2010. februári megjelenéseink

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2010. februári megjelenéseink"

Átírás

1 2010. februári megjelenéseink Michael Hutchence - The Loved One (2 lemezes kiadvány - DVD + Bonus CD) Kiadó: Pezo Film Kft. Megjelenés dátuma: február 04. Michael Hutchence mindent kizárva egy ikon. Mint az INXS karizmatikus énekese a nemzetközi sztárok közé lépett és elérte azt, ami csak nagyon keveseknek sikerül. Az együttesen kívül is egy kultfigura volt 1997-ben bekövetkezett haláláig. A '90-es évek elejére szupersztárrá nõtte ki magát, de közben végig a valóság talaján maradt, pedig ott volt a sok pénz, a siker és a hírnév. Õ ember maradt! Sikerült neki megoldani azt, amit csak keveseknek, hogy esténként embert feldobott, majd lejött a színpadról és rögtön hétköznapi emberré változott vissza. A The Love One című dokumentumfilm Michael Hutchenceról a legendás INXS legendás frontemberéről szól. A bonus CD-n eddig soha nem halott dalok is felcsendülnek, többek között egy duett Bono-val (U2). Szereplők: Játékidő: 56 perc + 45 perc Hang: angol 2.0, magyar felirat Kép: DVD vonalkód:

2 Indonézia Kiadó: Select Welt Reisen Kft. Megjelenés dátuma: január 15. Indonézia a Föld legnagyobb szigetországa. A Maláj vagy Hátsó Indiai szigetvilág legnagyobb részét foglalja magába, mely szinte hidat alkot DK-Ázsia és Ausztrália között. Az ország sok ezer kisebb-nagyobb szigetből és mintegy 1000 állandóan lakott, nagyobb szigetből áll, közülük a négy Nagy Szunda sziget: Szumátra, Jáva, Borneo és Celebesz adja az összterület ¾-ét. Az egyenlítő két oldalán elterülő Indonézia K-Ny-i kiterjedése meghaladja az 5000 km-t. A trópusi, nedves éghajlatú ország természeti képe hallatlanul változatos: füstölgő vulkánok sokasága, sűrű esőerők, fehér korallhomokkal borított tengerpartok, teraszos rizsföldek egyaránt jellemzőek rá. Szereplők: Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 Kép: 16:9 (1.77:1) DVD vonalkód:

3 Kalifornia Kiadó: Select Welt Reisen Kft. Megjelenés dátuma: január 15. Az Egyesül Államok nyugati partvidékén húzódó Kalifornia állam a bólogató pálmafák, a homokstrandok, a bikinis lányok, és a napfény földje, a szörfösök és a filmesek paradicsoma. San Francisco a Golden Gate hídról, az Alcatrazról, és a villamosról híres, meg a világ kanyargósabb utcájáról. A hatalmas kiterjedésű Los Angeles önálló arculattal rendelkező kis településeket fog össze, a filmfőváros Hollywoodtól a tengerparti Santa Monicán és Malibun át az elegáns Beverly Hillsig. San Diego nevezetessége a kikötő és a múltat idéző gázlámpanegyed. Ám Kalifornia nemcsak nagyvárosokat kínál, de természeti szépségek hosszú sorát is, a mamut fenyőktől a Yosemite Parkig, meg az aranylázat idéző kisvárosokat, a Hearst-kastély pompáját és a híres szórakoztató parkokat, a Disneylandet, a Universal Studiót, és a Wonderworld Delfináriumot. Szereplők: Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 Kép: 4:3 (1.33:1) DVD vonalkód:

4 Svédország Kiadó: Select Welt Reisen Kft. Megjelenés dátuma: január 15. A szokatlanul tiszta, friss levegő, a sűrű, sötétzöld fenyvesek, a végtelennek tűnő erdők közt csillogó tavak, a ragyogóan kék ég, a szeles folyók a fű zöldjével kontrasztot alkotó pirosra festett házak a fehér ajtó és ablakkeretekkel Ez a svéd vidék. Hatalmas szabad területek, ahol májusban virágok tömege nyílik, szeptemberben pedig a fák pompáznak valószínűtlen színekben. A fennsíkokon, a tavak és a dombok között ősi városok húzódnak meg; a vöröstéglás Malmö, a kikötőváros Göteborg, a középkorból itt maradt Ystad, a Helsingörrel szemközti Helsingborg, és életteli egyetemi város Uppsala. A Marlen-tó és a Balti tenger közé épült Stockholm bármelyik európai fővárossal felveszi a versenyt, környékén pedig olyan kastélyok bűvölik el az utazót, mint a Skokloster, vagy a Gripsholm kastély Szereplők: Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 Kép: 4:3 (1.33:1) DVD vonalkód:

5 Azumi 1. (1 lemezes kiadvány) (Azumi) Kiadó: Black Mirror Kft. Megjelenés dátuma: február 11. Gessai, a vándorló szamuráj árvákból verbuvál bérgyilkosokat, hogy megfékezze az önkényuralomra törő hadvezéreket. 10 árvából álló elit alakulata egyetlen célt hajszol: meg kell ölniük a Shogunátust veszélyeztető három gonosz vezért. A csapat tagjai között találjuk az idejekorán árvaságra jutott Azumit, akit Gessai mester egyetlen lányként vett magához. Azumiból a kiképzés során legyőzhetetlen harcos válik, aki beteljesítheti a mester akaratát. Ryuhei Kitamura Szereplők: Aya Ueto, Shun Oguri, Hiroki Narimiya Játékidő: 128 perc Hang: magyar 5.1 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

6 Krrish (1 lemezes kiadvány) (Krrish) Kiadó: Black Mirror Kft. Megjelenés dátuma: február 11. Krishna nagymamájával él egy eldugott faluban. Már gyermekkorában kitűnik különleges képességeivel. Nagyon gyorsan tanul, bivalyerős és gyorsabban fut, mint egy paripa. Különleges képességei miatt a többiek kiközösítik. A fiatal férfi végül a természetben, az állatok között talál békét. Nyugalmas élete akkor változik meg, amikor a környékre vetődik egy hegymászó csapat. A csapat egyik tagja, egy gyönyörűséges lány egyből elrabolja az immár felnőtt férfi szívét. Krishna hátrahagyja addigi vidéki életét és elmegy a lánnyal a városba, ahol igazi szuperhős válik belőle. A Krrish az indiai filmgyártás egyik legnagyobb vállalkozása. Költségvetése messze felülmúlja az átlagos indiai produkciókét. A Krrish-t 2006 legjobb ázsiai filmjévé választották több helyen a világon! Rakesh Roshan Szereplők: Priyanka Chopra, Hrithik Roshan Játékidő: 185 perc Hang: magyar 5.1 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

7 Árnyék bokszoló (Crak Shadow Boxer) Kiadó: Szaturn Film Megjelenés dátuma: február 11. Egy város lakói két balkezes szélhámost profi harcművésznek tartanak, akiket azért bérelnek fel, hogy megvédjék városukat egy őket fosztogató bandától. Abban a téves hitben, hogy a két férfi nagy kung-fu mester, a bandavezér segítséget kér. Ahogy egyre nő a nyomás, a két férfi úgy dönt, hogy meglógnak a városból, mielőtt végképp elszabadul a pokol, ám annak hírére, hogy megfenyegették a város lakóit, meggondolják magukat. Éppen időben térnek vissza, hogy a banda elleni végső csatába belevessék magukat, csak csavaros észjárásukra és a városlakók segítségére hagyatkozva Yao Hua Wen Szereplők: Játékidő: Hang: magyar 2.0 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

8 Karate harcos (Karate Warriors) Kiadó: Szaturn Film Megjelenés dátuma: február 11. Chico kiváló karate harcos, aki idegenként érkezik a városba, ahol éppen két rivális banda teszi tönkre az emberek életét. Mivel a férfi munkát keres, mindkét csoportnak felajánlja szolgálatait. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy a bandák egy kábítószer-szállítmány miatt harcolnak, és emiatt semmitől sem riadnak vissza. Chico szintén a gazdagság reményében próbálja megszerezni a heroint, ekkor találkozik egy szamurájjal és a fiával, akiknek ugyanez a szándékuk. Kazuhiko Yamaguchi Szereplők: Sonny Chiba Játékidő: Hang: magyar 2.0 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

9 Nindzsa vadász (Krrish) Kiadó: Szaturn Film Megjelenés dátuma: február 11. Fehér Atya, a wudang iskola hírhedt növendéke ördögi tervet eszel ki a neves shaolin templom tanítványainak legyőzésére. Ennek végrehajtásában rejtélyes sebezhetetlensége és a japán nindzsák segítik. Megtámadja a shaolin templomot, és az összes tanítványt, valamint a nagymestert is megöli, így ő lesz a leghatalmasabb kung-fu mester. Fehér Atyának azonban rövidesen rá kell jönnie, hogy nem minden shaolin tanítvánnyal sikerült végeznie. Egyikük összegyűjti a legyőzött tanítványok leszármazottait, majd kiképezik őket. A tanítványoknak minden vágyuk, hogy elégtételt vegyenek a gyilkoson szüleik haláláért Kuo-Ren Wu Szereplők: Játékidő: Hang: magyar 2.0 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

10 Sárkány Hercegnő (Dragon Princess) Kiadó: Szaturn Film Megjelenés dátuma: február 11. Higaki hatalmas karatemester, aki országos népszerűségnek örvend. Azonban legnagyobb riválisa tisztességtelen módszerekkel legyőzi őt, és egy életre megnyomorítja. Ekkor lányával elmegy Amerikába, ahol kiváló karateharcossá edzi őt. Mielőtt meghalna, arra kéri gyermekét, hogy álljon bosszút érte. A lány visszamegy Tokióba, ahol megkeresi apja gyilkosait, hogy egy karateverseny keretén belül vegyen rajtuk elégtételt. Sonny Chiba karateklasszikusa igazi szórakozás a műfaj rajongóinak. Yutaka Kohira Szereplők: Sonny Chiba Játékidő: Hang: magyar 2.0 Kép: 16:9 DVD vonalkód:

11 Február 1-től a következő filmek új árpontba kerülnek: Kiadó: Black Mirror Kft. Arahan Seung-wan Ryoo Szereplők: Soy Yun, So-yi Yoon Játékidő: 111 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1990 Ft. Új ár: 1490 Ft,- Kiadó: Black Mirror Kft. A gyilkos tó legendája Kwang-hoon Lee Szereplők: Jun-ho Jeong, San Ho Játékidő: 92 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1490 Ft. Új ár: 990 Ft,- Kiadó: Black Mirror Kft. Halál 1000 arca 4. John_Alan Schwartz Szereplők: Michael Carr Játékidő: 85 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1990 Ft. Új ár: 990 Ft,-

12 Kiadó: Navigátor Film Hellraiser 1. Clive Barker Szereplők: Doug Bradley, Ashley Laurence Játékidő: 94 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1490 Ft. Új ár: 990 Ft,- Kiadó: Navigátor Film Hellraiser 2. Tony Randel Szereplők: Doug Bradley, Ashley Laurence Játékidő: 97 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1490 Ft. Új ár: 990 Ft,- Kiadó: Navigátor Film Hellraiser 3. Anthony Hickox Szereplők: Doug Bradley, Ken Carpenter Játékidő: 97 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1490 Ft. Új ár: 990 Ft,- Kiadó: Corner Film Az ajánlat John Hillcoat Szereplők: Ray Winstone, Guy Pearce Játékidő: 102 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1990 Ft. Új ár: 990 Ft,-

13 Kiadó: Corner Film 4 hónap, 3 hét, 2 nap Cristian Mungiu Szereplők: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu Játékidő: 113 perc DVD vonalkód: Régi ár: 1990 Ft. Új ár: 990 Ft,- Kiadó: Navigátor Film A sógun orgyilkosa 2. Kenji Mitsumi Szereplők: Tomisaburo Wakayama Játékidő: 89 perc DVD vonalkód: Kiadó: Dotkom Media Kft. Az indigóember Martin Csaba Szereplők: Molnár Attila, Nagy Attila Játékidő: 89 perc DVD vonalkód: Kiadó: Leon Film Holló: Gonosz ima Lance Mungia Szereplők: Edward Furlong, Tara Reid Játékidő: 99 perc DVD vonalkód:

14 Kiadó: Leon Film Bosszú és becsület Luigi Bazzoni Szereplők: Franco Nero, Klaus Kinski Játékidő: 91 perc DVD vonalkód: Kiadó: Leon Film Zuhanás a halálba Christopher Coppola Szereplők: Charlie Sheen, James Coburn Játékidő: 98 perc DVD vonalkód: Kiadó: Domino Klub Konyhashow 1. Szereplők: Szilágyi Tibor, Németh Zsuzsa Játékidő: 177 perc DVD vonalkód: Kiadó: Domino Klub Konyhashow 2. Szereplők: Schlanger András Játékidő: 177 perc DVD vonalkód:

15 Kiadó: Domino Klub Konyhashow 3. Szereplők: Schlanger András Játékidő: 174 perc DVD vonalkód: Kiadó: InterDomino Kft. Csigolimpia 1. Szereplők: gyurmafigurák Játékidő: 84 perc DVD vonalkód: Kiadó: InterDomino Kft. Csigolimpia 2. Szereplők: gyurmafigurák Játékidő: 84 perc DVD vonalkód: Kiadó: InterDomino Kft. Csigolimpia 3. Szereplők: gyurmafigurák Játékidő: 84 perc DVD vonalkód:

16 Kiadó: InterDomino Kft. Európa expressz Horváth Csaba Szereplők: Kamarás Iván, Dobó Kata Játékidő: 97 perc DVD vonalkód: Kiadó: InterDomino Kft. Ragadozók a vadonban Szereplők: Játékidő: 98 perc DVD vonalkód: Kiadó: InterDomino Kft. Egy élet a tigrisek nyomában Szereplők: Játékidő: 98 perc DVD vonalkód:

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza

X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza Tervezet Tartalomjegyzék 1. Összefoglaló 2. Nemzetközi kapcsolatok 3. Együttműködési elképzelések,

Részletesebben

Magyar Kung-fu Országos Bajnokság Ranglista I. forduló belsőerős stílusok és I. Tavaszi Kikelet Kupa belsőerős stílusok nyílt versenye

Magyar Kung-fu Országos Bajnokság Ranglista I. forduló belsőerős stílusok és I. Tavaszi Kikelet Kupa belsőerős stílusok nyílt versenye Öt Elem Wushu Egyesület és a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség szervezésében megrendezésre kerül a Magyar Kung-fu Országos Bajnokság Ranglista I. forduló belsőerős stílusok és I. Tavaszi

Részletesebben

86 Spanyolország - costa dorada Ariadne Travel - Nyaralások

86 Spanyolország - costa dorada Ariadne Travel - Nyaralások Costa Dorada Ha Spanyolország és nyaralás, akkor nekünk, magyaroknak elsősorban a Costa Brava turistáktól nyüzsgő tengerpartja jut eszünkbe. Kevesen tudják azonban, hogy kicsit délebbre, a Costa Dorada,

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája.

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája. STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA 2. ÉVAD Gigászi harcok szövevényes történetek és fantasztikus animációk a Star Wars: A Klónok háborúja 2. évadjának bemutatója valóban izgalmasnak ígérkezik. Minél több tiltott

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.*

Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.* HÚZD A KUTAT. Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.* Húzd a kutat és idézd föl bátran tiszta szellemét, hadd merüljön fel a mélyből, hol aludta szenderét! Csillogjon ezüstruhája, hömpölyögjön

Részletesebben

NINJA KARATE CENTRUM BUDO AKADÉMIA TAIJI QUAN VIZSGAANYAG JITAKYOEI BUDO & WUSHU HUNGARY. Mor. Stabilini-Ha SZABÓ PÁL

NINJA KARATE CENTRUM BUDO AKADÉMIA TAIJI QUAN VIZSGAANYAG JITAKYOEI BUDO & WUSHU HUNGARY. Mor. Stabilini-Ha SZABÓ PÁL NINJA KARATE CENTRUM BUDO AKADÉMIA TAIJI QUAN VIZSGAANYAG JITAKYOEI BUDO & WUSHU HUNGARY Mor. Stabilini-Ha SZABÓ PÁL 5.kyu Kivárási idő: 6 hónap 2.WU KUNG/QI GONG/HU KUNG: (YANG TSE) 1. WU-JI ZHUANG 2.

Részletesebben

Könyvek Tusája 1. forduló

Könyvek Tusája 1. forduló Könyvek Tusája 1. forduló Ifjúsági kategória HELYES VÁLASZOK Felhasználónév: n regisztrált felhasználóneved Csapatod: Iskolád, munkahelyed, stb. Igazi Hazugságok Suzanne Collins: Éhezők Viadala Igaz vagy

Részletesebben

Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc

Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc Verseink könyve EGYEBFOG/verskony.doc Montázs szövegek montázs metszetekkel. Széchenyi krt.-i Általános Iskola, Szolnok, 1995 (Vissza a tartalomjegyzékhez:..\tartalomjegyzék.doc - Verseink könyve ) (Vissza

Részletesebben

2013. á p r i l i s 29.

2013. á p r i l i s 29. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i ülés 2013. á p r i l i s 29. Készült: Veresegyház Város Polgármesteri Hivatal 111. számú termében, 2013.04.29-én

Részletesebben

úgy matematikával és geometriával építik, mint a gótika kisebb csodáit. Két nyitott szem, két nyugodt kéz, egy emberi szív: ez a művészet. Hohó!

úgy matematikával és geometriával építik, mint a gótika kisebb csodáit. Két nyitott szem, két nyugodt kéz, egy emberi szív: ez a művészet. Hohó! ELŐSZÓ Íme, megint folytatom az egyetlen művet, új hullámban verem felétek a végtelen titkú tengert. Élnék ezer esztendeig: nem mondhatnám meg minden titkát. Írnék ezer esztendeig: nem mutathatnám meg

Részletesebben

Zala Zöldje, Mura Árja Közhasznú Egyesület

Zala Zöldje, Mura Árja Közhasznú Egyesület Zala Zöldje, Mura Árja Közhasznú Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. év Balaton János Elnök P.H. Készítette: Balaton János, Elnök Kelt: Zalaegerszeg, 2012. május 30. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

Francia Polinézia hajóút Tahiti Huahine Rangiroa Raiatea Bora Bora Moorea Rövid Los Angeles-i városnézéssel

Francia Polinézia hajóút Tahiti Huahine Rangiroa Raiatea Bora Bora Moorea Rövid Los Angeles-i városnézéssel Francia Polinézia hajóút Tahiti Huahine Rangiroa Raiatea Bora Bora Moorea Rövid Los Angeles-i városnézéssel Körút Tahiti-ről (Papeete), Francia Polinézián át 10 nap az Ocean Princess fedélzetén Hajóndulás:

Részletesebben

EZÜSTHARANG. A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály hava. 25. szám

EZÜSTHARANG. A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály hava. 25. szám A barátság legszebb aktusa az, Midőn barátunkat hibáira figyelmessé tesszük. ( Berzsenyi Dániel )) EZÜSTHARANG A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály

Részletesebben

GAMEMASTER. Settlers 4. A rómaiak küldetés 1: Az északi veszély. Szén Vas Arany

GAMEMASTER. Settlers 4. A rómaiak küldetés 1: Az északi veszély. Szén Vas Arany MEMER ettlers 4 rómaiak küldetés : z északi veszély zén as Építsük fel lépésrõl lépésre a gazdaságot: a kezdõponttól jobbra lévõ hegyekben elegendõ nyersanyagot találunk egy szén-, vasérc-, és aranybányához.

Részletesebben

BÉRES ISTVÁN A VONATOT LEDOBJUK, UGYE? Filmes emlékek, szemelvények Személyes visszaemlékezés

BÉRES ISTVÁN A VONATOT LEDOBJUK, UGYE? Filmes emlékek, szemelvények Személyes visszaemlékezés BÉRES ISTVÁN A VONATOT LEDOBJUK, UGYE? Filmes emlékek, szemelvények Személyes visszaemlékezés E M L É K E Z T E T Ő Kézdy-Kovács Zsolt egykori igazgató (1998) Andy Vajna egy ízben még a kormánymegbízotti

Részletesebben

Képmagyarázat a Hercegi hallali. Vadászat az Esterházy udvarban kiállításhoz

Képmagyarázat a Hercegi hallali. Vadászat az Esterházy udvarban kiállításhoz Képmagyarázat a Hercegi hallali. Vadászat az Esterházy udvarban kiállításhoz Belső udvar A fraknói vár fellegvárának belső udvara. Az 1690 körüli falfestmény, egyike az Alpoktól északra készült legnagyobbaknak

Részletesebben

dolatait összegzi az avatatlan olvasó számára, hogy azután a saját negyvenéves elemzôi tapasztalatának

dolatait összegzi az avatatlan olvasó számára, hogy azután a saját negyvenéves elemzôi tapasztalatának 240 Figyelô dolatait összegzi az avatatlan olvasó számára, hogy azután a saját negyvenéves elemzôi tapasztalatának birtokában kimutassa az új munkák érdemeit és fogyatékosságait. Az analitikus írások szimmetriaközpontja

Részletesebben

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk.

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk. Játék 1999 03 28 A füstfelhő völgy leírása: Nagy kiterjedésű mocsaras alföld és magasföld a Crieni birodalom dél-nyugati részén. A Crieni birodalom 162. évéig ártó mágia hatása alatt volt. Utak nem vezetnek

Részletesebben

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban James Fraser (1886-1938) Senki nem vette észre, milyen királyi küzdelem folyik a könyvtár sarkában ülő fiatalember szívében. Azon a délutánon már harmadszor

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM!

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Dr. Egresits Ferenc ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Kérdések és megfontolások Jézus passiója kapcsán az irgalmasság évében. - Az esetleges párhuzamok és áthallások nem a véletlen művei! -

Részletesebben

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott.

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. 2015. július 3. K Á R Á S Z I független havilap XVIII. évfolyam 7. szám Önkormányzati hírek A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. A 20 éves testvérkapcsolat

Részletesebben

Novemberi megjelenéseink

Novemberi megjelenéseink Novemberi megjelenéseink Ha én egyszer kinyitom a számat (Salamon Béla legjobb kabaréjelenetei) Kiadó: Parlando Kiadó Megjelenés dátuma: 2009. november 03. Salamon Béla elérte a legtöbbet, amit komikus

Részletesebben

Bali. ÜdÜlőhelyek. ejtik a messzi földről érkező turistákat.

