el a Tájékoztatót, annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait. A Rákóczi

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1. A tájékoztató rendeltetése: A tájékoztató rendeltetése, hogy meghatározza a SERVICE LASER Gyártó és Szolgáltató Kft (cg.sz.: 17-09-010088, székhely: 7130 Tolna, Bajcsy-Zs. utca

Részletesebben

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap: Adatvédelmi tájékoztató

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap:   Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató Készült: 2018.04.25. AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA A VIVEKA Világkerekítő Műhely, (a továbbiakban Adatkezelő) elkötelezett ügyfelei, partnerei, önkéntesei személyes adatainak

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat Ezen adatkezelési szabályzat a www.squashclub.hu weboldalon valamint a Squash Club Facebook látogatói által önkéntes hozzájárulással megadott, hírlevelek, egyedi ajánlatok kiküldéséhez

Részletesebben

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Jelen tájékoztató a http://radiant.hu honlapon elérhető webáruházat üzemeltető Megatherm Kft. (székhely: 2030 Érd, Bajcsy- Zsilinszky út 135., cégjegyzékszám: 13-09-071461,

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez Alaptörvény Szabadság és Felelősség fejezet VI. cikk (2) Az IB Controll Kft. - a továbbiakban Szolgáltató (Cg.: 03-09-123220, székhely: 6000 Kecskemét,

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató Készült:

Adatvédelmi tájékoztató Készült: Adatvédelmi tájékoztató Készült: 2018.03.26 AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA A SIMPACT Nonprofit Kft. (a továbbiakban Adatkezelő) elkötelezett ügyfelei, partnerei, önkéntesei és munkavállalói személyes

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak az érintettek és adatkezelők tájékoztatásával, illetve az adatkezelésre vonatkozó szabályozás véleményezésével összefüggő

Részletesebben

Géniusz Egyesület. Adatvédelmi nyilatkozat

Géniusz Egyesület. Adatvédelmi nyilatkozat Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez Alaptörvény Szabadság és Felelősség fejezet VI. cikk (2) A Géniusz Informatikai Tehetséggondozó Egyesület - a továbbiakban Szervező (6722 Szeged, Szentháromság

Részletesebben

ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS. a GDPR szemszögéből. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető

ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS. a GDPR szemszögéből. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS { a GDPR szemszögéből Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető Mobil: +36 20 483 9237 E-mail: budai.laszlo@nador.hu MI IS AZ A GDPR? Kelet-Közép-Európában Magyarországon

Részletesebben

Tisztelt Sebián-Petrovszki László!

Tisztelt Sebián-Petrovszki László! Tisztelt Sebián-Petrovszki László! Az MTI Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. részére 2016. március 22. napján megküldött közérdekű adatigénylésének, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN. HATÁLYA: január 1.

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN. HATÁLYA: január 1. ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN HATÁLYA: 2019. január 1. A jelen Adatkezelési Szabályzat az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Clubbal (székhelye:

Részletesebben

A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei

A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei Jó Közérzet Központ A Jó Közérzet Központ adatvédelmi és adatkezelési elvei és gyakorlata A Jó Közérzet Központ ezúton teszi közzé az adatvédelmi és

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Kérjük figyelmesen olvassa el a Tájékoztatót, annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait. A Union

Részletesebben

A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata

A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata Budapest, 2018. május 22. 1 Tartalom Előzmények I. Elvek II. A CSAOSZ érintettsége III. Intézkedések IV. Mellékletek 1. melléklet: Fogalommeghatározás 2. melléklet: Belépési

Részletesebben

A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel rövidített adatvédelmi tájékoztatója

A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel rövidített adatvédelmi tájékoztatója A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel rövidített adatvédelmi tájékoztatója Az ALFÖLD 92 Gyógyszálloda és Idegenforgalmi Kft. (székhely: 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 17., cégjegyzékszám

Részletesebben

A VÉDETTSÉG Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete ( székhelye: 2045 Törökbálint Torbágy u. 15/A.)

A VÉDETTSÉG Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete ( székhelye: 2045 Törökbálint Torbágy u. 15/A.) A VÉDETTSÉG Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete ( székhelye: 2045 Törökbálint Torbágy u. 15/A.) ADATKEZELÉSI NYILATKOZATA A VÉDETTSÉG Oltóanyag és Immunbiológiai Termék

Részletesebben

GDPR mit és hogyan ellenőriz a hatóság? Dr. Jóri András

GDPR mit és hogyan ellenőriz a hatóság? Dr. Jóri András GDPR mit és hogyan ellenőriz a hatóság? Dr. Jóri András andras.jori@dataprotection.eu I Az ombudsmantól a hatóságig I Új lehetőségek: a jogalapok kérdése I Az implementáció tapasztalatai Az ombudsmantól

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Ritalia Travel Kft., mint a ritaliatravel.hu üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli,

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ LH PATENT SECURITY KFT

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ LH PATENT SECURITY KFT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ LH PATENT SECURITY KFT Az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságáról szóló 2011. évi CXII. törvényben meghatározott kötelezettségeket az LH Patent Security

Részletesebben

Mi van a nevedben? A névjog és a védjegyjog összefüggései Dr. Lukácsi Péter. MIE Konferencia Győr, november 25.

