Zsákutcában: súlyos recesszió előtt Magyarország

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zsákutcában: súlyos recesszió előtt Magyarország"

Átírás

1 Válogatás a legolvasottabb írásokból. Zsákutcában: súlyos recesszió előtt Magyarország Létrehozta admin Létrehozva 2009 jan 25-17:49 [3] Az eredeti cikk a apenzszava.blog.vg.hu címen található. A tavalyi árfolyamgyengülés és IMF-csomag után sajnálatos módon sokan úgy gondolják, túl vagyunk a nehezén. Pedig a valóság az, hogy a neheze még csak most jön. A világgazdaság növekedési üteme az idei évben csak jó esetben lesz pozitív, és ez a magyar gazdaságot a fennálló strukturális problémákkal karöltve súlyos recesszióba fogja taszítani. A forintárfolyam az elmúlt időszakban a viszonylag magas kamatoknak és az IMF EU-pénznek köszönhetően stabilizálódni látszik a közötti árfolyamsávban, és a kamatok is lassú csökkenésnek indultak. A rendszer azonban továbbra is súlyos egyensúlyhiányok miatt szenved. Az IMF felé vállalt költségvetésideficit-számok a tervezettnél alacsonyabb infláció és növekedés miatt már most látható, hogy nem tarthatók. A korábban bejelentett költségvetési kiigazításból az év végi ünnepi időszakban eltűnt 170 milliárd forint, ezt a tartalékokból tervezik finanszírozni. Azaz az idei év jelentős költségvetési tartalékok nélkül indul.

2 - 2 - Emellett látni kell, hogy a magyar gazdaság növekedési potenciálja mára 2 százalékra süllyedt, ami fenntarthatatlanná teszi az adóssághelyzetünket. Az ország külső devizaadóssága eléri a GDP 50 százalékát, ez a jelenlegi környezetben hosszabb távon évi 6-7 százalékos jövedelemtranszfert eredményez. Ennek a felét biztosítja az EU, de a másik felét nekünk kell megtermelni, vagy nekünk kell forrást találni rá. A költségvetés kamategyenlege jelenleg évi 4,3 százalék negatívumot mutat, de ez 2011-től 5 százalékra emelkedik. Ugyanezek a számok a régió többi országában 2 3 százalék között találhatók. A GDP-arányos államadósság a 2001-es 53 százalékról mára elérte a 70 százalékot, és semmi jele nincs annak, hogy ez miért ne növekedjen tovább. Az alacsony emelkedési ütem igazi adósságcsapdába kezdi szorítani az országot, ezt súlyosbítja, hogy a magas devizaadósság miatt a leértékelődés csak ront a helyzetünkön. Ma még úgy tűnik, kevesen akarják megérteni azt, hogy ilyen struktúrában kimerültek a költségvetési kiigazítás tartalékai. Úgy tűnik, a kormányzat abban a tévhitben él, hogy az IMF-pénz megoldotta a problémákat, és a nehezén túl vagyunk, pedig a neheze még csak most jön. Ne feledjük el, az ukrán hrivnya az IMF-csomag után értékelődött le 40 százalékot. Az IMF negyedévente ellenőrzi a számokat, és májusban arra a következtetésre jut majd, hogy további szigorítás nélkül nem tudjuk tartani az idei 2,6 százalékos vállalásunkat, az MNB inflációs jelentésében a költségvetési kockázatok várhatóan ismét komoly hangsúlyt kapnak majd. Nem tudom, mi lesz a piac reakciója, de eddig egyetlen ország sem jött ki jól abból, ha nem tudta teljesíteni az IMF-programot. A hiányt továbbra sem vagyunk képesek belföldi forrásokból finanszírozni, így az IMF-csap akár átmeneti elzárása is rendkívüli feszültségeket eredményezhet, ezt pedig mindenképpen el kell kerülni. A jelenlegi struktúrában milliárd forintnyi fűnyíróelvű kiadáscsökkentés nem képzelhető el, hiszen az már nehézségeket okozna az állam alapintézményeinek működtetésében. Nem gondolom, hogy a rendvédelmi dolgozók vagy a jogszolgáltatásban alkalmazottak a mostaninál kevesebb bérért hajlandók lesznek vásárra vinni a bőrüket.

3 - 3 - A jelenlegi helyzetre az egyetlen megoldás a potenciális növekedési ütem célzott és drasztikus emelése, amit az adók és járulékok azonnali, mintegy 1000 milliárd forintos csökkentésével (egykulcsos családi adózás rögtöni bevezetése az egyéb adókedvezmények eltörlése mellett) és a kiadások 1300 milliárd forintos mérséklésével lehet elérni. Csak egy példa: ma hazánk a GDP 22 százalékát költi szociális kiadásokra az azonos fejlettségű országok százalékos szintjével szemben, s ez hosszabb távon egyre nagyobb terhet jelent majd a gazdaság számára, főleg egy romló demográfiai helyzetű országban. A fiskális oldali átalakítás mellett de nem helyette a Magyar Nemzeti Banknak az irányadó kamatait drasztikusan csökkentenie kellene. Ugyanakkor tisztában kell lennünk avval, hogy a kamatok drasztikus mérséklése fiskális átalakítások nélkül elképesztő mértékű rendszerkockázatot hordoz magában. A lakosság, a vállalati szektor és a bankrendszer devizakitettsége miatt egy hirtelen árfolyam-leértékelődés ilyen állami terhek mellett a GDP még erőteljesebb visszaesését eredményezheti. Éppen ezért a kamatok drasztikus csökkentése csak az állami terhek jelentős mérséklésével párhuzamosan célravezető, hiszen ez esetben az árfolyam leértékelődése csak rövid távon következne be, hosszabb távon erőteljes felértékelődéssel kellene szembenéznünk. A fiskális reformok nélküli lépések viszont az árfolyam tartós értékvesztését eredményezik, vagyis az erőteljes kamatcsökkentés nem hatásos megoldás a fiskális oldal gyökeres átalakítása nélkül. A rendszer egyre jobban feszül, és a helyzet kezd fenntarthatatlanná válni. A 300 forintos euróárfolyam kialakulása ma már egyre inkább realitás, és a probléma az, hogy a kamatemelés nem hatásos az árfolyam védelme szempontjából egy olyan országban, ahol a növekedési ütem 2,5 százalék, és a növekedési potenciál sem több 2 százaléknál. Éppen ezért a kamatmozgásnak az árfolyam mozgásától lassan függetlenednie kell, azaz a feszültségek kicsapódása most már elsősorban az árfolyamban kell hogy megjelenjen.

4 - 4 - Az elmúlt hét évben a lakosság vagyona átlagosan 40 százalékkal értékelődött le a régió többi országához képest, és egyelőre egyetlen jel sem mutat arra, hogy ez a tendencia leállna. Évek óta halogatjuk a fiskális oldal átalakítását, s csak toldozgatunk-foldozgatunk. De ma már erre nem várhatunk tovább, hiszen zsákutcába kerültünk. Fel kell hagyni a költségvetés választási szempontok szerinti tervezésének gyakorlatával, különben a korábbiaknál lényegesen nagyobb nehézségekkel kell szembenéznünk. Ma már nincs választási lehetőségünk és időnk, hiszen az IMF EU kegyelemkenyerén nem élhetünk sokáig. Egyszer az IMF-hitelt is vissza kell fizetni, és arra a forrásokat a magánbefektetőktől kell összeszednünk, akik a jelenlegi struktúrában egyre kevésbe lesznek hajlandók további pénzeket kockára tenni. Írta: Heim Péter Az AEGON MAGYARORSZÁG Befektetési Alapkezelő Zrt. elnökvezérigazgatója Forrás: Kanyó Zsolt paraatléta újabb sikere Létrehozta Kanyo Ildiko Létrehozva 2009 feb 2-15:50 A pásztói születésű Kanyó Zsolt paraatléta számára amilyen sikerrel zárult a 2008-as év, ugyanolyan sikeresen kezdődött az újesztendő. Zsoltot másodszor választották Nógrád megye legeredményesebb sportolójának, speciális kategóriában. A díj átadására január 22-én került sor Salgótarjánban. A díjazottakról, 11 tagból álló testület döntött, felnőtt férfi és nő, junior férfi és nő, csapat illetve speciális kategóriákban. Kanyó Zsolt paraatléta, Nógrád megye legeredményesebb speciális kategóriájú sportolója címet több ok miatt érdemelte ki szeptember 28-án a Német Miklós Emléktornán megvédte magyar bajnoki címeit. Ezzel három atlétikai számban országos csúcstartó. Svájcban (Huttwill) a nyílt atlétikai versenyen második helyezést ért el gerely hajításban, és harmadik helyet súly lökésben ban a világranglista 8. helyén végzett, egyedüli magyar kerekes székes atlétaként. Ezekkel az eredményekkel 2 helyet javított a 2007-es évhez képest. A Német Miklós gerely hajító verseny bizonyára sokáig emlékezetes marad Zsolt számára. Ezen a versenyen ugyanis megengedte versenytársainak speciális dobószéke használatát, az esély egyenlőség nevében. [3]

5 - 5 - Ezért november 22-én Fair Play díjat kapott a Nógrád Megyei Hírlap és a Vállalkozók és Munkáltatók Nógrád Megyei Szervezete kezdeményezésére, Salgótarjánban. Ezt az elismerést követte, csaknem egy hónappal később a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díja is. További információk Kanyó Zsolt sikereiről, eredményeiről a [4] weboldalon olvasható. A továbbiakban is sok sikert kívánunk! Kanyó Ildikó Álláspályázat! [5] 2009, március 6-19:40 Wellness területén működő vállalkozásba vezetői és szervezői feladatok ellátásához, ben megvalósítandó projektünkhöz keresünk 8-10 főt záros határidőn belül. Franchise üzleteket építünk, és bővítjük a vállalkozásunkat. Piacbővítéshez kapcsolódó marketing-kommunikációval és vezetőképzéssel foglalkozunk. Ehhez a vállalkozásunkhoz keresünk, megbízható, fejlődni vágyó, de főként nyitott, vállalkozó kedvű munkatársakat. A nemzetközi elszámolásnak köszönhetően komoly pénzeket tudunk kifizetni (a magyar gazdasági helyzettől függetlenül), akár főállásban, akár másodállásban dolgozunk együtt. Olyan emberekkel szeretnék dolgozni, akiknek a mostani munkájuk mellett vagy helyette jól jönne több pénz, több szabadidő, több elismerés, céges utazások, új kapcsolatok. Akár már heti 5-10 óra elfoglaltság, mellékállásban. Önéletrajzot és telefonos elérhetőséget az alábbi címekre kérünk: [6] +infó [7] 2009, február 2-20:22 A Zsoltnak szóló nagy-nagy gratula mellett ne feledkezzünk el Scheili Esztiről sem, mintha ő is letett volna már valamit az asztalra.

6 - 6 - Hajléktalanul Pásztó szélén! Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 már 10-21:43 Ma Magyarországon kb ezerre becsülik a hajléktalanok számát. A helyi lakosság szerencsére még nem szembesült ezzel a problémával, de intő jel számunkra, hogy Pásztón is vannak olyanok, akik egy lakókocsiban élik mindennapjaikat. [3] Sándor Sándor születése óta intézetben nevelkedett, később nevelőszülőkhöz került. Miután nevelőapja elhunyt, közte és nevelőanyja között megromlott a kapcsolat, ezért Sándor az utcára került. Magdolnával márciusában ismerték meg egymást, és mivel nem volt hová menniük a patakpartot elborító csicsókásban, egy mezőgazdasági fóliából tákolt sátorba kezdték közös életüket. Később egy sátrat, majd egy lakókocsit vásároltak, hogy jobb körülmények között élhessenek. A probléma azzal kezdődött, hogy a lakókocsi sokkal láthatóbb, mint a sátor. Ez pedig már feltűnt az embereknek. De erről majd később. A lakókocsihoz közeledve a patak felőli oldalon egy nagy katlant láttam, amin a disznótorokból már jól ismert kondér díszelgett, (ebben melegítik a vizet) mellette egy régi sparhelt, amit főzésre használnak. Bent egy fatüzelésű kályha ontja a meleget. A világítást, a tévé és hifi áramellátását egy akkumulátorral és egy kis generátorral oldották meg. Elsőre nem is tűnik annyira borzasztónak a helyzet. /S.Pisti/ Nincs rezsi, és az ingatlanadótól sem kell rettegni:) viccelődtem egy kicsit. Nevetés helyett elkezdték sorolni: gázpalack, gyógyszer, benzin az aggregátorhoz, élelmiszer, tisztítószerek, ruhák Leültem az ágy szélére, Magdi szörpöt vízzel higított, majd felöntötte kannás borral és ezzel kínált meg. Az íze egész jó volt és szerintem nem volt egészségtelenebb sem, mint a chips/kóla verzió, amit az iskolai büfében vesznek a gyerekek. /S.Pisti/ Honnan van vizetek? Kérdeztem kíváncsian. /Sanyi/ Itt van a patak! De fel szoktuk forralni. /Magdi/ Amikor tésztát főzök, azt viszont nem jó meleg vízzel leöblíteni ezért a szűrővel belemártom a patakba. /S.Pisti/ Nem féltek, hogy megbetegszetek?

7 - 7 - /Magdi/ Eleinte néha fájt a hasunk, de most már nem. Megszoktuk! /Sanyi/ Kértük már sokszor a Polgármester Urat, hogy legalább egy lajtos kocsit küldjön, de azóta sem történt semmi. /S.Pisti/ Gyereket szeretnétek? /Magdi/ Persze, sok gyerekeket szeretnénk. Már el is terveztük hol lesz a kiságy, és hogyan fogjuk fürdetni őket. Eddig kétszer voltam terhes és az egyik alkalommal ikrek lettek volna. Sajnos nem sikerült. Közben kaparást hallok az ajtón. A kutyák szeretnének bejönni a melegre. Elmondták, hogy ők is bent szoktak aludni. Sanyi kinyitotta az ajtót és beengedte az egyiket. Szemmel láthatóan nem tetszett neki, hogy egy idegen betolakodó is tartózkodik a helyszínen. Egy kicsit szaglászott aztán lefeküdt a padlóra. Ahogy beszéltek a kutyákról kiderült mindennél fontosabbak számukra, hiszen egyetlen dolog életükben, ami biztonságot nyújt. A környéken lakók persze bejelentést tettek a szabadon szaladgáló ebek miatt és próbálták azokat agyonverni. Az egyiknek kilőtték a szemét és eltörték a lábát. A hatóságtól ki is jöttek és megnézték mi a helyzet. Az oltási papírok, rendben voltak így elmentek. Magdi elmondta, hogy a salgótarjáni állatvédők segítettek. Ő is jelentkezett állatvédőnek, és büszkén mondta, hogy hamarosan megkapja az igazolványát is. /S.Pisti/ Miért van szükség 3 kutyára? Sok pénzbe kerül az etetés. /Magdi/ Többet esznek, mint mi és, ha van, nekik is húst adunk. Szükség van rájuk, mert már többször kiraboltak minket. Egy nap terepjárókkal jöttek és 8-an támadtak a páromra, hogy takarodjuk innen. Mentem én is megvédeni Sanyit és ütöttem, akit értem. Magdika közben kezét ökölbe szorítva hadonászott és mutatta a verekedés közben szerzett sebeket. Sanyi szerint akkor volt a legjobb, amikor még csak egy sátorban laktak és senki sem tudta, hogy itt a patak partján élnek. /S.Pisti/ Mit az, amire a leginkább vágytok? /Sanyi/ Elélünk mi itt a lakókocsiban, csak hagyjanak minket békében. Leginkább az édesanyámat szeretném megtalálni ezért, ha tud valaki valamit róla, kérem hívjon fel. Vélemény [4] 2010, november 8-18:12 igen,a kutyák, lehet, hogy be voltak oltva, de szabadon szaladgáltak itt az utcában, a motorosokat, bicikliseket többször is megkergették, sőt vol, hogy meg is harapták, nem is beszélve arról,amikor éjszaka vándorolnak a kutyák az úton és a többi kutya őket ugatja,ha már kutyáik voltak kiköthették volna őket. Sanyiról pedig még csak annyit, hogy nem egyszer láttam olyan részegen hazajönni, hogy az út egyik szélétől a másikig kóválygott,nem egyszer hangoskodott és ez nem egy példamutató magatartás az itt élő kb gyereknek. egy Régi vásártér urcai lakos Gyereket akarnak? [5] 2009, április 9-12:54 Én elhiszem hogy nekik nagyon jó volna a gyermek, ki ne szeretne magának, de elöbb tegyék helyre az életüket ne azon gondolkozzanak hogy majd hogy élnek a gyerekkel a patakparton. boldog gyereket szeretne mindenki de ennek a gyereknek mi lesz az életében boldog? amig 3-

8 - 8-4 éves nem lesz addig nem fogja érteni, de aztán nem lesznek játszótársai mindenki csúfolni fogja, kinézik majd, boldogtalan lesz, talán azt a kérdést is felteszi hogy miért született ilyen helyre, lehet el is veszik tölük. Ne a saját örömükre akarjanak még gyereket, legyen már felellöség tudatuk, a gyereknek nem lesz jó, akkor meg minek??? oldják meg a lakás problémát majd az anyagiakat (munkahely) atzán nem kell gondolkozni hogy fogják fürdetni a gyereket és hova teszik a kiságyat. Sok szerencsét a megvalósitáshoz nekik!!!! szeretnének [6] 2009, április 9-20:24 Elég kilátástalannak tűnik egy lakás, amikor mindketten le vannak százalékolva. Tudom, hogy Ők is hibásak és a cigi meg a pia helyett másra is költhetnék azt a keveset amit kapnak. Szerintem saját akaratuk és tudásuk is kevés ahhoz, hogy ebből kimásszanak. S.Pisti Nehéz eset! [7] 2010, október 7-22:31 Sajnos késő, volt Sándornak rendes családja, háza, pénze, ki is fizették még egyszer nem kevés összeggel, de aki hálából az anyját verte...stb...sokan tudják...mégis megkapott mindent...s ide juttatta saját magát, nem tudott tanulni hibáiból, amit csak halmozott... Munka [8] 2009, március 23-11:33 Talán el kellene menni dolgozni és nem szörpöt vedelni borral egész nap. Miért? [9] 2009, március 11-15:57 Miért olyan szemtelenek az emberek, akiknek jobban megy a sorsuk, hogy nem hadják nyugodtan élni azokat, akiknek szinte semmiük nincs. Talán a sok "gazdagabb" terepjárósnak el kellene gondolkozni azon, hogy ők mit tennének, ha olyan körülmények között kellene élniük, mint Magdinak és Sanyinak?? A mai Magyarországon, és Pásztón is már egyre jobban elterjedt az önzetlenség helyett, valami, ami sokkal rosszabb és megredítő! Megható, ahogy ők ketten ilyen bizonyos szempontból kicsit civilizálatlan körülmények között élnek, és ezt így elfogadják. Megdöbbentő viszont, hogy az emberek már annyira nem képesek segíteni egymáson, hogy összefogás helyett, inkább a gyengébbeket, a szegényebb körülmények között élőkön élik ki a bosszúvágyukat, a kicsinyes embertelen dolgaikat! IGEN [10] 2010, október 7-22:24 Vagy nem kell bünözni mint ők volt szerencsém hozzájuk a pincémben! Erőszak az iskolában Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 máj 27-07:55

9 - 9 - Általános iskolások vertek meg egy gimnazistát Pásztón. A kislányt agyrázkódással és zúzódásokkal vitték kórházba. A gyerek családja feljelentést tett a rendőrségen, de mivel a támadók többsége még kiskorú, nem büntethetőek. A 15 éves Dzsenifert a pásztói iskola udvarán verték meg egy hete, azért, mert meg akarta védeni húgát, aki vitába keveredett egy iskolatársával. Dzsenifert tanítás után kisebb fogadóbizottság várta az iskola udvarán. Nyolcan támadtak rá, leköpték, pofozták, rugdosták. Húga, amikor hazaért, elmondta édesapjának, hogy mi történt az iskolában. A férfi azonnal telefonált lányának, ez mentette meg Dzsenifert a további veréstől. A kislányt agyrázkódással vitték kórházba. Ha innen elviszem másik iskolába, ott is előfordulhat akármi nem? Nem ez az elintézési módja, hogy megfutamodunk a problémák elől mondta Kovács Ferenc. A Híradó úgy tudja, a támadók között van egy 17 éves, büntetett előéletű lány, aki most jött ki az előzetesből, hogy ő mit keresett az iskolaudvaron, még a rendőrök sem tudják. Fiatalkorú, illetve gyerekkorú személyek vettek részt a bántalmazásban, felnőtt a rendőrség tudomása szerint nem vett részt a bántalmazásban mondta Tari Roland főhadnagy. Pásztón három iskola működik egymás mellett. Ezek közül kettő érintett: a gimnázium, ahová Dzsenifer jár és egy általános iskola, ahová a támadók többsége. Az már most biztos, hogy a fiatalok többsége 14 év alatti, ezért ők nem büntethetők. A többiek legfeljebb három év börtönbüntetést kaphatnak. Forrás: Blikk, Híradó Új pihenőpark a Margit kórházban Létrehozta Kanyo Ildiko Létrehozva 2009 jún 12-07:37

10 [3] Május 25-én átadták a Margit Kórház új pihenőparkját. A kórház melletti pihenőövezet létrehozását a Szorospataki Bányász-Vadásztársaság Földtulajdonosi Közössége és Vadásztársasága, a Pásztó-Szurdokpüspöki Földtulajdonosi Közösség, a Nimród Vadásztársaság, az Éjféli Kiáltás gospelkórus, a Semmelrock Stein+Design Kft., Ács Attila, Alapi János, Fekete Ferenc, ifj. Tarczi László, Pusztai Gábor, Szabó Lajos, Szalkai Gyula és Szklenár László támogatták. Elsőként Dr. Boczek Tibor, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, s méltatta mindazokat a vállalkozókat, akiknek segítséget nyújtottak a park létrehozásában március 4-én az intézmény parkolójában azért harcoltunk, hogy az egészségügyi struktúraváltást ne hajtsák végre. Így is 105 aktív ágyat veszített kórházunk, amelyet ban be akartak zárni. E kiválóan működő kis területi kórház szinte tíz- éves periódusokban küzdött a megmaradásért. Mégis volt örömünnepben részünk augusztus 25-én az új épületet adtuk át, január 23-án pedig a régi szárnyat újítottuk fel ben álmatlan éjszakák következtek, a tönkretétellel szálltunk szembe. Ma nincs szülészetünk, nőgyógyászatunk, sebészeti osztályunk, 316 millió forintot vontak el tőlünk, de törjön bárki ellene, a kórházunk él és létezik fogalmazott a polgármester, aki azt is elmondta: ma pozitív az intézmény szaldója, nincsen lejárt szállítói tartozásuk, a kihasználtság kilencvenszázalékos, a 75 ágyas rehabilitációs osztály ragyogóan működik ben a Hospinvest is kivetette hálóját a Margit Kórházra, de mi ellenálltunk, s a jövőben is önkormányzati tulajdonban marad gyógyító intézményünk szögezte le a város vezetője, aki más a települést érintő - örömhírekről is beszámolt. Megemlítette a húszéves magyar francia két tannyelvű gimnázium közelmúltbeli jubileumi ünnepét, a városnapot, a városmissziós rendezvénysorozatot, a regionális néptáncfesztivált, amelyek mind-mind a kitörés vágyát jelképezik szeptember 28-án lesz százéves a kórházunk, s ez évben elindul egy uniós projekt, amelynek során az akadálymentesítést, a fűtésrendszer rekonstrukcióját valósítjuk meg, s egy 1200 négyzetméteres szakrendelőt hozunk létre mondta Sisák Imre. Kecskés Attila plébános áldotta meg és szentelte fel a parkot, aki megemlítette azt, hogy az emberi test a szentlélek temploma, ezért fontos a lélek gyógyítása is, amelyhez az újonnan létesített park is hozzájárul. Ócsai Tamás, a hetednapi adventista egyház vezetője szintén a test és lélek egységét, az ember és környezete szoros kapcsolatát hangsúlyozta.

11 Sisák Imre vágta át a sétány jelképes szalagját, s egy-egy darabkát a szalagból a segítőknek, támogatóknak nyújtott át. Linkhiba [4] 2009, július 5-07:47 Nem tudom...))??? A link biztosan már nem létezik. Vagy máshová helyezték. A forrás ha megváltozik, akkor a hiba nem ezen az oldalon van. Egyébként meg, jelenleg az egész weboldal nem jön be, Legalábbis nálam teljesen le van blokkolva a megjelenése: - ez persze nem jelenti azt, hogy másnál nem. Amikor a cikket olvastam már akkor lehetett észlelni, hogy valami nem működik jól az oldalon...talán a weboldal tulajdonosa - akit nem ismerek - jobban meg tudná ezt a "problémát" válaszolni. K. Ildikó nincs adat [5] 2009, július 1-12:55 A linkre kattintva semmi sem jelenik meg. Miért? Pihenőpark [6] 2009, június 12-07:40 A kórház új pihenőparjáról szóló beszámolójának forrása: Kanyó Ildikó Rendőrállam vagy jogállam? Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 júl 15-10:52

12 A Magyarok Világszövetsége Felszólalása a rendőrállami módszerek ellen, a jogállamiság helyreállításáért A Magyarok Villágszövetsége - Sajtószolgálata előzetes bejelentésének megfelelően - a fővárosban, hat megyeszékhelyen és az ország több településén Felszólalásban követelte a rendőrállami módszerekért felelős politikai és rendőri döntéshozók törvény előtti felelősségre vonását, nemzeti egységkormány alakítását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a történelmi alkotmányon, a Szent Korona eszmén alapuló jogfolytonosság, a jogállamiság helyreállítását. A Felszólalás úgy fogalmaz, hogy a Magyar Gárda július 4-i Erzsébet téri hősies helytállásával a nemzeti cselekvőképességbe és a jövőbe vetett hit megerősítéséhez járult hozzá. Nógrád megyében, ahonnan a kezdeményezés indult, a Felszólalást Bottyán Zoltán, a megyei szervezet elnöke adta át a megyei főkapitányság és a közgyűlés meghatalmazott képviselőjének; Balassagyarmaton dr. Czimbalmos István negyven, Pásztón Illés Rudolf mintegy húsz fős demonstráló jelenlétében adta át a dokumentumot a városi kapitányság és a polgármesteri hivatal képviselőjének. Medvácz Lajos balassagyarmati polgármester kijelentette, hogy a Felszólalás tartalmával teljes mértékben azonosul, azt a képviselőtestülettel ismertetni fogja. A gyarmati demonstráció sikerét mutatja, hogy ahhoz több utcai járókelő spontán módon csatlakozott. Pásztón a képviselőtestület és az önkormányzat együttműködése hosszú múltra tekint vissza: az önkormányzat ellenszavazat nélkül, határozatban fogadta el a Magyarok Világszövetsége Nemzeti Minimumát, azonosult a felvidéki magyarság mellett, a Benes-dekrétumok ellen szervezett tiltakozással, rendszeresen képviselteti magát a Világszövetség nemzeti emléknapjain.a polgármesteri hivatal előtt Sisák Imre polgármester megbízásából Volek György önkormányzati képviselő méltatta az együttműködés jelentőségét, és Medvácz Lajoshoz hasonlóan azonosult a Felszólalás tartalmával. Velük ellentétben Szécsény MSZP-s polgármestere, dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébet levélben határolódott el a Felszólalástól mondván, hogy a demonstráció céljának eléréséhez a Polgármesteri Hivatalnak semmi köze nincs. Így Lesskó László és dr. Balla Tibor a dokumentumot csak a rendőrkapitányság előtt olvasta fel, illetve adta át a kapitányság meghatalmazott képviselőjének. A Világszövetség kezdeményezéséhez csatlakozott az Országos Trianon Társaság Bátonyterenyei Csoportja és a Jobbik kisterenyei és szurdokpüspöki szervezete is. A bátonyterenyei demonstrációtól a szervezők a bejelentés technikai okokból történt késése [3]

13 miatt kénytelenek voltak elállni. A demonstráció során a szónokok kiemelték, hogy a nemzeti önvédelem elleni hasonló állami intézkedések különösen károsak akkor, amikor az elszakított magyarságnak a környező országokban a nyílt etnikai elnyomás változatos, durva formáit kell elviselnie, amelyekkel szemben Maradékországunk, vagy ahogy a délvidéki magyar szervezetek fogalmaznak: Belső-Magyarország vezetői korántsem mutatják a legkisebb határozottságot vagy erélyt. Ezzel összefüggésben ismertették a Kárpáti Harsona felhívását a Szlovákiába szakított magyarság melletti és a szlovák nyelvtörvény elleni kiállásra. Ahogy Szécsényben Lesskó László két nyelven (és lassan is) elmondta, hogy a magyar és szlovák hatóságok is értsék: Mi, ezúttal is, tiltakozó szavunkat emeljük a szomszédos Slovákiában a minap elfogadott Nyelv-Törvény, a Ján Slota és klikkje ellen, amely diszkriminálja az ott élő MAGYAR TESTVÉREINK emberi jogait és életét! A Törvény mielőbbi visszavonásáért emeljük szavunkat! Protestujeme proti jazykovému zákonu, ktorý na návrh Jána Slotu a jeho kumpánov nedávno prijala Národná rada Slovenskej Republiky. Tento zákon diskriminuje našich Maďarských bratov a sester, žijúcich na Slovensku, preto žiadame okamžité zrušenie tohto zákona. A Nógrád megyei szervezet kezdeményezi, hogy a Magyarok Világszövetsége nyilatkozatban tiltakozzon az illetékes szlovák és uniós szerveknél. A Magyarok Világszövetsége Nógrád megyei demonstrációi a hagyományoknak megfelelően fegyelmezett rendben, méltó keretek közt folytak. Képaláírások: Bgyarmat 1: Dr. Czimbalmos István felolvassa az MVSZ Felszólalását Bgyarmat 2: Dr. Czimbalmos István átadja Felszólalás szövegét a balassagyarmai kapitányságon Pásztó 1: Pásztó 2: Pásztó 3: Felszólalást Illés Rudolf a gyülekezőkkel a rendőrség előtt Demonstálók a polgármesteri hivatal előtt Volek György (fenn, fehér ingben) a képviselő testület nevében átveszi a Salgótarján 1: Bottyán Zoltán és Medla András a Főkapitányság épülete előtt Salgótarján 2: A Nógrád megyei közgyűlés épülete előtt Salgótarján 3: Tisztelgés az 56-os salgótarjáni sortűz emlékfalánál Szécsény 1: Felolvasás a rendőrség épülete előtt Szécsény 2: Lesskó László beviszi a Felszólalást a Kapitányságra Balla Tibor őrt áll a nemzeti zászlóval Szécsény 3: A Felszólalás átadása után Tiltakozás a rendőri erőszak ellen. A petíció szövege itt olvasható!

14 Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 júl 15-10:47 Magyarország állami és rendőri szerveinek Megyei közgyűlések, települési önkormányzatok képviselőtestületei Megyei és városi rendőrkapitányságok Felszólalás a rendőri erőszak ellen Mindenkinek, akit illet! Maradékországunk lakossága szeptember 17-én, a balatonöszödi országkáromlás kiszivárogtatásának napján szembesült a kommunista múlt brutális örökségével október 23., Nemzeti ünnepünk 50. évfordulója pedig azt is megmutatta, hogy ez az áruló hatalom, attól sem riad vissza, hogy a nevében a rend fenntartására hivatott REND ŐRSÉGET minden alapvető alkotmányos emberi és politikai jogot eltipró fizikai terror eszközeként vesse be a békés emlékező polgárok ellen. A Magyarok Világszövetsége, mely a Trianon óta szétszakított és megbélyegzett magyar nemzet lelki és de facto össznépi képviseletére rendeltetett civil szervezet a július 4-i, szombati drámai eseményekben - a nemzetáruló hatalom és az ennek eszközévé silányított rendőri erők mindeddig legbrutálisabb, legleplezetlenebb példáját, - illetve a nemzeti erők mindeddig legfelemelőbb megnyilvánulását látja: a nemzeti értékekkel való feltétlen azonosulás, az emberi és bajtársi méltóság és szolidaritás, a törvénytisztelet, az erőszakmentesség felemelő közösségi példáját. A Magyar Gárdának a budapesti Erzsébet téren jelen lévő képviselői hősies helytállásukkal nemzeti cselekvőképességünkbe és jövőnkbe vetett hitünk megerősítéséhez járultak hozzá. [3] Az összmagyarságot megjelenítő civil szervezetünk elítéli mindazokat a politikai erőket, amelyek a rendőrséget egy nemzetellenes gazdasági-politikai-ideológiai diktatúra terroreszközeként, a jogállamiság maradék cserepeinek széttaposására használják. Követeljük

15 a rendőrállami cselekedetekért felelős politikai és rendőri döntéshozók megnevezését és törvénybe idézését, a válságmélyítéssel válságkezelő Bajnai kormány menesztését és nemzeti egységkormány megalakítását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a történelmi magyar alkotmányon, a Szent Korona eszmén alapuló alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását. Ezek után, követeljük a nemzetellenes uszítás leállítását. Az EBESZ július 3., múlt pénteki határozata egyenlőségjelet tesz a náci Németországnak és a Szovjetuniónak a 2. világháborúban játszott szerepe és emberiesség elleni bűntettei közé. Ennek alapján követeljük a magyarság nemzeti erői ellen használt neonáci-vád törlését a politikai szótárból, az ezzel élők következetes törvényi felelősségre vonását. Kelt, Salgótarján, Bottyán Zoltán elnök MVSZ Nógrád Megyei Szervezete Csapatépítés Mátrakeresztesen! Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 júl 25-17:28 Pásztón is felcsillan a remény. Az egykori Váci Kötöttárugyár hamvaiból újjáéledő főnixmadár a Dension Audio Systems Kft vezetése úgy döntött, hogy a cég minden évben megrendezésre kerülő csapatépítő tréningjének alkalmával már nem csak részfeladatokkal bízza meg a Nyikom Hegyisport- és Természetvédő Klubbot, hanem a program teljes lebonyolítására az egyesülettel köt [3]

16 szerződést. Nagyon jó példa ez arra, hogyan tud segíteni megrendelésével egy pásztói telephellyel rendelkező cég egy helyi civil egyesületen. Mátrakeresztesen az Óvár vendéglő volt a bázis, ahová Budapestről busszal érkezett a vezetőség. A 6 csapat tagjait sorsolással válogatták össze, így a pásztói dolgozók és a cég tulajdonosai közös erővel néztek szembe a nem mindennapi kihívásokkal. A kalandtúra izgalmas feladatai között szerepelt GPS-es kódfejtő rejtvényjáték, a Kövecsespatakon átfeszített kötélcsúszda, célba lövés számszeríjjal, sárkánytojás megszerzése, kődzsenga, Ariadné fonala. A program sikeréhez persze hozzájárult a gyönyörű hegyvidéki környezet, a tiszta levegő és a kiváló vendéglátás. A kalandtúra részletes programja megtalálható, a [4] címen. Kalandos hétvége Mátraszentimrén Létrehozta Sándor István Létrehozva 2009 júl 30-06:45 Szeretettel várunk minden érdeklődőt augusztus 1-én Mátraszentimrére a Gombafesztiválra! A programból: Amatőr Paintball verseny, Hőlégballon, Sárkányrepülő és Siklóernyős bemutató, Rejtvényfejtő túra GPS-szel, Gombaételek, Zene, Tánc, stb.. Részletek a [4] oldalon. Aki érdeklődik az extrém sportok és kalandos programok iránt feliratkozhat hírlevelünkre, vagy akár tagnak is jelentkezhet a Nyikom Hegyisport- és Természetvédő Klubba [5] Szép időt és jó egészséget kíván: Sándor István klubvezető 30/ Repülni mint a madár [6] 2009, július 30-07:00 Én is szeretném ezeket a sportokat kipróbálni! Csak egyszer él az ember, és ezek az emlékek örökre megmaradnak. [3]

Születésnapi emlékezés

Születésnapi emlékezés Közmeghallgatás Pásztó önkormányzata a január 26-i képviselõ-testületi ülés után tartotta meg ez évi közmeghallgatását. Több, a város életét érintõ témakör mellett a helyi foglalkoztatás egyik fontos kérdésérõl,

Részletesebben

Berec Lászlóné. Varbócska Kft. Szegletes Sándor 06/30-468-85-08. Sportvezetõ ifj.asszony Béla 06/30-219-1785

Berec Lászlóné. Varbócska Kft. Szegletes Sándor 06/30-468-85-08. Sportvezetõ ifj.asszony Béla 06/30-219-1785 2 ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLET Polgármester: Üveges Géza Képviselõk: Czakó Norbert Gere Gábor Illés Menyhért Losonczi Rita Remenyik Richárd Szelekovszky Lóránt Szõke Lajos ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL: 48/521-008 48/521-009

Részletesebben

TURAI HIRLAP. Mihály atya életútja. Turán kevésbé emelték a szennyvízdíjat, mint Galgahévízen

TURAI HIRLAP. Mihály atya életútja. Turán kevésbé emelték a szennyvízdíjat, mint Galgahévízen Ára: 100 Ft TURAI HIRLAP KÖZÉLETI HAVILAP 2006. ÁPRILIS Szentendrei HÉV-talpfából turai utcakõ? Idén legalább öt utca szilárd burkolatot kaphat A március 28-i képviselõtestületi ülés elején Nagy-Tóth István,

Részletesebben

Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu. 30 éves a Mirelite Mirsa Zrt!

Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu. 30 éves a Mirelite Mirsa Zrt! XXIII. évfolyam, 6. szám 2011. június 30 érem atlétáinknak az Atlétika Bajnokságon 17. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ, archívum a város honlapján:

Részletesebben

Napló VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 2007. JANUÁR KÖZÉLETI LAP 200 Ft

Napló VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 2007. JANUÁR KÖZÉLETI LAP 200 Ft JÁNOSSOMORJAI Napló VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 2007. JANUÁR KÖZÉLETI LAP 200 Ft Karácsonyi forgatag A tavalyinál színesebb programokkal várta az érdeklõdõket az idei karácsonyi forgatag december 22-én, a szentpéteri

Részletesebben

A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az oroszországi tagköztársaságban...? www.halasmedia.

A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az oroszországi tagköztársaságban...? www.halasmedia. Gyovai: keményen evezünk Hogy lehet ezt szépen mondani...? Nem ezt vártuk, amikor megnyertük a választást. (4. o.) A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az

Részletesebben

Megkezdõdtek az érettségi vizsgák

Megkezdõdtek az érettségi vizsgák CIV. évfolyam, 18. szám VÁROS AZ ALFÖLD SZÍVÉBEN POLGÁRI HETILAP Ára: 158 Ft Elõfizetõknek 130 Ft Emlékülés a homok hõsének Száznyolcvan éve született Kat o n a Zsigmond. Katonatelep névadójának tiszteletére

Részletesebben

IV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM. 2011. március

IV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM. 2011. március IV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2011. március 2011. MÁRCIUS Projektzárón jártam Megújult a történelmi városközpont Aktuális 2011. március 16-án megrendezésre került az az ünnepség, ahol az eddigi projektek talán

Részletesebben

T ö k ö l i T ü k ö r

T ö k ö l i T ü k ö r T ö k ö l i T ü k ö r XXI. évfolyam 1-2. szám a helyi önkormányzat lapja 2010. március Megszépült a katolikus templom Szívet melengető összefogást hozott a katolikus templom belső felújításának ígénye.

Részletesebben

Megérkezett Betlehemből a Békeláng Vasárnap délután a Magyar Önkormányzatok

Megérkezett Betlehemből a Békeláng Vasárnap délután a Magyar Önkormányzatok XXI. évf. 46. szám 2012. december 19. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 A 2013-as esztendő kihívásairól, az idei esztendő eredményeiről és a további tervekről

Részletesebben

Betegségeink 90%-át megisszuk! Pasteur

Betegségeink 90%-át megisszuk! Pasteur Betegségeink 90%-át megisszuk! Pasteur Lugosi Dóra: A tisztított víz a jövô Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a megfelelô napi folyadékbevitel milyen fontos, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyáltalán

Részletesebben

Dunakeszi Polgár VÁROSI MAGAZIN. (Írásunk a 14. oldalon) 2009. május. IX. évfolyam 5. szám. Fotó: Katona M István

Dunakeszi Polgár VÁROSI MAGAZIN. (Írásunk a 14. oldalon) 2009. május. IX. évfolyam 5. szám. Fotó: Katona M István Dunakeszi Polgár IX. évfolyam 5. szám VÁROSI MAGAZIN 2009. május Ballagás 2009 (Írásunk a 14. oldalon) Fotó: Katona M István 2 Dunakeszi Polgár tartalom Több ezren majálisoztak a vasutas sportpályán...4-5

Részletesebben

Tisztelt Egerfarmoson élők és elszármazottak!

Tisztelt Egerfarmoson élők és elszármazottak! Egerfarmos község Önkormányzatának hivatalos lapja X. évfolyam 1. szám 2013. június 30. A TARTALOMBÓL: Az önkormányzat munkájáról A nyáron 49 gyermek pályázatnak köszönhetően kap naponta egyszer meleg

Részletesebben

Paksi Hírnök. Megújul a dunakömlõdi stáció. Pro Urbe díjat kapott Juhász Sándor. Az írás megmarad.

Paksi Hírnök. Megújul a dunakömlõdi stáció. Pro Urbe díjat kapott Juhász Sándor. Az írás megmarad. A közbiztonság közös ügyünk interjú a város rendõrkapitányával 6. oldal Afrikába készül a fiatal doktornõ 11. oldal Hogy volt: a Paksi Halászcsárda 13. oldal Az ismeretlen dalszerzõ 14. oldal Jó napot,

Részletesebben

Sztárfodrász. Dögletes állapotok a Dong-ériben. Ülve élnek. Autógyár munkást keres A 7 ARCAI. 2011. március 30. XXV. évfolyam 13.

Sztárfodrász. Dögletes állapotok a Dong-ériben. Ülve élnek. Autógyár munkást keres A 7 ARCAI. 2011. március 30. XXV. évfolyam 13. Dögletes állapotok a Dong-ériben (13. o.) A megduzzadt vizű csatornában dögök és hatalmas szemétgátak vannak... Autógyár munkást keres (6. o.) A Mercedes 60 területre keres szakembert Halasról is. Ülve

Részletesebben

Megszentelt várakozás

Megszentelt várakozás CIII. évfolyam, 42. szám VÁROS AZ ALFÖLD SZÍVÉBEN POLGÁRI HETILAP Ára: 158 Ft Elõfizetõknek 130 Ft Szeretetbõl segítenek Az önkéntességnek számtalan példája ismert világszerte. De nem kell olyan messzire

Részletesebben

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. július 21-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. július 21-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 11. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. július 21-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester: Köszönti

Részletesebben

A Szentföldről jött a békeláng

A Szentföldről jött a békeláng XVII. évf. 47. szám 2008. december 18. Terjesztői ára: 75 Ft Több mint 2000 éves üzenet A Szentföldről jött a békeláng Magyarországra érkezett a Betlehemi békeláng, melyet a Duna TV budapesti székházában

Részletesebben

Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel

Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel Visszatekinto Már 2013-ra készül a város az idei költségvetéssel Múltunkat, gyökereinket nemcsak ismerni érdemes, hanem emlékeznünk is rá. Ennek a gondolatnak a jegyében indítjuk útjára Visszatekintő rovatunkat,

Részletesebben

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu XXV. évfolyam 5. szám Ballagás a Sztárai gimnáziumban. Az igazgatónő dr. Novothné Bán Erzsébet a felnőtté, önállóvá válás nehézségeiről is beszélt. Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu 2015. május

Részletesebben

Halasiak a nemzetközi adócsaló-perben. A fogyitábor sikere. Színjáték-ok és kidobás-ok A 7 ARCAI. 2011. július 6. XXV. évfolyam 27.

Halasiak a nemzetközi adócsaló-perben. A fogyitábor sikere. Színjáték-ok és kidobás-ok A 7 ARCAI. 2011. július 6. XXV. évfolyam 27. Halasiak a nemzetközi adócsaló-perben Helyi és környékbeli személyek vállalkozásokon keresztül tüntették el az áfát, 2,5 milliárdos ügyben emelnek vádat (9. o.) Színjáték-ok és kidobás-ok A férfi kézilabdások

Részletesebben

A Jászok XV. Világtalálkozója Az idei XV. Jász Világtalálkozót

A Jászok XV. Világtalálkozója Az idei XV. Jász Világtalálkozót XV. évfolyam 2. szám Ára: 120, Ft Megjelent: 2009. június A Jászok XV. Világtalálkozója Az idei XV. Jász Világtalálkozót Alattyán rendezi 2009. június 26-28-ig. Az elsõ ilyen találkozót 1995- ben Jászberényben

Részletesebben

SZABOLCS HÍRADÓ. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára emlékeztünk. Ember lenni mindig, minden körülményben.

SZABOLCS HÍRADÓ. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára emlékeztünk. Ember lenni mindig, minden körülményben. SZABOLCS HÍRADÓ PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA XXIV. ÉVFOLYAM 2014. MÁRCIUS Ára: 120 Ft Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára emlékeztünk Tompa Mihály:

Részletesebben

Minden kedves olvasónknak békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Minden kedves olvasónknak békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk! 2012. december/iii. évfolyam 12. szám Most tizenéves lányok kapták a szurit (8. old.) MEGJELENIK MINDEN HÓNAPBAN INGYENES Líbor Ilona nevét vette fel az óvoda (7. old.) További fejlesztések várhatók (6.

Részletesebben

Üllői. Közösségben az erő. Emberségből jeles. Év végi segítség. Jó kezekben az iskola. Üllői pofon a Vasasnak. A tartalomból:

Üllői. Közösségben az erő. Emberségből jeles. Év végi segítség. Jó kezekben az iskola. Üllői pofon a Vasasnak. A tartalomból: Költségvetés 2012 Nem lesz könnyű a 2012. esztendő. A nehézségek a város költségvetésén is tükröződnek. Több fronton várható szigorítás, ennek ellenére kijelenthető: a város még mindig irigylésre méltó

Részletesebben

Paksi Hírnök. Hogyan értékeli az elmúlt idõszak munkáját a polgármester és a három frakcióvezetõ? Tud jobbat? Egy évre lakossági számlán

Paksi Hírnök. Hogyan értékeli az elmúlt idõszak munkáját a polgármester és a három frakcióvezetõ? Tud jobbat? Egy évre lakossági számlán Hogyan értékeli az elmúlt idõszak munkáját a polgármester és a három frakcióvezetõ? Írásaink a 3 5. oldalon Fotó: Paksi Hírnök archív Paksi Hírnök Az írás megmarad. XVII. ÉVF. 13. SZÁM ALAPÍTVA 1989-BEN

Részletesebben

TURAI HIRLAP. Városnap keresztavatóval Szeptember 9-én ötödik alkalommal. A jelöltek listája

TURAI HIRLAP. Városnap keresztavatóval Szeptember 9-én ötödik alkalommal. A jelöltek listája Ára: 100 Ft TURAI HIRLAP KÖZÉLETI HAVILAP 2006. SZEPTEMBER Fohász Szent István ünnepén Legyen segítõnk a megmaradásban Augusztus 20-án délután a Bartók Béla Mûvelõdési Ház szabadtári színpadán rendezték

Részletesebben

Újraavatták a Teleki-szobrot

Újraavatták a Teleki-szobrot XVIII. évf. 41. szám 2009. november 11. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Kemény büntetés vár a színesfémtolvajokra Újraavatták a Teleki-szobrot November 8-án

Részletesebben

Hung, a Bakancsos piac kedvence

Hung, a Bakancsos piac kedvence A vietnami kereskedő sokszor egyedül árul a hatalmas területen Hung, a Bakancsos piac kedvence A zuhogó hóesésben a kutyát sem verik ki, de Hung, az ismert vietnami árus itt van a Bakancsos piacon teljes

Részletesebben

Halas szereti sajtóját. (2., 6-7. o.) www.halasmedia.hu

Halas szereti sajtóját. (2., 6-7. o.) www.halasmedia.hu Kommunizmus: megtört sorsok, 100 millió áldozat Emberek haltak meg, életek mentek tönkre, és égbekiáltó igazságtalanságok történtek a kommunista diktatúra idején. Erre emlékezik lapunk és a helyi jobboldal

Részletesebben