TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERMÉKKATALÓGUS ADÓZÁS-SZÁMVITEL"

Átírás

1 TERMÉKKATALÓGUS 2014 ADÓZÁS-SZÁMVITEL

2 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Áfatörvény, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Áfatörvény - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban - Optimum opció, Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai Folyóirat, Basic verziót választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus formátum) Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), E-Számvitel Szakmai Folyóirat, Éves előfizetői díj: Ft + áfa E-Számvitel + E-Controlling, Éves előfizetői díj: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai / elektronikus úton juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző ADÓZÁS - SZÁMVITEL / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

3 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Új Áfatörvény Új előírások gyakorlati alkalmazása példákkal, közérthető magyarázatokkal és ellenőrző listákkal (Kézikönyv) Lektor: Sike Olga - NAV Általános Forgalmi Adó Osztály főosztályvezető-helyettes Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt digitális formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum opció esetén: Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! A jogszabályi változások követésében, gyakorlati alkalmazásában, a hatósági ellenőrzésre való hatékony felkészülésben, és így a súlyos bírság elkerülésében is segítséget nyújt Önnek a NAV áfatörvény-specialistáinak szaktudása: Gyakorlatias kiadványunk segítségével Ön: Megspórolhatja a jelentős szakértői díjakat, mert szakértő szerzőink tudják a választ minden kérdésére, például a pénzforgalmi elszámolással, vagy az összesítő jelentés készítése kapcsán. INGYENES SZAKMAI TANÁCSADÁST biztosítunk, így nem kell külön adótanácsadóhoz fordulnia! Időt takaríthat meg, mert például az adóalanyiság és az adóköteles ügyletek kérdéskörével kapcsolatos valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát a gyakorlatban is jól használható példákkal, esettanulmányokkal egy helyen megtalálja! A kiadvány online segédletei között olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Olyan összetett kérdésekben is számíthat a NAV-nál dolgozó szakértő szerzőinkre, mint például a fordított adózás, termékimport, adómentességek, levonási tilalmak! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! Feltett kérdésére szakértőnk 10 munkanapon belül, írásban válaszol Önnek!

4 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Számvitel, bérszámfejtés és adózás a gyakorlatban A számviteli törvény és az szja-törvény részletes értelmezése és gyakorlati alkalmazása, valamint az egyéb adótörvényekhez kapcsolódó elszámolások mintákkal és esettanulmányokkal (CD + Kézikönyv) Szerző: Dr. Szücs Tamás - adózási és számviteli szakértő dr. Orbán Ildikó NAV Ügyfélkapcsolati főosztályvezető, Verebi Ivett gyakorló bérelszámolási vezető, társadalombiztosítási szervező dr. Gáspárné dr. Szokol Márta ügyvéd, munkajogász Ára: Ft + áfa 2 kreditpont Optimum opció ára: Ft + áfa Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Tudja-e Ön, hogy az adó- és járuléktörvények és azok évközi változásai hogyan befolyásolják az Ön számviteli és bérszámfejtési kötelezettségeit? Melyek a számviteli törvény adójogi, pénzügyi, társasági jogi vonatkozásai a gyakorlatban? A kézikönyvből és CD-ből álló közérthető és gyakorlatias kiadványunk: A számvitelhez és a bérszámfejtéshez kapcsolódó valamennyi jogszabály közérthető magyarázatát egy helyen összefoglalja! Egy kiadványban megtalálja valamennyi, a munkájához szükséges, kontírozási tételt! CD-mellékletén lehetősége van a gazdasági események ábécésorrend szerinti keresésére, amely a könyvelési tételek gyors áttekintését teszi lehetővé. A könyvelés lépésein és a kapcsolódó jogszabályok bemutatásán túl mintapéldákat is talál. Az életből vett példákat, gyakorlati esettanulmányokat tartalmaz, például a devizás tételek év végi értékeléséről vagy cafeteriával, nem pénzbeni juttatásokkal, cégautóadóval kapcsolatos elszámolásokról! A kiadvány CD mellékletén olyan dokumentumokat talál, mint például a teljesítési hely meghatározását segítő feleletválasztós szoftver. Segítségével teljes jogbiztonságot nyújtó információkat kap, mert több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert szerzőink neve garanciát jelent például a tárgyi eszközök bekerülési értékével kapcsolatban! Termékünkhöz INGYENES SZAKTANÁCSADÁS jár! A számviteli kérdésekre Botka Erika, a Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára, ill. egyéb kérdéseire a kiadvány szerzői 10 munkanapon belül, írásban válaszolnak!

5 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat Szakmai folyóirat aktualitásokkal, kérdésekkel és válaszokkal (elektronikus vagy nyomtatott formában) Szerzők: Bonácz Zsolt adószakértő Botházy Béla NAV, Ellenőrzési Osztály dr. Kovács Ferenc adószakértő Matlné Kisari Erika NAV, Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának vezető főtanácsosa 2 kreditpont Éves előfizetői díj: Ft + áfa Optimum opció esetén (hagyományos papír + elektronikus formátum): Ft + áfa NGM által akkreditált szakmai kiadvány! Adóellenőrzési Tanácsadó akkreditált szakmai folyóiratunk elsődleges célja, hogy az adóellenőrzéssel és az adózás rendjével kapcsolatos változások témakörét az ART., az ÁFA., a JÁRULÉKOK, a TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS mellett az SZJA, a TAO., és az ILLETÉKEK témakörében is olyan gyakorlati módon dolgozza fel és juttassa el előfizetőihez, amelyek megbízható és naprakész segítséget nyújtanak mindennapi munkájuk során. Az Adóellenőrzési Tanácsadó felépítése: Egy-egy adózással kapcsolatos aktuális téma mellett figyelembe véve az Önöktől érkezett igényeket a jövőben is fontosnak tartjuk azok gyakorlati megvalósításának és alkalmazhatóságának bemutatását. Éppen ezért a hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására, és esetenként külön fejezetet szánunk a jogalkalmazás és az adómegtakarító juttatások témakörének is. Naprakész adózási információk és tippek az NAV és a NGM szakértőitől valamint tapasztalt független vállalati adószakértőktől!

6 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 E-Számvitel szakmai folyóirat Havonta elektronikus formában megjelenő szaklapunk segítségével Ön naprakész lesz számviteli kötelezettségeit illetően Szerző: Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft NGM által akkreditált szakmai kiadvány! 2 kreditpont A 12 oldalas havonta megjelenő elektronikus szaklapunk: A legfrissebb jogszabályváltozásokat nyomon követő szakmai cikkeket tartalmaz! Megbízható, azonnal alkalmazható gyakorlati példákkal, mintákkal, (kötelező szabályzatminták, mérlegminta, eredménykimutatás-minta stb.) könnyíti meg az Ön mindennapi munkáját! A hónap témájának feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasói levelek megválaszolására is. Egy előfizetésért akár három könyvelő is kaphat kreditpontot! Új számviteli kötelezettségek Botka Erika, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének főtitkára tolmácsolásában!

7 TERMÉKKATALÓGUS - ADÓZÁS-SZÁMVITEL 2014 PÉNZÜGYI OPTIMUM CSOMAGUNK E-Számvitel + E-Controlling szakmai folyóirat Havonta megjelenő pénzügyi szakmai csomagunkkal Ön egy komplex szolgáltatási csomagra tesz szert, amely a vállalat összes gazdasági eseményét lefedi. Amit az E-Controllingról tudni érdemes: Szerzők: Dr Szücs Tamás - controlling és számviteli szakértő Botka Erika - a Magyar Számviteli Szakembe rek Egyesületének főtitkára Éves előfizetési díj: Ft + áfa Kalkulációs Excel-táblázatok, nemzetközi módszerek a gyakorlatban! Ha megrendeli E-Számvitel című szakmai folyóiratunk optimum változatát, akkor ajándékba adjuk a nagy sikerű E-Controllingot, amellyel azonnali hozzáférést biztosítunk a kiadvány archívumához, amivel több mint 70 lapszám értékes szakmai tartalmából válogathat, ami olyan mintha egy több mint 1200 oldalas kontrolling könyvet tartana kezében, amely folyamatosan bővül. Előfizetőink ingyenesen hozzáférhetnek online dokumentumtárunkhoz, ahonnan számos kalkulációs Excel munkadokumentumot, iratmintát és esettanulmányt valamint az excel makrók használatához alkalmazható gyakorlati tippekket tölthetnek le! Szakmai folyóiratunk már több mint 10 éve szolgálja a hatékonyság növelését! A szakmai folyóirathoz ingyenes tanácsadói szolgáltatás is jár!

8 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év KÖZNEVELÉS

9 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványokat a megjelölt példányszámban: (Kérjük, a megfelelő kiadvány melletti négyzetbe írja be a darabszámot, hányat szeretne belőle rendelni.) o o Közoktatási Vezető magazin Optimum előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás + nyomtatott lapszámok online formában): Ft Basic előfizetés (6 db nyomtatott lapszám + online tartalom 4 alkalommal + segédletek + szaktanácsadás): Ft o o o o Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Optimum előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás + a kézikönyv online formában): Ft Basic előfizetés (kézikönyv + CD + segédletek + szaktanácsadás): Ft o Esélyteremtő szaklap Ár (10 db 24 oldalas lapszám + segédletek + szaktanácsadás): Ft Intézmény neve és címe*: Szállítási cím*: A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Intézmény fő tevékenysége, adószáma*:... KLIK azonosító és cím(amennyiben a KLIK fizeti a számlát):... Telefon* :... Fax:* : Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 o o o o 100 felett o KÖZNEVELÉS/14/1... aláírás és bélyegző FÓRUM Média Kiadó Kft. w 1139 Budapest, Váci út 91. w Tel.: (+36-1) w Internet: w Fax: (+36-1)

10 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelezően felülvizsgálandó tanügyi dokumentumok és nyilvántartások Jogilag megbízható nyilvántartások, elszámolások, szerkeszthető iratminták közoktatási intézmények számára; hatékony felkészülés az intézményi hatósági ellenőrzésekre (CD + Kézikönyv) A közelmúltban bevezetett pedagógus-életpályamodell minősítő rendszere kötelezően előírja a tanári portfólió meglétét. Az új tanfelügyeleti rendszerre való felkészülés legalább akkora kihívás elé állítja a köznevelés szereplőit, mint a pedagógusi portfólió elkészítése! Hogyan készüljünk fel hatékonyan az ellenőrzésekre? Hogyan vizsgáljuk felül a már meglévő dokumentumainkat, és milyen új iratokkal készüljünk a 2014-ben induló próba-, majd az azt követő éles ellenőrzésekre? Segítséget nyújtunk Önnek mindennapi munkája során! Termékünk segítségével Ön könnyen, gyorsan és maradéktalanul megfelelhet az új törvény által előírt kötelezettségeinek, elkerülheti a súlyos munkaügyi jogsértések elkövetésével járó szankciókat! hatékonyan felkészülhet a tanfelügyeleti, a törvényességi és hatósági ellenőrzésekre! a CD-n található mintadokumentumok segítségével gyorsan elkészítheti hiányzó dokumentumait. Termékünkhöz ingyenes szaktanácsadás is jár! Tegye fel kérdését szakértőinknek, akik néhány napon belül írásos választ küldenek Önnek! Amennyiben Optimum változatban rendeli meg a kiadványt, a szakkönyv teljes anyagát online formátumban is megkapja. Az online használat előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz

11 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Esélyteremtő Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelése, együttgondozása a köznevelési intézményekben Havonta megjelenő szakmai folyóirat az integrált nevelésben, oktatásban részt vevő köznevelési intézmények vezetői és pedagógusai számára Szaklapunk összetett segítséget kínál azon intézményeknek vezetőinek és pedagógusainak, akik SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek nevelésével-oktatásával foglalkoznak. A szaklapban természetesen elsősorban fókuszban a gyermek: Milyen módszerekkel neveljük, oktassuk az SNI-s gyermekeket? Hogyan motiváljuk a BTMN óvodásokat és iskolásokat? Hogyan nyújtsunk hatékony segítséget a HH és HHH gyermekeknek, és hogyan vonhatók be a munkába a szülők? Ezen kérdések mellett külön figyelmet fordítunk a pedagógusra, illetve kiemelten az intézményvezetőre: Mi kerüljön a pedagógusi portfólióba? Hogyan működjünk együtt a szülőkkel, a tantestülettel, az önkormányzattal, a jegyzővel? Mire számítsunk a tenfelügyeleti ellenőrzések során? Milyen pályázatokra érdemes odafigyelni? Szaklapunk vállalja a hiteles tájékoztatást és segítségnyújtást Ön felé. A lap szakértő tanácsadói: Csibi Enikő, gyógypedagógus, SNI területen köznevelési szakértő, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója; Kovács Mónika írásterapeuta, oktatási tanácsadó, portfóliófelelős, a Magyar Írásterápiás Egyesület elnöke. Engedje meg, hogy röviden ismertessük egyedülálló szakmai periodikánk és a szerkeszthető online dokumentáció előnyeit: Az SNI, BTMN, HH és HHH gyermekek együttnevelésével kapcsolatos összes problematikus területet legyen az a pedagógiai szakszolgálatok hatáskörével, a költségelszámolással, a munkajoggal, az adminisztrációval, a szülőkkel való együttműködéssel, a hiteles kommunikációval, vagy a nevelési módszertannal, netán a pedagógusportfólióval összefüggő kérdés vagy törvényértelmezési nehézség egyetlen lapban teljes körűen feltérképezzük! Elismert szakértő szerzőinkkel együttműködve igazán hasznos módszertani ajánlásokat és esettanulmányokat is tartalmazó tematikát kínálunk Önnek a sikeres neveléshez! Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére! Az Ön visszajelzései, kérései, kérdései alapján alakítjuk a következő lapszámok tartalmát! Ön kérdez, szakértő szerzőink pedig személyre szabott részletes szakmai választ adnak minden előfizetőnknek ingyen! Az online dokumentumtárban talál többek között egyéni fejlesztési terveket, mintadokumentumot az IPR munkaterv elkészítéséhez, terápiás naplót, valamint mintadokumentumot a portfóliók speciális elemeire vonatkozóan. Egyedülálló Online Dokumentumtár

12 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Kötelező pedagógiai portfólió lépésről lépésre Gyakorlati útmutató a kötelező intézményvezetői és pedagógusi portfólió eredményes elkészítéséhez, szóbeli megvédéséhez szerkeszthető óratervmintákkal, külső-belső értékelési dokumentumokkal és szakterület-specifikus ellenőrzőlistákkal Kézikönyv + CD A pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendelet, és a hamarosan induló új tanfelügyeleti rendszer alapján minősítési eljárásban és ellenőrzésen vesz részt valamennyi pedagógus. Ennek a folyamatnak a kötelező része a pedagógusi portfólió elkészítése és feltöltése az Oktatási Hivatalnak az erre a célra kialakított informatikai rendszerébe. Figyelem! Egy jó portfólión nem csak a pedagógusok szakmai megbecsülése múlik! A szakszerűen összeállított minőségi portfólióval a pedagógusok kedvezőbb besorolásba kerülnek, amely egyúttal anyagi előrelépést is jelent számukra! Azon pedagógusok, akik április 30-áig jelentkeztek a ben esedékes minősítésekre, és akiket értesítenek, hogy erre lehetőséget is kapnak, november 30-áig tölthetik fel portfóliójukat a magasabb fizetésért. Kézikönyvünk, és a hozzá tartozó, szerkeszthető segédanyagokat tartalmazó CD segítségével Ön vezetőként és alkalmazottként, óvodai és iskolai dolgozóként, pedagógusként és pszichológusként is egyaránt elegendő gyakorlati információhoz jut ahhoz, hogy stilisztikailag és szakmailag tökéletes portfóliót állítson össze! biztos kézzel készítheti el egyénre szabott, és az előírásoknak minden tekintetben megfelelő szakmai portfóliójának kötelező tartalmi elemeit! meglepetések nélkül, felkészülten és magabiztosan állhat a háromtagú bizottság elé a szóbeli védés alkalmával! Rendelje meg kiadványunkat, amelyben minden, a portfólióval kapcsolatos szakmai kérdésére választ kap! CD-nk segítségével állítsa össze tökéletes portfólióját! Amennyiben az Optimum megrendelés választja, a kézikönyvet online formában is eljuttatjuk Önhöz.

13 b1_b2.indd :48:24 Portfólió immár élesben TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Közoktatási Vezető Magazin iskola- és óvodavezetőknek Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam április január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam január oldalas oldalas színes színes magazin Megjelenik: évente évente alkalommal A gyermek útja a szakszolgálati rendszerben A belépéstől a tünetmentességig Magazin iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek KÖZOKTATÁSI VEZETŐ IV. II. évfolyam május január 52 oldalas 52 oldalas színes színes magazin magazin Megjelenik: évente évente 10 alkalommal 10 A költségvetés 2014-ben A köznevelést érintő fejezetek A gyógypedagógiai, fejlesztőpedagógiai e-portfólió Az óvodapedagógus, óvodavezető portfóliójának speciális elemei A január 1-jétől történő Pedagógus II. fokozatba kerülés feltételei Hogyan töltsük fel portfóliónkat? A portfóliók feltöltésére szolgáló felület használata Portfóliókészítés a gyakorlatban Az önmenedzselés és az önértékelés kérdései Csináljunk úgy, mintha randiznánk A pedagógusok magánéleti problémái a tanórán Az új polgárjogi kódex gyermekvédelmi vonatkozásai SNI és BTMN tanulók iskolai, tantárgyi előmenetelének differenciált értékelése Együttnevelés, együttoktatás Óvodai előjegyzés és felvétel a következő nevelési évre PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS A GYAKORLATBAN Interjú Kovács Mónika oktatási tanácsadóval, portfóliófefelőssel b1_b2.indd :48:08 RENGETEG A MEGVÁLASZOLATLAN KÉRDÉS Beszélgetés a pedagógusokat érintő leggyakoribb közalkalmazotti kérdésekről Dr. Gáspárné Dr. Szokol Márta ügyvéddel EGYSZER MÁR VOLT EGY JÓL MŰKÖDŐ RENDSZER Interjú Galló Istvánnéval, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével b1_b2.indd :01: a változások éve a közoktatásban. Ebben az évben vizsgázik a tanfelügyeleti rendszer, feltöltésre kerülnek az első pedagógiai portfóliók, továbbá módosul a köznevelési törvény is hogy csak néhány fontos változást említsünk. Magazinunk mint minden évben, most is alkalmazkodik az intézményvezetést érintő jelentős változásokhoz. Egyedülálló magazinunk egyszerre kínál Önnek egy 54 oldalas színes, nyomtatott magazint a legfontosabb újdonságok ismertetése érdekében legyen szó portfólióról, tanfelügyeletről, iskolavagy óvodavezetésről, illetve nyújtunk az előfizetőink számára egy interaktív honlapot, ahol egy helyen találhatók a legfontosabb magyarázó cikkek, a hozzájuk tartozó szerkeszthető segédletek, a vonatkozó jogszabályok, illetve egyetlen klikkeléssel máris ingyenesen kérdezhet szakértőnktől. Mi így segítjük az Önök munkáját ez életpályamodell útvesztőiben való eligazodásban. Ízelítő a nyomtatott magazin rovataiból: Portfólió: Minden, amit a kötelezően elkészítendő pedagógusi portfólióról tudni kell. Tanfelügyelet: Felkészülés a 2014-ben induló új tanfelügyeleti rendszerre Óvodavilág: Állandó rovatunk kizárólag az óvodai intézményvezetés kérdéseit mutatja be részletesen. Közszolga: Munkajogi rovatunk elsősorban az Ön szemszögéből dolgozza fel a pedagógusok foglalkoztatásának mindenkori sajátosságait. SNI: Újonnan indított rovatunkkal biztosítjuk a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásával kapcsolatos teendők folyamatos ismertetését. Házipénztár: Hónapról hónapra információt ad arról, hogy a megváltozott fenntartóifinanszírozói rendszerben a köznevelési intézmény vezetőinek mire kell odafigyelnie. Sikersztori: Ismerjen meg olyan intézményeket, intézményi dolgozókat, akik valamiben kiemelkedőt alkottak! Adaptálja módszereiket Ön is saját intézményében! Szószóló: Interjú egy meghatározó személyiséggel a közoktatás területéről. Olvasószoba: Ismerje meg az óvodai és iskolai módszertan aktuális kérdéseit, olvasson új nemzetközi módszerekről! Aula: Interaktív olvasói fórum iskolaigazgatóknak és óvoda-vezetőknek. Amennyiben megakadt munkája végzésében, Ön megírja nekünk, és mi szakértői kommentárokkal ellátva megjelentetjük azt! Rendszergazda: Naprakész tájékoztató az infokommuni-kációs taneszközök óvodai és iskolai felhasználhatóságáról. A rovat módszereket és a taneszközöket mutat be, és az egyes intézmények gyakorlati tapasztalatait is feldolgozza.

14 TERMÉKKATALÓGUS nevelési év Ízelítő az előfizetéshez tartozó interaktív honlap használatáról: Egy helyen találja többek között a portfóliók készítéséhez kapcsolódóan a magyarázó cikkeket a vonatkozó mintadokumentumokat a vonatkozó Ha pedig elakadt a munkájában, egyetlen klikkeléssel már kérdezhet is a szakértőnktől. Néhány napon belül írásban küldjük a kérdésére adott választ személyesen Önnek. Optimum verzió Az Optimum verzióra való előfizetés mindemellett lehetővé teszi, hogy Ön a magazin nyomtatott lapszámaiban a számítógépén keressen: az összes lapszámot elérheti online formátumban is. Az online lapszám előnyei: 33 Szupergyors böngészés PC-ről és mobileszközökről is 33 Kulcsszavas keresés a teljes szövegben 33 Könyvjelző 33 Instant hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Magazinunk már több mint ezer intézménynek nyújtott segítséget az intézményvezetési teendőkben. Bízunk benne, hogy Ön is tagja lesz a Közoktatási Vezető magazin elégedett előfizetőinek!

15 TERMÉKKATALÓGUS 2014 KÖZSZFÉRA

16 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt/magazint példányban. A közbeszerzési szabályok magyarázata, dokumentumgeneráló szoftverrel Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Termékünket a számlával együtt kiszállítjuk a megadott címre. A fizetés módja: átutalás. A megrendelő automatikusan megkapja a termék frissítését és számláját. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos lemondó nyilatkozatával megszüntethető. A Kiadó a változtatás jogát fentartja. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. E-Közbeszerzés szaklap, Éves előfizetői díj: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség), Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző KÖZSZFÉRA / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

17 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 A közbeszerzési szabályok magyarázata Dokumentumgeneráló Szoftverrel A lentebb részletezett három elemből álló Optimum Közbeszerzési Csomagunk ára: Kézikönyv + a Dokumentációkészítő Szoftver + korlátlan szaktanácsadás Ára: Ft (+ áfa + postaköltség) 1. A közbeszerzési dokumentáció elkészítését segítő szoftver minden típusú közbeszerzési eljáráshoz Hiánypótló szoftverünk az új közbeszerzési előírásoknak és az adott felhívásnak mindenben megfelelő, szakszerű dokumentációjának egyszerű és gyors összeállításához nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Mindössze 4 lépés a résztvevői minőségnek, az eljárás tárgyának, értékhatárának, majd az adott eljárásfajtának a kiválasztása után az előre elkészített paneleinkből máris összeállíthatja komplett dokumentációját. Miért is könnyíti meg a munkáját a szoftver? Mert az általános iratokon túl az egyes közbeszerzési eljárástípusokhoz szükséges speciális iratotokat is elkészítheti, méghozzá a hatályos előírásoknak megfelelő, előre elkészített panelekből! Mert a dokumentumok összeállítását kitöltési útmutatók, közérthető magyarázatok, ellenőrzőlisták, pontos jogszabályi hivatkozások segítik! Így nem kell költséges közbeszerzési tanácsadóhoz/ügyvédhez fordulnia. Mert az elkészült anyagok igényei szerint módosíthatók, illetve word és pdf formátumban elmenthetők és nyomtathatók! Tekintse meg a szoftver működését bemutató rövid videót: 2. Korlátlan szaktanácsadás Kérdésére a hivatalos közbeszerzési tanácsadókból és közbeszerzésekre szakosodott ügyvédekből álló szakértői gárdánk azonnali, személyre szabott, jogilag megbízható írásos választ ad Önnek. A szaktanácsadási szolgáltatásunkat Ön az előfizetés ideje alatt korlátlanul igénybe veheti! A szolgáltatás keretein belül Önnek arra is lehetősége van, hogy közbeszerzési szakértőinktől kérjen tanácsot közbeszerzési iratai összeállításához! 3. Az új közbeszerzési előírások és KDB határozatok magyarázata Szakkönyv Az Optimum Közbeszerzési Csomagunk részeként Ön megkapja a termékkatalógusban korábban részletezett CD-s szakkiadványunk kézikönyv részét is!

18 TERMÉKKATALÓGUS - KÖZBESZERZÉS 2014 E-közbeszerzés Szakmai folyóirat Hatékony felkészülés az új kötelezettségekre és az elektronikus közbeszerzési eljárásra ajánlattevők és ajánlatkérők részére, szerkeszthető mintákkal és gyakorlati esettanulmányokkal Szerző: Dr. Dessewffy Anna, közbeszerzési szakértő Éves előfizetési díj: Ft + áfa Segítünk az új Kbt. alkalmazásában! A közbeszerzési eljárások gyakran változó törvényi háttere miatt mindennapi munkavégzése során számos olyan törvényértelmezési probléma merülhet fel, amelynek megoldásához szakértő segítségre van szüksége! Kéthavonta megjelenő elektronikus folyóiratunk, mely praktikus, könnyen áttekinthető formában dolgozza fel az éppen aktuális közbeszerzési témákat, de szerkeszthető elektronikus segédletekkel is segíti a közbeszerzéssel foglalkozó szakemberek mindennapi munkáját, ebben nyújt segítséget. Szakértő szerzőnk Dr. Dessewffy Anna neve garancia a magas szakmai színvonalra. Vegye igénybe közvetlenül a tudásukat! Küldje el kérdését, és 5 munkanapon belül személyre szabott, írásos választ kap! Az ajánlatkérők és az ajánlattevők egyaránt haszonnal forgathatják! Az elektronikus termékformának köszönhetően Ön a lehető leghamarabb megismerheti az aktuális módosításokat! Pályázatfigyelés a Közbeszerzési Hirdetmény Figyelővel együttműködésben!

19 TERMÉKKATALÓGUS 2014 MUNKAJOG

20 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Megrendelőlap Megrendelem az alábbi kiadványt példányban. Új Munka Törvénykönyve Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Új Munka Törvénykönyve - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Gazdasági társaságok működése és szerződések összeállítása az új Ptk. alapján - Optimum opció Ára: Ft + áfa (+ csomagolási és szállítási költség). Munkajog szaklap Hagyományos papírformát választom Az elektronikus formát választom Éves előfizetői díj: Ft + áfa (nyomtatott formátum esetén + csomagolási és szállítási költsége) Az Optimum csomagot választom (hagyományos papír + elektronikus forma) Ára: Ft + áfa Éves előfizetését a megrendelést követően számlázzuk és a kiadványt havonta, postai úton / online formában juttatjuk el Önhöz. Megrendelésével Ön elfogadja a Kiadó honlapján található ÁSZF-et. Név és cím*: Új név és cím (ha eltér a fentiektől): Szállítási cím (ha eltér a fentiektől): A megrendelő neve és munkaköre, beosztása*: Cég / Intézmény fő tevékenysége, adószáma*: Telefon*: Fax*: Foglalkoztatottak száma (fő): 1-10 fő fő fő fő 100 felett (a *-gal jelölt sorok kitöltése szükséges a rendelés teljesítéséhez) aláírás és bélyegző MUNKAJOG / 14 / 1 Fórum Média Kiadó Kft Budapest, Váci út 91. Tel.: Fax:

21 TERMÉKKATALÓGUS - MUNKAJOG 2014 Új Munka Törvénykönyve (Kézikönyv + on-line segédlet) Szerző: Dr. Gáspárné dr. Szokol Márta, ügyvéd, munkajogász, az MKIK Választottbíróságának tagja Ára: Ft + áfa ÚJ! Optimum opció esetén a nyomtatott könyv mellé megkapja a teljes kiadványt online formátumban is! Gyors böngészés PC-ről és mobil eszközökről is Kulcsszavas keresés a teljes szövegben Könyvjelzők; Színes ábrák és képek Azonnali hozzáférés a legfrissebb tartalomhoz Ára Optimum verzió esetén: Ft + áfa A munkajog folyamatosan változó világában nem könnyű eligazodni. Különösen most, mikor az új Polgári Törvénykönyv kapcsán a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódóan is sok az újdonság! Kiadványunkkal szeretnénk a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtani Önnek! A könyv legfontosabb témái: A munkaviszonyra vonatkozó előírások Munkaszerződések tartalma az új szabályozás alapján Munkaügyi kapcsolatok, munkaügyi vita A közalkalmazotti jogviszonyra vonatkozó rendelkezések A Munkaügyi Bíróság döntései, bírósági határozatok Munkaügyi ellenőrzés menete, 2014-es irányelvei Szakkönyvünk tartalmazza a Munka Törvénykönyve, valamint a közalkalmazottak jogállásáról és a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény részletes és érthető magyarázatát gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal. A honlapunkon keresztül, saját jelszó segítségével ingyenesen hozzájuthatnak az új törvényhez kapcsolódó legfontosabb iratmintákhoz, pl. szerződésekhez és felmondásmintákhoz szerkeszthető formátumban! Az Ön által beküldött szakmai kérdésekre szerzőnk 5 munkanapon belül személyre szabott, részletes választ ad!

A COMPLEX KIADÓ TÖRTÉNETE A KIADÓ TULAJDONOSA, A WOLTERS KLUWER A KIADÓ MINT HIVATALOS SZÁLLÍTÓ

A COMPLEX KIADÓ TÖRTÉNETE A KIADÓ TULAJDONOSA, A WOLTERS KLUWER A KIADÓ MINT HIVATALOS SZÁLLÍTÓ A KIADÓ BEMUTATÁSA MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB JOGI ÉS ADÓÜGYI KIADÓJA A kiadványaira előfizető szakemberek, illetve cégek száma meghaladja a 40 ezret. Százmilliós nagyságrendű online árbevétellel büszkélkedhet.

Részletesebben

Áfakulcs. Tartalom BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! Szakmai folyóirat. I. évfolyam 3. szám 2015. április

Áfakulcs. Tartalom BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! Szakmai folyóirat. I. évfolyam 3. szám 2015. április Áfakulcs Szakmai folyóirat Bemutatószám 2014. június I. évfolyam 3. szám 2015. április BEKÖSZÖNTŐ Tisztelt Olvasó! Havonta megjelenő szaklapunkban megtalálja az általános forgalmi adó gyakorlati alkalmazásához

Részletesebben

KÖZ beszerzés. kérdések és válaszok. Interjú Kérdések és válaszok. Jogszabályváltozások

KÖZ beszerzés. kérdések és válaszok. Interjú Kérdések és válaszok. Jogszabályváltozások I. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2006. OKTÓBER KÖZ beszerzés kérdések és válaszok Interjú Kérdések és válaszok A támogatásból megvalósított beszerzések Házon belüli" ( in-house") beszerzések Egybeszámítási szabályok

Részletesebben

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének kiadványa XXI. évfolyam 2010. október Ülést tartott a LOSZ Elnöksége 2010. október 6-án ülést

Részletesebben

Felnőttképzés új szabályozása. Rendszerhibák és javításuk. Szakiskolai tanulók képzési útjai. EQAVET minőség. Resource Kit és a pályaorientáció

Felnőttképzés új szabályozása. Rendszerhibák és javításuk. Szakiskolai tanulók képzési útjai. EQAVET minőség. Resource Kit és a pályaorientáció Felnőttképzés új szabályozása Rendszerhibák és javításuk Szakiskolai tanulók képzési útjai EQAVET minőség Resource Kit és a pályaorientáció Interjú Mayer Andreával Gyakorlati képzés nagyvállalatnál A tanulószerződés

Részletesebben

AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL

AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL MMK Küldöttgyűlés 2014. május 24. AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL TARTALOM 1) A Mérnöki Kamara működését érintő feladatok... 3 Szakmagyakorlási Szabályzat...

Részletesebben

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 8. évfolyam 7 8. szám

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 8. évfolyam 7 8. szám Hírlevél Magyar Könyvvizsgálói Kamara Chamber of Hungarian Auditors AJÁNLÓ Létrejött a kamara egyeztető testülete A beérkezett pályázatok alapján választotta ki 2008. június 20-án az elnökség a kamarán

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. c. pályázati felhívásához. Kódszám: TÁMOP-3.1.7-11/2

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. c. pályázati felhívásához. Kódszám: TÁMOP-3.1.7-11/2 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.1.7-11/2 Tartalom A. A TÁMOGATÁS

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület A civil szervezetek ügyviteli feladatainak és az elektronikus ügykezelés kapcsolatának áttekintése Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése A program a Nemzeti

Részletesebben

A NÓGRÁD MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A NÓGRÁD MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A NÓGRÁD MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2014. Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 1.1. A szervezeti és működési szabályzat célja és jogszabályi alapjai... 3 1.2.

Részletesebben

E-Adóellenőrzési Tanácsadó

E-Adóellenőrzési Tanácsadó E-Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat 2013. március IX. évfolyam 3. szám In-house szeminárium! Új szolgáltatást indítunk! Szeretne közvetlenül a munkahelyén tájékozódni a legújabb jogszabályváltozásokról

Részletesebben

Mi lesz a várandós nők felmondási védelmével? A fiatalok foglalkoztatásának lehetőségei. Lakáscélú hiteltámogatás interjú Fata Lászlóval

Mi lesz a várandós nők felmondási védelmével? A fiatalok foglalkoztatásának lehetőségei. Lakáscélú hiteltámogatás interjú Fata Lászlóval Jogi szaklap HR és munkaügyi szakembereknek 2014. szeptember 5. évfolyam 9. szám Ára: 2490 Ft A MUNKAÜGY ÉRTESÍTŐJE Mi lesz a várandós nők felmondási védelmével? A fiatalok foglalkoztatásának lehetőségei

Részletesebben

Fontos érték a kiszámíthatóság. Munkahelyi stressz, gazdasági kár. Több munka, nagyobb elégedettség. Rossz hitelek, kettészakadt régió

Fontos érték a kiszámíthatóság. Munkahelyi stressz, gazdasági kár. Több munka, nagyobb elégedettség. Rossz hitelek, kettészakadt régió Magyar GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja LII. Évfolyam 2012. 5. szám A tartalomból... Fontos érték a kiszámíthatóság Interjú Christopher Mattheisennel, a JVSZ új elnökével

Részletesebben

Oktatási Hivatal. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Oktatási Hivatal. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Oktatási Hivatal Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Szerkesztői előszó A 2012/2013. év során az Oktatási Hivatal szakértői csoportja a TÁMOP-3.1.5/12 kiemelt uniós projekt keretében kidolgozta

Részletesebben

E-Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat

E-Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat E-Adóellenőrzési Tanácsadó Szakmai folyóirat 2012. január VIII. évfolyam 1. szám TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS A szociális hozzájárulási adó Írta: Matlné Kisari Erika vezető főtanácsos NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási

Részletesebben

kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1.

kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1. Minőségbiztosítási kézikönyv az üzemi gyakorlatok és a munkaerő-piaci elhelyezkedést szolgáló képzések szervezéséhez 2007. Készült a ROP-3.3.1-05/1.-2006-04-0003/36 pályázat keretében Összeállította: Preventio-Sport

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések 1. Általános rendelkezések 1.1. A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja A közoktatási intézmény működésére, belső és külső kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket a szervezeti és

Részletesebben

Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Montessori Mária Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde 1214 Budapest, Akácfa u. 20. OM azonosító: 200175 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések...1 1. A szervezeti és működési

Részletesebben

Tartalom. Tisztelt Előfizetőnk! Kérdése van? A hónap témája. 2012. február IV. évfolyam 2.szám 1 A HÓNAP TÉMÁJA 10 OLVASÓINK KÉRDEZTÉK

Tartalom. Tisztelt Előfizetőnk! Kérdése van? A hónap témája. 2012. február IV. évfolyam 2.szám 1 A HÓNAP TÉMÁJA 10 OLVASÓINK KÉRDEZTÉK Tűzvédelem Gyakorlati útmutató tűzvédelmi szakemberek, munkavédelmi szakemberek, üzemeltetők, cégvezetők részére Szakmai folyóirat 2012. február IV. évfolyam 2.szám Szaklapunk jelenlegi és elkövetkező

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! BEMUTATÓSZÁM SZÁMVITEL ADÓZÁS ELLENŐRZÉS. Ön a Fórum Média Kiadó új szakmai folyóiratának bemutatószámát olvassa.

Tisztelt Olvasó! BEMUTATÓSZÁM SZÁMVITEL ADÓZÁS ELLENŐRZÉS. Ön a Fórum Média Kiadó új szakmai folyóiratának bemutatószámát olvassa. I. évfolyam 3. szám 2015. május BEMUTATÓSZÁM Tisztelt Olvasó! Ön a Fórum Média Kiadó új szakmai folyóiratának bemutatószámát olvassa. SZÁMVITEL Havonta megjelenő elektronikus szaklapunkban megtalálja a

Részletesebben

Munkavállalói ismeretek

Munkavállalói ismeretek Munkavállalói ismeretek Oktatási segédlet Közgazdaság, marketing, ügyvitel szakmacsoport (pénzügyi, marketing, irodai munkakörök) Oktatási segédlet Közgazdaság, marketing, ügyvitel szakmacsoport (pénzügyi,

Részletesebben

Gyakorlati tudnivalók az Európai Unióról

Gyakorlati tudnivalók az Európai Unióról Gyakorlati tudnivalók az Európai Unióról Kézikönyv kis- és középvállalkozóknak Harmadik, átdolgozott kiadás Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest 2004. 1 Gyakorlati tudnivalók az Európai Unióról

Részletesebben

Belső ellenőrzési kézikönyv

Belső ellenőrzési kézikönyv BUDAPEST FŐVÁROS XV. KERÜLETI POLGÁRMESTERI HIVATAL ÜGYIRATSZÁM: 4/101213/2014. Készítette: Ludvig Éva Belső ellenőrzési kézikönyv Hatályos: 2014. 10. 01.-től Készítette: Ludvig Éva belső ellenőrzési vezető

Részletesebben

A Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Szervezeti és Működési. Szabályzata

A Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Szervezeti és Működési. Szabályzata 6500 Baja, Bácska tér 1 A Türr István Gazdasági Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1 6500 Baja, Bácska tér 1 Tartalom I Általános rendelkezések 6 1 A szervezeti és működési szabályzat célja,

Részletesebben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja A K I T A R T Á S A Z, A M I E L Ő R E V I S Z A kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Támogató szolgálatának referencia intézményi pályázati programjának eredményei, tapasztalatai,

Részletesebben

A Körjegyzőség Hivatalának szervezetfejlesztése Sármelléken SZAKÉRTŐI MUNKA TANULMÁNY

A Körjegyzőség Hivatalának szervezetfejlesztése Sármelléken SZAKÉRTŐI MUNKA TANULMÁNY SÁRMELLÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SÁRMELLÉK ÉS SZENTGYÖRGYVÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGI HIVATALA 8391, Sármellék, Dózsa Gy. u. 324. Telefon: 83/355-186; Fax: 83/355-001 A Körjegyzőség Hivatalának szervezetfejlesztése

Részletesebben

Oktatási Hivatal Országos tanfelügyelet

Oktatási Hivatal Országos tanfelügyelet Oktatási Hivatal Országos tanfelügyelet KÉZIKÖNYV ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA Szerkesztői előszó A 2012/2013. év során az Oktatási Hivatal szakértői csoportja a TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projekt keretében

Részletesebben

2003. évi CXXIX. törvény a közbeszerzésekről Hatályos: 2010. szeptember 15-étől hatályos

2003. évi CXXIX. törvény a közbeszerzésekről Hatályos: 2010. szeptember 15-étől hatályos 2003. évi CXXIX. törvény a közbeszerzésekről Hatályos: 2010. szeptember 15-étől hatályos A törvény egységes szerkezetbe foglalt változatát a Közbeszerzések Tanácsa Titkársága készítette, nem minősül hivatalos

Részletesebben

A Móri Polgármesteri Hivatal humán erőforrás kapacitásgazdálkodásának felülvizsgálata az önkormányzati feladatok átalakulása kapcsán

A Móri Polgármesteri Hivatal humán erőforrás kapacitásgazdálkodásának felülvizsgálata az önkormányzati feladatok átalakulása kapcsán A Móri Polgármesteri Hivatal humán erőforrás kapacitásgazdálkodásának felülvizsgálata az önkormányzati feladatok átalakulása kapcsán 2014. június TARTALOM 1. Bevezetés 4 2. Elméleti Háttér 6 2.1 Az egyén

Részletesebben

INFORMATIKA ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV

INFORMATIKA ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV Kirner Attila (CISA) és Pichler Attila (CISA) INFORMATIKA ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV avagy GYAKORLATI TANÁCSOK AZ INFORMATIKAI KONTROLLOK MŰKÖDTETÉSÉHEZ 2007 Szerzők: Kirner Attila, Pichler Attila, Lektor:

Részletesebben