Egészségturizmus a Dél-alföldi régióban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egészségturizmus a Dél-alföldi régióban"

Átírás

1 Egészségturizmus a Dél-alföldi régióban Szűcs Irén Marketing menedzser Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság

2 Turisztikai trendek Idősebb utazók átlag életkora nő, a KKE térség turizmusának dinamikus fejlődése, gyakoribb utazások, minőség iránti igény, személyre szabott utazások, biztonság és kiszámíthatóság, online piac erősödik, fapadosok dinamikus térnyerése, desztinációk versenye erősödik multiopcionális és multiszegmentális célcsoportok

3 NTS - Termékfejlesztés nemzeti szintű prioritásai A fejlesztések célja a termék belföldi és nemzetközi versenypozíciójának javítása: Örökségturizmus Kulturális örökségre épülő attrakciók Kiemelt: világörökségek, nemzeti parkok, lovas, falusi, gasztronómia és borturizmus, kiemelt nagy rendezvények Kongresszusi turizmus Több ezer fős rendezvények lebonyolítására alkalmas infrastruktúra kialakítása Kongresszusi központok hatékony nemzetközi értékesítése Egészségturizmus Gyógyturizmus Wellness

4 Egészségturizmus az ágazat vezető terméke 1300 gyógy- és termálforrás, klimatikus gyógyhelyek, gyógybarlangok, mofetta az ország területén Már meglévő nemzetközi rang Nemzetközi trendek egészséges életmód iránti növekvő igény Nemzetközi jelentőségű fürdőhelyek az ország keleti és nyugati felében egyaránt Javítja az életminőséget A vendégek magas fajlagos költése Hosszú tartózkodási idő, sokféle szolgáltatást vesznek igénybe Szezonális ingadozás kicsi - visszatérő vendégkör

5 Dél-alföldi Termálklaszter tervei a jövőben Együttműködés a Magyarkanizsai Egészségturisztikai Klaszterrel Folyamatos kapcsolattartás és együttműködés Románia Gyógy- és Termálfürdőivel, ÉNY- Romániai Termálklaszter létrehozása Kárpát-medencei Eurorégiós Termálklaszter létrehozása

6 Kárpát-medencei Termálklaszterek Alföld SPA Nyugat-Románia Észak-Alföld

7 Az egészségturizmus termékfejlesztési programjának alapjai A gyógy és termálvíz-használat megkülönböztetése A termék belföldi és nemzetközi versenypozíciójának javítása az egészségturizmus két alapterméke (a gyógy- és wellnessturizmus) eltérő motivációs és szegmentációs alapjainak markánsabb megjelenítése a kínálatban és a marketingtevékenységben Nemzetközi trendeknek megfelelő komplex létesítmények kialakítása (kínálat bővítés és specializáció) Regionális kereslet fejlesztése Önálló, megkülönböztethető térségi arculat megteremtése Közlekedési infrastruktúra fejlesztése Arculatnak megfelelő humánerőforrás fejlesztés

8 Gyula Várfürdő Négygenerációs fürdő: kisgyermekektől a senior korosztályig mindenki számára ideális pihenési, kikapcsolódási lehetőség. A természetvédelmi területen fekvő 8,5 ha-osősparkban hét kültéri és tíz beltéri és egy félig fedett medence található. A fürdő kínálatát hullámmedence, gyermek-vízi paradicsom, fedett wellness- és élménycentrum, úszómedence teszi teljessé. Gyógyhatás: Az alkálihidrokarbonátos-kloridos gyógyvíz mozgásszervi megbetegedésekre, reumatikus panaszok kezelésére, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, helyi idegbántalmakra, savas eredetű gyomorbántalmak és gyulladásos nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmazható.

9 Orosháza-Gyopárosfürdő A gyopárosi tórendszer partján található a gyógy-, strand- és élményfürdő. A különböző generációk rekreációját segíti egy tucat bel- és kültéri medence, a szaunapark, valamint a kényeztető masszázsok és pezsgőfürdők egész sora. Gyógyhatás: Nátrium- és vastartalma miatt a víz nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas, de a reumatikus panaszokra, bőrgyógyászati panaszokra is jótékony hatású. A gyógyvíz balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésekre is kiváló. Korszerű gyógykezelések: magnetoterápia, iontophoresis, lézerakupunktúra és szénsavfürdő, továbbá biorezonanciás terápia és relaxációs masszázságy.

10 Szeged Az Anna-fürdő belváros szívében, felújított, patinás épületben egész évben teljes körű gyógyszolgáltatás és pihenési lehetőség várja a látogatókat tizenegy beltéri medencével (gyógy-, pezsgő-, úszó-, gyermek- és élménymedencék). A kínálatot orvosi vizsgálat, fitness- és wellness-szolgáltatások (finn szauna, frissítő masszázs, gőzkabin, stb) egészítik ki. További fürdők Szegeden: A Belvárosi híd újszegedi lábánál található három fürdő Ligetfürdő, Termálfürdő, Partfürdő. Sziksósfürdő Strand- és Kemping Szegedtől 12 km-re található. Nyári szezonban a családi pihenés színhelye, ahol ligetes-erdős területen plázsszerűen kialakított fürdőtó, gyermekmedencék, különböző sportolási lehetőségek teszik teljessé a kikapcsolódást.

11 Kiskunmajsa Egész évben nyitva tartó, háromgenerációs fürdő, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportpályákkal is ellátott környezetben, a kül- és beltéri termál-, csúszda- és élménymedencékben. Hétvégenként éjszaka is megmártózhatnak a holdfény-fürdőzés hívei. Gyógyhatás: A különböző gyógyászati kezelések, valamint a nátriumhidrogénkarbontátos gyógyvíz mozgásszervi elváltozásokat, lágyrészreumatizmust és nőgyógyászati panaszokat orvosol, de műtét, csonttörések utáni állapotok, bénulások kezelésére is alkalmas

12 Kiskunfélegyháza A fürdő családias hangulatú, füvesített, fűzfákkal teli környezetben négy kültéri és a beltéren úszó-, gyógy-, és tanmedencével várja vendégeit. Az ide látogatók jólétéről a vendéglátás, salakos teniszpálya, strandröplabda-pálya szabadtéren és éjszakai fürdőzési lehetőség gondoskodik egész évben. Gyógyhatás Alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma jelentékeny, reumás megbetegedések kezelésére javallott.

13 Mórahalom Az árnyas kültéri és modern fedett fürdője, uszodája egész évben várja a vendégeket, gyógyvizes ülő-pihentető és aktivitásra csábító (élmény-) medencéket kínálva. Gyógyulás, sport és fitness egy helyen. Gyógyhatás: A minősített alkálihidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas, kiemelt váll- és térdgyógyászati centrum.

14 Makó A makói gyógyvíz, a marosi gyógyiszap komplex gyógyfürdőzési és terápiás lehetőségeket biztosít. Az aktív kikapcsolódásról a hullámzó élmény-, gyermek- és úszómedence gondoskodik. A vendégek lazíthatnak a szaunában és sportolhatnak is az egész évben nyitva tartó fürdő területén. Gyógyhatás: A gyógyvíz alkalmazható reumás megbetegedésekre, törések, sérülések utáni utókezelésekre, nőgyógyászati, ideg- és belgyógyászati panaszok és egyes bőrbetegségek esetén. Hagyományos vízalapú és elektromos kezelések állnak a páciensek rendelkezésre.

15 Szarvas Törökös hangulatú gyógyfürdő, mely a XXI. századi rekreációs igényeket elégíti ki uszodával, élményfürdővel, tanmedencével, két gyógyvizes medencével, súly- és pezsgőfürdővel. A pihenni vágyókat illat- és színterápia, természetgyógyászat, szauna, szolárium, masszázs várja. Gyógyvize reumatikus és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas.

16 Gyomaendrőd Az árnyas Liget Fürdő modern gyógyászati részleggel, stranddal, uszodával és kempinggel rendelkezik. Masszázs, elektro- és fizikoterápiakezelésekre van lehetőség egész évben. Gyógyhatás: A jelentékeny fluoridtartalmú alkálihidrogén-karbonátos víz jótékony hatást fejt ki az idült reumatikus, köszvényes bántalmak, idegzsába, isiász ellen, valamint a törések, zsugorodások és idült gyulladások esetén. A gyógyvíz ivókúrára is alkalmas hurutok és emésztőrendszeri panaszok esetén.

