GESZTESI CSENGŐ. VÁRGESZTES/Gestitz hó 26. szám. Sikerekben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GESZTESI CSENGŐ. VÁRGESZTES/Gestitz 2006. 01 hó 26. szám. Sikerekben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!"

Átírás

1 GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz hó 26. szám Sikerekben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!

2 FALUHÁZ PROGRAM Schäffer Tóni bácsi - kosárfonás X Január Hagyományőrző Nyugdíjas-Klub (Hartdégen Ignác a fapapucs készítést mutatja be) X Január 14. Újév Kupa- focitorna X Január Sváb Kupa 1. fordulója X Január Ping-pong verseny (nevezési díj: 200 Ft)

3 FALUHÁZ PROGRAM Állandó programok: -keddenként: YOGA -szerdánként: Néptánc gyerekeknek Zenés Torna -csütörtökömként: Kézi Munkakör Aerobic (ingyenes) -péntekenként: Várgesztesi Dalkör próbája Traccsparti Kedd- csütörtök Fociedzés Szeretettel várjuk Önöket a könyvtárba: Kedden óráig Csütörtökön 18 óráig! Boldog Új Esztendőt kíván a Faluház vezetősége!

4 VÁRADI-SAT Várgsztes műsorcsatorna kiosztása ás díjai2006 évben db Csatorna név Frekvencia Kiosztás Műfaj Nyelv I. csomag: (Lifeline) alap havi bruttó 1500 Ft ? KÖZÖSSÉGI TELEVÍZIÓ MTV2 DUNA TV MTVI RÁDIÓK ORF2 BRD 3SAT KIKA PR07 SAT1 RTL2 RTL VIASAT3 HÁLÓZAT TV BUDAPEST TV MAGYAR ATV TV2 RTL KLUB 51,2 59,2 77,2 85,2 93,2 98, ,2 119,2 127,2 135,2 143,2 151,2 159,2 167,2 175,2 182,2 191,2 199,2 207,2 215, URH A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 A OI0 ()l 1 Köz.szolg. Köz.szolg Köz.szolg Köz.szolg Rádió Gyerek Magvar Osztrák Német Német Német Német Német Német Német Magvar II. csomag: (BASIC) családi havi bruttó 2500 Ft (tartalmazza az előzőeket is) HÍR IV 231,2 F1 SPEKTRUM NATIONAL GEOGRAPHIC SPORT 1 CLASS1C SPORT FOX KIDS MINI-MAX A+ TRAVEL SPORT KLUB FILMMÚZEUM HUSTLER 239,2 247,2 255,2 263,2 263,2 271,2 271,2 279,2 287,2 295,2 295,2 F2 F3 F4 F5 F5 F6 F6 F7 F8 F9 F9 Hír Természet Természet Sport Sport Gyerek Gyerek Film Utazás Sport Film Hard-sex Magvar Angol Magvar Angol

5 III. DISCOVERY DISOVERY CIVILIZÁCIÓ DISCOVERY SCIENCE DISCOVERY TRAVEL v ADVENT DISCOVERY ANIMEL PLANET SPORT 2 FILM+ COOL TV CHERRY MUSIC SUPER1 csomag: (EBS) bővített havi bruttó 4000 Ft (tartalmazza az előzőeket is) UHF30 UHF31 UHF32 UHF33 UHF-34 UIIF35 UHF36 UHF37 UHF38 UHF39 UHF39 Természet Civilizáció Sci-Fi Utazás Állatok Sport Film Családi Zene Hard-sex Angol A változás jogát fenntartjuk!

6 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL Jegyzőkönyv Készült: Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat én megtartott ülésén. Jelen vannak: Menoni Gabriella polgármester Eigner János alpolgármester Schlapak József képviselő Schalkhammer József képviselő Jankács István képviselő Menoni Gabirella polgármester köszönti a megjelent képviselőket. A rendkívüli ülés összehívását az adórendeletekkel kapcsolatos döntések indokolják. 1./ Napirend évi adók bevezetésével kapcsolatos döntések. Menoni Gabriella polgármester a rendkívüli ülés összehívását az indokolja, hogy a Villlapark én megtartott tájékoztatása szerint a park működésénél jelentős gondot okozna az építmény és telekadó bevezetése. Tájékoztatásuk szerint 2002 óta veszteségesen működik a park, várhatóan ez évnek max 4. M Ft eredmény lesz. Amennyiben az adók tekintetében nem történik módosulás, úgy a park 6 hónapra időszakosan bezár. A bezárás következménye, hogy 30 %-os ifa csökkenéssel kellene számolni és erre az időszakra a munkavállalóknak felmondanának. Az önkormányzatnak a fentieket kell mérlegelni. A Villapark tulajdonosai szerint egy 15 %-os forgalom növekedéssel számolhat az önkormányzat, ígéretük szerint 12,5 M Ft-os ifa bevétel várható. A képviselő-testület a kérdésben hosszasan egyeztet. A képviselő-testület 5 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Fotó:HartdégenÁkos

7 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL 21/2005. ( ) sz. rendelet a telekadó adóról Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat az évi C tv. felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja. 2.. Jelen rendelet december 29-én hatályát veszti. Menoni Gabriella Baloghné Török Edit polgármester körjegyző A képviselő-testület 5 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: 22/2005. ( ) sz. rendelet az idegenforgalmi adóról amely a Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselőtestülete az évi C tv. felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja. 1.. A képviselő-testület 5 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: 23/2005. ( ) sz. rendelet az építmény adóról Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselőtestülete az évi C tv. felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja.

8 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL 2./ N a p i r e n d Váradi Sat antenna igénybe vételi díjak meghatározatása Menoni Gabriella polgármester tájékoztatja a testületet, hogy Váradi Csaba készített egy részletező előterjesztést a díjtételek megállapítására vonatkozóan. Átadja a testület tagjainak az anyagot. A testület elgondolása alapján 3 csatorna kikerülnek az l-es csomagból annak érdekében, hogy kevesebb - ne 40 %-os legyen az emelés mértéke. A körjegyző telefonon egyeztet Váradi Csabával és az alábbi tájékoztatást nyújtja: valamennyi környező településen elfogadásra kerül a díjcsomag. A rendszer egységesítését az teszi szükségessé, hogy a környei központtal optikai kábelen jobb minőségi vételi lehetőség lesz. Egy-egy csomag ilyen jellegű csökkentése nem lehetséges. A képviselő-testület rövid egyeztetést követően az alábbi határozatot hozza: 109/2005. ( ) sz. határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselőtestülete a 98/2005. ( ) sz. határozatát visszavonja. A évi antenna rendszer csatorna kiosztását és díjtáblázatát a melléklet szerint elfogadja. A képviselő-testület ülésén több napirendi pont megvitatására nem kerül sor. Menoni Gabriella polgármester Baloghné Török Edit körjegyző 109/2005. ( ) sz. határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselőtestülete a 98/2005. ( ) sz. határozatát visszavonja. A évi antenna rendszer csatorna kiosztását és díjtáblázatát a melléklet szerint elfogadja.

