Tájékoztató a követeléskezelési tevékenységről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a követeléskezelési tevékenységről"

Átírás

1 Tájékoztató a követeléskezelési tevékenységről Tisztelt Ügyfelünk! A (továbbiakban, vagy Takarékszövetkezet) jelen ügyféltájékoztatójának a célja, hogy segítséget nyújtson a fizetést könnyítő konstrukciók igénybevételéhez és a követeléskezelési folyamatokhoz. A Takarékszövetkezet adatai: Takarékszövetkezet neve: Székhelye: 9023 Győr, Bartók Béla utca 2-4. Cégjegyzékszám: Cg Bevezető: Az ügyfelek számára fizetési nehézség esetére Takarékszövetkezetünk a jelen tájékoztató szerint fizetéskönnyítési, illetve átütemezési lehetőségeket biztosít. Tekintettel arra, hogy a fizetési nehézségek kezelésére az ügyfelek jelenlegi és várható jövedelmi viszonyai és egyéb körülmények alapján mindig egyedileg lehet megtalálni a legalkalmasabb - mind az ügyfél, mind a Takarékszövetkezet számára is megfelelő - megoldást, fontos, hogy ügyfeleink mielőbb jelezzék Takarékszövetkezetünknek a felmerült problémát. Szeretnénk tájékoztatni ügyfeleinket, hogy Takarékszövetkezetnek sem elsődleges érdeke a fizetési késedelem miatt a kölcsönszerződés felmondása és a követelés érvényesítésének esetleges jogi útra terelése. Amennyiben fizetési kötelezettségét nem tudja teljes mértékben teljesíteni, annak érdekében, hogy mielőbb közös megoldást találhassunk, kérjük, érdeklődjön a fizetési könnyítési lehetőségek további részleteiről Kirendeltségeinken, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre (Kirendeltségeink nyitvatartásáról és elérhetőségeiről honlapunkon, a www. nyugattakarek.hu oldalon talál információt.).

2 2. Fizetéskönnyítési lehetőségek a Takarékszövetkezetnél Fizetéskönnyítésre vonatkozó kérelmet Ügyfeleinknek írásban kell benyújtaniuk Takarékszövetkezetünkhöz a hitelt kezelő Kirendeltségen. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelem benyújtása önmagában nem jelent automatikus jóváhagyást, Takarékszövetkezetünk az egyedi elbírálás jogát minden esetben fenntartja, mely során a hitelezhetőségre vonatkozó jogszabályi előírásokat is figyelembe veszi. A Takarékszövetkezetnek az Ügyfél teherviselő képességének megvizsgálásához alapvetően a következő dokumentumokra van szüksége (adósminősítési adatlap, munkáltatói és egyéb igazolások). A fizetéskönnyítő áthidaló megoldások igénybevételére Takarékszövetkezetünk - az áthidaló megoldástól függően - az ügylettel érintett valamennyi személlyel kötött megfelelő megállapodás, szerződésmódosítás vagy tájékoztatás mellett biztosít lehetőséget. Amennyiben a kölcsönszerződés eredetileg közokiratban jött létre vagy arról közokiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat megtételére került sor, a szerződés módosítása közokiratban történik, melynek közjegyző felé fizetendő díja az Ügyfelet terheli Áthidaló megoldások a Takarékszövetkezetnél: Futamidő hosszabbítás (prolongáció): A hitel futamidejének hosszabbításával csökkenthető a havi törlesztő részlet. Fontos tudni, hogy ezáltal az eredeti lejárathoz képest hosszabb ideig áll majd fenn a tartozás és így a teljes futamidő alatt összességében nagyobb kamat költsége keletkezik az ügyfélnek változatlan kamatmértéket feltételezve. A futamidő hosszabbítása nem arányos mértékben csökkenti a fizetendő törlesztés összegét, tekintettel arra, hogy hosszabb időn keresztül áll majd fenn kamatfizetési kötelezettség. Törlesztő részlet csökkentése átmeneti időszakban: Átmeneti fizetési probléma esetén az adott átmeneti időszakban esedékessé váló törlesztő részletek helyett csökkentett összegű havi törlesztő részlet kerül megállapításra. Az átmeneti időszak lejártát követően az eredeti futamidő, az aktuális, még fennálló tőketartozás és az érvényes hiteldíjak alapján új törlesztő részlet kerül megállapításra, mely magasabb lehet az eredeti törlesztő részletnél. Törlesztő részlet csökkentése futamidő hosszabbítással kombinálva (átstrukturálás): A törlesztő részlet csökkentésénél leírt lehetőségek kombinálhatók a

3 futamidő meghosszabbításával. A törlesztés csökkentés átmeneti időtartamának lejártát követően az új törlesztő részlet megállapítása során az aktuális, még fennálló tőketartozás és az érvényes hiteldíjak mellett a meghosszabbított futamidőt veszi figyelembe a Takarékszövetkezet, így a jövőbeni havi törlesztő részletek is csökkenthetők. Ebben az esetben is mérlegelni kell, hogy a teljes futamidőre vetítve az összes megfizetendő kamat nagyobb összegű lehet. Részletfizetés: A már esedékessé vált, de meg nem fizetett törlesztő részletekre a Takarékszövetkezet részletfizetést engedélyezhet. A részletfizetés során a tartozások összegét részletekben, a havonta esedékes törlesztő részletekkel együtt kell megfizetni. A teljes rendezés napjáig a Takarékszövetkezet a lejárt tartozás után késedelmi kamatot számít fel. Tőketörlesztés felfüggesztése kamatfizetés fenntartása mellett: Átmeneti fizetési probléma esetén az adott átmeneti időszakban esedékessé váló kamatfizetés fenntartása mellett a tőkefizetés elhalasztására ad Takarékszövetkezetünk lehetőséget. Lejárt tartozás tőkésítése: Erre vonatkozó megállapodás esetén az eddig felhalmozódott lejárt tartozást a Takarékszövetkezet tőkésíti, így a megállapodásig felhalmozódott lejárt tartozás és a késedelmi kamat megszűnik, az Ügyfél által teljesített befizetések pedig újra, a már módosított törlesztőrészlettel folytatódnak. A fedezetül szolgáló ingatlan értékesítése, az ingatlan cseréje: Nem megoldható fizetési nehézségek esetén előfordulhat, hogy a tartozás rendezése érdekében a fedezetül szolgáló ingatlan értékesítése vagy kisebb értékűre cserélése válik szükségessé. Az ingatlan Takarékszövetkezetünkkel együtt való értékesítése lehetőséget nyújt a piaci áron való eladásra, valamint elkerülhetővé teszi az esetleges végrehajtási költségek felszámítását. Ebben az esetben az ingatlan vételára, vagy az ingatlan cseréjéből keletkező különbözet a kölcsönbe kerül betörlesztésre. A Takarékszövetkezet az Adós által kért áthidaló megoldás alkalmazási lehetőségének vizsgálatát követően tájékoztatja az Adóst arról, hogy megfelel-e a kért, illetve esetlegesen egyéb lehetséges konstrukciók igénybevételi feltételeinek, illetve az állami áthidaló programokról ad információt.

4 3. Késedelmes teljesítéshez kapcsolódó következmények: Nemfizetés esetén az Adós(ok) tartozása folyamatosan növekszik, minél hosszabb idő telik el, annál magasabb lesz a tartozás összege és annál nagyobb anyagi teherrel jár majd a teljes tartozás megfizetése. Késedelmi kamat felszámítása: a hátralékos tartozás után Takarékszövetkezetünk késedelmi kamatot számít fel a szerződésben, illetve a mindenkori aktuális Hirdetményben meghatározott mértékben. A késedelmi kamat összegével naponta emelkedik a tartozás összege. A nem szerződésszerű teljesítés miatti intézkedések díjai: a nem szerződésszerű teljesítés miatt a követeléskezelés során felmerülő egyes költségeinek megtérülése céljából a Takarékszövetkezet a szükségessé váló intézkedésekre tekintettel a mindenkori aktuális Hirdetményben meghatározott díjakat számítja fel. A hátralékos tartozás, valamint az Adós(ok) adatainak átadása a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) részére: Takarékszövetkezetünk törvényi kötelezettségének eleget téve a hátralékos tartozás, valamint az Adós(ok) adatait a törvényi feltételek bekövetkezése esetén köteles átadni a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, ha a lejárt és meg nem fizetett tartozás összege meghaladja a késedelembe esés időpontjában érvényes legkisebb összegű havi minimálbért, és ezen minimálbér összeget meghaladó késedelem folyamatosan, több, mint kilencven napon keresztül fennállt. A KHR-ben rögzített adatok a bejelentésük időpontjától 10 évig más hitelező részére is átadhatók lehetnek, amennyiben Ön további hitelt szeretne bármely pénzintézetnél felvenni. A fentiek következtében Ön nem, vagy csak szigorúbb feltételekkel kaphat hitelt, amíg a KHR nyilvántartásában szerepel. A fizetési meghagyás és / vagy peres eljárás, valamint a végrehajtási eljárás során felmerülő díjak és költségek megfizetésének kötelezettsége az Adósokat terheli. Az Adóst terhelő további költségek merülhetnek fel pl. értékbecslés szükségessége esetén, vagy a követeléskezelés során igénybe vett ügyvédi közreműködés esetén. Jelzálogkölcsön esetén, amennyiben a zálogtárgy értékesítéséből befolyt összeg nem fedezi a teljes tartozást, akkor az adósnak további fizetési kötelezettsége áll fenn Takarékszövetkezetünkkel szemben.

5 A késedelmi kamatok mértékéről, a követeléskezelés során felszámolt díjakról és költségekről részletes tájékoztatást a Takarékszövetkezet Hirdetményei tartalmaznak. 4. A problémás ügyfelek kezelése Amennyiben az Ügyfél a hitel/kölcsönszerződés szerinti fizetési kötelezettségének nem, vagy késedelmesen tesz eleget, akkor az adott ügylet kezelése átkerül a Takarékszövetkezet követeléskezelési osztályához a hátralékos tartozás mielőbbi rendezésének érdekében. A követeléskezelési osztály az alábbiak szerint jár el a követelése érvényesítése érdekében: A követeléskezelő az első fizetési felszólítást a hitel/kölcsönanyag Kirendeltségtől történő központi kezelésre történő átvételét követő 10 napon belül küldi ki ajánlott, tértivevényes levél formájában a hitel/kölcsönügyletben szereplő valamennyi adósnak, adóstársnak, kezesnek és zálogkötelezettnek. A követeléskezelő a fizetési felszólításban 15 napot ad az ügyfeleknek hátralékuk megfizetésére. Amennyiben az adós gazdasági társaság, akkor már az első fizetési felszólításban figyelmeztetni kell a nemfizetés esetén alkalmazható jogkövetkezményről, vagyis a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény 27. (2) bekezdés a) pontja alapján megindítható felszámolási eljárásról. A követeléskezelők röviden tájékoztatják az Ügyfeleket a Takarékszövetkezetnél igénybe vehető áthidaló megoldásokról, továbbá felhívják figyelmüket a követelésérvényesítési eljárások költségeire, melyek megfizetése szintén az Ügyfeleket terheli. Amennyiben a megadott határidőn belül az ügyfél nem rendezi a tartozását, nem történik az ügyféllel semmilyen megállapodás, akkor a követeléskezelő egy újabb, úgynevezett utolsó fizetési felszólító levelet küld adósnak, adóstársnak, kezesnek és fedezetet biztosítóknak egyaránt ajánlott tértivevényes levél formájában, melyben 15 napos határidőt biztosít a tartozás rendezésére. Amennyiben továbbra sem történik meg a tartozás rendezése a megadott 15 napos határidőn belül, úgy a követeléskezelők elsőként a szerződésekben foglalt biztosítékok érvényesítésével próbálják meg behajtani a hátralékos tartozást és amennyiben ez sem vezetne eredményre, úgy a még nem lejárt tartozás esetén a követeléskezelők előterjesztése alapján a kompetencia rend szerinti megfelelő fórum a kölcsön felmondásáról dönthet.

6 Amennyiben felmondás esetén adós a tartozást nem rendezi a 8 napos határidőn belül, illetve lejárt tartozás esetén az utolsó felszólítást követő 15 napon belül, úgy a követeléskezelők automatikusan benyújtják a fizetési meghagyásra vonatkozó igényét a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elektronikus rendszerén keresztül. A fizetési meghagyás jogerőssé válása után a közjegyző a MOKK elektronikus rendszerén keresztül megküldi a jogerős fizetési meghagyást a Takarékszövetkezet részére, majd ez alapján kell a végrehajtási eljárást kezdeményezni. A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) szóló évi CXXII. törvényben meghatározott adatokat a követeléskezelők továbbítani kötelesek a Központi Hitelinformációs Rendszer felé, amennyiben a törvényi feltételek fennállnak. A Takarékszövetkezetnél lévő egyéb szerződéseit felmondhatja az Ügyfélnek a hitel/ kölcsönszerződés megszegésére hivatkozással (pl. bankszámla hitelkeret letiltása). Jelzáloghitel esetén a jelzálogszerződés szerint együttműködik a zálogkötelezettel a zálogtárgy (ingatlan / ingó) végrehajtáson kívüli értékesítésében. A Takarékszövetkezet érvényesítheti a biztosítéki jogait (pl. óvadék igénybevétele, kezesség beváltása, kezes felszólítása, zálogjog, stb). Felhívjuk a figyelmet, hogy a kényszereljárások során (fmh, végrehajtási eljárás, felszámolás, peres eljárás, stb.) során további költségek merülhetnek fel, melyek megfizetése szintén az Adós(oka)t fogja terhelni. A Takarékszövetkezet az igényérvényesítésre rendelkezésre álló eszközöket fokozatosan alkalmazza, azok közül az ügylet sajátosságai alapján, így különösen a követelés nagyságára, fedezettségére, az adós együttműködési hajlandóságára, az adós teherviselő képességére, az arányosság elvére és a Takarékszövetkezet megtérüléshez fűződő méltányos üzleti érdekeire figyelemmel választja ki a megteendő lépéseket. 5. A hátralékos tartozás kiegyenlítésének elszámolási sorrendjére vonatkozó szabályok: Késedelmes tartozás esetén történő befizetések elszámolása amennyiben a Takarékszövetkezet az Ügyféllel kötött szerződésben ettől eltérően nem rendelkezik a következőképpen alakul:

7 hitelezői költségek (pl. felszólító levél díja), ezt követően a késedelmi kamat és ügyleti kamat, és amennyiben marad, akkor a fennmaradó rész a késedelmes tőketartozásra. Amennyiben a követelés megtérülésére végrehajtás útján kerül sor, a végrehajtási költségek kerülnek először levonásra az Adóstól befolyt összegekből, így a Takarékszövetkezetnél fennálló tartozás csak az ezt meghaladó összeggel csökkenhet.

Ügyféltájékoztató II. a Pannon Takarék Bank Zrt. fizetési nehézségek esetére kínált áthidaló megoldásainak hatásairól

Ügyféltájékoztató II. a Pannon Takarék Bank Zrt. fizetési nehézségek esetére kínált áthidaló megoldásainak hatásairól ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ ÁTHIDALÓ MEGOLDÁSOKRÓL SZÁMPÉLDÁKKAL A Pannon Takarék Bank Zrt. fizetési nehézségek esetére kínált áthidaló megoldásai hatásainak számszerű bemutatása Bevezető: A lakossági ügyfelek számára

Részletesebben

Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról

Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról Tájékoztató A fizetési nehézségekkel küzdő adósok részére a rendelkezésre álló áthidaló megoldásokról Tisztelt Ügyfelünk! A Takarékszövetkezet, figyelemmel a Magatartási Kódexben vállalt kötelezettségeire,

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A KÖNYVELÉSI SORRENDRŐL és a kapcsolódó késedelmes napszámról Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztató általános információkat tartalmaz, mely teljes körűen, a jelzáloggal fedezett,

Részletesebben

Követeléskezelés menete

Követeléskezelés menete Követeléskezelés menete 2016.08.01. Sor szá m Esemény Időpontok/egyéb lépések Tájékoztatá s jellege 1 fizetési késedelembe Késedelembe esést követő azonnal, de legkésőbb 3 munkanapon 2 fizetési késedelembe

Részletesebben

1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról

1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról 1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról A Hartai Takarékszövetkezet kiemelten a fizetési nehézségekkel küzdő, a takarékszövetkezettel együttműködő

Részletesebben

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Érvényes: 2013. május 1-jétől Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. fogyasztónak

Részletesebben

Minden esetben egy példahitellel szemléltetjük a törlesztőrészletek rövid- és hosszútávon történő módosulását.

Minden esetben egy példahitellel szemléltetjük a törlesztőrészletek rövid- és hosszútávon történő módosulását. ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MKB Bank fizetést könnyítő konstrukciói fizetési nehézségekkel küzdő illetve tartósan nem teljesítő ügyfelek részére Érvényes: 2015. május 28-tól Az MKB Bank felelősen eljáró hitelezőként

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MKB Bank fizetést könnyítő konstrukciói fizetési nehézségekkel küzdő illetve átmenetileg nem teljesítő ügyfelek részére

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MKB Bank fizetést könnyítő konstrukciói fizetési nehézségekkel küzdő illetve átmenetileg nem teljesítő ügyfelek részére ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MKB Bank fizetést könnyítő konstrukciói fizetési nehézségekkel küzdő illetve átmenetileg nem teljesítő ügyfelek részére Érvényes: 2016. április 25-től Az MKB Bank felelősen eljáró hitelezőként

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre HITEL HIRDETMÉNY 1 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre 1 Tartalom 1. Fogalomtár...3 2. Rulírozó-, és folyószámlahitel (VRULIROZÓ; VFOLYÓSZLA)...5 3. Rövid lejáratú hitel (éven belüli) (FORGÓÉBEL1;

Részletesebben

Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig

Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig Tájékoztató a követeléskezelés folyamatáról a kölcsönszerződés felmondásáig A Takarékbank Zrt. (székhely: 1124 Budapest, Németvölgyi út 97., a továbbiakban Takarékbank) prudens működésének megfelelően,

Részletesebben

EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT.

EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT. EOS KSI MAGYARORSZÁG INKASSZÓ KFT. KÖVETELÉSEK ÖNKÉNTES TELJESÍTÉSE ELMARADÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI (ügyfél-tájékozató) Mit tegyünk fizetési késedelem esetén? Fizetési késedelem esetén a legfontosabb, hogy

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2018. szeptember 03 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10)

Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön (OTK 10) Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2017. szeptember 01 -tól/től visszavonásig Korábban értékesített Három vagy többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása mellett nyújtott lakáscélú kölcsön

Részletesebben

Hirdetmény Lakossági hitelek Hatályos: április 1-től

Hirdetmény Lakossági hitelek Hatályos: április 1-től 6328 DUNAPATAJ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET Hirdetmény Lakossági hitelek Hatályos: 2012. április 1-től A Teljes Hiteldíj Mutató meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok (83/2010.sz.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Bruttó kamat* Kamattámogatás 4,8810% 0,0000% 4,8810%

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Bruttó kamat* Kamattámogatás 4,8810% 0,0000% 4,8810% H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ FORINT ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ KAMATTÁMOGATÁSOS KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2015.01.05-től KAMATTÁMOGATOTT HITEL 134/2009. (VI.23) Kormányrendelet

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

. ERSTE BANK HUNGARY ZRT

. ERSTE BANK HUNGARY ZRT TÁJÉKOZTATÓ FIZETÉSI NEHÉZSÉGEK KEZELÉSÉRŐL JELZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT ÜGYLETEK ESETÉN A jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések, felügyeleti ajánlások, az Üzletszabályzatunk és Hirdetményeink alapján

Részletesebben

Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan

Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Futamidő Jövedelem alapú hitel esetén Egyéb esetben 5-40 év 5-30 év Termékjellemzők 1.a. BG GO lakásvásárlási,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás. Bruttó kamat* Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás. Bruttó kamat* Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ FORINT ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ KAMATTÁMOGATÁSOS KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2015.08.01-től KAMATTÁMOGATOTT HITEL 134/2009. (VI.23) Kormányrendelet

Részletesebben

A BG Magyarország Lízing Zrt. meglévő portfoliójában lévő elszámolással és forintosítással* érintett termékek HIRDETMÉNYE

A BG Magyarország Lízing Zrt. meglévő portfoliójában lévő elszámolással és forintosítással* érintett termékek HIRDETMÉNYE Hatályos: 2015. július 8-tól visszavonásig 1 A BG Magyarország Lízing Zrt. meglévő portfoliójában lévő elszámolással és forintosítással* érintett termékek HIRDETMÉNYE 1 Lakáslízing Kamatláb = Referencia

Részletesebben

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 25,59-25,99 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva)

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 25,59-25,99 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) Ügyleti kamat évi Éven belül: Éven túl: Egyszeri KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A KISKUN Takarékszövetkezetnél alkalmazott lakossági forint hitelek kondícióiról Érvényes: 2014. július 10. napjától

Részletesebben

max Ft Kedvezmény (CSOK) az előtörlesztési megbízás benyújtásakor az átutalási megbízás benyújtásakor

max Ft Kedvezmény (CSOK) az előtörlesztési megbízás benyújtásakor az átutalási megbízás benyújtásakor 16/2016. és 17/2016. Korm. rendelet 1,5 % szerinti Családi Otthonteremtési max. 30.000 Ft Kedvezmény (CSOK) bírálati (bonyolítási) díj 12/2001. (I.31.) Korm. rendelet szerinti akadálymentesítési támogatást

Részletesebben

Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára

Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára Hasznos információk fizetési nehézséggel rendelkező ügyfelek számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 14/2012. (XII.13.) számú - a követeléskezelők számára a követeléskezelési gyakorlatuk

Részletesebben

HIRDETMÉNY ÉS KONDÍCIÓS LISTA

HIRDETMÉNY ÉS KONDÍCIÓS LISTA HIRDETMÉNY ÉS KONDÍCIÓS LISTA DÍJ- ÉS KÖLTSÉGTÉTELEK A Takarékszövetkezet hitelezési szolgáltatásaiért felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE Érvényes:

Részletesebben

EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT.

EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT. EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZRT. KÖVETELÉSEK ÖNKÉNTES TELJESÍTÉSE ELMARADÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI (ügyfél-tájékozató) Mit tegyünk fizetési késedelem esetén? Fizetési késedelem esetén a legfontosabb, hogy mielőbb

Részletesebben

Lakossági hitelek. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től

Lakossági hitelek. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től Lakossági hitelek Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2013. augusztus 1-től Kamat mértékek: 3 havi BUBOR ( 2013.07.01.-2013.09.30.) 4,20 % Referenciakamat Kamattámogatott lakáshitelhez

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A február 01-től szerződött ügyletekre

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A február 01-től szerződött ügyletekre HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1 1 A 2016. február 01-től szerződött ügyletekre 1 önkormányzati ügyfelek részére Tartalom 1. Fogalomtár...3 2. Rulírozó hitel (ÖNKRUL1HBU)...5 3. Önkormányzati

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTRJEÖTT, ILLETVE GÉPJÁRMŰ FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN Tisztelt Ügyfelünk! A Santander Consumer Finance Zrt. figyelemmel

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

Állami kamattámogatott hitelek

Állami kamattámogatott hitelek AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Állami kamattámogatott hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az államilag támogatott lakáscélú hitelek kamatai

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetményben a személyi hitel kamata változott a báziskamat

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA

VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA (változások pirossal kiemelve) Meghirdetve: 2013. december 31. Hatályos: 2014. január 01. I. A HITELSZÖVETKEZET ÁLTAL ALKALMAZOTT REFERENCIAKAMATOK MEGNEVEZÉS ÉRVÉNYES

Részletesebben

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai

2015. február 01. hatállyal a évi LXXVIII. törvény által módosított, fogyasztónak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény változásai HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne A kölcsönszerződésekhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására került a Raiffeisen Bank Zrt. részére 2018. október 5. napján.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 6,0000% 0,3660% 6,3660% Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 6,0000% 0,3660% 6,3660% Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ FORINT ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ KAMATTÁMOGATÁSOS KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2014. június 01-től KAMATTÁMOGATOTT HITEL 134/2009. (VI.23)

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE Piaci feltételű hitelek Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetmény módosítására a 2014. évi LXXVIII. törvény

Részletesebben

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Lakossági Hitelek kondíciói Hatályos: 2019. július 01 -tól/től visszavonásig JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi

Részletesebben

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL

HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A VÁLLALKOZÓI HITELEKRŐL ÉRVÉNYES: 2015. március 02.-től VÁLLALKOZÓI HITELEK Érvényes a 2015. március 02-től befogadott igénylésekre. : magánszemély által

Részletesebben

Tájékoztató a Fegyvernek és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet Követeléskezelési gyakorlatáról

Tájékoztató a Fegyvernek és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet Követeléskezelési gyakorlatáról Tájékoztató a Fegyvernek és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet Követeléskezelési gyakorlatáról Tartalomjegyzék 1. Áthidaló megoldások... 2 2. A nemfizetés következményei... 4 3. Követeléskezelés menete...

Részletesebben

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 20,87 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) 2,5 % Takarékszövetkezetnél számlával rendelkező ügyfél

1. FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN THM* 20,87 % (500.000,- Ft hitelösszegre, 3 éves lejáratra számítva) 2,5 % Takarékszövetkezetnél számlával rendelkező ügyfél Ügyleti kamat évi Éven belül: Éven túl: Egyszeri KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A KISKUN Takarékszövetkezetnél alkalmazott lakossági forint hitelek kondícióiról Érvényes: 2014. június 25. napjától

Részletesebben

Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól

Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke Érvényes: 2013. május 1-jétől Információ az Adósok tájékoztatásának szabályairól Tisztelt

Részletesebben

A Bankunk adatai: Bevezető:

A Bankunk adatai: Bevezető: ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ A Pannon Takarék Bank Zrt. jelen ügyféltájékoztatójának a célja, hogy segítséget nyújtson a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 14/2012. (XII.13.) számú ajánlása, valamint a Magatartási

Részletesebben

A BÁCSKA TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT A FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL SZEPTEMBER 30-IG FORGALMAZOTT VÁLLALKOZÓI HITELTERMÉKEK

A BÁCSKA TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT A FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL SZEPTEMBER 30-IG FORGALMAZOTT VÁLLALKOZÓI HITELTERMÉKEK A BÁCSKA TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT A FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL 2017. SZEPTEMBER 30-IG FORGALMAZOTT VÁLLALKOZÓI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYEI VÁLLAKOZÓI FOLYÓSZÁMLAHITEL Hatályos: 2016.

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/9. Lakossági Devizahitelezés Üzletszabályzata TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. 1. Alkalmazási kör... 3 2. A

Részletesebben

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról 1. sz. melléklet: Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról A Nemesnádudvar és Vidéke Takarékszövetkezet számára kiemelten a fizetési nehézségekkel

Részletesebben

A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása

A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása A Budapest Autófinanszírozási Zrt. követeléskezelési eljárása E dokumentum célja az, hogy megfelelve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott Követeléskezelési ajánlásnak, bemutassa a finanszírozó

Részletesebben

Kihirdetve: 2014. június 13. Érvényes: 2014. július 01. napjától visszavonásig

Kihirdetve: 2014. június 13. Érvényes: 2014. július 01. napjától visszavonásig H I R D E T M É N Y a Santander Consumer Finance Zrt. által, 2010. március 01. napját megelőzően megkötött, magánszemélyek részére nyújtott ingatlanfedezettel biztosított személyi kölcsönök költségeiről

Részletesebben

Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól

Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól A fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról szóló tájékoztató 2. számú függeléke Érvényes: 2016.08.01-jétől Információ az Adósok/Kötelezettek tájékoztatásának szabályairól

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám: 12-02-000365

Részletesebben

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne

HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne Intrum Hitel Zrt. 1138 Budapest, Váci út 144-150. Telefon: +36 1 88 00 975 kerelem.hitel@intrum.hu www.intrum.hu/hitel HIRDETMÉNY Intrum Hitel Zrt. Áthidaló kölcsöne Érvényes 2018. október 9. napjától

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 0,5970% 6,4650 % Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 0,5970% 6,4650 % Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ FORINT ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ KAMATTÁMOGATÁSOS KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2014. március 01-től KAMATTÁMOGATOTT HITEL 134/2009. (VI.23)

Részletesebben

H I R D E T M É N Y K I V O N A T

H I R D E T M É N Y K I V O N A T H I R D E T M É N Y K I V O N A T A KIFÜGGESZTÉS HELYÉN IGÉNYELHETŐ AZ OTP BANK NYRT ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK FELTÉTELEI hitel, és költség tételeiről Hatályos 2015. november

Részletesebben

Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan

Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Futamidő Jövedelem alapú hitel esetén Egyéb esetben 540 év 530 év Termékjellemzők 1.a. BG GO lakásvásárlási,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y K I V O N A T

H I R D E T M É N Y K I V O N A T H I R D E T M É N Y K I V O N A T A KIFÜGGESZTÉS HELYÉN IGÉNYELHETŐ AZ OTP BANK NYRT ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK FELTÉTELEI hitel, és költség tételeiről Hatályos 2015. június

Részletesebben

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS )

KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS ) KÖVETELÉSKEZELÉS MENETE GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA CÉLJÁBÓL LÉTREJEÖTT KÖLCSÖN ÉS PÉNZÜGYI LÍZINGSZERZŐDÉSEK ESETÉBEN (TOVÁBBIAKBAN SZERZŐDÉS ) Tisztelt Ügyfelünk! Az UniCredit Leasing figyelemmel a Magyar Nemzeti

Részletesebben

HIRDETMÉNY OTP LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI

HIRDETMÉNY OTP LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Támogatott lakáshitelek HIRDETMÉNY OTP LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2017. január 15-től (a 2003. június 16-tól 2003. december 22-ig benyújtott kérelmek esetén) A változások

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 %

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 % H I R D E T M É N Y MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL 1. SZABOLCS viharkár hitel 2010 Érvényes: 2010.06.23. jegybanki alapkamat + 3 % Folyósítási

Részletesebben

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag Tisztelt Ügyfelünk! Az UniCredit Bank célja, hogy a hiteltörlesztésükben nehézségekkel küzdő ügyfeleinek

Részletesebben

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról

Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tájékoztatás a fogyasztónak minősülő adósokkal szemben végzett követeléskezelési eljárásról Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet fogyasztónak minősülő adósokkal

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 %

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 % H I R D E T M É N Y MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL 1. SZABOLCS viharkár hitel 2010 Érvényes: 2010.06.23. jegybanki alapkamat + 3 % Folyósítási

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY KIVÁLTÓ FIX ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. április 1-től visszavonásig Az M7 TAKARÉK Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

Személyi kölcsön Személyi kölcsön Személyi kölcsön Lombard hitel Felhasználás célja

Személyi kölcsön Személyi kölcsön Személyi kölcsön Lombard hitel Felhasználás célja Fogyasztási kölcsönök F_0001-001 F_0001-002 F_0003-000 F_0004-000 Hitelkonstrukció megnevezése Személyi kölcsön éven belül Személyi kölcsön éven túl Személyi kölcsön ingatlan fedezettel Lombard hitel Fogyasztási

Részletesebben

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL

FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL Iktatószám:../. FORINT ALAPÚ ÉVEN BELÜLI SZEMÉLYI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS BETÉTFEDEZETTEL mely létrejött egyrészről Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. cégjegyzékszám:

Részletesebben

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től 21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (2015.11.15-előtt nyújtott hitelek) Hatályos: 2016.04.01-től I.A) Fogyasztási célú hitelek (2015.07.15-től) Az éves ügyleti kamat 1 (%) referenciakamatból

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017. január 16-tól A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan

Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Nem forgalmazott HUF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Futamidő Jövedelem alapú hitel esetén Egyéb esetben 5-40 év 5-30 év Termékjellemzők Éves kezelési költség

Részletesebben

Nem forgalmazott EUR alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan

Nem forgalmazott EUR alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Nem forgalmazott EUR alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Futamidő Jövedelem alapú hitel esetén Egyéb esetben 5-40 év 5-30 év Termékjellemzők Éves kezelési költség

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Kondorosi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2016. november 29 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók THM1 2 THM2 2 Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók

Részletesebben

A KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL 2015. NOVEMBER 30-IG FORGALMAZOTT LAKOSSÁGI HITEL TERMÉKEK

A KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL 2015. NOVEMBER 30-IG FORGALMAZOTT LAKOSSÁGI HITEL TERMÉKEK A KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT FÓKUSZ TAKARÉKSZÖVETKEZETBE BEOLVADÓ JOGELŐD ÁLTAL 2015. NOVEMBER 30-IG FORGALMAZOTT LAKOSSÁGI HITEL TERMÉKEK HIRDETMÉNYEI 2 KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A KISKUN

Részletesebben

NEM IGÉNYELHETŐ KONSTRUKCIÓK ESETÉN 02J_31_R 1. Érvényes december 01-től

NEM IGÉNYELHETŐ KONSTRUKCIÓK ESETÉN 02J_31_R 1. Érvényes december 01-től HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. hitelkiváltási célú e A szerződésekhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására került a Raiffeisen Bank Zrt. részére 2018. október 5. napján.

Részletesebben

e.)*adminisztrációs díj: a futamidő alatt, a mindenkori kölcsöntartozás összege után, a törlesztőrészlettel

e.)*adminisztrációs díj: a futamidő alatt, a mindenkori kölcsöntartozás összege után, a törlesztőrészlettel K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. Telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 Fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény Jelzáloglevél kamattámogatásos hitel kondíciókról érvényes a 12/2001

Részletesebben

A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL

A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL RÉTKÖZ TAKARÉKSZÖVETKEZET KISVÁRDA HIRDETMÉNY A JELZÁLOGFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT LAKOSSÁGI HITELEKRŐL OTTHONTEREMTÉSI JELZÁLOGHITEL ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSÉRE, VÁSÁRLÁSÁRA (1 ÉVES REFERENCIA-KAMATLÁB PERIÓDUS)

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék Személyi Kölcsön standard

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15.

HIRDETMÉNY. a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén alkalmazott kondíciókról. Hatályos: szeptember 15. HIRDETMÉNY a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetén TARTALOMJEGYZÉK 1. MINŐSÍTETT FOGYASZTÓBARÁT LAKÁSHITEL... 3 1.1. Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel... 3 1.2. Ötös Minősített Fogyasztóbarát

Részletesebben

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek)

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) 74/205. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (205..5-előtt nyújtott hitelek) I.A) Fogyasztási célú hitelek (205.07.5-től) Az éves ügyleti kamat (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia

Részletesebben

HIRDETMÉNY BG Finance Zrt. Aktuálisan értékesíthető termékek Hirdetménye

HIRDETMÉNY BG Finance Zrt. Aktuálisan értékesíthető termékek Hirdetménye Hatályos: 2015. április 15-től visszavonásig 1 1 Lakáscélú hitelek (1) 1.1 HUF alapú lakáscélú hitelek HIRDETMÉNY BG Finance Zrt. Aktuálisan értékesíthető termékek Hirdetménye Kamatláb = Referencia Kamatláb

Részletesebben

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank).

ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN. Magánszemélyek részére. A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban: a Bank). Lakossági Hitelek kondíciói ÁTHIDALÓ KÖLCSÖN Magánszemélyek részére Érvényes: 2018. október 01 -tól/től visszavonásig A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.; a továbbiakban:

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi Prémium kölcsöne HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. Személyi AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/1-477-4888 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes 2017. január 02-től VÁLTOZÁSOK: -

Részletesebben

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től Hirdetmény Az otthonteremtési kamattámogatásával nyújtott lakáscélú kölcsönök kondícióiról valamint A fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott lakáscélú kölcsöneinek kondícióiról és A

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Allianz Személyi kölcsön termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

H I R D E T M É N Y. Allianz Személyi kölcsön termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek H I R D E T M É N Y Allianz Személyi termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Hatályos: 2014. július 01. napjától Közzététel napja: 2014. június 30. FHB Bank Zrt. Fix Személyi

Részletesebben

Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan

Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Nem forgalmazott CHF alapú termékek Hirdetménye Engedményezett jelzálogkölcsönökre vonatkozóan Futamidő Jövedelem alapú hitel esetén Egyéb esetben 540 év 530 év Termékjellemzők Éves kezelési költség Éves

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.12.01. Jelen Hirdetmény a 2017. január 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó Hitel kapcsán alkalmazott kondíciókat tartalmazza. Takarék

Részletesebben

H I R D E T M É N Y K I V O N A T

H I R D E T M É N Y K I V O N A T H I R D E T M É N Y K I V O N A T A KIFÜGGESZTÉS HELYÉN IGÉNYELHETŐ AZ OTP BANK NYRT ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK FELTÉTELEI Hitel, és költség tételeiről Hatályos 2018. július

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016. december 31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től Hirdetmény Az otthonteremtési kamattámogatásával nyújtott lakáscélú kölcsönök kondícióiról valamint A fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott lakáscélú kölcsöneinek kondícióiról és A

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet 3915 Tarcal, Fő út 66. Telefon +36 47 580 011 E-mail kozpont@szerencs.tksz.hu www.szerencs.tksz.hu Cégjegyzékszám 05-02-000269, Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet 3915 Tarcal, Fő út 66. Telefon +36 47 580 011 E-mail kozpont@szerencs.tksz.hu www.szerencs.tksz.hu Cégjegyzékszám 05-02-000269, Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

H I R D E T M É N Y K I V O N A T

H I R D E T M É N Y K I V O N A T H I R D E T M É N Y K I V O N A T A KIFÜGGESZTÉS HELYÉN IGÉNYELHETŐ AZ OTP BANK NYRT ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK FELTÉTELEI hitel, és költség tételeiről Hatályos 2017. március

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK. feltételei, hiteldíj, díj és költség tételeiről

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK. feltételei, hiteldíj, díj és költség tételeiről H I R D E T M É N Y Az OTP BANK ÁRUVÁSÁRLÁSI ÉS SZOLGÁLTATÁSI GYORSKÖLCSÖN TERMÉKEINEK feltételei, hitel, és költség tételeiről Hatályos 2019. március 1 és április 30 között. (A változások a szövegben

Részletesebben

jóváhagyását követően- nyilvántartott, így forintban törlesztett Hitelcsere Program jelzálogkölcsönei nem minősülnek lakáscélú jelzálogkölcsönnek.

jóváhagyását követően- nyilvántartott, így forintban törlesztett Hitelcsere Program jelzálogkölcsönei nem minősülnek lakáscélú jelzálogkölcsönnek. HIRDETMÉNY az AEGON Magyarország Hitel Zrt. 2014. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó deviza alapúként a forintosítás mellőzése iránti kérelem jóváhagyását követően- nyilvántartott Hitelcsere Program

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA

VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA VÁLLALKOZÓI HITEL KONDÍCIÓS LISTA (változások pirossal kiemelve) Meghirdetve: 2014. április 03. Hatályos: Új szerződések esetén 2014. április 03. A meghirdetés időpontjában fennálló szerződések esetén

Részletesebben

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. jelen tájékoztatójának célja, hogy áttekintést és hasznos információt nyújtson lakossági ügyfelei részére

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. jelen tájékoztatójának célja, hogy áttekintést és hasznos információt nyújtson lakossági ügyfelei részére Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. követeléskezelési folyamataira, az ügyfelekkel történő kapcsolatfelvételre, a kapcsolattartás formáira és gyakoriságára vonatkozó általános szabályok Tisztelt Ügyfelünk!

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Lombard fedezet mellett magánszemélyek részére amely létrejött egyrészről a Hungária Takarék Takarékszövetkezet Székhelye: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 9 Cégjegyzék száma: 17-02-000588

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben