A DENV-AIR Kft. MŰSZAKI BEMUTATÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A DENV-AIR Kft. MŰSZAKI BEMUTATÁSA"

Átírás

1 A DENV-AIR Kft. MŰSZAKI BEMUTATÁSA Cégünk a DENV-AIR Kft. több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a kompresszortechnika területén és az ország egyik legnagyobb referencialistájával büszkélkedhet. Először Gardaustria majd Gard-Air Kft. néven képviseltük a Gardner Denver kompresszortechnikai világcéget, majd osztrák partnerünktől elválva DENV-AIR Kft. ként folytattuk a tevékenységet a már jól bevált és összekovácsolódott szervizgárdával. Az elmúlt évtizedekben, az ország legjelentősebb nagyvállalataihoz telepítettünk, jellemzően több-száz lóerős hatalmas és azóta is tökéletesen üzemelő kompresszorokat. Több mint ezer nagyteljesítményű kompresszor folyamatos szervizét látják el képzett szakembereink. Két telephelyről végezzük az ország kompresszorainak karbantartását a folyamatosan úton lévő szervizautóinkkal. Országos kereskedőhálózatunknak köszönhetően, személyes megbeszélés keretében tudjuk biztosítani partnereink elképzeléseinek szakszerű megvalósulását. Nagy múlt és tapasztalat áll mögöttünk a nagyteljesítményű gépek telepítése, üzemeltetése és karbantartása terén. Külföldi nagy projekteken dolgozunk Kubában, Mexikóban és Romániában. Nem csak forgalmazunk, hanem gyártunk is kompresszorokat! Győri telephelyünkön komplett kompresszorok teljes körű felújításával, használt kompresszorok kereskedelmével és bérbeadásával is állunk rendelkezésükre. Komplett tervezést és kivitelezést ajánlunk kedves ügyfeleink részére és egy megbízható nagy tapasztalattal rendelkező figyelmes csapat segítségét a cégük gondtalan üzemeltetésének érdekében. A Gardner Denver életében az elmúl években hatalmas fejlesztések történtek az Európai piaci jelenlét növelésére, felvásárolták szinte mindegyik jelentős független kompresszortechnikai nagyvállalatot Európa szívében, így a világpiaci első helyek egyikeként, már az Európai piacon is az első helyekre ugrott a termelési volumen. Az elmúlt években bekebelezett vállalatok és márkák: Tamrotor, Elmo, Rietschle, Wittig, Mannesmann Demag, CompAir, Bottarini, Thomas, HOFFMANN, TODO, Oberdorfer Pumps, WELCH, Lamson, Belliss-Morcom így az összehangolt európai gyártásnak köszönhetően egy új és hatalmas palettát tudunk felvonultatni, a hagyományos csavarkompresszoroktól az VS inverteres technikáig, kiegészülve a CompAir fejlesztésének köszönhető abszolút és 100%-ban olajmentes csúcstechnikát jelentő kompresszorokkal és a Turbo kompresszor családdal.

2 REFERENCIÁINK AZ ORSZÁG MINDEN PONTJÁN Knorr Bremse Kecskemét, BMW, SAAB-Polar Mobil Kft., Videoton, Linde, Citroen, EGIS, Vértesi Erőmű, Richter-Gedeon, MAL, Pemü, Elzett, HANTECH, Mercedes, QP, HONDA, Mátrametál, SVT- Wamsler, Orosházaglass, Peakstone, MOL Nyrt., Posche Centrum Budapest, Elzett-Sopron Felületkezelő Kft., Vibroteam Kft., Fővárosi Gázművek, REDEL Kft., Büll and Strunz Kft., UBICHEM Kft. Vegyipar, WALLIS DUNA Kft., Toyota, FCI Kompozit, Rollone, Hungaropharma Zrt., ÉGT, Denk Kft, ALSTOM Hungária Zrt, ANTON Kft. TYCO Electronics Kft., IMOLA BAU Kft., REKARD, VIDEOTON MKBE Kaposvár, Dymol, Csababerényi Gépgyártó kft, FUX Zrt., Tamási Hús Kft., Dabasi Központi Egészségügyi Intézet, NÉBIH Referencia labor, Knorr-Bremse stb... TELEPHELYEINK Az országban két telephellyel rendelkezünk, hogy mindig közelben legyünk. Kereskedelmi és szervizmunkát egyaránt végzünk Győri és Budapesti telephelyeinkről, így csökkentve a partnereink költségeit. Sűrítőblokk és komplett kompresszor felújítási munkákat Győri telephelyünkön végezzük el, és itt található a használt kompresszor bemutató csarnokunk is. A kompresszorokat bevizsgáljuk, felújítjuk, és fél év garanciát biztosítunk hozzá. Ezeket a kompresszorokat bérbe is lehet venni, sőt ha nálunk újítják fel kompresszoraikat feltétlenül számíthatnak rá, hogy biztosítunk Önöknek tartalék kompresszort is a felújítási időszakra. Bemutatótermünkben szinte minden méretű kompresszortípusból talál egyet, melyet kipróbálhat és meggyőződhet azok kiváló minőségéről. A legfontosabb az a professzionális szervizháttér, melyet ajándékba kap minden kompresszorunkhoz, így Ön innentől gondtalanul üzemeltetheti kompresszorait mi majd figyelünk rájuk Ön helyett is. PLUSZ SZOLGÁLTATÁSUNK A HONDA MOTOROK ÉS KISGÉPEK SZERVÍZTEVÉKENYSÉGE 2006-tól őszétől cégünk a HONDA kisgépek észak-nyugat Magyarországi képviselője is. Bemutatótermünkben megtekinthető és kipróbálható a HONDA kisgépek komplett választéka. Szervizszakembereink pedig ellátják az új és a régi HONDA gépek komplett szervizét, karbantartását. Itt minden olyan berendezés megtalálható, mely főleg az építőiparban érdekelt partnereinket érinti, Honda motoros kis mobil kompresszor, Honda vízszivattyú, Honda generátor, Rampicar multifunkciós kisgép bontókalapáccsal felszerelve, hidraulikus ipari bontókalapácsok stb. Ezzel a tevékenységünkkel jól kiegészült a diesel mobil kompresszor üzletágunk, mert így szinte minden berendezést egy kézből tudunk biztosítani a partnereinknek, nem mellékesen, egy komplett professzionálisan képzett szervizháttérrel megtámogatva.

3 SZERVIZ SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL: Szervizeseink a bejelentéstől számított 24 órán belül, vagy az ügyféllel előre egyeztetett időpontban kiszállnak a helyszínre és orvosolják a problémát. Ezt a gyorsaságot köszönhetjük annak, hogy Magyarországon két telephellyel is rendelkezünk. Budapestről Dél-, Kelet- és Észak Magyarország, Győrből pedig, Nyugat és Dél-nyugat Magyarország ügyfélkörének karbantartását látjuk el. Mindkét telephelyünkről reggelente indulnak a mozgó szervizautókkal dolgozó szakembereink a cégeknél végzett karbantartásokra, miközben a bázismunkákon dolgozó kollegák a sűrítőblokkok és kompresszor felújítási munkákat végzik a telephelyeken. 14 képzett kollegánk áll a rendelkezésükre 10 autóval, hogy mind a karbantartási, mind pedig az értékesítési feladatoknál azonnal rendelkezésükre álljunk. Szervizautóink felszereltek minden olyan szerszámmal és mérőműszerrel, melyek nem csak a Gardner Denver, hanem a világon gyártott minden kompresszor gyártmány karbantartásához szükségesek. Hatalmas alkatrész raktárral rendelkezünk a régi és az új kompresszorainkhoz egyaránt, mindemellett raktárunkon megtalálhatók komplett sűrítőblokkok, motorok, hűtők, szárítók a régi és az új szériákhoz egyaránt. Tekintve hogy az ország két pontján létesítettünk telephelyet, szervízdíjaink végösszege így kimondottan alacsony. Jól felszerelt sűrítőblokk felújító műhelyünkben minden felszerelés megtalálható, ami szükséges a világon valaha gyártott legnagyobb blokkok szakszerű felújításához is. Hatalmas hidraulikus lehúzatók, emelők, daruk, targoncák, mérőműszerek, rezgésmérők, zajmérő, levegősebesség mérő, lézeres hőmérők stb. Amennyiben pedig komolyabb megmunkálást igényelnek a javítandó sűrítőblokkok főegységei, partner cégeinknél Rába, QP, Sz.I. Műszaki Egyetem, elvégeztetjük a megmunkálásokat, (esztergálás, fémszórás, köszörülés, háromkoordinátás mérés, perselyezés ). Szakembereink felkészültségét mutatja, hogy akár az 500 Lóerős kompresszorok sűrítőegységeit is napok alatt rutinosan felújítják, míg sok más forgalmazónál ilyenkor vissza kell szállítani azt a gyártó céghez. Alkatrész utánpótlásunk folyamatos, így időkiesés nélkül tudjuk végezni a gépek javítását. Szolgáltatásaink kiterjednek a leendő kompresszortulajdonosok segítségére is, hiszen komplett sűrített levegő rendszer megtervezésével és kialakításával is foglalkozunk. SZAKTANÁCSADÁS: Cégünk mérnökei személyesen állapotfelmérést és ingyenes szakmai tanácsadást végeznek a partnereink telephelyén. Ennek keretében átnézzük a jelenlegi kompresszorházuk kialakítását, a felhasznált levegő minőségét és ezt összevetjük az Önöknél használt technológia nemzetközi sztenderdjeinek előírásaival. Ha szükséges, szervizszakembereink állapotfelmérést végeznek a jelenlegi kompresszorokon, melyet egy állapot felmérési jegyzőkönyvben dokumentálnak. Ez kitér a gép jelenlegi állapotára, a hibákra és hiányosságokra és azok javítási lehetőségeire.

4 Az így kapott eredményekből egy szakmai tanulmányt készítünk, melyben tanácsot adunk a megfelelő technológia eléréséhez szükséges módosítások megoldási lehetőségeiről. Általában több opciót dolgozunk ki, melyből megrendelőink választhatják ki a legoptimálisabb megoldást. A tanulmány kitér az energia megtakarítási és környezetvédelmi lehetőségekre is, melyek jelentősége napjainkban egyre nagyobb szerepet kap. INSTALLÁLÁS: Új vagy használt kompresszor vásárlása esetén ingyenes szakmai tanácsot adunk a kompresszor és segédberendezéseinek elhelyezésével kapcsolatban. Amennyiben ügyfeleink kérik, ezt és akár a komplett léghálózatot megtervezzük egy arra illetékes tervező mérnökünkkel, aki az engedélyezéshez szükséges dokumentációkat is elkészíti. Igény esetén, a kompresszorház és a komplett léghálózat kivitelezését is kulcsra készen lebonyolítjuk, profi épületgépész alvállalkozóinkkal, akikkel folyamatosan dolgozunk hasonló projekteken az országban. Techno-Csek Kft. Budapest, Fég-Szer Kft. Veszprém, Gázregulátor 96 Kft. Mór, Provertit Kft..Ipar-Invest Kft A leszállított kompresszorok elhelyezésénél szintén segítségükre vagyunk, és természetesen szakembereink az előírásoknak megfelelő precizitással, szakszerűen be fogják üzemelni kompresszoraikat. A beüzemelés után a karbantartást folyamatosan végezzük az üzemóráknak megfelelően. CSAPÁGYREZGÉS DIAGNOSZTIKA: Kompresszorok egyik leglényegesebb eleme a sűrítőegység, melynél természetesen a csapágyak elhasználódása és időszakos cseréje egyszer bekövetkezik. A gyártók előírása általában üzemóra után javasolja a csapágyak cseréjét, azaz a sűrítőblokkok felújítását. Ebben az esetben célszerű a villanymotor csapágyazását is elvégezni. Ez az üzemóra ellenben kitolható, sok kompresszorunknál üzemórát teljesítő sűrítőblokk sem ritka. A felhasználók érdeke, hogy a csapágyak elhasználódását folyamatosan nyomon tudja követni, és esetleges csereidejének eljövetelét előre tudja prognosztizálni. Csapágyrezgés diagnosztikai szakemberünk ennek nyomon követését tudja biztosítani. A gépeken adott időszakonként méréseket végez, mely mérésekről jegyzőkönyvet készít, melyben jól láthatók a csapágyhelyek és az ott jelentkező mérési értékek. Szakemberünk az adatokat folyamatosan kiértékeli és a csapágyak jellemző rezgési értékeiből azok elhasználódásának fokát és a cserék szükségességé válásának idejét jelzi. Így sok nagyobb hiba időben felderíthető, vagy a csapágyak cseréjének ideje megfelelő mértékben kitolható.

