TÁJÉKOZTATÓ Ózd város évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ Ózd város 2010. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ Ózd város évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, december 14.

2 2 Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2010. (II.26.) számú rendeletével E Ft bevételi és E Ft kiadási előirányzattal fogadta el a város évi költségvetését. A bevételi és kiadási főösszeg különbözeteként E Ft működési hiány került elfogadásra. Az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) kormányrendelet 205. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzat - a költségvetési szervek adatait is magában foglaló önkormányzati szintre összesített időközi költségvetési jelentését a tárgyév első kilenc hónapjáról október 20-napjáig köteles megküldeni a Magyar Államkincstár területileg illetékes Igazgatóságához. Másrészt az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 79. -a alapján a polgármester a háromnegyed éves gazdálkodás helyzetéről a költségvetési koncepcióhoz kapcsolódóan tájékoztatja a Képviselő-testületet. A két adatszolgáltatás egyezőségét biztosítani kell. Önkormányzatunk adatszolgáltatási kötelezettségét a Kincstár felé október 20- án teljesítette. Jelen előterjesztés a Képviselő-testület tájékoztatását szolgálja Ózd város évi költségvetése háromnegyed éves teljesítéséről. A évi költségvetési rendeletet a Képviselő-testület szeptember 23- án a 13/2010.(IX. 24.) számú rendeletével módosította. A rendelet módosítás alapján a költségvetés bevételi főösszege E Ft-ra a kiadási főösszege E Ft-ra, a működési hiány összege E Ft-ra módosult, a felhalmozási hiány E Ft lett. A módosítás során az évközben kapott központi támogatások ( normatív támogatások lemondása, ÖNHIKI támogatás, központosított előirányzatok, fejlesztési támogatások, SZJA kiegészítés változása) a képviselő-testület által hozott döntések, az előző évi pénzmaradvány felhasználása, az intézmények saját hatáskörű előirányzat-módosításai (intézményi bevételi többlet, pályázatos támogatások), az általános tartalék, a lakóterületi céltartalék I-VII. havi felhasználása került átvezetésre. A évi bevételek I-III. negyedéves teljesítése az átfutó, függő és kiegyenlítő bevételeket is figyelembe véve 81,8 %-os. A bevételek jogcímenkénti alakulását az 1. számú melléklet tartalmazza. Az intézményi működési bevételek teljesítése szeptember 30-ig 64,5 %-os. Az alacsony teljesítés a Polgármesteri Hivatalban tervezett ingatlanértékesítések, vagyonkezelésből származó bevételek ÁFA bevételének elmaradásával függ össze. A kompetencia alapú oktatás bevezetésére vonatkozó támogatási szerződés felbontása miatt az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnokságától E Ft önkormányzati támogatás került zárolásra. Az Intézmény az így kieső bevételi

3 3 forrást a működési bevételek előirányzatának megemelésével próbálta pótolni. A háromnegyed éves teljesítés alapján viszont már látszik, hogy a megemelt bevételi előirányzat nem fog teljesülni. Az intézmény saját hatáskörben - a decemberi rendelet módosítás során újabb javaslatot tesz a zárolás rendezésére. Az Ózdi Művelődési Intézmények bevételei is - a gazdasági válság hatására - kismértékben elmaradnak az időarányostól. Színvonalas, változatos, piacképes szolgáltatásaikat - a térségben kialakult gazdasági nehézségek hatására - nem minden esetben kínálhatják piaci árakon. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságnál a továbbszámlázott szolgáltatásokból (árvízi költségtérítésekből) várható többletbevétel az év végéig, melyet a dologi kiadások fedezetére kívánnak fordítani. Az államháztartáson kívülről működési célra több mint 21,0 M Ft került átvételre az első háromnegyed évben. Összességében a helyi adóbevételek első háromnegyed évében az előirányzathoz képest 113,6 %-ra teljesültek. A helyi adón belül nagyságában meghatározó az iparűzési adó. Az előirányzott E Ft-tal szemben E Ft folyt be szeptember 30-ig, ami 115,9 %-os teljesítést jelent. A többletbevétel az egyik legnagyobb adófizető társaság átalakulásával (megszűnés új társaság alapítása ) kapcsolatos önbevallás alapján teljesített előleg befizetésének eredménye. Az előirányzott E Ft építményadóból E Ft realizálódott. Ez 96,2 %-os, az időarányost jelentősen meghaladó teljesítést jelent. Ózd városban a vállalkozók kommunális adója január 1-jétől megszűnt. Mivel az adónem megszűnését megelőzően több vállalkozónak volt túlfizetése, mint hátraléka, így itt a teljesítés (-280 E Ft) a túlfizetések visszautalását tartalmazza. Az átengedett központi adók háromnegyed éves teljesítése kedvezően alakult. A költségvetési törvény szerint az önkormányzatoknak a jövedelemkülönbség mérséklés alapjául szolgáló évi adóerő-képességükkel július 31-éig el kellett számolniuk. Önkormányzatunknak E Ft visszafizetési kötelezettsége keletkezett az iparűzési adóerő-képességünk kedvező alakulása miatt. A visszafizetési kötelezettség I-VIII. havi időarányos része egy összegben visszavonásra került, a szeptember havi utalás már a csökkentett előirányzat alapján történt. A személyi jövedelemadó és kiegészítés teljesítése 78,2 %-os, mely az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendelet szerinti ütemnek megfelelő.