Bali. ÜdÜlőhelyek. ejtik a messzi földről érkező turistákat. Bali A Jáva és Lombok között fekvő Bali az indonéz szigetvilág legszebb és legkedveltebb úti célja. A vulkanikus hegyek, a zöldellő teraszos rizsföldek, az egzotikus, buja növényzet, a inomhomokos strandok,

Részletesebben

KISZÁRADT CSONTOK. Írta Tony Alamo

KISZÁRADT CSONTOK. Írta Tony Alamo KISZÁRADT CSONTOK Írta Tony Alamo Az Úr látomást küldött az ótestamentumbeli Ezékiel prófétának. Egy völgyet látott tele száraz csontokkal, amelyek Izráel és a világ lelki halálát jelképezték. A látomás

Részletesebben

A RÉTKÖZ SZABOLCS VÁRMEGYE KATONAI LEÍRÁSÁBAN /1782-1785/

A RÉTKÖZ SZABOLCS VÁRMEGYE KATONAI LEÍRÁSÁBAN /1782-1785/ PÓK JUDIT A RÉTKÖZ SZABOLCS VÁRMEGYE KATONAI LEÍRÁSÁBAN /1782-1785/ Az I. katonai adatfelvétel, az ún. Josephinische Aufnahme, egy monumentális térképészeti munka, 1763-ban vette kezdetét, amikor is Mária

Részletesebben

I. Melléklet. Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Beszámoló 2013. I. Melléklet Tanfolyami látogatottság

I. Melléklet. Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Beszámoló 2013. I. Melléklet Tanfolyami látogatottság I. Melléklet Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ Beszámoló 213. Hip-hop moderntánc-tanfolyam Létszámadatok alkalmankénti résztvevők összesített száma: Januári adatok: 396 fő Februári adatok:

Részletesebben

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ----------

RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- RÉGI TEMPLOMOK NYOMÁBAN ---------- 5. ---------- Monostorapáti, 2015.11.29. A túra fontosabb adatai (35* km) Túránk főbb pontjai / 35* km Jelzés Táv (km) Szint (m) Ep. Nyitva Monostorapáti, Vén Platán

Részletesebben

Beszámoló a TÁMOP 3.3.8-12/2-2012-0032 pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról

Beszámoló a TÁMOP 3.3.8-12/2-2012-0032 pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról Beszámoló a pályázat keretében megvalósuló Acsádi völgyi programról Az Acsádi völgy rövid története: Az 1870-es években Szatmárnémetiből indultak el Beás Cigányok, majd Kassán és több kitérő után Kalocsán

Részletesebben

Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben

Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben Varga Péter: Skandinávium Varga Péter színes fotója a Képtár mellékletben Rügyek 3253 Varga Péter Ah, fehér ember Bárcsak elég vér lenne a pucámban, s lefotóznám! Egy börtönszerű, szürke, magas kerítéssel

Részletesebben

Júniusi új könyveinkből

Júniusi új könyveinkből Júniusi új könyveinkből Umberto Eco: A prágai temető Budapest, Európa 2012. Simonini a fantázia szülötte, de nagyon is valószerű gazember. Tőrbotra támaszkodó idegen- és főleg nőgyűlölő haspók, magányos

Részletesebben

Tihany és a levendula

Tihany és a levendula 2016 PROGRAMFÜZET Tihany és a levendula A Dél-Európában honos levendula tihanyi termesztése az 1920-as évek közepéig nyúlik vissza, ekkor telepítette az első ültetvényeket a félszigeten Bittera Gyula,

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

A Mese és a Dal. Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) (Zsoltárok 19,1-2, parafrázis)

A Mese és a Dal. Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) (Zsoltárok 19,1-2, parafrázis) A Mese és a Dal Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) A Menny arról énekel, hogy milyen nagy az Isten, és az egek azt kiáltják: nézzétek, mit teremtett! Minden nap és minden éjjel errõl beszélnek.

Részletesebben

Ügyeskedj! Kalendárium. Természetrajz. Gyerekszemmel. Mese. Hangyaboly. - Gondolkozz! Oldd meg! - Június - Nyárelõ, Szent Iván hava. - Itt a nyár!

Ügyeskedj! Kalendárium. Természetrajz. Gyerekszemmel. Mese. Hangyaboly. - Gondolkozz! Oldd meg! - Június - Nyárelõ, Szent Iván hava. - Itt a nyár! 2005. június A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja V. évf. 6. szám - Hurrá, nyaralunk! - Kalendárium - Június - Nyárelõ, Szent Iván hava Természetrajz - Földieper, katica Mese - Ez aztán

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

www.hargitamegye.ro www.elhetojovo.ro /elhetojovohr OKTATÓ KIADVÁNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK I IV. OSZTÁLYOS TANULÓI RÉSZÉRE

www.hargitamegye.ro www.elhetojovo.ro /elhetojovohr OKTATÓ KIADVÁNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK I IV. OSZTÁLYOS TANULÓI RÉSZÉRE S M I D H A R G H I T A I H R H A R G I T A F E L E L Ő S K Ö Z Ö S S É G, É L H E T Ő J Ö V Ő! www.hargitamegye.ro www.elhetojovo.ro /elhetojovohr OKTATÓ KIADVÁNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK I IV. OSZTÁLYOS

Részletesebben

Michael Peinkofer. 1. kötet. A griff bűvöletében. Scolar

Michael Peinkofer. 1. kötet. A griff bűvöletében. Scolar Michael Peinkofer 1. kötet A griff bűvöletében Scolar E lőhang Több száz évvel ezelőtt, régi, sötét korokban A felhőkön átszűrődő sápadt holdfényben az emberi szem alig tudta kivenni a kőrakások gyűrűjét.

Részletesebben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben

Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Vilagossag_5-6_MasodikTordelt.qxd 2003.06.30. 10:00 Page 225 VILÁGOSSÁG 2003/5 6. Kijelentés, norma, cselekvés / esztétika Bárdos Judit Történelem és erkölcs Ettore Scola filmjeiben Ettore Scola több filmben

Részletesebben

8-án Címerek, cégérek, mesterségek a régi Miskolcon. Bővebb információ: http://www.hellomiskolc.hu/tematikus-garantalt-varosnezesek-es-turak

8-án Címerek, cégérek, mesterségek a régi Miskolcon. Bővebb információ: http://www.hellomiskolc.hu/tematikus-garantalt-varosnezesek-es-turak Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2015. augusztusa 3 9-ig 3-7-ig XX. Magyar Őskutatási Fórum. Megnyitja: Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere. Közreműködik: Kecskés Együttes.

Részletesebben

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális 2014. 03. 31. A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó mezőtúri helyszíne, Debrecen, Nagyvárad és Szeged után Kolozsvárra érkezett a Vagyok,

Részletesebben

USA, Nyári táborok. 1. Kalifornia felfedezése (15+) Helyszín: Los Angeles, Kalifornia (Citrus College) Általános leírás: 20 tanóra/hét

USA, Nyári táborok. 1. Kalifornia felfedezése (15+) Helyszín: Los Angeles, Kalifornia (Citrus College) Általános leírás: 20 tanóra/hét USA, Nyári táborok Amerika a lehetőségek országa! 11 különböző helyszínen ajánl sporttal, vakációs programokkal egybekötött táborokat, 10 20 évesek számára! 1. Kalifornia felfedezése (15+) Helyszín: Los

Részletesebben

Téli Túrák nemzeti parkjainkban

Téli Túrák nemzeti parkjainkban Téli Túrák nemzeti parkjainkban Időpont: január 23. (szombat) országszerte számos helyszínen A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az

Részletesebben

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK VÉRFOCI CSAPATOK A Vérfoci hosszú története során sok különböző helyre eljutott, és szinte mindenhol töretlen népszerűségre tett szert. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapatok meglehetősen sokszínűek

Részletesebben

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak 2009. február A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja IX. évf. 2. szám Kalendárium - Farsang Mese - A sziú indiánok és a feketelábúak Ügyeskedj! - Rejtvények, fejtörők Egészség-ábécé - A

Részletesebben

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam.

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Régen és most Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Az egyik, hogy 1288-ban Zurchuk néven szerepelt, 1426-ban pedig már Karakozurchek.

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Lakossági megjelenés: 2015.01.14 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek,

Részletesebben

VOISIN ÉVA AZ ÉSZAK KALIFORNIAI AMERIKAI MAGYAR KÖZÖSSÉG EREDMÉNYEI

VOISIN ÉVA AZ ÉSZAK KALIFORNIAI AMERIKAI MAGYAR KÖZÖSSÉG EREDMÉNYEI VOISIN ÉVA AZ ÉSZAK KALIFORNIAI AMERIKAI MAGYAR KÖZÖSSÉG EREDMÉNYEI Los Angelesben cserkészként és a Magyar Diákszövetség tagjaként működtem amikor a UCLA-ra jártam és 1968-ban költöztem San Franciscóba,

Részletesebben

a turzások és a tengerpart között elhelyezkedő keskeny tengerrész, melynek sorsa a lassú feltöltődés

a turzások és a tengerpart között elhelyezkedő keskeny tengerrész, melynek sorsa a lassú feltöltődés FOGALMAK Hidroszféra óceán: tenger: hatalmas kiterjedésű, nagy mélységű, önálló medencével és áramlási rendszerrel rendelkező állóvíz, mely kontinenseket választ el egymástól. Közepes mélységük 3900 m,

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

1 * Az anyagi világ(-ok) megteremtésére a bibliai teremtéstörténet által képi

1 * Az anyagi világ(-ok) megteremtésére a bibliai teremtéstörténet által képi 1 KRISZTUS MEGVÁLTÓ MUNKÁJA Az írásokban megtalálhatjuk azt a kijelentést, hogy az Isten a megváltás munkáját már tervbe vette a világ fundamentumának felvettetése előtt. Mi sem bizonyítja jobban azt,

Részletesebben

SZKC 103_01 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN I.

SZKC 103_01 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN I. SZKC 103_01 MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN I. Madarak négy égtáj meséiben 103_D.indb 3 2007.08.30. 11:39:00 103_D.indb 4 2007.08.30. 11:39:05 TANULÓI MOTÍVUMOK KÜLÖNBÖZŐ KULTÚRÁKBAN I. 3. ÉVFOLYAM 5 D1

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. A verseny megnevezése: 2015. évi Kungfu/Wushu Országos Bajnokság II. Forduló Törökbálint

VERSENYJEGYZŐKÖNYV. A verseny megnevezése: 2015. évi Kungfu/Wushu Országos Bajnokság II. Forduló Törökbálint VERSENYJEGYZŐKÖNYV A verseny megnevezése: 2015. évi Kungfu/Wushu Országos Bajnokság II. Forduló Törökbálint A verseny helyszine: Törökbálinti Sportcsarnok A verseny orvosa: A verseny főbírója: Varga István

Részletesebben

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás

H úzd meg a határt. 172 II. rész Kortársnyomás 172 II. rész Kortársnyomás H úzd meg a határt Minden kategórián belül húzd alá azt az állítást, ami legjobban kifejezi a saját meggyőződésedet. Amelyikről úgy gondolod, hogy legjobban összefoglalja azt,

Részletesebben

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Csapat/iskola: 2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Tudnivalók A teszt 130 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül mindig egy és csak egy helyes

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Törökbálinti Shaolin Gongfu Házibajnokság

VERSENYKIÍRÁS. Törökbálinti Shaolin Gongfu Házibajnokság Törökbálinti Shaolin Gongfu Házibajnokság 2014. március 09. Törökbálint, Zimándy Ignác Ált. Isk. Tornaterneme 1 A verseny elnevezése: A verseny ideje és helye: 2014. március 09. vasárnap Törökbálint, Zimándy

Részletesebben

Javaslat a [Cserépfalu folklorja, hagyományápolás című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [Cserépfalu folklorja, hagyományápolás című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Javaslat a [Cserépfalu folklorja, hagyományápolás című érték] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Méreg Lajosné (név).....(aláírás) Cserépfalu,2015

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

>>Rendszeridő: 2066:10:23-22:50:41 << >>Bejelentkezés: CR4sH << >>Rendszeranalízis: Indítás

>>Rendszeridő: 2066:10:23-22:50:41 << >>Bejelentkezés: CR4sH << >>Rendszeranalízis: Indítás Szereznem kell egy rakás lóvét. Csak ezért lépek be ma is a Mátrixba, amúgy meg már utálom ezt a sok villodzó szart és a számban felgyülemlő nyáklap és olvadó drót ízét. Persze nem kellene ízeket éreznem

Részletesebben

GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA WWW.VISITGYULA.COM. A project az Európai Unió támogatásával, az Európai

GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA WWW.VISITGYULA.COM. A project az Európai Unió támogatásával, az Európai A project az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. WWW.VISITGYULA.COM GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA Tavaszi programok a hét

Részletesebben

TÁJTÖRTÉNETI VIZSGÁLATOK CSERHÁTI MINTATERÜLETEN

TÁJTÖRTÉNETI VIZSGÁLATOK CSERHÁTI MINTATERÜLETEN Tájökológiai Lapok 6 (1 2): 127 144. (2008) 127 TÁJTÖRTÉNETI VIZSGÁLATOK CSERHÁTI MINTATERÜLETEN ZAGYVAI GERGELY Nyugat-Magyarországi Egyetem, Környezettudományi Intézet 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

BORNEÓ. Esõerdõk õse. Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS VILÁGJÁRÓ UTAZÁSI MAGAZIN

BORNEÓ. Esõerdõk õse. Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS VILÁGJÁRÓ UTAZÁSI MAGAZIN VILÁGTÁJ BORNEÓ Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS Esõerdõk õse BORNEÓ NEVE HALLATÁN LEGTÖB- BÜNKNEK EGY ÁTHATOLHATATLAN DZSUNGELLEL BORÍTOTT TRÓPUSI SZIGET KÉPE RÉMLIK FEL. VALÓ IGAZ, ITT TALÁLHATÓ A VILÁG

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám

IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám Mert született néktek ma Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Lk 2,11 Kedves Testvéreim! Karácsony számomra

Részletesebben

Tábori napló- Dömötör tábor Patca, 2009. július 12-18. (a csalán, a pajta és az űrállomás jegyében )

Tábori napló- Dömötör tábor Patca, 2009. július 12-18. (a csalán, a pajta és az űrállomás jegyében ) Tábori napló- Dömötör tábor Patca, 2009. július 12-18. (a csalán, a pajta és az űrállomás jegyében ) 1. nap - 2009. július 12. Vasárnap UTAZÁS Reggel 8 körül szedett össze a busz minket Paks különböző

Részletesebben

A francia avantgárdra oly jellemző fotogenitás jelenik meg a filmekben. Az objektív és a keret megváltoztatja a világ dolgainak képét.

A francia avantgárdra oly jellemző fotogenitás jelenik meg a filmekben. Az objektív és a keret megváltoztatja a világ dolgainak képét. A 20-as évek filmjeire nagy hatással volt a század elején jelentkező avantgárd Az avantgárd célkitűzései között nem szerepelt a dokumentumfilm, de közvetett hatása kimutatható. Célkitűzésük volt, hogy

Részletesebben

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán.

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán. A Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában helyezték ki az ország első Verstablóját csütörtökön. Az Irodalmi Rádió akciójának segítségével a fiatalok a kortárs alkotók művészetéhez kerülhetnek közelebb.

Részletesebben

21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában

21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában 21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában A beavatás szerepe az emberi élet alakulásában nagyon fontos momentum. Péley Bernadett ennek egy hosszú tanulmányt

Részletesebben

Üzenet. Kedves Testvérek!

Üzenet. Kedves Testvérek! Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 45. szám, 2011. nov. 6. Milyen egyszerűnek is tetszik ma: fogom magam, és elmegyek vasárnap egy általam kiválasztott

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012. (VI. 13.) önkormányzati rendelete

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012. (VI. 13.) önkormányzati rendelete Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012. (VI. 13.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a fogorvosi körzetekről Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21.

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. III. FELADATLAP CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: 1. 2. 3. 4. BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. I. FELADATSOR Az öreg Gyerkó Anti bá fekszik itt, de az övé a kisebb eset, mert a tánc miatt

Részletesebben

Színes csoportkép. 2009. december 01. 13.00 h-tól 16.00 h-ig. Nagyméretű alakábrázolás, színes csoportkép elkészítése

Színes csoportkép. 2009. december 01. 13.00 h-tól 16.00 h-ig. Nagyméretű alakábrázolás, színes csoportkép elkészítése Színes csoportkép Időpont: 2009. december 01. 13.00 h-tól 16.00 h-ig Tanulócsoport: 3. évfolyam (9-10 éves) Téma: Nagyméretű alakábrázolás, színes csoportkép elkészítése Vizuális feladat: Emberalakok ábrázolása

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

BOKROS LAJOS. A GAZDASAGROL GYERmEKekNEK. Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?...

BOKROS LAJOS. A GAZDASAGROL GYERmEKekNEK. Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?... Illusztrációk: Kozak Kata / mesélő: BOKROS LAJOS Mivel fizetünk? Mi az az adó? Mit csinál egy bank? Miért van munkanélküliség?... Csak néhány kérdés azok közül, melyekről a Pénzkérdés című füzetben könnyed,

Részletesebben

LIZZY Képzeljétek tavaly rendeztünk egy nemzetközi főzőestet... LARS, ATTILA. LIZZY Nagyon jó volt, csak kevesen jöttek el.

LIZZY Képzeljétek tavaly rendeztünk egy nemzetközi főzőestet... LARS, ATTILA. LIZZY Nagyon jó volt, csak kevesen jöttek el. ISO MEETING - BRAINSTORMING 2009. 02. 17. A KÉP KIVILÁGOSODIK (24), (24), CAMILLA (20-as évei elején), MARIJA (20-as évei elején) megérkezik az International Student Organization idei első találkozójára.

Részletesebben

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái Üdvözlet Denver-ből. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván Norbi, Rachel, Josiah, Joshi és Anna. Röviden szeretnék beszámolni hogy mi is

Részletesebben

PIROSKA-VARIÁCIÓK: A MOZI BÛVÖLETE. Fecskó Edina

PIROSKA-VARIÁCIÓK: A MOZI BÛVÖLETE. Fecskó Edina Thalassa (17) 2006, 60: 128 132 PIROSKA-VARIÁCIÓK: A MOZI BÛVÖLETE Fecskó Edina A Piroska és a farkas mese pszichoanalitikus elemzései (Bettelheim 1985; Berne, 1997) felhívják a figyelmet a Piroska-motívum

Részletesebben

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Szoborkert települési értéktárba történő felvételéhez I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Langó Csaba 2. A javaslatot benyújtó személy,

Részletesebben

MÉH e-hírlevél. Tartalomjegyzék. 68. SZÁM, 2016. április 15.

MÉH e-hírlevél. Tartalomjegyzék. 68. SZÁM, 2016. április 15. MÉH e-hírlevél 68. SZÁM, 2016. április 15. Tartalomjegyzék NYITOTT KERTEK...2 GYÜTTMENT FESZTIVÁL, 2016...3 A Dunántúli Gyümölcsész Háló programsorozata...3 BOLYAVÁRI ESTÉK...4 VIII. Csillaghegyi Gyapjú-nap...4

Részletesebben

3 6. 3 4. o.: 1 50. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat. Mérünk és számolunk 2011. Egységnyi térfogatú anyag tömege

3 6. 3 4. o.: 1 50. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat. Mérünk és számolunk 2011. Egységnyi térfogatú anyag tömege Jármezei Tamás Egységnyi térfogatú anyag tömege Mérünk és számolunk 211 FELADATGYŰJTEMÉNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 3 6. ÉVFOLYAMA SZÁMÁRA Jedlik-verseny I. forduló 3 4. o.: 1 5. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Szaktárgy / évfolyam: Természetismeret 9. Mindenki húz egy kártyát. Amíg a zene szól, addig cserélgetik a kártyákat.

Szaktárgy / évfolyam: Természetismeret 9. Mindenki húz egy kártyát. Amíg a zene szól, addig cserélgetik a kártyákat. Készült: Bózsóné Szabó Ágnes pályamunkája alapján Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium Eger, Kerettantervi modul / témakör: VIII. A Föld, ahol élünk A tanegység témája: A térkép fogalma,

Részletesebben

Tőz Majom. Elıadó: Szilvásy Judit Okl. mérnök Feng Shui mester. Elsı Magyar Feng Shui Centrum. www.fengshui.hu www.fengshuibolt.hu

Tőz Majom. Elıadó: Szilvásy Judit Okl. mérnök Feng Shui mester. Elsı Magyar Feng Shui Centrum. www.fengshui.hu www.fengshuibolt.hu 2016 Tőz Majom Elıadó: Szilvásy Judit Okl. mérnök Feng Shui mester 1124 Bp., Tamási Elsı Magyar Áron Feng Shui u. 37. Centrum www.fengshui.hu www.fengshuibolt.hu (5 x 12 = 60 éves ciklusok) Yin Fa 乙 Yang

Részletesebben

Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer

Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer Menetrend szerint Megyeren kezdjük az évet Kristófnál. Figyelemreméltó itt az eszmeiség. Mindig sikerül így alapot teremtenünk

Részletesebben

Persze a múzeumlátogatás után még nem ért véget a mai napi kalandunk. John elvitt bennünket különböző elhagyott és érdekes bányrészekhez, megmutatta

Persze a múzeumlátogatás után még nem ért véget a mai napi kalandunk. John elvitt bennünket különböző elhagyott és érdekes bányrészekhez, megmutatta A Pilot könyvet elolvasgatva megtudtuk Gronnedalról, hogy itt egy katonai bázis működik, az MRCC (Tengeri Felkutatási Mentési Szolgálat) központjával egyetemben, de szívesen látják az erre tévedő hajósokat

Részletesebben

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet-

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- az integrart bemutatja VÁRSZ? FESZTIVÁL MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- Káin Gyermekei - dokumentumfilm Időpont: 2016. április 4. 19:00-21:00 Helyszín: Szabadkikötő (Király utca 64.) A Káin gyermekei

Részletesebben

P á l y á z a t. 760 mm nyomtávolságú vasútvonal építési helyére

P á l y á z a t. 760 mm nyomtávolságú vasútvonal építési helyére Pályázat benyújtója: Szabó Dávid I. csoport P á l y á z a t 760 mm nyomtávolságú vasútvonal építési helyére Budapest, 1948, május 5. 1 Gödöllői kisvasút A pályázati felhívásban kijelölt három helyszín

Részletesebben

Január, a polgári év elsõ hónapja tehát a Vízöntõ csillagkép nevét viseli. A régi magyar neve pedig Boldogasszony hava, mert eleink az év elsõ hónapját Szûz Máriának szentelték. A keresztény (katolikus)

Részletesebben

AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI

AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI LÁZÁR Vilmos a Magyar Lovassport Szövetség elnöke hétszeres fogathajtó világbajnok egyetemi lovastanár AZ ÚJ NEMZETI LOVAS PROGRAM ALAPJAI Mindenkinek szüksége van megerősítésre. Tudnia kell, hogy amit

Részletesebben

MAGYAR DOKUMENTUMFILM

MAGYAR DOKUMENTUMFILM 100 MAGYAR DOKUMENTUMFILM VIII. Vannak változások? 2016. FEBRUÁR MÁRCIUS A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezésében www.urania-nf.hu A»valóság fölfedezésében«csakis

Részletesebben

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kedves Barátaim, Ismerőseim! Fantasztikus 3 hetet töltöttem a múlt év végén Kanadában. A rengeteg élményt még mindig nem sikerült teljesen feldolgoznom,

Részletesebben

A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben. 5. előadás. Megoldás: D

A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben. 5. előadás. Megoldás: D 5. előadás A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben A. A fogyasztók az elsődlegesek B. A termelők határozzák meg a kibocsátást és az árakat is C. A termelők döntik el, hogy milyen

Részletesebben

Lovas István: 20 évvel a népírtás után Ruanda Afrika Szingapúrja lett

Lovas István: 20 évvel a népírtás után Ruanda Afrika Szingapúrja lett Lovas István: 20 évvel a népírtás után Ruanda Afrika Szingapúrja lett 2014 február 28. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Mérték Értéke: 2/5 Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5

Részletesebben