Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2009. (IV. 28.) KT rendelete a fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2009. (IV. 28.) KT rendelete a fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatásáról"

Átírás

1 Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2009. (IV. 28.) KT rendelete a fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatásáról Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletét alkotja abból a célból, hogy azoknak a fiatal házasoknak, akik lakásproblémájukat saját erıbıl Sajószentpéteren kívánják megoldani - rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználásával - a lakáshoz jutás feltételeit javítsa. I. fejezet Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya kiterjed azokra a fiatal házasokra, akik a rendelet értelmében elsı lakáshoz jutónak minısülnek és legalább az egyik fél a kérelem benyújtásakor Sajószentpéter közigazgatási területén lakóhellyel rendelkezik. 2. (1) A rendelet szempontjából azok a házaspárok tekinthetık fiatal házasnak, akiknél a kérelem benyújtásakor a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét. (2) Elsı lakáshoz jutók azok a házaspárok, ahol: a) A házastársak egyike sem rendelkezik, illetve nem rendelkezett lakó- és lakásingatlan tulajdonjogával vagy haszonélvezeti jogával (ide nem értve a résztulajdont, illetve az öröklés útján szerzett és haszonélvezeti joggal terhelt ingatlan), b) A házastársak egyike sem rendelkezik, illetve nem rendelkezett bérleti jogviszonnyal (kivéve az ideiglenes vagy határozott idıre szóló bérleti jogviszonyt). II. fejezet A támogatás általános feltételei 3. (1) Támogatás nyújtható annak a fiatal házaspárnak, aki: a) megfelel a jövedelmi és vagyoni feltételeknek, b) nem esik a kizáró feltételek alá, c) az e rendeletben szabályozott mértékő lakásigény (10. ) megoldásához kér támogatást, d) rendelkezik a rendeletben meghatározott saját megtakarítással.

2 A támogatás jövedelmi feltételei 4. (1) Támogatásra jogosult az a fiatal házaspár, akinek családjában az egy fıre jutó havi nettó jövedelem eléri az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 100 %-át, de nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át. (2) A jövedelem számításánál a kérelem benyújtását megelızı 3 hónapot kell figyelembe venni. E rendelet alkalmazásában jövedelemnek minısül az évi III. tv. 4. (1) bekezdésének a.) pontjában meghatározottak. A támogatás vagyoni feltételei 5. (1) A támogatás feltétele, hogy a kérelmezık a kérelem elbírálásakor ne rendelkezzenek olyan vagyonnal, amelynek együttes forgalmi értéke meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250-szeresét. (2) Az (1) bekezdés alkalmazása során vagyonként kell figyelembe venni: a) üdülési funkciójú belterületi és zártkerti ingatlant, b) termıföldet, erdıt, c) bérlet vagy más jogcímen használatra átadott ingatlanokat, eszközöket, d) üzletrészeket, részvényeket, értékpapírokat, e) nagy értékő győjteményeket, f) gépjármővet. Az (1) bekezdés alkalmazásában vagyonként nem lehet figyelembe venni: a) személyes használatú tárgyakat, b) a családtag keresıképességéhez saját maga által szükségszerően használt eszközöket, ingatlanokat, c) a lakásépítési telket, amelynek beépítéséhez kérik a támogatást, d) azt a lakástulajdont, amelyre a ráépítést, tetıtér-beépítést, bıvítést és átalakítást kérik. (3) A (2) bekezdésben felsorolt vagyontárgyak értékérıl a támogatást kérı házaspárnak együttesen kell nyilatkoznia. Nemleges nyilatkozatot is tenni kell. A támogatást kizáró általános feltételek 6. (1) Nem nyújtható támogatás annak a kérelmezınek, aki a támogatást kedvezményesen megvásárolható bérlakások vételéhez igényli (önkormányzati, vállalati, stb.). (2) Nem adható támogatás annak a kérelmezınek, akinek helyi adótartozása van. (3) Nem nyújtható támogatás annak a kérelmezınek, aki bármely önkormányzattól vagy jogelıdjétıl már kapott támogatást.

3 A jövedelmi és vagyoni, valamint az általános kizáró feltételekre vonatkozó közös szabályok 7. (1) A okban meghatározott feltételeket a kérelmezı és vele együttköltözı házastársa esetében kell vizsgálni. (2) A már nyújtott támogatások közül figyelmen kívül kell hagyni azt, amelyet a házaspár egyik tagja már megszőnt házassága idején kapott. (1) Támogatás nyújtható: III. fejezet A támogatott építések és lakásszerzések A támogatás jogcímei 8. a) magán tulajdonú lakás építéséhez (ide értve a tetıtér-beépítéssel, emelet-ráépítéssel, bıvítéssel és nem lakás céljára szolgáló helyiség lakássá történı átalakításával önálló lakás építését) akkor, ha jogerıs építési engedéllyel rendelkeznek, kivéve, ha a kérelem benyújtásának napját megelızı egy évnél korábban kezdıdött el a lakásépítés és annak folytatásához, vagy befejezéséhez igénylik a támogatást, b) értékesítés céljára épített és építtetett lakás megvásárlásához, c) magán tulajdonú lakás megvásárlásához, kivéve a résztulajdon tulajdonjogának megszerzését, továbbá a közeli hozzátartozótól történı tulajdonjog megszerzését. (2) Magán tulajdonú lakás vásárlása esetén akkor nyújtható támogatás, ha a lakás: a) per-, teher- és igénymentes, b) nem életveszélyes és állaga legalább 20 évig fenntartható, c) tulajdonjoga az ingatlan-nyilvántartásban rendezett. A támogatásnál méltányolható lakásigények 9. Lakásépítéshez és vásárláshoz akkor adható támogatás, ha a felépítendı, illetve megszerzendı lakás nem haladja meg az együttköltözı családtagok lakásigénye mértékének felsı határát. A lakásigény mértéke 10. (1) A rendelet alkalmazása során a lakásigény mértékének felsı határa:

4 a) két- és három személy esetén: két és fél lakószoba, b) négy személy esetén: három lakószoba, c) négy személy felett minden további családtagnál a szobaszám felsı határa fél szobával emelkedik. (2) A lakásigény mértékének számításánál a kérelmezıt és a vele együtt költözı családtagokat kell figyelembe venni. IV. fejezet A támogatások és mértékük 11. (1) A támogatás kamatmentes kölcsön formájában nyújtható. (2) Támogatás akkor nyújtható, ha a házaspár rendelkezésére álló saját erı eléri az építési költség, illetve a vételár 20 %-át, amelyet az igényléskor hitelt érdemlı módon igazolni kell. (3) A készpénz-megtakarításba az alapítványi-, az állami-, a munkáltatói támogatás, a fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatása és a pénzintézeti hitel nem számít bele. (4) Támogatás egy házaspárnak egy esetben nyújtható. A támogatás mértéke 12. (1) A támogatás mértéke: a) építkezés esetén maximum Ft, b) magán tulajdonú lakás vásárlása esetén a vételár 30 %-a, de maximum Ft. (2) A kamatmentes kölcsön törlesztési idıtartama legfeljebb 10 év. V. fejezet Eljárási szabályok A támogatás igénylésének rendje 13. (1) A támogatásra irányuló kérelmet az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál lehet benyújtani az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, mely ezen rendelet mellékletét képezi. (2) A kérelemhez mellékelni kell: a) a kérelmezık jövedelmérıl a kérelem benyújtását megelızı 3 hónapról szóló igazolást,

5 b) a kérelmezık vagyonnyilatkozatát, c) igazolást arról, hogy kérelmezıknek helyi adótartozása nincs, d) házassági anyakönyvi kivonatot, e) gyermek esetén születési anyakönyvi kivonatot, f) adásvételi szerzıdést (a Földhivatal iktató bélyegzıjével ellátva), g) jogerıs építési engedélyt, az építkezés költségvetését, h) az ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját. 14. (1) A támogatási szerzıdésben az igénylı kötelezettséget vállal a támogatás még vissza nem térített összegének azonnali egyösszegő visszafizetésére és a Ptk-ban megállapított mindenkori kamatnak a folyósítás idıpontjáig visszamenıleges megtérítésére, ha a támogatással épített vagy vásárolt lakást: a) cserelakás nélkül elidegeníti, b) új, tulajdonába kerülı lakás építése, vásárlása érdekében elidegeníti, de az új lakás szobaszáma meghaladja a lakásigénye mértékének felsı határát, c) javára kikötött értékkülönbözettel elcseréli, d) a támogatás felhasználását a támogatási szerzıdés megkötését követı 1 éven belül hitelt érdemlı módon (használatbavételi engedély bemutatásával) nem igazolja, e) a lakást nem lakás céljára használja, a lakást másnak lakás vagy vendéglátás céljára bérbe adja, f) nem a valóságnak megfelelıen nyilatkozott a támogatás elbírálásához szükséges adatokról, g) visszafizetési kötelezettségét elmulasztja és azt felszólításra sem teljesíti. (2) A kérelmezı tulajdonában álló vagy a tulajdonába kerülı ingatlanra a támogatás erejéig jelzálogjog kerül bejegyzésre az Önkormányzat javára a visszafizetés idıtartamára az ingatlan-nyilvántartásba. A kérelem elbírálása 15. (1) A kérelmeket a Képviselı-testület a Szociális és Egészségügyi Bizottság elızetes állásfoglalását követıen bírálja el. (2) A kérelmek elbírálására a beérkezés sorrendjében a rendelkezésre álló keretösszeg figyelembe vételével a tárgyév március, június, szeptember és december havi munkaterv szerinti testületi ülésen kerül sor. (3) A határozatban rögzíteni kell: a) a kérelmezı nevét és lakcímét, b) a támogatás összegét és jogcímét, c) az ingatlan címét és helyrajzi számát.

6 (4) A tárgyévre vonatkozó felhasználható keretösszeget a költségvetési rendelet határozza meg. A támogatási szerzıdés 16. (1) A Képviselı-testület határozatának megfelelıen a Polgármesteri Hivatal a szerzıdéskötést elıkészíti. A támogatási szerzıdés megkötésére a polgármester jogosult. (2) A támogatási szerzıdésben rögzíteni kell: a) a támogatásban részesülık nevét, b) az ingatlan pontos megjelölését, c) a támogatás összegét, d) a támogatás jogcímét, e) a támogatás visszafizetésének kezdı idıpontját, f) a havonta esedékes törlesztés összegét, g) a törlesztés idıtartamát, h) a támogatás azonnali, egy összegő visszafizetésére vonatkozó kötelezettség kimondásának feltételeit, i) a támogatásban részesülı hozzájárulását a jelzálogjog bejegyzéséhez az Önkormányzat javára a támogatás visszafizetéséig. (3) Ha a támogatásban részesített a támogatási szerzıdést a határozat kézhezvételétıl számított 30 napon belül saját hibájából nem köti meg, a határozat hatályát veszti. A támogatás folyósítása 17. (1) A támogatást egy összegben a támogatási szerzıdés aláírását követı 15 napon belül kell átutalni. (2) A támogatást az Önkormányzat számláját vezetı pénzintézet útján kell folyósítani. A kölcsön visszafizetése 18. (1) A támogatás visszafizetését annak folyósítását követı hónap 10. napjáig kell megkezdeni. A törlesztı részletek minden hónap 10. napjáig esedékesek. (2) A támogatott kérelmére a támogatás visszafizetését a GYES idıtartamára a Polgármesteri Hivatal elıkészítése alapján a Szociális és Egészségügyi Bizottság egy évre felfüggesztheti. Egyéb esetben a Képviselı-testület dönt a felfüggesztésrıl. (3) A (2) bekezdésben szabályozott döntés esetén a támogatási szerzıdést módosítani kell.

7 A támogatás visszafizetésével kapcsolatos sajátos rendelkezések 19. (1) A 14. (1) bekezdésében meghatározott azonnali egyösszegő visszafizetés mellızhetı, ha a lakást a támogatásban részesített: a) házasság felbontása esetén a vagyonközösség megszüntetése érdekében, illetıleg hatósági határozat vagy bírósági határozat alapján idegeníti el, b) kisajátítási cél megvalósulása érdekében az Önkormányzatnak vagy az államnak idegeníti el. (2) Az azonnali egyösszegő visszafizetési kötelezettség kimondásáról és a visszafizetési kötelezettség alóli felmentésrıl a Képviselı-testület határoz. Adatvédelem 20. Az Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a törvény keretei között jogosult nyilvántartani és kezelni mindazokat a személyi adatokat, amelyeket e rendelet alapján a támogatás biztosításához igényelhet. Záró és hatályba léptetı rendelkezések 21. (1) Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekre is alkalmazni kell. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejőleg a fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatásáról szóló 12/1997. (III.20.) KT rendelet hatályát veszti. Sajószentpéter, április 23. Dr. Márton Kinga jegyzı Dr. Faragó Péter polgármester Kihirdetési záradék: Ezen rendeletet április 28-án kihirdettem. Sajószentpéter, április 28. Dr. Márton Kinga jegyzı

8 Melléklet a 13/2009. (IV. 28.) KT rendelethez K É R E L E M Fiatal házasok elsı lakáshoz jutásának támogatására 1. Kérelmezı adatai: Házastárs adatai: Neve: Leánykori neve: Anyja neve: Születési helye: Születési ideje: Lakóhelye: Bejelentés idıpontja: Személyi szám: Személyi igazolvány szám: Telefon: Neve: Leánykori neve: Anyja neve: Születési helye: Születési ideje: Lakóhelye: Bejelentés idıpontja: Személyi szám: Személyi igazolvány szám: Telefon: 2. Mihez kéri a támogatást? a) Magánszemély tulajdonában álló lakás építéséhez (tetıtér-beépítéshez, emeletráépítéshez, lakásbıvítéshez és átalakításához). b) Értékesítés céljára épített vagy építtetett lakás megvásárlásához. c) Magánszemély tulajdonában álló lakás megvásárlásához. 3. A felépítendı, illetve megvásárolandó lakás adatai: a) Címe: b) Helyrajzi szám: c) Alapterülete: d) Tulajdoni hányad: e) Szobák száma: f) Együttköltözık felsorolása: név szül. év rokoni kapcsolat

