1993. február. II. évfolyam 2. szán

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1993. február. II. évfolyam 2. szán"

Átírás

1 II. évfolyam 2. szán február A Képviselőtestület január 28-i ülésén az alábbi napirendeket tárgyalta: 1. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a két ülés között végzett munkáról, a tett intézkedésekről. Előadó: Szakmáry László polgármester 2. Süttő község évi költségvetéséről önkormányzati rendelet alkotása. Előadó: Szakmáry László polgármester 3. Egyebek 1. NAPIREND A lejárt határidejű határozatok végrehajtása: 41/1992.(VI.29.) Kt. számú határozat: a TB kötött finanszírozási szerződés teljesítésre került. 7B/1992. (XII.30.) Kt. számú határozat: Márvány Vendéglővel a szerződés megkötésre került, az intézmények étel ellátását biztosítják január 1-től. 80/1992. (XII.30.) Kt. számú határozat: Nyergesújfalun a Rendőrőrs kialakítására a kért ,- Ft átutalása megtörtént. 81/1992. (XII.30.) Kt. számú határozat: Óvoda vezetőjének kinevezése a TÁKISZhoz megküldésre került. 82/1992. (XII.30.) Kt. számú határozat: Orvosi állásra a pályázat a Népszabadságban és az Expreszben meghirdetésre került. Január 7-én ülésezett a helyi Földrendező Bizottság, melynek keretében a három érintett Tsz. földalapjából a községben tartandó földárverés II. fordulójára u földalapok 70 "-s-a kijelölésre került. Január 12-én Rudlof Tibor úrral, Komárom Esztergom Megye Főjegyzőjével megállapodtunk a tanulószálló bérbeadásának tel tételeiről. Január 27-én a Romániából Magyarországra áttelepült 9 fő állampolgár] esküt tett (Kovács István és családja, Varga Imre és családja, Keresztes György és családja, Szász Károly és családja). A VÉRTES VOLÁN a Nyergesújfalu-Tardosbánya útvonalon február 28-ig viszszaállította a régi menetrendjét. A jelzett időpontig Hivatalunknak támogatást nem kell fizetnie. II. NAPIREND Az évi költségvetés tervezésekor elsődleges cél az intézményhálózatunk működési feltételeinek biztosítása volt. A tervezéskor nagyobb erőfeszítést jelentett az a tény, hogy a személyi jövedelemadónak csak 30 %-át kapja meg a/ önkormányzat. A tervezés során az intézményvezetőkkel, az intézmények szakszervezeti képviselőivel ismertetésre került a tervezet. Az önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága az ülésén a tervet részletesen megvitatta. Süttő Község Képviselőtestülete az évi költségvetéséről az önkormányzati rendeletet megalkotta. Az évi költségvetés összes bevételét és kiadását ,- Ft-ban állapította meg.

2 - 2 - Önkormányzati bevételek: Saját bevételek Átengedett bevételek - személyi jöv.adó - gépjárműadó Áll ami hozzájárul ás TB finanszírozása Nyitó pénzmaradvány Önkormányzati kiadások: Működési kiadások és pénzbeli juttatások Kamatfizetések Felhalmozási kiadások Egyesületek támogatása (sport 100 eft, tűzoltók 200 eft, vöröskereszt 25 eft) Hitel visszafizetés Általános tartalék Céltartalék Pénzmaradvány 37._ ,-Ft ,-Ft ,-Ft ,-Ft ,- Ft ,- Ft ,-Ft ,- Ft ,- Ft ,- Ft ,-Ft ,- Ft ,-Ft ,-Ft - Süttő Község Képviselőtestülete az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól önkormányzati rendeletet alkotott. - A Képviselőtestület hozzájárult ahhoz a megállapodás létrejöttéhez, amely Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés, Nyergesújfalu, Lábatlan, Bajót és Süttő települések között jött létre Nevelési Tanácsadói feladatok ellátására. Az előzetes számítások alapján - a települések gyerek létszámának arányában megállapítva - községünknek évi Ft-ot kell biztosítania a Nevelési Tanácsadó működéséhez. - A Képviselőtestület az intézmények január 1-től alkalmazandó élelmezési nyersanyag költségét a következők szerint jóváhagyta. Úvoda a nyersanyagnormái: tízórai ebéd 25,- Ft/nap 32,- Ft/nap Iskola, napközi nyersanyagnormái: tízórai ebéd 38,- Ft/nap 41,- Ft/nap A következőkben a felhalmozási kiadásokra meghatározott összeg: Iskola menza nyersanyagnormái: ebéd 41,- Ft/nap Csatornahálózat Utcanyitás (Rákóczi úttal párhuzamos) Első lakáshoz jutók támogatása Munkáltatói kölcsön EGYEBEK ,- Ft ,- Ft ,- Ft ,- Ft Idősek napközi otthona nyersanyagn.: ebéd 48,20 Ft/nap Szociális étkeztetés nyersanyagnormái: ebéd 48,20 Ft/nap A fizetendő térítési díjakat - a jogszabályi előírások figyelembevételével - az intézmény köteles megállapítani. - A háziorvosi álláshely ismételt meghirdetésére két fő nyújtotta be a pályázatát. Dr. Nemes Tamás Esztergom Város tiszti főorvosa az előző időszakban beérkezett pályázatokat is megimserte és szakmai véleményt adott. A Képviselőtestület dr. Balogh Éva főorvos aszszonyt február 15. napjával Süttő község háziorvosának kinevezte. - A Komárom-Esztergom Megyei VÁB. döntése alapján december 31-én a vizi közmű az önkormányzat tulajdonába került. Süttő Község Képviselőtestülete az ÉDRV-vel Süttő község viziközműveinek működtetésére szolgáltatási szerződést köt.

3 - 3 - A Képviselőtestület döntött Varga Imre Süttő, Bikoli út 40. sz. és Keresztes György Süttő, Patakmalom u. 24. sz. a- latti lakosok telekkiegészítési kérelmében. A megosztás költségeit, valamint a kitűzést a kérelmezők viselik. Az értékesítés 50,- Ft/m egységáron történik meg. Ifj. Holdampf Lajos a Polgármesteri Hivatalnak címzett levelében lemond január 1-től minden a süttői közéletben vállalt beosztásáról és tevékenységéről. AZ EGÉSZSÉGÜGGYEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ: Dr. Balogh Éva főorvos asszony február 15-től az alábbi rendelési időben várja a betegeket: Hétfőtől-péntekig ig Reggel óráig a körzeti nővér a rendelőben tartózkodik. Az orvosi rendelő telefonszáma: ( óráig) A háziorvos telefonszáma: Dr. Balogh Éva főorvos asszony lakás telefonszáma: /220 mellék Központi ügyelet továbbra is Nyergesújfalun a Kiskórházban 17 órától másnap reggel 7 óráig, illetve péntek 17 órától hétfőn 7 óráig. Az ügyelet telefonszáma: A háziorvos személyében bekövetkezett változás miatt felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a dr. Jámbor Lászlónak leadott kártyák dr. Balogh Évához kerülnek át. Aki más háziorvost szeretne választani, annak évente egyszer lehetősége van arra, hogy a választott orvos befogadó nyilatkozatával kikérje a betegbiztosítási kártyáját. A háziorvosi rendelőben került elhelyezésre a védőnői szolgálat is, telefonszáma: SZAKORVOSI RENDELÉSEK Csecsemő- és terhes tanácsadás kedd ig Minden hónap első keddjén gyerekgyógyász szakorvos rendel _ _ ig Minden hónap 2. szerdán nőgyógyász szakorvos rendel _ _ ig Szintén ebben az épületben került kialakításra egy fogorvosi rendelő, ahol majd lehetőség nyílik arra, hogy egy vállalkozó fogorvos ellássa a helyi betegeket. NEM KELL MÁR UTAZNIA! UNIFER Kft. megnyitotta Lábatlan, Sallai u. 6. sz. alatt (Cementgyár mellett) új Szerelvényboltját és Vastelepét. Kínálatunk: - víz- és fűtési szerelvények, vízórák, - műanyag lefolyók, csatornák, - szögek, zárak, lakatok, - különféle golyóscsapok, csaptelepek, - kazánok (gáz, szén, olajtüzelésű), radiátorok, - drótfonatok, -acéllemezek, csövek, idomacélok, betonacélok, - alumíniumlemezek, alu-profilok, - horganyzott- és fekete lágyhuzalok, - szinesfémtermékek. Mindez a környék legolcsóbb árain! Nézzen be hozzánk, érdemes! Nyitvatartás: hétköznap szombaton Telefon: és FELHÍVÁS 7-12 óráig 8-12 óráig Fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatására 700 eft áll rendelkezésre az évi önkormányzati költségvetésben. Kérjük, hogy aki a támogatást igénybe kívánja venni a Polgármesteri Hivatalban jelentse be igényét március 15-ig.

4 - 4 - ADÓ A helyi iparűzési adókötelezettség különbözetét február 28-ig benyújtandó bevallásban kell elszámolni és a különbözetet megfizetni, vagy visszaigényelni. A bevallási nyomtatványt a Polgármesteri Hivatalnál lehet beszerezni. Az I. félévi gépjárműadó befizetési határidő március 15. Befizetési csekket a Polgármesteri Hivatalnál, postán, Bella Kft, ABC-ben, UNIKER boltban lehet beszerezni. ÚTLEVÉL Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a tömeges útlevél igénylések beküldése miatt az átlagos ügyintézési határidő meghosszabbodik. Az ügyfél kérelmére a legfeljebb 90 napig érvényes útlevél visszahagyható. 90 napon túli érvényesség esetén az útlevelet csatolni kell. MEGHÍVÓ A Keresztény Demokrata Néppárt (KDNP) dunaalmási szervezetének elnöke dr. Ferenczy Miklós orvos-lelkész március 8-án (hétfőn) 17 órakor az Idősek Napközi Otthonában előadást tart a Szentföldről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. HIRDETÉS Építési telek eladó a Kiserdősétány u. 2. sz. alatt kész alappal. Víz, villany van. Érdeklődni: Hordós János Nyergesújfalu-Eternit Hullám u /7. (délelőtti órákban, ill. 17 óra után) ISKOLAI HÍREK A minap hallottam a televízióban - egy, a Zsolnai-féle programot egy iskola életén keresztül bemutató műsorban, hogy a gyerek számára az iskola kötelező, tehát kényszerűen elviselendő, ezért a pedagógus feladata az oktatáson túl, elviselhetővé tenni a gyerek számára az iskolát A mai oktatási struktúrát figyelembe véve, azt hiszem ezzel egyetérthetünk. Gondoljuk végig tehát, hogy Süttőn, az általános iskolában mivel, mikkel próbálunk könnyíteni gyermekeink sorsán, lévén amúgyis vége az első félévnek a tanévben, s az ember ilyenkor akaratlanul is összegez. A hétköznapok "szükségének" számos dolog, igyekszik fényt adni iskolánkban. A teljesség igénye nélkül néhány: délutáni, szabadidős elfoglaltságként több szakkörben részt vehetnek a tanulók, rendszeres zeneoktatásban részesülnek azok, akik e- zen a téren is tovább akarják képezni magukat, s szinte mindennapos elfoglaltság a sport (hála és köszönet az új csarnokért mindenkinek!). A rendszeres elfoglaltságokon túl, természetesen más program is könnyíti, gazdagítja a tanulók életét. Ezek mindig a megfelelő aktualitáshoz kötődnek. Ilyen volt például szeptemberben, a pákozdi csata tiszteletére megtartott akadályverseny, ami versenyszerűsége és ötletessége miatt is izgalmas perceket nyújtott mindenkinek. Ilyen volt az őszi BNV-én tett kirándulásunk is, ahol szinte szédültünk a sok látnivalótól, na meg a forgalomtól. Október 23-án három ünnepelnivaló is öszszetalálkozott az iskola falai között, igy: az 1956-os forradalomban résztvettekre való emlékezés, az iskola névfelvétele és a tornacsarnok avatása. A tisztelgés és megemlékezés után, iskolánk ünnepélyes keretek között felvette a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nevet. A névadó szellemiségét megidézendő, fölelevenítettük Rákóczi életútját, programadó és példaértékű hazaszeretetét. Ezt követte - szóban és tettben egyaránt - a tornaterem átadása és felavatása. Felsőseink színvonalas gyakorlatait követően vendégek is felléptek az új tornateremben, a Népház-Játékszín dzsesszbalettosait láthattuk. Egészében véve, egy jóhangulatú kellőképpen megszervezett nap volt az a huszonharmadikai. S ha már tél, s ha már tornaterem, akkor teremfoci. Az új csarnok adott otthont a szőrösfoci bajnokságnak, ami a körzetben hat iskolát érintett, a mienkkel együtt.

5 - 5 - A bajnokság osztályonkénti korcsoportok ban zajlott. A pálmát a mieink a 7. osz tályos korcsoportban hozták el, vagyis marasztalták itt. Reméljük jövőre még nagyobb sikerrel küzdünk ezen a tornán. Az első fordulóban nagyon jól szerepelt és így megyei döntős lett, a döntőben pedig nála sokkal régebb óta versmondás sal foglalkozókkal találkozott össze, de itt is megállta a helyét - hatodik lett. Természetvédelmi-környezetvédelmi vetél kedőnek is otthont adtunk, a Lábatlani Természetvédelmi Egyesület rendezésében zajlott versenyen. Na és a Mikulás ünnepély! December hato dika környékén mindig a kisebbek kerül nek a figyelem középpontjába. így volt, ez az idén is. A Mikulás megérkezéséig, esztergomi előadóművészek szórakoztatták a gyerekeket, s iskolánk szinjátszócsoportja bemutatta Tersányszky Józsi Jenő: Táltos bárány c. mesejátékát. Az est jól sikerült, a gyerekek örültek a színvona las szórakoztatásnak. Nos, így végigtekintve az első félév eseményein, izgalmasnak, mozgalmasnak tetszik számomra az iskola tanításon tú li élete, de azért ne feledkezzünk meg a lényegről, a tanítás-tanulás folyamatá ról sem: a február elsejei bizonyítvány osztás - s a bizonyítványokban a jegyek a tanulók és a szülők tájékoztatását szolgálva adnak hiteles képet a tartalmi munkáról. Mindenki láthatja, hol tart, mibe kell esetleg még nagyobb energiát fektetnie. Az iáén is - a hagyományokat őrizve ajándékműsorral kedveskedtünk az idősek nek, verses-táncos irodalmi műsort vit tünk kosarunkban. Nagyon megható volt látni a legkisebbeket és a legidősebbe ket együtt, mintha a régi nagycsalád elevenedett volna meg egy pillanatra, ahol akár három-négy nemzedék is egy szerre volt jelen. Egy új kezdeményezésünk is volt az első félév vége felé, egy a falu lakossága szórakoztatását is szolgáló karácsonyi műsort szerveztünk, a zeneiskolásainkkal együtt. Az ünnepi hangulat megteremtésén túl, az est tulajdonképpeni célja az volt, hogy a zeneiskolások bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Föllépett még az iskola néptáncegyüttese,a színjátszókör és az énekkar, Legnagyobb negatívként a műsoridő nagy terjedelmét említhetjük no, dehát jó pap is holtig tanul. Az előadásra sokan eljöttek, s úgy gon dolom megelégedéssel távoztak. A versenyek,megmérettetések közül talán kettőt emelnék most ki, ezek egyike, a körzeti tűzoltóverseny, amin részt vett csapatunk, s nemcsak részt vett, hanem meg is nyerte, s ezzel a megyei döntőbe jutott. Bízom benne, hogy itt is sikere sen szerepelünk majd. A másik a megyei kétfordulós vers- és prózamondó verseny volt, amin Mauterer Mónika, a tavalyi iskolai versmondó verseny egyik győztese, s a színjátszócsoport lelkes tagja vett részt, szép sikerrel. Kérem kísérjék továbbra is figyelemmel munkánkat és találkozzunk minél többször az iskola falai között rendezvényeinken. Szülőföldünk, Süttó IV. rész A kelták műveltségét, Helvéciában (Svájc kelta neve) található falujukról La-Teneről, nevezték latin kultúrának. Kárpát medencei hatalmuknak a Dunántúlon a ró maiak, az Alföldön a szarmaták, Erdély ben a dákok vetettek véget. Természete sen az új kelta hódítók sem töltötték ki népességükkel az egész területet, inkább csak a gócpontokat szállták meg. Tovább építhették a nagy földvárakat, útháló zattal biztosították a katonaság és a kereskedelem mozgását. A kelták és a he lyi őslakosság keveredését szépen leol vashatjuk a régészeti leletekből, temet kezési szokásokból. A Dunántúlon illírpannon törzsekkel keveredtek. A kelta városok nagyrésze megmaradt, sőt tovább fejlődött a római uralom alatt is. A Du na mentén ilyen kelta hagyományokat őriz Arrabóna (Győr), Brigetio (Úszőny), Aquuincum (Óbuda). Kelta-kori településről tanúskodik a Feketehidi-árok mellett talált körbefutó bordákkal, bepecsételt mintával díszí tett cserepek és grafiktos csöbrök töre dékei.

6 - 6 - Kerényi András, 1959-ben előkerült Iravisci feliratú eraviszkusz (kelta törzs) érméket említ Süttőről. Pannónia római meghódítására fokozatosan került sor i.e. 12-től. A II. században már két közigazgatási és katonai tartományra osztották, a választóvonal átlósan szelte át a Dunántúlt. Felső Pannónia székhelye Carnuntum (Deutsch Altenburg) volt. Alsó-Pannónia székhelye Óvuda volt, az ókori Aquincum. Róma a Duna vonalát alaposan megrakta erősségekkel. Itt voltak a légiós táborok (castra; castrum): ilyen volt Carnuntum, Brigetió, Aquincum. Mindegyik óriási területen épült, rendszerint 400x500 m területet foglaltak el. Közben zászlóaljtáborok vigyázták a túlsó partot (castellumok) melyek területe nem egészen a fele volt a légiós táborok területeinek: ilyen volt Gerulata (Oroszvár), Quadrata (Barátföldpuszta), Ad Flexum (Magyaróvár), Arrabóna (Győr), Ad Statuas (Vaspuszta), Ad Mures (Ács), Azaum (Dunaalmás), Crumerum (Nyergesújfalu), Solva (Esztergom), Cirpi (Dunabogdány), Ulcisia Castra (Szentendre). A későbbi időben a római hadvezetőség a Duna bal partján, barbár területen is é- pített erődítményeket, ilyen volt Szőnynyel szemben Celamantia (Leányvár). Ahová nem jutott sem légiós tábor, sem zászlóalj tábor, ott az őrtornyok a burgusok teljesítették a védelmi szolgálatot. Az ilyen őrtorony rendszerint 8x8 m területet foglalt el és a Duna mentén szinte minden kilóméterben néha közelebb is egymáshoz megtalálható volt, annyira közel, hogy az egyes őrtornyok legénysége részben futárokkal, részben fáklyajelekkel könnyűszerrel tudott érintkezni. Az ásatások kiderítették; a burgusok legénysége önellátásra volt utalva, itt a katonák földet is műveltek, maguk őrölték a lisztjüket, kézi- vagy vízimalomban, kereskedést is folytattak a szemben tanyázó barbárokkal. Róma-kori leletek bizonyítják, hogy nálunk is ilyen burgus volt található. Hogy valójában hol állt ez az őrtorony nem tudhatjuk, hisz erre vonatkozó régészeti anyag nem került elő. Általam nagyrabecsült, Süttő község ismerőjének és kutatójának, dr. Sághy Antalnak esetleg igaza lehet, mikor dr. Torma Istvánra hivatkozva, lokálpatriotizmus termékének minősíti, hogy az őrtorony a templom helyén állhatott. Az viszont tény, hogy a templomunk olyan magaslaton áll, ahonnan jól látható, mind a szőnyi Dunakanyar, mind a Nyergesújfalui Sánchegy. A templomhoz közel eső házunk pincéjének téglaméretei és összeerősítési módja (a mészkő falazást követő kiégetése) római eredetre utal, melyet dr. Rigler László még az ötvenes években megerősített ben a Hosszúvölgyben végzett ásatásokkor egy római kori kőépítkezést találtak felszíni nyom nélkül, amely villatelepülésre utal. Néhány gödörben cserepek, faragott kő, épülettagozat, érem is volt. A jelenleg az esztergomi múzeumban őrzött két darab roma: mérföldkövet a falutól DNy-ra fekvő Feketehidi ároknál, a Duna mellett haladó út hídja alatt találták. Első ismertetésük Rómer Flóristól (1866) származik. Rómer Flóris említ még egy harmadik mérföldkövet is, amelyen nem látott feliratot, sőt egy negyedikről is volt tudomása. Ez utóbbi kettőnek nyoma veszett. A Brigetió-Aquincum útvonalon, Brigetiótól (Szőny) az első állomások e- gyike: LEPAVISTA (Süttő), melynek közelében erőd volt, írja Borovszky: Esztergom (negye c. munkájában. A megtalált mérföldkövek felirata alapján annak az emlékére készítették, hogy Philippus Arabs és felesége Otacilia Severa uralkodása idején ( ) az itt állomásozó trák lovasság harmadik csapatával (ala) az utakat és hidakat helyreállította; (ala III. Tracum Philippiana). (folytatás) SÜTTÖI HÍREK Időszaki lap Szerkeszti a Szerkesztő Bizottság Felelős kiadó: Szakmáry László polgármester Szerkesztőség: Süttő Polgármesteri Hivatal Templom tér 9. Tel.: 33/ Nytsz: B/PHF/1005/KO/1992. Barakká Gábor Ami elérhető...

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda Különös közzétételi lista A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat és intézményei 2009. évi költségvetéséről szóló 6/2009.(IX.14.) 8/2009.(XII.08.) rendeletekkel módosított 1/2009.(III.02.) rendelete

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI MUNKATERVE 1 MUNKATERV 2014. év Heréd község Képviselő-testületének 2014. évi munkaterve 1. 2014. január 27. (hétfő) 17 óra Együttes ülés Nagykökényes

Részletesebben

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2015. 1/10 Dunaszeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi üléseinek tervezett időpontjai: 2015. január 26. (hétfő) 18:00 2015.

Részletesebben

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. MÁRCIUS 23-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 774-7/2017/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az

Részletesebben

2014. évi M U N K A T E R V E

2014. évi M U N K A T E R V E Zalakomár Nagyközség Önkormányzata ének és bizottságainak 2014. évi M U N K A T E R V E Jóváhagyta a a 151/2013. (XII.16.) számú határozatával 1 Zalakomár Község ének 2014. évi munkaterve Az időpontja

Részletesebben

Kivonat. Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 7-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 7-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. DEMECSER VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1. Telefon: 42/533-500; Fax:42/533-509 E-mail: onkormanyzat@demecser.hu web: www.demecser.hu Kivonat Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

III. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 24-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 780-4/2015/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-11/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. szeptember

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2.

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010.(II.17.)) sz. rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 30-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2016. évi Munkaterv és jogalkotási program

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

114.025 E Ft bevétellel. 93.080 E Ft kiadással

114.025 E Ft bevétellel. 93.080 E Ft kiadással Serényfalva községi Önkormányzat Képviselõ-testülete 2008. I. félévi költségvetési beszámolóját 114.025 E Ft bevétellel ebbõl 54.325 E Ft költségvetési támogatás 12.907 E Ft mûködési célú pénzeszköz átvétel

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004.november 30-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004.november 30-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 1586-4/2004. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004.november 30-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

1. évfolyam 7. szám 1992. december

1. évfolyam 7. szám 1992. december 1. évfolyam 7. szám 1992. december KELLEMES KARÁCSONYI ÉS BOLDOG, BÉKÉS ÚJ KÍVÁNUNK ÜNNEPEKET ESZTENDŐT 62/1992.(X.29.)Kt.sz. határozat: Nyersanyag normaváltozással kapcsolatosan a szerződés módosításra

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

A 2017/2018. tanév rendje

A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). A tanítási napok száma: 180 nap. A szorgalmi

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1 SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselő-testület a 79/2015.(VI.29.) KT határozatával 2 M U N K A T E R V 2015. július 1-től

Részletesebben

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai:

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai: Szám: 10/2011. Vámosmikola Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. november 30-án (szerda) 14.15 órakor tartja soron következő ülését. 1/ A 13/2011. (XII.1.) önkormányzati rendelet a köztisztaságról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 214-4/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. április 23-án

Részletesebben

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza.

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza. Nemesszalók község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(IV.30.) rendelete Nemesszalók Község Önkormányzatának 2003. évi költségvetésének végrehajtásáról Az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Eseménynaptár os tanév. Szeptember

Bocskai István Magyar Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Eseménynaptár os tanév. Szeptember 1. 6-12-ig 7. 8. 15. Szeptember Első tanítási nap Szülői ért. összevont is az 1. évf.-on Szülői ért. összevont is az 5. évf.-on Német erdei iskola 3.-4. oszt. Szülői értekezletek a 2. évfolyamnak Szülői

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 9-én (péntek) 14.10 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Szabó Gellért polgármester, Kutasi

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október A tanév rendje 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2014. szeptember 1. (hétfő) A tanév első féléve: 2015. január 16-ig (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2015. január

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A HIÁNYZÓ ELŐTERJESZTÉSEK MÁJUS 24-ig KERÜLNEK FELTÖLTÉSRE A HONLAPRA.

MEGHÍVÓ. A HIÁNYZÓ ELŐTERJESZTÉSEK MÁJUS 24-ig KERÜLNEK FELTÖLTÉSRE A HONLAPRA. MEGHÍVÓ Bozzai Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Vép Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2018. május 28-án (hétfőn), 13 órakor együttes ülést tart a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár hivatalos

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2017/2018. tanév 1. A tanév rendje: 1.2. szorgalmi idő: 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig a tényleges tanítási napok száma: 180 +6 tanítás nélküli munkanap I. félév: 2018.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71., TF.: 06 33 431 299, FAX.: 06 33 431 377, E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása Felelős készítő:

Részletesebben

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-án

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza nagytermében tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza nagytermében tartott ülésén. Pinnye község Önkormányzata P I N N Y E Arany J. u. 15. 9481. /Tel.: 99/536-025/ 1-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE Öttömös Község Képviselő-testületének 2012. évi MUNKATERVE A KÉPVISELŐTESTÜLET ÜLÉSEINEK HELYE, IDEJE, NAPIRENDJEI A Képviselő-testület üléseire meghívottak a képviselőkön kívül a Szervezeti és Működési

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap A TANÉV HELYI RENDJE A ok jai, felhasználása sz. esemény / téma tanulók felének ellátása 1. (szombat) 2016. 10. 15. 2. (szerda) 2016. 12. 21. 2017. 3. 02. (síszünet 24. péntek) 2017. 4. 02. (síszünet 27.

Részletesebben

Fácánkert Község Képviselő-testületének évi munkaterve. A Képviselő-testület évi ülésterve

Fácánkert Község Képviselő-testületének évi munkaterve. A Képviselő-testület évi ülésterve Fácánkert Község Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve A Képviselő-testület 2017. évi ülésterve A képviselő-testületi ülés első napirendi pontja: A polgármester tájékoztatója a lejárt határidejű

Részletesebben

2013. évi költségvetés bevételeinek módosítása szakfeladatonként Önkormányzat (e Ft-ban) Bevételek. 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383

2013. évi költségvetés bevételeinek módosítása szakfeladatonként Önkormányzat (e Ft-ban) Bevételek. 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383 Bevételek 841 901 Önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai Sajátos bevételek Normatíva Eredeti ei. Módosított ei. Módosítandó 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 9-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Segesd Község Önkormányzat Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Tárgy:2015. évi költségvetési tervezet Az államháztartásról

Részletesebben

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből

Kivonat a képviselő-testület jegyzőkönyvéből Napirendi pontok elfogadása. Szákszend Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2016.(III.30.) SZKÖKt. Szákszend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. március 30-i ülésén az alábbi

Részletesebben

Munkaterv SZEPTEMBER OKTÓBER

Munkaterv SZEPTEMBER OKTÓBER SZEPTEMBER 2012.09.02 vasárnap Tanévnyitó ünnepély 18 óra 2012.09.03 hétfő 2012.09.04 kedd 2012.09.05 szerda 2012.09.06 csütörtök Tárlatmegnyitó 2012.09.07 péntek 2012.09.08 szombat 2012.09.09 vasárnap

Részletesebben

a Képviselő - testülethez a házi gyermekorvosi praxis betöltésére irányuló pályázati felhívás ismételt közzétételére

a Képviselő - testülethez a házi gyermekorvosi praxis betöltésére irányuló pályázati felhívás ismételt közzétételére 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő - testülethez a házi gyermekorvosi

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax:

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 2018/2019 ISKOLAI KISOKOS Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 340-2556 Email: gyongyosi@chello.hu Web: www.gyongyosisk.hu Iskolai

Részletesebben

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére 6. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2015. évi Munkaterv és jogalkotási program elfogadása A tárgykört

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei évi költségvetéséről szóló 3/2019. (I Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2019. évi költségvetéséről szóló 3/2019. (II.13.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2019. évi

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2018/2019.

ESEMÉNYNAPTÁR 2018/2019. ESEMÉNYNAPTÁR 2018/2019. Időpont/időtartam Esemény SZEPTEMBER 09. 04-05. Gólyatábor 5. évfolyam Győrújbaráti Gyermektábor 09. 11-12-13. Határtalanul tanulmányi kirándulás 7. évfolyam 09. 14-15. DÖK tábor

Részletesebben

A 2017/2018-as tanév helyi rendje

A 2017/2018-as tanév helyi rendje A 2017/2018-as tanév helyi rendje Tanítási Javítóvizsga Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 28. hétfő Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 29. kedd 2017. augusztus 30. szerda 2017. augusztus

Részletesebben

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN SZEPTEMBER 1. a 2014/2015-ös tanév első tanítási napja Tankönyvosztás 3-5. Erdei iskola (Tihany) 8. naplók, ellenőrzők, anyakönyvek, adminisztrációs feladatok befejezése

Részletesebben

Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló1/2018. (II.14.) önkormányzati rendeletéhez BEVÉTELEK 2018. évi

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- testület!

Tisztelt Képviselő- testület! Tájékoztatás Berente Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 26-án tartandó rendes nyilvános ülésére Napirend előtti Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztést

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz számú napirend a Képviselő testület 2014. október 29-i ülésén Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata 2014. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Tisztelt Képviselő testület! Ezúton

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

havonta of. irányításával, minden hónap 1. hétfője

havonta of. irányításával, minden hónap 1. hétfője Horváth István Általános Iskola 8105 Pétfürdő, Berhidai út 54. Tel/Fax: 06-88/598-910 E-mail: petisuli32@gmail.com Web: www.petfurdoiskola.hu OM: 037023 2. sz.melléklet A 2017/18. tanév programterve Alakuló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 10-én (szerdán) 14,00 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott nyilvános

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím: H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 00-36-96/257-529, 00-36-30/660-18-60 E-mail: polgarmester@rabakecol.hu Honlap: www.rabakecol.hu Rábakecöl

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S megüresedett házi gyermekorvosi körzet betöltésére irányuló pályázat kiírására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 21-én megtartott soron következő képviselő-testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 21-én megtartott soron következő képviselő-testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 21-én megtartott soron következő képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Boldog István polgármester Kecskés Mihályné

Részletesebben

1.sz.melléklet. Beleg Önkormányzat 2004 évi bevételeiről és kiadásairól. M e g n e v e z é s 2004 2005 2006. Bevételek

1.sz.melléklet. Beleg Önkormányzat 2004 évi bevételeiről és kiadásairól. M e g n e v e z é s 2004 2005 2006. Bevételek 1.sz.melléklet Beleg Önkormányzat 2004 évi bevételeiről és kiadásairól M e g n e v e z é s 2004 2005 2006 Bevételek Saját bevételek Intézmányi müködés bevétele 1660 1760 1870 Helyi adók 1000 1200 1200

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai és kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam

Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai és kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam időpont esemény 09. 01. 8.00 óra évnyitó 09.01. Bonifert Domonkos matematika verseny I. forduló feladatai 09. 02. 17 és 17.30-kor szülői értekezletek 1. és 5. évfolyam 09. 05. 17 és 17 30 szülői értekezletek

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rendelet mód.-ról szóló 6/2018.(IX.26.) ör.-hez

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 24-ei rendes, nyílt ülésére Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1.

Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV. Első tanítási nap szeptember 1. Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola MUNKANAPTÁR 2016/2017. TANÉV Tanév rendje Tanévnyitó ünnepség 2016. szeptember 1. (csütörtök) 8.00 óra Első tanítási nap 2016. szeptember

Részletesebben

Önkormányzati Rendelet

Önkormányzati Rendelet Önkormányzati Rendelet Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: ALAP Módosító rendeletek száma: Rendelet címe: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: Kihirdetés dátuma: Hatályba lépés dátuma:

Részletesebben

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről.

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Hagyárosbörönd község Önkormányzata 8992 Hagyárosbörönd Fő u. 29. Telefon-fax: 92/560-030 92/560-031 E-mail: hborond@zelkanet.hu Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Az

Részletesebben

FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről

FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2008. (II. 22.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2008. évi költségvetéséről Fürged Község Önkormányzata Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére.

ELŐTERJESZTÉS. A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére. NAPIREND: 1 Ügyiratszám 1/153-5/2015 ELŐTERJESZTÉS A Lesenceistvánd, Uzsa Községek Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015.április 29.-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Meghívottak:

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2018. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. mell. Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézményei 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (II.14.) ÖR. rmód.-ról szóló 8/2018.(XI.28.) ör-hez Megnevezés

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselőtestület a 166/2012.(XII.17.) számú határozatával 2 M U N K A T E R V 2013. január 1től 2013.

Részletesebben

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE 8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE A tanév rendje Első tanítási nap 2011.szeptember 1. Őszi szünet Téli szünet Az őszi szünet 2011. november 2-tõl november 5-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október

Részletesebben