5 BLOKKFELÚJÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL: Cégünk győri telephelyén évtizedek óta működtetjük a sűrítőblokk felújító műhelyünket, melyben kompresszor sűrítőegységeket és fúvókat egyaránt újjá varázsolunk. Szakembereink Amerikában és Európában a gyártóműi kiképzéseken lettek feljogosítva arra, hagy akár az 500 lóerős kompresszorok sűrítőegységeit is Magyarországon felújítsák. Ekkora sűrítőegységeket, más forgalmazók általában visszaszállítják a gyárakba, mi itt helyben és gyorsan felújítjuk. Műhelyünkben minden olyan speciális szerszám megtalálható, mely szükséges a világon valaha gyártott legnagyobb sűrítőblokkok szakszerű felújításához. Nem csak a saját márkájú kompresszorblokkokat újítjuk fel, hanem a világon gyártott szinte minden világmárka termékeit, legyen az amerikai, német, olasz, svéd, dán, osztrák, vagy spanyol. Szakembereinknek minden műszaki adat és beállítási érték a rendelkezésére áll, hogy gyorsan és tökéletes minőségben újjá varázsolják sűrítőegységeiket. GYORSAN DOLGOZUNK ÉS NAGYON KEDVEZŐ ÁRON! Partnereinknek nem kell a külföldre szállítási költségeket és a külföldi óradíjakat fizetnie. Helyben és rugalmasan dolgozunk. A blokkokat ki és beszereljük, a felújítást ügyfeleink személyesen is nyomon követhetik és szakmailag konzultálhatnak szakembereinkkel. A mérési eredményekről, esetleges fémmegmunkálási szükségletekről folyamatosan tájékoztatjuk őket és mindig a legkedvezőbb árfekvésű megoldást ajánljuk. A MINŐSÉG GARANTÁLT ÉS A GYÁRIVAL MEGEGYEZŐ! A sűrítőegységek felújításának folyamata: A felújított sűrítőegységekre fél év garanciát biztosítunk! a blokkokat a működő kompresszorban járatjuk, ellenőrizzük a hibajelenségeket, tanácsot adunk megrendelés esetén a blokkot kiszereljük beérkezéskor szétszereljük, bevizsgáljuk, hiba megállapítás kompletten letisztítjuk a házat és a csigákat mérőlaborba visszük, mindent átmérünk, értékelünk szükség esetén megmunkálásokat, fémszórást, felszabályozást...stb végzünk ellenőrzünk, mérünk csapágyakat cserélünk, hézagokat állítunk ellenőrzünk, mérünk a csigák futását ellenőrizzük tömítések cseréje tengelyvég tömítések, simmeringek cseréje összeszerelés a sűrítőegységet teszteljük ellenőrzés beszerelés a kompresszorba, beállítások, nyomás, áramfelvétel, légszállítás ellenőrzése végellenőrzés

6 BÉRLETI SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL: Cégünk győri telephelyén egy külön csarnokrészen használt kompresszor bemutató termet létesítettünk, ahol folyamatosan változó, körülbelül fajta kompresszorból álló gépparkot tartunk fent. A kompresszorok bevizsgált, felújított gépek, melyek megvásárlása esetén fél év garanciát adunk. Ezek között megtalálhatók 7,5 kw - tol 20, 30 45, 75, 100 kw-os kompresszorok, de akár kw-os kompresszorokat is tudunk szállítani. A kompresszorokat zömében azonnal raktárról tudjuk szállítani, hogy gyors segítséget nyújtsunk ügyfeleinknek. A kompresszorokat megvásárolhatják vagy bérbe vehetik. Igény esetén dugattyús kompresszorokat, utóhűtőket vagy hűtve szárítókat is tudunk bérbe adni. A bérleti szolgáltatásunk felhasználásában rejlő lehetőségek: nagy segítséget nyújt ügyfeleink részére olyan váratlan meghibásodások alkalmával (sűrítőblokk besülés, motor meghibásodás, törések, csapágyazási hibák, hűtő kilyukadások...), mely esetekben komolyabb gépi megmunkálás szükséges, mely több napot akár heteket vehet igénybe. Így Önök tudnak folyamatosan üzemelni, gyárleállás nélkül! kísérleti gyártás esetén, a próbák időszakára nagy gépfelújítások alkalmával időszakosan sűrítőblokk időszakos csapágyazása alkalmával új gép rendelése esetén, a gép beérkezéséig olyan új gyártógépek beérkezésekor, ahol a levegőigény nem tudják még pontosan meghatározni... Szállítunk egy kompresszort, melyet nagyobbra vagy kisebbre cserélhetik amikor már a végső értékeket megismerték. szakaszos gyártás esetén sorozatok időszakos gyártása esetén KOMPLETT KOMPRESSZOR FELÚJÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL: Cégünk győri telephelyén évtizedek óta működtetjük kompresszor felújító műhelyünket, melyben kompresszorokat és fúvókat egyaránt újjá varázsolunk. Szakembereink Amerikában és Európában a gyártóműi kiképzéseken lettek feljogosítva arra, hogy 5-től akár az 500 lóerős teljesítménytartományig gyártott kompresszorokat is Magyarországon szakszerűen felújítsák. Műhelyünkben minden olyan speciális szerszám megtalálható, mely szükséges a világon valaha gyártott legnagyobb kompresszorok szakszerű felújításához. Nem csak saját márkájú kompresszorokat újítunk fel, hanem a világon gyártott szinte minden világmárka termékeit, legyen az Alup, Atlas, Kaeser, Fini, Boge, IR, Abac, Balma, Ceccato, Demag, CompAir... a rendelkezésünkre álló tapasztalat és adatbázisok alapján.

7 A kompresszorok felújításának folyamata: a felújításra szoruló kompresszort járatjuk, és működés közben ellenőrizzük a sűrítőblokkot, motort, vezérléseket, tömlőket... és feltárjuk a hibákat a hibák ismerete alapján árajánlatot adunk a megrendelés után, műhelyünkben elkezdjük a felújítást szétszereljük az egységeket és egyenként bevizsgáljuk őket kompletten letisztítjuk a főegységeket és a kompresszorházat mérőlaborba visszük a főegységeket, mindent átmérünk, értékelünk, majd az eredmények alapján a szükséges cseréket és megmunkálásokat elvégezzük sűrítőblokk felújítás motor felújítás szívófej felújítás az elektromos és a pneumatikus vezérlőrendszer felújítása tömlők cseréje szükség esetén a főegységeken megmunkálásokat, fémszórást, felszabályozást...stb. végzünk a vevő igénye alapján a kompresszort kívül és belül újrafestjük az egységeket egyenként ellenőrizzük, teszteljük, mérjük a főegységeket beszereljük a kompresszorba a sűrítőegység és a motor futását teszteljük ellenőrizzük a komplett berendezést, vezérlést, elektromos rendszereket, tömlőket, csatlakozásokat... nyomás, áramfelvétel, légszállítás, zajszint... ellenőrzés végellenőrzés, tesztelés A felújított kompresszorokra fél év garanciát biztosítunk! A FELÚJÍTÁS IDEJÉRE TERMÉSZETESEN BÉRKOMPRESSZORT TUDUNK BIZTOSÍTANI KEDVES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE! Reméljük leírásunkban minden fontos és szükséges tevékenységünket sikerült bemutatnunk, és sikerült a kérdéseiket megválaszolnunk. Mellékelünk hozzá egy összefoglaló kis prospektust is mely bemutatja a termékeink körét általánosan, és a mellékelt CD-re is rámásolunk minden szükséges katalógust, műszaki adatlapot, prezentációt mely segíti munkájukat. Budapest, Tarpai Károly gépészmérnök műszaki menedzser...

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal www.kaeser.com Forgódugattyús fúvó BB HB sorozatok A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal Szállítási teljesítmény: 0,59-160 m³/min túlnyomás: max. 1000 mbar, vákuum: max. 500 mbar KAESER a világ egyik

Részletesebben

Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 SFC FSG-2/FSG-2 SFC sorozatok

Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 SFC FSG-2/FSG-2 SFC sorozatok www.kaeser.com Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 FSG-2/FSG-2 sorozatok Szállítási teljesítmény: 13,5-50 m 3 /min, nyomás: 3-11 bar, :, - 51, m³/min Mit vár el a felhasználó egy

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Építési munkák 2015/S 130-239712. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Építési beruházás

Magyarország-Budapest: Építési munkák 2015/S 130-239712. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Építési beruházás 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:239712-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Építési munkák 2015/S 130-239712 Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban

Részletesebben

31 525 04 0000 00 00 Targonca- és munkagépszerelő Targonca- és munkagépszerelő

31 525 04 0000 00 00 Targonca- és munkagépszerelő Targonca- és munkagépszerelő A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története

Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története KELET- ÉS KÖZÉP-EURÓPA Az Atlas Copco kelet- és középeurópai történelme hosszú idővel ezelőtt, 1957. február 21-én indult a Balkánon, amelyhez aztán a

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.162/23/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

MB Citaro 0530 típusú autóbuszok motorjainak felújítása, szükség szerinti javítása vállalkozási szerződés keretében BKV Zrt.

MB Citaro 0530 típusú autóbuszok motorjainak felújítása, szükség szerinti javítása vállalkozási szerződés keretében BKV Zrt. MB Citaro 0530 típusú autóbuszok motorjainak felújítása, szükség szerinti javítása vállalkozási szerződés keretében BKV Zrt. (T-175/15) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/116 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

kemény hidegben, magas hatékonyság

kemény hidegben, magas hatékonyság terméktájékoztató ProFIk részére kemény hidegben, magas hatékonyság Az új generációs ecodan levegő-víz hőszivattyúk 2013 tavasztól tartalom előnyök 04 Működési elv 06 ecodan komplett rendszer 08 Felhasználási

Részletesebben

MINDEN, AMI HAJTÁSTECHNIKA. Villamosmotorok, hajtóművek, frekvenciaváltók, tengelykapcsolók és egyéb hajtáselemek MOTOR-SYSTEMS KFT.

MINDEN, AMI HAJTÁSTECHNIKA. Villamosmotorok, hajtóművek, frekvenciaváltók, tengelykapcsolók és egyéb hajtáselemek MOTOR-SYSTEMS KFT. MINDEN, AMI HAJTÁSTECHNIKA Villamosmotorok, hajtóművek, frekvenciaváltók, tengelykapcsolók és egyéb hajtáselemek MOTORSYSTEMS KFT. MotorSystems Kft. Budapest, Soroksári út. Telefon: (+)1077 Fax: (+)177

Részletesebben

Tanfolyami tájékoztató

Tanfolyami tájékoztató Tanfolyami tájékoztató 2 Tanfolyami tájékoztató Szakmai továbbképzés kulcs a sikerhez Szakmai továbbképzés kulcs a sikerhez A szakértelem megtérül A munkatársak szakképzettsége, széles körű műszaki kompetenciája

Részletesebben

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont A 2013 tavaszi HVG Állásbörze eredményei 11 238 164 14 917 látogatóval, partnerrel ebből

Részletesebben

Épületenergetikai diagnosztika Épületgépészeti módszertani útmutató

Épületenergetikai diagnosztika Épületgépészeti módszertani útmutató Épületenergetikai diagnosztika Épületgépészeti módszertani útmutató MMK FAP 5/2015/1 Témavezető: Nagy Gyula, MMK ÉgT elnök Készítette: Cservenyák Gábor, MMK ÉgT alelnök Nagy Gyula, MMK ÉgT elnök 2015.11.15.

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Pénzügyi lízing szolgáltatások 2014/S 128-228252. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Pénzügyi lízing szolgáltatások 2014/S 128-228252. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/12 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:228252-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Pénzügyi lízing szolgáltatások 2014/S 128-228252 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.09.30. Iktatószám: 18401/2015 CPV Kód: 50220000-3

Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.09.30. Iktatószám: 18401/2015 CPV Kód: 50220000-3 Nyílt közbeszerzési eljárás Volvo gyártmányú autóbuszok dízelmotorjainak felújítására, szükség szerinti javítására vállalkozási szerződés keretében (BKV Zrt. T-147/15) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/111

Részletesebben

DUSTOMAT DUSTOVAC DUSTOMAT-K DUSTOMAT-S. DUSTOMAT-10 egy famegmunkáló géphez csatlakoztatva. Angaben je nach Geräteausführung

DUSTOMAT DUSTOVAC DUSTOMAT-K DUSTOMAT-S. DUSTOMAT-10 egy famegmunkáló géphez csatlakoztatva. Angaben je nach Geräteausführung Mobil elszívók Portartalmú levegő flexibilis elszíváshoz és szűréshez DUSTOMAT DUSTOVAC DUSTOMAT-K DUSTOMAT-S Iparágak Építőipar Vegyipar Fogászati laboratóriumok Szakiskolák Grafitfeldolgozás Faipar Műanyagipar

Részletesebben

Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra

Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra 2011. Április 19. kedd Magyarországon az ipari termelés döntő része nemzetközi vállalatcsoportok magyarországi egységeiben zajlik. A magyar kis-

Részletesebben

Foglalkozási napló. Mechatronikus-karbantartó 15. évfolyam

Foglalkozási napló. Mechatronikus-karbantartó 15. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Mechatronikus-karbantartó 15. évfolyam (OKJ száma: 34 523 01) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások

Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások Levegő-víz hőszivattyú Kiemelkedően hatékony fűtési és hűtési megoldások LG Electronics Magyar Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. www.lg.com/hu LG Magyarország A katalógusban szereplő adatok

Részletesebben

Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás

Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás CÉGBEMUTATÓ TARTALMA: Célkitűzéseink Miért éppen az SM Tech Kft Földrajzi elhelyezkedés Kereskedelmi ágazataink Beszállító partnereink Egyéb

Részletesebben

Mezőgazdasági szakoktató alapképzési szak ZÁRÓVIZSGA A TÉTELEK

Mezőgazdasági szakoktató alapképzési szak ZÁRÓVIZSGA A TÉTELEK ZÁRÓVIZSGA A TÉTELEK 1. A szemléltetés, mint módszer. A szemléltetés során figyelembe veendő szempontok, az eszközök és információhordozók alkalmazási lehetőségei, és kiválasztásuk szempontjai a gyakorlati

Részletesebben

A PÁRAELSZÍVÓK SZAKÉRTŐJE...

A PÁRAELSZÍVÓK SZAKÉRTŐJE... áraelszívók szakértői a szakértői a szakértői a szakért A PÁRAELSZÍVÓK SZAKÉRTŐJE... Mire is alapozzuk ezt a kijelentést kedves vásárlóink, leendő partnerünk? Arra, hogy az általunk képviselt gyártók összességében

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Autószerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 525 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

ATOMERŐMŰVI GÉPÉSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

ATOMERŐMŰVI GÉPÉSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ATOMERŐMŰVI GÉPÉSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 522 01 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Atomerőművi

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS 2014. Víz - a jövonk!

ÉVES JELENTÉS 2014. Víz - a jövonk! ÉVES JELENTÉS 2014 Víz - a jövonk! Ivóvíz-szolgáltatók Magyarországon 2015. 2 BÁCSVÍZ ZRT. ÉVES JELENTÉS 2014 Tisztelt Olvasó! Szeretettel köszöntöm Önt, aki most kiadványunkat a kezében tartja. Megtisztelő

Részletesebben

Traktor motorok sajátosságai.

Traktor motorok sajátosságai. Traktor motorok sajátosságai.. Traktor motorok sajátosságai. Az üzemeltetési körülmények határozzák meg Traktorüzem teljesítmény jellemzői Környezet hatása - környezetvédelem Gazdaságosság á Üzembiztosság

Részletesebben

ERŐMŰVI VILLAMOSBERENDEZÉS ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

ERŐMŰVI VILLAMOSBERENDEZÉS ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ERŐMŰVI VILLAMOSBERENDEZÉS ÜZEMELTETŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 52 522 08 0000 00 00 2. A szakképesítés

Részletesebben

Program Füzet Texa Diagnosztikai Napok

Program Füzet Texa Diagnosztikai Napok Program Füzet Texa Diagnosztikai Napok és Garázsberendezés Szakkiállítás Helyszín: GarAgent Központi Telephely 1116 Budapest, Kondorosi út 2/a Időpont: 2013. szeptember 27. Péntek 2013. szeptember 28.

Részletesebben

Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71. Intelligens szűréstechnika... 72

Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71. Intelligens szűréstechnika... 72 Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71 Intelligens szűréstechnika... 72 Elszívó- és szűrőberendezések részletei...... 73-74 Központi elszívórendszerek felépítése

Részletesebben

Benzin és gáz üzemű áramfejlesztők, benzin és gáz üzemű szivattyúk. 2015/1 Ha erőre van szüksége...

Benzin és gáz üzemű áramfejlesztők, benzin és gáz üzemű szivattyúk. 2015/1 Ha erőre van szüksége... Benzin és gáz üzemű áramfejlesztők, benzin és gáz üzemű szivattyúk 2015/1 Ha erőre van szüksége... Tartalomjegyzék 1. A márkáról, általános információk 3 Piktogramok jelentése, definíciók 8 Felhasználási

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT. 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés. Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT. 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés. Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZRT 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Üzleti jelentés Társaság a XIII. kerületi lakosság szolgálatában Budapest, 2016. április 26. Elfogadta: A Felügyelőbizottság a 16/2016.(IV.26.) számú

Részletesebben

MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Beszerzési és Logisztikai Üzletág, Beszerzési Szervezet

MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Beszerzési és Logisztikai Üzletág, Beszerzési Szervezet Pályázati Felhívás BDt 80-05 400 és Bybdtee 50 55 80-55 sorozatú vezérlő kocsikba épített INV 300 CW 1250 típusú kerekesszék emelő berendezések gyártó által előírt 2 éves karbantartása, emelőgépek fővizsgálata,

Részletesebben

ELŐSZÓ 9 BEVEZETÉS 10

ELŐSZÓ 9 BEVEZETÉS 10 3 ELŐSZÓ 9 BEVEZETÉS 10 1. A GÉPJÁRMŰ ÉS AZ ÚT KAPCSOLATA 11 1.1. A gépjárművek műszaki jellemzői 13 1.1.1. Gépjárműhajtások és tengelyterhelések 13 1.1.2. A tömegközéppont helye és a tengelytávolság 13

Részletesebben

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Energia-megtakarítás? A Rexroth-tal ez akár a produktivitás növelésével együtt lehetséges. Az üzemeltetési költségek csökkentését, valamint a hatékonyabb és

Részletesebben

A legfontosabb adatok, Árbevétel, nyereség költségek, létszám, vagyoni helyzet összeadódnak, így kvázi multi jellegű cégcsoport alakulhat ki.

A legfontosabb adatok, Árbevétel, nyereség költségek, létszám, vagyoni helyzet összeadódnak, így kvázi multi jellegű cégcsoport alakulhat ki. Tisztelt Vállalkozó Társ, Csatlakozó Tag! A. KLASZTER Mi tulajdonképpen a Klaszter Nem Konzorcium, de nem is egyesület. Nincs törvényi szabályozása, de egyesületi mintára működik. Menedzsment irányítja,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL. Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL. Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája TÁJÉKOZTATÓ A SZAKMAI KÉPZÉSEINKRŐL Mit kell tudni a szakmai képzéseinkről és a szakmákról? 2016/2017. tanév összeállította: az építész-

Részletesebben

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások 2 Szerviz Rexroth szerviz: a nagyobb termelékenység kulcsa A Rexroth a gépek rendelkezésre állását maximalizáló szolgáltatások széles skáláját kínálja. Az Ön előnye:

Részletesebben

A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes.

A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes. Légkondicionálás A Vaillant légkondicionáló használatával otthona hőmérséklete nyáron is kellemes. Jó érzés jót tenni. Fűtés Hűtés Megújuló energiák Mert a a jövőben gondolkodik. climavair 6 Az ideális

Részletesebben

Készítette: Engelthaller Zsolt

Készítette: Engelthaller Zsolt Készítette: Engelthaller Zsolt Dunamenti Erőmű Zrt Dunamenti Erőmű villamos felépítése 8 blokkal csatlakozunk a 220kV-os elosztórendszerre. 4 blokkal a 120kV-os elosztórendszerre. Dunamenti Erőműben folyó

Részletesebben

Éves Jelentés 2007 Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Éves Jelentés 2007 Generali-Providencia Biztosító Zrt. Éves Jelentés 2007 Generali-Providencia Biztosító Zrt. Biztonságban az oroszlán szárnyai alatt Számunkra minden feladat ígéret. Igéret, hogy mindíg ott leszünk, ahol szükség van ránk. Ígéret, hogy erősek

Részletesebben

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Sulzer Pumps ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Egészenúj gondolkodásmód amiújraértelmezi aszivattyúk hatékonyságát The Heart of Your Process Kiemelkedően gazdaságos szivattyúk és járókerekek Az

Részletesebben

Saját fejlesztésű esővízhasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban.

Saját fejlesztésű esővízhasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban. BEMUTATKOZÁS A HYDRO-KING Kft. 1996 ban alakult. A cég története szorosan összefügg a szivattyúkkal. Az alapító id. Dienes György vegyipari gépészmérnök húsz éven át szivattyúk üzemeltetésével, fejlesztésével,

Részletesebben

Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK

Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK Innováció és tapasztalat PANNOVA IPARI PARK Pécs - Kővágószőlős 2009. február 13. www.pannovaip.hu STRABIL Kft. A Pannova Ipari Park fejlesztését, működtetését és a betelepült vállalkozások teljes körű

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.05. Iktatószám: 18352/2015 CPV Kód: 42990000-2;45222100-0;71320000-7

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.05. Iktatószám: 18352/2015 CPV Kód: 42990000-2;45222100-0;71320000-7 K1438/2 1106 Budapest, X. kerület, Eszterlánc utca (belterület) 42544/22 helyrajzi számú ingatlanon kiépítendő válogatómű technológiai berendezéseinek szállítása és telepítése Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Üzemi (üzleti) gépek, berendezések, felszerelések beszerzése a Salgótarjáni Innovációs Központ Nonprofit Kft. részére

Üzemi (üzleti) gépek, berendezések, felszerelések beszerzése a Salgótarjáni Innovációs Központ Nonprofit Kft. részére Üzemi (üzleti) gépek, berendezések, felszerelések beszerzése a Salgótarjáni Innovációs Központ Nonprofit Kft. részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/114 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

TARTALOM. Versenyre készen. 6 Múlt és jelen. 8 A magyarországi földgázpiac szabályozói környezete. 9 Liberalizált gázpiac.

TARTALOM. Versenyre készen. 6 Múlt és jelen. 8 A magyarországi földgázpiac szabályozói környezete. 9 Liberalizált gázpiac. TARTALOM 5 Versenyre készen 6 Múlt és jelen 8 A magyarországi földgázpiac szabályozói környezete 9 Liberalizált gázpiac 10 A földgáz útja 12 FŐGÁZ az Ön földgázkereskedője 14 Kiegészítő szolgáltatások

Részletesebben

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész 2. Trolibusz jármőpark: 2.1. A szegedi közösségi közlekedésben nagyon bevált Skoda 15Tr jármőpark bıvítése Csehországból

Részletesebben

7. Alapvető fémmegmunkáló technikák. 7.1. Öntés, képlékenyalakítás, préselés, mélyhúzás. (http://hu.wikipedia.org/wiki/képlékenyalakítás )

7. Alapvető fémmegmunkáló technikák. 7.1. Öntés, képlékenyalakítás, préselés, mélyhúzás. (http://hu.wikipedia.org/wiki/képlékenyalakítás ) 7. Alapvető fémmegmunkáló technikák A fejezet tartalomjegyzéke 7.1. Öntés, képlékenyalakítás, préselés, mélyhúzás. 7.2. Kovácsolás, forgácsolás. 7.1. Öntés, képlékenyalakítás, préselés, mélyhúzás. (http://hu.wikipedia.org/wiki/képlékenyalakítás

Részletesebben

9 db univerzális jármű és szerelvényeinek beszerzése

9 db univerzális jármű és szerelvényeinek beszerzése 9 db univerzális jármű és szerelvényeinek beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás

Részletesebben

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk.

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Hőszivattyúk környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Jó érzés jót tenni. Fűtés Hűtés Megújuló energiák Mert a a jövőben gondolkodik. Hőszivattyúk áttekintése környezetbarát

Részletesebben

KÖSZÖNTÃ. Ha dúl a bősz elem, E hármat ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet

KÖSZÖNTÃ. Ha dúl a bősz elem, E hármat ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet TÙZOLTÓSÁG KÖSZÖNTÃ Ha dúl a bősz elem, E hármat ne feledd: Erős kar, bátor szív, testvéri szeretet! Jutalmad ez legyen: betöltéd tisztedet (Tűzoltó hitvallás) Köszöntöm a FER Tűzoltóság tevékenysége iránt

Részletesebben

JoiL Q"-1-i'i ~\i, 2. Budapest,..(l^it..OL...1.9, Keztó^y^tó felelős. Átvételi időpont: Felhasználható összeg IM 5 7OA^^(P.

JoiL Q-1-i'i ~\i, 2. Budapest,..(l^it..OL...1.9, Keztó^y^tó felelős. Átvételi időpont: Felhasználható összeg IM 5 7OA^^(P. JoiL Q"--i'i ~\i, 2 "\ 2.sz.melléklet ímri(-2q3.í? 3.í?./'?CMZ. Ügyiratszám: Kötelezettségvállalást előkészítő osztály: ÜZEMELTETÉSI OSZTÁLY A szerződés tárgya: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/27

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/27 Táj. az elj. eredményéről - Különféle Siemens gyártmányú diagnosztikai berendezések (CT, MR) szervízelése 12 hónap időtartamra vállalkozási szerződés keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/27 Beszerzés

Részletesebben

Foglalkozási napló. Gépjármű mechatronikus 11. évfolyam

Foglalkozási napló. Gépjármű mechatronikus 11. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gépjármű mechatronikus 11. évfolyam (OKJ száma: 34 525 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

A budapesti M3 metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítése

A budapesti M3 metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítése A budapesti M3 metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/1 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás -

Részletesebben

ÁRAJÁNLAT Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd Uhrin Anita ikt.sz.: 13018_1.1

ÁRAJÁNLAT Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd Uhrin Anita ikt.sz.: 13018_1.1 ÁRAJÁNLAT Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd Uhrin Anita ikt.sz.: 13018_1.1 1. RATIONAL Kombi gőzpároló (kombi pároló) 1 db 20 GN 2/1 (40 GN 1/1) kapacitás, elektromos üzem, elektronikus érintésérzékeny

Részletesebben

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Thermalia Energianyereség föld vagy talajvíz hőforrással. Környezeti energia hasznosítása a legmagasabb szintű hatékonysággal. Thermalia talaj/víz és víz/víz hőszivattyú előnyeiről

Részletesebben

IPARI TELEPHELY ENERGETIKAI AUDITJA (ESETTANULMÁNY)

IPARI TELEPHELY ENERGETIKAI AUDITJA (ESETTANULMÁNY) IPARI TELEPHELY ENERGETIKAI AUDITJA (ESETTANULMÁNY) DR. MAGYAR ZOLTÁN tanszékvezető Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék 2016. május 3. Energetikai szabályozások hatása az épületekre és az iparra

Részletesebben

Univer Product Zrt. Kecskemét tóth ferenc - projekt menedzser

Univer Product Zrt. Kecskemét tóth ferenc - projekt menedzser Univer Product Zrt. Kecskemét tóth ferenc - projekt menedzser Az univer Product zrt. 2008-2009-ben egyik kecskeméti telephelyének teljes körű rekonstrukcióját hajtotta végre, közel 3 milliárd ft értékben.

Részletesebben

A jövő színe zöld. Vetőmag- és gabonafeldolgozási. a Westruptól. Gépek és berendezések

A jövő színe zöld. Vetőmag- és gabonafeldolgozási. a Westruptól. Gépek és berendezések A jövő színe zöld Vetőmag- és gabonafeldolgozási technológiával a Westruptól Gépek és berendezések Elő- és utótisztítók Triőrök és gravitációs szeparátorok Osztályozók Törődés a vetőmagnak 1 Bármely termény,

Részletesebben

Műszaki Előírások 3. KÖTET

Műszaki Előírások 3. KÖTET A Budapesti villamos és trolibusz járműfejlesztés I. ütem c. projekt Európai Uniós társfinanszírozás ú projekt részeként Alacsonypadlós villamos beszerzéséhez kapcsolódó infrastruktúra megvalósításához

Részletesebben

Szolgáltatásra ir... 224177 2015

Szolgáltatásra ir... 224177 2015 Szolgáltatásra ir... 224177 2015 27/06/2015 S122 Tagállamok Szolgáltatásra irányuló szerződés Ajánlati felhívás Tárgyalásos eljárás I.II.III.IV.VI. Magyarország Budapest: Épületek villamos készülékeivel

Részletesebben

GARDENA. Merülő motoros szivattyúk TP 300 1460 TP 300 S 1462 TP 600 1465 TP 600 S 1467 TP 800 1470 VEVŐTÁJÉKOZTATÓ

GARDENA. Merülő motoros szivattyúk TP 300 1460 TP 300 S 1462 TP 600 1465 TP 600 S 1467 TP 800 1470 VEVŐTÁJÉKOZTATÓ GARDENA Merülő motoros szivattyúk TP 300 1460 TP 300 S 1462 TP 600 1465 TP 600 S 1467 TP 800 1470 VEVŐTÁJÉKOZTATÓ Tartalom 1. Megjegyzések a Vevőtájékoztatóhoz 2. Felhasználási terület, szállítható folyadékok

Részletesebben

140/2001. (VIII. 8.) Korm. rendelet. egyes kültéri berendezések zajkibocsátási követelményeiről és megfelelőségük tanúsításáról

140/2001. (VIII. 8.) Korm. rendelet. egyes kültéri berendezések zajkibocsátási követelményeiről és megfelelőségük tanúsításáról Hatály: 2011.I.1. - 1. oldal 140/2001. (VIII. 8.) Korm. rendelet egyes kültéri berendezések zajkibocsátási követelményeiről és megfelelőségük tanúsításáról A környezet védelmének általános szabályairól

Részletesebben

Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:350169-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Járművek speciális részeivel kapcsolatos javítási és karbantartási szolgáltatások

Részletesebben

1. számú melléklet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének /215. (II. 27.) önkormányzati rendelete Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának 215. évi költségvetéséről Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. MŰHELY Kis pénz, nincs pénz bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen bérek követelése Közép- és Kelet Európában

1. MŰHELY Kis pénz, nincs pénz bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen bérek követelése Közép- és Kelet Európában Kilábalás a krízisből tisztességes bérezés és foglalkoztatás a közszolgáltatásban Az ez évi konferencia 6 műhelytémája következő: Kis pénz, nincs pénz Bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen

Részletesebben

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS 2015. május Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 77 2. A korszerűsítéssel egybekötött felújításra

Részletesebben

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a

Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a flottakezelés autótechnika hasznos tippek autósport KÉSZ&GO Kft. hírei Kö s z ö n t ő Kedves Partnereink! Köszönjük a pozitív visszajelzéseket a legutóbbi hírlevélről, hiszen ez azt jelenti, hogy szinte

Részletesebben

A szerződés tárgya: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatal klímaberendezéscinek szerződéses karbantartása"

A szerződés tárgya: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatal klímaberendezéscinek szerződéses karbantartása lo a. oh 0} v c.'so 2.sz.melléklet 0^lr^mJ^Mí/?O(Z Ugy Kötelezettségvállalást előkészítő osztály: ÜZEMELTETÉSI OSZTÁLY ^ A szerződés tárgya: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája 2015-2022 Egyeztetési változat 2016. május Tartalom 1. KÖZÉPTÁVÚ CÉLOK, ÉS AZOK ÖSSZEFÜGGÉSEI... 3 1.1. A stratégiai fejlesztési célok meghatározása... 3 1.2. A tematikus és a területi célok közötti összefüggések

Részletesebben

HU-Budapest: Gépjármű és hozzá tartozó berendezések javítása és karbantartása 2013/S 039-062778. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

HU-Budapest: Gépjármű és hozzá tartozó berendezések javítása és karbantartása 2013/S 039-062778. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:62778-2013:text:hu:html HU-Budapest: Gépjármű és hozzá tartozó berendezések javítása és karbantartása 2013/S 039-062778 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

EGÉSZSÉGET A VILÁGNAK! EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM

EGÉSZSÉGET A VILÁGNAK! EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGET A VILÁGNAK! 1 EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM A CAMPUSON AZ EGÉSZSÉGÜGYI KAR 2 TÉGED IS VÁRUNK! 3 A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KARÁNAK BSC KÉPZÉSEI 4 alapszakok Egészségügyi gondozás és

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ. BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ. BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ 3. oldal BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA 6. oldal Intézmény adatai 6. oldal Intézmény szervezeti felépítése 9. oldal Az óvoda jellemzői

Részletesebben

VKN 300 Műszaki adatlap - 2011. december

VKN 300 Műszaki adatlap - 2011. december ALFA ROMEO 159*, BMW 3 (E46, E90) X5, CITROEN C3, FIAT Doblo, Multipla, Stilo*, FORD Focus, C-Max, Mondeo III, Mondeo IV, Transit EY*, Transit TT9* * A célszerszám használata nem feltétlenül szükséges

Részletesebben

HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás

HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás 1/14 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:96960-2011:text:hu:html HU-Vácszentlászló: Mérnöki és építési munkák 2011/S 60-096960 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Építési

Részletesebben

Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika Kft

Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika Kft Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika Kft 3200 Gyöngyös Szurdokpart u. 11. Pf. : 151 Telefon: 37/311-983 Telefax: 37/311-987 E-mail: gymezogep@gyongyosimezogep.hu http//www.gyongyosimezogep.hu A társaság

Részletesebben

OPEL MOVANO Személyszállítók

OPEL MOVANO Személyszállítók OPEL MOVANO Személyszállítók Opel Movano Kombi és Busz. A legértékesebb rakomány szállítására. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok, sportcsapatok és szállodai vendégek, diákok és projektcsapatok bárkiről

Részletesebben

Eladó: Jótállási jegy. A Daylux Integrity Condense CP2-25AP típusú gyári számú kondenzációs kombi gázkészülékhez. A jótállási jegy sorszáma:

Eladó: Jótállási jegy. A Daylux Integrity Condense CP2-25AP típusú gyári számú kondenzációs kombi gázkészülékhez. A jótállási jegy sorszáma: Forgalmazó: Cirko Expert Fűtőkészülékek Kft. Eladó:.. Székhely: 3600 Ózd, Gyár út 1... Telephely: 1037 Budapest, Bécsi út 250... Levélcím: 1307 Budapest, Pf. 9... Ügyfélszolgálat: +36 80 205 244 (zöld

Részletesebben

A MI SZÍVÜGYÜNK AZ ÖN VEZETÉSI ÉLMÉNYE. AZ EGYETLEN DOLOG, AMIRE IDÉN TAVASSZAL SZÜKSÉGE VAN: BMW SZERVIZ.

A MI SZÍVÜGYÜNK AZ ÖN VEZETÉSI ÉLMÉNYE. AZ EGYETLEN DOLOG, AMIRE IDÉN TAVASSZAL SZÜKSÉGE VAN: BMW SZERVIZ. Eredeti BMW alkatrészek és tartozékok, BMW szerviz, BMW Lifestlye 2012. tavasz A vezetés élménye A MI SZÍVÜGYÜNK AZ ÖN VEZETÉSI ÉLMÉNYE. AZ EGYETLEN DOLOG, AMIRE IDÉN TAVASSZAL SZÜKSÉGE VAN: BMW SZERVIZ.

Részletesebben

MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN

MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN HASZNÁLATI MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA KLÍMA HELYISÉGFŰTÉS MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN» HŐSZIVATTYÚK» SZELLŐZTETŐ RENDSZEREK» NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK» ADATOK, TÉNYEK, KIEGÉSZÍTŐK Technika a jó

Részletesebben

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése:

Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés, szakképesítés-ráépülés azonosító száma, megnevezése: A 10/200 (II. 2.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 1.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

RÖNKTÉRI ANYAGMOZGATÁS AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS TÜKRÉBEN

RÖNKTÉRI ANYAGMOZGATÁS AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS TÜKRÉBEN RÖNKTÉRI ANYAGMOZGATÁS AZ ENERGIAFELHASZNÁLÁS TÜKRÉBEN HARASZTI SÁNDOR Az elmúlt években olyan termelő gépsorok létesültek jelentősebb fűrészüzemeinkben, amelyek magas technikai szintet képviselnek az

Részletesebben

1/2015 ... ÉS AMI MÖGÖTTE VAN M G. A Mátészalkai Szerelvénygyártó Kft. lapja KFT. 1967 óta, Minőségben! Garantált minőség. Megbízhatóság.

1/2015 ... ÉS AMI MÖGÖTTE VAN M G. A Mátészalkai Szerelvénygyártó Kft. lapja KFT. 1967 óta, Minőségben! Garantált minőség. Megbízhatóság. ... ÉS AMI MÖGÖTTE VAN A Mátészalkai Szerelvénygyártó Kft. lapja 1967 óta, Minőségben! Megbízhatóság Szakértelem 1/2015 1967 Garantált minőség Előszó Kedves olvasó! 1967-óta, Minőségben! Így szól a mottónk,

Részletesebben

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve Készítette: Márta István ügyvezető, Bocz Tamás pénzügyi igazgató és Rózsa Zoltán ügyvezető helyettes VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 ZSOLNAY KULTURÁLIS

Részletesebben

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Tartalomjegyzék: 1. Ügyvezetői köszöntő 2. A projektgazda bemutatása 3. Inkubátorház jelentése 4. A

Részletesebben

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Árubeszerzés X Nyilvántartási szám E-002/2010 I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Országos Onkológiai Intézet Prof. Dr.

Részletesebben

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hatékonyságnövelés mérnöki precizitással KAPCSOLAT 5000 Szolnok, Muskátli utca 2/A Honlap: www.adversum.hu SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai tanácsadás Készletgazdálkodás

Részletesebben

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK 323 Hidraulikus emelők és szerszámok Tartalomjegyzék Oldalszám A hidraulikus termékek jellemzője az akár 700 bar Hidraulikus hengerek, nagyságú üzemi nyomás, mely a legnagyobb

Részletesebben

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet / Fűtés megújuló energiával / Tökéletes komfort / Megfelelő hőmérséklet NIMBUS Fűtő HŐSZivattYÚK FŰTÉS A NIMBUS hőszivattyúval: EGY LÉPÉS A jövő FELÉ A magas szintű környezeti fenntarthatóság biztosítása

Részletesebben

Oldalcsatornás vákuumszivattyúk /oldalcsatornás sűrítők

Oldalcsatornás vákuumszivattyúk /oldalcsatornás sűrítők Kezelési utasítás Oldalcsatornás vákuumszivattyúk /oldalcsatornás sűrítők SH O SH 25 SH 45 SH 55 SH 75 SH 95 SH 155 SH 215 SH 235 SH 275 SH 355 SH 505 N Kivitelek z a kezelési utasítás a SH oldalcsatornás

Részletesebben

ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0022

ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0022 Vállalkozási szerződés a Zsóry-fürdő komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítése elnevezésű ÉMOP-2.1.1/B-12-2012-0022 számú pályázat kül- és beltéri berendezési tárgyainak szállítására

Részletesebben

Folyadékhűtők és hőszivattyúk

Folyadékhűtők és hőszivattyúk Folyadékhűtők és hőszivattyúk Airvent Cégünk 1990. évi megalakulása óta folyamatosan növekedve vált a komfort és ipari légtechnikai termékek egyik legnagyobb hazai gyártójává és exportálójává. Ebben a

Részletesebben

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Örömmel tudatjuk, hogy a NESsT és a Badur Alapítvány

Részletesebben

Tisztelt Partnereink!

Tisztelt Partnereink! 2006. FEBRUÁR 19. SZÁM Tisztelt Partnereink! Új évbe kezdünk, jön a tavasz, új szelek nyögetik az ős magyar fákat. A Holimex Kft. felkészülten várja az új magyar csodákat, számunkra követelmény állandóan

Részletesebben

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS. A Protruck Kft tevékenysége a futóművek, kormányművek építőipar és mezőgazdasági gép hajtás szerviz ellátása területén

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS. A Protruck Kft tevékenysége a futóművek, kormányművek építőipar és mezőgazdasági gép hajtás szerviz ellátása területén SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS A Protruck Kft tevékenysége a futóművek, kormányművek építőipar és mezőgazdasági gép hajtás szerviz ellátása területén A Protruck Kft tevékenysége a futóművek, kormányművek építőipar

Részletesebben

MOM PARK KÁRTYA MINDEN KÉNYELEM EGY KÉZBEN NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA

MOM PARK KÁRTYA MINDEN KÉNYELEM EGY KÉZBEN NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA MOM PARK KÁRTYA MINDEN KÉNYELEM EGY KÉZBEN NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA 1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE A MOM Park Kártya Minden kényelem egy kézben elnevezésű nyereményjáték ( Játék ) szervezője

Részletesebben

NYÍLÁSZÁRÓRA ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT AE 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme

NYÍLÁSZÁRÓRA ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT AE 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme NYÍLÁSZÁRÓRA ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT AE 200 RG Energiatudatos Építészet Rollladen-Kastensysteme PERFEKT AE 200 RG ALKALMAZÁS Alkalmazás PERFEKT AE 200 RG rendszert kimondottan pillérvázas

Részletesebben

Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz

Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz Üdvözöljük! Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz 1974: Elektromos Szövetkezet (ELSZÖV) Automatika

Részletesebben

Részvételi felhívás feladása - Bérelt vonali és Internet szolgáltatások

Részvételi felhívás feladása - Bérelt vonali és Internet szolgáltatások Részvételi felhívás feladása - Bérelt vonali és Internet szolgáltatások Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/107 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19.

Részletesebben

A korszerű gépjárműveknél egyre több az elektronikus rendszer. A hatósági előírások szigorodása miatt a gépjárművek egyre több részegységénél az

A korszerű gépjárműveknél egyre több az elektronikus rendszer. A hatósági előírások szigorodása miatt a gépjárművek egyre több részegységénél az 1 2 A korszerű gépjárműveknél egyre több az elektronikus rendszer. A hatósági előírások szigorodása miatt a gépjárművek egyre több részegységénél az elektronika alkalmazása nélkülözhetetlen. Például a

Részletesebben