9 2 4. A felépítendı illetve megvásárolandó lakás építési költsége vagy vételára:.. Ft A fenti összeg várható fedezete: a) Alapítványi támogatás: Ft b) Munkáltatói támogatás:.. Ft c) Pénzintézeti hitel:.. Ft d) Gyermekek után kérhetı szociálpolitikai kedvezmény: Ft e) Lakáscélú megtakarítás: Ft f) Saját készpénz megtakarítás: Ft összesen: támogatás igényelt összege: Ft...Ft 5. A kérelem indokolása: Büntetıjogi felelısségünk tudatában kijelentjük, hogy: Elsı lakáshoz jutók vagyunk. Egyikünk sem rendelkezik vagy rendelkezett lakó- és lakásingatlan tulajdonjogával vagy haszonélvezeti jogával. Egyikünk sem rendelkezik vagy rendelkezett bérleti jogviszonnyal. Helyi adótartozásunk nincs. A kérelem benyújtását megelızıen önkormányzattól vagy jogelıdjétıl lakásépítéshez/vásárláshoz támogatásban nem részesültünk. A kérelemben és a nyilatkozatokban közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Sajószentpéter, év hónap.. nap. Kérelmezı.. Házastárs

10 3 A kérelemhez mellékelni kell: A kérelmezı és családja jövedelmérıl a kérelem benyújtását megelızı 3 hónapról szóló igazolást. A kérelmezı és családja vagyoni viszonyaira vonatkozó vagyonnyilatkozatot. Igazolást arról, hogy a kérelmezıknek helyi adótartozása nincs. Házassági anyakönyvi kivonatot. Gyermek esetén születés anyakönyvi kivonatot. Lakásvásárlás esetén a Földhivatal iktató bélyegzıjével ellátott adásvételi szerzıdést. Lakásépítés esetén a jogerıs építési engedélyt, az építkezés költségvetését. Az ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját. Amennyiben az ingatlant egyéb hitel igénybevételével vásárolják/építik a jelzálogjog jogosultjának írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát az önkormányzati támogatás biztosítására szolgáló jelzálogjog bejegyzéséhez. Az igazolások 30 napnál nem lehetnek régebbiek!

11 4 J Ö V E D E L E M K I M U T A T Á S Igazoljuk, hogy. nevő dolgozónk, aki.. szám alatt lakik, legutóbbi 3 havi nettó jövedelme (munkabér, prémium, táppénz stb. együtt) a következı volt: év hónap Ft 2. év hónap Ft 3. év hónap Ft Eszerint nevezettnek a 3 hónap adatai alapján számított egy havi nettó jövedelme: Ft Nevezett dolgozónk családi pótlék összege: Ft Letiltás jogcíme:.. összege Ft Kelt:. munkáltató

12 5 VAGYONNYILATKOZAT Alulírottak büntetıjogi felelısségünk tudatában kijelentjük, hogy az alábbiakban felsorolt vagyonnal rendelkezünk: 1. Üdülıtulajdon és üdülıtelektulajdon: Címe: Alapterülete: Becsült forgalmi értéke:. 2. Termıföld és erdıtulajdon: Megnevezése.. Címe Alapterülete. Becsült forgalmi értéke 3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-tulajdon: Megnevezése (mőhely, mőterem, rendelı, garázs). Alapterülete.. Becsült forgalmi értéke 4. Üzletrész, értékpapír, részvény tulajdon: Megnevezése Becsült forgalmi értéke. 5. Győjtemény tulajdon: Megnevezése (festmény, bélyeg). Becsült forgalmi értéke. 6. Gépjármő tulajdon: Személygépkocsi, autóbusz, tehergépjármő típusa Rendszáma.. Becsült forgalmi értéke.. Sajószentpéter, év...hónap..nap Kérelmezı. Házastárs

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 20/2005. (VIII.30.)

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya 1.. A rendelet hatálya Magyarpolány Község közigazgatási területére terjed ki. Általános rendelkezések Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2008. (VIII. 1.) rendelete a lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról (egységes szerkezetben) Magyarpolány Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE. A lakáscélú önkormányzati támogatásokról.

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE. A lakáscélú önkormányzati támogatásokról. PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2004.(VIII.30.) sz. RENDELETE A lakáscélú önkormányzati támogatásokról. Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete A lakáscélú állami támogatásokról

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásvásárlás, építés és építési munkák helyi támogatása, az elsı lakáshoz jutók támogatása

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásvásárlás, építés és építési munkák helyi támogatása, az elsı lakáshoz jutók támogatása EGYSÉGES SZERKEZET 8. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2011. (I. 26.) ÖR, 43/2010. (X. 26.) ÖR, 1/2007. (II. 20.) ÖR., 27/2004. (V. 6.) ÖR, 5/2003. (II. 05.) ÖR, 22/2002. (VI. 24.)

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések .. BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 56/1994.(XI.8.) sz. önkormányzati rendelete Az első 1ak.ástu1ajdont szerzok: támogatásáról A Budapest Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL A 28/1997. (VII. 1.), A 16/2000. (V. 17.),

Részletesebben

K É R E L E M fiatal házasok önkormányzati lakástámogatása iránt

K É R E L E M fiatal házasok önkormányzati lakástámogatása iránt FÁBIÁNSEBESTYÉN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL 6625 Fábiánsebestyén, Szabadság tér 2. Tel.: 63/366-555 Ikt. szám.:.. Tárgy:... Ügyintézı:. fiatal házasok lakástámogatás iránti kérelme Érkezés

Részletesebben

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra.

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 9/2008./VI.20./ kt. rendelete Az eső lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról A Képviselő-testület! Mérk Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi

Részletesebben

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő testületének 7/2012. (IV. 24.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő testületének 7/2012. (IV. 24.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő testületének 7/2012. (IV. 24.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Felsőlajos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete

45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 45/1997. (XII.l6.) sz. önkormányzati rendelete Önkormányzati kamatmentes hitel folyósítása és visszafizetése feltételeinek meghatározására az első lakásingatlan szerzéséhez

Részletesebben

K É R E L E M. NYILATKOZAT A) Személyi adatok

K É R E L E M. NYILATKOZAT A) Személyi adatok K É R E L E M A kiegészítı gyermekvédelmi támogatásra Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapítását kérı neve (leánykori

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1..

I. fejezet Általános rendelkezések 1.. Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2007. (III.5.) Kt. sz., a 13/2006. (VI.27.) Kt. sz., és a 20/2005. (X.25.) Kt. sz. rendeletekkel módosított a 9/2001. (III.27.) Kt. rendelete a lakásépítés

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29.

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29. 143. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29.) rendelete a közmővesítési hozzájárulás megállapítását követı

Részletesebben

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat Képviselı- testülete 21/2004. (IX. 27.)

Részletesebben

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem.

1.. (2) A támogatás az önálló, egy teljes lakás épitéséhez, vásárlásához nyújtható, egy lakás résztulajdonának megszerzéséhez nem. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2014. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális törvény helyi végrehajtásáról, a helyi önkormányzat által nyújtott pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S 7. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı testületének.../2012. (...) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzatának Képviselı-testülete. 1/2005. (I. 26.) számú R E N D E L E T E. A lakásvásárlás és építés helyi támogatásáról.

Zalaszántó község Önkormányzatának Képviselı-testülete. 1/2005. (I. 26.) számú R E N D E L E T E. A lakásvásárlás és építés helyi támogatásáról. Zalaszántó község Önkormányzatának Képviselı-testülete 1/2005. (I. 26.) számú R E N D E L E T E A lakásvásárlás és építés helyi támogatásáról. (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe foglalva: 2011.

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Várvölgy Község Jegyzıjének Várvölgy Kossuth u. 67. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Alulírott.. (születési név:.. Szül. hely:.. szül. idı:.. an.:.. családi állapot:..) Várvölgy,

Részletesebben

Házastársa, élettársa: Név: Születési név: Szül.helye: Szül.ideje: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhelye: Tartózkodási helye: Családi állapota:

Házastársa, élettársa: Név: Születési név: Szül.helye: Szül.ideje: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhelye: Tartózkodási helye: Családi állapota: Szank Község Jegyzıjének Kérelem Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (A megfelelı aláhúzandó!) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003.(IV.01.) ÖKT R E N D E L ET E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében foglaltak alapján

Részletesebben

Csesznek községi Önkormányzat Képviselı testületének 15/2005. (XI.14.) rendelete az elsı lakáshoz jutás önkormányzati támogatásának feltételeirıl

Csesznek községi Önkormányzat Képviselı testületének 15/2005. (XI.14.) rendelete az elsı lakáshoz jutás önkormányzati támogatásának feltételeirıl Csesznek községi Önkormányzat Képviselı testületének 15/2005. (XI.14.) rendelete az elsı lakáshoz jutás önkormányzati támogatásának feltételeirıl Csesznek községi Önkormányzat képviselı testülete a helyi

Részletesebben

Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról

Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Letkés Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. ( IX.25. ) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról Letkés Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (II...) önkormányzati rendelete

Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (II...) önkormányzati rendelete 1 Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (II....) önkormányzati rendelete a fiatal házasok első lakáshoz jutásának önkormányzati támogatásáról Dunavarsány Város Önkormányzatának

Részletesebben

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról.

KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 9 /2014.(IX. 25.) rendelete. az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. KÁLLÓSEMJÉN NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9 /2014.(IX. 25.) rendelete az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról. Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez 3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez Kérelem a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához Alulírott kérem, hogy részemre/gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi

Részletesebben

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2009. (XI. 02.) r e n d e l e t e

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2009. (XI. 02.) r e n d e l e t e SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2009. (XI. 02.) r e n d e l e t e az elsı lakáshoz jutás feltételeinek helyi támogatásáról Sárospatak Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet

24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet 24/2002. (VII. 18.) Belváros Lipótváros Önkormányzati rendelet az Önkormányzat által lakás vásárlásához, illetve tetőtér beépítéshez nyújtott kamatmentes kölcsön feltételeiről Belváros-Lipótváros Budapest

Részletesebben

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról

Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének. 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú r e n d e l e t e. a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı testületének 1/2004. /I. 30./ ÖR. számú a lakáscélú helyi támogatási formákról Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata Képviselı- testülete az önkormányzatokról

Részletesebben

KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására

KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. NYILATKOZAT

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30 / 2017. (VIII.10.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2004. (IV. 2.) rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról*

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2004. (IV. 2.) rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról* Egységes szerkezetben Módosítva a: 2/2007. (II.01.) sz. rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2004. (IV. 2.) rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról* Balatonfőzfı

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete. 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat rendelete az első lakást szerző fiatal házasok támogatásáról, valamint a helyi önkormányzat lakásvásárlási, lakásépítési támogatásáról szóló 28/2000.(V.18.) Kgy. rendelet

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere Lengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 11/2015. ( IX.21.) önkormányzati rendelete a 2/2016. (I.29.) és a 4/2018. (II.28.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme

... és neje/élettársa Szegvár,...u... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési támogatás iránti kérelme 13/1997. (IV.29.) Ör. melléklete Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal S z e g v á r Szabadság tér 2. sz.... és neje/élettársa Szegvár,...u.... szám alatti lakos/ok/ lakásépítési, -vásárlási, -bővítési

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kihirdetve: 2014. május 21. Kifüggesztve: 2014. május

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati képviselo- testülete a helyi önkormányzatról szóló

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.)

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (III.24.) sz. R E N D E L E T E Az elsı lakáshoz jutók helyi támogatásáról (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Edelény Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése.

2. A rendelet célja a saját erőből történő lakáshoz jutás, a meglévő lakások szükség szerinti bővítésének, felújításának elősegítése. Csolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(IX.23.) ökr. számú rendelete a lakáscélú helyi támogatásokról az azt módosító 11/2006. (V.05.) ökr. rendelettel egységes szerkezetben Csolnok

Részletesebben

KÉRELEM. Kérem, hogy részemre: - átmeneti segélyt - temetési segélyt. megállapítani szíveskedjenek. Indokaim: I. Személyi adatok

KÉRELEM. Kérem, hogy részemre: - átmeneti segélyt - temetési segélyt. megállapítani szíveskedjenek. Indokaim: I. Személyi adatok KÉRELEM I. Személyi adatok 1. A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap: - - Lakóhely: Tartózkodási hely: Társadalombiztosítási Azonosító

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzatának. 16/2001. (IX. 26.) sz. rendelete a lakáscélú támogatásokról. (módosítással egységes szerkezetben)

Letenye Város Önkormányzatának. 16/2001. (IX. 26.) sz. rendelete a lakáscélú támogatásokról. (módosítással egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzatának 16/2001. (IX. 26.) sz. rendelete a lakáscélú támogatásokról (módosítással egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzati Képviselı-testülete a jogalkotásról szóló 1987.

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről

Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről Felsőtárkány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának rendjéről Felsőtárkány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.13.) számú önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.13.) számú önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.13.) számú önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Som Község Önkormányzatának Képviselő-testülete - a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő testületének 17/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL BÁLVÁNYOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004.(IV.30.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS, VALAMINT FELÚJÍTÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL A képviselő-testület az 1990.évi LXV.tv. 16. (1) bekezdése és a 12/2001.(I.31.)

Részletesebben

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1

Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Település Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2006. (IV.26.) Kt. rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról 1 Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete lakás vásárlásának és építésének támogatására,

Részletesebben

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet

29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet 29/1996.(V.17.) sz. önk. rendelet a lakásépítés támogatásának rendszerérõl, valamint a fiatal házasok elsõ lakáshoz jutásának támogatásáról * A helyi Önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV.

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2016.(.)önkormányzati rendelete. a helyi lakáscélú támogatásról. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének../2016.(.)önkormányzati rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (tervezet) 2 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN Újhartyán Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

1 Módosította megjelölését: 6/2010. (II. 15.) K t r. s z. rendelet 16.. (1) bekezdése 2 Módosította: 47/2009. (IX. 14.) K t r. s z. rendelet 1.

1 Módosította megjelölését: 6/2010. (II. 15.) K t r. s z. rendelet 16.. (1) bekezdése 2 Módosította: 47/2009. (IX. 14.) K t r. s z. rendelet 1. 1. oldal Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 14/2006. (III. 20.) önkormányzati 1 rendelete a helyi lakáscélú támogatásról A Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALJEGYZİJÉTİL H-3950. Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - elsı lakáshoz jutás feltételeinek

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2004. (IX.27.) számú és 10/2006. (III.29 számú rendelettel módosított 10./2000 (X. 19.) számú rendelete A LAKÁSÉPÍTÉS ÉS VÁSÁRLÁS HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

K É R E L E M. Otthonteremtı program. Személyi azonosító száma: adóazonosító jele:... anyja neve:. szül.helye, ideje: Munkahelye és címe:..

K É R E L E M. Otthonteremtı program. Személyi azonosító száma: adóazonosító jele:... anyja neve:. szül.helye, ideje: Munkahelye és címe:.. K É R E L E M Otthonteremtı program 1. Kérelmezı neve: Személyi azonosító száma: adóazonosító jele:... anyja neve:. szül.helye, ideje: bejelentett lakcíme és a bejelentés idıpontja: tartózkodási helye

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK...

TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... TARTALOM I. FEJEZET... 2 II. FEJEZET... 3 III. FEJEZET... 3 IV. FEJEZET... 3 V. FEJEZET... 4 VI. FEJEZET... 5 VII. FEJEZET... 5 ZÁRADÉK... 5 SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 13/1999. /IV.22./

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/2000/III. 31./ számú rendelete. a helyi lakáscélú támogatásokról. A rendelet hatálya Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2000/III. 31./ számú rendelete a helyi lakáscélú támogatásokról. 1 Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA MB 08 21/C 3.000,-Ft illetékcsekk KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA Az igénylő adatai: Neve: Leánykori neve: Anyja neve:.. Szül. hely: Szül. év, hó, nap:. Adószáma: TAJ-száma:.. Állandó

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete. a lakáscélú helyi támogatásról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2014.(V.05.) sz. önkormányzati rendelete a lakáscélú helyi támogatásról A rendelet 2014. május 05-én kihirdetésre került. Dr. Menyhárt Anett

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Szajol Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1

KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz. Igénylő 1 1. melléklet a 8/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Sokorópátka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete. az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról

Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete. az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról Vitnyéd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006.(V.26.) ÖKT. rendelete az első lakáshoz jutás helyi támogatásáról Vitnyéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 12/2001.(I.31.) Kormányrendelet

Részletesebben

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez 3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelı aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot

Részletesebben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben

Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben Nemesnádudvar község Képviselőtestületének 8/1998.(07.01) Önkorm. számú rendelete a lakáshoz jutók helyi támogatásáról egységes szerkezetben A képviselőtestület a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE. az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2007. (IV. 04.) RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásának rendszeréről (egységes szerkezetben a 24/2010.(XI.22.) rendelettel) Mátészalka Város

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2004. (IV.08.)ÖNK. SZ. RENDELETE A helyi lakáscélú támogatásról (Egységes szerkezetben a 25/2004.(X.01.)Önk.sz. rendelettel.) A 25/2004.(X.01.)Önk.sz. rendelet szövege

Részletesebben

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009.(IV.01.) r e n d e l e t e Első lakáshoz jutók támogatásáról Gégény Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz

1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM. a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz 1. melléklet a 13/2014. (IX.4.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM a Letenye Város Önkormányzata által nyújtható helyi lakáscélú támogatáshoz I. Személyes adatok 1. Név 2. Születési név 3. Születési hely,

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról egységes szerkezetben a 19/2003. (VIII. 26.), a 21/2004. (V. 27.), 5/2005. (III. 29.), 17/2009. (V.

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 54//2010. (XII.20.) önkormányzati. r e n d e l e t e

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 54//2010. (XII.20.) önkormányzati. r e n d e l e t e Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 54//2010. (XII.20.) önkormányzati r e n d e l e t e a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatásáról Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

K É R E L E M fiatal házaspárok első lakáshoz jutásának önkormányzati támogatására. Az igénylő adatai (tel.sz.: ) A házastárs adatai (tel.sz.

K É R E L E M fiatal házaspárok első lakáshoz jutásának önkormányzati támogatására. Az igénylő adatai (tel.sz.: ) A házastárs adatai (tel.sz. K É R E L E M fiatal házaspárok első lakáshoz jutásának önkormányzati támogatására Az igénylő adatai (tel.sz.: ) A házastárs adatai (tel.sz.: ) 1. Neve: (asszonyoknál leánykori név is) 2. Lakóhelyének

Részletesebben

Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról

Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Tard Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete a lakáscélú támogatásokról Tard Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(VII.10.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának szabályairól

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(VII.10.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának szabályairól Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(VII.10.) önkormányzati rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásának szabályairól Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1.

I. fejezet Általános rendelkezések 1. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 14/2004. (IV.01.) számú rendelete A lakáscélú helyi támogatási rendszer szabályairól (egységes szerkezetben) Tata Város Önkormányzati Képviselı-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet célja és hatálya 1..

Általános rendelkezések. A rendelet célja és hatálya 1.. Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6./2000. (V.25.) sz. rendelete a lakásépítés és- vásárlás helyi önkormányzati pénzügyi támogatásáról egységes szerkezetben (a 9/2004. (IV.28.) sz.

Részletesebben

A rendelet célja 1.. A támogatásban részesíthetők köre

A rendelet célja 1.. A támogatásban részesíthetők köre Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000. (IV. 11.) rendelete a helyi lakáscélú támogatásról (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 9/2004.(III.23.), 1/2007.(I.25.) és 6/2014 (II.05)

Részletesebben

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság állapítható meg annak a gyermeket nevelı családnak, ahol az egy fıre esı jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum

Részletesebben

1.. a.) új lakás építéséhez, vagy vásárlásához b.) legalább komfortos fokozatú használt lakás vásárlásához c.) lakás bıvítéséhez, felújításához.

1.. a.) új lakás építéséhez, vagy vásárlásához b.) legalább komfortos fokozatú használt lakás vásárlásához c.) lakás bıvítéséhez, felújításához. 1 Hásságy Község Önkormányzat Képviselı-testületének a lakáscélú támogatásról szóló 10/2003. (IX.30.) számú rendelete a 8/2005. (X.25.) és 9/2007.(VI.20.) módosításokkal egységes szerkezetben. Hásságy

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 2.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. október 29 (kedd) 17 órai kezdettel megtartandó képviselő-testületi ülésére 14. napirendhez. Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

Első lakáshoz jutók támogatása

Első lakáshoz jutók támogatása Első lakáshoz jutók támogatása A támogatás célja, hogy az arra rászoruló családok (személyek) részére meghatározott típusú lakásszerzésükhöz, lakáshelyzetük megoldásához anyagi támogatást nyújtson. A támogatásban

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 2/1995. (I.25.) rendelete a fiatal házasok els lakáshoz jutásának támogatásáról1 /Egységes szerkezetben/

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 2/1995. (I.25.) rendelete a fiatal házasok els lakáshoz jutásának támogatásáról1 /Egységes szerkezetben/ PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELTESTÜLETÉNEK 2/1995. (I.25.) rendelete a fiatal házasok els lakáshoz jutásának támogatásáról1 /Egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviseltestülete a helyi

Részletesebben

K É R E L E M a lakásépítés (vásárlás) helyi támogatására (építés, vásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés, megváltás)

K É R E L E M a lakásépítés (vásárlás) helyi támogatására (építés, vásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés, megváltás) K É R E L E M a lakásépítés (vásárlás) helyi támogatására (építés, vásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés, megváltás) Az igénylő adatai (tel.sz.: ) A házastárs adatai (tel.sz.: ) 1. Neve: (asszonyoknál

Részletesebben

TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról

TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról TERVEZET (2016. április) Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutás támogatásáról Mágocs Város Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról

Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról Petőfibánya Községi Önkormányzat 16/2011. (VII.20.) önkormányzati rendelete a lakásépítés és -vásárlás helyi támogatásáról A Képviselő-testület a település népességmegtartó képessége biztosításához, valamint

Részletesebben

16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1

16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1 1 16/1999. (IX. 23.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A helyi lakáscélú önkormányzati támogatásról 1 Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestülete a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001.

Részletesebben

K É R E L E M rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására

K É R E L E M rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyámhivatala 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5. Tel: 311-630, Tel/fax: 319-051 Iktatóbélyegzı helye: Érkezett: Ügyfélfogadási idı: Hétfı: 8,00

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya kiterjed a település közigazgatási területén élő természetes személyekre.

(1) A rendelet hatálya kiterjed a település közigazgatási területén élő természetes személyekre. NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2003. (VI. 17.) RENDELETE A LAKÁSCÉLÚ IGÉNYEK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IV.28.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról

Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IV.28.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutás támogatásáról Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IV.28.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutás támogatásáról Mágocs Város Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők.

7. Élettársak: a Ptk. 685/A. -ban meghatározott kapcsolatban élők. Oroszlány Város Önkormányzatának 19/2009. (X.15) Ör. rendelete a lakáshoz jutás helyi támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásról szóló 25/2008. (XI.13.) Ör. rendelet módosításáról Oroszlány Város

Részletesebben

...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó. ...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó

...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó. ...utca/út/tér... házszám... épület/lépcsőház... emelet, ajtó KÉRELEM Önkormányzati helyi lakáscélú támogatás megállapításához (benyújtható: tárgyév augusztus 31. napjáig) I. Személyi adatok 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e. a lakáshoz jutás helyi támogatásáról NYÍRMADA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2006./II.20./ Ör. R e n d e l e t e a lakáshoz jutás helyi támogatásáról A képviselő-testület: a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001.

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásépítés /-vásárlás/ munkáltatói támogatásáról

EGYSÉGES SZERKEZET. a lakásépítés /-vásárlás/ munkáltatói támogatásáról 56. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR, 1/2007. (II. 20.) ÖR, 55/2001. (XII. 28.), 24/2001. (VI. 18.), 16/2000. (IV. 17.) számú rendelettel módosított

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás

Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Az ügytípus megnevezése: Helyi lakáscélú támogatás Eljáró osztály: Illetékességi terület: Eljárási illeték: Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Hatósági Osztály Sárbogárd Város közigazgatási területe

Részletesebben

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete. az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete. a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete. a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1 PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2008. (XII.12.) önkormányzati rendelete a fiatal családok első lakáshoz jutásának támogatásáról 1 Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben