A fejlődő vállalkozásokért

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A fejlődő vállalkozásokért"

Átírás

1 A fejlődő vállalkozásokért

2 A vállalkozások helyzete Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 2 Magyarországon a vállalkozások ötven százaléka cserélődik le öt éven belül, miközben Európában a fizetésképtelenné váló vállalkozások közül minden negyedik magyar.

3 A vállalkozások helyzete Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 3 A fejlődő vállalkozásokért A magyar gazdaság növekedésének legnagyobb forrását a mikro-, kis- és középvállalkozásokban rejlő fejlődési tartalékok adhatják. Versenyképességük fokozása a növekedés felgyorsulásának szempontjából döntő fontosságú. Ugyanakkor a szektorban rejlő növekedési potenciál kiaknázása jelentős erőfeszítéseket igényel. A Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ azzal a céllal jött létre, hogy tudását és szolgáltatásait e növekedési potenciál elősegítésének szolgálatába állítsa.

4 A MIKRO, KIS- KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK HELYZETE Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 4 A mikro-, kis- és középvállalkozások helyzete

5 A vállalkozások helyzete Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 5 1. Tervezés és stratégia hiánya A nagyvállalatokkal szembeni legnagyobb hiányosságok MEGOLDÁS A vállalatvezetési gyakorlat nélkülözi a stratégiai tervezést, valamint a közép- hosszú távú gondolkozást. Erőforrások jelentős része a piacon maradásra fordítódik. A vállalkozások jövőjét és fennmaradását érintő kérdésekre, azok előkészítésére nem jut elegendő idő. Mindez bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot eredményez. Piaci pozíció és a versenyképesség megtartásához stratégiai szemléletű, vállalkozói megközelítésű gondolkozás elsajátítása. Versenyelőnyt biztosító erősségek fejlesztése, koncentrálás a megélhetést biztosító piaci résre, állandó alkalmazkodás és megújulás képessége. Sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen a jó üzleti terv, az átgondolt üzleti modell és ezek rendszeres felülvizsgálata.

6 A vállalkozások helyzete Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 6 2. Forráshiány fejlesztések hiánya A mikro-, kis- és középvállalkozások a gazdaság motorjai, jelentőségük megkérdőjelezhetetlen, sikerességük közös érdek. Egy friss kutatás szerint ugyanakkor a hazai vállalkozások mindössze 16,9%-a hajtott végre valamilyen innovációt, harmaduknál nem volt termék vagy technológiai fejlesztés, 31,5%-uk semmilyen marketingtevékenységet nem végez. Egy vállalkozás sem képes talpon maradni ma, ha csak azt ismétli, amit tegnap csinált. Vállalkozásunkat folyamatosan fejleszteni kell! MEGOLDÁS Állami támogatások, támogatott hitelprogramok és pályázatok széles körű kihasználása a fejlesztések és beruházások hatékonyabb megvalósításáért.

7 A vállalkozások helyzete Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 7 3. Szakmai kapcsolatok hiánya A mikro-, kis- középvállalkozások számára nem gazdaságos és nem megengedhető a saját könyvelő/ könyvvizsgáló, jogász, pénzügyi gazdasági szakember és pályázatíró alkalmazása. Ezeket a meghatározó szakmai kapcsolatokat külsős partnereken keresztül kell kialakítaniuk. A szakmai kapcsolatok minősége és milyensége kihatással bír a vállalkozások életére. A rosszul megválasztott szakmai kapcsolatok jelentős károkat okozhatnak. Nem mindegy, hogy forrásbevonás, pályázat, biztosítás, könyvelés, cégjogi és egyéb kérdésekben kire támaszkodhat egy vállalkozás. Megbízható, hozzáértő szakmai kapcsolatok hiányában bármelyik vállalkozás kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet és idővel kerül is. MEGOLDÁS A Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ magas színvonalú, teljes körű szolgáltatásai révén elérhetővé válik a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is az a menedzsment típusú szakmai háttér, amellyel sikeresebben valósíthatják meg fejlesztéseiket, beruházásaikat, amelyek révén nagyobb hatékonysággal és kevesebb kockázattal működhetnek.

8 A HATÉKONY SEGÍTSÉG Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 8 A komplex megoldás A Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ legfőbb célkitűzése, hogy szakmai bázisa és komplex szolgáltatásai révén hatékony segítséget nyújtson a hazai KKV-k számára

9 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 9 A fejlődő vállalkozásokért A pénzügyi gazdasági válságból való elhúzódó kilábalás, a folyamatosan változó gazdasági környezet a korábbiakhoz képest is magasabb elvárások elé állítja a hazai vállalkozásokat. A Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ legfőbb célkitűzése, hogy szakmai bázisa és komplex szolgáltatásai révén hatékony segítséget nyújtson a hazai KKV-k számára az alábbi területeken. 1., 3., 5., 7. Web fejlesztés, a vállalkozások forráshoz való a teljes biztosítási portfólió amely a cég működésének, mellyel létrehozható a korunk jutása, valamint annak helyes kialakításához, amely bármilyen eredményességének, színvonalát elérő weboldal, struktúrájának kialakítása káresemény bekövetkezte pénzügyeinek lenyomata. a modern arculat és a hatékony érdekében, amely a folyamatos, esetén biztonsági hálót, anyagi Ezért a működési kockázat vevőszerzés. zavartalan működést teszi fedezetet nyújt annak rendezése tekintetében kulcsfontosságú lehetővé. során. annak kifogástalan vezetése és projektmenedzsment, 4., hogy a kintlévőségeket a 6. Jogi szolgáltatás, amely a cégeket érintő 8. induló és meglévő vállalkozások a fejlesztések és beruházások legkisebb mértékben kelljen jogszabálykövetést, az üzleti számára egyaránt. megvalósításához szükséges vesztességként leírni, továbbá partnerekkel fennálló jogviták állami és európai uniós a késedelmes és nem fizetések rendezését és/vagy követelések támogatások eléréséhez. megelőzését célzó eszközök jogi úton történő behajtását, alkalmazásáért. illetve bármely jogi probléma gyors megoldására vonatkozó javaslatok elérését teszi lehetővé.

10 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ Legyen szó induló, vagy meglévő vállalkozásról, a finanszírozás, mint forrásbevonás kérdése előbbutóbb minden cég életében felmerül. i üzletágunk feladata, hogy mind a kereskedelmi banki, mind pedig a támogatott hitelprogramok tekintetében, az adott vállalkozás működési sajátosságainak figyelembevétele mellett: megvizsgálja az adott vállalkozás hitelfelvételi képességét, megtalálja a célokhoz illeszkedő hitel és/vagy lízingkonstrukciókat, képet adjon azok feltételrendszereiről és jellemzőiről, közreműködjön a finanszírozás lebonyolításában, a futamidő alatt szerepet vállaljon annak gondozásában.

11 Rovat Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 11 A FINANSZÍROZÁS SZÜKSÉGESSÉGÉNEK KÜLÖNBÖZŐI OKAI LEHETNEK, MELYEKRE KÜLÖNBÖZŐ KONSTRUKCIÓK NYÚJTANAK MEGOLDÁST, ÚGY MINT: Projekt megvalósítására nyújtott hitelek Beruházásra, fejlesztésre nyújtott hitelek Forgóeszköz állomány finanszírozására nyújtott hitelek Átmeneti, forráshiányos időszakok finszírozására nyújtott hitelek Szabad felhasználásra nyújtott hitelek Ingatlanlízing Visszlízing Gép-eszközlízing Eredményességünket szakmai ismereteinknek és gyakorlati tapasztalatainknak, valamint a pénzintézeti partnereinkkel meglévő, jól működő kapcsolatainknak köszönhetjük.

12 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ írás és projektmenedzsment A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a fejlesztési és beruházási céljaik megvalósításához az állami támogatások és pályázatok minél szélesebb körű kiaknázására kell törekedniük. A hazai és európai uniós pályázatok a felzárkózás elősegítését, a nyugati és a hazai vállalkozások közötti különbségek csökkentését és ez által a versenyképesség fokozását hivatottak szolgálni. Az ön vállalkozása kihasználja? és projektmenedzsment üzletágunk feladata, hogy: tájékoztatást nyújtson az elérhető pályázati kiírásokról, szerepet vállaljon a projektek megalkotásában, megvizsgálja a megvalósításhoz szükséges pénzügyi, fizikai és egyéb feltételeket, elkészítse a kiírásnak és feltételeknek megfelelő pályázati dokumentációt, menedzselje a pályázatot a döntési folyamat során, közreműködjön a projektek megvalósításában, ellássa a pályázat gondozását, annak fenntartási időszakában. SZOLGÁLTATÁSAINK Díjmentes pályázatfigyelés Szolgáltatásunkkal időben értesülhet a vállalkozása számára releváns pályázatokról. Díjmentes pályázati előminősítés A feltételek és a kizáró tényezők fenn nem állásának ellenőrzése. Projektgenerálás A sikeres pályázat egyik alapfeltétele a jól átgondolt és jól összerakott projekt. Ha csak elképzelései és ötletei vannak, segítségünkkel konkrét projekt születik. Tőke és hitelbevonás lehetősége Ha a projekt megvalósítása finanszírozást igényel. írás A vonatozó törvényi, jogszabályi, pénzügyi számviteli ismereteken felül gyakorlati tapasztalatunk a garancia a sikeres pályázat elkészítésére. Projektmenedzsment Az elnyert támogatás kifizetéséért és a projekt megvalósításáért végzett munkánk, melynek köszönhetően a projekt sikeresen lezárható.

13 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ i háló vállalkozása védelme érdekében A vállalkozások számára elengedhetetlen, hogy az értékes, sok év munkájával megszerzett eszközei, berendezései, készletei, továbbá ezen felül a vállalkozás tulajdonosai, ügyvezetői, a működés tekintetében pedig kulcsemberei biztosítva legyenek. A mindenre kiterjedő, teljes biztosítási portfólió megléte bármilyen káresemény bekövetkezte esetén anyagi fedezetet nyújt a kárrendezése során, így vállalkozásának nem szükséges hirtelen, nagyobb összeg kiadásával szembesülnie, amely akár a vállalkozás ellehetetlenülését is eredményezhetné. Kérje segítségünket, ha már Önnel is előfordult tanácsra lett volna szüksége, de nem volt kihez fordulnia, több biztosítási ajánlat összehasonlítását kellett hozzáértő segítség hiányában értelmeznie, elemeznie és eldöntenie, azok közül melyik a legjobb vállalkozása számára, úgy érezte, nem kapott kielégítő tájékoztatást a döntés meghozatalához, nem tudta értelmezni a biztosítók különféle tájékoztató leírásait, nem volt elégedett egy esetleges kárrendezés során a biztosító szolgáltatásával. i konstrukciók Vállalkozói vagyonbiztosítások Vállalkozói felelősségbiztosítások CARGO (Szállítmány) biztosítások Gépjármű biztosítások Személybiztosítások Amit kínálunk Szakmai, gyors és független segítségnyújtás vállalkozásának biztosítási és kockázatkezelési igényeire vonatkozólag, mely során minden esetben a legoptimálisabb megoldás megtalálására törekszünk.

14 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ Magyarországon a számlák mindössze 55%-át fizetik meg időben! A felhalmozódott kintlévőségek súlyos károkat okoznak és kockázatot jelenthetnek akár a mindennapi működésben is. A megelőzés fontossága. VEVŐMINŐSÍTÉS TUJDA MEG, KIVEL KÖT ÜZLETET! SZÁMLAGONDOZÓ MENEDZSELJÜK SZÁMLÁJÁT! MONITORING ÉRTESÜLJÖN IDŐBEN VEVŐJE NEHÉZSÉGEIRŐL Az új vevőnek mindig örülni kell! Ahhoz, hogy ez valóban igaz legyen, érdemes tájékozódni az új partnert illetően. Vevőminősítés szolgáltatásunk egy környezettanulmány formájában ad segítséget az új partnerrel való üzletkötés kockázatáról. Egyedi, erre a célra fejlesztett progra munk a fizetési határidő alatt emlékeztető, a lejáratot megelőzően felszólító, majd nemfizetés esetén a kintlévőség behajtásának megindításáról szóló tájékoztató levelet küld a vevő cég elektronikus levélcímére. Ezáltal elérhetővé válik vevőszámláinak időben történő kiegyenlítése. Segítségével időben értesülhet a partnerére vonatkozó negatív hírekről, mellyel elkerülhetők a nemkívánatos helyzetek, a késedelmes, rosszabb esetben pedig a nemfizetések.

15 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 15 Kintlévőségei vannak? Az elmúlt években nagymértékben romlott a számlák határidőben történő teljesítése és önmagában a fizetési hajlandóság. Statisztikailag bizonyított tény, hogy minden egyes nappal való késlekedés csökkenti a behajtás sikerességét. Minél később kerül sor a követelés érvényesítésére, annál nagyobb az esélye annak, hogy azt veszteségként kell leírni. BÍZZA RÁNK KINTLÉVŐSÉGEINEK BEHAJTÁSÁT, ÉS IDEJÉT INKÁBB FORDÍTSA ÜZLETSZERZÉSRE! Tapasztalt szakembereink személyesen felkeresve az adóst, legális eszközöket alkalmazva, kulturált formában, magas fokú hatékonysággal járnak el, így vállalkozása biztonságosan és hamarabb juthat hozzá kintlévőségeihez.

16 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ A stabil jogi háttér megteremtése A vállalkozások működéséhez elengedhetetlen a biztos jogi háttér megléte. A vállalkozások többsége ugyanakkor nem rendelkezik fix, stabil ügyvédi kapcsolattal, jellemzően több ügyvéd vagy ügyvédi irodán keresztül bonyolítják le azokat a konkrét ügyeket, teendőket, amelyek éppen aktuálisan felmerülnek a cég életében. Ezért nem ritka, hogy egy adott vállalkozás alapítása, cégmódosítása, a különböző szerződések elkészítése, valamint az egyéb jogi szolgáltatások igénybevétele több, különböző ügyvéd vagy ügyvédi irodán keresztül valósult meg, ami a vállalkozásra nézve nem mondható ideálisnak. JOGI SZOLGÁLTATÁSUNK A STABIL, ÁLLANDÓ JOGI HÁTTÉR MEGTEREMTÉSÉT ÉS BIZTOSÍTÁSÁT KÍNÁLJA, AMELY AZ ALÁBBIAKBAN ÁLL RENDELKEZÉSRE A VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA. Cégalapítás, cégmódosítás, Adásvételek, szerződések készítése, Meglévő szerződéses állományok felülvizsgálata, módosítása, Követelések jogi úton történő behajtása, Jogszabályi változásokra vonatkozó jogszabálykövetés, Bármely jogi probléma megoldására vonatkozó javaslatok, útmutatások nyújtása

17 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ A könyvelés a vállalkozás működésének, eredményességének, pénzügyeinek lenyomata. Ezért kulcsfontosságú annak kifogástalan vezetése és nyilvántartása. A könyvelés tekintetében hangsúlyozandó, hogy a feleknek az együttműködés kezdetekor meg kell határozniuk, ki, mit vár el a másiktól, hiszen ennek elmulasztása a jövőben jelentősen befolyásolja a kapcsolat milyenségét és magának a könyvelésnek a minőségét. Könyvelői üzletágunk feladata, hogy a szokásos, könyveléssel járó adminisztráción felül a menedzser szemléletű hozzáállást tegye elérhetővé a vállalkozások számára, melynek köszönhetően tervezhetővé és nyomon követhetővé válik a vállalkozás pénzügyeinek folyamata. A szokásos teljes körű könyvelésen, bérszámfejtésen túl: egyedi igények kielégítése, cégre szabott információk biztosítása, azok gyakorisága, formája, AMIT KÍNÁLUNK adó- és eredménytervezés, eredményességszámítás, adó/pénzügyi tanácsadás, riportok készítése, kintlévőség-követés, egyeztetések, konzultációk.

18 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ Kezdetben, ha egy vállalkozás nem rendelkezett weboldallal, akkor az hátrányt jelentett számára és előnyt élveztek azok a vállalkozások, akiknek volt egy valamilyen weboldala. Napjainkban, ha egy vállalkozásnak csak egy valamilyen weboldala van, az jelent hátrányt azokkal szemben, akiknek a mai kor elvárásainak megfelelő weboldala van. A webfejlesztés tehát ma már nem csak egy valamilyen weboldal elkészítéséről szól. A vállalkozások kezében a mai követelményeknek megfelelő webes megjelenés egy olyan eszközzé válhat, amellyel széles tömegeket érhetnek el, amellyel nagymértékben növelhetővé válik a prosperitásuk, és amellyel nagyszámú új vevőt tudnak maguknak szerezni.

19 Rovat Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 19 MAGASABB BEVÉTEL ALACSONYABB KÖLTSÉGEK GYORS MEGTÉRÜLÉS Egy jól működő, jól kialakított weboldal több vevőt, ezáltal több bevételt termel. A hatékony működésnek köszönhetően a vállalkozás alacsonyabb költség mellett, többet termel, így a profit is magasabb lesz. A web azt jelenti, hogyan érjen el a vállalkozásunk minél több vevőt és tegyen szert minél több bevételre. Általunk a web egy gyorsan megtérülő befektetéssé válik.

20 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ A magyarországi kis- és közepes vállalkozások több mint a fele a mára, a hónap végére figyel, legfeljebb egy-két évre tervez előre. A cégek 18 százalékánál nincsenek stratégiai tervek. Mindössze 3 százalék gondolkodik arról, hogy mi lesz öt év múlva. Sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen a jó üzleti terv, az átgondolt üzleti modell és ezek rendszeres felülvizsgálata. szolgáltatásunk abban kíván a vállalkozások segítségére lenni, hogy a vállalkozás részletes, mindenre kiterjedő megismerését követően meghatározhatóak legyenek a rövid, közép és hosszú távú stratégiai tervek és kialakításra kerüljenek azok belső munkafolyamatok, amelyek a hatékony működést szolgálják. FŐBB TERÜLETEK Mindennek az alapja: Az üzleti terv! Hogyan juthat egy vállalkozás finanszírozáshoz? A vállalkozás működtetése a mindennapokban. Jogi alapok. Üzlet, ahogyan érdemes. Marketing és kommunikáció. Az internet fontossága.

21 Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ 21 Ha Ön tudni akarja, hogy vállalkozása milyen finanszírozásokhoz juthat hozzá, tudni akarja, milyen pályázatokon indulhat, tudni akarja, milyen kockázatokat rejtenek meglévő biztosításai, vagy azok hiánya, olyan könyvelést szeretne, amellyel garantáltan elégedett lesz, hozzá akar jutni kintlévőségeihez, tudni akarja, hogyan növelheti hatékonyan partnerei számát a web segítségével, Millennium 10:12 Keresés telefon Millennium Vállalkozásfejlesztési Központ info@millenniumkozpont.hu weboldal cím 1024 Budapest, Margit krt. 5/A III % akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! Kedvencek Előzmény Kontaktok Gombok Hangposta

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

vállalkozásfejlesztés pénzügyi eszközökkel

vállalkozásfejlesztés pénzügyi eszközökkel vállalkozásfejlesztés pénzügyi eszközökkel K&H üzleti tippek 2015 Kovács Viktor Zoltán K&H KKV Marketing vezető 1 életciklus modell megújuló expanzió érett növekedés növekedő hanyatló induló induló vállalkozások

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenysége, vállalkozásfejlesztés A Széchenyi Programiroda feladatai Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása

Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása AZ INNOVÁCIÓRÓL A VÁLLALKOZÁSOKNAK EGYSZERŰEN 2016 www.glosz.hu IGÉNYFELMÉRÉS Milyen szolgáltatásokat kínálunk az innováció menedzsment részeként? Az innováció

Részletesebben

Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia?

Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia? INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSOK Miért érdemes technológia-transzferben gondolkoznia? Glósz és Társa Kft. 1. Magunkról: Kik vagyunk, mit tudunk, miért kerültünk ide? 2018. Glósz és Társa Kft. 2. oldal

Részletesebben

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel!

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Nagyobb támogatottság, nagyobb versenyképesség! Glósz és Társa innováció menedzsment www.glosz.hu Innováció

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) 1990- ben alakult azzal a céllal, hogy szakmai és pénzügyi támogatása révén elősegítse

Részletesebben

Vállalkozások fejlesztési tervei

Vállalkozások fejlesztési tervei Vállalkozások fejlesztési tervei A 2014-2020-as fejlesztési időszak konkrét pályázati konstrukcióinak kialakítása előtt célszerű felmérni a vállalkozások fejlesztési terveit, a tervezett forrásbevonási

Részletesebben

Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása

Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása Innováció menedzsment szolgáltatások bemutatása Az innovációról a vállalkozásoknak egyszerűen 2015 1 www.glosz.hu 2015 Milyen szolgáltatásokat kínálunk az innováció menedzsment részeként? Az innováció

Részletesebben

Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban

Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. bemutatása Tulajdonos A 2009-ben alapított Bank tulajdonosa 2010 márciusa

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

A NESsT küldetése és tevékenységei

A NESsT küldetése és tevékenységei A NESsT küldetése és tevékenységei A NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémáira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén. NESsT Portfolio

Részletesebben

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Ősze Gábor Termékfelelős, Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2015. április 16. Tevékenységünk A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Stengl Kereskedelmi és Székhely: 7632 Pécs, Júlia u. 13. IV. em. 13. Tel: 06 30 758 75 16 Fax: 06 72 520 263 Tisztelt leendő Partnerünk! Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassuk cégünket. A Stengl Kereskedelmi

Részletesebben

Balázs Árpád. 2014. május 22.

Balázs Árpád. 2014. május 22. Mesterségem címere: pénzügyi vezető Balázs Árpád 2014. május 22. Pénzügyi vezető Bevezetés Befektetési döntések Finanszírozási döntések Osztalék politikai döntések Pénzügyi kockázatok Kérdések Szereplők

Részletesebben

Amikor az önerő nem elég

Amikor az önerő nem elég Amikor az önerő nem elég Pénzintézetek által biztosított finanszírozási lehetőségek Tabák Gábor cégvezető amiről szó lesz a szolgáltatások tárgya: a fejlesztés tanácsadói szolgáltatások banki szolgáltatások

Részletesebben

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén Pályázati lehetőségek az IT területén Előadó: Nagy Tamás tanácsadó 2012. október 2. 1 AGENDA 00 Az Equinox Consulting bemutatása 01 Az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek 02 Pályázatírással

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjuk! Széchenyi István. Siba Ignác, Irányító Hatóság

Tőlünk függ minden, csak akarjuk! Széchenyi István. Siba Ignác, Irányító Hatóság Tőlünk függ minden, csak akarjuk! Széchenyi István Siba Ignác, Irányító Hatóság Új Széchenyi Terv 1. Foglalkoztatás Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés: Stratégia alkotás Kitörési pontok meghatározása

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01 Célterület kód: 580a01 Nemzetiségi hagyományok ápolása, civil szervezetek eszközbeszerzésének támogatása adottságokon alapul, vagy újszerűsége, témája miatt fontos a települések fejlődése szempontjából

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

A vidékért kezeskedünk

A vidékért kezeskedünk A vidékért kezeskedünk Sajtóbeszélgetés dr. Herczegh András 2014. november 20. Megtorpanó hitelállomány, növekvő jelentőségű hitelgarancia 165% 161% 145% 139% 125% 105% 85% 100% 105% 100% 95% 99% 92% 114%

Részletesebben

Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök. Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető

Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök. Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető Harmadik feles (ESCO) finanszírozás lehetőségek és előnyök Vámosi Gábor LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. Ügyvezető Energetikai fejlesztések jelentősége önkormányzatoknál Jelentőség: - Már rövid távon

Részletesebben

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció.

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. Mi a dimeb? A dimeb munkavédelmi szakemberek számára kifejlesztett modern technológia.

Részletesebben

Asesor Consulting Kft. Cégbemutató

Asesor Consulting Kft. Cégbemutató Asesor Consulting Kft. Cégbemutató 1/7 Tartalom Bemutatkozás... 4 Fő tevékenységi köreink... 5 Pályázati tevékenységek, tanácsadás... 5 Projektmenedzsment, pénzügyi menedzsment... 5 Közbeszerzési tanácsadás,

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient csoport 2 WTS Alliance 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Jogi tanácsadás 8 Könyvelés 9 Bérszámfejtés 10 Egyéb számviteli tanácsadás 11 Kiadványok

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP Zila László tervező-elemző Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 Tervezési

Részletesebben

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály A hazai élelmiszer-feldolgozás jelentősége Miért stratégiai ágazat a magyar élelmiszer-feldolgozás? A lakosság

Részletesebben

Magyar Könyvvizsgálói Kamara. XX. Országos Könyvvizsgálói Konferencia. Kihívások az elkövetkező 5 évben

Magyar Könyvvizsgálói Kamara. XX. Országos Könyvvizsgálói Konferencia. Kihívások az elkövetkező 5 évben Kihívások az elkövetkező 5 évben (hogyan kell módosítani a könyvvizsgálati módszertant a várható új IFRS-ek követelményeinek figyelembevételével) Új IFRS standardok - Összefoglaló Standard Mikortól hatályos?

Részletesebben

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAKOS HALLGATÓK SZÁMÁRA 2013 Figyelem!!! A szakdolgozat készítésére vonatkozó szabályokat a hallgatónak a témát kijelölő kari sajátosságok figyelembe

Részletesebben

2013.06.05. A TakarékBank. és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor. MKVK Pénz és Tőkepiaci Tagozat rendezvénye. Budapest, 2013. június 5.

2013.06.05. A TakarékBank. és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor. MKVK Pénz és Tőkepiaci Tagozat rendezvénye. Budapest, 2013. június 5. A TakarékBank és a Magyar Takarékszövetkezeti Szektor A TakarékBank tulajdonosi struktúrája megváltozott 2012. december 31. 2013. május 15. 5.07% 0.01% 3.22% 36.05% 55.65% 39.28% Takarékszövetkezetek MFB

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3.

Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3. Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3. Uniós gazdaságfejlesztés számokban 2007-2009 3-ból 2 sikeres pályázó 10 000 hazai vállalkozás

Részletesebben

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Lenkey Péter klaszter menedzser Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012 Budapest, 2012. november 21. 1 Hogyan működik

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Hosszabb távra tervező és innovatívabb családi vállalkozások? Egy empirikus vizsgálat tapasztalatai

Hosszabb távra tervező és innovatívabb családi vállalkozások? Egy empirikus vizsgálat tapasztalatai Hosszabb távra tervező és innovatívabb családi vállalkozások? Egy empirikus vizsgálat tapasztalatai Dr. Dőry Tibor Tanszékvezető, egyetemi docens XXV. Nemzeti Minőségügyi Konferencia Balatonalmádi, 2018.

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

Innováció menedzsment szolgáltatásaink Szolgáltatási térkép #07. Tudástár 2018/ Glósz és Társa Kft.

Innováció menedzsment szolgáltatásaink Szolgáltatási térkép #07. Tudástár 2018/ Glósz és Társa Kft. Innováció menedzsment szolgáltatásaink Szolgáltatási térkép #07 Tudástár 2018/03 2018 Glósz és Társa Kft. Milyen szolgáltatásokat kínálunk az innováció menedzsment részeként? Glósz és Társa Innováció Menedzsment

Részletesebben

Tanácsadás a változások korában A készpénz az úr! Fekete Miklós 2009. március 12.

Tanácsadás a változások korában A készpénz az úr! Fekete Miklós 2009. március 12. Tanácsadás a változások korában A készpénz az úr! Fekete Miklós 2009. március 12. Joe Bamford A JCB alapítója: Őszintén szólva nem kívánom a gyors fellendülést. Azt szeretném, hogy ez az egész addig tartson,

Részletesebben

Előterjesztés. A Képviselő-testület 2013. október 10-i ülésére. Intézkedési Terv az Állami Számvevőszék ellenőrzésének megállapításaira

Előterjesztés. A Képviselő-testület 2013. október 10-i ülésére. Intézkedési Terv az Állami Számvevőszék ellenőrzésének megállapításaira Előterjesztés A Képviselő-testület 2013. október 10-i ülésére Intézkedési Terv az Állami Számvevőszék ellenőrzésének megállapításaira Tisztelt Képviselő-testület! Az Állami Számvevőszék 2013. évi jelentését

Részletesebben

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia 2020-ig Stratégiai célkitűzések a vidéki munkahelyek

Részletesebben

Országos Roadshow Mikro-, Kis-, és. részére. 2009. ősz. Bátora László, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Tatabánya 2009. November 5.

Országos Roadshow Mikro-, Kis-, és. részére. 2009. ősz. Bátora László, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Tatabánya 2009. November 5. Országos Roadshow Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások részére 2009. ősz Bátora László, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Tatabánya 2009. November 5. Kkv-k finanszírozási problémái Mo-n Hitelpiac Magyarországi

Részletesebben

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait)

(az adatok ezer forintban értendők) *(a konszolidált táblázatok alatt minden esetben dőlt betűvel tüntettük fel a társaság nem konszolidált számait) TR 2014 Szöveges magyarázat a 2014. üzleti évhez: Társaságunk a 2014. év során tőkeerejének növelését tűzte ki fő prioritásként. A kiemelt célok között szerepelt a korábbi bankhitelek saját forrásokkal

Részletesebben

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében AJÁNLAT 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária

Részletesebben

Cégünkről. levélcím 1300 Budapest, Pf. 130. telefon 06/1 999 1110 fax 06/1 999 7990 email info@eurodebtcollection.hu web www.eurodebtcollection.

Cégünkről. levélcím 1300 Budapest, Pf. 130. telefon 06/1 999 1110 fax 06/1 999 7990 email info@eurodebtcollection.hu web www.eurodebtcollection. Cégünkről Cégünk alapító tagjai, több mint nyolc éve foglalkoznak követeléskezelési folyamatok kidolgozásával, jogi eljárások előkészítésével és lebonyolításával. Ez a tapasztalat tette lehetővé, egy teljesen

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP )

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP ) 6720 Szeged, Arany J. u. 7. VI. em. 601.; +36(62) 424-361; iroda@nariz.hu; www.nariz.hu A pályázat célja Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1-16) Kiemelt iparágakban

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK. Unio Tender Europa Kft.

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK. Unio Tender Europa Kft. PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Unio Tender Europa Kft. Miről lesz szó? I. Általános szabályok az ÚSZT vállalkozásfejlesztési pályázataira vonatkozóan II. III. IV. Célok, tények az ÚSZT-ről Jelenleg nyitva álló

Részletesebben

% M.o. 42,0 18,1 15,4 75,6 24,4 EU-27 20,9 18,9 17,8 57,6 42,4. M.o. 20,2 15,6 17,6 53,4 46,6. (ezer euro/fogl.) M.o. 48,1 86,0 114,1 70,7 190,6

% M.o. 42,0 18,1 15,4 75,6 24,4 EU-27 20,9 18,9 17,8 57,6 42,4. M.o. 20,2 15,6 17,6 53,4 46,6. (ezer euro/fogl.) M.o. 48,1 86,0 114,1 70,7 190,6 KKV-k jelene és jövője: a versenyképesség megőrzésének lehetőségei Dr. Parragh Bianka Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézet A KKV-szektor főbb jellemzői A mikro-, kis-

Részletesebben

START Tőkegarancia Zrt.

START Tőkegarancia Zrt. START Tőkegarancia Zrt. ÚJ TERMÉK A KKV-K SZÁMÁRA EU-S TÁMOGATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉRE Az értékteremtő befektetés garanciája Szakmai Nap - 2007. június 26. Pályázati források a KKV-k részére

Részletesebben

Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ. StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013.

Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ. StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013. Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013. 1 koncepció meghatározza, hogy kiknek mit ad el, és hogyan teremt ebből pénzt a vállalkozás. StartUP Vállalkozásindítás

Részletesebben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben Késmárki Szoftverfejlesztő Kft Budapest, Cházár András utca 18. Tel.: +36 (1) 794-9199 Mobil: +36 (20) 319-0612 Web: www.kesmarki.com Az Indecs rendszer Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Részletesebben

Széchenyi Kártya Program

Széchenyi Kártya Program Széchenyi Kártya Program Hat hiteltermék minden eddiginél alacsonyabb kamattal, melyek közül biztosan talál vállalkozása céljainak megfelelőt: 1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2. Széchenyi Forgóeszköz

Részletesebben

A vállalkozások pénzügyi döntései

A vállalkozások pénzügyi döntései A vállalkozások pénzügyi döntései A pénzügyi döntések tartalma A pénzügyi döntések típusai A döntés tárgya szerint A döntések időtartama szerint A pénzügyi döntések célja Az irányítás és tulajdonlás különválasztása

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál

Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál Harmadik feles finanszírozás jelentősége és lehetőségei energetikai beruházásoknál II. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap Nyíregyháza 2011. május 19. Dr. Grabner Péter osztályvezető Villamos Energia

Részletesebben

Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály

Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály Mezőkovácsháza 2010. szeptember 8. Előadás tartalma Vállalkozások finanszírozási

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

CIG PANNÓNIA ELSŐ MAGYAR ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT.

CIG PANNÓNIA ELSŐ MAGYAR ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. CIG PANNÓNIA ELSŐ MAGYAR ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. NEGYEDÉVES TÁJÉKOZTATÓ 2014. ELSŐ NEGYEDÉV 2014. május 15. 1. Összefoglaló Jelen tájékoztató célja, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító

Részletesebben

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása

Részletesebben

A kamarai hálózat szerepe a KKV-k sikeres forráslehívásának támogatásában a 2014-2020- as programozási időszakban

A kamarai hálózat szerepe a KKV-k sikeres forráslehívásának támogatásában a 2014-2020- as programozási időszakban A kamarai hálózat szerepe a KKV-k sikeres forráslehívásának támogatásában a 2014-2020- as programozási időszakban Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna CSMKIK titkár Kamara szerepe köztestületi funkció, kamarai

Részletesebben

Hatékonyságnövelő program

Hatékonyságnövelő program Hatékonyságnövelő program LARSKOL Tanácsadók 1165 BUDAPEST, FARKASFA U. 21. +3620 931 7979 +3620 329 2651 email: info@larskol.hu web: www.larskol.hu Hatékonyságnövelés - költségcsökkentés A gazdasági környezet

Részletesebben

Szabóné Dr. Veres Tünde

Szabóné Dr. Veres Tünde Szabóné Dr. Veres Tünde 15.09.04. A transzferár rendszer, mint vállalat vezetési eszköz megítélése Kérdőíves kutatási eredmények A transzferár dokumentáció üzleti információi A dokumentáció tartalmának

Részletesebben

Fiatalok vállalkozó válásának támogatása a Közép-Magyarország Régióban Sajtótájékoztató 2014. március 6. Budapest

Fiatalok vállalkozó válásának támogatása a Közép-Magyarország Régióban Sajtótájékoztató 2014. március 6. Budapest Fiatalok vállalkozó válásának támogatása a Közép-Magyarország Régióban Sajtótájékoztató 2014. március 6. Budapest Horváth László Ügyvezető igazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Köszöntő

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztés Békés megyében. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Vállalkozásfejlesztés Békés megyében. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Vállalkozásfejlesztés Békés megyében Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Tájékoztató előadás Vállalkozásfejlesztési lehetőségek Téma: Széchenyi hitelek, vállalkozás

Részletesebben

INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS. FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5.

INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS. FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5. INNOVÁCIÓS KLUB PÓDIUMBESZÉLGETÉS FATÉR MÁRTA Technológia- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda K+F projektvezető Székesfehérvár, 2012. április 5. Technológiai- és Tudástranszfer Szolgáltató Iroda Mi a

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg:

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: Marketing menedzser Projekt munkatárs Műszaki munkatárs Pozíciókat érintő háttérinformációk 1 oldal 2 oldal 3 oldal 4-5 oldal Marketing

Részletesebben

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2.

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. VELÜNK - ÖNÖKÉRT! 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. CÉLOK KIK VAGYUNK? Célunk, hogy a vállalkozások, illetve a szervezetek számára teljes körű, magas színvonalú pénzügyi adminisztratív szolgáltatásokat nyújtsunk.

Részletesebben

Mert, ha meg tudod érinteni az emberek szívét, akkor nincs határ Steve Jobs Apple. Magyar Üzletviteli Mentor Központ

Mert, ha meg tudod érinteni az emberek szívét, akkor nincs határ Steve Jobs Apple. Magyar Üzletviteli Mentor Központ Mert, ha meg tudod érinteni az emberek szívét, akkor nincs határ Steve Jobs Apple Magyar Üzletviteli Mentor Központ Az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája Az Európai Unió működéséről szóló szerződés

Részletesebben

A KKV szektor exportlehetőségei - hasznos tanácsok a banki szakértő szemével

A KKV szektor exportlehetőségei - hasznos tanácsok a banki szakértő szemével A KKV szektor exportlehetőségei - hasznos tanácsok a banki szakértő szemével Fetter István Kereskedelemfinanszírozás, Önkormányzati és EU Szolgáltatások vezető +36-70-778-6331; +36-1-423-1840 fetter.istvan@cib.hu

Részletesebben

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás intézményrendszere NGM IRÁNYÍTÓ

Részletesebben

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A 2016 2019. ÉVEKRE Szentendre Város Önkormányzat egyik alapvető célja, hogy biztosítsa a település működőképességét a kötelező és az önként

Részletesebben

Allianz Hungária Zrt.

Allianz Hungária Zrt. Allianz Hungária Zrt. Éves jelentés 28 Éves jelentés 28 A fõbb mutatószámok alakulása Allianz Hungária Zrt. 26 26 millió Változás % 27 27 millió Változás % 28 28 millió Bruttó díjbevétel Bruttó kárkifizetés

Részletesebben

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program

KKV vezetési és szervezetfejlesztési program A SZERVEZETI TUDATOSSÁG KITERJESZTÉSE Olyan támogatott (díjmentes) fejlesztési programot kínálunk 30 kis- és középvállalkozás számára, amelyben most a költségek helyett a tartalmakra fókuszálhatnak! Résztvevőként

Részletesebben

Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van!

Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van! Szeretné megmenteni a tartozással terhelt cégét? (3. rész) Válság van! Tisztelt Cégtulajdonos! Bizonyára Ön is tudja, legalábbis érzékelte, hogy a piac lelassult, nehezebbé vált a tőkebevonás és az adózás

Részletesebben

fős vállalkozások

fős vállalkozások ISMERTETŐ 50-250 fős vállalkozások részére DÍJMENTES INNOVÁCIÓMENEDZSMENT ÁTVILÁGÍTÁST TARTALMAZ! 2016. 10.01-2016.12.06. közötti megrendelésekre. Sikeres kis- és középvállalkozó ügyfeleink kihívásai Növekedés

Részletesebben

H.D.Napfény Kft. marketingterve

H.D.Napfény Kft. marketingterve H.D.Napfény Kft. marketingterve Egy 10 milliós ország és egy 15 milliós nemzet. Budapest - Magyarország fővárosa. 2014-at írunk. Az ország gazdasága folyamatosan változik. Magyarország teljes mértékben

Részletesebben

Kockázati tényezők a vállalati adózásban. 2010. szeptember

Kockázati tényezők a vállalati adózásban. 2010. szeptember Kockázati tényezők a vállalati adózásban 2010. szeptember Tartalom A téma aktualitása Adózási kockázatok a vállalati működésben Típusterületek Az adókockázatok aktualitását eredményező külső körülmények

Részletesebben

AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK. Pénzügy - Számvitel szak részére (2012/13. Tanévre)

AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK. Pénzügy - Számvitel szak részére (2012/13. Tanévre) AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK Pénzügy - Számvitel szak részére (2012/13. Tanévre) Közgazdasági, Pénzügyi és Menedzsment Tanszék: Detkiné Viola Erzsébet főiskolai docens 1. Digitális pénzügyek. Hagyományos

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

Biztosíthatjuk, megszolgáljuk bizalmát.

Biztosíthatjuk, megszolgáljuk bizalmát. Biztosíthatjuk, megszolgáljuk bizalmát. www.nmediator.hu Könyvelők, könyvvizsgálók szerepe a vállalatvezetők támogatásában Egy vállalkozás kockázatai Vezetői kockázatok és felelősség Könyvelői, könyvvizsgálói

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens A Regionális Innovációs Ügynökségként működő, innovációs fejlesztésekkel és projektek menedzsmentjével foglalkozó Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Gazdasági

Részletesebben

Üzleti tervezés. Kis- és középvállalkozások. Anyagi és pénzügyi folyamatok. Ügyvezetés I. és II. Értékesítés. Beszerzés 8. Raktár 7.

Üzleti tervezés. Kis- és középvállalkozások. Anyagi és pénzügyi folyamatok. Ügyvezetés I. és II. Értékesítés. Beszerzés 8. Raktár 7. Kis- és középvállalkozások Ügyvezetés I. és II. Kis- és középvállalkozások I-II. 1 Üzleti tervezés Kis- és középvállalkozások I-II. 2 Anyagi és pénzügyi folyamatok 3 Értékesítés 6 1 Beszerzés 8 Szállító

Részletesebben

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok!

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok! INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSOK Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Glósz és Társa Kft. 2018. gllosjsjdsj tudasrfs 1 1. kérdés Van nálunk egyáltalán kutatás-fejlesztés? 2018. Glósz és Társa Kft.

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi

Részletesebben

NYUGAT-PANNON REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT. Az MFB és az RFH Csoport Tagja

NYUGAT-PANNON REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT. Az MFB és az RFH Csoport Tagja NYUGAT-PANNON REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ZRT. Az MFB és az RFH Csoport Tagja A Regionális Fejlesztési Holding Csoport A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TÁRSASÁGOK alapítását elsőként egy 1992. évi kormányhatározat

Részletesebben

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása 2016 1 www.glosz.hu www.innovacio-menedzsment.hu 2016 Az innováció menedzsment, MILYEN A SIKERES INNOVÁCIÓ ÜZLETI SZEMPONTBÓL? 2 2016 A MISZTIKUS 7-ES SZÁM 1. Valós piaci igényt szolgál ki 2. Igazodik

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljai 1. Foglalkoztatás dinamikus növelése Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés Stratégia alkotás Kitörési pontok

Részletesebben

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Főbb stratégiai célok

Részletesebben

Vezetői számvitel / Controlling II. előadás. Controlling rendszer kialakítása Controlling részrendszerek A controller

Vezetői számvitel / Controlling II. előadás. Controlling rendszer kialakítása Controlling részrendszerek A controller Vezetői számvitel / Controlling II. előadás Controlling rendszer kialakítása Controlling részrendszerek A controller I. A controlling rendszer kialakítását befolyásoló tényezők A controlling rendszer kialakítását

Részletesebben

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben