Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER. Figyelmeztetés!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER. Figyelmeztetés!"

Átírás

1 Hogyan szoktam le a dohányzásról 19 év dohányzás után a GM módszer segítségével és hogyan szokhat le Ön is? A GM MÓDSZER Figyelmeztetés! Tudom, hogy félsz! Félsz attól, hogy mi lesz veled cigaretta nélkül. Félsz attól, hogy nem tudsz majd túljutni a problémáidon, hogy kevésbé fogsz tudni koncentrálni, hogy nem lesz majd ott veled a stresszesebb pillanataidban, hogy megnyugtasson. Félsz, hogy sem a rossz sem a jó pillanatok nem lesznek ugyanolyanok többet cigaretta nélkül. Így van? Akkor most jól figyelj! Minden félelmed el fog múlni mihelyt megismered és megérted a GM módszert! Gondolkozz el azon, hogy vajon a te saját döntésed-e az hogy dohányzol? Az igaz, hogy te döntöttél úgy, hogy elszívod az első szál cigarettádat. Persze én is döntöttem már úgy, hogy elmegyek moziba, de ettől még nem döntenék úgy, hogy az egész életem ott fogom tölteni. Te mikor döntötted el, hogy cigaretta nélkül többet nem fogsz tudni létezni? Mikor döntötted el, hogy függeni fogsz ettől a szertől? Mikor döntötted el, hogy folyamatosan szükséged lesz cigarettára ahhoz, hogy ne legyél feszült, tudj koncentrálni, jobban érezd magad? Mikor hoztál ilyen döntést? Ilyen döntést nem hoztál! Egyszer csak késő lett, beleestél ebbe a csapdába! Az egyetlen dolog ami megakadályoz abban, hogy kiszabadulj ebből a csapdából az a félelem! Félsz, hogy minden megváltozik és semmi nem lesz ugyanolyan és még ha szörnyű szenvedések árán sikerül is leszoknod, néha akkor is megkívánsz majd egy szál cigarettát. Hallgasd tovább ezt az anyagot és megismered, megérted a GM módszert. Minden félelmedet elfogjuk oszlatni! Ki fogsz szabadulni a csapdából!

2 Bevezetés Bizonyára sok olyan emberről hallottál már, aki megpróbálta abbahagyni a dohányzást, de nem járt sikerrel. Olyanokról is lehet hallani akiknek sikerült, addig szenvedtek, míg végül már nem hiányzott nekik a cigaretta. Na és persze sokan vannak olyanok is akik abbahagyták a dohányzást aztán később visszaszoktak. Üdvözöllek, a nevem Dávid Viktor és nekem jutott a megtiszteltetés, hogy megmutassam neked, hogyan lehetséges bárki számára az, ami nekem és a környezetemben élők közül is többeknek sikerült már. Megszabadulhatsz a cigarettától és egy egészségesebb, boldogabb életet élhetsz. A célom az, hogy megmutassam neked, hogy leszokni nem csak az akaraterő módszerrel lehet. Az akaraterő módszerrel nagyon nehéz leszokni, és sajnos fennáll a visszaszokás veszélye is. A GM módszerrel az első pillanattól kezdve az az érzés tölt el, hogy kiszabadultál a nikotincsapdából. Biztos vagyok benne, hogy most még tudnál rá legalább egy okot mondani, hogy miért dohányzol. Ahogy tovább hallgatod ezt az anyagot, ez meg fog változni és rá fogsz jönni, hogy a dohányzás semmit nem jelent számodra. Büszke leszel rá, hogy könnyedén ki tudtál jönni a nikotin csapdájából, míg oly sok ember sajnos képtelen ezt megtenni. Te viszont szabad leszel! Nézzük először, hogy miért is nehéz megszabadulnod? A dohányzók többsége ha módjában állna megváltoztatni a múltat és nem meggyújtani élete első szál cigarettáját, biztosan tudná, hogy nem szabad meggyújtania! Te mit tennél? Bizonyára te is ismersz olyan embert aki úgy gondolja (azt hiszi), hogy neki megéri dohányozni. Vajon ez az ember biztatná rá a saját gyerekét, hogy dohányozzon? Biztos vagyok benne, hogy nem! Végső soron minden dohányos érzi, hogy jobban érezné magát ha nem függene a cigarettától. Van aki azt mondja ez csak egy hobbi. Aha! Milyen hobbi az amit ha nem csinálunk folyamatosan, majdnem hogy beleőrülünk? Sokan mások azt gondolják a dohányzás megszabadítja őket az unalomtól. Ez is tévedés. Az unalom lelkiállapot. A cigarettában pedig nincs semmi érdekes. Megint mások azt állítják, hogy a dohányzás egy szokás. Ennyire nehéz lenne egy szokásunkon változtatni? Akkor más szokásainkon miért könnyebb? Az igazság az, hogy a dohányzás nem szokás, hanem NIKOTINFÜGGŐSÉG! Ezért látszólag nehéz megszabadulni tőle.

