BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI KAR SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI KAR SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA"

Átírás

1 BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI ÉS IDEGENFORGALMI KAR SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA a 2017/2018. tanévben felmenő rendszerben bevezetett új mintaterv szerint tanulmányokat folytató hallgatók részére BUDAPEST, 2018

2 A szak megnevezése: Kereskedelem és marketing alapképzési szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egység megnevezése: Kereskedelem és Marketing Intézet A Marketing Tanszék (KKK) gondozója az alábbi specializációknak: Marketingkommunikáció specializáció, Marketingmenedzsment specializáció, Digitális marketing specializáció, Minőségmenedzsment specializáció. A Kereskedelem Tanszék (KVIK) gondozója az alábbi specializációknak: Kereskedelem specializáció Kereskedelmi logisztika specializáció Kereskedelmi kommunikáció specializáció A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász a Kereskedelem és marketing alapszakon

3 Kereskedelem specializáció A kereskedelem a nemzetgazdaság meghatározó szektora, mely dinamikusan növekszik és fejlődik. A kereskedelmi specializáció az áruforgalommal (értékesítés, beszerzés, készletgazdálkodás) kapcsolatos tudásanyagon túl, átfogó ismeretet ad a kereskedelmi és szolgáltató vállalatok gazdasági tevékenységéről, működéséről, a stratégiai gondolkodásról, valamint az ügyfél- és vevőkapcsolatok fenntartásához szükséges eszközök alkalmazásáról. A specializáció célja, hogy hozzájáruljon a kereskedelmi érzék és az elemző készség kialakításához, valamint ismertesse a kereskedelmi szakma összefüggésrendszerét. A specializáció további lényeges jellegzetessége, hogy a kis és középvállalkozási tevékenységre is felkészít, mely elsősorban a számítógépes üzleti szimulációs programokban valósul meg, elősegítve ezzel a csoportmunka területén a hallgatók kompetenciájának fejlesztését. Közgazdaságtan 1. (KOAN1BA06), Marketing (MANG0BA06), Bevezetés a kereskedelmi és szolgáltató vállalkozások gazdaságtanába (BEBA0BA06), Piackutatás (PIAS0BA06), Kereskedelmi egység létesítése és piaci bevezetése (KESE0BA06) 1) A specializáció jelentkezés feltétele: Kereskedelemmenedzsment (KENT0BA06) tárgy sikeres teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

4 Kereskedelmi logisztika specializáció Globalizálódó világunkban a logisztika fokozott jelentőségű, a vállalatok életében a logisztika stratégiai fontosságúvá vált. A kereskedelmi logisztika specializáció képzési célja, hogy a hallgatók átfogó ismeretet kapjanak a logisztikai alrendszerekről, átlássák általában a vállalati kiemelten a kereskedelmi vállalati, azaz a kapun belüli logisztikai, valamint a kapun kívüli logisztikai, ellátási lánc folyamatok működését, képesek legyenek a vállalati logisztikai és ellátási lánc menedzsment összefüggéseinek és korszerű gyakorlati megoldásainak ismeretében a vállalaton belüli, illetve a vállalatok közötti logisztikai folyamatok rendszerszemléletű áttekintésére, szervezésére és fejlesztésére, a folyamatok irányításában való hatékony közreműködésre. Közgazdaságtan 1. (KOAN1BA06), Marketing (MANG0BA06), Bevezetés a kereskedelmi és szolgáltató vállalkozások gazdaságtanába (BEBA0BA06), Piackutatás (PIAS0BA06), Ellátási lánc menedzsment (ELNT0BB06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: a Nemzetközi kereskedelmi technikák és logisztika (NEKA0BA06) tárgy sikeres teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

5 Kereskedelmi kommunikáció specializáció A kereskedelmi kommunikáció területén erősödő versenyhelyzet és rendkívül gyors fejlődés tapasztalható, amely indokolja, hogy ezen speciális területre felkészítettek legyenek hallgatóink. A specializáció fő képzési célja, hogy a résztvevők megismerjék a kereskedelmi kommunikáció fontosabb területeit és eszközrendszerét. Cél, hogy a specializációt választó hallgatók a specializáció speciális ismereteinek a birtokában képesek legyenek az elsajátított módszerek gyakorlati alkalmazására, valamint egy vállalat marketing kommunikációs tevékenységének irányítására, továbbá váljanak alkalmassá a kommunikációs ügynökségekkel és a médiatulajdonosokkal való hatékony együttműködésre. Közgazdaságtan 1. (KOAN1BA06), Marketing (MANG0BA06), Bevezetés a kereskedelmi és szolgáltató vállalkozások gazdaságtanába (BEBA0BA06), Piackutatás (PIAS0BA06), Kommunikációs eszközök (KOOK0BA06) 1) A specializáció jelentkezés feltétele: Marketingkommunikáció és fogyasztói magatartás (MAAS0BA06) tárgy sikeres teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

6 A szak megnevezése: Turizmus-vendéglátás alapképzési szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egység megnevezése: Turizmus és Vendéglátás Intézet A Turizmus Tanszék gondozója az alábbi specializációnak: - Utazás- és rendezvényszervezés - Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment - Egészség-, sport- és ökoturizmus - European tourism A Vendéglátás Tanszék gondozója az alábbi specializációnak: - Kereskedelemi vendéglátás specializáció - Intézményi vendéglátás specializáció - Vendéglátó rendezvényszervező specializáció A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász a Turizmus-vendéglátás alapszakon

7 Utazás- és rendezvényszervezés specializáció A specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjú tudásuk birtokában képesek a turizmus-szállodaipar, illetve az utazási vállalkozások és rendezvényszervezés területén felmerülő tevékenységek végzésére, irányítására, szervezésére, továbbá képesek szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására, vezetésére; megszerzett tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai, utazási, rendezvényszervező közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozícióit, alkalmasak a területi irányítási rendszerben levő feladatok ellátására. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Utazási irodai gazdálkodás (UTAS0BA06), Rendezvénymenedzsment (RENT0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett tényezők: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

8 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment specializáció A specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjú tudásuk birtokában képesek a turizmus-szállodaipar, illetve a térségfejlesztés, a termékfejlesztés, a desztinációmenedzsment területén felmerülő tevékenységek végzésére, irányítására, szervezésére. Képessé válnak szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására, vezetésére. Megszerzett tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozícióit. Alkalmasak egy idegenforgalmi desztináció fejlesztésével, menedzselésével kapcsolatos feladatok ellátására. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Turizmus és területfejlesztés (TUES0BA06), Turisztikai desztinációmenedzsment (TUNT0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett tényezők: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

9 Egészség-, sport- és ökoturizmus specializáció A specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjú tudásuk birtokában képesek a turizmus-szállodaipar, illetve az egészségturizmus, továbbá sport és ökoturizmus területén felmerülő tevékenységek végzésére, irányítására, szervezésére. Képessé válnak szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására, vezetésére. Megszerzett tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozícióit. Alkalmasak egészség-, öko- és sportturisztikai létesítmények, sportrendezvények menedzselésével kapcsolatos feladatok ellátására. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Egészségturizmus (EGUS0BA06), Hallgatói projekt (HAKT0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett tényezők: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

10 European Tourism specializáció A specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjú tudásuk birtokában képesek a turizmus-szállodaipar területén felmerülő tevékenységek végzésére, irányítására, szervezésére, továbbá ismerik az európai szintű turizmusfejlesztési és irányítási rendszert. Képessé válnak szakmai kis és középvállalkozások létrehozására, vezetésére. Megszerzett tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai közép és nagyvállalatok különböző vezetési pozícióit. Alkalmasak a turisztikai desztinációk menedzselésével, irányításával kapcsolatos feladatok ellátására, nemzetközi szintű projektekben való hatékony közreműködésre. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06) European tourism policy and regulatian (EUON0BA06), Destination management and tourism planning (DENG0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett tényezők: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali munkarendben angol nyelven a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

11 Kereskedelemi vendéglátás specializáció A specializáció célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és speciális tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus, a szállodaipar és a kereskedelmi vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket, képesek szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására; speciális tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai, valamint vendéglátó kis-, közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozíciói. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Vendéglátás menedzsment 2-3. (VENT2BA03 és VENT3BA03). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező/távoktatás munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

12 Intézményi vendéglátás specializáció A specializáció célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és speciális tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus, a szállodaipar és az intézményi vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket, képesek szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására; speciális tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai, valamint intézményi vendéglátásra (is) specializálódott kis-, közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozíciói. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Intézményi vendéglátás szervezése, gazdálkodása (INSA0BA06), Táplálkozástan és dietetika (TAKA0BA03) 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali munkarendben magyar nyelven a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

13 Vendéglátó rendezvényszervezés specializáció A specializáció célja olyan gazdasági szakemberek felkészítése, akik a széleskörű elméleti közgazdaságtudományi, társadalomelméleti és alkalmazott módszertani ismereteik mellett részletes elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek a vendéglátó rendezvények területén. A végzettek képesek lesznek több típusú vendéglátó rendezvény önálló előkészítésére, a munkafolyamatok megszervezésére és a szolgáltatások lebonyolítására. Ennek során alkalmazzák a szakmai protokoll, az alkalmazott számítástechnika és a nyereséges működtetés alapelveit és vezetői eszköztárát. Speciális, komplex és gyakorlatorientált tudásuk birtokában biztonsággal látják el a hazai és multinacionális környezetben működő kis-, közepes és nagyvállalatok vezetéséhez, illetve a rendezvényekhez kapcsolódó vezetői pozíciókat.. Közgazdaságtan 1-2. (KOANB1BA6 és KOANB2BA6), Üzleti statisztika (UZKA0BD06), A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06), Szállodamenedzsment 2-3. (SZNT2BA06 és SZNT2BA06), Rendezvénymenedzsment (vendéglátás) (REME0BA06), Rendezvényszervezési projekt (REPR0BA06) 3) A specializáció jelentkezés feltétele: A fenntartható turizmus alapjai (FEAI0BA06) és a Gasztronómiai alapismeretek (GAEK0BA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 4) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali munkarendben magyar nyelven a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

14 A szak megnevezése: Közösségszervezés alapképzési szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egység megnevezése: Pedagógia Tanszék gondozója az alábbi specializációknak: Humánfejlesztés specializáció Kulturális közösségszervezés specializáció A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Humánfejlesztő Kulturális közösségszervező

15 Humánfejlesztés specializáció A specializáció képzési célja a humánfejlesztő képzettséget igénylő munkakörök betöltéséhez szükséges felkészültség elsajátítása. Magyar és egyetemes művelődéstörténet (MAET0BA06), Az andragógia elmélete és története (ANTE0BA06), Közösségi nevelés (KOES0BD06), A felnőttnevelés funkciói, politikái és jogi szabályozása (FESA0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A Magyar és egyetemes művelődéstörténet (MAET0BA06), valamint Az andragógia elmélete és története tantárgyak (ANTE0BA06) sikeres teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő A specializáció nappali, illetve levelező munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

16 Kulturális közösségszervezés specializáció A specializáció képzési célja a kulturális közösségszervező képzettséget igénylő munkakörök betöltéséhez szükséges felkészültség elsajátítása. Magyar és egyetemes művelődéstörténet (MAET0BA06), Az andragógia elmélete és története (ANTE0BA06), Közösségi nevelés (KOES0BD06), Nemzeti kulturális és természeti értékeink (NENK0BA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A Magyar és egyetemes művelődéstörténet (MAET0BA06), valamint Az andragógia elmélete és története tantárgyak (ANTE0BA06) sikeres teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 20 fő A specializáció nappali, illetve levelező munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

17 A szak megnevezése: Turizmus-menedzsment mesterképzési szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egység megnevezése: Turizmus és Vendéglátás Intézet A Turizmus Tanszék gondozója az alábbi specializációnak: - Turisztikai stratégiai tervezés specializáció A Vendéglátás Tanszék gondozója az alábbi specializációnak: - Hospitality management specializáció A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Okleveles közgazdász turizmus-menedzsment szakon

18 Turisztikai stratégiai tervezés specializáció A specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációhoz kapcsolódó tudásuk birtokában képesek turisztikai közép- és nagyvállalatoknál multinacionális cégeknél különböző vezetési feladatok ellátására, alkalmasak a turizmus területén tervezési,fejlesztési irányítási, koordinációs feladatok helyi, regionális, országos, akár nemzetközi szintű ellátására is. Tanulmányukat doktori képzés keretében folytathatják a gazdaságtudományok területén. Gazdaságstatisztika és döntéselmélet (GAES0MA06), Nemzetközi szálloda és vendéglátásmenedzsment (NENT0MA06), Stratégiai tervezés a turizmusban (STAN0MA06), Integrált marketing (INNG0MA06). 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A turizmus rendszere (TURE0MA06) és a Nemzetközi szálloda és vendéglátás menedzsment (NENT0MA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett feltételek: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 15 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

19 Hospitality Management A specializáció képzési célja: olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjukhoz kapcsolódó tudásuk birtokában képesek a turizmusszállodaipar, illetve a vendéglátás szállodaipar területén felmerülő tevékenységek végzésére, szervezésére, irányítására, továbbá képesek szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására, vezetésére; specializációjukhoz kapcsolódó tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai, vendéglátó közép- és nagyvállalatok, multinacionális cégek különböző vezetési pozícióihoz kapcsolódó feladatokat. Alkalmasak a területi és irányítási rendszerben levő feladatok ellátására is. Tanulmányukat doktori képzés keretében folytathatják a gazdaságtudományok területén. Gazdaságstatisztika és döntéselmélet (GAES0MA06), Nemzetközi szálloda és vendéglátásmenedzsment (NENT0MA06), F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés (FBES0MA06), Pénzügyi menedzsment, kontrolling 1. (PENG1MA06) 1) A specializáció jelentkezés feltétele: A turizmus rendszere (TURE0MA06) és a Nemzetközi szálloda és vendéglátás menedzsment (NENT0MA06) tantárgyak sikeres teljesítése Minimum 36 kredit teljesítése 2) A hallgatói rangsor felállításánál figyelembe vett eredmények: A felvehető minimum és maximum létszám: kari kompetencia, minimum 15 fő és maximum a szak létszámának 50%-a. A specializáció nappali, illetve levelező munkarendben a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kerül meghirdetésre.

Kereskedelmi Szakmenedzser

Kereskedelmi Szakmenedzser Kereskedelmi Szakmenedzser Képzés célja Olyan legalább egy idegen nyelven beszélő, felsőfokú szakképesítéssel rendelkező szakemberek képzése, akik: kis- és közepes méretű, kereskedelmi tevékenységet folytató

Részletesebben

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök

Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Nyomtatott kommunikáció Szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest 2013 Nyomtatott kommunikáció

Részletesebben

nappali tagozat Kötelező tárgyak

nappali tagozat Kötelező tárgyak Edutus Főiskola A 2014/2015. tanévtől beiratkozók számára. Turizmus és vendéglátás alapszak nappali és levelező tagozat nappali tagozat Kötelező tárgyak Minden hallgatónak kötelező teljesítenie e tantárgycsoport

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai desztináció menedzsment Szálloda Team Academy Képzési terület,

Részletesebben

Neptun Szakkód Tantárgyi kód Tantárgy neve kód 8LBTUVB A5H25F 8LBTUVB SGIQCF

Neptun Szakkód Tantárgyi kód Tantárgy neve kód 8LBTUVB A5H25F                               8LBTUVB SGIQCF Szakkód Neptun kód Tantárgyi kód Tantárgy neve 8LBTUVB A5H25F 3.félév Szab.vál 3.félév Társ.tud.köt.vál. 4.félév Társ.tud.köt.vál. 5. félév Szaki választható KJBLKT015B Adózási ismeretek KJBLKT016B Emberi

Részletesebben

KÖT ekvivalencia tábla

KÖT ekvivalencia tábla KÖT ekvivalencia tábla Mikroökonómia 5 kr Makroökonómia 5 kr Pénzügyek alapjai 3 kr Menedzsment alapjai 3 kr Vállalkozások pénzügyi alapjai 3 kr Közgazdaságtan 1. 5 kr Közgazdaságtan 2. 5 kr Pénzügyek

Részletesebben

Kereskedelmi szakmenedzser szak 2010-től érvényes tanterve (KSZFNS10) A tárgy neve Félév Óraszám Jelleg Kredit Vizsga Kötelező tárgyak A

Kereskedelmi szakmenedzser szak 2010-től érvényes tanterve (KSZFNS10) A tárgy neve Félév Óraszám Jelleg Kredit Vizsga Kötelező tárgyak A Kereskedelmi szakmenedzser szak 2010-től érvényes tanterve (KSZFNS10) 0001-06 A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése KSZC01 Üzleti gazdaságtan I. 1 2 EA 3 K KSZC02 Gazdasági

Részletesebben

Nemzetközi gazdálkodás szak

Nemzetközi gazdálkodás szak A szak megnevezése: Nemzetközi gazdálkodás szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egységek megnevezése: Nemzetközi Gazdálkodás Intézet Társadalomtudományi Intézet Világgazdaság és Nemzetközi

Részletesebben

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök:

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök: Vállalkozásfejlesztés MSc szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elsajátított elméleti és módszertani ismeretanyag

Részletesebben

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember

Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Csomagolástechnológus szakmérnök/szakember levelező szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Budapest, 2013. CSOMAGOLÁSTECHNOLÓGUS

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER

SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER SPORTLÉTESÍTMÉNY MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI 1. A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Sportlétesítmény menedzser szakirányú továbbképzési szak 2. A

Részletesebben

Specializáció választás szabályozása a BGF-en

Specializáció választás szabályozása a BGF-en Specializáció választás szabályozása a BGF-en 1. Az alap- és mesterképzésen tanulmányokat folytató hallgató szakjához kapcsolódóan csak egy specializáción folytathat tanulmányokat, azonban költségtérítéses/önköltséges

Részletesebben

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 2008 szeptemberében levelező tagozaton, 2009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó Marketing mesterképzési szakra felvételt nyerhetnek:

Részletesebben

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság Oktatási területeink Informatika Agrárgazdaság Szak- és közigazgatás Üzleti közgazdaság Vidékfejlesztés Felvételt nyert hallgatók száma Államilag finanszírozott hallgatók száma Költségtérítéses hallgatók

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK.

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK. SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV érvényes a 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK Szakirányok Nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakirány Szolnok

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar TELEPÜLÉS- ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MENEDZSMENT szakirányú továbbképzési szak A 21. században a település- és területfejlesztés fontossága várhatóan tovább növekszik.

Részletesebben

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK 1.

Részletesebben

MUNKA MELLETT SZERETNÉL DIPLOMÁT? TANULJ A KVIK TÁVOKTATÁSON!

MUNKA MELLETT SZERETNÉL DIPLOMÁT? TANULJ A KVIK TÁVOKTATÁSON! MUNKA MELLETT SZERETNÉL DIPLOMÁT? TANULJ A KVIK TÁVOKTATÁSON! Kereskedelem és marketing alapképzési szak (KVIK) Távoktatás munkarendű közgazdász alapképzés Önköltséges képzési formában A szerezhető végzettség

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 2008 szeptemberében levelező tagozaton, 2009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó és környezeti gazdaságtan

Részletesebben

Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. Gy 10 2 1 K technológiák (IKT) Tanulás- és kutatásmódszertan, LBG_GI878G3

Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. Gy 10 2 1 K technológiák (IKT) Tanulás- és kutatásmódszertan, LBG_GI878G3 Szak megnevezése: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás Tagozat: Levelező 2015 A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel Kredit

Részletesebben

Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar

Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Az életnek, az életre képzünk! #degtk Legfiatalabb kar 2014 Jogelőd karok: KTK & GVK Hallgatói létszámát tekintve az Egyetem legnagyobb kara 10 intézet kollégái

Részletesebben

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök

Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök, illetve Ruhaipari termékfejlesztő szakmérnök levelező szakirányú továbbképzési

Részletesebben

Verzió: 7.0 SZTE GTK Oktatási Dékánhelyettes Utolsó módosítás:

Verzió: 7.0 SZTE GTK Oktatási Dékánhelyettes Utolsó módosítás: A dokumentum jellemzői: A dokumentum címe: SZTE_GT_gazdálkodási és menedzsment_nappali_kurzuslista_ mintatanterv.pdf A dokumentum tartalma: SZTE GT gazdálkodási és menedzsment szak nappali tagozat kurzuslistája

Részletesebben

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon Számvitel MA szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nemzetközi összehasonlításban versenyképes, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítását követően képesek a gazdálkodó egységek

Részletesebben

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak Tanterv Szak Turizmus-vendéglátás alapképzési szak Bevezetés Érvényes Elfogadva Határozat 2017/2018. tanévtől 2017. szeptember 1-től tanulmányaikat megkezdőkre vonatkozóan 2017. május 5-én 2016/2017. tanévi

Részletesebben

Szakspecifikus ismeretek köréből: minimum 20 kredit:

Szakspecifikus ismeretek köréből: minimum 20 kredit: KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK alkalmazott közgazdaságt an gazdaságtudományok képzési társadalomtudomány képzési nemzetközi tanulmányok, politikatudomány, szociális munka, jogi képzési

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K Szak megzése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ

Részletesebben

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 2013 KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 1. A felsőoktatási szakképzés megnevezése: kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

Részletesebben

PTE KTK MA-TANTERV ÜZLETI KÉPZÉSI ÁG TURIZMUS-MENEDZSMENT RÉSZMUNKAIDŐS (LEVELEZŐ) KÉPZÉS MESTERSZAK. Pécs, Utolsó módosítás:

PTE KTK MA-TANTERV ÜZLETI KÉPZÉSI ÁG TURIZMUS-MENEDZSMENT RÉSZMUNKAIDŐS (LEVELEZŐ) KÉPZÉS MESTERSZAK. Pécs, Utolsó módosítás: PTE KTK MA-TANTERV ÜZLETI KÉPZÉSI ÁG TURIZMUS-MENEDZSMENT MESTERSZAK RÉSZMUNKAIDŐS (LEVELEZŐ) KÉPZÉS Pécs, 2016 Utolsó módosítás: 2016-06-01 1. Alapvető jellemzők 1.1. A szak felelős vezetői A szak felelőse:

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől. felmenő rendszerben TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől. felmenő rendszerben TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA. SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV érvényes a 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.) NAPPALI TAGOZAT Specializációk VENDÉGLÁTÁS MENEDZSMENT EGÉSZSÉGTURIZMUS

Részletesebben

A tételek nappali és levelező tagozaton

A tételek nappali és levelező tagozaton ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK Turizmus-vendéglátás BA alapszak 2013/2014. tanév I. félév A tételek 1. A turizmus fogalmi meghatározása és fejlődéstörténete. A turizmus legfontosabb világtendenciái, Európa turizmusának

Részletesebben

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA Miskolc, 2018 1.3.5.3. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar KREATÍV IPARI SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak 1 Napjainkban a vállalatok, vállalkozások, illetve a munkaerőpiac részéről egyre jelentősebb igény mutatkozik

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az EU projektmenedzser képzés a projektek sikeres előkészítésével, menedzselésével, végrehajtásával, és

Részletesebben

Edutus Főiskola Duális képzési program Turizmus-vendéglátás alapszak

Edutus Főiskola Duális képzési program Turizmus-vendéglátás alapszak Edutus Főiskola Duális képzési program Turizmus-vendéglátás alapszak 2017/2018. tanév H-2800 Tatabánya, Stúdium tér 1. H-1114 Budapest, Villányi út 11 13. +36 34 520 400 +36 1 450 24 20 Intézményi azonosító:

Részletesebben

Jelentkezési határidő: november15.

Jelentkezési határidő: november15. NEUMANN JÁNOS EGYETEM Jelentkezési határidő: 2018. november15. www.felvi.hu GAZDÁLKODÁSI KAR FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019 TUDÁSHÍD A SIKERHEZ Vállalkozásfejlesztési Mester Szak ( MsC ) NÉVADÓNK, NEUMANN

Részletesebben

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS Képzési és kimeneti

Részletesebben

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSI MENEDZSER FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSI MENEDZSER FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSI MENEDZSER FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Közgazdasági, Pénzügyi és Menedzsment Tanszék Kódszám Össz. érték Követelmény-modul Előkövetelmények

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodás Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési

Részletesebben

TANTÁRGYFELOSZTÁS. e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási vezető. e matematika. matematika

TANTÁRGYFELOSZTÁS. e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási vezető. e matematika. matematika 1. 3. intézmény általános 2. intézményhelyettes 4. 5. szakképzési intézményhelyettes nevelési intézményhelyettes gyakorlati oktatás e informatika e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási e

Részletesebben

Pontszámítás alapjai:

Pontszámítás alapjai: Pontszámítás alapjai: 1. tanulmányi pontok (maximum 200 pont), a. A tanulmányi pontokat a jelentkező 9 12. (nyelvi előkészítő esetén 9 13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből (100 pont) 1. magyar nyelv

Részletesebben

Turizmus-menedzsment mesterképzési

Turizmus-menedzsment mesterképzési Tanterv Szak Turizmus-menedzsment mesterképzési szak Bevezetés Érvényes Elfogadva Határozat 2017/2018. tanévtől 2017. szeptember 1-től tanulmányaikat megkezdőkre vonatkozóan 2017. május 5-én 2016/2017.

Részletesebben

Specializáció választás szabályzata

Specializáció választás szabályzata Specializáció választás szabályzata a 2015/2016. tanévben felmenő rendszerben bevezetett új mintaterv szerint tanulmányokat folytató hallgatók részére BUDAPEST 2015. (2015. június 26. napjától hatályos

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben

Részletesebben

EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK

EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=102184.263634 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről EGÉSZSÉGPOLITIKA, TERVEZÉS ÉS FINANSZÍROZÁS MESTERKÉPZÉSI

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ENERGIAGAZDÁLKODÁSI MENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az Energiagazdálkodási menedzser képzés az energiagazdaságtan alapfogalmainak és a globális és

Részletesebben

A tanegység Köv. Heti tanóra előfeltétel Kredit

A tanegység Köv. Heti tanóra előfeltétel Kredit Szak megzése: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Közgazdász turizmus-vendéglátás Tagozat: Nappali 2015 NBG_GI804G0 Elemi gazdasági számítások Gy 2 0 1 K Az Elemi gazdasági

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali előfeltétel Kredit Kódja neve NBG_GI804G0

Részletesebben

Vállalkozásmenedzsment szakmérnök

Vállalkozásmenedzsment szakmérnök Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment szakmérnök levelező szakirányú továbbképzés képzési- és kimeneti követelményei Budapest, 2012. Vállalkozásmenedzsment szakmérnök szakirányú

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2010/2011. tanévtől. felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2010/2011. tanévtől. felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA. SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV érvényes a 2010/2011. tanévtől felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.) LEVELEZŐ ÉS TÁVOKTATÁS TAGOZAT Szakirányok BANKI SZAKIRÁNY CONTROLLING SZAKIRÁNY

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁSI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

Részletesebben

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2015 A továbbképzés célja a folyton változó piaci körülmények között működő gazdálkodó szervezetek sikeres tevékenységéhez szükséges vezetői készségek

Részletesebben

5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET

5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET 5.a. sz. melléklet SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ I. LEADÁSA: A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAKOT KÖVETŐ HÓNAP 05-e HELYE: SZAKVEZETŐ INTÉZET Szak megnevezése: Szakirány megnevezése: Beszámoló időszaka: év hó nap év hó nap

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Osztatlan tanárszak közgazdásztanár szakképzettség (nappali munkarend) 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014.

Részletesebben

1, A pedagógus iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tantárgyfelosztásához. Név Végzettség Név Tantárgy

1, A pedagógus iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tantárgyfelosztásához. Név Végzettség Név Tantárgy 1, A pedagógus iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tantárgyfelosztásához Név Végzettség Név Tantárgy 1. 2. 3. 4. matematika, fizika, számítástechnika, történelem, orosz nyelv, német

Részletesebben

Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés mintatanterve

Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés mintatanterve Gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés mintatanterve Nappali tagozat tantárgy számonkérés 1. 2. 3. 4. kredit (koll / gyj / tanóraszám (heti/ féléves), tanóratípus (ea / sz / gy / konz) száma

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SPECIALIZÁCIÓ VÁLASZTÁS SZABÁLYZATA a 2016/2017. tanévben felmenő rendszerben bevezetett új mintaterv szerint tanulmányokat folytató hallgatók részére BUDAPEST, 2016 (2016.

Részletesebben

Műszaki menedzser alapszak

Műszaki menedzser alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Műszaki menedzser alapszak Kecskemét 2011 2012 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács Beatrix főiskolai

Részletesebben

Verzió: 3.0 SZTE GTK Általános és oktatási Dékánhelyettes SZTE GTK Virtuális Tanácsadó Utolsó módosítás:

Verzió: 3.0 SZTE GTK Általános és oktatási Dékánhelyettes SZTE GTK Virtuális Tanácsadó Utolsó módosítás: A dokumentum jellemzői: A dokumentum címe: SZTE-GTK-kereskedelem és marketing alapszak-nappalikurzuslista.pdf A dokumentum tartalma: SZTE GTK kereskedelem és marketing képzés nappali tagozat kurzuslistája

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK A szakirányú továbbképzési szak létesítésének és indításának

Részletesebben

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR A A tanulás s az, amely mővel, m a munka az, amely gazdagít. t. Keleti KárolyK (1833-1892) 1892) Amit kínálunk. Amirıl szó lesz. Az infrastruktúra

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK NEMZETÖZI GAZDÁLODÁS ALAPÉPZÉSI SZA Szak neve: Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak Indított akkreditált specializációk (a szak -jában még nem nevesített specializációk): ülgazdasági-vállalkozási EU-integráció

Részletesebben

2019. ÉVI KERESZTFÉLÉVES ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT ALAPKÉPZÉSEK ÉS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK

2019. ÉVI KERESZTFÉLÉVES ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT ALAPKÉPZÉSEK ÉS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK 2019. ÉV KERESZTFÉLÉVES ELJÁRÁSBAN MEGHRDETETT ALAPKÉPZÉSEK ÉS FELSŐOKTATÁS SZAKKÉPZÉSEK Alapképzés, osztatlan képzés Nappali képzések idő A N K emberi erőforrások (2) 220 000 Ft 7 1 < 60 A N K gazdálkodási

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév Miért érdemes továbbtanulni? Mert a felsőfokú végzettséggel rendelkezők magasabb jövedelmet érhetnek el, több munkalehetőség közül választhatnak,

Részletesebben

Gazdaságtudományi Kar. Tanterv. MBA mesterszak. Levelező tagozat. Érvényes: 2010. szeptember 1-jétől Bevezetés módja: azonnali

Gazdaságtudományi Kar. Tanterv. MBA mesterszak. Levelező tagozat. Érvényes: 2010. szeptember 1-jétől Bevezetés módja: azonnali PANNON EGYETEM Gazdaságtudományi Kar MBA mesterszak Levelező tagozat Érvényes: 2010. szeptember 1-jétől Bevezetés módja: azonnali Szakvezető: Dr. Török Ádám Dékán: Dr. Jancsik András Elfogadta: a Gazdaságtudományi

Részletesebben

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának kiegészítő Felvételi Szabályzata

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának kiegészítő Felvételi Szabályzata 2008.06.03. Kari Tanács 6. napirendi pont Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának kiegészítő Felvételi Szabályzata 3. A Miskolci Egyetemen a felvételi eljárás rendjére a mindenkor hatályos jogszabályokban

Részletesebben

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: műszaki menedzser 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: végzettségi

Részletesebben

Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens

Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens Felsőfokú szakképzés OKJ 55 345 02 0010 55 01 Érettségi utáni 2 éves (4 félév) szakképzés, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, nappali tagozaton.

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014.

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. 1. AZ ALAPSZAK MEGNEVEZÉSE: Gazdálkodási és menedzsment szak (Gazdaságtudományi képzési terület, üzleti képzési ág) 2. AZ OKLEVÉLBEN SZEREPLŐ

Részletesebben

BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN. Képzéskereső: www.bgf.hu

BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN. Képzéskereső: www.bgf.hu BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN Képzéskereső: www.bgf.hu Az alábbi képzések további részletes leírása a külön képzési szintenként megtalálható. 1 Adóigazgatási szakügyintéző 2 Banki szakügyintéző

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK A középszintű érettségi vizsgán a számon kérhető témakörök megegyeznek a kerettantervek témaköreire és fogalmaira vonatkozó

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat)

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat) PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Alapképzések (nappali, levelező és távoktatási tagozat) Budapest, 2012. július Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK ALAPKÉPZÉS (BA/BSC) NAPPALI TAGOZAT...

Részletesebben

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés (Szakirányú továbbképzési (szakmérnöki) szak) Munkarend: Levelező Finanszírozási forma: Költségtérítéses Költségtérítés (összesen): 375 000 Ft

Részletesebben

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak. Záróvizsga A tételek

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak. Záróvizsga A tételek Turizmus-vendéglátás alapképzési szak Záróvizsga A tételek 1. A turizmus fogalma. A turizmus rendszere, a kereslet, kínálat elemei. A turizmus csoportosítása. A turizmus előzményei és fejlődése. A turizmus

Részletesebben

Tantervi módosítások alap, mester és felsőfokú szakképzésben

Tantervi módosítások alap, mester és felsőfokú szakképzésben Tantervi módosítások alap, mester és felsőfokú szakképzésben Gazdálkodási és menedzsment Kereskedelem és Pénzügy és számvitel Turizmus-vendéglátás Eredeti tárgy Módosított tárgy Eredeti tárgy Módosított

Részletesebben

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc szak A képzés célja olyan gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökök képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési

Részletesebben

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak 1. A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak

Részletesebben

A nemzetközi tanulmányok alapképzési szak - NETN17-B képzési terve. A tanulmányaikat 2017 szeptemberében kezdőkre vonatkozóan

A nemzetközi tanulmányok alapképzési szak - NETN17-B képzési terve. A tanulmányaikat 2017 szeptemberében kezdőkre vonatkozóan A nemzetközi tanulmányok alapképzési szak - NETN17-B képzési terve A tanulmányaikat 2017 szeptemberében kezdőkre vonatkozóan Általános társadalomtudományi ismeretek és kompetenciák: 20-60 kredit a 2 KO

Részletesebben

TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől

TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR Szakterület: MENEDZSMENT Szakirány: MENEDZSMENT - MAGYAR TAGOZAT Végzettség: Egyetemi végzettség (BSc) Közgazdaságtan

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás. Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető

Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás. Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS (BA) A Duális Képzésbe bevont specializációk: Külgazdasági

Részletesebben

Oktatói Munka Hallgatói véleményezése. Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport:

Oktatói Munka Hallgatói véleményezése. Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport: Oktatói Munka Hallgatói véleményezése 2016 Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport: Válaszadó k száma Válaszadás i arány Űrlap A KKV fejlesztés intézményrendszere

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Marketing Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás

Részletesebben

Közszolgálati protokoll szakirányú továbbképzési szak

Közszolgálati protokoll szakirányú továbbképzési szak Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati protokoll szakirányú továbbképzési szak Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) Szakfelelős: Dr. Back András 1 I. A Közszolgálati

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Mesterképzések. (nappali és levelező tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Mesterképzések. (nappali és levelező tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Mesterképzések (nappali és levelező tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK MSc/MA képzés bemutatása karonként nappali

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDASÁG ÉS GAZDÁLKODÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK

NEMZETKÖZI GAZDASÁG ÉS GAZDÁLKODÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK NEMZETKÖZI GAZDASÁG ÉS GAZDÁLKODÁS MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 2008 szeptemberében levelező tagozaton, 2009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó gazdaság és gazdálkodás

Részletesebben

TANTÁRGYFELOSZTÁS. e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási vezető. e matematika. matematika. e kémia e közoktatási vezető

TANTÁRGYFELOSZTÁS. e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási vezető. e matematika. matematika. e kémia e közoktatási vezető e informatika 1. igazgató e ábrázoló geometria e számítástechnika e közoktatási 2. általános intézményhelyettes e e kémia e közoktatási 3. 4. szakképzési intézményhelyettes nevelési intézményhelyettes

Részletesebben

TURIZMUS - VENDÉGLÁTÁS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

TURIZMUS - VENDÉGLÁTÁS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS TURIZMUS - VENDÉGLÁTÁS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 2013 TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS FELSÕOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 1. A felsőoktatási szakképzés megnevezése: Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés (Tourism and

Részletesebben

A G-TUR-BA-N-E kódú, Turizmus-vendéglátás BA szak mintatanterve

A G-TUR-BA-N-E kódú, Turizmus-vendéglátás BA szak mintatanterve A GTURBANE kódú, Turizmusvendéglátás BA szak mintatanterve Értelmiségi alapozó modul NBG_PO738K3 Bevezetés a szociológiába ea 3 Kollokvium 2 0 0 1 Kötelező NBP_PS018K2 Pszichológiai elméleti alapok 2 Kollokvium

Részletesebben

Duális képzés a Turizmus - Vendéglátás alapképzésben Dr. Juhász László PhD 2015. május 16

Duális képzés a Turizmus - Vendéglátás alapképzésben Dr. Juhász László PhD 2015. május 16 Duális képzés a Turizmus - Vendéglátás alapképzésben 2015. május 16 Amit kérnek (What they ask ) Kommunikáció (Communications) Vendégközpontúság (guest orientation) Csapatmunka (team work) Teacher only

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Előterjesztő neve és beosztása: Szervezeti egység: Dr. Varga István dékán Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar E L Ő T E R J E S Z T É S A Szenátus 2013.

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Agrár és Vidékfejlesztési Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI

Részletesebben

Képzési területenkénti követelményrendszer. a felsőfokú képzésben részt vevő együttműködő szervezetek részére

Képzési területenkénti követelményrendszer. a felsőfokú képzésben részt vevő együttműködő szervezetek részére Képzési területenkénti követelményrendszer a felsőfokú képzésben részt vevő együttműködő szervezetek részére Gazdaságtudományi képzési terület 1. - nemzetközi gazdálkodás, logisztika, gazdálkodás-management

Részletesebben

TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ

TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ Az EÖTVÖS JÓZSEF FŐIKSOLÁN GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT BA ÁLLAMHÁZTARTÁSI / VÁLLALKOZÁSSZERVEZŐI SZAKIRÁNYON TANULMÁNYAIKAT KEZDŐK SZÁMÁRA 2018. SZEPTEMBER EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA 6500

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ 55 812 01 0010 55 02 VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS 2015. FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL Tisztelt Végzős Hallgatók! Az Önök modulrendszerű Vendéglátó Szakmenedzser képzése négy alapozó

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK

SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV. érvényes a. 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK SZOLNOKI FŐISKOLA TANTERV érvényes a 2015/2016. tanévtől felmenő rendszerben KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK NAPPALI TAGOZAT Szakirányok Kereskedelmi szakirány Marketingkommunikáció

Részletesebben