4 4 Gépjárműadó szempontjából is jónak mondható a év első három negyedéve. A tervezett E Ft-ból E Ft folyt be, ami 91,0 %-os teljesítést jelent. Az önkormányzatot megillető költségvetési támogatás 75,4 %-a került átutalásra szeptember 30-áig. A normatív hozzájárulások július havi lemondásának ( E Ft) I-VIII. havi időarányos része egy összegben visszavonásra került, a szeptember havi utalás már a csökkentett előirányzat alapján történt. A központosított előirányzatokból könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra, ózdi martinsalak felhasználása miatt kárt szenvedett lakóépületek tulajdonosainak kártalanítására, helyi közösségi közlekedés támogatására, esélyegyenlőséget, felzárkózást segítő támogatásra, Új Tudás Műveltség program keretében pedagógusok anyagi ösztönzésére, bölcsődék, közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztésére, bérpolitikai intézkedésekre, óvodáztatási támogatásra, gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetésre Önkormányzatunk részére 247,4 M Ft került átutalásra szeptember 30-áig. A fejlesztési célú támogatások a évi nyertes pályázatokra szeptember 30- áig átutalt összegeket tartalmazzák. A felhalmozási és tőkejellegű bevételek teljesítése mindössze 12,2 százalékos. A rendkívül alacsony teljesítés oka, hogy a tervezett ingatlanértékesítésekből nem realizálódott bevétel. Az Almási Balogh Pál Kórház évi vagyonkezelési díjából szeptember 30-áig nem került sor befizetésre.(a vagyonkezelői szerződés 7. pontja alapján a vagyonkezelő évente köteles E Ft + ÁFA összeget fizetni a tárgyév március 20. napjáig az Önkormányzatnak a vagyonkezelési szerződés teljes időtartama alatt, továbbá köteles a vagyonkezelői jog megszerzéséért fizetendő 170 M Ft + ÁFA díj évi részletét 100 M Ft + ÁFA összeget december 31-éig megfizetni.) Az ÉMÁSZ részvények után E Ft osztalék bevétel realizálódott szeptember 30-áig. A svájci-magyar együttműködés keretében megvalósuló Ózd Város Önkormányzata ivóvíz-ellátási infrastruktúra elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása projekt előkészítésére E Ft került átutalásra az önkormányzat számlájára. A sajátos felhalmozási és tőke bevételeink alacsony teljesítését (35,4 %) az okozza, hogy az elbontott martinsalakos házak telkeinek értékesítéséből az első három negyed évben nem keletkezett bevétel.

5 5 A támogatásértékű működési bevételeken belül a legnagyobb tételt a Társadalombiztosítási Alapoktól és kezelőiktől az egészségügyi alapellátás feladataihoz átvett pénzeszközök képezik, összegük E Ft. Működési célra átvett európai uniós források összege ( Iskolai gyümölcsprogram, ÓMI különféle pályázataival kapcsolatos bevételek, stb.) E Ft. Az Ózd Kistérség többcélú Társulásától közoktatási, munkaszervezeti, belső-ellenőrzési feladatokhoz, mozgókönyvtári, közművelődési feladatokhoz, az iskolabusz üzemeltetéséhez, bejáró tanulók támogatásához szeptember 30-áig E Ft került átutalásra Önkormányzatunk részére. Igen jelentős E Ft a központi költségvetési szervektől, fejezetektől hazai programokra, egyéb célokra átvett pénzeszközök összege. Ezek a pénzeszközök az árvízi védekezéssel kapcsolatos túlszolgálati díjakra, közfoglalkoztatásszervezők bértámogatására, országgyűlési képviselők választására, kisebbségi választások támogatására, közhasznú munkavégzés, pályakezdők támogatására, Útravaló Ösztöndíj pályázatra, szociális konferencia megrendezésére, színházi előadás megrendezéséhez, gyermektartásdíjak megelőlegezésére, otthonteremtési támogatásra, mozgáskorlátozottak közlekedési támogatására, pénzbeli gyermekvédelmi támogatásra, települési kisebbségi önkormányzatok általános és feladatalapú támogatására kerültek átvételre. A támogatásértékű felhalmozási bevételekből E Ft folyt be szeptember 30-áig. Ennek szinte a 100,0 %-a, E Ft az európai uniós forrásból finanszírozott programok megvalósítását szolgálja. Ezek közül a legjelentősebbek a szociális városrehabilitációs projektre ( E Ft), a funkcióbővítő városrehabilitációs projektre ( E Ft), az ózdi Közgazdasági szakközépiskola pótlására ( E Ft) átvett pénzek. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok pénzforgalmi bevételeit és kiadásait a 10. számú mellékletben programonként részletesen bemutatjuk. A lakásépítési és lakásvásárlási munkáltatói és lakossági kölcsönök törlesztéséből 668 E Ft bevételünk képződött szeptember 30-áig. Az előző évi pénzmaradvány előirányzata és teljesítési adata a képviselőtestület 47/KH/2010. (IV. 22.) számú határozata szerinti adatot tartalmazza. A finanszírozási bevételek teljesítése E Ft, melyből a működési hitel felvétel összege E Ft, az értékpapír értékesítésből származó bevétel E Ft. Ózd város Önkormányzatának képviselő-testülete a működési hiány finanszírozását az OTP Bank Nyrt-től felvett rövidlejáratú folyószámla hitel igénybevételével biztosítja.

