LEVEGŐZTETŐ és KEVERŐ RENDSZEREK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LEVEGŐZTETŐ és KEVERŐ RENDSZEREK"

Átírás

1 LEVEGŐZTETŐ és KEVERŐ RENDSZEREK

2 Levegőztető és keverő rendszerek A Zenit egy sor levegőztető és keverő terméket kínál a specializált háztartási és ipari szennyvízkezelő iparágak számára. A Zenit termékek között megtalálhatóak: 9" és 12" tányér- és 2" csődiffúzorok elasztomer membránokkal, amelyek magas oxigén átviteli hatékonyságot biztosítanak; Venturi típusú merülő levegőztetők, amelyek hatékony keverést és levegőztetést biztosítanak és kiválóan alkalmazhatóak homogenizáló tartályokban és esővíztározó tartályokban; keverők és áramlásgenerátorok mm átmérőjű öntisztító propellerekkel, percenkénti fordulatszámmal. Kiváló minőségű termékei mellett, a Zenit segítséget nyújt ügyfeleinek a termékválasztás és az üzemkialakítás során, és felügyeletet biztosít az összeszerelés alatt. Tesztelő és műszaki ellenőrzési osztály Termékeinek folyamatos fejlesztésén dolgozva a Zenit befejezte egy új ellenőrző tartály építését a San Cesario sul Panaro-ban (Modena) található gyártóhelyen. Ez a szerkezet, 8 méter széles és 10 méter mély (6,50 méter a felszín alatt) 600 m3 víz befogadására képes (nyomómagasság 9.50 méter) és számos tevékenységnek felel meg, mivel sokoldalúságának köszönhetően számos tesztet lehet benne elvégezni. Nem csupán elektromos búvárszivattyúkat lehet benne tesztelni, hanem levegőztető és keverő termékeket is. A következő értékek mérhetőek benne: áramlási sebesség nyomómagasság hatékonyság (max. DN 800) NPSH oxigénátvitel kimenő légteljesítmény tolóerő mérése áramláskonfiguráció keverés mértéke

3 Levegő diffúzorok A Zenit termékek között megtalálhatóak a tányér- és csődiffúzorok is. Mindkét modell jó minőségű membránokkal van felszerelve, amelyek perforációja magas oxigénátvitelt biztosít alacsony nyomásveszteség mellett és így minimalizálja a viszonylagos energiafogyasztást. A diffúzor tányérok golyós visszacsapószelepekkel szerelhetőek fel. A Zenit képes megtervezni a leghatékonyabb levegőztető rendszereket az ügyfél követelményeinek megfelelően, elkészíteni a teljes rendszereket, beleértve a szerelési rajzokat is. Működési Elv Működés során a membrán felfúvódik, így kinyílnak az apró lyukak és lehetővé teszik, hogy a levegő apró buborékok formájában kiáramoljon. Amikor a fúvóberendezés leáll, a membrán leenged és a víz nyomása visszanyomja a tányérra. Ebben a helyzetben a lyukak zártak és a speciális alakú lyukmentes központi rész visszacsapószelepként funkcionál kizárva a folyadék beáramlásának lehetőségét. Alkalmazási területek Ezeket a diffúzorokat általában olyan szennyvízkezelés közben használják, ahol a szennyvizet levegőztetni kell annak érdekében, hogy aktiválják a szerves anyagok biológiai oxidációját és a nitrifikációs folyamatokat. Alkalmazzák még előlevegőztetésre és levegőztetésre oxidációs tartályokban és aerob rothasztó üzemekben a háztartási és ipari szennyvízhez.

4 OXYPLATE 9-12 Tányéros diffúzorok Leírás és alkalmazási területek A tányéros diffúzorokat apró lyukas elasztomer membránnal reaktorok szennyvízkezelésénél alkalmazzák folyamatos vagy időszakos levegőztetésre, főként nagyteljesítményű állandó berendezéseknél. A minőség, a design és a membrán lyukainak mérete verhetetlen hatékonyságot biztosítanak az oxigénátvitel és a nyomásveszteség egyensúlyának tekintetében. A termékek mellett szereplő ábrák tájékoztató jellegűek. Teljesítmény SOTE (%/m) Nyomásveszteség (mbar) EPDM LP membrán, apró buborékok Oxigénátvitel az ATV M209-nek megfelelően Sűrűségy 6.5% Légáramlás diffúzoronként (Nm 3 /h) (mbar) Nyomásveszteség SOTE (%/m) EPDM LP membrán, apró buborékok Oxigénátvitel az ATV M209-nek megfelelően Sűrűség 5,3% Légáramlás diffúzoronként (Nm 3 /h) Műszaki jellemzők Adat apró buborékos EPDM LP membránnal * Napi 10 percnél kevesebb membrántisztítás, tesztelés, stb.

5 Gyártáshoz felhasznált anyagok Befoglaló méretek és súlyok Méret mm-ben A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Tartozékok és alkatrészek A Zenit teljes levegőztető rendszereket tervez és épít tányéros diffúzorokkal és előre összeszerelt PVC levegőelosztó hálózatokkal. A magas szabványosítási fok és a Zenit által gyártott speciális alkatrészek alkalmazása lehetővé teszi az egyszerű, megbízható és gyorsan beszerelhető rendszerek építését, amelyek meglepően olcsóak a nagyon jó minőségű anyagok ellenére, mint például a PVC PN10 csövek és rozsdamentes acél tartóelemek. A diffúzorok beépítésének és szervizelésének megkönnyítése érdekében a Zenit olyan szerszámokat gyártott, amelyek megkönnyítik és hatékonnyá teszik a mindennapos folyamatokat. A speciális szoftvercsomagok alkalmazásával a rendszer tervezése egy gyors folyamat a feldolgozástól az optimális elrendezésen át egészen a költségelemzés és az anyagok számláinak kibocsátásáig. Telepítések Az előre összeszerelt rendszerek gyorsan és egyszerűen telepíthetőek még szakképzetlen személyzet által is, amennyiben követik a részletes utasításokat. Minden kapcsolat speciális önbeálló peremek segítségével készült beépített záró elemekkel. A tartóelemek magassága könnyen beállítható (20 cm-ig), lehetővé téve a kiegyenlítést az egyenetlen vagy enyhén lejtő tartályfenéken.

6 OXYTUBE 2 Csődiffúzorok A termékek mellett szereplő ábrák tájékoztató jellegűek. Leírás és alkalmazási területek Főként átemelő levegőztető rendszerek építéséhez javasolt és olyan esetekre, ahol nagy kimeneti felszín szükséges kisszámú levegőelosztó csövezet alkalmazásával. A diffúzorok alapvetően egy menetes csatlakozású fejből, a szilárd polipropilén támelemből és a csőszerű membránból állnak az apró lyukas elasztomerben, amelyet rozsdamentes acél bilincsek biztosítanak. Teljesítmény Oxigénátvitel Sűrűség 10% - teszt az ATV-M 209-nek megfelelően SOTE (%/m) Légáramlás membrán-méterenként (Nm 3 /h) Nyomásveszteség mbar Légáramlás membrán-méterenként (Nm 3 /h) Műszaki jellemzők Adat apró buborékos EPDM LP membránnal * Napi 10 percnél kevesebb membrántisztítás, tesztelés, stb.

7 Gyártáshoz felhasznált anyagok Befoglaló méretek és tömeg Méret mm-ben A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Tartozékok és alkatrészek A membránok különböző anyagokból készülnek a különböző alkalmazásoknak megfelelően: EPDM LP alacsony plasztifikátor tartalommal (<15%) a kismennyiségű ipari tartalommal rendelkező háztartási szennyvízhez és az alacsony zsír-, olaj- és szénhidrogén-tartalmú ipari szennyvízhez. Maximum üzemi hőmérséklet 80 C; SZILIKON magas zsír- és szénhidrogén-tartalmú ipari szennyvízhez. Maximum üzemi hőmérséklet 100 C; Rozsdamentes acél kötőelemek szembenálló diffúzorpárok alkalmazásához 80x80 mm-es vagy 100x100 mm-es négyzet alakú csatlakozóelemben; Csatlakozódarabok lyukakkal ellátott csatlakozóelemek. Átemelő rendszerek Főképpen kis/közepes méretű rendszerekhez javasoltak, vagy általában olyan esetekre, ahol nem lehetséges a tartály ürítése karbantartási célokra. Ezek a rendszerek rozsdamentes acél rácsozattal készülnek, amelyek alapvetően egy négyzet alakú csatlakozóelemből állnak, amelyekre beépítik a szembenálló diffúzorpárokat, valamint egy függőleges csőből, egy vagy több erősítő rúdelemből és egy vízelvezető rendszerből. Az egyes rácsokat egyszerűen ráhelyezik a tartály fenekére és csatlakoztatják a fő légvezetékhez egy csőkarima segítségével. A stabilitást ellensúlyok biztosítják, amelyek tartólábakként is funkcionálnak. Nincs szükség csúszó- vagy merevítő rendszerekre. Az egyes elemek ezért könnyen eltávolíthatóak és beszerelhetőek a tartály működése közben.

8 MERÜLŐ LEVEGŐZTETŐK Venturi típusú merülő levegőztetők, amelyek hatékony keverést és levegőztetést biztosítanak és kiválóan alkalmazhatóak homogenizáló tartályokban és esővíztározó tartályokban. Ezek max. 30 kw teljesítményű búvárszivattyúkból állnak, csatornás járókerekekből nagyméretű járattal és az OXY szériához tartozó ejektorokból. Az OXY 80 és 150 egységek poliuretán (Vulkollan) membránnal vannak ellátva, amelyek cseréjéhez nem szükséges szétszerelni a szivattyút és az ejektort, a szabadalmazott rendszernek köszönhetően. Az OXY 80 berendezés karimája lehetővé teszi a DN80 és DN100 teljesítményű elektromos szivattyúk csatlakozását. A sokoldalúság érdekében a Zenit három terméksort készített: OXY SYSTEM OXY JETOXY Működési Elv Az OXY berendezésekben a szállított folyadék a Venturi effektusnak köszönhetően keveredik a levegővel, amely során közepesen finom buborékok keletkeznek, amelyek növelik az érintkezési felületet és nagyon hatékony oxigén átvitelt tesznek lehetővé. A termékek mellett szereplő ábrák tájékoztató jellegűek. Alkalmazási területek Az OXY merülő levegőztető rendszereket háztartási és ipari szennyvízés iszapkezeléshez használják, illetve olyan esetekben, ahol oxigéndúsításra és keverésre van szükség. Ezeket a rendszereket a tartály kiürítése nélkül be lehet szerelni.

9 OXY Kulcs a termékkódokhoz OXY 50 Termékcsalád Karima mérete Membrán átmérő JELLEMZŐK Öntöttvas szerkezet (GJL-250) Használható DRO és DGO szivattyúkkal Folyamatos jelleggel csatlakoztatható a szivattyúhoz vagy szerelhető a tartály fenekére az automata kapcsolórendszer (DAC típus) segítségével. AZ OXY 50 FELÉPÍTÉSE OXY test (kúp + beépített membrán) Csúszóperem tömítéssel és rozsdamentes acél csavarokkal Csővezető Egy speciális elem az OXY testen lehetővé teszi az ejektor kimeneti peremének és a szivattyú csúszó peremének mechanikus rögzítését (csavarokkal), így egy szilárd rendszer képezhető akár mobil beszereléshez is. Befoglaló méretek Gyártáshoz felhasznált anyagok Test Diffúzor kúp Anyák és csavarok Festés Öntöttvas GJL-250 Öntöttvas GJL-250 Rozsdamentes acél Környezetbarát epoxi-vinil Modellek OXY 5027 A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Méret mm-ben

10 OXY JELLEMZŐK Öntöttvas szerkezet Rozsdamentes acél diffúzor kúp A membrán cserélhető az áramlási sebesség beállításához vagy elhasználódás esetén (SZABADALMAZOTT RENDSZER) AZ OXY FELÉPÍTÉSE OXY test Membrán (cserélhető) Rozsdamentes acél diffúzor kúp Rozsdamentes acél csavarok Gyártáshoz felhasznált anyagok Test Öntöttvas GJL-250 Diffúzor kúp AISI 304 Rozsdamentes acél Membrán Vulkollan Anyák és csavarok A2 acél Festés Környezetbarát epoxi-vinil Modellek OXY 8055 OXY OXY OXY 8063 SZABADALMAZOTT RENDSZER Az OXY 80 és 150 egységek kombinálhatóak az azonos átmérőjű vízszintes csatlakozóidomokkal (DAC H). Ez a kombináció lehetővé teszi az OXY test rögzítését a tartály fenekén a könnyebb karbantartás érdekében, és ezáltal több ponton is használható (nem egy időben). Befoglaló méretek Az OXY 80 berendezés karimája lehetővé teszi a DN80 és DN100 teljesítményű elektromos szivattyúk csatlakozását. Méret mm-ben A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek

11 OXY RENDSZER OXY 50 RENDSZER AZ OXY 50 RENDSZER FELÉPÍTÉSE OXY test (kúp + beépített membrán) Csúszó perem tömítéssel és rozsdamentes acél csavarokkal Csővezető Horganyzott acél alap Egy speciális elem az OXY testen lehetővé teszi az ejektor kimeneti peremének és a szivattyú csúszó peremének mechanikus rögzítését (csavarokkal), így egy szilárd rendszer képezhető akár mobil beszereléshez is. Modellek (*) Maximum beépítési mélység (**) Beömlő csővezeték nem része A méretekhez lásd a JETOXY 50 rajzát OXY RENDSZER AZ OXY RENDSZER FELÉPÍTÉSE OXY test Membrán (cserélhető) Rozsdamentes acél diffúzor kúp Rozsdamentes acél csavarok Légbeszívó cső kéményszűrővel és horganyzott acél emelőhoroggal Összekötő rúd a szivattyú és a levegőbeszívó cső között Horganyzott acél/gömbgrafitos öntöttvas alap Modellek OXY rendszer OXY ejektor Beömlő csővezeték * Maximum beépítési mélység

12 JETOXY Merülő levegőztető rendszer JETOXY 50 A JETOXY 50 RENDSZEREK részei a Venturi-típusú ejektorok, amelyek kw teljesítményű elektromos búvárszivattyúkkal vannak összekapcsolva többcsatornás nyitott vagy örvény járókerekekkel. A JETOXY RENDSZER modelljei a követelményeknek megfelelő teljesítmény alapján választhatóak ki, optimalizálva így a fogyasztást. Alkalmazási területek Haltenyésztés, kis vízkezelő tartályok, gyűjtőgödrök. A szennyvízhez használt DG hidraulikus egységekkel ellátott modellek teljesítménye. Légbeszívás Légbeszívás (Sm 3 /h) Folyadék mélysége (m) Oxigénátvitel SOTR Oxigénátvitel SOTR (kg/h) Folyadék mélysége (m) Jelleggörbe Típus Ejektor Elektromos szivattyú Szám Típus Ø Membrán (mm) Típus kw A Pólusok A táblázatban szereplő adatok 400V/3/50Hz tápfeszültségre vonatkoznak. A rendelkezésre álló tápfeszültségi értékeket keresse a műszaki katalógusban.

13 A tiszta vízhez használt DG hidraulikus egységekkel ellátott modellek teljesítménye Légbeszívás Légbeszívás (Sm3/h) Folyadék mélysége (m) Oxigénátvitel SOTR Oxigénátvitel SOTR (kg/h) Folyadék mélysége (m) Jelleggörbe Típus Ejektor Elektromos szivattyú Szám Típus Ø Membrán (mm) Típus kw A Pólusok A táblázatban szereplő adatok 400V/3/50Hz tápfeszültségre vonatkoznak. A rendelkezésre álló tápfeszültségi értékeket keresse a műszaki katalógusban. Befoglaló méretek Méretek mm-ben

14 JETOXY A JETOXY egységek része egy vagy több Venturi-típusú ejektor cserélhető membránnal, amelyek kw teljesítményű elektromos búvárszivattyúkkal vannak összekapcsolva. Többcsatornás nyitott, egycsatornás nyitott, egy- vagy kétcsatornás zárt járókerekek használhatóak a feldolgozandó folyadék típusától függően. Alkalmazási területek Gyűjtő-, homogenizáló- és stabilizáló tartályok, esővíztározó tartályok, oxidációs tartályok. Légbeszívás Oxigénátvitel SOTR Légbeszívás (Sm 3 /h) Oxigénátvitel SOTR (kg/h) Folyadék mélysége (m) Folyadék mélysége (m) Jelleg- Típus Ejektor Elektromos szivattyú Légbeszívó cső Görbe Szám Típus Ø Típus P1 P2 A Pólusok max. L DN P1 Membrán (kw) (kw) (m)* (mm) (kw) A táblázatban szereplő adatok 400V/3/50Hz tápfeszültségre vonatkoznak. A rendelkezésre álló tápfeszültségi értékeket keresse a műszaki katalógusban. *Maximum beépítési mélység standard légbeszívó csövekkel. Nagyobb mélységek esetén vegye fel a kapcsolatot a műszaki szolgálatunkkal. ** Felvett teljesítmény a munkaterületen

15 Befoglaló méretek és súlyok OXY RENDSZER Típus Méretek (mm) Max. merülés (m) JETOXY Típus Méretek (mm) A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Max merülés (m)

16 Keverők és áramlásgenerátorok A merülő keverők manapság a modern vízkezelő rendszerek alapvető alkotórészei. Ezeket főként kiegyenlítési, homogenizálási és denitrifikálási folyamatokhoz használják foszforeltávolításra, és olyan esetekben, amikor a folyadékot keverni kell a lerakódások csökkentéséhez. A ZENIT PROpeller sorozathoz tartozó keverők jellemzői: Alacsony működési költségek a magas hatékonyságnak köszönhetően, ami minimális energiafogyasztáshoz vezet Sokoldalúság, mivel bármilyen alakú és méretű tartályba beszerelhetőek Rugalmasság a tartozékok széles skálájának köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a telepítést a tartály bármely pontjára Könnyű beépítés és karbantartás a gyors emelőszerkezeteknek és a tartozékok széles skálájának köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a követelményeknek megfelelő szabályozást és pozicionálást. A célnak megfelelő keverő kiválasztása nem könnyű feladat: számos tényezőt figyelembe kell venni, és a tapasztalat is kulcsfontosságú szerepet játszik. A célnak pontosan megfelelő termék kiválasztásához a következő paramétereket kell figyelembe venni: a tartály formája, mérete és mértani kialakítása a tartály falainak anyaga és súrlódási szintje az ellenállást generáló elemek a tartály belsejében (csövek, levegőztetők stb.). a keverő propellere és a tartály fala közötti távolság a kezelt folyadék típusa és fajsúlya keverők közötti távolság (több berendezés esetén) A ZENIT segít Önnek kiválasztani a megfelelő PROpellert A ZENIT a vízkezelés területén szerzett több évtizedes tapasztalatával segít Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb keverőt. Egyszerűen vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálatunk mérnökeivel az Ön rendszerének adataival és mi válaszunkban tudatjuk, hogy melyik keverőnk felel meg az Ön követelményeinek. Kulcs a termékkódokhoz MIXER előtag (*) Motor teljesítménye (Le x 100) Motor pólusai Motor áttételi viszonya Propeller átmérője (mm) (*) PRS - öntöttvas váz közvetlen áttétel PRX - rozsdamentes acél váz közvetlen áttétel PRO - öntöttvas váz - reduktorral

17 PRS-PRX-PRO Merülő keverők Leírás és alkalmazási területek A Zenit PRS, PRX és PRO sorozatok keverői öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az öntisztító propellerek átmérője elérheti a 850 mm-t. Az elektromos motorok teljesítménye 1.1 és 15 kw között mozog, 4, 6 vagy 8 pólusúak; az áttétel történhet közvetlenül vagy bolygóműves reduktorral. Ezeket olyan keverési folyamatok során használják, ahol nagy mennyiségű folyadékot kell mozgásban tartani a lerakódás megelőzéséhez. A horganyzott vas vagy rozsdamentes acél tartozékok kivételes rugalmasságot kölcsönöznek és lehetővé teszik a pontos pozicionálást a tartályban található több berendezés esetén is. A termékek mellett szereplő ábrák tájékoztató jellegűek. PRS Öntöttvas szerkezet Propeller Fe 510 vas (AISI 316 rozsdamentes acél opcionális) Motor teljesítménye kw, 6 és 8 pólusú fordulat/perc, közvetlen áttétel Max. 3%-os szilárdanyag-tartalmú alkalmazásokhoz PRX Szerkezet AISI 316 rozsdamentes acél Propeller AISI 316 rozsdamentes acél Motor teljesítménye kw, 6 és 8 pólusú fordulat/perc, közvetlen áttétel Max. 3%-os szilárdanyag-tartalmú alkalmazásokhoz PRO Öntöttvas szerkezet Propeller Fe 510 vas (AISI 316 rozsdamentes acél opcionális) Motor teljesítménye 1,1-15 kw, 4 pólusú fordulat/perc, áttétel reduktorral Max. 12%-os szilárdanyag-tartalmú alkalmazásokhoz Műszaki jellemzők Névleges áram Ford/ Propeller Üzemi Indítási Pólusok Indítás Kábel min Lökés N Ø mm Lapátok száma Anyaga

18 Befoglaló méretek és súlyok Méret mm-ben A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Telepítés A PROpeller keverők felszerelhetőek számos tartozékokkal, amelyek megkönnyítik a szerelést és karbantartást bármilyen tartályban és biztosítják a keverő megfelelő elhelyezését a különböző beállítási lehetőségnek köszönhetően. A keverő standard tartozéka egy vezetősín és egy emelőhorog. Minden szerkezeti elem készíthető tűzi horganyzott vasból vagy rozsdamentes acélból. Szükség esetén rendelkezésre állnak különböző tartozékok nagyméretű keverőkhöz. Az emelőrendszerek robusztus szerkezetűek a hatékonyság és az időállóság érdekében. A teljes szétszerelhetőség egy további előny, a rendszer az emelőszerkezet nélkül is összeszerelhető. A csövek tetején található speciális csatlakozásoknak köszönhetően a Zenit emelőrendszerek eltávolíthatóak és használhatóak több berendezéshez.

19 PRO Áramlásgenerátor Leírás és alkalmazási területek A Zenit PRO sorozat áramlásgenerátorai öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Az öntisztító propellerek átmérője elérheti a mm-t. Az elektromos motorok teljesítménye 0.8 és 5.5 kw között mozog, 4 vagy 6 pólusúak; az áttétel bolygóműves reduktorral történik. A nagy propeller alacsony percenkénti fordulatszáma lehetővé teszi nagy vízmennyiségek mozgatását kis sebesség mellett. Ezeket főként oxidációs és denitrifikációs tartályokban használják és olyan berendezéseknél, ahol meg kell előzni a lerakódásokat a tartályok alján. Öntöttvas szerkezet Propeller AISI 316 Motorok teljesítménye 0,8-5.5 kw, 4-6 pólusú fordulat/perc, áttétel reduktorral Max. 1 vagy 3%-os szilárdanyag-tartalmú alkalmazásokhoz Műszaki jellemzők Névleges áram Ford/ Propeller Üzemi Indítási Pólusok Indítás Kábel min Lökés N Ø mm Lapátok száma Anyaga

20 Befoglaló méretek és súlyok Méret mm-ben A súlyra és méretre vonatkozó adatok tájékoztató jellegűek Telepítés A PRO áramlásgenerátorok felszerelhetőek számos tartozékokkal, amelyek megkönnyítik a szerelést és karbantartást bármilyen tartályban és biztosítják a keverő megfelelő elhelyezését a különböző beállítási lehetőségnek köszönhetően. A keverő standard tartozéka egy vezetősín és egy emelőhorog. Minden szerkezeti elem készíthető tűzi horganyzott vasból vagy rozsdamentes acélból. Az emelőrendszerek robusztus szerkezetűek a hatékonyság és az időállóság érdekében. A teljes szétszerelhetőség egy további előny, a rendszer az emelőszerkezet nélkül is összeszerelhető. A csövek tetején található speciális csatlakozásoknak köszönhetően a Zenit emelőrendszerek eltávolíthatóak és használhatóak több berendezéshez.

HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK

HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK Csatlakozó- és tartóelemek A csatlakozóelemek fontos tartozékok a szivattyú és a kimeneti csövezet közötti állítható hidraulikus csatlakozásának kialakításához. Ez

Részletesebben

Átemelő aknák. Működés és használat

Átemelő aknák. Működés és használat ÁTEMELŐ AKNÁK Átemelő aknák Az előgyártott átemelő aknák hatékony és gazdaságos megoldást jelentenek a háztartási szennyvíz összegyűjtéséhez és egy magasabb szintű szennyvízcsatornába való átemeléséhez,

Részletesebben

JRG Armatúrák. JRGUMAT Termosztatikus keverőszelep

JRG Armatúrák. JRGUMAT Termosztatikus keverőszelep JRG Armatúrák JRGUMAT Termosztatikus keverőszelep Működés cirkuláció melegvíz kevert víz hidegvíz A JRGUMAT termosztatikus keverőszelep egy arányosan szabályozó háromjáratú keverő. A kevert víz hőmérsékleteét

Részletesebben

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A design termosztatikus radiátor szeleptest

Részletesebben

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6%

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Nem agresszív gáz és folyékony halmazállapotú, nem kristályosodó, alacsony viszkozítású közegek mérésére Nullapont beállítási lehetőség! A ház anyaga:

Részletesebben

VLP. Többcsatornás nyitott járókerék Vulkollan bevonattal. Általános jellemzők

VLP. Többcsatornás nyitott járókerék Vulkollan bevonattal. Általános jellemzők Többcsatornás nyitott járókerék Vulkollan bevonattal Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítések 2 (kettő) szilícium-karbid

Részletesebben

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS GÉPKÖNYV Az A osztályú gázszelepek gáznemű, nem szilárd halmazállapotú anyagok kapcsolására és szabályozására használhatók, gázzal

Részletesebben

SMI. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők

SMI. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők Egy csatornás zárt járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre, 2 (kettő) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel szerelve,

Részletesebben

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A Verafix design torlószelep részei:

Részletesebben

DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek

DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek 2020050/12 IM-S12-04 CH Issue 12 DRV és DRVG nyomáscsökkentő szelepek Beépítési és Karbantartási Utasítás 1. Biztonsági információk 2. Termék információk 3. Beépítés 4. Karbantartás 5. Cserealkatrészek

Részletesebben

STABILO. Gurulóállvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (alumínium) Járólap átjáróval.

STABILO. Gurulóállvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (alumínium) Járólap átjáróval. Függőleges keret ø 48 mm Használat a 10-es, 100-as és 1000-es sorozatok esetén Függőleges keret ø 48 mm Használat a 50-es, 500-as és 5000-es sorozatok esetén Szélesség m 0,75 0,75 Magasság m 1,00 2,00

Részletesebben

4.4 Gázellátó rendszer szerelvényeinek mû sza ki adatlapjai GÁZELLÁTÓ RENDSZEREK ÉS GÁZHÁLÓZATOK

4.4 Gázellátó rendszer szerelvényeinek mû sza ki adatlapjai GÁZELLÁTÓ RENDSZEREK ÉS GÁZHÁLÓZATOK GÁZELLÁTÓ RENDSZEREK ÉS GÁZHÁLÓZATOK. Gázellátó rendszer szerelvényeinek mû sza ki adatlapjai Az egyedi iparigáz ellátás fontosabb eszközeinek és a központi gázellátó rendszerek szerelvényeinek részletesebb

Részletesebben

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek!

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek! Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő Therm 6000 O WRD14/18-2 G... hu Beszerelés és használati utasítás Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Részletesebben

Beépítési lehetõségek

Beépítési lehetõségek Beépítési lehetõségek Alkalmazási területek Az állati és növényi zsírokkal és olajokkal terhelt szennyvizekbõl a csatornába bocsátás elõtt a zsírokat le kell választani. Amennyiben ez nem történne meg,

Részletesebben

Wilo-DrainLift S szennyvízátemelő telep

Wilo-DrainLift S szennyvízátemelő telep Wilo-DrainLift S szennyvízátemelő telep H Beépítési és üzemeltetési utasítás 251 27 72 / 0999 Tartalom 1. Általános rész...3 1.1 Alkalmazási terület...3 1.1. Csatlakozó méretek és teljesítmény adatok...4

Részletesebben

BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41.

BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41. BIGONDRY FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS LEMHT 66.43.41. LEÍRÁS 1 DB HAGYOMÁNYOS TÍPUSÚ FAIPARI SZÁRÍTÓBERENDEZÉSRŐL BERENDEZÉS SZÁMA 1 MODELL: LEMHT 66.43.44 BERENDEZÉS MÉRETEI: 1,2 Méretek L (m) P (m) H (m) Belső

Részletesebben

Falra szerelhető acélszekrények

Falra szerelhető acélszekrények Falra szerelhető acélszekrények Spacial CRN - CRNG Falra szerelhető acélszekrények / Méretek /7 Kiválasztási segédlet /10 Tartozékok /18 PB50000 PB50001 PB5000 PB500199 Alkalmazások /8 Kiválasztási segédlet

Részletesebben

GRF. Darálókéses szivattyúk. Általános jellemzők

GRF. Darálókéses szivattyúk. Általános jellemzők Darálókéses szivattyúk Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (két) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel, ellentétes

Részletesebben

182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális

182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális S Z I V A T T Y Ú K 182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális centrifugál szivattyúk tengervízhez 198

Részletesebben

10 000 ml-es, átlátszó műanyag vákuumedény, kpa-os mérőórával, légtelenítő nyílással, szabályozószeleppel, gumicsővel, szívópalackkal.

10 000 ml-es, átlátszó műanyag vákuumedény, kpa-os mérőórával, légtelenítő nyílással, szabályozószeleppel, gumicsővel, szívópalackkal. II/6 Vákuumedény vízérzékenység vizsgálathoz 10 000 ml-es, átlátszó műanyag vákuumedény, kpa-os mérőórával, légtelenítő nyílással, szabályozószeleppel, gumicsővel, szívópalackkal. Controls 75-D1122 Vákuum

Részletesebben

HIDRAULIKUS TERMÉKCSALÁD

HIDRAULIKUS TERMÉKCSALÁD HIDRAULIKUS TERMÉKCSALÁD Vortex járókerék A DRAGA (DG) csoport olyan elektromos szivattyúkat foglal magába, amelyek hátrahúzott örvény (vortex) járókereke nagy, gyakran teljesen szabad átömlési keresztmetszetet

Részletesebben

PRO-CLEAN. Műszaki leírás. Műszaki adatok. Napkollektoros rétegtároló

PRO-CLEAN. Műszaki leírás. Műszaki adatok. Napkollektoros rétegtároló PRO-CLEAN Termékleírás Műszaki adatok Műszaki leírás Puffertároló max. üzemi nyomása Használati max. üzemi nyomása 3 bar 6 bar Melegvíz-csatlakozó " IG* V4A (Nr..4) Hidegvíz-csatlakozó " IG* V4A (Nr..4)

Részletesebben

Csapózárak, visszacsapószelepek

Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózár kétszeresen excentrikus csapágyazással Termékleírás EN 593 szerint Nr. 9881 Beépítési méretek EN 558-1 szerint (Series 14) Karimás csatlakozás EN 1092-2 szerint

Részletesebben

Kivágás és lyukasztás

Kivágás és lyukasztás Metallkraft_01-71.qxp 2007.08.13. 13:06 Page 20 Kivágás és lyukasztás Kivágógép fix szöggel AKM 200-40 AKM 250-60 Sarokkicsípő gép változtatható szöggel AKM 200-40 V AKM 200-60 V Hidraulikus profilacélollók

Részletesebben

Megfúró- és javítóbilincsek

Megfúró- és javítóbilincsek Univerzális megfúróbilincs, vakbilincs Rend.szám 3500 acél, öntöttvas csőre 3502 a.c. csőre 3510 acél, öntöttvas csőre 3512 a.c. csőre Kivitel univerzális megfúróbilincs menetes csatlakozással univerzális

Részletesebben

Készítette: Telefon:

Készítette: Telefon: Pozíció Darab Leírás 1 SQ 5-7 Cikkszám: 965217 3" többfokozatú búvárszivattyú házi vízellátó rendszerekhez, tartályok töltésére-ürítésére, öntözésre és környezetvédelmi alkalmazásokra. A szivattyúnak "lebegő"

Részletesebben

SV60 Biztonsági szelep

SV60 Biztonsági szelep 1 / 7 oldal TI-S13-27 CH Issue 9 Cert. No. LRQ 0963008 ISO 9001 SV60 Biztonsági szelep Megnevezés Az SV60 teljes emelkedésű rugóterheléses biztonsági szelep, gőzre, ipari inert gázokra és folyadékokra

Részletesebben

MB-sorozat: sokoldalúan felhasználható mágnestalpas fúrógépek - nagy átmérő, gazdaságos és gyors fúráshoz

MB-sorozat: sokoldalúan felhasználható mágnestalpas fúrógépek - nagy átmérő, gazdaságos és gyors fúráshoz Optimum katalógus 2015-16 Metallkraft további információkért látogasson el weboldalunkra: www.optiweb.hu MB-sorozat: sokoldalúan felhasználható mágnestalpas fúrógépek - nagy átmérő, gazdaságos és gyors

Részletesebben

Hűtő-, szolár és fűtőrendszerek tartozékai

Hűtő-, szolár és fűtőrendszerek tartozékai . Hűtő-, szolár és fűtőrendszerek tartozékai lamco teljes termékcsaládot kínál a hűtő-, szolár és fűtőrendszerek megóvására. lamco Prescor biztonsági lefúvató szelepeit világszerte alkalmazzák zárt rendszerekben

Részletesebben

w w w. l e n o r a. r o www.lenora.ro

w w w. l e n o r a. r o www.lenora.ro BEKÖTÉSI RAJZ - VÍZKÖPENYES KANDALLÓ Kéménybekötés Túlfolyó (lezárni tilos) Betápláló vezeték Nyílt tágulási tartály Vízszint mutató Radiátor Elosztó Vízköpenyes kandalló Radiátor Használati hidegvíz Használati

Részletesebben

Tartalomjegyzék. KÉTRÉSZES SZORÍTÓ BILINCS Kétrészes szorítóbilincs SS

Tartalomjegyzék. KÉTRÉSZES SZORÍTÓ BILINCS Kétrészes szorítóbilincs SS Tartalomjegyzék BILINCSEK 9 MM-ES TÖMLŐ BILINCS 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W1 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W2 9mm szalagszélességű tömlőbilincs W4-SS 12 MM-ES TÖMLŐ BILINCS 12mm szalagszélességű

Részletesebben

Nyomás (bar): 25 Hőmérséklet ( C): -40... +200 Méretek (mm): 50-2400 Karima illesztése: PN 2.5 / PN 6 / PN 10 / PN 16 / PN 25 / ANSI 150 / AWWA

Nyomás (bar): 25 Hőmérséklet ( C): -40... +200 Méretek (mm): 50-2400 Karima illesztése: PN 2.5 / PN 6 / PN 10 / PN 16 / PN 25 / ANSI 150 / AWWA A ParaSeal családot jól bevált tányér-, tengely- és szelepülék-kialakítás jellemzi, mely a nagy nyomású és nagy sebességű alkalmazásoknál való felhasználásra lett tervezve Jellemzők Felhasználási területek

Részletesebben

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCROSSAL 200 Típus: CT2 Gázüzemű kondenzációs kazán H és S földgázhoz

Részletesebben

Logamax Plus GB 112. Kondenzációs falikazán 24-60 kw. Fûtéstechnikai rendszerek szállítója

Logamax Plus GB 112. Kondenzációs falikazán 24-60 kw. Fûtéstechnikai rendszerek szállítója Kondenzációs falikazán 24-60 kw Fûtéstechnikai rendszerek szállítója Buderus Hungária Fûtéstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Telefon: (24) 525-200 Telefax:

Részletesebben

UNI-S66 típusú gömbcsapok

UNI-S66 típusú gömbcsapok UNI-S66 típusú gömbcsapok ALKALMAZÁS Háromrészes gömbcsap teljes (FB) és szűkített (RB) átömlési keresztmetszettel. Egyszerű szerelhetőség, helytakarékos megoldások, 30%-os felszerelési idő megtakarítás!

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 16

2-járatú karimás szelep PN 16 4 40 2-járatú karimás szelep PN 6 VVF4... Szürke vasöntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 50...50 k vs 9...00 m /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval vagy SKD...-, SKB...- és SKC...- elektrohidraulikus

Részletesebben

FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41

FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41 FASZÁRÍTÓ BERENDEZÉS - LEM 86.58.41 BERENDEZÉSEK SZÁMA 2 MODELL: LEM 86.58.41 BERENDEZÉS MÉRETEI: 1,2 Méretek L (m) P (m) H (m) Belső hasznos 8,6 5,8 4,1 méretek Külső max. 9,2 6,0 5,4 méretek Rakodókapu

Részletesebben

HRE 3, HRE 4 típusú keverőcsapok

HRE 3, HRE 4 típusú keverőcsapok Leírás A HRE keverőcsapok az AMB 162 és AMB 182 elektromos szelepmozgatókkal összeépítve használhatók. Tulajdonságok: Belső menetes öntöttvas szeleptest Osztályában a legkisebb átszivárgás Egyedi állásjelző

Részletesebben

m e d e n c e v i l á g í t á s é s d í s z í t é s 292 Led-es rendszerű világítás

m e d e n c e v i l á g í t á s é s d í s z í t é s 292 Led-es rendszerű világítás m e d e n c e v i l á g í t á s é s d í s z í t é s 292 Led-es rendszerű világítás 296 Színváltó dichroic világítás 296 Világítás betonos medencékhez 301 Világítás előregyártott és fóliás medencékhez 307

Részletesebben

DG-Steel. Rozsdamentes acél szivattyúk Vortex járókerékkel. Általános jellemzők

DG-Steel. Rozsdamentes acél szivattyúk Vortex járókerékkel. Általános jellemzők Rozsdamentes acél szivattyúk Vortex járókerékkel Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény AISI 304 koracélból, bemerítéssel történő működtetésre, 2 (két) ellentétes oldalon elhelyezkedő

Részletesebben

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4 Ipari dobozok Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok PB50095 Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 /4 PB50096 Spacial S57: Acél csavarrögzítésű takaródobozok IP66 /6 PB50097 Spacial S24: Acél biztonsági

Részletesebben

AZA 48-60 korongos felsőpályás

AZA 48-60 korongos felsőpályás TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS AZA 48-60 korongos felsőpályás etetőrendszer

Részletesebben

Csőszerelő berendezések teljes köre

Csőszerelő berendezések teljes köre Csőszerelő berendezések teljes köre Bármilyen csővágó vagy hornyoló alkalmazással kerül szembe, minden munkához van megfelelő RIDGID termék. A csőszerelő berendezések teljes körét kínáljuk, beleértve a

Részletesebben

Nagy teljesítményű fali gázkazánok. Calenta 25L. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 123757-AA

Nagy teljesítményű fali gázkazánok. Calenta 25L. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 123757-AA HU Nagy teljesítményű fali gázkazánok Calenta 25L Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 123757-AA Tartalom 1 Bevezetés...4 1.1 Jelmagyarázat...4 1.2 Bevezetés...4 1.2.1 A gyártó felelőssége...4 1.2.2

Részletesebben

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 s 4 213 VI60.. VI60..L VI60..T CVTIX TM 1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 belső menetes csatlakozással VI60.. VI60..L VI60..T UNS C35330 (DZR) Réz golyóscsap szelep

Részletesebben

IRE HANGSZIGETELT HÁZBA ÉPÍTETT CSATORNAVENTILÁTOR IRE 125 A1 AC 16-01-14 TARTOZÉKOK MŰSZAKI ADATOK ZAJADATOK. MÉRETEK (mm) NYOMÁS/LÉGMENNYISÉG

IRE HANGSZIGETELT HÁZBA ÉPÍTETT CSATORNAVENTILÁTOR IRE 125 A1 AC 16-01-14 TARTOZÉKOK MŰSZAKI ADATOK ZAJADATOK. MÉRETEK (mm) NYOMÁS/LÉGMENNYISÉG IRE 125 A1 AC 125W alatt van és nem vonatkozik rá az ErP direktíva. A ventilátor védettségi osztálya IP 44. vagy elektronikus IRE 125 A1 AC Univerzális szerelőkeret szett MK 125 hangtompító bilincs, mely

Részletesebben

APS. Nagy emelőmagasságú járókerék. Általános jellemzők

APS. Nagy emelőmagasságú járókerék. Általános jellemzők Nagy emelőmagasságú járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre, 1 (egy) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel és 1 (egy)

Részletesebben

Combi-T E2 tolózár 4340E2. Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített

Combi-T E2 tolózár 4340E2. Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített Combi-T E2 tolózár Rend.szám Közeg PN 4340E2 víz, nem agresszív szennyvíz, más közeghez kérésre! Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített 16 Méret / 1 65 80 100 150

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 25

2-járatú karimás szelep PN 25 4 7 2-járatú karimás szelep PN 25 VVF52... Gömbgrafitos öntvény EN-GJS-400-8-LT szeleptest DN 5...40 k vs 0.6...25 m /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval vagy SKD...- és, SKB...- elektrohidraulikus

Részletesebben

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 1. ábra BK09028.DOC 8/2 2005. 11. 23. A berendezés főbb részei (1. ábra): 1. Lábrácsozat 1 db 2. Állítható láb 4 db 3. Alsó burkolat 1 db 4. Alsó kefe 1 db 5.

Részletesebben

Gázüzemű vízmelegítők minimaxx

Gázüzemű vízmelegítők minimaxx Szerelési kézikönyv és üzemeltetési útmutató Gázüzemű vízmelegítők minimaxx WR 11-2.B.. WR 14-2.B.. WR 18-2.B.. HU (06.01) JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági információk 3 Jelmagyarázat 3 1

Részletesebben

Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig

Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig Elektromos felültöltős kemencék 1320 C-ig r Tartalom A elmut Rohde Kft-nél több, mint 27 éves tapasztalattal rendelkezünk égetőkemencék és más fazekasipari gépek gyártása, valamint a kerámiaégetés területén.

Részletesebben

HDS 9/14-4 ST. Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) Hosszú élettartam. Jobb hatásfok. Égőtechnika

HDS 9/14-4 ST. Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) Hosszú élettartam. Jobb hatásfok. Égőtechnika Tisztítóberendezés szokatlanul magas biztonsági kényelemmel a beépített, automatikus nyomásmentesítéssel, kipufogógázhőmérséklet-ellenőrzéssel, szárazonfutás elleni védelemmel az úszótartályban. 1 Vízhűtéses

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez

MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez MEFA csatlakozók SML öntöttvas csövekhez 1 csavarral DN 50-100 /2 oldal 2 csavarral DN 125-150 /2 oldal SIMA >CV< csatlakozó DN 200 /2 oldal /3 oldal DN 150-250 /3 oldal DN 80-200 /4 oldal SIMA-CON átmeneti

Részletesebben

HDS 12/14-4 ST. Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) Nagy hatékonyság. Innovatív égő technológia. Flexibilis működési koncepció

HDS 12/14-4 ST. Vízhűtéses 4 pólusú elektromotor (olajfűtésű) Nagy hatékonyság. Innovatív égő technológia. Flexibilis működési koncepció Tisztítóberendezés szokatlanul magas biztonsági kényelemmel a beépített, automatikus nyomásmentesítéssel, kipufogógázhőmérséklet-ellenőrzéssel, szárazonfutás elleni védelemmel az úszótartályban. 1 2 3

Részletesebben

Arts & Crafts. Kemencék és tartozékok. www.nabertherm.com. Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku

Arts & Crafts. Kemencék és tartozékok. www.nabertherm.com. Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku Arts & Crafts Kemencék és tartozékok Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku www.nabertherm.com Made in Germany Made in Germany A Nabertherm cég világszerte működő

Részletesebben

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE XC-K - 05/ rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE Általános tájékoztatás TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3. Az útmutatóban alkalmazott szimbólumok... 3. Készülék rendeltetésszerû

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS

HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 1 HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI UTASÍTÁS Felszerelések: S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 2 S1 fogasléces motor összes: 14, oldal 3 S1 fogasléces motor összes: 14,

Részletesebben

Calis-TS-RD háromjáratú osztószelep 100%

Calis-TS-RD háromjáratú osztószelep 100% Calis-TS-RD háromjáratú osztószelep 100% fűtési és hűtési rendszerekhez Normblatt 7761 RD 2006. máj. kiadás Termosztát felsőrész Rendelési szám Méret R A B C k VS dp (bar) max. Beépítési méretek, mm 1

Részletesebben

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás

Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás 72111900 2003/02 HU Szerelési, karbantartási és kezelési utasítás Logamax U012-28 T60 beépített tároló vízmelegítővel rendelkező gáztüzelésű átfolyós fűtőkészülékhez A szerelés, a karbantartás és a kezelés

Részletesebben

2CP Kétlépcsős, centrifugális, elektromos szivattyú

2CP Kétlépcsős, centrifugális, elektromos szivattyú 2CP Kétlépcsős, centrifugális, elektromos szivattyú TELJESÍTMÉNYTARTOMÁNY Szállitási teljesítmény 40 l/perc-ig (27 m³/óra) Emelési magasság 112 m-ig HASZNÁLATI KORLÁTOK Manometrikus szívómélység 7 m-ig

Részletesebben

GÁZOLAJ ELLÁTÁS - KENÉSTECHNIKA ÁRLISTA 2013.09

GÁZOLAJ ELLÁTÁS - KENÉSTECHNIKA ÁRLISTA 2013.09 K É Z I É S L E V E G Ő S Z S Í R Z Ó K a k c i ó s á r : 12 332 Teleszkópos zsírzó prés, alap változat, műanyag, 150 cm 3 M 10x1 menet, A H- és K fejek zsírzására alkalmas. Cserélhető alkatrész: négypofás

Részletesebben

GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK. SL1.50 and SLV.65. 0.9-1.5 kw. Telepítési és üzemeltetési utasítás

GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK. SL1.50 and SLV.65. 0.9-1.5 kw. Telepítési és üzemeltetési utasítás GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK SL1.50 and SLV.65 0.9-1.5 kw Telepítési és üzemeltetési utasítás Magyar (HU) Magyar (HU) Telepítési és üzemeltetési utasítás Az eredeti angol változat fordítása TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

, gus lo kata Easy inside

, gus lo kata Easy inside katalo, gus Easy inside Komplett termékprogram Mini Middle 4. oldal: Unifix Mini: kicsi, könnyû és gyors megoldás víz- vagy gázvezetékeken keletkezett lyukak, repedések és porózus részek tömítésére Használható

Részletesebben

CMPT ATEX. Egyoldalon szívó fröccsöntéssel készült, direktmeghajtású centrifugális ventilátorok.

CMPT ATEX. Egyoldalon szívó fröccsöntéssel készült, direktmeghajtású centrifugális ventilátorok. Négyszög keresztmetszetű nyomóoldali csőcsatlakozással Egyoldalon szívó fröccsöntéssel készült, direktmeghajtású centrifugális ventilátorok. Antisztatikus polipropilén burkolat. A motortartó és a korrozióálló

Részletesebben

Tervezési információk

Tervezési információk Paradigma kondenzációs kazánok Tervezési információk ModuPower 310, 285 650 kw ModuPower 610, 570 1300 kw ModuVario NT, 15 25 kw Modula NT, 10 35 kw Modula NT Combi, 28 kw Modula III, 45 115 kw Tartalom

Részletesebben

Modern alkalmazások. Rendszerbe illesztés. Modern alkalmazások. Aktuátorok. Aktuátor (Munkahenger) Master KRC. Szelepek (Út-váltó, folytóvisszacsapó

Modern alkalmazások. Rendszerbe illesztés. Modern alkalmazások. Aktuátorok. Aktuátor (Munkahenger) Master KRC. Szelepek (Út-váltó, folytóvisszacsapó Modern alkalmazások Aktuátorok Rendszerbe illesztés Modern alkalmazások Aktuátor (Munkahenger) Master KRC Servo Szelepegység Fő munkahenger Vezérlő egység Kiegyenlítő henger Kommunikációs kábelek Master

Részletesebben

Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök

Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök 172 Ellenőrzés és szivárgáskeresés Próbapumpák áttekintése 174 Vízvezetékek és tartályok ellenőrzése Próbapumpák 175-177 Víz- és gázvezetékek ellenőrzése Analóg ellenőrző eszközök 178-179 Digitális ellenőrző

Részletesebben

Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL

Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL Wilo-SiBoost Smart (FC)... Helix V/... Helix VE/... Helix EXCEL 2 535 457-Ed. 02 / 2013-04-Wilo hu Beépítési és üzemeltetési utasítás 1a ábra: 1 2 9 13 14 8 13 10 13 11 12 4 5 7 6 3 1b ábra: 1 2 9 8 13

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás 6 70 80 3-00.ITL Fomatervezett szolár szivattyús egység Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! KS005 T KS005 T SM00 6 70 803 530 (0/08) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Nemcsak más, hanem jobb! MdA mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Rólunk A Industria-Technik egy épületgépészeti-, energiatechnikai- és környezetvédelmi mérnöki irodából jött létre.

Részletesebben

Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel

Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel Multilux Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel Multilux termosztatikus szeleptest kétpont ú fűtőtestekhez egy-és kétcsöves rendszerekben IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & szelepek

Részletesebben

RTL. Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó

RTL. Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó RTL Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó IMI HEIMEIER / Padlófűtés / RTL RTL Az RTL visszatérő hőmérséklet korlátozó radiátoros rendszer visszatérő hőmérsékletének korlátozására alkalmas

Részletesebben

Szerelési útmutatók. Szerelési útmutatók

Szerelési útmutatók. Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók Szerelési útmutatók, modell 577, 772, 770 és 472 Mindig olvassa el és értse meg az útmutatásokat! Soha ne szerelje le a csövezés egyetlen elemét sem, amíg meg nem

Részletesebben

A RENDSZER MŰKÖDÉSE KÖZBEN IS LEÁGAZÁSOK HOZHATÓK LÉTRE; MÉRSÉKLI A HIBÁK KOCKÁZATÁT, HASZNÁLATÁVAL SZERELÉSI IDŐ ÉS KÖLTSÉG TAKARÍTHATÓ MEG

A RENDSZER MŰKÖDÉSE KÖZBEN IS LEÁGAZÁSOK HOZHATÓK LÉTRE; MÉRSÉKLI A HIBÁK KOCKÁZATÁT, HASZNÁLATÁVAL SZERELÉSI IDŐ ÉS KÖLTSÉG TAKARÍTHATÓ MEG BIZTONSÁGOS GYORS MEGBÍZHATÓ T-plus A RENDSZER MŰKÖDÉSE KÖZBEN IS LEÁGAZÁSOK HOZHATÓK LÉTRE; MÉRSÉKLI A HIBÁK KOCKÁZATÁT, HASZNÁLATÁVAL SZERELÉSI IDŐ ÉS KÖLTSÉG TAKARÍTHATÓ MEG A leágazások kialakítása

Részletesebben

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót Állókazánok 65 kw felett Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Vaillant forródrót A fűtéstechnikai partnereink sokat profitálhatnak a Vaillant sokrétű szervizszolgáltatásából.

Részletesebben

Általános szerelési utasítások

Általános szerelési utasítások Általános szerelési utasítások Szállítás A profilok berakodására és lerakodására alkalmas villástargoncát vagy darut (emelőgerendákkal, ha szükséges) kell használni. Károsodás elkerülésére a profilokat

Részletesebben

Szabványos-vegyipari szivattyúk. Alkalmazási területek. Megnevezés. Felépítés. Üzemi adatok. Zertifizierung

Szabványos-vegyipari szivattyúk. Alkalmazási területek. Megnevezés. Felépítés. Üzemi adatok. Zertifizierung Gyártási sorozatot ismertetõ füzet 30.5/5 G2 CPKN Szabványosvegyipari szivattyúk az EN 25/ISO 5/ISO 59 szerint Automatizálási lehetõségek: PumpExpert PumpDrive (MM) Hyamaster hyatronic Alkalmazási területek

Részletesebben

FAAC / 770 föld alatti nyitó

FAAC / 770 föld alatti nyitó 1.oldal Tel: (06 1) 3904170, Fax: (06 1) 3904173, E-mail: masco@masco.hu, www.masco.hu 2.oldal FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az

Részletesebben

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.09.21. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó

Részletesebben

kétfokozatú elektromos szivattyúk centrifugális járókerékkel

kétfokozatú elektromos szivattyúk centrifugális járókerékkel kétfokozatú elektromos szivattyúk centrifugális járókerékkel Kétfokozatú, nagy hatásfokú, csendes üzemmódú, számos felhasználási területen alkalmazható szivattyúk. TELJESÍTMÉNYTARTOMÁNY Szállítási teljesítmény:

Részletesebben

Xpert HD 5/15. Mobilis használat. Tartozéktárolás

Xpert HD 5/15. Mobilis használat. Tartozéktárolás Könnyű, kompakt, mobil, és sokoldalú: a HD 5/15 C Plus hidegvizes magasnyomású mosó álló és fekvő üzemben is működtethető. Tartozéktárolással, réz hengerfejjel és automatikus nyomásmentesítéssel. 1 Mobilis

Részletesebben

kisszekrények Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények QLP Típusú kisszekrények QVP Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények

kisszekrények Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények QLP Típusú kisszekrények QVP Típusú kisszekrények Típusú kisszekrények kisszekrények ÚJ TERMÉKEK QM 92 QS 90 QVP 88 QLP 86 QV 84 QL 82 Típusú kisszekrények QL Típusú kisszekrények QV Típusú kisszekrények QLP Típusú kisszekrények QVP Típusú kisszekrények QS Típusú kisszekrények

Részletesebben

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV

Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV Alumínium zsaluzia ALUMARK KÉZIKÖNYV 1. Karnis 2. Tengely 3. Fordító 4-6. Fordítózsinór rozsdamentes véggel 7. Végállás szabályozó 8. Szalag 10. Létra 12. Szalag tartó 13. Hajtómű 14. Hajtómű tartó 15.

Részletesebben

Szivattyúk. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Tökéletesen bevált tiszta víz, használt víz és szennyvíz esetén.

Szivattyúk. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Tökéletesen bevált tiszta víz, használt víz és szennyvíz esetén. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Az árammal, hővel és száraz munkaterülettel való ellátottság minden építési területen nélkülözhetetlen követelmény. Ha ezekkel kapcsolatban

Részletesebben

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk

Logano GE 315 - GE 615 kazánok. Öntöttvas kazánok 105-1200kW. Fûtésben otthon vagyunk kazánok Öntöttvas kazánok 105-1200kW Fûtésben otthon vagyunk Buderus Hungária Fûtéstechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Telefon: (24) 525-200 Telefax: (24) 525-201

Részletesebben

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek Termosztátszelep alsórészek Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Módosítás joga a technikai fejlődés függvényében fenntartva. HERZ Armatúra Hungária

Részletesebben

A teljes Gebo termékprogram

A teljes Gebo termékprogram A teljes Gebo termékprogram Nemesacél padlóösszefolyók: Új membrános bûzzáras szifonrendszerrel vagy ipari alkalmazásra, harang alakú szifonnal 3-7. oldal Járólap fedelû padlóösszefolyók: Négyzet alapú

Részletesebben

FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK

FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK SZIVATTYÚ VEZÉRLÉS FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK SIRIO és SIRIO Entry inverter H (m) SIRIO 3 LE -ig 2200 W -ig SIRIO ENTRY 2 LE -ig 1500 W -ig Nyomás / áramlás diagram A SIRIO család

Részletesebben

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk 2016 Induljon a víz! Szivattyúk Mindig a megfelelő szivattyút! Áttekintés a szivattyúfajtákról. A GARDENA Önnek és ügyfeleinek széleskörű választékot kínál a szivattyúk terén; a nagy teljesítményű, de

Részletesebben

Kompakt, karcsú fan-coil egységek. Vezérlõ egység

Kompakt, karcsú fan-coil egységek. Vezérlõ egység Kompakt, karcsú fan-coil egységek 12 különbözõ méret és 7 kivitel minden beépítési igény kielégítésére. Falra, ill. padlóra szerelhetõ típusok tartólábakkal és alsó vagy mellsõ levegõ beszívással. Vízszintes

Részletesebben

M 22 x 1,5 G 3/4" HERZ Armatúra Hungária Kft. Szabályozószelepek. Csatlakozócső. Bypass egységek. Réz- és lágyacélcső. Csőcsatlakozások.

M 22 x 1,5 G 3/4 HERZ Armatúra Hungária Kft. Szabályozószelepek. Csatlakozócső. Bypass egységek. Réz- és lágyacélcső. Csőcsatlakozások. Normblatt Fűtőtest-csatlakozó készletek termosztát- és kézi szabályozó üzemhez HERZ-1000 2003. nov. kiadás Csatlakozócső Szabályozószelepek nem lezárható lezárható Bypass egységek M 22 x 1,5 G 3/4" Csőcsatlakozások

Részletesebben

SMF. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők

SMF. Egy csatornás zárt járókerék. Általános jellemzők Egy csatornás zárt járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (két) szilícium-karbid mechanikus tömítéssel,

Részletesebben

Tel: 06 30 37 79 302, vagy 06 30 74 20 915. E.mail: info@fts.co.hu

Tel: 06 30 37 79 302, vagy 06 30 74 20 915. E.mail: info@fts.co.hu Keresse árengedményes termékeinket a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 2012 Kiállítás ideje alatt. Az árengedmény csak a kiállításon vásárolt vagy ott megrendelt termékekre érvényes. K É Z I É S L E V E G

Részletesebben

Magyarázat a mágnesszelepek jelöléseihez. Specifikáció. Fõ típus. 8 9 helyköz 10 11 12 G 18 N NC 000 Y. 1 2 3 4 5 helyköz 6 7 EV 2 1 0 B 1.

Magyarázat a mágnesszelepek jelöléseihez. Specifikáció. Fõ típus. 8 9 helyköz 10 11 12 G 18 N NC 000 Y. 1 2 3 4 5 helyköz 6 7 EV 2 1 0 B 1. Magyarázat a mágnesszelepek jelöléseihez Minden Danfoss szelephez tartozik egy, felépítésére és mûködésére vonatkozó megnevezés. Különbözõ számok és betûk jelzik, hogy a szelep közvetlen-, vagy szervo

Részletesebben

Visszacsapó szelepek és lábszelepek

Visszacsapó szelepek és lábszelepek Visszacsapó szelepek és lábszelepek Golyós visszacsapó szelep Alkalmazási terület Nyersvizek, csurgalék és csapadék vizek, szennyvizek és más egyéb nagy viszkozitású folyadékoknál Technikai adatok Menetes

Részletesebben

HC30, HF18, HF 24, HF30

HC30, HF18, HF 24, HF30 Domina Domitop C24 E, F24 E, C30 E és F30 E típusú fali kombi gázkazánok, valamint HC24, HC30, HF18, HF 24, HF30 fűtő készülékek Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Magyarországi képviselő és forgalmazó:

Részletesebben

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05 Remeha P 320 Olaj/gáz tüzelésű kazánok Magyar 19/10/05 GÉPKÖNYV - Tartalom Bevezetés...................................................................................3 Leírás......................................................................................4

Részletesebben

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó felelőssége...

Részletesebben