9 EGYHÁZI OLDAL Betlehemes Játék - Várgesztes 2005 Hírnök: Köszöntés a ház urának. Egész kedves családjának. Dicsérjük a Jézus nevét, Hirdetjük a születését. Eljöttünk az angyalokkal, Ifjú és vén pásztorokkal Csillogó a betlehemünk. Házigazda! Bejöhetünk? Köszönjük a fogadtatást, Dicsérjük a kis Messiást Nincsen lovam, nincsen kürtöm. De társaim nyomban küldöm (kimegy ésbotrázássaljelzi,hogy jöhetnek,őa sor végen jön) Kivonulás alatt: Harmatozzatok 1-2 vsz. 1.vsz. Harmatozzatok égi magasok Téged vár epedve A halandók lelke Jöjj el édes Üdvözítőnk! 2. vsz. Mert az emberek, ott tévelyegnek Hol te égi fényed Útján nem vezérled Őket édes Üdvözítőnk! Híves: Gyönyörű szép az éjszaka A csillagok egész hada Tündököl és sziporkázik. Konok: De a lábam mégis fázik Hideg hasít a hátamba S mintha már a szél is fújna. Öreg: Nem is szél az, csak szellőcske! Lángra gyúl a tüzünk tőle. Hogy ne fázzon kényes hátad, Húzd rá jobban a subádat.

10 Híves: Ne zsörtölődj! Nézz az égre, A csillagos fényességbe! Konok: Majd én nyakam nyújtogatom? Örülök, hogy behúzhatom. I lagyjatok már nyugton! Bojtár: Nicsak! Fellobbant egy új csillag! Híves: Egészen új! Sose láttam! Konok: Jaaaj a hátam...jaj a hátam... Öreg: Új csillag a láthatáron?! Valamit jelent, barátom! Vagy valaki meghal még ma... Konok: íme, itt az új próféta! Öreg: Vagy születik egy nagy ember... Konok: Teljetek meg félelemmel! Öreg: Nem tréfa ez kedves testvér, Úgy látom, hogy nem értettél. Nem vagyok én híres látnok, S nem váltom meg a világot, De valami készül itt most... Konok: Szép szavak, de unom én már! Tömjénfüst, mely ég felé száll. Furcsa, sőt kimondom bátran: Nevetséges, hogy ti hárman Valami nagy csodát vártok, Mert egy új csillagot láttok! Láttok? Haha! Dehogy láttok! Csak ész nélkül jár a szátok! Egy gyermeknek hisztek, akit Holmi lim-lom is elvakít. Öreg: Én azt mondom, e gyermeknek Több esze van, mint kelmednek.

11 Híves: Aki van, csak az nem lát! Nézz az égre te is, hátha Meglátod a csillagocskát Szelíd fényét küldi hozzád... Konok: Lehet, hogy szembetűnnék, Hogyha csillagot betűznék, De engem nem érdekel. Sose nézek az égre fel. Bojtár: Jaj, valami suhog ott fenn! Hallgasd csak! A levegőben! Konok: Biztosan kísértetek... Szegény fiú! Ez már beteg! Híves: A Lélek is megszólalhat. Ha talál egy jó fuvalmát. Konok: Ti megrögzött álomlátók! Hol repestek? Merre száltok! Mit kezetek mohón kapna, Árnyék az csak, tűnő, satnya! Bojtár: Mintha éneket hallanék! Konok: Megbolondítotok még! Bojtár: Vagy talán máshonnan szólal? Égi hangon, angyalszóval? Konok: Fektessétek le, ha mondom! Szegénygyerek, kis porontyom...

12 Öreg pásztor: Jó pásztorok, békés népek Este van nem pihennétek? Én egy kissé álmos vagyok, Amíg alszom, virrasszatok! Kis bojtár: Aludj csak jó öregapó Fehér hajad, miként a hó. Éj borult a fényes égre, Betlehemnek mezejére. Virrasztó pásztor: Aludj te kis bojtárpásztor Ránk borult a csillagsátor Én majd virrasztok a nyájnál. Angyalok éneklik: Glória Mennyben az Istennek Békesség Földön az embernek Virrasztó pásztor: Jaj! Pásztorok! Jaj mit látok! Ébredjetek, jaj mit hallok! Angyalok éneklik: Mennyből az angyal lejött hozzátok, Pásztorok, Pásztorok. Hogy betlehembe sietve menvén lássátok, lássátok Istennek fia, aki született jászolban, jászolban Ö leszen néktek üdvözítőtök valóban, valóban Pásztorok éneklik: Pásztorok, Pásztorok örvendezve, sietnek Jézushoz Betlehembe Köszöntést mondanak a kisdednek, ki váltságot hozott az embernek

13 József: Itt maradunk éjszakára. Neked is elég volt mára... Itt nem fázik majd a kisded Magadat is pihentessed. Mária: Ó te József, mit gondoltál, Hogy istállót választottál Isten Fia számára. Ki égnek-földnek Ura?! József: Nyugodjál meg, ó Mária, de nem én vagyok az oka. Emberi szív keménysége, az juttatott minket ide. (letelepszenek) (az angyalok a jászol mögé állnak, félkorben kétoldalt a pásztorok) Ének: Mind: Midőn a szűz bepólyálja gyermekét, gyermekét Örömében így kezdi el énekét, énekét: Mária: 0 én szerelmes magzatom buj, buj, buj, buj, buj, buj, Aludj szívemnek öröme csuj, csuj, csuj, csuj, csuj, csuj. Mind: Nem alhatom édesanyám jaj, jaj, jaj, jaj, jaj, jaj Mert érkezett a szívembe baj, baj, baj, baj, baj,baj. Mária: Mi bajod kél ó gyönyörű Jézusom, Jézusom Mondd meg nékem te anyádnak Krisztusom, Krisztusom. Mind: Látod anyám, az egeket elhagytam, elhagytam És egy rongyos istállóba szállottam, szállottam. Híves: Üdvözlégy, kicsiny Királyunk, lelkünk fénye, Szívünk nem kis büszkesége, hogy először hullunk térdre Előtted, ki Istenünk vagy. Itt egy csöbör friss tejecske, Váljék jó egészségedre. Én jó szívvel adom néktek, Nem tudok mást, jobbat, szebbet.

