KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 2. változat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 2. változat"

Átírás

1 KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE 2. változat ELŐTERJESZTÉS a volt SÁÉV-telepen található egyes vízi-létesímények átvételéről Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata célul tűzte ki a város iparterületeinek infrastrukturális fejlesztését. Az elkövetkező időszakban pályázati források felhasználásával a Raktár utcában, a Kanizsai-Jutai-Vásártéri úton, a volt SÁÉV-telep útjain, és az Izzó utcában végez majd a város útfelújítást és közműfejlesztést. Ezen munkák keretében fogja az Önkormányzat biztosítani a volt SÁÉV-telep közműellátását, a beruházás befejezésének tervezett időpontja november 30. A projekt célja az iparterület infrastrukturális fejlesztése (út, közmű, közvilágítás), a már betelepült és a potenciális vállalkozások számára is vonzóbb gazdasági környezet megteremtése, a foglalkoztatottság növelése érdekében. Jelenleg a terület víz- és szennyvízellátását az iparterületen telephellyel, ingatlannal rendelkező egyik társaság, a Korona 2001 Kft. végzi. A Társaság a szolgáltatásokat a tulajdonában lévő vízi-létesítményekkel biztosítja az iparterületen működő vállalkozásoknak. A Társaság jelezte Önkormányzatunk felé, hogy nem tudja, illetve nem kívánja a továbbiakban is biztosítani a fenti szolgáltatásokat a területen, és kéri, hogy az Önkormányzat vegye át ingyenesen tulajdonba és a továbbiakban üzemeltesse a Társaság tulajdonát képező vízi-létesítményeket, ezzel biztosítva a telep víz- és szennyvízszolgáltatását. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése a 170/2016. (IX.22.) önkormányzati határozatával hatalmazott fel arra, hogy folytassak egyeztetést az előterjesztésben részletezett alapfeltételek mentén, a volt SÁÉV-telep területén magántulajdonban lévő vízi-létesítmények átadásátvétele tárgyában a vízi-létesítmények tulajdonosával, illetve az érintett ingatlanok tulajdonosaival azzal, hogy az egyeztetett tartalmú megállapodást terjesszem a Közgyűlés elé. A vízi-létesítmény tulajdonosával történt egyeztetések alapján a mellékelt megállapodástervezet készült. A fent hivatkozott önkormányzati határozat előterjesztésében megfogalmazott feltételek közül 2 feltétel kapcsán csak módosított tartalommal sikerült megállapodni a Társasággal: - szolgalmi jog bejegyzés helyett ingyenes használatot biztosít a Társaság az ingatlantulajdonaira a vízi-létesítmények üzemeltetésének biztosítása érdekében; - az érintett ingatlantulajdonosok kötelezettséget vállaltak az Önkormányzatunk tulajdonába kerülő kút eltömedékelési költségeinek viselésére, további költségek viselését azonban nem vállalják. A megállapodás-tervezet értelmében a Korona 2001 Kft. ingyenesen Önkormányzatunk tulajdonába adja a volt SÁÉV-telep területén, a tulajdonában lévő vízi-létesítményeket (ivóvíz-, és szennyvízhálózat, víztorony, szennyvízátemelő), Önkormányzatunk pedig a közművek elkészültéig ezen vízi-létesítmények üzemeltetésével biztosítja az érintett ingatlanok víz- illetve szennyvízellátását.

2 Fentiekre tekintettel javasolom a Tisztelt Közgyűlésnek, hogy hagyja jóvá az előterjesztés mellékletét képező megállapodást és hatalmazza fel a Polgármestert annak aláírására. Kaposvár, november 07. Borhi Zsombor alpolgármester HATÁROZATI JAVASLAT: Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a volt SÁÉV-telepen található egyes vízi létesítmények átvételéről szóló előterjesztést és úgy határozott, hogy jóváhagyja az előterjesztés mellékletét képező, a KORONA 2001 Ingatlanforgalmazó Kft, a KORONA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata között a volt SÁÉV-telep területén található egyes vízi-létesítmények ingyenes önkormányzati tulajdonba adása tárgyában kötendő megállapodást, és felhatalmazza a Polgármestert a megállapodás aláírására. A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert az átvételre kerülő vízi-létesítmények megszüntetésével, üzemeltetésével kapcsolatosan esetlegesen szükségessé váló további szerződések megkötésére utólagos beszámolási kötelezettséggel. Felelős: Borhi Zsombor alpolgármester Közreműködik: dr. Csillag Gábor jegyző Határidő: november 15.

3 Megállapodás vízi létesítmények tulajdonjogának átruházásáról, és ahhoz kapcsolódó használati jog alapításáról mely létrejött egyrészről KORONA 2001 Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszám: , adószám: , KSH: , képviseli: Király Gyula József ügyvezető) 7400 Kaposvár, Kanizsai utca 56. sz. alatti gazdasági társaság, mint Átadó, és KORONA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszám: adószám: , KSH: , képviseli: Király Gyula József ügyvezető) 7400 Kaposvár, Kanizsai u. 56. sz. alatti gazdasági társaság, mint ingatlan tulajdonos másrészről Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata (adószám: , törzsszám: , KSH: , képviseli: Szita Károly polgármester) 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1., sz. alatti helyi önkormányzat, mint Átvevő között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel: 1. Felek rögzítik, hogy Átadó tulajdonát képezik a jelen megállapodás elválaszthatatlan mellékletében felsorolt, a Kaposvár, Kanizsai u. 56. szám alatti, ingatlanokon található/húzódó, ivóvíz- és szennyvíz ellátását szolgáló vízilétesítmények, melyek jelenleg 4 önkormányzati utca mentén elhelyezkedő ingatlanok ivóvíz- és szennyvízellátását szolgálják. Felek rögzítik, hogy ezen létesítmények az egykori SÁÉV telep ivóvíz, illetve szennyvíz ellátásának biztosítása érdekében, vélhetően közötti időszakban kerültek kiépítésre, belső hálózatként. Felek rögzítik, hogy Átadóval kötött megállapodás alapján a rendszert, mint közműpótló létesítményt a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornaművek Kft. (továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti április hónaptól. 2. Jelen megállapodás aláírásával Átadó térítésmentesen átadja, Átvevő pedig átveszi az 1. számú mellékletben részletezett vízi-létesítményeket, melyek értékét Átadó 1000,- Ft + Áfa összegben határozza meg, melyhez kapcsolódó általános forgalmi adó fizetési kötelezettséget a hatályos jogszabályok szerint az Átadó viseli. Átvevő a tulajdonába kerülő vízi-létesítmények Üzemeltető általi üzemeltetésével biztosítja az érintett ingatlanok víz- illetve szennyvízellátását mindaddig, amíg pályázati forrásokból a területen a közműveket nem építi ki, amely beruházás befejezésének tervezett időpontja november Felek rögzítik, hogy a vízi-létesítmények egy része átadó tulajdonát képező ingatlanokon található. Szerződő felek jelen megállapodás aláírásával, esetleges jogutódjaikra is kiterjedő hatállyal kijelentik, hogy Átvevő ingyenesen jogosult az Átadó tulajdonát képező kaposvári 5727/30, 5727/24, /32, 5727/19 hrszú ingatlanokat, valamint a Korona Kereskedelmi és Szolgáltató Kft tulajdonát képező kaposvári 5727/16 hrszú ingatlant jelen megállapodásban rögzített célokhoz kötötten, a vezetékek hozzáférhetősége, működtetése, karbantartása,

4 üzemeltetése céljából - a 2. pontban írt, a területet érintő új közmű üzembe helyezéséig- használni, az ingatlanokra bemenni. 4. A használat célja a 3. pontban írt ingatlanokon húzódó, a jelen megállapodással az Átvevő tulajdonába kerülő szennyvíz és ivóvíz vezetékek, vízi létesítmények, mint közműpótló létesítmények használatának, hasznosításának, üzemeltetésének, karbantartásának biztosítása. 5. Szerződő felek kijelentik, hogy a birtokba adás a vízi-létesítményekhez kapcsolódó hatályos és a már érvényüket vesztett dokumentációk (vízjogi üzemeltetési engedély, térképek, vázrajzok, megvalósulási dokumentációk, változtatási dokumentációk, stb.) átadásával történik legkésőbb november 15. napjáig. Átadó jelen megállapodás aláírásával a megállapodásban érintett vízilétesítmények főmérőjéről lemond és kötelezettséget vállal, hogy aláír minden olyan dokumentumot, amely ahhoz szükséges, hogy Átvevő a vízi-létesítményeket bármely hatóság előtt átvegye, valamint az Üzemeltető részére az üzemeltetéshez szükséges engedélyek kiadásra kerüljenek. Átadó hozzájárul, hogy üzemeltetési időszakában keletkezett iratokba Átvevő és az Üzemeltető bármely hatóságnál betekintsen, és az azokban szereplő adatokat felhasználja 6. Felek rögzítik, hogy az átvevő beruházásában, pályázati forrásból megvalósuló közművek elkészültét és üzembe helyezését követően a jelen megállapodás szerint átvételre kerülő vízi-létesítményeket Átvevő nem üzemelteti tovább. A víztorony jelenlegi funkciójának megszűnését követően esetlegesen tűzivíz tározóként kerül továbbhasznosításra. Felek a jelen megállapodás alapján átadásra kerülő és a közművek üzembe helyezését követően használaton kívül kerülő vízilétesítmények felszámolásával, megszüntetésével kapcsolatosan követelést egymással szemben nem támasztanak. Átadó saját tulajdonában lévő ingatlanjain található, jelen megállapodás alapján átadásra kerülő vízi-létesítmények eltömedékelését, felszámolását ide nem értve a kaposvári 5727/30 hrsz-ú ingatlanon található kutat és víztornyot saját költségén és felelősségére elvégezheti azzal, hogy annak elmaradásából eredő bármely kárért sem Átvevő, sem az átvett vízi létesítményeket üzemeltetőt felelősség nem terheli. 7. Felek rögzítik, hogy a kaposvári 5727/30 hrsz-ú ingatlanon található kút és víztorony eltömedékeléséről és felszámolásáról az Átvevő dönt azzal, hogy az ezekhez kapcsolódó költségek Átadót nem terhelik. Amennyiben átvevő a 2. pontban írt közművek kiépítését követően a víztorony felszámolásáról nem dönt, akkor a kaposvári 5727/30 hrsz-ú ingatlanon a megállapodás 3. pontjában írt használati joga fennmarad. Átvevő nyilatkozik, hogy azon vízi-létesítmények tekintetében, melyre nézve azok megszüntetése, felszámolása döntésén múlik, igényt semmilyen jogcímen Átadóval szemben nem támaszthat, és döntésének megfelelően köteles viselni a megszüntetés költségeit.

5 8. Felek rögzítik, hogy átadó gazdasági társaság, átvevő a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény hatálya alá tartozó helyi önkormányzat, mindkét fél jogi személy, szerződéskötési képességük nem korlátozott. Szerződő felek jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, elolvasás és értelmezés után jóváhagyólag írják alá. Kaposvár, november. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata.. Korona 2001 Ingatlanforgalmazó Kft. képviseli Szita Károly polgármester pénzügyi ellenjegyző Molnár György gazdasági igazgató Király Gyula József ügyvezető.. Korona Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Király Gyula József ügyvezető

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2016. január

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

SV/956-3/2016. Tisztelt Közgyűlés!

SV/956-3/2016. Tisztelt Közgyűlés! 14253942 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/956-3/2016. Javaslat a Salgótarján, Kistarján u.7. sz. alatti, volt Pénzügyi- Számviteli Főiskola tornatermének ingyenes használatba adására vonatkozó szerződés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám:1131-26/2016. Javaslat a Salgótarján észak déli irányú kerékpárút II./A ütemmel érintett ingatlanok terület és tulajdonjog rendezéséhez kapcsolódó előzetes

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9275-4/2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Somoskőújfalu Község Önkormányzat iskolaépületére vonatkozó használati szerződés megszüntetésére, és az ingatlan Hibó Tamás Művészeti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016.11.25.. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014.

Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/422-6/2014. ELŐTERJESZTÉS Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 2025/2014. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 194. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. Javaslat Szám: 26627/2013. Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Tisztelt Közgyűlés! Javaslat az Ipari Park víziközműveinek átvételére, a Vízmű Kft. vízmérői térítésmentes átadásának tudomásulvételére A

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. a VGÜ Kft. telephelye megosztásának és egyes ingatlanok ingyenes tulajdonba adásának jóváhagyására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. a VGÜ Kft. telephelye megosztásának és egyes ingatlanok ingyenes tulajdonba adásának jóváhagyására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 26626/2013. Javaslat Tisztelt Közgyűlés! a VGÜ Kft. telephelye megosztásának és egyes ingatlanok ingyenes tulajdonba adásának jóváhagyására A VGÜ Salgótarjáni

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Várossal a Mészöly hagyaték kezeléséről kötendő együttműködési

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 11-i rendkívüli zárt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 15-12/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 11-i rendkívüli zárt

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-30/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT a pásztói hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti ingatlan ingyenes használatára Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Sorszám: IV/12. Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-185/2012. A döntés meghozatala minősített Szavazattöbbséget igényel! Javaslat ingatlan

Részletesebben

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015.

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. 14253065 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. Javaslat a 3681 hrsz.-ú ingatlan ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szerves

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Ipari Park Kft-vel kötött kölcsönszerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Ipari Park Kft-vel kötött kölcsönszerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 306. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Ipari Park Kft-vel kötött kölcsönszerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám:9033-7/2014. Javaslat a 01219 hrsz.-ú állami tulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonba vételéhez

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. január 08. Dr. Pavlek Tünde sk.

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására 14253287 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV/4.121-2/2015. Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS-TERVEZET amely létrejött egyrészről a Szekszárdi Víz-és Csatornamű Kft. (cégjegyzékszám: Cg. 17-09- 002090, adószám: 11285610-2-17, székhely: 7100 Szekszárd, Epreskert

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Baptista Szeretetszolgálat kérelme Sorszám: IV/15 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. június 25. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. szeptember 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. szeptember 16-i ülésére Iktató szám: Sz-380/2014. Budapest Főváros I. kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. szeptember 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: IAS Zrt. szerződés

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. február 23-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 72/2017. Kth. A központi alapellátási orvosi ügyelet ellátásához szükséges Kiskunhalas, Nagy Szeder István utcai

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-7/2012/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA

MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA amely létrejött egyrészről: Majosháza Község Önkormányzata (székhelye: 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3., adószáma: 15421137-2-18,

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS térítésmentes átadásról

MEGÁLLAPODÁS térítésmentes átadásról MEGÁLLAPODÁS térítésmentes átadásról (a továbbiakban: Megállapodás) amely létrejött egyrészről az Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata (székhelye: 1092 Budapest, Bakáts tér 14., adószám:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ ÁTRUHÁZÁSÁRÓL

MEGÁLLAPODÁS VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ ÁTRUHÁZÁSÁRÓL MEGÁLLAPODÁS VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ ÁTRUHÁZÁSÁRÓL amely létrejött egyrészről cím: 7632 Pécs, Széchenyi tér 1. adószám: 15478706-2-02 KSH törzsszám: 15 478706-7511-321-02 képviseli:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt. szám: 1811/2011. Javaslat a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére térítésmentes helyiséghasználat biztosítására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarjáni

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2016. június 09. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

llf N y R E G Y H A Z A Ügyiratszám : VAGY/298/ a Közgyűléshez - a nyíregyházi Jégpálya térítésmentes önkormányzati tulajdonba vételére

llf N y R E G Y H A Z A Ügyiratszám : VAGY/298/ a Közgyűléshez - a nyíregyházi Jégpálya térítésmentes önkormányzati tulajdonba vételére NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTER E 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám : VAGY/298/2018 Ügyintéző

Részletesebben

uu.!-\~v ~'-~~. V(L~/ t Faragóné Széles Andrea NYÍREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSU TH TÉR l. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS NY í REG YH ÁZA

uu.!-\~v ~'-~~. V(L~/ t Faragóné Széles Andrea NYÍREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSU TH TÉR l. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS NY í REG YH ÁZA NYÍREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSU TH TÉR l. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEFON: +36 42 524'510; FAX: +3642 514-501 ALPOLGÁRMESTERE E MAIL: HUMANALPOLG@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 2.078j2013.VIII. Ügyintéző:

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-138 /2017. Megtárgyalás

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS JÓVÁHAGYÁSA (NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZ- GATÓSÁG)

MEGÁLLAPODÁS JÓVÁHAGYÁSA (NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZ- GATÓSÁG) RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Ügyiratszám: 08-8/609- /2011. 1.sz. melléklet ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről másrészről továbbá valamint és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.) adószám:

Részletesebben

CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról. Jogi és Ügyrendi Bizottság

CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról. Jogi és Ügyrendi Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fõ tér 1.) Ügyiratszám: VI/ 59.404/2010. CÍM: Előterjesztés a Fertő Tavi Vitorlás Szövetséggel kötendő megállapodásról Előterjesztő: Dr. Simon István

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: 26.893/2014. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a VGÜ Nonprofit Kft. megbízási szerződésének módosítására

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1572-6/2017. Javaslat a Salgótarján, észak déli irányú kerékpárút III. ütemével érintett 3064/1 hrsz.-ú ingatlanból kialakuló 3064/5-6 hrsz.-ú ingatlanok

Részletesebben

Siófok Város Önkormányzata Polgármester

Siófok Város Önkormányzata Polgármester Siófok Város Önkormányzata Polgármester 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

227/2011. (XII. 15.) MÖK

227/2011. (XII. 15.) MÖK 227/2011. (XII. 15.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprémi Petőfi Színház fenntartását 2012. január 1-jétől átadja Veszprém Megyei Jogú Város részére, és az előterjesztés

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE március 29-én tartott soronkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE március 29-én tartott soronkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2000. március 29-én tartott soronkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: 2000-2001. évi szennyvízcsatorna fejlesztési forrás módosítása - A

Részletesebben

41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat

41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat 41/2007. (IV. 19.) Kgy. határozat A dr. Marek József Szakközépiskola (Mohács) és a Petőfi Sándor Középiskolai Kollégium (Mohács) feladatellátásának átadás-átvétele 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Az ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő megállapodásról 1. előterjesztés száma: 75 /2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja 1 Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja Javaslat haszonélvezeti jog alapításáról szóló szerződés jóváhagyására Előadó: dr. Puskás

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1195-3/2017. Javaslat az Új központi temetőnél kialakított járdával érintett ingatlanok önkormányzati tulajdonba vételéhez kapcsolódó döntések meghozatalára

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. március 7... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására J a v a s l a t az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő:

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a helyi személyszállítási közszolgáltatás szerződés módosítására

TÁRGY: Javaslat a helyi személyszállítási közszolgáltatás szerződés módosítására AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 328. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a helyi személyszállítási közszolgáltatás szerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Cím: Előterjesztés a Barlangszínház-Kőfejtő területén, magántulajdonban lévő ingatlan kisajátításáról és az

Részletesebben

Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Elnöke

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete május 4-i rendkívüli ülésének 2. napirendi pontja

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete május 4-i rendkívüli ülésének 2. napirendi pontja Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. május 4-i rendkívüli ülésének 2. napirendi pontja Tár&v: A paksi 0331 hrsz.-ú ingatlanon 2 önálló, 0,5 MW-os napelem park kialakítása Előadó: Süli János

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 7. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 13. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/57-17/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/57-17/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/57-17/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Megállapodás Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. május 13-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. június 25. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28 -i ülésére Tárgy: A Zirc, Rákóczi tér 11. szám alatti 1125/2 hrsz-ú, 76 m 2 alapterületű lakás bérleti jogviszonyának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület októberi ülésére Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:... Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum

MEGÁLLAPODÁS. , mint Beruházó (székhely:.., önkormányzati törzsszám:.., adószám:.., képviseli:..), a továbbiakban: Beruházó, Preambulum MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, mint vagyonkezelő (székhely: 1024 Budapest, Lövőház utca 39., statisztikai számjele: 15329358-8413-312-01, képviselője:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/678-1/2015/I. Üi.: Koczkáné dr. Szabó Gabriella Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Szeged-Csanádi Egyházmegyével

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U /2016. Témafelelős: Szigeti Miklós, Czirok Jánosné

Szentes Város Polgármesterétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: U /2016. Témafelelős: Szigeti Miklós, Czirok Jánosné Város Polgármesterétől 6600, Kossuth tér 6. Iktató: U-4340-20/2016. Témafelelős: Szigeti Miklós, Czirok Jánosné Tárgy: Megépült buszvárók tulajdonjogának átvételére vonatkozó előzetes megállapodás Melléklet:

Részletesebben

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának 010. május 13. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 53/010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának átadás-átvétele 54/010. (V. 13.) Kgy. Szigetvár

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 8. napján tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 8. napján tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 8. napján tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A volt Nagy László Gimnázium épületének hasznosítása IV. Iktatószám:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Javaslat. Nógrád Megye Önkormányzatával bérlakások kialakítása és bérlőkijelölés tárgyában megkötött megállapodások módosítására

Javaslat. Nógrád Megye Önkormányzatával bérlakások kialakítása és bérlőkijelölés tárgyában megkötött megállapodások módosítására 14032455 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján S V /. : ; : ^...-..4../2014. Javaslat Nógrád Megye Önkormányzatával bérlakások kialakítása és bérlőkijelölés tárgyában megkötött megállapodások módosítására Tisztelt

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. közötti

Részletesebben

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Fenntartói jog átadása Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartásában működő Eötvös József Középiskola, Szakiskola és Kollégiumra vonatkozó fenntartói

Részletesebben

Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet

Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet Kód-szám Azonosító Fokszám Pécs-Vasas, Pécs-Hird, Pécs-Somogy, Flórián telep Megnevezés Bruttó Nettó érték érték (Ft) (Ft) Számított nettó ÉCS (Ft) leírási kulcs

Részletesebben

S V /.víla á -... 2015. Tisztelt Közgyűlés!

S V /.víla á -... 2015. Tisztelt Közgyűlés! 14252600 S algó Vagyon Kft. Salgótarján S V /.víla á -... 2015. Javaslat a Salgótarján, Tanács út 9/a. szám alatti (hrsz: 3918/1/A/108) helyiség Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesületének történő ingyenes

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300 Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel: 63/510-300 Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Helyben Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Szentes Kossuth Lajos u. 18. szám

Részletesebben

Ingyenes tulajdonjog átruházási szerződés

Ingyenes tulajdonjog átruházási szerződés 1. számú melléklet Ingyenes tulajdonjog átruházási szerződés amely létrejött egyrészről, a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás (7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.,adószám: 15762805-2-14, törzskönyvi nyilvántartás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. május 08. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üi.: 22-154/2014. Tárgy: Víziközmű-rendszerek térítésmentes átruházása Mell.:

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

J a v a s l a t. családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására

J a v a s l a t. családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Ikt.szám: 13200-1/2019. J a v a s l a t családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására Tisztelt Közgyűlés! A gyermekek védelméről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27.-i ülésére Tárgy: Veszprém és Térsége Szennyvízelvezetési és kezelési projekt támogatási szerződésmódosítása Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete december 14-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete december 14-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2017. december 14-i ülésére Tárgy: Támogatási szerződés a Vagyonvédelmi Alapítvánnyal Az előterjesztést készítette: Tóth Péter városfejlesztési,

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2018. május 17. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

polgármester jogi szakreferens

polgármester jogi szakreferens Előterjesztő: Készítette: Dr. Juhász Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye által használt személygépjárművek Klebelsberg

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

Telekalakítási és adásvétellel vegyes csereszerződés

Telekalakítási és adásvétellel vegyes csereszerződés Telekalakítási és adásvétellel vegyes csereszerződés amely létrejött egyrészről: Pécs M. J. Város Önkormányzata /7621 Pécs, Széchenyi 1./ KSH szám: 15478706-7511-321-02 Adószám: 15478706-2-02 PIR szám:

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017 május 18-i ülésének /iz. napirendi pontja

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017 május 18-i ülésének /iz. napirendi pontja Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017 május 18-i ülésének /iz. napirendi pontja Tárgy: A paksi 0331 hrsz. ingatlanon további három önálló, 0,5 MW-os napelem park kialakítása Előadó: Süli János

Részletesebben

amely létrejött egyrészről

amely létrejött egyrészről Területbérleti szerződés amely létrejött egyrészről Sárospatak Város Önkormányzata - székhelye: H-3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. KSH száma: 15350095-7511-321-05, képviseletében: Aros János alpolgármester

Részletesebben

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására 14254048 1425 4048 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/3.784-2/2016. Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő: Településfejlesztési

Részletesebben

Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról

Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika Előterjesztés a Berettyóújfalui Tankerületi Központtal kötendő megállapodásról 2013. január 1-jétől a közoktatási

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: A Békés Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelme Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 26-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-9/2015. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 26-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 29/2015. (VI. 26.) közgyűlési határozata a Magyarországi Németek

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/222-1/2013/I. Üi.: dr. Dobó A./dr. Sánta E. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A Csongrád Megyei Kormányhivatallal

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben