34% kedvezmény! Akár. Visomat Comfort 20/40 digitális automata vérnyomásmérő. Kötött melegítő bárányka A készlet erejéig!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "34% kedvezmény! Akár. Visomat Comfort 20/40 digitális automata vérnyomásmérő. Kötött melegítő bárányka A készlet erejéig!"

Átírás

1 Az akciók érvényességi ideje: december január Akár 34% kedvezmény! *10999 Ft **Megtakarítás: 4096 Ft E: Ft/db Visomat Comfort 20/40 digitális automata vérnyomásmérő Részletek a 7. oldalon! Kötött melegítő bárányka A készlet erejéig! Ízelítő karácsonyi ajánlatunkból: Long4Lashes szempillanövesztő szérum Részletek a 7. oldalon! *5299 Ft **Megtakarítás: 795 Ft E: 5299 Ft/db *11999 Ft **Megtakarítás: 3239 Ft E: 3999,66 Ft/ml

2 2 Székrekedés? megoldás a kíméletes székletlazítás A székrekedés nem életkorhoz kötött. Már csecsemő- és gyermekkorban is előfordulhat, megnehezítheti a kismamák mindennapjait, kellemetlenség forrása lehet az ülőmunkát végzőknél, sőt az idősebb korosztálynál is a vezető panaszok egyike a túl ritkán heti három alkalomnál kevesebbszer jelentkező széklet. Amennyiben az étkezési és székelési szokások megváltoztatása nem bizonyul elegendőnek a kellemetlenség orvoslására, akkor laktulóz tartalmú oldat napi egyszeri vagy kétszeri alkalmazásával érhető el kíméletes székletlazítás. A laktulóz nem vagy alig szívódik fel a bélrendszerből, azt a vastagbélben található jótékony baktériumok bontják alkotóelemeire. Bomlástermékei fokozzák a bélben a vízvisszatartást, lágyabbá teszik a székletet és gyakoribb székletürítést eredményeznek. A már csecsemőkortól kezdve alkalmazható laktulóz tartalmú gyógyszerek segédanyagokat nem tartalmaznak, mellékhatásaik előírásszerű adagolás mellett elhanyagolhatók. A laktulóz nemcsak a (kis)gyermekeknek, de az egész családnak, a várandós nőknek és a szoptató anyáknak is biztonságos, ugyanakkor kíméletes megoldást kínál szorult helyzetekben. Miért a Duphalac? Duphalac természetes eredetű, laktulóz tartalmú székletlazító Felbontás után 3 évig szabadon felhasználható A Duphalac nem igényel különleges tárolást, nem szükséges hűtőszekrényben tartani felbontást követően A Duphalac 667 mg/ml belsőleges oldat vény nélkül kapható, laktulóz hatóanyagú gyógyszer. DUP/NOV/14/00; lezárás dátuma: november 12.

3 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Duphalac 667 mg/ml belsőleges oldat 200 ml *889 Ft **Megtakarítás: 200 Ft 4,44 Ft/ml 3 Természetes hatású hashajtó: eredményesen lágyítja a székletet, hatékonyan szabályozza a bélműködést, fenntartja a bélrendszer egészséges egyensúlyát. Terhes és szoptatós anyák, valamint gyermekek is alkalmazhatják. A Duphalac 667 mg/ml belsőleges oldat vény nélkül kapható, laktulóz hatóanyagú gyógyszer. Dr. Herz Ördögnyelv Forte 500 mg + Króm kapszula 60 db *2339 Ft **Megtakarítás: 692 Ft 38,98 Ft/db Dr. Herz Máriatövis magolaj 50 ml *1045 Ft **Megtakarítás: 432 Ft 20,9 Ft/ml A glükomannán a csökkentet energia-tartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg csökkenéshez. A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. A máriatövismag olaj hozzájárulhat a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkció fenntartásához. TERMÉKJEGY 01. TERMÉKJEGY 01. Polar Bear inhalációs stift Vágja ki és adja le a patikában! A termékjegy beváltása nincs egyéb vásárláshoz kötve. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes: december 8-tól január 4-ig. A termékjegy csak egy termék vásárlására használható fel. Egyszerre csak egy jegy beváltására van lehetőség! *99 Ft 99 Ft/db

4 4 Nyákoldás felsőfokon A hűvösebb időjárás beköszöntével visszatérnek hozzánk régi kedves ismerőseink, a felső légúti fertőzések kórokozói, utolérhet mindenkit egyegy kiadós megfázás. Ilyenkor sokat segíthet egy jó nyákoldó de ha nem jól választunk, akár fokozhatja is a panaszokat Ahhoz, hogy különbséget tudjunk tenni a patikákban kapható nyákoldók (ismertebb nevükön: köptetők) között, meg kell ismerjük a légutakban található nyák szerepét és működését. Az egészséges nyák, amely beborítja a légutak felületét az orrüreg elejétől egészen a léghólyagocskákig, nagyon fontos élettani szerepet játszik a légcserében. A nyák a belélegzett levegőt tisztítja, melegíti és párásítja, így a levegő ideális körülmények között éri el a léghólyagocskákat, ahol a tényleges gázcsere történik. ilyen a dohányosok hörghurutja). Ugyanakkor ez a megfázásos kórképeknél esetenként kifejezetten károssá is válhat. Az akut, megfázásos felső légúti betegségeknél, hurutos köhögésnél ahol a nyákképzés eleve fokozott nem célszerű még tovább fokozni azt, mert ez a beteg panaszait tovább ronthatja. Ajánlatos inkább olyan készítményt választani, amely a besűrűsödött nyákot képes oldani, anélkül, hogy bővebb nyákelválasztást okozna. Ha azonban jön a betegség, a nyákképzés fokozódik, fölös mennyiségben termelődik, ráadásul a képződött nyák besűrűsödik, tapadóssá válik. A sűrű, tapadós nyák nehezebben ürül ki, ingerli a légutakat, köhögésre késztet. A nyák ilyenkor már nem javítja, hanem gátolja a légcserét. A patikákban kapható nyákoldó hatású készítmények különbözőféleképpen hatnak, és nem is könnyű eligazodni közöttük. Sok nyákoldó úgy működik, hogy fokozzák a légúti nyák képzését, ezáltal hígítják a besűrűsödött váladékot. Ez nagyon jó hatású lehet például a száraz, elhúzódó hörgőgyulladásoknál (jellemzően Miért válassza Ön is a Fluimucilt? A Fluimucil hatóanyaga acetilcisztein, amely hatékonyan képes oldani, elfolyósítani a besűrűsödött, tapadós légúti nyákot. A Fluimucil nem fokozza a nyákelválasztást, ellentétben sok más köptető készítménnyel. A Fluimucil kellemes ízű granulátum, szirup és pezsgőtabletta formájában kapható. A Fluimucil család a közelmúltban új taggal bővült, a 100 ml-es szirup már 2 éves kortól adható, kellemes málnás ízét pedig könnyen elfogadhatják a gyerekek. Válasszon Ön is tudatosan, hurutos köhögésnél használja a Fluimucilt!

5 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Fluimucil Szirup 100 ml *799 Ft **Megtakarítás: 259 Ft 7,99 Ft/ml 5 A légutakban termelődő nyák a baktériumok melegágya, ezért fontos, hogy váladékképződéssel járó megfázás esetén elősegítsük a sűrű, letapadt nyák kiürülését, így csökkentve a bakteriális felülfertőződés esélyét. A Fluimucil hatóanyaga az acetilcisztein, amely feloldja a nyákot, így könnyíti meg annak kiürülését. Hurutos köhögés esetén: Fluimucil. Vény nélkül kapható gyógyszer. Femibion 800 magzatvédő vitamin 400 mcg folsav mcg Metafolin + jód + 9 féle vitamin 30 db *3099 Ft **Megtakarítás: 585 Ft 103,3 Ft/db TERMÉKJEGY 02. Happy Smile gyermek fogkefe állatfigurás világítós 499 Ft/db állatfigurás zselés világítós 599 Ft/db állatfigurás zenélős 699 Ft/db *499 Ft-tól Karácsonyi ajándék ötlet! Multivitamin tabletta Metafolinnal (biológiailag aktív folsav) és jóddal, a gyermekvállalást tervező nőknek és várandós anyáknak a 12. hét végéig. Vágja ki és adja le a patikában! A termékjegy beváltása nincs egyéb vásárláshoz kötve. Az ajánlat a készlet erejéig érvényes: december 8-tól január 4-ig. A termékjegy csak egy termék vásárlására használható fel. Egyszerre csak egy jegy beváltására van lehetőség!

6 6

7 7 Vita Maci Multivitamin gumitabletta 60 db + ajándék kismackóval *1459 Ft **Megtakarítás: 266 Ft 24,31 Ft/db Cran-komplex tőzegáfonya kapszula 60 db *1515 Ft **Megtakarítás: 353 Ft 25,25 Ft/db Karácsonyi ajándék ötlet! Multivitamin gumitabletta gyermekeknek az egészséges csontozatért természetes narancs, alma és eper koncentrátumokkal 3 éves kortól 12-féle vitaminnal természetes gyümölcslé koncentrátumokkal D3-vitaminnal az egészséges csontfejlődéshez Szűztea kapszula 80 db *1659 Ft **Megtakarítás: 412 Ft 20,73 Ft/db Gyógynövényekkel a fogyókúra eredményességének támogatásához. A Szűztea család alapját képező termék 20 éve a fogyasztók bizalmában, mert az Ön sikere a mienk is! Étrend-kiegészítő Tőzegáfonya kivonat Echinaceával, mely hozzájárul az alsó húgyúti szervek egészségének fenntartásához. Étrend-kiegészítő Visomat Comfort 20/40 digitális automata vérnyomásmérő Kellemesen rövid és gyengéd mérés Minőségi, bőrbarát, univerzális mandzsetta (23-43 cm-es karmérethez az egész csalás számára) Aritmia kontroll = szívritmuszavar érzékelése a kijelzőn Pulzusnyomás kijelzés izolált szisztolés hipertónia kijelzése Jelzőlámpa funkció az értékek könnyebb besorolhatósága érdekében 60 mérési eredmény eltárolása Klinikailag tesztelt mérési pontosság Karácsonyi Dátum/ idő funkció ajándék Adapter opcionálisan megvásárolható ötlet! Long4Lashes - szempillanövesztő szérum Mindannyian varázslatos szempillákra vágyunk, ennek eléréséhez pedig még a legfurfangosabb trükköket is bevetjük. Egy jó szempillaspirál is csodákra lehet képes, a káprázat azonban az esti sminklemosással illan el. A Long4Lashes szempillanövesztő szérummal végre felszínre hozhatja szemei valódi szépségét anélkül, hogy több réteg festék, vagy műszempilla mögé rejtené! A Long4Lashes szérum különleges hatóanyagának köszönhetően egyszerre ápolja és táplálja szempilláit, melyek már 3 hét elteltével látványos növekedéssel hálálják meg a törődést. A hatékonyság klinikailag bizonyított: csupán pár hetes használat után a szempillák hosszabbak, dúsabbak, fényesebbek és rugalmasabbak lesznek. A teljes, 6 hónapos szempillaszépítő kúrával pillái elképesztő hosszúságát még tartósabbá teheti: végleg búcsút inthet a műszempillának! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot!

8 8 Még sok boldog pillanatot együtt! István (64) három kisgyermek boldog nagypapája. Sok időt tölt az unokákkal, és nemcsak rájuk vigyáz, de az egészségükre is. Hogy vártuk az unokákat! Mindkét gyerekünk viszonylag későn állapodott meg, már túl a harmincon. Nagy volt hát az öröm, amikor hét éve megszülettek az ikrek, Panna és Fanni, öt éve pedig megérkezett Dani is. Mivel már nyugdíjasok vagyunk, első perctől számíthattak ránk. Vannak nagypapis napok : kedden és csütörtökön én megyek a gyerekekért a suliba és az óvodába, utána meg irány a játszótér! Ott kicsit nehéz dolgom van: ahányan vannak, annyifelé szaladnak... De milyen jó látni, ahogy élvezik a hintázást, a mászókázást, Daninak a csúszda a kedvence. Szeretem együtt látni hármójukat. Nagyon rosszul élem meg, ha valamelyikük lebetegszik, mint ta-valy, amikor a kicsi két hétig nem mehetett az oviba sem. Az ő korosztályában ez elég gyakori, ezért náluk különösen fontos a betegségmegelőzés. E téren én a Béres Csepp Extrában hiszek. Nálunk már a régi formula is rendszeres használatban volt, s most az Extra, magasabb antioxidáns tartalmának köszönhetően, még nagyobb védelmet nyújt. Olvastam, hogy a szervezet működése során, többek között a káros környezeti hatások miatt is szabad gyökök keletkeznek, amik rombolják a sejteket, és gyengítik az immunrendszert. Ezeket kötik le, semlegesítik az antioxidánsok. Fontos tehát, hogy elegendő legyen belőlük a szervezetünkben. Sokáig azt hittük, hogy helyes táplálkozással mindent megadhatunk a szervezetünknek, ami csak kell. Azonban ma már más a helyzet. Eledeleink messze nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint húsz-harminc évvel ezelőtt. Hiányoznak a létfontosságú anyagok, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, és szaporodnak a szabadgyökök. Hiányzik valami? Több antioxidáns kell? A helyes út, hogy megtaláld a legjobb forrást. Nekünk ez a Béres Csepp Extra, ami a korábbi Béres Csepphez képest még hatékonyabban erősíti az immunrendszert: nekünk tökéletesen bevált! Idén nem betegedett meg egyik gyerek sem, eltekintve egy néhány napos gyors náthától. Viszont a Cseppekkel a betegséget is gyorsabban, könnyebben át lehet vészelni. Ez nemcsak a gyerekeknek fontos, hanem nekünk is, hiszen szeretnénk még sokat együtt csúszdázni, és ott lenni az unokáink minden fontos pillanatánál. A Béres Csepp Extra vény nélkül kapható roboráló gyógyszer. BCSE1410AD1 Csak újra a régi. A Béres Csepp Extra vény nélkül kapható roboráló gyógyszer. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

9 9 Béres Csepp Extra 4 30 ml *3450 Ft **Megtakarítás: 569 Ft 28,75 Ft/ml Béres C-vitamin 50 mg tabletta 120 db *629 Ft **Megtakarítás: 154 Ft 5,24 Ft/db Készüljön fel Ön is a hideg téli napokra! A Béres Csepp Extra 4 30 ml-es kiszerelése most kedvezményes áron kapható, mely támogatja szervezete ellenállóképességét. Erős immunrendszer és elemében a család. A Béres Csepp Extra vény nélkül kapható roboráló gyógyszer. Hozzájárul a felnőttek számára ajánlott napi C-vitamin bevitel fedezéséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, így az egészség megőrzéséhez. Szedése Béres Csepp mellé is ajánlott. Hatékony antioxidáns. Rhinospray Plus oldatos orrspray 10 ml *1435 Ft **Megtakarítás: 213 Ft 143,5 Ft/ml Pharmaton Vital lágy kapszula 60 db *4499 Ft **Megtakarítás: 720 Ft 74,98 Ft/db Rhinospray plus. A szabad légzés ereje. A Rhinospray plus hatóanyaga percek alatt felszabadítja és tartósan tisztán tartja orrát. A benne lévő illóanyagoknak (mentol, kámfor, eukalip-tuszolaj) köszönhetően kényezteti az orrot és a légzés friss, tiszta, hűs érzését nyújtja. Hatóanyag: tramazolin A Pharmaton Vital több, mint egy átlagos multivitamin készítmény, mivel a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok mellett ginzeng G115-öt tartalmaz. Fokozza a fizikai és a szellemi teljesítőképességet. Hatását több, mint 40 klinikai vizsgálat bizonyítja.

10 10 Amit tudni akart az aranyérről, de nem merte megkérdezni. A 21. század egyik legújabb népbetegségének is nevezhetnénk az aranyeres panaszokat. A modern kor életvitele, a kevés rost- és folyadékfogyasztás azaz a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt kialakuló idült székrekedés, az éjszakába nyúló ülőmunka, a kötőszövetek elgyengülése és a terhesség/szülés következményeként az emberek mintegy fele tapasztalja meg legalább egyszer élete során azokat a kellemetlen tüneteket, amikkel ez a betegség együtt jár. Mi az aranyér? Az aranyeres csomó a végbél alsó szakaszában vagy a végbélnyílás tájékán található vénás fonat duzzanata. E vénák gyakran megduzzadnak és gyulladásba jönnek, bennük kis vérrögök keletkezhetnek, és gyengén vérezhetnek. Klinikailag az aranyeret súlyossága szerint négy típusba soroljuk: az I. fokozatban az aranyér még csak enyhe elődomborodás formájában van jelen. Állandó előesésként csak a IV. fokozat esetén jelentkezik. Jellemző aranyeres tünetek Mik a jelei annak, ha megkörnyékez minket az aranyér? Ha égő, viszkető érzést tapasztalunk a végbél környékén, és ezt nem a durva fehérnemű vagy egyéb trauma okozta; ha a vécépapír fájdalmat okoz és/vagy véres; ha a széklet világosvörös vérnyomokat tartalmaz, akkor nagyon nagy valószínűséggel bekerültünk az aranyeres betegek népes táborába. Miért fontos a kezelés? Az aranyér kezelése függ attól, hogy a bántalom melyik szakaszában van, és azt a bántalom súlyossága jelentősen befolyásolja. Ez magyarázza a széles skálán mozgó terápiákat, melyek a viszonylag egyszerű életmódbeli változásoktól (pl. táplálkozás, székletürítés szabályozása, higiénia) a műtéti beavatkozásig terjednek. A kezelést már az aranyér első tüneteinek jelentkezésekor meg kell kezdeni annak megakadályozása érdekében, hogy ez a kezdetben ártalmatlan panasz fájdalmas és hosszantartó bántalommá fejlődjön. Életre fel! Hogyan vehetjük fel a harcot a téli levertséggel? A hosszú, hideg, borongós téli hónapok alaposan rányomják bélyegüket hangulatunkra, fizikai és általános közérzetünkre, gyakran fáradtnak, levertnek érezzük magunkat, esetleg könnyebben legyűr bennünket egy-egy nátha is. Hiszen egészségünk elsődleges védvonala az immunrendszer, melynek hatékony működéséhez elengedhetetlen a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitel. A téli, vitaminhiányos időszakban a szervezet természetes védekezőképessége gyakran nem megfelelő. Ilyenkor szükség van némi extra támogatásra egészségünk megőrzése érdekében. Szervezetünk ösztönösen érzi, hogy mire van szüksége. Ilyenkor szinte szomjazzuk már a napfényt, a tavaszt, a jó levegőt, a fű illatát, a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Szerencsére van azonban megoldás addig is, amíg mindez várat magára. Egészséges életmóddal, testmozgással, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéssel, valamint kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással sokat tehet egészségéért, hogy ne döntse le a hosszú tél után a tavaszi fáradtság. Egy étrend-kiegészítő is nagyban hozzájárulhat vitamin- és ásványi anyag raktárainak feltöltéséhez, hogy újult erővel lendüljön ismét formába.

11 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Multi-tabs Immuno L étrend-kiegészítő tabletta 30 db + ajándék kötött sapka Készüljön a télre a Multi-tabs Immuno-val! Komplex multivitamin ásványi anyagokkal és LGG-vel, az immunrendszer normál működéséért, felnőtteknek. Most egy meleg, téli kötött sapkát adunk hozzá ajándékba! A készlet erejéig. Karácsonyi ajándék ötlet! *2699 Ft **Megtakarítás: 608 Ft 89,96 Ft/db Sperti Preparation H végbélkenőcs 25 g *1299 Ft **Megtakarítás: 301 Ft 51,96 Ft/g végbélkúp 12 db *1499 Ft **Megtakarítás: 314 Ft 124,91 Ft/db A megoldás aranyérre! Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaznak, ezáltal hatékonyan csillapítják az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkentik az irritációt és a viszketést, enyhítik a fájdalmat és elősegítik a sebgyógyulást. A végbélkúp 12 db-os, a végbélkenőcs 25 g-os kiszerelésben, applikátorral kapható. Tudjon meg többet az aranyérről: Vény nélkül kapható cápamájolaj és élesztősejt-kivonat tartalmú gyógyszer. Pfizer Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 53. MOM Park 11 JutaVit C-vitamin 1500mg + csipkebogyó + acerola kivonat 100 db *1945 Ft **Megtakarítás: 570 Ft 19,45 Ft/db A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. Fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, bőr, fogak, fogíny, porcok, csontozat normál állapotának fenntartásához. JutaVit Glükozamin + Kondroitin + MSM db *1999 Ft **Megtakarítás: 532 Ft 27,76 Ft/db A JutaVit Glükozamin+ Kondroitin+ MSM összetevői elősegítik a porcok épségének megőrzését és hozzájárulnak a normális porcképződéshez.

12 12 Ha fáj a torka Az ősz beköszöntével újra jelentkezhet a torokfájás. A panaszokat a torok vagy más néven garat gyulladása okozza, amit általában vírus- vagy baktériumfertőzések, ritkábban sérülések váltanak ki. A nyirkos, kellemetlen időben könnyű elkapni a fertőzést zsúfolt helyeken közlekedési járműveken, bölcsődékben, óvodákban, iskolai közösségekben, munkahelyen, mivel a kórokozók cseppfertőzéssel, azaz köhögés, tüsszentés útján terjednek. A torokfájás a torok égető, szúró, kaparó érzéseként jelentkezik, a nyelés fájdalmas lehet. A panaszokat hőemelkedés, láz, orrfolyás, köhögés is kísérheti, mivel a torokfájás általában nem önmagában, hanem felső légúti fertőzés részeként illetve bevezető tüneteként jelentkezik. Célszerű a fertőzés korai szakaszában megkezdenünk a kezelést, így sokat javíthatunk a közérzetünkön, és jó eséllyel megakadályozhatjuk a gyulladás további terjedését. A kellemetlen tünetek csillapításához több praktikus házi gyógymód (sós vízzel vagy kamillateával való öblögetés, mézes citromos gyógytea) és/vagy a patikában, vény nélkül kapható torokfájás elleni készítmény áll rendelkezésre. A gyógyszeres torokfájás csillapítók azért tekinthetők szerencsés választásnak, mert egyrészt kiirtják a kórokozókat, másrészt nedvesítik a kiszáradt, köhögésre ingerelt, kaparó torkunkat, továbbá fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, ill. érzéstelenítő hatásuknak köszönhetően enyhítik a fájdalmat. Milyen szempontok alapján válasszunk torokfájás elleni készítményt? A döntésnél célszerű a gyógyszerész szakmai segítségét kérni, mivel sokféle hatóanyagú, alkalmazási módú és ízesítésű készítmény érhető el. A vény nélkül kapható készítmények közül a gyógyszerek hatékonyságát és biztonságos használatát klinikai vizsgálatokkal igazolták. A torokfertőtlenítő hatás lényeges szempont, de a fájdalom csillapításához sokat segíthet egy helyi érzéstelenítő hatást biztosító összetevő is. Ma már többféle formában állnak rendelkezésre gyógyszerek (szopogató tabletta, oldat, spray), így mindenki saját ízlésének, kényelmének megfelelően választhat. Sokak számára kedvelt a spray forma, mivel az adagolófej a gyógyszert pontosan a fájdalom, a gyulladás helyére juttatja, így a hatóanyag biztosan a megfelelő helyen fejti ki hatását a szájüregben. Gyors, egyszerű megoldást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A patikus pontos tájékoztatást nyújt az életkornak megfelelő adagolásról. Ne feledjük, ha tüneteink 2-3 nap múlva sem enyhülnek, mindenképpen orvoshoz kell fordulnunk! Ha beköszöntenek a hűvösebb napok, azon kívül, hogy az évszaknak megfelelően felöltözünk és a torkunkat melegen tartjuk, szerezzünk be otthonra a házi patikánkba valamilyen torokfájás elleni készítményt! Arra az esetre, ha egyik reggel úgy ébrednénk, hogy kapar a torkunk és nyelési nehézségeink vannak, azonnal legyen mihez nyúlnunk! A dokumentum lezárásának időpontja: november 14. ANG/TAV/2014/14

13 Tantum Verde narancs-méz 3 mg szopogató tabletta 20 db *1199 Ft **Megtakarítás: 297 Ft 59,95 Ft/db Tantum Verde eukaliptusz 3 mg szopogató tabletta 20 db *1249 Ft **Megtakarítás: 230 Ft 62,45 Ft/db 13 Torokfájás kínozza? Használja a cukormentes Tantum Verde narancs-méz 3 mg szopogató tablettát, amely gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő és fertőtlenítő hatásával segít fájdalmán! Kellemes narancs íz! Antibiotikum és lidokain mentes. Vény nélkül kapható gyógyszer benzidamin hatóanyaggal. Tantum Verde Forte 3 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray 15 ml *1320 Ft **Megtakarítás: 242 Ft 88 Ft/ml Torokfájás kínozza? Próbálja ki a Tantum Verde Forte sprayt! Praktikus adagolójával a gyógyszer ott hat, ahol fáj. Csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít. Egyszerű használat, kellemes, mentolos íz, magas hatóanyag-koncentráció. Antibiotikum és lidokain mentes. Torokfájás kínozza? Használja a cukormentes Tantum Verde eukaliptusz 3 mg szopogató tablettát, amely gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő és fertőtlenítő hatásával segít fájdalmán! Eukaliptusz tartalmának köszönhetően kellemes ízű és hűsítő hatású! Antibiotikum és lidokain mentes. Cera Di Cupra Rosa krém tégelyes száraz bőrre Bianca krém tégelyes normál és zsíros bőrre 100 ml Rosa krém tubusos száraz bőrre Bianca krém tubusos normál és zsíros bőrre 75 ml *859 Ft **Megtakarítás: 345 Ft 8,59 Ft/ml Karácsonyi ajándék ötlet! *599 Ft **Megtakarítás: 314 Ft 7,98 Ft/ml A Cera di Cupra arckrém egy lágy emulzió, amely összetevőinek köszönhetően mélyen táplálja és védi a bőrt, segítve a bőr öregedési folyamatának lelassítását. A Cera: méhviasz jótékony hatása évezredek óta ismert, a Cera di Cupra termékek egyik fő összetevője. Ajánljuk rosaceas bőrre, a méhviasz antivirális, antibakteriális jótékony hatása miatt. A Rosa a szárazbőrűeknek javasolt, míg a Bianca a normál vagy zsíros bőrtípusúaknak kifejlesztett termék.

14 14 Nátha és a meghűlés Testünk immunrendszere egy pontosan működő elhárítórendszer, amely biztosítja, hogy a szervezetet ne árasszák el tartósan idegen testek és kórokozók: baktériumok, vírusok, gombák, élősködők. Immunrendszerünk nélkül nem tudnánk élni, és nem működnének a gyógyulási és felépülési folyamatok sem. Az antitestek harcba szállnak A specifikus immunrendszer jellegzetes antitesteket termel egy pontosan meghatározott betolakodó ellen. Mivel az immunrendszer sajátos emlékezettel bír és képes arra, hogy egy sejtet, mint testidegen ellenséget azonosítson, így az ugyanazon kórokozó által okozott ismétlődő fertőzéssel szemben képes gyorsan és erőteljesen fellépni. Azonban a kórokozók gyakran képesek változtatni szerkezetüket. Továbbá a betegségek kórokozói között nemcsak azonnal felismerhető katonák vannak, hanem kémek és különleges ügynökök is. Ez utóbbiakhoz tartoznak a vírusok, amelyek képesek megváltoztatni formájukat, mintegy új öltözetben jelennek meg. Amikor másképp kell védekezni A vírusok trójai falóként belopakodnak a testbe és ott elszaporodnak. Velük szemben a specifikus immunrendszer tehetetlen, illetve hátránya: nagyon lassan működik. Első fertőzés esetén csak az napon képes teljes vértezetben fellépni. Ha azonban a testet olyan vírusok fenyegetik, amelyek a betegséget a fertőződés után órával robbantják ki, akkor villámháborút kell ellenük indítani. Ilyenek például az őszi időszak meghűléses megbetegedései is! Ez esetben kerül előtérbe a nem-specifikus immunrendszer. A speciálisan kiképzett fehérvérsejtek, az úgynevezett makrofágok, mint védőosztagok szemmel tartják a kórokozó csírák behatolását és rövid úton felfalják azokat. Minél gyorsabban leküzdik a betolakodókat, annál kisebb a megbetegedés veszélye. A köhögés nem betegség fontos tünet, az okát ki kell vizsgálni! A gyakorlatban a második leggyakoribb panasz, amivel és amiért a betegek a háziorvost felkeresik. A köhögés kellemetlen akár éjjel, akár nappal. Az éjszakai köhögési rohamok miatt fáradtak, elesettek, ingerlékenyek vagyunk egész nap. A napközbeni köhögési rohamok is lehetnek egészen elviselhetetlenek, ráadásul időnként kényelmetlen helyzetekbe is kerülhet miatta az ember, egy tárgyaláson vagy színházi előadáson, buszon vagy villamoson. Ha köhögünk A köhögést a legtöbb esetben nem elsősorban megszüntetni, hanem inkább csillapítani, megkönnyíteni kell. Igen fontos az irritáció elkerülése, a dohányzás mellőzése. Az immunerősítés elősegíti a gyógyulást, lerövidíti a betegség időtartamát. Éjszakára ajánlható a mellkas bedörzsölése egy eukaliptusz tartalmú készítmény/balzsam, mely a bőrön keresztül hatva enyhítheti a köhögési ingert. Az eukaliptusz balzsam inhalációs gőz képzéséhez is alkalmazható a megfázásos tünetek enyhítésére. A népgyógyászatban hosszú évek óta sikeresen alkalmazzák a lándzsás útifüvet a légutak megbetegedéseiben a köhögés csillapítására. Oldja a letapadt nyákot, elősegíti a köpet képződést. A torok nyálkahártyáját bevonva csökkenti a köhögési ingert. Ártalmatlansága miatt a gyermekgyógyászatban is szívesen alkalmazzák.

15 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Lándzsás útifű szirup DR. THEISS-TŐL 100 ml; 250 ml 15 *939 Ft **Megtakarítás: 334 Ft 9,39 Ft/ml *1699 Ft **Megtakarítás: 726 Ft 6,79 Ft/ml A lándzsás útifű hozzájárul a felső légutak egészséges működéséhez. Stérimar orrspray 50 ml Stérimar Baby orrspray 50 ml *1645 Ft **Megtakarítás: 306 Ft 32,9 Ft/ml Szűrt tengervíz oldat orröblítésre. Hatóanyag: izotóniás sóoldat. Szűrt tengervíz oldat orröblítésre, 0-3 éves korig Hatóanyag: izotóniás sóoldat. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

16 16 Orrdugulás? Tegyen ellene! Egyik leggyakoribb betegségünk az évente akár többször is támadó nátha, amelynek egyik kellemetlen kísérője az orrdugulás. Sokak számára ez a megfázások legkellemetlenebb tünete. A légúti megbetegedések között az orrnyálkahártya gyulladása fordul elő a leggyakrabban. Ez általában gyors lefolyású, heveny gyulladás, de ritkábban vannak idült formái is, amelyek dohányzás, állandó irritáció, allergia, vagy idült fertőzés miatt alakulnak ki. Az orrnyálkahártya-gyulladás heveny típusát sokféle kórokozó okozhatja, leggyakrabban a nátha-, vagyis az úgynevezett rhinovírusok állnak a háttérben. Mivel ezeknek nagyon sok fajtája van, egész évben, bárki, bármikor találkozhat ilyen fertőzéssel, megbetegedhet náthában. Ha az orrnyálkahártyát kórokozók támadják meg, az itt futó hajszálerek kitágulnak, nyálkahártyaduzzanat alakul ki. Az orrban, illetve az orrmelléküregekben képződő váladék felszaporodik, de a beszűkült orr-járatokon át nem tud megfelelően ürülni. Az orrjáratok elzáródása miatt akadályozott az orrlégzésünk, csak a szájon keresztül tudunk levegőt venni. Ez nemcsak kellemetlenséget okoz, hanem további betegségek alapja is lehet! Ráadásul a szájon át történő légzés miatt kiszáradó nyálkahártya nem tudja megfelelően betölteni a védő szerepét, ezért szinte megágyazunk az újabb kórokozóknak. Egy jó megoldás Az orrdugulás megszüntetésére a legtöbb esetben már nem elegendő a gyakori orrfújás, mivel ez legfeljebb a váladéktól szabadítja meg az orrjáratokat (bár a besűrűsödött, beszáradt orrtartalom eltávolítása nem is egyszerű), de a gyulladásos tüneteken, a nyálkahártya-duzzanaton, orrfolyáson nem segít. Erre a célra hatásos orrcseppek és orrspray-k vannak forgalomban. Az Otrivin Menthol 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray már 2 percen belül megszünteti az orrdugulást és hatása akár 12 órán át tart. Hűsítő mentol és eukaliptusz aromapárát tartalmaz, mely kellemes, frissítő érzetet kelt.

17 Otrivin Menthol 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray 10 ml *1359 Ft **Megtakarítás: 249 Ft 135,9 Ft/ml 17 Az Otrivin Menthol gyorsan megszünteti az orrdugulást, ezáltal könnyíti az orrlégzést. Hatása már 2 percen belül kialakul, és kb. 12 órán keresztül fennmarad. Az Otrivin Menthol adagoló oldatos orrspray-t az érzékeny nyálkahártya is jól tűri. Xilometazolin-hidroklorid hatóanyagú vény nélkül kapható gyógyszer. Mebucain Mint 2mg/1mg szopogató tabletta 20 db *1099 Ft **Megtakarítás: 213 Ft 54,95 Ft/db BéBé derma Zárkupakos popsitörlő kamilla, aloe vera, illatmentes 70 db *299 Ft **Megtakarítás: 157 Ft 4,27 Ft/db Digitális Flexi lázmérő *499 Ft **Megtakarítás: 109 Ft 499 Ft/db Enyhíti a torokfájást, vagy az enyhe szájüregi fertőzések okozta fájdalmat. Emellett csökkenti a fertőzést okozó kórokozók számát is. Vény nélkül kapható gyógyszer.

