1. Speciális kód Ezt a kódot a Bizottság adja meg az üzenet továbbításakor.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Speciális kód Ezt a kódot a Bizottság adja meg az üzenet továbbításakor."

Átírás

1 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÚJ BEJELENTÉS MEGTÉTELÉHEZ (A TERVEZET TÉNYLEGES BEJELENTÉSÉHEZ MÁSIK ADATLAPOT SZÜKSÉGES HASZNÁLNI) 1. Speciális kód Ezt a kódot a Bizottság adja meg az üzenet továbbításakor. 2. Tagállam Magyarország 3A. Továbbításért felelős szervezeti egység Igazságügyi Minisztérium EU Jogi Megfelelésvizsgálati Főosztály Műszaki Notifikációs Központ Budapest Kossuth tér 2-4. H-1055 Tel: (36-1) , technicalnotification@im.gov.hu 3B. Jogalkotó szervezeti egység A tervezet elkészítéséért felelős főosztály elérhetősége címmel együtt. 4. Bejelentés száma és termékkód A Bizottság által adott nyilvántartási száma a bejelentésnek (év/sorszám/tagállami jelzés, pl. 2015/285/HU). A választható termékkódok ezen anyag végén vannak felsorolva. A továbbiakban a tervezettel kapcsolatos minden üzenetben, ezt a számot szükséges használni. 5. Cím A tervezet teljes, hivatalos címe. 6. Érintett termékek és/vagy szolgáltatások Közérthető nyelvezettel kérjük a tervezet által érintett termékek, illetve szolgáltatások vagy körének megadását. 7. Egy másik közösségi jogi aktusra való hivatkozással megjelenő értesítés Amennyiben a bejelentő egy másik közösségi jogi aktusra is hivatkozik, az ebben a pontban tehető meg a megfelelő közösségi jogi aktus hivatkozásával.

2 Emlékeztetőül és példának a nem teljes lista: - A 315/93/EK rendelet az emberi táplálékok szennyezettségéről; - 852/853/854/2004/EK rendelet az élelmiszerek higiéniájáról; /2006/EK rendelet az élelmiszereken feltüntetett táplálkozási és egészségügyi megjegyzésekről; /2006/EK rendelet az élelmiszerekhez adott vitaminokról, ásványi anyagokról és bizonyos egyéb anyagokról; - 94/62/EK irányelv a csomagolásról és a csomagolásból adódó hulladékokról; /13/EK irányelv az élelmiszerek címkézéséről és kiszereléséről, valamint az ezekről készülő reklámokról; /123/EK irányelv a belső piac szolgáltatásairól * *A 2006/123/EK irányelvet illetően kérjük, pontosítsák e pont alatt a szolgáltatások tárgyában bejelentett projektnek azon rendelkezéseit, amelyek a 2006/123/EK irányelv 15.2 szakaszában előirányzott követelményeket tartalmazzák. Egyébként szíveskedjenek megadni, az alább felsorolt követelmények közül melyeket irányozza elő a projekt. A 2006/123/EK irányelv címén történő bejelentés okait a 9.pont alatt kell megadni (nevezetesen a szükség, a diszkriminációmentesség és az arányosság feltételei szerint). => Emlékeztetőül, a 2006/123/EK irányelv cikkének követelményei a következők: a) mennyiségi és területi korlátozások különösen a népesség vagy a szolgáltatók közötti földrajzi távolság alapján rögzített korlátozások szerinti formában; b) a szolgáltatók számára különleges jogi formában való megalakulást előíró követelmények; c) a társaság által tőke tulajdonlására vonatkozó követelmények; d) a 2005/36/EK irányelv vagy más közösségi eszközök által nem lefedett anyagokra vonatkozó egyéb követelmények, amelyek az érintett tevékenységi szolgáltatáshoz való hozzáférést különleges szolgáltatók számára tartják fenn a tevékenység speciális természetére való tekintettel; e) ugyanazon tagállam területén egynél több telephellyel való rendelkezés tiltása; f) a munkavállalók minimális számát előíró követelmények; g) a szoláltató által betartandó minimális és/vagy maximális díjszabás; h) a szolgáltató számára, szolgáltatásához kapcsolódóan más speciális szolgáltatások biztosításának kötelezettsége. 8. Fő tartalmi rész Kérjük összefoglalni a rendelettervezetet legfeljebb 20 sorban. Az összefoglaló terjedelmének összhangban szükséges állnia a tervezet jelentőségével. Fontos, hogy legalább néhány kulcsszóval foglalják össze a szöveget, ezzel is segítve a számítógépes keresést. 9. Rövid indoklás Kérjük legfeljebb 10 sorban indokolni a tervezet elkészítésének szükségességét. (Kérjük, hogy az adatlap korábbi részeiben a már megadott információkat ne ismételjék.) 10. Hivatkozott dokumentumok, alapjogszabályok a) Kérjük feltüntetni a tervezet megértéséhez és értékeléséhez szükséges alapjogszabályok hivatkozásait. A hivatkozás feltüntetéséből adódik, hogy az alapjogszabályokat a tervezettel egyidejűleg szükséges elküldeni a Bizottságnak.

3 b) Ha az alapjogszabályokat egy korábbi bejelentés keretében továbbították, akkor kérjük feltüntetni ezeknek a bejelentéseknek a számát. c) Ha az alapjogszabályokat egy olyan korábbi bejelentés keretében továbbították, amely már hatályba lépett, és amelynek végső szövege már továbbításra került a Bizottságnak, kérjük ennek a bejelentésnek a bizottsági nyilvántartási számát feltüntetni. d) Ha 98/34/EK irányelv 8.1(3) cikke alapján olyan új tervezetet jelentenek be, amivel jelentősen megváltoztatták a tervezet műszaki tartalmát ( alkalmazási terület módosítása, újabb specifikációk vagy követelmények beillesztése vagy ezek megszigorítása) vagy a hatályba léptetés időpontját lerövidítették, akkor kérjük e bejelentés számát megjelölni. e) Amennyiben a bejelentésre kerülő tervezet nem alapjogszabály és korábban a kapcsolódó alapjogszabály nem került bejelentésre, kérjük az alapjogszabály mellékelését a bejelentéshez. f) Amennyiben a tervezet célja különösen egy anyag, egy készítmény vagy egy vegyi termék kereskedelmi forgalomba hozatalának vagy felhasználásának közegészségügyi, fogyasztóvédelmi vagy környezeti okokból való korlátozása a 98/34/EK irányelv 8.1(4) cikke alapján, úgy kérjük továbbítani az anyagra, a készítményre, illetve a szóban forgó termékre, valamint az ismert és rendelkezésre álló helyettesítő termékekre vonatkozó összegző tájékoztatást mellékelni, amennyiben ezek az információk rendelkezésre állnak. Ugyancsak kérjük mellékelni a bejelentéshez ezek várható közegészségügyi, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi hatását a megfelelő esetek kockázatának elemzésével, ahogy azt a 793/93/EGK rendelet cikke a vegyi termékek kockázatainak általános értékelési elveiről előírja, amennyiben létező anyagról van szó. Ha új anyagról van szó, a vonatkozó jogszabály a (92/32/EGK irányelv által módosított) 67/548/EGK irányelv 3.2. cikke. 11. Sürgősségi eljárás igénybevétele Kérjük jelölni, hogy a bejelentő él-e, IGEN vagy NEM a tervezet sürgősségi jelleggel történő bejelentésével. 12. A sürgősség indoklása Amennyiben a válasz IGEN, a sürgősségi intézkedéseket részletesen alátámasztó indoklást kérjük ismertetni, az irányelv 9.7. cikke értelmében. (A Bizottság vizsgálja a sürgősségi jelleggel tett bejelentés igénybe vételének indokoltságát 10 munkanap során, és erről tájékoztat.)

4 13. Titoktartás a) A bejelentőnek megjelölnie szükséges, hogy kívánja-e, - IGEN vagy NEM - hogy a 98/34/EK rendelet 8. cikke alapján közzétett információkat az irányelv 8.4. cikke értelmében bizalmasan kezeljék. b) Amennyiben a válasz IGEN, ezt a kérést indokolni szükséges. 14. Adóügyi intézkedések a) IGEN (ha a válasz igen, a Bizottság megvizsgálja a pénzügyi jelleg mellett történő bejelentés indokoltságát 10 munkanap alatt. Ha indokolatlan a pénzügyi jelleg alkalmazása, akkor erről tájékoztat) b) NEM 15. Hatástanulmányok Ha készült hatástanulmány, akkor a) kérjük jelölni, hogy a tervezethez csatolva melyik oldalon található a hatástanulmány b) ha külön mellékelik a hatástanulmányt, kkor kérjük említeni az adatlap 9. pontjában, hogy hatástanulmány készült. A hatástanulmányt kérjük a bejelentés többi dokumentációjához mellékelni.

5 16. TBT- (Megállapodás a Kereskedelem Technikai Akadályairól) és SPS- (Megállapodás az Egészségügyi és Növény egészségügyi Intézkedések alkalmazásáról) vonatkozások TBT-vonatkozások a) Kérjük megjelölni, hogy a bejelentés egyben a Kereskedelmi Világszervezet TBT-megállapodása keretében is bejelentés, IGEN vagy NEM. b) Amennyiben a válasz NEM, kérjük, indokolják az alábbiak szerint: i) A tervezet nem műszaki szabály vagy megfelelőség értékelési eljárás a TBT-megállapodás 1. számú melléklete értelmében. ii) A tervezet nemzetközi szabványnak felel meg. iii) A tervezetnek nincs jelentős hatása a nemzetközi kereskedelemre. SPS-vonatkozások a) Kérjük megjelölni, hogy a bejelentés egyben a Kereskedelmi Világszervezet SPS-megállapodása keretében is bejelentés, IGEN vagy NEM. b) Amennyiben a válasz NEM, kérjük, indokolják az alábbiak szerint: i) A tervezet nem egészségügyi vagy növény egészségügyi intézkedés az SPS-megállapodás A Mellékletének értelmében. ii) A tervezet tartalma lényegében egyezik egy nemzetközi szabvány, irányelv vagy ajánlás tartalmával. iii) A tervezetnek nincs jelentős hatása a nemzetközi kereskedelemre.

6 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ MINDEN, BEJELENTÉST KÖVETŐ TOVÁBBI HIVATALOS ÜZENET MEGTÉTELÉHEZ (A HIVATALOS ÜZENET TÉNYLEGES ELKÜLDÉSÉHEZ MÁSIK ADATLAPOT SZÜKSÉGES HASZNÁLNI) HATPONTOS ADATLAP MINDEN MÁS ÜZENETHEZ: 1. Speciális kód Ezt a kódot a Bizottság adja meg az üzenet továbbításakor. 2. Tagállam Magyarország 3A. Továbbításért felelős szervezeti egység Igazságügyi Minisztérium EU Jogi Megfelelésvizsgálati Főosztály Műszaki Notifikációs Központ Budapest Kossuth tér 2-4. H-1055 Tel: (36-1) , technicalnotification@im.gov.hu 3B. Jogalkotó szervezeti egység A tervezet elkészítéséért felelős főosztály elérhetősége címmel együtt. 4. A bejelentés száma A Bizottság által az adott bejelentéshez korábban adott nyilvántartási szám. (év/sorszám/tagállami jelzés, pl. 2015/285/HU). 5. Az Irányelv érintett cikke vagy az üzenet céljának megfogalmazása (98/34/EK Irányelv 8. cikk 2. bekezdése megjegyzés esetén, 98/34/EK Irányelv 9. cikk 1. bekezdése részletes vélemény esetén.) utóbbira példák: válasz Lengyelország tájékoztatás kérésére, Magyarország részletes véleménye, további tájékoztatás kérése a bejelentéssel kapcsolatban, stb. 6. Érdemi válasz helye

7 Választható termékkódok B00 B10 B20 B30 C00A C10A C20A C30A C40A C50A C60A C70A C80A C90A CA0A C00C C10C C20C C30C C40C C50C C00P C10P C20P C30P H00 H10 H20 H30 I00 I10 I20 I30 I40 N00E N10E N20E N30E N40E CONSTRUCTION Construction materials Safety Environment AGRICULTURE, FISHING AND FOODSTUFFS Fishing Agriculture, hunting Veterinary services Pesticides and pesticide residues Foodstuffs Labelling Contaminants Additives, vitamins, minerals and flavourings Well-being of animals and pets G.M.O. CHEMICALS Hazardous substances and preparations Greenhouse gases or gases that deplete the ozone layer Heavy metals Chemical fertilisers Detergents, cleaning products PHARMACEUTICALS AND COSMETICS Pharmaceuticals Cosmetics Pharmacopoeias DOMESTIC AND LEISURE EQUIPMENT Games of chance Sporting equipment Toys MECHANICS Metrology Pressure equipment, gas appliances and boilers Lifting machines and equipment Containers and tanks ENERGY, MINERALS, WOOD Minerals, wood, paper Electricity Gas Petroleum products

8 S00S S10S S20S S30S S00E S10E S20E S30E S40E S50E S60E S70E S80E T00T T10T T20T T30T T40T T50T V00T V10T V20T X00M X10M X20M X30M X40M X50M HEALTH, MEDICAL EQUIPMENT Medical devices Balneology Gene therapy ENVIRONMENT Packaging Waste Pollution Organic fertilisers, purification sludge Environmentally-friendly measures Fauna and flora Hazardous substances Greenhouse gases or gases that deplete the ozone layer TRANSPORT Air transport Sea and river transport and navigation on inland waterways Rail transport Urban and road transport Transport of dangerous substances TELECOMS Radio interfaces Terminal equipment GOODS AND MISCELLANEOUS PRODUCTS Precious metals Arms and munitions Textiles and furnishings Labelling and advertising Steel SERV 98/48/EC SERVICES SERV10 Electronic signature SERV20 Electronic commerce SERV30 Media SERV40 Domain names SERV50 Protection of privacy SERV60 Internet services

Kunststoffpflegetücher

Kunststoffpflegetücher Készült: 24.01.2013, Felülvizsgálva 24.01.2013 Version 01 Oldal 1 / 8 1 SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 1.2.1 Releváns felhasználások 1.2.2 Nem

Részletesebben

Júliusban 4,8%-kal emelkedett az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. július)

Júliusban 4,8%-kal emelkedett az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. július) Közzététel: 2013. szeptember 13. Következik: 2013. szeptember 16. Építőipar, 2013. július Sorszám: 139. Júliusban 4,8%-kal emelkedett az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. július) 2013 júliusában az

Részletesebben

Cikkszám 30 91 4738, 30 92 9738

Cikkszám 30 91 4738, 30 92 9738 Nyomtatás dátuma 10.07.2014, Felülvizsgálva 13.02.2014 Oldal 1 / 8 1 SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 1.2.1 Releváns felhasználások 1.2.2 Nem tanácsolt

Részletesebben

Szeptemberben 5,5%-kal nőtt az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. szeptember)

Szeptemberben 5,5%-kal nőtt az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. szeptember) Közzététel: 2013. november 15. Következik: 2013. november 18. Építőipar, 2013. szeptember Sorszám: 172. Szeptemberben 5,5%-kal nőtt az ipari termelés volumene (Ipar, 2013. szeptember) 2013 szeptemberében

Részletesebben

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Workshop - Jövő Internet fejlesztések és alkalmazások BMGE, 2014.11.18.

Workshop - Jövő Internet fejlesztések és alkalmazások BMGE, 2014.11.18. Workshop - Jövő Internet fejlesztések és alkalmazások BMGE, 2014.11.18. 1 Tartalom 1. Bevezetés (EB IoT koncepciója) 2. Smart- X az IoT kontextusban (Smart Food, Smart Health, ) 3. IoT/Smart City koncepció

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: CH1742 CAS-szám: 2303-01-7 EK-szám: 218-960-6 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5070018 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

MATERIAL SAFETY DATA SHEET

MATERIAL SAFETY DATA SHEET Termék és cég azonosítás: A termék neve: Termék kód: nedves törl kendk (üveg törl kend) Termék használata tisztítás Szállító információ: A cég neve: Cím: Telefonszám: Fax: Mszaki informáació: Anyag adat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (REACH)

Biztonsági adatlap 1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (REACH) 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt 1.2 felhasználása Releváns azinosított

Részletesebben

Osztályozás a módosított 67/548/EGK vagy 1999/45/EK rendeletnek megfelelően

Osztályozás a módosított 67/548/EGK vagy 1999/45/EK rendeletnek megfelelően 1/10 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító BETZDEARBORN DCL30 Változat száma 4.0 A revízió dátuma 01/02/2012 Hatálytalanítás dátuma 30/09/2008 Az anyag vagy

Részletesebben

Ipari termelői árak, 2007. augusztus

Ipari termelői árak, 2007. augusztus Közzététel: 2007. szeptember 28. Következik: 2007. október 2. Külkereskedelmi forgalom, 2007. július (részletes) Sorszám:166. Ipari termelői árak, 2007. augusztus Az ipar belföldi értékesítési árai 2007.

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571

A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571 A termék neve: Thermo Scientific NoLimits 2500 bp DNA fragments #SM1571 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék információk Felhasználási terület: Laboratóriumi vegyszer Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Létszám és kereset a nemzetgazdaságban január december

Létszám és kereset a nemzetgazdaságban január december Közzététel: 2011. február 18. Sorszám: 27. Következik: 2011. február 21. Népmozgalom, 2010. január december Létszám és kereset a nemzetgazdaságban 2010. január december A legalább 5 fős vállalkozásoknál

Részletesebben

Az EFSA küldetése és feladatai az európai élelmiszerlánc biztonságban

Az EFSA küldetése és feladatai az európai élelmiszerlánc biztonságban Az EFSA küldetése és feladatai az európai élelmiszerlánc biztonságban Szeitzné Szabó Mária PhD igazgató NÉBIH Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság Áttekintés Előzmények Lényegi elemek Az

Részletesebben

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva)

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Biztonsági adatlap 1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Frissítés dátuma: 30.07.2014 Változat: 4.0 Nyomtatás dátuma: 12.08.2014 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Company excerpt. Company data independent of the type of business entity:

Company excerpt. Company data independent of the type of business entity: Company excerpt Prevalent data of company xxxxxxxxxxxxl Kereskedelmi Korlátolt Felel ısségő Társaság (1075 xxxxxxxxx, Károly krt. 3/c.) with company registration number xxxxxxxxxxxxxxxx on date 2011. február

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 13.11.2012 Felülvizsgálat 24.06.2010

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 13.11.2012 Felülvizsgálat 24.06.2010 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 85788 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: ungarokent s.r.o. Stavbárov

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000568 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 6020015 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Ipari termelői árak, 2007. november

Ipari termelői árak, 2007. november Közzététel: 2008. január 4. Sorszám: 2. Következik: 2008. január 7. Foglalkoztatottság és munkanélküliség Ipari termelői árak, 2007. november Az ipar belföldi értékesítési árai 2007. novemberben az előző

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000264R 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám:. JJR ver. 4 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: S-046 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító PE-PO koromtalanító koncentrátum 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI RÁFORDÍTÁSOK ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI IPAR ENVIRONMENTAL PROTECTION EXPENDITURE AND ENVIRONMENT INDUSTRY 2004

KÖRNYEZETVÉDELMI RÁFORDÍTÁSOK ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI IPAR ENVIRONMENTAL PROTECTION EXPENDITURE AND ENVIRONMENT INDUSTRY 2004 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL HUNGARIAN CENTRAL STATISTICAL OFFICE KÖRNYEZETVÉDELMI RÁFORDÍTÁSOK ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI IPAR ENVIRONMENTAL PROTECTION EXPENDITURE AND ENVIRONMENT INDUSTRY 2004 Budapest, 2005

Részletesebben

: Sika Level-01 Primer

: Sika Level-01 Primer 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása A termék

Részletesebben

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva)

1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Biztonsági adatlap 1907/2006 sz. (EK) Rendelet szerint (az (EU) 453/2010 sz. rendelet által módosítva) Frissítés dátuma: 30.07.2014 Változat: 4.0 Nyomtatás dátuma: 12.08.2014 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Soap. Létrehozás dátuma: 2003.11.08. Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.01. Verziószám: 8.

Biztonsági adatlap. Penta Soap. Létrehozás dátuma: 2003.11.08. Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.01. Verziószám: 8. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: JUI Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása JUBIN

Részletesebben

Közzététel: 2015. január 30. Következik: 2015. február 4. Kiskereskedelem (első becslés) 2014. december Sorszám: 17.

Közzététel: 2015. január 30. Következik: 2015. február 4. Kiskereskedelem (első becslés) 2014. december Sorszám: 17. Közzététel: 2015. január 30. Következik: 2015. február 4. Kiskereskedelem (első becslés) 2014. december Sorszám: 17. Nem változtak az ipari termelői árak decemberben (Ipari termelői árak, 2014. december,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása - 1.1 Termékazonosító - - Cikkszám: 02/15-1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: Sikagard -552 W Aquaprimer

: Sikagard -552 W Aquaprimer 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai 1.3

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 04.12.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Cikk szám 6300 Regisztációs szám (REACH) 1.3

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 147114 CAS-szám: 8002-74-2 EK-szám: 232-315-6 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.

MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: Kereskedelmi elnevezés: szintetikus zeolit, zeolit, 4A zeolit CAS név: Zeolites (synthetic)

Részletesebben

226 600 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2014. január

226 600 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2014. január Közzététel: 2014. március 21. Következik: 2014. március 24. Népmozgalom, 2014. január Sorszám: 41. 226 600 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2014. január A nemzetgazdaságban a legalább 5 főt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Bromide-bromate 0,05 mol/l Br₂/l - 0,1 N volumetric standard Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 24.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 03.03.2016 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: CH0024 CAS-szám: 141-78-6 EK-szám: 205-500-4 Indexszám: 607-022-00-5 Regisztrációs szám

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint Felülvizsgálat: 2014.06.23. 3.0 verzió 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kereskedelmi név: Solstice yf Refrigerant (R-1234yf) Kémiai név: 2,3,3,3-Tetrafluoroprop-1-ene

Részletesebben

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: CH0810 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Illékony szerves vegyületek emissziójának csökkentése. Székely Edit

Illékony szerves vegyületek emissziójának csökkentése. Székely Edit Illékony szerves vegyületek emissziójának csökkentése Székely Edit Az előadás vázlata EU irányelv Oldószerek helyettesítése Esettanulmányok Emisszió szabályozás Esettanulmányok VOC (volatile organic compound)

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000556 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Magyar Téglás Szövetség. Mit tudhat meg a tervező a gyártótól annak építési termékéről? Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt.

Magyar Téglás Szövetség. Mit tudhat meg a tervező a gyártótól annak építési termékéről? Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt. Magyar Téglás Szövetség Mit tudhat meg a tervező a gyártótól annak építési termékéről? Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt. JOG GYÁRTÓ TERVEZŐ TŰZVÉDELEM JOG GYÁRTÓ TERVEZŐ TŰZVÉDELEM

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 002562 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A7099 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 17.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Cikk szám 6750 Regisztációs szám (REACH) 1.3

Részletesebben

Biztonsági adatlap Oldalszám: 1 / 5. Kiállítás dátuma: 2014.10.01. BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint

Biztonsági adatlap Oldalszám: 1 / 5. Kiállítás dátuma: 2014.10.01. BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint Biztonsági adatlap Oldalszám: 1 / 5 BIZTONSÁGI ADATLAP REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.TERMÉKAZONOSÍTÓ: Termék típusa:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 10.11.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Cikk szám Regisztációs szám (REACH) 1.3 A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SO0425 CAS-szám: 1310-73-2 EINECS-szám: 215-185-5 Indexszám: 011-002-00-6 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012 oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP007443 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai Az anyag/keverék felhasználása.

1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai Az anyag/keverék felhasználása. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Art.-No. 505 0196, 505 407, 505 4051, 505 9010, 505 9018, 505 9025, 505 902, 505 905, 505 906, 505 907, 505 9050,

Részletesebben

A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use

A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use A termék neve: Thermo Scientific RiboRuler High Range RNA Ladder, ready-to-use #SM1823 Az adalékanyag neve: 2X RNA Loading Dye Printed: 07/18/2011 Revised: 07/14/2011 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: CH0082 CAS-szám: 75-09-2 EK-szám: 200-838-9 Indexszám: 602-004-00-3 Regisztrációs szám 01-2119480404-41

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1632083, 10009795 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 17.03.2016 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Termék szám Regisztációs szám (REACH) 1.3 A

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Seat Cleaner alkoholos WC-ülőke tisztító. 1. szakasz Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. Seat Cleaner alkoholos WC-ülőke tisztító. 1. szakasz Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. szakasz Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AL0177 CAS-szám: 78-92-2 EINECS-szám: 201-158-5 Indexszám: 603-127-00-5 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 821097 CAS-szám: 50-81-7 EK-szám: 200-066-2 Megnevezés: Redukció-reagens Az anyag vagy keverék lényeges

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. KaVo QUATTROcare plus Spray

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. KaVo QUATTROcare plus Spray Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kódja: 1.005.4525 1.011.4624 1.005.3843 Termék kereskedelmi neve QUATTROcare plus Spray

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Hilti Firestop Mortar CFS-M RG CP 636 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Változat: 5 Felülvizsgálat: 2015. 07. 20. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(14)

Változat: 5 Felülvizsgálat: 2015. 07. 20. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(14) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2015. 07. 20. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(14) 1. Szakasz A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL ATF 3G automata hajtóműolaj 1.2

Részletesebben

Industrial producer prices, January 2015

Industrial producer prices, January 2015 Release date: 27 February 2015 Next release: 27 February 2015. Unemployment, November 2014 January 2015 Number 32 Industrial prices, January 2015 Industrial prices decreased by 1.0% In January 2015, industrial

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX Gun Care - Spray Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK szerint HU 1/9 Nyomtatás dátuma: 2014.02.12. kiadás dátuma: 2014.02.12. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Termékazonosító Kémiai termék típusa: Készítmény Hőjelző kréta Cikkszám:

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása According to (EC) No 1907/2006 (REACH) (EU) No 453/2010 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve: Kémiai név Nátrium-alumínium-szilikát CAS szám

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE (...) a hordozható nyomástartó berendezésekről

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE (...) a hordozható nyomástartó berendezésekről AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 18.9.2009 COM(2009) 482 végleges 2009/0131 (COD) C7-0161/09 Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE (...) a hordozható nyomástartó berendezésekről

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Honosítás kelte: 2014. 03. 21. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Ferodo DOT4 fék és kuplunghidraulika folyadék 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. április 28. (OR. en) 7815/09 Intézményközi referenciaszám: 2006/0266 (ACC)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. április 28. (OR. en) 7815/09 Intézményközi referenciaszám: 2006/0266 (ACC) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2009. április 28. (OR. en) 7815/09 Intézményközi referenciaszám: 2006/0266 (ACC) COMER 45 PESC 373 CONOP 14 ECO 37 UD 58 ATO 28 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám:. JEUH 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK)

Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK) Biztonságtechnikai Adatlap (1907/2006/EK) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: dry-cleaning Salétromeltávolító Nitrate Remover

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 08.09.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 08.09.2015. Sika Lightcrete-02

Felülvizsgálat dátuma 08.09.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 08.09.2015. Sika Lightcrete-02 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása 1.3 A

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1610310, 1610310EDU 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

TERMÉK TÁJÉKOZTATÓ Mikrobac Tissues

TERMÉK TÁJÉKOZTATÓ Mikrobac Tissues 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 207488 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30170 CAS-szám: 7778-80-5 EK-szám: 231-915-5 Regisztrációs szám 01-2119489441-34-1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: ROENTOGEN Developer for X-ray dental films for processing by hands and

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 85602 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 26.11.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Etídium-bromid Cikk szám 7870 Regisztációs

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Kit Components. 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU

Kit Components. 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU 07/09/2015 Product code Kit Components Description 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU Components: 5000117 RC Reagent I 5000118 RC Reagent II oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A7875 CAS-szám: 6754-58-1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Változat: 1.0 hu az elkészítés dátuma: 04.12.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Az anyag azonosítása Cikk szám 4439 Regisztációs szám (REACH) 1.3

Részletesebben

229 700 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2013. január november

229 700 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2013. január november Közzététel: 2014. január 21. Következik: 2014. január 22. A fontosabb növényi kultúrák előzetes terméseredményei, 2013. év Sorszám: 12. 229 700 forint volt a bruttó átlagkereset Keresetek, 2013. január

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben