Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER. Figyelmeztetés!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER. Figyelmeztetés!"

Átírás

1 Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER Figyelmeztetés! Tudom, hogy félsz! Félsz attól, hogy mi lesz veled cigaretta nélkül. Félsz attól, hogy nem tudsz majd túljutni a problémáidon, hogy kevésbé fogsz tudni koncentrálni, hogy nem lesz majd ott veled a stresszesebb pillanataidban, hogy megnyugtasson. Félsz, hogy sem a rossz sem a jó pillanatok nem lesznek ugyanolyanok többet cigaretta nélkül. Így van? Akkor most jól figyelj! Minden félelmed el fog múlni mihelyt megismered és megérted a GM módszert! Gondolkozz el azon, hogy vajon a te saját döntésed-e az hogy dohányzol? Az igaz, hogy te döntöttél úgy, hogy elszívod az első szál cigarettádat. Persze én is döntöttem már úgy, hogy elmegyek moziba, de ettől még nem döntenék úgy, hogy az egész életem ott fogom tölteni. Te mikor döntötted el, hogy cigaretta nélkül többet nem fogsz tudni létezni? Mikor döntötted el, hogy függeni fogsz ettől a szertől? Mikor döntötted el, hogy folyamatosan szükséged lesz cigarettára ahhoz, hogy ne legyél feszült, tudj koncentrálni, jobban érezd magad? Mikor hoztál ilyen döntést? Ilyen döntést nem hoztál! Egyszer csak késő lett, beleestél ebbe a csapdába! Az egyetlen dolog ami megakadályoz abban, hogy kiszabadulj ebből a csapdából az a félelem! Félsz, hogy minden megváltozik és semmi nem lesz ugyanolyan és még ha szörnyű szenvedések árán sikerül is leszoknod, néha akkor is megkívánsz majd egy szál cigarettát. Hallgasd tovább ezt az anyagot és megismered, megérted a GM módszert. Minden félelmedet elfogjuk oszlatni! Ki fogsz szabadulni a csapdából!

2 Bevezetés Bizonyára sok olyan emberről hallottál már, aki megpróbálta abbahagyni a dohányzást, de nem járt sikerrel. Olyanokról is lehet hallani akiknek sikerült, addig szenvedtek, míg végül már nem hiányzott nekik a cigaretta. Na és persze sokan vannak olyanok is akik abbahagyták a dohányzást aztán később visszaszoktak. Üdvözöllek, a nevem Dávid Viktor és nekem jutott a megtiszteltetés, hogy megmutassam neked, hogyan lehetséges bárki számára az, ami nekem és a környezetemben élők közül is többeknek sikerült már. Megszabadulhatsz a cigarettától és egy egészségesebb, boldogabb életet élhetsz. A célom az, hogy megmutassam neked, hogy leszokni nem csak az akaraterő módszerrel lehet. Az akaraterő módszerrel nagyon nehéz leszokni, és sajnos fennáll a visszaszokás veszélye is. A GM módszerrel az első pillanattól kezdve az az érzés tölt el, hogy kiszabadultál a nikotincsapdából. Biztos vagyok benne, hogy most még tudnál rá legalább egy okot mondani, hogy miért dohányzol. Ahogy tovább hallgatod ezt az anyagot, ez meg fog változni és rá fogsz jönni, hogy a dohányzás semmit nem jelent számodra. Büszke leszel rá, hogy könnyedén ki tudtál jönni a nikotin csapdájából, míg oly sok ember sajnos képtelen ezt megtenni. Te viszont szabad leszel! Nézzük először, hogy miért is nehéz megszabadulnod? A dohányzók többsége ha módjában állna megváltoztatni a múltat és nem meggyújtani élete első szál cigarettáját, biztosan tudná, hogy nem szabad meggyújtania! Te mit tennél? Bizonyára te is ismersz olyan embert aki úgy gondolja (azt hiszi), hogy neki megéri dohányozni. Vajon ez az ember biztatná rá a saját gyerekét, hogy dohányozzon? Biztos vagyok benne, hogy nem! Végső soron minden dohányos érzi, hogy jobban érezné magát ha nem függene a cigarettától. Van aki azt mondja ez csak egy hobbi. Aha! Milyen hobbi az amit ha nem csinálunk folyamatosan, majdnem hogy beleőrülünk? Sokan mások azt gondolják a dohányzás megszabadítja őket az unalomtól. Ez is tévedés. Az unalom lelkiállapot. A cigarettában pedig nincs semmi érdekes. Megint mások azt állítják, hogy a dohányzás egy szokás. Ennyire nehéz lenne egy szokásunkon változtatni? Akkor más szokásainkon miért könnyebb? Az igazság az, hogy a dohányzás nem szokás, hanem NIKOTINFÜGGŐSÉG! Ezért látszólag nehéz megszabadulni tőle.

3 Viszont nem ez az igazi oka annak, hogy igazán nehéz megszabadulnod tőle. Hanem az, hogy azt hiszed nyújt neked valamit, élvezetet vagy támaszt, amiről hatalmas áldozat lenne lemondani. Az igazság az, hogy ha egyszer megérted, mi is a nikotinfüggőség, és tisztában leszel rabságod igazi okaival, akkor ki fogsz szabadulni a nikotin fogságából. Szabad leszel! Hogyan estél csapdába? Emlékszel mikor még nem dohányoztál? Nem volt szükséged cigarettára ahhoz, hogy nyugodt maradj, tudj koncentrálni. Akkor mégis, hogyan kerülhettél ebbe a szörnyűséges helyzetbe? Láttad a többi embert dohányozni, s nem hitted el, hogy semmi örömet nem okoz nekik. Rossz a szaga, szörnyű íze van, káros az egészségre, de valami jó kell hogy legyen benne, ha ennyi ember képes egy kisebb vagyon elkölteni rá élete során. Megmondom neked hogy mi a jó benne. Az a jó a cigarettában, hogy képes enyhíteni azokat a tüneteket, amelyeket saját maga idéz elő! Erről később lesz még szó részletesebben is. Az is előfordulhat, hogy azt gondoltad gyerekként, hogy a cigarettától többnek látszol majd. Pedig ha most jobban belegondolsz te is látod, hogy egy drogért remegő nyugtalan ember inkább szánalmas. Biztos ismersz olyan férfit vagy nőt, aki nagyon keménynek, magabiztosnak, kifinomultnak, modernnek látszik dohányzás közben. Tudnod kell, hogy ezeknek az embereknek nem a dohányzás miatt jó a kisugárzásuk, hanem annak ellenére is, hogy dohányoznak. Tehát rászokunk a cigarettára és okokat találunk rá, hogy miért is csináljuk. Néha megpróbálunk leszokni. Ilyenkor általában az egészségünket féltjük, vagy pénzt akarunk megtakarítani. Na és mi történik amikor abbahagyjuk a dohányzást? Bepánikolunk a nikotin elvonási tüneteitől való félelem miatt. Mivel abban a tévhitben élünk, hogy nyújt nekünk valamit, az a téves érzésünk támadhat hogy elvesztettünk valamit. Mivel úgy érezzük, hogy életünk most még stresszesebbé vált, néhány napi szenvedés után úgy döntünk, hogy majd inkább máskor, életünknek egy nyugodtabb pillanatában szabadulunk meg a cigarettától. A megfelelő pillanat persze soha nem fog elérkezni. Ráadásul egy dohányos élete eleve sokkal stresszesebb, mert neki folyamatosan töltenie kell a nikotint a szervezetébe hogy normális tudjon maradni. A jó hír viszont még mindig az, hogy bárki könnyedén szabad lehet! Először azonban meg kell értenünk hogy miért is olyan nehéz megszabadulni a cigarettától. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy tisztában legyünk a dohányzás igazi okaival.

4 Mik a dohányzás igazi okai? Ezernyi ostoba okot kereshetsz rá, hogy miért is dohányzol. Az igazság akkor is az, hogy nem tudod miért teszed. Ha tudnád az igazi okot, már valószínűleg felhagytál volna szenvedélyeddel. Amit már most is tudsz, az az, hogy mielőtt rászoktál nem volt szükséged a cigarettára. Talán emlékszel még az első szálak iszonyatos ízére és szörnyű bűzére, valamint hogy milyen nagy erőfeszítésedbe került elfogadtatnod a szervezeteddel ezt a szert. Ráadásul tudod, hogy a nem dohányzóknak nincsen szükségük rá, sőt egyesek akár szánalmasnak is találhatják, hogy valaki egy szertől függ. Az igazi ok, amiért dohányzol, két dolog rafinált kombinációja, amelyeket most részletesen ki fogok fejteni. Az igazi okok: 1. Nikotinfüggőség 2. Gondolkodásunk a cigarettáról. Mi is az a nikotinfüggőség? A nikotin egy olyan anyag (egy kábítószer) mely fogságban tartja azt az embert aki fogyasztja. Minden egyes alkalommal amikor beleszívsz egy cigarettába, egy kis adag nikotint, kábítószert juttatsz a szervezetedbe. Abban a pillanatban, mikor a cigarettát elnyomod a nikotin elkezd ürülni a szervezetedből. Jelentkeznek az elvonási tünetek és Te hamarosan egy újabb cigarettára gyújtasz. Miért teszed? Mert jelentkeztek nálad az elvonás tünetei. A jó hír az hogy a nikotin elvonási tünetei gyengék. Nincs fizikai fájdalom vagy rosszullét mint mondjuk a heroin esetében. Jelentkezik viszont ingerlékenység, nyugtalanság, bizonytalanság, koncentrálási zavarok, ürességérzet. A nikotin szörny élelmet követel! A Te döntésed, hogy megetetted-e vagy hagyod éhen halni! A Te döntésed, hogy a nikotin rabságában maradsz-e vagy kiszabadulsz belőle! Ha úgy döntesz, hogy kiüríted a szervezetedből a nikotint, vagyis nem táplálod tovább a szörnyet, akkor ebben az esetben a szörny szép lassan elpusztul, s Te megszabadulsz az elvonási tünetektől. A menekülésed kulcsa és ennek a módszernek a lényege az, hogy megérted, hogy a nikotin azokat az elvonási tüneteket szünteti meg melyeket saját maga okoz!

5 Ezt az igazságot annyira fontos megértened, hogy megismétlem a nikotin azokat az elvonási tüneteket szünteti meg, melyeket saját maga okoz! Amikor az elvonási tüneteid jelentkeznek majd, tudatosítsd magadban, hogy most nem valami rossz, hanem éppen ellenkezőleg valami jó dolog történik veled. Ürül ki a nikotin a szervezetedből, a nikotinszörny haldoklik. Örömteli pillanatok ezek, te uralod a helyzetet és te a szabadságot választod a nikotin rabsága helyett. Most érkezett el az idő, hogy a félelmeidről beszéljünk. Félsz attól, hogy elveszítesz valamit. Egy pótszert, egy támaszt, vagy az örömnek egy forrását. Tudnod kell, hogy nem veszítesz el semmit. Sőt nagyon is sokat nyersz! Vizsgáljuk meg közelebbről mi történik akkor amikor valamilyen stresszesebb helyzettel találkozol, s úgy érzed szükséged van egy szál cigarettára. Meggyújtasz egy cigit, és igen, valóban jobban érzed magad. Úgy érzed a cigaretta segített neked. Mi is történt valójában? Az, hogy a nikotinszörny stresszhelyzetben éhesebb. Enni kapott és most egy rövid időre megnyugszik és békén hagy téged. Ennyi történt! Az elvonási tüneteid stresszhelyzetben erősebbek. Most nézzük meg azt, mi a helyzet az unalommal. Unatkozol, rágyújtasz egy cigire. Mennyire találod izgalmasnak, hogy mérget juttatsz a szervezetedbe? Tényleg ez a legjobb elfoglaltság, amivel az éppen adott helyzetben elfoglalhatod magad? Vedd észre hogy a dohányzásban semmi izgalmas nincs, inkább szánalmas. Elképzelhető, hogy attól is félsz, hogy kevésbé fogsz tudni koncentrálni ha abbahagyod a dohányzást. Amikor dohányosként koncentrálni próbálsz valamire, kénytelen vagy megetetni a kis szörnyet különben nem akar békén hagyni. Rágyújtasz és örömmel nyugtázod, hogy jobban oda tudsz figyelni arra amivel foglalkozol. Valójában csak az történt, hogy enyhítettél az elvonási tüneteiden, így azok most egy rövid ideig nem zavarnak abban, hogy arra figyelj amire szeretnél. Itt ennél a résznél van egy meglepetésem a számodra. Most figyelj! A koncentrációs készséged javulni fog miután kiszabadulsz a nikotin fogságából! Ez azért van, mert egy szerencsétlen nikotinfüggő szervezetében az artériákat és a vénákat blokkoló méreg nem enged az agyba megfelelő mennyiségű oxigént. Itt fontos megemlíteni, hogy amikor ürül ki a nikotin a szervezetedből és úgy érzed, hogy nehezebben tudsz koncentrálni, az azért van mert a figyelmedet az elvonási tünetekre fordítottad és aggódni kezdtél. Ha ilyenkor elkezdesz aggódni, akkor valóban nehezebben tudsz majd

6 odafigyelni bármire is és hamarosan lehet, hogy rágyújtasz. Ilyenkor inkább nyugtasd meg magad, hogy jó úton haladsz és minden rendben van. Annyi történik, hogy ürül a nikotin a szervezetedből. Ezt pozitív élményként éld meg, most egy nagyon jó dolog történik veled! Ha így fogod fel, már most szabad vagy! Büszkeséggel és megelégedéssel töltsön el, hogy ürül ki a nikotin a szervezetedből! Máris jobban érzed magad! Miután a nikotin kiürült a szervezetedből, az elvonás tünetei - amik új gondolkodásunkkal már most is veszélytelenek - messze elkerülnek. Elvonási tünetei csak a dohányosoknak vannak. Tudatosítsd magadban, hogy semmiről nem mondasz le, mert a cigaretta nem megszünteti a problémáidat, hanem okozza. Miután a nikotin távozik a szervezetedből és a gondolkodásod is megváltozott a cigarettáról, te már egy szabad ember vagy! Dolgozunk még rajta egy kicsit, hogy a gondolkodásod megváltozzon a cigarettáról. Képzeld el, hogy van egy kenőcs amivel egyszer bekened a lábad. Hogy miért teszed? Mert másoktól látod, vagány dolog, sokan kenik vele a lábukat te is kipróbálod. Kis idő múlva észreveszed, hogy a kenőcstől sebes lett a lábad. Sajnálatos azonban, hogy ha újra bekened, elmúlnak a sebek. Ezt örömmel nyugtázod, ám most már mindig kenned kell a lábad, különben újra sebes lesz. Viszont ha elhatározod, hogy többet nem használod a kenőcsőt, rövid idő alatt a sebek maguktól meggyógyulnak. Így gondolj a cigarettára, egy szer ami a saját maga által okozott tüneteket enyhíti. Semmi értékeset nem nyújt számodra. Ha unatkozol foglald el magad valamivel, lehetőleg valami számodra értékes tevékenységgel. Erről van egy könyv, Csíkszentmihályi Mihály írta a tökéletes élmény pszichológiájáról szól. Ha 10 perc szünetre vágysz munka közben, akkor tarts tíz perc szünetet. Mondjuk igyál egy teát. Ha beszélgetsz valakivel, arra figyelj amit az illető mond, s ne arra fordítsd a figyelmed, hogy dohányozz. Sokkal élvezetesebb egy társas összejövetel is ha nem a cigarettára kell figyelned. Kijelenthetjük, hogy minden tevékenység élvezetesebb ha magára a tevékenységre tudod fordítani a figyelmedet, s nem a cigarettára vagy a cigaretta által okozott elvonási tünetek enyhítésére kell figyelned. Jobban tudsz koncentrálni, magabiztosabb vagy. Az élet sokkal élvezetesebb cigaretta nélkül. Most hogy ezt tisztáztuk - semmit nem nyersz azzal, hogy dohányzol - nem jobb, sőt éppen ellenkezőleg rosszabb az életed minősége azzal, hogy ezt teszed, rátérhetünk az egészséged kérdésére is. Biztos te is hallottad már a következő mondatot: Valamiben ugyis meg kell halni! Igen, de ez nem ok arra, hogy tudatosan megrövidítsed az életed!