17 Kecskemét Egy létesítményen belül biztosított az élményfürdő, a látvány- és az úszómedence, a csúszdapark és a gyógyhatású termálvizes fürdő hat kültéri medencével, egyéb szolgáltatásokkal. Nyaranta mediterrán hangulatú, homokos napozó part és csónakázási lehetőség is várja a vendégeket. Fedett uszoda: A verseny- és szabadidős úszósport mellett egyidejűleg gyógyászati ellátás igénybevételére is lehetőséget nyújt a fedett létesítmény, mely uszodakertjében kültéri gyógyhatású termál és strandmedencék biztosítják a gyógyulást és a kikapcsolódást.

18 Tiszakécske Tiszaparti Termálfürdő: A parkosított területen hét kültéri és két beltéri, élmény- és pezsgőmedence is található. A fürdő nátrium-karbonátos gyógyvízzel rendelkezik, a reumás betegek számára javallott. Kerekdombi Termálfürdő: Fás-füves területen elterülő szezonális fürdő, ízületi és gerincbántalmakat gyógyító hévizét a külföldiek is kedvelik. Kempingje közvetlenül a fürdő mellett fekszik.

19 Szentes Széchenyi-ligeti Strandfürdő: A strand lehetőséget nyújt az aktív és a passzív pihenésre egyaránt. A nyugalmat kedvelők a termál-, a kisgyermekekkel érkezők a pancsoló-, az úszni vágyók a sportmedencéket, a szórakozást keresők a csúszdákat vehetik igénybe. Gyógyfürdő: Gyógyvize ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

20 Tótkomlós Hagyományos építészeti megoldásokkal kialakított, nyári stranddal is rendelkező, egész évben nyitva tartó családias jellegű gyógyfürdő a rózsák attrakciójával, igényes gyógy- és wellness-szolgáltatásokkal, aromabarlanggal, ami a gyógyvíz és illóolajok együttes alkalmazását biztosítja. Gyógyhatás: A fürdő hidrogénkarbonátos gyógyvízzel rendelkezik, mely reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. A hagyományos fizioterápia mellett iszapgöngyölés, hőlégkamra, galvánés fénykezelések, elektroterápia áll rendelkezésre.

21 Csongrád A fürdő a város szívében fedett és nyitott medencéket kínál, melyek gyógyulásra, egészségmegőrzésre, pihenésre vagy sportolásra alkalmasak. A gyógyászati részlegben, a nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz felhasználásával gyógyító, megelőző, orvosilag támogatott kezeléseket végeznek, a mozgásszervi rendellenességek megszüntetése érdekében.

22 Hódmezővásárhely Minden korosztály megfelelő pihenési és sportolási igényét kielégítő, modern létesítmény, amely árnyas területen, a város központjában fekszik, szomszédságában kempingezésre is van lehetőség. Az alkálihidrogénkarbonátos gyógyvíz mozgásszervi betegségek esetén hatásos.

23 Lakitelek-Tősfürdő A csodálatos környezetben fekvő szezonális strandfürdő termálvizes medencékkel és családi medencékkel fogadja a vendégeket.

24 Kiskőrös Nyugodt, csöndes, füves, árnyas kempinggel egybeépített, nyári fürdő. Nátrium-kloridos (sós), jódos-brómos gyógyvize a reumás és a nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására alkalmas.

25 Kiskunhalas Az egész évben üzemelő fürdő ülő-, játszó- és sportmedencéket kínál. Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz degeneratív ízületi megbetegedések kezelésére, porckopásos problémákra, műtéti utókezelésekre és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

26 Békéscsaba A fürdő a város szívében egész évben várja a látogatókat, törökfürdő -hatást keltő, impozáns épületben gyógyászattal és a különböző generációk számára fenntartott kültéri és beltéri medencékkel, élményelemekkel. A csabai gyógyvíz mozgásszervi megbetegedések esetén hatásos.

27 Békés Nagy hagyományokkal rendelkező, fizioterápiás kezeléseket nyújtó gyógyfürdő.

28 Füzesgyarmat Ősi kastélyparkból kialakított csendes környezetben gyógy-, gyermek-, úszó- és tanmedence várja a vendégeket. Nátrium-hidrogénkarbonátos típusú termálvize mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések kezelésében hatásos.

