TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL"

Átírás

1 TERMÉKKATALÓGUS 2014 ADÓZÁS-SZÁMVITEL

2 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Áfatörvény, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Áfatörvény - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai Folyóirat, Basic verziót választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus formátum) Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), E-Számvitel Szakmai Folyóirat, Éves előfizetői díj: Ft + áfa E-Számvitel + E-Controlling, Éves előfizetői díj: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai / elektronikus úton juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző ADÓZÁS - SZÁMVITEL / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

3 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Új Áfatörvény Új előírások gyakorlati alkalmazása példákkal, közérthető magyarázatokkal és ellenőrző listákkal (Kézikönyv) Lektor: Sike Olga - NAV Általános Forgalmi Adó Osztály főosztályvezető-helyettes Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt digitális formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum opció esetén: Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! A jogszabályi változások követésében, gyakorlati alkalmazásában, a hatósági ellenőrzésre való hatékony felkészülésben, és így a súlyos bírság elkerülésében is segítséget nyújt Önnek a NAV áfatörvény-specialistáinak szaktudása: Gyakorlatias kiadványunk segítségével Ön: Megspórolhatja a jelentős szakértői díjakat, mert szakértő szerzőink tudják a választ minden kérdésére, például a pénzforgalmi elszámolással, vagy az összesítő jelentés készítése kapcsán. INGYENES SZAKMAI TANÁCSADÁST biztosítunk, így nem kell külön adótanácsadóhoz fordulnia! Időt takaríthat meg, mert például az adóalanyiság és az adóköteles ügyletek kérdéskörével kapcsolatos valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát a gyakorlatban is jól használható példákkal, esettanulmányokkal egy helyen megtalálja! A kiadvány online segédletei között olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Olyan összetett kérdésekben is számíthat a NAV-nál dolgozó szakértő szerzőinkre, mint például a fordított adózás, termékimport, adómentességek, levonási tilalmak! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! Feltett kérdésére szakértőnk 10 munkanapon belül, írásban válaszol Önnek!

4 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban A számviteli törvény és az szja-törvény részletes értelmezése és gyakorlati alkalmazása, valamint az egyéb adótörvényekhez kapcsolódó elszámolások mintákkal és esettanulmányokkal (CD + Kézikönyv) Szerző: Dr. Szücs Tamás - adózási és számviteli szakértő dr. Orbán Ildikó NAV Ügyfélkapcsolati főosztályvezető, Verebi Ivett gyakorló bérelszámolási vezető, társadalombiztosítási szervező dr. Gáspárné dr. Szokol Márta ügyvéd, munkajogász Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció ára: Ft + áfa Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Tudja-e Ön, hogy az adó- és járuléktörvények és azok évközi változásai hogyan befolyásolják az Ön számviteli és bérszámfejtési kötelezettségeit? Melyek a számviteli törvény adójogi, pénzügyi, társasági jogi vonatkozásai a gyakorlatban? A kézikönyvből és CD-ből álló közérthető és gyakorlatias kiadványunk: A számvitelhez és a bérszámfejtéshez kapcsolódó valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát egy helyen összefoglalja! Egy kiadványban megtalálja valamennyi, a munkájához szükséges, kontírozási tételt! CD-mellékletén lehetősége van a gazdasági események ábécésorrend szerinti keresésére, amely a könyvelési tételek gyors áttekintését teszi lehetővé. A könyvelés lépésein és a kapcsolódó jogszabályok bemutatásán túl mintapéldákat is talál. Az életből vett példákat, gyakorlati esettanulmányokat tartalmaz, például a devizás tételek év végi értékeléséről vagy cafeteriával, nem pénzbeni juttatásokkal, cégautóadóval kapcsolatos elszámolásokról! A kiadvány CD mellékletén olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Segítségével teljes jogbiztonságot nyújtó információkat kap, mert több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert szerzőink neve garanciát jelent például a tárgyi eszközök bekerülési értékével kapcsolatban! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! A számviteli kérdésekre Botka Erika, a Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára, ill. egyéb kérdéseire a kiadvány szerzői 10 munkanapon belül, írásban válaszolnak!

5 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat Szakmai folyóirat aktualitásokkal, kérdésekkel és válaszokkal (elektronikus vagy nyomtatott formában) Szerzők: Bonácz Zsolt adószakértő Botházy Béla NAV, Ellenőrzési Osztály dr. Kovács Ferenc adószakértő Matlné Kisari Erika NAV, Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának vezető főtanácsosa 2 kreditpont Éves előfizetői díj: Ft + áfa Optimum opció esetén (hagyományos papír + elektronikus formátum): Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! Adóellenőrzési Tanácsadó akkreditált szakmai folyóiratunk elsődleges célja, hogy az adóellenőrzéssel és az adózás rendjével kapcsolatos változások témakörét az ART., az ÁFA., a JÁRULÉKOK, a TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS mellett az SZJA, a TAO., és az ILLETÉKEK témakörében is olyan gyakorlati módon dolgozza fel és juttassa el előfizetőihez, amelyek megbízható és naprakész segítséget nyújtanak mindennapi munkájuk során. Az Adóellenőrzési Tanácsadó felépítése: Egy-egy adózással kapcsolatos aktuális téma mellett figyelembe véve az Önöktől érkezett igényeket a jövőben is fontosnak tartjuk azok gyakorlati megvalósításának és alkalmazhatóságának bemutatását. Éppen ezért a hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására, és esetenként külön fejezetet szánunk a jogalkalmazás és az adómegtakarító juttatások témakörének is. Naprakész adózási információk és tippek az NAV és a NGM szakértőitől valamint tapasztalt független vállalati adószakértőktől!

6 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 E-Számvitel szakmai folyóirat Havonta elektronikus formában megjelenő szaklapunk segítségével Ön naprakész lesz számviteli kötelezettségeit illetően Szerző: Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft NGM által akkreditált szakmai kiadvány! 2 kreditpont A 12 oldalas havonta megjelenő elektronikus szaklapunk: A legfrissebb jogszabályváltozásokat nyomon követő szakmai cikkeket tartalmaz! Megbízható, azonnal alkalmazható gyakorlati példákkal, mintákkal, (kötelező szabályzatminták, mérlegminta, eredménykimutatás-minta stb.) könnyíti meg az Ön mindennapi munkáját! A hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására is. Egy előfizetésért akár három könyvelő is kaphat kreditpontot! Új számviteli kötelezettségek Botka Erika, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára tolmácsolásában!

7 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 PÉNZÜGYI OPTIMUM CSOMAGUNK E-Számvitel + E-Controlling szakmai folyóirat Havonta megjelenő pénzügyi szakmai csomagunkkal Ön egy komplex szolgáltatási csomagra tesz szert, amely a vállalat összes gazdasági eseményét lefedi. Amit az E-Controllingról tudni érdemes: Szerzők: Dr Szücs Tamás - controlling és számviteli szakértő Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakembe rek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft + áfa Kalkulációs Excel-táblázatok, nemzetközi módszerek a gyakorlatban! Ha megrendeli E-Számvitel című szakmai folyóiratunk optimum változatát, akkor ajándékba adjuk a nagy sikerű E-Controllingot, amellyel azonnali hozzáférést biztosítunk a kiadvány archívumához, amivel több mint 70 lapszám értékes szakmai tartalmából válogathat, ami olyan mintha egy több mint 1200 oldalas kontrolling könyvet tartana kezében, amely folyamatosan bővül. Előfizetőink ingyenesen hozzáférhetnek online dokumentumtárunkhoz, ahonnan számos kalkulációs Excel munkadokumentumot, iratmintát és esettanulmányt valamint az excel makrók használatához alkalmazható gyakorlati tippekket tölthetnek le! Szakmai folyóiratunk már több mint 10 éve szolgálja a hatékonyság növelését! A szakmai folyóirathoz ingyenes tanácsadói szolgáltatás is jár!

8 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év KÖZNEVELÉS

9 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványokat a megjelölt példányszámban: (Kérjük, a megfelelő kiadvány melletti négyzetbe írja be a darabszámot, hányat szeretne belőle rendelni.) o o Közoktatási Vezető magazin Optimum előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás + nyomtatott lapszámok online formában): Ft Basic előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás): Ft o o o o Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft o Esélyteremtő szaklap Ár (10 db 24 oldalas lapszám + segédletek + szaktanácsadás): Ft Intézmény neve és címe*: Szállítási cím*: A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Intézmény fő tevékenysége, adószáma*:... KLIK azonosító és cím(amennyiben a KLIK fizeti a számlát):... Telefon* :... Fax:* : Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 o o o o 100 felett o KÖZNEVELÉS/14/1... aláírás és bélyegző FÓRUM Média Kiadó Kft. w 1139 Budapest, Váci út 91. w Tel.: (+36-1) w Internet: w Fax: (+36-1)

10 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Jogilag megbízható nyilvántartások, elszámolások, szerkeszthető iratminták közoktatási intézmények számára; hatékony felkészülés az intézményi hatósági ellenőrzésekre (CD + Kézikönyv) A közelmúltban bevezetett pedagógus-életpályamodell minősítő rendszere kötelezően előírja a tanári portfólió meglétét. Az új tanfelügyeleti rendszerre való felkészülés legalább akkora kihívás elé állítja a köznevelés szereplőit, mint a pedagógusi portfólió elkészítése! Hogyan készüljünk fel hatékonyan az ellenőrzésekre? Hogyan vizsgáljuk felül a már meglévő dokumentumainkat, és milyen új iratokkal készüljünk a 2014-ben induló próba-, majd az azt követő éles ellenőrzésekre? Segítséget nyújtunk Önnek mindennapi munkája során! Termékünk segítségével Ön könnyen, gyorsan és maradéktalanul megfelelhet az új törvény által előírt kötelezettségeinek, elkerülheti a súlyos munkaügyi jogsértések elkövetésével járó szankciókat! hatékonyan felkészülhet a tanfelügyeleti, a törvényességi és hatósági ellenőrzésekre! a CD-n található mintadokumentumok segítségével gyorsan elkészítheti hiányzó dokumentumait. Termékünkhöz ingyenes szaktanácsadás is jár! Tegye fel kérdését szakértőinknek, akik néhány napon belül írásos választ küldenek Önnek! Amennyiben Optimum változatban rendeli meg a kiadványt, a szakkönyv teljes anyagát online formátumban is megkapja. Az online használat előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz

11 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Esélyteremtő Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelése, együttgondozása a köznevelési intézményekben Havonta megjelenő szakmai folyóirat az integrált nevelésben, oktatásban részt vevő köznevelési intézmények vezetői és pedagógusai számára Szaklapunk összetett segítséget kínál azon intézményeknek vezetőinek és pedagógusainak, akik SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek nevelésével-oktatásával foglalkoznak. A szaklapban természetesen elsősorban fókuszban a gyermek: Milyen módszerekkel neveljük, oktassuk az SNI-s gyermekeket? Hogyan motiváljuk a BTMN óvodásokat és iskolásokat? Hogyan nyújtsunk hatékony segítséget a HH és HHH gyermekeknek, és hogyan vonhatók be a munkába a szülők? Ezen kérdések mellett külön figyelmet fordítunk a pedagógusra, illetve kiemelten az intézményvezetőre: Mi kerüljön a pedagógusi portfólióba? Hogyan működjünk együtt a szülőkkel, a tantestülettel, az önkormányzattal, a jegyzővel? Mire számítsunk a tenfelügyeleti ellenőrzések során? Milyen pályázatokra érdemes odafigyelni? Szaklapunk vállalja a hiteles tájékoztatást és segítségnyújtást Ön felé. A lap szakértő tanácsadói: Csibi Enikő, gyógypedagógus, SNI területen köznevelési szakértő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója; Kovács Mónika írásterapeuta, oktatási tanácsadó, portfóliófelelős, a Magyar Írásterápiás Egyesület elnöke. Engedje meg, hogy röviden ismertessük egyedülálló szakmai periodikánk és a szerkeszthető online dokumentáció előnyeit: Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelésével kapcsolatos összes problematikus területet legyen az a pedagógiai szakszolgálatok hatáskörével, a költségelszámolással, a munkajoggal, az adminisztrációval, a szülőkkel való együttműködéssel, a hiteles kommunikációval, vagy a nevelési módszertannal, netán a pedagógusportfólióval összefüggő kérdés vagy törvényértelmezési nehézség egyetlen lapban teljes körűen feltérképezzük! Elismert szakértő szerzőinkkel együttműködve igazán hasznos módszertani ajánlásokat és esettanulmányokat is tartalmazó tematikát kínálunk Önnek a sikeres neveléshez! Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére! Az Ön visszajelzései, kérései, kérdései alapján alakítjuk a következő lapszámok tartalmát! Ön kérdez, szakértő szerzőink pedig személyre szabott részletes szakmai választ adnak minden előfizetőnknek ingyen! Az online dokumentumtárban talál többek között egyéni fejlesztési terveket, mintadokumentumot az IPR munkaterv elkészítéséhez, terápiás naplót, valamint mintadokumentumot a portfóliók speciális elemeire vonatkozóan. Egyedülálló Online Dokumentumtár

12 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Gyakorlati útmutató a kötelező intézményvezetői és pedagógusi portfólió eredményes elkészítéséhez, szóbeli megvédéséhez szerkeszthető óratervmintákkal, külső-belső értékelési dokumentumokkal és szakterület-specifikus ellenőrzőlistákkal Kézikönyv + CD A pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendelet, és a hamarosan induló új tanfelügyeleti rendszer alapján minősítési eljárásban és ellenőrzésen vesz részt valamennyi pedagógus. Ennek a folyamatnak a kötelező része a pedagógusi portfólió elkészítése és feltöltése az Oktatási Hivatalnak az erre a célra kialakított informatikai rendszerébe. Figyelem! Egy jó portfólión nem csak a pedagógusok szakmai megbecsülése múlik! A szakszerűen összeállított minőségi portfólióval a pedagógusok kedvezőbb besorolásba kerülnek, amely egyúttal anyagi előrelépést is jelent számukra! Azon pedagógusok, akik április 30-áig jelentkeztek a ben esedékes minősítésekre, és akiket értesítenek, hogy erre lehetőséget is kapnak, november 30-áig tölthetik fel portfóliójukat a magasabb fizetésért. Kézikönyvünk, és a hozzá tartozó, szerkeszthető segédanyagokat tartalmazó CD segítségével Ön vezetőként és alkalmazottként, óvodai és iskolai dolgozóként, pedagógusként és pszichológusként is egyaránt elegendő gyakorlati információhoz jut ahhoz, hogy stilisztikailag és szakmailag tökéletes portfóliót állítson össze! biztos kézzel készítheti el egyénre szabott, és az előírásoknak minden tekintetben megfelelő szakmai portfóliójának kötelező tartalmi elemeit! meglepetések nélkül, felkészülten és magabiztosan állhat a háromtagú bizottság elé a szóbeli védés alkalmával! Rendelje meg kiadványunkat, amelyben minden, a portfólióval kapcsolatos szakmai kérdésére választ kap! CD-nk segítségével állítsa össze tökéletes portfólióját! Amennyiben az Optimum megrendelés választja, a kézikönyvet online formában is eljuttatjuk Önhöz.

13 b1_b2.indd :48:24 Portfólió immár élesben TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Közoktatási Vezető Magazin iskola- és óvodavezetőknek Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam április január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam január oldalas oldalas színes színes magazin Megjelenik: évente évente alkalommal A gyermek útja a szakszolgálati rendszerben A belépéstől a tünetmentességig Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam május január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 A költségvetés 2014-ben A köznevelést érintő fejezetek A gyógypedagógiai, fejlesztőpedagógiai e-portfólió Az óvodapedagógus, óvodavezető portfóliójának speciális elemei A január 1-jétől történő Pedagógus II. fokozatba kerülés feltételei Hogyan töltsük fel portfóliónkat? A portfóliók feltöltésére szolgáló felület használata Portfóliókészítés a gyakorlatban Az önmenedzselés és az önértékelés kérdései Csináljunk úgy, mintha randiznánk A pedagógusok magánéleti problémái a tanórán Az új polgárjogi kódex gyermekvédelmi vonatkozásai SNI és BTMN tanulók iskolai, tantárgyi előmenetelének differenciált értékelése Együttnevelés, együttoktatás Óvodai előjegyzés és felvétel a következő nevelési évre PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS A GYAKORLATBAN Interjú Kovács Mónika oktatási tanácsadóval, portfóliófefelőssel b1_b2.indd :48:08 RENGETEG A MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS Beszélgetés a pedagógusokat érintő leggyakoribb közalkalmazotti kérdésekről Dr. Gáspárné Dr. Szokol Márta ügyvéddel EGYSZER MÁR VOLT EGY JÓL MŰKÖDŐ RENDSZER Interjú Galló Istvánnéval, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével b1_b2.indd :01: a változások éve a közoktatásban. Ebben az évben vizsgázik a tanfelügyeleti rendszer, feltöltésre kerülnek az első pedagógiai portfóliók, továbbá módosul a köznevelési törvény is hogy csak néhány fontos változást említsünk. Magazinunk mint minden évben, most is alkalmazkodik az intézményvezetést érintő jelentős változásokhoz. Egyedülálló magazinunk egyszerre kínál Önnek egy 54 oldalas színes, nyomtatott magazint a legfontosabb újdonságok ismertetése érdekében legyen szó portfólióról, tanfelügyeletről, iskolavagy óvodavezetésről, illetve nyújtunk az előfizetőink számára egy interaktív honlapot, ahol egy helyen találhatók a legfontosabb magyarázó cikkek, a hozzájuk tartozó szerkeszthető segédletek, a vonatkozó jogszabályok, illetve egyetlen klikkeléssel máris ingyenesen kérdezhet szakértőnktől. Mi így segítjük az Önök munkáját ez életpályamodell útvesztőiben való eligazodásban. Ízelítő a nyomtatott magazin rovataiból: Portfólió: Minden, amit a kötelezően elkészítendő pedagógusi portfólióról tudni kell. Tanfelügyelet: Felkészülés a 2014-ben induló új tanfelügyeleti rendszerre Óvodavilág: Állandó rovatunk kizárólag az óvodai intézményvezetés kérdéseit mutatja be részletesen. Közszolga: Munkajogi rovatunk elsősorban az Ön szemszögéből dolgozza fel a pedagógusok foglalkoztatásának mindenkori sajátosságait. SNI: Újonnan indított rovatunkkal biztosítjuk a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásával kapcsolatos teendők folyamatos ismertetését. Házipénztár: Hónapról hónapra információt ad arról, hogy a megváltozott fenntartóifinanszírozói rendszerben a köznevelési intézmény vezetőinek mire kell odafigyelnie. Sikersztori: Ismerjen meg olyan intézményeket, intézményi dolgozókat, akik valamiben kiemelkedőt alkottak! Adaptálja módszereiket Ön is saját intézményében! Szószóló: Interjú egy meghatározó személyiséggel a közoktatás területéről. Olvasószoba: Ismerje meg az óvodai és iskolai módszertan aktuális kérdéseit, olvasson új nemzetközi módszerekről! Aula: Interaktív olvasói fórum iskolaigazgatóknak és óvoda-vezetőknek. Amennyiben megakadt munkája végzésében, Ön megírja nekünk, és mi szakértői kommentárokkal ellátva megjelentetjük azt! Rendszergazda: Naprakész tájékoztató az infokommuni-kációs taneszközök óvodai és iskolai felhasználhatóságáról. A rovat módszereket és a taneszközöket mutat be, és az egyes intézmények gyakorlati tapasztalatait is feldolgozza.

14 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Ízelítő az előfizetéshez tartozó interaktív honlap használatáról: Egy helyen találja többek között a portfóliók készítéséhez kapcsolódóan a magyarázó cikkeket a vonatkozó mintadokumentumokat a vonatkozó Ha pedig elakadt a munkájában, egyetlen klikkeléssel már kérdezhet is a szakértőnktől. Néhány napon belül írásban küldjük a kérdésére adott választ személyesen Önnek. Optimum verzió Az Optimum verzióra való előfizetés mindemellett lehetővé teszi, hogy Ön a magazin nyomtatott lapszámaiban a számítógépén keressen: az összes lapszámot elérheti online formátumban is. Az online lapszám előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Magazinunk már több mint ezer intézménynek nyújtott segítséget az intézményvezetési teendőkben. Bízunk benne, hogy Ön is tagja lesz a Közoktatási Vezető magazin elégedett előfizetőinek!

15 TERMÉKKATALÓGUS 2014 KÖZSZFÉRA

16 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt/magazint példányban. A közbeszerzési szabályok magyarázata, dokumentumgeneráló szoftverrel Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. E-Közbeszerzés szaklap, Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző KÖZSZFÉRA / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

17 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 A közbeszerzési szabályok magyarázata Dokumentumgeneráló Szoftverrel A lentebb részletezett három elemből álló Optimum Közbeszerzési Csomagunk ára: Kézikönyv + a Dokumentációkészítő Szoftver + korlátlan szaktanácsadás Ára: Ft (+ áfa + postaköltség) 1. A közbeszerzési dokumentáció elkészítését segítő szoftver minden típusú közbeszerzési eljáráshoz Hiánypótló szoftverünk az új közbeszerzési előírásoknak és az adott felhívásnak mindenben megfelelő, szakszerű dokumentációjának egyszerű és gyors összeállításához nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Mindössze 4 lépés a résztvevői minőségnek, az eljárás tárgyának, értékhatárának, majd az adott eljárásfajtának a kiválasztása után az előre elkészített paneleinkből máris összeállíthatja komplett dokumentációját. Miért is könnyíti meg a munkáját a szoftver? Mert az általános iratokon túl az egyes közbeszerzési eljárástípusokhoz szükséges speciális iratotokat is elkészítheti, méghozzá a hatályos előírásoknak megfelelő, előre elkészített panelekből! Mert a dokumentumok összeállítását kitöltési útmutatók, közérthető magyarázatok, ellenőrzőlisták, pontos jogszabályi hivatkozások segítik! Így nem kell költséges közbeszerzési tanácsadóhoz/ügyvédhez fordulnia. Mert az elkészült anyagok igényei szerint módosíthatók, illetve word és pdf formátumban elmenthetők és nyomtathatók! Tekintse meg a szoftver működését bemutató rövid videót: 2. Korlátlan szaktanácsadás Kérdésére a hivatalos közbeszerzési tanácsadókból és közbeszerzésekre szakosodott ügyvédekből álló szakértői gárdánk azonnali, személyre szabott, jogilag megbízható írásos választ ad Önnek. A szaktanácsadási szolgáltatásunkat Ön az előfizetés ideje alatt korlátlanul igénybe veheti! A szolgáltatás keretein belül Önnek arra is lehetősége van, hogy közbeszerzési szakértőinktől kérjen tanácsot közbeszerzési iratai összeállításához! 3. Az új közbeszerzési előírások és KDB határozatok magyarázata Szakkönyv Az Optimum Közbeszerzési Csomagunk részeként Ön megkapja a termékkatalógusban korábban részletezett CD-s szakkiadványunk kézikönyv részét is!

18 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 E-közbeszerzés Szakmai folyóirat Hatékony felkészülés az új kötelezettségekre és az elektronikus közbeszerzési eljárásra ajánlattevők és ajánlatkérők részére, szerkeszthető mintákkal és gyakorlati esettanulmányokkal Szerző: Dr. Dessewffy Anna, közbeszerzési szakértő Éves előfizetési díj: Ft + áfa Segítünk az új Kbt. alkalmazásában! A közbeszerzési eljárások gyakran változó törvényi háttere miatt mindennapi munkavégzése során számos olyan törvényértelmezési probléma merülhet fel, amelynek megoldásához szakértő segítségre van szüksége! Kéthavonta megjelenő elektronikus folyóiratunk, mely praktikus, könnyen áttekinthető formában dolgozza fel az éppen aktuális közbeszerzési témákat, de szerkeszthető elektronikus segédletekkel is segíti a közbeszerzéssel foglalkozó szakemberek mindennapi munkáját, ebben nyújt segítséget. Szakértő szerzőnk Dr. Dessewffy Anna neve garancia a magas szakmai színvonalra. Vegye igénybe közvetlenül a tudásukat! Küldje el kérdését, és 5 munkanapon belül személyre szabott, írásos választ kap! Az ajánlatkérők és az ajánlattevők egyaránt haszonnal forgathatják! Az elektronikus termékformának köszönhetően Ön a lehető leghamarabb megismerheti az aktuális módosításokat! Pályázatfigyelés a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelővel együttműködésben!

19 TERMÉKKATALÓGUS 2014 MUNKAJOG

20 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Munka Törvénykönyve Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Munka Törvénykönyve - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Munkajog szaklap Hagyományos papírformát választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (nyomtatott formátum esetén + csomagolási és szállítási költsége) Az Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus forma) Ára: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző MUNKAJOG / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

21 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Új Munka Törvénykönyve (Kézikönyv + on-line segédlet) Szerző: Dr. Gáspárné dr. Szokol Márta, ügyvéd, munkajogász, az MKIK Választottbíróságának tagja Ára: Ft + áfa ÚJ! Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum verzió esetén: Ft + áfa A munkajog folyamatosan változó világában nem könnyű eligazodni. Különösen most, mikor az új Polgári Törvénykönyv kapcsán a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódóan is sok az újdonság! Kiadványunkkal szeretnénk a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtani Önnek! A könyv legfontosabb témái: A munkaviszonyra vonatkozó előírások Munkaszerződések tartalma az új szabályozás alapján Munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi vita A közalkalmazotti jogviszonyra vonatkozó rendelkezések A Munkaügyi Bíróság döntései, bírósági határozatok Munkaügyi ellenőrzés menete, 2014-es irányelvei Szakkönyvünk tartalmazza a Munka Törvénykönyve, valamint a közalkalmazottak jogállásáról és a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény részletes és érthető magyarázatát gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal. A honlapunkon keresztül, saját jelszó segítségével ingyenesen hozzájuthatnak az új törvényhez kapcsolódó legfontosabb iratmintákhoz, pl. szerződésekhez és felmondásmintákhoz szerkeszthető formátumban! Az Ön által beküldött szakmai kérdésekre szerzőnk 5 munkanapon belül személyre szabott, részletes választ ad!

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1.

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. SZABÁLYOZÁS a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 64. a nevelési-oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Közfoglalkoztatás 2015

Közfoglalkoztatás 2015 Gazdálkodási kézikönyvek Közfoglalkoztatás 2015 Jogi, munkajogi háttér és mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó adózási, számviteli kérdések Budapest, 2015 Szerzők: Dr. Böszörményi Judit (I. fejezet) Buránszkiné

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA

TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA TÁTIKA NAPSUGÁR ÓVODA GYAKORNOKI SZABÁLYZATA 2013. 09. 01. Készítette: Kakuszi Imréné óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Törvényi hivatkozás 3. oldal 2. A szabályzat területi, személyi hatálya 3. oldal 3.

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Hallgatói tájékoztató Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP 3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése)

Részletesebben

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Oktatási Hivatal Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Tájékoztató az intézményvezetői portfólió készítéséhez

Részletesebben

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nem az számít, hány könyved van, hanem az, hogy milyen jók a könyvek. SENECA NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Szentkirályi-Szász

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Kreditpontos szakmai rendezvények, illetve e-learning képzések 2015. II. félév SZÁMVITELI TÉMÁK ADÓZÁSI TÉMÁK JOGI

Részletesebben

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉSRE ÉS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSRE ÉPÜLŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉS Salgótarján, 2014, szeptember 29. 1 Köznevelés - fejlesztési projektek

Részletesebben

Miért fontos a Cafeteria?

Miért fontos a Cafeteria? A cafeteria jövője Miért fontos a Cafeteria? Az utalványok a munkáltatók szemszögéből: A munkáltatók 79%- a egyetért, hogy az utalványok által a dolgozók motivációja növelhető. MOTIVÁCIÓ = TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása Előadó: Vörös Szabolcs szakmai vezető Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály E-mail cím: vorossz@lab.hu Telefonszám: +36 1 323

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2014.10.02. Villámvédelem. Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás. Villámvédelem Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 Dr. Kovács Károly Dely Kornél Varga Tamás 2014. szeptember 18. 1 - A mai nap tematikája 1. Szabvány és jogszabályi környezet

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN Készítette: Szabó László Global Safety Kft. A MUNKAVÉDELEM ALAPJAI A MUNKAVÉDELEM JOGI SZABÁLYOZÁSA 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet

Részletesebben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben Pedagógusok előmeneteli rendszere 2015. január 1-jétől a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv

Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Előzmények-problémák Mi indokolta az új követelményt? Információ hiány az üzemeltetésnél - a megvalósult

Részletesebben

136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM

136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM 136 A Jogtár Plusz adatbázisok CD TÛZVÉDELEM Az adatbázis a tûzvédelemhez kapcsolódó széles körû szakmai igényeket kielégítô információkat tartalmaz, beleértve a teljes körû tûzvédelmi ismeretanyagot,

Részletesebben

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/44/2014. (blended learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 1

Részletesebben

A Nyitnikék Óvoda Munkaterve a 2013/2014. nevelési évre elsősorban a 2011.CXC Nemzeti Köznevelési Törvény és annak módosításaiban meghatározott hatály

A Nyitnikék Óvoda Munkaterve a 2013/2014. nevelési évre elsősorban a 2011.CXC Nemzeti Köznevelési Törvény és annak módosításaiban meghatározott hatály Nyitnikék Óvoda 1203 Bp. Kossuth L.u.3. E-mail: nyitnikek@nyitnikek.axelero.net OM azonosító: 034710 PESTERZSÉBETI NYITNIKÉK ÓVODA 2013-2014. ÉVI MUNKATERVE Győrné Varga Kornélia Nyitnikék Óvoda vezetője

Részletesebben

Madarász Imre Egyesített Óvoda

Madarász Imre Egyesített Óvoda Madarász Imre Egyesített Óvoda 5300 Karcag, Táncsics krt. 17. 59/503-323 ovikozpont@ovikarcag.hu www.ovikarcag.hu OM 202329 Madarász Imre Egyesített Óvoda Gyakornoki Szabályzata Intézmény OM azonosítója:

Részletesebben

Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága. Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával. Mintaértékű gyakorlatok

Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága. Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával. Mintaértékű gyakorlatok Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával Mintaértékű gyakorlatok a napilapok, hetilapok, folyóiratok középiskolai felhasználásának

Részletesebben

Irodalom: az Építésijog.hu oldalon található tematikus leírások (a tematika alapján a teljes előadásanyag letölthető);

Irodalom: az Építésijog.hu oldalon található tematikus leírások (a tematika alapján a teljes előadásanyag letölthető); YBL - SGYMMEN235XXX - Jogi ismeretek III. Tantárgyfelelős: dr. Jámbor Attila tanársegéd Tárgyelőadó: dr. Jámbor Attila tanársegéd Tantárgyi leírás Oktatási cél: A kurzus célja a speciálisan a kivitelezési

Részletesebben

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon)

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) A konferencia programja: A cél a teljes energiahatékony beruházások összeállításánál alkalmazott komplex gondolkodás előtérbe helyezése, nemcsak a technológia, hanem a munkavédelem és a munkaügy oldaláról

Részletesebben

shop.haberkorn.hu Rendeljen online egyszerűen és gyorsan!

shop.haberkorn.hu Rendeljen online egyszerűen és gyorsan! shop.haberkorn.hu Rendeljen online egyszerűen és gyorsan! www.haberkorn.hu EGYSZERUEN JOBB Egyszerűen Haberkorn Több mint 8000 termék Felhasználóbarát felület E-shop kínálatunkban több mint 8000 munkavédelmi

Részletesebben

FOLYAMATAUDIT JELENTÉS ELEKTRONIKUS VÁLTOZATA

FOLYAMATAUDIT JELENTÉS ELEKTRONIKUS VÁLTOZATA FOLYAMATAUDIT JELENTÉS ELEKTRONIKUS VÁLTOZATA 1.0 VERZIÓ A program alkalmazási környezete A program felépítése, tulajdonságai A program további tulajdonságai A program ára A program szállítása, telepítése

Részletesebben

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Minősítés lépésről lépésre Fokozatok Mikor? Hogyan? A minősítés lépései Felkészülés az e-portfólióvédésre Óra/foglalkozás megtartása Jelentkezés, E-portfólió

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére SZÁMVITEL ADÓ JOG Budapest, 2015. január SZÁMVITEL TÉMAKÖRÖK 1. Előadók: A számviteli törvény 2015. évi változásai

Részletesebben

266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet

266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. (1) bekezdés 3., 4., 7., 9., 19. és 32. pontjában, 62. (1b) bekezdésében,

Részletesebben

Jogsegélyszolgálatok koordinációja a legális foglalkoztatás elősegítése érdekében

Jogsegélyszolgálatok koordinációja a legális foglalkoztatás elősegítése érdekében TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Jogsegélyszolgálatok koordinációja a legális foglalkoztatás elősegítése érdekében Előadó: Prekopa

Részletesebben

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény

Részletesebben

ÚTITÁRSAK. Pedagógusokat segítő szerepek

ÚTITÁRSAK. Pedagógusokat segítő szerepek ÚTITÁRSAK Pedagógusokat segítő szerepek TÉMACSOPORTOK Rövid, bevezető témák 1. Jogszabályi háttér 2. Életpálya szakaszai 3. A rendszer bevezetése 4. Értékelési rendszer 5. TÁMOP Segítő, értékelő szerepek

Részletesebben

Közbeszerzési tanácsadás, pályázatfigyelés és ajánlat összeállítás

Közbeszerzési tanácsadás, pályázatfigyelés és ajánlat összeállítás Közbeszerzési tanácsadás, pályázatfigyelés és ajánlat összeállítás Rólunk A Prime Tendering Kft. fő profilja, minőségi és cégre szabott közbeszerzési pályázatfigyelési és pályázatírási szolgáltatás nyújtása

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők:

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők: BEMUTATKOZÁS Az ENVIRIDIS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS KERESKEDELMI BT. segítséget nyújt a munka- és tűzvédelemről, a kémiai biztonságról, környezetvédelemről és a telepengedélyeztetés rendjéről szóló törvényekben

Részletesebben

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja Munkahelyi egészség és biztonság tantárgy helyi programja Készült a tantárgy központi programja alapján 2013. A tantárgy tanításának célja: A tanuló általános felkészítése az egészséget nem veszélyeztető

Részletesebben

Mire számíthatunk munkaügyi ellenőrzés esetén?

Mire számíthatunk munkaügyi ellenőrzés esetén? Mire számíthatunk munkaügyi ellenőrzés esetén? Az alábbi szakmai írásunkban megnézzük, hogy mire számítsunk abban az esetben, ha munkaügyi ellenőrzés lenne nálunk, illetve még az ellenőrzés előtt fel tudjunk

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT EGYÜTTMŰKÖDÉSI BESZÁMOLÓ

JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT EGYÜTTMŰKÖDÉSI BESZÁMOLÓ TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT EGYÜTTMŰKÖDÉSI BESZÁMOLÓ Előadó: Prekopa Adrienn Erna Tevékenység koordinátor

Részletesebben

GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK

GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK GALENUS KIADÓ SZAKMAI LAPOK STUDIUM & ACTICUM A Studium & Practicum gyógyszerészeti folyóirat akkreditált továbbképzési cikkekkel CÉLCSOPORT: gyógyszerész PÉLDÁNYSZÁM: 1000 MEGJELENÉS: évente 10 alkalommal

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: KÖZZÉTÉTELI LISTA A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: ARANY JÁNOS ÓVODA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV Szervezeti, személyzeti

Részletesebben

KÉMÉNYKONFERENCIA 2008

KÉMÉNYKONFERENCIA 2008 KÉMÉNYKONFERENCIA 2008 Építtetők, tervezők, műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők felelőssége a megfelelő minőség megvalósításában ÉMI Kht. Épületgépészeti és Energetikai Tudományos Osztály Haszmann

Részletesebben

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Új szabályozások Kormány rendelet Az egyes épület-energetikai tárgyú, valamint

Részletesebben

PROJEKTMENEDZSMENT. Wolf András műszak igazgató Market Építő Zrt.

PROJEKTMENEDZSMENT. Wolf András műszak igazgató Market Építő Zrt. PROJEKTMENEDZSMENT Wolf András műszak igazgató Market Építő Zrt. CÉGCSOPORT FELÉPÍTÉSE, FŐBB TEVÉKENYSÉGI KÖRÖK LOGISZTIKAI ÉS IPARI INGATLANOK KIVITELEZÉSE IRODAHÁZAK, KÖZINTÉZMÉNYEK ÉS SZÁLLODÁK KIVITELEZÉSE

Részletesebben

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján Rendelkezik közbeszerzési végzettséggel és fontos Önnek a szakmai fejlődés? Csak az aktualitások érdeklik, és nem szeretne az általánosságokkal foglalkozni? Nincs ideje elméleti előadásokat hallgatni,

Részletesebben

Mit ellenőriz az. hatóság? ISOFÓRUM XXII. NMK

Mit ellenőriz az. hatóság? ISOFÓRUM XXII. NMK Mit ellenőriz az Építésfelügyeleti hatóság? Hatóságok Építésigazgatás (általános építmények) Első fokú hatóságok Járási székhely Járási (kerületi) Hivatal jegyzője (198) (38+21) Általános építésügyi hatósági

Részletesebben

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK I/2.6. pont 1 Hivatal Általános Közzétételi listája ÁLLTALLÁNOS IINTÉZZKEDÉSEK 1. Ahol felelősként több van nevesítve, a nevesítésük sorrendje jelenti az egymás közti adatáramlás sorrendjét is (kijelölve

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA A Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda létrejötte a Szabó és Társai Ügyvédi Irodára vezethető vissza, amelyet Szabó Tamás

Részletesebben

TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY. - kivonat. III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel kapcsolatos fontosabb szabályok

TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY. - kivonat. III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel kapcsolatos fontosabb szabályok TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2015/2016. tanévre - kivonat III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel

Részletesebben

Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését

Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését "Kielégítõ, ha azt mondom, hogy ez egy könyvelõiroda és megkeressük önnek a legmegfelelõbb

Részletesebben

ARKCONSULTING KFT. Kisadózó vállalkozások tételes adója 2013.

ARKCONSULTING KFT. Kisadózó vállalkozások tételes adója 2013. ARKCONSULTING KFT. Kisadózó vállalkozások tételes adója 2013. Sz KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJA - KATA A 2013-ban bevezetésre került új adónem számos lehetőséget biztosít azok számára, akik saját

Részletesebben

Felelős műszaki vezető

Felelős műszaki vezető Felelős műszaki vezető A felelős műszaki vezető irányítja az építési munkahelyen a kivitelezést. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező építési szerződésében vállalt

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A pedagógusok szakmai munkájának támogatása Dr. Pompor Zoltán szakmai vezető Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP 3.1.5/12 projekt Főbb témák, csomópontok Milyen fejlesztések történnek a TÁMOP 3.1.5

Részletesebben

2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz

2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz 2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz 2011. májustól változnak a betegszabadsághoz és táppénzhez kapcsolódó előírások Jelen díjmentes kiadvány az Adó Sziget Klub havi szakmai kiadványából

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK amely létrejött egyrészről Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat székhelye: 1082 Budapest, Baross u. 63-67. képviseli: dr. Kocsis Máté polgármester

Részletesebben

Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI. Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest

Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI. Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest 1 Mit tehetünk, hogy ilyen vidáman menjen a munka? 2 Az e-portfólió helye a folyamatban: Lépés a fokozatok között

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE . AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM 1.

Részletesebben

Az Innoven Kft. 2012.november 15-én érkezett kérelmében tulajdonosi hozzájárulást kér a KEOP- 2012.5.5.0 számú pályázati kiíráson való részvételhez:

Az Innoven Kft. 2012.november 15-én érkezett kérelmében tulajdonosi hozzájárulást kér a KEOP- 2012.5.5.0 számú pályázati kiíráson való részvételhez: Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést véleményezi: Valamennyi

Részletesebben

20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez. Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról

20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez. Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról 20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Veszprémi Főegyházmegye 8200 Veszprém, Vár utca

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient csoport 2 WTS Alliance 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Jogi tanácsadás 8 Könyvelés 9 Bérszámfejtés 10 Egyéb számviteli tanácsadás 11 Kiadványok

Részletesebben

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2015. 09.24-től A szabályzat és az önértékelés jogi alapja 1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (64-65., 86-87 ) 2. A nevelési- oktatási intézmények

Részletesebben

MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. EHS üzletág. www.mtb-tech.com

MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. EHS üzletág. www.mtb-tech.com MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. www.mtb-tech.com E Environmental H Health S Safety 2/12 A KEZDETEK Alapvető célunk, hogy Megrendelőink tevékenységeibe a lehető

Részletesebben

AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK

AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK AZ ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK SZABÁLYOZÁSÁNAK AKTUALITÁSAI ÉS KAPCSOLÓDÓ JOGÉRTELMEZÉSI KÉRDÉSEK Dr. Lukács Tibor Főtitkár Közbeszerzési Hatóság Szabályozási háttér A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII.

Részletesebben

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap

. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE. MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ DOKUMENTUM Utolsó hétfő 11 00 / hónap 4..sz. MELLÉKLET. AZ INTÉZMÉNY KOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERE 1. A belső kommunikációs rendszer 1.1. Az intézményen belüli információáramlás szóbeli formái: MÓDSZER TARTALOM FELELŐS ÉRINTETTEK IDŐPONT / HATÁRIDŐ

Részletesebben

Energetikai pályázatok előkészítésének és írásának tapasztalatai értékelői szemmel

Energetikai pályázatok előkészítésének és írásának tapasztalatai értékelői szemmel Energiafórum 2010. Balatonfüred Energetikai pályázatok előkészítésének és írásának tapasztalatai értékelői szemmel (KEOP 4-es, 5-ös prioritások) Tirpák Tamás Épületgépész mérnök Bemutatkozás Fő tevékenységeink:

Részletesebben

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása T/16302/27.szám A, i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés Alkotmány- és igazságügyi bizottságának ajánlása az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásokkal összefüggő egyes

Részletesebben

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről 354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a munkabiztonsági szakértői tevékenységről A Kormány a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (2) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az

Részletesebben

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számlázás E-Archiválás E-Hitelesítés RENDESWEB Fejlesztési és Tanácsadó Kft. Kinek ajánljuk az E-Számla Szerver megoldást? Az E-Számla Szerver megoldást

Részletesebben

A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN

A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN A SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI A 48/2012. (XII.12.) EMMI RENDELET ALAPJÁN Dr. Kaposi József 2014 A szaktanácsadó a köznevelési törvényben 61. A pedagógusok tevékenységét szakértők, szaktanácsadók segítik.

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek 1 Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK ADAT FRISSÍTÉS MEGŐRZÉS A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának

Részletesebben

Az új típusú szaktanácsadás

Az új típusú szaktanácsadás Az új típusú szaktanácsadás Dr. Pompor Zoltán szakmai vezető TÁMOP 3.1.5/12 A TÁMOP 3.1.5/12-ben megvalósuló fejlesztések Az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft és az Oktatáskutató

Részletesebben

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. szervezetek minõsítési NAR-01M. Hatálybalépés: 2008. november 1. 3. kiadás NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET Nemzeti Akkreditálási Rendszer Vizsgáló, ellenõrzõ és tanúsító szervezetek minõsítési eljárása kijelöléshez NAR-01M 3. kiadás Hatálybalépés: 2008. november 1. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:( pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés)

Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:( pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés) A pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítés szakterületre vonatkozó, a szakértői feladatokhoz kapcsolódó jogszabályváltozások Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:(

Részletesebben

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Horizontális politikák érvényesülése a projektekben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Horizontális politikák érvényesülése a projektekben Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel a projektekben Környezeti fenntarthatóság Esélyegyenlőség Jogkövetkezmények Családbarát munkahelyi körülmények megteremtése, erősítése A nemek közötti egyenlőség

Részletesebben

Szakmai tevékenységünk az elmúlt egy hónapban feladatellátási területenként

Szakmai tevékenységünk az elmúlt egy hónapban feladatellátási területenként Beszámoló a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Debreceni Tagintézményének Hajdúnánási Óvodában 2015 januárjában végzett munkájáról Tartalom Rövid bemutatkozás... 3 A Hajdúnánási

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás.

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás. Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 2015. február 2. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás Tartalom, tervezői jogosultságok A tervezés

Részletesebben

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2.

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. VELÜNK - ÖNÖKÉRT! 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. CÉLOK KIK VAGYUNK? Célunk, hogy a vállalkozások, illetve a szervezetek számára teljes körű, magas színvonalú pénzügyi adminisztratív szolgáltatásokat nyújtsunk.

Részletesebben

Felkészülés a kivitelezésre

Felkészülés a kivitelezésre Budapest, 2015. március 26. Tóth Balázs okleveles építészmérnök Értékesítési Csoport vezető ÉMI Nonprofit Kft. Az építés titka Tóth Balázs 2 Kazinczy Ferenc (1759-1831) A nagy titok (1808) Jót s jól! Ebben

Részletesebben

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése

A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyelet: a vezető mint pedagógus, a vezető mint vezető ellenőrzése A tanfelügyeleti standardok fajtái 1. Az ellenőrzés területeinek megfelelő A vezető ellenőrzése - értékelése A pedagógusok ellenőrzése

Részletesebben

Pedagógusszerep HOGYAN KÉSZÜLJEK A MINŐSÍTŐ ELJÁRÁSRA?

Pedagógusszerep HOGYAN KÉSZÜLJEK A MINŐSÍTŐ ELJÁRÁSRA? Pedagógusszerep HOGYAN KÉSZÜLJEK A MINŐSÍTŐ ELJÁRÁSRA? JOGI HÁTTÉR 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

Az építésfelügyeleti bírság alapja, mértéke, eljárási szabályok. Hatály: 2014. január 1.

Az építésfelügyeleti bírság alapja, mértéke, eljárási szabályok. Hatály: 2014. január 1. Az építésfelügyeleti bírság alapja, mértéke, eljárási szabályok Hatály: 2014. január 1. Az alábbi táblázatok 238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet mellékletei alapján készültek, de a mellékletek szerinti felbontást

Részletesebben

Informatikatanári portfólió. Műhelyfoglalkozás Pásztor Attila

Informatikatanári portfólió. Műhelyfoglalkozás Pásztor Attila Informatikatanári portfólió Műhelyfoglalkozás Pásztor Attila Bevezető kérdések Kérdés: Néhány gondolat magáról Vizsga/eljárás Miért beszélünk róla? Miért én beszélek róla? A pedagógusminősítés elemei 50

Részletesebben

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez

Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Oktatási Hivatal Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Tájékoztató az intézményvezetői portfólió készítéséhez

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: --

4.* Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás esetén az eljárás alkalmazását megalapozó körülmények ismertetése: -- 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: HungaroControl Zrt. (1185 Budapest, Igló utca 33-35.) 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

Egymástól tanulni a TMMK-ról. V. TMKE Tűzvédelmi Konferencia Balatonföldvár 2015. február 4-5. Mire jó a TMMK? Előzmények-tapasztalatok

Egymástól tanulni a TMMK-ról. V. TMKE Tűzvédelmi Konferencia Balatonföldvár 2015. február 4-5. Mire jó a TMMK? Előzmények-tapasztalatok Balatonföldvár 2015. február 4-5. Mire jó a TMMK? Előzmények-tapasztalatok Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Előzmények-problémák Mi indokolta az új követelményt? Információ

Részletesebben

G Y Á L I L I L I O M Ó V O D A. GYÁLI LILIOM ÓVODA OM azonosító: 032993. Készült: Gyál, 2015. augusztus 31.

G Y Á L I L I L I O M Ó V O D A. GYÁLI LILIOM ÓVODA OM azonosító: 032993. Készült: Gyál, 2015. augusztus 31. GYÁLI LILIOM ÓVODA OM azonosító: 032993 Készült: Gyál, 2015. augusztus 31. A Gyáli Liliom Óvoda gyakornoki szabályzata. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. Törvény 21. -a és a 326/2013.

Részletesebben

Mit is jelent a cafeteria?

Mit is jelent a cafeteria? Cafeteria praktikák I. Mit is jelent a cafeteria? A cafeteria elnevezés a kávéház nemzetközi elnevezéséből ered. Képzeljünk el egy olyan kávéházi étlapot, melyen a béren kívüli, dolgozói juttatásokat soroljuk

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A jelen Általános szerződési feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák az ILST-Hungary Kft. ( szolgáltató ) és az által üzemeltetett ilst.hu internetes címen található webáruház

Részletesebben

Jogi kitekintés Építési- és energetikai kérdésekkel

Jogi kitekintés Építési- és energetikai kérdésekkel Jogi kitekintés Építési- és energetikai kérdésekkel Energiatudatos épülettervezés Perlaky Péter 2013 Polgári Törvénykönyv (PTK) 1959/4. - (2014 március 15-től módosítva) Polgári Törvénykönyv (PTK) 1959/4.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata E L Ő T E R J E S Z T É S Szálka község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. április 25.-ei ülésére ELŐTERJESZTŐ: AZ ELŐTERJESZTÉST KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

Robbanásvédelmi dokumentáció készítése a Richter Gedeon NyRt-ben

Robbanásvédelmi dokumentáció készítése a Richter Gedeon NyRt-ben Cseh Róbert (Richter Gedeon NyRt.) Robbanásvédelmi dokumentáció készítése a Richter Gedeon NyRt-ben 1 A robbanásveszélyes iparágak működésének-működtetésének alapdokumentumai - Munkavédelmi-, - Környezetvédelmi-,

Részletesebben

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS

Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai. MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS Az utazó és a befogadó pedagógus feladatai MEIXNER ILDIKÓ EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium MOHÁCS SNI tanuló ellátása Osztályfőnök Osztályban tanító pedagógusok Gyógypedagógus

Részletesebben

Kodolányi János Főiskola Budapest

Kodolányi János Főiskola Budapest Kodolányi János Főiskola Budapest PEDAGÓGUS PÁLYA AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY TÜKRÉBEN Bella Tibor 2013. Június 7. Jogszabályok A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény Pedagógusképzés Nemzeti

Részletesebben

SZAKMAI ELLENŐRZÉSI RENDSZERE HASONLÍTSA ÖSSZE A SZAKTANÁCSADÁS ÉS A TANFELÜGYELET RENDSZERÉT

SZAKMAI ELLENŐRZÉSI RENDSZERE HASONLÍTSA ÖSSZE A SZAKTANÁCSADÁS ÉS A TANFELÜGYELET RENDSZERÉT ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA TANÁRKÉPZÉSI ÉS TUDÁSTECHNOLÓGIAI KAR A KÖZNEVELÉSI RENDSZER PEDAGÓGIAI, SZAKMAI ELLENŐRZÉSI RENDSZERE LSP_TK102G4. HASONLÍTSA ÖSSZE A SZAKTANÁCSADÁS ÉS A TANFELÜGYELET RENDSZERÉT

Részletesebben