3 Viszont nem ez az igazi oka annak, hogy igazán nehéz megszabadulnod tőle. Hanem az, hogy azt hiszed nyújt neked valamit, élvezetet vagy támaszt, amiről hatalmas áldozat lenne lemondani. Az igazság az, hogy ha egyszer megérted, mi is a nikotinfüggőség, és tisztában leszel rabságod igazi okaival, akkor ki fogsz szabadulni a nikotin fogságából. Szabad leszel! Hogyan estél csapdába? Emlékszel mikor még nem dohányoztál? Nem volt szükséged cigarettára ahhoz, hogy nyugodt maradj, tudj koncentrálni. Akkor mégis, hogyan kerülhettél ebbe a szörnyűséges helyzetbe? Láttad a többi embert dohányozni, s nem hitted el, hogy semmi örömet nem okoz nekik. Rossz a szaga, szörnyű íze van, káros az egészségre, de valami jó kell hogy legyen benne, ha ennyi ember képes egy kisebb vagyon elkölteni rá élete során. Megmondom neked hogy mi a jó benne. Az a jó a cigarettában, hogy képes enyhíteni azokat a tüneteket, amelyeket saját maga idéz elő! Erről később lesz még szó részletesebben is. Az is előfordulhat, hogy azt gondoltad gyerekként, hogy a cigarettától többnek látszol majd. Pedig ha most jobban belegondolsz te is látod, hogy egy drogért remegő nyugtalan ember inkább szánalmas. Biztos ismersz olyan férfit vagy nőt, aki nagyon keménynek, magabiztosnak, kifinomultnak, modernnek látszik dohányzás közben. Tudnod kell, hogy ezeknek az embereknek nem a dohányzás miatt jó a kisugárzásuk, hanem annak ellenére is, hogy dohányoznak. Tehát rászokunk a cigarettára és okokat találunk rá, hogy miért is csináljuk. Néha megpróbálunk leszokni. Ilyenkor általában az egészségünket féltjük, vagy pénzt akarunk megtakarítani. Na és mi történik amikor abbahagyjuk a dohányzást? Bepánikolunk a nikotin elvonási tüneteitől való félelem miatt. Mivel abban a tévhitben élünk, hogy nyújt nekünk valamit, az a téves érzésünk támadhat hogy elvesztettünk valamit. Mivel úgy érezzük, hogy életünk most még stresszesebbé vált, néhány napi szenvedés után úgy döntünk, hogy majd inkább máskor, életünknek egy nyugodtabb pillanatában szabadulunk meg a cigarettától. A megfelelő pillanat persze soha nem fog elérkezni. Ráadásul egy dohányos élete eleve sokkal stresszesebb, mert neki folyamatosan töltenie kell a nikotint a szervezetébe hogy normális tudjon maradni. A jó hír viszont még mindig az, hogy bárki könnyedén szabad lehet! Először azonban meg kell értenünk hogy miért is olyan nehéz megszabadulni a cigarettától. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy tisztában legyünk a dohányzás igazi okaival.

4 Mik a dohányzás igazi okai? Ezernyi ostoba okot kereshetsz rá, hogy miért is dohányzol. Az igazság akkor is az, hogy nem tudod miért teszed. Ha tudnád az igazi okot, már valószínűleg felhagytál volna szenvedélyeddel. Amit már most is tudsz, az az, hogy mielőtt rászoktál nem volt szükséged a cigarettára. Talán emlékszel még az első szálak iszonyatos ízére és szörnyű bűzére, valamint hogy milyen nagy erőfeszítésedbe került elfogadtatnod a szervezeteddel ezt a szert. Ráadásul tudod, hogy a nem dohányzóknak nincsen szükségük rá, sőt egyesek akár szánalmasnak is találhatják, hogy valaki egy szertől függ. Az igazi ok, amiért dohányzol, két dolog rafinált kombinációja, amelyeket most részletesen ki fogok fejteni. Az igazi okok: 1. Nikotinfüggőség 2. Gondolkodásunk a cigarettáról. Mi is az a nikotinfüggőség? A nikotin egy olyan anyag (egy kábítószer) mely fogságban tartja azt az embert aki fogyasztja. Minden egyes alkalommal amikor beleszívsz egy cigarettába, egy kis adag nikotint, kábítószert juttatsz a szervezetedbe. Abban a pillanatban, mikor a cigarettát elnyomod a nikotin elkezd ürülni a szervezetedből. Jelentkeznek az elvonási tünetek és Te hamarosan egy újabb cigarettára gyújtasz. Miért teszed? Mert jelentkeztek nálad az elvonás tünetei. A jó hír az hogy a nikotin elvonási tünetei gyengék. Nincs fizikai fájdalom vagy rosszullét mint mondjuk a heroin esetében. Jelentkezik viszont ingerlékenység, nyugtalanság, bizonytalanság, koncentrálási zavarok, ürességérzet. A nikotin szörny élelmet követel! A Te döntésed, hogy megetetted-e vagy hagyod éhen halni! A Te döntésed, hogy a nikotin rabságában maradsz-e vagy kiszabadulsz belőle! Ha úgy döntesz, hogy kiüríted a szervezetedből a nikotint, vagyis nem táplálod tovább a szörnyet, akkor ebben az esetben a szörny szép lassan elpusztul, s Te megszabadulsz az elvonási tünetektől. A menekülésed kulcsa és ennek a módszernek a lényege az, hogy megérted, hogy a nikotin azokat az elvonási tüneteket szünteti meg melyeket saját maga okoz!

5 Ezt az igazságot annyira fontos megértened, hogy megismétlem a nikotin azokat az elvonási tüneteket szünteti meg, melyeket saját maga okoz! Amikor az elvonási tüneteid jelentkeznek majd, tudatosítsd magadban, hogy most nem valami rossz, hanem éppen ellenkezőleg valami jó dolog történik veled. Ürül ki a nikotin a szervezetedből, a nikotinszörny haldoklik. Örömteli pillanatok ezek, te uralod a helyzetet és te a szabadságot választod a nikotin rabsága helyett. Most érkezett el az idő, hogy a félelmeidről beszéljünk. Félsz attól, hogy elveszítesz valamit. Egy pótszert, egy támaszt, vagy az örömnek egy forrását. Tudnod kell, hogy nem veszítesz el semmit. Sőt nagyon is sokat nyersz! Vizsgáljuk meg közelebbről mi történik akkor amikor valamilyen stresszesebb helyzettel találkozol, s úgy érzed szükséged van egy szál cigarettára. Meggyújtasz egy cigit, és igen, valóban jobban érzed magad. Úgy érzed a cigaretta segített neked. Mi is történt valójában? Az, hogy a nikotinszörny stresszhelyzetben éhesebb. Enni kapott és most egy rövid időre megnyugszik és békén hagy téged. Ennyi történt! Az elvonási tüneteid stresszhelyzetben erősebbek. Most nézzük meg azt, mi a helyzet az unalommal. Unatkozol, rágyújtasz egy cigire. Mennyire találod izgalmasnak, hogy mérget juttatsz a szervezetedbe? Tényleg ez a legjobb elfoglaltság, amivel az éppen adott helyzetben elfoglalhatod magad? Vedd észre hogy a dohányzásban semmi izgalmas nincs, inkább szánalmas. Elképzelhető, hogy attól is félsz, hogy kevésbé fogsz tudni koncentrálni ha abbahagyod a dohányzást. Amikor dohányosként koncentrálni próbálsz valamire, kénytelen vagy megetetni a kis szörnyet különben nem akar békén hagyni. Rágyújtasz és örömmel nyugtázod, hogy jobban oda tudsz figyelni arra amivel foglalkozol. Valójában csak az történt, hogy enyhítettél az elvonási tüneteiden, így azok most egy rövid ideig nem zavarnak abban, hogy arra figyelj amire szeretnél. Itt ennél a résznél van egy meglepetésem a számodra. Most figyelj! A koncentrációs készséged javulni fog miután kiszabadulsz a nikotin fogságából! Ez azért van, mert egy szerencsétlen nikotinfüggő szervezetében az artériákat és a vénákat blokkoló méreg nem enged az agyba megfelelő mennyiségű oxigént. Itt fontos megemlíteni, hogy amikor ürül ki a nikotin a szervezetedből és úgy érzed, hogy nehezebben tudsz koncentrálni, az azért van mert a figyelmedet az elvonási tünetekre fordítottad és aggódni kezdtél. Ha ilyenkor elkezdesz aggódni, akkor valóban nehezebben tudsz majd

6 odafigyelni bármire is és hamarosan lehet, hogy rágyújtasz. Ilyenkor inkább nyugtasd meg magad, hogy jó úton haladsz és minden rendben van. Annyi történik, hogy ürül a nikotin a szervezetedből. Ezt pozitív élményként éld meg, most egy nagyon jó dolog történik veled! Ha így fogod fel, már most szabad vagy! Büszkeséggel és megelégedéssel töltsön el, hogy ürül ki a nikotin a szervezetedből! Máris jobban érzed magad! Miután a nikotin kiürült a szervezetedből, az elvonás tünetei - amik új gondolkodásunkkal már most is veszélytelenek - messze elkerülnek. Elvonási tünetei csak a dohányosoknak vannak. Tudatosítsd magadban, hogy semmiről nem mondasz le, mert a cigaretta nem megszünteti a problémáidat, hanem okozza. Miután a nikotin távozik a szervezetedből és a gondolkodásod is megváltozott a cigarettáról, te már egy szabad ember vagy! Dolgozunk még rajta egy kicsit, hogy a gondolkodásod megváltozzon a cigarettáról. Képzeld el, hogy van egy kenőcs amivel egyszer bekened a lábad. Hogy miért teszed? Mert másoktól látod, vagány dolog, sokan kenik vele a lábukat te is kipróbálod. Kis idő múlva észreveszed, hogy a kenőcstől sebes lett a lábad. Sajnálatos azonban, hogy ha újra bekened, elmúlnak a sebek. Ezt örömmel nyugtázod, ám most már mindig kenned kell a lábad, különben újra sebes lesz. Viszont ha elhatározod, hogy többet nem használod a kenőcsőt, rövid idő alatt a sebek maguktól meggyógyulnak. Így gondolj a cigarettára, egy szer ami a saját maga által okozott tüneteket enyhíti. Semmi értékeset nem nyújt számodra. Ha unatkozol foglald el magad valamivel, lehetőleg valami számodra értékes tevékenységgel. Erről van egy könyv, Csíkszentmihályi Mihály írta a tökéletes élmény pszichológiájáról szól. Ha 10 perc szünetre vágysz munka közben, akkor tarts tíz perc szünetet. Mondjuk igyál egy teát. Ha beszélgetsz valakivel, arra figyelj amit az illető mond, s ne arra fordítsd a figyelmed, hogy dohányozz. Sokkal élvezetesebb egy társas összejövetel is ha nem a cigarettára kell figyelned. Kijelenthetjük, hogy minden tevékenység élvezetesebb ha magára a tevékenységre tudod fordítani a figyelmedet, s nem a cigarettára vagy a cigaretta által okozott elvonási tünetek enyhítésére kell figyelned. Jobban tudsz koncentrálni, magabiztosabb vagy. Az élet sokkal élvezetesebb cigaretta nélkül. Most hogy ezt tisztáztuk - semmit nem nyersz azzal, hogy dohányzol - nem jobb, sőt éppen ellenkezőleg rosszabb az életed minősége azzal, hogy ezt teszed, rátérhetünk az egészséged kérdésére is. Biztos te is hallottad már a következő mondatot: Valamiben ugyis meg kell halni! Igen, de ez nem ok arra, hogy tudatosan megrövidítsed az életed!

7 Egy másik kedvencem: Az élet minősége fontosabb, mint a hossza! Ez valóban így van, de te sem gondolhatod komolyan hogy egy kábítószerfüggő életminősége jobb. Nyilván jobb lenne az életminősége ha nem lenne függő. Minden dohányos nagy hátrányban van magához képest. Az életminősége is rosszabb és az élete is rövidebb mint lehetne. A következő mondatot is gyakran lehet hallani: A tüdőmnek a kipufogógázok többet ártanak, mint a cigaretta! Még ha igaz is lenne ez az állítás, ez akkor sem elegendő ok arra, hogy szándékosan rongáld a szervezeted. El tudsz képzelni egy olyan őrültet aki direkt a szájába veszi a kipufogócsövet, és letüdőzi a gázt? A dohányosok pontosan ezt teszik! Legközelebb ha látsz egy dohányost aki éppen egy nagyot szív a cigarettájából, gondolj erre! A cigarettában lévő mérgek szisztematikusan eltömítik az ereket, megfosztva az izomzatot és az összes nélkülözhetetlen szervet a működésükhöz szükséges oxigéntől és egyéb tápanyagtól. Azt ígértem hogy nem lesz sokkterápia, ezért nem is részletezem tovább a nikotin szervezetedre gyakorolt rombolásának folyamatát. Te magadtól is tudod, hogy káros az egészségedre. Nem ez segít abban hogy abbahagyd, hanem az, hogy most már tudod, hogy semmit nem nyújt neked. CSAK ELVESZ, miközben fogságban tart. Még egyszer röviden vegyük át, hogyan működik ez az egész! A nikotinfüggőség: minden egyes cigarettával nikotin juttatsz a szervezetedbe. Mivel ez egy olyan anyag ami függőséget okoz, elvonási tünetekkel bünteti ha nem juttatod be a szervezetedbe. Úgy tudja elhitetni veled, hogy nyújt neked valamit, hogy enyhíti ezeket az elvonási tüneteket. Rabságod igazi oka ez volt. Elhitted, hogy nyújt valamit! Az elején említettem hogy talán félsz attól, hogy minden megváltozik ha leteszed a cigarettát. És tényleg. Minden megváltozik, minden jobb lesz! Életed minden pillanata élvezetesebb lesz! Eddig azt hitted, hogy a nikotin segítségedre van a következő problémák leküzdésében: ingerlékenység, nyugtalanság, bizonytalanság, koncentrálási zavarok, üresség érzet. Most már tudod hogy ezek mind a nikotin elvonási tünetei. Ennek tudatában már nem gondolod azt hogy elvesztesz valamit ha leteszed a cigarettát. Egészségesebb, magabiztosabb, energikusabb vagy mint mikor dohányoztál, s jobban tudsz koncentrálni arra amivel éppen foglalkozol. Megnyugodhatsz, a nikotin hamar kiürül a szervezetedből, s ennek a rövid kiürülési időszaknak is minden pillanatát élvezheted, mert most már máshogy gondolsz a cigarettára.