29 Dévaványa Az egész évben nyitva tartó gyógyászat és a szezonális strandfürdő parkosított zöldterülettel, kültéri medencékkel és beltéri termálmedencékkel, valamint sportterülettel várja a fürdőzőket. Nátrium-hidrogénkarbonátos típusú gyógyvize ízületi és gerinckopásos betegségekre, idült reumatikus gyulladások kezelésére javallott.

30 További fürdők Kunszentmiklós: Budapestről a Duna mentén az Alföldön délre haladva először Kunszentmiklóson találunk termálfürdőt. A gyógyvíz ízületi és gerincbetegségek, nőgyógyászati panaszok enyhítésére alkalmas. Kalocsa: A család minden tagjának kikapcsolódást nyújt a gyógyvizes fürdő. A településen hotelek és magánszálláshelyek is találhatók. Mezőberény: A Kettős-Köröshöz közel fekvő szezonális strand kültéri úszó-, ülő- és gyermekmedencével rendelkezik. Battonya: A nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvizű fürdőt nyugodt vidéki hangulat, városi szintű szolgáltatás jellemzi. Mezőhegyes: Nyári termál- és hideg vizes strandfürdő, úszó-, gyermek- és ülőmedencékkel. Mezőhegyes legfőbb nevezetessége az 1784-ben alapított Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok, amely a nóniusz lófajta tenyésztéséről ismert.

31 Nagybaracska: A fürdő területén termálvizes medencék találhatók. A víz reumatikus és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas. Dávod: A szezonális fürdő területén sportolásra alkalmas és gyógyvizes ülőmedencék találhatók. Fluoros gyógyvize a fogak megmentője.

32 A Vizek éve 2008 A Magyar Turizmus Zrt ban is folytatja a tematikus évad koncepciót a belföldi kommunikációban, és a vizet állítja belföldi marketingtevékenységének fókuszába. A Vizek Éve marketing akció keretén belül tavasszal és ősszel az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére, nyáron pedig a Magyarország élővizei által kínált lehetőségekre helyezzük a hangsúlyt.

33 A kampányév során január és június, majd szeptember és december között minden hónapban bemutatkozik egy-egy turisztikai régió. Egészségturizmus tematika: Január Nyugat-Dunántúl Február Észak-Alföld Március Dél-Alföld Április Közép-Dunántúl Szeptember Észak-Magyarország Október Dél-Dunántúl November Balaton December Budapest-Közép- Dunavidék

34 Élővizek tematika: Május Balaton Június Tisza-tó Július-Augusztus: élővizek országszerte

35 A Magyar Turizmus Zrt az alábbiakkal segíti a Vizek Éve kampányt: - Óriásplakátok - Vizek éve falinaptár - tanulmányutak - Az Itthon Otthonban van c. magazin - egyéb sajtó- és média-megjelenésekkel -

36

37 3=4 AKCIÓ vagyis 3-at fizet 4-et alhat Minden hónapban a régiós beosztás szerint hétfő-csütörtöki foglalás esetén 3=4 akciót hirdet a Magyar Turizmus Zrt. Az akcióhoz szállásadók jelentkezhetnek, akik felkerülnek a honlapra.

38 Itthon Otthon van újság 2008-ban a címlapon mindig a kiemelt régió jelenik meg! Marad a havi kétszázezres példányszám, de változik a terjesztési mix: Magyar Nemzet / db Világgazdaság / db Népszava / db Vasárnapi Hírek / db Hölgyvilág / db RTV részletes / db MÁV / db Tourinform irodák / db db ( 1200 terjesztési ponton 98 Ft-os áron önállóan terjesztve)

39 Köszönöm a figyelmüket! Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság 5700 Gyula, Erkel tér 1.

Bács-Kiskun megye fürdői

Bács-Kiskun megye fürdői Kerekdomb Tiszakécske Ballószög Kecskemét Lakitelek Kiskôrös Kiskunfélegyháza Kalocsa Kiskunmajsa Kiskunhalas Nagybaracska Dávod 1 Ballószög Aranykor Wellness Termálfürdô 2004-ben került átadásra a ballószögi

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK ELÉRHETŐSÉGEK ÉS TARTALOMJEGYZÉK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY-ÉS TERMÁLFÜRDŐK EGYESÜLETÉNEK TAGJAI DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 3. Térkép 4-5.- BARCSI GYÓGYFÜRDŐ ÉS

Részletesebben

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu SPA & Wellness Egészségturizmus www.termalegeszsegipariklaszter.hu A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg. Európai

Részletesebben

Magyarország. Békéscsaba. Békés megye

Magyarország. Békéscsaba. Békés megye Békés megye Vizeink Magyarország Békéscsaba Békés megye Kedves Érdeklődő! Ön a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület Vizeink című kiadványát tarja kezében. Ezt a kiadványt a Békés megyében található

Részletesebben

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1 A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1 Szerzõ: Szûcs Mariann 2 Magyarország egyike a nemzetközileg elismert, hagyományos gyógyturisztikai

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Gyulai Várfürdő Fejlesztési Stratégia 2007-2013

Tartalomjegyzék. Gyulai Várfürdő Fejlesztési Stratégia 2007-2013 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS ÉS A MUNKA TARTALMA... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.2 A tanulmány célja... 3 1.3 A koncepció és fejlesztési program felépítése... 3 1.4 Az elkészítés módszere... 4 1.5 Nyilatkozat...

Részletesebben

Lázárné Fodor Ibolya 1

Lázárné Fodor Ibolya 1 Szolnoki Tudományos Közlemények XIV. Szolnok, 2010. Lázárné Fodor Ibolya 1 A STUDY-TOUR SZEREPE AZ EGÉSZSÉGTURISZTIKAI KÍNÁLAT PROMÓCIÓJÁBAN A cikk a study-tour-ok - a turizmusban használt sajátos promóciós

Részletesebben

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar. Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet. Szakdolgozat

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar. Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet. Szakdolgozat Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Szakdolgozat A Mórahalmi egészségturizmus kialakulása, fejlődése és fejlesztési lehetőségei

Részletesebben

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar Szakdolgozat A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szaunavilágának fejlesztése és működésének értékelése Konzulens neve:

Részletesebben

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október HARKÁNYI VENDÉG 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október Harkányfürdő, egy tradicionális gyógyfürdő, mely egész évben várja Önt! A vendégváró Harkány és vendégszerető lakói 1824 óta, közel kétszáz

Részletesebben

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI TAGOZAT PUBLIC RELATIONS SZAKIRÁNY A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

TERRA STUDIO Kft. Készítette: Makó Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal megbízásából a

TERRA STUDIO Kft. Készítette: Makó Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal megbízásából a 1 / 72 TERRA STUDIO Kft Készítette: Makó Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal megbízásából a Terra Studio Kft. és a Dr. Rubovszky Turisztikai Tanácsadó Bt. Terra Studio Kft. részéről Felelős tervező

Részletesebben

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Harkányi Turisztikai Egyesület HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Baranya aranya: Harkány Földrajzi adottságok Elhelyezkedés A régió központ nagyvárosától Pécstől 25 km-re délre, a horvát határ felé tartó 58-as

Részletesebben

DÉL-ALFÖLD AZ ÉLMÉNYRÉGIÓ

DÉL-ALFÖLD AZ ÉLMÉNYRÉGIÓ AZ ÉLMÉNYRÉGIÓ Aki a Dél-Alföldön jár, annak mindenképp érdemes megmártóznia a fürdők vizében. Gyulán a négygenerációs fürdő a kisgyermekektől a senior korosztályig mindenki számára ideális pihenési, kikapcsolódási

Részletesebben

> Debrecen, Hajdúszoboszló és a Hortobágy vidéke. Ú t i t i p p e k. Hol szálljunk meg? / 200 Hol együnk, igyunk? / 204 Hol szórakozzunk?

> Debrecen, Hajdúszoboszló és a Hortobágy vidéke. Ú t i t i p p e k. Hol szálljunk meg? / 200 Hol együnk, igyunk? / 204 Hol szórakozzunk? > Debrecen, Hajdúszoboszló és a Hortobágy vidéke Ú t i t i p p e k Hol szálljunk meg? / 200 Hol együnk, igyunk? / 204 Hol szórakozzunk? / 206 Ú t i tippek hol... Cívis Hotel Délibáb*** 200...szálljunk

Részletesebben

Megvalósíthatósági tanulmány TARTALOMJEGYZÉK

Megvalósíthatósági tanulmány TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. VEZETŐI ÖSSZEGZÉS... 4 2. MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK JELLEMZŐI... 5 2.1. VILÁGTURISZTIKAI TRENDEK ÉS KILÁTÁSOK... 5 2.2. A MAGYARORSZÁGI TURIZMUS JELLEMZŐI, LEHETŐSÉGEI... 7 2.3. A MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ

AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐINEK STRATÉGIAI FEJLESZTÉSÉT MEGALAPOZÓ FÓKUSZTANULMÁNY Debrecen, 2010 1 Tartalomjegyzék Rövidítések jegyzéke... 3 Vezetői összefoglaló... 4 I. Helyzetfeltárás...

Részletesebben

365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon. Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja

365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon. Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja 365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja 3 365 nap

Részletesebben

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR. Minden élménnyel több leszel www.itthon.

Ingyenes turisztikai programajánló magazin. ÉLMÉNY itthon. Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR. Minden élménnyel több leszel www.itthon. Ingyenes turisztikai programajánló magazin ÉLMÉNY itthon Fókuszban Jégvirágtól borvirágig 2013. JANUÁR Minden élménnyel több leszel EGÉSZSÉGESEN mozgásban vízparton kul-túra ízutazás falujárás JANUÁR 10

Részletesebben

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus Hajdúszoboszló és az egészségturizmus Központi Statisztikai Hivatal 2011. március Tartalom Bevezető...2 Összefoglaló...2 1. A gyógyfürdőhely története...3 2. A szoboszlói gyógyvíz jellemzői, hatásai...4

Részletesebben

A magyarországi egészségturizmus vizsgálatának indokoltsága

A magyarországi egészségturizmus vizsgálatának indokoltsága Egy szakmai életút eredményei és helyszínei MAGYARORSZÁG EGÉSZSÉGTURIZMUSA Szilágyi Zsuzsanna tudományos segédmunkatárs Debreceni Egyetem, Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék E-mail: zsfalatka@gmail.com

Részletesebben

Egészségturizmus -Gyógy- és termálturizmus-

Egészségturizmus -Gyógy- és termálturizmus- Egészségturizmus -Gyógy- és termálturizmus- Általános információk Az egészségturizmus olyan turizmusforma, ahol a turista utazásának fő motivációja egészségi állapotának javítása vagy megőrzése. Az egészségturizmuson

Részletesebben

MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387

MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387 MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387 Megközelítés: Siófoktól 4 km-re Balatonszéplak-alsó területén van az üdülő, a Balatonszéplak-alsó

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA

MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA Készült: 2015. március TARTALOM: I. BEVEZETÉS II. HELYZETELEMZÉS 2.1 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 2.1.1. Földrajzi fekvés 2.1.2. Infrastruktúra 2.1.3. Gazdaság 2.1.4.

Részletesebben

Senior pihenés. katalógus

Senior pihenés. katalógus Senior pihenés katalógus 1 Tájékoztató a PihiPakk élménycsomagokról A PihiPakk élménycsomag a választás szabadságát adja, és felejthetetlen élményeket nyújt Önnek. Az élménycsomag egy katalógusból és egy

Részletesebben

Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben

Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter Minősítési rendszer kidolgozása a termálfürdőkben Jelentés Orfűi Turisztikai Egyesület Ez a dokumentum 54 oldalt tartalmaz

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés ÉLMÉNY KATALÓGUS Wellness Üdülés Üdvözöljük a feldobó élmények világában! Egyedi ajándékának sokszínű programajánlatából saját maga választhatja ki azt az élményt, amelyre a legjobban vágyik. Kiváló feltételeket

Részletesebben

TURIZMUS MENEDZSMENT. A fenntartható turizmus megvalósítása, megõrzése és fejlesztése Hajdúszoboszlón TURIZMUS BULLETIN 25. 1.

TURIZMUS MENEDZSMENT. A fenntartható turizmus megvalósítása, megõrzése és fejlesztése Hajdúszoboszlón TURIZMUS BULLETIN 25. 1. A fenntartható turizmus megvalósítása, megõrzése és fejlesztése Hajdúszoboszlón TURIZMUS MENEDZSMENT Szerzõ: Istók Csaba 1 1. Bevezetés Hajdúszoboszló több mint 70 éve a reumások Mekkájaként, a strandolók

Részletesebben