Mi van a nevedben? A névjog és a védjegyjog összefüggései Dr. Lukácsi Péter. MIE Konferencia Győr, november 25. Mi van a nevedben? A névjog és a védjegyjog összefüggései Dr. Lukácsi Péter MIE Konferencia Győr, 2016. november 25. Áttekintés A névviselési jog tartalma A névviselési jog sérelme A kegyeleti jog A névjog

Részletesebben

ADATVÉDLMI NYILATKOZAT. Pezowood kft. (8445 Csehebánya, HRSZ.: 248),

ADATVÉDLMI NYILATKOZAT. Pezowood kft. (8445 Csehebánya, HRSZ.: 248), ADATVÉDLMI NYILATKOZAT Pezowood kft. (8445 Csehebánya, HRSZ.: 248), Adószám: 12799154-2-19, Cégjegyzékszám. 19-09-506302 Telefon: +36-30-520-9837, +36-30-530-4483, E-mail: info@pezowood.hu mint a pezowood.hu,

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató a DE Kancellária VIR Központ által végzett adatkezelésekről

Adatkezelési tájékoztató a DE Kancellária VIR Központ által végzett adatkezelésekről Adatkezelési tájékoztató a DE Kancellária VIR Központ által végzett adatkezelésekről 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei DE Kancellária VIR Központ Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 26. Posta

Részletesebben

A Kamionsuli rövidített adatvédelmi tájékoztatója

A Kamionsuli rövidített adatvédelmi tájékoztatója A Kamionsuli rövidített adatvédelmi tájékoztatója A Kamionsuli Kft. (székhely: 1108 Budapest, Újhegyi út 3/a-5., cégjegyzékszám: 01-09-874988, adószám: 13821108-2-42, telefonszám: (36-1) 264-5040 /201,

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat A Tengerjáró Kft. csak azokat a személyes adatokat gyűjti össze és dolgozza fel, amelyeket Ön kifejezetten, önként szabad akaratából bocsát rendelkezésére. Tengerjáró kiemelten

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat A jelen adatkezelési szabályzat az ims.hu weboldalhoz kapcsolódó adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. Vonatkozó jogszabályok

Részletesebben

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. adatvédelmi ügyfél tájékoztatója

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. adatvédelmi ügyfél tájékoztatója 3. sz. melléklet A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. adatvédelmi ügyfél tájékoztatója A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. (Társaság) az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról szóló 2011.

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 1. Általános rendelkezések Az Optolens Kft. az általa kezelt adatokat az adatvédelemre vonatkozó mindenkor hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeli, tárolja és dolgozza

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ BEVEZETÉS Az Egyhaziallas.hu állásportál célja, hogy lehetőséget teremtsen a munkakeresőknek abban, hogy az egyházi intézmények, mint munkaadók (továbbiakban: Intézmények ) által

Részletesebben

Az adatvédelem jelene és jövője

Az adatvédelem jelene és jövője Az adatvédelem jelene és jövője Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. március 21. dr. Majsa Dóra I. Az adatvédelem alapjai Az emberi méltóság védelmének sajátos aspektusa

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT, ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT, ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT, ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Eideh Titanilla internetes honlapjának felhasználói, valamint az általa nyújtott szolgáltatásokat igénybevevők részére 2017.február.20. 1 ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató B u d a p e s t T á n c i s k o l a Új Előadóművészeti Alapítvány Goli Tánchely 1036 Buda Tel: 250 3046 E-mail: budapest@tanc.org.hu Honlap: www.tanc.org.hu Adatvédelmi tájékoztató Készült: 2018.04.25.

Részletesebben

Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata

Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata A Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. részére kiemelten fontos ügyfelei adatainak védelme. Önt a jelentkezés során arra

Részletesebben

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy; A Magyar Hospice Alapítvány adatkezelési nyilatkozata Magyar Hospice Alapítvány (1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.; Tel: +36-1/ 388-7369, E-mail: info@hospicehaz.hu) az oldal-látogatások, a hírlevélre

Részletesebben