Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) Fax: (06-92)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930"

Átírás

1 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) Fax: (06-92) FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági Fiskola Pénzügyi és Számviteli Fiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete Könyvtárának online szakdolgozat-archívumából származik. A szerzi és egyéb jogok a dokumentum szerzjét/tulajdonosát illetik. Ha a szerz vagy tulajdonos külön is rendelkezik a szövegben a terjesztési és felhasználási jogokról, akkor az megkötései felülbírálják az alábbi megjegyzéseket. Ugyancsak a felels azért, hogy ennek a dokumentumnak az elektronikus formában való terjesztése nem sérti mások szerzi jogait. Az archívum üzemelteti fenntartják maguknak azt a jogot, hogy ha kétség merül fel a dokumentum szabad terjesztésének lehetségét illeten, akkor töröljék azt az online szakdolgozattár állományából. Ez a dokumentum elektronikus formában szabadon másolható, terjeszthet, de csak saját célokra, nem-kereskedelmi jelleg alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való megfelel hivatkozással használható. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetében a szerz/tulajdonos engedélyét kell kérni. Ennek a copyright szövegnek a dokumentumban mindig benne kell maradnia. A szakdolgozat szerzje a dokumentumra vonatkozóan az alábbi felhasználási engedély-nyilatkozatot tette: Alulírott, a Budapesti Gazdasági Fiskola Pénzügyi és Számviteli Fiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete végzs hallgatója kijelentem, hogy fent nevezett oktatási intézmény, oktatási és tudományos, non-profit célokra számítógépes hálózaton (pl. interneten) vagy egyéb számítógépes adathordozón közzéteheti az intézménynél benyújtott szakdolgozatomat. Jelen nyilatkozat a hatályos szerzi jogszabályok értelmében nem kizárólagos, idtartamra nem korlátozott felhasználási engedély. A felhasználás, terjesztés a kutatást végz felhasználók számára, magáncélra ideértve a másolatkészítés lehetségét is - történhet úgy, hogy az a felhasználó(k) jövedelemszerzése vagy jövedelemfokozása célját közvetve sem szolgálhatja és nem-kereskedelmi jelleg alkalmazásokhoz is csak változtatások nélkül és a forrásra való megfelel hivatkozással használható. A szerzi és tulajdonosi jogok, valamint az üzleti célú felhasználási lehetségek továbbra is fent nevezett szerzt illetik. Hozzájárulok, hogy azonos feltételekkel a fenti felhasználási, terjesztési jogokat az oktatási intézmény harmadik személyre elssorban az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárára ruházhassa át. Kijelentem, hogy nyilatkozatommal csak saját valós jogaimat gyakoroltam, így ez a gesztusom mások jogviszonyát és érdekeit nem csorbítja szakdolgozatommal kapcsolatban.

2 BUDAPESTI GAZDASÁGI FISKOLA PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FISKOLAI KAR A Danubius Szállodaüzemeltet) és Szolgáltató Rt Hévízi Önálló Egységének átfogó elemzése Küls szakmai konzulens: Rakosné Kiss Erika Operatív konzulens: Döme Istvánné Deli Melinda Nappali tagozat Számvitel szak Vállalkozási szakirány 2003.

3 1 Tartalomjegyzék Bevezetés A vállalat bemutatása A vállalat gazdasági életben elfoglalt helye, környezete A Danubius Hotels Rt A szervezeti felépítés változásai Az ingatlankezel és üzemeltet funkciók szétválasztása A tulajdonosi szerkezet A Hévízi Önálló Egység A vendégek nemzetisége A termelési mutatók A bruttó termelési érték Az anyagmentes termelési érték A nettó termelési érték A tiszta jövedelem A hatékonyság vizsgálata Komplex hatékonyság Tárgyi eszköz hatékonyság Készlethatékonyság Eszközhatékonyság Eszközigényesség Készletek forgási sebessége A szállodai tevékenység sajátos statisztikai mérszámai vendégre es átlagos bevétel kiadott szobára jutó bevétel vendégéjszakára jutó bevétel Szobák kapacitás-kihasználtsága Átlagos szobaár Átlagos tartózkodási id A vagyoni helyzet áttekintése Eszközök összetétele 26.

4 A befektetett eszközök fedezettsége I A befektetett eszközök fedezettsége II A tárgyi eszközök fedezettsége Idegen tke aránya Tkeersség Tkemultiplikátor Saját tke növekedése Saját tke fordulatszáma Tkehatékonyság Céltartalék aránya A létszám- és bérfelhasználás gazdaságosságának vizsgálata Bérhatékonyság Bérigényesség Bérszint (bérhányad) mutató Bérrentabilitás A pénzügyi-likviditási helyzet vizsgálata A rövid távú likviditás A gyorsráta A hitelfedezettségi mutató A vevk forgási sebessége A szállítók forgási sebessége A dinamikus likviditás A jövedelmezségi helyzet Árbevételarányos jövedelmezség Az eredmény elemzése Az üzemi eredmény A pénzügyi mcveletek eredménye A rendkívüli eredmény Az adózás eltti eredmény Összefoglalás 50. Irodalomjegyzék Mellékletek:1. A Hévízi Önálló Egység mérlege ig 2.A Hévízi Önálló Egység eredménykimutatása ig 3.A Danubius Hotels vagyoni helyzetének vizsgálatához szükséges adatok

5 3 Bevezetés 1 A világ változásaival együtt a szállodaipar is változik. Régen a nagy és patinás nevc szállodáknak szinte nem volt konkurenciája. A vendégek évrl évre visszatértek, és az új vendégek beszervezése sem jelentett nagy terhet. A kilencvenes évek elejéig a kereslet hatalmas volt, akkor még nem kellett a forgalom csökkenésétl tartani. Sorra épültek a szállodák, panziók, kialakult a kínálati piac. Ma már egyre nagyobb a verseny a térségben elérhet pozíciókért. Az euro bevezetése nagyon sok szempontból negatívan érintette a szállodaipart. Például a legnagyobb vendégkört biztosító Németországban megvalósult burkolt áremelkedés, illetve a gazdaság gyengélkedése a vendégek szabadids tevékenységre fordított pénzére nagy visszafogó hatással van. A szeptember 11-i események is jelentsen megváltoztatták a szállodák eddigi gazdálkodási tevékenységét. Mindezek ismeretében érthet, hogy szükség van egy a gazdálkodás egészét érint, komplex és teljes - elemzési munkára, melynek tükrében könnyebb az egyes részterületek hatékonyságának értékelése. Mivel az idegenforgalom területén rengeteg a versenytárs, akik a hatékony gazdálkodás és a dinamikus fejldés érdekében mcködnek, ezért az általam választott vállalkozásnál, a Danubius Hotels Rt. Hévízi Önálló Egységénél is fontos szerepet kap az, hogy tevékenységét ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével végezze. Az elemzési munkám segít abban, hogy kitcnjön, hogy egy részegység hogyan járul hozzá az egész holding gazdálkodásához, felhívja a figyelmet azokra a területekre, ahol lehetség és szükség is van a hatékonyság javítására, az esetleges szervezeti átalakítások helyes megítéléséhez hozzájárul, irányt mutat a vállalkozás jövbeni céljainak, terveinek kialakításához.

6 4 1. A vállalat bemutatása A vállalat gazdasági életben elfoglalt helye, környezete Hévíz a magyarországi egészség-turizmus talán legfontosabb központja. Évente több mint százezer látogatót fogad. A városban az idegenforgalom több mint 200 éves múltra tekint vissza. Színvonalas és a mai kor követelményeinek mindenben megfelel hotelek, panziók, magánházak sora várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. A szállodákban konferenciatermek, parkolók, garázsok is találhatók. Sokuk saját terápiás részleggel, gyógymedencével is rendelkezik. A tradicionális gyógyászat mellett fogászat, szépségfarm és számos pihenést, regenerálódást elsegít szolgáltatás várja a vendégeket. Több mint 14 hotel ( ebbl öt szálloda négy csillagos luxus hotel), tíz panzió és körülbelül 900 magánház várja az ide látogatókat. A tízezer rendelkezésre álló szobából 4200-at magánházak bocsátanak a vendégek rendelkezésére. A turisták száma és az idegenforgalomból származó bevétel növekedése prognosztizálható az elkövetkez évekre, ami Magyarországra nézve kedvez helyzetet teremthet, mivel lényeges potenciáljánál ez idáig kisebb szerepet vállalt magára A Danubius Hotels Rt A jogeldöt (Danubius Szálloda és Gyógyfürd Vállalatot) a kormány alapította április 1-jén a gyógyturizmus fejlesztése szempontjából. A szállodalánc mcködése során mindvégig kivételes hangsúlyt feketetett a gyógyidegenforgalomra, élvezte a benne rejl elnyöket, mint például az átlagosnál magasabb foglaltsági arányt, a szállodaiparban jól ismert szezonális hatások 1 [4, 7] 2 [4, 7, 8]

7 5 csökkentését, a vendégek átlagosnál magasabb idtöltését, a gyakoribb vendégvisszatérést, a package értékesítés pozitívumait. A Danubius szállodák foglaltsági mutatói az egyedi profil miatt jóval az országos átlagfoglaltság feletti szinten teljesítenek A gyógyturizmusban értékesíthet szolgáltatáscsomagok több hetes gyógykúrákat tartalmaznak, ami miatt a vendégek átlagos tartózkodási ideje és az egy szobára jutó átlagköltés igen magas. A szállodák jól karbantartott évenként felújított házak. A jól mcköd, nyereséges részvénytársaság további fejldése semmiképp sem valósulhat meg intenzív módon anélkül, hogy az a szolgáltatások minségének rovására ne menne. A járható út tehát az extenzív terjeszkedési politika lehet, aminek módjai: új szállodák építése és meglév szállodákban történ tulajdonszerzés. A gyógyszállodák speciális piacán a Danubius hazánkban kezdettl fogva piacvezet szerepet töltött be. A folyamatosan növekv társaság a piaci elvárásokhoz alkalmazkodva eljutott arra a pontra, amikor már nagy lépést kell megtennie a dinamikus fejldése érdekében. A szállodák összehangolt, hatékony mcködéséhez nélkülözhetetlen volt a jól funkcionáló vállalati központ kialakítása. A központ feladata, hogy az általános gazdasági helyzet, a versenykörnyezet, valamint a vállalat saját erforrásainak ismeretében hosszú-, közép-, és rövidtávú terveket dolgozzon ki a vállalat egésze számára A szervezeti felépítés változásai A szervezeti korszercsítés igénye, az egyre szélesed piaci verseny miatt a társaság felépítése átszervezésre szorult január 12-tl a Danubius Hotels csoport hármas szervezeti struktúrában mcködik. A Danubius Hotels Rt, mint holding vállalat fogja össze leányvállalatait, többek között a két különböz tevékenységre szakosodott Hungária Szálloda- Ingatlankezel Rt-t, valamint a Danubius Szállodaüzemeltet és Szolgáltató Rt-t.

8 6 Az alábbi rajz szemlélteti a Hévízi Önálló Egységhez tartozó három szálloda elhelyezkedését a Danubius Hotels Rt szervezeti struktúrájában. A szervezeti felépítés Danubius Hotels Rt Holding Rt Egyéb érdekeltségek Danubius Szállodaüzemeltet Rt Hungária Ingatlankezel Rt Beta Hotels Kft Hullám Kv Szállodák Preventív Rt Gama 45 Co., Lecebné Lázne Sa Danube Travels, GB 5 csillagos Budapest Hilton 4 csillagos Danubius Hotel Gellért Radisson SAS Béke Hotel Danubius Thermál Hotel Hélia Danubius Grand Hotel Margitsziget Danubius Thermál Hotel Margitsziget Hotel Budapest Park Hotel Flamenco Grand Hotel Hungaria Hotel Erzsébet Hotel Astoria Danubius Thermál Hotel Hévíz Danubius Thermál Hotel Aqua 3 csillagos Hotel Stadion Hotel Rába Hotel Palatinus Hotel Pátria Hotel Eger-Park Hotel Helikon Hotel Lvér Hotel Annabella Hotel Marina

9 7 Danubius Thermál Hotel Sárvár Danubius Thermál és Sporthotel Bük Villa Hotel Butterfly A Danubius Hotels Rt. a Budapesti Értéktzsdén jegyzett cég, amely a csoport minden tevékenységét érint átfogó irányító szerepet tölt be. Közvetlen irányításával mcködik többek között a csoportszintc beszerzés és a rekonstrukciós folyamatokat átfogó mcszaki terület. Meghatározza leányvállalatai fejldését, s felügyeli azok gazdálkodását. A Hungária Szálloda-Ingatlankezel Rt feladata a csoport magyarországi ingatlanállományának kezelése. Létrehozása szükségszerc volt az ingatlanállomány jelents mértékc megnövekedése és a társaság elmúlt években mutatott fejldése miatt. Az ingatlanok valós piaci értékének meghatározásával lehetsége nyílik arra, hogy eszközértékre és nyereségtermelésre alapozott bérleti díjakat érjen el. Az ingatlanportfólió növelése érdekében a bérbeadási tevékenységen kívül az eszközökkel való kereskedést is a társaság végzi. Ez új szálloda ingatlanok megvásárlását és esetleg szállodánként néhány átlagon alul teljesít ingatlan más úton történ hasznosítását jelenti Az ingatlankezel) és üzemeltet) funkciók szétválasztása Magyarország gazdasági fejldésével párhuzamosan az ingatlanpiacon is jelents fellendülést tapasztalhattunk az utóbbi évtizedben. A Danubius csoport az ingatlankezel társaság létrehozásával ingatlanvagyon-értékének maximalizálását kívánja hosszú távon biztosítani. A szállodákat tulajdonló ingatlankezel bérleti szerzdést köt az üzemeltetvel, s ez egy megállapodás keretén belül üzemelteti a házakat. A Danubius Szállodaüzemeltet és Szolgáltató Rt tehát a szállodák üzemeltetésével foglalkozik. A bérleti díj kifizetése után megmaradt eredmény alkalmas arra, hogy a szállodák teljesítményét illetve a vezetés hatékonyságát egyénileg mutassa meg, és

10 8 ezáltal igazolást nyerjen az ingatlanok üzemeltetési profiljának helyessége vagy más irányú hasznosításra ösztönözze a társaságot A tulajdonosi szerkezet 1.táblázat Belföldi magánszemélyek 23,70% 10,80% 1,13% Külföldi befektetk 36,90% 32,06% Önkormányzatok 11,80% CP Holding és érdekeltségei 34,40% 53,40% ÁPV Rt 55,70% Danubius alkalmazottak 5,00% 0,60% 1,57% Brókercégek 10,90% 3,02% Belföldi intézményi befektetk 3,50% 4,30% Saját részvények 3,80% 2,90% 4,52% Összesen 100,00% 100,00% 100,00% október 21-én döntés született a Danubius részvényeinek nyilvános értékesítésérl, ezért december 18-án már a nyilvános kibocsátás utáni adatok láthatók az 1. táblázatban. Ekkor a jegyzett tke eft volt. A cég a jegyzett tkéjét január 1-jével megemelte, az decemberi állapot a tkeemelés eltti tulajdonosi szerkezetet mutatja. A táblázat harmadik oszlopa a legfrissebb adatok szerinti tulajdonosi szerkezetet mutatja, ma már sem az ÁPV RT, sem önkormányzatok nem rendelkeznek vállalati részvényekkel. Figyelemre méltó, hogy tíz év alatt a külföldi befektetk több mint harminc százalékos részesedést szereztek a Danubius Hotelsben. 1.diagram A tulajdonosi szerkezet Belföldi magánszemély Külföldi befektetk 2% 3% 4% 5% 1% 32% CP Holding és érdekeltségei Danubius alkalmazottak Brókercégek 53% Belfödi intézményi befektetk Saját részvények

11 A Hévízi Önálló Egység - szállodai szolgáltatásnyújtás, egyéb kereskedelmi és szálláshely szolgáltatás - éttermi vendéglátás, cukrászdai és egyéb vendéglátás - gyógyászati szolgáltatások - idegenforgalmi szolgáltatások - sportolási lehetségek, szabadids tevékenységek - utazásszervezés - pénzváltás A legfbb tevékenység a gyógyászati szolgáltatásokat jelenti, természetesen a szállásadás mellett. A vezetés a jövben is meg kívánja tartani a társaság gyógyidegenforgalmi jellegét, hiszen ebbl jelents többletbevételre számíthat. A gyógyturizmus ugyanis kevésbé függ a hagyományos üdülési szezonoktól. Az idjárás csak kis mértékben befolyásolja a vendégek itt tartózkodását. A gyógyvendégek általában hosszabb idt töltenek el, mint az üzleti vagy egyéb célból érkezk. A vendégek többsége nyugdíjas, ennek megfelelen kevésbé kötött a gyógykezelés idpontjának megválasztását illeten. Legtöbbjük törzsvendégként tér vissza évrl-évre a szállodákba. NagyszerC ötlet az úgynevezett package-ek (csomagok) bevezetése, ezzel könnyebb elérni a szállodákban eltöltött id növekedését. Danubius Thermál Hotel Hévíz Magyarország els gyógyszállodájaként március 24-én fogadta els vendégeit. Négycsillagos luxusszálloda, 210 balkonos szobával rendelkezik. F szolgáltatása a gyógyászat, a vendégeket a szálloda saját szakorvosa vizsgálja meg, és az általa elírt kezeléseket a helyszínen igénybe vehetik a vendégek. A Thermál Hotel Hévízben elérhet szolgáltatások: - gyógyászat: hidro-, elektro-, mechanoterápiás kezelések - kozmetika - sport és fitness szolgáltatás: thermálfürd, uszoda, jacuzzi, gzfürd, szauna

12 10 Mint a Hévízi Önálló Egység legrégebbi és legpatinásabb háza, a Thermál Hotel Hévíz a centrum, innen történik az irányítás. Itt van a Területi Igazgatóság gazdasági és értékesítési központja, valamint a marketing osztály is ebben a szállodában található. Danubius Thermál Hotel Aqua júniusában nyitotta meg kapuit a vendégek eltt. Gyógyszállodaként üzemel, a Thermál Hotel Hévízhez hasonlóan négycsillagos minsítésc. 227 szobája saját fürdvel, színes tévével, telefonnal, minibárral áll a vendégek rendelkezésére, akárcsak a Thermál Hotel Hévízben. Saját vegetáriánus étterme van júniusa óta. A hotelben fogorvosi szolgáltatást is igénybe vehetnek a lakók. Fedett melegvizes medencéi és szabadtéri uszodája, valamint a fitness terem várja a sportolásra vágyó vendégeket novemberében megkezdték egy élményfür komplexum építését, amit májusában át is adtak. Danubius Hotel Helikon Ez a szálloda a Danubius Hotels 1972-es megalapítása óta tagja a szállodacsoportnak. Háromcsillagos üdülszállóként mcködik, a szobáinak száma 240. Mivel keszthelyi szálloda, a Balaton part közelsége határozza meg f profilját. Ide elssorban nem a gyógyulni vágyó, hanem a sportolási illetve aktív pihenési lehetségeket keres emberek jönnek ben nyílt a szállodában sportcentrum, de található itt még fedett és nyitott teniszpálya, mini golf, illetve bowling pálya is. A szálloda egy 300 f befogadására képes konferenciateremmel és négy kisebb tárgyalóteremmel rendelkezik, melyek felszereltsége kiváló lehetséget nyújt fogadások, bankettek, konferenciák, illetve egyéb tárgyalások és rendezvények lebonyolítására. A tervek szerint a Hotel Helikont öt éven belül négycsillagos hotellé alakítják át, a pályázati és engedélyeztetési ügyben már megtörténtek az els lépések.

13 A vendégek nemzetisége 2. diagram A vendégek nemzetisége Ausztria Németo Svájc Egyéb európai Más földrész Magyarország 5% 4% 1% 14% 57% 19% Mint a 2.diagramból is látható a legtöbb vendégéjszakát ( et) német vendégek töltik a hévízi és keszthelyi szállodákban. Nk adják a három szálloda összes vendégforgalmának több mint felét. A második helyen Ausztria áll, ez az ország a vendégek körülbelül 1/5-ét küldi. Figyelemre méltó, hogy az elmúlt évben vendégéjszakát töltöttek el magyar vendégek az Önálló Egységnél, ez azt jelenti, hogy a magyar vendégek 14-15%-át adják csak az összes vendégforgalomnak. Ebbl a vendégkörbl kiindulva nagy lehetségek nyílnak a további terjeszkedésre. Az Európán kívüli vendégek beszervezési bár nagy költséggel jár, de évrl évre növekv hasznot biztosít a szállodáknak. Az orosz piacon a következ öt évben jelents bvítést tervez a vezetség. A vendégek általában utazási irodák közvetítése segítségével érkeznek a három szálloda egyikébe. A legtöbb vendéget hozó utazási irodák a Neckermann, a Fit Reisen, az Ikarus, az Eurobus és a Blaguss. Az utazási irodák szerzdésben megállapított engedményt kapnak közvetít tevékenységükért. Ennek az engedménynek a nagysága attól függ, hogy az adott utazási irodával milyen régóta van kapcsolatban a Danubius Hotels, mennyi bevételt hoz a szállodáknak, illetve más körülményeket is mérlegelnek.

14 12 2. A termelési mutatók A bruttó termelési érték 3. diagram A bruttó termelési érték eft táblázat Adatok eft-ban értékesítés nettó árbevétele saját eláll. eszk. akt. értéke saját term. készletek állvált eladott áruk beszerzési értéke eladott szolgáltatások Bruttó termelési érték Megmutatja, hogy az adott évben hogyan alakul a cég tevékenységébl származó hozamérték. A bruttó termelési érték évrl-évre növekszik, 1998-ról 2001-re 14,07%-kal n meg. Ennek oka egyrészt az értékesítés nettó árbevételének ütemes növekedése: Az árbevétel minden évben nagyobb mint az elzben, különösen így van ez az es évben, amikor a forgalom 6,1%-kal több mint 1999-ben. Bár a saját elállítású eszközök aktivált értéke csökken, illetve es években nulla, az árbevétel növekedése nagyobb mértékc. A saját termelésc készletek értéke a szállodai profilból adódóan nulla. 3 [2, 6, 8]

15 13 A bruttó termelési érték alakulása szempontjából kiemelked a 2000-es év, hiszen ekkor 5,84%-kal nagyobb ezen hozammutató értéke, mint az elz évben. Ennek oka elssorban az árbevétel nagymértékc növekedése. A bruttó termelési érték növekedése pozitív tendencia, mivel a tárgyidszaki teljes hozamérték növekedését jelzi Az anyagmentes termelési érték 3.táblázat Adatok eft-ban Bruttó termelési érték anyagköltség igénybevett szolgáltatás anyagmentes termelési érték Ha a bruttó termelési értéket csökkentjük az anyagjellegc szolgáltatások értékével, megkapjuk az anyagmentes termelési értéket. Mivel az eladott áruk beszerzési értéke és az eladott szolgáltatások értéke már levonásra került, ezért már csak az anyagköltséggel és az igénybevett szolgáltatások értékével kell csökkenteni a bruttó termelési értéket. Az igénybevett szolgáltatások értéke 1999-tl nagymértékben megemelkedik, mivel ez az az év, amitl kezdve megjelenik az ingatlanok nagy összegc több mint 700 milliós- bérleti díja. Az anyagmentes termelési érték emiatt csak az elz évi érték háromnegyede lesz. Négy év viszonylatában a csökkenés 31,31%-os mértékc. Viszont 1999-tl kezdve a mutató értéke folyamatosan emelkedik, ez is azt bizonyítja, hogy az ingatlanok nagy bérleti díjának megjelenésén kívül ami a holding szintc eredményes gazdálkodás miatt szükséges- a Hévízi Önálló Egységnél az anyagmentes termelési érték növekedése figyelhet meg.

16 A nettó termelési érték 4. táblázat Adatok eft-ban anyagmentes termelési érték értékcsökkenési leírás Nettó termelési érték A vállalkozás által létrehozott új értéket számszercsíti. Gazdasági tartalma: a bruttó munkajövedelembl és a vállalkozásnál realizált tiszta jövedelembl tevdik össze. A nettó termelési érték az els három évben csökken, de aztán újra növekv tendenciát mutat. A negyedik évben az érték csak 71,23%-a az els évinek. Itt sem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül a bérleti díj jelents befolyásoló hatását. A nettó termelési érték is emelkedik 1999-tl kezdve. Ez a hatékonyságvizsgálat egyik legfontosabb mutatója, mivel megmutatja, hogy a vállalkozás a nemzeti jövedelemhez mennyivel járul hozzá. Az érték az eftot minden évben meghaladja, ez is jelzi a vállalkozásnak a magyar gazdasági életben elfoglalt fontos szerepét A tiszta jövedelem 5. táblázat Adatok eft-ban Nettó termelési érték bérköltség személyi j egyéb kifizetés Tiszta jövedelem A tiszta jövedelem a nettó termelési értékbl kiindulva kiszámítható, ha a bérköltségekkel és személyi jellegc kifizetésekkel csökkentjük azt. Négy év távlatában a tiszta jövedelem 57,34%-kal csökken.

17 15 Nagyon fontos, hogy az ingatlanok bérbevétele miatti bérleti díj a tiszta jövedelemre is óriási hatással van. Ugyanis 1999-tl kezdve a szálloda-ingatlanok tulajdonjoga a Danubius Hotels Rt-n belül létrehozott Ingatlankezelre száll át. Ettl kezdve az Önálló Egységek meghatározott összegc bérleti díj ellenében jogosultak használni az ingatlanokat. (1999-ben ez az összeg a Hévízi Önálló Egységnél eft volt.) Az els két év vizsgálatával tehát képet kaphatunk az új struktúra bevezetésének hatásairól. Mivel a körülmények az 1999-es évtl kezdve "azonosak", ezért célszerc az 1999-es évet bázis évnek tekinteni. Ekkor megállapítható, hogy a tiszta jövedelem három év távlatában "csak" 7,00%-kal csökkent. Ez a csökkenés viszonylag kis mértékc, a vállalkozásnál realizált tiszta jövedelem minden évben meghaladja a eft-ot.

18 16 3. A hatékonyság vizsgálata Komplex hatékonyság 100 Ft lekötött termelési tény-re jutó nettó termelési érték Ft-ban 6.táblázat 99,9 100,2 98,2 90,3 A mutató megmutatja, hogy 100 Ft súlyozott lekötött termelési tényezre hány Ft nettó termelési érték jut, azaz milyen mértékben képes kihasználni az Önálló Egység a rendelkezésére álló eszközállományt. A mutató kiszámításánál fontos szempont, hogy a lekötött eszközök értékét 0,2-es szorzóval kell figyelembe venni, ez az eszközöktl elvárt hozamból adódik. A bruttó munkajövedelmet 1,8-cal kell beszoroznunk, hogy reális értékeket kapjunk. (A munkabér körülbelül 1,8-szoros mértékben terheli a vállalatot.) Akkor tekinthet elfogadhatónak a komplex hatékonyság értéke, ha a 100 Ft-ot eléri, ez azonban csak a 1998 és 1999-es években teljesül. Az 1999-es év jónak mondható a komplex hatékonyság szempontjából. Köszönhet ez annak, hogy a nettó termelési érték ebben az évben a legmagasabb, a súlyozott lekötött termelési érték viszont ekkor a legkisebb ben a mutató értéke megközelíti az elfogadható szintet, viszont 2001-ben 9,7%- kal az elvárható szint alatt marad. (lsd. 4. diagram) Összességében a komplex hatékonyság megfelel, bár a csökken tendencia felhívja a figyelmet a hatékonyság javítására. Az Önálló Egység jól használja ki eszközeit, és velük elfogadható nagyságú termelési értéket képes elállítani. 4.diagram A komplex hatékonyság % 120,0 100,0 80,0 60,0 40,0 20,0 0,0 4 [1, 2, 3, 6]

19 Tárgyi eszköz hatékonyság 7. táblázat tárgyi eszköz hatékonyság (Ft ill %) Megmutatja, hogy 100 forint aktivált tárgyi eszközzel hány forint nettó termelési érték állítható el tól 2001-ig a tárgyi eszközök kihasználásának hatékonysága 11,43-szeresére ntt. A 100 eft aktivált tárgyi eszközre jutó nettó termelési érték 1999-tl kezdden kimagaslóan jó, és egyre növekszik tl több mint ötszöröse az elvárható értéknek. Ennek oka egyrészt a nettó termelési érték nagysága, másrészt viszont az, hogy a társaság 1998-ban az ingatlanait átruházta az Ingatlankezelre, és ettl kezdve bérbe veszi. Az aktivált tárgyi eszközök értéke így jelentsen kevesebb lett, mint a korábbi években. Ebbl adódik, hogy 1999-tl a tárgyi eszközök hatékonysága ennyire jó Készlethatékonyság 8. táblázat készlethatékonyság (Ft ill %) A készletek hatékonysága azt fejezi ki, hogy 100 Ft készlettel hány Ft forgalom érhet el. Minél magasabb forgalmat ér el a vállalkozás egységnyi készlet lekötésével, annál jobb a készlethatékonyság, és ezáltal a cég készletgazdálkodásának eredményessége is kedvez irányba változik. A Danubius Hotels Hévízi Önálló Egységénél rendkívül jó a készletek hatékonysága, adódik ez abból, hogy a vállalkozás feladata a szállodák üzemeltetése. Az általa nyújtott szolgáltatások: vendéglátás, szállodai szolgáltatás, gyógyászat és sport- és fitness tevékenység. Ezek hatékony ellátásához nem szükséges nagy mennyiségc készlet.

20 Eszközhatékonyság 9. táblázat összes eszköz hatékonyság(%) Ez a mutató a vállalatnál állományban lév aktivált tárgyi eszközök és a készletek együttes hatékonyságát fejezi ki, az általuk elállított új érték képzdést mutatja szorzószám formájában A vállalkozás 2001-ben100 forint eszközzel tizenegyszer akkora nettó termelési értéket képes elállítani, mint 1998-ban. Mivel 1998-ban a készletek állománya viszonylag kicsi az aktivált tárgyi eszközökhöz viszonyítva az összes eszköznek csak 1%-át teszi ki-, ebbl adódóan a tárgyi eszközök és az összes eszköz hatékonysága megegyezik ben az ingatlanok eladása miatt a tárgyi eszköz állomány mintegy 3,6 milliárd forinttal csökkent, ebbl következik, hogy az eszközhatékonyság ugrásszercen megntt. Az eszközök felhasználása az Önálló Egységnél nagyon hatékony Eszköz igényesség 10. táblázat tárgyi eszköz igényesség (%) 215,9 19,3 18,6 17,5 készlet igényesség(%) 2,0 3,2 2,8 2,6 összes eszköz igényesség(%) 217,9 22,4 21,3 20,1 Az eszközök igényességi mutatója azt mutatja meg, hogy 100 Ft nettó termelési értékre hány Ft összes eszköz jut. Ez az érték annál kedvezbb, minél kisebb. Az els év igényességi mutatója legalább tízszerese az utolsó három évnek. Ez az eltérés az a már említett okok (ingatlanok tulajdonjogának átruházása) miatt áll fenn ban 100 Ft nettó termelési érték elállításához csak 2 Ft készlet szükséges. A másik három évben a mutató majdnem másfélszeres értékeket jelez a

21 19 készletigényesség szempontjából legjobb évekhez képest. Ez leginkább az alacsonyabb nettó termelési értéknek köszönhet. Fontos szempont, hogy az igényességi mutatók évrl-évre csökken értéket mutatnak, ez a hatékony eszközgazdálkodásra utal Készletek forgási sebessége 11. táblázat készlet forgási sebessége napban 4,8 4,7 4,2 3,8 készlet forgási sebessége fordulatban 76,4 77,7 87,8 95,2 A készletek forgási sebessége megmutatja, hogy a vállalatnál lekötött árukészlet értéke hány nap alatt térül meg, illetve hány napi értékesítés összegét köti le. Egy körforgás idtartama 4,8 napról 3,8 napra csökkent négy év alatt, így 1 teljes napi értékesítés felszabadult. Ez mintegy 21%-os javulást jelent. Ez a javulás abból adódik, hogy az értékesítési forgalom 14,76%-kal növekedett, míg a készletállomány 7,86%- kal csökkent. 5. diagram Készletek forgási sebessége 6,0 4,0 2,0 0,0 nap A fordulatokban mért forgási sebesség elemzésével ugyanarra a következtetésre juthatunk. A fordulatok száma ütemesen n, tehát a készletállomány az értékesítési bevétel egyre kisebb részét köti le. A magasabb szám itt a készletek gazdaságosabb kihasználását jelenti, vagyis a készletek nagyobb likviditását. Ez a vállalati készletgazdálkodás eredményességének egyértelmc javulását jelzi.

22 20 4. A szállodai tevékenység sajátos statisztikai mér)számai 5 A vállalkozás tevékenységének elemzésénél mindenképp ki kell térni a szolgáltatási tevékenység sajátosságaira, ugyanis csak így kaphatunk teljes képet a gazdálkodásról. Mivel a Danubius Hotels Rt egy szállodákat üzemeltet vállalat, ezért fontos, hogy ezen tevékenység eredményességét minden szempontból megvizsgáljuk A nettó árbevétel megoszlása szolgáltató egységenként: 12. táblázat Adatok %-ban Összes árbev 100,00 100,00 100,00 100,00 Vendéglátás 31,18 29,50 32,17 35,66 Szálloda 43,44 45,53 42,30 39,45 Gyógyászat 20,94 19,19 20,48 19,62 Sport-fitness 0,00 0,00 0,00 2,66 Egyéb bevétel 4,45 5,77 5,05 2,62 Az összes nettó árbevételen belül legnagyobb arányt (39,45-45,53%) a szállodai szolgáltató egység bevétele jelenti. Figyelemre méltó, hogy ez az arány kisebb mint a többi egység összes árbevétele. A szállodai tevékenység meghatározza ugyan a vállalkozás profilját, de korántsem ez az egyetlen tevékenység. Jelents szerepet játszik az árbevétel alakításában a vendéglátás és a gyógyászati tevékenység is. A vendéglátó egység megléte szinte minden szállodánál szükségszerc, nagymértékben javítja a szolgáltatás színvonalát a helyi étkezési lehetség. Megfigyelhetjük, hogy a szálloda és a gyógyászat bevétele közti különbség egyre kisebb, mivel a vendéglátásból származó bevétel 1999-tl kezdden folyamatosan növekszik, a szállodai szolgáltatás forgalma viszont csökken. Az árbevétel harmadik legnagyobb összetevje a gyógyászati tevékenységbl származó bevétel. Mivel az Önálló Egységen belül a két hévízi szálloda gyógyszálloda, ezért érthet, hogy az összes forgalom mintegy 20%-a a gyógyászati tevékenységbl származik.

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, ÁPRILIS 30.

CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, ÁPRILIS 30. CSEPEL HOLDING NYILVÁNOSAN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÉVI VEZET SÉGI JELENTÉSE BUDAPEST, 2013. ÁPRILIS 30. aláírás 1 A Társaság 2012. évben is holding rendszerben m ködött, a vagyonkezelésen (üzletvezetésen)

Részletesebben

CSEPEL HOLDING NYRT. 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE. Budapest, 2014. április 29.

CSEPEL HOLDING NYRT. 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE. Budapest, 2014. április 29. CSEPEL HOLDING NYRT 2013. évi VEZET SÉGI JELENTÉSE Budapest, 2014. április 29. aláírás 1 A Társaság 2013. évben is holding rendszerben m ködött, a vagyonkezelésen kívül más tevékenységet nem folytatott.

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

Megnevezés 2009 2010

Megnevezés 2009 2010 Vagyon Tartósan befektetett eszközök aránya Befektetett eszközök / Eszközök összesen Befektetett eszközök fedezettsége Saját tőke / Befektetett eszközök Tárgyi eszközök fedezettsége Saját tőke / Tárgyi

Részletesebben

Megnevezés 2007 2008

Megnevezés 2007 2008 Vagyon Tartósan befektetett eszközök aránya Befektetett eszközök / Eszközök összesen Befektetett eszközök fedezettsége Saját tőke / Befektetett eszközök Tárgyi eszközök fedezettsége Saját tőke / Tárgyi

Részletesebben

Megnevezés 2006 2007

Megnevezés 2006 2007 Vagyon Tartósan befektetett eszközök aránya Befektetett eszközök / Eszközök összesen Befektetett eszközök fedezettsége Saját tőke / Befektetett eszközök Tárgyi eszközök fedezettsége Saját tőke / Tárgyi

Részletesebben

Éves beszámoló összeállítása és elemzése

Éves beszámoló összeállítása és elemzése Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Éves beszámoló összeállítása és elemzése VII. előadás Vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzése

Részletesebben

Normál egyszerűsített éves beszámoló

Normál egyszerűsített éves beszámoló 2 4 3 9 3 1 4 6 8 3 2 5 7 2 1 3 Statisztikai számjel 1 3-9 - 1 6 4 7 1 8 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe: 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky utca

Részletesebben

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Mérlegzárás éve 2005 o 1 - o 9-6 9 4 4 4 2 Cégjegyzék szám Mérlegzárás dátuma

Részletesebben

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban)

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) 1. Általános háttér információ A Bátai Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Társaság),

Részletesebben

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Ügyfél neve Mérlegkészítés helye Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Budapest Mérlegzárás éve 25 O 1-1 O - O 4 4 8 4 1 Cégjegyzék szám Mérlegzárás

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

ÜZLETI TERV. Jelen üzleti terv elválaszthatatlan melléklete a Hitelkérelem című dokumentumnak. HUF Önerő mértéke

ÜZLETI TERV. Jelen üzleti terv elválaszthatatlan melléklete a Hitelkérelem című dokumentumnak. HUF Önerő mértéke ÜZLETI TERV Jelen üzleti terv elválaszthatatlan melléklete a Hitelkérelem című dokumentumnak. Vállalkozás neve Beruházás helye Igényelt kölcsön Futamidő hónap Türelmi idő hónap Új Széchenyi Beruházási

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. 01. 01. 2015. 12. 31. Budapest, 2016. április 30... A vállalkozás vezetője ( képviselője ) 1 1. Általános bemutatás A vállalkozás neve: STEMO MARKETING Kft. A vállalkozás rövidített

Részletesebben

Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI. A pénzügyi tevékenység tartalma

Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI. A pénzügyi tevékenység tartalma Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI Money makes the world go around A pénz forgatja a világot A pénzügyi tevékenység tartalma a pénzügyek a vállalati működés egészét átfogó tevékenységi kört jelentenek,

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18191705-1-42 01 Fővárosi Törvényszék PK 60540 /2006/ 01/ / Barankovics István Alapítvány 1078 Budapest, István utca 44 2012 Fordulónap:

Részletesebben

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Társaság neve: TvNetwork Nyrt. Telefon: 890-2001 Társaság címe: 1138 Bp., Váci út 168/A Telefax: 890-1590 Ágazati besorolás: Távközlés E-mail cím: tozsde@tvnetwork.hu Beszámolási időszak: 2011.01.01-2011.06.30.

Részletesebben

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. 2012. üzleti évről. 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel. 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma 2 3 9 2 1 9 1 7 3 7 0 0 1 1 3 1 3 Statisztikai számjel 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft a vállalkozás címe, telefonszáma 2030 Érd,

Részletesebben

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév II. évfolyam Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014 II. félév 1. feladat (lekötött tartalék meghatározása, osztalékkal kapcsolatos számítások, saját tőke mérlegrészlet

Részletesebben

Szerencsejáték Zártkörűen Működő Részvénytársaság Budapest, Csalogány u december 31-ei. Éves beszámoló

Szerencsejáték Zártkörűen Működő Részvénytársaság Budapest, Csalogány u december 31-ei. Éves beszámoló Szerencsejáték Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1015 Budapest, Csalogány u. 30-32. 2013. december 31-ei Éves beszámoló..... a vállalkozás vezetője (képviselője) 1 MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

Éves beszámoló. készíthet. jövedelmezõség hatékonyság

Éves beszámoló. készíthet. jövedelmezõség hatékonyság MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Éves elemzése Vagyoni helyzet elemzése Pénzügyi helyzet elemzése Jövedelmezõségi helyzet elemzése

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

A DUNA HOUSE CSOPORT BEMUTATÁSA. 2015. november

A DUNA HOUSE CSOPORT BEMUTATÁSA. 2015. november A DUNA HOUSE CSOPORT BEMUTATÁSA 2015. november 1 Tartalomjegyzék 3-7 Bevezetés 8-9 A tranzakció és a bevétek felhasználása 10-11 A befektetési sztori 12-13 Lakás és lakáshitel piac 14-20 Szegmensek bemutatása

Részletesebben

55 345 01 0010 55 01 Európai Uniós üzleti

55 345 01 0010 55 01 Európai Uniós üzleti A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve

MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve MIKOM Nonprofit Kft. 2015. évi üzleti terve (Vezet i összefoglaló) Miskolc, 2015. 05.06 Üzleti Terv 2015 MIKOM Kft. Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Üzemi eredményre ható f bb

Részletesebben

"A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2008. december 31. adatok E Ft-ban El z Sorszám módosí-

A MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2008. december 31. adatok E Ft-ban El z Sorszám módosí- 03-09-102802 11 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 662702 0 702547 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 60 0 94 3 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 4 Kísérleti fejlesztés aktivált

Részletesebben

Statisztikai számjel: 23024216-6420-114-01 Cégjegyzék szám: 01-10-046833. BVK Holding Zrt. MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Statisztikai számjel: 23024216-6420-114-01 Cégjegyzék szám: 01-10-046833. BVK Holding Zrt. MÉRLEG Eszközök (aktívák) MÉRLEG Eszközök (aktívák) 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sorok) 55 999 937-103 742 764 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03. - 09. sorok) 2 029-3 942 03. Alapítás- átszervezés aktivált értéke - - 04.

Részletesebben

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18.

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18. KIEGÉSZÍT MELLÉKLET a Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 214.1.1-214.12.31 egyszer sített éves beszámolójához 215. május 18. a vállalkozás vezet je (képvisel je) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég

Részletesebben

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. -------------------------------------------------- 133 Budapest, Polgár u. 8-1. A felügyelő bizottság jelentése a 25. évi éves beszámolóról Budapest,

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

1 0. s z. m e l l é k l e t

1 0. s z. m e l l é k l e t 1. sz. me lléklet Az üzleti év fordulónapja: 214.12.31. Budaörsi Települési Nonprofit Kft. üzletág MÉRLEG eszközök (aktívák) Sorszám tev. Btg egész 1. A. Befektetett eszközök (2.+1.+18.sor) 197 932 2 238

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve MIKOM Nonprofit Kft. 2014. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2014. március 19. Üzleti Terv 2014 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Üzemi eredményre

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 2 2 2 6 0 3 3 6139257201 Statisztikai jel 0 1-0 9-9 1 9 8 82 Cégjegyzék a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 1147 Budapest, Csömöri út 50-60. Éves beoló 2012. üzleti évről

Részletesebben

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29.

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2014. május 29. DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 2013 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Dél-balatoni Idegenforgalmi

Részletesebben

Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzem

Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. Távhőszolgáltatói üzem Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. MÉRLEG eszközök (aktívák) Sorszám A tétel megnevezés Szolgáltatói a b e 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18.sor) 114 656 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09.

Részletesebben

Cséti Gábor A felügyelôbizottság elnöke, a MALÉV nyugalmazott kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, fôtanácsos.

Cséti Gábor A felügyelôbizottság elnöke, a MALÉV nyugalmazott kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, fôtanácsos. A FELÜGYELÔBIZOTTSÁG TAGJAI Cséti Gábor A felügyelôbizottság elnöke, a MALÉV nyugalmazott kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, fôtanácsos. Dr. Boér Gábor 1990 óta az Investor Holding Rt. vezérigazgató-helyettese,

Részletesebben

Éves beszámoló Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt március 31.

Éves beszámoló Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt március 31. A vállalkozás megnevezése Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt. A vállalkozás címe, telefona 1118 Budapest, Ménesi út 22. 2015. március 31. Éves beoló a vállalkozás vezetője "A" EREDMÉNYKIMUTATÁS

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

Éves beszámoló 0 1-1 0-0 4 1 7 6 8. Statisztikai számjel. Cégjegyzék száma. Palota Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2014. december 31.

Éves beszámoló 0 1-1 0-0 4 1 7 6 8. Statisztikai számjel. Cégjegyzék száma. Palota Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2014. december 31. 1 0 7 0 6 9 9 6 6 8 3 2 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 1 7 6 8 Cégjegyzék száma Palota Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság a vállalkozás megnevezése 1156 Budapest, Száraznád u. 4-6.,

Részletesebben

Fazekas Tamás. 1. Melyek a tárgyi eszközök főbb csoportjai? Mondjunk példákat is ezekre!

Fazekas Tamás. 1. Melyek a tárgyi eszközök főbb csoportjai? Mondjunk példákat is ezekre! A vállalkozás vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének elemzése 1. rész Fazekas Tamás Kis- és középvállalkozások finanszírozása 1. A mérleg eszközoldalának elemzése A mérleg elemzése. A mérleg elemzése

Részletesebben

Statisztikai számjel: Cégjegyzékszám: MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Statisztikai számjel: Cégjegyzékszám: MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Statisztikai számjel: 1 1 0 0 9 4 2 9-0 2 1 0-1 1 4-0 2 Cégjegyzékszám: 0 2-1 0-0 6 0 0 9 3 MECSEKERDŐ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 7623 Pécs, Rét u. 8. 2012. év Éves beszámoló Pécs, 2013. február

Részletesebben

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 24359573774011401 Statisztikai számjel 0110047754 Cégjegyzék szám Norbi Update Lowcarb Nyrt. 1031. Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 01.01-06.30 Cégjegyzék szám "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Részletesebben

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE ESZKÖZÖK (aktívák) ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE Tervadat 2014.év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+17.) 739 644 712 382 703 558 02. I. Immateriális javak (03.-09.) 15 846 12 883 23 858 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz.

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. Szentes Városellátó Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. :

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2014. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE COMENIUS ANGOL-MAGYAR KÉTTANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2015. május 29. A társaság bemutatása A Comenius Angol-Magyar Két

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

Az erdőgazdák gazdasági helyzete és teljesítménye az APEH adatai alapján. Prof. Dr. Lett Béla

Az erdőgazdák gazdasági helyzete és teljesítménye az APEH adatai alapján. Prof. Dr. Lett Béla Az erdőgazdák gazdasági helyzete és teljesítménye az APEH adatai alapján Prof. Dr. Lett Béla 1. Az erdészeti társas vállalkozások gazdasági helyzete és teljesítménye 1.1. Erdészeti vállalkozások (kettős

Részletesebben

Éves beszámoló Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt szeptember 30.

Éves beszámoló Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt szeptember 30. A vállalkozás megnevezése Első Hazai Energia-Portfolió Nyilvánosan Működő Rt. A vállalkozás címe, telefonszáma 1118 Budapest, Ménesi út 22. 2015. szeptember 30. Éves beszámoló a vállalkozás vezetője Első

Részletesebben

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat 1. melléklet a 2015. évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a 2000. évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat Eszközök (aktívák) A. Befektetett eszközök I. Immateriális javak 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

2015. I. féléves beszámoló

2015. I. féléves beszámoló 1 3 8 1 2 2 0 3 5 8 2 9 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 5 5 3 1 Cégjegyzék száma Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. a vállalkozás megnevezése 1022 Budapest, Törökvész út 30/a a vállalkozás címe,

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

MÉRLEG A változat - Eszközök (aktívák) 6720 Szeged, Tisza L. krt. 24. 11090081-9329-113-06 MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák) 1 A A. Befektetett eszközök 2 151 127 0 2 605 249 2 I I. Immateriális javak 7 061 6 196 3 Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. Éves beszámoló üzleti évről. Keltezés: Érd, február 29. a vállalkozás vezetője (képviselője)

Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. Éves beszámoló üzleti évről. Keltezés: Érd, február 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) 1 3 0 9 1 5 6 2 9 2 a vállalkozás megnevezése Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. a vállalkozás íme, telefonszáma 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-; 06-23-500-000 Éves beszámoló 2015. üzleti évről a vállalkozás

Részletesebben

2014. évi. Éves beszámoló. Beszámolási időszak: 2014.01.01-2014.12.31.

2014. évi. Éves beszámoló. Beszámolási időszak: 2014.01.01-2014.12.31. 0 1-1 0-0 4 4 1 7 6 a vállalkozás megnevezése 1027 Budapest, Kapás u. 6-12. 452-5780 a vállalkozás címe, telefonszáma 2014. évi Beszámolási időszak: 2014.01.01-2014.12.31. 0 1-1 0-0 4 4 1 7 6 2 1 "A" EREDMÉNYKIMUTATÁSA

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés Pénzügy menedzsment Hosszú távú pénzügyi tervezés Egy vállalat egyszerűsített mérlege és eredménykimutatása 2007-ben és 2008-ban a következőképpen alakult: Egyszerűsített eredménykimutatás (2008) Értékesítés

Részletesebben

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás A változat Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat A beszámolóban szereplő cégnév: E.R.Ö.V. Víziközmû Zrt Beszámolási

Részletesebben

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33.

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33. statisztikai számjel cégjegyzék szám Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2011. december 31. BESZÁMOLÓ Keltezés: Szeged, 2012.június 08. vállalkozás vezetője (képviselője) PH. MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

KIEGÉSZITÖ MELLÉKLET A 2008. évi beszámolóhoz

KIEGÉSZITÖ MELLÉKLET A 2008. évi beszámolóhoz Biztonság 2014 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Cégjegyzék száma 8500 Pápa, Második utca 25. 1 9 0 9 5 1 0 0 3 5 KIEGÉSZITÖ MELLÉKLET A 2008. évi beszámolóhoz Általános összefoglalás A kiegészítı melléklet

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE ÚJ SZÉCHENYI HITEL ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE CÉGADATOK Teljes név Rövid név Székhelye Telephely(ek) Postacím Telefon Cégjegyzékszám Statisztikai számjel Alapítás dátuma Tevékenység megkezdésének

Részletesebben

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2 2. Vezetői összefoglaló A BKV Előre SC elkészítette az egyesület 2010. évi gazdálkodásáról szóló Közhasznúsági Jelentését, a közhasznú eredmény kimutatást és

Részletesebben

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2011 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 288 472 6 289 281 544 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 3 787 0 2 526 3 Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 19215422-9120-331-16 Statisztikai számjel ----------------- Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZET A vállalkozás címe, telefonszáma: 5000 Szolnok, Baross út 20. 3/20. 2011.

Részletesebben

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés

Norbi Update Lowcarb Nyrt Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 24359573774011401 Statisztikai számjel 0110047754 Cégjegyzék szám Norbi Update Lowcarb Nyrt. 1031. Budapest, Záhony u. 7/C. Negyedéves jelentés 2015.01.01-2015.09.30 Cégjegyzék szám "A" MÉRLEG Eszközök

Részletesebben

TURIZMUS ÉS REGIONALITÁS

TURIZMUS ÉS REGIONALITÁS A magyarországi turisztikai régiók vendégforgalma 2002-ben 1 Kiss Kornélia Sulyok Judit kapacitása 2002-ben 2 Magyarországon 3377 kereskedelmi szálláshely mûködött, összesen 77 155 szobával és 335 163

Részletesebben

A tétel megnevezése 2007.12.31 2008.12.31. a b d d

A tétel megnevezése 2007.12.31 2008.12.31. a b d d 1.2.4.6.4.7.8.0./5.1.9.0./1.1.4/0.1. Statisztikai jel 01-10-044336 Cégjegyzék 0.1 BMSK Beruházási, Mőszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. MÉRLEG - 2008.01.01.- 2008.12.31. MÉRLEG

Részletesebben

1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31. Éves beszámoló. Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva

1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31. Éves beszámoló. Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2013 Az adatok könyvvizsgálattal alátámasztva "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- év tásai 1 A. Befektetett eszközök 268 396 255 285 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 1

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

A vállalattal kapcsolatban lévık

A vállalattal kapcsolatban lévık Az éves beszámoló és a vállalati eredmény elemzése Gazdasági elemzés 4. alkalom Budaházy György Az elemzés szükségessége A vállalkozás helyzetének, fejlıdésének a megítélése évenként a teljesítmény megállapítása.

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS A 2. NAPIRENDI PONTHOZ Beszámoló

Részletesebben

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési

Részletesebben

SZIKI Gyermekfejleszt Turisztikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft 6781 Domaszék, Tanya 918. 2012. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

SZIKI Gyermekfejleszt Turisztikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft 6781 Domaszék, Tanya 918. 2012. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS TARTALOM 1., 2012. évi számviteli beszámoló 2., Kiegészít melléklet 3., 2012. évben kapott támogatások felhasználása 4., 2012. évben közhasznú tevékenység keretében nyújtott

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft.

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. 2 2 2 6 5 4 3 4 3 2 4 0 5 9 9 0 2 0 2 0 9 0 7 4 1 4 3 Cégjegyzék száma Statisztikai számjel A vállalkozás címe: 7300 Komló, Juhász Gy. u. 2. - Egyszerűsített éves beszámoló Keltezés: Komló, 2010. május

Részletesebben

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére 1. Az egyszerűsített éves beszámoló készítése lehetőségének meghatározása: A vállalkozás 2006. október 1-jével kezdte meg előtársaságként működését, a társaságot a cégbíróság október 31.-vel jegyezte be,

Részletesebben

Keltezés: Budapest, 2015.március 25.

Keltezés: Budapest, 2015.március 25. 0 1 0 9 7 0 6 0 8 6 1 1 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 01. A BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (2.+10.+18.) 193 172 0 0 88 386 281 558 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (3.... 9.) 0 0 0 2 828 2 828 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv A HM ipari részvénytársaságok 21. I-III, es gazdálkodásának elemzése 1./ HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. Megnevezés 29. év bázis 21. évi 21. III. Adatok ezer Ft-ban Bázis Terv index index () () Nettó

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ 1. oldal Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ I. Általános rész 1./ Általános háttérinformációk Bakony és Balaton Keleti

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14.

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14. I I Cégjegyzék száma Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya 2011. december 31. Éves beszámoló Tatabánya, 2012. március 14. VÉRTES' epdészeti és FAIPARI za HKÖRUfN MUKÖDO RÉSZVÉNYTÁpR~SÁG 11187622-0201-114-11

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló A szervezet megnevezése: Szívbeteg Csecsemőkért Alapítvány A szervezet címe, telefonszáma: 191 Budapest, Üllői út 155. 215.12.31. Tartalom: Mérleg-eszközök Mérleg-források Eredménykimutatás Mutatók alakulása

Részletesebben

2015 évi Éves beszámoló

2015 évi Éves beszámoló 0 1-1 0-0 4 7 7 5 4 a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2015 évi Éves zárómérleg 2015.01.01. - 2015. 12. 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) P.H. Sorszám 2 4 3 5 9 5 7 3 7 7

Részletesebben

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 5 5 2 1 8 1 3 3 5 5 2-1 - 4 1 adó száma 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A mérleg főösszege: 33.740 eft; a saját tőke összege: 33.239 eft, a mérleg szerinti eredmény: 30.923

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz Balassagyarmat Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft 2660 Balassagyarmat Cégjegyzékszám: 1209006301 Óváros tér 15. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30i fordulónapra elkészített,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. 2014 egyszerűsített éves beszámolójához 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: Alapítás időpontja:

Részletesebben

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok)

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok) 0 1-1 0-0 4 6 4 7 9 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) "A" változat (ek) 01 A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 7 389 0 4 358 02 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 5 728 0 4 291 03 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2011 évi Egyszerűsített éves beszámoló Éves zárómérleg P.H. 1 1 Egyszerűsített éves beszámoló MÉRLEGE "A" változat ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) Időszak:

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 3 2 1 0 7 6 9 1 0 1 3 1 0 2 - - Statisztikai számjel Dr Szakály Ügyvédi Iroda a vállalkozás megnevezése 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 45. a vállalkozás címe, telefonszáma Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. 01. 01. 2009. 12. 31. Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. 01. 01. 2009. 12. 31. Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. 01. 01. 2009. 12. 31. 2 0 0 9 ÉV Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság mint a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Részletesebben

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. 2009. Kiegészítı melléklete. Wágner László ügyvezetı igazgató

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. 2009. Kiegészítı melléklete. Wágner László ügyvezetı igazgató Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. 2009. Kiegészítı melléklete Wágner László ügyvezetı igazgató Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. adószám: 22265434-2-02 Cégjegyzék szám: 02-09-074143 Statisztikai

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 213.2.7-213.12.31 egyszerűsített éves beszámolójához 213. március 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz hírkomp.hu Kft. Adószám: 24102670-2-43 Cégjegyzékszám: 01-09-990571 Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz A hírkomp.hu Kft. alaptevékenysége folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A cég belföldi

Részletesebben

Összköltség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Összköltség eljárással készített eredménykimutatás A változat 31 Összköltség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat 01. Belföldi értékesítés nettó árbevétele 31 863-1 189 02. Exportértékesítés nettó árbevétele I. Értékesítés nettó árbevétele (01.+ 02.)

Részletesebben

QUAESTOR. Fundamentális elemzés Segédanyag

QUAESTOR. Fundamentális elemzés Segédanyag QUAESTOR Fundamentális elemzés Segédanyag A vállalat számviteli elemzése A fundamentális értékeléshez minden esetben a pénzügyi adatok, számviteli kimutatások jelentik az alapot Az éves jelentésbl és a

Részletesebben

Éves beszámoló. a 2013. üzleti évről

Éves beszámoló. a 2013. üzleti évről 2 1 9 2 5 2 2 1 7 2 1 9 5 7 2 0 1 0 1-0 9-8 9 0 7 1 0 Cégjegyzék száma Statisztikai számjel a vállalkozás megnevezése KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. a vállalkozás címe, telefonszáma 1119

Részletesebben