VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?"

Átírás

1 1 VOLT MÁR OLYAN ÉRZÉSE?

2 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker 2 3 HOGY MEGTALÁLTA ÁLMAI ÚTICÉLJÁT? Tartalom Burgenland áttekintése SPORT TERMÉSZET KULTÚRA BOR & GASZTRONÓMIA Wellness Burgenland. Ausztria legkeletibb és lélekszámát tekintve legkisebb szövetségi tartománya Burgenland, fővárosa Eisenstadt. Északi részére átnyúlik a pannon síkság, középső vidékeit szőlőskertek tengere, déli tájait lankás dombok díszítik. A Magyarország, Szlovénia és Szlovákia ölelésében nyújtózó, hosszú, karcsú földnyelv olyan, mintha derékban fűzővel szorították volna még vékonyabbra: ott alig 4 km széles. Fedezze fel, élvezze és emlékezzen rá sokáig! A tartománynak kereken egyharmada természetvédelmi terület. Az Európa szívében található páratlan, festői szépségű világörökségi kincs, a Fertő tó, a tavat övező, határokon átlépő nemzeti park és a hat természeti park a világ bármely pontjáról ideérkező látogatókat elvarázsolja. Igazi sportparadicsom: számtalan kerékpáros és lovas túraút szeli át, kiváló terep vitorlázóknak, szörfösöknek, futóknak és a golf szerelmeseinek egyaránt. A felejthetetlen ínyenc élményekről kitűnő szakácsmesterek és borászok gondoskodnak. A híres szabadtéri fesztiválok, zenei és színházi előadások évről évre vendégek százezreit szórakoztatják. A remek termálfürdők, wellness- és gyógyszállodák csodálatos harmóniát teremtenek test és lélek között. Üdvözöljük Ausztria legnaposabb szegletében! Szeretettel várjuk Burgenlandban!

3 4 sport sport 5 HOGY A TERMÉSZET VALAMILYEN KIHÍVÁS ELÉ ÁLLÍTJA? Fotó: Shutterstock Éljen a sport! Burgenlandban minden feltétel és körülmény adott, hogy tökéletesen kikapcsolódjon, megmozgassa izmait és kiszellőztesse a fejét. Mindezt ráadásul álomba illő környezetben. Az internetes túrakalauz (online-tourenguide) segítségével már akár indulás előtt, otthonról megtervezheti szabadidős és sport tevékenységeit. Két keréken. Fedezze fel Burgenland legszebb vidékeit kerékpár nyergében! A jól kiépített, összesen több mint kilométernyi bicikliút-hálózat változatos terepeken vezet, nehezebb és kényelmesebb szakaszok egyaránt jellemzik - mindenféle tudású és kondíciójú bringás talál magának megfelelőt belőle. Lóháton. Kalandos élmények és a szabadság páratlan érzése több mint km lovas túraúton, keresztül-kasul egész Burgenland tartományon. Ütővel a kézben. Golfrajongó? Ragadjon ütőt és nézzen szét a terepen! Keresse fel Ausztria legnagyobb golfpályáját és gyönyörködjön a mesés kilátásban! Burgenlandban évente 300 napon át ragyog a nap, tehát gyakorlatilag egész évben napsütésben hódolhat szenvedélyének. Gyalogosan. Ha kicsit komótosabb tempóban szeretné élvezni a táj és a természet elbűvölő szépségét, gyalogszerrel is bátran nekivághat. A túrázókat, kocogókat, sétálókat 418 kilométernyi kitűnő minőségű jelzett túra- és futóút várja. Egészséges és izgalmas. A szabad levegőn való mozgás nemcsak egészséges, boldoggá is tesz. Burgenlandban a jobbnál jobb terepek és útvonalak évszakonként is változó, izgalmas, szép élményeket tartogatnak. Tavasszal virágtenger, nyáron tarkálló gabonamezők, ősszel termés alatt roskadozó szőlőültetvények, télen havas idill övezi az utakat.

4 6 sport sport 7 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY EGGYÉ TUDNA VÁLNI AZ ELEMEKKEL? Víz a szabadság különleges élménye. Megnyugtat és felpezsdít. Pihentet és sportra csábít. Lubickolhat és úszkálhat számtalan nagyszerű fürdőnkben is, de kár lenne kihagyni a természet kínálta további lehetőségeket. A víz és a szél csodás együttese ideális vitorlázáshoz és szörfözéshez is. Európa egyik legjobb terepe vitorlázóknak. A Fertő tó a vízi sportokat hobbi szinten űző vízimádók mellett több ország versenyzőinek körében is különösen kedvelt úticél. Átlagos vízmélysége 1,5 méter, egész Ausztriában itt a legjobbak a szélviszonyok és ezt a tájat kényezteti a legtöbb napsugár. Ragyogó napfényben repülhet a szelek szárnyán a csillogó víztükör felett. Szörfösök és kiteszörfösök eldorádója. A szörf világkupa nyári szezonnyitó versenyére minden év áprilisában versenyzők és szurkolók ezrei érkeznek Podersdorfba. A leglátványosabb a kiteszörfösök produkciója, akik a szél erejének segítségével szédítő sebességgel száguldanak a vízen. A kiváló széljárást és a sekély vizet a profik és a kezdők is végtelenül nagyra értékelik. Kajakkal és kenuval a természetben. Áprilistól októberig páratlan kalandokban lehet része, ha kajakkal vagy kenuval barangolja be a környéket. A Lafnitz, a Rába és a Lajta folyókon, valamint a Fertő tavon szervezett, vezetett vízitúrák álomszép tájak varázslatos élményével ajándékozzák meg. Téli örömök hóban és jégen. Burgenland a téli időszakban is gyönyörű. Tegyen kiadós sétákat a hótakaró alatt szunnyadó, képeskönyvbe illő vidéken, valamelyik természeti parkban, de akár sportolhat is! A 320 km² vízfelületű, befagyott Fertő tavon, Közép-Európa legnagyobb jégpályáján istenien siklik a jégszörf, jégkite és a jégvitorlás, de még kerékpározni is lehet rajta.

5 8 TERMÉSZET TERMÉSZET 9 Fotó: St. Martins Therme & Lodge / Kurt-Michael Westermann / aufgenommen im Nationalpark HOGY TÖKÉLETESEN BELEOLVAD A KÖRNYEZETÉBE? A természet élménye. A Neusiedler See Seewinkel (Fertő tó - Tózug). Nemzeti Park az Alpok legszélső nyúlványai és a magyar alföld találkozásánál található. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő park Európában egyedülállóan sokszínű tájakkal és páratlan fajtagazdagságú élővilággal büszkélkedhet. A határokon átnyúló, hatalmas természeti rezervátum igazi egzotikum az alpesi Ausztriában: a sekélyvizű sztyeppei tó a tavat övező nádasokkal, időszakosan kiszáradó sós, szikes víznyelőkkel, apró homokdűnékkel és a Hanság lápvidékével merőben eltér a hegyek országa többi részétől. Állat- és növényvilága, színei és fényei minden évszakban más és más csodákat rejtenek. Madárlesen izgalmas és lenyűgöző. A Fertő tó és környéke hosszú évtizedek óta az európai madármegfigyelők egyik fellegvára. A legmozgalmasabb a március elejétől júniusig terjedő időszak, valamint a nyárutó, amikor a Nemzeti Park területén az Észak-Európából Afrika felé tartó költöző madarak tömegei vonulnak át. A több mint 300 különböző madárfajnak mintegy a fele fészkel és költ itt, közöttük néhány olyan ritkaság is, amely sehol máshol Ausztriában. Ragadjon távcsövet és lesse meg a madarakat természetes élőhelyükön!

6 10 TERMÉSZET TERMÉSZET 11 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY A LEHETŐ LEGMEGHITTEBB HELYEN VAN? Természeti parkok. A hat természeti park közül a Fertő tavi (Neusiedler See) fekszik legészakabbra, középen található a Landseer Berge elnevezésű és a sor egészen Burgenland tartomány dimbes-dombos déli régiójáig folytatódik. Vágjon neki bátran, fedezze fel a természet szépségeit testközelből! Minden évszakban káprázatos élmény minden érzékszervnek és a család valamennyi tagjának! Neusiedler See-Leithagebirge természeti park. A közvetlenül a Fertő tó partján vezető panoráma túrautakon az év bármely szakában lenyűgöző kilátásban gyönyörködhet, akár gyalogosan, akár kerékpárral barangol a tó körüli tájon. Rosalia-Kogelberg természeti park. A természetvédelem alatt álló terület számos ritka állat- és növényfaj otthona. Járja be az erdők mélyét, a nádasokkal borított tavacskák, legelők és gyümölcsfaligetek vidékét, kóstolja meg az itt termő földiepret, szelídgesztenyét és a kiváló, tartalmas borokat! Landseer Berge természeti park. Egészen páratlan kultúrtáj, rengeteg ásatással és feltárt emlékkel. Igen impozáns látvány Közép-Európa egyik legnagyobb várromja Landsee térségében és a Pauliberg nevű hegy, Ausztria legifjabb, kialudt tűzhányója. Geschriebenstein-Írottkő természeti park. Ausztria egyik legkiterjedtebb egybefüggő erdőségét 500 kilométernyi túraút hálózza be. A Lockenhaus-i lovagvár, a szénégető boksák és a múzeumok mellett érdemes felkeresni Burgenland tartomány legmagasabb pontját, az Írottkő csúcsán (884 m) található kilátót. Természeti park a szőlőhegyeken. Errefelé romantikus útvonalak, nádfedeles présházak, idilli szépségű szőlőskertek várják a látogatót. Ártéri erdők, mocsaras rétek, természeti tanösvény az urbersdorfi víztározó körül. Vadaspark vaddisznókkal, szarvasokkal és ősi háziállat fajokkal. Raab-Őrség-Goričko természeti park. Három országot (Ausztria, Magyarország, Szlovénia) is bejárhat, ha felkeresi a találkozásuknál felállított határkövet. A Béke útja és az Élet útja elnevezésű útvonalakon szervezett élménytúrák minden korosztálynak nagyszerű kalandokat tartogatnak.

7 12 KULTÚRA KULTÚRA 13 Fotó: Esterházy Privatstiftung / Horvath HOGY AZ EMELKEDETT HANGULAT SOHA NEM ÉR VÉGET? Amit itt hall, lát, érez, azt sokáig nem fogja feledni. Burgenland tartomány kulturális sokszínűsége párját ritkítja. Ismerje meg a helyiek életstílusát és életérzéseit, a pannon táj népeinek elbűvölő jellegzetességeit! Világhírű muzsikusaink Haydn és Liszt. A két zseniális zeneszerző életére és munkásságára nagy hatással volt a pannon térség, ők maguk műveikkel hagytak máig élő nyomokat Burgenlandban és messze túl annak határain is. Az ifjú, tehetséges komponista, Joseph Haydn az Esterházy hercegek zenekarát és operáját vezette. Haydn ( ) mind a mai napig a Bécsi Klasszikusok egyik legfőbb alakjaként ismert. Az Esterházy-kastélyban kezdődött a kilenc esztendősen zongoravirtuózként bemutatkozó Liszt Ferenc ( ) karrierje is. Liszt később a romantika egyik legjelesebb képviselője, Európa számos koncerttermének legünnepeltebb vendége lett. Eisenstadti Haydn-Központ. Haydn eisenstadti háza, ahol a zeneszerző 12 évig élt, 1998 óta múzeum, a világ minden részéről érkező Haydn rajongók és zeneszeretők zarándokhelye. A mester emlékének az Esterházy-kastélyban, Ausztria egyik legszebb barokk kastélyában kiállításokkal és koncertekkel adóznak. A kastély Haydn-terme páratlan szépségű, de ezen felül számos további értéke és érdekessége miatt is érdemes ellátogatni ide.

8 14 KULTÚRA KULTÚRA 15 Várak és kastélyok birodalma. A tartományban mindenfelé lovagok, fejedelmek és grófok nyomai láthatók: tornyokkal és pompás homlokzatokkal ékes, gondosan tervezett parkokkal körülölelt, impozáns várak és kastélyok. A rég letűnt korokat idéző építmények mindegyikének megvan a maga története. Az Esterházy, Batthyány és Nádasdy dinasztiák fényűző építészeti remekművekkel állítottak maguknak emléket. Időutazások ízlés szerint. Mit kedvel jobban: a klasszikus, előkelő kastélyokat, vagy az izgalmas várakat? Időutazását kezdheti mondjuk Halbturn barokk kastélyában, a császári család egykori vadász és nyári rezidenciáján. Vagy esetleg Ausztria utolsó lovagvárában, Lockenhausban, ahol bámulatosan gazdag program várja. Választhatja a kialudt vulkán kúpján álló, múzeumnak és fegyvergyűjteménynek is otthont adó güssingi várat, és még sok minden mást. Burgenland történelmét, kultúráját és természeti kincseit közelebbről is megismerheti több mint 75 múzeumban, gyűjteményben és állandó kiállításon. Itt minden kérdésére választ kap. HOGY MEGSZŰNT ÖN KÖRÜL A TÉR ÉS AZ IDŐ? Üdvözöljük a sejtelmes múltban! Fotó: Südburgenland Tourismus

9 16 KULTÚRA KULTÚRA 17 Fotó: Thomas Ludwig Kultur: junges Burgenland, Festspiele klassisch diese beiden Seiten müssen wir Bild noch fehlt immer offen laskann nicht von Predl besorgt werden Burgenland jung, dynamisch Bild / Wiesen/Tatar, DMG-Podersdorf angefordert HOGY SZÁRNYÁRA VESZI A MUZSIKA? Burgenland, a fesztiválok földje. A burgenlandiak szeretik a fesztiválokat és a látványos előadásokat különösen a szabadtérieket. A helyiek mellett látogatók százezrei kóstolnak bele évről évre az életöröm és a ritmusok csodálatos keverékébe a szabad ég alatt felállított díszletek és a nagyszerű rendezvénytermek falai között. Merüljön el a világszínvonalú muzsika tengerében, lépjen be az operák és operettek mesés világába! St. Margaretheni Operafesztivál. A római kori kőfejtőből származó homokkövet többek között a bécsi Stephansdom építésénél is használták. Az egykori bánya monumentális kulisszái között jó nevű művészek és páratlan színpadképek ígérnek felejthetetlen zenei élményeket. A St. Margarethen-i Operafesztivál helyszíne egyszerre klasszikus és vadromantikus: Európa egyik legnagyobb természetes szabadtéri pódiuma ideális környezet látványos, nagyszabású színpadi művek bemutatására. Burgenlandi rendezvények. A raidingi Liszt-Fesztivál, az Esterházy-kastélyban megrendezett Haydn Ünnepi Játékok, a lockenhausi kamarazenei fesztivál, a halbturni kastélykoncertek és a Schlaining várában zajló Klangfrühling elnevezésű rendezvény igazi klasszikus zenei csemegéket kínál. A színház, a musical és az opera szerelmesei szintén változatos programból válogathatnak, például a kobersdorfi kastélyjátékok és a jennersdorfi operagála műsorából. Legyen szó akár klasszikus, akár modernebb műfajról, aki kulturált szórakozásra vágyik, Burgenlandban biztosan talál kedvére valót.

10 18 KULTÚRA KULTÚRA 19 Mörbischi Tavi Ünnepi Játékok. Klasszikus operettek hagyományos előadásai a Fertő tó partján felállított, hatalmas színpadon, a nemzeti park tőszomszédságában ahol egyetlen este ezernyi élményt tartogat. Mörbischt nem véletlenül nevezik az operettvilág Mekkájának: már a helyszín is vitathatatlanul romantikus, az összbenyomás teljesen álomszerű. A klasszikustól a pop és rock zenéig. Burgenland fesztiváljaira szívesen látogat a fiatalabb közönség is. A nickelsdorfi Nova Rock rendezvényein a legmenőbb együttesek és rajongóik lába alatt dübörög a pannon alföld három egész napon át. A wieseni fesztiválokon jazz, reggae, blues és rock dallamokat élvezhet a publikum igazán kötetlen formában és környezetben. A party program további fénypontjai a dél-burgenlandi Picture On Fesztivál és a szörf világkupa idénynyitója a Fertő tónál. Burgenland sokszínű kulturális kavalkádja Önre vár! HOGY LELKESEDÉSE EGYRE CSAK NŐ? Fotó: Lichtstark.com

11 20 BOR & GASZTRONÓMIA BOR & GASZTRONÓMIA 21 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY ENNÉL JOBB ÍZEKKEL MÉG NEM TALÁLKOZOTT? Burgenlandi ízélmények. A burgenlandi ínyenc kaland leggyakrabban valamelyik pincesoron kezdődik és jellegzetes helyi finomságokból álló menüvel végződik. Az összkép ennél sokkal árnyaltabb: kivételesen sok és sokféle természetes alapanyag párosul szakácsaink kreativitásával és mesterség iránti, újító szellemű rajongásával. Az éttermeknél magától értetődő az építészeti megoldások és a design összhangjával megvalósuló, üdítően kellemes környezet, ami még teljesebbé teszi az ízek felejthetetlen élményét. Természetes alapanyagok. Közvetlenül a kertből, a szántóföldről, a tóból: Burgenlandban elképesztően sok a természetes alapanyag, kezdve az ősi háziállatokkal, mint például a mangalica, a számtalan ízletes zöldség- és gyümölcsfajtán át egészen a gesztenyéig és diófélékig. A burgenlandi konyha a kellemesen mérsékelt éghajlatnak, a rengeteg napsütésnek és a hozzáértő termelők szorgalmas munkájának köszönhetően természetes hozzávalók páratlanul gazdag tárházából válogathat. Nálunk otthon érzi magát a vendég. A burgenlandi fogadókban és borkimérésekben igazán autentikus környezetben élvezheti a finom falatokat és kiváló borokat. Mivel a legtöbb vendéglátóhely családi tulajdonú, nem meglepő, hogy az otthon meghitt melegét és kötetlen hangulatát árasztják. Válassza bármelyik borvidékünket úticéljául, a környéken biztosan talál ízlésének és elképzelésének megfelelő borozót. Színvonalas vendégvárás. A kitüntetések, díjak mindenféle csillagok és szakácssapkák is bizonyítják, hogy a hangulatos belső terekhez, esztétikus kialakításhoz példásan működő konyhák is társulnak. A Fertő tó környékén meglepően sok kiemelkedő minőséget képviselő étterem működik, ahol a hamisítatlan burgenlandi életérzés többnyire egészen avantgárd ötletekkel alkot különleges szimbiózist.

