nem jóllakni megyünk oda!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "nem jóllakni megyünk oda!"

Átírás

1 ÉTKEZÉSI KULTÚRA

2 Étkezési kultúra Az összes hivatalos étkezéses alkalmak közös jellemzője, hogy nem jóllakni megyünk oda! A házigazda a számára fontos embereket meghívja, hogy azok egymással is ismerkedjenek, beszélgessenek. Ezt a kommunikációt segíti, lazítja az étkezés.

3 Pohárköszöntő Hideg előétel Leves Meleg előétel Szörbet Főétel (nehéz és száraz) Pohárköszöntő, dohányzás Desszert Gyümölcs Sajt Kávé Ételsor, italsor

4 Pohárköszöntő Kizárólag tele pohárral illik tartani. Egyforma italt kell emelni mindenkinek. A koccintás nem elegáns, csak megemeljük a poharat. Fenékig inni nem illik.

5 Az ételekről Hideg előétel leginkább saláták, hidegtál, hideg falatok. Leves legtöbbször meleg, de a hideg gyümölcslevesek is egyre népszerűbbek. Meleg előétel pl. rántott gombafejek, hortobágyi húsos palacsinta. Szörbet - célja, hogy többfogásos étkezések alatt az előző étel ízét semlegesítse, illetve felkészítse gyomrunkat a következő étel befogadására.

6 Az ételekről Szörbet gyümölcs vagy zöldségalapú, alkoholos vagy alkoholmentes. Pl: citromszörbet, magas pezsgőspohárban egy citromfagylalt, rajta gyümölcsdarabok, az egész felöntve száraz pezsgővel, benne egy kanál és egy szívószál.

7 Az ételekről Főétel Görög Ibolya szerint: Fehér húsok baromfi, hal, nem barna szószos sertés, bárány Vörös húsok marha, vad, barna szószos sertés, birka

8 Az ételekről Dr. Sille István szerint: fehér húsnak számít a galamb, a csirke, a szárnyasok, a borjú, a bárány, barna húsnak számít a marhahús, a sertéshús, a vadhús.

9 Az ételekről Desszert édesség A magyar gasztronómiában mindent evőeszközzel kell enni, kivétel a beigli és más kelt tésztából készült sütemény (pl. bukta).

10 Az ételekről Gyümölcs, sajt, kávé Éttermi nyelven sluszok -nak hívják. A gyümölcs evőeszközzel ehető formában kerül az asztalra, pl. gyümölcssaláta. A szőlőt, a cseresznyét, a meggyet lehet kézzel enni. Minden mást evőeszközzel! A sajt nagyon elegáns, egyre nagyobb a kultusza. A kávé, tea jóformán kötelező zárása az étkezésnek.

11 Italsor Aperitif Az italsor aperitiffel kezdődik, ami étvágygerjesztőt jelent. Pl: gyümölcslé, egy pohár száraz fehérbor, egy pohár száraz pezsgő, unicum és brandy-félék (pálinkák).

12 Italsor Előételekhez száraz, félszáraz fehér bor Főételekhez, fehér húsokhoz száraz, félszáraz fehér bor Főételekhez, vörös húsokhoz száraz, félszáraz vörös bor Pl: áfonya szószos vadhoz lehet édes vörös bor is

13 Italsor Desszertekhez édes bor (pl. tokaji aszú, muskotály) vagy édes pezsgő Sluszok -hoz konyak, whisky, likőr A sör nem protokoll ital. (Ha valaki étteremben sört rendel ne igyon mellé töményet! A tömény szétzúzza, a sör felpumpálja a májat. Egyenes út a májrákhoz. )

14 Italkínálat Az italok hűsítéséről tudni kell: a tömény szeszes italokat célszerű hűtve (és hűtött pohárban), C -on kínálni, de lehet szobahőmérsékleten, kb C -on is; a sört 8-10 C -os hőmérsékleten kínálják; a fehérborokat 8-14 C -osra hűtik le; a vörösborokat szobahőmérsékleten, kb. 18 C -on szolgálják fel; a pezsgő jéghidegen fogyasztható, ezért étkezés közben is hűteni kell (pezsgősvödörben, jégben).

15 Italkínálat Az ital felszolgálásának néhány alapszabálya: minden italt lehetőleg a vendég előtt kell felbontani, a borospoharat sosem töltik tele, a borra rátölteni szabad, a sörre viszont nem.

16 Általában talpas, magas, vékony falú és határozottan széles szájú ezért könnyen díszíthető. Hosszú szára megvédi az italt a kéz melegétől. Elsősorban hűtött, de jég nélkül tálalt koktélhoz ideális. Űrtartalom: vagy ml. Pohárfajták - koktélos

17 Pohárfajták - longdrinkes Talpatlan, közepesen széles és határozottan magas. A klasszikus highball hengeres, de van gyengén hordóformájú, vagy éppen sokszögletű verziója is. A highball rokona a collins-pohár, amelynek az átmérője felfelé haladva növekszik. Általában a nagyobb térfogatú, jégre töltött, vagy szódával feltöltött italok pohara. Űrtartalom: ml.

18 Pohárfajták old fashioned Talpatlan, vastag fenekű, rendszerint vékony falú, alacsony, és széles poharak. Minden olyan koktélhoz használhatjuk, amelyet jéggel kínálunk whiskyhez pedig a legmegfelelőbb választás. Űrtartalom: ml.

19 Pohárfajták - ballon Nagy méretű, öblös, vékony falú. Használatosak borhoz, hosszú italokhoz, crustákhoz, illetve sok tört jéggel készült koktélokhoz is. Legjellegzetesebb képviselőjük a brandys pohár, amely tenyérben melengetve jól szolgálja a konyakfélék illatának élvezetét.

20 Talpas, magas, alakja keskeny. Főleg pezsgőhöz, vagy az azzal felöntött koktélokhoz használatos. A flőtékkel összetéveszthető a sour pohár, amely lényegében a flőte és a borospohár közötti átmenet. Pohárfajták - flőte

21 Pohárfajták füles pohár Lehet talpas vagy talpatlan is, viszont biztosan széles szájú és hőálló, ezért remek forró italok és bólék tálalására. A robosztus pohárhoz jól illenek a nagyobb gyümölcsdarabok és a tejszínhabkupacok.

22 Általában talpas és középmagas. Főleg olyan röviditalokhoz alkalmasak, amelyek nem igényelnek különösebb díszítést. A család egyik legjellegzetesebb képviselője a grappás pohár, amelynek a feje alul kiöblösödik, majd magasabban, egy szűkebb hengerben záródik. Pohárfajták - likőrös

23 Pohárfajták - felespohár Rendszerint talpatlanok, alacsonyak, s kicsi a befogadóképességük. Főleg pálinkák és olyan férfias rövidek kínálására alkalmasak, amelyek nem igényelnek különösebb díszítést. Űrtalalom: 57 ml.

24 Pohárfajták - borospohár Rendszerint hosszú nyelű. A vörösboros alacsonyabb, míg a fehérboros általában magasabb, s utóbbinak a feje is nagyobb és hasasabb. Jó pár törtjeges vagy szódával felöntött koktélt szokás ilyen pohárban kínálni, de nagyszerűen beválnak "tartalékpohárnak" is.

25 A terítékről A kések (élükkel a tányér felé fordítva) és kanalak mindig jobb oldalt, a villák (ha késsel együtt használandók) baloldalt (ha kés nélkül, akkor desszerthez, s így a tányér fölött) helyezkednek el. A kétoldalt elhelyezett evőeszközöket kívülről kezdve használjuk az egyes fogásokhoz. A főétel utáni fogásoknál a tányér fölé helyezett evőeszközöknél a sorrend felülről kezdve halad lefelé.

26 A terítés

27 A terítés

28 A terítékről Bal oldalon, az evőeszközök felett lévő kistányérba a fűszervajat és a kenyeret teszik. Kenyeret az asztalnál sohasem harapjuk, mindig törjük. A letört pirítósdarabot a fűszervajas kistányér fölött vajazzuk meg.

29 Viselkedés az asztalnál Mindig a házigazda szólítja asztalhoz a vendégeket. A házigazda megfogja a két külső evőeszközt, a vendég pedig elsőként nyúl hozzá az ételhez. Jó étvágyat a közvetlen környezetünkben ülőknek kívánunk. Ha a szalvéta damaszt, az ölünkbe tesszük, ha papír, lefektetjük bal oldalra a villák mellé.

30 Viselkedés az asztalnál Minden italfogyasztás előtt megtöröljük a szánkat. Ha már nem eszünk, a kanalat tegyük a csésze mellé a kistányérra, a villát és a kést párhuzamosan jobbra zárjuk (4 órára állítva ) a tányérra. A salátát azért teszik a bal oldalra, mert a villánkkal veszünk belőle.

31 Viselkedés az asztalnál Ha nem volt pohárköszöntő, a vendéglátó ad jelet az alkohol (bor) fogyasztására azzal, hogy belekortyint a poharába. Vizet bármikor ihatunk. Elegáns étteremben nincs fogpiszkáló az asztalon, legfeljebb egyenként csomagolt formában. E tevékenység magánügy, a mosdóban kell végezni.

32 Viselkedés az asztalnál A könyökünk ne kerüljön az asztalra. A csontról késsel-villával kell leszedni a húst, még a csirkét ahogy sokan hiszik sem szabad kézzel megfogni. Ha a csirkecomb végét előre bevonják papírrózsával, akkor sem fogjuk meg kézzel! Evőeszközöket nem szabad lenyalni. Az asztalnál nem takarítunk el semmit.

33 Viselkedés az asztalnál Az étkezés végén az ölünkben lévő damaszt szalvétát összegyűrve feltesszük az asztalra, a teríték bal oldalára, a papírszalvétát is ott hagyjuk, nem tesszük bele a tányérba. Az étkezést a házigazda fejezi be, egészségére kívánva a vendégeknek az étkezést. Elsőnek viszont a vendég áll fel.

34 Viselkedés az asztalnál Dohányozni csak akkor szabad: ha van hamutartó az asztalon, ha már senki sem eszik az asztalnál, ha a főétel után vagyunk és a felszolgálók elveszik a salátás, kenyeres tányérokat is ha közvetlen szomszédainktól engedélyt kérünk.

35 Étkezéssel egybekötött hivatalos rendezvények Egy pohár pezsgő Koktél Állófogadás Buffet-dinner

36 Egy pohár pezsgő Mindig valamilyen ceremóniát követ, azt teszi ünnepélyesebbé (aláírás, kitüntetés átadása stb.). Elegáns tálcán szép pohárban pezsgő (vegyesen száraz édes) van, a megjelentek számának megfelelően. Mindenki pezsgőt kap (még az is, aki nem iszik alkoholt), hiszen nem kötelező meginni, csak emelem poharam jelleggel.

37 Egy pohár pezsgő Időtartama kb. 15 perc, ezért ismerkedésre, elmélyült beszélgetésre ez a rendezvény nem alkalmas. Meghívót nem küldünk. Ételt nem adunk, még ropit, mogyorót sem. A pezsgős poharat a száránál kell tartani úgy, hogy ujjaink érintsék a kehely részt is, de ne tartsuk két kézzel.

38 Egy pohár pezsgő Az öltözet sötét öltöny, alkalmi ruha, kosztüm. Távozni a fővendég távozása után lehet, nem kötelező elköszönni a meghívó féltől.

39 Koktél Akkor célszerű szervezni, amikor sok résztvevőre számítunk, viszont nem biztosítható, hogy mindenki egy légtérben, egy helyiségben legyen. Bárhol tartható (pl. irodában, kiállító teremben, hajón, kertben stb.). Az öltözet hivatali öltöny, kiskosztüm.

40 Koktél Időtartama, max. egy óra. Húsz percet kötelező ott tartózkodni. Meghívót küldünk. A meghívón vagy nem kérünk visszajelzést, vagy csak lemondás esetén. A fogadók a bejárat bal oldalán állnak. A fogadósor első tagja maga a meghívó, mellette ha jelen van - a házastársa, majd a rangban őt követő személy.

41 Koktél Az ételt apró falatok tálcáról kínálják és csak egyszerre egyet illik levenni. Ha a falat kis pálcikára van tűzve, ezt a pálcikát vissza kell tenni a felszolgáló másik kezében lévő kistányérra, ha ilyen nincs, akkor a tálcára. Nem kötelező elköszönni a meghívótól. Jobb egy elegáns koktél, mint egy szegényes állófogadás.

42 Koktél

43 Állófogadás Akkor javasoljuk, ha elegánsabb rendezvényt kívánunk tartani és a meghívottak száma nem túl nagy. A kiküldött meghívóban mindig kérünk visszajelzést. A rendezvény pohárköszöntővel indul, ezért feltétlenül szükséges, hogy egy helyiségben elférjen mindenki, legalábbis a rendezvény megnyitásakor.

44 Állófogadás A teremben büféasztal van, ezeken hideg és meleg ételek sorakoznak. Svédasztal? Ez egy szleng. Eredete: a svéd mama mindent megfőz és a lakásban egy helyre kiteszi, hogy a halászatból különböző időpontban hazatérő családtagokat terített asztal várja.

45 Állófogadás Állófogadáson mindent állva, egy villával illik fogyasztani. Az étterem kötelessége olyan ételeket felszolgálni, amiket meg lehet enni egy villával. Enni csak a pohárköszöntő után lehet. Ételfajtánként kell tányért váltani. Időtartama kb. másfél óra, illik fél órát, 40 percet maradni.

46 Állófogadás Ha valaki nem biztos abban, hogy a felkínált ételek egyikét-másikát el tudja fogyasztani állva, egy villával, akkor inkább ne is vegyen belőle. Kenyeret nagyon nehéz állva enni (csak törni szabad), ezért ha úgy érezzük, hogy nehezen megy, inkább ne együnk.

47 Állófogadás

48 Buffet-dinner Nagyobb, általában esti rendezvényeken alkalmazott igen elegáns étkezési mód. A teremben van büféasztal, ezenkívül a meghívottak számának megfelelően asztalok terítékkel, székekkel, ültetési rend nélkül. Mindenki egy helyiségben helyezkedik el, ezért nagy a helyigénye.

49 Buffet-dinner A pohárköszöntő után mindenki a büféasztalról választ ételt, majd a helyére menve evőeszközzel megeszi. A főételt még a helyén kell elfogyasztania mindenkinek, de utána már nem kötelező ugyanoda visszaülni. Időtartama minimum 2,5 óra és kötelező másfél órát maradni.

50 Buffet-dinner

51 Buffet-dinner

AZ ÉTTERMI MUNKA ZSŰRIZÉSI SZEMPONTJAI 2014. Az anyagot a Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és Bizottság állította össze.

AZ ÉTTERMI MUNKA ZSŰRIZÉSI SZEMPONTJAI 2014. Az anyagot a Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és Bizottság állította össze. Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület AZ ÉTTERMI MUNKA ZSŰRIZÉSI SZEMPONTJAI 2014 Az anyagot a Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és Bizottság állította össze. MINDEN JOG

Részletesebben

Műanyag standard fehér és átlátszó poharak (PS és PP)

Műanyag standard fehér és átlátszó poharak (PS és PP) 4008 POHÁR 8 cl 7 cl 42 zacskó/karton 4010 POHÁR 8 cl Műanyag standard fehér és átlátszó poharak (PS és PP) 4015 FÜLES KÁVÉSPOHÁR 1,5 dl barna- 1,5 dl 4011 POHÁR 9 cl 60 zacskó/karton 4018 AUTOMATA (KÁVÉS)POHÁR

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 210 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60 % 315/2013.

Részletesebben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Ne hagyja, hogy e gyönyörű nap ezernyi apró részlete miatti aggódása elterelje figyelmét a legfontosabbakról: az élményről, a régóta tervezett nagy nap fontos és sokáig

Részletesebben

Foglalkozási napló. Vendéglátó eladó 11. évfolyam

Foglalkozási napló. Vendéglátó eladó 11. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó 11. évfolyam (OKJ száma: 34 811 05) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

ZSINDELYES VENDÉGLŐ ÉTLAP

ZSINDELYES VENDÉGLŐ ÉTLAP LEVESEK ZSINDELYES VENDÉGLŐ ÉTLAP Zöldségleves 600,- Zöldségleves tejszínnel és reszelt sajttal 900,- Hagymaleves cipóban 750,- Dobogókő leves (savanyú káposzta, sertéshús, házikolbász, rizs, tejszín)

Részletesebben

Hajlítható szívószálak

Hajlítható szívószálak Hajlítható szívószálak különleges szívószálak koktélos + juice poharak előkelő poharak 1405 HAJLÍTHATÓ ÁTLÁTSZÓ 1435 HAJLÍTHATÓ SZÍNES 12 zacskó/karton 1445 HAJLÍTHATÓ FEKETE 12 zacskó/karton 1440 HAJLÍTHATÓ

Részletesebben

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani?

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani? Elmúlt mint száz pillanat, S tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak. Végh György Kedves házasulandó, Ifjú Pár! Bizonyára Önöket is foglalkoztatja a nagy kérdés, vajon mi a sikeres

Részletesebben

Pincér SZAKMA OKJ SZÁMA: 33 811 02 1000 00 00

Pincér SZAKMA OKJ SZÁMA: 33 811 02 1000 00 00 HELYI TANTERV Vendéglátás idegenforgalom SZAKMACSOPORT Pincér SZAKMA OKJ SZÁMA: 33 811 02 1000 00 00 ÉRVÉNYES: től 1/ Feladatok, ismeretek, készségek CÉLOK ÉS FELADATOK, FEJLESZTÉSI KÖVETELMÉNYEK A tantervben

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl községi önkormányzat balatonszentgyörgy... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl CIBAKHÁZA NAGYKÖZSÉG... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu ELLÁTÁS (Érvényes 2009. április 30.-tól visszavonásig) Reggeli: a szoba ár tartalmazza! Félpanzió I.: 900

Részletesebben

1.MENÜAJÁNLAT. Sörkorcsolyák: Zsúrpogácsa, sör kifli (Az asztalra bekészítve) Leves: Újházi tyúkhúsleves csigatésztával, zöldségekkel gazdagon

1.MENÜAJÁNLAT. Sörkorcsolyák: Zsúrpogácsa, sör kifli (Az asztalra bekészítve) Leves: Újházi tyúkhúsleves csigatésztával, zöldségekkel gazdagon Menüjavaslataink tetszés szerint variálhatóak, amely esetében egyedi menü-, és árajánlatot készítünk az Ifjú Pár részére! A kiírástól eltérő elképzeléseivel is forduljon hozzánk bizalommal! 1.MENÜAJÁNLAT

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Polgármesteri Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Polgármesteri Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Gencsapáti Község Polgármesteri Hivatal... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Készlet katalógus 2012. 1.

Készlet katalógus 2012. 1. Sorszám: 1 Forma: 10727 0,2L Készlet/db: 39531 65 Ft 24db/karton 2 569 515 Ft 2 441 039 Ft Sorszám: 3 Forma: 10727 Készlet/db: 14352 300 ML MJ R-GLASS+CE 24db/karton 1 004 640 Ft 954 408 Ft Sorszám: 2

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl BatéI Közös Önkormányzati Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Halászi-Máriakálnok-Püski Községek Körjegyzõsége - Püski... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 0/009. (IX.9.) Korm. rendelet 9. () bekezdése

Részletesebben

I.ESKÜVŐI MENÜAJÁNLAT

I.ESKÜVŐI MENÜAJÁNLAT I.ESKÜVŐI MENÜAJÁNLAT ÚJHÁZI TYÚKHÚSLEVES HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA VEGYES TÁL: - gödöllői töltött csirkecomb - rántott csirkemell filé - mandulás, párizsi pulykamell filé - fokhagymás sertés flekken

Részletesebben

Árajánlat Borkedvelő társaság részére

Árajánlat Borkedvelő társaság részére Árajánlat Borkedvelő társaság részére Kiskunhalasra, Bács-Kiskun megyébe hívjuk önöket egy rendkívül kedvezményes bortúrára munkatársaikkal, családtagjaikkal, ill. barátaikkal. Szállodánk különlegessége,

Részletesebben

A kínai konyha jellegzetességei

A kínai konyha jellegzetességei A kínai konyha A kínai konyha jellegzetességei A kínai konyha a világon a legelterjedtebb, a gasztronómiai világranglista első helyén emlegetik. A változatos tájaknak és éghajlati zónáknak köszönhetően

Részletesebben

A 10047-12 azonosító számú Felszolgálás alapjai szakmai követelménymodulhoz tartozó Felszolgálás alapjai tantárgy.

A 10047-12 azonosító számú Felszolgálás alapjai szakmai követelménymodulhoz tartozó Felszolgálás alapjai tantárgy. A 10047-12 azonosító számú szakmai követelménymodulhoz tartozó tantárgy. 1. A 10047-12 azonosító számú, megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó tantárgyak és a témakörök oktatása során fejlesztendő

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Berkenye Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Egervár község Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

m m Esküvői ajánlatok 2016

m m Esküvői ajánlatok 2016 m m Esküvői ajánlatok 2016 Az esküvő minden ember életében az egyik legemlékezetesebb, legfontosabb esemény, melynek emlékét egész életünkben őrizzük. A Nagy Napot igazán felejthetetlenné és különlegessé

Részletesebben

A tételsor Árukezelés

A tételsor Árukezelés 2 A tételsor Árukezelés 1. Beszéljen az árubeszerzés módjairól, valamint az áruátvétel szerepéről, formáiról! Ismertesse az átvett élelmiszerek kísérő dokumentumait! 2. Beszéljen a táplálkozás jelentőségéről,

Részletesebben

Esküvői árajánlat. 2016-os év helyszín újdonsága bevezető áron 195.000 Ft + Áfa. 2016. nyár. Kedves Házasulandó Ifjú Pár!

Esküvői árajánlat. 2016-os év helyszín újdonsága bevezető áron 195.000 Ft + Áfa. 2016. nyár. Kedves Házasulandó Ifjú Pár! Esküvői árajánlat 2016. nyár 2016-os év helyszín újdonsága bevezető áron 195.000 Ft + Áfa Kedves Házasulandó Ifjú Pár! Köszönjük érdeklődésetek szolgáltatásaink iránt! Egy pár életének első legfontosabb

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Ásványráró Község Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Nyergesújfalu Város Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység A vizsgafeladat időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Lábatlan Város Polgármesteri Hivatala... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

Értékesítési és marketing elérhetőségek:

Értékesítési és marketing elérhetőségek: Ballagási csomagok Értékesítési és marketing elérhetőségek: Tel: +381 24 647 295 +381 24 647 274 +381 24 647 111 hotel@hotel-galleria.com www.hotel-galleria.com Miért... A Hotel Galleria a régió egyetlen

Részletesebben

Az ország-eredet imázs jelentősége a magyar borpiacon

Az ország-eredet imázs jelentősége a magyar borpiacon Zárójelentés: a 48570 számú, ''A marketingeszközök nyújtotta lehetőségek a hazai borpiac védelmében, az EU csatlakozást követően. A magyar termelők piaci orientációja, és erősítésének lehetőségei. A kultúrált

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Rakamaz Város Jegyzõje... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 75398 KG3 Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/NY31. (07.) 200371437 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Rácalmás Város Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységekről

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységekről NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységekről Nyilvántartásba vétel száma: 1/2009/B. Neve:M&H FOOD Hungary KFT. Címe:9241 Jánossomorja Pf. 29. Székhelye:4331 Nyírcsászári, Rákóczi

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

GERBEAUD esküvői ajánlatok

GERBEAUD esküvői ajánlatok GERBEAUD esküvői ajánlatok BUDAPEST ANNO 1858 A 2013-as év esküvőhelyszín díj nyertese a Gerbeaud Ház a Hungarian Wedding Gála szakmai szavazatai alapján. Csak a vacsorára vagy a ceremóniára is helyszínt

Részletesebben

ELEKTROMOS MULTIFUNKCIONÁLIS LASSÚ FŐZŐ MSC600E

ELEKTROMOS MULTIFUNKCIONÁLIS LASSÚ FŐZŐ MSC600E ELEKTROMOS MULTIFUNKCIONÁLIS LASSÚ FŐZŐ MSC600E TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 6 1. Bevezetés... 8 2. Jellemzők... 8 3. Használat... 8 A. Kezelőtábla... 8 B. Főzés... 9 C. Kombinált főzés...

Részletesebben

Akit párodul melléd rendelt az Ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd, légy hű mindhalálig!

Akit párodul melléd rendelt az Ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd, légy hű mindhalálig! Akit párodul melléd rendelt az Ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd, légy hű mindhalálig! Keedveess JJeeggyeesspár!! S z ívbõlí l gratu lál lunk l k

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Felsõtárkányi Közös Önkormányzati Hivatal Noszvaji Kirendeltsége... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1)

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Halászi-Máriakálnok-Püski Községek Körjegyzõsége - Halászi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Felsõtárkányi Közös Önkormányzati Hivatal Noszvaji Kirendeltsége... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1)

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben.

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben. A CUKOR (népmese) A királyfi és az elűzött királylány nagy lakodalmat csapott. Meghívták az öreg királyt is a lakodalomba. Étel-ital sok volt, mindenik finom volt, de az öreg király előtt az étel sótlan

Részletesebben

1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.

1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. 1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is,

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS az üzletekről

NYILVÁNTARTÁS az üzletekről Dalmand Község Önkormányzata önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS az üzletekről A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelező. A nyilvántartás vezetésére kötelezett

Részletesebben

ESKÜVŐI CATERING ESKÜVŐI ÜLTETETT - ÁLLÓFOGADÁS

ESKÜVŐI CATERING ESKÜVŐI ÜLTETETT - ÁLLÓFOGADÁS ESKÜVŐI CATERING A 0-2 éves korú gyermekeknek etetőszéket, a kisgyermekeknek ülésmagasítót biztosítunk az ültetésnél. A gyermekeknek a korosztályuknak megfelelő terítékkel terítünk. ESKÜVŐI ÜLTETETT -

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Önkormányzat Répcelak... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

Előételek. Salátatányér

Előételek. Salátatányér Előételek Salátatányér 1350 Színes saláták primőr és idényjellegű zöldségekkel, kívánság szerinti dresszinggel (rokfortos, fitness, fokhagymás-kapros vagy citromos salátaöntettel) Tatár beefsteak (12dkg)

Részletesebben

A rendezvényeket többféle szempont alapján csoportosíthatjuk, de a legfontosabb a lebonyolítás helyszíne és a rendezvény jellege.

A rendezvényeket többféle szempont alapján csoportosíthatjuk, de a legfontosabb a lebonyolítás helyszíne és a rendezvény jellege. Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1495-06 Marketing és PR ismeret Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1495-06/2 Marketing- és PR alapfogalmainak ismertetése,

Részletesebben

Esküvői Ajánlat 2015

Esküvői Ajánlat 2015 Esküvői Ajánlat 2015 2015-ös Esküvői menük Klasszikus esküvői menü I. (tálszerviz) Sajtos pogácsa és szezámmagos masni az asztalra helyezve. Leves: Tyúkhúsleves házi csigatésztával (főtt hús, valamint

Részletesebben

NEW EDGE KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1238 Budapest, Templom u. 50. info@newedge.hu www.newedge.hu

NEW EDGE KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1238 Budapest, Templom u. 50. info@newedge.hu www.newedge.hu Választék NEW EDGE KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Színek A körasztal alaphuzatok, valamint a táblaasztalok alaphuzata fehér és fekete színben), a könyöklő alaphuzatok fehér, barna és fekete színekben

Részletesebben

GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS

GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS Ha szeretné meghívni barátait, üzleti partnereit vagy munkatársait egy kellemes hangulatú, elegáns összejövetelre, ahol kötetlen hangulatban, inkább a társaságé a főszerep, akkor

Részletesebben

VIRÁGBOLT ( az üzlet neve) Az üzlet nyitvatartási ideje. hétfő 09.00-17.00 kedd 09.00-17.00. szerda 09.00-17.00

VIRÁGBOLT ( az üzlet neve) Az üzlet nyitvatartási ideje. hétfő 09.00-17.00 kedd 09.00-17.00. szerda 09.00-17.00 valamint takaró és szőnyeg készítéséhez szükséges alapanyag, rövidáru, tű, varrócérna, gomb stb.) VIRÁGBOLT ( az üzlet neve) Az üzelt elnevezése: A kereskedő Az üzlet nyitvatartási ideje A helye Virágbolt

Részletesebben

2040 Budaörs. 1. A kereskedő adatai: Neve: Telefonszáma: (megadása nem kötelező): E-mail címe: (megadása nem kötelező):

2040 Budaörs. 1. A kereskedő adatai: Neve: Telefonszáma: (megadása nem kötelező): E-mail címe: (megadása nem kötelező): BUDAÖRSI POLGÁRMESTERI HIVATAL IGAZGATÁSI IRODA 2040 Budaörs, Szabadság út 134. igazgatas@budaors.hu Az iroda email címe: igazgatas@budaors.hu Az iroda telefonszáma, fax-száma: +36-23/447-931, +36-23/447-932

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Egervár község Önkormányzata... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

Esküvői menüsor. Miért a Borhotel Sziluett Farkasmály?

Esküvői menüsor. Miért a Borhotel Sziluett Farkasmály? Esküvői menüsor M e g r e n d e z z ü k á l m a i e s k ü v ő j é t! Esküvői rendezvények lebonyolításában nagy tapasztalattal rendelkező személyzetünk és jól felszerelt hotelünk már több mint 100 alkalommal

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl BatéI Közös Önkormányzati Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Pincér IV. vizsgatétel

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT. Pincér IV. vizsgatétel MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT Pincér IV. vizsgatétel Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 7822-01 Pincér Szakmai- és vizsgakövetelmény: 18/2005.(VII.1.)

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal - Nick... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 10/009. (IX.9.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Népegészségügyi termékadó 2016.

Népegészségügyi termékadó 2016. Népegészségügyi termékadó 2016. Egyes törvényeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával, valamint a költségvetési tervezéssel és gazdálkodással kapcsolatos módosításáról szóló 2015. évi CXCI. törvény

Részletesebben

1.2. Neve:... 1.3. Rövid neve:.. ...helység... utca. ... házszám... em... ajtó, Postafiók.Postafiók irányító száma:..

1.2. Neve:... 1.3. Rövid neve:.. ...helység... utca. ... házszám... em... ajtó, Postafiók.Postafiók irányító száma:.. Működési engedély iránti kérelem (a 210/2009.(IX.29.)Korm. rendelet alapján) 10.000.- Ft. illeték 1. A kereskedő adatai 1.1. Jogállása: 1. Jogi személy (Kft. Rt. Kht. stb.) 2. Jogi személyiséggel nem rendelkező

Részletesebben

SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS

SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS Bartender és barista ismeretek Munkafüzet Szerkesztette: Az SCIH Partnerség ISBN 978-963-9672-14-7 Vendégek ellátása A vendéglátói feladatkörnek megvannak a maga ismertetõjegyei.

Részletesebben

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK:

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK: Tisztelt Hölgyem/Uram! Mókus Sörkert étel és ital ajánlata rendezvényekre: Tányérszerviz esetén: 25 fő felett az étlapról választott egyfajta ételsor árából 10% kedvezmény, valamint az itallapon szereplő

Részletesebben

Munkaforma. plénum, csoportmunka. /4 fő/ munka. /4 fő/ egyéni. pármunka

Munkaforma. plénum, csoportmunka. /4 fő/ munka. /4 fő/ egyéni. pármunka Készült: Baranyi Hajnalka pályamunkája alapján Kerettantervi modul / témakör: Egészséges táplálkozás Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, A tanóra témája: Az egészséges táplálkozás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Balatongyörök és Vállus községek Körjegyzõsége... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter Anno 1913 100 évesek lettünk 1913-ban, néhány esztendővel azután, hogy Gundel Károly átvette városligeti vendéglője bérletét, elhatározta, hogy a szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert

Részletesebben

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ SORSZÁM ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT VIZSGÁLAT (OTÁP2014) HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/A : (36-1)

Részletesebben

BOROS KÖZMONDÁSOK. A bor a némát is megtanítja szólani. A bor az öregember teje. A bor értéke a kora.

BOROS KÖZMONDÁSOK. A bor a némát is megtanítja szólani. A bor az öregember teje. A bor értéke a kora. BOROS KÖZMONDÁSOK A bor a némát is megtanítja szólani. A bor az öregember teje. A bor értéke a kora. A bor kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság. A bor lator bajnok, legelőször is a lábáról

Részletesebben

Rendezvényszervezés módszertana

Rendezvényszervezés módszertana Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Rendezvényszervezés módszertana A RENDEZVÉNY GAZDASÁGOSSÁGA Virág Ágnes tanársegéd Virag.Agnes@gtk.szie.hu

Részletesebben

Nyilvántartás a működési engedéllyel rendelkező üzletekről

Nyilvántartás a működési engedéllyel rendelkező üzletekről Nyilvántartás a működési engedéllyel rendelkező üzletekről Nyilvántartásba vétel 576/2013., műk. eng. szám:577/2014. BE Kereskedő neve, címe, Mecsek Élelmiszer és Vegyi áru Kereskedelmi Zártkörűen Működő

Részletesebben

ESPERO SONICO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ESPERO SONICO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ESPERO SONICO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Az Espero B.V. kizárólagos forgalmazója 2000 óta: Tasnádi és Társa Építőipari Kft. Iroda és bemutatóterem: 2040 Budaörs, Szabadság út 131/a. www.tasnadikft.hu Tasnádi és

Részletesebben

2014/2. 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

2014/2. 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. 2014/2 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. HANGVERSENYEK az MTA Dísztermében (Bp. V., Széchenyi István tér 9.) 2014. április 12. (szombat) 19.00 óra A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok hangversenye Mûsor:

Részletesebben

A 210/2009 (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A) Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében:

A 210/2009 (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A) Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében: A 210/2009 (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A) Működési engedéllyel rendelkező üzlet esetében: 1. A nyilvántartásba vétel száma: 1/2009 2. A kereskedő neve, címe, illetve székhelye:

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Vaskút Nagyközségi Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Nyírtelek Város Polgármesteri Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE

BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSE 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről Illetékmentes A 2462 Martonvásár... utca...

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Nagyközségi Polgármesteri Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

ACSONYTOMAJ D BA Étlap 1

ACSONYTOMAJ D BA Étlap 1 BADACSONYTOMAJ Étlap 1 HIDEG ELÔÉTELEK HIDEG ELÔÉTELEK Tatár bifsztek 2.990.- Magyaros hidegtál kolbász, szalonna, szalámi, paprika, hagyma 1.590.- LEVESEK LEVESEK Petyek balatoni halleves pirított kenyérkockával

Részletesebben

KissKirály-Manufaktúra Kft. Tel.: 06 (36) 516 088 Mob: 06 (30) 383 0399 E-mail: uzlet@prodrofa.hu. Kép CikkszámMegnevezés Leírás nettó ár.

KissKirály-Manufaktúra Kft. Tel.: 06 (36) 516 088 Mob: 06 (30) 383 0399 E-mail: uzlet@prodrofa.hu. Kép CikkszámMegnevezés Leírás nettó ár. 10002 Kürtőskalács készítő (kicsi) Anyaga: fa + fém Mérete: 64 cm hosszú a nyéllel együtt; a sütőfelület 20 cm hosszú és 4,5 cm átmérőjű Súlya: 535 g Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el.ne

Részletesebben

Tengelic Község Jegyzője részére Tengelic Rákóczi u. 11.

Tengelic Község Jegyzője részére Tengelic Rákóczi u. 11. Tengelic Község Jegyzője részére Tengelic Rákóczi u. 11. Bejelentés kereskedelmi tevékenység folytatásáról/módosításáról A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm.

Részletesebben

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION

PERFEKT IN FORM UND FUNKTION S 70402 KG Chladnička Hûtõszekrény Návod k použití Használati utasítás KE/AE/4. (06.) 200370656 PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Tisztelt vevõnk! Mielõtt az új hûtõszekrényt üzembe helyezi, kérjük olvassa

Részletesebben

A 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységek eseté

A 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységek eseté A 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységek eseté A nyilvántart ásba vétel száma: A kereskedő neve, címe, illetve székhelye: A kereskedő

Részletesebben

KONFERENCIA A GERBEAUD HÁZBAN

KONFERENCIA A GERBEAUD HÁZBAN KONFERENCIA A GERBEAUD HÁZBAN BUDAPEST ANNO 1858 KONFERENCIA A GERBEAUD HÁZBAN Válassza a Gerbeaud Házat konferenciája, tréningje, sajtótájékoztatója, vagy workshop-ja helyszínéül, hogy a tökéletes munka

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl

NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a mûködési engedéllyel rendelkezõ üzletekrõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

Elsô fejezet. Diéta az életért

Elsô fejezet. Diéta az életért Elsô fejezet Diéta az életért A borivók rendszerint egészségesebbek, és gyakran tovább élnek. Ez nem csupán feltételezés. Sok évet töltöttem a bor áldásos hatásának kutatásával, és úgy találtam, a borivók

Részletesebben

Esküvő a Gerbeaud Házban

Esküvő a Gerbeaud Házban Esküvő a Gerbeaud Házban Csak a vacsorára vagy a ceremóniára is helyszínt keres? A Gerbeaud Ház elegáns Dísztermei, valamint az Átrium terem tökéletes helyszín e fontos eseménynek. Az üvegtetővel fedett

Részletesebben

Lakossági katalógus. Érvényes: 2016. március-tól visszavonásig. Elérhetőségeink: Debrecen, Böszörményi út 218/c 52/ 536-536

Lakossági katalógus. Érvényes: 2016. március-tól visszavonásig. Elérhetőségeink: Debrecen, Böszörményi út 218/c 52/ 536-536 Lakossági katalógus Érvényes: 2016. március-tól visszavonásig Elérhetőségeink: Debrecen, Böszörményi út 218/c 52/ 536-536 Rendelésfelvétel: 101-es 103-as és 118-as mellék ÁSZ Salátabár Halköz Üzletház

Részletesebben

ÉTLAP. Hideg előételek. Levesek. Meleg előételek. Kímélő előételek. Házi füstölt sonka Szalámitál sajttal. Erdélyi húsleves.

ÉTLAP. Hideg előételek. Levesek. Meleg előételek. Kímélő előételek. Házi füstölt sonka Szalámitál sajttal. Erdélyi húsleves. ÉTLAP Hideg előételek Kaviár Tatárbeefsteak Házi füstölt sonka Szalámitál sajttal Vegyes sajttál Vegyes hidegtál 2 900 Ft Levesek Erdélyi húsleves fött marha, csirke, zöldség, tészta Húsleves tésztával

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem

MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY - KÖTELES kereskedelmi tevékenység MÓDOSÍTÁS iránti kérelem Az űrlap minden rovatát olvashatóan, NYOMTATOTT BETÜKKEL szíveskedjen kitölteni! 1. A kérelmező adatai 1.1. Jogállása: 1.Jogi

Részletesebben

Működési engedély módosítás kiadása iránti kérelem

Működési engedély módosítás kiadása iránti kérelem 3 000,- Ft illetékbélyeg Működési engedély módosítás kiadása iránti kérelem A Halásztelek,.... utca.. házszám,... helyrajzi szám alatti címre az alábbi adatokkal kérem a módosított működési engedély kiadását.

Részletesebben

RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL

RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL 1. Általános alapelvek 1.1. Bevezetés A Keleti Egyházak Kánonjai Kódexének 700. kánonjának 2. -a ajánlja a püspökkel vagy egy másik pappal való koncelebrációt

Részletesebben

2010/3. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

2010/3. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. 2010/3 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. Kedves Klubtagok! Amikor Önök kézhez veszik legújabb hírlevelünket, már az évad utolsó hangversenyén is túl vagyunk. Szép szezon volt az idei is: most zárult Szilasi

Részletesebben

WILD HIBISCUS ROYALE

WILD HIBISCUS ROYALE WILD HIBISCUS ROYALE Vad Hibiszkuszvirág ¼ rész natural rózsavíz 2/3 rész vadhibiscus szirup Menta Pezsg El ször mentaleveleket tegyél a pezsg spohárba, majd helyezd el a pohár alján a vadhibiscus-t. Ezután

Részletesebben

Nyilvántartás Nyirád Önkormányzat illetékességi területén mőködı üzletekrıl

Nyilvántartás Nyirád Önkormányzat illetékességi területén mőködı üzletekrıl Nyilvántartás Nyirád Önkormányzat illetékességi területén mőködı üzletekrıl Az üzlet elnevezése: Viirágbollt A nyilvántartásba vétel száma: 3/1997. A kereskedı neve, címe, illetve székhelye: Patály Mihályné

Részletesebben