T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla évi működéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla. 2010. évi működéséről"

Átírás

1 GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE 2011.El.II.B.35.szám T á j é k o z t a t ó a Győri Ítélőtábla évi működéséről

2 2 Tisztelt Kollégám! A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló, módosított évi LXVI. tv. 63. (1) bekezdés k./ pontja a bíróság elnökeként kötelez arra, hogy évente egyszer tájékoztassam az OIT-ot, valamint az összbírói értekezletet és a bíróság más dolgozóit a bíróság működéséről. 1. A bíróság személyi feltételei. A pályázatok, előterjesztések, kinevezések időszerűsége és gyakorlata, a bírói utánpótlás tervszerűsége. Az elmúlt év júniusában lejárt a korábbi elnöki mandátumom. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács július 1-től hat évre ismét kinevezett a Győri Ítélőtábla elnökévé. Az elnökhelyettes és a kollégiumvezetők kinevezése szeptember 30. napján járt le. Az ő sikeres pályázatuk alapján mindhárman újabb hat évre szóló kinevezést kaptak. Előterjesztésemre az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a 194/2009.(XII.1.) számú határozatával január 1-től december 31. napjáig tartós megtakarítás terhére rendszeresített egy bírói álláshelyet. Erre a civilisztikai ügyszakban sikerrel pályázott dr. Bajnok István, aki a Fővárosi Bíróságtól került áthelyezésre május 1-től. Dr. Hammer Sándor ítélőtáblai bíró július 1. napjától pályázata révén áthelyezésre került a Győr- Moson-Sopron Megyei Bíróságra. Az ily módon megüresedett álláshelyre sikerrel pályázott dr. Menyhárdné dr. Sarmon Hedvig korábban komárom-esztergom megyei bírósági bíró, akinek az áthelyezésére augusztus 1-től került sor. Ezzel vált teljessé a bírói kar, amelynek az időszerűség javítása érdekében történő optimális foglalkoztatása a civilisztikai ügyszakban szükségessé tett egy tanácselnöki megbízást, amely feladattal július 1-től dr. Lezsák József ítélőtáblai bírót bíztam meg. Az OIT 205/2009.(XII.9.) számú határozatával január 1-jei hatállyal a Győri Ítélőtábla bírói karának létszámát (a vezetőkkel együtt) 18 főben, az igazságügyi alkalmazottak létszámát 37 főben, összesen 55 főben határozta meg.

3 3 megnevezése engedélyezett évközi betöltött eltérés Megjegyzés január 1-én változás december 31-én Bíró Titkár fő ügyintéző helyen Fogalmazó Bírósági ügyintéző Tisztviselő Írnok 2 2 Fizikai alkalmazott 8 8 Összesen álláshelyen 2 fő részfoglalkozású dolgozót alkalmazunk 2 álláshelyen 4 fő részfoglalkozású dolgozót alkalmazunk Valamennyi bírói álláshely betöltésre került, május 1. napjától kezdődően ítélkezik 18 bíró bíróságunkon.(azzal a pontosítással, hogy dr. Hammer Sándor 2010.július 1-től távozott, míg dr. Menyhárdné dr. Sarmon Hedvig augusztus 1. napján érkezett.) Az igazságügyi alkalmazotti körben történt változások: Dr. Korát Viktória fogalmazó március 11-én sikeres szakvizsgát tett, fogalmazói munkájának értékelése és a pályaalkalmassági vizsgálat elvégzése után, április 1. napjától bírósági titkári kinevezést nyert. Hamplné dr.kormány Katalin január 1. napjától február 28-ig kirendeléssel a Soproni Városi Bíróságon látott el titkári feladatokat. Dr. Németh Attila bírósági titkár április 1-től június 30-ig kirendeléssel a Győri Városi Bíróságon dolgozott. Ugyancsak kirendeléssel teljesített szolgálatot a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon dr. Varga Vivien Éda szeptember 1-től december 31-ig. Már itt jelzem, hogy január 1- től őt erre a bíróságra kérésére áthelyeztük. Dr. Samodai András bírósági titkár a Somogy Megyei Bíróságra került áthelyezésre, ő november 1-től a Barcsi Városi Bíróságon teljesít szolgálatot. Dr. Gaál Mariann bírósági titkár október 1-től szülési szabadságon van, gyermeke október 18-án született. A bírósági tisztviselői körben is jelentős változások voltak. Szabóné Prikler Enikő bírósági ügyintéző szeptember 16-tól egész évben táppénzes állományban volt, majd január 11-én gyermeke született. Békési Klára bírósági ügyintéző szeptember 29-én került táppénzes állományba, majd 2010 decemberében neki is gyermeke született.

4 4 Szabó Anikó tisztviselő augusztus 5-től volt táppénzen, neki 2010 októberében született gyermeke. Kovács Sándorné tisztviselő a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságról került áthelyezésre hozzánk, szeptember 1-től. Szabó Dominika gazdasági hivatali tisztviselő visszatért a gyermeke gondozása végett igénybe vett szabadságáról és novemberben munkába állt. Az ő foglalkoztatása kérelmére napi hat órában történik. Sulyokné Szepesváry Beatrix részmunkaidős takarító határozott idejű foglalkoztatása decemberben lejárt, meghosszabbítására nem került sor. A megüresedett álláshelyre a Győri Városi Bíróságtól érkezett Vorigin Józsefné. Egyéb változás a személyi feltételeket illetően nem volt. 2. A munkavégzés tárgyi feltételei, biztonságtechnika Épület: Az ítélőtábla épületének megvalósítása kapcsán a kivitelező július 13-ai lejárattal garanciális kötelezettséget vállalt. Tekintettel arra, hogy a kivitelező harmadik negyedévétől felszámolás alatt áll, már a harmadik évben megállapított és jegyzékbe foglalt javításokat sem végezték el. A CASH & LIMES Vagyonkezelő és Felszámoló Zrt. felszámolási biztosát tájékoztattuk, hogy amennyiben a kivitelező a javítást az általunk megjelölt határidőre nem végzi el, úgy a rendelkezésünkre álló bankgarancia terhére új kivitelező bevonásával végeztetjük azt el. A javításra kötelezett nem jelentkezett, ezért a nem teljesítésre hivatkozással eft bankgarancia lehívását kezdeményeztük a garanciát nyújtó Raiffeisen Zrt. banknál. A lehívott összeget a bank részünkre átutalta. A bekért árajánlatok alapján a legjobb ajánlatot tevő vállalkozókkal kötöttünk szerződést a legsürgősebb munkák elvégzésére. Ezáltal a további beázásokat megszüntettük és a közvetlen balesetveszélyt elhárítottuk. Megtörtént a szélviharban feltépett 110 m 2 tető rögzítése, új fémlemez-fedés elkészítése (még novembere) összesen 116 m 2 próbafelületen belső kőburkolat javítása. Tekintettel arra, hogy a kőburkolatok korábbi garanciális javítása nem volt megfelelő, a felszámoló-biztossal történt egyeztetést követően az ÉMI-től kőszakértői véleményt kértünk a végleges javítás meghatározására. A szakvélemény szerint a belső kőburkolat teljes felületét szakszerűen ki kell javítani, a külső burkolat (lépcső és oszlopcsarnok burkolata egyaránt) teljes cserére szorul, a külső lépcső alatti helyiségek beázását a szigetelés javításával kell megszüntetni, a teremgarázs burkolatát, a zsilip helyiségével együtt ki kell javítani. A szakvélemény megállapításainak figyelembe vételével a javítások várható költségeivel számolva, a bankgaranciából még rendelkezésre álló Ft lehívását kezdeményeztem

5 áprilisában. Az átutalást követően a megfelelő összeg a rendelkezésünkre állt ahhoz, hogy a évben elvégzendő munkákat megszervezzük. Ezek: - Tervdokumentáció készítése a garanciális hibák javítására - Szakértői vizsgálat a RHEINZINK tetőfedés kivitelezési hibáinak megállapítására - Közbeszerzés lebonyolítására az OKFON Zrt megbízása - Műszaki ellenőri pályázat kiírása - Szerződéskötés a közbeszerzési pályázaton nyertes LINTERS Kft-vel. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt mivel első körben az eljárás eredménytelen volt a vállalkozási szerződés megkötésére október 26-án került sor. A jelentős mennyiségű külső munka miatt (tetőfedés, külső burkolatok, lépcső cseréje) a kivitelezés befejezése május 15-re várható. A beépített biztonságtechnikai eszközök rendszeres karbantartását szerződésünk értelmében a Persecutor Vagyonvédelmi Kft. végzi. A tűzvédelmi, munkavédelmi és sugárvédelmi feladatokat, az erre kötött szerződés alapján, külső cég látja el. A munkatársaink a szervezett oktatásokon megjelentek, ennek dokumentálása is megtörtént. Az elmúlt évben az ítélőtábla épületének biztonságát érintő, rendkívüli esemény nem történt. Informatika: A bíróság a évben informatikai szempontból változatlanul jó körülmények között folytatta a munkát. A számítógépes ellátottság teljes körű. Minden bíró és alkalmazott akinek a feladata ezt szükségessé teszi rendelkezik saját használatú asztali számítógéppel. A nyomtatási igények kielégítése jellemzően az épület folyosóin elhelyezett, nagy teljesítményű, hálózati nyomtatók segítségével történik. Ezen felül minden jegyzőkönyvvezetőnek, továbbá annak, akinek erre a munka hatékonyabb elvégzése érdekében feltétlenül szüksége van, saját asztali nyomtató áll rendelkezésére. Az épület lefedettségének növelése érdekében további egy darab multifunkciós nyomtató (fénymásoló/scanner) beszerzésére került sor. Az informatikai eszközparkunk korszerűnek tekinthető az országos átlaghoz képest, azonban a gépek túlnyomó részének a garanciális ideje lejárt. Ezért a karbantartásra fordítandó összegek nőttek. Ennek a helyzetnek a kezelésére négy darab korszerű számítógépet vásároltunk, az elavultak cseréjére. A számítógépek cseréjére ezer Ft-ot költöttünk, a fénymásoló beszerzése 912 ezer Ft-ba került.

6 6 3. A bíróság pénzügyi helyzete és költségvetési gazdálkodása A Győri Ítélőtábla évi működésének személyi és tárgyi feltételei biztosítására ezer Ft (a bázisévben ezer Ft) eredeti előirányzat év közben ezer Ft pótelőirányzattal növekedett, így összesen ezer Ft előirányzat állt rendelkezésünkre. A beszámolási időszakban az összes kiadásunk ezer Ft volt (a bázisévben ezer Ft). Az ítélőtábla a működési és felhalmozási kiadásait szinte teljes egészében támogatásból fedezi, a támogatási bevételünk ezer Ft volt (a bázisévben ezer Ft). Az összeget az előző évi pénzmaradvány ezer Ft-tal, a saját bevételünk pedig ezer Ft-tal növelte. Saját bevételként a vendégszobák után fizetett térítési díjakat, a telefonok magáncélú használata után befizetett összegeket és az országos elnöki értekezlettel kapcsolatos költségtérítéseket számoltuk el. A évi költségvetési törvény 71. (1) bekezdésében változatlan összegben került megállapításra a legalacsonyabb bírói alapilletmény. Így a bíróságnál is csak a korábbi Ft alapilletmény figyelembe vételével lehetett tervezni a személyi juttatások előirányzatát. Az illetmény emelésében csak a törvény szerint kötelező előresorolásra jogosult egy bíró és kilenc igazságügyi alkalmazott részesült. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a december 9-ei ülésén az ítélőtábla évi elemi költségvetésének előirányzatait jóváhagyta. A évi előirányzat fedezetet nyújtott: - az éves rendszeres illetményre, - a bírák és igazságügyi alkalmazottak január 1-jei kötelező előresorolására - a jubileumi jutalmakra - egyéb, nem rendszeres személyi juttatásokra (utazási költségtérítés, egyéb kifizetések) - a külső személyi juttatásokra - cafeteria keretre bruttó Ft/fő/év összegben Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács az eredeti előirányzatból, a nem rendszeres személyi juttatásoknál ezer Ft-ot, a járulékoknál ezer Ft-ot zárolt és az OIT hatáskörébe utalta annak későbbi felhasználását.

7 7 A kiadások és bevételek alakulása: évi kiadások ezer Ft Megnevezés eredeti előirányzat módosított előirányzat évi teljesítés teljesítés % rendszeres személyi juttatások ,7 nem rendszeres személyi juttatások állományba nem tartozók juttatásai SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÖSSZESEN ,7 társadalombiztosítási járulékok egészségügyi hozzájárulás START kártya + táppénz hozzájárulás MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉK dologi kiadások ,7 egyéb folyó kiadások DOLOGI ÉS EGYÉB FOLYÓ KIADÁSOK ,2 BERUHÁZÁSOK intézményi beruházási kiadások ,4 felújítások beruházások ÁFA-ja ,4 beruházási kiadások összesen ,4 KIADÁSOK MIND ÖSSZESEN , évi bevételek ezer Ft INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ,4 TÁMOGATÁS felügyeleti szervtől kapott Intézmény beruházás Előző évi maradvány TÁMOGATÁSOK, KIEGÉSZÍTÉSEK, ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK összesen A rendszeres személyi juttatások előirányzata: ezer Ft-ban teljesült, a módosított előirányzathoz viszonyítva ez az összes kiadás 57,6 %-a. Ezen belül a rendszeres személyi juttatás kiadása az előző évi teljesítéshez képest 3,6 %-al növekedett. A növekedés indoka: - Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a 194/2009.(XII.1.) OIT számú határozatával a Győri Ítélőtáblán január 1-től egy bírói álláshelyet rendszeresített, amelyet az elnöki hatáskörbe tartozó tartós bérmegtakarításból kell fizetni. A nem rendszeres személyi juttatásokra 44.7 millió forintot használtunk fel, ez az előző évi kifizetés 94.1 %-a. A tervezésnél az ügyeleti és közlekedési költségtérítés összegének kialakítása a szükségletek figyelembe vételével történt. Az elemi költségvetési tételek megállapításánál az OIT a törvény szerint járó juttatásokon (jubileumi jutalom, cafeteria) túl, az engedélyezett létszám arányában további kiegészítést biztosított.

8 8 A évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló évi CIX. törvény január 1-jei hatállyal a bírák jogállásáról és javadalmazásáról, valamint az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvényt módosította. Eszerint a bírák és az alkalmazottak jogosulttá válnak a cafeteria juttatásra. A rendelkezésünkre álló Ft/fő/év keretet, az OIT döntésének megfelelően, kizárólag az SZJA rendelkezésében foglalt juttatási elemekre és az ott írt mértékben használtuk fel. Az iskolai tanév kezdetén az arra jogosultak részére, kedvező mértékű adó megfizetése mellett, beiskolázási támogatást fizettünk gyermekenként Ft összegben. Az első félévi bérmegtakarítás terhére 14 dolgozó részére Ft-ot fizettünk ki. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a nem rendszeres személyi juttatásoknál zárolt ezer Ft-ból, továbbá a munkaadót terhelő járulékoknál zárolt ezer Ft-ból a kitüntetett tanácselnöknek járó összeg felhasználását engedélyezte, mivel július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából dr. Ábrahám Éva tanácselnök a Juhász Andor Díj ezüst fokozata elismerésben részesült. A maradványt a dologi kiadások hiányának fedezésére kellett átcsoportosítani, amelyet végrehajtottunk és megemeltük a dologi kiadások előirányzatát ezer Ft-tal. A 316/2009 (XII.28.) Korm. rendelet azoknál az igazságügyi alkalmazottaknál, ahol a bruttó havi jövedelem január 1-én a Ft-ot nem haladta meg, január 1-én és március 1-én havi Ft eseti kereset-kiegészítés kifizetését rendelte el. A fenti címen az ítélőtáblánál összesen 34 főnek ezer Ft-ot fizettünk ki. A rendszeres személyi juttatásoknál év közben elért, az elnöki hatáskörbe tartozó megtakarításból a évben kimutatható többlet-munka elismeréseként ezer Ft, teljesítményhez kapcsolódó külön juttatást fizettünk. Fontos kiemelni, hogy ennek jelentős részét (54%-nál is többet) a munkatársak a kedvező, 25 %-os adókulccsal adható természetbeni juttatásként igényelték. Ezért a munkáltató által fizetendő járulékoknál ezer Ft-ot is meghaladó megtakarítást értünk el, amelyet a dologi kiadások fedezésére fordítottunk. A külső személyi juttatásokon az állományba nem tartozók részére teljesített kifizetések összege ezen a tételen nagymértékben csökkent. A bírósági eljárásban közreműködő szakértők, védők, tolmácsok díjazását tekintettel arra, hogy a tevékenységüket vállalkozásban végzik a dologi kiadásoknál számoltuk el. A munkaadót terhelő járulék változása miatt a módosított előirányzat az előző évihez képest 11 %-al csökkent. A évi kifizetés ezer Ft volt. A rendelkezésre álló előirányzat a járulékköteles személyi juttatásokkal arányosan változott. Dologi kiadások A kiadási főösszegen belül a dologi kiadások aránya most 13,7%, a bázis évben 10 % volt. Az előirányzat évek óta elmarad a tényleges szükségletektől. A rendelkezésre álló keretből csak jelentős forráshiánnyal tudjuk tervezni a költségvetésünket. Az elengedhetetlen kiadásokra a rendszeres személyi juttatás megtakarítás és az OIT által zárolt összeg felszabadítása nyújt fedezetet.

9 9 Az OIT a 205/2009 (XII.9.) számú belső határozatával felhívta a bírósági vezetőket arra, hogy a keletkező rendszeres személyi juttatás és a kapcsolódó járulék megtakarítását elsősorban a dologi kiadásoknál jelentkező forrás-hiány fedezésére használják fel. E határozatnak megfelelően a kiemelt előirányzatok között saját hatáskörben eft bérmegtakarítást csoportosítottunk át. Az OIT a november 6-ai ülésén a saját hatáskörébe tartozó, nem rendszeres személyi juttatásoknál zárolt ezer Ft-ot, továbbá a munkaadót terhelő járulékoknál zárolt ezer Ft-ot felszabadította, az összegeket a dologi kiadások hiányának fedezésére kellett átcsoportosítani. A dologi előirányzatot növelő tételek az alábbiak: -zárolt előirányzatok felszabadítása, átcsoportosítása eft -cafeteria 25%-os adójának átcsoportosítása eft -a bérmegtakarításból saját hatáskörben módosítás eft -fejezeti előirányzat módosítás (többlet bevétel) eft A legjelentősebb kiadási jogcímek a teljesség igénye nélkül az alábbiak voltak: - irodaszer, nyomtatvány beszerzése eft (korábbi beszámolás évében eft) - könyv, folyóirat e Ft (korábbi beszámolás évében eft) - hajtó és kenőanyag vásárlása eft (korábbi beszámolás évében eft) - nem adatátviteli célú távközlési díjak 618 e Ft (korábbi beszámolás évében 626 eft) - villamos-energia szolgáltatás díja eft (korábbi beszámolás évében eft) - gáz energia díja eft (korábbi beszámolás évében eft) - egyéb üzemeltetési szolgáltatások eft (tavaly eft, a korábbi beszámolási évben eft) ebből posta (tavaly eft, korábban eft) egészségügyi szolgáltatás eft(korábban eft ) tűz- és munkavédelmi szolgáltatás eft (tavaly 987 eft, korábban 453 eft) őrzési-őrszolgálati díj eft,(tavaly eft, korábban eft.) A kiadások egy részének jelentős növekedését okozta a korábban adómentes természetbeni juttatások cafeteria után évtől fizetendő 25%-os személyi jövedelemadó (2.144 eft) és az infláció miatti áremelkedések. (A bázisévet megelőző évvel való összehasonlítás teljességéhez hozzá tartozik, hogy ezen évek között változott az adókulcs 20 %-ról 25 %-ra) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991.évi IV. törvény módosítását követően a rehabilitációs hozzájárulás évi mértéke Ft/fő/évi díj helyett 2010-ben Ft/fő/év összegre változott. Ennek megfelelően 3 fő figyelembe vételével eft-ot fizettünk be a költségvetésbe.

10 10 A jelentősebb beszerzések és lekötések: - bírói szoba bútorzata 341eFt (új bírói álláshelyhez kapcsolódóan) - 3 db kültéri kamera kiépítése 1.291eFt Továbbá az informatikai helyzetről történt tájékoztató részben említett vásárlások. A beszámolási időszakban a szakmai feladatok teljesítéséhez és a gazdálkodáshoz szükséges költségvetési feltételek, pénzügyi eszközök rendelkezésre álltak. A korábbi évekhez hasonlóan az Állami Számvevőszék is végrehajtott nálunk vizsgálatot, amelynek során hiányosságot nem állapított meg. A megfontolt, kiemelten takarékos gazdálkodás tette lehetővé, hogy fizetési kötelezettségeinket ismét maradéktalanul teljesítettük, tartozásunk nincs, ebben az évben sem volt likviditási problémánk. Az év végi maradvány összegét teljes egészében szerződéssel, megrendelésekkel kötöttük le. 4. A bíróság ügyforgalmi adatai, ítélkezési helyzete ügyszakonként (ügyhátralék, az ítélkezés időszerűsége valamint a felülvizsgált és fellebbezett ügyek statisztikai mutatói, az ebből levonható elemzések, következtetések). A bírák egyéni munkaterhe ügyszakonként. Az ügyforgalom megoszlása ügyszakok és ügycsoportok szerint Érkezett Ügyszak/ügycsoport ügyek száma ben foly.maradt 1.számú táblázat Befejezett ügyek száma ben foly. maradt Büntető ügyszak Fellebbezett büntető peres ügyek Másodfokú fellebbezett peres ügyek Harmadfokú fellebbezett peres ügyek Fellebbezett büntető nemperes ügyek Fellebbezett nyomozási bírói ügyek Előzetes letartóztatással kapcs.ügyek Kifogás az eljárás elhúzódása miatt Bírósági mentesítés iránti ügy Perújítási indítvány Bíróság kijelölése Egyéb nemperes ügy

11 11 Civilisztikai ügyszak Polgári ügyek Fellebbezett polgári peres ügyek Fellebbezett polgári nemperes ügyek Társadalmi szervezetek, alapítványok fellebbezett ügyei Bíróság kijelölése Felterjesztett kifogás Egyéb ügyek Gazdasági ügyek Fellebbezett gazdasági peres ügyek Fellebbezett gazdasági nemperes ügyek Fellebbezett cégbejegyzési ügyek Fellebbezett cégtörvényességi ügyek Felszámolási fellebbezett peren kívüli ügyek Ebből a fell.vitatott igény és kifogás Bíróság kijelölése Végelszámolási kifogások Fellebbezett csődeljárási ügyek Önkormányzatok adósságrendezése Egyéb ügyek Fellebbezett vagyonrendezési ügy Büntető és civilisztikai ügyek összesen A táblázat mutatóiból levonható legfontosabb megállapítások: Büntető ügyszakban az elmúlt év volt a második olyan ítélkezési év, amelyben a kollégiumvezető, egy tanácselnök és négy előadó bíró teljesített szolgálatot. Ennek megfelelően másfél tanács ítélkezett, amit a kollégiumvezető tanácselnöklése tett lehetővé. A másfél tanácsra 723 ügy érkezett, ami 44 üggyel több (a továbbiakban bázis évként megjelölt) 2009-hez képest. A befejezések száma 673 ügy, amely 22 üggyel kevesebb a tavalyinál. Ezzel az is megállapítható, hogy a befejezések száma alatta maradt a megnövekedett érkezésnek. Ebből a peres érkezés száma emelkedett 146-ra, szemben a 2009-ben érkezett 119 perrel. A peres érkezés tehát 27 perrel nőtt. Ez a 146 per 20,19 %-a a teljes érkezésnek, szemben a korábbi beszámolási időszak 17,52 %-ával. A peres befejezések (másodfok és harmadfok összesen) száma 7-el csökkent, mert ez az adat 2009-ben 138 volt, most 131 per nyert befejezést. A folyamatban maradt perek száma 15-el nőtt ( 98-ról 113-ra). A harmadfokú fellebbezett peres ügyek száma 18-ról 20-ra emelkedett, míg ezek befejezésének száma azonos a bázisévi adattal ( 18 per).

12 12 A fellebbezett nemperes érkezés a bázis évben 560, most 577 ügy volt, azaz nőtt az érkezés 17-el, a befejezés azonban 577-ről 542-re csökkent. Mindösszesen 53 nemperes ügy maradt folyamatban. A nemperes ügyek között 170 ügy a bíróság kijelölése, ez az érkezett nemperes ügyek 29,46 %-a (tavaly 35 %), 182 ügy az előzetes letartóztatással kapcsolatos fellebbezések tárgyában érkezett, ez a nemperes ügyek 31,5 %-a, ez 2009-ben 26 % volt, míg 2009-ben 22 perújítási indítvány érkezett, most 24. A bázisévben és most is az eljárás elhúzódása miatt 1 kifogás érkezett, amelyet elbíráltunk. A büntető ügyszakban a bázisévben az érkezés 102,3 %-át fejeztük be, most ez az adat 93 %. Összességében megállapítható, hogy ebben az ügyszakban az ügyérkezés növekedett 679-ről 723-ra. A növekedés elsősorban a munkaigényesebb peres ügyeknél jelentkezett, amellyel a másfél tanács nem tudott lépést tartani. Az év folyamán a peres ügyekből 15- el, a nemperes ügyekből 35-el kevesebbet fejeztek be, mint a bázisévben. A fellebbezési tanácsok folyamatos működése mellett a perek munkaigényessége miatt a befejezésekben a mutatók kedvezőtlenebbek a bázisévi adatokhoz képest. Civilisztikai ügyszakban május 1-ig változatlanul két tanácselnök, a kollégium vezetője, az ítélőtábla elnöke és helyettese látott el tanácselnöki feladatokat. A személyi változásokra vonatkozó részben már szóltam arról, hogy május 1. napjától ítélőtáblai bírói álláshelyre sikerrel pályázott dr. Bajnok István, aki ebbe az ügyszakba nyert beosztást. A tanácsok összehangolt működése, az ítélkezés időszerűségének, a befejezések számának növelése érdekében július 1-től megbízást adtam dr. Lezsák József ítélőtáblai bírónak tanácselnöki feladatok ellátására. Az OIT nak a bírói létszámot növelő intézkedése és a tanácselnöki megbízás együttes hatásaként az alább bemutatandó kedvező változás következett be ebben az ügyszakban. Az ügyszakba összesen 1894 ügy érkezett, ami a bázisév 1808 ügyéhez képest 86 üggyel több. Összességében az elmúlt évinél lényegesen több (98-al) a polgári szakági érkezés. Ezen belül 11-gyel nőtt a perek száma, 20-al a nemperes ügyeké, 61-el a bírósági kijelöléseké. A gazdasági szakágban némileg (12 üggyel) csökkent az érkezés, a perek száma azonban nőtt (18 perrel), 12-ről 29 re nőtt a bíróság kijelölési ügyek száma. Változatlanul magas az érkezés a felszámolási ügyekben: a bázisév 512 ügyéhez képest most 490, miként változatlan (a bázisévben 77, most 78) a cégtörvényességi ügyek érkezése is. Összesen 1901 ügy került befejezésre, a bázisév 1680 ügyéhez képest ez 221 üggyel több. Ebből 1037 a polgári ügy, ami 115-el több,mint a bázisév 922-es befejezése, míg a gazdasági ügyszakban a bázisévben 758 ügyet, most 864 ügyet fejeztek be, azaz 106-al többet.

13 13 Az összes befejezés most az érkezés 100,36 %-a, a bázisév 93 %-ához képest. A folyamatban maradt ügyek száma a bázis évéhez képest 757-ről 750-re csökkent. Az összes peres érkezés a tavalyi 489-hez képest 518-ra nőtt, amely az összes civilisztikai érkezésnek most is akárcsak a bázisévben és az azt megelőző évben 27 %-a (a korábbi évben ez 31,4 %, 2006-ban 30,13 %, 2005-ben 27 %). A perek ügyszakon belüli megoszlása: polgári 354 (bázisban 343), gazdasági 164 (bázisban 146). A peres befejezések száma összesen 455 (bázisévben 491), folyamatban maradt összesen 361 per (a bázisban 298 per). Az ügyek zömét (73 %-át) kitevő nem peres ügyből összesen 381a bíróság kijelölése tárgyában érkezett, ami a teljes érkezés 20 %-a. Mindkét ügyszakot tekintve az ítélőtáblára érkezett a beszámolási időszakban 2617 ügy (a bázisévben 2487), amelyből befejeztünk 2574 ügyet (a bázisévben 2375) amely az összes érkezés 98,3 %-a, a bázisév 95,5%-ához képest. : Tárgyaló tanácsok havi átlagos száma az ítélőtáblákon A táblázat Terület Büntető ügyszak: Főváros 3,26 3,24 3,28 3,14 3,14 2,94 Debrecen 1,50 1,89 2,13 2,08 1,88 1,91 Győr 0,62 0,85 1,21 0,88 1,25 1,21 Pécs 1,07 1,10 0,80 0,77 0,79 0,81 Szeged 1,50 1,67 1,56 1,63 0,91 0,92 Összesen 7,94 8,76 8,98 8,50 7,97 7,78

14 14 Polgári ügyszak: Főváros 7,93 9,18 9,09 8,91 9,03 9,22 Debrecen 2,17 2,63 2,75 2,56 2,05 1,79 Győr 1,44 2,19 2,35 2,38 2,33 2,33 Pécs 2,10 2,17 1,65 1,78 1,69 1,18 Szeged 1,92 2,33 2,27 2,50 1,23 1,31 Összesen 15,55 18,49 18,12 18,13 16,34 15,84 Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala a évre vonatkozóan is elkészítette a az ügyforgalmi adatokról szóló jelentést az Országos Igazságszolgáltatási Tanács számára.. Az elmúlt évi beszámolómhoz hasonlóan most sem elemeztem a bírói egyéni statisztikai adatszolgáltatás alapján nyerhető adatokat. Ennek az az oka miként ezt már az elmúlt évi beszámolómban is jeleztem, hogy az ítélőtáblák a statisztika elkészítésekor eltérő számítási módot alkalmaznak az ügyforgalmi, illetve egyéni statisztikai számítás módjában. A tanácsok számát, a tárgyalási napok számát más-más módon veszik figyelembe. Megállapítható az is, hogy a TÜK-ös ügyek a statisztikában több helyen nem jelennek meg. A fentiek alátámasztására ezúttal csak az alábbiakat jelzem: Az ítélőtáblákon a tárgyaló tanácsok havi átlagos számát tartalmazó (ide az A alatt csatolt) táblázat a büntető ügyszakban a Debreceni Ítélőtáblán 2,94 tanáccsal számol, itt a büntető bírák száma 12. A Győri Ítélőtáblán ez az adat 6 büntető bíróra 1,25, a 9 büntető bíróval ítélkező Szegedi Ítélőtáblán 0,91, az öt büntető bíróval ítélkező Pécsi Ítélőtáblán 0,79. A civilisztikai ügyszakban ez az adat 13 civilisztikai bíróval Debrecenben 2,05 tárgyaló tanács, nálunk 12 bíróval 2,33, míg 10 bíróval 1,69 Pécsen és 12 bíróval 1,23 Szegeden. Ehhez az adathoz igazodik aztán az egy tárgyaló tanácsra eső tárgyalási napok, a kitűzött, a tárgyalt és befejezett, a folyamatban lévő peres ügyek száma. Ezek az adatok a tárgyaló tanácsok ítélőtáblánként eltérő számítási módja miatt nem szolgálhatnak az összehasonlítás, az egyes táblákon a bírókra háruló munkateher valós kimutatására. Ezúttal nem is szólva arról, hogy az ügyek döntő többségét (nálunk 70%-át) kitevő, tárgyaláson kívül intézendő, nemperes ügyeket nem is tartalmazza ez az adatszolgáltatás. Mindaddig, amíg az egységes statisztikai adatszolgáltatás feltételei nem teremtődnek meg, az összehasonlítás nem tekinthető egzaktnak. Mindehhez fontosnak tartom jelezni, hogy az ítélőtáblákon a bírói létszámhoz nem minden esetben arányosan igazodóan került megállapításra a tanácselnöki státuszok száma sem, ami szintén jelentősen befolyásolja a működő tárgyaló tanácsok számát és a bírák terhét. A 25 bíróval rendelkező Debreceni Ítélőtáblán 6, a 15 bíróval rendelkező Pécsi Ítélőtáblán 4, a 21 bíróval rendelkező Szegedi Ítélőtáblán 5, míg a 18 bíróval ítélkező Győri Ítélőtáblán 3 tanácselnöki álláshely került rendszeresítésre.

15 15 Az összehasonlítást azért tettem meg kizárólag a vidéki ítélőtáblák tekintetében, mert a Fővárosi ítélőtábla olyan mértékben eltérő hatásköri szabályok alapján ítélkezik, hogy ennek figyelembe vétele meghaladja a beszámolóm kereteit és a rendelkezésemre álló adatokat. Az ítélőtáblákra 2010-ben érkezett összesen ügy. A évi összes ügyérkezés megoszlása az ítélőtáblák között: Fővárosi Ítélőtábla 57,59 % Debreceni Ítélőtábla 12,90 % (25 bíró) Győri Ítélőtábla 12,81 % (18 bíró május 1-től) Szegedi Ítélőtábla 10,05 % (21 bíró) Pécsi Ítélőtábla 6,63 % (15 bíró). A évi fellebbezett peres ügyérkezés megoszlása az ítélőtáblák között: Fővárosi Ítélőtábla 61,14 % Debreceni Ítélőtábla 14,52 % (25 bíró) Győri Ítélőtábla 9,81 % (18 bíró május 1-től) Szegedi Ítélőtábla 8,22 % (21 bíró) Pécsi Ítélőtábla 6,29 % (15 bíró) A befejezések ( peres, nemperes és egyéb ügyek ) száma ítélőtáblánként: Fővárosi Ítélőtábla Debreceni Ítélőtábla Győri Ítélőtábla Szegedi Ítélőtábla Pécsi Ítélőtábla ügy (az összes befejezés 56,97%-a) 2635 ügy (25 bíró, az összes befejezés 13,09%-a) 2574 ügy (18 bíró május 1-től, az összes befejezés 12,79%-a) 2064 ügy (21 bíró, az összes befejezés 10,25%-a) 1382 ügy (15 bíró, az összes befejezés 6,86%-a) Az ítélőtáblánk bírói létszáma nyilvánvalóan nem igazodott az ügyforgalomban való részesedéshez. Ebben lényeges változást hozott a bevezetőben említett OIT határozat, amely január 1-től december 31. napjáig rendszeresített egy bírói álláshelyet, amely álláshely a pályáztatáshoz szükséges időre tekintettel csak május 1-től volt betölthető. További változás remélhető attól a törvényi rendelkezéstől, amellyel a Zala Megyei Bíróság a Pécsi Ítélőtábla illetékességi területéhez tartozik március 1-től. Ezek a változások szükségesek voltak ahhoz, hogy az ítélőtáblánkon az időszerűségi mutatók a jövőben javuljanak.

16 évben befejezett ügyek pertartam szerinti megoszlása a másodfokra érkezéstől számítva Ügyfajták/ Pertartam 0 3 Hónap 3 6 hónap 6 12 hónap 1-2 év Között 2-3 év között 2. számú táblázat 3 év felett Összesen Bázis év Polgári ,5% 49 14,7% ebből peres gazdasági ,9% 25 15,9% ebből peres Civilisztika ,9% 2010 Bázis év ,1% 53 16,6% ,9% 19 14,1% % ,2% 66 19,8% ,5% 32 20,4% ,5% 2010 Bázis év ,1% 57 17,8% ,6% 35 25,9% ,8% ,7% ,7% ,7% 83 52,9% ,5% 2010 Bázis év ,4% ,8% ,8% 67 49,6% ,7% 31 3,4% 31 9,3% 51 6,7% 16 10,2% 82 4,9% 2010 Bázis év 23 2,2% 23 7,2% 39 4,5% 13 9,6% 62 3,3% 2 0,2% 2 0,5% 1 0,1% 1 0,6% 3 0,2% 2010 Bázis 2010 Bázis 2010 év év ,2% 2 0,6% ,1% 0 1 0,1% ,8% 3 0,15% 0 1 0,05% ebből peres Büntető 567 Ebből peres II.fok ebből peres III.fok 74 15,1% 81,6% 7 5,8% 4 22,2% Összesen ,3% ebből peres 85 13,5% 72 15,9% ,3% 14 12,4% 5 27,8% % 91 15,5% 98 19,9% 26 3,7% 24 20% 1 5,6% % ,6% 92 20,2% 21 3,1% 18 15,9% 2 11,1% ,3% ,1% ,8% 36 5,2% 31 25,8% 5 27,8% ,4% ,5% ,4% 56 8,3% 50 44,2% 6 33,3% ,7% ,6% 47 9,6% 64 9,2% 56 46,7% 8 44,4% 146 6,1% ,6% 36 7,9% 35 5,2% 30 26,6% 5 27,8% 97 3,8% 71 12,1% 3 0,6% 2 0,3% 2 1,7% 2 0,4% 1 0,1% 1 0,9% 0 1 0,2% ,2% 5 0,8% 4 0,16% 3 0,5% 0 1 0,04% 0 1 0,2%

17 év végén folyamatban maradt ügyek pertartam szerinti megoszlása a másodfokra érkezéstől számítva 3. táblázat 0-3 hónap 3-6 hónap 6-12 hónap 1-2 év között 2-3 év között Összesen fajták/ Pertartam Polgári ,8% 48,7% 25,5% 22,6% 21,0% 22,9% 2,4% 5,2% 0,3% 0,6% ebből peres ,0% 31,4% 24,9% 28,5% 31,7% 31,8% 3,9% 7,5% 0,5% 0,8% Gazdasági ,2% 47,4% 29,2% 25,7% 22,9% 24% 0,5% 2,7% 0,2% 0,2% ebből peres ,2% 35,3% 22,6% 25,4% 29,0% 31,1% 1,1% 7,4% 1,1% 0,8% Civilisztika ,7% 48% 27,6% 24,3% 22,1% 23,4% 1,3% 3,9% 0,3% 0,4% ebből peres ,3% 32,7% 24,2% 27,4% 30,9% 31,6% 3,0% 7,5% 0,6% 0,8% Büntető ,6% 48,2% 22,4% 16,3% 31,1% 27,1% 12,9% 8,4% 0,0% 0 Ebből peres II.fok ,7% 22,9% 27,7% 25% 36,1% 39,6% 14,5% 12,5% 0,0% 0 ebből peres III.fok ,0% 29,4% 20,0% 17,6% 40,0% 41,2% 20,0% 11,8% 0,0% 0 Összesen ,7% 48,1% 26,9% 22,8% 23,3% 24,1% 2,9% 4,7% 0,2% 0,3% ebből peres ,4% 30,6% 24,7% 26,6% 32,3% 33,6% 6,1% 8,6% 0,5% 0,6%

18 18 Az ítélkezés időszerűsége. A táblázatból kiemelendő adatok: Az összes polgári ügy 56,1 %-át (a bázisévben 47,5 %-át ) három hónapon belül befejeztük. Ebből a perek 16,6 %-a (a bázisévben 14,7 %-a) nyert befejezést három hónapon belül. A perek zöme 57,8 %-a (a bázisévben 55,8 %-a) 6 és 12 hónap között fejeződött be. Javult az egy éven túl befejezett peres ügyek aránya, a korábbi 31 perről (9,3 %-ról) 23 perre (2,2 %-ra) csökkent,változatlanul két pert fejeztünk be két és három év között. Az összes gazdasági ügy 22,9 %-át (a bázisévben 21,9 %-át) három hónapon belül fejeztük be. Míg az ügyek zöme (37,7 %-a) a bázisévben hat és tizenkét hónap között fejeződött be, most kedvező változás, hogy az ügyek zöme (43,6 %-a) három és hat hónap között fejeződött be. Úgyszintén javuló időszerűségre utal, hogy az egy-két év között befejeződött gazdasági ügyeknek a száma 51-ről (6,7 %-ról) 39-re csökkent, azaz 4,5 %-ra.. Ezen belül a pereknek most 14,1 %-a (a bázisévben 15,9 %-a) került befejezésre három hónapon belül. A perek többsége 49,6 %-a hat és tizenkét hónap között fejeződött be. A korábbi 16 perrel szemben most 13 pert fejeztünk be egy éven túl és most nem volt olyan per, amelyet 2 és 3 év között fejeztünk be, viszont egy per befejezésére 3 év felett került sor. Összességében megállapítható, hogy az időszerűségi mutatók a bázisév adataihoz képest javulást mutatnak. Az összes büntető ügy 83,3 %-a (a bázisévben 81,6 %-a) három hónapon belül befejeződött. A másodfokú perek 12,4 %-a (a bázisévben 5,8 %-a), a harmadfokú perek 27,8 %-a (a bázisévben 22,2 %) nyert befejezést három hónap alatt. A másodfokú perek zöme (46,7 %-a) a bázisévben egy éven túl fejeződött be, most viszont egy éven belül (hat és tizenkét hónap között 44,2 %.) A harmadfokú perek zöme (33,3 %-a) is egy éven belül fejeződött be, szemben a bázisévvel, amikor 1-2 év közötti volt a befejezés 44,4 %-ban. Mindössze egy pert fejeztünk be 2 éven túl..a bázisévben a beszámolási év végére a folyamatban volt polgári pereknek 31,7 %-a, a gazdasági pereknek 29 %-a volt olyan, amelynek pertartama meghaladta a hat hónapot. A büntető ügyszakban a másodfokú perek 36,1 %-a, a harmadfokú perek 40 %-a haladta meg pertartamban a hat hónapot.

19 19 Lássuk, miként alakul jelenleg a folyamatban maradt ügyek pertartama: Az időszerűségi adatok változatlanságát mutatja, hogy most a polgári pereknek 31,8 %-a olyan, amely hat és tizenkét hónap között van folyamatban. Most a gazdasági pereknek 31,1 %- a van folyamatban hat hónapnál régebben. A büntető ügyszakban most másodfokon 39,6 %, harmadfokon 41,2 % per van folyamatban hat és tizenkét hónap között. Javulás ebben az ügyszakban, hogy míg tavaly a másodfokú perek 14,5 %-a volt olyan, amely 1-2 év között volt folyamatban, ez most 12,5 %. Civilisztikában a folyamatban lévő 361 perből 27 darab az egy éven túli, ami a perek 7,4 %-a. Ez az adat a bázisévben lényegesen kedvezőbb volt, mert akkor 298 perből 9 darab egy éven túli volt, ami a perek 3 %-át tette ki. Már most jelzem, hogy a beszámoló készítésének idejére befejezést nyert a 27 perből 11 per, a többi ügyben a tanácsok a tárgyalási határnapokat kitűzték. A büntetőben a 166 folyamatban lévő perből most 14 per (8,4 %) az egy éven túli, míg ez a bázisévben 116 folyamatban lévő per volt, amelyből akkor 15 per (12,9 %) volt az egy éven túli. Ebben az ügyszakban is jelzem, hogy a beszámoló elkészítésének idejére ebből már befejezést nyert tizenegy per, a további három perben a határnap április-május hónapra van kitűzve.

20 20 A tárgyaló tanácsok összesített adatai: 4. számú táblázat Büntető ügyszak Civilisztikai ügyszak Tárgyaló tanácsok száma 1,2 2,4 tárgyalási napok száma egy tanácsra jutó tárgyalási napok száma 57,5 47,1 kitűzött ügyek száma egy tanácsra jutó kitűzött ügyek száma 127,5 152,9 halasztás tárgyalás előtt tárgyalt ügyek száma egy tanácsra jutó tárgyalt ügyek száma ,8 kiesett tárgyalási napok száma 0 0 Befejezett peres ügyek száma egy tanácsra jutó befejezett peres ügyek száma 109,2 189,6 folyamatban maradt peres ügyek száma egy tanácsra jutó folyamatban maradt peres ügyek száma 94,2 150,4 Befejezett peren kívüli ügyek száma egy tanácsra jutó befejezett peren kívüli ügyek száma 451,7 602,5 folyamatban maradt peren kívüli ügyek száma egy tanácsra jutó folyamatban maradt peren kívüli ügyek száma 44,2 162,1 A tárgyaló tanácsot abban a hónapban tekintjük egy, teljes tanácsnak, ha legalább négy tárgyalási napot tart.

21 21 Az ítélőtábla bírói karának létszáma a büntető ügyszakban a beszámolás évében a korábbi év feltételeivel azonos volt, mert az év egészében egy kollégiumvezető, egy tanácselnök és négy előadó bíró ítélkezett. Az ún. másfél tanács működésével változatlan a tárgyaló tanácsok száma ( 1,2), csekély mértékben nőtt a tárgyalási napok száma (66-ról 69-re), a kitűzött ügyek száma 153, ami hárommal kevesebb, mint a bázisévben, míg az egy tanácsra jutó kitűzött ügyek száma 124,8-ról 127,5-re nőtt. Az egy tanácsra jutó tárgyalt ügyek száma 104,8-ról 110- re emelkedett, a befejezetett perek száma pedig 109,2 (ez a bázisévben 110,4 volt). Az egy tanácsra jutó, folyamatban maradt peres ügyek száma némileg emelkedett, 78,4-ről 94,2- re. A civilisztikai ügyszakban a létszám május 1-től egy fővel emelkedett. A tárgyaló tanácsok száma most 2,4 (a bázisévben 2,33) a tárgyalási napok száma most 113, a bázisévben 120, az egy tanácsra jutó tárgyalási napok száma most 47,1, a bázisévben 51. Csökkent a kitűzött ügyek száma, 406-ról 367-re, az egy tanácsra jutó kitűzött perek száma most 153, míg a bázisévben ez 174 volt. A tárgyalt ügyek száma most 357, a bázisévben ez 398 volt. A befejezett peres ügyek száma most 455, a bázisévben ez 491 volt, az egy tanácsra jutó befejezett peres ügyek száma 210-ről 190-re csökkent. Az egy tanácsra jutó, folyamatban maradt peres ügyek száma a bázis évhez képest 128- ról 150-re nőtt. Csökkent azonban az egy tanácsra jutó, folyamatban maradt peren kívüli ügyek száma 197-ről 162-re és lényegesen többet fejeztek be a tanácsok a peren kívüli ügyekből, mert a bázisév 510 befejezéséhez képest most ez a szám 602. Fontos kiemelni, hogy a Győri Ítélőtáblán minden tanács intéz nagy számban peren kívüli ügyeket is.

22 22 Vessük össze az ítélőtábla teljes bírói karának, a tanácselnököknek és bíráknak a tevékenységét az elmúlt évivel: Összesített adatok a tanácselnökök és bírák tevékenységéről 5. számú táblázat Név elnök Előadó Szavazó beosztás peres nemperes Peres nemperes peres Nemperes Civilisztika ügyszak Dr.Havasiné dr.o.m. eln Dr.Világi Erzsébet elnh Dr.Zámbó Tamás k.v Dr.Ábrahám Éva t.e Dr.Vass Mária bíró Dr.Lezsák József t.e Dr.Szalai György t.e Dr.Bajnok István bíró Dr.Hammer Sándor bíró Dr.Ferenczy Tamás bíró Dr.Maurer Ádám bíró Menyhárdné dr.s.h. bíró Dr.Szalay Róbert bíró Dr.Farkas Attila bíró Összesen civilisztika Büntető ügyszak: Dr.Nagy Zoltán k.v Dr.Tné dr.helyes K. bíró Dr Miklós Mária bíró Dr.Kovács Tamás t.e Dr.Csák Csilla bíró Dr.Zólyomi Csilla bíró Dr.Világi Erzsébet elnh Dr.Havasiné dr.o.m. eln Összesen büntető Mindösszesen:

23 23 Az összevetésből az alábbi megállapítások tehetők: Ezúttal is mellőzve a szavazó bírói tevékenység számszaki adatainak összevetését, csak az elnöki és előadói adatokat vizsgálva a bázis évben a beszámolás évében Dr. Havasiné dr. Orbán Mária elnök Dr. Világi Erzsébet elnökhelyettes Dr. Zámbó Tamás koll.vezető Dr. Ábrahám Éva tanácselnök Dr. Szalai György tanácselnök Dr. Vass Mária bíró Dr. Lezsák József bíró Dr. Hammer Sándor bíró Dr. Ferenczy Tamás bíró Dr. Maurer Ádám bíró Dr. Szalay Róbert Dr. Bajnok István Dr.Menyhárdné dr.sarmon Hedvig 0 68 Dr. Nagy Zoltán koll.vezető Dr. Kovács Tamás tanácselnök Dr. Tné dr.helyes Klára bíró Dr. Miklós Mária bíró Dr. Csák Csilla bíró Dr. Zólyomi Csilla bíró A tanácsok tevékenysége összesítve: A dr. Ábrahám Éva tanácselnök vezette I. tanács a hozzá érkezett peres ügyből 162-őt, a bázisévben 208-at, míg 199 nemperes ügyet intézett el, a bázisévben 186-ot. Az I. tanács összes befejezése 361 (a bázisévben 394) A dr. Szalai György vezette II.tanács 89 peres ügyet (a bázisévben 125) fejezett be,míg 400 volt a nemperes befejezések száma (a bázisévben 378). A II. tanács összes befejezése: 489 (a bázisévben 503) Az általam és az elnökhelyettes által vezetett III. tanács 73 pert (a bázisévben 74 pert) fejezett be, és 327nemperes ügyet (a bázisévben 295)) intézett el. A III. tanács összes befejezése: 400 (a bázisévben 369) A dr. Zámbó Tamás által vezetett IV. tanács 86 pert (előző évben 84-at) és 440 (előző évben 330) nemperes ügyet intézett el. A IV. tanács összes befejezése: 526 (a bázisévben 414).

24 24 A beszámolási év július 1. napjától tanácselnöki megbízást adtam dr. Lezsák Józsefnek. Az általa vezetett V. tanács 45 pert és 80 nemperes ügyet, összesen 125 ügyet fejezett be azzal, hogy a tárgyalási kötelmének szeptembertől tudott eleget tenni. A büntető ügyszakban a dr. Nagy Zoltán kollégiumvezető által vezetett tanács 53 (a bázisévben 51) peres és 38 (a bázisévben 47) nemperes, összesen 91 ügyet intézett el. (A bázisévben 98-at.) A teljes tanácsként működő, dr. Kovács Tamás által vezetett tanács 78 (a bázisévben 87) peres és 503 (a bázisévben 509 ) nemperes, összesen 581 ( a bázisévben 596) ügyet bírált el. Feldolgoztuk a büntető és a civilisztikai ügyszak ügyforgalmát megyénkénti bontásban. Az érkezett ügyek megoszlása megyénként és ügycsoportonként Polgári ügyek: 6. számú táblázat Megye/bíróság Pf Pkf összes saját Pk Pv Pkif Összesen össz. %-a Pkk %-a Győr (23,7) 69 (29,5) (21,6) 77 (35) Vas (25,5) 74 (47,1) (16,6) 59 (41) Komárom (12,7) 37 (21,5) (16,6) 59 (26,8) Zala (26,1) 76 (31,7) (30,6) 109 (40,8) Veszprém (11,7) 34 (22,7) (14) 50 (25) Egyéb (0,3) 1 (50) (0,6) 2 (100) Összesen

25 25 Gazdasági ügyek: Megye/ Bíróság Ügycsoportok Gf Fpkf Fpkhf Cgf Cgtf Gpkf Gkk Ckk Cspkf Vgkf Vpkf Apkf Gkif Összesen Győr Vas Komárom Zala Veszprém Egyéb Összesen A legtöbb peres ügy a polgári ügyszakban az eddigi adatoktól eltérően most nem Győr-Moson- Sopron megyéből érkezett, hanem Komárom-Esztergom megyéből, a legkevesebb pedig Vas megyéből. A gazdasági ügyszakban a legtöbb per most Zala, míg a legkevesebb Komárom- Esztergom megyéből érkezett. Most is Győr-Moson-Sopron megyéből kaptuk a felszámolási ügyek zömét. A polgári ügyszakban a legtöbb kijelölési ügy most is (Pkk.) Zala megyéből, míg a legkevesebb Veszprém megyéből érkezett. Amennyiben megyénként a saját összes érkezéshez viszonyított %-os arányt nézzük a kizárási ügyeknél, akkor ez magas %-ot mutat a tavalyihoz hasonlóan Vas és Zala megyénél is. A megyék sorrendje az érkezés nagyságrendjét tekintve civilisztikában: A beszámolási évben: ügy Zala Megyei Bíróság ügy Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ügy Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ügy Veszprém Megyei Bíróság ügy Vas Megyei Bíróság A bázis évben ügy Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ügy Zala Megyei Bíróság ügy Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ügy Vas Megyei Bíróság ügy Veszprém Megyei Bíróság

26 26 A Győri Ítélőtábla civilisztikai ügyszakába kezdettől fogva Győr-Moson-Sopron és Zala megyéből érkezett a legtöbb ügy. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a évben Vas megye azzal a 210 gazdasági ügyszakban érkezett kijelölési üggyel (Gkk.) került az első helyre, amely egyszeri és kimagasló érkezést jelentett, akkor a sorrendet mindvégig változatlannak kell tekintenünk. A büntető ügyszak ügyforgalma megyénkénti megoszlásban: 7. számú táblázat Ügyforgalom 2009-ben 2010 év végén Megye/Bíróság folyamatban Érkezett Befejezett Folyamatban maradt maradt Győr-M-Sopron peres II.fok III.fok nemperes Vas peres II.fok III.fok nemperes Komárom-Eszt peres II.fok III.fok nemperes Zala peres II.fok III.fok nemperes Veszprém peres II.fok III.fok nemperes Egyéb megye peres II.fok III.fok nemperes Összesen peres II.fok III.fok nemperes

27 27 Büntető ügyszakban a megyék sorrendje az érkezés nagyságát tekintve: A beszámolás évében: ügy Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ügy Veszprém Megyei Bíróság ügy Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ügy Zala Megyei Bíróság ügy Vas Megyei Bíróság A bázis évben: ügy Veszprém Megyei Bíróság ügy Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ügy Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság ügy Zala Megyei Bíróság ügy Vas Megyei Bíróság Ebben az ügyszakban a működésünk megkezdése óta most harmadszor történt meg, hogy nem Zala megye volt a legkevesebb számú büntető ügy felterjesztője. Megyénként, ügyszakonként, a peres és nemperes határozatokat külön kezelve feldolgoztuk a határozatok tartalom szerinti megoszlását. Civilisztikai ügyszak: nemperes ügyek Megye Győr 93 42,5% Komárom 65 33,5% Vas 46 41,8% Veszprém 69 38,8% Zala 84 42,6% Egyéb 1 100% összesen ,8% 8. számú táblázat Helybenhagyás Megváltoztatás Hatályon kívül Egyéb Összesen helyezés ,6% 42,5% 20,1% 8,7% 7,7% 38,3% 28,6% ,1% 33,5% 20,5% 7,2% 19,2% 29,4% 19,2% ,1% 41,8% 13,5% 6,4% 6,7% 33,6% 51,7% ,5% 38,8% 20,1% 15,2% 17,8% 26,9% 21, ,1% 42,6% 14,7% 20,3% 13,7% 24,9% 28,5% % ,8% 39,8% 18% 11,9% 13,1% 30,6% 29,1% Civilisztikai ügyszak: a nemperes ügyekben keletkezett határozatok tartalma, megyénként. (Az adatok itt nem tartalmazzák a bíróság kizárása, kijelölése tárgyában intézett ügyeket.) Az ítélőtábla a felülbírált nem peres ügyeknek most is 39,8 %-át hagyta helyben, a tavalyival azonos mértékben. A határozatok 13.1 %-át (szemben a bázisév 11,9%-ával) helyezte hatályon kívül.

Szöveges beszámoló a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről. 1.1. Az intézmény törzskönyvi azonosító száma, honlapjának címe

Szöveges beszámoló a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről. 1.1. Az intézmény törzskönyvi azonosító száma, honlapjának címe Szöveges beszámoló a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, teljesüléséről 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény törzskönyvi azonosító száma, honlapjának címe Az intézmény neve: Szekszárdi Törvényszék

Részletesebben

Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához

Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. évben mind vagyon, mind taglétszám tekintetében megőrizte

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet Előterjesztés az önkormányzat 2011. évi költségvetési rendelet-tervezetének jóváhagyására Könyvvizsgálói jelentés Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium II/1. számú melléklet Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium Alap megnevezése: Munkaerőpiaci Alap Alap

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER B E S Z Á M O L Ó a költségvetés teljesítéséről Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére Előterjesztő: Stayer

Részletesebben

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése A Nógrád Megye Önkormányzata honlapjának gondozásával összefüggő feladatokról szóló, 2/2003. számú Rendelkezés

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/141-1/2015/I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyző MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelet-tervezet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján Megyei Jogú Város 2015. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján Megyei Jogú Város 2015. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján Megyei Jogú Város 2015. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Salgótarján, 2015. szeptember 11. Előterjesztő: Dóra Ottó polgármester TARTALOMJEGYZÉK Tájékoztató Salgótarján

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA TARTALOMJEGYZÉK Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciójának meghatározása... 2. oldal Mellékletek 1. Budaörs

Részletesebben

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében 1 Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos beszámolási kötelezettség

Részletesebben

LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON

LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON GYŐR 2006. július KÉSZÜLT A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGÁN, 2006 ISBN 963 215 994 2 IGAZGATÓ: Nyitrai

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére

ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat ALPOLGÁRMESTERE : 1041 Bu da pest, Istvá n út 14. /Fa x: 231-3141 /231-315 1 e-ma il: msza bolcs@u jpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról

JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról JELENTÉS A Képviselő-testület 2007. október 25-i ülésére A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról Képviselő-testület 193/2007. (VI. 26.) KT számú határozat (Határidő: 2007.09.30) Tárgy: Corvo Bianco

Részletesebben

Nógrád megye bemutatása

Nógrád megye bemutatása Nógrád megye bemutatása Nógrád megye Magyarország legkisebb megyéi közé tartozik, az ország területének mindössze 2,7 százalékát (2.546 km 2 ) foglalja el. A 201.919 fős lakosság az ország népességének

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésére

Szécsény Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésére E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésére Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 9-i ülésére Előterjesztő: Stayer László polgármester

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet A 2009. évi költségvetés I. félévi teljesüléséről szóló tájékoztató...2

Részletesebben

- Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások alakulása (4. sz. függelék)

- Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások alakulása (4. sz. függelék) TARTALOMJEGYZÉK az önkormányzat 2008. III. negyedéves gazdálkodásáról készült tájékoztató anyagához Tájékoztató az önkormányzat 2008. III. negyedéves gazdálkodásáról Bevételek (1. számú melléklet) Működési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei 2008. évi gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei 2008. évi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő-testület! BESZÁMOLÓ Nádudvar Város Önkormányzata és intézményei évi gazdálkodásáról A helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv., az államháztartásról szóló módosított

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM T Á J É K O Z T A T Ó * az államháztartás központi alrendszerének 2015. február végi helyzetéről 2015. március * Az államháztartás központi alrendszerének havonkénti részletes

Részletesebben

A központi beruházások kiadási előirányzata 100 millió forint, mely a Vám- és Pénzügyőrség lakástámogatás előirányzatát jelenti.

A központi beruházások kiadási előirányzata 100 millió forint, mely a Vám- és Pénzügyőrség lakástámogatás előirányzatát jelenti. A XXII. Pénzügyminisztérium fejezet 2007. évi tervezett kiadási-bevételi főösszege 151440,0 millió forint, a költségvetési támogatás összege 130490,2 millió forint, a bevételi előirányzat pedig 20949,8

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz.

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz. TARTALOMJEGYZÉK Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési rendelet-tervezetének

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

A XXI. FEJEZET Egészségügyi Minisztérium 2006. évi költségvetésének végrehajtása

A XXI. FEJEZET Egészségügyi Minisztérium 2006. évi költségvetésének végrehajtása Ikt. szám: 8817-13/2007-0006 KTF A XXI. FEJEZET Egészségügyi Minisztérium költségvetésének végrehajtása Budapest, 2007. május Jóváhagyom: Dr. Horváth Ágnes Egészségügyi Miniszter PH. 2 T A R T A L O M

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat

Letenye Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8868 Letenye Kossuth L. u. 10. Tel.: 93/544-989 Letenye Város Önkormányzat 2010. évi költségvetése Megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság - 1 - Letenye Város Önkormányzat önállóan működő

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2011 (IV. 27.) ÖKT sz. rendelettel elfogadott BESZÁMOLÓJA a 2010 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék

Részletesebben

0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról

0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról 0023 Jelentés az önkormányzati tulajdonban levő kórházak pénzügyi helyzetének, gazdálkodásának vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések II. Részletes megállapítások 1.

Részletesebben

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010

Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 Fegyvernek Nagyközség Polgármestere 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2012. NOVEMBER 22-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre tisztelettel

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó Kunfehértó Község Önkormányzata 2015. I. félévi gazdálkodásának alakulásáról (a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére)

T á j é k o z t a t ó Kunfehértó Község Önkormányzata 2015. I. félévi gazdálkodásának alakulásáról (a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére) Kunfehértó Község Polgármesterétől T á j é k o z t a t ó Kunfehértó Község Önkormányzata 2015. I. félévi gazdálkodásának alakulásáról (a Képviselő-testület 2015. augusztus 26-i ülésére) Az Áht. bár már

Részletesebben

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról

Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Magyar Tudományos Akadémia Főtitkára Előterjesztés a Közgyűlés részére az MTA 2006. évi költségvetésének végrehajtásáról Budapest, 2007. május T a r t a l o m j e g y z é k I. Az Akadémia rendelkezésére

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Kecskeméti TISZK Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft 6000 Kecskemét, Szolnoki út 31. Telefon: 76/507-458, Fax: 76/507-459, Email: info@ketiszk.hu Felnőttképzési nyilvántartási szám: RT04-0004/2008 Intézmény-akkreditációs

Részletesebben

Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 13-i együttes ülésére

Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 13-i együttes ülésére Települési Önkormányzat Sümegprága Polgármesterétől 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17 Napközi Otthonos Óvoda Sümegprága Óvodavezetője 8351 Sümegprága, Rákóczi u.38-40. Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

RÁBA NYUGDÍJPÉNZTÁR 2012. ÉVI PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Győr, 2013. január 31. Igazgatótanács elnöke

RÁBA NYUGDÍJPÉNZTÁR 2012. ÉVI PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Győr, 2013. január 31. Igazgatótanács elnöke RÁBA NYUGDÍJPÉNZTÁR 2012. ÉVI PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Győr, 2013. január 31. Igazgatótanács elnöke 1. A Rába Nyugdíjpénztár Alapadatai A Rába Nyugdíjpénztár 1995. június 20.-án alakult.

Részletesebben

~IIami ~ámbrbö5?ék JELENTÉS. 1992. január 80. a központi államigazgatási szervezetek létszám- és bérgazdálkodásának ellenőrzéséről

~IIami ~ámbrbö5?ék JELENTÉS. 1992. január 80. a központi államigazgatási szervezetek létszám- és bérgazdálkodásának ellenőrzéséről ~IIami ~ámbrbö5?ék ;; JELENTÉS a központi államigazgatási szervezetek létszám- és bérgazdálkodásának ellenőrzéséről 1992. január 80. A:z ellenőrzést végezték: Bakonyvári Róbertné tanácsos Éva Katalin tanácsos

Részletesebben

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: U-4989-17/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sné Tárgy: Javaslat a 3/2013.(III.11.) rendelet módosítására SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

1. oldal. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése

1. oldal. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése 1. oldal Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5083. Kengyel, Szabadság út 10. Telefon: 56/583-400. Kengyel Községi Önkormányzat 2012.évi tervezett bevételeinek és kiadásainak I. félévi teljesítése

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM T Á J É K O Z T A T Ó * az államháztartás központi alrendszerének 2015. december végi helyzetéről 2016. január * Az államháztartás központi alrendszerének havonkénti részletes

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a HONVÉD Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlésére. 2010. május 25.

ELŐTERJESZTÉS a HONVÉD Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlésére. 2010. május 25. ELŐTERJESZTÉS a HOVÉD Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlésére 2010. május 25. M E G H Í V Ó Tisztelt Küldött! A "HOVÉD" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 2010. május 25-én 10 00 órakor tartandó

Részletesebben

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása A VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége fejezet 2009. évi költségvetésének végrehajtása Budapest, 2010. május hó 1 A Legfőbb Ügyészség irányítása alá az 5 fellebbviteli főügyészség mellett 21 főügyészség

Részletesebben

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR Ü Z L E T I J E L E N T É S 2015. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. 2015-BEN BŐVÜLŐ TAGSÁG, BŐVÜLŐ EGYÉNI BEFIZETÉSEK AZ ÚJ PILLÉRBEN... 3 2. AZ

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI FÖLDHIVATAL S Z E G E D Horváth Mihály u. 1/b. 6701 Pf. 129 (62) 551-950 Fax: (62) 425-581 web:www.csmfhiv.hu

CSONGRÁD MEGYEI FÖLDHIVATAL S Z E G E D Horváth Mihály u. 1/b. 6701 Pf. 129 (62) 551-950 Fax: (62) 425-581 web:www.csmfhiv.hu CSONGRÁD MEGYEI FÖLDHIVATAL S Z E G E D Horváth Mihály u. 1/b. 6701 Pf. 129 (62) 551-950 Fax: (62) 425-581 web:www.csmfhiv.hu Szám: 28033-21/2009. Tárgy: 2008. évi szöveges beszámoló Előadó: Bozsóné Hiv.sz.:

Részletesebben

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005-ös év az első olyan beszámolási időszak, mikor kötelezettséggel nem terhelt pénzmaradványunk keletkezett, melyből 4.043 e Ft bérmaradvány, 1.182

Részletesebben

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A 2007. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Az intézmény feladatkörének, 2007. évi tevékenységének rövid ismertetése Az intézmény neve: Egyenlő Bánásmód Hatóság Törzskönyvi azonosítószáma:

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Tőzsdei éves jelentés 2002 Az éves jelentés tartalma Mérleg, Eredménykimutatás 3. oldal Kiegészítő melléklet 8. oldal Üzleti jelentés... 51. oldal Budapesti

Részletesebben

11. cím: Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok

11. cím: Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok 11. cím: Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok A X. Miniszterelnökség fejezet 11. Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok cím (mint önálló költségvetési fejezet) felügyeletét a Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatokat

Részletesebben

A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjeszti: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Beszámoló a 2011. évi költségvetés végrehajtásáról Az önkormányzat gazdálkodását az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. XXXVIII. tv, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi CXV. Törvény,

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM T Á J É K O Z T A T Ó * az államháztartás központi alrendszerének 2015. január végi helyzetéről 2015. február * Az államháztartás központi alrendszerének havonkénti részletes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. január 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. január 28-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 6/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. január 28-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

2011. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ

2011. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Fővárosi Önkormányzat Foglalkoztató Intézete Darvastó 2011. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓ s z é k h e l y : 8 4 7 4 C s a b r e n d e k - D a r v a s t ó 0 4 3 8 / 3 h r s z. l e v é l c í m : 8 3 3 1 S ü m e

Részletesebben

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT.

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. Háromnegyedéves beszámoló 2011. év 1. oldal I. Összefoglaló a 2011. év I-III. negyedéves beszámolójáról Társaság neve: Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. Székhelye:

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása 1. sz. melléklet Az Országgyűlés 2010. december 23-án fogadta el a Magyar Köztársaság 2011.évi költségvetéséről szóló 2010.

Részletesebben

1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI

1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI 1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI 1/1. ALCÍM: TÁRSASÁGI ADÓ A 2008. évi költségvetési előirányzat a társasági adó címén 530,6 milliárd forint bevétellel számolt. Az előirányzattal szemben

Részletesebben

I G A Z S Á G Ü G Y I H I VA T A L 1145 Budapest, Róna u. 135. Tel.: 460-4700 Fax: 460-4728 www.kih.gov.hu; www.im.hu

I G A Z S Á G Ü G Y I H I VA T A L 1145 Budapest, Róna u. 135. Tel.: 460-4700 Fax: 460-4728 www.kih.gov.hu; www.im.hu I G A Z S Á G Ü G Y I H I VA T A L 1145 Budapest, Róna u. 135. Tel.: 460-4700 Fax: 460-4728 www.kih.gov.hu; www.im.hu 2006.Ig. Az Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői és Jogi Segítségnyújtó Szolgálat

Részletesebben

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági

Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági Szebényi Anita Magyarország nagyvárosi térségeinek társadalmi-gazdasági összehasonlítása Bevezetés A rendszerváltás óta eltelt másfél évtized társadalmi-gazdasági változásai jelentősen átrendezték hazánk

Részletesebben

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT.

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. Háromnegyedéves beszámoló 2014. év 1.oldal I. Összefoglaló a 2014. év I-III. negyedéves beszámolójáról Társaság neve: Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. Székhelye:

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla. 2011. évi működéséről

T á j é k o z t a t ó. a Győri Ítélőtábla. 2011. évi működéséről GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA ELNÖKE 202.El.II.B.38.szám T á j é k o z t a t ó a Győri Ítélőtábla 20. évi működéséről 2 Tisztelt Kollégám! A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló, 20.évi CLXI. tv.(bszi.) 9..

Részletesebben

AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS REFORMJA JOGHARMONIZÁCIÓ

AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS REFORMJA JOGHARMONIZÁCIÓ AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS REFORMJA JOGHARMONIZÁCIÓ (Történeti áttekintés, az intézményi struktúra felépítése és működése, a reform során szerzett pozitív és negatív tapasztalatok bemutatása) A Magyar Népköztársaság

Részletesebben

CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR

CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR 2700 Cegléd, Bede 575. Éves beszámoló kiegészítő melléklete 2014. december 31. Cegléd, 2015. május 27. Dr Vargáné Barna Judit IT elnök CÁT Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzat és Intézményei. 2014. évi gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Nádudvar Város Önkormányzat és Intézményei. 2014. évi gazdálkodásáról Nádudvar Város Önkormányzat Polgármesterétől 4181 Nádudvar, Fő út 119. Ügyiratszám: 6-67/2015. BESZÁMOLÓ Nádudvar Város Önkormányzat és Intézményei 2014. évi gazdálkodásáról Nádudvar, 2015. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

FHB Jelzálogbank Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2016. első negyedév

FHB Jelzálogbank Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2016. első negyedév FHB Jelzálogbank Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2016. első negyedév Budapest, 2016. május 12. I. KONSZOLIDÁLT ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK millió forintban 2015.03.31 2015.12.31 2016.03.31 2016.03.31/ 2015.12.31

Részletesebben

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés:

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés: Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban Bevezetés: Megalakulása óta az ONTE Kht. sikeresen teljesíti az alapító okiratban vállalt feladatait. Alakulása óta normatív támogatás nélkül gazdálkodik. Eredményeink

Részletesebben

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 212-3/2011. 1. E LŐTERJESZTÉS a Bizottságokhoz Földes Nagyközség

Részletesebben

2013. ÉVI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET SZÖVEGES RÉSZE 2014.05. 27.

2013. ÉVI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET SZÖVEGES RÉSZE 2014.05. 27. 2013. ÉVI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET SZÖVEGES RÉSZE 2014.05. 27. 2013. ÉVI BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET SZÖVEGES RÉSZE Tartalom 1. A számviteli politika meghatározó elemei, a beszámoló összeállításánál

Részletesebben

Bevételek. ezer forintban Eredeti el irányzat. Sorszám. Rovat száma. Rovat megnevezése

Bevételek. ezer forintban Eredeti el irányzat. Sorszám. Rovat száma. Rovat megnevezése Sorszám Rovat megnevezése Bevételek 2 Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása B112 3 Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása B113 Rovat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2014. november 6. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. november 6-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ügyszám: 3026/2012. Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ságvár, Som és Nyim Községek Képviselő-testületei 2012. március

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 2011 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék A 2011. évi gazdálkodásról szóló beszámoló általános

Részletesebben

_NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S

_NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S _NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Tapolca város középtávú

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év

ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év ÉVES BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉSE 2015. év 1) A GAZDASÁGI KÖRNYEZET 2015. ÉVI ALAKULÁSA, VÁRHATÓ 2016. ÉVI HATÁSOK Az egészségpénztárak működésére igen érzékenyen hatnak az egyes jogszabályváltozások, a

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGDÍJASOK, NYUGDÍJAK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGDÍJASOK, NYUGDÍJAK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGDÍJASOK, NYUGDÍJAK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN GYŐR 2006. május KÉSZÜLT A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGÁN ISBN 963 215 974 8 ISBN

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. év november 30-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú vízi-közműből szolgáltatott ivóvízért, valamint az önkormányzati

Részletesebben

Ferencvárosi Parkolási Kft. 2012. évi üzleti terve

Ferencvárosi Parkolási Kft. 2012. évi üzleti terve Ferencvárosi Parkolási Kft. évi üzleti terve Budapest, április 2. Fekete László ügyvezető Ferencvárosi Parkolási Kft. I. Vezetői összefoglaló Ferencvárosi Parkolási Kft. Üzleti terv 1. A vállalkozás bemutatása

Részletesebben

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3.

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. GYORSJELENTÉS - DÉMÁSZ Csoport - 2003. I-III. negyedév 6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. DÉMÁSZ Rt. 2003. I-III negyedéves gyorsjelentés TARTALOM Előszó...1 I. Az időszak leglényegesebb adatai...2

Részletesebben

JELENTÉS. 12101 2012. augusztus

JELENTÉS. 12101 2012. augusztus JELENTÉS a Szabó Miklós Tudományos, Ismeretterjesztő, Kutatási és Oktatási Szabadelvű Alapítvány 2009-2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzéséről 12101 2012. augusztus Állami Számvevőszék Iktatószám:

Részletesebben

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100

Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 ELŐTERJESZTÉS Szöveges beszámoló Ecsegfalva Községi Önkormányzat 2011. évi zárszámadásához Tisztelt Igazgatóság!

Részletesebben

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. szeptember 14-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről

Részletesebben

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Szendrő Város Polgármestere Javaslat Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. számú törvény 71. - ában foglaltak szerint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 297/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének teljesítéséről és a zárszámadási rendelet megalkotásáról

Részletesebben

A FEJEZET BEMUTATÁSA... 4 ÖSSZEFOGALÁS A FEJEZET HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ ELŐIRÁNYZATOK 2007. ÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL...

A FEJEZET BEMUTATÁSA... 4 ÖSSZEFOGALÁS A FEJEZET HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ ELŐIRÁNYZATOK 2007. ÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL... Tartalomjegyzék A FEJEZET BEMUTATÁSA... 4 ÖSSZEFOGALÁS A FEJEZET HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ ELŐIRÁNYZATOK 2007. ÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL... 5 Nemzeti Fejlesztési Terv... 5 Új Magyarország Fejlesztési Terv... 7 ISPA/Kohéziós

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2010. ÉVI SZEGED, 2011. ÁPRILIS 15. A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ HORVÁTH ANDRÁS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2010. ÉVI SZEGED, 2011. ÁPRILIS 15. A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ HORVÁTH ANDRÁS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. 2010. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ SZEGED, 2011. ÁPRILIS 15. HORVÁTH ANDRÁS ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ 1 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A VÁLLALKOZÁS BEMUTATÁSA: Működési forma:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Tolmács-Bánk Óvoda 2013. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről

BESZÁMOLÓ Tolmács-Bánk Óvoda 2013. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről 1. Napirend Beszámoló a 2013. I. félévi gazdálkodásról 1. Napirend BESZÁMOLÓ Tolmács-Bánk Óvoda 2013. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Tisztelt Társulási Tanács!! A Tolmács-Bánk Óvoda önállóan

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

2009. ÉVI BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉS. 2010. május 26.

2009. ÉVI BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉS. 2010. május 26. 2009. ÉVI BESZÁMOLÓ ÜZLETI JELENTÉS 2010. május 26. 1 Általános Információk 1.1 A Pénztár bemutatása A Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár alapítási időpontja 1996. augusztus 21. Tevékenységét a pénztárfelügyelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről. Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ

SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ SZÖVEGES INDOKLÁS A 2004. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓHOZ 1.) A felügyelőség 2004. évi szakmai tevékenységének és működésének összefoglalása Szakmai munkánkat az éves munkatervünk határozta meg, amely a

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4

Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4 Statisztikai tájékoztató Tolna megye, 2012/4 Központi Statisztikai Hivatal 2013. március Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 2 Gazdasági szervezetek... 5 Beruházás... 6

Részletesebben

44 Európai Közszektor Díj 44. 46 Az aktív korúak ellátására jogosultak részére felajánlott munka megfelelősége 46

44 Európai Közszektor Díj 44. 46 Az aktív korúak ellátására jogosultak részére felajánlott munka megfelelősége 46 III. évfolyam 2 3 Aktuális feladatok 3 A közbeszerzési törvény legfrissebb módosításai 6 Az önkormányzatok által alapítható kitüntetésekre vonatkozó jogi szabályozás módosulása 14 A közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 2004. április 29. Gazdasági Igazgatóság / Economic Directorate Az éves jelentés tartalma: Tartalom. 1. oldal Független Könyvvizsgálói jelentés

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008.

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008. Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3/2008. (II. 20.) ÖKT sz. rendelettel a 41/2008. (II. 15.) ÖKT sz. határozat szerint elfogadott 2008. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Tartalomjegyzék Budaörs Város Önkormányzat 2008.

Részletesebben

Napközi Otthonos Óvoda Sümegprága 2013. évi költségvetése

Napközi Otthonos Óvoda Sümegprága 2013. évi költségvetése Napközi Otthonos Óvoda Sümegprága Óvodavezetője 8351 Sümegprága, Rákóczi u.38-40. Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szervezeti és működési rendjének meghatározásáról szóló 9/201. (IX.29) BM-KIM együttes utasítás.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szervezeti és működési rendjének meghatározásáról szóló 9/201. (IX.29) BM-KIM együttes utasítás. Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság 9026 Győr, Szövetség út 15. Tárgy: Tájékoztató a BÁH Nyugatdunántúli Regionális Igazgatóság illetékességi területén (Győr-

Részletesebben

Előterjesztés. Készült: a Dunafalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. szeptember 12-i ülésére

Előterjesztés. Készült: a Dunafalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. szeptember 12-i ülésére Előterjesztés Készült: a Dunafalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. szeptember 12-i ülésére Tárgy: a Szeremlei Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi I. féléves gazdálkodásáról szóló beszámoló

Részletesebben