Arttree Production Kft. Teljes körű Zöld marketing megoldások Bemutatkozó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Arttree Production Kft. Teljes körű Zöld marketing megoldások Bemutatkozó"

Átírás

1 Arttree Production Kft. Teljes körű Zöld marketing megoldások Bemutatkozó "A képzelet az alkotás kezdete. Elképzeljük amire vágyunk, azt akarjuk amit elképzelünk, s végül megalkotjuk amit akarunk." George Bernard Shaw

2 Bemutatkozunk Cégünk teljes körű ZÖLD marketing megoldások szállítója. Szolgáltatásaink egyedisége egy különleges marketing biztosítása a hagyományos szolgáltatásokon túl. Az alábbi területeken számíthatsz szaktudásunkra: Carbon-neutralizáció (auditált karbon-lábnyom számítás) Kibocsátás-csökkentő program kidolgozása Társadalmi felelősségvállalás (CSR) program kidolgozása ZÖLD marketing program megoldások PR kommunikáció Energetikai projektek - Pályázatírás Oktatás-Tanácsadás Design - Környezettudatos stratégia (arculattervezés, látványtervezés, reklámgrafikai tervezés, webdesign, környezettudatos céges ajándékok) Produkció Rendezvényszervezés Zöld nyomda Környezettudatos nyomdatechnológiai megoldások Erősségünk, hogy üzletfeleinknek együttesen kínálunk speciális kizöldítéssel kapcsolatos szaktudást és széleskörű technológiai megoldásokat.

3 CO2 - Környezetvédelmi projekt ajánlat a fenntartható fejlődés jegyében Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás mérséklése és a várható következményekre való minél alaposabb felkészülés. Mindennapi tevékenységünkkel rohamos ütemben alakítjuk át éghajlati viszonyainkat, a Föld időjárását úgy, hogy még csak nem is igazán tudjuk, pontosan milyen folyamatok játszódnak le, melyik lépésünknek milyen következményei lehetnek. Az éghajlatváltozás legfőbb oka az emberiség által a légkörbe juttatott üvegházhatású gázok ( CO2, metán, stb.) A globális felmelegedés, akárcsak a tűz égése, folyton gyorsul és alig hagy időt a cselekvésre. Változást, e folyamatok lassítását, esetleges megfékezését csak nagyméretű globális összefogás és környezettudatos cselekvési program biztosíthat.

4 CO2 - Környezetvédelmi projekt ajánlat a fenntartható fejlődés jegyében A vállalkozásunk, az Arttree Production Kft. célja partnereink számára újfajta, különleges marketing biztosítása a hagyományos szolgáltatásokon túl. A XXI. század marketing módszere a pozícionálás, mely megmutatja az adott vállalkozás, tevékenység mitől más és több a piac többi résztvevőjétől! Megfigyelhető, hogy leginkább azon vállalkozások tudták megtartani és növelni pozíciójukat a piacon, akik az új körülmények között újfajta marketingirányt vettek. Jól érzékelhető előnyre tesznek szert a világon azok a cégek, akik a fenntartható fejlődés támogatását a legfontosabb céljaik közé emelik és kampányaikat ez alapján építik fel. Ezért éri meg zöld vállalkozásnak lenni!

5 Miért jó, ha cége környezettudatos stratégiát képvisel? Pályázati előnyt jelenthet. Hírértéke van. Egyre több a környezettudatos fogyasztó a világon. Alapot ad a vállalkozás pozicionálásához, költséghatékony marketing megoldásokkal. Bemutatja a vállalkozás társadalmi szerepvállalásának fontosságát, példaértékűen (pozitív PR, CSR).

6 Miért számoljuk ki a karbon lábnyomunkat? Általában két fő ok van: - Figyelni akarunk a karbon lábnyomunkra, és időről időre csökkenteni akarjuk azt. - Pontosan szeretnénk kommunikálni a karbon lábnyomunkat az érintett feleinknek. A karbon lábnyom számolása a későbbi csökkentésének érdekében. Egy szervezet karbon lábnyomának kiszámítása hasznos eszköz lehet a már meglévő energia és környezeti intézkedések kiegészítéséhez, vagy akár az egységesítéséhez is. Ha a számításnál a csökkentési szándék a fő ok, akkor általában elegendő azonosítani a legfőbb kibocsátó forrásokat és számszerűsíteni a kibocsátást. Ez a folyamat egyértelmű és aránylag gyors. A legfőbb kibocsátó források általában a gáz és elektromosság felhasználás és a ki- illetve beszállítás. A kibocsátások számszerűsítése után a csökkentésre irányuló lehetőségeket tudunk megfogalmazni és fontossági sorrendbe állítani. Azokra a területekre kell a hangsúlyt helyezni, ahol a legnagyobb megtakarítás érhető el.

7 Miért számoljuk ki a karbon lábnyomunkat? A VÁLLALAT TÁRSADALMI FELELŐSSÉGE VÁLLALATI STRATÉGIÁNK EGY FŐ ALKOTÓELEME. MINT VÁLLALAT FELELŐSSÉGTELJESEN CSELEKEDNI AZT JELENTI SZÁMUNKRA, HOGY MUNKATÁRSAINKKAL, A KÖRNYEZETTEL, A TÁRSADALOM ÉRDEKEIVEL ÉS A RÁNK BÍZOTT TŐKÉVEL TARTÓSAN TISZTELETTUDÓAN BÁNUNK. CSAK ÍGY LEHETÜNK TARTÓSAN EREDMÉNYESEK. A világ vezető vállalkozásainak célja, hogy a környezettel harmóniában és annak védelmére törekedve fejtsék ki tevékenységüket, teljes mértékben betartva a vonatkozó és hatályos nemzetközi (és magyar) környezetvédelmi jogszabályokat. Környezettudatos magatartásuk a vállalat komplex tevékenységére kiterjed a beszerzéstől kezdődően egészen a számlázásig. Tudatosságuk a környezetvédelem témában is magába foglalja a munkatársak folyamatos képzését. A jogi környezet egyre több országban támaszt szigorú követelményeket a gazdaság szereplőivel szemben az ellátási láncaikhoz kapcsolódó szén-dioxid kibocsátás mérésére, csökkentésére és ellensúlyozására.

8 Cégünk nemzetközi hitelesített környezetvédelmi tanúsítványt biztosít a cég vagy annak egyes termékei részére, amely további piaci brand növekedést jelenthet. I. MEGFELELÉS Az első lépés A vállalkozás környezeti terhelésének megállapítása. A káros anyag kibocsátás kiszámítására számos nemzetközi szabvány szerinti módszer létezik. A vállalkozás számára legmegfelelőbb, testre szabott módszer kiválasztásához kínálunk szakszerű segítséget. Második lépés A környezet terhelés felmérése során nyilvánvalóvá válnak a vizsgált cégnél a szennyezés okai. A carbon-lábnyom kimutatása magába foglalja azokat a nemzetközi hitelesített vizsgálatokra alapozott megoldásokat is, amelyek a vizsgált vállalkozás cég konkrét CO2 kibocsátásának csökkentésére, vagy teljes semlegesítésére vonatkoznak.

9 Auditált jegyzőkönyv A környezeti terhelésről, és annak csökkentésére tett, szakmailag megalapozott ajánlatokról auditált jegyzőkönyv készül. Auditált semlegesítés A vállalkozás (szolgáltatás) auditált semlegesítésével a vállalkozás nemzetközileg hitelesített tanúsítványt kap, amelyet védjegyként használhat fel a piaci versenyben.

10 Miért éri meg Zöldnek lenni? Multinacionális üzletláncok már többségében különböző mértékekben elindultak a zöldítési úton. Ezen cégek hosszútávon elvárják (sok esetben előírják) a szállítmányozóknak, beszállítóknak, hogy tevékenységüket tegyék karbon semlegessé. Egy zöld vállalat, komoly piaci előnyre tehet szert a piac többi résztvevőjével szemben, illetve erősíteni tudja üzleti pozícióját. Környezettudatos vállalkozás jól tudja pozícionálni magát a piacon. A vállalkozás társadalmi felelősségvállalásának megjelenítésére alkalmas a környezettudatos stratégia és sok esetben pályázati előnyt is jelent.

11 Zöldítési folyamat 1. Nemzetközi hitelesítéssel ellátott környezetvédelmi tanúsítvány készítése 2. Az audit elvégzése - amely a hiteles adatgyűjtés megtörténtétől számított napon belül készül el. 3. A jegyzőkönyv adatai alapján ajánlat a karbon-semlegesítés költségeire. 4. Szerződéskötés a semlegesítésre vonatkozóan. 5. A szerződésben foglaltak szerint az ellentételezéshez szükséges, hitelesített és minősített, regiszterben nyilvántartott karbon kreditek megváltása után, cégünk intézkedik, hogy a karbon-regiszterben a kizöldített vállalkozás nevén a karbon kreditek nyugdíjaztatásra kerüljenek, amit a certficate tanúsít. A certificate és a hitelesített jegyzőkönyv együttesen alkalmas a vállalkozás karbon semlegességének tanúsítására, melyet a kizöldített vállalkozás védjegyként használhat. Ezen jegyzőkönyv és certificate egy évig jogosítja fel a vállalkozást a karbon semleges tanúsítvány használatára.

12 PRODUKCIÓ Célunk, színvonalas felejthetetlen rendezvények megszervezése és lebonyolítása. Rendezvényeinket nem csupán egy szegmensre fókuszáltuk, hanem a sport, extrém, technikai, kulturális, csapatépítő és vállalati rendezvények, konferenciák és ezek bármely ötvözete képezi a palettánkat. Partnereinkkel a fesztiválsátraktól a teljes színpadi hang és fénytechnikán keresztül minden egy helyen elérhető, hisz vállalkozásunk alapértéke ez. Mivel vállalkozásunk egyik tevékenysége a Carbon-semlegesítés, mert számunkra fontos és elengedhetetlen a fenntartható fejlődés biztosítása ezért az általunk szervezett és lebonyolított rendezvények is kivétel nélkül Carbon-semlegesek, mely szolgáltatással elsők vagyunk a piacon.

13 PRODUKCIÓ Cím Rendezvényeinken a minőségen túlmenően fontos együttműködő partnereink és ügyfeleink megjelenítése marketing eszközökkel. Mottónk: Legyünk különlegesek, ha kell extrémek és biztosítsunk egyedi élményt partnereinknek! Jó hangulatú rendezvényeinken ahol ha kell íz-kavalkádot felsorakoztató gasztronómiát is biztosítunk. Túráinkat az Ön igényeire alakítjuk hazánkban és a határokon túl is, legyen az a hegyekben vagy épp az Adrián. Ön megálmodja, Mi megszervezzük és valóra váltjuk álmait!

14 DESIGN Környezettudatos stratégia Arculattervezés Bízza ránk arculata kialakítását, a klasszikustól a modernig, egyedi ötletekkel, letisztult formában, az Ön igényeinek megfelelően. Látványtervezés A design nagyon fontos része az üzleti környezet kialakításának, melyet stúdiónk segít Önnek megtervezni 3 dimenziós technikával. Reklámgrafikai tervezés A már meglévő arculati elemekből elkészítjük Önnek reklámanyagát, mellyel cége kiemelkedhet a konkurens piacon. Webdesing Cégek, illetve magánszemélyek weboldalának elkészítése, optimalizálása az egyedi igények figyelembevételével.

15 ENERGETIKA Cím Annak érdekében, hogy ne éljük fel a hosszú távú fejlődés erőforrásait, a fejlesztéseknek és a vállalati működésnek maradéktalanul meg kell felelniük a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság elvének. Fenntarthatónak tekinthető az a fejlesztés, amely tekintettel van a természeti és társadalmi erőforrásokra, beleértve a természeti értékeket, területeket, tájakat, a biológiai sokféleséget és a humán tőkét is, vagyis teljes harmóniában van a természettel! A környezettudatos menedzsment alapelve, hogy olyan módon működjön a vállalkozás, hogy a természeti erőforrások, szennyezések, kibocsátások és a környezeti kockázatok a lehető legkisebbek legyenek. Olyan megközelítés, illetőleg magatartásforma, amelynek alapján a management a környezettel összhangban, ám mégis nyereségesen működteti a vállalatot.

16 ENERGETIKA Ennek érdekében azonban cégvezetőként nem ülhetünk ölbe tett kézzel, hanem figyelnünk és elemeznünk kell tevékenységünk környezetre gyakorolt hatásait, és az időről időre változó jogszabályi környezetben ezekre tekintettel hozzuk meg felelős döntéseinket, hogy energiáinkat, eszközeinket minél hatékonyabban használhassuk fel. Stratégiai partnerünkkel energia hatékonysági vizsgálatok után teljes projekt képviseletet biztosítunk a pályázatírástól a a projekttervezésig, kivitelezésig. Megoldásaink közt az energetikai beruházás során akár a létrejött egység üzemeltetését sőt a projekt finanszírozását is sok esetben megoldjuk az ügyfelek igényeinek megfelelően. Korszerű, modern technológiák és/vagy megújuló technológiák alkalmazásával jelentős költségeket takaríthat meg hosszútávon, így a környezetre gyakorolt hatását is komoly mértékben csökkentheti.

17 OKTATÁS KÉPZÉS - TANÁCSADÁS Ahhoz, hogy egy vállalat környezettudatos legyen, a vezetőknek és a munkatársaknak is át kell formálniuk szemléletüket. Akkreditált képző partnerünk segítségével megoldjuk vállalkozásának képzési igényét, a vállalat irányítási, gazdálkodási területtől egészen a nyelvi vagy informatikai szegmensig. A stabilitás és növekedés alapfeltétele a folyamatos és megfelelő szintű képzettség a termelési folyamat minden szintjén. Ezen a területen is van lehetőség pályázati források kihasználására, melyben szintén partnerei lehetünk Önnek.

18 ARTTREE PRODUCTION Bízunk abban, hogy fenti bemutatkozásunk elnyeri tetszésüket, ezzel cégünk az Arttree Production Kft. is hozzájárulhat szakértői munkájával az Önök vállalkozásának sikerességéhez. Legyen Ön is környezettudatos! Tegye meg az első lépést egy élhetőbb bolygó lehetőségének megteremtésére a gyermekei számára! Csányi Éva marketing/pr Telefon: Vig Attila ügyvezető Telefon: Pete Tamás ügyvezető Telefon:

EGYÜTT A JÖVŐ ÚTJAIN BEMUTATKOZUNK

EGYÜTT A JÖVŐ ÚTJAIN BEMUTATKOZUNK EGYÜTT A JÖVŐ ÚTJAIN BEMUTATKOZUNK Arttree Production Kft. Teljes körű Zöldmarketing megoldások Komoly kihívás minden gazdasági társaság piacra való bejutása és térnyerése illetve piaci részesedésének

Részletesebben

Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál

Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál SUSTAINABILITY SERVICES Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál A 2008 2009-es jelentések tükrében ADVISORY Felelősségvállalás és fenntarthatóság a magyarországi nagyvállalatoknál

Részletesebben

Környezetvédelmi stratégiák

Környezetvédelmi stratégiák Környezetvédelmi stratégiák A környezet védelmével kapcsolatban a nemzetközi és hazai szakirodalomban egyaránt az egyik leggyakrabban alkalmazott elképzelés a fenntartható fejlodés gondolata, melynek elveit

Részletesebben

Környezeti kontrolling, mint egy szükséges vállalatirányítási eszköz

Környezeti kontrolling, mint egy szükséges vállalatirányítási eszköz Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Közgazdász-gazdálkodási Szak Környezeti kontrolling, mint egy szükséges vállalatirányítási eszköz Kontrolling a környezettudatosság

Részletesebben

19. célterület. I.em.

19. célterület. I.em. I Somberek Körjegyzőség szervezetfejlesztése ÁROP 1.A.2/A 2008 0228 19. célterület A környezetbarát közbeszerzési gyakorlat bevezetése Folyamatleírás Készítette: SKC Consulting Kft. H 1031 Budapest Monostori

Részletesebben

EU rendelet a környezetvédelmi vezetésről

EU rendelet a környezetvédelmi vezetésről EU rendelet a környezetvédelmi vezetésről Kiadja a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Tervezés és nyomdai kivitelezés: Sásdi Kiadó és Nyomda Kft. Felelős vezető: Sásdi Zoltán Illusztráció: Tréfás

Részletesebben

Esélyegyenlőségi és fenntarthatósági információk

Esélyegyenlőségi és fenntarthatósági információk Esélyegyenlőségi és fenntarthatósági információk ÖSSZEFOGLALÓ Esélyegyenlőség 1) Az esélyegyenlőség egy olyan általános alapelv, amelynek alapvető megközelítési szempontjai az Európai Közösség alapító

Részletesebben

bcsdh Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság előmozdításához

bcsdh Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság előmozdításához Felelős vállalatirányítás Etikus működés Alapértékek tisztelete Környezeti felelősségvállalás Partnerség az érintett és érdekelt felekkel Átlátható működés Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság

Részletesebben

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON WWW.ENIAC.HU Automatizált vállalati tevékenységek Átlátható üzleti folyamatok Könnyedebb irányítás Megalapozott vezetõi döntések Csökkenõ operatív feladatok Több idõ az üzletszerzésre Növekvõ ügyfél-elégedettség

Részletesebben

MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001) A MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG IRÁNYÍTÁS RENDSZERE

MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001) A MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG IRÁNYÍTÁS RENDSZERE MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001) A MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG IRÁNYÍTÁS RENDSZERE Szabályozott munkahelyi egészségvédelem és munkabiztonság Nyugati országokhoz hasonlóan Magyarországon is egyre

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENERGIAPOLITIKÁJA 2007-2020 A BIZTONSÁGOS, VERSENYKÉPES ÉS FENNTARTHATÓ ENERGIAELLÁTÁS STRATÉGIAI ERETEI

MAGYARORSZÁG ENERGIAPOLITIKÁJA 2007-2020 A BIZTONSÁGOS, VERSENYKÉPES ÉS FENNTARTHATÓ ENERGIAELLÁTÁS STRATÉGIAI ERETEI MAGYARORSZÁG ENERGIAPOLITIKÁJA 2007-2020 A BIZTONSÁGOS, VERSENYKÉPES ÉS FENNTARTHATÓ ENERGIAELLÁTÁS STRATÉGIAI ERETEI Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Bevezetés... 3 2. Új energiapolitika igénye...

Részletesebben

Fenntarthatósági jelentés 2009. Szilárd, megbízható alapokon

Fenntarthatósági jelentés 2009. Szilárd, megbízható alapokon Fenntarthatósági jelentés 2009 Szilárd, megbízható alapokon Bevezetô 2 Kedves Olvasó! Mennyire fenntarthatóak a fenntarthatósági törekvéseink a válság idején? Minden bizonnyal ez a leggyakrabban elhangzó

Részletesebben

Megbízó: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Önkormányzati Minisztérium

Megbízó: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Önkormányzati Minisztérium Az Útikalauz a klímabarát turizmushoz című kiadvány Az éghajlatváltozás turizmusra gyakorolt hatásai és az alkalmazkodás lehetőségeinek vizsgálata c. kutatás keretében készült. Megbízó: Környezetvédelmi

Részletesebben

Környezetmenedzsment rendszerek Dr. Rédey Ákos

Környezetmenedzsment rendszerek Dr. Rédey Ákos Az anyag a TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0089 téma keretében készült a Pannon Egyetemen. Környezetmérnöki Tudástár Sorozat szerkesztő: Dr. Domokos Endre XVIII. kötet Környezetmenedzsment rendszerek Dr. Rédey

Részletesebben

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia A TÜV Rheinland cégcsoporton belül az Akadémia a képzések háza. Célunk naprakész szakmai ismereteket átadni a résztvevők

Részletesebben

ÖSSZEGZÉS TARTALOM POLGÁRMESTERI ÖSSZEFOGLALÓ... 2. BEVEZETÉS... 3 Összetett problémák, reális veszélyek... 3

ÖSSZEGZÉS TARTALOM POLGÁRMESTERI ÖSSZEFOGLALÓ... 2. BEVEZETÉS... 3 Összetett problémák, reális veszélyek... 3 ÖSSZEGZÉS 28 1 TARTALOM POLGÁRMESTERI ÖSSZEFOGLALÓ............................................ 2 BEVEZETÉS................................................................................ 3 Összetett problémák,

Részletesebben

Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia Stratégiai Környezeti Vizsgálata

Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia Stratégiai Környezeti Vizsgálata Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia Stratégiai Környezeti Vizsgálata A környezeti jelentés egyeztetési változata Megbízó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Készítette: Terra Studio Kft. 2013. október 1

Részletesebben

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 Fenntarthatósági jelentés 2014 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 A fenntarthatóság irányítási rendszere 12 Felelős vállalatirányítás: igazgatóság,

Részletesebben

Előszó ----------------------------------

Előszó ---------------------------------- A 4D SOFT Kft. esélyegyenlőségi és fenntarthatósági jelentése Készült: Budapest, 2015. március Előszó A fenntartható fejlődés célja olyan fejlődés, amely a jelen igényeinek kielégítése mellett nem fosztja

Részletesebben

A beszállítói rendszerek karbonlábnyoma. 1203 Budapest, Helsinki út 4 +36-20/460-0546 www.karbonlabnyom.com info@karbonlabnyom.com

A beszállítói rendszerek karbonlábnyoma. 1203 Budapest, Helsinki út 4 +36-20/460-0546 www.karbonlabnyom.com info@karbonlabnyom.com A beszállítói rendszerek karbonlábnyoma 1203 Budapest, Helsinki út 4 +36-20/460-0546 www.karbonlabnyom.com info@karbonlabnyom.com A beszállítói rendszerek karbonlábnyoma 2 Tartalomjegyzék Bevezető 3 A

Részletesebben

THE IMPORTANCE OF NETWORKING IN ECONOMIC DEVELOPMENT THROUGH THE EXAMPLE OF TOURISM DESTINATION MANAGEMENT ORGANISATIONS

THE IMPORTANCE OF NETWORKING IN ECONOMIC DEVELOPMENT THROUGH THE EXAMPLE OF TOURISM DESTINATION MANAGEMENT ORGANISATIONS Szolnoki Tudományos Közlemények XV. Szolnok, 2011. Herbály Katalin 1 A HÁLÓZATÉPÍTÉS JELENTŐSÉGE A GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN A TDM SZERVEZETEK PÉLDÁJÁN KERESZTÜL A TDM szervezet hálózatépítési terve feltételezi

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZAT A MAGYARORSZÁGI CSR VÁLLALATI GYAKORLATÁNAK ELEMZÉSE Budapest, 2011 Tóth Szabolcs 2 Előszó... 6 1. Fejezet...7

Részletesebben

www.hungarocontrol.hu

www.hungarocontrol.hu www.hungarocontrol.hu A HungaroControl Zrt. Társadalmi Felelősségvállalási Programja 3 A HungaroControl Zrt. társadalmi felelőssége Vezérigazgatói köszöntő 2 1 HungaroControl Zrt. 4 2 A HungaroControl

Részletesebben

CSR AKTIVITÁS LEHETSÉGES ALTERNATÍVÁI

CSR AKTIVITÁS LEHETSÉGES ALTERNATÍVÁI CSR AKTIVITÁS LEHETSÉGES ALTERNATÍVÁI A TANULMÁNY CÉLJA ÉS TARTALMA A tanulmány célja, hogy a nemzetközi és hazai tapasztalatok és gyakorlat alapján javaslatot fogalmazzon meg a cég számára: a CSR stratégia

Részletesebben

ibm global business services megoldások

ibm global business services megoldások ibm global business services megoldások A képzelet az alkotás kezdete. Elképzeljük, amire vágyunk, azt akarjuk, amit elképzelünk, s végül megalkotjuk, amit akarunk. George Bernard Shaw Tartalom Költséghatékony

Részletesebben

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program TARTALOM 1. BEVEZETŐ... 4 2. A CAF MODELL JELENTŐSÉGE, FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE... 5 3. A CAF MODELL GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK MENETE... 7 4. AZ ADOTTSÁGOK ÉRTÉKELÉSE... 9 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS... 10 1.1.

Részletesebben

Működési Kódex Így dolgozunk mi

Működési Kódex Így dolgozunk mi Működési Kódex Így dolgozunk mi 2 3 Előszó Megerősítés átalakítás innováció. Ez az, amit az új csoportstratégiával el akarunk érni. Társaságunk sikerének kulcsa a csoportszintű cégkultúrában rejlik, amelyet

Részletesebben

Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség

Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2./A-2008-0163 K É P Z É S E K Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség OKTATÁSI SEGÉDANYAG Budapest 2010. február

Részletesebben

STRATÉGIAI KÖRNYEZET VIZSGÁLAT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉS A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK

STRATÉGIAI KÖRNYEZET VIZSGÁLAT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉS A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK STRATÉGIAI KÖRNYEZET VIZSGÁLAT A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉS A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOK MODERN ÜZLETI KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSÁT ÉS ERŐSÍTÉSÉT CÉLZÓ BEAVATKOZÁSAIHOZ Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3

Részletesebben

Fenntarthatósági Szótár. Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz

Fenntarthatósági Szótár. Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz Fenntarthatósági Szótár Útmutató a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos szóhasználathoz 2 Magyar Telekom Fenntarthatósági Szótár A Magyar Telekom Csoport számára a fenntarthatóság, a környezet társadalom

Részletesebben