Tegnap Ma Holnap elképzeléseink / álmaink. Včera Dnes Zajtra naše predstavy / naše sny. Komárom Komárno

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tegnap Ma Holnap elképzeléseink / álmaink. Včera Dnes Zajtra naše predstavy / naše sny. Komárom Komárno"

Átírás

1 Tegnap Ma Holnap elképzeléseink / álmaink Včera Dnes Zajtra naše predstavy / naše sny Komárom Komárno

2 2 Előszó Szép városunk több száz éve uralja a Vág és a Duna összefolyását. Tűzvészek, árvizek, háborús ostromok is sújtották, mégis számos ismert tudóst, művészt, olimpikont adott a világnak. Komárom mindig szimbólumot jelentett, többek közt sokáig a kettészakítottságnak, az utóbbi időben pedig az egyesülés lehetőségének lett a jelképe. Elődeink példás életének, szaktudásának, kitartásának köszönhetően olyan szép város lett, amivel kevés hasonló nagyságú település dicsekedhet Európában. Talán éppen ezért lehet nagyon izgalmas feladat feldolgozni az utóbbi fél évszázad változásait, összevetni az egy emberöltő alatt, egy ember által megélhetett változások sokaságát. Sőt, kicsit talán kötelességünk is a magunk módján figyelni és dokumentálni azt a folyamatot, amely szocialista épületek, terek, szobrok jellemezte időszakból átvezet minket egy emberközpontú, modern világba. Sőt, ez a kaland még arra is csábíthat mindannyiunkat, hogy fantáziánkat elengedve bátran álmodjunk, alakítsuk át a meglévő épületeket, építsük be az üres telkeket, színezzünk be mindent, ami szürke. Teremtsük meg azt a jövőképet is, amelyet szeretnénk ráhagyni a következő generációkra, gyermekeinkre, unokáinkra. Tekintsünk vissza ötven évvel, tekintsünk előre néhány évvel!

3 3 Predslov Naše krásne mesto už mnoho storočí vládne sútoku Váhu a Dunaja. Je mestom pohnutej histórie, ku ktorej patrili požiare, povodne, vojnové obliehania, a predsa už poskytlo svetu mnoho významných vedcov, umelcov a olympionikov. Mesto sa prostredníctvom schopností, odbornosti a vytrvalosti našich predkov rozvinulo do krásy, ktorej ťažko konkurujú ostatné mestá podobnej veľkosti v Európe. Komárno bolo dlhodobo symbolom rozdelenia, no v poslednej dobe má možnosť stať sa symbolom spájania a zároveň mestom, ktoré s vážnosťou myslí na budúcnosť. Práve preto je vzrušujúcou úlohou spracovať zmeny posledného polstoročia, porovnať množstvo zmien, ktoré sa mohli udiať v priebehu života bežného človeka. Je vlastne našou povinnosťou sledovať a dokumentovať náš prechod z obdobia charakterizovaného socialistickými budovami, námestiami a sochami do moderného sveta, v ohnisku ktorého je človek. Toto dobrodružstvo by nás dokonca malo nabádať, aby sme smelo popustili uzdu našej fantázii a snívali o možnostiach zmien existujúcich budov, zastavali prázdne parcely a všetko sivé vyfarbili. Vytvorme obraz budúcnosti, ktorú by sme chceli zanechať nasledujúcim generáciám, našim deťom a vnúčatám. Obzrime sa o päťdesiat rokov späť a nahliadnime pár rokov do budúcna!

4 4 Az új Duna-híd, amely teljes mértékben ki fogja tudni szolgálni a megnövekedett forgalom követelményeit és ki tudja elégíteni úgy a gyalogosok, mint a kerékpárosok igényeit, 200 méterre lesz a vasúti hídtól. Új híd

5 5 Nový most Nový Dunajský most, ktorý plne vyhovuje zvýšeným potrebám tranzitnej dopravy a bude mať aj chodník pre cyklistov a chodcov, bude situovaný 200 m od železničného mosta.

6 6 Északi elkerülő út Az új hídon kívül a Duna mindkét partján a városokat elkerülő utak is épülnek, melyek nemcsak tehermentesítik a városközpontokat és a lakónegyedek közlekedését, de a városok gazdasági fellendülését is eredményezik. Severný obchvat Okrem nového mosta sa vybudujú obchvaty na odklon tranzitnej dopravy mimo zastavané územia miest, ktoré odbremenia centrá aj obytné zóny, a zabezpečia aj hospodársky rozvoj miest Komárna a Komáromu.

7 7 Új kikötő és logisztikai központ A jelenlegi kikötő, az Öreg- és Újvár, valamint azok védelmi övezetének tőszomszédságában helyezkedik el. A kikötő kihelyezése Harcsás mellé egyrészt lehetővé teszi a parkosítást, üdítő sétákat a vízparton, de még mindig csak karnyújtásnyira a város központjától, másrészt új munkalehetőségeket is hoz városunkba. Nový prístav a logistické centrum Existujúci prístav sa nachádza v tesnej blízkosti Starej a Novej pevnosti a jej ochranného pásma. Umiestnenie prístavu do novej lokality pri Harčáši na jednej strane umožnia parkové úpravy atraktívneho územie nábrežnej plochy, bezstarostné prechádzky popri Dunaji, na strane druhej vytvára nové pracovné príležitosti v meste.

8 Új fürdő Wellness A komáromi termálfürdő jelenlegi állapotában nem képes a vendégszám és a városi turizmus növelésére. Olyan fürdőt kell létrehozni, mely egyrészt magas színvonalú családi élmény- és wellness-szolgáltatásokat képes biztosítani, másrészt méltó szomszédjához, a komáromi erődrendszer Öreg- és Újvárához. Az új fürdő épületében helyet kapnak az élménymedencéknek, a wellness, a játszótér, valamint ezek kiszolgáló létesítményeinek is, és az épületszárnyak által körülfogott nyitott belső udvaron lesz egy kiúszós termálmedence és a szaunaház tartozékaként egy merülő medence. 8

9 9 Nové kúpalisko Wellness Komárňanské termálne kúpalisko bez celkovej rekonštrukcie nie je schopné ďalšieho zvyšovania návštevníkov a turizmu v meste. Je potrebné zrealizovať také kúpalisko, ktoré bude schopné na jednej strane zabezpečiť pre celú rodinu zážitok spojený s kvalitnými wellness službami, a na strane druhej bude hodný svojho suseda, ústrednej Starej a Novej pevnosti Komárňanského pevnostného systému. V novej hlavnej budove kúpaliska budú zážitkové bazény, wellness, detský svet a doplnkové služby, a na krídlami hlavnej budovy chránenom vnútornom nádvorí bude termálny bazén a bazén, ktorý bude súčasťou saunového sveta.

10 Új fürdő Wellness vízió 10

11 Nové kúpalisko Wellness vízia 11

12 12 A Kis Duna partján létesülő sétány a Nagy Duna partihoz hasonlóan épül majd meg. Az Öreg Hajógyár helyén nemzetközi sport- és jacht-kikötő létesül, pontonok melletti parkolási lehetőségekkel, klubhelységgel, frissítőkkel, irodai- valamint őrző védő szolgálatokkal, karbantartási és javítási lehetőségekkel. Téli parkolásra, tárolásra, vagy egy esetleges árvízveszély idején a csónakok és jachtok a sziget másik végébe, a hajógyárral szembeni védőzsilip mögé lesznek helyezve. Sétány a Duna parton, Kis Duna part

13 13 Promenáda na Dunajskom nábreží Pešia promenáda Malodunajského nábrežia bude mať podobný charakter, ako promenáda na Veľkodunajskom nábreží. V časti Stará lodenica vznikne medzinárodný športový prístav vodnej turistiky pre jachty, s pontónovým parkovaním pre motorové a nemotorové člny, klubovým priestorom s občerstvením, kanceláriou športového prístavu so strážnou službou, hangárom údržby a servisu člnov. Pre prevádzku zimného parkovania člnov a počas záplavových situácií na Dunaji budú všetky člny presťahované do druhého športového prístavu v prístavnom bazéne Dunajského ramena za ochranou stenou.

14 A Nagy-Duna rakpart sétánya és kerékpárútja bővítve lesz egészen az új Duna-hídig, a parti sétány részeként a Duna vize felett kilátóteraszok is lesznek és maga a sétány az Erzsébet-híd alatt fog folytatódni a sziget nyugati végébe. A sétány részeiként pihenőhelyek várják majd a pihenni vágyókat, természetesen lesz közvilágítás, információs rendszer, de bicikliállványok és hulladékgyűjtők is találhatóak majd itt. A sétány felülete kövezett, a kilátóteraszoké pedig faburkolatú lesz. 14

15 15 Pešia promenáda a cyklistická cesta na Veľkodunajskom nábreží bude rozšírená až po pripravovanú stavbu nového cestného mosta cez Dunaj. Promenáda je plánovaná s oddychovými zónami a vyhliadkovým platóm - terasou s možnosťou prístupu k vodnej hladine Dunaja, pokračovať bude pod Alžbetiným mostom a vyústenie bude mať na západnom cípe ostrova. Po celej trase promenády bude drobná architektúra lavičky, verejné osvetlenie, pitné fontánky, stojany na bicykle, odpadové nádoby, informačný systém. Na trase promenády je navrhnutý dlažbový povrch s drevenou palubovou konštrukciou v časti premostení a terás.

16 16 A Duna két partján fekvő Komárom városaiban megépített kerékpárutak (összesen 8,3 km hosszban) egyenesen kötődnek a Duna-menti nemzetközi kerékpárútra. Észak-Komárom 7 km-es kivilágított útja a Vág-híd alatt, a skateboard-pályánál kezdődik, majd a folyó töltésén folytatódik tovább a kabátfalusi Gólya-csárdáig, ahonnan a Holtvág körül vezet vissza, melynek megvalósítására EÚ alapok támogatásával került sor. A jövőben ez a kerékpárút egészen Gútáig vezet majd. Kerékpárút

17 17 Cyklistická cesta ÁTADTUK!!! Cyklistické trasy v mestách Komárno a Komárom v celkovej dĺžke 8,3 km majú priame napojenie na medzinárodnú cyklistickú trasu popri Dunaji. Nová, 7 km dlhá, osvetlená cyklotrasa vedie od skateboardovej dráhy pod Vážskym mostom popri rieke Váh k Mŕtvemu ramenu až po Novú Osadu Bocianskú čárdu a späť okolo mŕtveho ramena Váhu a bola realizovaná s finančnou podporou EÚ. V budúcnosti táto cesta povedie až do Kolárova.

18 18 A komáromi erőd kihasználásának lehetősége sok megválaszolatlan kérdést hagy maga után, melyek egyikére a választ a történelem adja: a komáromi vár a középkorban lakott vár volt - a XVI. sz. metszeteken lakóházak és templomok láthatók. Visszavinni az életet a várba ez a fő irányvonala a vár revitalzációs projektjének, melyet építészekből álló csoprt tervezett Makovecz Imre vezetésével. A projekt magában foglalja a vizesárok részleges és az Öregvár teljes felújítását, és egy gépkocsiforgalommentes kultúrális közösségi, üdülő-pihenő és lakóközpont létrehozását. Vár Pevnosť Otázka možného využitia Komárňanskej pevnosti je ešte sále otvorená. Jednu z možných odpovedí nám ponúka história: pevnosť v stredoveku bola obývaná (na rytinách zo 16. storočia sú viditeľné obytné domy a kostoly). Práve myšlienka prinavrátenia života je základnou črtou revitalizačného projektu Starej a Novej pevnosti v Komárne, ktorú vypravoval tím architektov pod vedením Imre Makovecza. Projekt počíta s obnovou časti vodných priekop, s úplnou obnovou Starej pevnosti a s vytvorením takého mestečka, kde budú základné jednotky zdravotníctva, výchovy, kultúry a rôznych služieb bez automobilovej dopravy.

19 19

20 20

21 21

22 22 A Kossuth téren nagy változások lesznek eltűnik a meglévő aszfaltréteg, amit kellemesen zöld, parkosított környezet vált fel ültetvényekkel, építészeti kiegészítőkkel, valamint a tér részeként új, zöldövezettel körülvett parkoló is létrejön. A járdákra közvetlenül csatlakoznak majd a nyugalmat árasztó, virágágyasokkal körülvett és pergolákkal fedett pihenőhelyek. A tér központjában egy szökőkút kap helyet, mely a Vág és a Duna összefolyását szimbolizálja. A járdák atipikus megvilágítást kapnak. A pihenőzóna a közúti forgalomtól élő sövénnyel és zöldövezettel lesz elválasztva. A projekt megvalósítására EÚ alapok támogatásával kerül sor. Kossuth tér

23 23 Námestie Kossutha Námestie Kossutha prejde veľkou rekonštrukciou odstráni sa existujúca asfaltová plocha, vytvorí sa príjemne zelené parkové prostredie so sadovníckymi úpravami, doplnené drobnou architektúrou v strednej časti námestia, a vytvorí sa nové parkovisko doplnené verejnou zeleňou. V oddychovej časti budú chodníky v peších trasách, na ktoré nadviažu zákutia s lavičkami, záhonmi kvetov prekryté pergolami. Centru námestia bude dominovať fontána a veľký zapustený záhon symbolizujúci sútok Váhu a Dunaja. Pešia zóna bude osvetlená netypickým osvetlením. Oddychová časť bude od hlavnej cesty oddelená pásom zelene a živým plotom. Projekt bude realizovaný s finančnou podporou EÚ.

24 24

25 25

26 26 Munka utcai AI A város iskoláinak és óvodáinak felújítási folyamatának keretén belül hamarosan megkezdődik a Munka utcai AI felújítása. Az egyes pavilonok az eredeti lapostető helyett nyeregtetőt kapnak, az épületeket hőszigetelik, a nyílászárókat kicserélik és a felújítás része a fűtésrendszer rekonstrukciója is. Nemcsak az energia megtakarítása a cél, hanem az épületek akadálymentesítve lesznek, fel lesznek újítva a szociális berendezések, felújulnak tantermek, de a tervek része új, számítástechnikával felszerelt szaktantermek létrehozása is. A felújítás megvalósítására EÚ alapok támogatásával került sor.

27 27 ZŠ na Ulici práce V rámci procesu obnovenia budov škôl a školských zariadení mesta sa už čoskoro začína komplexná rekonštrukcia Základnej školy na Ul. práce. Jednotlivé pavilóny školy namiesto pôvodnej plochej strechy dostanú sedlovú, budovy budú mať tepelnú izoláciu, vymenia sa okná a dvere a súčasťou rekonštrukčných prác bude aj obnova vykurovacieho systému. Rekonštrukcia nesmeruje len k opatreniam zameraným na energetické úspory, budovy budú bezbariérové, budú obnovené sociálne zariadenia, učebne, ale súčasťou plánov je aj zriadenie nových, výpočtovou technikou vybavených odborných učební. Projekt bude realizovaný s finančnou podporou EÚ.

28 28 A városi sportcsarnok épületének felújítási munkálatai keretén belül el lettek távolítva az épület technikai hibái, fel lett újítva és bővült a nézőtér, a hátsó üvegfal helyére új, energiabarát fal került, felújult a tető, ki lettek cserélve a nyílászárók, új kazánház lett kialakítva és fel lett újítva a légtechnika és a klímaberendezés, valamint a szociális helyiségek is. Sportcsarnok

29 29 Športová hala V rámci rekonštrukčných prác budovy športovej haly bola prevedená modernizácia a rekonštrukcii technickej vybavenosti, obnova a rozšírenie hľadiska, obnovila sa strecha a vybudovalo sa nové ústredné vykurovanie s vlastnou kotolňou. Vybudoval sa nový obvodový plášť, obnovila sa vzduchotechnika, klimatizácia a sociálne zariadenia.

30 30 a tia mies riade riaden Holt Vág és környéke

31 Mŕtve rameno Váhu a jeho okolie A H o l t Vág partján létrejövő rekreációs központ a maga játszótereivel, sportpályáival, fürdőjével új fejezetet nyithat a városi kikapcsolódás nagykönyvében. A terület a sportolási lehetőségek bővítésével és új kávéházak, éttermek, borozók létrehozásával is meg fogja őrizni a jelenlegi hangulatát. Na Mŕtvom ramene Váhu vyrastie rekreačný areál so športoviskami, ihriskami, kúpaliskom ďalšími zariadeniami na rekreáciu, kde sa zmesbistrá, kaviarne, vinárne a reštaurácie, ale svoje to tu nájdu aj vodné a zimné športy - vodácke zania a lodenice, pričom pri návrhu umiestňovania zaí bude zachovaný súčasný charakter prostredia. 31

32 Új Komárom lakópark 32

33 33 Obytná štvrt Nové Komárno Komárom északi övezetében, a Nádorvonal mellett új lakónegyed épül. Az attraktív környezetben, a Komáromi Erődrendszer részét képező Nádorvonal tőszomszédságában, a Holt-Vág közelében 121 családi ház, 21 három- és négyemeletes, összesen 550 új lakást befogadó lakótömb épül. Az új negyednek várhatóan 1600 lakosa lesz. A negyed részét fogja képezni 13 közszolgáltatási épület m2 alapterülettel és egy 2500 m2 területű sportközpont is, de nem fog hiányozni az autóbuszmegálló sem. Az új lakónegyedbe a felújított és szélesített Szakszervezet útján, valamint a szintén felújított Szakszervezet útja Barátság utca Körút és a Szakszervezet útja Béke utca vasúti átkelő kereszteződéseken keresztül lehet majd eljutni. A tervek része a vasúti átjáró modernizálása is. Na území severnej časti mesta Komárno vyrastie nová obytná štvrť. V atraktívnej lokalite v bezprostrednej blízkosti Národnej kultúrnej pamiatky Pevnostný systém Komárno - Palatínska línia a Mŕtveho ramena Váhu bude 121 rodinných domov, 21 troj - a štvorposchodových bytových domov s počtom 550 nových bytov. Nová štvrť bude mať cca 1600 obyvateľov. Naplánovaných je 13 budov občianskej vybavenosti s celkovou plochou cca m2 a budova športu s plochou cca m2 vrátane autobusovej zastávky MHD. Vstupnou komunikáciou do novej štvrti bude rozšírený úsek Ul. Odborárov vrátane križovatiek na Ul. Odborárov - Ul. Priateľstva - Okružnej ceste a Ul. Odborárov Ul. Mieru - komunikácii k železničnému prechodu. Súčasťou realizácie bude aj riešenie železničného priecestia.

34 Lakótelepek revitalizációja 34

35 35 Revitalizácia sídlisk A lakótelepek revitalizációja az elmúlt évek során már megkezdődött és öröm nézni a megtelt játszótereket, sportpályákat. Az elkövetkező időszakban folytatni kell a már megkezdődött folymatot, új játszótereket, sportpályákat kell létesíteni, ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a parkolóhelyek bővítéséről, a parkosításáról és a hulladékgyűjtők kultúráltabbá tételéről sem. Revitalizácia sídlisk sa v uplynulom období už začala a je radosť pozerať sa na plné detské a športové ihriská. V nasledujúcom období treba v začatej práci pokračovať, zriadiť nové športoviská, detské ihriská, ale nesmie sa zabúdať ani na rozširovanie parkovacích možností a ich parkovú úpravu, ako aj na skultúrnenie kontejnerových stanovíšť na komunálny odpad a ich okolia.

36 36 A sziget keleti részében, az öreg hajógyár helyére van tervezve annak a plázának az épülete, amely egyrészt az egykori vámépület kihasználatlan részét foglalja magába, a sziget keleti oldalán pedig egy kör alakú üvegcsarnokban végződik - ahol télikert, kávéház, szökőkút és csodálatos kilátás várja majd a vendégeket. Innen nyílik majd a Duna és dunai hajózás múzeumának bejárata, valamint egy szépművészeti múzeumé is. Tervezve van mozi, 120 ágyas, négycsillagos szálloda étteremmel, kávéházzal, Dunára nyíló terasszal, nappali- és éjszakai bárral, kongresszusi központtal. Az épület része lesz a személyi kikötő adminisztrációs részlege, közvetlen rákötéssel a a nemzetközi kikötőre és a Duna-parti sétányra. Vo východnej časti ostrova, na mieste Starej lodenice sú plánované obchodné pasáže architektonicky nadväzujúce na v súčasnosti nevyužité priestory bývalého hraničného prechodu. Obchodná pasáž bude ukončená kruhovou presklenou halou rotundou vo forme zimnej záhrady s kaviarenským posedením, vodnou fontánou, panoramatickou vyhliadkou na mesto, vstupom do galérie umenia a múzea prírodnej atraktivity Dunaja a histórie vodnej dopravy po Dunaji. Súčasťou obchodnej pasáže budú aj galéria umenia a kino, ale bude tu aj hotel kategórie 4 **** s navrhovanou kapacitou 120 lôžok, reštauráciou, kaviarňou s vyhliadkovou terasou na Dunaj, s denným a nočným barom a kongresovým centrom. V stavebnom súbore bude zo strany toku Dunaja riešený blok administratívnej prevádzky osobného prístavu s priechodom na pešiu promenádu s nástupnými pontónmi pre rekreačné a výletné lode medzinárodnej vodnej dopravy. Pláza az öreghajógyár területén!?

37 Obchodné centrum na mieste Starej lodenice!? 37

38 A jelenlegi műjégpálya területén egy egész évben üzemelő sportközpontot kell létrehozni. Ennek a központnak a főbejárata a Platánfa-soron kialakított kis térre fordul, a meglévő épületekben squash-, tollaslabda- és asztalitenisz-pályák lesznek kialakítva, de aerobic- és fitnessterem is lesz. A központ részeként a sportolóknak öltözők, szociális berendezések és felfrissülési lehetőségek lesznek biztosítva. A jelenlegi jégpálya be lesz fedve, télen korcsolyázásra és rendezvények lebonyolítására lesz kihasználva, nyáron pedig a görkorcsolyázás, labdajátékok és rendezvények kapnak itt helyet. V priestoroch zimného štadióna sa vytvorí športový areál s celoročnou prevádzkou. Nový hlavný vstup s pokladňami, informáciami, bufetovým zariadením bude z malého námestia na ulici Platanová alej. Zo súčasných objektov prevádzky sa vytvorí hala squashu, bandmintonu, stolného tenisu, sála aerobicu. V zadnom objekte to bude športový klub s občerstvením, šatne a hygienické vybavenie pre športovcov, verejnosť a fitness. Zo súčasnej plochy štadióna na verejné korčuľovanie bude v zimnom období ľadová plocha na korčuľovanie pre verejnosť a na spoločenské podujatia (karnevaly, tanec) a v letnom období priestor pre kolieskové korčuľovanie, príležitostné súťaže loptových hier na položenom umelom povrchu a spoločenské podujatia mesta. Plocha bude prekrytá plachtami na visutej lanovej konštrukcii. Sport - egy téli stadion víziója?! Šport vízia zimného štadiónu?! 38

39 39

40 40 Az Erzsébet-sziget szerves része városunknak. Fontos, hogy a területrendezési munkák külön figyelmet fordítsunk a legjellegzetesebb részeire. A parkosítás és a zöldövezet kialakítása mellett a munkálatok fontos célja a történelmet megélt fák árnyékában húzódó Platánfasor rendezése, a Jókai Filagória helyreállítása és parkosítása, valamint a Jókai kert rendezése. Sziget, jegenyefás park Alžbetin ostrov, topoľový park Alžbetin ostrov tvorí organickú súčasť nášho mesta. V štruktúre zástavby tejto zóny je dôležité osobitne riešiť charakteristické prvky ostrova. Dôležitým cieľom revitalizačných prác bude riešenie vyššej prevádzkovej kvality významnej kultúrno-historickej časti Platanova alej, obnova pamätného altánku Móra Jókaiho s parkovou úpravou okolia a priestorová úprava časti záhrady pri pamätnej tabuli Móra Jókaiho s parkovou úpravou okolia.

41 41

42 42 A Pozsony út Építők utcája kereszteződés fontos csomópont, amelyben a hajógyárhoz, az I. és II. Lakótelephez, valamint a Benéhez vezető utak találkoznak. Az Eötvös utca közvetlen rákötése az említett csomóponthoz egyrészt hatékonyabbá teszi a helyi autóbusz-közlekedést, érezhetően javít majd a közlekedés minőségén a Temető soron (a közlekedés kb. 55 %-kal csökken), másrészt pedig csökkenti az autóközlekedés negatív környezeti hatásait a városban, különösen a I., II. és a VII. Lakótelepeken. Eötvös utcai új összekötőút Nová príjazdová cesta z Eötvösovej ulice Mimoúrovňová križovatka Bratislavská Budovateľská zabezpečuje napojenie lodeníc a Robotníckej štvrte, resp. Sídliska I. na Bratislavskú cestu. Vytvorením križovatky umožňujúcej priame prepojenie Eötvösovej ulice na túto mimoúrovňovú križovatku zefektívni prepojenie mestskej hromadnej dopravy, výrazne zlepší dopravnú situáciu na ulici Pri panoráme, Cintorínskom rade (premávka sa zníži až o cca 55 %) a zároveň sa znížia negatívne dopady automobilovej dopravy na životné prostredie na sídlisku I., II. a VII.

43 43

44 Kiadta Komárom városa vydal mesto Komárno, fotók fotky: Stefankovics József, Eliáš Ladislav, szöveg text: Weszelovsky Gábor, szerkesztette redaktor: Fotojakó, tervek návrhy, vízie: Szmuda Zalán, köszönet poďakovanie: MUDr. Bastrnák Tibor, Sántha Béla

Primátor ľudí, nie strán. Az emberek polgármestere, nem a pártoké. MUDr. Anton Marek. nezávislý kandidát na primátora - független polgármesterjelölt

Primátor ľudí, nie strán. Az emberek polgármestere, nem a pártoké. MUDr. Anton Marek. nezávislý kandidát na primátora - független polgármesterjelölt Primátor ľudí, nie strán Az emberek polgármestere, nem a pártoké 5. MUDr. Anton Marek nezávislý kandidát na primátora - független polgármesterjelölt Vážení spoluobčania! Po štyroch rokoch sa opäť uchádzam

Részletesebben

1. A biztonsági kamerák működési feltételei szakmai tájékoztatás

1. A biztonsági kamerák működési feltételei szakmai tájékoztatás 2011. október 27. Soron kívüli ülés Program. 1. A biztonsági kamerák működési feltételei szakmai tájékoztatás 2. Telekeladás a felistáli temetőnél Ing. Sebő 3. Telekeladás transzformátor építéséhez villanyművek

Részletesebben

FLÓRA TERMÁLFÜRDŐ Kapuvár, Fürdő u. 42. +36-96-241-831 www.floratermalfurdo.hu

FLÓRA TERMÁLFÜRDŐ Kapuvár, Fürdő u. 42. +36-96-241-831 www.floratermalfurdo.hu KAPUVÁR CELLDÖMÖLK MESTERI SZENTGOTTHÁRD TATA KISBÉR BALATONFÜRED FLÓRA TERMÁLFÜRDŐ Kapuvár, Fürdő u. 42. +36-96-241-831 www.floratermalfurdo.hu Platnosť: 11.06. - 31.8.2016 KINCSEM WELLNESS HOTEL Kisbér,

Részletesebben

KRUŽNIANSKE OBECNÉ OZNAMY

KRUŽNIANSKE OBECNÉ OZNAMY Informačno-kultúrny mesačník občanov obce Kružná KRUŽNIANSKE OBECNÉ OZNAMY Číslo 8 Ročník 10 AUGUST 2011 Všetky náklady spojené s vydávaním a rozširovaním hradí obec Kružná Uznesenia zo zasadnutia obecného

Részletesebben

Systém domáceho videovrátnika. 2. Obsah dodávky. 3. Technická špecifikácia

Systém domáceho videovrátnika. 2. Obsah dodávky. 3. Technická špecifikácia Systém domáceho videovrátnika Umožňuje audiovizuálne spojenie s elektrickým videovrátnikom a ovládanie dverného zámku. Základným prínosom tohto systému je zvýšenie komfortu a bezpečnosti bývania. Základné

Részletesebben

ZMLUVA č. 240/2011 - Ba

ZMLUVA č. 240/2011 - Ba ZMLUVA č. 240/2011 - Ba I. ZMLUVNÉ STRANY 1. OBJEDNÁVATEĽ: Claim Kôvetelésérvényesítô Úzletviteli Tanácsadó Kft. 1093 BUDAPEST, Lónyai utca 52. II/12/A Zastúpený : Dr. PÉTERINIKOLETTA MÁRTA - ugyvezetô

Részletesebben

Tanuljunk egymástól! Učme sa jeden od druhého

Tanuljunk egymástól! Učme sa jeden od druhého 2020 Tanuljunk egymástól! Učme sa jeden od druhého A szlovák-magyar projekt a Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft., az Akadémia Vzdelávania (Művelődési Akadémia) és a Dunaszerdahelyi

Részletesebben

Systém domáceho videovrátnika H1018 / H1019

Systém domáceho videovrátnika H1018 / H1019 Systém domáceho videovrátnika H1018 / H1019 *H1018 / *H1019 www.emos.eu Systém domáceho videovrátnika Umožňuje audiovizuálne spojenie s elektrickým videovrátnikom a ovládania dverného zámku. Základným

Részletesebben

Systém domáceho videovrátnika H1009

Systém domáceho videovrátnika H1009 SK Systém domáceho videovrátnika H1009 *H1009 www.emos.eu Systém domáceho videovrátnika Umožňuje audiovizuálne spojenie s elektrickým videovrátnikom a ovládania dverného zámku. Základným prínosom tohto

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM Cím: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky út 16. Telefon: 36-30-349-5157 Honlap: http://www.ejf.hu/kollegiumok.php?http://www.ejf.hu/kollegium/kollegiumi_informaciok.php

Részletesebben

ZÁPISNICA JEGYZŐKÖNYV 8/2012

ZÁPISNICA JEGYZŐKÖNYV 8/2012 OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO DOLNÝ ŠTÁL ALISTÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ZÁPISNICA JEGYZŐKÖNYV 8/2012 Spis č. 2012/149, e. č.... napísaná v priebehu zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa 10.7.2012 v zasadačke

Részletesebben

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy:

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy: Iktatószám: 05-25056-6 /2006 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Tájékoztató Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Városfejlesztési terveiről Az anyagot készítette: Városfejlesztési

Részletesebben

M E S T O K O M Á R N O KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

M E S T O K O M Á R N O KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TE 1321/2017 M E S T O K O M Á R N O KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Komárne dňa : 18.05.2017 k bodu rokovania číslo : A Komáromi Városi Képviselő-testület 2017.05.18

Részletesebben

PRE SEGEDÍNSKYCH SLOVÁKOV SZEGEDI SZLOVÁK HIRDETMÉNY

PRE SEGEDÍNSKYCH SLOVÁKOV SZEGEDI SZLOVÁK HIRDETMÉNY Na Táloch, za nami údajne Chopok. Tále, mögöttünk állítólag a Chopok. Prvé kroky začiatočníkov A kezdők első lépései Posledný večer s divadelníkmi Commedia z Popradu Búcsúest a poprádi Commedia Társulattal

Részletesebben

MAKÓ VÁROS FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEI A 2007-2013 KÖZÖTTI IDŐSZAKRA. A fejlesztés tárgya

MAKÓ VÁROS FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEI A 2007-2013 KÖZÖTTI IDŐSZAKRA. A fejlesztés tárgya A fejlesztés tárgya A becsült költségvetés (FT) 1. Az Újvárosi Óvoda felújítása, rekonstrukciója, tornaszobák kialakítása 242 000 000,00 2. A Kertvárosi Általános Iskola felújítása, infrastrukturális fejlesztése

Részletesebben

POŽIARNY PORIADOK REGULAČNÁ STANICA PLYNU

POŽIARNY PORIADOK REGULAČNÁ STANICA PLYNU POŽIARNY PORIADOK REGULAČNÁ STANICA PLYNU I. V regulačnej stanici sa prevádza regulácia vyššieho vstupného tlaku na konštantný výstupný tlak pre rozvod plynu pre jednotlivé kotle. Účinky zemného plynu

Részletesebben

16. 9. 2014 Utorok Ulica plná cyklistov

16. 9. 2014 Utorok Ulica plná cyklistov Naše ulice naša voľba! Európsky týždeň mobility 2014 v Moldave nad Bodvou Program 16. 9. 2014 Utorok Ulica plná cyklistov 17:00 4. ročník sprievodu bicyklov po trase Penzión Bodva Aréna šport centrum,

Részletesebben

FKI, Csemadok irattára, rendezetlen iratok, Rezolúciók 1968, géppel írt másolat 123

FKI, Csemadok irattára, rendezetlen iratok, Rezolúciók 1968, géppel írt másolat 123 2. A Csemadok JB azonnali hatállyal újítsa fel a személyes kapcsolatokat az alapszervezetekkel, és indítsa meg a tömeges tagtoborzást minden faluban. Azokban az alapszervezetekben, ahol a mai napig nem

Részletesebben

RÁKOSMENTE KERÜLETKÖZPONT FEJLESZTÉSE

RÁKOSMENTE KERÜLETKÖZPONT FEJLESZTÉSE 1 TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV RÁKOSMENTE KERÜLETKÖZPONT FEJLESZTÉSE TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV 2 TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezetés... 3 2 A fejlesztés integrált városfejlesztési stratégiához

Részletesebben

Srdečne Vás vítam na slávnostnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Moldave nad Bodvou pri príležitosti XVII. Dní Moldavy.

Srdečne Vás vítam na slávnostnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Moldave nad Bodvou pri príležitosti XVII. Dní Moldavy. Vážené dámy, vážení páni, vážení hostia! Srdečne Vás vítam na slávnostnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Moldave nad Bodvou pri príležitosti XVII. Dní Moldavy. Tisztelt Hölgyeim, tisztelt Uraim,

Részletesebben

1. Megnyitó. 2. Határozatok teljesítése

1. Megnyitó. 2. Határozatok teljesítése Zápisnica OZ č. 12/2012 Strana 1 z 7 1. Megnyitó Polgármester asszony, Csóka Éva köszönti a jelenlévőket és megállapítja, hogy jelen van 8 képviselő és megnyitja az ülést. Hitelesítőknek kinevezi Kelo

Részletesebben

A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész 2009. NOVEMBER

A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész 2009. NOVEMBER A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész Összhangteremtés a természet-közeli állapotú parti sáv, a lakóterület és a vízi turizmus között Kapcsolatteremtés a szárazföldi

Részletesebben

7. V prípade vyhlásenia o parametroch týkajúceho sa stavebného výrobku, na ktorý sa vzťahuje harmonizovaná norma:

7. V prípade vyhlásenia o parametroch týkajúceho sa stavebného výrobku, na ktorý sa vzťahuje harmonizovaná norma: / Baumit Estrich MG Vyhlásenie o parametroch č.: 01-BSK-Poter MG / Estrich MG 1. Jedinečný identifikačný kód typu a výrobku: / Estrich MG 2. Typ, číslo výrobnej dávky alebo sériové číslo, alebo akýkoľvek

Részletesebben

Slovenská komisia Dejepisnej olympiády

Slovenská komisia Dejepisnej olympiády Slovenská komisia Dejepisnej olympiády Okresné kolo Dejepisnej olympiády pre ZŠ a 8-ročné gymnáziá 7. ročník, školský rok 2014/15 Testové úlohy pre kategóriu E (7. ročník ZŠ a 2. ročník OG) Megjegyzés:

Részletesebben

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás 10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás Városközpont [T2] - A városrész fejlesztési céljai között szerepel egyrészt a Kistérségi Járóbeteg Központ rehabilitációja, különösen az

Részletesebben

NÉZ. etek. CHLMECké NÁZORY. V. Lábtoll-labda Európa Bajnokság. Királyhelmecen. Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata. 6-7.

NÉZ. etek. CHLMECké NÁZORY. V. Lábtoll-labda Európa Bajnokság. Királyhelmecen. Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata. 6-7. k i r á l y h e l m e c i NÉZ etek z Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata CHLMECké NÁZORY 7. évf. 34-35. szám, 2012/3-4, június - augusztus 7. ročník 34-35. vydanie, 2012/3-4 jún - august

Részletesebben

Építészeti Műszaki leírás

Építészeti Műszaki leírás Építészeti Műszaki leírás Taksony SE Klubház és Öltözőépület Készítette: Molnár Sándor 2011.09.08. Tartalomjegyzék: I. A PROJEKT BEMUTATÁSA:... 3 Beépítésre vonatkozó előírások:... 3 Beépítésre vonatkozó

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV VISEGRÁD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV Melléklet Visegrád Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 185/2004. (VI.30.) sz. határozatához M-TEAMPANNON KFT. 2004. JÚNIUS VISEGRÁD

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Községi Önkormányzat Vámosszabadi K I V O N A T Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 28-án (kedden) 18.00 órakor kezdődő soron következő nyilvános testületi

Részletesebben

93701@pobox.sk. M e s t s k é n o v i n y. Želiezovské kino stojí zatiaľ prázdne, Blue Art neakceptoval pozmenenú ponuku zastupiteľstva

93701@pobox.sk. M e s t s k é n o v i n y. Želiezovské kino stojí zatiaľ prázdne, Blue Art neakceptoval pozmenenú ponuku zastupiteľstva Želiezovský 93701@pobox.sk spravodajca X. rocník, jún 2009 M e s t s k é n o v i n y cena: 0,33 (10,- Sk) Mesto získalo Útulok od Nitrianskeho samosprávneho kraja za 1 euro Želiezovské kino stojí zatiaľ

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2016. 2 Aláírólap Ezen az oldalon kell felsorolni az ITS szakhatósági

Részletesebben

Jásdi. Csernyik. Csernyik. Jásdi

Jásdi. Csernyik. Csernyik. Jásdi Csernyik A bor halvány színárnyalatú, ezüstfehér. Az illat közepes intenzitású, megjelenésében letisztult, érő sárgadinnyére, zöld banánra emlékeztet. A korty szerkezete kiegyensúlyozott: a közepes testhez

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 269/2006. (XI. 8.) ÖK sz. határozat A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 65 3 A terület felhasználását meghatározó leírás 3.1 Területfelhasználás 3.1.1 Beépítésre szánt területek

Részletesebben

Tettek a régi idők értékeinek megőrzéséért Az Országos Onkológiai Intézet ékei

Tettek a régi idők értékeinek megőrzéséért Az Országos Onkológiai Intézet ékei Tettek a régi idők értékeinek megőrzéséért Az Országos Onkológiai Intézet ékei Budapest, 2010. június 10. Visszatekintés képekben Szanatórium a Kis-Svábhegy délkeleti lejtőjén Részlet az egykori parkból

Részletesebben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Királyhelmec Polgárai! Milé dámy, vážení páni, ctení občania Kráľovského Chlmca!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Királyhelmec Polgárai! Milé dámy, vážení páni, ctení občania Kráľovského Chlmca! z Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Királyhelmec Polgárai! Milé dámy, vážení páni, ctení občania Kráľovského Chlmca! A napsugarak ereje mostanra simogató meleggé szelídült, s az egyre hûvösödõ reggelek jelzik

Részletesebben

SIMONTORNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2015. ÉVI MÓDOSÍTÁSA

SIMONTORNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2015. ÉVI MÓDOSÍTÁSA K O K A S É S T Á R S A T E R V E Z Õ K F T. ÉPÍTÉSZ ÉS TELEPÜLÉSTERVEZÕ IRODA Tel/Fax: (72) 324-326 Iroda: 7624 Pécs, Budai Nagy A. u. 1. Levélcím: 7627 Pécs, Havihegyi út 66. E-mail: kokas@minicomp.hu

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

BARCS VÁROS. AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010.

BARCS VÁROS. AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010. BARCS VÁROS AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010. TARTALOMJEGYZÉK 1 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...3 2 A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI AKCIÓTERÜLET KIJELÖLÉSE, JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSA... 11 2.1 AKCIÓTERÜLET KIJELÖLÉSE...

Részletesebben

Városfejlesztési Választási Program 2014.

Városfejlesztési Választási Program 2014. Hajnal Egyesület Gyömrőért HEGY Városfejlesztési Választási Program 2014. Többet teszünk Gyömrő Lakosaiért! A HEGY VÁLASZTÁSI PROGRAMJA 2014 2 Hosszú távú cél: Létrehozni egy olyan települést, ahol szívesen

Részletesebben

Spoločne pre náš Región 2012. március

Spoločne pre náš Región 2012. március KÖZÖSEN A RÉGIÓNKÉRT Spoločne pre náš Región 2012. március Együttműködéssel élmény lehet magyarnak lenni és itthon érezni magunkat Az egész ország kampányol, és látják, sokan gusztustalanul, támadva, kétes

Részletesebben

Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2016/2017

Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2016/2017 Cirkevné gymnázium MARIANUM s vyučovacím jazykom maďarským Ul. biskupa Királya 30; 945 01 Komárno MARIANUM Magyar Tannyelvű Egyházi Gimnázium Király püspök u. 30.; 945 01 Komárom Tel.: 035/77 30 397, fax:

Részletesebben

NÉZ. etek. CHLMECké NÁZORY. Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata. Az ördög tánca

NÉZ. etek. CHLMECké NÁZORY. Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata. Az ördög tánca k i r á l y h e l m e c i NÉZ CHLMECké NÁZORY z Királyhelmec önkormányzatának közéleti folyóirata 6. évf. 27. szám, 2011/1, február 6. ročník 27. vydanie, 2011/1, február etek Az ördög tánca www.kralovskychlmec.sk

Részletesebben

BUDAPEST, XIII. KERÜLET DAGÁLY FÜRDŐ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEI. TSZT és FSZKT MÓDOSÍTÁS HATÁSTANULMÁNY II. kötet: a módosítás leírása EGYEZTETÉSRE

BUDAPEST, XIII. KERÜLET DAGÁLY FÜRDŐ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEI. TSZT és FSZKT MÓDOSÍTÁS HATÁSTANULMÁNY II. kötet: a módosítás leírása EGYEZTETÉSRE BUDAPEST, XIII. KERÜLET DAGÁLY FÜRDŐ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEI TSZT és FSZKT MÓDOSÍTÁS HATÁSTANULMÁNY II. kötet: a módosítás leírása EGYEZTETÉSRE Budapest 2014. április hó 1 ELŐZMÉNYEK A tervezési területre

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG PÁTY KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS, ELŐZMÉNYEK, TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK

Részletesebben

FELHÍVÁS. a Miskolc-Tapolca, Garas Sámuel sétányon épülő négycsillagos szálloda értékesítésére, befektető partner keresésére

FELHÍVÁS. a Miskolc-Tapolca, Garas Sámuel sétányon épülő négycsillagos szálloda értékesítésére, befektető partner keresésére FELHÍVÁS a Miskolc-Tapolca, Garas Sámuel sétányon épülő négycsillagos szálloda értékesítésére, befektető partner keresésére Befektetési lehetőség a Miskolc- Tapolcai Barlang- és Gyógyfürdő vonzásában!

Részletesebben

NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE

NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BICSKE 2011 KÉSZÍTÕK NÉVSORA NAGY KÁROLY INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA - BICSKE MEGBÍZÓ KÉSZÍTETTE BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PORTATERV VÁROSRENDEZÉSI

Részletesebben

Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ. 2008. május

Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ. 2008. május Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ JÓVÁHAGYVA Döröske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

BUDAPEST, III. KER. ÓBUDAI FŐ TÉR ÉS KÖRNYEZETE VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT MŰSZAKI LEÍRÁS

BUDAPEST, III. KER. ÓBUDAI FŐ TÉR ÉS KÖRNYEZETE VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT MŰSZAKI LEÍRÁS BUDAPEST, III. KER. ÓBUDAI FŐ TÉR ÉS KÖRNYEZETE VÁROSÉPÍTÉSZETI ÉS KÖRNYEZETALAKÍTÁSI ÖTLETPÁLYÁZAT MŰSZAKI LEÍRÁS tartalom műszaki leírás 1. helyszín adottságai 2. funkciók 3. koncepció 3.1 elrendezés

Részletesebben

Metamorfóza identity v literatúre a jazyku III. * Az identitás metamorfózisa irodalomban és nyelvben III.

Metamorfóza identity v literatúre a jazyku III. * Az identitás metamorfózisa irodalomban és nyelvben III. UNIVERZITA MATEJA BELA Filozofická fakulta Katedra hungaristiky Metamorfóza identity v literatúre a jazyku III. * Az identitás metamorfózisa irodalomban és nyelvben III. Zborník príspevkov z medzinárodnej

Részletesebben

BUDAPEST VÁROSSZERKEZETE

BUDAPEST VÁROSSZERKEZETE 7. BUDAPEST VÁROSSZERKEZETE A TSZT SZERINTI KÖZPONTRENDSZER VIZSGÁLATA Budapest még jelenleg is túlzottan centralizált városszerkezetének tehermentesítését új központok kialakulásának elősegítése révén

Részletesebben

Zápisnica OZ č. 1/2014 Strana 1 z 10 OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO DOLNÝ ŠTÁL ALISTÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Zápisnica JEGYZŐKÖNYV 1/2014

Zápisnica OZ č. 1/2014 Strana 1 z 10 OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO DOLNÝ ŠTÁL ALISTÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Zápisnica JEGYZŐKÖNYV 1/2014 Zápisnica OZ č. 1/2014 Strana 1 z 10 OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO DOLNÝ ŠTÁL ALISTÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Zápisnica JEGYZŐKÖNYV 1/2014 Spis č. 2014/177, e. č. 431 napísaná v priebehu riadneho zasadnutia obecného

Részletesebben

18. Somorja 1969-1971

18. Somorja 1969-1971 18. Somorja 1969-1971 Az 1968 válságos év, amikor Alexander Dubček és környezete által vezetett reakciós erők fel akarták számolni a kommunista párt vezető szerepét, Csehszlovákiát ki akarták szakítani

Részletesebben

2016. 02. 02. 2016. 02. 01.

2016. 02. 02. 2016. 02. 01. VÉLEMÉNYEK, JAVASLATOK Tiszaföldvár Város Településfejlesztési Koncepciója készítéséhez kapcsolódó tervezési folyamatban a partnerek által az önkormányzathoz eljuttatott vélemények, javaslatok nyilvánosságra

Részletesebben

Bevezetés. Előzmények

Bevezetés. Előzmények ÉPÍTETT KÖRNYEZET Bevezetés Az építési törvény, és a hozzá kapcsolódó jogszabályok 1998. január 1.-től módosultak, amely következtében megváltozott a településrendezési tervek készítésének menete és formája.

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Véleményezési dokumentáció REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.116-18 H E G Y E S H A L O M TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

XXl. ročník - évfolyam, www.sturovo.sk, www.sao.sturovo.org 2010/09

XXl. ročník - évfolyam, www.sturovo.sk, www.sao.sturovo.org 2010/09 XXl. ročník - évfolyam, www.sturovo.sk, www.sao.sturovo.org 2010/09 A tiltás ellenére használják a hidat a kamionok A Párkányt és Esztergomot összekötő Mária Valéria hídon 3,5 tonnás súlykorlátozás van

Részletesebben

III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete)

III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete) III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete) I.1. Térségi szerepkör Tahitótfalu a Szentendrei sziget legnagyobb települése, a szentendrei

Részletesebben

Web: www.szegediszlovakok.hu E-mail: samosprava@segedinskislovaci.hu JEGYZŐ KÖNYV

Web: www.szegediszlovakok.hu E-mail: samosprava@segedinskislovaci.hu JEGYZŐ KÖNYV ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. JEGYZŐ KÖNYV a képviselő-testületének 2012. november 16. 17.00 órakor a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Számítóközpontjában

Részletesebben

Bükfürdô több mint fürdô

Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton

Részletesebben

ÚSPEŠNÍ STAROSTOVIA GALANTSKÉHO A ŠALIANSKEHO REGIÓNU HODNOTIA ŽIVOT A ÚSPECHY SVOJICH OBCÍ...

ÚSPEŠNÍ STAROSTOVIA GALANTSKÉHO A ŠALIANSKEHO REGIÓNU HODNOTIA ŽIVOT A ÚSPECHY SVOJICH OBCÍ... www.zurnaly.sk GALANTSKÝ A ŠALIANSKY ŠPECIÁL o našich obciach... váš regionálny časopis, ktorý sa dobre číta... Ročník XVIII. NOVEMBER 2014 časopis pre občanov okresov Galanta a Šaľa ÚSPEŠNÍ STAROSTOVIA

Részletesebben

MODEL: DRY 300 & 500 PLASTIK

MODEL: DRY 300 & 500 PLASTIK SK Ďakujeme, že ste sa rozhodli zakúpiť naše zariadenie. Prosíme, aby ste si pred zapojením zariadenia pozorne prečítali tento návod. Prosíme, dodržujte pokyny v tejto praktickej príručke pre Vašu rýchlu

Részletesebben

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 7. melléklet 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja Tájékoztató a szerződés módosításáról I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) Az ajánlatkérőként

Részletesebben

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE POREC Egyike a leglátogatottabb isztriai fürdőhelyeknek. A tengerpart legrégibb városai közé tartozik. Művészettörténeti ritkasága a VI. századból származó, bizánci stílusban épített, mozaikokkal díszített

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Cegléd város középtávú sportkoncepciójának kialakításához szeretnénk az alábbiakkal hozzájárulni. A továbbiakat, egyesületünk (Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, továbbiakban

Részletesebben

KÖZÖS ÉRTÉKElNK ADÁSMENET (44)

KÖZÖS ÉRTÉKElNK ADÁSMENET (44) KÖZÖS ÉRTÉKElNK ADÁSMENET (44) Beköszönés: Köszöntöm Kedves Nézőinket! Vítam Vás Milí Diváci! Önök a Közös értékeink című Európai Unió által támogatott, Szlovákia és Magyarország közötti, határon átnyúló

Részletesebben

Háttéranyag. Közlekedésfejlesztési célok az Új Magyarország Fejlesztési Tervben

Háttéranyag. Közlekedésfejlesztési célok az Új Magyarország Fejlesztési Tervben MINISZTERELNÖKI HIVATAL KORMÁNYSZÓVIVŐI IRODA 2007. augusztus 07. Háttéranyag Közlekedésfejlesztési célok az Új Magyarország Fejlesztési Tervben A Kormány holnap több mint 1000 milliárd forint út és közlekedésfejlesztésről

Részletesebben

BALATONFŐKAJÁR SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA, HATÁLYOS TERVDOKUMENTÁCIÓ TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV A 15/2004. (IV.28.) ÖKT sz. határozattal megállapított szöveges munkarész A 35/2008. (IX.22.) ÖKT. határozat

Részletesebben

Príležitostná činnosť: prednes básne, dramatizácia rozprávky pre. rodičov a starých rodičov

Príležitostná činnosť: prednes básne, dramatizácia rozprávky pre. rodičov a starých rodičov Názov krúžku: Slovenská konverzácia Oblasť: jazyky- Spoločensko-vedná oblasť Vedúci krúžku: Eva Bubenková Formy činnosti: Pravidelná činnosť : podľa plánu práce ZK. Príležitostná činnosť: prednes básne,

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve 4/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete 1 Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve Az Önkormányzat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései A tározó általános ismertetése A Magyar Állam tulajdonában, a FETIVIZIG kezelésében van a Nyírség legfiatalabb tározója, a Harangodi víztározó, mely

Részletesebben

HATÁROZAT TERVEZET. Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról

HATÁROZAT TERVEZET. Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról HATÁROZAT TERVEZET Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( ) számú határozata a Településszerkezeti Terv megállapításáról Csévharaszt község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Vizsoly község Helyi Építési Szabályzata VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete

Vizsoly község Helyi Építési Szabályzata VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete VIZSOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008.(VIII. 27.) számú rendelete VIZSOLY KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL I. F E J E Z E T Vizsoly község önkormányzatának

Részletesebben

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport:

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport: Jetwing Blue Hotel Negombo közkedvelt szállodasorán található, a repülôtértôl 15 km-re. A vízparton, modern stílusban megépített, vadonatúj hotel. Nyitott étterme egybeépült a szálloda látványkonyhájával.

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3.

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3. MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3. KOMÁROM, ALMÁSFÜZITŐ ÁRVÍZVÉDELMI VÉDVONAL FEJLESZTÉSÉNEK TERVEZÉSI TAPASZTALATAI Szerzők: Déri Lajos - Horváth

Részletesebben

r é s z l e t : 10 EURÓPAI NAGYVÁROS T A N U L M Á N Y POZSONY ADATOK

r é s z l e t : 10 EURÓPAI NAGYVÁROS T A N U L M Á N Y POZSONY ADATOK r é s z l e t : 10 EURÓPAI NAGYVÁROS T A N U L M Á N Y POZSONY IHRIG Dénes 2007. január 31. ADATOK Szlovákia legnagyobb városa és fővárosa. terület (Nagy-Pozsony): 367,5 km2 Népesség: 450.000 fő Legrégebbi

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2016. január 28-i ülésére Tárgy: Kiskunhalason tervezett térfigyelő kamera rendszer kamera helyeinek elfogadása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

7. V prípade vyhlásenia o parametroch týkajúceho sa stavebného výrobku, na ktorý sa vzťahuje harmonizovaná norma:

7. V prípade vyhlásenia o parametroch týkajúceho sa stavebného výrobku, na ktorý sa vzťahuje harmonizovaná norma: Baumit Poter/ Baumit Estrich Vyhlásenie o parametroch č.: 01-BSK-Poter / Estrich 1. Jedinečný identifikačný kód typu a výrobku: Baumit Poter / Estrich 2. Typ, číslo výrobnej dávky alebo sériové číslo,

Részletesebben

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 22/2016. (III.02.) önkormányzati határozattal elfogadott TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. JÖVŐKÉP...3 1.1. A jövőképet befolyásoló folyamatok...3 1.2. A jövőkép

Részletesebben

T P. Győrzámoly. Előzetes tájékoztatás. Településfejlesztési koncepció 3045/K. Munkaszám: 13045

T P. Győrzámoly. Előzetes tájékoztatás. Településfejlesztési koncepció 3045/K. Munkaszám: 13045 T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 9023 Gyõr, Richter János u. 11.; Tel: 96/418 373; Fax: 96/418 699, E mail: talent_plan@arrabonet.hu;www.talent plan.hu Győrzámoly Településfejlesztési

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ. Budapest XXI. kerület Csepel kerékpárforgalmi hálózatának Koncepció Tervéről

ALPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ. Budapest XXI. kerület Csepel kerékpárforgalmi hálózatának Koncepció Tervéről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ Budapest XXI. kerület Csepel kerékpárforgalmi hálózatának Koncepció Tervéről Készítette: Dr. Polinszky Tibor főépítész Kiricsiné Kertész

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Márkó Község Önkormányzat Képviselő testületének 4/2011. (VI.8) önkormányzati rendelete Márkó Község Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervéről Egységes szerkezetbe foglalva a 7/2011.(XI.16.)

Részletesebben

Podpora demokracie vo svete Rádio Lumen, 17:30 03/11/2008 Krajiny Vyšegrádskej štvorky by mali lepšie koordinovať rozvojovú pomoc, ktorú poskytujú na podporu demokracie vo svete. Zároveň by mali zvážiť

Részletesebben

Ahol új élet kezdődik...

Ahol új élet kezdődik... Prémium kategóriás üzleti- és lakónegyed Győr város szívében Ahol új élet kezdődik... 8 Az egykori Frigyes Laktanya Győr A Riegler Ervin tervei alapján, 1897-ben elkészült historizáló stílusú laktanya

Részletesebben

A Budai Várnegyed és Várlejtõk fejlesztési koncepcióvázlata 2011.06.14

A Budai Várnegyed és Várlejtõk fejlesztési koncepcióvázlata 2011.06.14 A Budai Várnegyed és Várlejtõk fejlesztési koncepcióvázlata 2011.06.14 Megrendelõ: Budapest I. kerület, Budavári Önkormányzat Generáltervezõ: Középülettervezõ Zártkörûen Mûködö Részvénytársaság BEVEZETÕ

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV HEREND Város Településrendezési terv felülvizsgálat TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV Jóváhagyandó munkarész ELFOGADVA: 2011. FEBRUÁR 23. 1 Herend Településszerkezeti terv Készítette Herend Város önkormányzata

Részletesebben

TERMÁLVÍZ-HASZNOSÍTÁSI PROGRAM NAGYSZÉNÁS GEOTERMIKUS ADOTTSÁGAINAK KIAKNÁZÁSÁRA

TERMÁLVÍZ-HASZNOSÍTÁSI PROGRAM NAGYSZÉNÁS GEOTERMIKUS ADOTTSÁGAINAK KIAKNÁZÁSÁRA TERMÁLVÍZ-HASZNOSÍTÁSI PROGRAM NAGYSZÉNÁS GEOTERMIKUS ADOTTSÁGAINAK KIAKNÁZÁSÁRA A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: KEOP-4.3.0/11-2013-0003 Szakmai kiadvány ÚJ KORSZAK KEZDŐDIK NAGYSZÉNÁS TÖRTÉNETÉBEN Ez a kiadvány,

Részletesebben

Srí Lanka Maldív-szigetek Seychelle-szigetek Mauritius India Egyesült Arab Emirátusok Thaiföld Indonézia - Bali

Srí Lanka Maldív-szigetek Seychelle-szigetek Mauritius India Egyesült Arab Emirátusok Thaiföld Indonézia - Bali 2016 nyár-ősz Srí Lanka Maldív-szigetek Seychelle-szigetek Mauritius India Egyesült Arab Emirátusok Thaiföld Indonézia - Bali Kedves Utasaink! Legújabb programfüzetünkben utazási irodánk 2016. nyári-ôszi

Részletesebben

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata

Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár településrendezési eszközeinek 2013. évi felülvizsgálata Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010-ben döntött arról, hogy a településrendezési eszközök (településszerkezeti

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAM. 2008. november. 632/2008. (XII.11.) Kt. határozat alapján jóváhagyta: Riz Levente polgármester

GAZDASÁGI PROGRAM. 2008. november. 632/2008. (XII.11.) Kt. határozat alapján jóváhagyta: Riz Levente polgármester BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI PROGRAM 632/2008. (XII.11.) Kt. határozat alapján jóváhagyta: Riz Levente polgármester 2008. november 1. Bevezetés, áttekintés A helyi

Részletesebben

Melléklet: 3 db. A részletes leírás, illetve a melléklet szerinti számadatok alapján az alábbiak figyelembe vételét kérem a döntés meghozatala során:

Melléklet: 3 db. A részletes leírás, illetve a melléklet szerinti számadatok alapján az alábbiak figyelembe vételét kérem a döntés meghozatala során: Szentes Város Polgármesterétől 66 Szentes, Kossuth tér 6. U 1839-3/29. Tárgy: Az Önkormányzat 29. fejlesztési feladatainak meghatározása Melléklet: 3 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020)

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 5 1.1 A feladat meghatározása... 6 1.2 SZAKMAI ÉS MÓDSZERTANI KERETEK... 7 1.2.2. A környezeti problémákkal

Részletesebben

Vörös pokol. Sokan nekik köszönhetően élnek. Nové parkoviská, nové stromoradie Obnovená Kukučínova ulica

Vörös pokol. Sokan nekik köszönhetően élnek. Nové parkoviská, nové stromoradie Obnovená Kukučínova ulica A Városi Művelődési Központban nov.13-án 16.00 órától.: VII. Kárpátmedencei folklórfesztivál Márton napi vigalom / V MsKS 13.nov. od 16.00 h.: VII. Folklórny festival Karpatskej kotliny Veselica na Sv.

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. szeptember 8-án 11 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község

Részletesebben

Formát Vysvetlenie Poznámka číslic neuvádza sa. Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú v úradných dokladoch totožnosti.

Formát Vysvetlenie Poznámka číslic neuvádza sa. Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú v úradných dokladoch totožnosti. DAŇOVÉ IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLA (DIČ) Informačný list krajiny: Maďarsko (HU) 1. Štruktúra DIČ Formát Vysvetlenie Poznámka 9999999999 10 číslic neuvádza sa 2. Opis DIČ Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú

Részletesebben

Matematika Časový rozsah výučby/órakeret týţdenne/hetente 4, ročne/évente 132 Ročník/ Évfolyam. Názov predmetu/ Tantárgy. Prvý - első Škola/Iskola

Matematika Časový rozsah výučby/órakeret týţdenne/hetente 4, ročne/évente 132 Ročník/ Évfolyam. Názov predmetu/ Tantárgy. Prvý - első Škola/Iskola Názov predmetu/ Tantárgy Matematika Časový rozsah výučby/órakeret týţdenne/hetente 4, ročne/évente 132 Ročník/ Évfolyam Prvý - első Škola/Iskola Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským- Alapiskola,

Részletesebben

GÉCZY NÓRA. Lovardából Mûvészeti Galéria: a fertõdi Esterházy-kastély hercegi lovardájának

GÉCZY NÓRA. Lovardából Mûvészeti Galéria: a fertõdi Esterházy-kastély hercegi lovardájának GÉCZY NÓRA Lovardából Mûvészeti Galéria: a fertõdi Esterházy-kastély hercegi lovardájának rekonstrukciós terve Az ICOMOS, az UNESCO mûemlékvédelmi világszervezete 2001-ben a legjobb nemzetközi diplomáért

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 26/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a. Újfehértó Város közterületi parkolási koncepciójáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 26/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a. Újfehértó Város közterületi parkolási koncepciójáról ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete

Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének. 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete Pétfürdő Nagyközség Képviselő-testületének 2/2001. (III.20.) önkormányzati rendelete és szabályozási tervéről Pétfürdő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben