20 ÉVES A POFOSZ PEST MEGYEI BESZÁMOLÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "20 ÉVES A POFOSZ PEST MEGYEI BESZÁMOLÓ"

Átírás

1 20 ÉVES A POFOSZ PEST MEGYEI BESZÁMOLÓ Mi 56-sok egy csepp voltunk a tengerben, de egy csepp víztől is kicsordul a pohár!" BESZÁMOLÓMAT két sarkalatos pontra építem, amit soha ne feledjetek el Bajtársak! 1./ Mit akartunk mi 1956-ban? "Mit is akartunk mi 56-sok? Pontokba szedve sokszor elmondtuk már, de most saját szavaimmal igyekszem feleleveníteni és üzenni az Ifjúságnak és minden magyarnak vallónak. A jövő útja a HARMADIK ÚT, a magyar út, 56 útja. Mint ismeretes a kommunizmus útja megbukott, a másik fajta út a globalizáció, szintén minden megjelenítésében idegen a magyar néptől. /Pénz imádat, homosexualitás, szabad szerelem, kábítózás, nyitott család, helyi háborúk támogatása stb.stb., hogy csak egy pár jellemzőt állítsak./ Mit jelent a magyar út? 56 útja? A/ Létre kell hozni az árutermelő piacgazdaságot, erős állami ellenőrzéssel és szabályozással, Azaz szociálisan érzékeny piacgazdaság megteremtése. Ebben a rendszerben a kispénzű emberek is megtalálják a szükségleteik kielégítésének lehetőségeit. /Gondoljatok szüleitekre, milyen ügyesen tudtak vásárolni a piacon!/ B/ Gazdasági növekedés, környezetgazdálkodással. Csak annyit igénybe venni, ami kell és a természetet/környezetet nem megrabolni. C/ és végül Olyan politikai felépítményt létrehozni, melynek a neve NEMZETÉPÍTŐ ÁLLAM, Mely a kimívelt kútfőkből, vallási, erkölcsi alapokon álló egyénekből indul ki. Alapegysége a CSALÁD, magasabb egysége a NEMZET, aminek a nevében gyakorolja a hatalmat Az államnak erősnek kell lenni: szem előtt tartva az egyének és csoportok szabadságának határát. Más egyének és csoportok szabadsága és valamennyijüké pedig a teljes közösség, a nemzet szabadsága.

2 MINDEZEKNEK A MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ KÖZELEBB KERÜLÜNK, HA 1990 UTÁN LEGALÁBB 20 IGAZI BÖRTÖNVISELT 56-OS BEKERÜL A PARLAMENTBE. 2./ Megidézem a POFOSZ VI. KONGRESSZUSA és évi KÖZGYÜLÉSEN elhangzott CÉLKITŰZÉSEKET: A Szövetségnek három fontos feladata van az elkövetkezendő időben: 1. Közreműködni sőt követelni a kommunista diktatúra által okozott károk jóvá- 2. tételében. 3. Tudatosítani a kommunista diktatúra elleni harc fontosságát, jelentőségét, a társadalomnak felmutatni a törvénysértések feltárásával, a történelmi értékek, bizonyítékok, emlékek összegyűjtésével, rendszerezésével, feldolgozásával a szövetség tagjainak hősies küzdelmét. 4. Biztosítani a megteremtett társadalmi átalakulás védelmét. Mi valósult meg mindebből? Ezt mindnyájan érezzük, tudjuk, de mi 56-os tagozat folyamatosan küzd ennek megvalósításáért. Példaként felhozom AZ 56-OS TAGOZAT ÜLÉSEIN / 2005, 2007-ben /elhangzott/elfogadott HATÁROZATAINKAT. /Melléklet 1, 2./ Most rátérek az 56-os Tagozat 20 éves tevékenységének rövid ismertetésére: LÉTSZÁMUNK A 10 ÉVES BESZÁMOLÓ ÓTA NÖVEKEDŐ TENDENCIÁT MUTAT. Sajnos a demográfiai meghatározók értelmében még is azt mondhatom, SOK BAJTÁRSUNK ELVESZTÉSÉVEL, a PEST MEGYEI POFOSZ LÉTSZÁMOT A stagnálás JELEMZI. A Pest megyei POFOSZ csak Budapest központtal kezelhető a térkép miatt, óriási a terület Budapest körül. Következésképpen a központunkban kaptunk lehetőséget minden hónapban a megyei összejövetelre. Köszönet érte az országos elnökségnek. A tagsággal a személyes kapcsolattartás, csak területi aktivisták segítségével lehetséges. A helyi szervezetek az elhalálozások és az elöregedés miatt elsorvadóban vannak. A havi összejöveteleinken aktív tag szokott összejönni, akikkel megbeszéljük a feladatokat és a problémákat. A megyei szervezet felöleli szinte az egész keresztmetszetét a volt politikai üldözötteknek. Tökéletesen integrálódtunk. Mindenki problémáját teljes egyetértésben, egyformán kezeljük. Csak adminisztratív, illetve törvényi eljárások okozhatnak különbséget. Például az 56-os tagozat (országos). Az egyetértés és a hangulat kitűnő.

3 Pest megye konkrét terve a kisebb helyi megemlékezéseken kívül a tököli november 3-ai ünnepség, a Maléter kopjafánál, ugyanis a kopjafa állításának melyet november 4-ére állítottunk is ebben az évben van a 20. évfordulója. Közreműködtünk a DUNAHARASZTI 56-os Emlékmű építésében

4 DUNAHARASZTI, 2006.október 23. Zahorán Sándor bajtársunk hathatós segítségével készült 2006-ban az Iván Kovács László szobor Gödön. Iván Kovács László kivégzésének 51. évfordulójára emlékeztek a Bajtársai Gödön. Iván Kovács László kivégzésének 51. évfordulójára emlékeztek a Bajtársai Gödön. 56-os emlékművet építettünk Dunaharasztin, 56-os emlékmű épült Érden a segítségünkkel és rendszeresen részt veszünk a nemzeti ünnepeken szervezett megemlékezéseken. A Pest megyei szervezet 1991-ben alakult a Kolumbusz utcában Budapesten. Ott választottak meg Pest megyei elnöknek. Pár hónap múlva az NBH-ba delegáltak, ott voltam 1994-ig. Még ez évben visszavettem a megyei elnökséget, melyet azóta gyakorolok. A kiesett három évről nem sokat tudok ( ), adminisztratív adatok nem maradtak ban az 50 éves évfordulóra közös ünnepséget szerveztünk a Pest Megyei Közgyűlés segítségével. Emléktáblát avattunk a Megyeházán, közel 200 db "50 éves emlékérmet" osztottunk ki a bajtársaknak, utána emlékezetes fogadás volt a Megyeházán. Az 50 éves évfordulón az élő 56-os csoport egész napos ünnepségsorozatot rendezett: 50 éves emlékérem átadás, fogadás, Rácz Sándor KPMT Elnökkel, Vanek Bélával, Pécsi Dániellel az 56-os Emlékérem tervezőjével, és másokkal, valamint a POFOSZ közreműködésével. Évről-évre a Nemzeti Parcellánál november 4-én együttesen hajtunk fejet Mártír halált halt Társainkra emlékezve. Minden elhalt Bajtársainkat személyesen búcsúztatjuk, koszorúval emlékezünk Rájuk. Befejező mondatom soha ne feledjétek! Maléter Pál Katonái Vigyázz! Egy-kettő!!

5 Jelszavunk: " A HAZA MINDEN ELŐTT!" Budapest, január 10. Rácz József Sándor Pest Megyei POFOSZ elnöke Melléklet: 1) A POFOSZ 56-os Tagozat Küldöttgyűlésének HATÁROZATA ) A kommunisták ne kerüljenek be az Európai Parlamentbe Szavazás: Egyhangú 2) Vasvári Vilmos POFOSZ elnök beszámolójának elfogadása. 2) A POFOSZ 56-os Tagozat Küldöttgyűlésének HATÁROZATA Az 56-sok nem ünnepelnek együtt a jelenlegi kormánnyal az 56-os forradalom 50 éves Évfordulóján. 1. Tiltakozunk az ellen, hogy ez a kormány 56-ra hivatkozzon, mert egy olyan kormánnyal és egy olyan baloldali párttal, amelynek a vezetői Károlyi Mihályt és Ságvári Endrét tekinti példaképének, akik nem akarnak állampolgárságot a határon túli magyaroknak, akik a szovjet megszállást felszabadításnak tartják semmiféle közösséget nem vállalunk, mert az hazaárulás és halott bajtársaink elárulása lenne. 2. A megbékélésről: már 1990-ben megbékéltünk a 800 ezer párttagból 700ezerrel, de azzal a 100ezerrel, akik az elkövetett bűnöket vezérelték nem békülünk, mert nem bűnhődtek meg, nem kértek bocsánatot és nem számoltak el tetteikkel. 3. Szívesen demokratikusan együtt működünk egy olyan baloldali párttal, amely NEMZETI és nem internacionalista, vagy kozmopolita. Valamint a vezetői nem a Kádári nomenklatúra tagjai közül kerültek ki. 4. A megbocsájtásról: vannak bűnök, amelyek megbocsájthatatlanok: a 301-es parcella, a kitelepítések, a malenkij robot, a Gulág, Recsk. Ezekért a bűnökért a maga nevében bárki megbocsájthat, magánügy, de az elszenvedők nevében senkinek nincs joga megbocsájtani, mert ezek a bűnök megbocsájthatatlanok és még ma sem vonták felelősségre a bűnösöket. 5. Követeljük a 3 év alatti ítélettel sújtottak és hozzátartozóik nyugdíj kiegészítéseit, mert ők is ugyanazt a 35 évet élték át másodrendű állampolgárként, mint a "nagy idősek. 6. Kikérjük magunknak, hogy a kormány még egyszer lezárja az 56-sok elől a 301-s parcella bejáratát. Ha félnek, ne jöjjön oda a Kormány. Nekünk oda nem kell meghívó! 7. Felháborít bennünket a jogbiztonság állapota. Ma egy bűnözőnek több joga van, mint egy rendőrnek. Alapvető személyiségi jog. A törvényességről: Egy törvény akkor jó, ha fedi az igazságot. Ma a jogalkotás l art pour l art -á vált. Ha valaki beterjeszt egy jogszabályt, mire beillesztik a jogrendszerbe, a beterjesztő sem ismer rá. Az oka a toldott-foldott sztálini Alkotmány. Követeljük az új magyar Alkotmányt, hogy végre törvényesség legyen Magyarországon.

6 8. A magyar föld nem eladó! Az új alkotmány tiltsa meg a föld áruba bocsájtását. A földet vegyék önkormányzati tulajdonba és csak bérleti jogot lehessen rá szerezni, a bérleti jog pedig örökölhető legyen, ha az örökös megfelel a feltételeknek. (lásd: hitbizományi birtok) 9. Követeljük az ügynökök és tartótisztek, parancsnokaik névsorának nyilvánosságra hozatalát a legmagasabb szintig! 10.Az INTER-ASSO követelje az EU-tól, hogy a kommunista bűnöket nyilvánítsa elévülhetetleneknek és az EU Parlamentből zárja ki a volt kommunista vezetőket. 11.Ez az ország MAGYARORSZÁG. Mi 56-sok mindent megtettünk és megteszünk, hogy az is maradjon! Budapest, május 26. Rácz József Sándor az 56-os Tagozat elnöke 3) J E G Y Z Ő K Ö N Y V Felvéve: én a POFOSZ / Budapest, 1051 Nádor u. 36./ tanácskozó termében. Jelen vannak: Rácz József Sándor Pest megye elnöke, Megyei- és Kerületi elnökök, küldöttek / l. Jelenléti ív, 1 sz. Melléklet / Fejér Dénes a POFOSZ stratégiai elnök h, Lévai István a POFOSZ etikai bizottságának elnöke Jegyzőkönyvvezető: D. Szűcs Lászlóné. Rácz József: / későbbiekben R.J/ felvezeti a mai témákat 1./Betegellátási tervezet, melynek a lényege: Idős tagtársaink megnyugtató betegellátásának és gondozásának /kórházi/ megszervezése. /l. 2.sz. Melléklet/ Szavazás: Egyhangú, tartózkodás nélkül 2./ Nemzeti Panteon létrehozása a Fiumei úti temetőben. Rendezni kell Hőseink helyét tisztességgel, becsülettel. Minden 56-os, aki ide akar temetkezni, jogosulttá váljon rá. A 298-s és a 301-s parcellákban az eltemetettek tábláinak levétele ellen tiltakozásunkat fejezzük ki. Ne a MAZSIHISZ, vagy Kolompár úr határozza meg, hogy melyik magyar neve maradjon meg a táblákon. Mi sem szólunk bele a Holokauszt megemlékezéseikbe, s azzal járó tennivalóikba. Szavazás: egyhangú, tartózkodás nélkül 3./ Határozat a Nemzeti Gárda felvállalásáról. Már az előző évben meghoztuk a határozatot, hogy a Nemzeti Gárda tevékenységét támogatjuk, most ismételten megerősíteni szeretném. Ők a REND őrei. A magyar szellem védői. Amerikának lehet Nemzeti Gárdája, nekünk magyaroknak miért nem. A Turul madár őseink jelképe, miért tiltják akkor, hogy a szobor álljon? Hova jutott a mai magyar szellemiség? Mi a jellemző a mai életünkben: 1. tanár-verés az iskolában 2. diákgyilkosságok 3. szórólapokkal agymosás, gyűlöletszítás stb.

7 Nyugdíj emelésről: a szomszédom, aki hajdan munkásőr volt, eldicsekedett, hogy 8 ezer forint nyugdíj emelést kapott, méltányossági alapon. A rokon, aki a jogalkotás területén dolgozik, kijárta neki. Horn Gyula miért adott nyugdíj kiegészítést az 56-soknak? Másképp nem tudta a Munkás-Paraszt hatalomért kitüntetettjeit, a volt munkásőröket emelt nyugdíjba részesíteni. Mi öregek ordítunk: ELÉG VOLT!! Az új Kormánytól RADIKÁLIS VÁLTOZÁSOKAT KÖVETELÜNK. 1. Új Alkotmány azonnali létrehozását / l. Csukás Irén által bemutatott aláírásgyűjtő ívet. 2. /Melléklet 3/ 3. A magyar föld védelmét. A Hitbizomány fogalma értelmébe, adják ki a földeket az önkormányzatoknak, és ott döntsék el: bérbe adják, vagy eladják a földet. 4. A magyar föld a Szent Korona tulajdona! Emlékezzünk vissza, Trianon után hogy vásárolták fel a románok a magyarok földjeit. Intő példa ez számunkra. Minket kötelez 56! Köteleznek elhalt, megszenvedett bajtársaink! Ne hallgassunk! Véres kardot hat éve hurcoljuk az országban. Őseink ezt akkor tették, mikor a magyar hon nagy veszélyben volt. Ne hagyjuk magára, már ezért sem a Nemzeti Gárdát. Nekünk egy fix pont. Ősszel indítanak iskolát, ahol mi 70 évesek szellemi segítséget nyújthatunk nekik. Kérem, jelentkezzetek Bajtársak, aki részt kíván venni a havi előadásokban. A Titkárságon, adjátok le melyik időpontban szeretnétek megjelenni. És, milyen alapon tiltakozik Kolompár a Nemzeti Gárda ellen? Miért nem mehetnek be a hivatalos tárgyalásokra a Gárda tagjai? Itt nincs igazság, csak jogszolgáltatás! Bajtársak! Szavazzuk meg ismételten, hogy felvállaljuk a Nemzeti Gárda támogatását. Szavazás: Egyhangú, tartózkodás nélkül. Szécsi István: A Temető táblák leszedéséről ismételten beszélni kell! Kiss Imre XI. ker. küldötte: A Betegellátási programhoz szeretném elmondani, a Szent Imre Kórház évek óta kiemelt figyelemmel fogadja az 56-sokat. A táblák leszedéséről a SZABADSÁGHARCOSOKÉRT ALAPÍTVÁNY határozott. R.J.: A betegellátásról a részleteket Szűcsné Erzsikével beszéld. Nagy Ottó /Zala Megye/: Mindannyian ismeritek a nagykanizsai Trianon szobrot. Koszorúztunk. Egy hét után a Nemzeti Gárda leszórta a koszorúkat a szoborról. Tiltakoztunk. Számon kértük a tetteiket. Értelmetlen cselekedet. Rendőrségi ügyet feljelentést nem tettünk, mert nem akartuk súlyosbítani az amúgy is ellenük folyó eljárást. R.J.: Helyi gond ez a provokáció! Kérdezem: Miért van a Parlament előtt még mindig a Károlyi szobor? Miért nem tudjuk elintézni, hogy végre eltávolítsák? A másik gond: A Szabadság téri Szovjet emlékmű. Ez a magyar hősök helye. Tessék felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel és a Szovjet emlékművet méltó helyre, a Kerepes úti temetőben elhelyezni. Bende J. /V. ker./ Pesti Srácok tagja: A Kossuth téren az áldozatok emléktábláját vörös festékkel leöntötték. Ezt nem lehet lekaparni, igen nagy munka ennek rendbetétele. Tiltakozáshoz kérek támogatást. R.J.: Írjátok meg a levelet, aláírom, pecséttel ellátom. Csizmadia J./ IV. ker./ Ettől a kormánytól azonnal meg kell szabadulni. Tömegesen mennek tönkre a kisvállalkozók. Elhagyják az országot, külföldön keresnek megélhetés a rabló adózás miatt. R.J.: Van egy reál politika és egy un. megcsúfolt demokrácia E mögé bújnak!

8 Lévai István: Csak óvatosan bánni a kormány leváltással, mert helyette még rosszabb jöhet, olyan Szili Katalin félék. Dr. Kónyáné /XIII. ker/: Beszélnünk kellene az 56-sok kárpótlásáról, és kidolgozni javaslatokat erről. Ámon Antal /Ausztráliából visszatelepült/: Javaslatom, saját kórház létrehozása az 56- soknak, illetve minden politikai üldözöttnek. Ausztráliában minden állampolgár, aki a hazáért harcolt, megilleti a saját kórházában való kezelés. Minden Kormányhoz követeléssel kell előállni, mert, ha nem követelünk, nincs miért felelősségre vonni a mulasztásokért egyik vezetőt sem. Dr. Nagy Béláné./ Debrecen/ Több, mint negyven évet dolgoztam le a magyar egészségügyben. Részletesen ki kell dolgozni, hogyan történjen a vidéki és budapesti betegek ellátása. A régi időben a kiemelten kezelt elvtársak ellátása az egészségügyi személyzetből nem váltott ki lelkesedést Ezt nekünk el kell kerülni, de mindenképpen tenni kell valamit. Egyéni tapasztalatom: saját munkahelyemen a Férjemmel együtt ki kellett fizetni a vizsgálatokért 5 ezer forintot a vizit díj mellett, pedig a mi városunk polgármestere Kósa úr a FIDESZ tagja. Arany Tibor /Pesti Srácok/: A Nemzeti Gárdát mindenképpen fel kell vállalni! Kérdésem: honnan vegyünk anyagi támogatást, hogy a lefestett táblát rendbe hozzuk. Egész napi munka, jó pár ezer forint. R.J.: Valójában a rendőrséget kellene beperelni. Az ő feladatuk a Parlament őrzése, s ebbe beletartozik az Emléktábla, zászlók védelme is. Zsámboki: A táblák leszereléséről Boross Péter nyilatkozott. Bizony, megérett az idő arra, hogy a Szabadságharcos Alapítvány vezetését is le kellene váltani. A Nemzeti Gárdát az ellenzék sem támogatja! Priska Tibor: Szeretném elmondani a Szent Imre Kórházbeli élményem. Bent fekvésemkor adni akartam a nővérnek Paraszolvenciát, nem fogadta el, a kezelő orvosom szinte ráütött a kezemre, mikor a borítékot át akartam nyújtani. Kifogástalan kezelés és bánásmódban volt részem. Szeretném egy versemet felolvasni, a címe: Kívánság és óhajok böszöd után. /l.4. melléklet/ Jakabffy István: Szeretném, ha Kővágószőlősön egy emléktáblát állítanának fel. Egy egész zászlóalj tartózkodott ott, akiket kivezényeltek és ellenálltak a parancsnak. R.J.: A munkaszolgálatosok elnökéhez kell fordulni junius 19.-én Veszprémbe a Brusznyai Emlékműhöz külön buszt indítunk. Még van hely a buszon, lehet jelentkezni. 8 óra 15 perckor indulunk a Kelenföldi pályaudvarról. Korompai B. /Szolnok m./: Június 25-én Jászberénybe meghívtuk Usztics Mátyást a Nemzeti Gárda vezetőjét. Mindenkit meghívok oda. Antal J.: Gengszterváltás volt! A "Vörös szegfű jelentésére figyeljünk! Június 21-én Szob 6 óra 40 perckor induló vonattal az ünnepség elérhető. Szent László hadosztály emlékére felállított emlékműnél lesz a megemlékezés. Orbán Éva: Kompromittáló meghívót kaptam a Miniszterelnöki Hivataltól: A Kis-fogházi emlékezéshez és a dísz Hangversenyre. Ez lesz a "Szt. Bertalan éjszaka" ismétlése? Ördögi logikával időzítenek. A POFOSZ koszorúz-e június 16-án? Fejér Dénes: Vannak protokolláris megjelenések és tettek. A POFOSZ minden tagját figyelembe kell venni és a szerint eljárni. Az 56-os tagozat a szervezet cc. 25%-a. Kompromisszum készséggel kell rendelkezni a POFOSZ vezetőségének, a többi 75% védelmében. Más mérlegelési szempontokat is fenn kell tartani, de ez nem azt jelenti, hogy az 56-sokat elutasítjuk. Örülök, hogy Rácz József markánsan megfogalmazta a tábla ügyet, mert a TIB elnöke, Regéczy Nagy László kijelentette: Ne avatkozzatok bele a tábla levételébe.

9 Továbbiakban a felszólaló a februári Tájékoztatóból több részt kiemelt és felolvasta okt.23-ra emlékező beszéd. Simon Perez 2007.októberi írása - A szuverenitásról. Für Lajostól idézet: Magyarországnak nincs semmilyen védelme. Ez is indokolta, hogy ő avatta fel az első 59 Nemzeti Gárda tagot. Fejér D. javaslata: A TÁJÉKOZTATÓ-t ne csak a megyei elnökök és más szervezetek kapják meg, hanem a küldöttek is. Dénes János: május Törvény. Ne feledjük. Kimondja, 1956 forradalom és szabadságharc volt. Ennek kellett volna az új Alkotmány alapjául szolgálni. Hova jutottunk. Gyalázat, ami október 23-án történt. Még ekkor sem mozdultunk. Még lejjebb mentünk. Ne legyenek illúzióink: itt most a november 4-i szellemben történik a kormányzás. R.J.: Mindenki figyelmébe ajánlom a Horthy könyvet. Dénes Jánosnál meg lehet vásárolni. Sinka J. /Fehér m./: Az ötvenhatosok nyugdíjazásáról kértem a Megyei Önkormányzattól tájékoztatót, megyei listát. Nem kaptam meg. R.J.: Pedig erről határozat van, hogy a POFOSZ megyei elnökeiknek ki kell adni. Csak nem mindenhol teszik meg! Horváth J.: Miskolcon félnek a Nemzeti Gárdától Csukás Irén: Aláírásgyűjtő ívről tájékoztató. /l.3. melléklet/ "Akarja-e ön, hogy a Szent Korona Eszmén alapuló Történelmi Alkotmányt Alkotmányozó Nemzetgyűlés helyezze vissza jogfolytonosságába? Kmf. Rácz József POFOSZ 56-os tagozat elnöke PEST Megye elnöke

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval Lehet-e? ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN Hiteles tanúk cáfolata Interjú Horthy Istvánnéval A közelmúltban a Jobbik néven ismert, de általam kezdettől ártalmas és értelmetlen képződménynek nevezett

Részletesebben

V É G Z É S T : A le nem rótt 10.000,- (Tízezer) forint felülvizsgálati eljárási illeték az állam terhén marad. I N D O K O L Á S :

V É G Z É S T : A le nem rótt 10.000,- (Tízezer) forint felülvizsgálati eljárási illeték az állam terhén marad. I N D O K O L Á S : SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA Pk.I.20.939/2014/2. szám A Szegedi Ítélőtábla a dr. Kun József ügyvéd (4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6. I/102.) által képviselt (kérelmező neve, címe) szám alatti lakos kérelmezőnek a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 11106-13/2012. (II. 16.) VKB sz. határozat

Jegyzőkönyv. 11106-13/2012. (II. 16.) VKB sz. határozat Jegyzőkönyv 2012. február 16-án megtartott, 3. soros, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Szentistványi István, a bizottság elnöke Juhász Gyula, a bizottság alelnöke Dr. Kenyeres Lajos, a bizottság képviselő

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

Újratárgyalja a restitúciós bizottság a Református Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatási kérelmét

Újratárgyalja a restitúciós bizottság a Református Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatási kérelmét Újratárgyalja a restitúciós bizottság a Református Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatási kérelmét 2016. 04. 20. Az egyházi ingatlanok 25 éves történetét mutatja be az az angol nyelvű kiadvány, amelyet

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

- 13 - A Bizottság a 23. (2) bekezdésében a 15 napos határidőt hosszúnak találja, javasolja ennek újragondolását.

- 13 - A Bizottság a 23. (2) bekezdésében a 15 napos határidőt hosszúnak találja, javasolja ennek újragondolását. - 13 - (1) Kiállítások, vásárok és egyéb rendezvények szervezői kötelesek gondoskodni szemetes edény(ek) kihelyezéséről, a rendezvény befejezését követően a takarítás elvégeztetéséről. A Bizottság a 23.

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

1055 Budapest Ajánlott

1055 Budapest Ajánlott Igazságügyi Minisztérium Dr. Kondorosi Ferenc közigazgatási államtitkár úrnak Levéltervezet Készítette: l. sz. Munkacsoport 2005. november. 1055 Budapest Ajánlott Kossuth Lajos tér 4. Tértivevényes Tisztelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Perneki László alpolgármester, Erdélyi Sándorné dr. és Hajas Lászlóné képviselő.

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Perneki László alpolgármester, Erdélyi Sándorné dr. és Hajas Lászlóné képviselő. Jegyzőkönyv Amely készült Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-án 7,30 órai kezdettel a Városháza polgármesteri irodájában megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2015. 02. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Talapka Gergő jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 573-5/2015. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bag Nagyközség Önkormányzat 2010. december 02. képviselő-testületi ülésén. Jelen vannak: Tóth Gábor polgármester, Dr. Balatoni Gyöngyi alpolgármester, Balázs János, Dr. Dénes

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS 2010. MÁRCIUS 12-I ÜLÉSÉRŐL

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS 2010. MÁRCIUS 12-I ÜLÉSÉRŐL J E G Y Z Ő K Ö N Y V A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS 2010. MÁRCIUS 12-I ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT: 2010. MÁRCIUS 12-ÉN, 11.00 ÓRAKOR KAPUVÁRON, A POLGÁRMESTERI HIVATAL NAGYTERMÉBEN JELEN VANNAK:

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

Kristóf László csendõr törzsõrmester jogi rehabilitációja 2007. február 21.

Kristóf László csendõr törzsõrmester jogi rehabilitációja 2007. február 21. Kristóf László csendõr törzsõrmester jogi rehabilitációja 2007. február 21. Egy ártatlanul kivégzett ember felmentése. (A dr. Ságvári Endre letartóztatásával összefüggésben koholt vád alapján elítélt Kristóf

Részletesebben

Amerikai Nagykövetség, Budapest

Amerikai Nagykövetség, Budapest Nemzetközi jelentés a vallásszabadságról 2005 Kiadta a U.S. Department of State, Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor 2005. november 8-án. http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2005/51556.htm Magyarország

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről. Úri községi Önkormányzat 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének 2008. január 14-i üléséről a Makád és Lórév Körjegyzőségi Hivatalban - Makádon

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. mely készült Makád község Képviselő-testületének 2008. január 14-i üléséről a Makád és Lórév Körjegyzőségi Hivatalban - Makádon J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Makád község Képviselő-testületének 2008. január 14-i üléséről a Makád és Lórév Körjegyzőségi Hivatalban - Makádon Jelen vannak: Dosztály László Baski Mária Kocsis Tibor

Részletesebben

Nemzeti Jogvédõ Alapítvány

Nemzeti Jogvédõ Alapítvány Dr. Gaudi-Nagy Tamás ( Magyar Jelen) Döbbenet: Bíróság mondta ki, hogy a délvidékiek ma is magyar állampolgárok, egy 56-os hõsnek viszont börtönben a helye 2008. október 28. Beszélgetés Gaudi-Nagy Tamással,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ

Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ Nemzeti Emlékezet Bizottsága Biszku-per TV, RÁDIÓ MÉDIANÉZŐ KFT. -NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1 A tartalom Meghalt Biszku Béla-TV2 Elhunyt Biszku Béla- RTL II Meghalt Biszku Béla- DUNA TV Meghalt Biszku

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2008.november 05-én. megtartott. rendkívüli. ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2008.november 05-én. megtartott. rendkívüli. ülésének TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2008.november 05-én megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 203/2008. (XI. 5.) Kt.határozat Az Eötvös Iskola Tiszaugi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. november 9-én megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

J e g y zőkönyv FFB-36/2011. (FFB-55/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FFB-36/2011. (FFB-55/2010-2014.) FFB-36/2011. (FFB-55/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának 2011. november 15-én, kedden, 9 óra 13 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 515. számú tanácstermében

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi 24. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi 24. számú Jegyzőkönyve Készült: 2009. november 23.-án a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott képviselő-testületi ülésről 2009. évi 24. számú Jegyzőkönyve 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Tóth Sándor al Kristófné Ponicsán

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról Szám: 11466-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról Készült: 4 példányban 1 pld Eredeti példány 1 pld. - Irattár

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. február 11-én 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

ö ö ö ö ü ő ű ó ö ö ű ó ú ó ű ó ú ó ó ü ó ö ó ó ű ö ó ű ö ö ü ü ó ó ü ü ó ő ó ü ó ü ó ó ó ó ő ő ü ő ü ű ó ó ü ó ö ó ó ű ű ő ű ö ö ü ű ő ü ő ű ő ú ü ö ö ó ó ü ü ó ü ó ű ú ó ú ó ö ű ő ü ö ó ó ó ő ó ö ó ő

Részletesebben

ő ú ö ú ű ő Á ö ő Á ö ű ö ő Á ö Á Á ú ö ő ő ő ú ű ö ú ű ő Á ö ö ű ű ő ö Á ö ő ő ö Á ö ű ö ő ő ő ö ő ö ő ű ú ö ő ö Á ö Á Á ö ű ö ö ű ö ő ő ű ő ö ő ő ö ö ű ö ö ú ö ú ö ö ö ű ö Á ő Ü ö ű ö ő ő ö ö ö ö ő ú

Részletesebben

ö í ő ő ő ö ö ö ö ö ő ő í ű ő ő ő ő ő í ű ő ő ő ű í ű ó ő ő ó ú ő ő ó ó í ó ö ö ö ő ő ő ő ú ú ó ö ö ő ő ű ö ö ú ó ó ó ö ú ő ó ö ő ő ö ő í ö ö í ő ö ő ö ő ö ú ő í ő ő ö ú ű ő ő ő ő í ö ö í í ú í ö ó ő ö

Részletesebben

Á Á ó ó ő ó ü ó ó ó ó ó ő ó Á ó Í Í ő ő É Á ó ó ó ó Á ő É ó ő ő ő ő ü ó ő Ö Ö Ö ő ó ő ó ő ő ő ú ő Á Ö É ó ó ő ó Á ő ó ő ő ő ő ó Ö ú ú ú ű ó ó ő ó ú ú ő ó ü ó ó Ö ú ű ó ű ü ű ü ű ű ü ű ü Ö ó ő ó ú ő ó ó

Részletesebben

Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2.

Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2. Helyszín: az Országház 55. sz. tanácsterme. Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2. Résztvevők: Keresztes Sándor soros elnök Kereszténydemokrata Néppárt Antall József Magyar Demokrata Fórum Balsai

Részletesebben

Í ö Í ú Ú ö É Ú É Í Ó Ó ö ö ö Ö ú ú ú É Í É Í Ó Ú ö ö Ú É Í Ö ú ö ú ú Ö ú ű Í Ó ú Í ú Í Á É Í Ó Ö ö ú Ú Ö ö Ú É Í Ó É Í ú ű Í Í öé ö Í Í ú ú ű ö Í ú ű ö ú É ű ú ú Á ú Ö ú ú ö ö ú ű ú ö ö ö ö ú ű ú ö ú

Részletesebben

ú ű Í Í Ó ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ű Í ű ú ú ú Í ú ú ú É Ó Á Á Á É Á Á Á ú ű Á Á Á É ú É Á ű Á ű Á Á Á Á Á ú ú Á ú É Á É ű ű ú ű ú ű Í ű ú ú ú É Í É Í ú ú ű ú Í ú Í ű ű ú ű Í ú ú ú ú ű ú ú ú ű

Részletesebben

Á Ő É ú ó ő ó ó ó ü ő ö ű ő É ü ö ö ő ű ü ő Á Ő É ö ó ú ó ő ó ö ú ó ú ó ő ó ö ő ó Ü ő ö ó ő Ü ő ü ö ö Ü ö ö Ő É É ó ö ő ö ó ü ö ö ű ő ú ó ő ó ó ó ő ő ó ó ö ó ó ó Ö ü ő ó ó ó ö ö ö ő ú ó ő ó ó ó ü ó ö ű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Á Ú ő ú Ö ó ó ó ő ő ó Ö ő ú ó Ö ú ú ó Ü ú ó ó ó ó ű ó ó Í ú ő É É ő ő ű Ü ő ú ó ő ó ú ú ó ó ó Ö ú ő ú ő ú ő Ö ő Ü ő ó ó ó Ö ú ő ó ó Í Á É É É Á Á É É ó ú ó ő ó ó ó ó Ó ó ű ő ű ó É ú ó Ö ő ú ó Á É Á Í ó

Részletesebben

Á Á Ö Á Ó Ü ü Á Ó Á Á Á ú É É É É É É Á Á Ó Á Ó Ó Á Ö Ó Á Ó Á Á Ó Á Ú Ö Ö Á Ö Á Á Á É Á Á Á Á Á Á Á Á É Ó É Á Ó É Ó Á Ó É Ó É Á Ó Ö Ö Á Ó ö ö ú Ö Á É Ó Ú Á Á Ú Ó Ó Ó Á Á Á Á Ú Á É Á Á ö Á Í Á Á É Í

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 21/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. július 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1

Részletesebben

ő Á Ó ő ú ő ő ő ő ü ü ő ü ö ö ű ű ö ő ú ü ő ű ö ő ü ö ö ő ö ő Ú ú ü ö ő ö ü ő ő ü ő ü ü ö ő ű ű ö ö ö ö ö ű ö ő ű ű ö ö ő ü ő ü ő ö ú ú ő ő ú ö ö ü ü ö ő ő ü ő ő Í ü ő ü ő ö ö ő ú ű ö ú ő ő ő ő ű ö ü ö

Részletesebben

ú ű ű ü ú Ó ú ü É ú ű ú ú ü ú ű Á ü ú ü ü ű ú ü ü ü ú ü ü ú Ú ü ű ú ü ű ü É ú ú ú ü ú ú Ö ú ü ü ü ü ü ü Á ú ú ú ú ü ü ű ü ú ú ü ü ü ü Ö ü ú ü Ö ü ü ű ű ü ü ü ű ü ÍÓ ú ü ü ü ü ú ü ú ú Á É ú ü ü ű ü ú Á

Részletesebben

ő ő ű ú ő ü ü ü ü ü ü ő ő ü ü ü ü ű ü ü ő ő ő ő ő ű ú ű ű ő ő ő ő Á ü É ő Ö Ö Ö Á Í Á ő ő ő ő É ő ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ő ű ú ű ü ű ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü ú ü Ö ő ú ű ű ő ő ő É ü ű ő ő ő ű ú ü ű ő ő ő

Részletesebben

Á Á É ó ú ó ő ö ü ő ó ó ö ö ö ő ó ó ó ő ö ü ő ó É Á ő ó ö É ó ú ö ű ú ó ú ö ő ó ú ó ó ó ó ú Ú ő ú ó ü ó ü É ő ő ő Ö ő ö Á ó ö ó ö ó ö ó Á ő ö Í ó ő ó ó ó ő ő ó ü ó ó ó ö ö ó ö Á ü ú ó ő ő ó ó ü ó É Ö Á

Részletesebben

Ü ú ő ó ö Ö ó ó ő Ö ú ő ö ó ő ó ö ö ú ó ő ö ö ő ő ö ó ú ő ö ö ő ó ö ó ö ö ö ó ó ö ó ó ú ú ö ő ú ö ó ó ó ö ö ö ö ú ö Ü Á ú ő É ó ő ö ú ő ő ő ú Ö ú ó ó ó ó ú ő ó ö ő ó Ü ú ő ő ö Ü ó ő ó Á Á Ü ő ö ö Ü ö ö

Részletesebben

ö É ú Á Á Á Á Á É ü É É Á É ö Ő Ó Á Ő Ó Ó Í Ó Á ö Á Á Á Á Á É ÁÉ Á Á Á É É Ú É Á Á Á É É Á Á Á Ö Ö É É É É É É ú Á É É Ó Á Ó Í Ó Á Á Á ú Á ö É É É É É ő Á Ú Í É Á ö Á É Í É Ő Ó Ó Á É Í Á É É ö É Á Ő Ó

Részletesebben

ú ö Á ö Á Á ő ö ö ő ö ő ű ő ü ú ö ő ő ú ö ö ő ű ő ü Ó ö ö ü ö ú ö ü ü ü ő ö ö ú ü É ő ö ő ő ö ű ú Ü ő ő Á É ő ű Ü ő ő Ű ö ő ű ő ü ű ö ü ö ő ő ő ő ő ö ü ü ő ü ö ö ő ü ö ö ő ö ő ö ö ü ö ü ő ö ő ü ö ö ő ü

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

É ü Ó É É ö É Á Ó Á É É ö É ü ü ű ö ű ö Á Á ö ő Á ő Á Á Ó ü ö ö ő ű ú ú ő ő ú ú ö ö ű ő ú ü ü ö Ó Á ö ü ö ö ü ő őü ö ö ö ő ű ő ö ö ő ő ö ú ö ö ö ú ö ú ű ö ő ö ö ö Ó ö ö ü ö ö ü ö Í ö ö ö ő ű ú ú ő ő ú

Részletesebben

Í ö ö É Í ö ú ú Í ö Ö ú ö ú ú Ú ö ú Ö ú ú ú ú ú Ó ö ö ú ú ú Á ú Á ú ö Ú ö Ó ú Ú ö ö ö ú ö ö Á Í ö ö ú ö Í ö ö ö ö É ö ű ö Í ö ö ű ö É Á ö ö ö ö ú Í ö ö ú ö ö ú É Á Í ú ö ö ö ö Í Í ú Í Í Í É Í ű Í Í Í Í

Részletesebben

Ű Ő É É Á É Ö Á É É Í É É ö ő Ö ő ö ü ó ő ű ő ű ű ő ú ó ü ő Ü ő ö ö ő ö ő ő ő ö ó ő ö ú ó ó ó ö ö ő ő ű ü ü ő ü ü ü ü ü ó ü ő ő ő ö ő ú ü ő ö ö ő ő ó ú ö ö ö ó ö ó Ü ő ő ö ő ó ó Ü ő ó ő ú ó ő ő ö ő

Részletesebben