6 6 A folyószámla hitel felvételét és törlesztését évközben bruttó módon kell kimutatni, nem szabad nettósítani. Az önkormányzat folyószámla hitel állománya szeptember 30-án a következőképpen alakult: Záró állomány december 31-én: Folyószámlahitel igénybevétel: Folyószámla hitel törlesztése: Folyószámla hitel állomány szeptember 30-án: E Ft E Ft E Ft E Ft A bevételi források háromnegyed éves teljesítésének intézményenkénti alakulását a 2. számú melléklet, az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága önállóan működő költségvetési szervei bevételeinek háromnegyed éves teljesítését a 2/a számú melléklet tartalmazza. A kiadások intézményenkénti és előirányzat-csoportonkénti részletezését a 3. számú mellékletben mutatjuk be. A kiadások háromnegyed éves teljesítése összességében az átfutó, függő, kiegyenlítő kiadásokat is figyelembe véve - 68,8 %-os, kissé elmarad az időarányostól. Előirányzat-csoportonként vizsgálva a teljesítések alakulását egyértelműen megállapítható, hogy az elmaradást a beruházások alacsony teljesítése okozza. A költségvetés évi kiadásainak háromnegyed éves teljesítése önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervenként az alábbiak szerint alakult: Az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága kiadási előirányzata 74,5 %-át használta fel szeptember 30-áig. A működési, fenntartási kiadásainak teljesítése 75,0 %-os, időarányosan alakult. Az egyéb támogatások között a rászoruló tanulók részére a tankönyvtámogatás, valamint a tanulóbérlet vásárlás szerepel. A tankönyvet minden rászoruló gyermek megkapta augusztus végén, ez okozza az időarányost meghaladó 94,6 % -os teljesítést. A felújítások teljesítése időarányos. A Petőfi Sándor Általános Iskola hőközpontjának felújítása, valamint a közfoglalkoztatási terv keretében a Sajóvárkonyi ÁMK udvarának betonozása, illetve az Alkotmány Úti Óvoda kerítésének felújítása a IV. negyedévre húzódott át. A beruházások alacsony (23,0%-os) teljesítése abból adódik, hogy a SZIKSZI padlásterének beépítése áthúzódott a nyári szünetet követő időszakra, a pénzügyi teljesítés október hónapban történt meg. A SZIKSZI komplex

7 7 akadálymentesítése is megtörtént, de tévesen dologi kiadásként került könyvelésre, melyet október hónapban már helyesbített az intézmény. A SZIKSZI külső pálya kerítés építése november végén befejeződött. Az Árpád ÁMK-ban E Ft értékben nagykonyhai eszközök beszerzésére került sor. Ennek fedezete a TISZK által átutalt szakképzési hozzájárulás, az előirányzat módosítását a decemberi rendelet-módosítás során kezdeményezi az intézmény. Az Ózdi Művelődési Intézmények kiadási előirányzatainak teljesítése összességében 79,5 %-os. A működési, fenntartási kiadások teljesítése 78,1 %- os. Ennek oka, hogy a közcélú foglalkoztatottak bér- és járulékainak VII-VIII. havi fedezetét, valamint az augusztus 20-ai városi ünnepség kiadásainak fedezetét a módosított előirányzat még nem tartalmazza. (Ennek rendezésére a költségvetési rendelet decemberi módosítása során kerül sor.) Támogatásértékű működési kiadásként a Nemzeti Kulturális Alaptól kapott pályázatos támogatás elszámolásából eredő visszafizetés szerepel. A felújítások, beruházások magas teljesítése az intézménynél folyamatban lévő összesen E Ft összeggel támogatott - négy európai uniós forrásból megvalósuló projekttel függ össze. Ezek közül már befejeződött a TIOP / Tudásdepó expressz összehangolt informatikai és infrastruktúra fejlesztés az ózdi és a borsodnádasdi könyvtárakban, az ózdi kistérség lakosságának minőségi könyvtári ellátása érdekében című európai uniós projekt. Ennek keretében a megtörtént a Városi Könyvtár kölcsönző terének felújítása, E Ft értékben. Szintén e projekt keretében gyarapodott a számítástechnikai eszközpark, beszerzésre került egy speciális szoftver, amellyel a nagyothallók vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat E Ft összegben. A folyamatban lévő európai uniós projektek keretében programok, számítógépek, mikrofonrendszer, digitális zongora, vizuál táblák, könyvállványok, paraván beszerzésére került sor E Ft értékben. A közfoglalkoztatási tervben szereplő munkák, az öltöző, vizesblokk korszerűsítése, tárolótér kialakítása, kölcsönző terek egybenyitása, a színpad padló festése a IV. negyed évben realizálódnak. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság kiadásainak felhasználása elmarad az időarányostól, 69,5 %-os. A működési, fenntartási kiadásokon belül a dologi kiadások előirányzatának 97,0 %-a felhasználásra került szeptember 30-áig. Az intézmény az év hátralévő részében a dologi kiadások finanszírozásához szükséges fedezetet a személyi juttatások és járulékok megtakarításából, illetve az év végéig várhatóan képződő bevételi többletből kívánja biztosítani.

8 8 A villamoshálózat felújítása a IV. negyed évre húzódott át, pénzügyi teljesítés decemberre várható. A évi beruházási előirányzat a és évi tűzoltás-technikai eszközök pályázat keretében történő beszerzésének önrészét tartalmazza. A beruházások alacsony 4,6 %-os teljesítésének oka, hogy a nagyértékű tűzoltó gépjárműfecskendő beszerzésére még nem került sor. Az Intézmény a járművek ez évben történő beszerzésére vonatkozóan semmilyen tájékoztatást nem kapott. A gázkazán, valamint az árvízi védekezéshez beszerzett szivattyú fedezetét az intézményi bevételi többletből biztosítják. A Polgármesteri Hivatal költségvetési kiadásainak teljesítése 53,7-os, elmarad az időarányostól. A támogatásértékű felhalmozási kiadások, felhalmozási célú pénzeszközátadások teljesítése (87,8%-os) az időarányost meghaladó. Egyes támogatások ( október 23. tér 1. sz épület felújítására az ÓZDINVEST Kft-nek, a nyomásfokozó gépház felújítására a Vízmű Kft-nek, technikai fejlesztésre az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft-nek, az egyházaknak, a Sajó-menti Szakképzés Szervezési Társulásnak felhalmozási kiadásokra) átutalása nem időarányosan, hanem a feladatok finanszírozási szükségleteihez igazodóan történt. A martinsalakos házak tulajdonosainak a kártalanítására szolgáló pénzeszközök átutalására a központi támogatás önkormányzat számláján történő jóváírását követően került sor. A tervezett előirányzathoz képest jelentősen elmarad a beruházások három negyed éves teljesítése (26,4 %), ennek indokolására a 7. számú melléklet elemzésénél térünk ki. A finanszírozási kiadások teljesítése E Ft, melyből működési célú folyószámla hitel törlesztés összege E Ft, a fejlesztési célú hitelek tőketörlesztése E Ft. Az időarányost jelentősen meghaladó 181,9 %-os teljesítés oka, hogy a folyószámla hitel felvételét és törlesztését év közben bruttó módon kell könyvelni, nem szabad nettósítani. A 3/a. számú mellékletben az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága háromnegyed éves kiadásainak teljesítését részletezzük önállóan működő költségvetési szervenként. A 3/b. számú melléklet a költségvetési létszámok háromnegyed éves alakulását mutatja címenként. Szeptember 30-án az átlagos statisztikai állományi létszám 1208 fő, a módosított létszámkeret 98,5 %-a. Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek részére a felügyeleti szerv által folyósított működési és felhalmozási célú támogatások

9 9 háromnegyed éves teljesítését a 4. számú mellékletben mutatjuk be. A teljesítés összességében 75,2 %-os, időarányosan alakult. A helyi kisebbségi önkormányzatok évi bevételeinek és kiadásainak három negyed éves teljesítését az 5. számú melléklet tartalmazza. A felújítások és a beruházások III. negyedévi teljesítésének alakulását önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervenként és feladatonként a 6. számú és 7. számú mellékletben részletezzük. A Polgármesteri Hivatal beruházási kiadásai a módosított előirányzathoz képest 26,4 %-ban, a felújítási kiadásai 87,3 %-ban teljesültek. A beruházásoknál a módosított előirányzathoz képest jóval elmarad a háromnegyed éves teljesítés. Itt figyelembe kell venni azt, hogy a évi költségvetés végrehajtását segítő intézkedésekkel kapcsolatban elfogadott, 17/KH/2010. (II. 25.) számú határozat 25. pontjában, a SZIKSZI pótlás II. üteméhez várt forrás rendelkezésre állásáig zárolt előirányzatok az 58/KH/2010. (V. 20.) számú határozat 6.) pontjában kerültek feloldásra, így a feladatok megvalósítására csak ezt követően, a második félévben kerülhetett sor, pénzügyi teljesítésük pedig a negyedik negyedévre húzódott át. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló beruházások pénzforgalmi bevételeinek és kiadásainak kimutatását a 10. sz. melléklet tartalmazza. Az ÉMOP-4.3.1/2/2F Közgazdasági Szakközépiskola pótlása II. üteméhez várt E Ft támogatásból E Ft szeptember 30-áig megérkezett, a hiányzó E Ft utalása folyamatban van. KEOP /1F "Szennyvízelvezetés- és tisztítás Ózd városban és Farkaslyuk községben" módosított kiadási előirányzata már tartalmazza a E Ft támogatási összeget, a projekthez kapcsolódó számlák kifizetései negyedik negyedévben történnek, melyhez a E Ft támogatás lehívása folyamatban van. ÉMOP-3.1.2/B "Ózd Piac út- Sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése" 2009-ben befejeződött, a támogatás utolsó részletének kiutalása folyamatban van. ÉMOP Integrált szociális jellegű városrehabilitáció és az ÉMOP Integrált funkcióbővítő városrehabilitációs pályázatok esetében a közbeszerzési eljárások eredményhirdetése és a szerződéskötés megtörtént. A funkcióbővítő városrehabilitációs projektre E Ft előleg már az első félévben megérkezett, a szociális jellegű városrehabilitációs projektre szeptember hónapban érkezett meg E Ft támogatási előleg.

10 10 A évben nyertes decentralizált önkormányzati fejlesztési pályázatok összességében befejeződtek. A támogatások igénylése minden beruházás, felújítás esetében megtörtént. A pályázatok pénzügyi elszámolása folyamatban van. A pályázati támogatással megvalósuló feladatok esetén az előirányzatok az összes ,6 Eft támogatásból csak a szeptember 30-áig kiutalt támogatásokat (14.783,5 Eft) tartalmazzák. (További ,7 Eft támogatás októberben kiutalásra került, a maradék ,4 Eft kiutalása év végéig várhatóan megtörténik.) A működési bevételek és kiadások három negyed éves teljesítésének mérlegét a 8. számú mellékletben, a felhalmozási bevételek és kiadások három negyed éves teljesítésének mérlegét a 9. számú mellékletben mutatjuk be. Kérem, a évi költségvetés háromnegyed éves teljesítésére vonatkozó előterjesztés megvitatását és a tájékoztató elfogadását.

E l ő t e r j e s z t é s. a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november hó 30.-án tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november hó 30.-án tartandó ülésére Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi u. 2. Száma: 6973-2/2011. E l ő t e r j e s z t é s a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november hó 30.-án

Részletesebben

M e g n e v e z é s Éves terv

M e g n e v e z é s Éves terv 1 2.sz.melléklet A 2009. évi bevételi források módosított ainak jogcímenkénti részletezése Sorszám Adatok : ezer Ftban 1. Működési bevételek a.) Intézményi működési bevételek 473 922 597 717 598 536 100,1

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2013.(II.15) önkormányzati rendelet

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2013.(II.15) önkormányzati rendelet 1 KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2013.(II.15) önkormányzati rendelet A 16/2012.(X.17), 13/2012(IX.14.), 8/2012. (V.31.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2012 (II.24.) önkormányzati

Részletesebben

Beszámoló a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról. A költségvetés politikai céljai és keretei

Beszámoló a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról. A költségvetés politikai céljai és keretei Beszámoló a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Az Önkormányzat gazdálkodását az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. XXXVIII. tv., a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi CXV. Törvény,

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2011 (IV. 27.) ÖKT sz. rendelettel elfogadott BESZÁMOLÓJA a 2010 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék

Részletesebben

... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére.

... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. ... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A 2012. évi költségvetés

Részletesebben

Az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosított címrendje

Az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosított címrendje 1. melléklet az 1/2014. (II.14.) önkormányzati rendelethez Az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosított címrendje I. Költségvetési címek Cím száma Cím neve 1. Ózdi Köznevelési Intézmények Gondnoksága

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város 2010. évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város 2010. évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Kiskunmajsa Város 2010. évi zárszámadásáról Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Önkormányzatunk a törvényben meghatározott kötelező, illetve önként vállalt feladatai ellátásának

Részletesebben

- Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások alakulása (4. sz. függelék)

- Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások alakulása (4. sz. függelék) TARTALOMJEGYZÉK az önkormányzat 2008. III. negyedéves gazdálkodásáról készült tájékoztató anyagához Tájékoztató az önkormányzat 2008. III. negyedéves gazdálkodásáról Bevételek (1. számú melléklet) Működési

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZAT RENDELETE

ÖNKORMÁNYZAT RENDELETE MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2010. (XI.26.) ÖNKORMÁNYZAT RENDELETE a 2010. évi pénzügyi terv módosításáról Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2010.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Feledi Jánosné Gazdálkodási Osztály vezetője Dolniczky Lászlóné csoportvezető T Á J É K O Z T A T Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2013. I - III.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet Előterjesztés az önkormányzat 2011. évi költségvetési rendelet-tervezetének jóváhagyására Könyvvizsgálói jelentés Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Az önkormányzat gazdálkodását az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. XXXVIII. tv, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi CXV. Törvény,

Részletesebben

Bizottsága Szakbizottság

Bizottsága Szakbizottság Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 14916-3/2012. Tárgy: Az önkormányzat 2012. évi költségvetése Melléklet: Határozatok 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda

Részletesebben

Készült: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2013. októberében

Készült: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2013. októberében Készült: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2013. októberében Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-4989-15/2013. ELŐTERJESZTÉS Szentes Város

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 29-i rendes ülésére 30. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 29-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2012. évi gazdálkodásának

Részletesebben

./2011. TÁJÉKOZTATÓ az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről

./2011. TÁJÉKOZTATÓ az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről Heréd Község Polgármesterétől Heréd, Rákóczi út 39. 377-009./2011. TÁJÉKOZTATÓ az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Heréd Község Önkormányzatának

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK az önkormányzat 2009. III. negyedéves gazdálkodásáról készült tájékoztató anyagához Tájékoztató az önkormányzat 2009. III. negyedéves gazdálkodásáról Bevételek (1. számú melléklet) Működési

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 2011 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék A 2011. évi gazdálkodásról szóló beszámoló általános

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 27661/2013. Tárgy: Önkormányzat 2012. évi zárszámadása Melléklet: előterjesztés melléklete (8 db táblázat) 1 db határozati javaslat 1 db

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat

Letenye Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8868 Letenye Kossuth L. u. 10. Tel.: 93/544-989 Letenye Város Önkormányzat 2010. évi költségvetése Megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság - 1 - Letenye Város Önkormányzat önállóan működő

Részletesebben

Szöveges értékelés Pannonhalma Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési beszámolójához

Szöveges értékelés Pannonhalma Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési beszámolójához Szöveges értékelés Pannonhalma Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési beszámolójához I. Az önkormányzati feladatellátás általános értékelése: 1. Az önkormányzati feladatellátás tárgyi és személyi feltételei

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 23-i ülésére

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. december 22-én 14 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. december 22-én 14 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról.

B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Feledi Jánosné osztályvezető Dolniczky Lászlóné költségvetési csoportvezető B E S Z Á M O L Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER B E S Z Á M O L Ó a költségvetés teljesítéséről Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Egyszerű többség Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásának háromnegyedéves

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére Szám: 02/65-13/2012. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó A határozat melléklete T Á J É K O Z T A T Ó az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről 1. ábra Az Önkormányzat 2013. I-IX. havi bevételeinek teljesítése a módosított előirányzathoz

Részletesebben

2010. I. félévi beszámolója

2010. I. félévi beszámolója Hajdúhadházi Többcélú Kistérségi Társulás I. félévi beszámolója Határozati javaslat Hajdúhadházi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa megtárgyalta a társulás gazdálkodásáról szóló I. félévi beszámolót.

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Pü.: 720004/2015. Üi.: Szilágyi Kornél Melléklet: 6 db Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Előterjesztés a Közgyűlés 2015. május 21. napján tartandó

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi gazdálkodás zárszámadásának tárgyában

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2010. évi gazdálkodás zárszámadásának tárgyában Nagykálló Város Önkormányzata Polgármesterétől 4320 Nagykálló, Somogyi B. út 5-7. (42) 263-101 Fax: 42/263-309 4321 Nagykálló Pf. 4. E-mail. polgarmester@nagykallo.hu Ügyiratszám: 3316-3/2011.közp. Ügyintéző:

Részletesebben

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében 1 Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos beszámolási kötelezettség

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó a lakáscélú, illetve nem lakáscélú helyiségek vagyonkezelésének és üzemeltetésének 2012. évi tapasztalatairól Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. Ü g y v e z e t ő j e Ó z d, 2013. június

Részletesebben

2008. ÉVZÁRÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

2008. ÉVZÁRÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ NYÍRSÉGI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI KIEMELTEN KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. Cégjegyzékszám: 15-09-072924 Statisztikai számjel: 14380549-8532-599-15 2008. ÉVZÁRÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 171-1/2010.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 171-1/2010. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 171-1/2010. MELLÉKLETEK: 12+2 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról Képviselő-testület 193/2007. (VI. 26.) KT számú határozat (Határidő: 2007.09.30) Tárgy: Corvo Bianco

Részletesebben

Javaslat. Pásztó Város Önkormányzata. 2009. évi költségvetésének módosítására

Javaslat. Pásztó Város Önkormányzata. 2009. évi költségvetésének módosítására PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-80 /2009. Javaslat Pásztó Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének módosítására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz ELŐTERJESZTÉS Medgyesbodzás Község Önkormányzat 2011. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Az Államháztartásról szóló - többször módosított - 1992. évi XXXVIII. törvény 79. (1) bekezdése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének teljesítéséről és a zárszámadási rendelet megalkotásáról

Részletesebben

2. 2 E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. kihirdetett rendelet minősül. 2 Kihirdetve: 2006. december 27.-én

2. 2 E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. kihirdetett rendelet minősül. 2 Kihirdetve: 2006. december 27.-én 26/2006.(XII.27.) Orosházi Önkormányzati rendelet 1 az Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteihez kapcsolódó kötelező mellékletek tartalmi meghatározásáról Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008.

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008. Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Tartalomjegyzék Budaörs Város Önkormányzat 2008.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ü l é s é r e

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2014. évi költségvetése

Részletesebben

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü.

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü. 1105-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. november 19-i ülésére Szám: 02/267-9/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/505-7/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 10-7/2011. Készült: a Tiszalök Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 28-án tartott nyílt ülésén. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester,

Részletesebben

JÁNOSHALMA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLET 13/2009.(V.01.) sz. rendelete Jánoshalma Város Önkormányzat 2008. évi zárszámadásáról

JÁNOSHALMA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLET 13/2009.(V.01.) sz. rendelete Jánoshalma Város Önkormányzat 2008. évi zárszámadásáról JÁNOSHALMA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLET 13/2009.(V.01.) sz. rendelete Jánoshalma Város Önkormányzat 2008. évi zárszámadásáról 1.. Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 212-3/2011. 1. E LŐTERJESZTÉS a Bizottságokhoz Földes Nagyközség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

Beszámoló a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás 2013. év I-II. félévi működéséről

Beszámoló a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás 2013. év I-II. félévi működéséről Beszámoló a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás 2013. év I-II. félévi működéséről I. Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Tv. a Társulási Tanács tagjainak beszámolási

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E. az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E. az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E az Önkormányzat

Részletesebben

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése A Nógrád Megye Önkormányzata honlapjának gondozásával összefüggő feladatokról szóló, 2/2003. számú Rendelkezés

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei 2008. évi gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei 2008. évi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő-testület! BESZÁMOLÓ Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei évi gazdálkodásáról A helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv., az államháztartásról szóló módosított

Részletesebben

Az önkormányzat 2012. évi költségvetésének címrendje

Az önkormányzat 2012. évi költségvetésének címrendje 1. melléklet a../2012. (II....) önkormányzati rendelethez Az önkormányzat 2012. évi költségvetésének címrendje I. Költségvetési címek Cím száma Cím neve 1. Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága 2.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. október 27-én 13.30 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. október 27-én 13.30 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE : 1041 Bu da pest, Istvá n út 14. /Fa x: 231-3141 /231-315 1 e-ma il: msza bolcs@u jpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának

Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának Csorvás Város Polgármesterétől 5920. Csorvás, Rákóczi u. 17. Tel: 66/258016 Fax: 66/258015 Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetési beszámolójához (zárszámadásához) Az

Részletesebben

Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009 I. félévi költségvetési gazdálkodásáról

Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009 I. félévi költségvetési gazdálkodásáról Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 41038-3/2009. CÍM: Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009 I. félévi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztő:

Részletesebben

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT.

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. Háromnegyedéves beszámoló 2014. év 1.oldal I. Összefoglaló a 2014. év I-III. negyedéves beszámolójáról Társaság neve: Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. Székhelye:

Részletesebben

Tiszaroff Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2008 ( ).határozata A 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

Tiszaroff Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2008 ( ).határozata A 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Tiszaroff Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2008 ( ).határozata A 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Tiszaroff Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata 2009. évi többször módosított 1/2009 (II.13.) költségvetési rendeletének végrehajtásáról

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló az Állami Számvevőszék

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Statisztikai számjel: 22945033-3530-572-02 Cégjegyzékszám : 02-09-076277 Szigetvári Távhő Szolgáltató Nonprofit Kft 7900 Szigetvár, Szent István lakótelep 7. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. év Szigetvár, 2014

Részletesebben

Előterjesztés. A 2011. évi költségvetés módosításáról

Előterjesztés. A 2011. évi költségvetés módosításáról Előterjesztés A 2011. évi költségvetés módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A központi támogatás előirányzatának változása, átvett pénzeszköz, keletkezett többletbevétel, illetve bevételi kiesés,

Részletesebben

Marcali Város Képviselőtestületének 5/2010.(II.19.) számú rendelete

Marcali Város Képviselőtestületének 5/2010.(II.19.) számú rendelete Marcali Város Képviselőtestületének 5/2010.(II.19.) számú rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetését megállapító 5/2009.(II.20.) számú rendelet módosításáról. Marcali Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére

Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás 2015.évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Szujó Edina Véleményező bizottság: Gazdasági

Részletesebben

(1) Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat 2015. évi módosított költségvetésének

(1) Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat 2015. évi módosított költségvetésének Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.) A cég: Jogi formája: Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító okirat

Részletesebben

Csepreg Város Önkormányzatának Polgármesterétől

Csepreg Város Önkormányzatának Polgármesterétől Csepreg Város Önkormányzatának Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Az Önkormányzat 2007. Évi zárszámadási rendelet terve megtárgyalásra és elfogadásra A hatásköri törvény 139 ( 1 ) bekezdés a) pontban foglalt

Részletesebben

JELENTÉS. Mezőtúr Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1246 2012. április

JELENTÉS. Mezőtúr Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1246 2012. április JELENTÉS Mezőtúr Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1246 2012. április Állami Számvevőszék Iktatószám: V-3100-026/2012. Témaszám: 1015 Vizsgálat-azonosító szám: V0560131 Az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 14-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 14-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 14-én megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Beszámoló két ülés között történt fontosabb

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/10/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

Előterjesztés. Előadó: Gömze Sándor polgármester Előkészítette: Hagymási József pénzügyi vezető Véleményezte: Valamennyi bizottság

Előterjesztés. Előadó: Gömze Sándor polgármester Előkészítette: Hagymási József pénzügyi vezető Véleményezte: Valamennyi bizottság Előterjesztés A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 28-i ülésének 1. számú - Beszámoló a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról - tárgyú napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. november 6-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-i ülésére 1. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-i ülésére Tárgy: Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről Előterjesztő: Lehota

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 11-i nyilvános ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Halmaj Község Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Halmaj Község Képviselő-testülete NYÍLT Szám: 7-5/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2010. április 22. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

2016. évi. törvény. Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről I. FEJEZET

2016. évi. törvény. Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről I. FEJEZET 06. évi. törvény Magyarország 07. évi központi költségvetéséről Az Országgyűlés az Alaptörvény 36. cikk () bekezdése alapján Magyarország 07. évi központi költségvetéséről a következő törvényt alkotja:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXI. (XLIX.) évfolyam 10. szám 2011. december 02. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 198/2011. (XI. 30.) MÖK határozat: Hetyei József megbízásáról a Bartók Béla

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. MELLÉKLETEK: 5 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

J E L E N T É S. Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzat pénzügyi gazdasági helyzetéről

J E L E N T É S. Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzat pénzügyi gazdasági helyzetéről J E L E N T É S Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzat pénzügyi gazdasági helyzetéről Az államháztartásról szóló, többször módosított 1992. évi XXXVIII. Törvény 50. (2) bekezdés f. pontja alapján az

Részletesebben

Iktatószám: 271/2009. Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Kht. 2510 Dorog, Kossuth L. u. 6. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. év Melléklet: Egyszerűsített éves beszámoló Dorog, 2008. március

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi éves beszámolójáról

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi éves beszámolójáról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/201 (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 201 évi éves beszámolójáról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére Előterjesztő: Stayer

Részletesebben

A 2010. évi költségvetés mellékletei

A 2010. évi költségvetés mellékletei A 2010. évi költségvetés mellékletei 1. sz. melléklet 1.1. sz. melléklet 2.sz. melléklet 2.1. sz. melléklet Nagykálló Város Önkormányzata 2010. évi költségvetési a önállóan és részben önállóan gazdálkodó

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 100. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E l ő t e r j e s z t é s a Képviselőtestület 2011. július 7-i ülésére Tárgy: Póti kérelmek

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Stán Györgyné Gazdálkodási Osztály vezetője T Á J É K O Z T A T Ó Kazincbarcika Város Önkormányzatának 2015. I - III. negyedévi gazdálkodásáról Kazincbarcika,

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y 1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2366 Kakucs, Fő utca 20. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y amely készült Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 12- én (szerdán) 15

Részletesebben

2009. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

2009. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ NYÍRSÉGI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. Cégjegyzékszám: 15-09-072924 Statisztikai számjel: 14380549-8532-599-15 2009. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása 1. sz. melléklet Az Országgyűlés 2010. december 23-án fogadta el a Magyar Köztársaság 2011.évi költségvetéséről szóló 2010.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről

Részletesebben

Marcali Város Képviselőtestületének 24/2006.(VII. 07.) számú rendelete

Marcali Város Képviselőtestületének 24/2006.(VII. 07.) számú rendelete Marcali Város Képviselőtestületének 24/2006.(VII. 07.) számú rendelete az önkormányzat 2006. évi költségvetését megállapító 6/2006.(II.10.) számú rendelet módosításáról. Marcali Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Szakértői jelentés. Bag Nagyközség Önkormányzata által megvalósított fejlesztési projektekről. 2015. április

Szakértői jelentés. Bag Nagyközség Önkormányzata által megvalósított fejlesztési projektekről. 2015. április Szakértői jelentés Bag Nagyközség Önkormányzata által megvalósított fejlesztési projektekről 215. április Kato Consulting Magyarország Cég neve: KATÓ és TÁRSA 23. Tanácsadó Kft. Alapítás éve: 23. Cím:

Részletesebben

2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉS EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Nyíregyháza-Nagykálló-Tiszavasvári Nyírvidék Térségi Integrált Szakképző Központ Közhasznú Társaság NYÍRVIDÉK TISZK KHT. 4400 Nyíregyháza, Árok u. 53. Cégjegyzékszám: 15-14-000169 Statisztikai számjel:

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő - testületének 13/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete. a 2010. évi zárszámadásról

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő - testületének 13/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete. a 2010. évi zárszámadásról Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő - testületének 13/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a 2010. évi zárszámadásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben