Á P R I L I S H U N G E X P O SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Á P R I L I S 5-10. H U N G E X P O SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás www.construma.hu"

Átírás

1 Nemzetközi építőipari szakkiállítás 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás Á P R I L I S ÚJ!!! Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁRCIUS 31. H U N G E X P O

2 ÉPÍTŐIPAR/ KÖRNYEZETVÉDELEM KIÁLLÍTÁSOK 19 ország 612 kiállító négyzetméter Több mint 60 konferencia Szakmai napok: április közönségnapok: április Megnyitó: április 5-én óra, D pavilon. Megnyitja: DR: SZŐLLŐSI LÁSZLÓ vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkár. NÉGY KIÁLLÍTÁS EGY BELÉPŐJEGGYEL A CONSTRUMA kiállítással az idén ismét egy időben lesz a HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás (hűtés, fűtés, klímatechnika). Újdonságként csatlakozik a pároshoz a LAKBERENDEZÉS +DESIGN kiállítás (bútorok, konyhabútor, textil) és negyedikként ezúttal az ÖKOTECH környezetvédelmi szakkiállítás is. KÖZÉPPONTBAN AZ ENERGIATUDATOSSÁG A hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás együttes minden eddiginél nagyobb választékban vonultatja fel a környezetkímélő, energiatakarékos, alternatív energiahasznosító termékeket, eljárásokat. BETÉTKIÁLLÍTÁSOK: FRONTÁL, DECORSTONE, DACH-TECH, INTER- ISOLA, ELECTROLIGHT+BUILDING, FÜRDŐSZOBA ÉS WELLNESS ONLINE JEGYÉRTÉKESÍTÉS Ne álljon sorba, kattintson! A nagyközönségnapokra már a honlapon keresztül is megvásárolhatja belépőjét, ráadásul kedvezményesen. VASÁRNAPI KEDVEZMÉNY - A 30. CONSTRUMA alkalmából az idén a kiállítás zárónapjára (április vasárnap) rendkívül kedvező áron veheti meg belépőjét: az 1800 Ft helyett online csak 1000 Ft! HAT NAP - a 30. évforduló tiszteletére három szakmai, három közönségnap, a közönségnapokon szokottnál hosszabb nyitva tartás (reggel 9-től) KÖNNYÍTETT MEGKÖZELÍTÉS Hagyja otthon kocsiját, és jöjjön Metróval! Április között a Pillangó utcai megállótól kis sétával a Kincsem parkon át kisvasúttal közelítheti meg a Főbejáratot, ingyenesen.

3 VIDÉKRŐL ÉRKEZŐKNEK MÁV ÉS VOLÁNBUSZ KEDVEZMÉNY A VOLÁNBUSZ Zrt. járatain 50% menettérti kedvezmény - jegy érvényesítés a fogadóépületekben lévő információs pultban. MÁV-START 33%-os kedvezmény - jegyérvényesítés a kiállítás a MÁV-START standján. A VI. kapunál lévő Kőbánya-felső megállónál az arra közlekedő járatok megállnak, s onnét a III. kapun keresztül megközelíthető a kiállítás. AKCIÓK A kiállítók jelentős vásári kedvezményekkel várják a látogatókat. INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS Nagyszabású bemutatóval vesz részt a CONSTRUMA-n a Lakberendezők Országos Szövetsége. Standjukon a D pavilonban 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt, ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű LOFT lakást fog majd közre. INGYENES KERTTERVEZÉS A Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége standján a szakemberek a kerttervezés, a karbantartás és a növényápolás rejtelmeibe avatják be a látogatókat. KREDITPONTOS BELÉPÉS, KREDITPONTOS KONFERENCIÁK A Magyar Építész Kamara akkreditálta a CONSTRUMA kiállítást, így a tagok április 5-7. között a kiállítás megtekintéséért 1 kreditpontot számolhatnak el. A belépés regisztrációhoz kötött. Rendkívül gazdag konferencia program: összesen több mint 60 konferencia, nemzetközi üzletember találkozó, workshop, illetve kerekasztal-beszélgetés kapcsolódik a CONSTRUMA kiállításhoz idén; a program jelentős része akkreditált TEMATIKUS NAPOK Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP Április 6. (szerda) VILLAMOS NAP Április 7. (csütörtök) ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA Április 8. (péntek) TETŐFEDŐK NAPJA Április 9. (szombat) VÍZ NAPJA Április 10. (vasárnap) PASSZÍVHÁZ NAP SAJTÓ Vécsei Mihály Pákozdi József tel.: tel.: vecsei@vecsei.hu pakozdi@invitel.hu SAJTÓKÖZPONT és regisztráció I-es fogadóépület, Sajtóközpont (megközelítés a főbejárat felől) SAJTÓ PARKOLÓ A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1-es épülete előtt (a főbejárat mellett)

4 ZÖLD, ÉS HAT NAPOS LESZ A 30. CONSTRUMA Az idei CONSTRUMA az élhető környezet, a költségtakarékosság, az energiahatékonyság megoldásait állítja középpontba. Az április között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban zajló kiállításokon és a kapcsolódó konferenciákon a vezető téma a nemzetközi piacon is jól érzékelhető zöld trend. A kísérő konferenciákon főként a hat tematikus nap hat nagy témakörét vitatják meg a szakemberek. A 30. alkalmat többek között a hosszabb nyitva tartással ünnepli a Construma. Az idén 6 napos rendezvényen az első három nap a szakmáé, aztán számítanak a nagyközönségre, utolsó napi ajándékként pedig a szervezők még lejjebb szállítják a belépőjegyek árát. Április hosszú idő óta az építkezés hónapja a Budapesti Vásárközpontban és ez most is így lesz, hozzátéve, hogy az építőipari területek szomszédságában ezúttal egy valódi zöldmezős kiállítás az ÖKOTECH adja a szakszerű és környezeti kérdésekben professzionális hátteret. A HUNGEXPO-n ezúttal 19 ország 612 kiállítója kínál megoldásokat és ajánl kereskedelmi partnerséget az építőipar piaci szereplőinek és kitűnő árengedményekben és nyereményakciókban gazdag vásárlási, tájékozódási lehetőséget a nagyközönségnek. A vissza a zöldhöz törekvést a mai építőipar csak nagyon fejlett technikai berendezésekkel és csúcstechnológiás gépészeti berendezésekkel oldhatja meg. A HUNGAROTHERM a - kiállítás együttes most hatodik alkalommal jelentkező tagja - ezeket az épületgépészeti megoldásokat sorakoztatja fel, jó szomszédságban az építőipari kiállítással. Új vendég ebben az évben LAKBERENDEZÉS+DESIGN, a belső terek, a falakból irodát, házból otthont varázsoló megoldások kiállítása. Ezt az újítás a közönség kívánságára vezették be, mivel komoly igény mutatkozott általában a lakberendezés elemeinek de főként a bútoroknak tavaszi bemutatójára. A Lakberendezők Országos Szövetségének standján ingyenes lakberendezési tanácsadás segíti a nagyközönséget a D pavilonban. A Construma betétkiállításai a Decorstone, a kövek, műbetonok, térkő megoldások és általában a kövek kiállítása; a Frontál - a nyílászárók, kapu- és árnyékolástechnia; a Dach-Tech a tető, az Inter-Isola a szigetelés, falak és homlokzatok speciális bemutatója. Az Electrolight+Building a világítástechnika és épületvillamosság, az intelligens épület, a Fürdőszoba és Wellness a vizes blokkok berendezéseit mutatja be. A kiállításon a GREEN CITY mozgalom is bemutatkozik, a programokban pedig olyan urbanisztikai események kapnak helyet, mint az URB:CON konferencia, amelyen polgármesterek is lesznek az előadók között. A CONSTRUMA 2011 április között naponta 10,00-18,00 (hétvégén 9,00-18,00) óráig várja az érdeklődőket. A kiállításra elővételben kedvezménnyel vásárolható jegy az interneten:

5 LAKBERENDEZÉS+DESIGN LOSZ KIÁLLÍTÁSI STAND LOFTONLINE Területünkön, 112 négyzetméteren egy képzeletbeli - korábban bontásra ítélt, ám mégis rehabilitált- gyárépület falait építjük fel, mely egy egyterű LOFT lakást fog majd közre. A loftunk lakója egy szintén képzeletbeli fiatal, egyedülálló programozó informatikus fiú. A fiúnak kisgyermek kora óta a számítógép a mindennapok eszköze, e nélkül nem tudja elképzelni az életét. Programozási tudását rendkívül magas szintre emelte, sok világcég alkalmazza őt a különféle technikai vívmányok kidolgozása során. Lakásában az elektronikának nagy a szerepe, intelligens rendszerrel irányítja a világítást, az árnyékolást, a biztonsági rendszert. Gépesített konyhájában a konyhai készülékeket az Iphone -járól irányíthatja, amely még arról is értesíti, ha a hűtőből elfogyott a tej! A fiatalember szereti az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat, értékeli a régi tárgyakat, a művészeti alkotásokat. Jó a humorérzéke, kedveli a nem megszokott, meghökkentő dolgokat. Így kerülhetett be lakásába egy régi falusi wc-bódé, amely belülről a legmodernebb technikával felszerelt szanitert rejti. A fürdőszobája a háló-dolgozóval egyben, közös nyitott térben van. A különleges formájú mosdó és a walk-in, padlószintbe süllyesztett zuhanyzó szépen beleolvad a térbe, ezáltal nem uralkodik, nem hívja fel magára a figyelmet, mégis szépségével, különlegességével díszíti a nem éppen megszokott lakóegységet. A nappali tágas, szellős tere segíti a kikapcsolódásban, míg ha éppen programot ír, elzárja magát a külvilágtól, amikor csak Ő és a Computere létezik. Természetesen szívesen látja vendégül barátait, akiket a tetőteraszon berendezett kellemes kiskert várja, grillező és bárpult, finom falatok és hűsítő koktélok társaságában. A Lakberendezők Országos Szövetsége tervező csapata felvállalja, hogy ismét olyan enteriőrt varázsol a kiállításra, mely megállítja a látogatókat, meghökkentő megoldásokkal felkelti az érdeklődést, és az emberek hírét viszik a Tippek Szigetének. A tagcégeink számára olyan lehetőséget biztosít ez a különlegesség, amely teret ad a technikai újdonságok, a különleges anyagok, eszközök, az informatika, a design termékek bemutatására. A LOFTonLINE Tervezőcsapata FIGYELEM!!! Szelektív CONSTRUMA A Zöldövezet Társulás a hat napos kiállítás alatt szelektív hulladékgyűjtés szervez a területen! Papír, műanyag, fém italos doboz vagy üvegpalack kategóriákban, vegyes szemétnek való kiegészítő szemetesekkel!.

6 CONSTRUMA ÚJDONSÁGDÍJASOK Ablakcentrum Kft. - Ablakcentrum Energia + ablakrendszer Austrotherm Kft. - Austrotherm Zenit Tondach Magyarország Cserép és Téglagyártó Zrt. - Twist XXL kerámia tetőcserép Wago Hungária Kft. - Wago 2273 Compact vezeték összekötő család HUNGAROTHERM ÚJDONSÁGDÍJASOK Daikin McQuay Magyarország Kft. Daikin Nexura inverteres hőszivattyús split klímaberendezés Marketbau-Remeha Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Remeha Evita kapcsolt hő- és elektromos energiatermelő berendezés Nilan Légtechnikai Kft. NILAN VPM termékrendszer ipari szellőztetés hőszivattyú által Penta-Klíma Kft. NIBE F E PC, DE típusú geotermikus hőszivattyú Vaillant Saunier Duval Kft. Vaillant MSS univerzális puffertárolós rendszer Újdonságok a 10. ÖKOTECH szakkiállításon TEMATIKUS NAPOK: 2011-ben az Ökotech szakkiállításhoz két tematikus nap kapcsolódik: Önkormányzati Nap április 5-én és a Víz Napja április 9-én Az Önkormányzati Nap keretében kerül sor az elsősorban önkormányzati képviselőknek, szakpolitikusoknak, vezető tisztviselőknek szóló településfejlesztési konferenciára. a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében. A központi téma a fenntartható városfejlesztés lesz, annak közterület- és zöldterület-fejlesztési, közlekedési, lakáspolitikai, energiagazdálkodási és környezetvédelmi aspektusaival együtt. Április 6-án, szerdán önkormányzati városfejlesztési szakmai napként folytatódik a konferencia, amelyen számos település saját konkrét fejlesztési terveit fogja ismertetni. Április 6-án, szerdán tartják azt a konferenciát is a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, mely az építőipari hulladékok kezelésével foglalkozik. A rendezvény érdekessége, hogy az élenjáró németországi hulladékkezelési gyakorlat bemutatása lesz. Április 8:-án, pénteken Igazságügyi Környezetvédelmi Szakértői Konferencia lesz. Az előadások témái között szerepelnek többek között a hatósági, közigazgatási konfliktuskezelés lehetőségei, a katasztrófák pszichés hatásai, valamint a birtokvédelem kérdései. A Víz Napja április 9. a vezetékes víz, mint ivóvíz népszerűsítésére hivatott. A szakmai érdeklődés felkeltése mellett, a mindennapi fogyasztók széles táborát szólítja meg.

7 KONFERENCIAPROGRAM CONSTRUMA 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás HUNGAROTHERM 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás ÖKOTECH 10. Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5-7. között 1 kreditpont. CONSTRUMA 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) ÖNKORMÁNYZATI NAP Magyar Építész Kamara küldött gyűlése Helyszín: 25-ös pavilon A hazai építőipar építésgépesítése Helyszín: I. épület Kerámia terem Szervező: Építőgépész Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ) Kredit: MMK 0,5 pont KIVÉT-eles minőség Helyszín: A pavilon Innovatív fórum Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Passzívház Építészeti és Kivitelezői Nap Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) Kődizájn Természetes kő az építészetben Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Magyar Kőszövetség Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban A települések jövője zöld város koncepció (Green City) Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége

8 Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban VI. Magyarországi Építésgazdasági Fórum Fókuszban az építés-stratégia Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyar Építész Kamara (MÉK), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Kredit: MÉK 1,5 pont Energiahatékonyság és környezettudatosság a gyakorlatban Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület (ALUTA) Kredit: MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban Április 6. (szerda) VILLAMOS NAP Siemens Tervezői Konferencia Szervező: Siemens Zrt. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban IV. MEPS konferencia Közel nulla energiaigényű épületek hőszigetelése Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK akkreditáció folyamatban Magyar Uszodatechnikai Egyesület Konferenciája Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE) Kredit: MÉK 2 pont, MMK 2 pont IV. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletembertalálkozó Helyszín: Expo Hotel Congress terem Szervező: Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály Jelentkezés: ambpl-weh@t-online.hu, tel: 1/ Társasházi Háztartás konferenciája Helyszín: E épület Tükör terem

9 Bizalom az építésben- IV. Minőségügyi és Fogyasztóvédelmi Fórum Minőségbiztosítás, termékbiztonság, fogyasztóvédelem, a tanúsító védjegyek szerepe és helye az építésgazdaságban Helyszín: K épület Konferencia központ Nagy terem Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Kredit: MÉK 0,5 pont II. Építő marketing Szeminárium Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Build- Communication Kft Mivel, hogyan, mennyiért világítsunk? Szervező: Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Világítástechnikai Társaság (VTT) Kredit: MMK 1,5 pont Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban Világítástechnikai Csúcstalálkozó / Hungarian Lighting Summit Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Tungsram-Schréder Zrt. Április 7. (csütörtök) ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA KIVÉT-eles minőség Helyszín: A pavilon Innovatív fórum Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Az építési célú közbeszerzési eljárások gyakorlati kérdései Helyszín: Expo Hotel Sky terem Szervező: Terc Kft Az épületek energetikai tanúsításának gyakorlati kérdései Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK 1 pont

10 Munkavédelmi Akadémia Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: U4 Reklámiroda Kredit: MÉK, MMK akkreditáció folyamatban Villamos és gépész szakmai nap Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), Építéstudományi Egyesület (ÉTE), Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) Kredit: MMK 2 pont A hagyomány és az innováció találkozása Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ) Kredit: MÉK 1 pont III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: Rockwool Kft, Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Kredit: MÉK 1,5 pont, MMK, OKF akkreditáció folyamatban Belsőépítészeti előadások Szervező: Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozat Kredit: MÉK, MMK akkreditáció folyamatban Zöldtetőépítők Országos Szövetségének közgyűlése Helyszín: K épület Konferenciaközpont Kék terem Építészet és társművészet intarzia, egyedi padló Szervező: KM Par-Ker Kft. Kredit: MÉK akkreditáció folyamatban Április 8. (péntek) TETŐFEDŐK NAPJA Év Tetője Nívódíj Pályázat díjátadás Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) Minőséggel a túlélésért Mottó: Szomszédaink jobban tudják?! Helyszín: K épület Konferenciaközpont Kék terem Szervező: Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE)

11 Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Épületeink optimális energia felhasználásához szükséges építészeti és gépészeti szempontok Helyszín: K épület Konferenciaközpont Nagy terem Szervező: ÉVOSZ MAKÉSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat, Buderus Kft. Kredit: MÉK 1 pont, MMK akkreditáció folyamatban Magyar-Orosz Kormányközi Vegyesbizottság Építésgazdasági és Építésügyi Munkabizottság Kihelyezett ülése (részvétel csak az NGM meghívása alapján) Helyszín: B pavilon Média terem Szervező: Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Április 9. (szombat) VÍZ NAPJA Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) Az isaszegi Bauland passzívház rezsiköltségei Szervező: Bauland Kft. Április 10. (vasárnap) PASSZÍVHÁZ NAP Épületfelújítási Lakossági Tájékoztató Fórum KIVÉT-eles minőség Szervező: Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)

12 Április WorldSkills Magyarországi válogatóverseny A WorldSkills Szakmunkás Világbajnokság válogatóversenye kőműves, ács és burkoló szakmákban Helyszín: 16-os pavilon Szervező: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Eredményhirdetés: április óra HUNGAROTHERM 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Samsung Zrt Gazdaságos üzemű, "karbantartásbarát" légkezelők Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: BSH Hungária Légtechnikai Kft. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: C pavilon Workshop Szervező: Samsung Zrt. Április 6. (szerda) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: G pavilon konferenciaterem Szervező: Samsung Zrt Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: G pavilon konferenciaterem Szervező: Samsung Zrt.

13 Április 7. (csütörtök) - ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA Megújuló energiaforrások a hűtő-és klímatechnikai ágazatban Helyszín: G pavilon Konferencia terem Szervező: Hűtő-és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ) Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Hitek és tévhitek az épületgépészetben Helyszín: 25-ös pavilon Szervező: Magyar Mérnöki Kamara (MMK), Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MégKSZ), Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete (MGVE), Magyar Uszodatechnikai Egyesület (MUE) Kredit: MMK 0,5 pont A jövő hőszivattyús rendszerei már ma Helyszín: F pavilon Workshop Szervező: Penta Klíma Kft. Kredit: MMK Kreditpontos oktatás Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: B pavilon Médiaterem Szervező: Samsung Zrt. Április 8. (péntek) Megújuló energiaforrásokon alapuló energiahatékony hőszivattyús hűtési-fűtési-szellőztetési Samsung rendszerek Helyszín: F pavilon workshop Szervező: Samsung Zrt Ariston Thermo Hungária Kft. tervezői oktatása Helyszín: G pavilon VIP terem Szervező: Ariston Thermo Hungária Kft. Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Pelletkonferencia 2011 Alapanyagtól a helyi hőközpontokig amit a pelletről tudni kell Helyszín: E épület Tükör terem Szervező: Magyar Pellet Egyesület (MPE) Kredit: MMK 1 pont

14 ÖKOTECH 2011 PROGRAM Április 5. (kedd) - ÖNKORMÁNYZATI NAP A fenntartható városfejlesztés kulcskérdései a 21. századi Magyarországon Helyszín: G pavilon VIP terem Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) Zöldterület-fejlesztés a városokban, termékismertető Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: HELIX Pflanzensystem GmbH Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: LLP Hungary Kft IT megoldások a környezetiparban Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter Április 6. (szerda) A sitt az nem sikk avagy az építési és bontási hulladék kezelésének jó gyakorlata Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Környezetvédelmi Szakállamtitkárság Április 7. (csütörtök) Zöld utat mutatunk! Öko-Kord termékdíjas konferencia Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Öko-Kord Nonprofit Kft A szellektív hulladékgyűjtés módjai Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Boseso Kft A Budapesti Műszaki Egyetem Áramlástan Tanszéke és a CFD.HU Kft. Workshopja Az áramlások numerikus szimulációja a környezetvédelemben Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: BME Áramlástan Tanszék, CFD.HU Kft.

15 Április 8. (péntek) XIII. Igazságügyi és környezetvédelmi szakértői konferencia Igazságügyi környezetvédelmi szakértői feladatok a közigazgatási a polgárjogi és büntetőjogi területeken Helyszín: 1-es épület Kerámia terem Szervező: Magyar Környezetvédelmi Kamarai Szövetség Kredit: MMK akkreditáció folyamatban Integrált informatikai megoldás hulladékgazdálkodóknak Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: LLP Hungary Kft Komplex szolgáltatások a Dél Dunántúli Környezetipari Klaszterben Helyszín: C pavilon, Workshop Szervező: Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

16 JÓ TUDNI! Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. A, C, D, F, G,16-os pavilonok, szabad terület Bejárat I., II. III. kapu Nyitva tartás Szakmai napok: április ,00 Közönség napok: április ,00 április ,00 április ,00 Belépőjegyek Belépőjegy típusa Internetes ár Helyszíni ár Szakmai belépőjegy (április 5-7.) Ft Ft Közönségnapi belépőjegy (április 8-9.) Ft Ft Vasárnapi belépőjegy (április 10.) Ft Ft Családi belépőjegy: 2 felnőtt + 2 (14 év alatti) gyerek (április 8-10.) Ft Nyugdíjas- és diákjegy (igazolvány felmutatása esetén) (április 8-10.) Ft Csoportos diákjegy (10 fő feletti diákcsoportok részére, április 8-án) Ft Budapest X. kerületének lakói valamennyi belépőjegy típus esetén 25% kedvezményben részesülnek helyszíni jegyvásárlás esetén. A jegyvásárláskor a lakcímet személyi igazolvány vagy lakcímkártya bemutatásával kérjük igazolni. Club Metropol kártyával kedvezményes belépőjegy vásárolható a pénztárban (1800 Ft helyett 1200 Ft) Belépőjegy Üdülési Csekk ellenében is váltható I. és III. Fogadócsarnokban található pénztárakban. A belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak A 33%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás

17

CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10.

CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10. CONSTRUMA-HUNGAROTHERM-ÖKOTECH SZAKMAI PROGRAM* 2011. április 5-10. Részletes programok és jelentkezés a konferenciákra a www.hungexpo.hu/construma, www.hungexpo.hu/hungarotherm, www.hungexpo.hu/okotech

Részletesebben

KONFERENCIAPROGRAM április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

KONFERENCIAPROGRAM április HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont KONFERENCIAPROGRAM CONSTRUMA 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás HUNGAROTHERM 6. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás ÖKOTECH 10. Nemzetközi környezetvédelmi és

Részletesebben

Szakmai. programfüzet. 2011. április 5 10. A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont.

Szakmai. programfüzet. 2011. április 5 10. A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont. Szakmai programfüzet A Magyar Építész Kamara tagjai számára a kiállítás megtekintése április 5 7. között 1 kreditpont. 2011. április 5 10. programod van CONSTRUMA 2011 PROGRAM Április 5. kedd Önkormányzati

Részletesebben

ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR

ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR Új koncepció szerint szervezi a HUNGEXPO április 10-14. között az építőipari épületgépészeti - településfejlesztési kiállításait. A jól ismert CONSTRUMA és HUNGAROTHERM mellett

Részletesebben

PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV

PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV Otthonteremtési kiállítás és vásár Tematika: fókuszában a lakásbelső kialakítása és a design áll Időzítés : kora ősz / hétvége / 3 nap (október 12-14.) Helyszín: HUNGEXPO

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11.

SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11. SAJTÓINFORMÁCIÓ 2012. április 11. CONSTRUMA - ÉPÍTŐIPAR MINDENKINEK Magyarország legnagyobb építőipari seregszemléjét az évtizedek óta sikeres, a nehézségek ellenére is jól funkcionáló rendezvényét az

Részletesebben

A kreditpont érvényesítéséhez előzetes online regisztráció szükséges! A látogatói regisztrációt április 11-én 18 órakor lezárjuk!

A kreditpont érvényesítéséhez előzetes online regisztráció szükséges! A látogatói regisztrációt április 11-én 18 órakor lezárjuk! A Magyar Mérnöki Kamara 2013. április 4-i döntése alapján (törzsszám: MMK/2013/0008) az MMK tagjai a HUNGAROTHERM kiállítás látogatásáért a szakmai napokon (április 10-12.) 1 kreditpontot kapnak. A kreditpont

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk!

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk! III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Épület felújítás, átalakítás = Játék a tűzzel? Hogyan csináljuk, mire figyeljünk! Szervező: MÉASZ Magyar Építőanyagipari Szövetség TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi

Részletesebben

A nehéz gazdasági helyzet ellenére telt házzal, az építőipar teljes kínálatával fogadja az érdeklődőket a CONSTRUMA és társkiállítása, a HUNGAROTHERM

A nehéz gazdasági helyzet ellenére telt házzal, az építőipar teljes kínálatával fogadja az érdeklődőket a CONSTRUMA és társkiállítása, a HUNGAROTHERM SAJTÓINFORMÁCIÓ www.construma.hu www.hungarotherm.hu 2009. április 1-5. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Egységben az energia Ismét együtt a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM A nehéz gazdasági helyzet ellenére

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft.

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft. KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét nagyon kedvező áron kínálunk megjelenési lehetőséget a jövő

Részletesebben

11.20-11.40 Rostár András, 3M Hungária Kft., - Innovatív megoldások a légzésvédelemben.

11.20-11.40 Rostár András, 3M Hungária Kft., - Innovatív megoldások a légzésvédelemben. IPAR NAPJAI KONFERENCIA PROGRAM CHEMEXPO Első Kelet-Közép Európai Műanyagfeldolgozó Forum- Budapest Szervező: ECEBD Hungary Kft. - PLASPORTAL Időpont: 2010.május 5. (szerda) 8.30-17.00 Amennyiben részt

Részletesebben

URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár

URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár URB ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár 2013. április 10-13. programod van TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS EGY ÚJ KORSZAK KÜSZÖBÉN A napjainkban zajló sokszínű paradigmaváltás

Részletesebben

Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével.

Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével. Évindító, pörgős szakmai nap sok rövid előadásokkal, információs standokkal, állásbörzével. A rendezvényen való részvétel díjmentes. Időpont: 2017. január 25., szerda, 8.30-17.00 óráig Helyszín: Lurdy

Részletesebben

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest

2009. december 3 4. M E G H Í V Ó. A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula. A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest 2009. december 3 4. M E G H Í V Ó A kiállítás helyszíne: BME K Épület, Aula A Bál helyszíne: InterContinental Hotel Budapest M a g y a r É p ü l e t g é p é s z e k A kiállítás A hagyományos, szakmai körökben

Részletesebben

TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA

TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA A magas szinten hasznosítható tudás TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA Megújuló épületgépészet 2016.04.06-10. www.trainbud.hu A KEZDEMÉNYEZÉS FELÉPÍTÉSE Cél: Szakemberek továbbképzése energiahatékonyság és megújuló

Részletesebben

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. 2017. február 23-26. programod van Fotó: Gémesi Jóka BUDAPEST BOAT SHOW 2017 Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO

Részletesebben

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27.

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27. ÖKOINDUSTRIA 2013 ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás 2013. Szeptember 25-27. SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik. Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással egybekötött szakmai napunk, mely a klíma- és légtechnika területével foglalkozik. Időpont: 2018. október 25., csütörtök, 8.30-16.30 óráig Helyszín:

Részletesebben

BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills Hungary zárókonferencia 2013. május 13. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hujber Dorottya Projektmenedzser, BUSH koordinátor ÉMI Nonprofit Kft. Tartalom ÉMI Nonprofit Kft.

Részletesebben

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van A papír nem minden! Tévedések és tévhitek, amire a figyelem nem szokott kiterjedni

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van A papír nem minden! Tévedések és tévhitek, amire a figyelem nem szokott kiterjedni TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és MMK Tűzvédelmi Tagozatának szakmai napja Tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek, társasházkezelőknek, beruházóknak Minősítések és ami mögöttük van A papír nem

Részletesebben

Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer

Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara energiakör rendezvényén Biatorbágy, den 19. April 2011

Részletesebben

Képes beszámolónk a kiállításról és a konferenciáról: Tartalmas konferenciaprogram Gödöllőn

Képes beszámolónk a kiállításról és a konferenciáról: Tartalmas konferenciaprogram Gödöllőn A május 24-25-i gödöllői Értékteremtő Épületgépészet konferencia - melyet a Szent István Egyetem Gépész Karának Létesítmény- és Környezettechnika tanszéke szervezett - tartalmas programot kínált az egyetemre

Részletesebben

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Az ENERGIA 2011. április 14. Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.eu Tartalom: 1. Miért alakult? 2. Kik a tagjai? 3. Hogyan

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

Szakmai partnerek:mégsz Ipari és Technológiai Tagozat Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter

Szakmai partnerek:mégsz Ipari és Technológiai Tagozat Épületgépészeti Hegesztési és Technológiai Klaszter Ipari és technológiai újdonságok épületgépészeknek + látogatás a MOL Dunai Finomítójába Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítással és a százhalombattai finomítómű bejárásával egybekötött szakmai

Részletesebben

Szenvedély van február

Szenvedély van február Szenvedély van. 2018. február 22 25. BUDAPEST BOAT SHOW 2017 30.000* LÁTOGATÓ * A Budapest Motor Fesztivállal együtt 100 HAJÓ 90 KIÁLLÍTÓ 2MRD FT ÖSSZÉRTÉKŰ HAJÓK LÁTOGATÓI ELÉGEDETTSÉG VÁSÁRLÁS A KIÁLLÍTÁSON

Részletesebben

Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások

Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások Környezetbarát fűtési rendszerek Weishaupt megbízható és energiahatékony fűtési és melegvíz- ellátási megoldások 2017. december 5. Herman Ottó Intézet Konferencia Központ 1223 Budapest, Nagytétényi út

Részletesebben

Construma 2018 Tájékoztatási Sziget és workshop programja: Szalmabála és környezetbarát anyaghasználat az építészetben!

Construma 2018 Tájékoztatási Sziget és workshop programja: Szalmabála és környezetbarát anyaghasználat az építészetben! Construma 2018 Tájékoztatási Sziget és workshop programja: Április 11. szerda 10.30-11.00 Elektromos fűtésről amit tudni kell. ea.: Némon Henrik 11.00-11.30 Szalmabála és környezetbarát anyaghasználat

Részletesebben

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter bemutatása 2010. március 3. ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Karikás György vezérigazgató, a Klaszter bizottságának elnöke Tartalom

Részletesebben

Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.!

Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.! 2016. május www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Az idei évben is több nívós szakmai rendezvényen képviseltette magát a HAJDU Zrt.! START Nap 2016 VII. Napenergiahasznosítás az épületgépészetben

Részletesebben

IV. ÖKOINDUSTRIA. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás

IV. ÖKOINDUSTRIA. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás IV. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás Hírlevél 2015. július A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 4. alkalommal rendezi

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan

ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan A képzés neve: Tanfolyam tervezett kezdete: Képzésért felelős neve: ÉPÜLETENERGETIKAI TERVEZÉS, ENERGETIKAI AUDIT ÉS TANÚSÍTÁS A MAGASÉPÍTÉSI GYAKORLATBAN létszámtól függően folyamatosan Dr. Szűcs Miklós

Részletesebben

2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN

2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN Siklós 2013. JANUÁR 9. VIDOR GYŐZŐ ELNÖK 1034 Budapest, Bécsi út 120. 2014 FÓKUSZAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TERÉN ( +36 1 201-6682 - iroda@measz.hu A MÉASZ Nonprofit

Részletesebben

- Településenergetikai fejlesztési lehetőségek az EU időszakában - Hizó Ferenc NFM, helyettes államtitkár

- Településenergetikai fejlesztési lehetőségek az EU időszakában - Hizó Ferenc NFM, helyettes államtitkár Construma / RENEO konferenciaprogram 2014. április 2-4. Helyszín: D-pavilon, RENEO Workshop Regisztráció: www.construma.hu Április 2., 15.00-19.00 A településenergetika lehetőségei Szakmai szervező: Magyar

Részletesebben

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött.

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött. SAJTÓKÖZLEMÉNYEK 2014 JANUÁR 15. Kalocsa Városa ismét elnyert pályázattal büszkélkedhet. Ezúttal az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló

Részletesebben

Szenvedély van. programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van. programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. programod van Fotó: Gémesi Jóka MIT NYÚJT A BUDAPEST BOAT SHOW? Szakmai találkozóhelyet a motoros hajópiac számára, és helyszínt, ahol a kiállítók bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat

Részletesebben

2013. szeptember 5 8.

2013. szeptember 5 8. 2013. szeptember 5 8. mi a csupa nő? A Hungexpo, Magyarország legnagyobb tapasztalattal bíró kiállításszervező cége és a HG Media cégcsoport új és nagyszabású, célzottan a hölgyeknek szóló eseménnyel jelentkezik:

Részletesebben

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon)

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) A konferencia programja: A cél a teljes energiahatékony beruházások összeállításánál alkalmazott komplex gondolkodás előtérbe helyezése, nemcsak a technológia, hanem a munkavédelem és a munkaügy oldaláról

Részletesebben

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter. Csirszka Gábor vállalkozásfejlesztési manager főovh.

ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter. Csirszka Gábor vállalkozásfejlesztési manager főovh. ÖKO Közösségek a Fenntartható Jövőért Klaszter Csirszka Gábor vállalkozásfejlesztési manager főovh. 1 2 Tartalom Az építőipari vállalkozások együttműködésének jelentősége; Az ÖKO Közösségek a Fenntartható

Részletesebben

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA

AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA S Z E K É R L Á S Z L Ó DLA AZ ELSŐ MAGYAR PASSZÍVHÁZ MINŐSÉGŰ ISKOLA A WGBC elismerése egy magyar passzívháznak Kezdetek- ilyen volt Tervek Iskolaépület felújítás és új passzívházas új szárny, Budapest Építészet: Szekér László

Részletesebben

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük

Herzlich Willkommen. Üdvözöljük Herzlich Willkommen beim Energiezirkel der Deutsch Ungarischen Industrie- und Handelskammer Üdvözöljük a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara energiakör rendezvényén Budapest, den 23. November 2011

Részletesebben

Construmán jártunk, díjakat találtunk!

Construmán jártunk, díjakat találtunk! 2017. június www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Construmán jártunk, díjakat találtunk! Folytatás a 2. oldalon. HAJDU belföldi vevőtalálkozó 2017. június 16. Szerviztalálkozó 2017 1

Részletesebben

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA A Hungexpo Zrt., Magyarország első számú kiállításszervezője, kiállítóival, partnereivel folyamatosan konzultálva fejleszti kiállításait, annak

Részletesebben

Épületgépészet és Energetika. 19. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia.

Épületgépészet és Energetika. 19. Fűtés- és Légtechnikai Konferencia. KONFERENCIA PROGRAM Az Építéstudományi Egyesület és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának és a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének

Részletesebben

Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET

Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET Millenáris Park 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. 2009. április 28-30. PROGRAMFÜZET I. Konferencia Előadások A meglévő épületállomány energiatudatos rehabilitációjának lehetőségeit tárja fel, olyan eszközök

Részletesebben

NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11.

NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11. NEMZETKÖZI PASSZÍVHÁZ NAPOK 2012. NOVEMBER 9-11. PASSZÍVHÁZ LÁTOGATÁSOK A MAPASZ SZERVEZÉSÉBEN 2009. óta, minden novemberben itthon is megnyílnak a megépült passzívházak kapui, mióta a MAPASZ is csatlakozott

Részletesebben

A napenergia-iparág időszerű kérdései Napelemes és napkollektoros piaci helyzetkép és lehetséges fejlődési irányok, újdonságok

A napenergia-iparág időszerű kérdései Napelemes és napkollektoros piaci helyzetkép és lehetséges fejlődési irányok, újdonságok A napenergia-iparág időszerű kérdései Napelemes és napkollektoros piaci helyzetkép és lehetséges fejlődési irányok, újdonságok Ismét megrendezzük a Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben konferenciát

Részletesebben

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan

Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan Fenntartható építészet Égetett kerámia építőanyagok a korszakváltás küszöbén Régi és új kihívások Jogszabály változások az épületek energiahatékonyságára vonatkozóan 1 Új súlypontok az épületek energiahatékonyságának

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére Construma, Hungarotherm, OtthonDesign és Urbicon kiállítások során alkalmazott behajtási- és parkolási rendről 2013. április 4. és 2013.

Részletesebben

A tökéletes megoldás családi házaktól az irodaépületekig

A tökéletes megoldás családi házaktól az irodaépületekig A tökéletes megoldás családi házaktól az irodaépületekig A világ vezető építőipari kiállítása, az ISH 2011. március 15. és 19. között 51. alkalommal nyitja meg kapuit, és a szaniter-, épület-, energia-

Részletesebben

2 TARTALOMJEGYZÉK 3 MŰSZAKI PARAMÉTEREK 4 MEGKÖZELÍTÉS

2 TARTALOMJEGYZÉK 3 MŰSZAKI PARAMÉTEREK 4 MEGKÖZELÍTÉS I N N O H O M E R Ó K A H E G Y TARTALOMJEGYZÉK 2 TARTALOMJEGYZÉK 3 MŰSZAKI PARAMÉTEREK 4 MEGKÖZELÍTÉS 5 1.LAKÁS - FÖLDSZINTI ALAPRAJZ 6 1.LAKÁS - BELSŐ LÁTVÁNYTERVEK 11 2-3.LAKÁS - EMELETI ALAPRAJZ 12

Részletesebben

Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás

Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás Magyar Passzívház Konferencia és Kiállítás 2008.02.01 A Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ), a Magyar Építõmûvészek Szövetsége (MÉSZ), valamint a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki

Részletesebben

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november

Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén. Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Uniós irányelvek átültetése az épületenergetikai követelmények területén Szaló Péter helyettes államtitkár 2013. november Új szabályozások Kormány rendelet Az egyes épület-energetikai tárgyú, valamint

Részletesebben

Lurdy ház TŰZVÉDELMI KONFERENCIA január 30. Budapest. OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai

Lurdy ház TŰZVÉDELMI KONFERENCIA január 30. Budapest. OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai OTSZ 5.1 az Országos Tűzvédelmi Szabályzat változásai TŰZVÉDELMI KONFERENCIA A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatójának fővédnökségével, a BM OKF és TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség által szervezett

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak:

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak: Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció szállás 3 éjre fürdőszobás szobában Svédasztalos reggeli Wifi internet parkolás hotel zárt parkolójában a 3. éjszakát grátisz biztosítjuk! Csomagárak: 6.500.-Ft helyett

Részletesebben

ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter

ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter Előadás tartalma 1. Klaszter bemutatása 2. ArchEnerg Klasztertérkép 3. Klasztertagság előnyei 4. Klasztertagok tevékenységei 5. Nyertes

Részletesebben

Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés. Fritz Péter épületgépész mérnök

Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés. Fritz Péter épületgépész mérnök Standard követelmények, egyedi igények, intelligens épület, most légy okos házépítés Fritz Péter épületgépész mérnök fritz.peter.hu@gmail.com Milyen házat kellene építeni? Energiatakarékos Energiahatékony

Részletesebben

HAJDU Meghívó a Hungarotherm kiállításra

HAJDU Meghívó a Hungarotherm kiállításra 2017. március www.hajdurt.hu www.hajduautort.hu www.hajduiparipark.hu Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk kedves partnereinknek! A HAJDU Cégcsoport HAJDU Meghívó a Hungarotherm 2017. kiállításra A HAJDU

Részletesebben

ONLINE jelentkezés itt

ONLINE jelentkezés itt ONLINE jelentkezés itt Megállíthatatlanul gyorsul tovább a megújuló energiák technológiai fejlődése és piaci térnyerése. Rendezvényünkön a szakmai terület hazai kínálatát, legújabb technikáit fogják bemutatni

Részletesebben

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT Dunaújvárosban is!

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT Dunaújvárosban is! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDENKIT AZ ALÁBBI PROGRAMJAINKRA AMIT AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KERETÉBEN SZERVEZÜNK DUNAÚJVÁROSBAN Várjuk a miel?bbi jelentkezéseket: e-mailben kornyved@pmh.dunanet.hu címre a

Részletesebben

Időpont: november 15., kedd, óráig

Időpont: november 15., kedd, óráig Megállíthatatlanul gyorsul tovább a megújuló energiák technológiai fejlődése és piaci térnyerése. Rendezvényünkön a szakmai terület hazai kínálatát, legújabb technikáit fogják bemutatni a gyártó és márkaképviselő

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Koncepció az ERP rendszereket. vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára

Koncepció az ERP rendszereket. vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció az ERP rendszereket (komplex ügyvitelszervezés, vállalatirányítás) gyártó és/vagy forgalmazó cégek számára 10. Personal Hungary

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig A Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső medence, Kneipp kavicságyas taposómedence, jacuzzi, finn szauna, infraszauna, szauna, gőzkabin,

Részletesebben

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1 2012. április 11. Az új termékdíjas törvény Az új koncepció céljai: Egyablakos rendszer kiépítése Átlátható Számonkérhető Nyomon követhető

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban

MEGHÍVÓ. Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban MEGHÍVÓ Az építési és bontási hulladékok helye a körforgásos gazdaságban Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.) A Herman Ottó Intézet a Földművelésügyi Minisztérium

Részletesebben

ELTE Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszék

ELTE Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszék Új lehetőségek a Virtuális Erőmű Programban Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat hazai együttműködő partnerei Védnökök, szakpolitika Műszaki-tudományos Szakmai-társadalmi, valamint Mentorok Budapesti

Részletesebben

Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III)

Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III) . Kutatásfejlesztés az EU-ban PIME S EU projekt (Concerto III) Budavári Zoltán ÉMI Nonprofit Kft. PIME S receives funding from the European Union 7 th Framework Programme under Grant Agreement No 239288

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

Díszvendéghez méltó megjelenés

Díszvendéghez méltó megjelenés Díszvendéghez méltó megjelenés Mechanikus karbantartó MOM Zrt. Területi Igazgató City Hitelbróker Kft. Elektromos karbantartó MOM Zrt. Területi képviselő NYÍRSÉG NEHÉZGÉP 93 BT. Területi vezető CEUMED

Részletesebben

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1. 2012. április 11. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tevékenysége, 2012. Q1 2012. április 11. Az új termékdíjas törvény Az új koncepció céljai: Egyablakos rendszer kiépítése Átlátható Számonkérhető Nyomon követhető

Részletesebben

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe ment tervek kié a felelősség? szeptember 20., csütörtök 9:00

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe ment tervek kié a felelősség? szeptember 20., csütörtök 9:00 TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és MMK Tűzvédelmi Tagozatának szakmai napja Műszaki ellenőröknek, felelős műszaki vezetőknek, tervezőknek, kivitelezőknek Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe

Részletesebben

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A konferencia a Magyar Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A piacnyitás értékelése és aktuális energetikai kérdések Sopron, Hotel Szieszta 2008. október

Részletesebben

A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll. FELHÍVÁS a. Sopron Wels (Ausztria) 2010. március 4 5.

A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll. FELHÍVÁS a. Sopron Wels (Ausztria) 2010. március 4 5. A konferencia a Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll FELHÍVÁS a XV. ORSZÁGOS ENERGIATAKARÉKOSSÁGI és MEGÚJULÓ ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA és AUSZTRIAI ENERGIATAKARÉKOSSÁGI SZAKVÁSÁRRA Sopron Wels (Ausztria)

Részletesebben

Az Építőipari Nívódíj és Építőipari Mesterdíj pályázatok értékelési szempontjai

Az Építőipari Nívódíj és Építőipari Mesterdíj pályázatok értékelési szempontjai Az Építőipari Nívódíj és Építőipari Mesterdíj pályázatok értékelési szempontjai A két díjnyertes pályázat értékelésének ismertetése Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriumának elnöke

Részletesebben

Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001

Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP-1.2.11-2013-2013-0001 Területi tervezési szakmai konferencia és konzultációs napok 2014. február 11-13. Helyszín: Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr utca 35. 2014. FEBRUÁR 11. KEDD 9:30-10:00 Regisztráció 10:00-10:05 Köszöntő

Részletesebben

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Erdélyi Evelyn intézmény igazgató SZTE TIK Szeged, 2013. március 13. A TIK, mint befogadó intézmény Közös

Részletesebben

Koncepció. vezető tréning cégeinek

Koncepció. vezető tréning cégeinek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció Magyarország vezető tréning cégeinek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu. Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok

SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu. Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft www.survive.hu www.zolduzlet.hu Mintaprojekt Zöldülnek a Királyok Előzmények Fogyasztói elvárások a környezetbarát üzletvitel tekintetében A

Részletesebben

Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás...

Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás... Zöldülnek a Királyok Környezettudatos üzlet mintaprojekt és a folytatás... Diófási-Kovács Orsolya ügyvezető okleveles műszaki menedzser környezetmenedzsment szaktanácsadó SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft Bemutatkozó

Részletesebben

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA Az ÁKR hozta változásokról a gyakorlatban, valamint a tűzvédelmi szakma aktualitásai ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatójának fővédnökségével, a BM-OKF és TSZVSZ

Részletesebben

A PIME S projekt első éve Szentendrén

A PIME S projekt első éve Szentendrén . A PIME S projekt első éve Szentendrén Dr. Matolcsy Károly ÉMI Nonprofit Kft. PIME S receives funding from the European Union 7 th Framework Programme under Grant Agreement No 239288 Tartalom: A CONCERTO

Részletesebben

A Mérnöki Kamaráról, mérnökeink az akkreditálásban. Dr. Csenke Zoltánné

A Mérnöki Kamaráról, mérnökeink az akkreditálásban. Dr. Csenke Zoltánné A Mérnöki Kamaráról, mérnökeink az akkreditálásban Dr. Csenke Zoltánné Jogszabályi háttér Az Országgyűlés a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó tervező és szakértő mérnökök

Részletesebben

A konferencia időpontja: 2012. október 26. péntek. Helyszíne: Ramada Resort - Aquaworld Budapest, 1044 Budapest, Íves út 16.

A konferencia időpontja: 2012. október 26. péntek. Helyszíne: Ramada Resort - Aquaworld Budapest, 1044 Budapest, Íves út 16. MEGHÍVÓ Ramada Resort - Aquaworld Budapest Build Up Skills Hungary I. Konferencia Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szervezésében megrendezésre

Részletesebben

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills II. Knferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem Hujber Drttya Prjektmenedzser, BUSH krdinátr ÉMI Nnprfit Kft. Tartalm ÉMI Nnprfit Kft. bemutatása BUILD UP

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján. Nagy András VÁTI Nonprofit Kft.

A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján. Nagy András VÁTI Nonprofit Kft. A szén-dioxid mentes város megteremtése Koppenhága példáján Nagy András VÁTI Nonprofit Kft. Szén-dioxid semlegesség A vízió: 2025-ben Koppenhága lesz az első szén-dioxidsemleges főváros a világon. az összes

Részletesebben

Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 BIO-FER

Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 BIO-FER Fókuszban a Dunántúli Környezetipari KLASZTEREK Konferencia Balatonalmádi CO 2 A bemutatása Enyingi Tibor Mérnök biológus Klaszterigazgató Klaszter gesztorszervezete Klaszter a felelős fejlődés híve Felelősség

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe

MEGHÍVÓ. A LOSZ és a Housing Europe MEGHÍVÓ A LOSZ és a Housing Europe A lakásszövetkezeti, társasházi lakóépületek energiahatékonysági korszerűsítésének fejlesztéséről című nemzetközi konferenciára. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! A Lakásszövetkezetek

Részletesebben

Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért

Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért Hotel Yacht, Siófok 2019. március 7-8. klenen 19 klímaváltozás ENERGIATUDATOSSÁG ENERGIAHATÉKONYSÁG XIV. Konferencia, kiállítás és innovációs ötletbörze ELSÔ FELHÍVÁS Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Szöveges beszámoló az Egyesület évi tevékenységéről

Szöveges beszámoló az Egyesület évi tevékenységéről Szöveges beszámoló az Egyesület 2013. évi tevékenységéről Az Egyesület tevékenysége: a) a passzívházakkal kapcsolatos információk minél szélesebb körben történő publikálása. b) a passzívházak elterjedését

Részletesebben

Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás!

Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás! Az épületenergetikai tanúsítvány és értelme Küszöbön a felújítás! Előadó: Kozma Hilda Tartalom 1. Épületek energetikai tanúsítása 2. Épületenergetikai korszerűsítés projekt menedzsment Csak egy újabb papír?

Részletesebben

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek

Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10 10.. Personal Hungary Szakkiállítás 2013. október 9-10 10.. Koncepció az ügyviteli szoftvereket forgalmazó cégeknek 10. Personal Hungary Magyarország elsőszámú HR Szakkiállítása 78kiállító és 2.105szaklátogató

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások:Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső gyermekmedence, Kneipp kavicságyas taposó, jacuzzi, finn

Részletesebben

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében

Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében Szeminárium a környezetbarát csomagolás témakörében SCA Packaging Hungary 2011. április 13. Szentendre A szeminárium témája Fenntarthatatlan jelen, élhető jövő Zöld image, de gazdaságos megoldások? Milyen

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben