JÚNIUSI PROGRAMOK ELŐZETESSEL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JÚNIUSI PROGRAMOK ELŐZETESSEL"

Átírás

1 JÚNIUSI PROGRAMOK ELŐZETESSEL MÉG TÖBB PROGRAM FACEBOOK OLDALUNKON OLVASHATÓ: Facebook/ Komárom Tourinform (Nem szükséges a bejelentkezés a további rendezvények megtekintéséhez!!!) KATTINTSON IDE! : https://www.facebook.com/pages/kom%c3%a1rom- Tourinform/ ?ref=hl Június 4. TESTAMENTUM Dél-Komárom, Szabadság tér Zenés történelmi játék Alapy Gáspár tiszteletére. Írta és rendezte: Koltay Gábor Társrendező: Vizeli Csaba Koreográfus: Bakó Gábor Konzultáns: Számadó Emese A Nemzeti Összetartozás napja alkalmából. A belépés díjtalan. Június 6. VII. HON-NAP - Duna Menti Hagyományőrző Ünnep Dél-Komárom, Csillag erőd Június 6. KARTHAGO KONCERT Dél-Komárom, Csillag erőd Belépő: Csak 990 Ft Június 8. A SZENT KORONA ÚTJA CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA Almásfüzitő, Petőfi Sándor Művelődési Ház 575 éve a Szent Koronát Visegrádról elrabolták és Komáromba vitték, így biztosítva az február 22-én született V. László - az egyetlen Habsburg-házi magyar király, aki Magyarországon született- koronázásához a Koronát. Ebből az alkalomból az Endresz Csoport kezdeményezésére a Szőnyi Alkotókör tagjai közel 20 képen megfestették a korona rablás történetét. Rabi Lenke, a Komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, helytörténeti könyvtáros mindenki számára érthető módon leírta az eseményeket. A kiállítás megtekinthető június 19-ig hétfőtől-péntekig óráig. Június 12. SÁRIK PÉTER TRIÓ ÉS MICHELLER MYRTILL KONCERTJE Észak-Komárom, RÉV - A Magyar Kultúra Háza Egy kis ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=m4fnvw0ouqs&feature=youtu.be Június 13. ÉLŐ ZENÉS ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS Dél-Komárom, Brigetio Gyógyfürdő A strandszezon beköszöntével az éjszakai fürdőzésekre a szabadtéri élménymedencében kerül sor. Érdemes kipróbálni a családi csúszdát is! A zenét az Elektron Band szolgáltatja. Belépő: 1000 Ft Rossz idő esetén a rendezvényre június 20-án kerül sor. Június 13. KOMÁROMI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 18, 20 és 22 órától Dél-Komárom, Klapka György Múzeum főépülete, Kelemen L. u. 22. Ókeresztény emlékek Rómában és Pannóniában, interaktív színjáték boszorkányégetéssel. Izgalmas, tematikus programok várják az érdeklődőket a komáromi Múzeumok Éjszakáján.

2 Számadó Emese, 34/ , Június 20. VII. MŰVÉSZETEK ÉJSZAKÁJA A FAZEKÁRIUMBAN Dél-Komárom, Fazekárium, Bajcsy-Zsilinszky utca 18. Nem első alkalommal ad otthont a Fazekárium a Művészetek éjszakája elnevezésű programnak. Déltől képzőművészek kiállításaiban gyönyörködhetünk, kipróbálhatjuk a korongozást, vásárolhatunk a Fazekárium szebbnél szebb alkotásaiból. Éjfélig tartó zene, színházi előadás, performance, beszélgetés fűszerzi az estét. Tel.: , , Június 20. FORTÉJ - MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A MONOSTORI ERŐDBEN Dél-Komárom, Monostori erőd PROGRAM óráig: Fotó workshopszamódy Zsolt Olaf, Balogh Rudolf díjas fotóművésszel 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, órakor: Kazamatatúrák indulnak a Jégveremtől 17 és 19 órakor: "A KATONA" Egy képzeletbeli történet a MonoStory Erődszínházi Társulat sétálószínházi előadásában óráig Kalandfolyosó csapatépítő játék családoknak és baráti társaságoknak 20 órakor Michal Ewilone Bajči A fal harmadik oldala című graffiti kiállításának megnyitója a Jókai teremben Június 20. TŰZÜNNEP-VULCANALIA Almásfüzitő (Azaum), Duna út 1 Program: Megnyitó - áldozatbemutatás Ókori esküvő Ókori táncok táncház a Szelindek együttessel Legio Brigetio Földmérő eszközök bemutatása Lovasbemutató Legio Brigetio - Ókori lövészeti bemutató Jaurinum-Győri Történelmi Társaság életmód rekonstrukció, harcmodor- bemutató Római katonai bemutató Savaria Legio Viselet bemutató Rabszolgavásár Gladiátor párviadal Tűztánc - Szelindek együttessel Nyitott kézműves műhelyek! Ókori ruhák és fegyverek fel- és kipróbálása! Római kori ételek kóstolója! A programok ingyenesen látogathatók! Június 21. SZABADULÁS AZ ÉRZELMEK FOGSÁGÁBÓL - Balogh Béla előadása Dél-Komárom, Aranytál étterem konferencia terme, Klapka György út "Szerelmi bánat, csalódás, gyász vagy váratlan anyagi veszteség olyan érzelmi hullámvölgybe sodorhat, melynek hatása sokszor hónapokig, esetleg évekig is eltart. Ha vannak is nyugodtabb órák, esetleg napok, a fájdalom újra és újra feltör. Néha egy szó, egy emlék vagy egy illat is elegendő ahhoz, hogy eleredjenek a könnyeid, vagy torkodat elkezdje fojtogatni a sírás. Lehúzó, fájó érzelmek és szomorú gondolatok komoly veszélyt jelentenek testi egészségedre, ezért jó volna ebből a hullámvölgyből mielőbb kikerülni, és újra megtalálni a belső harmóniát és egyensúlyt. Egy kis segítséggel ezt akár három hét alatt is elérheted." Belépő: Ft Információ: Hörnyéki Zsuzsanna, 06/70/ Horváthné Lőrincz Márta: 20/ (Kalmár közi szépségszalon) Czibor Lívia: 70/ Június 23. KÁVÉSZÜNET TALKSHOW KOMÁROMBAN KOMÁROMBAN KERÜLT ELŐ A XXI. SZÁZAD RÉGÉSZETI LELETE!

3 18.00 Dél-Komárom, Monaco kávézó, Igmándi út 6. Kedves Komáromiak! Beszélgessünk egy jót városunk azon lakóival, akik valamiben kiemelkedőt alkottak, meséljék el ők, hogyan kezdték, honnan hová jutottak! Örüljünk egymás sikereinek! Ismerjük meg kicsit jobban egymást! Vendégek: Számadó Emese a Klapka György Múzeum igazgatónője, és dr. Borhy László régészprofesszor, az ELTE BTK dékánja, Komárom díszpolgára. A belépés díjtalan. Információ: 30/ Június 27. (19.00) DÉS LÁSZLÓ GESZTI PÉTER BÉKÉS PÁL: A DZSUNGEL KÖNYVE és június 28. (15.00) Észak-Komárom, Jókai Színház A dzsungel könyve az egyik legsikeresebb (ha nem a legsikeresebb) magyar zenés játék, ami az elmúlt évtizedekben íródott, s színpadra került. A történet tud valamit. Valamit életről s halálról, az egyes világok, társadalmi csoportok találkozásának lehetetlenségéről, a felnőtté válás útvesztőiről. S az emberről, aki időnként állat módjára viselkedik. Jegyár: 15 Euro, Csoportoknak 15 fő fölött: 13 Euro, Diákoknak: 7,50 Euro Jegyinformáció: 00421/35/ , Jegyek akár online is rendelhetők! Június 27. GULYÁSFŐZŐ VERSENY A BRIGETIO GYÓGYFÜRDŐBEN 9.00 Dél-Komárom, Brigetio Gyógyfürdő Rossz idő esetén a versenyre június 28-án kerül sor. Június 30. ANCONAI SZERELMESEK CÍMŰ MUSICAL Dél-Komárom, Jókai mozi Jegyek kaphatók a mozi jegypénztárában! Belépő: Ft Július 3-4. AZ UTOLSÓ BETYÁR Dél-Komárom, Fedeles Lovarda, Lovarda tér 4. Jóska betyár nyakán a hurok, lelkében a kétkedés, a küzdelem jó és rossz között. Vajon beteljesedik- e a jóslat, ami a gyerekkorától a haláláig kíséri? Megváltoztathatja- e a szerelem az ember sorsát? Bocsánatot nyerhet- e a bűn? Lehet-e betyárból jó pandúr? Mennyit ér a barátság? Értelmet kaphat e a halál? És érdemes- e újra élni az életet? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Márkos Attila történetében, melynek zenéjét a harmóniák nagymestere,a Kormorán együttes zeneszerzője Szűts István álmodta meg. Az előadásban megelevenedik a tanyák valósága, a csárdák hangulata, a csikósok, és a betyárok lovas világa. Ezt a kiváló darabot a Magyar televízió is érdemesnek tartotta arra, hogy bemutassa. Aki lemaradt róla az most élőben is megnézheti, ami még nagyobb élmény lesz. Jóska: Borbély Richárd Pista: Sipos Imre Bíró: Vadkerti Imre Bíróné: Kecskés Tímea Csapos: Sándor Dávid Rozi: Fehér Nóra A Szektor: 6500 Ft / B-Szektor: 5500 Ft Jegyek kaphatók a Tourinform irodában (Igmándi út 2., 34/ ) Július 4. ÉJSZAKAI HORGÁSZVERSENY I. Dél-Komárom/Szőny, Puskaporosi út 24. Információ: 30/ Július 5-ig BÉKSSÉG VELETEK! A komáromi katolikus egyház története Komáromban Dél-Komárom, Komáromi Klapka György Múzeum, Kelemen L. u. 22.

4 Egyháztörténeti kiállítás nyílt Komáromban A kiállítás azok számára is érdekes lehet, akik nem katolikusok vagy nem gyakorló hívők, hiszen igen látványos a bemutatott iskolai és templomi enteriőr, az egyházi viseletek. A tárlat július 5-éig tekinthető meg. A kiállítás folytatásaként hamarosan a helyi református egyház történetével ismerteti meg a közönséget a Klapka György Múzeum. Számadó Emese, 34/ , Július 5. Július 11. Július 16. WF STRANDNAP Dél-Komárom/Szőny, Puskaporosi út 24. Információ: 30/ ZENÉS ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS Zenés éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket a Komáromi Gyógyfürdőben, órától éjfélig kedvezményes belépőjegy mellett csobbanhatnak az élménymedencében és kipróbálhatják a családi csúszdát is. KOSZORÚZÁS A DICSŐSÉGES ÓCEÁNREPÜLÉS 84. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL Dél-Komárom, Vasmacska étterem parkolója Endresz Csoport, Július 22. NYÍLT NAP A VÁSÁRTÉREN BORHY LÁSZLÓ AKADÉMIKUS BEMUTATJA A FOLYAMATBAN LÉVŐ RÉGÉSZETI FELTÁRÁST Komárom-Szőny, Vásártér Számadó Emese, 34/ , Július 22. A KELTÁK KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYÉBEN CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA Dél-Komárom, a Múzeum főépülete Számadó Emese, 34/ , Július 25. Július 31. Augusztus 1. Augusztus Augusztus 15. Augusztus 15. CSOBBANÓ FESZTIVÁL Részletek: STRANDOK ÉJSZAKÁJA Szaunaszeánszok, csobbanás az uszodában és a tanmedencében, valamint a szabadtéri termálmedencében. ÉJSZAKAI HORGÁSZVERSENY II. Dél-Komárom/Szőny, Puskaporosi út 24. Információ: 30/ XIV. NEMZETKÖZI AMERIKAI AUTÓ FESZTIVÁL Dél-Komárom, Monostori erőd Békési Róbert, 20/ , ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS Szaunaszeánszok, csobbanás az uszodában és a tanmedencében, valamint a szabadtéri termálmedencében. NEMZETKÖZI ÍJÁSZ- ÉS JURTATALÁLKOZÓ Dél-Komárom, Igmándi erőd

5 Erődváros Íjász SE, Komárom, Augusztus A HÉT VEZÉR (PREMIER) Dél-Komárom, Fedeles Lovarda, Lovarda tér 4. Augusztus 29. ERZSÉBET HÍD FESZTIVÁL ÉVES A HÍD Szervező: Endresz csoport A DUNAMENTE ÉLŐVILÁGA Észak-Komárom, a Duna menti múzeum és könyvtár épülete, Nádor u. 8. Hosszú távú természettudományi kiállítás Nyitva tartás: április 14-ig: hétfőtől péntekig: április 15-től: keddtől szombatig: dec. 31-ig ÉLET A SZAVANNÁKON KIÁLLÍTÁS Észak-Komárom, Kultúrpalota, a múzeum főépülete, Nádor u. 13, Nyitva: okt.1-ápr.14 Hé Pé: A tárlat célja a távoli térség, Afrika, ezen belül is a szavannák élővilágának bemutatása, méghozzá a természeteshez hasonló környezet - diorámák kialakításával. A kiállítás kiegészül továbbá egy múzeumpedagógiai sarokkal, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az afrikai állatok mintázatával, fűszoknyát, nyakláncot, karkötőt készíthetnek természetes anyagokból, valamint harci- és állatmaszkokat is formázhatnak. ÁLLANDÓ PROGRAMOK A MONOSTORI ERŐDBEN: Március 3-tól Sorozd be magad a monarchia seregébe a KAZAMATA MEGÚJULT minden nap KALANDFOLYOSÓJÁN! Csak ügyességeden, bátorságodon és kitartásodon 9-18 óráig múlik, hogy milyen rangban szerelsz le. A játékhoz szükséges füzet ingyenesen elérhető a pénztáraknál, csak egy toll, vagy ceruza szükséges. Dél-Komárom, Monostori Erőd Kazamata, Duna-part , Március 28-tól EGYENRUHÁS TÁRLATVEZETÉS szeptember 27-ig A monarchia egyenruháját viselő tárlatvezetők az újkori erődépítészet szombaton sajátosságai mellett az erődrendszer történetéről és az itt szolgált és vasárnap katonák mindennapjairól is mesélnek a látogatóknak. 11 órakor és Dél-Komárom, Monostori Erőd, Duna-part , 14 órakor /kivéve július , augusztus / Május 3-tól PUSKAMUSTRA augusztus 30-ig Látogatóink megismerhetik az es szabadságharc fegyvereinek minden vasárnap történetét és használatát. Az érdeklődők nemcsak nézhetik, de kezükbe 13 órától 16 óráig is foghatják a korabeli fegyverek másolatait. Az ágyú minden egész órában meg is szólal. Dél-Komárom, Monostori Erőd, Duna-part , /kivéve július 19., augusztus 16./ Legyen a komáromi Brigetio Gyógyfürdő Az Év Feltörekvő Fürdője! A komáromi Brigetio Gyógyfürdő is részt vesz azon a közönségszavazáson, amely során kiderül, hogy melyek Magyarország legkedveltebb fürdőhelyei. A szervezők különböző kategóriákat hirdettek, a komáromi Brigetio Gyógyfürdő Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategóriában méreti meg magát. Kérjük, szíves támogatásukat, hogy Komárom város fürdője minél jobb helyezést érhessen el ezen a versenyen! A közönségszavazás június 4-én indul és szeptember 30-ig tart. A termalfurdo.net szervezésében zajló versenyen online lehet szavazni. A szavazók között

6 értékes nyereményeket wellness hétvégét, fürdőbelépőt, ajándékcsomagokat sorsolnak ki. Itt lehet szavazni, csak egy kattintás!: Köszönjük a szavazatokat! KLUBOK: MERIDIÁNTORNA INDUL KOMÁROMBAN SZERDÁNKÉNT órától Dél-Komárom, Közösségi Ház (Jedlik Á., u. 8.) ETKA-JÓGA A MAG-HÁZBAN Koppánymonostor, Csendes u. 8. Az Etka-Jóga az alap a foglakozásokon testünk rekreációs igyekezetében. Fokozhatjuk rugalmasságunkat az 5 Tibeti Jóga elemeivel, a kiváló meridián tornával, de a klasszikus jóga elemek is testet-lelket gyönyörködtetőek. Minden csütörtökön 18 órakor a koppánymonostori Mag-házban. ÉBREDŐK ÖNISMERETI KLUB Minden második hét szerdája órakor az Arany 17 Rendezvényközpontban(Komárom, Arany J. u. 17.) Részvételi díj: 600 Ft, tagoknak 300 Ft Információ: Horváth Krisztina 70/ KISMESTER KÉZMŰVES KLUB Minden második hét szombatja órakor az Arany 17 Rendezvényközpontban Részvételi díj: 400 Ft/fő Információ: Horváth Krisztina FOTOKLUB Minden második hét szerdáján óráig a Közösségi Házban(Komárom, Jedlik Á. u. 8.) Részvételi díj: 300 Ft/fő Információ: Horváth Krisztina , Gábor László SELENA HASTÁNC TANFOLYAM Csütörtökönként a Közösségi Házban ig haladó/közpéhaladó ig Kezdő Információ: Selena 30/ KAPHATÓ A HUNGARY CARD (MAGYAR TURIZMUS KÁRTYA) A TOURINFORM IRODÁBAN A kártya birtokosát számos utazásra, színházi és múzeumi belépőre, rendezvényre vonatkozó kedvezmény illeti meg. A kedvezmények listája és a kártyatípusok leírása itt található:

www.elmenyvar.hu www.eszakivarak.hu monok sirok VÁRA SALGÓ VÁRA Somoskő VÁRA NÓGRÁD VÁRA

www.elmenyvar.hu www.eszakivarak.hu monok sirok VÁRA SALGÓ VÁRA Somoskő VÁRA NÓGRÁD VÁRA füzér vára füzérradvány Somoskő VÁRA SALGÓ VÁRA kisnána VÁRA cserépvár monok szerencs vára ónod vára diósgyőr vára abaújvár szádvár sátoraljaújhely regéc vára szendrő vára boldogkő vára edelény vára hollókő

Részletesebben

Kell egy hely. Anyák napja a Dózsa György Mûvelõdési Házban AZ ÉLETTÉR EGYESÜLET HÍRÚJSÁGA

Kell egy hely. Anyák napja a Dózsa György Mûvelõdési Házban AZ ÉLETTÉR EGYESÜLET HÍRÚJSÁGA AZ ÉLETTÉR EGYESÜLET HÍRÚJSÁGA Kell egy hely Komárom közép- és általános iskolásai ifjúsági közmeghallgatáson vettek részt 2010. április 23-án a Mag-házban. A programban részt vevõ fiatalok elmondhatták,

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ. 2015. július

KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ. 2015. július KÖZÖSSÉGI OLDAL 2 SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ SZABADSZÁLLÁSI HÍRMONDÓ FELHÍVÁS KÖZÖSSÉGI OLDAL Tisztelt Ingatlan Tulajdonosok! Szabadszállás Város Képviselő-testületének 5/2010. (III.19.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992

www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 XXII. évf. 30. szám 2013. szeptember 10. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Megkezdődtek a Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város! program részeként megépülő kerékpáros

Részletesebben

Mar zibányi. 2009. december. Téri Mûvelõdési Központ. E-mail: marczi@marczi.hu Honlap: www.marczi.hu. 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A

Mar zibányi. 2009. december. Téri Mûvelõdési Központ. E-mail: marczi@marczi.hu Honlap: www.marczi.hu. 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Mar zibányi Téri Mûvelõdési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Tel.: 212-2820, Tel./Fax: 212-4885 E-mail: marczi@marczi.hu Honlap: www.marczi.hu 2009. december TARTALOMJEGYZÉK Családi programok

Részletesebben

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon XXI. év fo lyam, 5. szám 2015. május Szigetszentmiklós Önkormányzatának lapja KISVÁROS Örökzöld dallamokkal köszöntötték a tavaszt Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Szent István Napi Forgatag

Szent István Napi Forgatag QR code generated on http://qrcode.littleidiot.be XXXIII. évfolyam 8. szám 2012. augusztus 28. Pesterzsébet: a két Erzsébet városa BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLETÉNEK TÁRSADALOMPOLITIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ LAPJA

Részletesebben

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA SZEKSZÁRDI VASÁRNAP XXIV. évfolyam. 22. szám Lapunk a www.szekszard.hu honlapon is olvasható 2014. június 15. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA FOTÓ: LEHŐCZ PÉTER Pünkösd a négyzeten 2 3 2014. június

Részletesebben

Erõt adott és erõt ad nemzeti ünnepünk

Erõt adott és erõt ad nemzeti ünnepünk Több szempontból is rendhagyóra sikerült az ünnepség, amit Lenti Város Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett. A zord idõjárásban a felkért szónok, Vigh László or-

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. SÁRVÁRI HÍRLAP SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXVI. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január 10. Ez történt Sárváron 2013-ban Visszatekintés a múlt év városi eseményeire és történéseire 12-13. old. A beruházások

Részletesebben

Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik meg. Lapzárta: 2014. február 1-e, szombat.

Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik meg. Lapzárta: 2014. február 1-e, szombat. Városi Közéleti Havilap írmondó XXV. évfolyam 1. szám. smét eltelt egy esztendő, egy Iévvel újra öregebbek és remélhetőleg tapasztaltabbak lettünk. Lapunk következő száma 2014. február 10-én, hétfőn jelenik

Részletesebben

új Tulajdonosa lesz a vértes presszónak

új Tulajdonosa lesz a vértes presszónak idôszaki havilap ingyenes iv. évfolyam 4. szám 2015. április Kellemes húsvéti ünnepeket kívá nunk valamennyi olvasónknak! Pusztavám Község Önkormányzata 2015. március 25-én rendkívüli testületi ülést tartott,

Részletesebben

Emeljük fel politikánkat a körülmények színvonalára!

Emeljük fel politikánkat a körülmények színvonalára! 2010. ÁPRILIS 5. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM Emeljük fel politikánkat a körülmények színvonalára! NOVÁK LAJOS POLGÁRMESTER MÁRCIUS 15-I ÜNNEPI BESZÉDE Marseillaise hangjai árasztották el Párizs utcáit is korhadó

Részletesebben

TÖBB EZREN MOZDULNAK AZ AVASON

TÖBB EZREN MOZDULNAK AZ AVASON 85 000 példány TÖBB EZREN MOZDULNAK AZ AVASON MISKOLCI NAP Megjelenik Miskolcon és B.-A.-Z. megyében III. évfolyam 21. szám Térítésmentes 2006. május 27. VÉGET ÉR A MÛSZAKVÁLTÁS Példaértékû párbeszéd Végéhez

Részletesebben

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND

CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA OCHO MACHO INTIM TORNA ILLEGÁL MUZSIKÁS EGYÜTTES BUDA FOLK BAND 2015 a büki kultúr kúra Etno-Folk Forgatag Aratóünnep Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál Szent Mihály-napi Forgatag CSÍK ZENEKAR QUIMBY CIMBALIBAND ANIMA SOUND SYSTEM SZABÓ BALÁZS BANDÁJA PALYA BEA

Részletesebben

Nyolc és fél kérdés. ám győzedelmes Húsvét. Jeles napok. Kányádi Sándor: Viseltes szóval

Nyolc és fél kérdés. ám győzedelmes Húsvét. Jeles napok. Kányádi Sándor: Viseltes szóval Lellei ú ság XX. évfolyam, 4 szám. 2011. április Fájdalmas, ám győzedelmes Húsvét E sorokat még a tavaszi tél dermedt napjaiban írom, de közeleg április, a Nagyhét és a húsvéti ünnepkör. A drámai történésekre

Részletesebben

SAJTÓINFORMÁCIÓ. 2012. május 3. Vető Viktória Sajtófőnök. Sziget: Húsz év hév

SAJTÓINFORMÁCIÓ. 2012. május 3. Vető Viktória Sajtófőnök. Sziget: Húsz év hév SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. május 3. Vető Viktória Sajtófőnök Sziget: Húsz év hév A Szigeten ott kell lenni. A jubileumi huszadikon pedig különösen, hiszen minden eddiginél színesebb és izgalmasabb látványvilág

Részletesebben

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120 SZE N XXVIII. évf. 7. szám 2014. április 14. 7 N TE DRE ÉS VIDÉKE Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120 Áldott Húsvétot! Húsvét a legnagyobb

Részletesebben

MA MISKOLCRA FIGYEL EGÉSZ EURÓPA!

MA MISKOLCRA FIGYEL EGÉSZ EURÓPA! 74 000 példány MA MISKOLCRA FIGYEL EGÉSZ EURÓPA! II. évfolyam 20. szám Térítésmentes 2005. május 21. Nyolc tönkrement épület, tízmilliós kár SALAKROBBANÁS A VASGYÁRBAN Az elsõ hivatalos vélemények szerint

Részletesebben

Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET

Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET Győri Tavaszi Fesztivál 2015. március 15 - április 3. PROGRAMFÜZET 2 3 Polgármesteri köszöntő Tisztlelt Hölgyeim és Uraim, kedves Gyerekek! 2015 márciusában ismét beindul a kulturális évad Győrben, kezdetét

Részletesebben

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA

SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA SZEKSZÁRDI VASÁRNAP XXIV. évfolyam. 9. szám Lapunk a www.szekszard.hu honlapon is olvasható 2014. március 16. SZEKSZÁRD VÁROS KÖZÉLETI HETILAPJA FOTÓ: KISS ALBERT Jöhet még: öt felnőtt és huszonöt gyerek

Részletesebben

XXII. évfolyam 16. szám 2014. április 23. Megjelenik: hetente. Újabb felújított bölcsõde. Megújult környezetben játszhatnak a gyerekek

XXII. évfolyam 16. szám 2014. április 23. Megjelenik: hetente. Újabb felújított bölcsõde. Megújult környezetben játszhatnak a gyerekek XXII. évfolyam 16. szám 2014. április 23. Megjelenik: hetente Újabb felújított bölcsõde Megújult környezetben játszhatnak a gyerekek BERUHÁZÁS Dübörög a Magdolna Negyed Program III. Munkahelyeket teremt

Részletesebben

Az elsõáldozók egy csoportja. Márfi Gyula érsek a bérmáláson

Az elsõáldozók egy csoportja. Márfi Gyula érsek a bérmáláson Sümeg és Vidéke 30. szám 2013. május közérdekû önkormányzati havilap A hit erõt és célt ad nekünk Az elsõáldozók egy csoportja Márfi Gyula érsek a bérmáláson Tizenkét sümegi diák és öt felnõtt részesült

Részletesebben

Mi azonban új eget és új földet várunk

Mi azonban új eget és új földet várunk Várunk Mi azonban új eget és új földet várunk A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2011. Szent Kereszt felmagasztalása Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicsérete zengjen a szentek közösségében! Izrael

Részletesebben

Rákóczi Hírvivo 2015.

Rákóczi Hírvivo 2015. 25. évfolyam I. szám, 2015. március A Rákóczi Szövetség lapja Rákóczi Hírvivo Sikeres a Beiratkozási Program Több a gyerek a felvidéki iskolákban Gloria Victis Sikeresen zárult a vetélkedő Vezetőképző

Részletesebben