PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes"

Átírás

1 Utóvégre lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerten. (Kodály Zoltán) PÁLYÁZAT Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Intézményegység-vezető- helyettes álláshelyére Pályázati adatbázisban szereplő azonosító szám: 2016/2013/KIK/027. Készítette: Jankovszki Ferenc

2 2 SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok: Vezetéknév/ utónév: Jankovszki Ferenc Édesanyám neve: Tarjányi Mária Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Kazinczy u. 8/a. IV.em.10. Telefonszám: , Állampolgárság: Magyar Születési hely/dátum: Kiskunfélegyháza, június 13. Családi állapot: Nős, három leány gyermekem van. Iskolai végzettségek: Művészeti Iskolai Vezető Képzés - Budapest A Magyar Zeneiskola és Művészeti Iskola Szövetsége szervezésében Közoktatás vezetőképzés Szegedi Tudományegyetem Fúvószenekari Karnagyképző Budapest Közművelődési Intézet Rézfúvósok intenzív továbbképzése Debrecen Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tanárképző Intézet Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola ( Kiskunfélegyháza József Attila Általános Iskola, majd később a Petőfi Sándor Általános Iskolában végeztem)

3 3 Munkahelyeim: Móra Ferenc Művelődési Központ Kiskunfélegyháza Állami Zeneiskola Szentes Általános Iskola Császártöltés Állami Zeneiskola Kiskunfélegyháza Városi Zeneiskola Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) KIKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) TKIKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) KTKIKI Kiskunfélegyháza (jogutódos átalakulás) KKI Kiskunfélegyháza ( jogutódos átalakulás) Pedagógiai eredmények: Aktív tanári munkám során arra törekedtem, hogy növendékeim megyei és országos szervezésű versenyeken részt vegyenek, ennek köszönhetően két növendékem Palatinus Ferenc és Keserű Péter - akik 1987-ben a Kisújszállási Országos Trombita Verseny döntősei voltak mára elismert rézfúvós tanárok. A Kiskunfélegyházi Városi Zeneiskola 1993-óta rendezi meg a Országos Mélyrézfúvós Versenyt, ezen a versenyen növendékem Tóth László tenorkürt hangszeren I. helyezést ért el. ( aki jelenleg a Koncert Fúvószenekar karnagya) Tanítványaim közül többen választották a zenei pályát és mára kollégáim vagy itt a helyi Művészeti Iskolában, vagy az ország különböző településein, illetve Szimfónikus Zenekarok, Színházi Zenekarok, Katonazenekarok aktív tagjai. Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az 1987-ben alapított Ifjúsági Fúvószenekar időközben Koncert Fúvószenekarrá nőtte ki magát és sok szép sikert könyvelhet el magának, mindemellett örömmel tölt el, és nagy eredménynek tartom, hogy 2001-től a kollégák segítségével újonnan tudtuk szervezni az Ifjúsági Fúvószenekart, mely az azóta eltelt időszakban komoly sikereket és eredményeket tudhat magáénak. Mindkét zenekar számtalan nemzetközi és országos rendezvényen, versenyen, fesztiválon vett/vesz részt ahol képviseltük/jük országunkat, városunkat.

4 4 Kitüntetések: A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar megkapta a Kiskunfélegyházáért kitüntetést Jómagam a Bács-Kiskun Megye Művészetéért kitüntetést Kiskunfélegyháza Művészetéért kitüntetést. Szervezeti tagságaim: óta a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület titkára 1994-től a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Országos Elnökségének tagja 2007-től a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöki tisztjét töltöm be. BEVEZETÉS Szeretném megpályázni, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti, Alapfokú Művészeti Iskolájának intézményegységvezető helyettes beosztására ellátására kiírt pályázatot. Pályázatomhoz felhasználtam a pedagógusként, vezetőként és a városban közéleti emberként szerzett ismereteimet, tapasztalataimat. A művészetoktatással lehetőség nyílik esztétikai és érzelmi nevelésre a művészetek által úgy, hogy közben megismerhetik a növendékek önmagukat és a személyiségük is fejlődik. Nekem személy szerint is felelősségem van a felnövekvő nemzedék szellemi-, erkölcsi-, közösségi kultúrájának fejlődéséért. A művészeti nevelés rendszerességre, kitartásra tanít, és pozitív élményeket szerezhetnek a gyerekek általa. A mai világban információk tömege árasztja el a gyerekeket és szüleiket és szinte pillanatonként új impulzus érinti meg Őket, nekünk pedagógusoknak segítenünk kell az ezek közötti eligazodásban.

5 5 VEZETŐI PROGRAMOM: Helyzetleírás: Iskolánkban jelenleg az oktató nevelő munkát a következő szakokon végezzük. Zeneművészeti ág: Fafúvós tanszak: furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott Rézfúvós tanszak: trombita, kürt, harsona, tenorkürt, baritonkürt, tuba Akkordikus tanszak: gitár, ütő Billentyűs tanszak tantárgyai: zongora, korrepetíció Vonós tanszak tantárgyai: hegedű, gordonka, brácsa Kamarazene, zenekar, kórus Egyéb művészeti ágak: Tánc: néptánc tanszak, társastánc tanszak Képző és iparművészeti ág: grafika, festészet, tűzzománc, kerámia Színjáték tanszak: drámajáték, beszédgyakorlat (kötelező tárgy) Fenntartói elvárások: Tanulói növendék létszám megőrzése, szélesítése Minőség, eredményesség, hatékonyság Humán erőforrás hosszú távú tervének készítése SZMSZ és egyéb szabályzatok törvényi előírásoknak megfelelő módosítása, Pedagógiai Program jogszabály szerinti átdolgozása, folyamatos figyelemmel kísérése. Szülőkkel való kapcsolattartás Erősíteni kell a társadalmi változásokhoz, igényekhez való rugalmas alkalmazkodást intézményi szinten a fenntartói elvárásoknak való minél eredményesebb, hatékonyabb megfelelést.

6 6 Személyi feltételek: A művészeti iskola pedagógusai magas színvonalon végzik munkájukat, amit alátámaszt a nemzetközi, országos, területi, megyei, versenyek eredménye, valamint a továbbtanuló diákok száma, valamint a sikeres hangversenyek és kiállítások. A mai világban, ahol az információszerzés leginkább az interneten történik, elengedhetetlen ennek a megléte. Ez is indokolja, és az intézményben folyó munka gördülékennyé tételét is segítené, hogy a termekben a tanárok (akár saját laptopjuk által mivel az intézmény nem tud biztosítani számítógépeket) az intézményben kiépített internet hozzáférést tudják használni. A fenntartói és egyéb adatszolgáltatások teljesítése érdekében - melyek szinte azonnali intézkedést igényelnek elengedhetetlen, (valamint a Nemzeti Köznevelési Törvény szeptember 1-jével hatályba lépő - 2. melléklete is előírja) a Művészeti Iskolában független iskolatitkár alkalmazása, aki Varga Gabriella iskolatitkár személyében rendelkezésünkre is áll, csak az általános iskolai részről is rengeteg terhelést kapott, így az elmúlt időben ennek számos hátránya volt a művészeti iskola életében. Tanulók: Tanuló létszámunk egyenletesnek mondható az utóbbi években, a tanévre 295 tanuló zeneművészeti ágra, ezáltal minden tanár óraszáma feltöltött, a törvényi szabályozások előírása szerint azonban a zongora tanszakon tanító kollégáknak több korrepeticíós órát kell tartaniuk, ezt megpróbáltunk egységesen elosztani, természetes figyelembe véve a főtárgy növedék létszámot is. Tánc,-képző,- és színművészeti ágra 58 tanuló iratkozott be. A társastánc tanszaknál nagy probléma, hogy a beiratkozott tanulóknak nincs párja így évközben emiatt kimaradnak. Képzőművészet, grafika tanszakon szeretnénk beindítani a tűzzománc és kerámia tantárgyat. Rendkívül pozitív sikernek tartom, hogy 2012/2013-as tanévben Kis Virág tanárnő pályázata által a működéshez szükséges alapvető eszközöket tudtunk vásárolni a tanszak részére.

7 7 Intézményünk növendékeinek többsége a városban, vagy annak vonzáskörzetében lakik, vagy jár iskolába. Nagy a várólistán lévő gyerek száma gitárra. Az új Nemzeti Köznevelésről szóló törvényben a művészetoktatás kiemelt helyen van, ezért fontos a fenntartóval együtt gondolkodva keresni a legjobb megoldást annak érdekében, hogy ezek a gyerek is részesülhessenek művészeti oktatásban. Színművészeti oktatás során problémát jelent a díszlet, mely nélkül sivárnak tűnik a produkció, holott a gyerekek és tanárunk rengeteg, munkát és energiát fektetnek az előadásban. Tárgyi felszereltség: A minimálisan előírt eszközök pótlása elengedhetetlen. A hangszerállomány nagymértékben elhasználódott. Saját hangszer vásárlása a szülőkre igen nagy terhet ró, ezért legtöbben az iskola hangszereit használják. Az egyéb művészeti ágakon is az eszközfejlesztés elengedhetetlen a tanítás színvonalának megtartása érdekében. Mint a személyi feltételeknél is említettem nagyon fontosnak tartom, hogy kollégáim naprakész információk birtokában legyenek, ennek érdekében elengedhetetlen, hogy a művészeti iskolai szinten a III. emeleten vezetékes telefonvonal legyen, hiszen a mai gazdasági helyzetben nem várhatjuk el tanárainktól, hogy saját költségükön, hívják a szülőket, iskolákat, egyéb szervezeteket. Valamint szükséges lenne az iroda technikai eszközök fejlesztése is minőségi fénymásolásra csak a földszinten elhelyezett gépeken van lehetőség, mely egyegy oldal sokszorosítása során igazán nehézkes, és bonyorult az általános iskola vezetésének szabályozása szerint. A művészeti iskola rendelkezik egy fénymásoló géppel melyet nem célszerű felújítani, így nem is használjuk, valamint az általános iskolától kaptunk egy gépet mely szintén nagy karbantartásra szorul. A tanári szobában lévő számítógép sem felel meg a mai elvárásoknak. Irodai használatban lévő gépünk is már 10 éves, szintén lassú a monitorja tönkre ment nem tudjuk használni, és ha az intézmény irányítási létszám bővül mindenképpen szükséges egy új számítógép beszerzése.

8 8 ISKOLAVEZETÉSI CÉLKITŰZÉSEK: Munkám során fontosnak tartom, hogy az intézményvezetővel együttműködve, egymást segítve tudjuk dolgozni. A helyettesi munka során hangsúlyt helyezek a partnerközpontú szemlélet erősítésére. Szoros kapcsolattartásra törekszem a fenntartóval, a tanulókkal, szülőkkel, a város illetve vonzáskörzete közművelődési intézményeivel, és közoktatási intézményeivel, művészeti iskoláival. Ennek érdekében fontos: Mindenki a legjobb tudás szerint végezze a munkáját, A növendékek érdekeinek szem előtt tartása, A kimagaslóan tehetséges növendékek tanítása minden zenetanár számára nemcsak kihívás, de a sok munkán túl sok örömöt ad, ezeknek a tanulóknak minden segítséget meg kívánok adni a sikeres továbbtanuláshoz. A szülőkkel és kollégákkal, akik a növendéket tanítják kapcsolatot tartani, A munkaközösségek segítsék egymás munkáját ötletekkel, javaslatokkal, tapasztalataikkal. Intézményünk tanárai és növendékei szüleik- minél többen vegyen részt közös szakmai programokon, színház-, koncert-,kiállítás-, operalátogatásokon, valamint szabadidős tevékenység szervezésével ( pl. alkotótábor) ellensúlyozni a fiatalokat fenyegető negatív hatásokat. Szeretném megőrizni és működtetni az utóbbi években alakult iskolai együtteseket és kamaracsoportokat. Alapítóként személyes feladatomban tekintem ( másodkarmestereim segítségével) a Koncert Fúvószenekar eredményeinek, és színvonalának megőrzését, valamint az Ifjúsági Fúvószenekar fejlesztését az utánpótlás érdekében. A pedagógusok szakmai ismereteinek, készségeinek szélesítése Művészeti ágak közötti összetartozás erősítése

9 9 A pedagógusokra háruló folyamatosan szaporodó adminisztratív feladatok ellátása, valamint csekély anyagi megbecsülésük hatással van a mindennapokra. Talán az új pedagógus életpálya modell meg oldja ezen gondok egy részét. Azonban fontosnak tartom, hogy figyeljünk egymásra, és beszélgetések alkalmával kellő időt és figyelmet fordítsunk kollégánkra, ez biztosan közelebb visz minket a megoldások megtalálásához. KAPCSOLATRENDSZERÜNK: Iskolánknak széleskörű kapcsolatrendszere van. A sikeres munka érdekében feltétlenül fontos a szoros együttműködésre való odafigyelés és minél több sikeres kapcsolat kiépítése. A szülők akik intézményünkbe beíratták gyermeküket, vállalják az ezen iskolatípusban folyó munkát, elfogadják az iskola szervezeti és működési szabályzatát, pedagógiai programját. Ezért elvárják, hogy gyermekük művészeti képessége kibontakozzon, személyiségük magasabb színvonalra fejlődjön. Így a szülőkkel való tartalmas találkozások számát növelni kell, mind tanszakonként, mind iskolai szinten. A jó kapcsolat gondozása, és fejlesztése nagyon fontos a város közismereti iskoláival, hiszen tanulólétszámunk e körből biztosított. Az intézményvezető kollégák, valamint pedagógusok nagyon sok segítséget nyújtanak a tehetségkutatás, és beiskolázás terén. A folyamatosan változó, törvényi előírások betartásának érdekének, és a szakmai információk áramlása érdekében nagyon fontosnak tartom a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel, a Megyei Pedagógiai Intézettel, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművélődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézetével, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával valamint a város művelődési intézményeivel szoros együttműködést.

10 10 ZÁRÓ GONDOLATOK: A zene képes hatni a lelkiállapotra, a lelki egyensúly helyreállítására. Pályázatomban igyekeztem rámutatni, a vezetői pályafutásom alatt szerzett tapasztalatokra, ezekkel kívánom segíteni az újonnan kinevezett intézményegység vezetőt is. Az tapasztalom, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van erre az iskolatípusra. A hangszeren való játék, a zenetanulás rendkívül fontos a figyelemmegosztó készség fejlesztésével, és hatással van a közismereti tárgyak könnyebb elsajátítására is. Az ezáltal megszerzett készségek és képességek lehetővé teszik, hogy az élet bármely más területén is kamatoztatni tudják a megszerzett tudást. A pedagógusi munka meghatározó eleme a motiváció, azonban a munka folyamán fontos az ellenőrzés, értékelés, megerősítés, ha ezeket az elveket következetesen betartjuk kiszámíthatóságot és kiegyensúlyozott munkahelyi légkört biztosíthatunk. Jankovszki Ferenc Kiskunfélegyháza, augusztus 07.

11 11 NYILATKOZAT Alulírott Jankovszki Ferenc kijelentem, hogy a jelen pályázati anyagomat, illetve személyes adataimat az elbírálásban résztvevők megismerhetik, illetve abba betekinthetnek. Hozzájárulok, hogy pályázati anyagomat szükség szerint sokszorosítsák, illetve az illetékes szervekhez továbbítsák. Jankovszki Ferenc Kiskunfélegyháza, augusztus 7.

PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására

PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására Pályázó: 7165 Mórágy, Alkotmány u. 16. 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN 7. VERSENYEREDMÉNYEK AZ ELMÚLT ÖT ÉVBEN 8.

Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN 7. VERSENYEREDMÉNYEK AZ ELMÚLT ÖT ÉVBEN 8. Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. 2.PÁLYÁZATI NYILATKOZAT 2. 3.SZEMÉLYI ADATOK 3. 4.SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ 4. 5.BEVEZETÉS 5. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. 6.JELENLEGI HELYZET 6. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN

Részletesebben

L A J T H A L Á S Z L Ó A L A P F O K Ú M Ű V É S Z E T I I S K O L A P E D A G Ó G I A I P R O G R A M J A

L A J T H A L Á S Z L Ó A L A P F O K Ú M Ű V É S Z E T I I S K O L A P E D A G Ó G I A I P R O G R A M J A A BUDAPEST XX. KERÜLETI L A J T H A L Á S Z L Ó A L A P F O K Ú M Ű V É S Z E T I I S K O L A P E D A G Ó G I A I P R O G R A M J A Budapest 2014 1. BEVEZETÉS A Pedagógiai Programot a nevelőtestület fogadja

Részletesebben

Budapest XXII. Kerületi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola. 1 Az intézmény bemutatása... 7. 1.1 Iskolánk adatai 7

Budapest XXII. Kerületi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola. 1 Az intézmény bemutatása... 7. 1.1 Iskolánk adatai 7 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. Tartalom 1 Az intézmény bemutatása... 7 1.1 Iskolánk adatai 7 1.1.1 Jogszabályi háttér:... 9 1.1.2 Az intézmény vezetésének és közösségeinek kapcsolatai... 10 1.1.3 A kapcsolattartás

Részletesebben

Kisteleki Általános Iskola

Kisteleki Általános Iskola Kisteleki Általános Iskola Intézményvezetői pályázat Vezetési program Pályázó: Csányi József Kistelek 2014. 1 Pályázat Kisteleki Általános Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására Pályáztató:

Részletesebben

Pályázat. Készítette: Cseke Gábor 3525 Miskolc Csermely u. 27./A. Címzett: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 3525 Miskolc Városház tér 8.

Pályázat. Készítette: Cseke Gábor 3525 Miskolc Csermely u. 27./A. Címzett: Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 3525 Miskolc Városház tér 8. Pályázat a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete által meghirdetett Fazekas Úti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény intézményvezetői álláshelyére Készítette:

Részletesebben

2011 Pedagógiai Program

2011 Pedagógiai Program 1 2011 Pedagógiai Program A győri Liszt Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógiai programja és tantervi irányelvei a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény ( továbbiakban Kt.)

Részletesebben

Hubay Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

Hubay Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest Főváros XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2013. 2 TARTALOMJEGYZÉK Függelékek... 4 I. RÉSZ... 6 1. Általános rendelkezések... 6 1.1.

Részletesebben

Pályázat a Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetői álláshelyére (2014-06-30)

Pályázat a Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetői álláshelyére (2014-06-30) Pályázat a Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetői álláshelyére (2014-06-30) Pályáztató: Emberi Erőforrások Minisztere Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dabasi Tankerület 2370 Dabas,

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013 TARTALOM 1. Általános rendelkezések a. Az SZMSZ célja, jogszabályi alapja 2. Az intézmény általános jellemzői

Részletesebben

Pályázat az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskola Intézményvezetői (magasabb vezető) beosztásának ellátására Azonosító szám: 2015-07-03

Pályázat az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskola Intézményvezetői (magasabb vezető) beosztásának ellátására Azonosító szám: 2015-07-03 Címlap Pályázat az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskola Intézményvezetői (magasabb vezető) beosztásának ellátására Azonosító szám: 2015-07-03 A pályázat kiírója: Emberi Erőforrások Minisztere Pályázó:

Részletesebben

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola fenntartói ellenőrzése

Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola fenntartói ellenőrzése Összhang" Művészeti, Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány Szolnok Óvoda u. 5. 5000 Ádám Jenő Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola fenntartói ellenőrzése Az ellenőrzés időtartama: Az ellenőrzött időszak:

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája. Pályázat

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája. Pályázat Pályázat A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája tagintézményvezető-helyettesi beosztásának ellátására Pályázó: Molnárné Földes Ágnes Kecskemét 2014 Tartalom

Részletesebben

pedagógiai programja

pedagógiai programja A Zenede Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskola pedagógiai programja 2014. 1 Tartalomjegyzék I. AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA... 5 Iskolánk rövid története... 5 Az iskola eredményei és szerepe a települések

Részletesebben

Pályázat. a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. igazgatói állására

Pályázat. a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. igazgatói állására Pályázat a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatói állására A pályázat kiírója: Törökbálint Város Önkormányzata 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79. Pályázó: Palkóné

Részletesebben

FARKAS FERENC ZENE- ÉS ARANYMETSZÉS MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2007.

FARKAS FERENC ZENE- ÉS ARANYMETSZÉS MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2007. FARKAS FERENC ZENE- ÉS ARANYMETSZÉS MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2007. TARTALOMJEGYZÉK: AZ ISKOLA JOGI STÁTUSA... 4 AZ ISKOLA NEVELÉSI-OKTATÁSI ALAPELVEI, CÉLJAI, FELADATAI, ESZKÖZEI, ELJÁRÁSAI...

Részletesebben

VEZETŐI PÁLYÁZAT. A Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Óvoda II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája tagintézmény

VEZETŐI PÁLYÁZAT. A Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Óvoda II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája tagintézmény VEZETŐI PÁLYÁZAT A Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Óvoda II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája tagintézmény Tagintézmény-vezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére. Lestár Péter Egységes Középiskola,

Részletesebben

Pályázat. Tagintézményvezető. a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Tagintézménye. állásának betöltésére.

Pályázat. Tagintézményvezető. a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Tagintézménye. állásának betöltésére. Pályázat a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Tagintézménye Tagintézményvezető állásának betöltésére 2015. 0 Klebersberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerülete

Részletesebben

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM KECSKEMÉT

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM KECSKEMÉT PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA KATONA JÓZSEF GIMNÁZIUM KECSKEMÉT 2013 KÉSZÍTETTE: SZABÓ ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok Név: Szabó István Sándor Születési hely és idő: Kecskemét,

Részletesebben

Polifónia. Zeneoktatásunk. különszám. 2009. május

Polifónia. Zeneoktatásunk. különszám. 2009. május Zeneoktatásunk Polifónia különszám 2009. május Zeneoktatásunk A kiadvány megjelenését támogatta a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Nemzeti Civil Alapprogram. ISBN Magyar Zenei Tanács 1012 Budapest,

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének 2014. november 6-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének 2014. november 6-i ülésére Tárgy: Békés Város Oktatási és Nevelési intézményeinek 2013. évi tevékenységéről szóló tájékoztatók Előkészítette: Bereczki Lászlóné Igazgató Asszony Kis Eszter Tankerületi Igazgató Asszony, Deákné Domonkos

Részletesebben

IGAZGATÓI PÁLYÁZAT GORKA SZABOLCS

IGAZGATÓI PÁLYÁZAT GORKA SZABOLCS IGAZGATÓI PÁLYÁZAT GORKA SZABOLCS BOCSKAI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 2010. február 22. Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testület Budapest Bocskai út 39-41. 1113 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Szentgotthárd és Kistérsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A Szentgotthárd és Kistérsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Pedagógiai Program Szentgotthárd és Kistérsége Oktatási Intézmény 1 A nehézség nem az új eszmék kialakításában rejlik, hanem a régiektől való megszabadulásban. (John Maynard Keynes közgazdász) A Szentgotthárd

Részletesebben

PÁLYÁZAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE ÁLTAL A "KÖZALKALMAZOTTAK JOGÁLLÁSÁRÓL SZÓLÓ" 1992. ÉVI XXXIII. TÖRVÉNY 20/A.

PÁLYÁZAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE ÁLTAL A KÖZALKALMAZOTTAK JOGÁLLÁSÁRÓL SZÓLÓ 1992. ÉVI XXXIII. TÖRVÉNY 20/A. PÁLYÁZAT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE ÁLTAL A "KÖZALKALMAZOTTAK JOGÁLLÁSÁRÓL SZÓLÓ" 1992. ÉVI XXXIII. TÖRVÉNY 20/A. ALAPJÁN KIÍRT A HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM, ÉS KOLLÉGIUM INTÉZMÉNYVEZETŐ

Részletesebben

VEZETŐI PÁLYÁZAT. A pályázat kiírója: Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ

VEZETŐI PÁLYÁZAT. A pályázat kiírója: Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ VEZETŐI PÁLYÁZAT A pályázat kiírója: Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ A pályázat tárgya: Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola

Részletesebben

Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat PEDAGÓGIAI PROGRAM

Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat PEDAGÓGIAI PROGRAM Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat PEDAGÓGIAI PROGRAM Készült: 2012.03.21. 1 TARTALOMJEGYZÉK Püspökladányi Általános Iskola

Részletesebben

MAGYARNÉ TELISKA GYÖNGYI PÁLYÁZAT A SZENCZI MOLNÁR ALBERT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA

MAGYARNÉ TELISKA GYÖNGYI PÁLYÁZAT A SZENCZI MOLNÁR ALBERT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA 1 MAGYARNÉ TELISKA GYÖNGYI PÁLYÁZAT A SZENCZI MOLNÁR ALBERT REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA 2015. MAGYARNÉ TELISKA GYÖNGYI 1188 BUDAPEST ÜLTETVÉNY U. 4. PÁLYÁZATI NYILATKOZAT

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM OM:029142

PEDAGÓGIAI PROGRAM OM:029142 Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM: 029142 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 T A RT ALOM BEVEZETÉS 3 KÜLDETÉSNYILATKOZAT 4 AZ ISKOLA JELLEMZŐI 5 1. NEVELÉSI PROGRAM

Részletesebben

Pályázat. a Türr István Gimnázium és Kollégium intézményvezetői állására. Készítette: Németh Zsolt

Pályázat. a Türr István Gimnázium és Kollégium intézményvezetői állására. Készítette: Németh Zsolt Pályázat a Türr István Gimnázium és Kollégium intézményvezetői állására Készítette: Németh Zsolt Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ Tisztelt Miniszter Úr! Alulírott, Németh Zsolt megpályázom a

Részletesebben

Pályázat. A Miskolci 21. Sz. Általános Iskola. intézményvezetői munkakörére

Pályázat. A Miskolci 21. Sz. Általános Iskola. intézményvezetői munkakörére Pályázat A Miskolci 21. Sz. Általános Iskola intézményvezetői munkakörére Készítette : Vucskó Zsuzsanna Miskolc, 2013. május 19. tanár Tartalomjegyzék 1. A pályázó nyilatkozata...3 2. Szakmai önéletrajz.4

Részletesebben