12 22 BOR & GASZTRONÓMIA BOR & GASZTRONÓMIA 23 A szőlő és a borok hazája. A kellemesen enyhe pannon éghajlat, az évi 300 napsütéses nap, a kiváló talajok és lelkes borászaink évszázadok alatt felhalmozott tudása, tapasztalata tette a burgenlandi borokat nemzetközileg elismertté. Ma már a világ legjobbjai között tartják őket számon. Aligha van még egy régió, ahol ennyi féle jó minőségű bor terem: tartalmas fehérek, telt aromájú vörösök, páratlan édesek és az illatában, ízében erdei szamócát idéző helyi specialitás, az Uhudler. Borok északról dél felé. A burgenlandi bortermelés egyértelműen meghatározza a szépséges pannon táj képét. A két legnagyobb bortermő vidék a Fertő tó körül húzódik, egészen a Lajta-hegy történelmi pincesorokkal ékes oldaláig. Itt fehér, vörös és különleges édes borok is készülnek. Burgenland középső részét a Kékfrankos hazájaként is emlegetik. Ez a szőlőfajta különösen jól érzi magát a nehéz, tömör, löszös, agyagos talajon. Dél-Burgenlandból, a tartomány legkisebb borvidékéről egyedülállóan ásványos vörös borok származnak és a régió legegyedibb nedűje, a nemesítetlen vadszőlőből készített Uhudler. HOGY ÉLVEZI A LÉT MINDEN PILLANATÁT? Hagyományok és futurista víziók. A burgenlandi borászok több tekintetben is feszegetik a határokat. Kísérletező, újító szellemük nemcsak boraik készítésénél mutatkozik meg, pincéik, borozóik kialakításánál is merészen nyúlnak izgalmas, vadítóan újszerű designelemekhez. Az idilli öreg présházak mellett egyre több modern építészeti csoda nő ki a földből. Fotó: Burgenland Tourismus / Lex

13 24 WELLNESS WELLNESS 25 HOGY EGYSZERRE PIHEN ÉS SZÓRAKOZIK? Ragyogó napsütés egész évben. Minden igényt kielégítő termálfürdők, kitűnő szállodák, csábítóan meleg gyógyvíz, erőt adó gyógyító iszap, személyre szabott kezelések és ajánlati csomagok: keresse fel Burgenland jobbnál jobb wellness szentélyeit és élvezze az ott töltött órákat! Sonnentherme Lutzmannsburg. Európában páratlan családi fürdőkomplexum, kifejezetten csecsemők és kisgyermekek igényeihez igazított kínálattal és programokkal. Az extra finom termálvíz kiválóan alkalmas a motorikus képességek fejlesztéséhez, a sekélyvizű gyermekmedencében a legkisebbek is csúszdázhatnak, de található itt gyermek pezsgőmedence, babaszauna söt még szoptatósarok is. A nagyobb gyermekeket hatalmas, izgalmas csúszdák várják. Reiter s Familientherme Stegersbach. Az idilli dél-burgenlandi dombok ölelésében fekvő fürdőben kellemes kikapcsolódás, teljes harmónia, kényeztetés, őrületes vízi kalandok várnak a család minden tagjára! A szaunavilág egyszerűen gigantikus, a gyógyászati és kozmetikai kezelések választéka lenyűgöző. A vendégek rengeteg vízi látványosság és játéklehetőség közül válogathatnak. A golf szerelmesei mesés terepen hódolhatnak szenvedélyüknek, miközben káprázatos kilátásban gyönyörködhetnek. Fotó: Sonnenland Mittelburgenland

14 26 WELLNESS WELLNESS 27 Fotó: Burgenland Tourismus / Ecker HOGY A NAP FÉNYE ÁTMELEGÍTI A LELKÉT? Pihentető és egészséges. Használja ki és élvezze a burgenlandi termálvíz, a gyógyiszap és a szénsavas ásványvíz gyógyító erejét és hosszú távú, jótékony hatását! Legfőképpen reumatikus bántalmaktól, krónikus szív, keringési és érrendszeri betegségekben szenvedők figyelmébe ajánljuk. Burgenlandtherme Bad Tatzmannsdorf. A rómaiak kifinomult fürdő- és szépségkultúráját felelevenítő fürdőben a pihenés és a mozgás mellett a test- és egészségápolásé a főszerep. Próbálja ki a hihetetlenül magas ásványi anyag tartalmú, gyógyító termálvizet és a Spannonia névre keresztelt, párját ritkító szauna komplexumot! Bad Sauerbrunn Egészségügyi Központ. Töltődjön fel és erősítse szervezetét a magnéziumban és egyéb ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel, amelyet már a Monarchia idején is ismertek és élveztek a nemesség és az előkelő polgárság képviselői. Az itteni termálvíz jó eredménnyel alkalmazható a tartó- és mozgásszervrendszer panaszai, valamint vese és húgyúti megbetegedések kezelésére. St. Martins Therme & Lodge. Kaland és kikapcsolódás: a wellness-üdülés merőben újszerű formája és helyszíne. A közeli Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park lélegzetelállító látványa, a park és környéke kínálta számtalan izgalmas élmény nemcsak a természetet hozza közelebb a látogatókhoz, segít önmagukra is rátalálni. Olvadjon bele a környezetbe, élvezze a természet tisztaságát, erejét, lazítson és merítsen energiát minden létező forrásból! Burgenlandban a test, a szellem és a lélek is felüdül.

15 28 Printed in accord with the guidelines of the Austrian Environmental Label UZ-LZ

16 30 Burgenland Wr. Neustadt Semmering BÉCS A2 Ebenfurth S4 Schwechat A4 Mattersburg Pinkafeld Vienna International Airport A3 S31 Oberpullendorf Lockenhaus Oberwart Stegersbach Neusiedl am See Eisenstadt Bad Sauerbrunn St. Margarethen Forchtenstein Bad Tatzmannsdorf Mörbisch Klingenbach Sopron Weppersdorf Rust Deutschkreutz Raiding Lutzmannsburg Köszeg Fertő tó Szombathely A6 Parndorf Podersdorf Illmitz Gols Pamhagen Kittsee Fertőszentmiklós MAGYARORSZÁG POZSONY Nickelsdorf Frauenkirchen St. Andrä am Zicksee Andau Mosonmagyaróvár SZLOVÁKIA Györ Autópálya, autóút Országút BUDAPEST BURGENLAND EURÓPA RÉSZE DUBLIN 2190 km LONDON 1580 km BARCELONA 1810 km PARIS 1290 km BRUXELLES 1160 km OSLO 1780 km AMSTERDAM 1200 km FRANKFURT 770 km ZÜRICH 820 km MÜNCHEN 490 km MILANO 850 km HAMBURG 1040 km PRAHA 400 km LJUBLJANA 360 km STOCKHOLM 1830 km KØBENHAVN 1180 km BERLIN 750 km ROMA 1120 km WIEN 60 km ZAGREB 350 km BRATISLAVA 75 km BUDAPEST 230 km BEOGRAD 600 km HELSINKI 1830 km WARSZAWA 760 km TALLINN 1740 km RIGA 1430 km VILNIUS 1230 km BUCURESTI 1100 km SOFIA 1160 km MINSK 1290 km KYIV 1370 km MOSKVA 1850 km A2 GRAZ Fürstenfeld Loipersdorf Güssing Punitz- Güssing Heiligenkreuz Heiligenbrunn Körmend LISBOA 2960 km MADRID 2410 km Jennersdorf Szentgotthárd BURGENLAND AUSZTRIA RÉSZE SZLOVÉNIA PRÁGA CZ A5 SK ZÜRICH CH A14 MÜNCHEN A12 A13 I MILÁNÓ D A10 A1 A2 A1 BÉCS A9 A2 GRAZ A2 SLO LJUBLJANA A4 A3 H POZSONY A6 BUDAPEST Felvilágosítás és tanácsadás. Burgenland Tourismus A-7000 Eisenstadt, Johann Permayer-Straße 13 Tel / , Fax Neusiedler See (Fertő tó) Tel / 86 00, Mittelburgenland (Közép-Burgenland) Tel / , Südburgenland (Dél-Burgenland) Tel / , IMPRESSZUM Kiadó: Burgenland Tourismus A-7000 Eisenstadt, Johann Permayer-Straße 13 Tel / , Fax / Szerkesztőség: Burgenland Tourismus Kialakítás: JWT Wien Nyomtatás: offset5020 Az adatok helytállóságáért a gondos elõkészítés ellenére sem vállalunk felelõsséget decemberi adatok. Készült az EU támogatásával és segítségével.

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAND, A KERÉKPÁROSOK PARADICSOMA

TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAND, A KERÉKPÁROSOK PARADICSOMA TOP KERÉKPÁR- TÚRÁK 2015 BURGENLAN, A KERÉKPÁROSOK PARAICSOMA www.burgenland.info 2 KERÉKPÁRRAL BURGENLANBAN PARAIES TÚRA ÉL-BURGENLAN 3 FELFEEZÉSEK ÉS KÖRTÚRÁK Burgenlandban mintegy 2000 kilométernyi

Részletesebben

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés eredményeinek elemzése (kivonat) 1. Bevezető Az EMAH projekt

Részletesebben

Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége. Keszthely, 2009. november 5.

Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége. Keszthely, 2009. november 5. Feratel Hungary Kft. A Fertı-tavi (osztrák) turisztikai desztinációs szervezet tevékenysége Keszthely, 2009. november 5. Asztalos Zoltán ügyvezetı igazgató Burgenland turisztikai szervezeti rendszere

Részletesebben

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka Miért pont Megyer? Megyeri sonka Mondhatnánk azt is, hogy csak, de ez túl cinikus lenne és mi nem vagyunk ilyenek. Azt is mondhatnánk még, hogy azért, mert itt Neked jó és punktum, aminek jelentôs valóság

Részletesebben

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY A HELY A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok ölelésében levő Borszék immár jó két évszázada Erdély egyik legszebb és méltán híres Európa szerte híres települése.

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

Szakmai beszámoló a gyakornoki programról BOLLA IMRE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR

Szakmai beszámoló a gyakornoki programról BOLLA IMRE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR MOSONMAGYARÓVÁR AGRÁRTUDOMÁNYI CENTRUM Szakmai beszámoló a gyakornoki programról Készítette: BOLLA IMRE Mosonmagyaróvár 2004 1 Személyes

Részletesebben

Vendégségben az Esterházyaknál

Vendégségben az Esterházyaknál Magyar Vendégségben az Esterházyaknál Programajánlatok csoportok részére A z E s t e r h á z y a k ö rö k s é g é n e k l e g j a v a AZ ESTERHÁZY HERCEGI CSALÁD Az Esterházy hercegi család Az Esterházy

Részletesebben

Programok, kirándulások. Kirándulóprogramok. Rendezvények. Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek

Programok, kirándulások. Kirándulóprogramok. Rendezvények. Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek Programok, kirándulások Kirándulóprogramok Rendezvények Kombinált jegyek (Bükfürdő, régiós rendezvények, ZOO, Mobilis, VOLT ) Kombinált bérletek Bahn & Bike Belföldi és nemzetközi kedvezmények Győr Sopron

Részletesebben

Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány

Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia Lehetséges kistérségi, határon átnyúló közlekedési áramlatok Burgenland Nyugat-Magyarország Tanulmány Határon átnyúló mobilitás GreMo Pannonia A kistérségi, határon

Részletesebben

Ajánlatok. > Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig

Ajánlatok. > Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig Ajánlatok Egy magas dolomitszikla tetején trónolva, Fraknó vára üdvözli a Rosalia Régió vendégeit. Az itteni vegetációt meghatározó pannon klímának hála érnek errefelé az édes szőlőfürtök, piroslik a lédús

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Királyok nyomában i t t h o n. h u / k o z e p d u n a n t u l Közép-dunántúli régió térképe TOURINFORM Dunaújváros 2400 Dunaújváros, Vasmû út 10/a

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

" j e z ő v e e r. s z

 j e z ő v e e r. s z s z " j e z ő v e e r k y " A z é l m é n e E G É S Z N A P O S K I R Á N D U L Á S O K K é r j ü k v á l a s s z o n! Märchenland Meseország Vannak mesék, amelyek életre kelnek, és mi is részeseivé válhatunk!

Részletesebben

Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények

Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények Stressz oldás Vas megyében MEGOLDÁS - Tartalmas pihenés és a feszültség elillan. Vitalizáló élmények CSOMAG CÉLCSOPORTJA: A célcsoportra alapvetően jellemző, hogy nem anyagi korlátai vannak pihenésre szánt

Részletesebben

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata

Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata Burgenland tartomány A kiskereskedelmi szerkezet és vásárlóerő áramlás vizsgálata különös tekintettel a szomszédos Magyarországgal fennálló összefonódásokra Részeredmények Ing. Mag. Georg Gumpinger, 2009.

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született Lisztomania 2011 A burgenlandi jubileumi év programja Budapest, 2010. november 4. Csodagyermek, zongoravirtuóz, a nık kedvence és az európai koncerttermek kiváló mestere: Liszt Ferenc a romantika korának

Részletesebben

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19.

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19. Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében Bad Sauerbrunn 2010. november 19. A Fertő-Hanság Nemzeti park és a Nationalpark Neusiedler See- Seewinkel védett területei Fertő-tó

Részletesebben

Photo by Burgenland Tourismus

Photo by Burgenland Tourismus Photo by Burgenland Tourismus Mesés kalandok az egész családnak 3 nap / 2 éjszaka Érvényes: 2011.05.01. 09.30. Pannonia Med Hotel HHHH Sopron Best Western Pannonia Med Hotel HHHH Sopron 9400 Sopron, Várkerület

Részletesebben

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el.

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el. Makói útikalauz Kora tavasszal vitt errefelé utunk. Én nagyon kíváncsi voltam, mert mindig azt hallottam a várossal kapcsolatban: makói hagyma. Így aztán utánanéztem jó előre a településnek, olvastam róla,

Részletesebben

A kezdeményezések régiója

A kezdeményezések régiója A kezdeményezések régiója 1 2 Köszöntő A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 12 éve látja el a hazai és uniós fejlesztésekhez, pályázatokhoz kapcsolódó feladatokat. Az elmúlt években tett erőfeszítéseink

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Varázslatos napok Sárváron

Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron. Gyönyörködjön a színes őszi természetben,majd frissüljön fel a sárvári EUROPESPA-MED Minőség Díjas Gyógy és Wellness Fürdőben ahol gyógyvíz,élményelemek,csúszdák

Részletesebben

Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria)

Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria) HULLADÉKOK ÉS KEZELÉSÜK 4.1 3.1 Víz- és hulladékgazdálkodás Burgenlandban Tárgyszavak: vízgazdálkodás; hulladékgazdálkodás; Burgenland (Ausztria) A terület hidrográfiai viszonyai és vízhálózata Burgenland

Részletesebben

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési A Forró övezet Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési szöge, vagyis a felszínnel bezárt szöge határozná

Részletesebben

A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján

A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján A burgenlandi állomások minőség-vizsgálata a Mobilitätszentrale Burgenland megbízása alapján RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT Wiener Neustadt, 2011. július Brenner-Managementberatung GmbH Wassergasse 5 c A-2700 Wiener

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Moszkva látványosságai

Moszkva látványosságai Moszkva látványosságai Vörös Tér Kreml Vaszilij Blazsennij székesegyház Gum áruház Moszkvai metró Arbat Moszkvai Állami Egyetem Tretyakov Képtár/ Galéria Lenin Mauzóleum Kolomenszkoje Fegyvertár Állami

Részletesebben

Tisztelt Szakszervezeti Tag!

Tisztelt Szakszervezeti Tag! Tisztelt Szakszervezeti Tag! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. A családias hangulat, munkatársaink vendégszeretete, a kellemes környezet és

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON ÜDVÖZÖLJÜK A NAPOS OLDALON 2 ELŐSZÓ ELŐSZÓ 3 NYARALÁS PANNÓNIA RITMUSÁBAN Kikapcsolódás testnek, léleknek és szellemnek egyaránt. Töltekezzen fel napsütéssel és energiával a sértetlen természetben, festői

Részletesebben

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET EUROPE - Best practice áttekintés Kijelöltünk 4 régiót, hogy Erdélyt, Kovászna megyét összehasonlítsuk velük mindegyik közülük hasonló imázzsal

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉNEK MÓDSZERTANA 2 1. HELYZETFELTÁRÁS ÉS ELEMZÉS 3 1.1 NYUGAT-DUNÁNTÚL ÉS BURGENLAND TURIZMUSA SZÁMOKBAN 3 1.2 NYUGAT-DUNÁNTÚL ÉS BURGENLAND TURISZTIKAI

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

KONFERENCIA - TRÉNING

KONFERENCIA - TRÉNING SZÁLLÁS www.abbazia-nemesnep.hu KONFERENCIA - TRÉNING ABBÁZIA COUNTRY CLUB KAPCSOLAT: Fraller Ágnes sales manager www.abbazia-nemesnep.hu konferencia@abbazia-nemesnep.hu Club Dobogómajor 8372 Cserszegtomaj,

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER

AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER ETE TURISZTIKAI PROJEKTEK a HU-AT 2007-2013 PROGRAMBAN AKRONYM A PROJT CÍME A PROJEKT RÖVID BEMUTATÁSA LEAD PARTNER alpannonia KNEIPP Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Magyarország legrégebben alapított historikus zenei fesztiválja 32. alkalommal került megrendezésre Fertőd-Eszterházán, 2016. június 25. és július 2. között,

Részletesebben

Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet!

Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet! Képzeljen el egy világító falat, ami érintéssel irányítható, akár egy tablet! A természetes hangulatvilágítást kínál a falak, a padló és más felszínek kivilágításával. Az egyedi technológia olyan interaktív

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. 1. cikk Nemzetközi vagy regionális jelentőségű határátkelőhelyek

MEGÁLLAPODÁS. 1. cikk Nemzetközi vagy regionális jelentőségű határátkelőhelyek BGBl. III - Ausgegeben am 7. Dezember 2015 - Nr. 184 1 von 7 MEGÁLLAPODÁS Magyarország Kormánya és az Osztrák Szövetségi Kormány között a közös államhatáron lévő határátkelőhelyekről és határátlépési pontokról,

Részletesebben

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter FÜLÖP Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter Elérhetőség: Fülöp Község Önkormányzata 4266 Fülöp, Arany J. u. 19. Tel./Fax: 52/208-490 Fülöp község címere Elhelyezkedés Fülöp

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás

6. nap Délelőtt fürdőprogram a Büki Gyógyfürdőben vagy kerékpározás Együtt a család 1. nap Érkezés, délutáni program a Büki Gyógyfürdőben. 2. nap Délelőtt golfízelítő az egész család számára Zsirán, délután lutzmannsburgi fürdőprogram. 3. nap A szombathelyi Kalandváros

Részletesebben

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat?

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Ha már tudja, hogy melyik időpont megfelelő Önnek 1. Hívjon minket telefonon a hét minden napján a 06-95-520-630-as számon, ahol munkatársaink várják hívását

Részletesebben

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola A Velencei-hegység legdélebbi nyúlványának oldalában, a Velencei-tó egyik legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros terültén több mint 250 féle fa-

Részletesebben

QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK

QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK QUIMERA TÁNC SHOW AJÁNLATAINK Tartalom Tánc show ajánlataink Táncosok bemutatkozója A Quimera módszer Egyéb szolgáltatásaink Elérhetőségünk QUIMERA TÁNC SHOW Stílusunk fő jellemzője, hogy egyedi, újszerű

Részletesebben

A Velencei Értéktár Bizottság január 18-i ülésén VÉB/2016/ 101. határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a

A Velencei Értéktár Bizottság január 18-i ülésén VÉB/2016/ 101. határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a Velencei Értéktár A Velencei Értéktár Bizottság 2016. január 18-i ülésén VÉB/2016/ 101. határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a Bence-hegyi kilátóteraszt és környékét A döntés

Részletesebben

Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon!

Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon! kirándulások 2016 mesebeli várak színes vásári forgatag levendulamezők trópusi virágpompa Kiránduljanak velünk egynapos, szervezett programjainkon! Győr Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. AZ ÖN SOKOLDALÚ PARTNERE

Részletesebben

Esküvő a festői Zichy Park Hotelben****

Esküvő a festői Zichy Park Hotelben**** Esküvő a festői Zichy Park Hotelben**** A Zichy Park Hotelt körülvevő természetes környezet, ideális helyszínt nyújt egy esküvő megrendezéséhez. A szállodakomplexum 15 hektáros területen fekszik, melynek

Részletesebben

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győr 2017. Egy verseny, ami megváltoztatja egy ország, egy város életét

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győr 2017. Egy verseny, ami megváltoztatja egy ország, egy város életét Egy verseny, ami megváltoztatja egy ország, egy város életét Egy szellemben egész Európa! 2017 Győr 1990-ben hívta életre Jacques Rogge az t (EYOF) annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson az ifjúsági

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK!

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! ISTEN HOZTA A GROUPAMA ARÉNÁBAN! GROUPAMA ARÉNA AZ FTC ÚJ SZIMBÓLUMA Hatékonyság és minőség Új remények és álmok 1 milliónál több Fradi szimpatizáns A sport és az

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Pihenés Sárvár szívében

Pihenés Sárvár szívében Pihenés Sárvár szívében 4 nap / 3 éjszaka Érvényes: 2011.01.01. 12.31. Bassiana Hotel és Étterem 9600 Sárvár, Várkerület 29-2. Tel.: 95/521-300 n Fax: 95/323-800 E-mail: info@bassiana.hu Web: www.hotelbassiana.hu

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 Email: gereby@gereby.hu www.gereby.hu Miként is lehetne szavakkal leírni

Részletesebben

Erdélyi osztálykirándulás a Határtalanul program keretében

Erdélyi osztálykirándulás a Határtalanul program keretében Erdélyi osztálykirándulás a Határtalanul program keretében (2015.05.21-05.26) 1. nap (2015.05.21) 2015.05.20-án 23.30-kor kezdtünk összegyűlni a suli előtt. Az idő barátságtalanul hűvös volt, előtte nem

Részletesebben

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elõre egyeztetett, írásban megrendelt idõpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

Tisztelt (leendő) partnerünk!

Tisztelt (leendő) partnerünk! Tisztelt (leendő) partnerünk! Engedje meg, hogy a következő néhány sorban felhívjuk figyelmét egy általunk kínált lehetőségre, amely bizonyára felkelti érdeklődését. Kéréseivel, kérdéseivel kapcsolatban

Részletesebben

Nyugat Maraton kupa. Hetesi Imre: Eplény 2015. június 6. Avagy - A kezdetek!

Nyugat Maraton kupa. Hetesi Imre: Eplény 2015. június 6. Avagy - A kezdetek! Nyugat Maraton kupa Hetesi Imre: Eplény 2015. június 6. Avagy - A kezdetek! Második alkalommal állok rajthoz az Eplényi futam hosszútávján, a korábbihoz képest most ideálisak a körülmények. Tavaly a nagykabátomban

Részletesebben

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai.

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. 555_10_Farbbroschuere_HU.indd 1 17.11.2010 15:24:16 Uhr Kreatív megoldásokat kínálunk. BLANCO CombiColours

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat

Fedezze fel. karácsonyi ajánlatunkat Fedezze fel karácsonyi ajánlatunkat A karácsony már a küszöbön áll Gondolkodott már azon, mivel lepje meg szeretteit? Egy tökéletes és stílusos ajándékot keres? Állítsa össze egyedi szettjét, vagy válasszon

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott.

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott. Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Fényképek a házról Fényképek a nyílt napról SZÁZADOS-UDVAR VENDÉGHÁZ Cserhátszentiván, Kossuth u. 64. A Százados-udvar vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb

Részletesebben

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN.

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN. terepbeszámoló ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN ÍRTA ÉS FÉNYKÉPEZTE: KONKOLY-THEGE GYÖRGY Jártam már Tunéziában, de az egy teljesen szokványos bár szép Tunisz-Hammamet- Monastir és környéke

Részletesebben

Tanulmányok a határ menti régiók gazdasági és munkaerı-piaci helyzetérıl és lehetıségeirıl, a foglalkoztatást segítı támogatásokról

Tanulmányok a határ menti régiók gazdasági és munkaerı-piaci helyzetérıl és lehetıségeirıl, a foglalkoztatást segítı támogatásokról Nemzetközi és határ menti együttmőködések támogatása Tanulmányok a határ menti régiók gazdasági és munkaerı-piaci helyzetérıl és lehetıségeirıl, a foglalkoztatást segítı támogatásokról Az osztrák-magyar

Részletesebben

Óvárosháza Szent Márton székesegyház Miháli-kapu

Óvárosháza Szent Márton székesegyház Miháli-kapu S z l o v á k i a Szlovákiának vannak magas bércei, kiváló termőföldjei, nagy folyói és fürge patakjai. Körülvesz a dicső történelem és lüktet a modern élet. A természeti szépségek nyugalmát kiegészítik

Részletesebben

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása Közigazgatási szervek munkatársainak kompetenciafejlesztése Árop 2.2.23 Készítette: Szíjgyártó Beáta,Cserép Zsolt, Navracsics Antal, Lakatos Béla az Erzsébet

Részletesebben

Budapest geopolitikai helyzete

Budapest geopolitikai helyzete Budapest geopolitikai helyzete Miért éppen itt? A Kárpát-medence legenergikusabb pontja. Medence-közepi fekvés, a centrális úthálózat központja A Duna vízi útja. Ideális dunai átkelőhely a nemzetközi utakat

Részletesebben

Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon

Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon Egy Seychelles-szigeti nyaralás összes fantasztikus élménye mindössze egy karnyújtásnyira Öntıl a Sea Star/Sea Bird vitorlásokon

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

MEET & RELAX R YA G A M

MEET & RELAX R YA G A M MAGYAR MEET & RELAX MEET & RELAX FÓKUSZBAN A MUNKA EGYÜTT MÁSHOL, MÁSKÉPP NÁLUNK A VILÁG ADNI JÓ FELEDHETETLEN PILLANATOK A GASZTRONÓMIA MŰVÉSZETE MEET & RELAX Kétszeres Magyar Termék Nagydíjas és Turizmus

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

Trófeabírálat. A vadászat szerepe. A trófeák kultusza. Vadászati rendszerek

Trófeabírálat. A vadászat szerepe. A trófeák kultusza. Vadászati rendszerek A vadászat szerepe Trófeabírálat I. előadás A közösség táplálékkal való ellátása A fiatalok harcra való felkészítése Sport A sportban a mérhetőség fontos Mennyiség Minőség Dopping Vadászati rendszerek

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

Smart Shopping Mobility. 3. számú munkacsomag (3.1 tevékenység) és 4. számú munkacsomag (4.1 tevékenység) megalapozó felmérése

Smart Shopping Mobility. 3. számú munkacsomag (3.1 tevékenység) és 4. számú munkacsomag (4.1 tevékenység) megalapozó felmérése Smart Shopping Mobility 3. számú munkacsomag (3.1 tevékenység) és 4. számú munkacsomag (4.1 tevékenység) megalapozó felmérése Tartalomjegyzék 1. A vásárlási adatfelvételek jellemzői... 3 2. Helyzetfeltárás...

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

Családias hangulat, magas színvonalon

Családias hangulat, magas színvonalon 20 Namibia ÉV TAPASZTALATÁVAL Családias hangulat, magas színvonalon AFRIKAI KÖRNYEZET KÉNYELEM ÉS KOMFORT FELSŐ SZNTEKEN Vendégeink kényelmét 4 szoba teszi lehetővé, mindegyik szoba saját fürdőszobával,

Részletesebben

Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget

Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget Értékesítési Tájékoztató Lakó- és különleges övezeti területek értékesítése Kunsziget 2013 Kunsziget Termálfalu elhelyezkedése Kunsziget Győrtől 15 km-re, Hegyeshalom irányában található. A Budapest felől

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

Bükfürdô több mint fürdô

Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton

Részletesebben