8 Az akaraterő módszerrel azért nehezebb leszokni, mert úgy gondolsz a cigarettára, mint valamilyen segítségedre lévő szerre. Te már tudod, hogy nem az! Aki az akaraterő módszerrel próbál megszabadulni, az úgy érzi megvon magától valamit és ettől még stresszesebbé válik. Az utolsó szál cigaretta elszívása után tudatosítsd magadban, hogy vége a szenvedéseidnek! Természetesen nem azt mondom, hogy soha többet nem lesz stresszes pillanat az életedben. De azt mindig tudatosítsd magadban, hogy egy adag nikotin ezt nem oldaná meg. Ha az utolsó szál cigaretta után bármikor úgy érzed, hogy elvonási tüneteid vannak, őrülj neki, hogy a nikotin ürül a szervezetedből. A tudatodból már kiűzted, most a testedből is távoznia kell! Mond ezt magadnak: Egyszerűen csodálatos hogy én most megszabadítom a testemet ettől a szörnyű szertől! Érezd is át, ez tényleg jó érzés. Ennek bármikor örülhetsz, ha visszagondolsz rá. Hurrá szabad vagyok! Én már sikeresen megszabadultam tőle! Hát nem csodálatos?! Megszabadultam! Nem vagyok tovább a nikotin rabja! Legyőztem! Szabad vagyok! GM módszer! Gondolkodásod megváltoztatása! Gratulálok Neked! Gondolkodásod megváltoztattad, szabad ember vagy! Összefoglalnád nekünk egy mondatban, hogy mi a módszer lényege? A módszer lényege, hogy tudatosítod magadban azokat a tényeket melyek megváltoztatják a gondolkodásodat a cigarettáról és ezáltal szabaddá válsz. Kifejtenéd bővebben, hogy hogyan működik a módszer? Igen természetesen. Vizsgáljuk meg a fejedben és a testedben lezajló folyamatokat közelebbről. A nikotin utáni vágyadat nevezzük egyszerűen nikotin szörnynek. Képzeld el, hogy él egy ilyen nikotin szörny a fejedben és él egy a testedben. Amikor elkezd ürülni a nikotin a szervezetedből ezt a testedben élő nagy nikotin szörny megüzeni a fejedben élő kis nikotin szörnynek, aki azonnal gondoskodik az utánpótlásról. Azt gondolhatnánk hogy a problémát a nagy szörny jelenléte okozza. Ez viszont rossz megközelítése a dolgoknak, pontosan ez az amiért nehéz leszokni, amiért annyian oly sokat szenvednek, amikor megpróbálják letenni a cigarettát. Ráadásul sajnos az esetek többségében feleslegesen szenvednek, mert rövid idő elteltével újra rágyújtanak. A nagy nikotin szörnyet minden gond nélkül két-három hét alatt meg lehet ölni. Ha eljársz szaunába akkor még előbb. Az igazi problémát a

9 kis szörny jelenléte okozza. Mi tartja életben a kis szörnyet? Az, hogy azt gondolod nyújt neked valamit a cigaretta amiről áldozat lenne lemondanod. Tudatosítsd magadban, hogy semmi pozitívat nem nyújt neked, ezért örömmel elengeded! Ez a szabadulásod kulcsa! Amint ezt képes vagy megtenni, a kis szörny abban a pillanatban elpusztul! Rögtön és azonnal! A nagy szörny még két-három hétig küldi az üzeneteket, de már nincs aki fogadja őket, így ezen már te csak mosolyogsz, szinte élvezed a helyzetet. Ha bármikor felmerülne benned egy gondolat a nikotin mellett, azonnal ismerd fel és üvölts rá magadban: KIFOGÁS, hamis indíték! Tudod az igazságot! A nikotin egyetlen dolgot tesz érted, csakis egyetlen egyet! Megszünteti azokat a tüneteket melyeket saját maga idéz elő! Minden más téves gondolat ami mellette szólna, csak kifogás és hamis indíték! Ha módodban áll, segíts te is másoknak, hogy minél többen legyünk azok, akiknek sikerült! Egy szerencsétlen dohányos egész nap elvonási tünetekkel küszködik. Hol erősebbekkel, hol pedig gyengébbekkel attól függően milyen ingerek érik napközben. Ez élet? Nem, ez a pokol! Örülj neki, hogy neked sikerült szabaddá válnod! Köszönöm, hogy együtt gondolkoztál velem és Őszintén bízom abban, hogy neked sikerült! Dávid Viktor

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

LESZOKNA A DOHÁNYZÁSRÓL? KÉRJEN SEGÍTSÉGET ORVOSÁTÓL ÉS ÉLVEZZE EGY EGÉSZSÉGESEBB ÉLET MINDEN PILLANATÁT! AMI A LEGFONTOSABB: NE ADJA FEL!

LESZOKNA A DOHÁNYZÁSRÓL? KÉRJEN SEGÍTSÉGET ORVOSÁTÓL ÉS ÉLVEZZE EGY EGÉSZSÉGESEBB ÉLET MINDEN PILLANATÁT! AMI A LEGFONTOSABB: NE ADJA FEL! LESZOKNA A DOHÁNYZÁSRÓL? KÉRJEN SEGÍTSÉGET ORVOSÁTÓL ÉS ÉLVEZZE EGY EGÉSZSÉGESEBB ÉLET MINDEN PILLANATÁT! AMI A LEGFONTOSABB: NE ADJA FEL! A leszokásra való felkészülés Elhatározta, hogy le fog szokni

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért

A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért A Lélekpillangó Magyarország legdinamikusabban növekvő adakozó közössége a mély önismereten nyugvó emberi boldogságért. 2013. Ha biciklivel indulsz valahová, nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre,

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

1. Téma: Motiváció. Mi motivál Téged a dohányzásra? (többet is megjelölhetsz) mert a többiekkel a dohányzóban jó összefutni

1. Téma: Motiváció. Mi motivál Téged a dohányzásra? (többet is megjelölhetsz) mert a többiekkel a dohányzóban jó összefutni 1. Téma: Motiváció Mi motivál Téged a dohányzásra? (többet is megjelölhetsz) azt hiszem, megnyugtat eltöltöm a felesleges időt mert a többiekkel a dohányzóban jó összefutni Mik azok a helyzetek, amikor

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

5 TÉVHIT a nikotinfüggőségről

5 TÉVHIT a nikotinfüggőségről 5 TÉVHIT a nikotinfüggőségről Avagy mit kell tudnod a cigaretta legfontosabb hatóanyagáról, ha végre le akarod győzni a dohányzást? szerző: Szász Gábor www.allencarr.hu Kedves Olvasó! Ez a tanulmány olyan

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

A felmérésben 8-9. évfolyamba járó tanulók vettek részt.

A felmérésben 8-9. évfolyamba járó tanulók vettek részt. A dohányzás számos szervünket károsítja, de egyénielg változó, hogy kinél mikor jelentkeznek a tünetek, illetve az, hogy milyen jellegű panaszok jelentkeznek. A dohányzás fiatalokra való hatását már jól

Részletesebben

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben)

METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) METABOND termékek felhasználási előnyei a lakatos műhelyben (fúrásnál, menetfúrásnál, különböző megmunkáló gépekben) Cégünket, a VARIMET Kft.-t 2005-ben alapítottuk. Főként lakatos munkákkal foglalkozunk,

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0584. Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0584. Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP Dömötöri Sándor Vendéglátó Kft. egészségre nevelési programja EGÉSZSÉGNAP A dohányzás a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény leveleinek élvezete. Valószínűleg először Kolumbusz és társai találkoztak

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető!

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! www.harmonialiget.hu. Készítette: Rácz Beatrix. Ingyen letölthető! 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

A kellene átkalibrálása Patagónia, Dél-Amerika - 2012. január 26. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel11_patagonia2-12.html )

A kellene átkalibrálása Patagónia, Dél-Amerika - 2012. január 26. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel11_patagonia2-12.html ) A kellene átkalibrálása Patagónia, Dél-Amerika - 2012. január 26. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel11_patagonia2-12.html ) Üdvözöllek benneteket kedveseim, Kryon vagyok a Mágneses Szolgálattól!

Részletesebben

Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.)

Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.) Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.) Margaréta fogpanaszaira sejtemlékezet tisztító energiákat kértem. (A jobb felső 7-es gyökeréből sugárzik a fájdalom a fülébe,

Részletesebben

5 SÚLYOS TÉVHIT a nikotinfüggőségről

5 SÚLYOS TÉVHIT a nikotinfüggőségről 5 SÚLYOS TÉVHIT a nikotinfüggőségről Avagy mit kell tudnod a cigaretta legfontosabb hatóanyagáról, ha végre le akarod győzni a dohányzást? szerző: Szász Gábor www.allencarr.hu Kedves Olvasó! Ez a tanulmány

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Pénz. Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is!

Pénz. Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! Pénz Mi jut eszedbe most erről a szóról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! A pénzügyeimet tekintve összességében az elmúlt évben elégedett vagyok azzal, hogy Nem vagyok elégedett azzal, hogy Nem rajtam múlt,

Részletesebben

Párkapcsolat. Mi jut eszedbe a szerelemről, a párkapcsolatról? Írd le ide. Rajzolhatsz is!