18 18 Letenné a cigarettát? Mi az Önhöz leginkább illeszkedő módszer segítségével támogatjuk döntésében! Ha eldöntötte, hogy lemond a dohányzásról, akkor megtette az első lépést egy cigarettamentes új élet felé. Azonban a dohányzás feladása nem könnyű és nem mindenkinek sikerül önerejéből. Különbözőek vagyunk, eltérő szokásokkal, a nicorette ezért többféle megoldást nyújt, melyek személyreszabottan segítik Önt a leszokásban. Ön talán egyik pillanatról a másikra akarja abbahagyni a dohányzást, vagy először inkább fokozatosan csökkentené a cigaretták számát. Bárhogy is döntsön, a nicorette többféle terméket kínál, amelyeket arra terveztek, hogy szokásaihoz leginkább illeszkedő módon támogassa Önt a sikeres leszokásban. nicorette Quickspray Ha gyorsan ható, diszkrét megoldásra van szüksége. Már az első perc után segít a dohányzás utáni vágy leküzdésében.* Hogyan működik? Használja a sprayt, amikor egyébként rágyújtana, így kis mennyiségben továbbra is nikotint juttat a szerveztébe, hogy megelőzze a kellemetlen megvonási tüneteket. nicorette gyógyszeres rágógumik Egyénileg szabályozható nikotinbevitelt biztosít, mikor a legkínzóbb a cigaretta utáni vágy. Segít a leszokásban lépésről lépésre. Hogyan működik? A nicorette gum gyógyszeres rágógumi rágása közben nikotin szabadul fel és a nyálkahártyán keresztül a szervezetbe jut, hogy csökkentse a sóvárgást. nicorette patch áttetsző transzdermális tapasz Ez a legalkalmasabb módszer ha Ön folyamatosan dohányzik napközben. Hogyan működik? A nicorette tapasz egyenletes, folyamatos nikotinpótlást biztosít 16 órán keresztül az éjszakai alvás megzavarása nélkül. A nikotin a bőrön keresztül szívódik fel, így csillapítva a megvonási tüneteket. A leszokás előnyei Egészségesebb megjelenés: Több oxigéndús vér jut a bőrbe, így az frissebbnek néz ki. Fehérebb fogak: A fogait nem fogja elszínezni a kátrány, így nagyobb eséllyel maradnak fehérek. Anyagi megtakarítás: A dohányzás költséges szokás. Ha ön most 20 szálat szív naponta, akkor akár Ft-ot spórolhat 1 év alatt! Gondoljon bele, mennyi mindent kezdhetne azzal a pénzzel! Sosem túl késő leszokni. Nem csak azért, mert jelentősen csökkenti a dohányzással összefüggő betegségek kockázatát, hanem azért is, mert az egészségi előnyök akkor kezdődnek, amikor Ön az utolsó cigarettát is eldobta. Nicorette Icy White gum 2 mg és 4 mg gyógyszeres rágógumi (OGYI-T-10240/17-24), Nicorette freshmint gum 4 mg gyógyszeres rágógumi (OGYI-T-10240/13-16), Nicorette freshfruit gum 4 mg gyógyszeres rágógumi (OGYI-T-10240/09-12), Nicorette patch áttetsző 10 mg/16 óra, 15 mg/16 óra és 25 mg/16 óra transzdermális tapasz (OGYI-T-10224/03-11), Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray (OGYI-T-22237/01-02) Vény nélkül kapható gyógyszerek. Hatóanyag: nikotin. Johnson&Johnson Kft., 1123 Budapest, Nagyenyed u * Egy 200 egészséges dohányos részvételével végzett egyszeri dózisos tanulmányban azt találták, hogy 2 adag 1 mg nikotint tartalmazó spray már egy perccel a befúvás után jelentősen jobban csökkentette a dohányzás utáni sóvárgást, mint a 4 mg nikotintartalmú szopogatótabletta. Nicorette Quickspray 1 mg/ adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazási előírás, március 2. HU/NIC/PR/2014/12

19 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nicorette Icy White gum 4 mg gyógyszeres rágógumi 30 db *1555 Ft **Megtakarítás: 239 Ft 51,83 Ft/db Stodal szirup száraz és hurutos köhögés kezelésére 200 ml *1299 Ft **Megtakarítás: 192 Ft 6,49 Ft/ml 19 A Nicorette gyógyszeres rágógumi rágása közben nikotin szabadul fel és a nyálkahártyán keresztül a szervezetbe jut, hogy csökkentse a sóvárgást és az elvonási tüneteket. Önmaga szabályozhatja, hogy mikor mennyi nikotint szeretne bevinni szervezetébe. Ha napi 20 szálnál több cigarettát szív, akkor 4 mg-os erősséggel kezdje a kezelést, ellenkező esetben a 2 mg-os erősséggel. Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: nikotin A Stodal szirup száraz vagy sok köpettel járó hurutos köhögés esetén, ingerlő köhögés csillapítására, gégelégcső- és hörghurut tüneteinek enyhítésére alkalmazható. Csekély alkoholtartalma miatt felnőttek és 2 éven felüli gyermekeknek kezelésére ajánlott. A szirup gyermekeknek kevés vízben hígítva is beadható. Szedése az első tünetek megjelenésétől kezdve ajánlott. Chiana olaj 10 ml *2730 Ft **Megtakarítás: 515 Ft 273 Ft/ml Novo C Plus liposzómális C-vitamin 30 db *1639 Ft **Megtakarítás: 524 Ft 54,63 Ft/db 100% borsosmentaolajat tartalmazó, gyógyszerkönyvi minősítésű készítmény, mely tiszta, friss, hűvös, mentás illatával kiválóan alkalmas szaunázáshoz, a felöntőkanál vízébe cseppentve. Enyhíti a megfázás, fejfájás és izomfájdalom tüneteit is. Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul. Forradalmi áttörés a C-vitaminok között, mert a liposzómális technológiának köszönhetően különleges módon képes megnövelni a C-vitamin szervezetben történő hasznosulását. Csipkebogyó kivonattal és citrus bioflavonoidokkal. Étrend-kiegészítő.

20 20 Sajognak az ízületeim, megrándult a bokám melyik gélt válasszam? Az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban jelentkeznek az ízületek túlterhelésével és az ízületi porc kopásával összefüggő fájdalmak és gyulladások (artrózisok), de előfordulhatnak átmeneti fájdalommal és duzzanattal járó ficamok, izomhúzódások vagy sportsérülések, kortól függetlenül is. A mozgásszervi fájdalmak kezelésére leggyakrabban nem-szteroid tartalmú gyulladáscsökkentőket alkalmaznak szájon át szedett tabletta/kapszula, vagy helyi hatású gél/krém formájában. A nem-szteroid gyulladáscsökkentők helyileg alkalmazva (gél/krém) hatékonyan képesek csillapítani az ízületi gyulladások vagy rándulások/zúzódások okozta fájdalmat, mivel a bőrbe dörzsölve közvetlenül a fájdalom helyén hatnak. A bőr alatti kötőszövetben, és az ízületekben is magas koncentrációt érhetnek el. Ráadásul, míg a hasonló tabletták gyakran okoznak gyomorpanaszokat, a gélek/krémek hatóanyaga csak minimális mennyiségben jut a vérbe, így biztonságosabbak is. A helyileg alkalmazható nem-szteroid gyulladásgátlók nem egyformák. A gyulladáscsökkentő gélek hatóanyaga (pl. diklofenák, etofenamát, ibuprofén, ketoprofén stb.) és hatáserőssége ( %-os hatóanyagtartalom) is eltérő lehet. Van amelyik hatóanyag jobban, van amelyik rosszabbul szívódik fel a bőrön át. szalagok, ízületi folyadék, ínak, ínhüvelyek). 2,3 Sérülések vagy gyulladások okozta ízületi-, ín-, vagy izomfájdalmak esetén a nagy mennyiségben felszívódó hatóanyag hatékonyan csillapítja a heves fájdalmat, a gyulladást és a duzzanatot, elősegítve a sérült ízület, ín- és izomszövet gyors regenerációját. Különösen javasolt a térd, boka, derék, a nyak, könyök és a kéz ízületeinek fájdalmára. A színtelen, átlátszó gél nem hagy filmréteget a bőrön vagy foltot a ruházaton. Irodalom: 1. Rechziegler H. Therapiewoche. 1986;36: Dell HD. Swiss Med. 1989:11(12); Walde HJ et al. In: pmi-verlag Frankfurt/Main [Hrsg] Der neue Weg: Topische Behandlung mit nichtsteroidalen. Antirheumatika (4. Int. Etofenamat-Symposium vom in Stresa, Italien, S91-94). A recept nélkül kapható készítmények biztonságosan alkalmazhatók, közülük érdemes jól felszívódó és magas hatóanyagtartalmút (pl. 10%-os) választani. Az etofenamát tartalmú gélek kiemelkedően magas, 5 vagy 10%-os hatóanyagtartalmúak és kiválóan felszívódnak a bőrön át (a hatóanyag 21%-a képes bejutni a mélyebb szövetekbe). 1 Az etofenamát hatóanyag magas koncentrációt ér el a mélyen fekvő sérült, gyulladásos szövetekben (izom, ízületi hártya,

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN KETTŐS EREJÉVEL A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ FEJFÁJÁS ORRFOLYÁS IZOMFÁJDALMAK Vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény. LÁZ ORRDUGULÁS TOROKGYULLADÁS

Részletesebben

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g ACC HOT 200mg por bels.oldat 20x 1867 Ft 1599 Ft Lyxio 200mg por bels.old. 30x 1186 Ft 999 Ft TriActin Wick citrom ízű por bels. oldat 5x 1229 Ft 1045 Ft hatóanyag: acetilcisztein hatóanyag: acetilcisztein

Részletesebben

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK Termék Megnevezés Akciós Fogyasztói Ár Megtakarítás Béres Porcerő Forte filmtabletta (2x60) duopack fémdobozban 10026 Ft helyett 6999 Ft -30,2% 3027 Ft Béres Porcerő Ginzeng

Részletesebben

Gyorsan megtisztítja a légutakat! 1375 Ft. 985 Ft. kiemelt ajánlat EP. kiemelt ajánlat. . n o v e m b e r i a k c i ó k. Az Ön Gyöngy Patikája

Gyorsan megtisztítja a légutakat! 1375 Ft. 985 Ft. kiemelt ajánlat EP. kiemelt ajánlat. . n o v e m b e r i a k c i ó k. Az Ön Gyöngy Patikája Akcióban az egészség 2 0 1 4. n o v e m b e r i a k c i ó k kiemelt ajánlat 1375 Ft 86 Ft/db Advil Ultra Forte lágy kapszula 16 db (ibuprofén) Az ibuprofén tartalmú Advil Ultra Forte hatékony fájdalomcsillapító,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

JUTAVIT tengervizes izotóniás orrspray 100ml. NORMAFLORE extra 4milliárd/5ml bels.szuszp.

JUTAVIT tengervizes izotóniás orrspray 100ml. NORMAFLORE extra 4milliárd/5ml bels.szuszp. VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR NOVEMBERI KIADVÁNYA 2015. ÉRVÉNYES: 2015. NOVEMBER. JELEN AKCIÓ NEM A GYÓGYSZERFOGYASZTÁS NÖVELÉSÉT, HANEM A GYÓGYSZERTÁR NÉPSZERŰSÍTÉSÉT SZOLGÁLJA. BIOEEL fenyőrügy méz szirup 150g

Részletesebben

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék!

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék! Akcióink Akció időtartama: 2013. május 25. - 2013. június 30. ajándék 1990 Ft értékben Proenzi3 ajándékcsomag ExPur 90 db + krém 100 ml AJÁNDÉK (speciális gyógyászati célra szánt tápszer) A Proenzi3 ExPur

Részletesebben

A roboteró legyen veled!

A roboteró legyen veled! Vitaminok, ásványi anyagok kisgyermekeknek A roboteró legyen veled! A vitaminok A vitaminok az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

1475 Ft Ft. kiemelltat. 92 Ft/db. 35 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. lágy kapszula 16 db (ibuprofén)

1475 Ft Ft. kiemelltat. 92 Ft/db. 35 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. lágy kapszula 16 db (ibuprofén) kiemelltat aján Az ibuprofén tartalmú Advil Ultra Forte hatékony fájdalomcsillapító, emellett gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatása is van. Az Advil Ultra Forte modern lágy kapszulája folyékony formában

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

Proenzi 3 Téli csomag

Proenzi 3 Téli csomag Az akciók érvényesek: 05. december 3. OLDAL Karácsonyra szeretettel! Keresse karácsonyi ajánlatainkat a 3 4. oldalon! AKCIÓ Béres Csepp Extra belsőleges oldatos cseppek Proenzi 3 Téli csomag Actival +

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása

A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumi alkalmazása A NICORETTE gum gyógyszeres rágógumik nikotin tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek. Segítenek a dohányzásról való leszokásban. Milyen típusú gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! PANADOL*BABY AND INFANT Szuszpenzió (Paracetamol) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája Akcióban az egészség 2 0 1 6. m á j u s i a k c i ó k kiemelt ajánlat 1475 Ft 92 Ft/db Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. 1123. Budapest, Alkotás u.53. Advil Ultra Forte lágy kapszula 16 db (ibuprofén)

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása

A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A Nicorette Quickspray 1mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray alkalmazása A NICORETTE Quickspray vény nélkül kapható gyógyszer, amely nikotint tartalmaz, és segít Önnek leszokni a dohányzásról.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A 2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség A 2-es típusú cukorbetegség tablettás kezelése DR. FÖLDESI IRÉN, DR. FARKAS KLÁRA Az oktatóanyag A MAgyAr DiAbetes társaság vezetôsége Megbízásából, A sanofi támogatásával készült készítette A MAgyAr DiAbetes

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek xilometazolin-hidroklorid és dexpantenol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió négy törzset tartalmazó, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra Mielőtt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Allergodil orrspray 4. sz. melléklete az OGYI-T- 5334/01-04 sz. Forgalomba

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP Sine cukor és alkoholmentes, kakukkfű és orvosi ziliz tartalmú köhögés elleni belsőleges oldat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK VIZSGÁLATA

ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK VIZSGÁLATA ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK VIZSGÁLATA Minta megnevezése Fotó /nem BiYo-Product Kalcium + Magnézium + Cink rágótabletta ásványi anyagokkal, vitaminnal és édesítőszerrel Vitaking kálcium - magnézium - cink tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Otrivin allergia adagoló orrspray Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

Részletesebben

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások III. melléklet Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások Megjegyzés: Ezen alkalmazási előírás, betegtájékoztató és cimkeszöveg a referál eljárás eredményeként

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dentinox fogínygél Dentinox fogínygél gyermekeknek 10 g Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

HAVI AJÁNLATAINK szeptember-október. Őszi ajánlatok. Illusztráció: Fejes Bogi

HAVI AJÁNLATAINK szeptember-október. Őszi ajánlatok. Illusztráció: Fejes Bogi HAVI AJÁNLATAINK 2018. szeptember-október Illusztráció: Fejes Bogi Őszi ajánlatok Kiemelt termékek 2 1+1 Szezonális termékek 3 1+1 1 935 Ft 2 265 Ft 1 451 Ft 5 585 Ft 6 289 Ft 93,08 Ft/db 26,60 Ft/db Omega

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Fitten és aktívan tavasszal is!

Fitten és aktívan tavasszal is! Áprilisi akciós újság Az akciók érvényesek: 06. április 30. Fitten és aktívan tavasszal is! A hívogató napsütés lassan kicsal minket a négy fal közül, eljött a kültéri tevékenységek, a kerti munkák ideje,

Részletesebben

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN!

LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! LÉLEGEZZEN KÖNNYEBBEN TERMÉSZETESEN! A FOLYAMATOSAN NÖVEKVÕ LEVEGÕSZENNYEZÉSSEL EGYENES ARÁNYBAN NÖVEKSZIK A LÉGÚTI BETEGSÉGEKBEN SZENVEDÕK SZÁMA, KÜLÖNÖSEN A GYEREKEKNÉL. HASZNÁLD A TERMÉSZET EREJÉT //

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

A-tól Z-ig multivitamin filmtabletta. Flexagil krém

A-tól Z-ig multivitamin filmtabletta. Flexagil krém Januári akciós újság Az akciók érvényesek: 2016. január 1 31. Mit fogadjon meg az új évben? Ön is többet akar tenni az egészségéért az új évben? Megfogadja, hogy kevesebbet hajszolja magát, többet mozog,

Részletesebben

Proenzi 3 Téli csomag

Proenzi 3 Téli csomag Az akciók érvényesek: 05. december 3. OLDAL Karácsonyra szeretettel! Keresse karácsonyi ajánlatainkat a 3 4. oldalon! AKCIÓ Béres Csepp Extra belsőleges oldatos cseppek Proenzi 3 Téli csomag Actival +

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet Naphazolin orrcsepp Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi alkalmazni

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Légzőszervi megbetegedések

Légzőszervi megbetegedések Orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) Légzőszervi megbetegedések Az orr melléküregeinek gyulladása, melyet leggyakrabban baktériumok okoznak. Orrnyálkahártya-gyulladás (rhinitis) Különböző típusú gyulladások

Részletesebben

120 mg filmtabletta. 30 db Allegra Forte. 180 mg filmtabletta 10 db

120 mg filmtabletta. 30 db Allegra Forte. 180 mg filmtabletta 10 db ÉRVÉNYES: 2015. április 10. május 8. BÓNUSZKÁRTYA Kiemelt Partnerünk: BÓNUSZKÁRTYÁVAL TÖBB FÉR A KERETBE Tisztelt Leendő Kártyatulajdonos! A Kulcs Patika Bónuszkártyájával többféle kedvezményt vehet igénybe,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat.

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus az egyik leggyakoribb okozója a súlyos hasmenésnek csecsemő és kisdedkorban. Évente világszerte

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml. Nyugtatja az intim terület érzékeny bőrét.

IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml. Nyugtatja az intim terület érzékeny bőrét. IDELYN Beliema Effect hüvelytabletta 10x 3754 Ft 3379 Ft IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml 2691 Ft 2422 Ft IDELYN Beliema Expert intim lemosó 200ml 2249 Ft 2024 Ft Gombás vagy bakteriális fertőzés?

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

Pharmaton Vital lágy kapszula. Innopharm Magnexpress

Pharmaton Vital lágy kapszula. Innopharm Magnexpress FEBRuári akciós újság Az akciók érvényesek: 2016. február 1 29. Mire figyeljünk a téli időszakban? Az új esztendő kezdete egybeesik a leghidegebb hónappal és bizony ekkorra már a szervezetünk ásványi anyag-,

Részletesebben

A-tól Z-ig multivitamin filmtabletta. Flexagil krém

A-tól Z-ig multivitamin filmtabletta. Flexagil krém Januári akciós újság Az akciók érvényesek: 2016. január 1 31. Mit fogadjon meg az új évben? Ön is többet akar tenni az egészségéért az új évben? Megfogadja, hogy kevesebbet hajszolja magát, többet mozog,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Az antibiotikum kúra természetes kiegészítője. Egy csomó gonddal kevesebb

Az antibiotikum kúra természetes kiegészítője. Egy csomó gonddal kevesebb Az antibiotikum kúra természetes kiegészítője Egy csomó gonddal kevesebb termékcsalád K OMPLETT összetételével segíti a kiegyensúlyozott bélflóra pótlást K ELLEMES fekete cseresznye-karamell és őszibarack

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges oldat kakukkfű levél és virág, orvosi ziliz gyökér folyékony kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Fitten és aktívan tavasszal is!

Fitten és aktívan tavasszal is! Áprilisi akciós újság Az akciók érvényesek: 06. április 30. Fitten és aktívan tavasszal is! A hívogató napsütés lassan kicsal minket a négy fal közül, eljött a kültéri tevékenységek, a kerti munkák ideje,

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Crestor

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Általános tájékoztató a gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezeléséről A kezelés célja a teljes tünetmentesség elérése, tünetek jelentkezésekor

Részletesebben

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db 2017. augusztusi akciók Akcióban az egészség 25 Ft/db 2205 Ft Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db MAG1708GY Összetételének köszönhetően elegendő napi 1 filmtabletta a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére.

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Fontos Önnek ízületei egészsége?

Fontos Önnek ízületei egészsége? Fontos Önnek ízületei egészsége? Az ízületek a kor előrehaladtával vesztenek mozgékonyságukból, rugalmasságukból. A fokozott igénybevétel (túlsúly, nehéz fizikai munka, sportolás) is ronthatja állapotuk.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek) Homeopátiás gyógyszer Belsőleges oldatos cseppek Hatóanyagok: Sabal serrulatum D6, Conium maculatum

Részletesebben

Egy csomó gonddal kevesebb

Egy csomó gonddal kevesebb Egy csomó gonddal kevesebb 1. 4. Először csavarja a kupakot a nyíl irányába ütközésig! Csavarja le a kupakot! 2. 5. A kupakból az ampullába szóródik a hatóanyag. Az ampulla tartalma hígítás nélkül, azonnal

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta. benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

ARANYHÍD Balatonfüred, Csárda u. 1. TÁTORJÁN Balatonkenese, Fő u. 23. BALATONAKARATTYA fiók Balatonakarattya, Szent István u. 1.

ARANYHÍD Balatonfüred, Csárda u. 1. TÁTORJÁN Balatonkenese, Fő u. 23. BALATONAKARATTYA fiók Balatonakarattya, Szent István u. 1. Akciónk 2013. november 1-től 30-ig, ill. a készlet erejéig érvényes. Kétfázisú C-vitamin -30% Jovital C Duo-Active ret. kapszula 500 mg 60 A Jovital C Duo-Active kétfázisú C-vitamin. Bevont és bevonatlan

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex Rapid Mini 200 mg lágy kapszula Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula ibuprofén Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Boostrix Polio szuszpenziós injekció diftéria, tetanusz, pertusszisz (acelluláris összetevő) és inaktivált poliomielitisz vakcina (adszorbeált, csökkentett

Részletesebben

HOGYAN VÁSÁROLJUNK étrend-kiegészítőt

HOGYAN VÁSÁROLJUNK étrend-kiegészítőt TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 HOGYAN VÁSÁROLJUNK t egészségtudatosan? Európai Szociális Alap Mit nevezünk nek? Étrend-kiegészítőknek azokat az élelmiszereket nevezzük, melyek a hagyományos étrend kiegészítését

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Voltaren Emulgel 1% gél ((betegtájékoztató a tubusos kiszereléshez)) Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható.

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben