Á P R I L I S H U N G E X P O SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Á P R I L I S 5-10. H U N G E X P O SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás www.construma.hu"

Átírás

1 Nemzetközi építőipari szakkiállítás 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás Á P R I L I S ÚJ!!! Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁRCIUS 31. H U N G E X P O

2 ÉPÍTŐIPAR/ KÖRNYEZETVÉDELEM KIÁLLÍTÁSOK 19 ország 612 kiállító négyzetméter Több mint 60 konferencia Szakmai napok: április közönségnapok: április Megnyitó: április 5-én óra, D pavilon. Megnyitja: DR: SZŐLLŐSI LÁSZLÓ vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár. NÉGY KIÁLLÍTÁS EGY BELÉPŐJEGGYEL A CONSTRUMA kiállítással az idén ismét egy időben lesz a HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás (hűtés, fűtés, klímatechnika). Újdonságként csatlakozik a pároshoz a LAKBERENDEZÉS +DESIGN kiállítás (bútorok, konyhabútor, textil) és negyedikként ezúttal az ÖKOTECH környezetvédelmi szakkiállítás is. KÖZÉPPONTBAN AZ ENERGIATUDATOSSÁG A hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás együttes minden eddiginél nagyobb választékban vonultatja fel a környezetkímélő, energiatakarékos, alternatív energiahasznosító termékeket, eljárásokat. BETÉTKIÁLLÍTÁSOK: FRONTÁL, DECORSTONE, DACH-TECH, INTER- ISOLA, ELECTROLIGHT+BUILDING, FÜRDŐSZOBA ÉS WELLNESS ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS Ne álljon sorba, kattintson! A nagyközönségnapokra már a honlapon keresztül is megvásárolhatja belépőjét, ráadásul kedvezményesen. VASÁRNAPI KEDVEZMÉNY - A 30. CONSTRUMA alkalmából az idén a kiállítás zárónapjára (április vasárnap) rendkívül kedvező áron veheti meg belépőjét: az 1800 Ft helyett online csak 1000 Ft! HAT NAP - a 30. évforduló tiszteletére három szakmai, három közönségnap, a közönségnapokon szokottnál hosszabb nyitva tartás (reggel 9-től) KÖNNYÍTETT MEGKÖZELÍTÉS Hagyja otthon kocsiját, és jöjjön Metróval! Április között a Pillangó utcai megállótól kis sétával a Kincsem parkon át kisvasúttal közelítheti meg a Főbejáratot, ingyenesen.

3 VIDÉKRŐL ÉRKEZŐKNEK MÁV ÉS VOLÁNBUSZ KEDVEZMÉNY A VOLÁNBUSZ Zrt. járatain 50% menettérti kedvezmény - jegy érvényesítés a fogadóépületekben lévő információs pultban. MÁV-START 33%-os kedvezmény - jegyérvényesítés a kiállítás a MÁV-START standján. A VI. kapunál lévő Kőbánya-felső megállónál az arra közlekedő járatok megállnak, s onnét a III. kapun keresztül megközelíthető a kiállítás. AKCIÓK A kiállítók jelentős vásári kedvezményekkel várják a látogatókat. INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS Nagyszabású bemutatóval vesz részt a CONSTRUMA-n a Lakberendezők Országos Szövetsége. Standjukon a D pavilonban 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt, ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű LOFT lakást fog majd közre. INGYENES KERTTERVEZÉS A Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége standján a szakemberek a kerttervezés, a karbantartás és a növényápolás rejtelmeibe avatják be a látogatókat. KREDITPONTOS BELÉPÉS, KREDITPONTOS KONFERENCIÁK A Magyar Építész Kamara akkreditálta a CONSTRUMA kiállítást, így a tagok április 5-7. között a kiállítás megtekintéséért 1 kreditpontot számolhatnak el. A belépés regisztrációhoz kötött. Rendkívül gazdag konferencia program: összesen több mint 60 konferencia, nemzetközi üzletember találkozó, workshop, illetve kerekasztal-beszélgetés kapcsolódik a CONSTRUMA kiállításhoz idén; a program jelentős része akkreditált TEMATIKUS NAPOK Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP Április 6. (szerda) VILLAMOS NAP Április 7. (csütörtök) ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA Április 8. (péntek) TETŐFEDŐK NAPJA Április 9. (szombat) VÍZ NAPJA Április 10. (vasárnap) PASSZÍVHÁZ NAP SAJTÓ Vécsei Mihály Pákozdi József tel.: tel.: SAJTÓKÖZPONT és regisztráció I-es fogadóépület, Sajtóközpont (megközelítés a főbejárat felől) SAJTÓ PARKOLÓ A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1-es épülete előtt (a főbejárat mellett)

4 ZÖLD, ÉS HAT NAPOS LESZ A 30. CONSTRUMA Az idei CONSTRUMA az élhető környezet, a költségtakarékosság, az energiahatékonyság megoldásait állítja középpontba. Az április között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban zajló kiállításokon és a kapcsolódó konferenciákon a vezető téma a nemzetközi piacon is jól érzékelhető zöld trend. A kísérő konferenciákon főként a hat tematikus nap hat nagy témakörét vitatják meg a szakemberek. A 30. alkalmat többek között a hosszabb nyitva tartással ünnepli a Construma. Az idén 6 napos rendezvényen az első három nap a szakmáé, aztán számítanak a nagyközönségre, utolsó napi ajándékként pedig a szervezők még lejjebb szállítják a belépőjegyek árát. Április hosszú idő óta az építkezés hónapja a Budapesti Vásárközpontban és ez most is így lesz, hozzátéve, hogy az építőipari területek szomszédságában ezúttal egy valódi zöldmezős kiállítás az ÖKOTECH adja a szakszerű és környezeti kérdésekben professzionális hátteret. A HUNGEXPO-n ezúttal 19 ország 612 kiállítója kínál megoldásokat és ajánl kereskedelmi partnerséget az építőipar piaci szereplőinek és kitűnő árengedményekben és nyereményakciókban gazdag vásárlási, tájékozódási lehetőséget a nagyközönségnek. A vissza a zöldhöz törekvést a mai építőipar csak nagyon fejlett technikai berendezésekkel és csúcstechnológiás gépészeti berendezésekkel oldhatja meg. A HUNGAROTHERM a - kiállítás együttes most hatodik alkalommal jelentkező tagja - ezeket az épületgépészeti megoldásokat sorakoztatja fel, jó szomszédságban az építőipari kiállítással. Új vendég ebben az évben LAKBERENDEZÉS+DESIGN, a belső terek, a falakból irodát, házból otthont varázsoló megoldások kiállítása. Ezt az újítás a közönség kívánságára vezették be, mivel komoly igény mutatkozott általában a lakberendezés elemeinek de főként a bútoroknak tavaszi bemutatójára. A Lakberendezők Országos Szövetségének standján ingyenes lakberendezési tanácsadás segíti a nagyközönséget a D pavilonban. A Construma betétkiállításai a Decorstone, a kövek, műbetonok, térkő megoldások és általában a kövek kiállítása; a Frontál - a nyílászárók, kapu- és árnyékolástechnia; a Dach-Tech a tető, az Inter-Isola a szigetelés, falak és homlokzatok speciális bemutatója. Az Electrolight+Building a világítástechnika és épületvillamosság, az intelligens épület, a Fürdőszoba és Wellness a vizes blokkok berendezéseit mutatja be. A kiállításon a GREEN CITY mozgalom is bemutatkozik, a programokban pedig olyan urbanisztikai események kapnak helyet, mint az URB:CON konferencia, amelyen polgármesterek is lesznek az előadók között. A CONSTRUMA 2011 április között naponta 10,00-18,00 (hétvégén 9,00-18,00) óráig várja az érdeklődőket. A kiállításra elővételben kedvezménnyel vásárolható jegy az interneten:

5 LAKBERENDEZÉS+DESIGN LOSZ KIÁLLÍTÁSI STAND LOFTONLINE Területünkön, 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt, ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű LOFT lakást fog majd közre. A loftunk lakója egy szintén képzeletbeli fiatal, egyedülálló programozó informatikus fiú. A fiúnak kisgyermek kora óta a számítógép a mindennapok eszköze, e nélkül nem tudja elképzelni az életét. Programozási tudását rendkívül magas szintre emelte, sok világcég alkalmazza őt a különféle technikai vívmányok kidolgozása során. Lakásában az elektronikának nagy a szerepe, intelligens rendszerrel irányítja a világítást, az árnyékolást, a biztonsági rendszert. Gépesített konyhájában a konyhai készülékeket az Iphone -járól irányíthatja, amely még arról is értesíti, ha a hűtőből elfogyott a tej! A fiatalember szereti az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat, értékeli a régi tárgyakat, a művészeti alkotásokat. Jó a humorérzéke, kedveli a nem megszokott, meghökkentő dolgokat. Így kerülhetett be lakásába egy régi falusi wc-bódé, amely belülről a legmodernebb technikával felszerelt szanitert rejti. A fürdőszobája a háló-dolgozóval egyben, közös nyitott térben van. A különleges formájú mosdó és a walk-in, padlószintbe süllyesztett zuhanyzó szépen beleolvad a térbe, ezáltal nem uralkodik, nem hívja fel magára a figyelmet, mégis szépségével, különlegességével díszíti a nem éppen megszokott lakóegységet. A nappali tágas, szellős tere segíti a kikapcsolódásban, míg ha éppen programot ír, elzárja magát a külvilágtól, amikor csak Ő és a Computere létezik. Természetesen szívesen látja vendégül barátait, akiket a tetőteraszon berendezett kellemes kiskert várja, grillező és bárpult, finom falatok és hűsítő koktélok társaságában. A Lakberendezők Országos Szövetsége tervező csapata felvállalja, hogy ismét olyan enteriőrt varázsol a kiállításra, mely megállítja a látogatókat, meghökkentő megoldásokkal felkelti az érdeklődést, és az emberek hírét viszik a Tippek Szigetének. A tagcégeink számára olyan lehetőséget biztosít ez a különlegesség, amely teret ad a technikai újdonságok, a különleges anyagok, eszközök, az informatika, a design termékek bemutatására. A LOFTonLINE Tervezőcsapata FIGYELEM!!! Szelektív CONSTRUMA A Zöldövezet Társulás a hat napos kiállítás alatt szelektív hulladékgyűjtés szervez a területen! Papír, műanyag, fém italos doboz vagy üvegpalack kategóriákban, vegyes szemétnek való kiegészítő szemetesekkel!.

6 CONSTRUMA ÚJDONSÁGDÍJASOK Ablakcentrum Kft. - Ablakcentrum Energia + ablakrendszer Austrotherm Kft. - Austrotherm Zenit Tondach Magyarország Cserép és Téglagyártó Zrt. - Twist XXL kerámia tetőcserép Wago Hungária Kft. - Wago 2273 Compact vezeték összekötő család HUNGAROTHERM ÚJDONSÁGDÍJASOK Daikin McQuay Magyarország Kft. Daikin Nexura inverteres hőszivattyús split klímaberendezés Marketbau-Remeha Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Remeha Evita kapcsolt hő- és elektromos energiatermelő berendezés Nilan Légtechnikai Kft. NILAN VPM termékrendszer ipari szellőztetés hőszivattyú által Penta-Klíma Kft. NIBE F E PC, DE típusú geotermikus hőszivattyú Vaillant Saunier Duval Kft. Vaillant MSS univerzális puffertárolós rendszer Újdonságok a 10. ÖKOTECH szakkiállításon TEMATIKUS NAPOK: 2011-ben az Ökotech szakkiállításhoz két tematikus nap kapcsolódik: Önkormányzati Nap április 5-én és a Víz Napja április 9-én Az Önkormányzati Nap keretében kerül sor az elsősorban önkormányzati képviselőknek, szakpolitikusoknak, vezető tisztviselőknek szóló településfejlesztési konferenciára. a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében. A központi téma a fenntartható városfejlesztés lesz, annak közterület- és zöldterület-fejlesztési, közlekedési, lakáspolitikai, energiagazdálkodási és környezetvédelmi aspektusaival együtt. Április 6-án, szerdán önkormányzati városfejlesztési szakmai napként folytatódik a konferencia, amelyen számos település saját konkrét fejlesztési terveit fogja ismertetni. Április 6-án, szerdán tartják azt a konferenciát is a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, mely az építőipari hulladékok kezelésével foglalkozik. A rendezvény érdekessége, hogy az élenjáró németországi hulladékkezelési gyakorlat bemutatása lesz. Április 8:-án, pénteken Igazságügyi Környezetvédelmi Szakértői Konferencia lesz. Az előadások témái között szerepelnek többek között a hatósági, közigazgatási konfliktuskezelés lehetőségei, a katasztrófák pszichés hatásai, valamint a birtokvédelem kérdései. A Víz Napja április 9. a vezetékes víz, mint ivóvíz népszerűsítésére hivatott. A szakmai érdeklődés felkeltése mellett, a mindennapi fogyasztók széles táborát szólítja meg.

7 KONFERENCIAPROGRAM CONSTRUMA 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás HUNGAROTHERM 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás ÖKOTECH 10. Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5-7. között 1 kreditpont. CONSTRUMA 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP Magyar Építész Kamara küldött gyűlése Helyszín: 25-ös pavilon A hazai építőipar építésgépesítése Helyszín: I. épület Kerámia terem Szervező: Építőgépész Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ) Kredit: MMK 0,5 pont KIVÉT-eles minőség Helyszín: A pavilon Innovatív fórum Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Passzívház Építészeti és Kivitelezői Nap Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) Kődizájn Természetes kő az építészetben Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Magyar Kőszövetség Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban A települések jövője zöld város koncepció (Green City) Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége

8 Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórum Fókuszban az építés-stratégia Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyar Építész Kamara (MÉK), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Kredit: MÉK 1,5 pont Energiahatékonyság és környezettudatosság a gyakorlatban Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) Kredit: MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban Április 6. (szerda) VILLAMOS NAP Siemens Tervezői Konferencia Szervező: Siemens Zrt. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban IV. MEPS konferencia Közel nulla energiaigényű épületek hőszigetelése Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK akkreditáció folyamatban Magyar Uszodatechnikai Egyesület Konferenciája Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE) Kredit: MÉK 2 pont, MMK 2 pont IV. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletembertalálkozó Helyszín: Expo Hotel Congress terem Szervező: Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály Jelentkezés: tel: 1/ Társasházi Háztartás konferenciája Helyszín: E épület Tükör terem

9 Bizalom az építésben- IV. Minőségügyi és Fogyasztóvédelmi Fórum Minőségbiztosítás, termékbiztonság, fogyasztóvédelem, a tanúsító védjegyek szerepe és helye az építésgazdaságban Helyszín: K épület Konferencia központ Nagy terem Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Kredit: MÉK 0,5 pont II. Építő marketing Szeminárium Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Build- Communication Kft Mivel, hogyan, mennyiért világítsunk? Szervező: Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Világítástechnikai Társaság (VTT) Kredit: MMK 1,5 pont Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban Világítástechnikai Csúcstalálkozó / Hungarian Lighting Summit Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Tungsram-Schréder Zrt. Április 7. (csütörtök) ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA KIVÉT-eles minőség Helyszín: A pavilon Innovatív fórum Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Az építési célú közbeszerzési eljárások gyakorlati kérdései Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Terc Kft Az épületek energetikai tanúsításának gyakorlati kérdései Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK 1 pont

10 Munkavédelmi Akadémia Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: U4 Reklámiroda Kredit: MÉK, MMK akkreditáció folyamatban Villamos és gépész szakmai nap Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Építéstudományi Egyesület (ÉTE), Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) Kredit: MMK 2 pont A hagyomány és az innováció találkozása Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ) Kredit: MÉK 1 pont III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: Rockwool Kft, Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK, OKF akkreditáció folyamatban Belsőépítészeti előadások Szervező: Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozat Kredit: MÉK, MMK akkreditáció folyamatban Zöldtetőépítők Országos Szövetségének közgyűlése Helyszín: K épület Konferenciaközpont Kék terem Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban Április 8. (péntek) TETŐFEDŐK NAPJA Év Tetője Nívódíj Pályázat díjátadás Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) Minőséggel a túlélésért Mottó: Szomszédaink jobban tudják?! Helyszín: K épület Konferenciaközpont Kék terem Szervező: Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE)

11 Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Épületeink optimális energia felhasználásához szükséges építészeti és gépészeti szempontok Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: ÉVOSZ MAKÉSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat, Buderus Kft. Kredit: MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban Magyar-Orosz Kormányközi Vegyesbizottság Építésgazdasági és Építésügyi Munkabizottság Kihelyezett ülése (részvétel csak az NGM meghívása alapján) Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Április 9. (szombat) VÍZ NAPJA Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Az isaszegi Bauland passzívház rezsiköltségei Szervező: Bauland Kft. Április 10. (vasárnap) PASSZÍVHÁZ NAP Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)

12 Április WorldSkills Magyarországi válogatóverseny A WorldSkills Szakmunkás Világbajnokság válogatóversenye kőműves, ács és burkoló szakmákban Helyszín: 16-os pavilon Szervező: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Eredményhirdetés: április óra HUNGAROTHERM 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Samsung Zrt Gazdaságos üzemű, "karbantartásbarát" légkezelők Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: BSH Hungária Légtechnikai Kft. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: C pavilon Workshop Szervező: Samsung Zrt. Április 6. (szerda) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: G pavilon konferenciaterem Szervező: Samsung Zrt Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: G pavilon konferenciaterem Szervező: Samsung Zrt.

13 Április 7. (csütörtök) - ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA Megújuló energiaforrások a hűtő-és klímatechnikai ágazatban Helyszín: G pavilon Konferencia terem Szervező: Hűtő-és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ) Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Hitek és tévhitek az épületgépészetben Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MégKSZ), Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete (MGVE), Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE) Kredit: MMK 0,5 pont A jövő hőszivattyús rendszerei már ma Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Penta Klíma Kft. Kredit: MMK Kreditpontos oktatás Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: B pavilon Médiaterem Szervező: Samsung Zrt. Április 8. (péntek) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: F pavilon workshop Szervező: Samsung Zrt Ariston Thermo Hungária Kft. tervezői oktatása Helyszín: G pavilon VIP terem Szervező: Ariston Thermo Hungária Kft. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Pelletkonferencia 2011 Alapanyagtól a helyi hőközpontokig amit a pelletről tudni kell Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Magyar Pellet Egyesület (MPE) Kredit: MMK 1 pont

14 ÖKOTECH 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) - ÖNKORMÁNYZATI NAP A fenntartható városfejlesztés kulcskérdései a 21. századi Magyarországon Helyszín: G pavilon VIP terem Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) Zöldterület-fejlesztés a városokban, termékismertető Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: HELIX Pflanzensystem GmbH Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: LLP Hungary Kft IT megoldások a környezetiparban Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter Április 6. (szerda) A sitt az nem sikk avagy az építési és bontási hulladék kezelésének jó gyakorlata Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Környezetvédelmi Szakállamtitkárság Április 7. (csütörtök) Zöld utat mutatunk! Öko-Kord termékdíjas konferencia Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Öko-Kord Nonprofit Kft A szellektív hulladékgyűjtés módjai Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Boseso Kft A Budapesti Műszaki Egyetem Áramlástan Tanszéke és a CFD.HU Kft. Workshopja Az áramlások numerikus szimulációja a környezetvédelemben Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: BME Áramlástan Tanszék, CFD.HU Kft.

15 Április 8. (péntek) XIII. Igazságügyi és környezetvédelmi szakértői konferencia Igazságügyi környezetvédelmi szakértői feladatok a közigazgatási a polgárjogi és büntetőjogi területeken Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Magyar Környezetvédelmi Kamarai Szövetség Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: LLP Hungary Kft Komplex szolgáltatások a Dél Dunántúli Környezetipari Klaszterben Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

16 JÓ TUDNI! Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. A, C, D, F, G,16-os pavilonok, szabad terület Bejárat I., II. III. kapu Nyitva tartás Szakmai napok: április ,00 Közönség napok: április ,00 április ,00 április ,00 Belépőjegyek Belépőjegy típusa Internetes ár Helyszíni ár Szakmai belépőjegy (április 5-7.) Ft Ft Közönségnapi belépőjegy (április 8-9.) Ft Ft Vasárnapi belépőjegy (április 10.) Ft Ft Családi belépőjegy: 2 felnőtt + 2 (14 év alatti) gyerek (április 8-10.) Ft Nyugdíjas- és diákjegy (igazolvány felmutatása esetén) (április 8-10.) Ft Csoportos diákjegy (10 fő feletti diákcsoportok részére, április 8-án) Ft Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatásával kérjük igazolni. Club Metropol kártyával kedvezményes belépőjegy vásárolható a pénztárban (1800 Ft helyett 1200 Ft) Belépőjegy Üdülési Csekk ellenében is váltható I. és III. Fogadócsarnokban található pénztárakban. A belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak A 33%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás

17

CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10.

CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10. CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10. Részletes programok és jelentkezés a konferenciákra a www.hungexpo.hu/construma, www.hungexpo.hu/hungarotherm, www.hungexpo.hu/okotech

Részletesebben

KONFERENCIAPROGRAM április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

KONFERENCIAPROGRAM április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont KONFERENCIAPROGRAM CONSTRUMA 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás HUNGAROTHERM 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás ÖKOTECH 10. Nemzetközi környezetvédelmi és

Részletesebben

Szakmai. programfüzet. 2011. április 5 10. A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont.

Szakmai. programfüzet. 2011. április 5 10. A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont. Szakmai programfüzet A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont. 2011. április 5 10. programod van CONSTRUMA 2011 PROGRAM Április 5. kedd Önkormányzati

Részletesebben

ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR

ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR Új koncepció szerint szervezi a HUNGEXPO április 10-14. között az építőipari épületgépészeti - településfejlesztési kiállításait. A jól ismert CONSTRUMA és HUNGAROTHERM mellett

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

A kreditpont érvényesítéséhez előzetes online regisztráció szükséges! A látogatói regisztrációt április 11-én 18 órakor lezárjuk!

A kreditpont érvényesítéséhez előzetes online regisztráció szükséges! A látogatói regisztrációt április 11-én 18 órakor lezárjuk! A Magyar Mérnöki Kamara 2013. április 4-i döntése alapján (törzsszám: MMK/2013/0008) az MMK tagjai a HUNGAROTHERM kiállítás látogatásáért a szakmai napokon (április 10-12.) 1 kreditpontot kapnak. A kreditpont

Részletesebben

SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11.

SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11. SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11. CONSTRUMA - ÉPÍTŐIPAR MINDENKINEK Magyarország legnagyobb építőipari seregszemléjét az évtizedek óta sikeres, a nehézségek ellenére is jól funkcionáló rendezvényét az

Részletesebben

A nehéz gazdasági helyzet ellenére telt házzal, az építőipar teljes kínálatával fogadja az érdeklődőket a CONSTRUMA és társkiállítása, a HUNGAROTHERM

A nehéz gazdasági helyzet ellenére telt házzal, az építőipar teljes kínálatával fogadja az érdeklődőket a CONSTRUMA és társkiállítása, a HUNGAROTHERM SAJTÓINFORMÁCIÓ www.construma.hu www.hungarotherm.hu 2009. április 1-5. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Egységben az energia Ismét együtt a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM A nehéz gazdasági helyzet ellenére

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk!

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk! III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk! Szervező: MÉASZ Magyar Építőanyagipari Szövetség TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft.

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft. KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét nagyon kedvező áron kínálunk megjelenési lehetőséget a jövő

Részletesebben

11.20-11.40 Rostár András, 3M Hungária Kft., - Innovatív megoldások a légzésvédelemben.

11.20-11.40 Rostár András, 3M Hungária Kft., - Innovatív megoldások a légzésvédelemben. IPAR NAPJAI KONFERENCIA PROGRAM CHEMEXPO Első Kelet-Közép Európai Műanyagfeldolgozó Forum- Budapest Szervező: ECEBD Hungary Kft. - PLASPORTAL Időpont: 2010.május 5. (szerda) 8.30-17.00 Amennyiben részt

Részletesebben

URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár

URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár 2013. április 10-13. programod van TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS EGY ÚJ KORSZAK KÜSZÖBÉN A napjainkban zajló sokszínű paradigmaváltás

Részletesebben

Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével.

Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével. Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével. A rendezvényen való részvétel díjmentes. Időpont: 2017. január 25., szerda, 8.30-17.00 óráig Helyszín: Lurdy

Részletesebben

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest 2009. december 3 4. M E G H Í V Ó A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest M a g y a r É p ü l e t g é p é s z e k A kiállítás A hagyományos, szakmai körökben

Részletesebben

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. 2017. február 23-26. programod van Fotó: Gémesi Jóka BUDAPEST BOAT SHOW 2017 Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO

Részletesebben

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27.

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27. ÖKOINDUSTRIA 2013 ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás 2013. Szeptember 25-27. SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hujber Dorottya Projektmenedzser, BUSH koordinátor ÉMI Nonprofit Kft. Tartalom ÉMI Nonprofit Kft.

Részletesebben

Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer

Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara energiakör rendezvényén Biatorbágy, den 19. April 2011

Részletesebben

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Az ENERGIA 2011. április 14. Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.eu Tartalom: 1. Miért alakult? 2. Kik a tagjai? 3. Hogyan

Részletesebben

Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.!

Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.! 2016. május www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.! START Nap 2016 VII. Napenergiahasznosítás az épületgépészetben

Részletesebben

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása 2010. március 3. ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Karikás György vezérigazgató, a Klaszter bizottságának elnöke Tartalom

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan

ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan A képzés neve: Tanfolyam tervezett kezdete: Képzésért felelős neve: ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan Dr. Szűcs Miklós

Részletesebben

2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN

2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN Siklós 2013. JANUÁR 9. VIDOR GYŐZŐ ELNÖK 1034 Budapest, Bécsi út 120. 2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN ( +36 1 201-6682 - iroda@measz.hu A MÉASZ Nonprofit

Részletesebben

Szenvedély van. programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van. programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. programod van Fotó: Gémesi Jóka MIT NYÚJT A BUDAPEST BOAT SHOW? Szakmai találkozóhelyet a motoros hajópiac számára, és helyszínt, ahol a kiállítók bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat

Részletesebben

IV. ÖKOINDUSTRIA. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás

IV. ÖKOINDUSTRIA. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás IV. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Hírlevél 2015. július A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 4. alkalommal rendezi

Részletesebben

Épületgépészet és Energetika. 19. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia.

Épületgépészet és Energetika. 19. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia. KONFERENCIA PROGRAM Az Építéstudományi Egyesület és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának és a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének

Részletesebben

Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET

Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET I. Konferencia Előadások A meglévő épületállomány energiatudatos rehabilitációjának lehetőségeit tárja fel, olyan eszközök

Részletesebben

2013. szeptember 5 8.

2013. szeptember 5 8. 2013. szeptember 5 8. mi a csupa nő? A Hungexpo, Magyarország legnagyobb tapasztalattal bíró kiállításszervező cége és a HG Media cégcsoport új és nagyszabású, célzottan a hölgyeknek szóló eseménnyel jelentkezik:

Részletesebben

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon)

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) A konferencia programja: A cél a teljes energiahatékony beruházások összeállításánál alkalmazott komplex gondolkodás előtérbe helyezése, nemcsak a technológia, hanem a munkavédelem és a munkaügy oldaláról

Részletesebben

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA A WGBC elismerése egy magyar passzívháznak Kezdetek- ilyen volt Tervek Iskolaépület felújítás és új passzívházas új szárny, Budapest Építészet: Szekér László

Részletesebben

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött.

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött. SAJTÓKÖZLEMÉNYEK 2014 JANUÁR 15. Kalocsa Városa ismét elnyert pályázattal büszkélkedhet. Ezúttal az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló

Részletesebben

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara energiakör rendezvényén Budapest, den 23. November 2011

Részletesebben

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA A Hungexpo Zrt., Magyarország első számú kiállításszervezője, kiállítóival, partnereivel folyamatosan konzultálva fejleszti kiállításait, annak

Részletesebben

NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11.

NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11. NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11. PASSZÍVHÁZ LÁTOGATÁSOK A MAPASZ SZERVEZÉSÉBEN 2009. óta, minden novemberben itthon is megnyílnak a megépült passzívházak kapui, mióta a MAPASZ is csatlakozott

Részletesebben

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Új szabályozások Kormány rendelet Az egyes épület-energetikai tárgyú, valamint

Részletesebben

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan Fenntartható építészet Égetett kerámia építőanyagok a korszakváltás küszöbén Régi és új kihívások Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan 1 Új súlypontok az épületek energiahatékonyságának

Részletesebben

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak:

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak: Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció szállás 3 éjre fürdőszobás szobában Svédasztalos reggeli Wifi internet parkolás hotel zárt parkolójában a 3. éjszakát grátisz biztosítjuk! Csomagárak: 6.500.-Ft helyett

Részletesebben

Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás

Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás 2008.02.01 A Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), a Magyar Építõmûvészek Szövetsége (MÉSZ), valamint a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére Construma, Hungarotherm, OtthonDesign és Urbicon kiállítások során alkalmazott behajtási- és parkolási rendről 2013. április 4. és 2013.

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter

ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter Előadás tartalma 1. Klaszter bemutatása 2. ArchEnerg Klasztertérkép 3. Klasztertagság előnyei 4. Klasztertagok tevékenységei 5. Nyertes

Részletesebben

HAJDU Meghívó a Hungarotherm kiállításra

HAJDU Meghívó a Hungarotherm kiállításra 2017. március www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk kedves partnereinknek! A HAJDU Cégcsoport HAJDU Meghívó a Hungarotherm 2017. kiállításra A HAJDU

Részletesebben

Koncepció az ERP rendszereket. vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára

Koncepció az ERP rendszereket. vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció az ERP rendszereket (komplex ügyvitelszervezés, vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára 10. Personal Hungary

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig A Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső medence, Kneipp kavicságyas taposómedence, jacuzzi, finn szauna, infraszauna, szauna, gőzkabin,

Részletesebben

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1 2012. április 11. Az új termékdíjas törvény Az új koncepció céljai: Egyablakos rendszer kiépítése Átlátható Számonkérhető Nyomon követhető

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban

MEGHÍVÓ. Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban MEGHÍVÓ Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.) A Herman Ottó Intézet a Földművelésügyi Minisztérium

Részletesebben

ELTE Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszék

ELTE Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszék Új lehetőségek a Virtuális Erőmű Programban Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat hazai együttműködő partnerei Védnökök, szakpolitika Műszaki-tudományos Szakmai-társadalmi, valamint Mentorok Budapesti

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III)

Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III) . Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III) Budavári Zoltán ÉMI Nonprofit Kft. PIME S receives funding from the European Union 7 th Framework Programme under Grant Agreement No 239288

Részletesebben

Díszvendéghez méltó megjelenés

Díszvendéghez méltó megjelenés Díszvendéghez méltó megjelenés Mechanikus karbantartó MOM Zrt. Területi Igazgató City Hitelbróker Kft. Elektromos karbantartó MOM Zrt. Területi képviselő NYÍRSÉG NEHÉZGÉP 93 BT. Területi vezető CEUMED

Részletesebben

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1 2012. április 11. Az új termékdíjas törvény Az új koncepció céljai: Egyablakos rendszer kiépítése Átlátható Számonkérhető Nyomon követhető

Részletesebben

Szöveges beszámoló az Egyesület évi tevékenységéről

Szöveges beszámoló az Egyesület évi tevékenységéről Szöveges beszámoló az Egyesület 2013. évi tevékenységéről Az Egyesület tevékenysége: a) a passzívházakkal kapcsolatos információk minél szélesebb körben történő publikálása. b) a passzívházak elterjedését

Részletesebben

A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll. FELHÍVÁS a. Sopron Wels (Ausztria) 2010. március 4 5.

A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll. FELHÍVÁS a. Sopron Wels (Ausztria) 2010. március 4 5. A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll FELHÍVÁS a XV. ORSZÁGOS ENERGIATAKARÉKOSSÁGI és MEGÚJULÓ ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA és AUSZTRIAI ENERGIATAKARÉKOSSÁGI SZAKVÁSÁRRA Sopron Wels (Ausztria)

Részletesebben

Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001

Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 Területi tervezési szakmai konferencia és konzultációs napok 2014. február 11-13. Helyszín: Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr utca 35. 2014. FEBRUÁR 11. KEDD 9:30-10:00 Regisztráció 10:00-10:05 Köszöntő

Részletesebben

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A konferencia a Magyar Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A piacnyitás értékelése és aktuális energetikai kérdések Sopron, Hotel Szieszta 2008. október

Részletesebben

Koncepció. vezető tréning cégeinek

Koncepció. vezető tréning cégeinek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció Magyarország vezető tréning cégeinek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben

ENERGIAHATÉKONYSÁGI TIPPEK KONFERENCIA Energiatudatos építészet/felújítás egy konkrét, megvalósult példán keresztül BME MET 2013. 04. 27.

ENERGIAHATÉKONYSÁGI TIPPEK KONFERENCIA Energiatudatos építészet/felújítás egy konkrét, megvalósult példán keresztül BME MET 2013. 04. 27. Energiatudatos építészet/felújítás egy konkrét, megvalósult példán keresztül BME MET 2013. 04. 27. Előadó: Medgyasszay Péter PhD egyetemi docens, BME Magasépítési Tanszék TARTALOM 1. Alapvetés 1.1 Környezeti

Részletesebben

A PIME S projekt első éve Szentendrén

A PIME S projekt első éve Szentendrén . A PIME S projekt első éve Szentendrén Dr. Matolcsy Károly ÉMI Nonprofit Kft. PIME S receives funding from the European Union 7 th Framework Programme under Grant Agreement No 239288 Tartalom: A CONCERTO

Részletesebben

A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján. Nagy András VÁTI Nonprofit Kft.

A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján. Nagy András VÁTI Nonprofit Kft. A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján Nagy András VÁTI Nonprofit Kft. Szén-dioxid semlegesség A vízió: 2025-ben Koppenhága lesz az első szén-dioxidsemleges főváros a világon. az összes

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

A konferencia időpontja: 2012. október 26. péntek. Helyszíne: Ramada Resort - Aquaworld Budapest, 1044 Budapest, Íves út 16.

A konferencia időpontja: 2012. október 26. péntek. Helyszíne: Ramada Resort - Aquaworld Budapest, 1044 Budapest, Íves út 16. MEGHÍVÓ Ramada Resort - Aquaworld Budapest Build Up Skills Hungary I. Konferencia Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szervezésében megrendezésre

Részletesebben

Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 BIO-FER

Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 BIO-FER Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 A bemutatása Enyingi Tibor Mérnök biológus Klaszterigazgató Klaszter gesztorszervezete Klaszter a felelős fejlődés híve Felelősség

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés?

Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? Forró témák a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? - Szelektív hulladékgyűjtési kommunikációs szakmai nap 2010.február 4. Simányi Zsuzsanna Hulladéksors szakmai folyóirat

Részletesebben

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében SCA Packaging Hungary 2011. április 13. Szentendre A szeminárium témája Fenntarthatatlan jelen, élhető jövő Zöld image, de gazdaságos megoldások? Milyen

Részletesebben

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük Herzlich Willkommen in der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer! Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamarában! Budapest, den 14. September 2010 1 DUIHK - Energiezirkel DUIHK -

Részletesebben

SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu. Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok

SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu. Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok Előzmények Fogyasztói elvárások a környezetbarát üzletvitel tekintetében A

Részletesebben

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás!

Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás! Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás! Előadó: Kozma Hilda Tartalom 1. Épületek energetikai tanúsítása 2. Épületenergetikai korszerűsítés projekt menedzsment Csak egy újabb papír?

Részletesebben

Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás...

Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás... Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás... Diófási-Kovács Orsolya ügyvezető okleveles műszaki menedzser környezetmenedzsment szaktanácsadó SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft Bemutatkozó

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások:Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső gyermekmedence, Kneipp kavicságyas taposó, jacuzzi, finn

Részletesebben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben A Siemens támogatásával az előkelő hatodik helyet szerezték meg a Budapesti Műszaki Egyetem tanulói a m a d r i d i S o l a r D e c a

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában Kunfehértó Polgármesteréről E l ő t e r j e s z t é s az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában (Képviselő-testület 2015. február 11-i ülésére) Kunfehértó Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai előadó: Radics Ernő Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipari és Építésgazdasági Főosztály Tiszaújváros, 2013. november 4. 1 Az Ipari Parkok,

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 1/18 Dokumentáció A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 2/18 1 AZ INGATLANOK ISMERTETÉSE 1.1 Az ingatlanok elhelyezkedése,

Részletesebben

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills II. Knferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem Hujber Drttya Prjektmenedzser, BUSH krdinátr ÉMI Nnprfit Kft. Tartalm ÉMI Nnprfit Kft. bemutatása BUILD UP

Részletesebben

Akkreditált építőipari képzés gyakorlati tapasztalatai Égéstermék-elvezető berendezések kivitelező szakembereinek képzése az ÉMI Nonprofit Kft-ben

Akkreditált építőipari képzés gyakorlati tapasztalatai Égéstermék-elvezető berendezések kivitelező szakembereinek képzése az ÉMI Nonprofit Kft-ben Akkreditált építőipari képzés gyakorlati tapasztalatai Égéstermék-elvezető berendezések kivitelező szakembereinek képzése az ÉMI Nonprofit Kft-ben Build Up Skills Hungary 2012. 10. 26. Haszmann Iván tudományos

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe MEGHÍVÓ A LOSZ és a Housing Europe A lakásszövetkezeti, társasházi lakóépületek energiahatékonysági korszerűsítésének fejlesztéséről című nemzetközi konferenciára. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! A Lakásszövetkezetek

Részletesebben

TALPUNK ALATT (már nem) FÜTYÜL A SZÉL!!

TALPUNK ALATT (már nem) FÜTYÜL A SZÉL!! TALPUNK ALATT (már nem) FÜTYÜL A SZÉL!! Szánti Istvánné, Sárosdiné Horváth Márta Egyetemi okleveles ápoló, OKJ ápoló Fejér Megyei Szent György Kórház, II.Járóbeteg Szakrendelő Székesfehérvár 2012. Fejér

Részletesebben

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Erdélyi Evelyn intézmény igazgató SZTE TIK Szeged, 2013. március 13. A TIK, mint befogadó intézmény Közös

Részletesebben

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek

ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek ENERGIA Nemcsak jelenünk, de jövőnk is! Energiahatékonyságról mindenkinek Dr. Boross Norbert Kommunikációs igazgató ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport Miért van szükség az energiahatékonyságra? Minden változáshoz,

Részletesebben

RENDEZVÉNY. Ahol az ipari terek magas minőségű élménnyel párosulnak! Kik vagyunk? A következő típusú eseményekre ajánljuk a Loffice tereit...

RENDEZVÉNY. Ahol az ipari terek magas minőségű élménnyel párosulnak! Kik vagyunk? A következő típusú eseményekre ajánljuk a Loffice tereit... RENDEZVÉNY Ahol az ipari terek magas minőségű élménnyel párosulnak! Kik vagyunk? A Loffice többszörösen díjazott rendezvényközpont. Újgenerációs ipari tereinkkel melyek között egykori kottanyomda, cipőgyár

Részletesebben

Energiahatékonysági Beruházások Önkormányzatoknál Harmadikfeles finanszírozás - ESCO-k Magyarországon. Műhelymunka

Energiahatékonysági Beruházások Önkormányzatoknál Harmadikfeles finanszírozás - ESCO-k Magyarországon. Műhelymunka Energiahatékonysági Beruházások Önkormányzatoknál Harmadikfeles finanszírozás - ESCO-k Magyarországon Műhelymunka A SEAP finanszírozási lehetőségei: Fókuszban a megtakarítás-alapú energiaszolgáltatási

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

Üzletember találkozó szeptember 12. Expo Arad. Szervező: Partnerek:

Üzletember találkozó szeptember 12. Expo Arad. Szervező: Partnerek: Üzletember találkozó 2014. szeptember 12. Expo Arad Szervező: Partnerek: Mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástehnikai nemzetközi vásár Állatkiállítás Hagyományos termékek szalon XXV. kiadás 2014.

Részletesebben

Hírlevél. XV./1 szám. 2013. január Tartalomjegyzék:

Hírlevél. XV./1 szám. 2013. január Tartalomjegyzék: 2013. 1.szám Hírlevél XV./1 szám. 2013. január Tartalomjegyzék: Németországi vállalkozási feltételek 2013. c. kiadvány 1 Tájékoztató a kiküldetési minősítésről 2 Építőipari Ágazati Kollektív Szerződés

Részletesebben

FELHÍVÁS III. LINYI VÁSÁR RÉSZVÉTEL AZ ÜZLETEMBER DELEGÁCIÓBAN

FELHÍVÁS III. LINYI VÁSÁR RÉSZVÉTEL AZ ÜZLETEMBER DELEGÁCIÓBAN JELENTKEZÉSI LAP - business CHINA LINYI MARKET TRADE FAIR 2012. SZEPTEMBER 6-9., LINYI, KÍNA Cég neve: Címe: Ügyvezető ig. Kapcsolattartó: Telefon(ok): E-mail cím: Alkalmazottak száma (2010; 2011): Fax:

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

Hulladéktan - A szelektív hulladékgyűjtés módszerei. A hulladékudvarok. a lomtalanítási akciók során sem szállít

Hulladéktan - A szelektív hulladékgyűjtés módszerei. A hulladékudvarok. a lomtalanítási akciók során sem szállít Hulladéktan - A szelektív hulladékgyűjtés módszerei A téma tartalma: A hulladékudvarban gyűjthető hulladékok A hulladékudvarok kialakítása Hulladékudvar példák Egy hulladékudvar Budapesten Kapcsolódó témák:

Részletesebben

Programsorozat. szeptember 26. (kedd) 13:00 16:00

Programsorozat. szeptember 26. (kedd) 13:00 16:00 Programsorozat szeptember 22. - 24. (péntek-vasárnap) 9.00 16.00 Kamarai Napokat megelızı kulturális program: Palotai Randevú (üzletember találkozó, szabadtéri programok, kézmőves vásár) helyszín: XV.

Részletesebben

Vadászati, Halászati, Természetjáró Szakvásár Debrecen M E G H Í V Ó KELET-MAGYARORSZÁGI VADGAZDÁLKODÁSI FÓRUM augusztus 28.

Vadászati, Halászati, Természetjáró Szakvásár Debrecen M E G H Í V Ó KELET-MAGYARORSZÁGI VADGAZDÁLKODÁSI FÓRUM augusztus 28. Vadászati, Halászati, Természetjáró Szakvásár Debrecen M E G H Í V Ó KELET-MAGYARORSZÁGI VADGAZDÁLKODÁSI FÓRUM 2009. augusztus 28. Helyszín: DEBRECENI EGYETEM Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma DEBRECEN,

Részletesebben

Kedves építéshatósági területen dolgozó Kollégák!

Kedves építéshatósági területen dolgozó Kollégák! Kedves építéshatósági területen dolgozó Kollégák! Nagy szeretettel szeretném meghívni Önöket a II. Rockwool Építészeti konferenciára. Az I. Rockwool konferencia tapasztalatait és sokak javaslatát is figyelembe

Részletesebben

KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER. Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16.

KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER. Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16. KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA KLASZTER Előadó: Landwehr Klára 2011. 08. 16. Főbb témák KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA Klaszter Királyi Vásár (2011. szeptember 10-11.) KultUnio Budapest Multikulturális Negyede Tematikus

Részletesebben

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára ÁROP-1.A.5-2013 Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára Pályázók köre: települési nemzetiségi önkormányzatok, területi (megyei) önkormányzatok, önkormányzati társulások,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A rendezvény házigazdája: Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet Belgyógyászati Osztálya Dr. Petró Gizella főorvos A szervező bizottság elnöke Tel.: +36/52-511 777 Email: petrogizi@gmail.com

Részletesebben

Takács Tibor épületgépész

Takács Tibor épületgépész Takács Tibor épületgépész Tartalom Nemzeti Épületenergetikai Stratégiai célok Épületenergetikát befolyásoló tényezők Lehetséges épületgépészeti megoldások Épületenergetikai összehasonlító példa Összegzés

Részletesebben