14 Öreg: Ha az ember megöregszik, legjobb, ha a sírba fekszik. De nem azért jöttem ide, hogy a Gyermek kis fülibe Sfrjak-rfjak, sóhajtozzak. Hogy kezdjem csak? Mit is mondjak? Uram idejöttem hozzád, hogy meglássam tiszta orcád. Hogy szemedbe nézzek, melyre lángot vet az ég szerelme Vegyük elö tán a bugyrot, báránykám már el is ugrott. Nincs aranyunk, se gyémántunk, örülünk, hogy Téged látunk. Talán most még nem óhajtod, de fogadd el ezt a kis sajtot. Konok: Konok vagyok, már megbántam, hogy a hangnak ellenálltam Amely hívott, intett, óvott... Most már tudom, hogy való volt. Tekints úgy rám drága gyermek, mint kit megtalált kegyelmed. Látod csak ezt hoztuk néked, nem ragyogó fényességed, De a szívünk melegét öntjük Jézus, elibéd. Bojtár: Én vagyok a legkisebb itt, aki mindig lót-fut, segít. Most is futva jöttem hozzád, hogy fellobbant csillagocskád. Kicsi Jézus, Te velünk vagy, jól ismered titkainkat... Fekszel itt a fa jászolban, hallhatsz, ajkad néma, szótlan. Tanítasz? Így kell szolgálnom, mindezért a szívem áldjon. Hírnök: Jó éjszakát a ház urának, Egész kedves családjának, Betlehemnek szent áldása Maradjon meg mind e házra Mind: A kis Jézust továbbvisszük Hogy még sok helyt köszönthessünk! Dicsértessék az Úr-Jézus szent neve... Amit mondtunk, senki el ne feledje!!! Ének: 1. Fel nagy örömre, ma született, Aki után a Föld epedett. Mária karján égi lény, Isteni kisded Szűznek ölén. Egyszerű pásztor jöjj közelebb, Nézd a te édes Istenedet.

15 2005-BŐL... A Faluházban találkozhattak várgesztest gyerekek a Mikulással! a

16 2005-BŐL... Menoni Gabriella és dr. Hidas János köszönti az Idősek karácsonyára egybegyűlteket Az óvodások és iskolások műsorral kedveskedtek a vendégeknek

17 2005--BŐL... Karácsonyi Mise Bedy Sándor plébános celeblárásával...

18 FAKANÁL ROVAT Bárányhús csorba Hozzávalók: 1 kisebb fejes káposzta, 4-5 közepes burgonya, 3-4 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 2 vöröshagyma, 40 dkg zöldbab, 5 evőkanál olaj, só, 4 dkg liszt, 80 dkg bárányoldalas, 3-4 lestyánlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 citrom A zöldségeket megtisztítjuk, és egy centis kockákra vágjuk. Az olajon kevergetve megpároljuk, megsózzuk, a liszttel meghintjük, majd rövid pirítás után kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd a zöldségekhez adjuk. A lestyánlevéllel meg az áttört fokhagymával ízesítjük. Lefödve, kis lángon kb. 50 perc alatt mindezeket puhára fűzzük. Akkor jó, amikor a hús szinte leválik a csontról. A kész levest a citrom levével pikánsra savanyítjuk. Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Egy adag:455 kcal Tipp: Finomabb lesz az étel a tálaláskor, ha apróra vágott, friss kaporral szórjuk meg.

19 FAKANÁL ROVAT Parajtorta Hozzávalók a tésztához: 2,5 dkg élesztő, 30 dkg finomliszt, l-l mokkáskanál méz, só, őrölt koriander, 10 dkg margarin, 1 dl tejföl Hozzávalók a töltelékhez: I kg friss paraj, só, 3 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 0,4 dl tökmagolaj, 8 dkg tisztított napraforgómag, 3 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg ementáli sajt, l-l mokkáskanál őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió A forma kikenéséhez: vaj A tészta nyújtásához: egy kevés liszt A tésztához az élesztőt 3 evőkanál langyos vízbe morzsoljuk, perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a mézzel, csipetnyi sóval, a korianderrel, a puha margarinnal, meg a tejföllel tálba töltjük, az élesztőt hozzáadjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. Ehhez a parajszárakat lecsippentjük, a leveleket alaposan megmossuk. Forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, megvárjuk míg épp csak újra forrni kezd, majd rögvest leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, kissé kinyomkodjuk, majd néhány vágással durvára daraboljuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajon egy perc alatt kevergetve mindkettőt megfonnyasztjuk, a parajt rádobjuk, majd lefödve 5 percig pároljuk, végül hagyjuk kihűlni. A napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a tejföllel meg a reszelt sajttal elkeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, majd a napraforgót is hozzáadjuk. Egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát a vajjal alaposan kikenünk. A tésztát belisztezett gyúrólapon a tortaformánál 2-3 centivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk, és óvatosan a formába igazítjuk úgy, hogy kis pereme is legyen. A hagymás parajt s tejfölös massza kétharmadával összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára halmozzuk. A maradék tejfölös masszát a tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lánggal 35 percig sütjük. Elkészítési idő 1 óra 30 perc.

20 POSTALÁDÁNKBÓL A Gesztesi Csengő 24. számában Krüpl László írását elolvasva, úgy éreztük, hogy mi szülők is megosztanánk gondolatainkat a várgesztesi Lakosokkal. Véleményünk szerint csak szavakkal nem lehet nevelni, az egyetlen mód, amivel értékeket adhatunk gyermekeinknek az az, hogy mi magunk is azt tesszük, amit nekik tanítani szeretnénk. Mik ezek az értékek? A szeretet, az összetartozás, a megbocsátás, a céltudatosság, a magabiztosság és csupa olyan erény, amivel bárhol is élnek majd a világban mindig büszkék lehetnek arra, hogy Ők várgesztesi gyerekek voltak, és felnőttként Ok is továbbadják ezeket az értékeket gyermekeiknek. Önök szerint a mi kis falunkban ezt látják gyermekeink? Mi, akik ezt a cikket írjuk óvodás, és iskolás szülők vagyunk, akik úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk tenni valamit azért, hogy mindenki valós képet kapjon e két intézmény és a benne dolgozók tevékenységéről. Akik Tatabányáról költöztek a faluba első pillantásra tudták, hogy ide szeretnék a gyermekeiket járatni. Az óvoda a gyerekek második otthona, és mi büszkék vagyunk arra, hogy ilyen szép és jól felszerelt helyen lehetnek gyermekeink. A nevelői munkát 3 fő látja el: Kati óvó néni, Betti óvó néni, és Erzsi dadus néni.. Véleményünk szerint mindhármuk munkája kimagasló színvonalú és nélkülözhetetlen. Ők teljesen kiegészítik egymást, mert Kati néni céltudatosságához, határozott nevelési elveihez és életvidámságához társul Betti néni gyengédsége, kedvessége és Erzsi néni "tyúkanyós" gondoskodása, nagymamához illő odaadása. Látjuk azt, hogy mennyire szeretik a gyerekeket, és mindent megtesznek azért, hogy az óvoda fennmaradjon a helyi gyerekek részére. Rengeteg verset tanítanak magyarul és németül. Rendszeresen viszik a gyerekeket táncolni, úszni, bábszínházba. Az óvodai dolgozók odaadásának köszönhető, hogy gyerekeink szeretnek az óvodában lenni és mi is nyugodtak vagyunk, hogy ide írathattunk őket. Az iskolában a nevelői munkát 2 fő látja el: Ági néni és Júlia néni. Mindketten kiváló pedagógusok. Az iskolában a gyermekek megfelelő képzést kapnak, épp úgy mint a nagyobb városok diákjai. Sőt, nagyon nagy előnyünk van a városi iskolákkal szemben, mivel kevés a tanuló, így a tanárok többet tudnak foglalkozni velük. A gyerekek szeretnek iskolába járni, szeretik a tanáraikat, s ezért mi szülők is elégedettek, nyugodtak lehetünk.

21 POSTALÁDÁNKBÓL Ezt a cikket azért írjuk, hogy a falu lakosai, a szülők szemével lássák a helyzetet. Nekünk várgesztesi felnőtteknek az a kötelességünk, hogy támogassuk e két intézményt, és azokat, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy gyermekeinkből értékes emberek váljanak. Ne bíráljuk vagy bántsuk ezeket a pedagógusokat, hanem támogassuk munkájukat. Természetesen, mint mindenhol itt is előfordulnak nézeteltérések, de ezeket jól megoldani csak az érintett felek személyes közreműködésével lehetséges. A kommunikáció hiánya félreértéseket eredményezhet. Mindannyiunk közös érdeke, egy tiszta szellemiségű békében élő, hagyományokat tisztelő közösségben élni. Licul Zsuzsa Zöld Krisztina Kovácsné Szabó Kinga A továbbiakban is várjuk leveleiket a gallaiedina@fre .hu címre

22 EGY CSEPPNYI MAGYARORSZÁG Gesztes vára Régi okmányainkban a legtarkább változatokban találkozunk Gesztes nevével. Guedues vagy Guedech nevet említi a Csákok 1231-ből és 1237-ből kelt végrendelete. A vár hasonlóan Vitány várához északra néz. Sűrű erdőben, két hegyszoros közé ékelt, 404 m magas kúpon bújik meg. Szinte csak akkor lehet megpillantani, ha közvetlen közelében vagyunk már. Az eredeti vár a hegy kúpján, közel fél hektárnyi területet foglalt el. A ma meglévő romok csupán a vár belső nagyságát mutatják a szemlélőnek, a várhoz tartozó udvar, és előudvar nyomai már nem láthatók, pedig ezeknek nagy szerep jutott a vár védelmében. A belső várhoz való feljutást az előudvar, és a várudvar bástyái nehezítették meg, mert csak ezek bevétele után vehették ostrom alá a vár belső épületét. Az ostromlóknak az egész várat meg kellett kerülniük, hogy az előudvar kapujához jussanak. Ezt az utat, melyet a soha nem hiányzó várárok megnehezített, a vár aljától egészen a kapuig igen jól védhették. Királyaink közül többen tartózkodtak Gesztes várában, így Zsigmond király októberében feleségével, Mária királynéval. Mária királyné ez év október 30-án Gesztesen keltezett királyi kézirattal hívja meg a két Forgách testvért, Pétert és Jánost bizonyos lázadók megfékezésére ben Albert herceg, 1495-ben Ulászló mulatott Gesztesen, vadászattal és madarászattal. Közel másfél évszázados török rabság alatt többszőr cserélt gazdát a vár, birtoklásáért elkeseredett, véres harcok folytak. A váltakozó hadi szerencsével folyt várostromokból, had említsünk meg egyet: november 9-én Gregorosz Vince, győri és Huszár Péter pápai kapitányok 200 emberrel portyázásra indultak, azzal a szándékkal, hogy Budáról vagy esetleg Fehérvár felöl közeledő törökkel megütközzenek. Miután több napon át nem akadtak ellenségre, Radics indítványára, aki szintén részt vett ezen a portyázáson, elhatározták, hogy megtámadják és beveszik gesztes várát. Radics jól ismerte a környéket, mert az előtt Gesztesen szolgált. Éjfél előtt csendesen a vár alá húzódtak. A gyalogság Radics vezetésével tüstént megrohanta a kapukat, s mire a törökök felriadtak, mielőtt ágyúikat elsüthették volna, az udvarok be voltak véve. Az ostrom most már a kapu előtt tombolt. Létrákat támasztottak a falnak, csákányok kövek repültek a vár ablakiból védekező törökökre.

23 A vérkapu recsegett a fatörzsek ütéseitől, de nem engedett. Végre a török őrség, látva az ostromlók túlerejét, megadta magát a következő feltételekkel: 1. mozsarak, muníciók, raktári és egyéb védelmi szerek a várban maradnak 2. az őrság karddal, puskával szabadon elvonulhat, ahová akar Miután Gregorosz és Huszár szavukat adták, megnyílt a kapu, és a várat feladó 60 török, a feltételben kikötött fegyverzettel elvonult Budára. Fotó: Hartdégen Ákos 1605-ben a vár még védhető állapotban volt. A gesztesi és a tatai vár védő ebben az évben álltak át Bocskaihoz. Ez után az épület fokozatosan pusztult, köveit a telepesek hordták szét, falait "kincskeresők" dúlták fel. /Forrás: A Fejér megyei és a Komárom megyei Tanács Idegenforgalmi Hivatala/ Folytatjuk...

24 ELKÖSZÖNÜNK 2005-TŐL A 2006-os év első számát készítette: Gallai Edina Molnár Fanni Pillmann Zoltán, Kelemen Zoltán

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Állománynév: Oritel ÁSZF 1szmelléklet2007-02-01.doc Létrehozás dátuma: 2006/12/29 12:32

Állománynév: Oritel ÁSZF 1szmelléklet2007-02-01.doc Létrehozás dátuma: 2006/12/29 12:32 1/1 1. sz. melléklet:, egyéb díjak, költségtérítések Oroszlány Sz. csatorna 1. MTV 2 magyar közszolgálati X 69,25 A2 st 2. DUNA TV magyar közszolgálati Y 76,25 A2 st 3. MTV 1 magyar közszolgálati Z 83,25

Részletesebben

Előfizetői szolgáltatások és azok díjai

Előfizetői szolgáltatások és azok díjai Előfizetői szolgáltatások és azok díjai Mátészalka - Jármi - Papos Nyírmeggyes települések csatornakiosztása: O1 Kölcsey tv 49.25 regionális műsor O2 Mátészalka 1 59.25 Városi tv regionális csatorna O3

Részletesebben

PROGRAMFORGATÓKÖNYV. Egyenlő esélyt minden diáknak. Megbízó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 32.

PROGRAMFORGATÓKÖNYV. Egyenlő esélyt minden diáknak. Megbízó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 32. PROGRAMFORGATÓKÖNYV Megbízó: Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 32. Megbízott: Csutorás Antalné, Hodosi Ibolya Tevékenység: Szülői együttműködési programok megszervezésében résztvevő pedagógus Munkaidőkeret:

Részletesebben

KARÁCSONYI MŰSOR 1.c

KARÁCSONYI MŰSOR 1.c KARÁCSONYI MŰSOR 1.c I. rész (Amíg a szülők elfoglalják a helyüket, karácsonyi dalok szólnak Cd-ről.) Mesélő 1.: Jó estét kívánok! Meg ne ijedjenek! Itt egy kompánia, semmit se féljenek! Lépek én e házba

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz gesztesicseneo@freemail.hu GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004.05.hó 7. szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Május első vasárnapja Anyák

Részletesebben

HWR-Telecom Kft. Műsorkiosztás Budapest-központi fejállomás

HWR-Telecom Kft. Műsorkiosztás Budapest-központi fejállomás Alap programcsomag Bővített programcsomag HWR-Telecom Szolgáltatás típusa: Vezetékes műsorjel-elosztás Az igénybe vehető szolgáltatások tartalmi leírása: A vezetékes műsorelosztás a műsorszolgáltatók által

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám CSENGŐSZÓ A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám Készítették: A Diák-újságíró szakkör tagjai: Juhász Valentina, Jónás Levente, Flórián Zsolt, Prohászka

Részletesebben

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői III. II. I. 3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői I. Analóg Kábeltelevízió 1. Igénybe vehető: Győr, Mosonmagyaróvár, Pér, Győrújfalu, Vámosszabadi, Dunakiliti,

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap FALUHÁZ VÁRGESZTES BEKÖSZÖNTŐ "Előtted mindig legyen út, A szél mindig a hátadba fújva, Arcodat

Részletesebben

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői III. II. I. 3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői I. Analóg Kábeltelevízió 1. Igénybe vehető: Győr, Mosonmagyaróvár, Pér, Győrújfalu, Vámosszabadi, Dunakiliti,

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TÉVÉNÉZÉSRE FORDÍTOTT IDŐ ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ (PERC/FŐ/NAP) 2014 és 2015 egész év, egész nap, Total TV, Live+Playback 400 350 376 379

Részletesebben

1.1 Analóg TV csatornák

1.1 Analóg TV csatornák 1. melléklet Csatornakiosztás, programcsomagok 1.1 Analóg TV csatornák 1.1.1 Bezenye 1 Sat.1 85,25 2 RTL 93,25 3 Muzsika TV 126,25 4 ORF 1 133,25 5 ORF 2 140,25 6 Magyar ATV 147,25 7 Hír TV 154,25 8 TV

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet. Csatornakiosztás. Műholdas televízió csomagok tartalma

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet. Csatornakiosztás. Műholdas televízió csomagok tartalma Csatornakiosztás Műholdas televízió csomagok tartalma 1.1. Alapkínálati csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a) bekezdés a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2012.december

Részletesebben

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői 3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői I. Analóg Kábeltelevízió 1. Igénybe vehető: Győr, Mosonmagyaróvár, Pér, Győrújfalu, Vámosszabadi, Dunakiliti, Halászi, Mezőörs,

Részletesebben

A 19-20.században terjedt el az adventi koszorú és kalendárium készítése, melyekkel szintén a várakozást fejezték ki.

A 19-20.században terjedt el az adventi koszorú és kalendárium készítése, melyekkel szintén a várakozást fejezték ki. DECEMBER- KARÁCSONY HAVA-ÁLOM HAVA JELES NAPOK December 25. Karácsony December 26. Karácsony NÉPSZOKÁSOK, NÉPI HIEDELMEK ADVENT Advent a kereszténység egyik legfontosabb időszaka: a négy hét alatt a hívek

Részletesebben

1.1 Analóg TV csatornák

1.1 Analóg TV csatornák 1. melléklet Csatornakiosztás, programcsomagok 1.1 Analóg TV csatornák 1.1.1 Bezenye 2 Muzsika TV 93,25 3 ORF 1 133,25 német 4 ORF 2 140,25 német 5 Magyar ATV 147,25 6 Hír TV 154,25 7 TV 2 161,25 8 Sláger

Részletesebben

A legrészletesebb számadatok az elektronikus médiumok 2009. évi reklámbevételeiről

A legrészletesebb számadatok az elektronikus médiumok 2009. évi reklámbevételeiről SAJTÓKÖZLEMÉNY 2010. március 11. Kapcsolat: Orbán Zsuzsa, Ernst & Young Ujszászi Diána, MEME mobil: 30 / 372 4581, email: zsuzsa.orban@hu.ey.com mobil: 20 / 432 1294, email: titkar@memeinfo.hu A legrészletesebb

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

2.1.2.2. Amennyiben az igénybejelentés az előfizetői szerződés megkötésével egyidejűleg történik, úgy az igénybejelentési eljárás mellőzhető.

2.1.2.2. Amennyiben az igénybejelentés az előfizetői szerződés megkötésével egyidejűleg történik, úgy az igénybejelentési eljárás mellőzhető. K I V O N A T a Pete Ferenc E.V. hírközlési szolgáltató 2016.01.01. napjától hatályos, nyilvános televízióműsorelosztási és nyilvános rádió műsorelosztási szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Kedves Olvasó! Immáron a második évfolyamhoz érkezett kis újságunk. Nagyon sok visszajelzés érkezett és érkezik ma is a különböző

Részletesebben

Bab gulyás szürkemarhából

Bab gulyás szürkemarhából Bab gulyás szürkemarhából 35 dkg szürkemarha lábszár 5 dkg zsiradék 20 dkg fejtett bab 7,5 dkg vöröshagyma 10 dkg sárgarépa 5 dkg zellergumó 7,5 dkg burgonya 1 db paradicsom Fél tv paprika Fél hegyes erős

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Horváth János tollából: Őszkezdet Rövidülnek a nappalok,

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői

3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői Start Analóg Közszolgálati 3. sz. melléklet Termékek, szolgáltatáscsomagok, ezek elérhetőségeinek jellemzői I. Analóg Kábeltelevízió 1. Igénybe vehető: Győr, Mosonmagyaróvár, Pér, Győrújfalu, Vámosszabadi,

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

Kovács Sándor 1. Advent Kolozsváron?

Kovács Sándor 1. Advent Kolozsváron? Kovács Sándor 1 Advent Kolozsváron? De te, Efrata Betlehemje kicsiny vagy ugyan Júda ezrei között; mégis belőled származik majd nekem Izraelnek jövendő uralkodója, származása az ősidőkre nyúlik vissza.

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet. Csatornakiosztás. Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet. Csatornakiosztás. Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma Csatornakiosztás Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Extra csomagban A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2015. IV. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2015. IV. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2015. IV. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ 2014. és 2015. IV. negyedév, Live+Playback 450 400 350 390 401 300 250 200 300 302 209 208 251 245

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN

KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN A kukorica P KUKORICÁS NAP SZENTLÁSZLÓN Szentlászló község Baranya megye északnyugati részén, a Dél-Zselicben fekszik, a 67-es fõút mentén, Szigetvár és Kaposvár között. 2006 óta itt mûködik az ország

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/B. melléklet. Csatornakiosztás. Digitális kábeltelevízió csomagok tartalma. 1. Digitális alapcsomagok tartalma

Általános szerződési feltételek 6/B. melléklet. Csatornakiosztás. Digitális kábeltelevízió csomagok tartalma. 1. Digitális alapcsomagok tartalma Csatornakiosztás Digitális kábeltelevízió csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2012. március 31. napjában határozza meg a csatornák

Részletesebben

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t A l e g f o n t o s a b b s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t Borbás Marcsi Asűrűje A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás Dorottya Krisztics

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/C. melléklet. Csatornakiosztás. Analóg kábeltelevízió csomagok tartalma

Általános szerződési feltételek 6/C. melléklet. Csatornakiosztás. Analóg kábeltelevízió csomagok tartalma Csatornakiosztás Analóg kábeltelevízió csomagok tartalma 1. Budapest, Dunakeszi, Csömör, Üröm, Vecsés, Pomáz, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Solymár, Piliscsaba, Tinnye, Perbál, Mende, Gyál, Üllő, Ecser, Gyömrő,

Részletesebben

Vegetáriánus ételek wokban

Vegetáriánus ételek wokban Vegetáriánus ételek wokban A wok kiválasztása Öntöttvasból, acélból, nemesacélból (alumíniummaggal) vagy egyszerő vasból készült wokok közül választhatunk. A kereskedelemben rézbıl készült wokot is lehet

Részletesebben

Üzleti jelentés 2006. január-december

Üzleti jelentés 2006. január-december 46. SZ. MELLÉKLET Magyar nyelvű csatornák 1994-2006. (Kék: év folyamán megszűnt, vagy beolvadt piros: év folyamán indult) Üzleti jelentés 2006. január-december ES1994 ES1995 ES1996 ES1997 ES1998 ES1999

Részletesebben

A Vidanet Zrt. ÁSZF közleménye

A Vidanet Zrt. ÁSZF közleménye A Vidanet Zrt. ÁSZF közleménye Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy az analóg és digitális programkínálat változása, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII törvény változása és a műsorszolgáltatóknak

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Elballagtak nagycsoportos óvodásaink. Búcsút vettek az óvodától, az óvó néniktől, kispajtásoktól és a játékoktól. Szeptembertől várja őket az iskolapad.

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

HOGY MENT A HEGY? ~ 40 ~

HOGY MENT A HEGY? ~ 40 ~ HOGY MENT A HEGY? Hogy ment a hegy olyan magasra? Hogy görgött fel a szikla rajta? Hogy ment az út a hegyre fel, mikor még út se volt? Hogy lett a csúcs, hogy lett a bérc oly furcsa zord? Hogy nőtt a hegy

Részletesebben

Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ

Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ -Diákönkormányzata és a közös lapja az iskola Új tanulói az 1.a osztályosok, szeretettel köszöntjük ŐKET IS AZ ISKOLÁBAN! Emlékül az 1956-os hősöknek szabad

Részletesebben

Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS

Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS Simeon várakozása (LK 2,21-40) 21Amikor elérkezett a nyolcadik nap, hogy körülmetéljék a gyermeket, a Jézus nevet adták neki, úgy, amint az angyal nevezte,

Részletesebben

MINDEN EDDIGINÉL TÖBB TV CSATORNA KÍNÁLATUNKBAN!

MINDEN EDDIGINÉL TÖBB TV CSATORNA KÍNÁLATUNKBAN! HÍRLEVÉL 2016. JANUÁR MINDEN EDDIGINÉL TÖBB TV CSATORNA KÍNÁLATUNKBAN! Az elmúlt időszak műszaki fejlesztései lehetővé tették, hogy tovább bővíthessük a digitális TV szolgáltatásunk kínálatát. Még több

Részletesebben

Összefoglaló elemzés a 2010 során a televíziókban sugárzott reklámokról

Összefoglaló elemzés a 2010 során a televíziókban sugárzott reklámokról Összefoglaló elemzés a 2010 során a televíziókban sugárzott reklámokról Legfrissebb tanulmányunk a Nielsen Közönségmérés 2010. évről készített Reklám (szpot) adatbázisának elemzésén alapul. Kizárólag az

Részletesebben

TORNYOSPÁLCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ÁLDÁS REFORMÁTUS DIAKÓNIAI KÖZPONT IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA PROGRAMFÜZET 2015/5. SZÁM

TORNYOSPÁLCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ÁLDÁS REFORMÁTUS DIAKÓNIAI KÖZPONT IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA PROGRAMFÜZET 2015/5. SZÁM 19.hét május4-8. Május hónap - tervezett programok Hétfő Anyáknapi köszöntő Mónika,Flórián Kedd Egészségmegőrző nap Györgyi,Gotthárd Szerda Piac Ívett,Frida Csütörtök Kéz és körömápolás Gizella,Bendegúz

Részletesebben

Királyerdői Harangszó

Királyerdői Harangszó Királyerdői Harangszó A Csepel-Királyerdői Református Egyházközség lapja, megjelenik évente 5 alkalommal V. évf. 4. szám - 2014 Reformáció -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből

A NÉZŐ. Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Az Atmedia bemutatja: A NÉZŐ Ismerjük meg fogyasztóinkat új szemszögből Atmedia csoport: legjobb nemzetközi és lokális márkák Lengyelország (1998, 52 csatorna) Csehország (2008, 21 csatorna) Magyarország

Részletesebben

A három narancs spanyol népmese

A három narancs spanyol népmese BOLDOG KARÁCSONYT! Veronika meséi A három narancs spanyol népmese Sok-sok évvel ezel tt élt egy faluban egy öregasszony, akinek három feln tt fia volt. Éppen házasulandó korban, de sajnos nem találtak

Részletesebben

Megszentelte a 7. napot: Mit jelent ez? Mire mondjuk azt, hogy szent?

Megszentelte a 7. napot: Mit jelent ez? Mire mondjuk azt, hogy szent? Suhai György 1. oldal 2000.11.24. Gen. 2:1-3. A szombatnap elrendelése Fő kérdés: Mire adta nekünk Isten a nyugodalom napját? Hogyan élhetünk vele helyesen? Az itt leírtak tulajdonképpen egy, a nyugodalom

Részletesebben

JuGáWi 7.A. Férfi Kézilabda Világbajnokság. Női Kézilabda Európa Bajnokság. Adventi műsor. Mit is ünnepelünk karácsonykor? Mikulás-buli az osztályban

JuGáWi 7.A. Férfi Kézilabda Világbajnokság. Női Kézilabda Európa Bajnokság. Adventi műsor. Mit is ünnepelünk karácsonykor? Mikulás-buli az osztályban JuGáWi 7.A 2010. december-2011. január Női Kézilabda Európa Bajnokság Amiről szó van az újságban: Rövidpályás Úszó Világbajnokság Férfi Kézilabda Világbajnokság Adventi műsor Mikulás-buli az osztályban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december hó 17. napján, a Városháza I. emeleti nagytermében megtartott 27. rendes, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2010. október hó 27. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 22. rendkívüli ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak:

Részletesebben

NYILVÁNVALÓ SZERETET

NYILVÁNVALÓ SZERETET Pasarét, 2015. december 25. (péntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza NYILVÁNVALÓ SZERETET Énekek: 182; 321,1-3. 4. 6-7; 447 Lekció: Lukács 2,1-14 Alapige: 1János 4,9-10 Azáltal lett nyilvánvalóvá

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos Bevezetés Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos élményem eredményeként született. Nem egy olyan személy túlfûtött képzeletének vagy ábrándozásának terméke, aki valami jobb után vágyódik,

Részletesebben

EZÜSTHARANG. A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály hava. 25. szám

EZÜSTHARANG. A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály hava. 25. szám A barátság legszebb aktusa az, Midőn barátunkat hibáira figyelmessé tesszük. ( Berzsenyi Dániel )) EZÜSTHARANG A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója 2011. szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály

Részletesebben

Program- hely. Program Jelleg Nyelv

Program- hely. Program Jelleg Nyelv 500. Arte Általános Német 501. ORF1 Általános Német 502. ORF2 Általános Német 503. ARD Általános Német 504. ZDF Általános Német 505. Sat1 Általános Német 506. PRO7 Általános Német 507. RTL Általános Német

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak 2009. február A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja IX. évf. 2. szám Kalendárium - Farsang Mese - A sziú indiánok és a feketelábúak Ügyeskedj! - Rejtvények, fejtörők Egészség-ábécé - A

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/E. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/E. melléklet Csatornakiosztás Társszolgáltatók ADSL előfizetőinek nyújtott IPTV szolgáltatások tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2015. augusztus 31.

Részletesebben

KIVONAT. Ár és csatorna változás. Érvényes: tól. Terület megjelölése:

KIVONAT. Ár és csatorna változás. Érvényes: tól. Terület megjelölése: KIVONAT Ár és csatorna változás Érvényes: 2016.10.16-tól Terület megjelölése: Terület megjelölése: Bősárkány a.) Műsorjel-elosztási szolgáltatás, csatornakiosztás és előfizetési díj: 1./ Televízió Minimum

Részletesebben

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait!

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait! 1 A NÉP RÉSZVÉTELÉVEL BEMUTATOTT MISE RENDJE BEVEZETŐ SZERTARTÁS Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. NÉP: Ámen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő

Részletesebben

Györtelek Község Önkormányzat lapja 2008. December VII. évfolyam 4. szám. Kedves Györtelekiek!

Györtelek Község Önkormányzat lapja 2008. December VII. évfolyam 4. szám. Kedves Györtelekiek! Kedves Györtelekiek! Györtelek Község Önkormányzat lapja 2008. December VII. évfolyam 4. szám Év végén az ünnepi készülődés mellett számot vetünk az elmúlt évről. Végigfutunk gondolatban, hogy mit sikerült

Részletesebben

Minimum programcsomag

Minimum programcsomag Érvényes: 2012.01.01.-től Terület megjelölése: Bősárkány KTV a.) jel-elosztási szolgáltatás, csatornakiosztás és előfizetési díj: Minimum programcsomag Teljes programcsomag 1 ORF1 német Általános S5 133,25

Részletesebben

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Kedves Szülők, Nagyszülők! Kedves Szülők, Nagyszülők! Ahogy Önök is észrevették, nagyon hamar eltelt a nyár. Ismét itt az iskolakezdés, óvodakezdés ideje. Mi nevelők nagyon örülünk, hogy végre a csendes óvoda újra megtelik önfeledt

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Államfői látogatás Bogyiszlón

Államfői látogatás Bogyiszlón VII.ÉVFOLYAM 4. SZÁM Bogyiszló község polgárainak lapja 2016. április Államfői látogatás Bogyiszlón Áder János köztársasági elnök a Víz Világnapján március 22-én a dunai jeges árvíz 60. évfordulójának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Község, Pálmonostora Község és Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 13-án a Körjegyzőségi Hivatal Pálmonostori Kirendeltsége

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. május 16-án 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. május 16-án 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2011. május 16-án 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Elekes Péter,

Részletesebben

Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje

Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje Ezt mondja az Úr Isten: A belső pitvar kapuja, mely keletre néz, zárva legyen a dologtevő hat napon, szombatnapon pedig nyissák ki, és újhold napján is nyissák

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet Csatornakiosztás Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet Csatornakiosztás Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján

Részletesebben

"Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal

Örömmel ugrok fejest a szakmába - Interjú Őze Áronnal "Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal 2014. október 29. szerda, 08:00 Az idei Vidor fesztiválon Őze Áron és Kedvek Richárd nyerte a legjobb főszereplő párosnak járó Pantalone-díjat az

Részletesebben

Általános szerződési feltételek. Csatornakiosztás, rendszeres díjak

Általános szerződési feltételek. Csatornakiosztás, rendszeres díjak Csatornakiosztás, rendszeres díjak 1.1. Alapkínálati csomagok tartalma Alapcsomag* 1. RTL Klub kereskedelmi 2. tv2 kereskedelmi 3. m1 közszolgálati 4. m2 közszolgálati 5. Duna TV közszolgálati 6. Viasat3

Részletesebben

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÁLL-KER KFT 6900 Makó, Návay Lajos tér 8. e-mail: vall-ker@vall-ker.hu; bemutatoterem@vall-ker.hu Tel : +36 62 511 040 Fax: +36 62 212 806 Mobil: +36 30 3757434

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet Csatornakiosztás Műholdas televízió csomagok tartalma 1.1. Alapkínálati csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a) bekezdés a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2014. július

Részletesebben

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!!

JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! A VAJDA PÉTER ÉNEK- ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA LAPJA 18. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2012. JÚNIUS Botos Auróra 3.s JAJ DE JÓ A VAKÁCIÓ!!! tartalom JÚNIUS 3 Kiváló Vajdások 4 Pedagógusnapra 5 Németországban Comeniussal

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA A Hello HD Kft. a mai nappal az alábbiak szerint módosítja az integrált Általános Szerződési Feltételeit: (A változott részek dőlt betűvel kiemelve.)

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet. Csatornakiosztás. Műholdas televízió csomagok tartalma. 1. Alapkínálati csomagok tartalma

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet. Csatornakiosztás. Műholdas televízió csomagok tartalma. 1. Alapkínálati csomagok tartalma Csatornakiosztás Műholdas televízió csomagok tartalma 1. Alapkínálati csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a) bekezdés a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2015. augusztus

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSÁNAK KIVONATA A Hello HD Kft. a mai nappal az alábbiak szerint módosítja az integrált Általános Szerződési Feltételeit: (A változott részek dőlt betűvel kiemelve.)

Részletesebben

Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma. IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban

Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma. IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban Csatornakiosztás Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet Csatornakiosztás Műholdas televízió csomagok tartalma 1. Alapkínálati csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a) bekezdés a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2015. január

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/D. melléklet Csatornakiosztás Műholdas televízió csomagok tartalma 1.1. Alapkínálati csomagok tartalma A szolgáltató az Eht. 132. 2a) bekezdés a) pontja alapján - a külön feltüntetett csatornák kivételével 2013. augusztus

Részletesebben

"A"-multiplex (Közszolgálati multiplex)

A-multiplex (Közszolgálati multiplex) "A"-multiplex (Közszolgálati multiplex) 1 M1 HD M2 HD Magyar Televízió Magyar Televízió Advanced codec HD digital tv Advanced codec HD digital tv 100 1001 1001 1002 1004 1006 1003 1005 (*) 101 1011 1011

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének Szám: 230-14/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. december 18-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 25/2013.(XII.19.) önkormányzati RENDELET

Részletesebben

Karácsony előtti betegellátás

Karácsony előtti betegellátás II. évfolyam 12. szám 2015. december Karácsony Lelkünk szemével az égre nézünk, és mi is követjük a csillagot, amely vezeti Betlehembe a Napkeleti Királyok utazását. Isten igéje, a Szentháromság második

Részletesebben

Programhely Csatorna Csomag Műhold Transzponder Frekvencia Polarizáció Formátum SymbolRate FEC Tematika Encryption

Programhely Csatorna Csomag Műhold Transzponder Frekvencia Polarizáció Formátum SymbolRate FEC Tematika Encryption Amennyiben a mediaboxot a UPC Direct biztosította az Ön számára, a a legtöbb esetben automatikusan frissülnek a készülék stand-by Amennyiben a mediaboxot nem a UPC Direct biztosította az Ön számára, a

Részletesebben

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban Tizenkettedik lecke Az ajtóban Gulyás Szia, édes! Szia, kicsim! Egy picit korán jössz... Hát... én el is mehetek... Jaj, nem úgy értem! Bocsánat! Csak még nincs kész a vacsora. A vacsora a mai meglepetés.

Részletesebben