Október 23-i programok Badacsonytördemicen

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Október 23-i programok Badacsonytördemicen"

Átírás

1 IX évfolyam, 8. szám Szent Mihály napi búcsú Badacsonytördemicen Az idei évben október 5-re esik a badacsonytördemici búcsú napja. Különösen széppé teszi mindnyájunk számára ezt az ünnepet, hogy elkészült a templomunk védőszentjét, Szent Mihály arkangyalt ábrázoló oltárkép restaurálása. A festmény eredetileg oltárkép volt, de már rég nem állt eredeti helyén, megrongálódva, szétszakadva várta sorsának jobbrafordulását. A Badacsonytördemic Községért Alapítvány úgy döntött, megmenti a pusztulástól helytörténeti értékeink eme kiemelkedő darabját és újra mindenki számára megtekinthetővé teszi. A restaurálás anyagi fedezetét teljes egészében az Alapítvány állta. Költsége az új képkeret elkészítésével együtt Ft volt Hangsúlyozni kell, hogy nem közpénzekből, hanem nemeslelkű adományozók jóakaratából jöhetett létre Badacsonytördemic egy darabka múltjának megőrzése. A szakértői munkát Gyarmati András, szombathelyi restaurátor végezte. A művet eredetileg Gyivis János készítette Veszprémben 1853-ban, a festmény Szent Mihályt ábrázolja karddal a kezében, amint diadalmaskodik a gonosz felett. A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály egyike a 7 főangyalnak, ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, Isten iránti hűsége megingathatatlan. A képet a fél 12-kor kezdődő búcsúi mise keretében Kovács Károly c. esperes plébános atya szenteli fel. Az ünnep szentmise után a jószándékú helybeli asszonyok szeretetvendégségre várják a megjelenteket borral, kaláccsal, aprósüteménnyel és teával a templom előtt, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. Ennek a megmozdulásnak az a célja, hogy a faluban élő embereknek találkozási, ünneplési lehetőséget nyújtson, visszaterelve a búcsút hagyományos jelentése felé. Kérünk mindenkit, aki templombúcsúnkat szebbé, gazdagabbá kívánja tenni, segítő felajánlásával keresse a Faluházban Sellyei Gábort. Szintén a civilszervezetek kezdeményezésére október 4-én este 20 órától búcsúi bál kerül megrendezésre a Jövőnkért Egyesület támogatásával, melyre sok szeretettel várunk mindenkit! A bál mottója: Helyiekkel helyiekért!. Kérjük, aki teheti, tombolatárgy felajánlásával támogassa a rendezvényt! A nyeremény-tárgyak leadására a Faluházban van lehetőség. A bálra a belépőjegy ára: 500 Ft. Jöjjenek minél többen, támogassák a civil kezdeményezésű rendezvényeket! S.G. Október 23-i programok Badacsonytördemicen 15.00: Megemlékezés az októberi eseményekről a polgármesteri hivatal előtti emlékműnél 16.00: Fényt a magyar éjszakába! A lámpakiállítás megnyitója a Faluházban 18.30: Ünnepi szentmise az 56-ban elhunytakért a badacsonytördemici templomban Kérjük, Badacsonytördemic polgárait, hogy minél többen vegyenek részt a megemlékező ünnepségeken! BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 1.

2 IX évfolyam, 8. szám Fényt a magyar éjszakába! Lámpakiállítás a Faluházban A Badacsonytördemic Községért Alapítvány és a Faluház szervezésében új kiállítás nyílik a Faluház nagytermében. A tárlat törzsanyagát leginkább a helyi lakosok által összegyűjtött petróleumlámpák alkotják, illetve minden olyan világítóeszköz, amely nem villamos energia felhasználásával üzemel. Felhívjuk ezért a badacsonytördemici lakosok figyelmét, hogy október 23-ig várunk minden olyan kiállítani kívánt lámpát a Faluházban, mely a fenti kritériumoknak megfelel! A féltett családi kincsek biztonságos elhelyezéséről gondoskodunk, minden leadott tárgyra (eltávolítható) leltári azonosítószám kerül, így azok összekeverése kizárható! Várjuk azon petróleumlámpák leadását, melyek üvegburája (cilindere) eltört, mert ezek pótlására korlátozott darabszámban helyben lehetőség van! A kiállítás megnyitója október 23-án kor lesz, az ünnepi megemlékezés után. A rendezőség nevében sok szeretettel várunk mindenkit! Civil kezdeményezésre, hagyományteremtő jelleggel, tavaly rendezték meg először a Töksütés névre keresztelt vidám, családias hangulatú gasztronómiai találkozót, melynek apropóját az adta, hogy az egyik szervező, Horváth Zoltán képviselőtestületi tag, termelőként nagy mennyiségben rendelkezésre tudta bocsájtani a hideg őszi esték eme kedvelt csemegéjét. A tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők úgy Tök -sütés a Faluház udvarán október 25-én 18 órai kezdettel 2008 évi tervezett programok a Faluházban döntöttek idén szélesebb kör számára is nyilvánossá teszik ezt a programot, lehetőséget kínálva a jó hangulatú szórakozásra az egyre hosszabbodó hideg estéken. Idén is rendelkezésre áll szinte korlátlan mennyiségű sütőtök, melyet a Faluház kemencéjében lehet ízletesre pirítani. A nagyteremben töklámpások faragására várunk kicsiket és nagyokat! (A gyermekekhez szülői felügyeletet kérünk!) Lehetőség nyílik más sütnivaló elkészítésére is, ezért, aki kedvet érez arra, hogy a felmelegített kemencét kipróbálja, az hozzon magával kedvenc étele hozzávalóiból! Várjuk továbbá az este sikeréhez nélkülözhetetlen forralt bor és tea felajánlásokat! Tökre várunk mindenkit, sok szeretettel! A szervezők Október Kerámia Életfa átadó ünnepség Goblein alkotások kiállítása Október Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc községi ünnepi megemlékezése Fényt a magyar éjszakába! Lámpakiállítás a Faluházban Október TÖK jó este/tökfaragás és sütés/ November 15 Márton Napi újbor ünnep és libavacsora December 06. Vidám Mikulás váró délután Forraltbor főző verseny December 20. Mindenki karácsonya December 30. Óévbúcsúztató Igény esetén indított szakkörök, klubok: Baba-Mama Klub, Kreatív ötletek klubja, Játszóház, Nyelvtanfolyam. Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy a FALU KEMENCÉT előzetes bejelentés alapján bárki igénybe veheti /tűzifáról az igénylőnek kell gondoskodni/ BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 2.

3 A Badacsonytördemic Községért Alapítvány 2007 évi pénzügyi elszámolása Nyitó pénzkészlet: Ft Ebből lekötött Ft Záró pénzkészlet Ft Ebből lekötött Ft Bevételek: Keletvad: Adó 1% Falunapi bevétel: Támogatások: Kamat Ft Ft Ft Ft Ft Ft Kiadások: Gyermekeknek játszóház Kocsonya főző verseny Gyermeknap Nyugdijas Klub támogatás Prés kiállitás Kemence és tepsi Debreczenyi Gyula Ranolder Kereszt Márton nap Forroltbor főző verseny Mindenki karácsonya Emlék plakett Gyulyástál Régiképek Falunap Szinpad Bélyegző Könyvelésidij Bank költség Hirdetés Nyomtatványok Patron Jogvédő Teleház Szöv. Tagdij Kiadások Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft A Badacsonytördemic Községért Alapítvány ezúton köszöni az adományozók önzetlen támogatását! Kérjük, hogy amennyiben Ön fontosnak érzi az Alapítvány által felvállalt kultúra és értékmegőrző, illetve közösségteremtő tevékenységet, támogatásával biztosítsa számunkra a további sikeres működés lehetőségét! Köszönettel: Vollmoth Péter a Badacsonytördemic Községért Alapítvány elnöke A Badacsonytördemic Községért Alapítvány számlaszáma: Badacsonylábdihegy Partszépítő és Fürdő Számla (Alapítvány): BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 3.

4 Tisztelt Lakosság! Értesítem Önöket, hogy Badacsonytördemicen az őszi lomtalanítás 13. napján (hétfő) kerül megszervezésre. A konténerek az alábbi utcákban kerüljenek kihelyezésre: Szent István u. 76. sz. ház előtti csapás, Béke utca Nefelejcs Vendéglő mögötti parkoló, Hősök u. 19. sz. ház elé, Debreczenyi Gy. u. 6. sz. ház elé, Jókai u. 10. sz. ház elé, Rodostó u. Laguna vendéglő. Lomtalanítás keretében nem helyezhető ki elvitelre ömlesztett anyag, építési-bontási törmelék, rothadó anyag (élelmiszer, növényi maradék), állati eredetű hulladék (állat tetem, trágya, alom) veszélyes hulladék (akkumulátor, elemek, gyógyszermaradék, növényvédő szer maradék, gép, járműbontási alkatrészek stb.). Kérem a lakosságot, hogy a lomhulladékot a kijelölt konténerekben szíveskedjenek elhelyezni környezetünk tisztán tartása érdekében. Együttműködésüket köszönöm! Dr. Harkai Barbara jegyző Gazdát kereső muskátlik Felhívom a figyelmüket, hogy a településen kihelyezett futós muskátlik előzetes igénylés esetén ingyenesen elvihetők. A fagyok beállta előtt kerülnek leszedésre a virágok, így az átvétel időpontjáról a későbbiekben tájékoztatom Önöket a hirdetőtáblákon elhelyezett felhívással. Aki igényel virágot, kérem, hozzon magával legalább 19 cm átmérőjű virágcserepet, mivel azt az Önkormányzat nem tudja biztosítani. Személyenként 10 cserép virág igényelhető (20 tő muskátli). Jelentkezni a Faluházban lehet keddtől szombatig óráig személyesen, vagy a 06/87/ telefonszámon Pálné Veránál vagy Sellyei Gábornál. Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat Badacsonytördemic község önkormányzatának képviselő-testülete a 63/2008 (IX. 15.) számú határozatával döntött arról, hogy részt kíván venni a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzatok Ösztöndíjpályázat évi fordulóján. Ennek megfelelően pályázati kiírást tesz közzé, a kiírás és az adatlap hamarosan letölthető lesz a honlapról, vagy személyesen elvihető a badacsonytördemici Polgármesteri Hivatalból Bognár Andrea ügyintézőtől, valamint a pályázati kiírás a hirdetőtáblákon is olvasható. Szemétgyűjtő akcióra várunk önkénteseket! A Magyar Közút Kht. országos szemétgyűjtő akciót szervez, melyhez Badacsonytördemic Önkormányzata is csatlakozik. 13-án 9.30-tól ig várjuk mindazok jelentkezését a Polgármesteri Hivatalnál, akik számára fontos, hogy az utakat, parkolókat és út D r menti területeket ne lepje el a szemét, tisztább legyen lakókörnyezetünk. A Magyar Közút Kht. minden önkéntes számára térítés nélkül biztosít kesztyűt és láthatósági mellényt, illetve szemétgyűjtő zsákokat. Segítségüket előre is köszönjük! Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 4.

5 A Faluház dísze Különleges műalkotással gazdagodott a szeptember végi napokban a Faluház. A nagyterem bejárattal szemközti fala régóta üresen állt, mostantól azonban Igaz Anikó szobrászművész Életfa című kompozíciója díszíti. A terrakotta (égetett agyag) dombormű a művésznő egykori diplomamunkája, 7-8 éve készült Kecskeméten redukciós égetéssel, mely során az agyag beton keménységűre szilárdul. Az eljárás előnye, hogy a zománcozott kerámiákkal szemben sokkal finomabb formákat lehet vele készíteni. Az alkotás több darabból álló csempék formájában érkezett; a vakolat kivésése után közvetlenül a téglafalra került fel: előbb minden darabot dróttal rögzítettek, majd csemperagasztóval fixálták véglegesen. A munkálatok során végig jelen volt Bodor István szobrászművész is. A művész házaspár Káptalantótban él, István több munkát végzett már a környéken, a mostanában megújuló keresztek restaurálási munkái mind az ő nevéhez fűződnek. Anikó, műveit nem csak az égetett kerámia anyagába önti, magáénak érzi a kő és a bronz világát is. Műveinek visszatérő motívuma az Életfa, melynek szimbolikája a népművészetből eredeztethető. A fa alsó, kiszélesedő, földalatti része az alvilágot, a középső a mi emberi világunkat, a kiterebélyesedő lombkorona a túlvilágot jelképezi. A dombormű tele van apró, félig bújtatott illusztrációval. Találunk köztük templomot, falusi házakat, különféle állatokat és az alkotás középpontjában egy halványan előtűnő emberpárt: Ádámot és Évát. Kérdésemre a művésznő elmondja: kompozíciójának mondanivalója nehezen helyezhető direkt, eszmei síkra, alkotás közben a spontán művészi ihletés vezeti. A mű megvásárlásának anyagi hátterét jelentős mértékben pályázati alap biztosítja, a fennmaradó rész előteremtését a Badacsonytördemic Községért Alapítvány vállalta magára. Avatására 16-án kerül sor, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! S.G. BOCSÁNAT!!! Szép gesztus, hogy a település rendezvényein résztvevő segítőknek a lap hasábjain keresztül is megköszönik munkájukat. Sajnos a legnagyobb körültekintés ellenére is - igaz nem szándékosan - kimaradnak nagyon fontos segítők. Nincs mit szépíteni: így történt ez legutóbb, ezért most szeretném ezt a hibát jóvátenni. Nagyon köszönjük a Badacsonytördemici Polgárőrség vezetőinek és minden tagjának az idei Szürke marha főző verseny alkalmával és az idei rendezvényeinken nyújtott munkáját, amely lehetővé tette a rendezvények zavartalan lebonyolítását, reméljük a jövőben is élvezhetjük segítőkész támogatásukat! Ugyancsak nagyon köszönjük a helyi COOP bolt dolgozóinak önzetlen segítségét, bármilyen rendezvényünkön ellátási gond adódott gyorsan, rugalmasan és segítőkészen álltak mellénk a probléma megoldásában! Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta és a jövőben támogatni szándékozik rendezvényeinket! F E L H Í V Á S!!!GOBLEIN kiállításra 16-án a kerámia falikép átadásával egybekötve goblein kiállítást szervezünk a Faluházban. Kérjük azokat a kézimunkázókat, akik szívesen részt vennének a kiállításon alkotásaikat legkésőbb október 14-én (kedd) óráig név és címmel ellátva juttassák el a Faluházba! Előre is köszönjük! Pálné Vera BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 5.

6 Óvodai hírek Tekereg a szél, Kanyarog a szél, Didereg a kóró, Mit üzen a tél? énekelik a kicsik az oviban, miközben kézen fogva egymást, hullámozva, kanyarogva lépdelnek a dal ütemére. Igen, sajnos elköszönt tőlünk a nyár, de mindannyiunk örömére, a szeptember nekünk is egy új nevelési év kezdetét jelenti. Az idén 16 gyermekkel kezdtük az évet, és hamarosan 19 főre gyarapszik a létszám. Most két kicsi Horváth Alexa és Gelencsér Dániel - befogadására készült fel a kis közösség, és tavasszal szeretettel várjuk Farkas Gergelyt, Tóth Bernadettet, és Cziráki Biankát. A beszoktatás idején sokszorosan egymásra van utalva a szülő és az óvónő, hiszen mindenki azt szeretné, hogy minél könnyebben sikerüljön a kicsinek a beilleszkedés a közösségbe. Ennek érdekében alkalmazkodunk mindannyian az újonnan érkezett gyerekekhez, igyekszünk megismerni családi szokásaikat, otthoni napirendjüket, és lassacskán, ahogy telnek a napok, ők is hozzászoknak az ovis élethez. Segíti őket az ismétlődő tevékenységek egymásutánja, a napi ritmus. Persze, leginkább az óvónénik és az ovis társak figyelme, szeretete, a közös játék az, ami segíti az idő múlását, és feledteti anya és apa hiányát. Négy nagycsoportos óvodásunk iskolai életre való felkészítése szintén fontos feladatunk lesz az idén. Ők jövő ilyenkor már iskolába fognak járni Badacsonytomajon, vagy Szigligeten, esetleg Tapolcán, vagy Nemesgulácson. Idei programjainkból: tervezünk német nyelvoktatást, furulyaoktatást, gyermek-aerobicot, és gyermek néptáncoktatást. Bábszínházba Tapolcára fogunk menni, a bérlet költségét a szülők fedezik, az utazást pedig a kistérség által fenntartott busszal szeretnénk lebonyolítani. Reméljük, mindenki meg fogja találni azt az elfoglaltságot gyermeke számára, ami neki a legtöbb örömet jelenti. Búcsúzóul íme egy kedves kép: Nyári pancsolás az oviban. Szántóné Jochmann Judit Sport A 2008/2009-es Női Focibajnokság őszi fordulójának sorsolása: I szeptember 20: Úrkút- Badacsonytördemic (Úrkút visszalépése miatt elmaradt) II szeptember 27: Badacsonytördemic- Nyirád (gólszerző: Szöllősi Ráhel) III. 5: Somlóvásárhely- Badacsonytördemic VI. 12: Badacsonytördemic- Dabronc V. 18: Badacsonytördemic szabadnap VI. 25: Ajka-Badacsonytördemic VII november8: Badacsonytördemic- Tapolca Focicsapatunk a közelmúltban Ajkán megrendezett kispályás bajnokságon vett részt. A tornára hat csapat jelentkezett, Badacsonytördemic a 4. helyen végzett. Egyebek mellett visszanyertük az 5000 Ft-os nevezési díjat, valamint ismételten megkaptuk a Legsportszerűbb Csapat címet. Németh Benigna a Legfiatalabb Focista díjjal lett gazdagabb. A helyben megtartandó meccseket minden alkalommal előre kiplakátoljuk. Köszönjük az eddigi szurkolói támogatást, várunk mindenkit következő mérkőzéseinkre! Továbbra is várjuk azon támogatók jelentkezését, akik segítségünkre lennének a csapat szállításában! Horváth Gábor BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 6.

7 Egyházi közlemény Az egyházi hozzájárulásról: A magyar Katolikus Püspöki Kar irányelve, hogy az Egyház anyagi szükségleteinek fedezéséhez a Hívek hozzájárulásának mértéke az átlagkereset 1%-a legyen. A legkisebb összeg személyenként 2800 Ft (egy évre!). Kérjük a kedves Híveket, hogy az egyházi hozzájárulásukat ( egyházi adójukat ) a Plébánián, vagy az alábbi személyeknél szíveskedjenek befizetni: Veréb János, Székely József, Tóth Gyula. Adományt is köszönettel fogadunk! Ünnepi miserend: Október 5., vasárnap - Templombúcsú: kor Október 23., csütörtök az 1956-ban elhunytakért: kor November 1. és 2.,szombat és vasárnap Mindenszentek és Halottak napja: kor Kovács Károly atya Köszönetnyilvánítás Köszönjük mindazok segítségét, akik a szeptember 12-én megtartott keresztszentelésen illetve a hozzá kapcsolódó ünnepi szentmisén, majd a Faluházban megtartott vendéglátó fogadáson résztvevőként vagy segítőként közreműködtek, munkájukkal hozzájárultak az esemény rangosabbá, gazdagabbá tételéhez! A Nyugdíjas Klub felhívása A Zalaegerszegi Színház előadásaira néhány bérlet még megvásárolható Vigántiné Icánál! Következő szám megjelenése: november eleje. Lapzárta: minden hónap 25-én. A lapterjesztésből kimaradtak a Faluházban és az Orgona utcai boltban juthatnak hozzá a HÍRMONDÓ számaihoz! A Badacsonytördemic Községért Alapítvány számlaszáma: Badacsonylábdihegy Partszépítő és Fürdő Számla (Alapítvány): Polgármesteri hivatal 8263 Badacsonytördemic Hősök útja 12. Tel./Fax: 87/ Ügyfélfogadás ideje: Hétfő - csütörtök: 8-16h-ig, Péntek: 8-12h-ig Faluház, Teleház 8263 Badacsonytördemic Hősök útja 12. Tel.: 87/ , Tel./Fax: 87/ Nyitva: Kedd Szombat: ig Könyvtár 8263 Badacsonytördemic Hősök útja 12. Tel./Fax: 87/ Nyitva: Kedd 15:00 18:00 Szerda 14:00 16:00 Péntek 15:00 18:00 Szentmise: Minden vasárnap 11:30 tól Pénzfelvételi lehetőség: Takarékszövetkezet,Posta Hegybíró fogadónapja:hétfő: Kedd: Háziorvosi szolgálat: 8263 Badacsonytördemic Szent István út 3/2. Tel.: Rendelési idő: Hétfő: 8-11h-ig Kedd: 8-11h-ig Szerda: 8-11h-igCsütörtök: 13-16h-ig Péntek: 8-11h-ig Munkaidőn kívüli sürgősségi ellátás (orvosi ügyelet): Kórház: Tapolca, Ady E. u. Tel.: 87/ Hétköznap: órától másnap reggel 8.00 óráig Hétvégén, ünnepnapokon: utolsó munkanap órától a következő munkanap 8.00 óráig Gyógyszertár: Griff Fiókgyógyszertár nyitva-tartás: Hétfő, szerda, péntek ig Ügyeletes gyógyszertár Tapolcán Segélyhívó: 112 Mentők: 104 Tűzoltók: 105 Rendőrség: 107 Polgárőrség: 06-30/ (Berkes Imre) Kiadja: A Badacsonytördemic Községért Alapítvány, Badacsonytördemic, Hősök u.12. Felelős kiadó: Vollmuth Péter Polgármester, Címlap rajz : Stockinger László BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 7.

Badacsonytördemic Badacsonylábdihegyi

Badacsonytördemic Badacsonylábdihegyi - Badacsonytördemic Badacsonylábdihegyi A BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY LAPJA -- XI. évfolyam 7. szám 2010. július - ----- Nők a Balatonért Egyesület Badacsonylábdihegyi Csoportja, szeretettel

Részletesebben

Márton-napi Vigasság. Fotó: Kalmár

Márton-napi Vigasság. Fotó: Kalmár XXIV. évfolyam 12. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2014. december Az alkotás a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak munkája Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés, boldog Új

Részletesebben

Lábdihegyi és Tördemici

Lábdihegyi és Tördemici Lábdihegyi és Tördemici 2013. november H Í R E K Megjelenik kéthavonta Nyertünk! Lesz új strandunk! SLÍZ JUDIT Másfél éve, 2012. márciusában Tördemic civil szervezetei összefogtak. Fürdőegyesületünk a

Részletesebben

Tisztelt Csanádapácai lakosok!

Tisztelt Csanádapácai lakosok! Tisztelt Csanádapácai lakosok! Tájékoztatom Önöket, hogy létrejött Csanádapáca és Pusztaföldvár Községek Körjegyzősége. A körjegyzőség székhelye: 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. A körjegyző: Dr.

Részletesebben

A nyár A GYEREKEKÉ. A szeptember A TANÉVKEZDÉSÉ. Az október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL AZ IDÕSEKÉ. HÍRek LAjosmizse Portáján

A nyár A GYEREKEKÉ. A szeptember A TANÉVKEZDÉSÉ. Az október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL AZ IDÕSEKÉ. HÍRek LAjosmizse Portáján HÍRek LAjosmizse Portáján A nyár A GYEREKEKÉ Birtokba vehették a játszóteret tulajdonosaik. Õk biztos, jó gazdáik lesznek! Vigyázzunk rá mindannyian! 11. szám, 2008. szeptember október ÍZELÍTÕ A TARTALOMBÓL

Részletesebben

Tavaszköszöntõ Mandulába borult a környék

Tavaszköszöntõ Mandulába borult a környék X. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2012. ÁPRILIS Tavaszköszöntõ Mandulába borult a környék JUHÁSZ GYULA: HÚSVÉTRA Köszönt e vers, te váltig visszatérõ Föltámadás a földi tájakon, Mezõk smaragdja, nap tüzében égõ, Te

Részletesebben

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok F A I R Farmosi Információk Riportok Lakossági közéleti tájékoztató XXVI. évfolyam 1-2. szám 2014. január-február MEGHÍVÓ Farmos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját március 14-én

Részletesebben

MEGHÍVÓ. CSALÁDI VÍZ PARTY-ra. Ha újra itt a nyár Gyerektáborok!

MEGHÍVÓ. CSALÁDI VÍZ PARTY-ra. Ha újra itt a nyár Gyerektáborok! IX évfolyam, 5. szám BADACSONYTÖRDEMIC BADACSONYLÁBDIHEGYI HÍRMONDÓ 1 Programok: MEGHÍVÓ Szeretettel várunk minden mozgásra, kikapcsolódásra vágyó helyi lakost, üdülőtulajdonost és vendéget 2008. JÚLIUS

Részletesebben

Tisztelt Csanádapácai Lakosok!

Tisztelt Csanádapácai Lakosok! Tisztelt Csanádapácai Lakosok! Az előző Csanádapácai Új Szó megjelenése óta, mozgalmas időszakon vagyunk túl, a legfontosabb fejleményeket az alábbiak foglalnám össze: Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot,

Részletesebben

A köszöntők után Földi István plébános, esperes rövid imádság után kérte Jézus Krisztus áldását a hajlékra, minden lakójára és dolgozójára.

A köszöntők után Földi István plébános, esperes rövid imádság után kérte Jézus Krisztus áldását a hajlékra, minden lakójára és dolgozójára. XXIV. évfolyam 5. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2014. május Megnyitották az új Halászkert Hotelt Tovább bővült Badacsony szolgáltatása Ünnepélyes keretek között megnyitották és megáldották

Részletesebben

Lábdihegyi és Tördemici

Lábdihegyi és Tördemici Lábdihegyi és Tördemici 2013. július H Í R E K Megjelenik kéthavonta Felhívás DR. HORVÁTH IMRE és VOLLMUTH PÉTER polgármester Mélyen tisztelt tördemici és lábdihegyi falumbéli Társaim! Az elmúlt 10 évben

Részletesebben

XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER

XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER Kell még egy szó!... 2 2013. OKTÓBER XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM DÍSZBURKOLAT FELÚJÍTÁSA A STRANDON Már az elmúlt esztendôben is felmerült a kérdés, hogy fel kellene újítani

Részletesebben

ÓVODAI TÖRTÉNETEK. napra vártuk a szülőket. A. folytatás a 3. oldalon. 3. évfolyam, 3. szám 2013.11.30.

ÓVODAI TÖRTÉNETEK. napra vártuk a szülőket. A. folytatás a 3. oldalon. 3. évfolyam, 3. szám 2013.11.30. 3. évfolyam, 3. szám 2013.11.30. www.jakoihirmondo.hu Bakonyjákó Község Önkormányzatának 4 havonta megjelenő, ingyenes kiadványa. ÓVODAI TÖRTÉNETEK Új névvel, de a már jól ismert környezetbe vártuk vissza

Részletesebben

Ára: 100 Ft. ÜNNEPI BESZÉDET MOND RONYECZ PÉTER POLGÁRMESTER

Ára: 100 Ft. ÜNNEPI BESZÉDET MOND RONYECZ PÉTER POLGÁRMESTER Ára: 100 Ft. www.4kadony.hu 2011. Október HE LYI KÖZ ÉLE TI HÍR ADÓ XXI. év fo lyam 10. szám Halottak napja Tarthatom-e szépnek mindszentekkor a temetőt, Hisz, hogy lehetne szép egy holtakkal teli udvar,

Részletesebben

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! XXVII. évfolyam, 4. szám 2015. április Interjú Kiszel Mihály katolikus prépost-plébánossal 10-11. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónapban Bővebb információ, archívum a város honlapján:

Részletesebben

Duna-Adony. Hálaadás - Újbor Ünnep. Ára: 100 Ft. www.4kadony.hu. 2012. November HE LYI KÖZ ÉLE TI HÍR ADÓ XXII. év fo lyam 11.

Duna-Adony. Hálaadás - Újbor Ünnep. Ára: 100 Ft. www.4kadony.hu. 2012. November HE LYI KÖZ ÉLE TI HÍR ADÓ XXII. év fo lyam 11. Ára: 100 Ft. www.4kadony.hu 2012. November HE LYI KÖZ ÉLE TI HÍR ADÓ XXII. év fo lyam 11. szám Hálaadás - Újbor Ünnep Szabó Gyula plébános atya október 6-án, a szőlőhegyi kápolna tövében rendezett liturgia

Részletesebben

Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft

Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft BADACSONY XXI. évfolyam 10. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2011. október Szüreti fesztivál Badacsonyban Nagyszerű időjárás, élénk látogatottság mellett lezajlott településünk legnagyobb

Részletesebben

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés Önkormányzati hírek Állattartási szabályok Szeretettel

Részletesebben

Délegyháza Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa

Délegyháza Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Délegyházi Hírek XXI. évf. 230. szám Délegyháza Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa 2014. március Délegyháza Község Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja a község lakóit az 1848-as

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet XXI. évfolyam, 2013. november 9. 9. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Úgy fejlesztünk, hogy közben megmentünk egy régi épületet Miközben a figyelmünk egyre inkább a városközpont

Részletesebben

KRÓNIKA JÁSZALSÓSZENTGYÖRGYI. I. Családi Nap. Jászalsószentgyörgy község lapja. Megjelent: 2008. október. XIV. évfolyam 3. szám.

KRÓNIKA JÁSZALSÓSZENTGYÖRGYI. I. Családi Nap. Jászalsószentgyörgy község lapja. Megjelent: 2008. október. XIV. évfolyam 3. szám. JÁSZALSÓSZENTGYÖRGYI KRÓNIKA Jászalsószentgyörgy község lapja XIV. évfolyam 3. szám Ára: 100, Ft I. Családi Nap Megjelent: 2008. október A Községi Önkormányzat 2008. szeptember 27-én megrendezte az I.

Részletesebben

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2014-ben huszonöt éves a város MEGJELENIK HAVONTA XXIV. ÉVFOLYAM 2014. FEBRUÁR havonta ingyenesen 3200 otthonban a város szolgálatában

Részletesebben

Tökfesztivál: bomba siker

Tökfesztivál: bomba siker Rácalmás 1 2011. október XVIII. évfolyam 10. szám TARTALOM Sikeres volt a könyves vasárnap. 8. oldal Az ISD Dunaferr támogatásából vásárolt hintát imádják az óvodások. 9. oldal Néptáncosaink bővelkednek

Részletesebben

Gyermek horgásztó a Mesevár Óvoda alatti tó

Gyermek horgásztó a Mesevár Óvoda alatti tó Az Önkormányzat lapja XV. évfolyam 4. szám Ára: 125,- Ft MÁJUS 28.GYEREKNAP MÁJUS 28. * Trampolin * Bábozás * Barkácsolás * Kézmûves foglalkozások * Gyermek játszóeszközök DÉLELÕTT * Lepényevõ verseny

Részletesebben

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ. Kedves Úrhidai Lakosok!

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ. Kedves Úrhidai Lakosok! ÚRHIDAI HÍREK Az Úrhidai Önkormányzat Kiadványa 2011 DECEMBER KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ Kedves Úrhidai Lakosok! Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével, egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban

Részletesebben

10 éve város Badacsonytomaj

10 éve város Badacsonytomaj XXIV. évfolyam 6. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2014. június Polgárőrök kitüntetése A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Csizmazia Pál úrnak, a PEB tagjának, a rendőrséggel történő

Részletesebben

Tiszaalpár a Trió Televízióban

Tiszaalpár a Trió Televízióban XX. évfolyam 3. szám 2012. március Ára: 100 Ft Félezer vendég a vőfély találkozón Első alkalommal rendeztek lakodalmi zenekaroknak és vőfélyeknek találkozót Tiszaalpáron. Vidám hangulatból nem volt hiány,

Részletesebben

Mártélyi. hírek. 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük. Februárban a költségvetés árnyékában

Mártélyi. hírek. 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük. Februárban a költségvetés árnyékában Mártélyi hírek Mártély Önkormányzatának ingyenes információs kiadványa II. évf. 3. szám 2015. március 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács

Részletesebben

Felszentelték az új református templomot. Megnyílt a Balaton legforgalmasabb hídja. A fény festői. Nyílt nap az arborétumban. 20 éve várt esemény

Felszentelték az új református templomot. Megnyílt a Balaton legforgalmasabb hídja. A fény festői. Nyílt nap az arborétumban. 20 éve várt esemény XXV. évfolyam 5. szám Havonta megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2015. május 20 éve várt esemény Felszentelték az új református templomot Felszentelték Badacsonytomajon a református közösség új református

Részletesebben

RRévfülöp és környéke polgárainak és üdülõtulajdonosainak lapja

RRévfülöp és környéke polgárainak és üdülõtulajdonosainak lapja Vitéz Cserhalmi Pálnak a kitüntetést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eszméjének ápolásában, és a honvédelem ügye érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseképp adományozta a Magyar Köztársaság

Részletesebben