ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6"

Átírás

1 2 A T Ú SZ ABADSÁ GHOZ! ÓRIÁSOK: Ima az okkult bűnök gyökere ellen J2F6

2 Amanda Buys szellemi befedezése Ez az anyag a Kanaan Ministries kiadványa, amely non-profit szolgálat, és a következő szellemi befedezések alatt áll: Roly, Amanda férje már több mint 35 éve. River of Life Family Church Edward Gibbens pásztor Vanderbijlpark Dél-Afrika Tel: +27 (0) Fax: +27 (0) sharmain@rolfc.co.za A következő tanítás nem áll szerzői jogvédelem alatt, de részleteiben sem sokszorosítható és használható fel egyéni nyereségszerzés céljából. Minden jog CSAK az Úr Jézus Krisztus Királysága terjesztésére van fenntartva. További információért vagy rendelésért a következő elérhetőségen keress meg minket: P.O. Box John VorsterAvenue Panorama Plattekloof Ext Panorama 7500 Capetown (Fokváros) Capetown South Africa (Dél-Afrika) South Africa Tel: +27 (0) Fax: kanaan@iafrica.com Honlap: Irodai nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9 15 h Kanaan nemzetközi honlap Honlap:

3 Előszó Ezeket az imákat személyes vélemények és meggyőződések alapján írtuk, amelyek sok lelkigondozói tapasztalatból és abból álltak össze, hogyan ISTEN Beszédét, a Bibliát értelmezzük. Semmiképp sem azért írtuk ezeket az imákat, hogy hátrányosan megkülönböztessünk egyéneket, egyházakat, szervezeteket, illetve pártokat. Ezért arra kérünk, hogy Te is ugyanígy kezeld ezt az írást! Mit jelent megtagadni valamit? Amikor megtagadunk valamit, önmagunkról beszélünk. Amit megtagadunk, azt elutasítjuk és levágjuk magunkról;; azt a dolgot nem vagyunk hajlandók követni, sem engedelmeskedni neki. A megtagadás témájához illenek még az elutasít, elvet és ellenáll szavak is. Örömteli dolog felismerni azt, hogy a megtérésünkkel a magunkévá tehetjük a Messiás Jeshua 1 (Jézus) elvégzett művét. Az Ő kiontott vére minden átkot semlegesít. Az Írás azt mondja: Péld 28:13: Aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer. Nagyon sok ember életében láttuk a hatását annak, hogy megvallották bűneiket, megtértek azokból és elfordultak a bálványimádástól és a démoni szövetségektől, amelyek tudtukon kívül átitatták a lényüket. Ezek a hatások valóban a Messiás Teste ellen irányuló gonosz démoni terv részei. 2Kor 4:2: Megtagadtuk a szégyenletes utakat (titkos gondolatokat, érzéseket, vágyakat és a csalárdságot; azokat az eljárásokat, amelyeket az emberek szégyenkezve rejtegetnek);; nem járunk ravaszságban (nem trükközünk és nem cselekszünk körmönfontan), nem is hamisítjuk meg és nem kezeljük becstelenül az Isten Beszédét, hanem nyíltan (tisztán és egyenesen) hirdetjük az igazságot. Így ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az ISTEN előtt (jelenlétében). Jeshua (Jézus) arra hív fel minket, hogy az élettapasztalatainktól függetlenül, tevékenyen keressük a szabadságot és az épséget. ISTEN Beszéde ezt ígéri: 1 Jézus valódi neve a héber Jeshua, ami Üdvösséget jelent. Semmi bajunk nincs a Jézus névvel, ami egyszerűen a Jeshua görög fordítása. Legtöbben a Jézus nevet hallva nőttünk fel, de ne feledjük, hogy Jeshua nem görög volt, hanem Júda törzséből származó zsidó! Általában úgy vagyunk ezzel, hogy ha megtudjuk valakinek a valódi nevét, akkor azon szólítjuk. Ezért használjuk mi is a Jeshuát a Jézus helyett. Egy másik erőteljes ok az, hogy valahányszor kimondjuk Jeshua nevét, az üdvösséget hirdetjük ki. Néhány helyen azt is megfigyelheted, hogy az ATYA személynevét, a JHVH-t használjuk. Ez a név a héber Jod-Hej-Vav-Hej betűkből áll és legtöbbször Jahvénak vagy Jehovának mondjuk. Ezt is azért használjuk, mert a JHVH az ATYA neve.

4 Ézs 54:17: Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvről, mely ítélkezéssel ellened áll, kimutatod, hogy téved: ez [a békesség, igazlelkűség, biztonság és a diadal az ellenállás fölött] az ÚR szolgáinak öröksége [akikben ott él az ÚR eszményi Szolgája], és az ő igaz voltuk (vagy igazolásuk), mely tőlem van [ezt Én adom nekik megiazulásul], így szól az Úr. Irányelvek a megtagadó imák használatához Jakab levele igen tisztán megvilágítja, hogy minden kötelékből két lépéssel szabadulhatunk ki. Jakab 4:7: Engedelmeskedjetek azért az Istennek;; [szilárdan] álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek. Az okkultizmusban való részvétel megtagadása két lábon áll: 1. A részvétel megvallása A részvétel megvallásához hangosan olvasd fel az imát, lehetőleg egy vagy több tanúm valamint egy képzett lelkigondozó jelenlétében. Ez azért fontos, hogy határozottan emlékezz: valóban elmondtad a megtagadó imát. Ezek az imák olyanok, mint a kinyilvánítások, ezért buzdítunk, hogy bátran és hittel jelentsd ki őket, a Messiás Jeshua (Jézus) vérének fedezete alatt. Jakab 5:16: Valljátok meg bűneiteket (hibáitokat, elcsúszásaitokat, hamis lépéseiteket, vétkeiteket) egymásnak és imádkozzatok [is] egymásért, hogy meggyógyuljatok és helyreálljatok [elmétek és szívetek szellemi jellegét tekintve]: mert az igaznak buzgóságos (szívből fakadó, folyamatos) könyörgése óriási erőt tesz elérhetővé [amely dinamikusan működik]. Ez még csak a megtagadás folyamatának a fele. Nagyon fontos a következő rész is, amelyben lényegi szerepet kap a lelkigondozó. 2. Harc: ellenállás az ellenségnek Most a lelkigondozó az imát kérővel egyetértésben szellemi harcba lép a sötétség birodalma ellen, tehát a Szent Szellem vezetése szerint elbánik az imában elhangzott mindegyik tétellel. Amikor leírtuk ezeket az imákat, próbáltunk kiemelni egyes kulcsszavakat pl. a sötétség azon erőit, amelyek szerepet kapnak az adott tevékenyégben, és a tevékenység hatásait, amelyeket fontosnak érzünk, és amikkel konkrétan foglalkozni kell. Ezeket az erőket meg kell dorgálni, meg kell kötözni, ki kell tépni a vérvonalból és meg kell nekik parancsolni, hogy váljanak a Messiás Jeshua (Jézus) lába zsámolyává. Ne felejtsd el elvágni az érintettet az adott szervezet intézményeinek ember alkotta törvényeitől! Ezek az imák azonban csak vezérfonalak.

5 Ha ima közben a Szent Szellem rávilágít egyes fogalmakra vagy részekre, bíztatunk, hogy foglalkozz azokkal és kérd a Szent Szellemet hogy vezessen az áttörés elérésében! Elékezz: Ő a mi tökéletes Tanítónk és Tanácsadónk! Zsolt 110:1: Monda az ÚR (ISTEN) az én Uramnak a Messiásnak): Ülj az én jobbomon, a míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá. [Máté 26:64;; ApCsel 2:34;; 1Kor 15:25;; Kol 3:1; Zsid 12:2] Zsid 1:13; 10:13: Az angyalok közül kinek mondta valaha: Ülj az én jobbomra [társulj Velem királyi méltóságomban], amíg ellenségeidet lábad zsámolyává teszem [Zsolt 110:1]. És ott várja, hogy ellenségei zsámolyul vettessenek lába alá. [Zsolt 110:1] 3. Helyreállás ISTEN Királyságával Végül, az érintettnek úgy kell döntenie, hogy aláveti magát a Messiás Jeshua (Jézus) törvényének. Gal 3:10: Mert akik a törvénytől függnek [akik a szertartásokból álló Törvény iránti engedelmesség segítségével akarnak megigazulni], azokk átok alatt vannak (csalódásra és pusztulásra ítéltettek), mert meg van írva: "Átkozott (pusztulásra ítélt, örök büntetésre kárhoztatott) mindenki, aki nem marad meg (él) a törvény könyvében megírt minden előírásban és parancsban, és nem cselekszi azokat. Azzal az áldással fejezzük be, amit az ATYA parancsolt meg: Legyen Ő a te Pajzsod, Világoságod és Shalomod (Békességed)! Adjon neked győzelmet mindenben, hogy tanulhass az Ő útjairól, és SH MA 2 -zz (halld és tedd meg!)! Légy áldott! 2 További tanulmányokhoz lásd William G. Bullok, Sr. Sh ma A Hebraic Concept That Everyone Can Embrace [Sh ma egy héber fogalom, amit mindenki elfogadhat] c. cikkét, ami letölthető a honlapukrl!

6 Az ISTEN védelmébe vetett BIZALMUNK kinyilvánítása 3 Egy ellenünk formált fegyver sem lesz jó szerencsés, és kárhoztatunk minden nyelvet, amely velünk perbe száll. Ez a mi örökségünk, mint az ÚR szolgáinak, és a mi igaz állapotunk Tőled van, Seregek URA. Ha valaki ellenünk beszélt vagy imádkozott, kárt vagy bajt akar okozni nekünk, vagy elutasított minket, megbocsátunk neki, és azután megáldjuk őt az ÚR nevében. Máté Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy megmutassátok, hogy mennyei Atyátoknak fiai vagytok, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak egyaránt. Róma 12:14: Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket [aki kegyetlenül viszonyulnak hozzátok]; áldjátok és ne átkozzátok! Most kijelentjük, URUNK, hogy Te, és csakis Te vagy a mi ISTENünk, és Rajtad kívül nincs más igazságos ISTEN és Megváltó, az ATYA, a Fiú és a Szent Szellem és csak Téged imádunk! Ma újra alávetjük magunkat Neked feltétlen engedelmességben. Mivel alávetettük magunkat Neked, URUNK, a Te Beszéded útmutatása szerint cselekszünk. Ellenállunk az ördögnek minden nyomásának, támadásának és megtévesztésének, valamint minden eszköznek és ügynöknek, akit ellenünk akar használni. Nem adjuk meg magunkat! Ellenállunk neki, elűzzük magunktól és kizárjuk őt magunk közül Jeshua (Jézus) nevében. Különösképpen elutasítjuk és elhárítjuk az erőtlenséget, a fájdalmat, a fertőzést, a gyulladást, a rosszindulatú betegségeket, az allergiát, a vírusokat és a boszorkányság minden formáját. Végül, URUNK, köszönjük, hogy Jeshua (Jézus) keresztáldozata által kijöttünk az átok alól és beléptünk Ábrahám áldásába, akit mindenben megáldottál: felmagasztaltad őt, egészséget, bővölködést és győzelmet adtál neki, megsokasítottad és ISTEN kegyével árasztottad el. Gal 3:13-14: Krisztus megváltott minket [megvásárolta szabadságunkat] a törvény átkától [ítéletétől és kárhoztatásától], úgy, hogy átokká lett értünk - mert meg van írva [az Írásokban]: Átkozott mindenki, aki fán függ (akit keresztre feszítenek) - azért, hogy Ábrahám[nak megígért] áldás Jézus Krisztus [elfogadása] által a pogányoké legyen, és hogy a [Szent] Szellem ígéreté[nek megvalósulásá]t hit által [mindannyian] megkapjuk. ÁMEN! 3 Derek és Ruth Prince tollából.

7 Elpecsételő ima szabadulás ELŐTT Drága mennyei ATYÁNK, a Názáreti Jeshua Messiás (Jézus Krisztus) nevében jövünk Hozzád. Köszönjük, hogy Te vagy a mindenható ISTEN, és a nagy VAGYOK! Köszönjük, hogy nekünk adtad a Szent Szellemet, hogy a Tanácsadónk, Pártfogónk, Szószólónk, Tanítónk és Szabadítónk legyen! Köszönjük a jelenlétedet és szabadító kenetedet, mert a kenet töri meg az igát. Jöjj és tölts be minket a Szellemeddel, irgalmaddal, szereteteddel, tisztánlátásoddal, a tudomány és bölcsesség beszédével, értelmezési képességgel és belátással. Gyermekeidként úgy döntünk, hogy megfeszítjük a testet, nehogy önmagunkból adjunk át most valamit. Felöltjük a Te papi ruháidat, hogy betöltsük az életünkre adott elhívásodat. ATYÁNK, nyisd meg szellemi szemünket és fülünket! Köszönjük, ATYÁNK, hogy nekünk adtál minden hatalmat az ellenség fölött és semmi nem árthat nekünk semmilyen módon! Lukács 10:19: Íme, hatalmat és erőt adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és [testi és lelki erőt és képességet] az ellenség minden erején, és hogy semmi se árthasson nektek semmiképp. Megtiltjuk az ellenségnek, hogy megzavarja a Szent Szellem munkáját. ATYÁNK, ellene megyünk (az Efezus 6:12 szerint) a levegőben, a földön, a mennyei helyeken és a föld alatt működő erők, világbírók, fejedelemségek, valamint szellemi és démoni seregek minden kommunikációs csatornájának. Lezárjuk minden be- és kijáratukat a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében. Kérjük, Urunk, hogy minden szellemi kamerát és felvevőt zúzz össze a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében! A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében ellene megyünk minden boszorkánynak, boszorkánydoktornak, varázslónak és táltosnak. A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében elvágunk minden kommunikációs csatornát köztük és a sátán között, és bezárjuk az ajtókat. Megtiltjuk minden szellemnek, hogy bármely okból kívülről bejöjjön ide, és megtiltjuk, hogy az itt történtek eredményeként bármely gonosz szellemet egy másik helyre vagy másik emberhez küldjön a főnöke. Most a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében megtiltjuk, hogy a sátán megerősítse az erőit! ATYÁNK, zűrzavart kérünk az ellenség táborába! ATYÁNK, kérjük, hogy állítsd fel harcos angyalaidat ebben a szobában és tartóztass le minden emberi szellemet, halott emberi szellemet, szellemi vezetőt és családi szellemet távolítsd el és tedd őket Messiás Királyunk, Jeshua (Jézus Krisztus) lába zsámolyává!

8 A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében megkötözünk minden gonosz szellemet ezen a helyen és megtiltjuk, hogy erőszakoskodjanak, megnyilvánuljanak és bárkit is gyötörjenek. A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében elutasítunk minden meditációs kört elszigetelünk egymástól minden démoni erőt. A Názáreti Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében megtiltunk és megkötözünk mindenféle hipnózist és önhipnózist, meditációt és pszichikus erőt. A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében elszigeteljük egymástól ezeket az erőket. A Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) vérével megtisztítjuk a négy elemet: a vizet, a levegőt, a tüzet és a földet. Kérünk, ATYÁNK, hogy a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében az Ő vérével takarj le minden tükröt és pecsételd le a kapukat! Ellene megyünk minden varázsigének, szertartásnak, ráolvasásnak, áldozatnak, átoknak, illetve oltárnak, amit ellenünk és az imát kérő ellen emeltek. Köszönjük, hogy a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében elfújsz minden gyertyát, amit esetleg ellenünk tartott szertartásokon gyújtottak! Köszönjük, hogy minden átkot áldásra fordítasz! ATYÁNK, kérünk, hogy pecsételd le ezt a szobát a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) drága vérével, rejts el minket Szellemedben és nyilvánítsd ezt a szobát szent területnek! ATYÁNK, kérünk, hogy küldd el hozzánk szolgáló angyalaidat, hogy szolgáljanak nekünk a Messiás Jeshua (Jézus Krisztus) nevében az alábbi bibliavers értelmében: Zsid 1:14: Vajon az angyalok nem szolgáló szellemek (szolgák)-e mind, akik azokért küldettek [ISTEN] szolgálatában, [hogy segítsék azokat,] akik örökölni fogják az üdvösséget? ISTEN Szent Szelleme, alávetjük magunkat Neked, mert tudjuk, hogy nem erővel, nem hatalommal, hanem a Te Szellemeddel (Zak 4:6) mondja az ATYA! Kérünk, hogy fedezd be szeretteinket. Minden körülményt (a pénzügyeinket, a házasságunkat, a kapcsolatainkat és szolgálatainkat) a Te irányításod és védelmed alá helyezünk. Most megkötözzük a sátán királyságát itt, a földön úgy, ahogy kötve van a mennyben. Kérünk, ATYÁNK, hogy készítsd elő a mennyei tárgyalótermet, és jöjjön minden démon és családi szellem és foglalják el helyüket! Kérünk, ATYÁNK, hogy Te légy a Bíró, Jeshua (Jézus) az Ügyvéd és a Szent Szellem a Tanú! Köszönjük a Szavaidat:

9 Jelenések 12:11: Legyőzték (leigázták) őt a Bárány vérével és bizonyságtételük beszédével még akkor is, amikor a halállal néztek szembe [nem tartották drágának az életüket, még ha meg is kellett halniuk a tanúságtételük miatt]. Legyőztük az ellenséget a Bárány vérével és bizonyságtételünk szavával! A Messiás Jeshua (Jézus) nevében! ÁMEN!

10 Leszámolás az okkult gyökérrel Bevezetés Ima 4 az OKKULT gyökérrel kapcsolatban Atyám, Jeshua (Jézus) nevében jövök Hozzád és kérlek, segíts elbánni a rajtam lévő családi átkokkal és démoni szövetségekkel! Azt is kérem, hogy jöjjön a Szent Szellem, mint Tökéletes Tanácsos! Köszönöm Jeshua (Jézus) vérét, amely kimondja a végső szót az életemben, és köszönöm, hogy erőt és hatalmat adsz nekem a sötétség minden munkája fölött! Jeshua (Jézus) nevében feltörjük az életemen lévő démoni pecséteket, továbbá megkötözzük és megdorgáljuk az életemre pecsétet nyomó démonokat, akik érvényben tartják az összes démoni szövetséget az életemben és szeretteim életében. Atyám, kérünk, hogy bízd meg harcos angyalaidat azzal, hogy távolítsanak el minden gonosz szellemet és vessék őket Jeshua (Jézus) lába alá a Zsoltárok 110:1 értelmében! Jeshua (Jézus) nevében megtagadunk, elutasítunk és megtörünk minden gonosz szövetséget az életemben. Jeshua (Jézus) nevében elutasítok minden gonosz átkot, és felszabadítom magam ezek alól. Jeshua (Jézus) mindenható nevében megtörünk minden szövetséget, amely köztem és bármely gonosz szellem között létrejött. Jeshua (Jézus) mindenható nevében ezennel semmissé teszünk és megszüntetünk minden szerződést, amit a szüleim rám nézve bármely gonosz közvetítővel kötöttek. Már Isten gyermeke vagyok. Jeshua (Jézus) nevében elhatárolódok az ilyen szerződésektől és szövetségektől. Jeshua (Jézus) vérét helyezzük az életemen lévő minden gonosz szövetségre és átokra. Az Örökkévaló Szövetségnek ez a vére pusztítson el és oldjon fel minden holtakkal és élőkkel kötött vérszövetséget Jeshua (Jézus) mindenható nevében! Jeshua (Jézus) nevében semmissé teszünk minden megvallást, megállapodást, ígéretet és fogadalmat, amit a múltban, szóban vagy írásban a Sátánnak vagy bármely gonosz szellemnek tettem. Jeshua (Jézus) nevében érvénytelenítünk minden átkot, amit rossz emberek mondtak ki rám. Jeshua (Jézus) mindenható nevében megtörünk és eltörlünk minden gonosz jelet és bemetszést, ami egy gonosz szellemmel kötött szövetség eredményeként került a testemre. Jeshua (Jézus) nevében azonnali távozást parancsolunk minden gonosz szellemnek, amely valamely átok vagy szövetség kapcsán működik az életemben. 4 Az imákban használt többes szám első személy magába foglal téged, aki imádkozol, az imatársaidat és a mennyei helyek egész birodalmát.

11 A Messiás Jeshua (Jézus), az én Uram hatalmával, Jeshua (Jézus) mindenható nevében megsemmisítünk minden átkot, ami az alábbi forrásokból származik. Jeshua (Jézus) nevében lerombolunk minden oltárt, amit bárhol is felállítottak az alábbiakra visszavezethető szövetségek és átkok szolgálatára: Gonosz odaszánás fogantatás előtt, az anyaméhben, vagy névadáskor;; Átkozott tárgyak megfogása;; A Sátán ügynökeivel való kapcsolat;; Amikor átkozott házban vagy földterületen lakunk;; Sátáni oltáron, vagy szentélyben születés;; Vér vagy szentségtelen víz ivása;; Bizonytalan eredetű pénz vagy átkozott ajándékok elfogadása;; Részvétel démoni szertartásban;; Részvétel boszorkányságban és az ősök más bűneiben;; Részvétel falusi, szomszédsági és városi sátáni fesztiválokon. Most Jeshua (Jézus) nevében távozást parancsolunk minden gonosz szellemnek, amelyek átkokhoz kötődnek! Hatalmat veszünk az alábbiakból fakadó átkok fölött: Gonosz odaszánás;; Átkozott tárgyak megfogása;; A Sátán ügynökeivel való kapcsolat;; Amikor átkozott házban vagy földterületen lakunk;; Sátáni oltáron születés;; Vér vagy szentségtelen víz ivása; Bizonytalan eredetű pénz vagy átkozott ajándékok;; Részvétel bálványoknak bemutatott étel- és véráldozatban, valamint démoni szertartások végzése;; Ősök bűnei;; Boszorkányság, átkok és Szellemi tudatlanság. Jeshua (Jézus) nevében parancsoljuk mindegyikteknek, hogy most törjetek meg! Jeshua (Jézus) nevében megosztást szólunk minden pap közé, akik ezeknél a bajt hozó oltároknál szolgálnak. Az életem ellen bezárt minden ősi kapu és örökkévaló ajtó: most emeljétek fel fejeteket, hogy Jeshua (Jézus) mindenható nevében beléphessek Istentől kapott örökségembe! Uram, a Te nevedben és a Szavadba vetett hittel belépek örökségembe és birtokba veszem a tulajdonomat.

12 Jeshua (Jézus) nevében megsemmisítünk minden gonosz szövetséget és beavatást, amibe álmomban vittek bele. Jeshua (Jézus) nevében semmissé teszünk minden egyezséget, amit álmomban kötöttek köztem és úgynevezett szellemi férjem 5 /feleségem között. Jeshua (Jézus) nevében elvágom magam minden egyéni és csoportos átoktól és szövetségtől. Jeshua (Jézus) vére által és nevében visszavonunk és elvágunk minden vér-, szellemi- és lelki kötést, amely egy köztem és Sátán valamelyik ügynöke között lévő szövetséghez kötődik. Jeshua (Jézus Krisztus) mindenható nevében eltörlünk minden az életemre ható alapszövetséget, illetve minden újabb szövetséget, fogadalmat, hűségesküt és kötelezettséget, amit a nevemben mások vállaltak, vagy én vállaltam tudatosan vagy nem tudatosan. Jeshua (Jézus) nevében szabaddá teszem magam minden a családomat, településemet vagy szomszédságomat érintő testületi fogságból. Elfogadom teljes felszabadulásomat minden iga és teher alól, amit nem Jeshua (Jézus Krisztus) tett rám. Testemmel, lelkemmel és szellememmel bemerülök Jeshua (Jézus Krisztus) drága vérébe. Jeshua (Jézus) mindenható nevében felszabadítom magam a bűnök és átkok alól, amelyek apai és anyai ágon, elődeim akár visszamenőleg tízedik nemzedékétől érkeztek el hozzám. Atyám, Jeshua (Jézus) nevében kérlek, küldd el a tüzedet, az égzengésedet és villámodat, hogy elpusztítsanak és porrá égessenek minden sátáni anyagot, ami bekerült a testem, az elmém, sőt akár a DNS-em bármely részébe! Jeshua (Jézus Krisztus) vérével most eltörlünk minden ellenem szóló és hátrányomra való kézírást és rendelkezést. Jeshua (Jézus Krisztus) nevében megparancsoljuk, hogy Isten mennydörgése és villáma sújtson le, hogy kigyomláljon és elpusztítson minden velem kapcsolatban elhelyezett szövetségi jelképet, bárhol is temették el, süllyesztették el, vagy akasztották fel! Jeshua (Jézus) nevében megkötözzük és kiűzzük belőlem a következők szellemeit: kudarc, szolgaság, vereség, depresszió, megrekedés, csapások, halál, áldások késleltetése, korlátozás, zűrzavar, meghiúsulás, elutasítás, félelem és kétség. 5 Ha afrikai ősöktől származol, bátorítunk, hogy mondd el a honlapunkról letölthető, vagy irodánkból megrendelhető Africa Come Forth Out of Bondage (Afrika, jöjj ki a fogságból!) című könyvünkben lévő imákat is.

13 Egyedi ember vagyok, nem iker vagy hármas iker, ezért megtagadok bármely engem képviselő másolatot vagy klónt. Jeshua (Jézus) nevében elutasítok és levágok magamról minden rólam készült klónt, ill. helyettest. Jeshua (Jézus) mindenható nevében megparancsoljuk, hogy Isten mennydörgése és villáma törjön szét és égessen hamuvá mindenféle ábrázolást, képmást, jelképet, rajzot, fényképet, kapcsolódási pontot és szobrot (beleértve a voodoo babákat is), amelyek bármely szentélyben vagy oltárnál engem képviselnek! Jeshua (Jézus) nevében visszafordítunk a siker és áttörés küszöbén kudarcot okozó minden sátáni nyilat, és minden átkot áldásra cserélünk. Jeshua (Jézus Krisztus) nevében elvágunk minden szellemi köldökzsinórt, amin keresztül gonosz hatás áramlott az életembe. Atyám, köszönöm, hogy győztessé teszel minden ellenségem fölött! Jeshua (Jézus) nevében, mostantól egyetlen, korábbi démoni szövetségekre és átkokra visszavezethető fegyver sem lesz jó szerencsés ellenem. Jeshua (Jézus) nevében, mindenki meglátja majd, milyen haszonnal forgolódok Jeshua (Jézus Krisztus) Királyságában. ÁMEN! Foglalkozzunk a nevünkhöz kötődő szövetségekkel A NEVEK nagyon jelentősek. A családi nevünk és az utóneveink is hathatnak ránk pozitívan és negatívan is. A nevünk azonosít minket a társadalomban és szellemileg is. Minden név hordoz kenetet, pozitívet vagy negatívat. A nevünkön nyugvó kenet felszabadul, valahányszor megszólítanak minket. A nevünknek komoly szerepe van sorsunk meghatározásában. A sátánt, különböző istenségeket, bálványokat vagy hagyományokat dicsőítő nevek bosszantják Istent és az Ő haragját hívják le viselőikre. A szülők hitüknek megfelelően nevezik el gyermekeiket. A nevünk a meggyőződésünket fejezi ki. Amikor egy gyermeket az Úrról neveznek el, ezzel mintha Isten pecsétjét helyeznék rá. Ugyanígy, amikor a család, vagy a közösség bálványaihoz kötődő nevet kapunk, összekapcsolódunk ezeknek a bálványoknak a szellemeivel, és egyetlen gonosz szellem sem jót tervez a tisztelőinek és utódaiknak. Bátorítunk, hogy derítsd ki neved jelentését. Javasoljuk, hogy azonnal változtass nevet, ha az eredeti neved egy bálványt dicsőít, vagy az ördögöt. Tagadd meg a név mögött rejlő szellemeket, és vess véget minden démoni szövetségnek, ami ahhoz a névhez kötődik! Imastratégia: Derítsd ki neve(i)d jelentését és azt, hogy miért így neveztek el!

14 Kend meg a homlokodat és a köldöködet olajjal, miközben levágod magadról a korábbi neve(i)d mögött rejlő erőt! Szellemben a köldök a generációs démonok belépési pontja. Az imádkozáshoz tanulmányozd az alább Íráshelyeket: 2Móz 23:13;; 5Móz 7:25-26; 1Krón 4:9-10; 1Móz 17:5-6; 32:24-30; Zsoltárok 16:4;; Józsué 23:7;; Ézs 62:2;; Mindenható Uram, Istenem! Köszönöm, hogy a gyermekeddé fogadtál! Rólad neveztetem. Uram, megtérek Előtted a nevem hatásaival kapcsolatos tudatlanságomból. Atyám, bocsásd meg, hogy közvetett módon ingereltelek Téged bálványnevek viselésével! Megvallom és elismerem, hogy Te vagy az Alkotóm, Gyógyítóm, Védelmezőm, Szabadítóm, Megváltóm, Megerősítőm, és Te látsz el mindennel, Te áldasz meg. Nincs más isten, és nincs olyan bálvány, aki mindezt megtehetné értem egyedül Te! Most bemerülök és bemerítem a rendeltetésemet Jeshua (Jézus) vérébe, hogy megtisztuljak minden bálványimádó szennytől és fertőzéstől, ami a neve(i)m miatt szállt rám. Az életem és a rendeltetésem most teljesen megtisztul Jeshua (Jézus) nevében. Jeshua (Jézus) nevében letörjük a démoni pecséteket a nevemről, továbbá megkötözzük és megdorgáljuk azokat a pecsételő démonokat, akik azt a feladatot kapták, hogy fenntartsák a démoni struktúrákat az életemben. Mostantól kezdve megtagadunk minden bálványimádó nevet, ami a családomhoz és hozzám tapad. Megtagadunk minden bálványt, amelyek ezekhez a nevekhez kapcsolódnak. A szellemi világban eltöröljük őseink minden szövetségét, ami a névhez (mondd ki a nevet) kötődik. Semmi közünk hozzád, (mondd ki a bálvány nevét) szelleme. Jeshua (Jézus) nevében takarodjon ki az életemből minden szellem, aki e mögött a név mögött rejlik! Többé nem vagyunk hajlandók az irányításotok és befolyásotok alatt lenni. Jeshua (Jézus Krisztus) lába alá vetünk titeket a Zsoltárok 110:1 értelmében. Miközben ezeknek a gonosz neveknek az erejét semmissé tesszük, új nevet veszek fel: (mondd ki és prófétálj felőle!). Mivel a nevem Istenhez, valamint az

15 Úr Királyságában elérhető sikerhez és bővölködéshez kötődik, Jeshua (Jézus) nevében jól lesz dolgom. Jeshua (Jézus Krisztus) nevében a Szent Szellem tüze emésszen meg minden gonosz pecsétet, bélyeget, vagy címkét, ami a korábbi nevemen volt és megjelölt engem szellemben! Most magamra veszem a Szent Szellem pecsétjét az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében. ÁMEN! Megtagadó ima 6 a termékenységi kultuszokkal, a négy elemmel és Babilonnal kapcsolatban Az imát az egyes témákkal foglalkozó szakaszokra bontottuk. Az első szakasz a történelmi Babilonnal foglalkozik: azzal, hogy a várost lázadásból és testi erővel építették. A második szakasz témája a pogányság és a bálványimádás, ami Babilonból eredt, majd különböző formákban elterjedt minden emberi kultúrában. A harmadik, egyben leghosszabb rész a bibliai történelemben vizsgálja Babilont. Különösen arra az időszakra figyelünk, amikor Isten az ítélet eszközeként használta Babilont Júda ellen, mert Júda elkövetett bizonyos bűnöket főként a bálványimádás bűnét. A Biblia leghosszabb könyve Jeremiás is erről szól. Ezért ezekben az imákban szenteltünk némi figyelmet ennek a fejezetnek Isten népének történetében. Jeremiás könyvében Isten sok oldalon át részletezi, mely bűnöknek köszönhető, hogy Babilon kegyetlen keze ránehezedett Júda földjére és népére is. Ezeken a lapokon Isten a szívét is kiöntötte, amely nagyon fájt és gyötrődött a szenvedés miatt, amit szeretett népe átélt, amikor lesújtott az ítélet. Istennek fájdalmat okozott a megfertőzött föld pusztulása is. Ennek a szenvedésnek nagyon ismerős visszhangjait érzékeljük a saját életünkben, a családunkban, a nemzetünkben és a minket körülvevő világban. Ugyanez az ítélet ma is működik csak a földön jelenleg dúló háborúkra kell gondolnunk: fiatalembereket életük virágjában megölnek, és minden családban a halál és pusztulás számos tragédiáját látjuk kibontakozni. Isten ma is ugyanúgy gyötrődik szenvedésünk láttán, mint sok évszázaddal ezelőtt, amikor választott népe elszenvedte bűnössége következményeit. 6 Ezt az imát átalakítottuk és átszerkesztettük. A teljes ima angolul megtalálható a oldalon.

16 Panasza előterjesztése közben Isten kérleli is népét, hogy térjen vissza Hozzá, térjen meg és álljon helyre. Mi meghalljuk Jeremiásnál szóló hangját: megvalljuk bűneinket és őseink bűneit, majd kérjük, hogy állítson helyre minket, családunkat, nemzetünket és földünket. A negyedik rész arról szól, hogyan folytatódott a babiloni rendszer a történelem során mindmáig, és hogyan keveredett bele Babilon az egyházba. Alapvető megtagadások Mennyei Atyám, kérlek, bocsásd meg nekem és családfám minden tagjának a makacsság bűnét, ami olyan, mint a bálványimádás, és a lázadás bűnét, ami olyan, mint a varázslás! Uram, bocsásd meg nekünk, hogy emberben bíztunk! Bocsásd meg, hogy emberalkotta dolgokat, filozófiákat, találmányokat és technológiákat tettünk a bálványunkká, és ezekben bíztunk! Te vagy a mi erőnk! Segíts nekünk belépni a Te nyugodalmadba! Bocsásd meg, hogy mindenféle pogány gyakorlatokat alakítottunk ki és összefogtunk a babiloni rendszerrel! Nimród és Babilon megalapítása Mennyei Atyám, kérlek, bocsásd meg nekem és családfám minden tagjának a lázadás szellemét, ami Nimródban működött, aki eldöntötte, hogy dacol Veled és lázadást is vezetett Ellened. Őseim nevében megtérek és a zsarnokságból és kényuralomból, amit Nimród gyakorolt, és megtagadom ezt az életmódot. Megtérek az általa alapított birodalom gonoszságából és megtagadom vele a közösséget. Megtérünk a hatalomvágyból, amire az a birodalom épült. Megtérünk az emberi lelkek vadászatából, amit Nimród művelt. Megtérünk abból a babiloni gyakorlatból, hogy emberek lelkével kereskedtek. Bocsásd meg nekünk a lázadás szellemét, amivel Bábelt/Babilont alapították, és ami beszennyezte Sínár földjét (Mezopotámiát) mindez máig is hat. Bábel tornya Mennyei Atyám, kérlek, bocsásd meg nekem és családfám minden tagjának mindazt a meggyőződést és hozzáállást, ami a vallásos piramis Bábel tornya megépítéséhez vezetett! Megtérünk abból a gőgből és felfuvalkodottságból, amely szerint az ember önerejéből képes megépíteni a mennybe vezető kaput. Megtérünk az égitestek imádásából és az asztrológiából, amit Bábel tornyánál gyakoroltak.

17 Megtérünk az akkor élő emberek félelméből, hogy majd szétszóródnak és elszigetelt közösségekben élnek, ahol veszélyeknek lesznek kitéve, ismeretlenek maradnak, és nem kapnak rangot és megbecsülést a közösségben. Megtérünk ebből a félelemből, ami ennek a vallási toronynak a megépítésére vezette őket, hogy hírnevet szerezzenek maguknak. Megtérünk abból, hogy a vallás erejét használtuk arra, hogy részesüljünk Isten dicsőségéből, nevet szerezzünk maguknak és megpróbáljuk irányítani életünket s jövőnket. Megtérünk ebből a babiloni szellemből, ami vallási tekintéllyel igyekszik szert tenni földi hatalomra és tekintélyre. Megtérünk önfejűségünkből és a felfuvalkodottságunkból, ami elhitette velünk, hogy képesek vagyunk Nélküled is megvalósítani mindent, amit csak akarunk. Urunk, segíts, hogy ne kerülni próbáljuk, hanem felvállaljuk a kockázatot, ami azzal jár, hogy új határokat tűzünk ki, gyümölcsözünk és újra benépesítjük a földet, behozzuk uralmadat olyan helyekre, ahol eddig nem érvényesült, és betöltjük rendeltetésünket, amit Te terveztél el számunkra. Megtérünk a lázadásból, gőgből, akaratosságból és önmagunk felmagasztalásából, ami azt a vágyat gerjesztette bennünk, hogy nevet akarjunk szerezni magunknak ahelyett, hogy Veled együttműködve a Tőled kapott nagyszerű születési jogot és rendeltetést igyekeztük volna beteljesíteni. Babilon, az ember városa Uram, megtérünk abból, hogy Babilonhoz, az ember városához igazodtunk. Kérünk, segíts, hogy Isten városa az Új Jeruzsálem polgárai lehessünk, és azzal hangolódjunk össze! Uram, segíts, hogy hit által be tudjunk lépni a Tőled való örökségünkbe, és az alapokkal bíró várost keressük, amit Te építesz és alkotsz! Nimród vagy Marduk Uram, megtérünk a Nimród által alapított államvallásból, ami az uralkodót (Nimródot) istenítette és imádta. Megtérünk a Sátán és démonai imádásából, valamint a csillagok imádásából. Megtérünk Nimród imádásából, ami a Jupiter bolygóhoz kapcsolódik, hiszen Nimródot hívták Görögországban Zeusznak és Rómában Jupiternek. Uram, megtérünk Nimród, mint Marduk, avagy a Nap bikaborjúja imádásából Marduk a varázslás és a ráolvasások, valamint a földművelők istene. Megtérünk ennek a lénynek, mint a Mars bolygóhoz kapcsolt istennek imádásából, aki Babilon városvédő istene, aki Bel, vagyis úr, Utu bikája és a Nandi nevű bikaként is ismert, akin a hindu Síva isten lovagol.

18 Megtérünk ennek a lénynek, mint az ég bikájának imádásából, akit a félhold jelképének is tekintenek a bika szarvainak állása miatt. Megtérünk az egyiptomi bika, Ápisz imádásából, amit Ptah, később pedig Ozirisz megtestesülésének tekintettek. Megtérünk a görögországi bika, mint Kréta bikája, a Minotaurus imádásából. Megtérünk Nimród imádásából, aki Babilonban azonos Ninusszal, Rómában a Bikaszarvúval, vagyis Szaturnusszal, Görögországban Zeusszal, Egyiptomban Ozirisszel és Káldeában Zoroaszterrel. Megtérünk görögországi Herkules, vagy Atlasz formájában való megnyilvánulásának tiszteletéből is. Szemirámisz Megtérünk Szemirámisz, Nimród felesége, Babilon királynője imádásából. Megtérünk az Ég Királynője, Ammas, avagy az istenek Anyja, Ge, vagy Gaia, a földistennő imádásából, aki Olaszországban a Madonnaként, Rómában Júnó, Cibelé vagy Rhea jelmezében, Görögországban Athéné, Minerva vagy Héra, Kínában Sing Moo vagy Ma Coopo, Föníciában pedig Astarte vagy Astoret. Megtérünk Szemirámisz, mint a görögországi Afrodité, a római Vénusz, Veszta vagy Terra imádásából. Babilon, a titok Megtérünk a babiloni misztériumokban szereplő szentségtelen háromság imádásából, amely Nimródból, a feleségéből Szemirámiszból és Nimród halála után született fiukból, Tammuzból áll (akiről azt hirdették, hogy Nimród újbóli megtestesülése). Megtérünk mindabból a pogányságból és bálványimádásból, ami a Nimródról, Szemirámiszról és Tammuzról szóló legendákban gyökerezik. Megtérünk Szemirámisz és Tammuz, mint babiloni Szemirámisz és Tammuz imádásából, akik máshol: föníciai Astoret és Tammuz, egyiptomi Ízisz és Hórusz, görög Afrodité és Érosz, római Vénusz és Kupidó, ázsiai Cibelé és Deoius indiai Parvati és Iswara különböző kultúrák Madonnája gyermekkel.

19 Megtérünk Babilon misztériumrendszeréből, ami akkor jött létre, amikor Nimród megöletése után ez a hamis vallás kénytelen volt földalatti mozgalommá válni Babilonban. Megtérünk a kultusz kitűzött céljából, ami a halott Nimród dicsőítése. Megtérünk a holtaknak való áldozatbemutatásból, ami része volt ennek a vallásnak. Megtérünk abból, hogy a téli napfordulón (december ) szertartásosan siratják korai halálát. Megtérünk a titoktartási pecsétek, eskük, beavatási ünnepségek és varázslások használatából, amelyek segítségével titokban folytatták ezt a bálványimádást. Megtérünk abból, hogy ezt a titkos misztériumvallást elterjesztették az egész földön. Megtérünk a szabadkőművességből, amit az egyiptomi Ízisz anyaistennő, Ozirisz felesége misztériumaira alapoztak. Megtérünk minden egyéb misztériumból és hamis vallásból, amit mi vagy őseink gyakoroltunk, mint pl. a sátánizmus, luciferianizmus, illuminátusok, gnoszticizmus, templomos lovagok, rózsakeresztesség, teozófiai társaság, új világrend hívei, New Age és a Lucid Trust. Uram, kérünk, válassz el minket mindezektől a hamis kultuszoktól, és mindegyik helyett kapcsolj minket újra Önmagadhoz! Tammuz Uram, önmagunk és elődeink nevében megtérünk Tammuz, Szemirámisz férje halála után született fia imádásából, akiről azt állították, hogy a feltámadt Nimród. Megtérünk abból a hamis legendából, hogy ő az asszony megígért magva, aki majd megszabadítja az emberiséget. Megtérünk abból, hogy Tammuz imádását összekötik a nyári napfordulóval (június ), amikor (a déli féltekén) a legrövidebb a nappal, valamint abból a legendából, hogy ilyenkor a nap meghal és újraszületik. Megtérünk abból, hogy a téli napfordulón elégetik a fenyőágat, majd másnap reggel kicserélik egy megmetszett fával, ami az újjászületését jelképezi. Megtérünk abból, hogy ezt a pogány hagyományt karácsonykor is gyakorolják. Megtérünk Tammuz, mint napisten és mint asszír termékenységi isten imádásából. Megtérünk Tammuz imádásából a következő megnyilvánulási formáiban: Egyiptomban Hórusz, Rómában Bacchus, Görögországban Adonisz, Baál-berit, avagy a szövetség ura, és Indiában Visnu. Csillagászati vallások holdistenek Uram, megtérünk az égitestek a nap, a hold, a bolygók és a csillagjegyek imádásából és abból, hogy a hamis isteneket bolygókkal társítottuk.

20 Megtérünk az asztrológia kidolgozásából, ami Babilonból indult és a csillagöv tanulmányozására koncentrál. Megtérünk abból, hogy megpróbáltuk sorsunkat megtudni és megváltoztatni azzal, hogy az éggömbnek arra a részére figyelünk, ami alatt születtünk. Megtérünk abból, hogy társítottuk az asztrológiát a démonizmussal, ill. a sátánizmussal annyiban, hogy a Sátánt és seregeit imádjuk a csillagjegyek és bolygók álcája alatt. Bocsásd meg nekünk a káldeusok Holdistene imádását, aki a nomádok istene! Bocsásd meg, hogy a félholdat a Holdisten jelképeként használtuk, továbbá azt, hogy a holdnaptárt ekörül az istenellenes vallás körül alakítottuk ki! (13. old. Mi van a zsidó holdnaptárral?) Bocsásd meg nekünk a Kábaként ismert fekete meteordarab imádását, azt, hogy a holdistent a Kába Urának hívjuk, imádjuk, és 360 más bálványt is imádunk! Bocsásd meg a Holdisten imádását Szíriában Sin, Arábiában pedig Allah néven! Bocsásd meg az iszlám, az Allah nevű holdisten imádása köré épült vallás létrehozását! Bocsásd meg olyan városok alapítását a Holdisten hamis vallása körül, mint Jerikó, vagy Bét-Jerah (Holdisten Háza)! Bocsásd meg a Holdistent imádó központok létrehozását Urban és Háránban, valamint azt, hogy Babilóniában és Asszíriában mindenfelé templomokat építettünk ennek az istennek! Uram, kérünk, válassz le minket Babilon földjének fejedelemségeiről, beleértve minden égitest, különösen a hold imádását is! Uram, kérünk, szabadíts meg minket az őrültség (holdkórosság) minden átkától, ami a hold imádása miatt ért minket! Bocsáss meg minden olyan szertartást és gyakorlatot, ami a hold különböző szakaszaihoz kötődik, beleértve az újholdkor, teliholdkor és minden fázisváltáskor végzett tevékenységeket! Csillagászati vallások napistenek Megtérünk minden napimádásból és a napistenek imádásából, pl. a görögországi Héliosz, Titán és Apolló, a mezopotámiai Samas vagy Tammuz Szipparban és Larszában gyakorolt imádásából, a germán Szol, a védikus Szurja és Aditjasz, az inka Inti és az Azték Huitzilopochtli, az egyiptomi Rá, Japánban Amateraszu és a szláv Dazhbog imádásából. Kígyó Megtérünk a kígyó, avagy sárkány jelkép használatából, ami Nimródhoz/Mardukhoz kötődik. Megtérünk minden kígyóimádatból, a kígyók szertartásokban történő alkalmazásából és a kígyókhoz kötődő istenségek imádásából. Megtérünk abból, hogy használtuk a caduceust, avagy Aszklépiusz botját (aki az orvoslás és gyógyulás görög istene), vagy a szárnyas botot, amire két kígyó

21 tekeredik, a kereskedelem ősi, asztrológiai jelképét, ami a görög Hermész Istenhez kapcsolódik és ugyanakkor a gyógyászat jelképe is azon asztrológiai elvek alapján, amelyek szerint a bolygók és csillagok segítségével gyógyíthatjuk a betegeket. Megtérünk Aszklépiusz, Kiron és Hermész minden imádásából, és ezeknek a hamis istenségeknek a gyógyítással való mindenféle társításából. Megtérünk a varázslás és a misztikus eljárások használatából a gyógyászatban. Megtérünk a kígyóval kapcsolatos más hamis istenségek imádásából, amilyen pl. Poszeidón, Hidra és Triton, a gorgonok és Medúza (görög), Síva, Naga (India), Auszlavisz Litvániában, az ausztráliai őslakosok szivárványkígyója, a minószi kígyóistennő, Zombi Nyugat-Afrikában és Haitin, Fidzsin pedig Degei. Uram, kérünk, válassz le minket mindezekről a kígyóistenségekről! Válassz el minket Leviathántól, a tengeri szörnytől! Kérünk, Uram, válassz el minket az ősi kígyótól, a sárkánytól! További mezopotámiai hamis istenek Megtérünk An, a menny egész Mezopotámiában ismert istene imádásából, akinek az Eanna templomot építették Urukban. Megtérünk Enlil, a levegő és a viharok egész Mezopotámiában ismert istene imádásából, akit a Jupiter bolygóval kötöttek össze és Nippurban, az Ekur templomban tiszteltek. Megtérünk Enki, a víz és a termékeny föld egész Mezopotámiában ismert istene imádásából, aki a Merkúr bolygóhoz kapcsolódik és az Eabzu templomban tisztelték. Megtérünk Eridu avagy Ea, a varázslás, bölcsesség és értelem istene imádásából. Megtérünk Ki avagy Nirhursag, az anyaistennő imádásából, aki a sumérok számára a föld jelképe és Kisben, az Esaggila templomban szolgálták. Megtérünk az asszíriai Ashur, az ég istene imádásából, aki Asszíria fő istensége és Assurban tisztelték. Megtérünk Ninlil avagy Nillina, a levegő és a déli szél istennője imádásából, aki a sumér Enlil felesége és Nippurban, az Ekur templomban tisztelték. Megtérünk Nergál, a halál istene imádásából, aki a Mars bolygóhoz kötődik. Ő Enlil és Ninlil fia. Megtérünk Inanna (Istár), a szerelem és a háború sumér istennője imádásából, aki a Vénusz bolygóhoz kötődik és az uruki Eanna templomban tisztelték. Megtérünk Marduk, Ea fia, a fény istene imádásából, aki Babilon fő istene és Babilonban, az Esaggila templomban szolgálták.

22 Megtérünk a sumér Nanna avagy Suen, a hold istene imádásából, aki azonos az akkád Sinnel és Urban az Ehursag templomban, valamint Harranban tisztelték. Megtérünk a sumér Utu, a nap istene imádásából, aki azonos az akkád Tutuval avagy Samassal és a babilóniai Szipparandban tisztelték, az Ebarbara templomban. Megtérünk Ninurta imádásából, aki a sumér Nagymedve úr és a Szaturnusz bolygóhoz kötődik. A lagasi Egirsu templomban tisztelték. Babilon csábereje Mennyei Atyám, önmagam és elődeim nevében megtérek abból, hogy kívántuk Babilon, vagyis a világ rendszere dolgait, és a világ dolgai arra csábítottak minket, hogy ne engedelmeskedjünk a Te parancsaidnak, hanem útjaiddal ellentétesen éljünk. Önmagam és elődeim nevében, akik a babiloni rendszerhez tartoznak, megtérek Babilon csábító szelleméből és abból, hogy másokat próbáltunk elfordítani Tőled. Keveredés Babilonnal Megtérünk abból, hogy megengedtük, hogy Babilon népe foglalja el a földjeinket és ingóságainkat, valamint abból, hogy Isten népét összevegyítettük Babilon népével. A ránk szakadt ítélet bálványimádásunk jogos megtorlása volt, ezért a bocsánatodat kérjük, Atyánk, és kérünk, add vissza nekünk a földjeinket, az identitásunkat és népedként kapott örökségünket! Babiloni őseink nevében megtérünk abból, hogy elfoglaltuk Izrael földjét és megalkudtunk néped identitása és értékrendje kárára. Babilonból nyert létjogosultság Megtérünk abból, hogy azzal próbáltuk igazolni létjogosultságunkat, hogy bemutattuk a világnak a Tőled kapott erőnket, gazdagságunkat, befolyásunkat, ajándékainkat, tehetségünket és kincseinket, és a világban használtuk ezeket, pedig az volt a céljuk, hogy Neked szánjuk oda és a Te szolgálatodban használjuk őket. Megtérünk abból, hogy a világ csodálatát és kegyét kerestük, mert abban akartuk megtalálni létjogosultságunkat ahelyett, hogy a Veled való kapcsolatunkból nyertük volna. Urunk, megtérünk, mert amikor megpróbáltál minket, hogy megtudd, mi van a szívünkben, híjával találtattunk. Imádkozunk, hogy hozd összhangba a szívünket a Tiéddel! Elődeink nevében megtérünk abból, hogy átkokat hoztunk be a vérvonalunkba, így ellophatták családunktól a generációs áldásokat és kincseket, és férfi örökösök híján megszakadt a vérvonalunk. Urunk, kérünk, add vissza nekünk ezeket a vérvonalakat és generációs kincseket!

23 A babiloni világrendszer nevében megtérünk abból, hogy megkívántuk és elloptuk a Te népednek adatott kincseket. Babiloni elnyomás Babiloni őseink nevében megtérünk abból, hogy megtámadtuk Jeruzsálemet, Isten városát, megostromoltuk, ezután éhínséget okoztunk, majd megöltük és elhurcoltuk néped fiait Babilonba. Megtérünk abból, hogy megvakítottuk és megöltük néped királyi családját és rabszolgává tettük népedet. A babiloni rendszer nevében megtérünk abból, hogy leromboltuk a jeruzsálemi templomot, a bronzoszlopokat és a bronz medencét, majd elloptuk azok bronz anyagát. Megtérünk abból, hogy elloptuk az Úr Házának edényeit és babiloni templomokba helyeztük el őket. Ítélet Babilon ellen Uram, imádkozunk, hogy szabadíts meg minket Babilonból és sok más népet is szabadíts ki a babiloni rendszerből, mielőtt fegyvereid felkelnek Babilon ellen és véglegesen elpusztítják! Önmagunk és babiloni őseink nevében megalázzuk magunkat Előtted, imádkozunk, keressük az arcodat, megtérünk gonosz, bűnös útjainkból, büszkeségünkből, gőgünkből és fennhéjázásunkból. Imádkozunk, hogy ne pusztítsd el földünket, hanem gyógyítsd meg és állítsd helyre! Urunk, szabadíts meg minket azoktól az átkoktól, hogy majd vadásznak ránk, pásztor nélküli juhok leszünk, átdöfnek, levágnak és háborúban megölnek minket, a gyermekeinket halálra sújtják, otthonunkat kirabolják, feleségünket megerőszakolják, fiatal férfiainkat lelövik, kisdedjeinket meggyilkolják, és nem könyörülnek gyermekeinken! Kérünk, távolítsd el földünkről, házainktól és életünktől a puszta és a szigetek minden istentelen vadállatát, az üvöltő és vészjósló teremtményeket, baglyokat, struccokat, szatírokat és sárkányokat! Önmagunk és őseink nevében megtérünk a ragadozó szellemből abból, hogy elnyomunk másokat és keményen átgázolunk a nálunk gyengébbeken, akiket bátorítanunk, védenünk és vezetnünk kellene. Megtérünk az áldozat szellemből is a tétlenségből vagy a bátorság hiányából, ami lehetővé teszi a ragadozóknak, hogy elnyomjanak minket. Megtérünk abból is, hogy nem teljesítettük rendeltetésünket, hogy éljünk születési jogunkkal. Urunk, kérünk, törd el a gonoszok pálcáját és a nem igazlelkű elöljárók jogarát, akik dühükben vég nélkül ütlegelték népedet, és akik engesztelhetetlen zsarnokként, haraggal tartottak nemzeteket a markukban!

24 Urunk, kérünk, hozz nyugodalmat földünkre, életünkre és egész bolygónkra! A föld törjön ki éneklésben és ujjongjanak a fák! Megtérünk önmagunk minden istenellenes felmagasztalásából, minden gőgből és Ellened való lázadásból. Urunk, kérünk, vedd el életünkből a pusztaságot és a pusztulást, és nyisd ki a börtönt! Urunk, kérünk, távolítsd el területünkről, házunkból és életünkből a bölömbikát, a sünt, a pocsolyákat, a mocsarakat és a pusztító démoni söprűt! Urunk, kérünk, távolítsd el a kígyó gyökerét, a viperát vagy áspist, valamint gyümölcsét, ami a tüzes, repülő kígyó! Urunk, megtérünk abból, hogy nem törődtünk a szegényekkel és rászorulókkal, amit pedig megparancsoltál. Imádkozunk, hogy segíts élelmeznünk a szegényeket, és helyet találjunk a rászorulóknak, ahol lefekhetnek! Kérünk, segíts abban is, hogy alapjainkat a Sionra építsük, amit Te alapítottál! Megérünk Babilon bálványimádásából és a pogány isteneit ábrázoló faragott képmások készítéséből. Bocsásd meg, hogy nem könyörültünk az időseken, hanem súlyos igát tettünk rájuk! Megtérünk a varázslások sokaságából, a számos igézésből, abból, hogy engedtük, hogy a bölcsesség és tudás megrontson minket és istenellenes tanácsot kértünk csillagjósoktól és jövendőmondóktól. Urunk, vezess ki minket Babilonból, és vezess azon az úton, amin járnunk kell! Segíts betartani parancsaidat, hogy békességünk olyan legyen, mint a folyó, és igazságunk, mint a tenger hullámai! Szabadulás Babilonból a szombati nyugalom Uram, önmagam és elődeim nevében megtérek abból, hogy nem léptünk be abba a szombati nyugalomba, amit elrendeltél nekünk, ill. nem maradtunk meg benne. A szombatra vonatkozó elveid be nem tartása ítéletet hozott ránk, ami abban nyilvánult meg, hogy egyes időszakokra a babiloni világrendszer fogságába kerültünk azoknak az időknek megfelelően, amikor nem léptünk be a Te nyugodalmadba. Urunk, megtérünk abból, hogy hitetlenség miatt nem léptünk be a nyugodalmadba. Megtérünk abból, hogy megkeményítettük a szívünket a hangoddal szemben. Megtérünk abból, hogy a saját cselekedeteinkben bíztunk. Segíts, hogy ne a saját cselekedeteinken munkálkodjunk, hanem azért dolgozzunk, hogy beléphessünk a nyugodalmadba! Segíts, hogy éljünk a különleges, kijelölt időszakokkal, amelyeket arra szenteltél meg, hogy közelebb vonj minket Magadhoz! Urunk, a Te nyugodalmadért jövünk Hozzád. Magunkra vesszük a Te igádat és Tőled akarunk tanulni. Te szelíd és alázatos szívű vagy és nyugalmat találunk a lelkünknek. A Te igád könnyű és a Te terhed gyönyörűséges. Szabadulás Babilonból az ÚR elhagyása

25 Uram, önmagunk és elődeink nevében megtérünk abból, hogy megszentségtelenítettük a földet, amikor más isteneknek égettünk füstölőszereket rajta az emberi képzeletből származó ötleteket és filozófiákat magasztaltunk fel. Megtérünk abból, hogy a kezünk munkáját imádtuk a humanizmust ünnepeltük azzal, felmagasztaltuk magunkat és önmagunknál kerestük problémáink megoldását. Urunk, halljuk szíved kiáltását, hogy a hangodból elhagyatottság és elutasítottság cseng, amint kiáltasz nekünk: Én emlékszem rátok: ifjúságotok kedvességére, jegyességetek szerelmére, amikor követtetek a pusztába. Urunk, megtérünk abból, hogy elveszítettük az Irántad táplált első szeretetünket, elsodródtunk Tőled és hamisság meg üresség után jártunk, s így mi is meddők és gyümölcstelenek lettünk, mint a dolgok, amelyeket követtünk. Megtérünk abból, hogy nem ismertük el a nehézség és veszély idején, hogy gondoskodsz rólunk. Megtérünk abból, hogy megfertőztük a gyümölcsöző földet megrontottuk örökségünket, amit Tőled kaptunk. Megtérünk abból, hogy olyan papok lettünk, akik már nem keresnek Téged. Megtérünk abból, hogy vallásszakértők lettünk, akik nem ismernek Téged. Megtérünk abból, hogy a tekintély megtestesítői lettünk, akik dacolnak Veled és útjaiddal. Megtérünk abból, hogy hamis próféták voltunk, akik Baál szelleme által prófétáltak és üres álmokat és cselszövéseket kergettek. Megtérünk abból, hogy eladtuk dicsőségedet Téged olyan dolgokért, amelyek soha nem elégíthetnek meg minket. Uram, bocsásd meg, hogy elhagytunk Téged az élő vizek Forrását! Bocsásd meg, hogy repedt ciszternákat ástunk, amelyek nem tartják a vizet! Urunk, szabadíts meg minket a rabszolgaságból és a kifosztottságból! Urunk, kérünk, állítsd helyre földünk termékenységét és építsd újjá városainkban a romokat! Mi hoztuk ezt az állapotot önmagunkra, amikor elhagytunk Téged. Bocsásd meg, hogyan erőkkel kerestünk összefogást és együttműködést, valamint olyanokkal kötöttünk szövetséget, amilyenekkel Te nem akartál minket közös igában látni! Szabadíts meg minket a szégyentől, bajtól és keserűségtől, ami azért jött be az életünkbe, mert elhagytunk és nem féltünk Téged! Megtérünk abból, hogy elhagytunk, Urunk. Szabadulás Babilontól az ÚR elhagyásából Urunk, kérünk, bocsásd meg nekünk és elődeinknek a bálványimádást, a pogány vallásosságot, a fallikus jelképek használatát közterületeken, valamint a szexuális és termékenységi szertartások tartását a magaslatokon és sírokban! Elaljasultunk és beszennyeződtünk; ma is belekeveredett életünkbe a pogányság. Bocsásd meg nekünk Baál imádását és azt, hogy megengedtük ennek a szellemnek, hogy uralja földünket!

AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38.

AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38. AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38. (New Testament Salvation) Az üdvösség témája mindenkiben érdeklodést kell, hogy keltsen, különösen hívo keresztényekben és azokban, akik szeretik az Urat. Számtalan

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

Hit és cselekedetek. Törvénykezés vagy engedelmesség? Üdvösség érdemek alapján vagy kegyelemből?

Hit és cselekedetek. Törvénykezés vagy engedelmesség? Üdvösség érdemek alapján vagy kegyelemből? Hit és cselekedetek Törvénykezés vagy engedelmesség? Üdvösség érdemek alapján vagy kegyelemből? A következő írásunkból kiderül, miért hisszük és hogyan értjük, hogy kizárólag kegyelemből van üdvösségünk

Részletesebben

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN 1 IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden

Részletesebben

Jézus, a tanítómester

Jézus, a tanítómester 9. tanulmány Jézus, a tanítómester május 23 29. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 6:5; Lukács 4:31-37; 6:20-49; 8:19-21, 22-25; 10:25-37 Mindenkit ámulatba ejtett tanítása, mert szavának ereje

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Olvasd

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése DEREK PRINCE Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése Bevezető - A Derek Prince Ministries ismertetője Az 1930-as években, a történet szerint, megcsörrent a telefon az igazgatói irodában, abban a washingtoni

Részletesebben

Jézus az ég és a föld Teremtője

Jézus az ég és a föld Teremtője 1. tanulmány december 29 január 4. Jézus az ég és a föld Teremtője SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:1; Zsoltár 19:2-4; János 1:1-3, 14; 2:7-11; Kolossé 1:15-16; Zsidók 11:3 Kezdetben teremté

Részletesebben

Gyászszertartás Búcsúztató

Gyászszertartás Búcsúztató Gyászszertartás Búcsúztató Nyitó ima: Mennyei Atyánk, azért jöttünk össze a mai napon, hogy lerójuk tiszteletünket és kegyeletünket szeretett teremtményed, élete előtt. Összejöttünk, hogy hálát adjunk

Részletesebben

Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról

Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról ADUNARE Tanítás a jövendőmondásról és boszorkányságról A jövendőmondásról és boszorkányságról való tanítás nagyon fontos mert azok a Sátán művei és tudnunk

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15.

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15. Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja III. Évfolyam 32. szám, 2010. Aug. 15. Csütörtök óta, amikoris az Agora című filmet megtekintettem a moziban, le nem lohadó nyugtalanság

Részletesebben

Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet

Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet Istennek az a szándéka, hogy boldog életünk legyen itt és most. Miért nem ismeri a legtöbb ember ezt az igazi életet? Isten szereti az embereket, és szeret téged.

Részletesebben

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút 1 1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút És lőn abban az időben, hogy Abimélek és Pikhól annak hadvezére megszólíták Ábrahámot mondván: Az Isten van te veled mindenben, a mit cselekszel. Mostan azért

Részletesebben

Az átlagember tanítvánnyá tétele

Az átlagember tanítvánnyá tétele február 1 7. Az átlagember tanítvánnyá tétele SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 15:32-39; 16:13-17; Lukács 2:21-28; 12:6-7; 13:1-5; Jakab 2:1-9 Mikor pedig Galilea tengere mellett járt, látá Simont

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2.

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Találkoztál

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező B12 1. történet: József és az angyal Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: József és az angyal Olvasd el: Máté

Részletesebben

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43)

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Húsvétvasárnap 2016.03.27. Krisztus Feltámadt! OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Abban az időben Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: Ti tudjátok, hogy mi minden

Részletesebben

I. Mi a megtévesztés?

I. Mi a megtévesztés? I. Mi a megtévesztés? 1. Megtévesztés, félrevezetés, hitetés Mt 24,4-5 Jézus így válaszolt nekik: Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen /4005/ valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt

Részletesebben

yymár meglévő csoport számára:

yymár meglévő csoport számára: 1. HÉT: FILIPPI 1,1 11 Tényleg Krisztushoz tartozom? Kezdjük a beszélgetést azzal, hogy feltesszük valamelyiket a következő kérdések közül a csoportnak: yykezdő csoport számára: Mi indított arra, hogy

Részletesebben

Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7)

Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7) Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljátok meg jól a ti útaitokat! (Agg 1,7) U r a m, s z e r e t n é k k é s z l e n n i o r s z á g o d e l j ö v e t e l é r e! A legszebb tulajdonságok 15. Az előre gondolkodásról

Részletesebben

MEGTAGADÓ IMA A ROMA NÉP SZÁMÁRA

MEGTAGADÓ IMA A ROMA NÉP SZÁMÁRA Salamon Tornáca Misszió Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email: info.judaoroszlanja@gmail.com Tel: 06-30 / 385 6381 Tel: 06-70 / 352 9739 MEGTAGADÓ IMA A ROMA NÉP SZÁMÁRA Az Úr a szivünkre helyezte azt,

Részletesebben

Lilith. Megtagadó ima

Lilith. Megtagadó ima MEGTAGADÓ IMÁK Efezus 6:10-12 10 Végül pedig erősödjetek meg az Úrban, és hatalmának erejében! 11 Öltözzétek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET I. évfolyam 3. szám szeptember, október Akarod hallani a jó hírt? Mindennek Királya Mindennek Királya, az Istennek Fia, égnek, földnek Ura Akinek véd minket a karja tőlünk

Részletesebben

Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09.

Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09. Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09. EZT CSELEKEDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE, Lk. 22;19, Azt tapasztalom testvérek, hogy első hallásra nehezen tud az ember megbarátkozni azokkal a szokatlanul új gondolatokkal,

Részletesebben

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19.

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19. 1 Egy pokoli házasság (Rm 7:1-6) Suhai György Balatonszárszó, 2014.03.19. Mindannyian egy tökéletes társra vágyunk! Na de úgy valaha is igazán belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet egy tökéletes társsal

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT*

HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT* Buji Ferenc HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT* A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Lk 20,34 Ha a keresztény ember a házasság és a szerzetesi, papi, valamint evangéliumi indíttatású világi nőtlenség

Részletesebben

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála,

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, CSELEKEDJ! 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. 2 Ezért előhívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj

Részletesebben

HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS. Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) Szepesy László

HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS. Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) Szepesy László Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS Alapige: Malakiás 2,13-16 És ezt is cselekszitek: betöltitek az Úr oltárát könnyhullatással, sírással

Részletesebben

Biblitanítások Ariel Hungary VILÁGMÉRETŰ ÉBREDÉS?

Biblitanítások Ariel Hungary VILÁGMÉRETŰ ÉBREDÉS? Biblitanítások Ariel Hungary VILÁGMÉRETŰ ÉBREDÉS? Több mint 25 éves hívő életem során számtalanszor találkoztam a címben megfogalmazott kifejezéssel. Először persze nem tudtam, hogy mi is állhat mindennek

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

A gyógyíthatatlan gyógyulása

A gyógyíthatatlan gyógyulása Jeremiás és az Ige Lekció: Róm. 4.13-25 2008. nov. 23. Textus: Jer. 30.12-24 Gazdagrét A gyógyíthatatlan gyógyulása Jeremiásnak kezdettől fogva halált, pusztulást, összeomlást kellett hirdetnie Júdának.

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! welcome_layout 1 2015.07.28. 14:26 Page 1 Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy gyermekeként növekedj az Ő megismerésében,

Részletesebben

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Pasarét, 2013. június 27. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Alapige: Malakiás 1,6a A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya

Részletesebben

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor NAGYSZOMBAT AZ ÚR AKARATA SZERINT Ézs 53, 9-12 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot,

Részletesebben

Elöljáróban. 13. hitelv

Elöljáróban. 13. hitelv hit13.qxd 2007.11.06. 21:40 Page 1 A Hetednapi Adventista Egyház hitelvi füzetei 13. hitelv A maradék és küldetése Megharagudott a sárkány az asszonyra, és elment, hogy hadat indítson a többiek ellen,

Részletesebben

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Pasarét, 2012. augusztus 30. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Alapige: 1János 4,1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket,

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

Ha aa magasban. Kereszténység és közélet Kiút az anarchiából OSZTIE ZOLTÁN ELÔADÁSOK A SZENT ISTVÁN TÁRSULATNÁL XVI.

Ha aa magasban. Kereszténység és közélet Kiút az anarchiából OSZTIE ZOLTÁN ELÔADÁSOK A SZENT ISTVÁN TÁRSULATNÁL XVI. Ha aa magasban ELÔADÁSOK A SZENT ISTVÁN TÁRSULATNÁL XVI. OSZTIE ZOLTÁN Kereszténység és közélet Kiút az anarchiából OSZTIE ZOLTÁN Kereszténység és közélet Kiút az anarchiából SZENT ISTVÁNTÁRSULAT az Apostoli

Részletesebben

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET f mf f Pap: Istenem, jöjj segítségemre. (keresztvetés) f mf f Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Mind: Dicsőség az Atyának,

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje

Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje Ez 46,1-24 A fejedelem és az áldozatok rendje Ezt mondja az Úr Isten: A belső pitvar kapuja, mely keletre néz, zárva legyen a dologtevő hat napon, szombatnapon pedig nyissák ki, és újhold napján is nyissák

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

A Szent Szellem keresztség

A Szent Szellem keresztség Nochta Pál Attila A Szent Szellem keresztség Rengeteg könyv jelent már meg a Szent Szellem keresztséggel kapcsolatosan, s ezekben a könyvekben teológusok és laikusok egyaránt közzétették véleményüket e

Részletesebben

A tanítványság és az ima

A tanítványság és az ima január 11 17. A tanítványság és az ima SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 9:2-19; Máté 14:22-23; 26:36; János 17:6-26; Zsidók 2:17; 1Péter 4:7 De nemcsak őérettök könyörgök, hanem azokért is,

Részletesebben

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília Újpest-Belsőváros 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja Juhász Emília TANÉVZÁRÓ Alapige (textus): Ef 6,1-4; 6,10 Olvasandó (lectio): Péld 3,1-18 Heidelbergi Káté*: XXI. ÚRNAP (*Olvasható a szolgálat végén)

Részletesebben

Karácsony és új élet (Gyülekezeti előadás)

Karácsony és új élet (Gyülekezeti előadás) 138 Karácsony és új élet (Gyülekezeti előadás) A most következő előadásban két kérdésre keresem a választ. 1. A múltra nézve: Hogyan kezdte ünnepelni a keresztyénség karácsonykor Jézus Krisztus születését?

Részletesebben

A MESSIÁS HALÁLÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI

A MESSIÁS HALÁLÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI A MESSIÁS HALÁLÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ I. MÓZES TÖRVÉNYÉNEK VÉGE II. A BŰNÖS TERMÉSZET ÍTÉLETE III.

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben

Ki és miért Ítélte Jézust halálra?

Ki és miért Ítélte Jézust halálra? Ki és miért Ítélte Jézust halálra? A kérdés nem oly egyszerű, mint az ember fölületes elgondolás után hiszi, mert az evangéliumirók nem voltak jelen a történteknél, csak másoktól hallották a történet folyamatát

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval Lehet-e? ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN Hiteles tanúk cáfolata Interjú Horthy Istvánnéval A közelmúltban a Jobbik néven ismert, de általam kezdettől ártalmas és értelmetlen képződménynek nevezett

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim!

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere: Ez jöve Jézushoz

Részletesebben

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Rózsa Huba HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Elhangzott Budapesten, a Szent István Társulat régi székházának dísztermében 2011. május 30-án, a Társulati Esték a Család Évében című rendezvénysorozat

Részletesebben

KERESZTREFESZÍTÉS. Újpest-Belsőváros. 2008. 03. 21. Nagypéntek. Loránt Gábor. Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56

KERESZTREFESZÍTÉS. Újpest-Belsőváros. 2008. 03. 21. Nagypéntek. Loránt Gábor. Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56 Újpest-Belsőváros 2008. 03. 21. Nagypéntek Loránt Gábor KERESZTREFESZÍTÉS Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56 Miután kigúnyolták mármint Jézust levették róla a köpenyt, felöltöztették a saját ruhájába, és

Részletesebben

Ajánlott témák jegyzéke évfolyam- és szakdolgozatok készítéséhez 1

Ajánlott témák jegyzéke évfolyam- és szakdolgozatok készítéséhez 1 Ajánlott témák jegyzéke évfolyam- és szakdolgozatok készítéséhez 1 Kedves Hallgatók! Az alábbi témákat ajánljuk fontosságuk, aktualitásuk miatt figyelmetekbe évfolyamdolgozatotok illetve szakdolgozatok

Részletesebben

JEREMIÁS PRÓFÉTA KÖNYVE 41

JEREMIÁS PRÓFÉTA KÖNYVE 41 IGAZSÁG ÉS ÉLET Lectio continua Bibliaolvasó kalauz alapján 2011. OKTÓBER 23. VASÁRNAP HAMAR ZOLTÁN Jismáél megöli a helytartót és híveit 41,1 A hetedik hónapban Jismáél, Netanjá fia, Elisámá unokája,

Részletesebben

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7 Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTEN IGAZI CSODÁJA Lekció: 2Királyok 4,1-7 Alapige: 2Királyok 4,1-2 Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott

Részletesebben

Az aratás és az aratók

Az aratás és az aratók 12. tanulmány Az aratás és az aratók március 15 21. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Máté 9:36-38; Lukács 15; 24:4-53; János 1:40-46; 4:28-30; Apostolok cselekedeti 1:6-8 Abban dicsőíttetik meg az

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN 1 Újpest-Belsőváros 2008. 03. 02. Juhász Emília Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN Olvasandó (lectio): 2 Móz 13,1-10 Alapige (textus): 2 Móz 13,8-9 És mondd el fiaidnak azon a napon: Amiatt történik

Részletesebben

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Számomra mindig jelzés értékű az, ha valamilyen formában megrezdül a lelkem, megérinti valami. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy ott még feladatom, tanulni valóm van. Üzenni

Részletesebben

ÜZENET. SZÓLJ URAM, MERT HALLJA A TE SZOLGÁD! 1Sám 3,10 A D V E N T

ÜZENET. SZÓLJ URAM, MERT HALLJA A TE SZOLGÁD! 1Sám 3,10 A D V E N T 2015. ÜZENET 12. SZÓLJ URAM, MERT HALLJA A TE SZOLGÁD! 1Sám 3,10 A D V E N T Legyetek éberek, mert nem tudjátok mikor érkezik az Úr. Mindenért adjak hálát! (reggeli ima: elindulás Jézussal!) a szeretet

Részletesebben

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

Részletesebben

Az egyedülállóság, a párválasztás és a házasság misztériuma

Az egyedülállóság, a párválasztás és a házasság misztériuma Tóth-Simon Károly Az egyedülállóság, a párválasztás és a házasság misztériuma Bevezetés Különböző hivatalos nyomtatványokon rendszeresen rákérdeznek a családi állapotunkra. Az önéletrajzunkban is hivatkozunk

Részletesebben

A betegek tanítvánnyá tétele

A betegek tanítvánnyá tétele január 25 31. A betegek tanítvánnyá tétele A lecke rövid áttekintése ALAPIGE: Máté 15:30-31 A TANULÓ CÉLJA: Tudni: A betegség kéretlen látogató, az viszont jó lehet, hogy a betegek gyakran nyitottabbá

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa?

Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa? Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa? A királyt ékességében látják szemeid; látnak széles országot. Szíved elgondolja a mult félelmét: hol az író, hol a mérlegelő, hol a tornyok összeírója? A gőgös

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT

Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) Horváth Géza. PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu ELMARADT BŰNBÁNAT Pasarét, 2014. november 6. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ELMARADT BŰNBÁNAT Alapige: Lukács 11,37-54 Beszéd közben egy farizeus arra kérte őt, hogy ebédeljen nála. Jézus bement,

Részletesebben

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 11. szám 2009. november Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Részletesebben

Keresztény értékeink

Keresztény értékeink Keresztény értékeink Egyedül Jézus által Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam (Jn 14:6) Koinonia - Ez az első előfordulása. - Koinos azt jelenti, közös,

Részletesebben

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Bevezetés az 1. részhez Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Isten egyik különleges vonása ezt teljesen egyedi módon a Biblia jelent ki, egyetlen más könyvben vagy vallásban sem található meg

Részletesebben

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Csapat/iskola: 2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Tudnivalók A teszt 130 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül mindig egy és csak egy helyes

Részletesebben

m a g v e t é s ötletek

m a g v e t é s ötletek m a g v e t é s ötletek Kerékgyáró Klaudia kre-htk 2015 www.magvetes.wordpress.com 2 O l d a l Igeszakaszok egy évre j a n u á r 1. Jézus megkenetése Igeszakasz: Lk 7,36-50 Aranymondás: 1Tim 1,15 Igaz

Részletesebben

A názáreti lelkiség bemutatása Charles de Foucauld, René Voillaume és Carlo Carretto írásai alapján

A názáreti lelkiség bemutatása Charles de Foucauld, René Voillaume és Carlo Carretto írásai alapján A názáreti lelkiség bemutatása Charles de Foucauld, René Voillaume és Carlo Carretto írásai alapján A názáreti periódust szoktuk rejtett életnek nevezni. Bevezetésként meg kell jegyeznünk, hogy a rejtett

Részletesebben

Jézus Jeruzsálemben. 10. tanulmány. május 28 június 3.

Jézus Jeruzsálemben. 10. tanulmány. május 28 június 3. 10. tanulmány Jézus Jeruzsálemben május 28 június 3. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Zakariás 9:9; Máté 21:1-46; 22:1-15; Apostolok cselekedetei 6:7; Róma 4:13-16; Jelenések 14:7-12 Sohasem olvastátok

Részletesebben

Lődd be magad Krisztussal

Lődd be magad Krisztussal Lődd be magad Krisztussal 2014-01-12 (Istentisztelet kivonatos jegyzete) Ma egy két gondolatot szeretnék veletek megosztani. Tulajdonképp nem is tanítás, inkább elgondolkodásra remélem - késztető, dolgok,

Részletesebben

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16.

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. DÁVID HŐSEI GYÜLEKEZET www.davidhosei.hu istentisztelet: 2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. ÉLŐFOLYÓIRAT A D Á V I D H Ő S E I G Y Ü L E K E Z E T H E T I H Í R L E V E L E És lesz, valahová ez a

Részletesebben

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia 2011. március megjelenik évente néhányszor CSALÁDI LELKINAP Apák napja (és márciusban)? Idei lelkinapunk egy kicsit másképp - családi lelkinap : - egy házaspár fogja tartani:

Részletesebben

VI. JÉZUS KRISZTUS SZENVEDETT PONCIUS PILÁTUS ALATT, MEGFESZÍTETTÉK, MEGHALT ÉS ELTEMETTÉK

VI. JÉZUS KRISZTUS SZENVEDETT PONCIUS PILÁTUS ALATT, MEGFESZÍTETTÉK, MEGHALT ÉS ELTEMETTÉK VI. JÉZUS KRISZTUS SZENVEDETT PONCIUS PILÁTUS ALATT, MEGFESZÍTETTÉK, MEGHALT ÉS ELTEMETTÉK 1 Szenvedett Poncius Pilátus alatt; megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt

Részletesebben

Pál, a pogányok apostola

Pál, a pogányok apostola 1. tanulmány szeptember 24 30. Pál, a pogányok apostola SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 1Sámuel 16:7; Máté 7:1; Apostolok cselekedetei 6:9-15; 9:1-9; 11:19-21; 15:1-5 Ezeknek hallatára aztán megnyugovának,

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

A megváltás története, I. rész

A megváltás története, I. rész A megváltás története, I. rész A megváltás története című írásaink olyan sorozatot alkotnak, amelyek a bűnbeeséstől kezdve Isten Fia emberré lételéig végigkísérik Isten küzdelmét az ember megváltásáért.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jöv be lát. 60/27. Történet. www.m1914.org

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jöv be lát. 60/27. Történet. www.m1914.org A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jöv be lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Mary-Anne S. 60/27. Történet www.m1914.org Bible for Children,

Részletesebben

- Tudományos szándék vagy egzisztenciális, hitélmény határozta meg azt a döntését, hogy teológiát tanult és a papi hivatásra készült?

- Tudományos szándék vagy egzisztenciális, hitélmény határozta meg azt a döntését, hogy teológiát tanult és a papi hivatásra készült? MŰHELYBESZÉLGETÉS FABINY TAMÁS Vermes Géza - a zsidó Jézus és a Holt-tengeri tekercsek kutatója A magyar származású, ma Angliában élő zsidó történészt két kutatási terület tette világhírűvé: A Qumránban

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

GHESAURUS. Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára. Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN

GHESAURUS. Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára. Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN GHESAURUS Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN rec.iti Budapest 2010 3 A kötet megjelenését támogatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a szerzők

Részletesebben