KAPCSOLÓK ÉS RENDSZEREK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KAPCSOLÓK ÉS RENDSZEREK"

Átírás

1 KAPCSOLÓK ÉS RENDSZEREK

2

3 EGY ÉLETRE SZÓLÓ BARÁTSÁG

4 04 I 05

5 BÁRMERRE IS NÉZÜNK, MINDENHOL OTT VANNAK.MINDEN NAP EGYMÁST NÉZZÜK. LEGALÁBB ANNYIRA SZERETJÜK ŐKET BELSŐ ÉRTÉKEIKÉRT, MINT KÜLÖNLEGES MEGJELENÉSÜKÉRT. KAPCSOLÓK ÉS RENDSZEREK A BERKERTŐL.

6 A LEGJOBB BEFEKTETÉS AZ, AMI ÉVRŐL ÉVRE ÚJRA ÉS ÚJRA MEG- TÉRÜL! Dietmar O. Böcking, CEO Berker 06 I 07

7 Manapság mindenki a költségekkel törődik. Ez jól is van így, de néha elvész a lényeg. Mi azonban szeretnénk rámutatni arra, hogy érdemes a pénzünket hosszan tartó értékekbe fektetni. Intelligens rendszerekbe, melyek növelik a komfortot az energiahatékonyságot, így válik házunk valódi Zöld Épületté. Rendszerekbe, melyek nap, mint nap visszhozzák a befektetett tőkét és növelik házunk értékét. Válasszunk olyan kapcsolót és rendszert, mely a tökéletes műszaki tartalom és az időtlen dizájn kombinációjával hosszú éveken keresztül szolgálja kényelmünket és jóízlésünket. Keresse termékeinket a szakkereskedésekben és partnereinknél! Üdvözöljük a Berkernél!

8 TARTALOM Berker K.5 Berker K.1 Berker Arsys Berker Q.1 Berker B.7 Glas Berker B.3 Berker B.1 Berker S.1 Berker B.Cube Berker Modul 2 Berker vízvédett program Berker Glasserie Berker Serie 1930 Berker Serie 1930 Porcelán a Rosenthal-tól Berker Palazzo Berker TS Berker TS Chrystal Ball, Berker TS Chrystal Berker TS Sensor Berker B.IQ Berker Elektronika Berker Funkbus Berker KNX/EIB Berker Kitüntetések, Díjak Berker Referenciák 10 I 11 oldal 12 I 13 oldal 14 I 15 oldal 16 I 17 oldal 18 I 19 oldal 20 I 21 oldal 22 I 23 oldal 24 I 25 oldal xx I xx oldal 26 I 27 oldal 28 I 29 oldal 30 I 31 oldal 32 I 33 oldal 34 I 35 oldal 36 I 37 oldal 38 I 39 oldal 40 I 41 oldal 42 I 43 oldal 44 I 45 oldal 46 I 53 oldal 54 I 55 oldal 56 I 65 oldal 66 I 67 oldal 68 I 69 oldal 08 I 09

9

10 EGY IGAZI KLASSZIKUS Elérhető rozsdamentes acél kivitelben 10 I 11

11 BERKER K.5 A rozsdamentes acél visszafogott, matt felülete és a következetesen egyszerű formavilág a Berker K.5 sorozat fő jellemzői. A letisztult forma, a kiváló anyagminőség és a tökéletes design jól megválasztott összhangja harmonikusan illeszkedik a modern belsőépítészeti kialakításokhoz. K.5 - tökéletes választás a tökéletes belsőhöz.

12 EGYSZERŰEN TÖKÉLETES Elérhető hófehér fényes, krémfehér fényes, aluminium matt és fekete matt színekben. 12 I 13

13 BERKER K.1 Éles sarkok, négyszögletes kontúrvonalak, minimál design és nemes egyszerűség, ami az új Berker K.1 sorozatát jellemzi. Se több, se kevesebb. Az időtlenség értelmének új felfogását tükröző formáknak köszönhetően. A K.1 sorozat a helyiségnek világos, egyszerű és végtelen tér jelleget ad, számos beruházó és építész igényeit kielégítve ezzel.

14 ELEGÁNS SOKFÉLESÉG Elérhető rozsdamentes acél kivitelben, valamint hófehér fényes, krémfehér fényes, barna, arany és bronz színekben. 14 I 15

15 BERKER ARSYS A Berker Arsys sorozatban harmonikusan illeszkedik egymáshoz a forma, az anyag és a funkció, mely garantáltan megfelel a legmagasabb elvárásoknak is. Az elegáns design, a magával ragadó színek és a felhasznált anyagok, mint a rozsdamentes acél, a variációk rendkívűli sokféleségét, gazdagságát kínálják. Akik számára pedig különös jelentősége van a luxusnak, az Arsys arany színű kivitelét ajánljuk

16 ÉREZHETŐ KÜLÖNBSÉG Elérhető hófehér selyemfényű kivitelben. 16 I 17

17 BERKER Q.1 Ha egyszer megérinti soha többé nem felejti el: a Berker Q.1 határozottan selymes felülete egy új, extrém tartós anyagnak köszönheti fényét. Több, mint 270 féle variációval teljes a család: a legegyszerűbb kapcsolótól kezdve a vízvédett kivitelen keresztűl a legújabb KNX-es nyomófelületekig. Egy igazi mindenes, alkalmazható szinte bárhol.

18 IDŐTLEN ÁTTETSZŐSÉG Elérhető halvány menta/fehér, alu szürke/szürke és fekete/fekete színekben 18 I 19

19 BERKER B.7 GLAS A Berker B. sorozat klasszikus formája az elegáns B.7 üveg keretekkel ötvözve kivételes szépséget kölcsönöz otthonának. Az áttetsző design tökéletesen illeszkedik a legkülönbözöbb belsőépítészeti megoldásokhoz is. Kifejezetten ajánljuk a Berker TS Sensor családhoz.

20 KÖNNYED CSILLOGÁS Elérhető aluminium/fekete, aluminium/hófehér színekben 20 I 21

21 BERKER B.3 Egy világklasszis! Az aluminiumból készült Berker B.3 nyugodt, fémes csillogásával és egyszerű, de mégis dinamikus formájával bűvöl el. A design briliáns optikája időtlen esztétikát kölcsönöz a belső tereknek.

22 MARKÁNS EGYEDISÉG Elérhető hófehér matt, aluminium és fekete színekben. 22 I 23

23 BERKER B.1 Mit várhat az ember többet egy kapcsolótól? Egyedi forma, atraktív felület és tökéletes technika. E három tulajdonság együtt teszi a Berker B.1-et karakteres egyéniséggé.

24 STÍLUSOS STANDARD PROGRAM Elérhető hófehér matt, hófehér fényes és krémfehér fényes színekben. 24 I 25

25 BERKER S.1 Visszafogott, mindörökké funkcionális - a Berker S.1 egyszerű formája miatt az új standard program mondern klaszikussá vált. Éppen ezért tüntették ki az IF-Award 2000 és a Good Design Award 2001 díjakkal. Hogy az Ön lakása is kitűnhessen a többi közül. Vigyázat! Másolják!

26 BIZTOS BEFUTÓ Elérhető hófehér és krémfehér színekben. 24 I 25

27 BERKER B.CUBE Egy kapcsoló az alapfunkcióján túlmenően, dekoratív megjelenésével hozzájárul a belsőépítészeti összhanghoz. Tehát, egy jó kapcsolónak egyszerre kell egyedi és kifejező dizájnnal rendelkezni, hogy szerves része lehessen az enteriőrnek, ahová bekerül. Ez vezette a Berkert arra, hogy a B.Cube kifejlesztésénél egy jól ismert, profi csapatot kérjen fel a tervezésre: a müncheni brains4design céget. Egy letisztult, egyenes kontúrokkal, lapos felületekkel rendelkező alapforma és a fedlappal árnyékolt, jellegzetesen lágy bemetszésű keret lett a munka gyümölcse, ami markánsan egyedi megjelenést kölcsönöz.

28 ATTRAKTÍV MINDENES Elérhető hófehér fényes és krémfehér fényes színekben. 26 I 27

29 BERKER MODUL 2 A Berker Modul2 sorozat a kipróbált design, az optimális ár és a kitűnő minőség ideális egysége. A Modul2 szériák kielégítik minőségre és a lehetőségek sokféleségére vonatkozó elvárásokat, mindazonáltal lehetővé teszik a belső terek kialakításának tetszőleges megválasztását és módosítását.

30 BIZTONSÁGGAL KAPCSOL 28 I 29

31 BERKER VÍZVÉDETT CSALÁDOK A nedvesség és a pára többé nem gátja a szépségnek. A Berker Modul2, Q.1, K.1, K.5, B.Cube és az Arsys rozsdamentes acél sorozatok elérhetőek vízvédett IP44-es kivitelben. Falon kívüli szereléshez ajánljuk az Aquatec családot, vagy az extrém robosztus ISO-Panzer családot akár IP66-os kivitelben.

32 TELJES EGÉSZÉBEN STÍLUSOS ÁTLÁTSZÓSÁG Elérhető üveg/hófehér és üveg/ fekete színekben. Akár krómozott forgatógombbal. 30 I 31

33 BERKER GLASSERIE Egyszerű, de nemes is egyben - a Berker Glasserie sorozat a design és a hozzá illő materiális esszencia nem mindennapi kombinációja. Mind a Bauhaus tárgyilagos formavilága, mind a felhasznált üveg átlátszógsága hozzájárul ahhoz, hogy vágyai valóra váljanak és a helyiségnek egyéni, egyedülálló jelleget adjanak. Az átlátszó üveg harmónikusan illeszkedik környezetébe régi-és modern stílusú helyiségekben egyaránt.

34 BAUHAUS STÍLUSBAN Elérhető hófehér fényes és fekete fényes színekben. 32 I 33

35 BERKER SERIE 1930 A Berker és a Bauhaus nem csak születési évükben közös (1919) hanem szenvedélyükben az egyszerű formák és a tiszta funkcionalitás iránt. Ez az elv tökéletesen megtestesül a Serie 1930 családban. A klasszikus formák az eredetiség légkörével veszik Önt körül. Ez a modern technika és az örök design házassága.

36 A LEGKIFINOMULTABB ANYAG Elérhető hófehér és fekete Rosenthal porcelán kivitelben. 34 I 35

37 BERKER SERIE 1930 PORCELÁN A ROSENTHAL-TÓL Németország leghíresebb és legkreatívabb porcelángyártójával együttműködve a Berker megalkodta a Serie 1930 család Rosenthal porcelán tagját. Ezzel visszatértünk legkorábbi gyökereinkhez, hiszen már az eredeti Bauhaus villában is Berker porcelán kapcsolók voltak.

38 FÖLDKÖZI-TENGERI ÉRZÉKISÉG Elérhető fehér márvány, fekete márvány, mahagóni barna színekben. 36 I 37

39 BERKER PALAZZO A Berker Palazzo-t azok számára ajánljuk, akik szeretik és elvárják az extravaganciát. A márvány vagy mahagóni hatású megjelenés 24 karátos arannyal való ötvözete valóban attraktívvá teszi a teret.

40 ELEGÁNS BÁJ Elérhető halvány menta színben. 38 I 39

41 BERKER TS A Berker TS elegáns, puritán megjelenése elképzelhetetlenül széles technikai lehetőségeket rejt. A program támogatja a Berker KNX és Berker Funkbus épületautomatizálási rendszereket, széles szabadságot adva Önnek a belső terek egyedi kialakításában.

42 A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBAN Elérhető halvány menta színben. Nyomógombok CRYSTALLIZED TM Swarovski kivitelben. 40 I 41

43 BERKER CRYSTAL BALL ÉS BERKER TS CRYSTAL Soha ennyi fazetta nem volt még egy kapcsolón: elegáns üveg platform és egyedi CRYSTALLIZED -Swarovski nyomógombok 4 különböző színben. A Berker TS Crystal Ball és a Berker TS Crystal újradefiniálják a kapcsoló foglamát.

44 INTELLIGENS ÉRINTÉS Elérhető alap és konfigurált verziókban, akár egyedi feliratozással. On-line konfigurátor: Színek: Fekete üveg, alu üveg és menta üveg. 42 I 43

45 BERKER TS SENSOR Az új Berker TS Sensor otthonunk páratlan élményt nyújtó, minőségi vezérlésére ad lehetőséget. Az érintéssel történő vezérlés most különleges élménnyé válik. Az üvegfelület egyetlen érintésével vezérelhetjük a világítást, redőnyöket, fűtést vagy számos egyéb programozott funkciót. A minimalista formatervezésnek köszönhetően a TS Sensor könnyen illeszthető akár a legigényesebb stílusú belső térbe is.

46 KREATÍV MINDENTUDÓ Eléhető rozsdamentes acél, menta üveg, hófehér matt műanyag kivitelben. 44 I 45

47 BERKER B.IQ A Berker B.IQ sorozattal élete az intelligens házban még kellemesebb lesz. A kezelőelem mindegyike több funkicót tartalmazhat, köztük: hőmérsékletszabályozó, folyadékkristályos kijelző, nyomógombok és időkapcsoló. A B.IQ kezelőfelületek a használatukat megkönnyítő olyan szolgáltatásokkal vannak ellátva, mint az aktív funkciót jelző LED, a megvilágított felirat, vagy a háttérvilágításssal ellátott kijelző. Az Ön házának komplex üzemeltetése, valamint a rendszer testreszabása egyszerűen megoldható.

48 EGY HÁZ MINDIG TÖBB, MINT CSUPÁN EGY ÉPÜLET. MELEGET ÉS VÉDELMET AD, BIZTONSÁG ÉRZETET NYÚJT. EZ A SZÍNPAD, MELYEN ÉLETÜNK JÁTSZÓDIK. EZ AZ A TÉR, AHOL NAPPALAINK ÉS ÉJSZAKÁINK NAGY RÉSZÉT ELTÖLTJÜK. DE AHHOZ, HOGY EGY HÁZBÓL OTTHON VÁLJÉK EGYÉNINEK ÉS KOMFORTOSNAK KELL LENNIE. EZZEL EGYIDŐBEN ELVÁRÁS A HATÉKONYSÁG ÉS EGYSZERŰ KEZELHETŐSÉG. EZ A MAGYARÁZATA, HOGY MIÉRT DÖNT EGYRE TÖBB ÉPÍTTETŐ A BERKER EGYSZERRE INTELLIGENS ÉS EGYSZERŰ KNX RENDSZERE MELLETT. 46 I 47

49 01 BERKER ELEKTRONIKA Kezelőfelület Alkalmazás 02 BERKER FUNKBUS Adó készülék Vevő készülék Alkalmazás 03 BERKER KNX Kezelőfelület Alkalmazás Nincs két egyforma ház. Ezért is ajánlunk többféle rendszert a különböző épületekbe és eltérő igényekre. Először is a Berker Elektronika, ami a felmerülő igényeket a hagyományos installációval oldja meg, számos plusz kényelmi funkcióval felvértezve. De természetesen ajánljuk a Berker Funkbus- és Berker KNX rendszereket, melyeket a következő oldalakon részletesebben is bemutatunk.

50 01 BERKER ELEKTRONIKA Berker IP55 kültéri mozgásérzékelő; Berker Q.1 dugalj, Dimmer és időkapcsoló LCD kijelzővel, Nagy kép: Berker Q.1 süllyesztett, oldalfali mozgásérzékelő. 48 I 49

51 VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS Minél inkább törödik a háza Önnel, annál gondtalanabb lehet az élete. A mozgásérzékelő automatikusan felkapcsolja az útvilágítást amikor Ön hazaérkezik. Ugyanígy tesz a lépcsőházban, a hallban, a mellékhelyiségben, pont amikor arra Önnek erre szüksége van. Megbízhatóan és precízen felügyeli a ház félreeső részeit és amikor szükség van rá, elrettenti a hivatlan látogatókat. A fényerőszabályzókkal (dimmerekkel) bármikor az Ön hangulatának megfelelő atmoszférát teremthet, és ezen felül még energiát is megtakarítanak Önnek.

52 01 BERKER ELEKTRONIKA Berker Q.1 időkapcsoló LCD kijelzővel. Nagy kép: Berker Q.1 Forgócsapos redőnykapcsoló I 51

53 REDŐNYVEZÉRLÉS Csak egy tekerés és máris fénybe borul a helyiség. Futtathatunk akár redőnyt, nyithatunk vele napellenző vásznat, így megvédhetjük magunkat a kíváncsi tekintetektől, a nem kívánt behatolóktól, vagy a napsugárzástól. Időkapcsolóval vagy időjárási állomással kombinálva ezek történhetnek automatikusan időzítéssel, a nap járása szerint, vagy erős szél esetén. A Berker árnyékolás vezérlés így nem csak az Ön kényelmét szolgálja, hanem hozzájárul Ön és családja biztonságához és védelméhez.

54 01 BERKER ELEKTRONIKA Berker Q.1 időkapcsoló LCD kijelzővel 52 I 53

55 HELYISÉG-HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYZÁS Mindenkinek szüksége van egy kis melegre. De mikor? Melyik helyiségben és milyen hőmérsékleten? Szobatermosztátjainkkal pontosan beállíthatja a kívánt hőmérsékletet bármely helyiségben de amint a szoba nincs használatban a fűtést autómatikusan visszaveszi.

56 02 BERKER FUNKBUS Ha Ön úgy dönt, hogy nagyobb komfortot szeretne otthonában, nem szükséges költséges átalakításokba fognia. Funkbus rendszerünk kapcsolói, érzékelői és eszközei elem segítségével működnek, így elkerülhető a felesleges kábelezés. A rendszer-komponensek egymással rádióhullámokkal kommunikálnak. A Funkbus-szal a karosszékből vezérelheti a világítási és árnyékolási rendszereit, sőt akár a helyiség hőmérsékletét is. Egy igazán tiszta megoldás!

57 MESTERSÉGES INTELLIGENCIA SCHNURLOSER KOMFORT Die Übermittlung digitaler Telegramme per Funk funktioniert im ganzen Haus Bal oldalon: Funk Komfort kézi távirányító, Berker K.5 BLC Funk-nyomógomb 54 I 55

58 03 BERKER KNX Néhány döntés komoly megfontolást igényel - de cserébe egy életen keresztül élvezhetjük előnyeit. Ilyen döntés, hogy legyen vagy ne legyen Berker KNX rendszer építendő házunkban. Az installáció során egy ún. buszkábelt kell végigvezetni az épületen, ami összeköti a nyomófelületeket és egyéb komponenseket - mint termosztátok, mozgásérzékelők, kijelzők és végrehajtó elemek. Az eredmény nem kevesebb, mint egy teljes és kényelmes vezérlés, amely a komforton felül biztonságot és energiamegtakarítást nyújt a felhasználónak. A Berker KNX rendszer megkönnyíti az életet, más szóval egy jó döntés. 56 I 57

59 EGY JÓ DÖNTÉS

60 03 BERKER KNX TÖBB KOMFORT n Világítási- és hangulat képeket menthetünk el és hívhatunk elő egy gombnyomással - akár szobánként, akár az egész házra vonatkozóan. n Központi és idővezérelt hőmérsékletszabályzás, árnyékolásvezérlés és riasztórendszer n Vezérlés nyomógombok, Berker Master Control, távirányító vagy PC segítségével, n Minden funkció elérhető akár online - így az egész épület vezérelhető és felügyelhető bármekkora távolságból.

61 NAGYOBB BIZTONSÁG n KNX-szel otthona egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy saját maga gondját viselje: a mozgásérzékelők kapcsolják a világítást amennyiben szükséges. Nyitásérzékelők segítenek abban, hogy egy ajtó, ablak vagy kapu se maradjon nyitva. Ha az időjárási állomás szeles időt érzékel a napellenzők, redőnyök és tetőablakok automatikusan becsukódnak. n Amenyiben a füstérézékelők füstöt érzékelnek a riasztó bekapcsol. Hibajelzések gyűjthetők a fűtés/hűtési, uszodatechnikai, erőátviteli rendszerekről vagy akár a háztartási készülékekről. Amennyiben az ablak kontaktusok vagy az üvegtörés-érzékelők behatolást észlelnek a riasztó azonnal bekapcsol. n A ház elhagyásakor egy gombnyomás segítségével lekapcsolhatjuk a világítást, áramtalaníthatunk dedikált fogyasztókat (vasaló-dugalj vagy olajsütő) és egyidőben elindíthatjuk a jelenlétszimuláció funkciót is. n Pánikkapcsoló segítségével vészhelyzetben felkapcsolhatjuk az összes világítást és felhúzhatjuk az összes árnyékolót. 58 I 59

62 03 BERKER KNX NAGYOBB ENERGIAHATÉKONYSÁG n Először nyílik lehetőség, hogy az összes elektromos- és gépészfogyasztót egy közös rendszerben központilag vezéreljük. Ez tökéletes átláthatóságot és nagyon komoly energiahatékonyság növekedést eredményez. n A világításokat az aktuális fényviszonyoknak megfelelően vezérelhetjük. n A redőnyök télen bent, nyáron kint tartják a meleget, mindezt akár autómatikusan. n Az egyes helyiségek hőmérsékletét a nap bármely szakában vezérelhetjük egyedileg vagy központilag. Ha a helyiségben nincs senki vagy nyitva van egy ablak a fűtés autómatikusan leáll. n Idővezérelt hőmérsékletprofilok optimalizálják a kazán és a keringető szivattyúk működését.

63 NAGYOBB RUGALMASSÁG n Bármit is hoz a jövő, egy épületnek mindig tökéletesen kell funkcionálnia. A KNX rendszer együtt fejlődik az épülettel. Az új vagy megváltoztatott funkciókat akár egyszerű programozással hozzáadhatjuk a rendszerhez. n A rendszer akár az egyes helyiségek funkcióváltoztatásával is lépést tart. n Új eszközöket vagy funkciókat bármikor a rendszerhez tudunk illeszteni. n Egy egyszeri, előrelátó beruházás garantálja a mindig optimális komfortot és az épület gazdaságos üzemeltetését: az egész házon építsük ki a buszkábel hálózatot! ÉPÜLETAUTOMATIZÁLÁS KORLÁTLAN ELÉRHETŐSÉGGEL Egyedi kezelőfelület webböngészőből Bármilyen probléma esetén automatikus értesítést kapunk ben akár a telefonunkra. Sőt! Telefonunkról be is avatkozhatunk és vezérelhetjük otthoni rendszerünket. 60 I 61

64 03 BERKER KNX BERKER S.1, B.1, B.3, B.7 BERKER Q.1 BERKER K.1, K.5 BERKER B.IQ BERKER TS / TS CRYSTAL / TS CRYSTAL BALL / TS SENSOR 62 I 63

65 SZÉP ÉS INTELLIGENS Vannak készülékek, amelyek mindig mindenkinek megmutatják, hogy mit tudnak. És vannak olyan multitalentumok, amelyek visszafogott külseje magas technikai színvonalat, és széles funkcionalitást rejt. Ez utóbbiak csapatát erősíti a Berker KNX kezelők teljes sora. Szabadon programozható nyomógombok teljes funkcionalitással és akár termosztáttal kombinálva.

66 KÉNYELMES ÁTTEKINTÉS 64 I 65

67 BERKER MASTER CONTROL A Berker Master Control nem csupán a világítás, árnyékolás és hűtés/fűtés rendszerek központi kezelőfelülete, elolvashatjuk rajta -jeinket, megnézhetjük a z időjárási adatokat és számos más hasznos funkció segít bennünket a hétköznapokban. A Berker Master Control egy igazi kommunikációs központ.

68 BERKER KITÜNTETÉSEK BERKER DÍJAK BERKER K.1, S.1, TS SENSOR BERKER B.1/B.3, B.IQ, S.1, TS SENSOR BERKER B.IQ, KNX/EIB TASTSENSOREN, K.1, K.5, S.1, TS SENSOR, SERIE 1930 PORZELLAN MADE BY ROSENTHAL BERKER Q.1, K.5, SERIE 1930 PORZELLAN MADE BY ROSENTHAL, TS CRYSTAL BALL BERKER Q.1, BERKER B.IQ, TS, TS SENSOR BERKER B.IQ BERKER Q.1, B.IQ, K.5, TS SENSOR, SERIE 1930 PORZELLAN MADE BY ROSENTHAL, TS CRYSTAL BALL BERKER TS SENSOR

69 DESIGN DÍJAK A Berker kapcsolók és rendszerek a legjobb és legszebb dolgok közé tartoznak otthonunkban ami kapcsolást és vezérlést illeti. Legalábbis ezen a véleményen van számos német és nemzetközi szervezet bírája. Ezért is nyerünk évről évre számos díjat. 66 I 67

70 REFERENCIÁK A bátorság, hogy az építészetben új dolgokat kipróbáljon az ember; a tudás, hogy a jó dizájn sok jó ötlet együtese; a minőség nagyraértékelése egészen a legapróbb dolgokig. Ezek bizonyítékai megtalálhatóak különféle épületekeben világszerte, Münchenben, Berlinben vagy Hamburgban csakúgy, mint Bolzanoban, Madridban vagy Szöulban. És nem a véletlen műve, hogy mindezen helyeken Berker kapcsolókat és rendszereket talál az ember. ABGEORDNETENHAUS LANGER EUGEN, BONN. AUSWÄRTIGES AMT, BERLIN. AUTOTÜRME VW AUTOSTADT, WOLFSBURG. BARCODEHAUS, MÜNCHEN. BAUHAUS, DESSAU. BEAUFORT ON NASSIM, SINGAPORE. BOTSCHAFT DER VEREINIGTEN ARABISCHEN EMIRATE, BERLIN. BÜROGEBÄUDE MOSELWEISS, KOBLENZ. BUSINESS-CENTER VALLENDAR, VALLENDAR. CAP GEMINI, DÜSSELDORF. CHANGI RISE APARTMENTS, SINGAPORE. COLLEGIUM HUNGARICUM, BERLIN. CROWN PLAZA, HAMBURG. DAS MEDIALE HAUS, REDNITZHEMBACH. DOVER PARKVIEW, SINGAPORE. EAST HOTEL, HAMBURG. EVANGELISCHE HOFFNUNGSKIRCHE, KOBLENZ. FLUGHAFEN SCHIPHOL, AMSTERDAM. FLUGHAFEN TEGEL, BERLIN. FOUR SEASONS UBUD HOTEL, UBUD (BALI). FURAMA HOTEL, SINGAPORE. FURAMA RIVERFRONT HOTEL, SINGAPORE. GODEFRIDUSPAKHUIS, ANTWERPEN. GOLDEN TULIP, DÜSSELDORF. GRAND HYATT HOTEL, SINGAPORE. GRANGE RESIDENCE, SINGAPORE. GREENWOOD TERRACE HOUSES, SINGAPORE. HARVESTERHUDER WEG, HAMBURG. HAUS ARTUSO, KOBLENZ. HAUS DER GEGENWART, MÜNCHEN. HAUS DER GESCHICHTE, BONN. HAUS WINKLER STRASSE 11, BERLIN. HERMES VERSICHERUNG, HAMBURG. HERZOGIN-ANNA-AMALIA-BIBLIOTHEK, WEIMAR. HKB, KLEIN-REICHENBACH. HOTEL LUX ALPINAE, ST. ANTON AM ARLBERG. HOTEL PUERTA AMERICA, MADRID. HOTEL SACHER, WIEN. HOTEL SCHLOSS ELMAU, ELMAU. HUGO BOSS AG/BUSINESS UNIT, COLDRERIO. HYATT HOTEL, SABAH. ICC, BERLIN. INTERCONTINENTAL, SHENZHEN. ISLAND SHANGRI-LA, HONG KONG. JW MARRIOTT HOTEL, KUALA LUMPUR. KINGDOM CENTRE, RIAD. LANDTAG NRW, DÜSSELDORF. LE MÉRIDIEN, SINGAPORE. LE ROYAL MÉRIDIEN HOTEL, SHANGHAI. LKA, MÜNCHEN. LLOYD HOTEL, AMSTERDAM. LOFTCUBE, BERLIN. MARBELLA COURT, SINGAPORE. MEDIENCENTER, LEIPZIG. MEISTERHÄUSER, DESSAU. MERITUS MANDARIN, SINGAPORE. MIES VAN DER ROHE HAUS, BERLIN. MTV NEUBAU, BERLIN. OFENBAUHALLE, HANAU. ORION, DARMSTADT. ÖSTERREICHISCHE NATIONALBANK, WIEN. PALACE HOTEL PASTANA, LISSABON. PATERSONRESIDENCE, SINGAPORE. PEBBLE BAY CONDOMINIUM, SINGAPORE. PEEK&CLOPPENBURG, KÖLN. PENTHOUSE, RHEDA-WIEDENBRÜCK. PRIVATBANK MENDELSSOHN, BERLIN. RAIFFEISENBANK, DÜSSELDORF. RESTAURANT STEIRERECK MEIEREI, WIEN. RIVER PLACE CONDOMINIUM, SINGAPORE. SANA-KRANKENHAUS RÜGEN, BERGEN/RÜGEN. SAS RADISSON, LÜBECK. SCHLOSS HAUS DES GASTES, STOLBERG. SCHLOSS MESEBERG, MESEBERG. SCHWIMMHALLE, HAMBURG. SEA TOWERS, DANZIG/GDANSK. SENTOSA THE BEAUFORT, SINGAPORE. SHANGRILA HOTEL VALLEY WING, SINGAPORE. SHERATON PINE CLIFFS RESORT, ALBUFEIRA. SIGNATURE PARK CONDOMINIUM, SINGAPORE. SNOW PARK, WITTENBURG. SONYCENTER/KAISERSAAL, BERLIN. SKISPRUNGSCHANZE BERGISEL, INNSBRUCK. SUMMERHILL CONDOMINIUM, SINGAPORE. SWISSÔTEL, FOSHAN. SWISSÔTEL GRAND SHANGHAI, SHANGHAI. THE CHEMSUNNY PLAZA, BEIJING. THE COSMOPOLITAN, SINGAPORE. THE FOUR SEASONS, SINGAPORE. THE FULLERTON HOTEL, SINGAPORE. THE RITZ-CARLTON, MACAU. THE RITZ-CARLTON, SHENZHEN. TORHAUS, KÖNIGSWINTER. TOWNHOUSES, BERLIN. TRADERS HOTEL, SINGAPORE. VALLEY PARK CONDOMINIUM, SINGAPORE. VERBUND AM HOF, WIEN. VIENNA INTERNATIONAL CENTRE, WIEN. VIGILIUS MOUNTAIN RESORT, LANA. VILLA HANSEN, HAMBURG. VILLA HARTENECK, BERLIN. VILLA HÜGEL, ESSEN. VILLA MÜNCHEN, MÜNCHEN. WARTBURG-HOTEL, EISENACH. WEINHANDLUNG UND AGENTUR, RÖTHIS WESERSTADION, BREMEN. ZECHE ZOLLVEREIN, ESSEN I 69

71 70 oldal: Bauhaus, Dessau / Foto: Werner Huthmacher, Langer Eugen, Bonn / Fotó: Werner Huthmacher 71 oldal: Vigilius Mountain Resort, Lana / Foto: Mark Seelen, Lloyd Hotel, Amsterdam / Fotó: Mark Seelen A Jelen Háza, München / Foto: Florian Holzherr, Bulthaup Leadstore, München / Fotó: Mark Seelen

72 VISZONTLÁTÁSRA! HA KÉRDÉSEI LENNÉNEK, VAGY TÖBBET SZERETNE MEGTUDNI TERMÉKEINKRŐL, KÉRJÜK HÍVJA A ÖS TELEFONSZÁMOT, VAGY KÜLDJÖN T AZ CÍMRE. LÁTOGASSA MEG HONLA- PUNKAT: 70 I 71

73

74 Helyszínek Studio Aisslinger, Berlin Design: Werner Aisslinger Fotó: Mark Seelen Bulthaup Leadstore, München Építészet: Herzog de Meuron Fotó: Mark Seelen Anna-Amália Hercegnő Könyvtár, Weimar Fotó: Werner Huthmacher A Jelen Háza, München Építészet: Allmann, Sattler, Wappner Fotó: Florian Holzherr Családi Ház, Kayser család, Neuenrade Építészet: Rüdiger Wilde Fotó: Werner Huthmacher Lloyd Hotel, Amsterdam Építészet: MVRDV Fotó: Mark Seelen Mesterházak, Dessau Építészet: Bauhaus Fotó: Werner Huthmacher Penthouse, Rheda-Wiedenbrück Építészet: Drewes und Strenge Fotó: Mark Seelen P47, Ingolstadt Design: Thomas Biswanger Fotó: Florian Holzherr Vigilius Mountain Resort, Lana/Dél-Tirol / Olaszország Építészet: Matteo Thun Fotó Mark Seelen Villa München Építészet és Design: Christoph Madaus Fotó: Florian Holzherr 72 I 73

75

76 BERKER - A STÍLUS SZABADSÁGA A Berker egy német családi tulajdonú vállalkozás, mely egyrészről erős tradicionális gyökerekkel rendelkezik, másrészről egy jól csengő nemzetközi designmárka. Székhelyünk a németországi Sauerland régió Schalksmühle városában található óta gyártunk kapcsolókat és rendszereket időtálló minőségben és időtlen designban. Ezért is nyertek termékeink számos designdíjat az évek alatt és megtalálhatók a világ számos izgalmas épületében. Talán nemsokára az Önében is. Printed in Germany 0210 L BERKER ELECTRONICS ASIA PACIFIC PTE. LTD. 18 BOON LAY WAY, # TRADEHUB 21, SINGAPORE TELEPHONE , FAX ELEKTRO-KAMLEITHNER KFT BUDAPEST, II. RÁKÓCZI FERENC ÚT 189. TELEFON Best.-Nr

Gira az otthonokban. Tervezési segédlet az intelligens villanyszereléshez

Gira az otthonokban. Tervezési segédlet az intelligens villanyszereléshez Javaslatok a Gira termékek alkalmazására: Melyik Gira terméket milyen feladatokra használjuk? A termékek áttekintése helyiségek szerint: A legfontosabb funkciók a gyerekszobában, a hálószobában, a konyhában,

Részletesebben

HANSA A FÜRDŐSZOBÁBAN

HANSA A FÜRDŐSZOBÁBAN HANSA A FÜRDŐSZOBÁBAN SOKAT ÉLT MEG A VÍZ ÚTBAN FELÉNK. ADJUK MEG NEKI A SZERELVÉNYEKET, HOGY MESÉLHESSEN NEKÜNK RÓLA. MINDEN DOLOG LÉNYEGE A VÍZ, MERT A VÍZ A MINDEN, ÉS MINDEN A VÍZHEZ TÉR VISSZA. MILÉTOSZI

Részletesebben

Tartalomjegyzék. A Hansgrohénál minden csepp számít. Technológiák. A Hansgrohe világáról még több információt a www.hansgrohe.hu weboldalon talál.

Tartalomjegyzék. A Hansgrohénál minden csepp számít. Technológiák. A Hansgrohe világáról még több információt a www.hansgrohe.hu weboldalon talál. Katalógus Csaptelep Kézizuhany Fejzuhany Avantgarde Puravida 110 Puravida 150 Puravida 400 Modern Metris 110 Raindance Select S 150 Raindance E 360 Talis 80 Croma 100 Croma 160 Focus 70 Crometta 85 Crometta

Részletesebben

I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R

I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R www.inels.hu AZ ELKO EP VÁLLALAT BEMUTATKOZÁSA Az ELKO EP, a moduláris elektronikai eszközök hagyományos és innovatív csehországi gyártója

Részletesebben

caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus

caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus caracalla 20 F ü r d ő s z o b a é s Ko n y h a k atalógus Kedves Olvasó! A Caracalla Fürdőszoba Stúdió 20 éve alakult az eleinte kis családi vállalkozás mára a piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

Részletesebben

Energiahatékonyság KNX segítségével

Energiahatékonyság KNX segítségével Energiahatékonyság KNX segítségével Tartalomjegyzék Energiahatékonyság KNX segítségével (A) KNX a zöld technológia 4 A Brémai Főiskola (Németország) tanulmánya A KNX szabvány jelentős energiamegtakarítást

Részletesebben

bathroom Designer for your visions

bathroom Designer for your visions Designer visions for your bathroom Minden fürdőszobát meg kell álmodni Az Axor márka vezetője és a Hansgrohe alapítójának unokája, Philippe Grohe munkája során a nemzetközi elit tervezőgárdájának jövőt

Részletesebben

Hírek. No.101 2012.február MEGHÍVÓ

Hírek. No.101 2012.február MEGHÍVÓ H Hírek No.101 2012.február www.holux.hu Frankfurt am Main, 2012. április 15-20. www.fenyaruhaz.hu 3 1d 1a MEGHÍVÓ Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a HOLUX Tervezői Klubnapjára, amelyet a HOLUX

Részletesebben

Belsõépítészet, biztonságtechnika. 2009. december

Belsõépítészet, biztonságtechnika. 2009. december Belsõépítészet, biztonságtechnika 2009. december Sunwood kültéri faburkolatok Alapanyag: Előnyei: hőkezelt kőrisfa nem reped, nem vetemedik kiemelkedő tartósság, kemény felület többfelé profillal kapható

Részletesebben

GARÁZSKAPUT OKOSAN Garázskapu választók díjtalan magazinja

GARÁZSKAPUT OKOSAN Garázskapu választók díjtalan magazinja GARÁZSKAPUT OKOSAN Garázskapu választók díjtalan magazinja Ma már annyiféle kapható, de hogyan válasszuk azt, amelyik a legbiztonságosabb, illik a házunkhoz, jól szigetel, és megfizethető? A SZEZÁM TÁRULJ!

Részletesebben

Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban

Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban Nem volt kétséges számunkra, hogy egy aktív készház felügyeleti rendszerének tervezése és kivitelezése példátlan tapasztalatokkal és

Részletesebben

FÉNY ÉS ÁRNYÉK ÖSSZESÍTETT PROGRAM 2014/15. Alu-Redőny Kft. REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK

FÉNY ÉS ÁRNYÉK ÖSSZESÍTETT PROGRAM 2014/15. Alu-Redőny Kft. REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK FÉNY ÉS ÁRNYÉK ÖSSZESÍTETT PROGRAM 2014/15 REDŐNYÖK KAPUK ZSALUZIÁK SZÚNYOGHÁLÓK TEXTILÁRNYÉKOLÓK Alu-Redőny Kft. Élhetőbb környezet, komfortosabb otthon Az én házam az én váram. Otthonunknak olyannak

Részletesebben

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus Betörések A veszély egyre nagyobb. Mit tegyek? Menjen biztosra! Válassza az Inimet! A terület védelem alatt. Veszély kiiktatva. A játszmának vége..04.06.08.10.12.20.22.24.27.30.32.34.36.37.38.40

Részletesebben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben Truma Kemping Világ 2013 Több Kényelem útközben Egyszerűen pihentetőbb utazás A Truma-val minden utazás nyaralás A kemping a nyaralás lényege. Közel a természethez, közel az emberekhez, közel önmagához.

Részletesebben

ez egy álomszerű világ.

ez egy álomszerű világ. Amikor a levegő megváltoztatja az életünk minőségét, ez egy álomszerű világ. Samsung Érzékekre hangolva A környezettudatosság jegyében alkotta meg a Samsung új környezetbarát légkondicionálóját. Ezen környezettudatos

Részletesebben

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől www.velux.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől Eredeti tetőtéri ablakok komplett megoldások Piacvezető márka A VELUX Cégcsoport alapítója 70 évvel ezelőtt elsőként kezdett tetőtéri ablakokat

Részletesebben

Jóval Olcsóbb! Ez tető lesz 30 év múlva is! A MONIER GROUP tagja

Jóval Olcsóbb! Ez tető lesz 30 év múlva is! A MONIER GROUP tagja Jóval Olcsóbb! Ez tető lesz 30 év múlva is! A MONIER GROUP tagja JÓVAL OLCSÓBB! Építkezik, felújít? Ha spórolni akar, amikor tetõt húz a házára, válassza a minõséget! De hogy lehet olcsóbb, ami jobb? A

Részletesebben

studio IDEÁLIS AZ EGYEDISÉGET KERESŐKNEK

studio IDEÁLIS AZ EGYEDISÉGET KERESŐKNEK studio IDEÁLIS AZ EGYEDISÉGET KERESŐKNEK A studio ablakok letisztult formavilága és visszafogott designja tökéletesen illeszkedik az épület architektúrájába. A főként síkban futó termékek hangsúlyozzák

Részletesebben

358 Kívül-belül gyönyörű..

358 Kívül-belül gyönyörű.. 358 Kívül-belül gyönyörű.. 178 VA panel, újgenerációs üzleti projektorok BenQ termékkatalógus 1 Élen a digitális konvergenciában A BenQ Corporation, mint a vezető digitális életstílus eszközök szállítója,

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLŐRENDSZER

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLŐRENDSZER VEZETÉK ÉKÜI VEZÉRŐREDSZER www.elkoep.hu AZ EKO EP VÁAAT BEMUTATKOZÁSA Az EKO EP, a moduláris elektronikai eszközök hagyományos és innovatív csehországi gyártója immár több mint 19 éve a villamossági piac

Részletesebben

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos TARTALOMJEGYZÉK Épületgenetikai szakkiállítás 2 Épületautomatikai rendszerek másként 3 Solaraction 4 Foton ablak és ajtó 5 Komfort rádióhullámokkal 6-7 Mire kell odafigyelünk Õsszel? 8 20 éves a Stiebel

Részletesebben

árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu

árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu 70 évvel ezelőtt, a Cégcsoport alapítójának egyszemélyes vállalkozása elsőként kezdett

Részletesebben

A SmartWindow egyszerűen telepíthető és kezelhető. Csak egy kicsi gateway -re van szükség, melyet egy meglévő

A SmartWindow egyszerűen telepíthető és kezelhető. Csak egy kicsi gateway -re van szükség, melyet egy meglévő Épületvezérlés Intelligens épületgépészet egyszerű vezérlése Az Internorm intelligens SmartWindow épületvezérlés növeli otthona kényelmét. Segítségével az Internorm I-tec szellőztetők, I-tec és egyéb árnyékolók,

Részletesebben

Minden stílusra nyitottan

Minden stílusra nyitottan Minden stílusra nyitottan www.lenteam.hu STANDARD program STIL program ELEGANCE program LIFESTYLE program Határtalan lehetöségek A beltéri ajtó kiválasztása sokkal többet jelent, mint egy nyílást záró

Részletesebben

Élményt viszünk az otthonokba

Élményt viszünk az otthonokba Élményt viszünk az otthonokba Luxus, pihenés, igénye szerint! A mai rohanó világban egyre több okunk van arra, hogy kényeztessük magunkat. Alakítsa ki a saját szentélyét, a nyugalomszigetet, ahova elvonulhat,

Részletesebben

Nem éri meg kevesebbel beérni! árkatalógus. Érvényes: 2013. március 1-jétől

Nem éri meg kevesebbel beérni! árkatalógus. Érvényes: 2013. március 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! Termékés árkatalógus Érvényes: 2013. március 1-jétől Mit nyújt Önnek a VELUX márka? 2 TETŐTÉRI ABLAKOK Több mint 70 év kutatás-fejlesztés a tetőn keresztül az otthonokba

Részletesebben

VELUX árnyékoló és redőny kollekció

VELUX árnyékoló és redőny kollekció VELUX Magyarország 1031 Budapest Zsófia u. 1 3. Telefon: (06-1) 436-0601 Telefax: (06-1) 436-0605 velux-h@velux.com www.velux.hu Bemutatóterem: 1031 Budapest Zsófia u. 1 3. Nyitva tartás: hétfő-csütörtök:

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Levelezési cím: 1475 Budapest, Pf. 331. Telephely: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 Fax: (+36-24) 525-223 www.bosch.hu,

Részletesebben

Certina FIA WRC Swatch Lacoste Az élet szép! Police Timberland Kalandra fel! Tissot

Certina FIA WRC Swatch Lacoste Az élet szép! Police Timberland Kalandra fel! Tissot Certina FIA WRC Swatch Felforgatta a világot Lacoste Az élet szép! Police Merész és határozott Timberland Kalandra fel! Tissot Luxury Automatic 2014./1. Ár: 495 Ft/1,7 14001 9 772063 961017 magazin Kedves

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Budapest Gyömrői út 120. 1103 Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 www.bosch.hu, www.bosch-climate.hu bosch-termotechnika@hu.bosch.com Hagyományos gázkészülékek

Részletesebben