TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL"

Átírás

1 TERMÉKKATALÓGUS 2014 ADÓZÁS-SZÁMVITEL

2 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Áfatörvény, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Áfatörvény - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai Folyóirat, Basic verziót választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus formátum) Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), E-Számvitel Szakmai Folyóirat, Éves előfizetői díj: Ft + áfa E-Számvitel + E-Controlling, Éves előfizetői díj: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai / elektronikus úton juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző ADÓZÁS - SZÁMVITEL / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax: forum-media@forum-media.hu

3 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Új Áfatörvény Új előírások gyakorlati alkalmazása példákkal, közérthető magyarázatokkal és ellenőrző listákkal (Kézikönyv) Lektor: Sike Olga - NAV Általános Forgalmi Adó Osztály főosztályvezető-helyettes Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt digitális formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum opció esetén: Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! A jogszabályi változások követésében, gyakorlati alkalmazásában, a hatósági ellenőrzésre való hatékony felkészülésben, és így a súlyos bírság elkerülésében is segítséget nyújt Önnek a NAV áfatörvény-specialistáinak szaktudása: Gyakorlatias kiadványunk segítségével Ön: Megspórolhatja a jelentős szakértői díjakat, mert szakértő szerzőink tudják a választ minden kérdésére, például a pénzforgalmi elszámolással, vagy az összesítő jelentés készítése kapcsán. INGYENES SZAKMAI TANÁCSADÁST biztosítunk, így nem kell külön adótanácsadóhoz fordulnia! Időt takaríthat meg, mert például az adóalanyiság és az adóköteles ügyletek kérdéskörével kapcsolatos valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát a gyakorlatban is jól használható példákkal, esettanulmányokkal egy helyen megtalálja! A kiadvány online segédletei között olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Olyan összetett kérdésekben is számíthat a NAV-nál dolgozó szakértő szerzőinkre, mint például a fordított adózás, termékimport, adómentességek, levonási tilalmak! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! Feltett kérdésére szakértőnk 10 munkanapon belül, írásban válaszol Önnek!

4 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban A számviteli törvény és az szja-törvény részletes értelmezése és gyakorlati alkalmazása, valamint az egyéb adótörvényekhez kapcsolódó elszámolások mintákkal és esettanulmányokkal (CD + Kézikönyv) Szerző: Dr. Szücs Tamás - adózási és számviteli szakértő dr. Orbán Ildikó NAV Ügyfélkapcsolati főosztályvezető, Verebi Ivett gyakorló bérelszámolási vezető, társadalombiztosítási szervező dr. Gáspárné dr. Szokol Márta ügyvéd, munkajogász Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció ára: Ft + áfa Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Tudja-e Ön, hogy az adó- és járuléktörvények és azok évközi változásai hogyan befolyásolják az Ön számviteli és bérszámfejtési kötelezettségeit? Melyek a számviteli törvény adójogi, pénzügyi, társasági jogi vonatkozásai a gyakorlatban? A kézikönyvből és CD-ből álló közérthető és gyakorlatias kiadványunk: A számvitelhez és a bérszámfejtéshez kapcsolódó valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát egy helyen összefoglalja! Egy kiadványban megtalálja valamennyi, a munkájához szükséges, kontírozási tételt! CD-mellékletén lehetősége van a gazdasági események ábécésorrend szerinti keresésére, amely a könyvelési tételek gyors áttekintését teszi lehetővé. A könyvelés lépésein és a kapcsolódó jogszabályok bemutatásán túl mintapéldákat is talál. Az életből vett példákat, gyakorlati esettanulmányokat tartalmaz, például a devizás tételek év végi értékeléséről vagy cafeteriával, nem pénzbeni juttatásokkal, cégautóadóval kapcsolatos elszámolásokról! A kiadvány CD mellékletén olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Segítségével teljes jogbiztonságot nyújtó információkat kap, mert több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert szerzőink neve garanciát jelent például a tárgyi eszközök bekerülési értékével kapcsolatban! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! A számviteli kérdésekre Botka Erika, a Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára, ill. egyéb kérdéseire a kiadvány szerzői 10 munkanapon belül, írásban válaszolnak!

5 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat Szakmai folyóirat aktualitásokkal, kérdésekkel és válaszokkal (elektronikus vagy nyomtatott formában) Szerzők: Bonácz Zsolt adószakértő Botházy Béla NAV, Ellenőrzési Osztály dr. Kovács Ferenc adószakértő Matlné Kisari Erika NAV, Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának vezető főtanácsosa 2 kreditpont Éves előfizetői díj: Ft + áfa Optimum opció esetén (hagyományos papír + elektronikus formátum): Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! Adóellenőrzési Tanácsadó akkreditált szakmai folyóiratunk elsődleges célja, hogy az adóellenőrzéssel és az adózás rendjével kapcsolatos változások témakörét az ART., az ÁFA., a JÁRULÉKOK, a TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS mellett az SZJA, a TAO., és az ILLETÉKEK témakörében is olyan gyakorlati módon dolgozza fel és juttassa el előfizetőihez, amelyek megbízható és naprakész segítséget nyújtanak mindennapi munkájuk során. Az Adóellenőrzési Tanácsadó felépítése: Egy-egy adózással kapcsolatos aktuális téma mellett figyelembe véve az Önöktől érkezett igényeket a jövőben is fontosnak tartjuk azok gyakorlati megvalósításának és alkalmazhatóságának bemutatását. Éppen ezért a hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására, és esetenként külön fejezetet szánunk a jogalkalmazás és az adómegtakarító juttatások témakörének is. Naprakész adózási információk és tippek az NAV és a NGM szakértőitől valamint tapasztalt független vállalati adószakértőktől!

6 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 E-Számvitel szakmai folyóirat Havonta elektronikus formában megjelenő szaklapunk segítségével Ön naprakész lesz számviteli kötelezettségeit illetően Szerző: Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft NGM által akkreditált szakmai kiadvány! 2 kreditpont A 12 oldalas havonta megjelenő elektronikus szaklapunk: A legfrissebb jogszabályváltozásokat nyomon követő szakmai cikkeket tartalmaz! Megbízható, azonnal alkalmazható gyakorlati példákkal, mintákkal, (kötelező szabályzatminták, mérlegminta, eredménykimutatás-minta stb.) könnyíti meg az Ön mindennapi munkáját! A hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására is. Egy előfizetésért akár három könyvelő is kaphat kreditpontot! Új számviteli kötelezettségek Botka Erika, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára tolmácsolásában!

7 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 PÉNZÜGYI OPTIMUM CSOMAGUNK E-Számvitel + E-Controlling szakmai folyóirat Havonta megjelenő pénzügyi szakmai csomagunkkal Ön egy komplex szolgáltatási csomagra tesz szert, amely a vállalat összes gazdasági eseményét lefedi. Amit az E-Controllingról tudni érdemes: Szerzők: Dr Szücs Tamás - controlling és számviteli szakértő Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakembe rek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft + áfa Kalkulációs Excel-táblázatok, nemzetközi módszerek a gyakorlatban! Ha megrendeli E-Számvitel című szakmai folyóiratunk optimum változatát, akkor ajándékba adjuk a nagy sikerű E-Controllingot, amellyel azonnali hozzáférést biztosítunk a kiadvány archívumához, amivel több mint 70 lapszám értékes szakmai tartalmából válogathat, ami olyan mintha egy több mint 1200 oldalas kontrolling könyvet tartana kezében, amely folyamatosan bővül. Előfizetőink ingyenesen hozzáférhetnek online dokumentumtárunkhoz, ahonnan számos kalkulációs Excel munkadokumentumot, iratmintát és esettanulmányt valamint az excel makrók használatához alkalmazható gyakorlati tippekket tölthetnek le! Szakmai folyóiratunk már több mint 10 éve szolgálja a hatékonyság növelését! A szakmai folyóirathoz ingyenes tanácsadói szolgáltatás is jár!

8 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év KÖZNEVELÉS

9 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványokat a megjelölt példányszámban: (Kérjük, a megfelelő kiadvány melletti négyzetbe írja be a darabszámot, hányat szeretne belőle rendelni.) o o Közoktatási Vezető magazin Optimum előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás + nyomtatott lapszámok online formában): Ft Basic előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás): Ft o o o o Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft o Esélyteremtő szaklap Ár (10 db 24 oldalas lapszám + segédletek + szaktanácsadás): Ft Intézmény neve és címe*: Szállítási cím*: A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Intézmény fő tevékenysége, adószáma*:... KLIK azonosító és cím(amennyiben a KLIK fizeti a számlát):... Telefon* :... Fax:* : Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 o o o o 100 felett o KÖZNEVELÉS/14/1... aláírás és bélyegző FÓRUM Média Kiadó Kft. w 1139 Budapest, Váci út 91. w Tel.: (+36-1) forum-media@forum-media.hu w Internet: w Fax: (+36-1)

10 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Jogilag megbízható nyilvántartások, elszámolások, szerkeszthető iratminták közoktatási intézmények számára; hatékony felkészülés az intézményi hatósági ellenőrzésekre (CD + Kézikönyv) A közelmúltban bevezetett pedagógus-életpályamodell minősítő rendszere kötelezően előírja a tanári portfólió meglétét. Az új tanfelügyeleti rendszerre való felkészülés legalább akkora kihívás elé állítja a köznevelés szereplőit, mint a pedagógusi portfólió elkészítése! Hogyan készüljünk fel hatékonyan az ellenőrzésekre? Hogyan vizsgáljuk felül a már meglévő dokumentumainkat, és milyen új iratokkal készüljünk a 2014-ben induló próba-, majd az azt követő éles ellenőrzésekre? Segítséget nyújtunk Önnek mindennapi munkája során! Termékünk segítségével Ön könnyen, gyorsan és maradéktalanul megfelelhet az új törvény által előírt kötelezettségeinek, elkerülheti a súlyos munkaügyi jogsértések elkövetésével járó szankciókat! hatékonyan felkészülhet a tanfelügyeleti, a törvényességi és hatósági ellenőrzésekre! a CD-n található mintadokumentumok segítségével gyorsan elkészítheti hiányzó dokumentumait. Termékünkhöz ingyenes szaktanácsadás is jár! Tegye fel kérdését szakértőinknek, akik néhány napon belül írásos választ küldenek Önnek! Amennyiben Optimum változatban rendeli meg a kiadványt, a szakkönyv teljes anyagát online formátumban is megkapja. Az online használat előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz

11 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Esélyteremtő Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelése, együttgondozása a köznevelési intézményekben Havonta megjelenő szakmai folyóirat az integrált nevelésben, oktatásban részt vevő köznevelési intézmények vezetői és pedagógusai számára Szaklapunk összetett segítséget kínál azon intézményeknek vezetőinek és pedagógusainak, akik SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek nevelésével-oktatásával foglalkoznak. A szaklapban természetesen elsősorban fókuszban a gyermek: Milyen módszerekkel neveljük, oktassuk az SNI-s gyermekeket? Hogyan motiváljuk a BTMN óvodásokat és iskolásokat? Hogyan nyújtsunk hatékony segítséget a HH és HHH gyermekeknek, és hogyan vonhatók be a munkába a szülők? Ezen kérdések mellett külön figyelmet fordítunk a pedagógusra, illetve kiemelten az intézményvezetőre: Mi kerüljön a pedagógusi portfólióba? Hogyan működjünk együtt a szülőkkel, a tantestülettel, az önkormányzattal, a jegyzővel? Mire számítsunk a tenfelügyeleti ellenőrzések során? Milyen pályázatokra érdemes odafigyelni? Szaklapunk vállalja a hiteles tájékoztatást és segítségnyújtást Ön felé. A lap szakértő tanácsadói: Csibi Enikő, gyógypedagógus, SNI területen köznevelési szakértő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója; Kovács Mónika írásterapeuta, oktatási tanácsadó, portfóliófelelős, a Magyar Írásterápiás Egyesület elnöke. Engedje meg, hogy röviden ismertessük egyedülálló szakmai periodikánk és a szerkeszthető online dokumentáció előnyeit: Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelésével kapcsolatos összes problematikus területet legyen az a pedagógiai szakszolgálatok hatáskörével, a költségelszámolással, a munkajoggal, az adminisztrációval, a szülőkkel való együttműködéssel, a hiteles kommunikációval, vagy a nevelési módszertannal, netán a pedagógusportfólióval összefüggő kérdés vagy törvényértelmezési nehézség egyetlen lapban teljes körűen feltérképezzük! Elismert szakértő szerzőinkkel együttműködve igazán hasznos módszertani ajánlásokat és esettanulmányokat is tartalmazó tematikát kínálunk Önnek a sikeres neveléshez! Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére! Az Ön visszajelzései, kérései, kérdései alapján alakítjuk a következő lapszámok tartalmát! Ön kérdez, szakértő szerzőink pedig személyre szabott részletes szakmai választ adnak minden előfizetőnknek ingyen! Az online dokumentumtárban talál többek között egyéni fejlesztési terveket, mintadokumentumot az IPR munkaterv elkészítéséhez, terápiás naplót, valamint mintadokumentumot a portfóliók speciális elemeire vonatkozóan. Egyedülálló Online Dokumentumtár

12 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Gyakorlati útmutató a kötelező intézményvezetői és pedagógusi portfólió eredményes elkészítéséhez, szóbeli megvédéséhez szerkeszthető óratervmintákkal, külső-belső értékelési dokumentumokkal és szakterület-specifikus ellenőrzőlistákkal Kézikönyv + CD A pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendelet, és a hamarosan induló új tanfelügyeleti rendszer alapján minősítési eljárásban és ellenőrzésen vesz részt valamennyi pedagógus. Ennek a folyamatnak a kötelező része a pedagógusi portfólió elkészítése és feltöltése az Oktatási Hivatalnak az erre a célra kialakított informatikai rendszerébe. Figyelem! Egy jó portfólión nem csak a pedagógusok szakmai megbecsülése múlik! A szakszerűen összeállított minőségi portfólióval a pedagógusok kedvezőbb besorolásba kerülnek, amely egyúttal anyagi előrelépést is jelent számukra! Azon pedagógusok, akik április 30-áig jelentkeztek a ben esedékes minősítésekre, és akiket értesítenek, hogy erre lehetőséget is kapnak, november 30-áig tölthetik fel portfóliójukat a magasabb fizetésért. Kézikönyvünk, és a hozzá tartozó, szerkeszthető segédanyagokat tartalmazó CD segítségével Ön vezetőként és alkalmazottként, óvodai és iskolai dolgozóként, pedagógusként és pszichológusként is egyaránt elegendő gyakorlati információhoz jut ahhoz, hogy stilisztikailag és szakmailag tökéletes portfóliót állítson össze! biztos kézzel készítheti el egyénre szabott, és az előírásoknak minden tekintetben megfelelő szakmai portfóliójának kötelező tartalmi elemeit! meglepetések nélkül, felkészülten és magabiztosan állhat a háromtagú bizottság elé a szóbeli védés alkalmával! Rendelje meg kiadványunkat, amelyben minden, a portfólióval kapcsolatos szakmai kérdésére választ kap! CD-nk segítségével állítsa össze tökéletes portfólióját! Amennyiben az Optimum megrendelés választja, a kézikönyvet online formában is eljuttatjuk Önhöz.

13 b1_b2.indd :48:24 Portfólió immár élesben TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Közoktatási Vezető Magazin iskola- és óvodavezetőknek Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam április január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam január oldalas oldalas színes színes magazin Megjelenik: évente évente alkalommal A gyermek útja a szakszolgálati rendszerben A belépéstől a tünetmentességig Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam május január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 A költségvetés 2014-ben A köznevelést érintő fejezetek A gyógypedagógiai, fejlesztőpedagógiai e-portfólió Az óvodapedagógus, óvodavezető portfóliójának speciális elemei A január 1-jétől történő Pedagógus II. fokozatba kerülés feltételei Hogyan töltsük fel portfóliónkat? A portfóliók feltöltésére szolgáló felület használata Portfóliókészítés a gyakorlatban Az önmenedzselés és az önértékelés kérdései Csináljunk úgy, mintha randiznánk A pedagógusok magánéleti problémái a tanórán Az új polgárjogi kódex gyermekvédelmi vonatkozásai SNI és BTMN tanulók iskolai, tantárgyi előmenetelének differenciált értékelése Együttnevelés, együttoktatás Óvodai előjegyzés és felvétel a következő nevelési évre PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS A GYAKORLATBAN Interjú Kovács Mónika oktatási tanácsadóval, portfóliófefelőssel b1_b2.indd :48:08 RENGETEG A MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS Beszélgetés a pedagógusokat érintő leggyakoribb közalkalmazotti kérdésekről Dr. Gáspárné Dr. Szokol Márta ügyvéddel EGYSZER MÁR VOLT EGY JÓL MŰKÖDŐ RENDSZER Interjú Galló Istvánnéval, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével b1_b2.indd :01: a változások éve a közoktatásban. Ebben az évben vizsgázik a tanfelügyeleti rendszer, feltöltésre kerülnek az első pedagógiai portfóliók, továbbá módosul a köznevelési törvény is hogy csak néhány fontos változást említsünk. Magazinunk mint minden évben, most is alkalmazkodik az intézményvezetést érintő jelentős változásokhoz. Egyedülálló magazinunk egyszerre kínál Önnek egy 54 oldalas színes, nyomtatott magazint a legfontosabb újdonságok ismertetése érdekében legyen szó portfólióról, tanfelügyeletről, iskolavagy óvodavezetésről, illetve nyújtunk az előfizetőink számára egy interaktív honlapot, ahol egy helyen találhatók a legfontosabb magyarázó cikkek, a hozzájuk tartozó szerkeszthető segédletek, a vonatkozó jogszabályok, illetve egyetlen klikkeléssel máris ingyenesen kérdezhet szakértőnktől. Mi így segítjük az Önök munkáját ez életpályamodell útvesztőiben való eligazodásban. Ízelítő a nyomtatott magazin rovataiból: Portfólió: Minden, amit a kötelezően elkészítendő pedagógusi portfólióról tudni kell. Tanfelügyelet: Felkészülés a 2014-ben induló új tanfelügyeleti rendszerre Óvodavilág: Állandó rovatunk kizárólag az óvodai intézményvezetés kérdéseit mutatja be részletesen. Közszolga: Munkajogi rovatunk elsősorban az Ön szemszögéből dolgozza fel a pedagógusok foglalkoztatásának mindenkori sajátosságait. SNI: Újonnan indított rovatunkkal biztosítjuk a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásával kapcsolatos teendők folyamatos ismertetését. Házipénztár: Hónapról hónapra információt ad arról, hogy a megváltozott fenntartóifinanszírozói rendszerben a köznevelési intézmény vezetőinek mire kell odafigyelnie. Sikersztori: Ismerjen meg olyan intézményeket, intézményi dolgozókat, akik valamiben kiemelkedőt alkottak! Adaptálja módszereiket Ön is saját intézményében! Szószóló: Interjú egy meghatározó személyiséggel a közoktatás területéről. Olvasószoba: Ismerje meg az óvodai és iskolai módszertan aktuális kérdéseit, olvasson új nemzetközi módszerekről! Aula: Interaktív olvasói fórum iskolaigazgatóknak és óvoda-vezetőknek. Amennyiben megakadt munkája végzésében, Ön megírja nekünk, és mi szakértői kommentárokkal ellátva megjelentetjük azt! Rendszergazda: Naprakész tájékoztató az infokommuni-kációs taneszközök óvodai és iskolai felhasználhatóságáról. A rovat módszereket és a taneszközöket mutat be, és az egyes intézmények gyakorlati tapasztalatait is feldolgozza.

14 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Ízelítő az előfizetéshez tartozó interaktív honlap használatáról: Egy helyen találja többek között a portfóliók készítéséhez kapcsolódóan a magyarázó cikkeket a vonatkozó mintadokumentumokat a vonatkozó Ha pedig elakadt a munkájában, egyetlen klikkeléssel már kérdezhet is a szakértőnktől. Néhány napon belül írásban küldjük a kérdésére adott választ személyesen Önnek. Optimum verzió Az Optimum verzióra való előfizetés mindemellett lehetővé teszi, hogy Ön a magazin nyomtatott lapszámaiban a számítógépén keressen: az összes lapszámot elérheti online formátumban is. Az online lapszám előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Magazinunk már több mint ezer intézménynek nyújtott segítséget az intézményvezetési teendőkben. Bízunk benne, hogy Ön is tagja lesz a Közoktatási Vezető magazin elégedett előfizetőinek!

15 TERMÉKKATALÓGUS 2014 KÖZSZFÉRA

16 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt/magazint példányban. A közbeszerzési szabályok magyarázata, dokumentumgeneráló szoftverrel Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. E-Közbeszerzés szaklap, Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző KÖZSZFÉRA / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax: forum-media@forum-media.hu

17 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 A közbeszerzési szabályok magyarázata Dokumentumgeneráló Szoftverrel A lentebb részletezett három elemből álló Optimum Közbeszerzési Csomagunk ára: Kézikönyv + a Dokumentációkészítő Szoftver + korlátlan szaktanácsadás Ára: Ft (+ áfa + postaköltség) 1. A közbeszerzési dokumentáció elkészítését segítő szoftver minden típusú közbeszerzési eljáráshoz Hiánypótló szoftverünk az új közbeszerzési előírásoknak és az adott felhívásnak mindenben megfelelő, szakszerű dokumentációjának egyszerű és gyors összeállításához nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Mindössze 4 lépés a résztvevői minőségnek, az eljárás tárgyának, értékhatárának, majd az adott eljárásfajtának a kiválasztása után az előre elkészített paneleinkből máris összeállíthatja komplett dokumentációját. Miért is könnyíti meg a munkáját a szoftver? Mert az általános iratokon túl az egyes közbeszerzési eljárástípusokhoz szükséges speciális iratotokat is elkészítheti, méghozzá a hatályos előírásoknak megfelelő, előre elkészített panelekből! Mert a dokumentumok összeállítását kitöltési útmutatók, közérthető magyarázatok, ellenőrzőlisták, pontos jogszabályi hivatkozások segítik! Így nem kell költséges közbeszerzési tanácsadóhoz/ügyvédhez fordulnia. Mert az elkészült anyagok igényei szerint módosíthatók, illetve word és pdf formátumban elmenthetők és nyomtathatók! Tekintse meg a szoftver működését bemutató rövid videót: 2. Korlátlan szaktanácsadás Kérdésére a hivatalos közbeszerzési tanácsadókból és közbeszerzésekre szakosodott ügyvédekből álló szakértői gárdánk azonnali, személyre szabott, jogilag megbízható írásos választ ad Önnek. A szaktanácsadási szolgáltatásunkat Ön az előfizetés ideje alatt korlátlanul igénybe veheti! A szolgáltatás keretein belül Önnek arra is lehetősége van, hogy közbeszerzési szakértőinktől kérjen tanácsot közbeszerzési iratai összeállításához! 3. Az új közbeszerzési előírások és KDB határozatok magyarázata Szakkönyv Az Optimum Közbeszerzési Csomagunk részeként Ön megkapja a termékkatalógusban korábban részletezett CD-s szakkiadványunk kézikönyv részét is!

18 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 E-közbeszerzés Szakmai folyóirat Hatékony felkészülés az új kötelezettségekre és az elektronikus közbeszerzési eljárásra ajánlattevők és ajánlatkérők részére, szerkeszthető mintákkal és gyakorlati esettanulmányokkal Szerző: Dr. Dessewffy Anna, közbeszerzési szakértő Éves előfizetési díj: Ft + áfa Segítünk az új Kbt. alkalmazásában! A közbeszerzési eljárások gyakran változó törvényi háttere miatt mindennapi munkavégzése során számos olyan törvényértelmezési probléma merülhet fel, amelynek megoldásához szakértő segítségre van szüksége! Kéthavonta megjelenő elektronikus folyóiratunk, mely praktikus, könnyen áttekinthető formában dolgozza fel az éppen aktuális közbeszerzési témákat, de szerkeszthető elektronikus segédletekkel is segíti a közbeszerzéssel foglalkozó szakemberek mindennapi munkáját, ebben nyújt segítséget. Szakértő szerzőnk Dr. Dessewffy Anna neve garancia a magas szakmai színvonalra. Vegye igénybe közvetlenül a tudásukat! Küldje el kérdését, és 5 munkanapon belül személyre szabott, írásos választ kap! Az ajánlatkérők és az ajánlattevők egyaránt haszonnal forgathatják! Az elektronikus termékformának köszönhetően Ön a lehető leghamarabb megismerheti az aktuális módosításokat! Pályázatfigyelés a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelővel együttműködésben!

19 TERMÉKKATALÓGUS 2014 MUNKAJOG

20 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Munka Törvénykönyve Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Munka Törvénykönyve - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Munkajog szaklap Hagyományos papírformát választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (nyomtatott formátum esetén + csomagolási és szállítási költsége) Az Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus forma) Ára: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző MUNKAJOG / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax: forum-media@forum-media.hu

21 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Új Munka Törvénykönyve (Kézikönyv + on-line segédlet) Szerző: Dr. Gáspárné dr. Szokol Márta, ügyvéd, munkajogász, az MKIK Választottbíróságának tagja Ára: Ft + áfa ÚJ! Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum verzió esetén: Ft + áfa A munkajog folyamatosan változó világában nem könnyű eligazodni. Különösen most, mikor az új Polgári Törvénykönyv kapcsán a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódóan is sok az újdonság! Kiadványunkkal szeretnénk a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtani Önnek! A könyv legfontosabb témái: A munkaviszonyra vonatkozó előírások Munkaszerződések tartalma az új szabályozás alapján Munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi vita A közalkalmazotti jogviszonyra vonatkozó rendelkezések A Munkaügyi Bíróság döntései, bírósági határozatok Munkaügyi ellenőrzés menete, 2014-es irányelvei Szakkönyvünk tartalmazza a Munka Törvénykönyve, valamint a közalkalmazottak jogállásáról és a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény részletes és érthető magyarázatát gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal. A honlapunkon keresztül, saját jelszó segítségével ingyenesen hozzájuthatnak az új törvényhez kapcsolódó legfontosabb iratmintákhoz, pl. szerződésekhez és felmondásmintákhoz szerkeszthető formátumban! Az Ön által beküldött szakmai kérdésekre szerzőnk 5 munkanapon belül személyre szabott, részletes választ ad!

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Óbudai Almáskert Óvoda Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától Az Óbudai Almáskert Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1.

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. SZABÁLYOZÁS a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 64. a nevelési-oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Változások követése az óvodák működését érintő szabályozásban Frissített jogszabályi kisokos óvodáknak ( )

Változások követése az óvodák működését érintő szabályozásban Frissített jogszabályi kisokos óvodáknak ( ) Rozmis Attiláné Változások követése az óvodák működését érintő szabályozásban Frissített jogszabályi kisokos óvodáknak (2015.09.01.) Az elmúlt és az idei évben több ponton is megváltozott a köznevelést

Részletesebben

OM azonosító:

OM azonosító: A Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda a pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó a OM azonosító: 036473 Készítette: óvodavezető

Részletesebben

Helyi értékelési szabályzat

Helyi értékelési szabályzat SZÁZHALOMBATTAI ÖNKORMÁNYZAT SZÁZHALOMBATTAI SZÁZSZORSZÉP ÓVODA OM: 032791 2440 Százhalombatta Posta köz.4. 1 Helyi értékelési szabályzat Hatályos: 2016. október 1. 2 A Százhalombattai Százszorszép Óvoda

Részletesebben

Készítette: Pajor Andrásné óvodavezető

Készítette: Pajor Andrásné óvodavezető A Szombathelyi Napsugár Óvoda pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzata Készítette: Pajor Andrásné

Részletesebben

Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT A 326/2013.(VIII.30.) Kormányrendelet előírásai szerint készült, az intézmény nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő, pedagógus szakképzettséggel rendelkező gyakornok munkavállalóinak. Kecskeméti Vásárhelyi

Részletesebben

Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája. Szent-Györgyi Albert

Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája. Szent-Györgyi Albert MAGYAR SZENTEK RÓMAI KATOLIKUS ÓVODA és ÁLTALÁNOS ISKOLA 3060 Pásztó Deák Ferenc út 17. telefon: 32/889-103; 889-104; email cím: titkarsag.paszto@ekif-vac.hu A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2016) Lezárva: 2016. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

A szabályzat hatályban lépésének napja: október 1. Jóváhagyta: Králik Tibor főigazgató

A szabályzat hatályban lépésének napja: október 1. Jóváhagyta: Králik Tibor főigazgató A Soproni Szakképzési Centrum pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési Jóváhagyta: Králik Tibor főigazgató

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ

BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ CÉGISMERTETŐ Fő célul tűztük ki, hogy segítsünk a cégeknek, vállalkozásoknak eligazodni a környezetvédelmi, munkavédelmi, tűzvédelmi, ADR és energetikai szabályozás bonyolult

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4243 Téglás, Úttörő u. 15. Telefon/fax: 52/384-410 Mobil: 20/2928-228 OM azonosító: 031051 E-mail:

Részletesebben

SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 8500 Pápa, Fő tér 6. (fax): 06-89/324-852 E-mail: sztistvan@sztistvan-papa.sulinet.hu Bankszámlaszám: OTP 11748045-20018896 Pedagógus szakképzettséggel rendelkező

Részletesebben

TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA

TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA 2013. 09. 01. Készítette: Kakuszi Imréné óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Törvényi hivatkozás 3. oldal 2. A szabályzat területi, személyi hatálya 3. oldal 3.

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT BIATORBÁGYI BENEDEK ELEK ÓVODA 2051 Biatorbágy, Fő u. 61. ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak értékelésére

Részletesebben

Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15.

Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15. Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3881 Abaújszántó, Béke út 15. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

TÓCÓSKERTI ÓVODA. Hatályos: év október hó 1. napjától

TÓCÓSKERTI ÓVODA. Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT TÓCÓSKERTI ÓVODA Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától A Tócóskerti Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

Budapest XVI. Kerületi Margaréta Óvoda OM-azonosító:

Budapest XVI. Kerületi Margaréta Óvoda OM-azonosító: OM-azonosító: 034617 Székhely /: 409 16 39 : margaretaovoda16@gmail.com Telephely 1162 Budapest, Monoki u. 58. /: 409 28 26 A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

Készítette: Nagy Ilona intézményvezető. 1 A fenti szabályzat a 326/2013. (VIII.30) kormányrendelet 5. sz. melléklete alapján készült.

Készítette: Nagy Ilona intézményvezető. 1 A fenti szabályzat a 326/2013. (VIII.30) kormányrendelet 5. sz. melléklete alapján készült. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzata 1 Készítette: Nagy Ilona intézményvezető 1 A fenti

Részletesebben

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra Oldal 1 Tartalomjegyzék Intézményi alapadatok... 3 Jogszabályi háttér... 3 1. Alkalmazási

Részletesebben

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra

Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Korszerű óvodavezetés a köznevelés új rendszerében 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/204/2014. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Hallgatói tájékoztató Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP 3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése)

Részletesebben

Városközponti Óvoda. Helyi Értékelési Szabályzata

Városközponti Óvoda. Helyi Értékelési Szabályzata Városközponti Óvoda Helyi Értékelési Szabályzata A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat

Részletesebben

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nem az számít, hány könyved van, hanem az, hogy milyen jók a könyvek. SENECA NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Szentkirályi-Szász

Részletesebben

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA OM: 033101 4400 NYÍREGYHÁZA Búza u. 7-17. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő

Részletesebben

Közfoglalkoztatás 2015

Közfoglalkoztatás 2015 Gazdálkodási kézikönyvek Közfoglalkoztatás 2015 Jogi, munkajogi háttér és mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó adózási, számviteli kérdések Budapest, 2015 Szerzők: Dr. Böszörményi Judit (I. fejezet) Buránszkiné

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2017) Lezárva: 2017. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

Söjtöri Óvoda. helyi értékelési szabályzata

Söjtöri Óvoda. helyi értékelési szabályzata Söjtöri Óvoda helyi értékelési szabályzata Készítette: Csányiné Rácz Eszter óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. A helyi értékelési szabályzat készítése, elfogadása, hatályba lépése... 3 2. Értelmező rendelkezések...

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Százhalombattai Napsugár Óvoda 2440 Százhalombatta, Csokonai u. 50. Az intézmény OM azonosítója: 032790 Intézményvezető:.. Ph. Legitimációs eljárás Az alkalmazott közösségnevében

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló pedagógustovábbképzésre, valamint Mesterpedagógus fokozat elérését célzó minősítési eljárásra való jelentkezés során benyújtandó személyi

Részletesebben

124 A Jogtár Plusz adatbázisok CD MUNKAÜGY. Bevezetô

124 A Jogtár Plusz adatbázisok CD MUNKAÜGY. Bevezetô 124 A Jogtár Plusz adatbázisok CD MUNKAÜGY Bevezetô A CD Munkaügy a Munka Törvénykönyvét, a Közalkalmazotti és Köztisztviselôi törvényt, továbbá a Foglalkoztatási törvényt, valamint a Munkaügyi ellenôrzésrôl

Részletesebben

Minősítési Szabályzat

Minősítési Szabályzat 2016/2017 Minősítési Szabályzat Szentlőrinci Általános Iskola Székhely: Szentlőrinc, Ifjúság útja 5. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Intézmény neve: Enyingi Szirombontogató Óvoda Intézmény címe: 8130 Enying Vas Gereben u.1. OM azonosító: HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016

Intézmény neve: Enyingi Szirombontogató Óvoda Intézmény címe: 8130 Enying Vas Gereben u.1. OM azonosító: HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016 Intézmény neve: Enyingi Szirombontogató Óvoda Intézmény címe: 8130 Enying Vas Gereben u.1. OM azonosító: 029915 HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016 1 Tartalomjegyzék: 1. Alapadatok..... 3 2. Jogszabályi háttér....

Részletesebben

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Oktatási Hivatal Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Tájékoztató az intézményvezetői portfólió készítéséhez

Részletesebben

KERTVÁROSI ÓVODA. Intézmény OM azonosítója:027000

KERTVÁROSI ÓVODA. Intézmény OM azonosítója:027000 Intézmény OM azonosítója:027000 HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016 A PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ NEVELŐ és OKTATÓ MUNKÁT KÖZVETLENÜL SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAKRA VONATKOZÓ HELYI ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben Pedagógusok előmeneteli rendszere 2015. január 1-jétől a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉSRE ÉS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSRE ÉPÜLŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉS Salgótarján, 2014, szeptember 29. 1 Köznevelés - fejlesztési projektek

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása Előadó: Vörös Szabolcs szakmai vezető Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály E-mail cím: vorossz@lab.hu Telefonszám: +36 1 323

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Kreditpontos szakmai rendezvények, illetve e-learning képzések 2015. II. félév SZÁMVITELI TÉMÁK ADÓZÁSI TÉMÁK JOGI

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz Budapest, 2017. június 19. A továbbképzésekkel kapcsolatban

Részletesebben

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó értékelési szabályzata

A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó értékelési szabályzata A soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Reményhír Szakközépiskola, Általános Iskola, és Óvoda HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT A PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ NEVELŐ ÉS OKTATÓ MUNKÁT KÖZVETLENÜL SEGÍTŐ MUBKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAKRA VONATKOZÓAN

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÉRVÉNYES: 2016. OKTÓBER 01-TŐL Jóváhagyta:. Barcza Béláné intézményvezető MÓDOSÍTÁS: 0. 2016. OKTÓBER 01. Az Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok

Részletesebben

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer Jelen szabályzat a Szabadságtelepi Óvoda és a vele közalkalmazotti jogviszonyban álló, pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Helyi értékelési szabályzat. 2016/2017. tanév

Helyi értékelési szabályzat. 2016/2017. tanév 2016/2017. tanév Tartalomjegyzék A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat... 2 1. A szabályzat

Részletesebben

Szolnok, szeptember

Szolnok, szeptember A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat Szolnok, 2016. szeptember A 326/2013. (VIII. 30.)

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás 2014. szeptember 18. 1 - A mai nap tematikája 1. Szabvány és jogszabályi környezet

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés és a Pedagógusok felkészítése az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben szakértői feladatok

Részletesebben

KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi Arany János utca 38. OM: Intézményvezető

KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi Arany János utca 38. OM: Intézményvezető KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi Arany János utca 38. OM: 200251 HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 2016. Készítette: Rácz Istvánné Intézményvezető A KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA OM: 200251 köznevelési

Részletesebben

Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola OM azonosító: Adószám:

Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola OM azonosító: Adószám: Székhely: 1173 Budapest, Ferihegyi út 115. Tel/fax: 256-2897 Telephely: 1173 Budapest, Gyökér u. 5. Tel: 256-0977 e-mail: iskola@podmaniczky-evangelikus.hu www.podmaniczky.sulinet.hu OM azonosító: 201745

Részletesebben

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT [Év] Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT a pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Miért fontos a Cafeteria?

Miért fontos a Cafeteria? A cafeteria jövője Miért fontos a Cafeteria? Az utalványok a munkáltatók szemszögéből: A munkáltatók 79%- a egyetért, hogy az utalványok által a dolgozók motivációja növelhető. MOTIVÁCIÓ = TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

2016. Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2016. Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó helyi értékelési szabályzat Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és

Részletesebben

Madarász Imre Egyesített Óvoda

Madarász Imre Egyesített Óvoda Madarász Imre Egyesített Óvoda 5300 Karcag, Táncsics krt. 17. 59/503-323 ovikozpont@ovikarcag.hu www.ovikarcag.hu OM 202329 Madarász Imre Egyesített Óvoda Gyakornoki Szabályzata Intézmény OM azonosítója:

Részletesebben

Aktualitások az óvodai intézményi működésben

Aktualitások az óvodai intézményi működésben Aktualitások az óvodai intézményi működésben 1 Európai kitekintés EU 2020 Stratégia 95% Hazai sikerek 95,2% Pályázatok 9200 Életkor Létszám arány 2010 Létszám arány 2016-2017 3 éves 74,1% 84% 2 Óvodai

Részletesebben

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/44/2014. (blended learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 1

Részletesebben

Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága. Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával. Mintaértékű gyakorlatok

Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága. Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával. Mintaértékű gyakorlatok Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával Mintaértékű gyakorlatok a napilapok, hetilapok, folyóiratok középiskolai felhasználásának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Előzmények-problémák Mi indokolta az új követelményt? Információ hiány az üzemeltetésnél - a megvalósult

Részletesebben

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az önértékelés alapja Jogszabályok: - 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87.

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2018) Lezárva: 2018. június A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési törvény

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. A Szabályzat személyi hatálya Értelmező rendelkezések... 3

Tartalomjegyzék. 1. A Szabályzat személyi hatálya Értelmező rendelkezések... 3 Az Rábapatyi Gyermekliget Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehatásáról

Részletesebben

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2017. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Építési Műszaki Ellenőr Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció

Részletesebben

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN Készítette: Szabó László Global Safety Kft. A MUNKAVÉDELEM ALAPJAI A MUNKAVÉDELEM JOGI SZABÁLYOZÁSA 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a kivitelezői teljességi nyilatkozatról

TÁJÉKOZTATÓ. a kivitelezői teljességi nyilatkozatról TÁJÉKOZTATÓ a kivitelezői teljességi nyilatkozatról A beruházás befejezését követően az alábbi nyilatkozatot kell benyújtani az Útmutató 13.1. pontja értelmében az elszámoláshoz szükséges egyéb dokumentumok

Részletesebben

136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM

136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM 136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM Az adatbázis a tûzvédelemhez kapcsolódó széles körû szakmai igényeket kielégítô információkat tartalmaz, beleértve a teljes körû tûzvédelmi ismeretanyagot,

Részletesebben

LÖVÉSZ UTCAI ÓVODA ÉS TAGÓVODÁI HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA OM. AZONOSÍTÓ:037698

LÖVÉSZ UTCAI ÓVODA ÉS TAGÓVODÁI HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA OM. AZONOSÍTÓ:037698 LÖVÉSZ UTCAI ÓVODA ÉS TAGÓVODÁI HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA OM. AZONOSÍTÓ:037698 Készült a 326/2013.(VIII.30.) Kormányrendelet előírásai szerint Hatályos: 2016. október 01.-től Cegléd, 2016. szeptember

Részletesebben

A Nyitnikék Óvoda Munkaterve a 2013/2014. nevelési évre elsősorban a 2011.CXC Nemzeti Köznevelési Törvény és annak módosításaiban meghatározott hatály

A Nyitnikék Óvoda Munkaterve a 2013/2014. nevelési évre elsősorban a 2011.CXC Nemzeti Köznevelési Törvény és annak módosításaiban meghatározott hatály Nyitnikék Óvoda 1203 Bp. Kossuth L.u.3. E-mail: nyitnikek@nyitnikek.axelero.net OM azonosító: 034710 PESTERZSÉBETI NYITNIKÉK ÓVODA 2013-2014. ÉVI MUNKATERVE Győrné Varga Kornélia Nyitnikék Óvoda vezetője

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 14. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Lakitelek Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától Tartalomjegyzék 1. A Szabályzat személyi hatálya... 2 2. Értelmező rendelkezések... 2 3. A gyakornokra

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők:

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők: BEMUTATKOZÁS Az ENVIRIDIS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS KERESKEDELMI BT. segítséget nyújt a munka- és tűzvédelemről, a kémiai biztonságról, környezetvédelemről és a telepengedélyeztetés rendjéről szóló törvényekben

Részletesebben

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától Dánszentmiklósi Mosolygó Alma Egységes Óvoda- Bölcsőde 2735 Dánszentmiklós, Nyárfa u. 1/1. Telefon / Fax: 53 / 374 016 Email: mosolygoalma4@freemail.hu www.mosolygoalmaovoda.hu HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ feladatellátása Lánczky Edit főosztályvezető Lanczky.Edit@oh.gov.hu 2015. április 1-től 7 szakmai csoport Pedagógiai tájékoztatás Minősítés-tanfelügyelet Pedagógiai

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2019) Lezárva: 2019. június A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési törvény

Részletesebben

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium értékelési szabályzata Budapest, 2016. szeptember 30. A 326/2013.(VIII.30.) Kormányrendelet előírásai szerint készült, az intézmény nevelő-oktató

Részletesebben

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja Munkahelyi egészség és biztonság tantárgy helyi programja Készült a tantárgy központi programja alapján 2013. A tantárgy tanításának célja: A tanuló általános felkészítése az egészséget nem veszélyeztető

Részletesebben

Irodalom: az Építésijog.hu oldalon található tematikus leírások (a tematika alapján a teljes előadásanyag letölthető);

Irodalom: az Építésijog.hu oldalon található tematikus leírások (a tematika alapján a teljes előadásanyag letölthető); YBL - SGYMMEN235XXX - Jogi ismeretek III. Tantárgyfelelős: dr. Jámbor Attila tanársegéd Tárgyelőadó: dr. Jámbor Attila tanársegéd Tantárgyi leírás Oktatási cél: A kurzus célja a speciálisan a kivitelezési

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT. Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola. Hatályos: év október hó 1. napjától

HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT. Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola. Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától A Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola köznevelési intézményében a pedagógusok előmeneteli

Részletesebben

1. A helyi értékelési szabályzat

1. A helyi értékelési szabályzat 1. A helyi értékelési szabályzat Intézményünk helyi értékelési szabályzata a 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendeletnek (a továbbiakban: Kormányrendelet) a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörökben

Részletesebben

Nemfizetés esetén az MKIK törölheti nyilvántartásából a fizetésre kötelezett vállalkozót! Módosult az e-építési napló bevezetésének dátuma is!

Nemfizetés esetén az MKIK törölheti nyilvántartásából a fizetésre kötelezett vállalkozót! Módosult az e-építési napló bevezetésének dátuma is! Nemfizetés esetén az MKIK törölheti nyilvántartásából a fizetésre kötelezett vállalkozót! Módosult az e-építési napló bevezetésének dátuma is! A képzés pontértéke: Magyar Mérnöki Kamara: 2 pont (Bírálati

Részletesebben

Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium Fót, Vörösmarty utca 4. OM:

Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium Fót, Vörösmarty utca 4. OM: Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium 2151 Fót, Vörösmarty utca 4. OM: 032353 A PEDAGÓGUS SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ NEVELŐ ÉS OKTATÓ MUNKÁT KÖZVETLENÜL SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAKRA

Részletesebben

266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet

266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. (1) bekezdés 3., 4., 7., 9., 19. és 32. pontjában, 62. (1b) bekezdésében,

Részletesebben

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Minősítés lépésről lépésre Fokozatok Mikor? Hogyan? A minősítés lépései Felkészülés az e-portfólióvédésre Óra/foglalkozás megtartása Jelentkezés, E-portfólió

Részletesebben

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal 1. számú melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítésre vonatkozó határidő Megőrzés Adatgazda Tartalomfelelős 1. Az Egyetem hivatalos neve, székhelye, postai címe,

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4032 Debrecen, Bolyai u. 29. sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 E-mail: bolyai@iskola.debrecen.hu OM: 031 083 A Debreceni

Részletesebben

AZ EGYENLŐTLEN MUNKAIDŐ-BEOSZTÁS GYAKORLATI ALKALMAZÁSA

AZ EGYENLŐTLEN MUNKAIDŐ-BEOSZTÁS GYAKORLATI ALKALMAZÁSA GAZDÁLKODÁSI KÉZIKÖNYVEK AZ EGYENLŐTLEN MUNKAIDŐ-BEOSZTÁS GYAKORLATI ALKALMAZÁSA Munkaidőkeret-elszámolási időszak Budapest, 2016 Szerzők: Kissné Horváth Marianna Greskóné Koller Krisztina Sorozatszerkesztő:

Részletesebben

SZEKSZÁRDI GARAY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA LISZT FERENC ZENEISKOLÁJA

SZEKSZÁRDI GARAY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA LISZT FERENC ZENEISKOLÁJA SZEKSZÁRDI GARAY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA LISZT FERENC ZENEISKOLÁJA A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK

GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK STUDIUM & ACTICUM A Studium & Practicum gyógyszerészeti folyóirat akkreditált továbbképzési cikkekkel CÉLCSOPORT: gyógyszerész PÉLDÁNYSZÁM: 1000 MEGJELENÉS: évente 10 alkalommal

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Együttnevelés: integráció, inklúzió 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/145/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére SZÁMVITEL ADÓ JOG Budapest, 2015. január SZÁMVITEL TÉMAKÖRÖK 1. Előadók: A számviteli törvény 2015. évi változásai

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2018. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció A műszaki ellenőr az építtető

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

A BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

A BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA A BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 2016. október 1. A 326/2013.(VIII.30.) Kormányrendelet előírásai szerint készült, az intézmény nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő, pedagógus

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben