SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar"

Átírás

1 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar D É K Á N J A 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. H-6701 Postafiók 454 Tel.: (36)-62/ , Fax: (36)-62/ honlapcím: ajtk.dekani@juris.u-szeged.hu Ügyiratszám: III /2013. jk.sz. Tanulmányi értesítő a Nemzetközi tanulmányok alapképzés (BA) szak, Politológia alapképzés (BA) szak, Nemzetközi tanulmányok (MA) szak, Politikatudomány (MA) szak képzésben tanulmányokat folytató hallgatók részére 2013/2014. tanév I. (őszi) félév I. A szakdolgozat és a záróvizsga - követelmények a többciklusú (BA) képzések esetében I/A. A szakdolgozat 1. A többciklusú képzésekben az alapképzést záróvizsga zárja, mely két részből áll: 1. szakdolgozat védés 2. záróvizsga előre meghatározott ismeretkörökből A szakdolgozat védése a konzulens oktató irányításával és bírálata alapján történik. A szakdolgozat elkészítésére az SZTE ÁJTK szabályzata érvényes, mely elektronikus formában a következő helyen érhető el: I/B. Mesterképzésben a szakdolgozat védésére vonatkozó előírások az adott képzés Hirdetményében találhatók. A szakdolgozat leadásának határideje: november 29. A szakdolgozat védés határideje: december Szakdolgozatot csak az a hallgató védhet, aki már abszolutóriumot szerzett.

2 I/B. A záróvizsga A évi CXXXIX. törvény 60. -a értelmében a hallgató a tanulmányait záróvizsgával fejezi be. 60 (3) A záróvizsga az oklevél megszerzéséhez szükséges ismeretek, készségek és képességek ellenőrzése és értékelése, amelynek során a hallgatónak arról is tanúságot kell tennie, hogy a tanult ismereteket alkalmazni tudja. A záróvizsga a tantervben meghatározottak szerint több részből - szakdolgozat vagy diplomamunka megvédéséből, további szóbeli, írásbeli, gyakorlati vizsgarészekből - állhat. I/B. 1) A szakdolgozattal kapcsolatos tudnivalók: a szakdolgozat feleljen meg a Szakdolgozati szabályzat által előírt formai és tartalmi kellékeknek. sikertelen dolgozat esetén a pótdolgozatot a következő záróvizsga időszakra történő jelentkezést megelőzően a közölt határidőre lehet benyújtani A szakdolgozat védés napjáról és helyéről a (szakdolgozat benyújtását követően) kapnak a hallgatók értesítést I/B. 2) A záróvizsgával kapcsolatos tudnivalók: A záróvizsgákra történő beosztás a nappali és levelező tagozatos záróvizsgára bejelentkező hallgatók együttes figyelembevételével szoros ABC - rendben történik. A záróvizsga pontos időpontjáról és helyéről kapnak a hallgatók értesítést. Záróvizsgára jelentkezés az ETR MODULO-n keresztül történik (Jelentkezés záróvizsgára)ld. Záróvizsga űrlap kitöltési útmutató ÁJTK ( Nyomatékosan felhívom a hallgatók figyelmét arra, hogy a MODULO-s záróvizsga jelentkezési lap kitöltésénél fokozott figyelmet fordítsanak a szakdolgozat pontos címének, valamint az illetékes Tanszéknek a megjelölésére. Felhívom szíves figyelmét az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzat alábbi pontjaira: A végbizonyítvány megszerzését követően a hallgató bármikor bejelentkezhet záróvizsgára, a bejelentkezés idején hatályos képesítési követelményekre vonatkozó rendelkezések alapján. A záróvizsga letételét a végbizonyítvány kiállításától számított hetedik év eltelte után kérvényezni kell. A kérvény elbírálására a hallgatói kérvények általános rendje alapján kerül sor A karok a hallgató számára, legalább évi egyszeri legalább 5 fő érintett záróvizsgázni szándékozó kérése esetén további lehetőséget kötelesek biztosítani a záróvizsga letételére, illetve megismétlésére. A végbizonyítványt szerzett hallgatókat hirdetményben kell értesíteni az adott év eljárási rendjéről A jelentkezés feltétele a végbizonyítvány megléte, vagy az utolsó tanulmányi félévben a végbizonyítvány megszerzésének lehetősége. A záróvizsgára jelentkezett hallgatók záróvizsga beosztását, valamint az abszolutórium feltételeinek ellenőrzését a karok végzik. A feltételek hiánya esetén, vagy a hallgató ilyen irányú kérelmére a záróvizsga beosztásból a hallgató törlésre kerül. Törlésre csak a záróvizsga megkezdését megelőzően kerülhet sor. Ha a hallgatóról utólag derül ki, hogy nem felelt meg a záróvizsgára bocsátás feltételeinek, a záróvizsga eredmény megsemmisítésre kerül.

3 A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 19.5 pontja szerint: A karok a kari ügyrendben határozzák meg és hirdetményben teszik közzé: a záróvizsga időszakokat (időpontokat), a vizsgáztató bizottság összetételét a záróvizsga eredményének kiszámítási módját az érvényben lévő képesítési és kimeneti követelmények szerint képzési területenként. A kari hirdetmények megjelentetési határideje október 15. és március 15. Záróvizsga időszak, miden képzésben: január 13. Záróvizsga javítóvizsga nap, minden képzésben: január 20. A záróvizsgára jelentkezés határideje: december 9. A tavaszi záróvizsga időszak későbbi hirdetmény szerint szerveződik. A vizsgafolyamat: A záróvizsgák az adott napokon 9-12 és óra között szóban, vizsgabizottság(ok) előtt zajlanak. A záróvizsgán a hallgató - az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve alapképzési és mesterképzési szakok, adott szakirányai esetében -, három - három témakörből választ, témakörönként egy - egy tételt. Húsz perc felkészülési időt követően kezdi el a feleletet, oly módon, hogy mindhárom témakörből a saját maga által választott sorrendben ad számot tudásáról. Amennyiben az egyik résztéma (ismeretkör) értékelése elégtelen a záróvizsga érdemjegye is elégtelennek minősül. Így a teljes vizsgacselekmény megismétlése szükséges. A záróvizsga eredménye az egyes ismeretkörökre adott ötfokozatú érdemjegyek átlagából áll. Vizsgabizottság összetétele: A vizsgabizottság legalább három tagból áll: egy elnökből, aki az Szegedi Tudományegyetemmel nem áll közalkalmazotti jogviszonyban, aki a vizsga törvényes rendjének felügyeletét végzi, és legalább 2 kérdező oktatóból. Záróvizsga-halasztás Záróvizsga halasztására ugyanabban a záróvizsga időszakban nincs lehetőség. A záróvizsga beosztásból való törlésre írásbeli kérelmet a Tanulmányi Osztályon a vizsga napját megelőző 2. munkanap végéig nyújthat be a hallgató. A törölt vizsga helyett ugyanabban a záróvizsga időszakban nem biztosítható új záróvizsga lehetőség. Záróvizsgán való meg nem jelenés Amennyiben a hallgató a záróvizsgán megjelenni nem tud, a záróvizsgán való meg nem jelenés következményei alkalmazandók, de a hallgató igazolási kérelemmel élhet a következő pontban foglaltak szerint. A hallgató köteles az akadályoztatás beállta vagy annak tudomásra jutása után ezt írásban haladéktalanul bejelenteni a Tanulmányi Osztályon.

4 SZTE Tvsz pontja szerint: A vizsgáról való nem engedélyezett távolmaradás elhasznált vizsgaalkalomnak minősül, mellyel a lehetséges vizsgaismétlések számát csökkenteni kell. A meg nem jelenés igazolása: írásbeli kérelem alapján, különösen méltánylandó esetben, egészségügyi, családi vagy kivételes egyéb okok miatt Benyújtás: Tanulmányi Osztályon módja: - személyesen - levélben - faxon, az eredeti kérelem egyidejű postázásával nyomtatvány letölthető a Kar Honlapjáról (Általános tanulmányi kérelem címszó alatt: Kérelem tanulmányi ügyben) csatolni kell a halasztás okát igazoló illetve valószínűsítő iratokat. Határidő: legkésőbb a mulasztott záróvizsgát követő 5 napon belül, ezen túl igazolási kérelemnek helye nincs. Az igazolt távolmaradást csak olyan tartalmú iratok valószínűsíthetik, amelyből kiderül, hogy a hallgató a záróvizsgán nem volt képes megjelenni, illetve a záróvizsgára való felkészülése jelentős mértékben akadályoztatva volt. Igazolási kérelem híján vagy annak elutasítása esetén, a mulasztott vizsga elhasznált vizsgaalkalomnak minősül. A záróvizsga ismétlése Sikertelen záróvizsga ismétlésére a hallgató írásbeli bejelentkezése alapján a következő feltételek alapján nyílik lehetőség: - a sikertelen záróvizsgával azonos vizsgaidőszakban (a meghirdetett UV záróvizsga napon. A pontos beosztásról kizárólag ben kerül kiküldésre.) - másik záróvizsga-időszakban. A hallgató a szóbeli záróvizsgát a hétéves időszakon belül minden záróvizsga időszakban egyszer - összesen tizennégyszer ismételheti. Vizsgaismétlési díj Szóbeli záróvizsga ismétlése vizsgaismétlési díj befizetéséhez kötött. A vizsgaismétlési díj: 5000 Ft. A vizsgaismétlési díj befizetését igazoló csekkszelvényt a javító záróvizsgára történő beosztással egyidejűleg postázzuk. Tartozások kiegyenlítése Felhívom szíves figyelmét arra, hogy a Felsőoktatási Törvény bekezdése alapján, amennyiben az ETR szerinti, vagy záróvizsgával kapcsolatos tartozások (utóvizsga, költségtérítés stb.) befizetési kötelezettségének a záróvizsga megkezdésének időpontjáig nem tesz eleget, záróvizsgára nem bocsájtható, a záróvizsgázó hallgatók névsorából törlésre kerül. A befizetést igazoló csekkszelvény legkésőbb a záróvizsgát megelőző napig mutatható be a tanulmányi Osztályon, illetve küldhető be faxon vagy postai úton. A záróvizsgával kapcsolatos adminisztratív feladatokat az SZTE ÁJTK Tanulmányi Osztálya végzi.

5 Tájékoztatom, hogy amennyiben a honlapon szereplő záróvizsgával kapcsolatos anyagok tekintetében nyomtatási lehetőséggel nem rendelkezik, a záróvizsga anyagok átvehetők a Kar Tanulmányi Osztályán. Nyelvvizsga/nyelvvizsgák igazolása Amennyiben a diploma megszerzés feltételeként előírt nyelvvizsga adatok nincsenek dokumentálva az ETR-ben, a nyelvvizsga bizonyítvány/ bizonyítványok másolati példánnyal együtt az aktuális záróvizsga időszak utolsó napjáig mutathatók be a Tanulmányi Osztályon ahhoz, hogy a soron következő diplomaátadó ünnepségen a hallgató részt vehessen. Szeged, december 16. Prof. Dr. Hajdú József Melléklet: Hirdetmény a záróvizsgák lebonyolításáról a nemzetközi tanulmányok alapképzési BA és MA szakon Hirdetmény a záróvizsgák lebonyolításáról politológia alapképzési BA és politikatudomány MA szakon

6 HIRDETMÉNY a záróvizsgák lebonyolításáról a nemzetközi tanulmányok alapképzési BA szakon A nemzetközi tanulmányok BA szakon a diploma átlaga az alábbi érdemjegyek átlagából tevődik össze: 1. A tantervben szereplő, a három év során teljesített alábbi tárgyak átlaga: Közgazdaságtan II; Politológia II; Nemzetközi jog II 2. A szakdolgozat eredménye 3. A záróvizsga eredménye Záróvizsga: A nemzetközi tanulmányok BA szak záróvizsgájára a 6. félévet követően a szakdolgozat védés hetét követő első hétfői nappal kezdődik. A záróvizsgára bocsátott hallgató az alábbi ismeretkörökből tesz összetett vizsgát: 1; Nemzetközi kapcsolatok ismeretkör 2; Gazdasági ismeretkör 3; Európai uniós ismeretkör Az egyes témakörökhöz a következő kurzusok ismeretanyaga tartozik: 1; Nemzetközi kapcsolatok ismeretkör: XX. századi európai történelem, Az Európán kívüli világ története a XX. században; A nemzetközi viszonyok elmélete I-II. 2; Gazdasági ismeretkör: Az EU gazdasága; Világgazdaságtan; Az EU verseny-, kereskedelem-, és iparpolitikája 3; Európai uniós ismeretkör: Az európai integráció története, Az Európai Unió politikai- és intézményrendszere; Az EU joga A hivatalos tételsor az aktuális tanév I. félév vizsgaidőszakának utolsó napjától válik elérhetővé az Európa tanulmányok Központ honlapján, illetve az SZTE ÁJTK Feketesas utcai épületének- és a Tanulmányi Osztálynak a hirdetőtábláján.

7 HIRDETMÉNY a záróvizsgák lebonyolításáról politológia alapképzési BA szakon Diplomaátlag számítása: A politológia BA szakon a diploma átlaga az alábbi érdemjegyek átlagából tevődik össze: Záróvizsga: A tantervben szereplő, a három év során teljesített alábbi tárgyak átlaga: Államelmélet II., Politológia II., XX. századi európai történelem, XX. századi magyar politikatörténet, Alkotmányjog II., Összehasonlító politika II., Egyetemes politikai gondolkodás története II., Magyar politikai gondolkodás története II., Magyar politikai rendszer II., Nemzetközi viszonyok elmélete I-II. A szakdolgozat eredménye A záróvizsga eredménye A politológia BA szak záróvizsgájára a 6. félévet követően a szakdolgozat védés hetét követő első hétfői nappal kezdődik. A záróvizsgára bocsátott hallgató az alábbi ismeretkörökből tesz összetett vizsgacselekményt: 1. Eszmetörténet: Államelmélet I-II., Egyetemes politikai gondolkodás története I-II.; A magyar politikai gondolkodás története I-II.; A nemzetközi viszonyok elméletei-ii.; 2. A magyar politikai rendszer: Alkotmányjog I-II., XX. századi magyar politikatörténet; A magyar politikai rendszer I-II.; 3. Európai Uniós ismeretkör: Összehasonlító politika I-II.; Közpolitika az Európai Unióban; Az Európai Unió politikai- és intézményrendszere; Az európai integráció története A hivatalos tételsor az aktuális tanév I. félév vizsgaidőszakának utolsó napjától válik elérhetővé a Politológiai Tanszék honlapján, a Politológiai Tanszék hirdetőtábláján (Szeged, Rákóczi tér 1.), az SZTE ÁJTK Feketesas utcai épületének- és a Tanulmányi Osztálynak a hirdetőtábláján.

8 HIRDETMÉNY a záróvizsgák lebonyolításáról Nemzetközi tanulmányok MA szakon Európa-tanulmányok szakirányon Diplomaátlag számítása: A nemzetközi tanulmányok mesterképzési (MA) szakon a diploma átlaga az alábbi érdemjegyek átlagából tevődik össze: A tantervben szereplő, a két év során teljesített valamennyi kurzus átlaga és a szakdolgozat eredménye. Kivételt képeznek azok a kurzusok, melyeket a hallgatóknak a Képzési Kimeneti Követelmények 11. pontja alapján bemeneti feltételként kell teljesíteniük 30 kreditnyi értékben. A záróvizsga eredménye ami a záróvizsgán szerzett érdemjegyek átlagának felel meg. A szakdolgozat védése: A szakdolgozat védése a konzulens és egy felkért opponens jelenlétében történik a záróvizsgát megelőzően. Az opponens távollétében az opponens által előzetesen írásban elküldött értékelés az irányadó. A szakdolgozat értékelése a védésen valósul meg. Záróvizsga: A záróvizsga csak szóbeli részből áll, és a megszerzett ismeretek komplex alkalmazási képességeinek ellenőrzésére szolgál. A tárgyak a szakmai törzsanyag és a differenciált szakmai törzsanyag tárgyai közül kerülnek ki. A Nemzetközi tanulmányok mesterképzési (MA) szak Európa - tanulmányok szakirány záróvizsga témakörei a következő három csoportra oszthatók, amelyek alapján a hallgató témakörönként egy-egy komplex tétel alapján ad számot a tudásáról: 1. Nemzetközi kapcsolatok ismeretkör: Egyetemes diplomáciatörténet 1945-től napjainkig Geopolitika Diplomáciai védelem a nemzetközi kapcsolatokban Záróvizsga-felelős: Dr. Majsa József 2. Az Európai Unió gazdasági aspektusai: Összehasonlító közgazdaságtan Gazdasági és monetáris unió Világgazdasági folyamatok és régiók Záróvizsga-felelős: Dr. Farkas Beáta 3. Az Európai Unió jogi, politikai, intézményi aspektusai: Az Európai Unió intézmény- és jogrendszere I-II. Európai civilizáció- és alkotmányismeret I-II. Záróvizsga-felelős: Prof. Dr. Trócsányi László A záróvizsga eredménye a tételekre adott ötfokozatú érdemjegyek átlagából áll.

9 Vizsgabizottság összetétele: A vizsgabizottság legalább három tagból áll: egy elnökből, aki az Szegedi Tudományegyetemmel nem áll közalkalmazotti jogviszonyban, aki a vizsga törvényes rendjének felügyeletét végzi, legalább két kérdező oktatóból. A hivatalos tételsor az aktuális tanév I. félév vizsgaidőszakának utolsó napjától válik elérhetővé az Európa tanulmányok Központ honlapján, az Európa tanulmányok Központ hirdetőtábláján (Szeged, Feketesas u. 28.), az SZTE ÁJK Feketesas utcai épületének- és a Tanulmányi Osztálynak a hirdetőtábláján.

10 HIRDETMÉNY a záróvizsgák lebonyolításáról Politikatudomány MA szakon Választási tanulmányok szakirányon Diplomaátlag számítása: A Politikatudomány mesterképzési (MA) szakon a diploma átlaga az alábbi érdemjegyek átlagából tevődik össze: A tantervben szereplő, a két év során teljesített valamennyi kurzus átlaga és a szakdolgozat eredménye. Kivételt képeznek azok a kurzusok, melyeket a hallgatóknak a Képzési Kimeneti Követelmények 11. pontja alapján bemeneti feltételként kell teljesíteniük 20 kreditnyi értékben. A záróvizsga eredménye, amely a záróvizsgán szerzett érdemjegyek átlagának felel meg. A szakdolgozat védése: A szakdolgozat védése a konzulens és egy felkért opponens jelenlétében történik a záróvizsgát megelőzően. Az opponens távollétében az opponens által előzetesen írásban elküldött értékelés az irányadó. A szakdolgozat értékelése a védésen valósul meg. Záróvizsga: A záróvizsga csak szóbeli részből áll, és a megszerzett ismeretek komplex alkalmazási képességeinek ellenőrzésére szolgál. A tárgyak a szakmai törzsanyag és a differenciált szakmai törzsanyag tárgyai közül kerülnek ki. A Politikatudomány mesterképzési (MA) szak Választási tanulmányok szakirány záróvizsga témakörei a következő három csoportra oszthatók, amelyek alapján a hallgató témakörönként egy-egy komplex tétel alapján ad számot a tudásáról: 1. Választáselmélet és választási rendszerek A választási rendszerek Európán kívül I-II., Legitimáció és választás, Parlamenti választások Európában I-II., Az európai parlamenti választások Záróvizsga-felelős: Dr. Fábián György egyetemi docens 2. A magyar parlamentarizmus és választási rendszer A magyar parlamentarizmus története I-II., A magyar pártrendszer, A magyar választási rendszer, Parlamenti választások Magyarországon 1990-től napjainkig Záróvizsga-felelős: Dr. Kovács László Imre egyetemi docens 3. Önkormányzati választások és népszavazások A magyar önkormányzati rendszer, Választás és közigazgatás Magyarországon, Önkormányzati választások és népszavazások Magyarországon 1989-től napjainkig, Regionalizmus és választások Záróvizsga-felelős: Dr. Soós Edit egyetemi docens A záróvizsga eredménye a záróvizsgán teljesített feleletre adott ötfokozatú érdemjegyek átlagából áll.

11 Vizsgabizottság összetétele: A vizsgabizottság legalább három tagból áll: egy elnökből, aki a Szegedi Tudományegyetemmel nem áll közalkalmazotti jogviszonyban, és aki a vizsga törvényes rendjének felügyeletét végzi, valamint legalább két kérdező oktatóból. A hivatalos tételsor az aktuális tanév I. félév vizsgaidőszakának utolsó napjától válik elérhetővé a Politológiai Tanszék honlapján, a Politológiai Tanszék hirdetőtábláján (Szeged, Rákóczi tér 1.), az SZTE ÁJK Feketesas utcai épületének- és a Tanulmányi Osztálynak a hirdetőtábláján.

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar D É K Á N J A 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. H-6701 Postafiók 454 Tel.: (36)-62/544-513 Fax: (36)-62/544-204 honlapcím: http://www.juris.u-szeged.hu

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar DÉKÁNI HIVATALA 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. H-6701 Postafiók 454 Tel.: (36)-62/544-196, 544-197 Fax: (36)-62/544-204 honlapcím: http://www.juris.u-szeged.hu

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar DÉKÁNI HIVATALA 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. H-6701 Postafiók 454 Tel.: (36)-62/544-196, 544-197 Fax: (36)-62/544-204 honlapcím: http://www.juris.u-szeged.hu

Részletesebben

Jogász (osztatlan) képzésben tanulmányokat folytató záróvizsgázó hallgatók számára

Jogász (osztatlan) képzésben tanulmányokat folytató záróvizsgázó hallgatók számára SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar DÉKÁNI HIVATALA 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. H-6701 Postafiók 454 Telefon: (36)-62/544-297 Fax: (36)-62/544-204 honlap: http://www.juris.u-szeged.hu

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR A ZÁRÓVIZSGA LEBONYOLÍTÁSÁNAK RENDJE. ALAPKÉPZÉS (BSc)

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR A ZÁRÓVIZSGA LEBONYOLÍTÁSÁNAK RENDJE. ALAPKÉPZÉS (BSc) SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR A ZÁRÓVIZSGA LEBONYOLÍTÁSÁNAK RENDJE ALAPKÉPZÉS (BSc) Hódmezővásárhely 2016 A ZÁRÓVIZSGA LEBONYOLÍTÁSI RENDJE A záróvizsga törvényi szabályozása a 2012 2013. tanév

Részletesebben

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar. A nemzetközi tanulmányok alapképzési (BA) szak képzési terve. 1. A végzettség megszerzésének alapfeltételei

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar. A nemzetközi tanulmányok alapképzési (BA) szak képzési terve. 1. A végzettség megszerzésének alapfeltételei SZTE Állam- és Jogtudományi Kar A nemzetközi tanulmányok alapképzési (BA) szak képzési terve 1. A végzettség megszerzésének alapfeltételei 1.1 A nemzetközi kapcsolatok szakértő (BA) végzettség megszerzésének

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV

FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE JÁRÓ HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. TANÉV II. FÉLÉV Kivonat a Tanulmányi Osztály által kiadott: NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató

Részletesebben

Politikatudomány mesterképzés levelező tagozat képzési terv POLL17-MA

Politikatudomány mesterképzés levelező tagozat képzési terv POLL17-MA Politikatudomány mesterképzés levelező tagozat képzési terv POLL17-MA Társadalomtudományi alapismeretek (15-20 kredit) Összehasonlító közgazdaságtan előfeltétel/ef vagy 8 3 KO őszi Európai civilizáció-

Részletesebben

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása

A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A 2015/2016. tanév I. (őszi) szemeszterének időbeosztása A költségtérítés 40%-ának befizetési határideje: 2015. augusztus 24. Az átvétellel (intézmény-, tagozat-, szakváltoztatás stb.) kapcsolatos kérelmek

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

Tudnivalók az új típusú, rövid ciklusú mesterképzésekről

Tudnivalók az új típusú, rövid ciklusú mesterképzésekről Tudnivalók az új típusú, rövid ciklusú mesterképzésekről 1. Az osztatlan tanárképzés beindulásával megszűntek a régi mesterszakos tanárképzések rövid időtartamú változatai, s 17-től már csak ezekre az

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév II. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév II. félév Ikt.sz.: X-121-3-TO/2019. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KAUTZ GYULA GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR A diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjére vonatkozó előírások Utolsó módosítás: 2017. február 24. 1. Témaválasztás (1) A szakdolgozat/diplomamunka

Részletesebben

Rendszeres kari feladatok éves ütemterve /2015

Rendszeres kari feladatok éves ütemterve /2015 2014/2015. tanév Általános információk: ŐSZI félév Szorgalmi időszak: 2014. szeptember 1. - 2014. december 5. Költségtérítés befizetésének határideje:őszi szünet: október27. - október 31. I. részlet: 2014.

Részletesebben

Szabályzat a diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjéről

Szabályzat a diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjéről Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet Szociális Tanulmányok Tanszék Szabályzat a diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjéről Utolsó módosítás dátuma: 2014.09.30.

Részletesebben

Politikatudományok alapképzési szak nappali tagozat képzési terv POLN17-BA

Politikatudományok alapképzési szak nappali tagozat képzési terv POLN17-BA Politikatudományok alapképzési szak nappali tagozat képzési terv POLN17-BA Társadalomtudományi alapismeretek (20-30 kredit) Bevezetés a kommunikáció- és médiatudományba Bevezetés a politikatudomány forrásainak

Részletesebben

Politikatudományok alapképzési szak levelező tagozat képzés terv POLL17-BA

Politikatudományok alapképzési szak levelező tagozat képzés terv POLL17-BA Politikatudományok alapképzési szak levelező tagozat képzés terv POLL17-BA Társadalomtudományi alapismeretek (20-30 kredit) Bevezetés a kommunikáció- és médiatudományba Bevezetés a politikatudomány forrásainak

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-15-TO/2014. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem TVSZ 2017 ( ) Szakdolgozat, záróvizsga kivonat A DIPLOMAMUNKA 74. (1) A hallgatónak az alapképzési szakon

Széchenyi István Egyetem TVSZ 2017 ( ) Szakdolgozat, záróvizsga kivonat A DIPLOMAMUNKA 74. (1) A hallgatónak az alapképzési szakon Széchenyi István Egyetem TVSZ 2017 (2017.01.31.) Szakdolgozat, záróvizsga kivonat A DIPLOMAMUNKA 74. (1) A hallgatónak az alapképzési szakon szakdolgozatot, az egységes osztatlan és a mesterképzési szakon

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2019/2020. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2019/2020. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-7-TO/2019. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

2018. augusztus 21., kedd

2018. augusztus 21., kedd zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév II. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév II. félév Ikt.sz.: X-121-8-TO/2015. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Hatályos: június 24. napjától

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Hatályos: június 24. napjától SOR Adminisztratív kötelezettség elmulasztása, késedelmes teljesítése 1. 2. Leckekönyv késedelmes leadása 8 napon belül 2.000 Ft 8 napon túl 2.000 Ft + a 9. naptól 600 Ft/nap, de legfeljebb 11.000 Ft 90

Részletesebben

ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZAT Környezetkultúra szak. A végbizonyítvány

ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZAT Környezetkultúra szak. A végbizonyítvány ZÁRÓVIZSGA SZABÁLYZAT Környezetkultúra szak A végbizonyítvány A végbizonyítvány (abszolutórium) azt tanúsítja, hogy a hallgató a tantervben előírt tanulmányi és vizsgakötelezettségének mindenben eleget

Részletesebben

A nemzetközi tanulmányok mesterképzési (MA) szak képzési terve Regionális és civilizációs tanulmányok Mediterráneum és Latin Amerika szakirány

A nemzetközi tanulmányok mesterképzési (MA) szak képzési terve Regionális és civilizációs tanulmányok Mediterráneum és Latin Amerika szakirány A nemzetközi tanulmányok mesterképzési (MA) szak képzési terve Regionális és civilizációs tanulmányok Mediterráneum és Latin Amerika szakirány Alapozó kurzusok NETN-MA A 2011/2012-es tanévtől kezdődően

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás határideje (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Jogcím Megjegyzés Díjtétel Bevétel felhasználása

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) Jogcím Megjegyzés Díjtétel Bevétel felhasználása SOR 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Leckekönyv késedelmes leadása Igazolások késedelmes leadása EHA kód vagy ETR jelszó ismételt kiadása Költségtérítési díj befizetésének elmulasztása Kollégiumi térítési díj késedelmes

Részletesebben

NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE

NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE Ikt. Szám: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar. sz példány NEMZETKÖZI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK TANTERVE Érvényes: 2015-2016-os tanévtől felmenő rendszerben A tanterv

Részletesebben

AZ ANATÓMIA, SZÖVET- ÉS FEJLŐDÉSTAN TANTÁRGGYAL KAPCSOLATOS TANULMÁNYI INFORMÁCIÓK 2014/2015-ös tanév, I. félév, II. évfolyam FOK

AZ ANATÓMIA, SZÖVET- ÉS FEJLŐDÉSTAN TANTÁRGGYAL KAPCSOLATOS TANULMÁNYI INFORMÁCIÓK 2014/2015-ös tanév, I. félév, II. évfolyam FOK Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézete Igazgató: Dr. Mihály András egyetemi tanár 6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 40. Telefon: (62)-545-665 6701

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar

Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Záróvizsga tájékoztató Fogorvos szak 2012. KÉPESÍTÉSI KÖVETELMÉNYEK Záróvizsgára az a hallgató bocsátható, aki a szak képesítési követelményeinek megfelel:

Részletesebben

Záróvizsga Szabályzat

Záróvizsga Szabályzat Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar Záróvizsga Szabályzat Elfogadva a Kari Tanács 2018. május 24-i ülésén 7/2018 (05.24.) Érvényes a 2018/19. tanév őszi félévétől 1 Értelmező rendelkezések

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének : I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári MA tanári szakdolgozat

Részletesebben

A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak

A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak 1. A szak képzési és kimeneti követelményei a. A szakirányú továbbképzés megnevezése: Diplomás szakreferens

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar. Útmutató. a szakdolgozat elkészítéséhez. (ápoló szakirány számára)

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar. Útmutató. a szakdolgozat elkészítéséhez. (ápoló szakirány számára) Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez (ápoló szakirány számára) Tartalom: Tájékoztató a szakdolgozat elkészítésének rendjéről Tájékoztató

Részletesebben

Műszaki menedzser alapszak

Műszaki menedzser alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Műszaki menedzser alapszak Kecskemét 2011 2012 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács Beatrix főiskolai

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-7-TO/2018. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 008 szeptemberében levelező tagozaton, 009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó Közgazdálkodás és közpolitika

Részletesebben

(3) A komplex vizsga/vizsgák ismétlésének szabályait a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 34. - a tartalmazza.

(3) A komplex vizsga/vizsgák ismétlésének szabályait a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 34. - a tartalmazza. Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar Melléklet I. a nemzetközi kapcsolatok szakos közgazdász, politológus-közgazdász, szociológusközgazdász, szociálpolitikus-közgazdász, nemzetközi tanulmányok,

Részletesebben

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Tanulmányi tájékoztató Programozó informatikus szakirányú továbbképzési szak Kecskemét 2017-től 1 A tantárgyleírásokat a NJE GAMF Műszaki és Informatikai

Részletesebben

ELTE A tanári szak zárása OTAK, RTAK június Budapest

ELTE A tanári szak zárása OTAK, RTAK június Budapest ELTE A tanári szak zárása OTAK, RTAK 2019. június 18 28. Budapest A szakzárás részei A szakdolgozat benyújtása, elégtelennél jobb minősítés szerzése (OTAKban) A portfólió benyújtása, elégtelennél jobb

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2012/2013. tanév II. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2012/2013. tanév II. félév Ikt.sz.: X-121-1-TO/2013. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

TANREND az ajánlott egyéni tanterv 1. félévében felkínált tárgyakra vonatkozóan POLN17-B 2017/2018 őszi félévében

TANREND az ajánlott egyéni tanterv 1. félévében felkínált tárgyakra vonatkozóan POLN17-B 2017/2018 őszi félévében Államelmélet Államelmélet kommunikáció- és médiatudományba politikatudomány forrásainak tanulmányozásába A politikatudomány forrásainak tanulmányozásába B az ajánlott egyéni tanterv 1. félévében felkínált

Részletesebben

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök:

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök: Vállalkozásfejlesztés MSc szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elsajátított elméleti és módszertani ismeretanyag

Részletesebben

KECSKEMÉTI FŐISKOLA TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR

KECSKEMÉTI FŐISKOLA TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR 6000 KECSKEMÉT, KASZAP U. 6-14. TEL.: 76/501-770 FAX: 76/483-282 A záróvizsga rendjéről - portfólió alapú, pedagógiai alkalmasság vizsga - 2. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2014. DECEMBER 1. HATÁLYOS:

Részletesebben

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához)

Térítési és szolgáltatási díjak (1. számú melléklet jelen Szabályzat 51. -ához) SOR 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Leckekönyv késedelmes leadása Igazolások késedelmes leadása EHA kód vagy ETR jelszó ismételt kiadása Költségtérítési díj befizetésének elmulasztása Kollégiumi térítési díj késedelmes

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK /-as tanév tavaszi félév 1 2 3 4 5 6 7 8 9 péntek 00 vasárnap JANUÁR A / tanév őszi féléves záróvizsga időszak első A leckekönyv leadásának első HKR 59 (1) (A leckekönyvek leadása a

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése

A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának Egészségügyi Főiskolai Karra vonatkozó kiegészítése 2 0 0 6 A Miskolci Egyetem Kreditrendszerű Tanulmányi és Vizsgaszabályzatát kiegészítő,

Részletesebben

NAPPALI - ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév

NAPPALI - ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2018/2019. tanév I. félév Ikt.sz.: X-121-10-TO/2018. NAPPALI - ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal. A 2012/2013 tanév tavaszi félévének FEBRUÁR. A 2012/2013 tanév őszi féléves

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal. A 2012/2013 tanév tavaszi félévének FEBRUÁR. A 2012/2013 tanév őszi féléves HASZNOS TUDNIVALÓK 2012/2013-as tanév tavaszi félév 1. kedd 2. szerda 3. csütörtök 4. péntek 5. szombat 6. vasárnap 7. hétfő 8. kedd 9. szerda 10. csütörtök 11. péntek 12. szombat 13. vasárnap 14. hétfő

Részletesebben

Kulturális menedzser szakirányú továbbképzési szak

Kulturális menedzser szakirányú továbbképzési szak Edutus Főiskola szakirányú továbbképzési szak Tanterv Farkas Beáta.09.28. A szak alapadatai: Cultural Manager Képzésért felelős intézmény Intézményi azonosító száma Edutus Főiskola FI38139 Címe 2800 Tatabánya,

Részletesebben

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar. Melléklet

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar. Melléklet Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar Melléklet I. a nemzetközi kapcsolatok szakos közgazdász, politológus-közgazdász, szociológusközgazdász, szociálpolitikus-közgazdász, nemzetközi tanulmányok,

Részletesebben

A PTE-ÁJK ÁF levelező tagozatán oktatott tantárgyak (tanegységek) kreditallokációja

A PTE-ÁJK ÁF levelező tagozatán oktatott tantárgyak (tanegységek) kreditallokációja A PTE-ÁJK ÁF levelező tagozatán oktatott tantárgyak (tanegységek) kreditallokációja I. Az ÁJK-nak a teljes képzési időre vonatkozó óraszáma, és az összes kredit megállapítása. tantárgyak óraszám kredit

Részletesebben

I. Az ÁJK-nak a teljes képzési időre vonatkozó óraszáma, és az összes kredit megállapítása. tantárgyak óraszám kredit %

I. Az ÁJK-nak a teljes képzési időre vonatkozó óraszáma, és az összes kredit megállapítása. tantárgyak óraszám kredit % A Pécsi Tudományegyetem Állam - és Jogtudományi Kar diplomás levelező tagozatán oktatott tantárgyak (tanegységek) kreditallokációja felsőbb szemeszteresek részére I. Az ÁJK-nak a teljes képzési időre vonatkozó

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2015/2016. tanév II. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2015/2016. tanév II. félév Ikt.sz.: X-121-5-TO/2016. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás 2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás Pályázók köre A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2016. július 1-jétől hatályos módosítása szerint, a 114/D. (1) bekezdés

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE SZABÁLYZAT A LECKEKÖNYV KEZELÉSÉNEK ÉS HASZNÁLATÁNAK

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal FEBRUÁR 1. péntek 2. szombat 3. vasárnap 4. hétfő 20 00 őszi félévi vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak utolsó Előzetes kurzusfelvétel utolsó Rangsorolásos kurzusfelvétel első Értékelésre vonatkozó adattal

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata:

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) 2018-tól felvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata:

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy.

Kódszám egyenlőségjellel: a megadott kurzus párhuzamos felvétele.. * : Az alapozó képzés tárgyainak elvégzése után vehető fel a tárgy. TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

A PTE-ÁJK nappali tagozatán oktatott tantárgyak kreditallokációja

A PTE-ÁJK nappali tagozatán oktatott tantárgyak kreditallokációja A PTE-ÁJK nappali tagozatán oktatott tantárgyak kreditallokációja I. Az ÁJK-nak a teljes képzési időre vonatkozó óraszáma, és az összes kredit megállapítása. tantárgyak óraszám kredit % Kötelező tantárgyak

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

SSC specialista szakirányú továbbképzési szak

SSC specialista szakirányú továbbképzési szak Edutus Főiskola SSC specialista szakirányú továbbképzési szak Tanterv Farkas Beáta.09.16. A szak alapadatai: SSC specialista * SSC specialist Képzésért felelős intézmény Intézményi azonosító száma Edutus

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal AUGUSZTUS 1. szerda 2. csütörtök 3. péntek 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő 7. kedd 8. szerda 9. csütörtök 10. péntek 11. szombat 12. vasárnap 13. hétfő 14. kedd 15. szerda 16. csütörtök 17. péntek 18.

Részletesebben

Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés

Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés Edutus Főiskola Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés Tanterv Lezárva.06.14. A szak alapadatai: Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés (International

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2019. MÁJUS 7. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N MINTACÍM

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév JANUÁR 1. szerda Újév 2. csütörtök 3. péntek Téli rektori szünet utolsó. 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő Záróvizsga időszak első 7. kedd 8. szerda 9.

Részletesebben

Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak

Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak Képzés megnevezése: szakirányú továbbképzés A képzés helye: Gazdaságtudományi Kar, Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet Szakirányú

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció

TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható

Részletesebben

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés.

A hallgatók számára május 13-tól indul a kiírt vizsgákra való jelentkezés. Kedves Oktatók! Nemsokára itt a 2018/2019 tanév 2. félévének vizsgaidőszaka. Felhívom minden kedves oktató kolléga figyelmét, hogy minden, a félévben meghirdetett tárgyból 2019. május 5-ig szíveskedjen

Részletesebben

Ajánlások az intézményi kreditrendszerű tanulmányi és vizsgaszabályzatok (TVSz) elkészítéséhez

Ajánlások az intézményi kreditrendszerű tanulmányi és vizsgaszabályzatok (TVSz) elkészítéséhez Ajánlások az intézményi kreditrendszerű tanulmányi és vizsgaszabályzatok (TVSz) elkészítéséhez A TVSz-nek összhangban kell lennie a felsőoktatási törvénnyel, és szabályoznia kell minden olyan kérdést,

Részletesebben

13/2017. ( ) sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS

13/2017. ( ) sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 13/2017. (10. 06.) sz. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DIPLOMATERVEZÉS TÁRGY ÉS A ZÁRÓVIZSGA (DIPLOMAVÉDÉS) ÉRTÉKELÉSÉNEK RENDJE ÉS ÜTEMEZÉSE BME ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI

Részletesebben

2 KO 3 42 Dr. Löffler Tibor szerda 8 10 JK KO 3 42 Dr. Varga Norbert szerda JK 213. Prof. Dr. Badó Attila Dr.

2 KO 3 42 Dr. Löffler Tibor szerda 8 10 JK KO 3 42 Dr. Varga Norbert szerda JK 213. Prof. Dr. Badó Attila Dr. Politológia/Politikatudomány BA képzés, nappali tagozat Tanrend 2018 tavasz BSZKPOL_N (20) Ajánlott egyéni tanterv 2. félévében felkínált tárgyakra vonatkozóan MTT-PN- MKT-PN- BJV-PN- A magyar társadalom

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata:

TANEGYSÉGLISTA (MA) k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység v = választható tanegység. Az előfeltételek jeleinek magyarázata: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően

Részletesebben

ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ. 2. Komplex vizsgára jelentkezés előzetes doktori képzés nélkül

ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ. 2. Komplex vizsgára jelentkezés előzetes doktori képzés nélkül ÁLLAM- ÉS JOGTUDMÁNYI KAR DOKTORI ISKOLÁI KOMPLEX VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ A KOMPLEX VIZSGÁRA JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELEI 1. Szervezett doktori képzésben részt vevő hallgató A szervezett doktori képzésben részt

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal FEBRUÁR 1. péntek 2. szombat 3. vasárnap 4. hétfő 20 00 A 2018/2019. tanév őszi félévi vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak utolsó Előzetes kurzusfelvétel utolsó Rangsorolásos kurzusfelvétel első Értékelésre

Részletesebben

A 2015-2016-OS TANÉV

A 2015-2016-OS TANÉV A 2015-2016-OS TANÉV I. FÉLÉVÉNEK IDŐBEOSZTÁSÁÓL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBA LÉPÉS DÁTUMA: 2015. augusztus 28. HATÁLYOS: 2016. február 07. Azonosító: DU 3/2015. Iktatószám: KDH-14/3/2015. 1 1. AZ UTASÍTÁS

Részletesebben

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások 2012. Tavaszi érettségi vizsgaidőszak STATISZTIKA Vizsgázók : 10.602 fő Értékelt tantárgyi

Részletesebben

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum

Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum EFOP-3.4.3-16-2016-00014 Tanulmányi tájékoztató Hallgatói fórum 2018. NOVEMBER 20. AP1, ETSZK LEMORZSOLÓDÁST CSÖKKENTŐ INTÉZKEDÉSEK ÉS TANULÁST TÁMOGATÓ PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA, MŰKÖDTETÉSE AZ ETSZK-N MINTACÍM

Részletesebben

A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS. Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus

A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS. Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus A 2014/2015-ös tanév rendje Tanulmányi határidők 2014/2015. tanév őszi félév AUGUSZTUS Gólyatábor, Balatonfenyves augusztus 25-28. A nagykőrösi képzési helyre felvett első éves nappali munkarendű hallgatók

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN

A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN 3. SZÁMÚ MELLÉKLET Az okleveles könyvvizsgálói szakképzési és vizsgaszabályzathoz A TANULMÁNYOK ELISMERÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ OKLEVELES KÖNYVVIZSGÁLÓI KÉPZÉSI PROGRAMBAN [ Kkt. 95. (1) A szakképzést

Részletesebben

FRANCIA-MAGYAR BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI SZAKFORDITÓ. szakirányú továbbképzési szak

FRANCIA-MAGYAR BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI SZAKFORDITÓ. szakirányú továbbképzési szak FRANCIA-MAGYAR BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI SZAKFORDITÓ szakirányú továbbképzési szak A szak felvételének feltétele: Alapképzésben szerzett fokozat és szakképzettség birtokában bölcsészettudomány képzési területen

Részletesebben

Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Tanulmányi és vizsgaszabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Felnőttképzésben tanulók számára Felnőttképzés 1. A Tanulmányi Szabályzat

Részletesebben

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga

Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga Szakdolgozat Szakmai gyakorlat Záróvizsga III. éves tájékoztató, 2011. szeptember László Gyula Szabályzatok, információk 1) PTE KTK honlap: http://portal.ktk.pte.hu/ Hallgatók/Szabályzatok, tájékoztatók

Részletesebben

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján

1. Költségtérítési kedvezmény igénylése tanulmányi eredmények alapján 1/2010. (01. 04.) számú ÁOK dékáni utasítás a költségtérítési kedvezmény igénylésének rendjéről és a szigorló évben gyakorlati tanulmányokat folytató hallgatók költségtérítési díjának megállapításáról

Részletesebben

NETL09-B. Levelező tagozatos nemzetközi tanulmányok alapképzés képzési terve 2009/2010-es tanévtől

NETL09-B. Levelező tagozatos nemzetközi tanulmányok alapképzés képzési terve 2009/2010-es tanévtől NETL09-B Levelező tagozatos nemzetközi tanulmányok alapképzés képzési terve 2009/2010-es tanévtől Alapozó társadalomtudományi ismeretek Tárgy Közgazdaságtan I. Közgazdaságtan II. Jogi alaptan Államelmélet

Részletesebben

(3) A Tanulmányi Osztály a hallgatói preferenciákról kimutatást készít, amelyet a Tanulmányi Bizottság elé terjeszt.

(3) A Tanulmányi Osztály a hallgatói preferenciákról kimutatást készít, amelyet a Tanulmányi Bizottság elé terjeszt. 2/2014 számú dékáni utasítás a PTE Egészségtudományi Kar alapképzési és mesterképzési szakjainak szakirányválasztási eljárására vonatkozó eljárásrendjéről A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

Részletesebben

Tanrend 2013/14. tanév II. félév Nemzetközi tanulmányok alapszak (BA) nappali tagozat - 2. szemeszter kötelező tárgyak

Tanrend 2013/14. tanév II. félév Nemzetközi tanulmányok alapszak (BA) nappali tagozat - 2. szemeszter kötelező tárgyak Tanrend 2013/14. tanév II. félév Nemzetközi tanulmányok alapszak (BA) nappali tagozat - 2. szemeszter kötelező tárgyak Tárgy Bevezetés a közjogba 2 KO 3 Bevezetés a jogrendszerek világába Bevezetés a politikatudomány

Részletesebben

A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat kari kiegészítése

A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat kari kiegészítése A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat kari kiegészítése 62. (10) Gyakorlati jegy Félévközi jegy/gyakorlati jegy: a szorgalmi időszakban teljesített feladatok, megírt zárthelyik, elkészített beszámolók együttes

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Tanulmányi Hivatal HASZNOS TUDNIVALÓK (határidős jegyzék előzetes) 2019/2020 tanév őszi félév AUGUSZTUS 1-29. csütörtök A ban az ügyfélfogadás szünetel 20. kedd Államalapítás Ünnepe 21. szerda Beiratkozási előkészületek

Részletesebben

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben