PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes"

Átírás

1 Utóvégre lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerten. (Kodály Zoltán) PÁLYÁZAT Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Intézményegység-vezető- helyettes álláshelyére Pályázati adatbázisban szereplő azonosító szám: 2016/2013/KIK/027. Készítette: Jankovszki Ferenc

2 2 SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok: Vezetéknév/ utónév: Jankovszki Ferenc Édesanyám neve: Tarjányi Mária Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Kazinczy u. 8/a. IV.em.10. Telefonszám: , Állampolgárság: Magyar Születési hely/dátum: Kiskunfélegyháza, június 13. Családi állapot: Nős, három leány gyermekem van. Iskolai végzettségek: Művészeti Iskolai Vezető Képzés - Budapest A Magyar Zeneiskola és Művészeti Iskola Szövetsége szervezésében Közoktatás vezetőképzés Szegedi Tudományegyetem Fúvószenekari Karnagyképző Budapest Közművelődési Intézet Rézfúvósok intenzív továbbképzése Debrecen Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tanárképző Intézet Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola ( Kiskunfélegyháza József Attila Általános Iskola, majd később a Petőfi Sándor Általános Iskolában végeztem)

3 3 Munkahelyeim: Móra Ferenc Művelődési Központ Kiskunfélegyháza Állami Zeneiskola Szentes Általános Iskola Császártöltés Állami Zeneiskola Kiskunfélegyháza Városi Zeneiskola Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) KIKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) TKIKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) KTKIKI Kiskunfélegyháza (jogutódos átalakulás) KKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) Pedagógiai eredmények: Aktív tanári munkám során arra törekedtem, hogy növendékeim megyei és országos szervezésű versenyeken részt vegyenek, ennek köszönhetően két növendékem Palatinus Ferenc és Keserű Péter - akik 1987-ben a Kisújszállási Országos Trombita Verseny döntősei voltak mára elismert rézfúvós tanárok. A Kiskunfélegyházi Városi Zeneiskola 1993-óta rendezi meg a Országos Mélyrézfúvós Versenyt, ezen a versenyen növendékem Tóth László tenorkürt hangszeren I. helyezést ért el. ( aki jelenleg a Koncert Fúvószenekar karnagya) Tanítványaim közül többen választották a zenei pályát és mára kollégáim vagy itt a helyi Művészeti Iskolában, vagy az ország különböző településein, illetve Szimfónikus Zenekarok, Színházi Zenekarok, Katonazenekarok aktív tagjai. Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az 1987-ben alapított Ifjúsági Fúvószenekar időközben Koncert Fúvószenekarrá nőtte ki magát és sok szép sikert könyvelhet el magának, mindemellett örömmel tölt el, és nagy eredménynek tartom, hogy 2001-től a kollégák segítségével újonnan tudtuk szervezni az Ifjúsági Fúvószenekart, mely az azóta eltelt időszakban komoly sikereket és eredményeket tudhat magáénak. Mindkét zenekar számtalan nemzetközi és országos rendezvényen, versenyen, fesztiválon vett/vesz részt ahol képviseltük/jük országunkat, városunkat.

4 4 Kitüntetések: A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar megkapta a Kiskunfélegyházáért kitüntetést Jómagam a Bács-Kiskun Megye Művészetéért kitüntetést Kiskunfélegyháza Művészetéért kitüntetést. Szervezeti tagságaim: óta a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület titkára 1994-től a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Országos Elnökségének tagja 2007-től a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöki tisztjét töltöm be. BEVEZETÉS Szeretném megpályázni, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti, Alapfokú Művészeti Iskolájának intézményegységvezető helyettes beosztására ellátására kiírt pályázatot. Pályázatomhoz felhasználtam a pedagógusként, vezetőként és a városban közéleti emberként szerzett ismereteimet, tapasztalataimat. A művészetoktatással lehetőség nyílik esztétikai és érzelmi nevelésre a művészetek által úgy, hogy közben megismerhetik a növendékek önmagukat és a személyiségük is fejlődik. Nekem személy szerint is felelősségem van a felnövekvő nemzedék szellemi-, erkölcsi-, közösségi kultúrájának fejlődéséért. A művészeti nevelés rendszerességre, kitartásra tanít, és pozitív élményeket szerezhetnek a gyerekek általa. A mai világban információk tömege árasztja el a gyerekeket és szüleiket és szinte pillanatonként új impulzus érinti meg Őket, nekünk pedagógusoknak segítenünk kell az ezek közötti eligazodásban.

5 5 VEZETŐI PROGRAMOM: Helyzetleírás: Iskolánkban jelenleg az oktató nevelő munkát a következő szakokon végezzük. Zeneművészeti ág: Fafúvós tanszak: furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott Rézfúvós tanszak: trombita, kürt, harsona, tenorkürt, baritonkürt, tuba Akkordikus tanszak: gitár, ütő Billentyűs tanszak tantárgyai: zongora, korrepetíció Vonós tanszak tantárgyai: hegedű, gordonka, brácsa Kamarazene, zenekar, kórus Egyéb művészeti ágak: Tánc: néptánc tanszak, társastánc tanszak Képző és iparművészeti ág: grafika, festészet, tűzzománc, kerámia Színjáték tanszak: drámajáték, beszédgyakorlat (kötelező tárgy) Fenntartói elvárások: Tanulói növendék létszám megőrzése, szélesítése Minőség, eredményesség, hatékonyság Humán erőforrás hosszú távú tervének készítése SZMSZ és egyéb szabályzatok törvényi előírásoknak megfelelő módosítása, Pedagógiai Program jogszabály szerinti átdolgozása, folyamatos figyelemmel kísérése. Szülőkkel való kapcsolattartás Erősíteni kell a társadalmi változásokhoz, igényekhez való rugalmas alkalmazkodást intézményi szinten a fenntartói elvárásoknak való minél eredményesebb, hatékonyabb megfelelést.

6 6 Személyi feltételek: A művészeti iskola pedagógusai magas színvonalon végzik munkájukat, amit alátámaszt a nemzetközi, országos, területi, megyei, versenyek eredménye, valamint a továbbtanuló diákok száma, valamint a sikeres hangversenyek és kiállítások. A mai világban, ahol az információszerzés leginkább az interneten történik, elengedhetetlen ennek a megléte. Ez is indokolja, és az intézményben folyó munka gördülékennyé tételét is segítené, hogy a termekben a tanárok (akár saját laptopjuk által mivel az intézmény nem tud biztosítani számítógépeket) az intézményben kiépített internet hozzáférést tudják használni. A fenntartói és egyéb adatszolgáltatások teljesítése érdekében - melyek szinte azonnali intézkedést igényelnek elengedhetetlen, (valamint a Nemzeti Köznevelési Törvény szeptember 1-jével hatályba lépő - 2. melléklete is előírja) a Művészeti Iskolában független iskolatitkár alkalmazása, aki Varga Gabriella iskolatitkár személyében rendelkezésünkre is áll, csak az általános iskolai részről is rengeteg terhelést kapott, így az elmúlt időben ennek számos hátránya volt a művészeti iskola életében. Tanulók: Tanuló létszámunk egyenletesnek mondható az utóbbi években, a tanévre 295 tanuló zeneművészeti ágra, ezáltal minden tanár óraszáma feltöltött, a törvényi szabályozások előírása szerint azonban a zongora tanszakon tanító kollégáknak több korrepeticíós órát kell tartaniuk, ezt megpróbáltunk egységesen elosztani, természetes figyelembe véve a főtárgy növedék létszámot is. Tánc,-képző,- és színművészeti ágra 58 tanuló iratkozott be. A társastánc tanszaknál nagy probléma, hogy a beiratkozott tanulóknak nincs párja így évközben emiatt kimaradnak. Képzőművészet, grafika tanszakon szeretnénk beindítani a tűzzománc és kerámia tantárgyat. Rendkívül pozitív sikernek tartom, hogy 2012/2013-as tanévben Kis Virág tanárnő pályázata által a működéshez szükséges alapvető eszközöket tudtunk vásárolni a tanszak részére.

7 7 Intézményünk növendékeinek többsége a városban, vagy annak vonzáskörzetében lakik, vagy jár iskolába. Nagy a várólistán lévő gyerek száma gitárra. Az új Nemzeti Köznevelésről szóló törvényben a művészetoktatás kiemelt helyen van, ezért fontos a fenntartóval együtt gondolkodva keresni a legjobb megoldást annak érdekében, hogy ezek a gyerek is részesülhessenek művészeti oktatásban. Színművészeti oktatás során problémát jelent a díszlet, mely nélkül sivárnak tűnik a produkció, holott a gyerekek és tanárunk rengeteg, munkát és energiát fektetnek az előadásban. Tárgyi felszereltség: A minimálisan előírt eszközök pótlása elengedhetetlen. A hangszerállomány nagymértékben elhasználódott. Saját hangszer vásárlása a szülőkre igen nagy terhet ró, ezért legtöbben az iskola hangszereit használják. Az egyéb művészeti ágakon is az eszközfejlesztés elengedhetetlen a tanítás színvonalának megtartása érdekében. Mint a személyi feltételeknél is említettem nagyon fontosnak tartom, hogy kollégáim naprakész információk birtokában legyenek, ennek érdekében elengedhetetlen, hogy a művészeti iskolai szinten a III. emeleten vezetékes telefonvonal legyen, hiszen a mai gazdasági helyzetben nem várhatjuk el tanárainktól, hogy saját költségükön, hívják a szülőket, iskolákat, egyéb szervezeteket. Valamint szükséges lenne az iroda technikai eszközök fejlesztése is minőségi fénymásolásra csak a földszinten elhelyezett gépeken van lehetőség, mely egyegy oldal sokszorosítása során igazán nehézkes, és bonyorult az általános iskola vezetésének szabályozása szerint. A művészeti iskola rendelkezik egy fénymásoló géppel melyet nem célszerű felújítani, így nem is használjuk, valamint az általános iskolától kaptunk egy gépet mely szintén nagy karbantartásra szorul. A tanári szobában lévő számítógép sem felel meg a mai elvárásoknak. Irodai használatban lévő gépünk is már 10 éves, szintén lassú a monitorja tönkre ment nem tudjuk használni, és ha az intézmény irányítási létszám bővül mindenképpen szükséges egy új számítógép beszerzése.

8 8 ISKOLAVEZETÉSI CÉLKITŰZÉSEK: Munkám során fontosnak tartom, hogy az intézményvezetővel együttműködve, egymást segítve tudjuk dolgozni. A helyettesi munka során hangsúlyt helyezek a partnerközpontú szemlélet erősítésére. Szoros kapcsolattartásra törekszem a fenntartóval, a tanulókkal, szülőkkel, a város illetve vonzáskörzete közművelődési intézményeivel, és közoktatási intézményeivel, művészeti iskoláival. Ennek érdekében fontos: Mindenki a legjobb tudás szerint végezze a munkáját, A növendékek érdekeinek szem előtt tartása, A kimagaslóan tehetséges növendékek tanítása minden zenetanár számára nemcsak kihívás, de a sok munkán túl sok örömöt ad, ezeknek a tanulóknak minden segítséget meg kívánok adni a sikeres továbbtanuláshoz. A szülőkkel és kollégákkal, akik a növendéket tanítják kapcsolatot tartani, A munkaközösségek segítsék egymás munkáját ötletekkel, javaslatokkal, tapasztalataikkal. Intézményünk tanárai és növendékei szüleik- minél többen vegyen részt közös szakmai programokon, színház-, koncert-,kiállítás-, operalátogatásokon, valamint szabadidős tevékenység szervezésével ( pl. alkotótábor) ellensúlyozni a fiatalokat fenyegető negatív hatásokat. Szeretném megőrizni és működtetni az utóbbi években alakult iskolai együtteseket és kamaracsoportokat. Alapítóként személyes feladatomban tekintem ( másodkarmestereim segítségével) a Koncert Fúvószenekar eredményeinek, és színvonalának megőrzését, valamint az Ifjúsági Fúvószenekar fejlesztését az utánpótlás érdekében. A pedagógusok szakmai ismereteinek, készségeinek szélesítése Művészeti ágak közötti összetartozás erősítése

9 9 A pedagógusokra háruló folyamatosan szaporodó adminisztratív feladatok ellátása, valamint csekély anyagi megbecsülésük hatással van a mindennapokra. Talán az új pedagógus életpálya modell meg oldja ezen gondok egy részét. Azonban fontosnak tartom, hogy figyeljünk egymásra, és beszélgetések alkalmával kellő időt és figyelmet fordítsunk kollégánkra, ez biztosan közelebb visz minket a megoldások megtalálásához. KAPCSOLATRENDSZERÜNK: Iskolánknak széleskörű kapcsolatrendszere van. A sikeres munka érdekében feltétlenül fontos a szoros együttműködésre való odafigyelés és minél több sikeres kapcsolat kiépítése. A szülők akik intézményünkbe beíratták gyermeküket, vállalják az ezen iskolatípusban folyó munkát, elfogadják az iskola szervezeti és működési szabályzatát, pedagógiai programját. Ezért elvárják, hogy gyermekük művészeti képessége kibontakozzon, személyiségük magasabb színvonalra fejlődjön. Így a szülőkkel való tartalmas találkozások számát növelni kell, mind tanszakonként, mind iskolai szinten. A jó kapcsolat gondozása, és fejlesztése nagyon fontos a város közismereti iskoláival, hiszen tanulólétszámunk e körből biztosított. Az intézményvezető kollégák, valamint pedagógusok nagyon sok segítséget nyújtanak a tehetségkutatás, és beiskolázás terén. A folyamatosan változó, törvényi előírások betartásának érdekének, és a szakmai információk áramlása érdekében nagyon fontosnak tartom a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel, a Megyei Pedagógiai Intézettel, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművélődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézetével, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával valamint a város művelődési intézményeivel szoros együttműködést.

10 10 ZÁRÓ GONDOLATOK: A zene képes hatni a lelkiállapotra, a lelki egyensúly helyreállítására. Pályázatomban igyekeztem rámutatni, a vezetői pályafutásom alatt szerzett tapasztalatokra, ezekkel kívánom segíteni az újonnan kinevezett intézményegység vezetőt is. Az tapasztalom, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van erre az iskolatípusra. A hangszeren való játék, a zenetanulás rendkívül fontos a figyelemmegosztó készség fejlesztésével, és hatással van a közismereti tárgyak könnyebb elsajátítására is. Az ezáltal megszerzett készségek és képességek lehetővé teszik, hogy az élet bármely más területén is kamatoztatni tudják a megszerzett tudást. A pedagógusi munka meghatározó eleme a motiváció, azonban a munka folyamán fontos az ellenőrzés, értékelés, megerősítés, ha ezeket az elveket következetesen betartjuk kiszámíthatóságot és kiegyensúlyozott munkahelyi légkört biztosíthatunk. Jankovszki Ferenc Kiskunfélegyháza, augusztus 07.

11 11 NYILATKOZAT Alulírott Jankovszki Ferenc kijelentem, hogy a jelen pályázati anyagomat, illetve személyes adataimat az elbírálásban résztvevők megismerhetik, illetve abba betekinthetnek. Hozzájárulok, hogy pályázati anyagomat szükség szerint sokszorosítsák, illetve az illetékes szervekhez továbbítsák. Jankovszki Ferenc Kiskunfélegyháza, augusztus 7.

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T ált.isk. 5.sz.melléklet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 1132 Budapest, Visegrádi u. 17. Mobil: +36 30 994 23-55 E-mail: info@overtones.hu OM azonosító: 102769 OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Hatályba lép: 2017. szeptember 01. 2 1. Az intézmény

Részletesebben

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 8700 Marcali, Szegedi u. 14. Tel./Fax: +36 85 415 711 Mobil: +36 30 994 23-55 E-mail: info@overtones.hu OM azonosító: 102769 OVERTONES ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Hatályba lép: 2015. szeptember

Részletesebben

Különös közzétételi lista es tanév

Különös közzétételi lista es tanév Különös közzétételi lista 2016-2017-es tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény,

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA 10. számú melléklet a 11/1994. MKM rendelet és a 40/2005. OKM rendelet alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat A közfeladatot ellátó szerv hivatalos adatai Fazekas Utcai Általános

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2018/ Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista 2018/ Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista 2018/2019. - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999

Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Pest megye Tankerület megnevezése: KLIK Nagykőrösi Tankerülete OM azonosító: 039999 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező az emberi erőforrások minisztere 37/2013. (X. 4.) EMMI utasítása

Részletesebben

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója:

Intézmény neve: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kerényi György Művészeti Iskolája OM azonosítója: Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai e és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2014/2015 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2014/2015 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2014/2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján 2008 Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények

Részletesebben

Különös közzétételi lista es tanév

Különös közzétételi lista es tanév Különös közzétételi lista 2018-2019-es tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében

Részletesebben

Maximális létszám - székhelyen. szaxofon, kürt, harsona. Tangóharmonika. - Népzene hangszeres tanszakai. Citera 5 fő

Maximális létszám - székhelyen. szaxofon, kürt, harsona. Tangóharmonika. - Népzene hangszeres tanszakai. Citera 5 fő 1 VÁROSI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata Törzsszám: 634410 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 290/1999.(X. 28.) KT. Számú határozata Gyomaendrőd Város

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda 20/ 2012. ( VIII.31) EMMI rendelet 20. (1) 37 Az óvodai

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat

Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 1, 2 VÁROSI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 3 Törzsszám: 634410 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 290/1999.(X. 28.) KT. számú határozata, az államháztartásról

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény Zeneművészeti- és színjáték ág 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, művészeti áganként Zeneművészeti ág: Tantárgy

Részletesebben

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2013/2014 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2013/2014 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2013/2014 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Intézményi közzétételi lista Betöltött munkakörök alapján a pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tantárgy Alkalmazott Iskolai pedagógus végzettség

Részletesebben

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2018/2019 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2018/2019 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2018/2019 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata az Püspökladányi Általános

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév

Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Különös közzétételi lista 2014-2015-ös tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: III. Béla Gimnázium, Művészeti

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás ALAPÍTÓ OKIRAT Az intézmény neve: Alapfokú Művészeti Iskola, a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája Az intézmény székhelye: 1036 Budapest, Perc utca 2 Az intézmény feladat ellátási helye: 1036

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda Óvodai felvétel, beiratkozás 20/ 2012. ( VIII.31)

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: Az első minősítés évéhez viszonyítva hány előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamot működtet 2018-2019 tanév

Részletesebben

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1 A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1. A 2013/2014 tanév legfontosabb időpontjai 1.1. A szorgalmi idő legfontosabb eseményei Tanévnyitó

Részletesebben

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés ALAPÍTÓ OKIRAT 3. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kisfaludy

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS. 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, OM azonosítója: 039985 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet 1. A pedagógusok iskolai végzettsége

Részletesebben

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról

VárosPolgármestere. Előterjesztés. A Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosításáról VárosPolgármestere 2051 Biatorbágy, BarossGáborutca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112,113,142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Pászti Miklós

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 19-i ülésére Tárgy: Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okirat módosítása

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. alapján

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. alapján KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat A közfeladatot ellátó szerv hivatalos adatai

Részletesebben

A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása

A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása : 7. sz. melléklet A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát

Részletesebben

Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete

Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Művészeti Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Címe: 2400 Dunaújváros,

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015. OKTÓBER 1. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé: Intézményünk neve: II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános

Részletesebben

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját:

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2014/2015 tanév

Részletesebben

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés 1 KLASSZIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei nevelés alkalmat ad az érdeklődő és fogékony tanulók

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 20. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Thuri György

Részletesebben

TRIOLA Alapfokú Művészeti Iskola. Alapító okirata. Alapítva: 2002. Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2014. július 18.

TRIOLA Alapfokú Művészeti Iskola. Alapító okirata. Alapítva: 2002. Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2014. július 18. TRIOLA Alapfokú Művészeti Iskola Alapító okirata Alapítva: 2002 Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2014. július 18. hatályos: 2014. szeptember 01-től A TRIOLA Alapfokú Mûvészpalántákért és Oktatóikért

Részletesebben

Pedagógiai Program 2018

Pedagógiai Program 2018 Pedagógiai Program 2018 Zeneművészeti ág A) KLASSZIKUS ZENE I. Fejezet AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Zeneiskolai felvételi tájékoztatója A 2010/2011-es tanévre Tagiskolák és tanított tárgyak: Központi épületünkben Neszmélyi út 30. harmonika, hárfa,

Részletesebben

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola

Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola Különös közzétételi lista [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 2016/17-es tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA (Alapfokú művészetoktatási intézmények 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet alapján) 1. A pedagógusok i végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

1.1. Hivatalos neve: Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Somogy megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fonyódi Tankerülete OM azonosító: 033998 Balatonlelle-Karádi Általános Iskola és

Részletesebben

82/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a fürdőfejlesztési koncepciót tovább tervezésre alkalmasnak találja. Javasolja a koncepcióval ö

82/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a fürdőfejlesztési koncepciót tovább tervezésre alkalmasnak találja. Javasolja a koncepcióval ö 81/2011. (VIII. 25.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány Város a " Püspökladány város belterületén lévő, a 3. 8. 4. az 5. és a 6. és 7. számú területegységekben található vízjogi engedéllyel

Részletesebben

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Alapító Okirata

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Alapító Okirata A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Alapító Okirata 2014 1 A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Az intézmény

Részletesebben

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Az iskola története 1995. Nagykovácsi Zenei Alapítvány létrehozó és fenntartó nonprofit közhasznú alapítvány 1995-2001 Zeneiskola 2001. Képzőművészeti Tanszak 2003.

Részletesebben

Ady Endre Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézménye 8181 Berhida Kossuth L. u. 11. Tel: 06/88/455 608

Ady Endre Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézménye 8181 Berhida Kossuth L. u. 11. Tel: 06/88/455 608 Ady Endre Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézménye 8181 Berhida Kossuth L. u. 11. Tel: 06/88/455 608 Tájékoztató a 2010/11es tanévkezdés tapasztalatairól, az oktatási feladatok

Részletesebben

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola ALAPÍTÓ OKIRATA 1 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 21., 22., 23., 83., 84. 85. A nevelési-oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola Iskolánkról Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolát 2004-ben alapította a Szegedi Tudományegyetem. Iskolánk, fiatal kora

Részletesebben

Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka nem

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület április 24-i ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület április 24-i ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 08. április 24-i ülésére Napirend: nevelési évben indítható tanulócsoportok számának meghatározása az ÁMK József Attila Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Részletesebben

Intézmény neve: Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosítója:

Intézmény neve: Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosítója: Közzétételi lista Alapfokú művészeti iskola [229/2012. (VIII.28.) Korm. Rendelet, 23 (1) bekezdés] 1. a) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Az iskola felvételit, tehetségvizsgálatot nem tart. Elvünk,

Részletesebben

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ)

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) PÁLYÁZAT ZALAKAROSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztere Pályázó: Grófné Csatos Andrea Grófné

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016. OKTÓBER 1. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé: Intézményünk neve: II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános

Részletesebben

Különös közzétételi lista. Az Intézmény nyitva tartási rendje:

Különös közzétételi lista. Az Intézmény nyitva tartási rendje: Különös közzétételi lista Az intézmény neve: Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Az intézmény székhelye: Típusa: Alapfokú művészeti iskola OM azonosító: 039476 Intézményi egységkód: BG 0201 Az intézmény

Részletesebben

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat)

Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Alapító okirat módosítása (határozati javaslat) Mende Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a NOKI ÁMK alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 1.) Az alapító okirat 4. számú melléklete szerinti

Részletesebben

Közzétételi lista 2015/2016. tanév

Közzétételi lista 2015/2016. tanév 2015/2016. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

A költségvetési szerv 1. Neve: Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A költségvetési szerv 1. Neve: Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény A L A P Í T Ó O K I R A T Egységes szerkezetben a 97/009. (V. 5.) sz. kt. határozattal elfogadott, a 48/009. (VI. 9.), 5/00. (II..), 67/00. (XII. 6.), /0. (I. 0.), /0. (VII. 7.), 86/0. (IX. 6.) sz. kt.

Részletesebben

Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. május 17. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: V-131/2834/2012. sz.

Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. május 17. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: V-131/2834/2012. sz. Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. május 17. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: V-131/2834/2012. sz. határozat Tárgy: A kollégiumi intézményhálózat átszervezése Miskolc Megyei

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Munkaterv Művészeti intézményegység. 2010/2011 tanév

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Munkaterv Művészeti intézményegység. 2010/2011 tanév Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Munkaterv Művészeti intézményegység 2010/2011 tanév Készítette: Adorjánné Visontai Katalin művészeti intézményegység vezető 2010.

Részletesebben

Intézmény neve: Battonyai József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola, Battonya, Fő u OM azonosítója:039472

Intézmény neve: Battonyai József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola, Battonya, Fő u OM azonosítója:039472 Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és e hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottságának 2011. augusztus 23-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottságának 2011. augusztus 23-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-481/2011. ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottságának 2011. augusztus 23-ai ülésére Tárgy: A József Attila Általános Iskola és AMI Helyi

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Cím(ek) Mikecz Kálmán utca 19/b, 4400 Nyíregyháza (Magyarország) Mobil +36 30 205 7047 E-mail(ek) bazoli@freemail.hu Állampolgárság

Részletesebben

Intézmény neve: József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM azonosítója: 032 462

Intézmény neve: József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM azonosítója: 032 462 Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN

I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN 1 I. A TANÍTÁSI ÉS TANÍTÁSON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉG RENDJE A 2014/2015-ös TANÉVBEN 1. Az erőforrások miniszterének a 2014-2015-ös tanév rendjéről szóló rendelete értelmében a tanév kezdő napja 2014. szeptember

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Telephelyek Székhely ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Pedagógusok létszáma és végzettsége - 1 fő rajztanár - 1 fő drámapedagógus - 5 fő tánctanár Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma

Részletesebben

Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének. 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA

Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének. 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA Solymár Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 162/2011. (X. 24.) számú HATÁROZATA Tárgy: a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai

Részletesebben

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja BEVEZETÉS: A 3/2011. (I.26.) NEFMI Rendelet értelmében a 27/1998. (VI.10.) MKM Rendelet 1. sz. melléklete kiegészül

Részletesebben

Közzétételi lista 2017/2018. tanév

Közzétételi lista 2017/2018. tanév 2017/2018. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola

Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017-es tanév A Balmazújvárosi Alapfokú Mûvészeti Iskola fontos szerepet tölt be városunk sokszínû mûvészeti életében. Az itt folyó munka

Részletesebben

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert ("alapítvány").nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert (alapítvány).nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő 1 Helyhiány miatt nem nyert felvételt szaxofon szakra 2 Szolfézs tárgyra felvételt nyert ("alapítvány") 3 Felvételt nyert népi ének szakra 4 Felvételt nyert furulya szakra és szolfézs szakra 5 Felvételt

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1.1.Közzétételi egység: Kapcsolat, szervezet, vezetők

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1.1.Közzétételi egység: Kapcsolat, szervezet, vezetők KÖZZÉTÉTELI LISTA 1.1.Közzétételi egység: Kapcsolat, szervezet, vezetők dokumentum az intézmény hivatalos Sándor Frigyes Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az intézmény székhelye 2400 Dunaújváros

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú neve

KÖZZÉTÉTELI LISTA. Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú neve KÖZZÉTÉTELI LISTA 1.1.Közzétételi egység: Kapcsolat, szervezet, vezetők dokumentum az intézmény hivatalos Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az intézmény székhelye 2400 Dunaújváros Bartók

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt.

VERSENYKIÍRÁS. III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt. VERSENYKIÍRÁS A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola és a Hidas Frigyes Alapítvány megrendezi a III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres műveire kiírt országos versenyt. A versenyre

Részletesebben

Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szakmai alapdokumentuma

Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szakmai alapdokumentuma A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2013. (VII. 5.) EMMI utasítás módosításáról rendelkező 39/2014. (XI. 6.) EMMI utasítás mellékletében, a Magyar Közlöny

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA (Alapfokú művészetoktatási intézmények 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet alapján) 1. A ok i végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Művészeti Iskola, ú Művészetoktatási Intézmény Címe: 2400 Dunaújváros,

Részletesebben

Különös közzétételi lista. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA tanév

Különös közzétételi lista. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK TRIOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2016-2017 1.A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához.

Részletesebben

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító)

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító) (Gönczy Barnabásné tanító) Diplomáját 1977-ben vette át a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Pályakezdőként Nyírbátorban helyezkedett el. Az elmúlt 40 év során, ha iskolát váltott is, de

Részletesebben

Közzétételi lista 2018/2019. tanév

Közzétételi lista 2018/2019. tanév 2018/2019. tanév 5310 Kisújszállás, Rákóczi út 3. 59/520-591 OM azonosító: 201730 Tartalomjegyzék Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató... 4 Felvételi lehetőség a Művészeti Iskolába... 4 Milyen elfoglaltsággal

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17.

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. 2016/2017. tanév Munkaterv Tartalomjegyzék 1) Tárgyi feltételek biztosítása a 2016-2017-os tanévre... 3 2) Tanulói létszámadatok, tanulócsoportok,

Részletesebben

A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE

A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE Ssz. Végzettség Munkakör Tantárgy Szakképzettségek szintje 1. főiskola /osztályfőnök informatika számítástechnika szakos

Részletesebben