7 Egy másik kedvencem: Az élet minősége fontosabb, mint a hossza! Ez valóban így van, de te sem gondolhatod komolyan hogy egy kábítószerfüggő életminősége jobb. Nyilván jobb lenne az életminősége ha nem lenne függő. Minden dohányos nagy hátrányban van magához képest. Az életminősége is rosszabb és az élete is rövidebb mint lehetne. A következő mondatot is gyakran lehet hallani: A tüdőmnek a kipufogógázok többet ártanak, mint a cigaretta! Még ha igaz is lenne ez az állítás, ez akkor sem elegendő ok arra, hogy szándékosan rongáld a szervezeted. El tudsz képzelni egy olyan őrültet aki direkt a szájába veszi a kipufogócsövet, és letüdőzi a gázt? A dohányosok pontosan ezt teszik! Legközelebb ha látsz egy dohányost aki éppen egy nagyot szív a cigarettájából, gondolj erre! A cigarettában lévő mérgek szisztematikusan eltömítik az ereket, megfosztva az izomzatot és az összes nélkülözhetetlen szervet a működésükhöz szükséges oxigéntől és egyéb tápanyagtól. Azt ígértem hogy nem lesz sokkterápia, ezért nem is részletezem tovább a nikotin szervezetedre gyakorolt rombolásának folyamatát. Te magadtól is tudod, hogy káros az egészségedre. Nem ez segít abban hogy abbahagyd, hanem az, hogy most már tudod, hogy semmit nem nyújt neked. CSAK ELVESZ, miközben fogságban tart. Még egyszer röviden vegyük át, hogyan működik ez az egész! A nikotinfüggőség: minden egyes cigarettával nikotin juttatsz a szervezetedbe. Mivel ez egy olyan anyag ami függőséget okoz, elvonási tünetekkel bünteti ha nem juttatod be a szervezetedbe. Úgy tudja elhitetni veled, hogy nyújt neked valamit, hogy enyhíti ezeket az elvonási tüneteket. Rabságod igazi oka ez volt. Elhitted, hogy nyújt valamit! Az elején említettem hogy talán félsz attól, hogy minden megváltozik ha leteszed a cigarettát. És tényleg. Minden megváltozik, minden jobb lesz! Életed minden pillanata élvezetesebb lesz! Eddig azt hitted, hogy a nikotin segítségedre van a következő problémák leküzdésében: ingerlékenység, nyugtalanság, bizonytalanság, koncentrálási zavarok, üresség érzet. Most már tudod hogy ezek mind a nikotin elvonási tünetei. Ennek tudatában már nem gondolod azt hogy elvesztesz valamit ha leteszed a cigarettát. Egészségesebb, magabiztosabb, energikusabb vagy mint mikor dohányoztál, s jobban tudsz koncentrálni arra amivel éppen foglalkozol. Megnyugodhatsz, a nikotin hamar kiürül a szervezetedből, s ennek a rövid kiürülési időszaknak is minden pillanatát élvezheted, mert most már máshogy gondolsz a cigarettára.

8 Az akaraterő módszerrel azért nehezebb leszokni, mert úgy gondolsz a cigarettára, mint valamilyen segítségedre lévő szerre. Te már tudod, hogy nem az! Aki az akaraterő módszerrel próbál megszabadulni, az úgy érzi megvon magától valamit és ettől még stresszesebbé válik. Az utolsó szál cigaretta elszívása után tudatosítsd magadban, hogy vége a szenvedéseidnek! Természetesen nem azt mondom, hogy soha többet nem lesz stresszes pillanat az életedben. De azt mindig tudatosítsd magadban, hogy egy adag nikotin ezt nem oldaná meg. Ha az utolsó szál cigaretta után bármikor úgy érzed, hogy elvonási tüneteid vannak, őrülj neki, hogy a nikotin ürül a szervezetedből. A tudatodból már kiűzted, most a testedből is távoznia kell! Mond ezt magadnak: Egyszerűen csodálatos hogy én most megszabadítom a testemet ettől a szörnyű szertől! Érezd is át, ez tényleg jó érzés. Ennek bármikor örülhetsz, ha visszagondolsz rá. Hurrá szabad vagyok! Én már sikeresen megszabadultam tőle! Hát nem csodálatos?! Megszabadultam! Nem vagyok tovább a nikotin rabja! Legyőztem! Szabad vagyok! GM módszer! Gondolkodásod megváltoztatása! Gratulálok Neked! Gondolkodásod megváltoztattad, szabad ember vagy! Összefoglalnád nekünk egy mondatban, hogy mi a módszer lényege? A módszer lényege, hogy tudatosítod magadban azokat a tényeket melyek megváltoztatják a gondolkodásodat a cigarettáról és ezáltal szabaddá válsz. Kifejtenéd bővebben, hogy hogyan működik a módszer? Igen természetesen. Vizsgáljuk meg a fejedben és a testedben lezajló folyamatokat közelebbről. A nikotin utáni vágyadat nevezzük egyszerűen nikotin szörnynek. Képzeld el, hogy él egy ilyen nikotin szörny a fejedben és él egy a testedben. Amikor elkezd ürülni a nikotin a szervezetedből ezt a testedben élő nagy nikotin szörny megüzeni a fejedben élő kis nikotin szörnynek, aki azonnal gondoskodik az utánpótlásról. Azt gondolhatnánk hogy a problémát a nagy szörny jelenléte okozza. Ez viszont rossz megközelítése a dolgoknak, pontosan ez az amiért nehéz leszokni, amiért annyian oly sokat szenvednek, amikor megpróbálják letenni a cigarettát. Ráadásul sajnos az esetek többségében feleslegesen szenvednek, mert rövid idő elteltével újra rágyújtanak. A nagy nikotin szörnyet minden gond nélkül két-három hét alatt meg lehet ölni. Ha eljársz szaunába akkor még előbb. Az igazi problémát a

9 kis szörny jelenléte okozza. Mi tartja életben a kis szörnyet? Az, hogy azt gondolod nyújt neked valamit a cigaretta amiről áldozat lenne lemondanod. Tudatosítsd magadban, hogy semmi pozitívat nem nyújt neked, ezért örömmel elengeded! Ez a szabadulásod kulcsa! Amint ezt képes vagy megtenni, a kis szörny abban a pillanatban elpusztul! Rögtön és azonnal! A nagy szörny még két-három hétig küldi az üzeneteket, de már nincs aki fogadja őket, így ezen már te csak mosolyogsz, szinte élvezed a helyzetet. Ha bármikor felmerülne benned egy gondolat a nikotin mellett, azonnal ismerd fel és üvölts rá magadban: KIFOGÁS, hamis indíték! Tudod az igazságot! A nikotin egyetlen dolgot tesz érted, csakis egyetlen egyet! Megszünteti azokat a tüneteket melyeket saját maga idéz elő! Minden más téves gondolat ami mellette szólna, csak kifogás és hamis indíték! Ha módodban áll, segíts te is másoknak, hogy minél többen legyünk azok, akiknek sikerült! Egy szerencsétlen dohányos egész nap elvonási tünetekkel küszködik. Hol erősebbekkel, hol pedig gyengébbekkel attól függően milyen ingerek érik napközben. Ez élet? Nem, ez a pokol! Örülj neki, hogy neked sikerült szabaddá válnod! Köszönöm, hogy együtt gondolkoztál velem és Őszintén bízom abban, hogy neked sikerült! Dávid Viktor

KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t

KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t A visszaesés és megelőzése KIMONDHATÓ.?! Magyar Máltai Szeretetszolgálat F o g a d ó P s z i c h o s z o c i á l i s S z o l g á l a t 6. Visszaesés Ennyi idő, küzdelem, szenvedés után újra inni, (drogozni,

Részletesebben

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY!

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! KORÓDI SÁNDOR LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! 2011. Tartalom I. Gondolat - Érzelem - Önmagad/ Hogyan hatnak a gondolataid érzelmeiden keresztül arra az emberre, akit önmagadként megtapasztalsz?... 4 1. Környezet...

Részletesebben

OSHO Mi a meditáció? A MEDITACIÓ. Bevezető

OSHO Mi a meditáció? A MEDITACIÓ. Bevezető OSHO Mi a meditáció? A MEDITACIÓ Bevezető 1 / Játék 2 / Kreativitás 3 / Tudatosság 4 / A természeted 5 / Nem-cselekvés 6 / Tanúság 7 / Ugrás 8 / Tudományos módszer 9 / Kísérlet 10 / Csend 11 /Maga a mennyország

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tokeleteselet.hu Tartalomjegyzék Előszó... 4 Ki vagyok én, és miért osztom az észt?... 5 Hogyan használd?... 6 Miért vagyunk itt?... 8 Megéri változtatni?...

Részletesebben

Végre nem dohányzom!

Végre nem dohányzom! ALLEN CARR Végre nem dohányzom! Az egyszerő módszer, amellyel le lehet szokni a dohányzásról Fordította: Kövesdi Árpád Tartalomjegyzék Elıszó Miért is fordítottam le ezt a könyvet? Bevezetés 1. Javíthatatlan

Részletesebben

A CSODÁK TANÍTÁSA Munkafüzet: 1-30. leckék A CSODÁK TANÍTÁSA. Munkafüzet. Leckék: 1-30

A CSODÁK TANÍTÁSA Munkafüzet: 1-30. leckék A CSODÁK TANÍTÁSA. Munkafüzet. Leckék: 1-30 1 A CSODÁK TANÍTÁSA Munkafüzet Leckék: 1-30 2 Kedves Útitársam! Rendkívül boldoggá tesz, hogy immár téged is a csodautasok között üdvözölhetlek! Akár az én fordításomat használod (ami az alábbiakban következik),

Részletesebben

m agya r nyomdatermék

m agya r nyomdatermék m agya r nyomdatermék Ha tá rta la n G o n d o l a t o k ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Rhonda Byrne / The Secret Daily Teachings Atria Books, a Division of Simon &

Részletesebben

Köszönet és hála szüleimnek, férjemnek, gyerekeimnek, barátaimnak, kollégáknak, ismerősöknek, úgyszólván mindenkinek, aki valaha életem része volt.

Köszönet és hála szüleimnek, férjemnek, gyerekeimnek, barátaimnak, kollégáknak, ismerősöknek, úgyszólván mindenkinek, aki valaha életem része volt. 1 Az élet 2 Köszönet és hála szüleimnek, férjemnek, gyerekeimnek, barátaimnak, kollégáknak, ismerősöknek, úgyszólván mindenkinek, aki valaha életem része volt. Nekik köszönhetem, hogy itt és most az lehetek,

Részletesebben

A siker 42 titka, nemcsak nőknek

A siker 42 titka, nemcsak nőknek A siker 42 titka, nemcsak nőknek Avagy: Sikeres bárki lehet Kiadja: Írta: Vidi Rita A sikeres nők tanácsadója Siker Coach Sikeres bárki lehet V i d i R i t a - w w w. h o s n o k. h u Oldal: 1 Előzménynek:

Részletesebben

USER MANUAL A CICÁMHOZ

USER MANUAL A CICÁMHOZ és az Állatmentő Sereg Macskamentés bemutatja USER MANUAL A CICÁMHOZ Készítette: Pintér Attila (Macska-fogó) 2015. március 22. Mi ez? Miben segí t neked? Ez pontosan az, ami: egy használati utasítás a

Részletesebben

Átölelem a félelmeimet

Átölelem a félelmeimet Cs. Szabó Virág Átölelem a félelmeimet Emberi párbeszéd az Új Kor hajnalán A Fénypont Kreatív Műhely Közhasznú Alapítvány tulajdona. Infó: www.fenyhordozok.hu 2010. Minden jog fenntartva. Sokszorosítása

Részletesebben

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk

Részletesebben

Zane Kedves G-pont 1

Zane Kedves G-pont 1 1 2 ZANE KEDVES G PONT 3 FIGYELMEZTETÉS Ha szexuálisan elnyomott vagy, ha elfojtod a szexualitásodat, vagy felhúzott orral állsz a szexhez, tedd le ezt a könyvet, és menekülj. Túl tüzes lesz neked - csúnyán

Részletesebben

Takáts Péter. Menedzserkalauz 2. Az organikus szemlélet gyakorlati kérdései

Takáts Péter. Menedzserkalauz 2. Az organikus szemlélet gyakorlati kérdései Takáts Péter Menedzserkalauz 2. Az organikus szemlélet gyakorlati kérdései Új mani-fest Budapest, 2009 Tartalom 9. Az idő és az ember viszonyáról 11 10. Az értekezletek elmélete 31 11. A jövő és a menedzsment

Részletesebben

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához

www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához A www.ferficsabitas.com Bemutatja: Tippek és trükkök férfiak elcsábításához és megtartásához Az alábbiakat a www.ferficsabitas.com jóvoltából olvasod. Ha még többet szeretnél megtudni álmaid férfijának

Részletesebben

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj.

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. 1. fejezet: Célok Üdvözöllek a SIKER dióhéjban című rövid ebook-ban! Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. Ha elültettük a siker

Részletesebben

Meditáció és ima Reno, Nevada - 2004. március 20. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_chanelreno04.html )

Meditáció és ima Reno, Nevada - 2004. március 20. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_chanelreno04.html ) Meditáció és ima Reno, Nevada - 2004. március 20. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_chanelreno04.html ) Üdvözöllek benneteket kedveseim, Kryon vagyok a Mágneses Szolgálattól! Néhány perce elhangzott, hogy

Részletesebben

A bántalmazás lélektanáról (részletek)

A bántalmazás lélektanáról (részletek) A bántalmazás lélektanáról (részletek) Klubrádió Női vonal, 2012. április 17., Jaksity Katalin Jaksity: A mai egy órában bántalmazott nők ülnek itt körülöttem és az ő történeteiken keresztül szeretnénk

Részletesebben

zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL!

zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL! zsíros TÉVHIT és Eltitkolt TÉNY a FOGYÁSRÓL! Avagy mit kell tudnod a könnyed fogyásról, ha végre éhezés és visszahízás nélkül akarsz lefogyni? minimális mozgással Szerző: Katona Zoltán Kedves Olvasó! Ez

Részletesebben

II. AZ ÉRETT SZEMÉLY VISELKEDÉSI SZOKÁSAI. 1. Az érett személy elfogadja magát annak, aki

II. AZ ÉRETT SZEMÉLY VISELKEDÉSI SZOKÁSAI. 1. Az érett személy elfogadja magát annak, aki II. AZ ÉRETT SZEMÉLY VISELKEDÉSI SZOKÁSAI 1. Az érett személy elfogadja magát annak, aki Ezen azt kell értenünk, hogy nem akar más lenni, mint azon tulajdonságainak összessége, amelyeken lehetetlen változtatni,

Részletesebben

Keith Moore tanításának korrektúrázott változata

Keith Moore tanításának korrektúrázott változata AZ ELSŐ SZERETET Keith Moore tanításának korrektúrázott változata Szeretettel köszöntelek titeket a 2007. évi házassági összejövetelen. Ámen. Itt a Hit Élet Gyülekezetben évente két saját összejövetelt

Részletesebben

Végy egy mély levegőt és nyugodj meg!

Végy egy mély levegőt és nyugodj meg! Végy egy mély levegőt és nyugodj meg! Írta: dr.veress Dóra Mindig csak azt hallod, hogy a helyes légzés csökkenti a szorongást, de senki nem mondja meg, mit kell csinálni? Miért ne tanulhatnád meg te is,

Részletesebben

Meditáció a gyakorlatban. Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999

Meditáció a gyakorlatban. Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999 Meditáció a gyakorlatban Brahma Kumaris World Spiritual University Magyarország, 1999 Ajánlás: A meditáció a gyakorlatban elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretnék megismerni és felfedezni a belső világukat

Részletesebben

A gyors és erős számítógépek 7 titka. Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is!

A gyors és erős számítógépek 7 titka. Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is! -1- A gyors és erős számítógépek 7 titka Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is! Ingyenes tanulmány azoknak, akiknek VAN, VOLT, vagy LESZ számítógépük, és végre szeretnék

Részletesebben

Sikeres feladatkiadás

Sikeres feladatkiadás Sikeres feladatkiadás Teremts több időt már holnaptól! www.feladatkiadas.hu Tartalomjegyzék Előszó...3 Mi az a képesség, ami önmagában több időt adhat neked, mint az összes időgazdálkodási technika?...3

Részletesebben

A 10 legnagyobb hiba, amit a Forex kereskedők elkövetnek

A 10 legnagyobb hiba, amit a Forex kereskedők elkövetnek A 10 legnagyobb hiba, amit a Forex kereskedők elkövetnek GOLD FOREX TRADING 1 A 10 legnagyobb hiba, amit a Forex kereskedők elkövetnek Kész vagy. Megcsináltad a házi feladatot. Elolvastál minden hasznos

Részletesebben

Frank J. Kinslow AZ AZONNALI GYÚGYULÁS. titka. Édesvíz Kiadó Budapest

Frank J. Kinslow AZ AZONNALI GYÚGYULÁS. titka. Édesvíz Kiadó Budapest Frank J. Kinslow AZ AZONNALI GYÚGYULÁS titka Édesvíz Kiadó Budapest TARTALOM Előszó... 9 Első fejezet: A kezdetek... 11 Második fejezet: A titok feltárul...14 Harmadik fejezet: A tudat és a világegyetem...19

Részletesebben

Tartalomjegyzék: 388. oldal

Tartalomjegyzék: 388. oldal Tartalomjegyzék: 388. oldal Egyszer valaki ezt mondta: nem érdemes megírni a könyvet. Felesleges, hiszen úgysem tudom megváltoztatni az embereket. Ez tökéletesen igaz! A beteg, aki megfásult és belefáradt

Részletesebben

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET 15 PERC SZERETET házaspárok számára P. Tilmann Beller elõadásaiból összeállította dr. Csermák Kálmán és Alice Schönstatt-szentélyt Magyarországnak Alapítvány Óbudavár,

Részletesebben

Ching Hai Legfelsőbb Mester szavai Európai előadókörút Dublin, Írország 1999. június 7. 656. videó szövege (eredetileg angolul)

Ching Hai Legfelsőbb Mester szavai Európai előadókörút Dublin, Írország 1999. június 7. 656. videó szövege (eredetileg angolul) Ching Hai Legfelsőbb Mester szavai, Athén, Görögország, 1999. május 20. Közvetlen kapcsolat Istennel a béke elérésének módja 130-131. old. 653. videószalag (eredetileg angolul) Isten ismerete az egyetlen

Részletesebben