Párkapcsolat. Mi jut eszedbe a szerelemről, a párkapcsolatról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! Párkapcsolat Mi jut eszedbe a szerelemről, a párkapcsolatról? Írd le ide. Rajzolhatsz is! A szerelem nekem azt jelenti, hogy Számomra nincs párkapcsolat anélkül, hogy Egy kapcsolatban szükségem van arra,

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

MINDEN A FEJBEN DŐL EL

MINDEN A FEJBEN DŐL EL MINDEN A FEJBEN DŐL EL Vagy mégse?:) Ami nélkül kár hozzáfogni! Az elmúlt években jó néhány emberrel kerültem kapcsolatba, akik próbálkoztak rendszeresen mozogni. Sokuknál sajnos meg is maradt a próbálkozás

Részletesebben

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem Név. szám Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem BIS-11 HU Az emberek különböznek abban, hogy miként gondolkoznak a különböző dolgokról és hogyan

Részletesebben

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat I. SZEMÉLYES KAPCSOLATOK Célok: 1. Fejlesztés: Az osztály szervezetének csoportokra lehetőséget ad arra, hogy minden gyermek megtalálja, illetve tudatosan felépítse

Részletesebben

Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek?

Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek? Van kérdése, amit szeretne feltenni kezelôorvosának vagy az egészségügyi személyzetnek? ARI18/06MAY Segít a javulásban Kezelési terv, útmutató és heti napló antipszichotikus kezelést kezdô betegek részére

Részletesebben

November - A függőség elleni küzdelem hónapja. Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra

November - A függőség elleni küzdelem hónapja. Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra November - A függőség elleni küzdelem hónapja Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra Hétköznapi szóhasználatban a függőség szót a ragaszkodás, hozzászokás, szükséglet értelemben használjuk. A függőség 40-60

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél!

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! 7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A hetedik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Irreális igényeid vannak,

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják.

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják. ÉN-MI Mester-ség Kincs Meg világosodás Mire érdemes figyelni? Változtatás elfogadás Mit jelent embernek lenni? Kinek Hány a viszonya? világ közepe van? Jézus és mi Nézőpont Átalakuló váltás kérdés Együttérzés

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

Kérdőív a dohányzásról való leszokáshoz.

Kérdőív a dohányzásról való leszokáshoz. Kérdőív a dohányzásról való leszokáshoz. Kérem, alaposan fontolja meg válaszait, hiszen a kérdőív kiértékelése további segítséget nyújthat a sikeres leszokáshoz. A kérdőívet nem szükséges egyszerre kitölteni.

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

Csontos Agnes @ http://www.emotionalfreedom.net

Csontos Agnes @ http://www.emotionalfreedom.net Fül Körüli Kopogtatás avagy a hatékony agymosás módszere (részlet 1001 Tipp, ötlet és tanács...eft könyvemből) Irta: Csontos Agnes Fül Körüli Kopogtatás avagy a hatékony agymosás módszere (részlet 1001

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix

6+1 TIPP hogy. jól induljon a napod! Rácz Beatrix 6+1 TIPP hogy jól induljon a napod! Készítette: Rácz Beatrix Ingyen letölthető! Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Rácz Beatrix (Betti) vagyok és stresszt oldok kineziológiai módszerekkel, valamint

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható!

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható! Minden jog fenntartva 2015 www.asztropatika.hu 1 Ha egy problémával sokat foglalkozol, előbb-utóbb rátalálsz a megoldásra! Pontosan úgy, ahogyan ez lassan már 20 éve velem is történt a személyes tanácsadásaim

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET fiataloknak Tudod mit jelent az, hogy Az ADHD egy angol rövidítés. Az eredeti, rövidítés nélküli angol szavak pedig azt jelentik, hogy figyelemhiány

Részletesebben

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK 2013. márciusi kiadás MéTa kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Fotók: Qaradah Szimonetta Nyomtatás: Nemzeti Védelmi Szolgálat Tartalomjegyzék: Szerintük mit jelent. Szerinted mit

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

A dohányzásról nagyon nehéz leszokni.

A dohányzásról nagyon nehéz leszokni. A dohányzásról nagyon nehéz leszokni. Ezért ne szokjon rá. Kiadvány - Interaktív kiállítás - Dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokást támogató programok EcoCenter Közhasznú Nonprofit Alapítvány

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Hungarian Translations of Brad Yates Videos

Hungarian Translations of Brad Yates Videos Hungarian Translations of Brad Yates Videos Translations by Agnes Csontos http://eftmagyar.blogspot.be/ Contents: Tapping for Change (+ Tribute to Gary Craig) Love Magnet Tapping translation: Clearing

Részletesebben

Karácsony máshol, máshogyan

Karácsony máshol, máshogyan Karácsony máshol, máshogyan A karácsonyt sokféleképpen lehet ünnepelni, s mivel a téma nem is oly régen még aktuális volt, gondoltam, pár újonnan szerzett információt közölnék iskolánk szorgalmas diákjaival:

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára?

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? 1. oldal Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? Nagy Erika, 2013 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI.

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

Leszokás a dohányzásról könnyebben

Leszokás a dohányzásról könnyebben Stop smoking made easier HUNGARIAN translation Leszokás a dohányzásról könnyebben Ellenőrzőlista Valóban le akar szokni? Akaraterő Önnek több van, mint gondolná Nikotinpótló terápia és nikotinmentes termékek

Részletesebben

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja Sok szerencsét kívánok önöknek, és ne felejtsék el, hogy a beteg is ember (A Budapest

Részletesebben

Feladat Állapítsa meg, milyen kommunikációs helyzetben hangozhatnak el az alábbi szövegek, majd azonosítsa a kommunikációs funkciókat a mondatokban!

Feladat Állapítsa meg, milyen kommunikációs helyzetben hangozhatnak el az alábbi szövegek, majd azonosítsa a kommunikációs funkciókat a mondatokban! Feladat Állapítsa meg, milyen kommunikációs helyzetben hangozhatnak el az alábbi szövegek, majd azonosítsa a kommunikációs funkciókat a mondatokban! A: A hetedik vágányra gyorsvonat érkezik, a hetedik

Részletesebben

Weekend Driver Fiesta Cup

Weekend Driver Fiesta Cup Weekend Driver Fiesta Cup 2014.09.21 Rapai Zoltán Karimo: Szia Rapus! Mid Ohio-ba értünk. Már szabadedzésen látszott, hogy izgalmas futam lesz, és szoros időmérő. Sikerült menned egy 2. időt előtted Gombár

Részletesebben

Óvodába indulok én ( felkészülés az óvodára)

Óvodába indulok én ( felkészülés az óvodára) Óvodába indulok én ( felkészülés az óvodára) Bár az óvodai beszoktatás időszaka nagy kihívás, mégis van pár aranyszabály, amely felkészítik a gyerekeket, és a szülőket is (!) az óvodakezdésre. Nézzünk

Részletesebben

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója.

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója. Takáts Péter: A TEREMTŐ EMBER Amikor kinézünk az ablakon egy természetes világot látunk, egy olyan világot, amit Isten teremtett. Ez a világ az ásványok, a növények és az állatok világa, ahol a természet

Részletesebben

Színes RTV 2011/47. Életmód. Füstölgés helyett

Színes RTV 2011/47. Életmód. Füstölgés helyett Színes RTV 2011/47. Életmód Füstölgés helyett A dohányzás ma az egyik legtöbbet emlegetett egészségkárosító tényező. Vezető halálok Európában, s negatív következményei sújtják a dohányzót és (nem csupán

Részletesebben

MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK?

MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK? G O N D O L KO D Á S M Ó D MIT NEVEZÜNK GONDOLKODÁSMÓDNAK? Azokat a gondolatokat, amelyeket a diákok korlátaikról, lehetőségeikről hordoznak magukban céljaikkal, álmaikkal kapcsolatban. Gondolkodási beállítottság:

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge)

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) A kereskedéssel foglalkozók jó része gyorsan rájön, hogy a siker nem kizárólag a használt stratégián, kereskedési

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

7. Hitoktatás egyéb gyakorlati kérdései

7. Hitoktatás egyéb gyakorlati kérdései 7. Hitoktatás egyéb gyakorlati kérdései II. A hitoktatás mai helyzetelemzése a. A hittanórák időpontjával kapcsolatos kérdések A közoktatási intézményekben (óvodákban, általános iskolákban) törvény által

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2... 6 Alapfogalmak tisztázása... 6 Bemelegítés... 11 Nyújtás... 12 Eszközök... 12 Alapozó zsírégetı edzés... 13 Haladó zsírégetı edzés... 14 Naplózás...

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja V. Évfolyam 9. szám, 2012. márc. 4. Kedves Testvérek!

Üzenet. A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja V. Évfolyam 9. szám, 2012. márc. 4. Kedves Testvérek! Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja V. Évfolyam 9. szám, 2012. márc. 4. Az ember gyakran teszi fel magának a kérdést: mit gondolnak rólam az emberek? Ez a kérdés

Részletesebben

A világos, egyértelmű utasítások fontossága

A világos, egyértelmű utasítások fontossága A világos, egyértelmű utasítások fontossága Kedves Szülők, ebben a fejezetben a következő témákkal foglalkozunk: - Miért tűnik úgy, hogy az ADHD-s gyermek meg sem hallja, amit a szülő mond? - Fejleszthető-e,

Részletesebben