HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN"

Átírás

1 HOGYAN VÁSÁROLJ INGATLANOKAT ONLINE ÁRVERÉSEN Útmutató hogyan használd a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara online árverési rendszerét és hogyan vásárolj ingatlanokat akár a becsérték 50-70%-án Király Norbert 2013

2 Bevezető A következőkben összegyűjtöttem a legfontosabb tudnivalókat, amik ahhoz szükségesek, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara által üzemeltett online árverési rendszeren keresztül ingatlant vásárolj. Jelen anyag nem befektetési útmutató, bár amennyiben használod az online árverési rendszert komoly esélyed van piaci ár alatti ingatlanokat vásárolni, viszont az árverésen történő vásárlás kockázatokkal is jár, aminek következtében anyagi veszteség is érhet. Jelen információs kiadványban lévő információkat mindenki saját felelősségére használhatja, a szerző és a kiadó ezért minden felelősséget elhárít. A kiadványt úgy szerkesztettem meg, hogy kérdések és válaszok formájában adja meg számodra a szükséges ismereteket. Miért éri meg ingatlant árverésen vásárolni? Azért, mert a hagyományos ingatlanpiaci vásárlással szemben az árverésen akár 50-70%-ra leszállított áron is hozzá lehet jutni az ingatlanokhoz. Kik ellen kezdeményeznek végrehajtást? Végrehajtási folyamatot alkalmaznak azokkal szemben, akik nem fizetik meg a tartozásukat. Ilyenek a hitelek vissza nem fizetéséből adódó tartozások is. A végrehajtási eljárás folyamán sor kerülhet az ingatlanok lefoglalására, elárverezésére is. Mi a végrehajtás hivatalos folyamata? Az ingatlanok elleni végrehajtási folyamat első lépése, hogy a végrehajtó utánajár, hogy az adósnak (adósnak számít egy adott hitelügyletben szereplő kezes is) van-e ingatlan tulajdona vagy résztulajdona. Amennyiben talál ilyet vagy bejelenti neki a végrehajtást kérő végrehajtási jogot jegyez be az ingatlan tulajdoni lapjára, azt lefoglalja. Mit jelent az ingatlan lefoglalása? A végrehajtó ír a Földhivatalnak, hogy jegyezze be az ingatlan tulajdoni lapjára a végrehajtási jogot. Ennek a jognak a bejegyzésével valósul meg a foglalás. A végrehajtási jogot csak az adós tulajdonrészére jegyzik be. Ha például az adósnak ½ tulajdona van az ingatlanban és a másik része olyan személyé, akinek nincs köze a tartozáshoz (pl. nem szerepel a hitelben), akkor csak a fél ingatlan van lefoglalva, és később csak ezt lehet árverezni. Ha több tulajdonosa van az ingatlannak, és minden személy ellen folyik a végrehajtási eljárás, akkor az egész ingatlan árverezhető. A végrehajtási jog bejegyzése soron kívül történik!

3 Mikor lehet az ingatlant árverezni? Az árverezést a végrehajtást kérő (akinek tartoznak) kérésére indítja a végrehajtó akkor, ha a tartozás behajtása ésszerű időn belül másként nem lehetséges. Az intézkedést csak a végrehajtási jog bejegyzését követő 45. naptól lehet elkezdeni. Milyen típusú ingatlanok vannak az árveréseken? Az árveréseken mindenféle típusú ingatlan megtalálható, kezdve a zártkerttől az építési teleken át a borospincén, présházon, legelőn, szántón, erdőn át a panellakásig vagy akár a gyár és üzemcsarnokokig. Milyen állapotú ingatlanok vannak az árveréseken? Az árveréseken minden féle-fajta és állapotú ingatlan előfordulhat, csakúgy, mint egy adott város adott utcájában. A legmenőbb vállalkozó is kerülhet hitelcsapdába és drága villája árverésre kerülhet, de egy másik adós fedezetként használhatja a parlagfűvel benőtt, lelakott hétvégi házát is. Hogy történik az ingatlan árverezése? A végrehajtó megállapítja az ingatlan becsértékét. Ez az összeg lesz az ingatlan kikiáltási ára. A végrehajtó minden érintettel beleértve azokat is, akik az ingatlanban valamilyen joggal rendelkeznek, de nincs közük a tartozáshoz közli ezt az értéket. A becsérték ellen bárki kifogással élhet. Ha ez történik, akkor a bíróság többnyire igazságügyi szakértő igénybevételével állapítja meg a becsértéket. A kifogásolónak meg kell előlegeznie a szakértő díját. Ha az ingatlan becsértéke tisztázódott, akkor a végrehajtó 30 napon belül kitűzi az árverést. Az árverés ténye bekerül az ingatlan nyilvántartásba, kifüggesztik a bíróság hirdetőtábláján, és a polgármesteri hivatalban. Továbbá az árverésről tájékoztatást kap mindaz, aki a végrehajtási jog bejegyzéséről is. Maga az árverés ma már elektronikus úton történik, az árverés elektronikus felületét a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara működteti. A következő linkre való kattintás után tudod megnézni: Arra a felületre, amit láthatsz, mindenki beléphet és regisztráció nélkül is kereshet az oldalon. Ahhoz, hogy licitálni lehessen, regisztrálni kell.

4 Hogyan lehet regisztrálni az online árverési oldalra? A regisztrációhoz fel kell keresned egy Bírósági Végrehajtói Irodát, aki rögzíti az adataidat és elvégzi a regisztrációdat. Lehetőséged van cégként is regisztrálni. A regisztráció díjköteles, melynek díja Ft. A regisztráció után a rögzített címedre kapni fogsz egy megerősítő t, amiben egy link található, amire rá kell majd kattintanod. Ezt követően már a felhasználói neveddel (amit a rendszer generál) és jelszavaddal be tudsz lépni az online árverési oldalra és lehetőséged lesz részt venni online ingó és ingatlan árveréseken. Az árverésen azok a cselekvőképes természetes személyek és jogi személyiségű társaságokat képviselő személyek vehetnek részt, akik befizették a 10%-os árverési előleget. Hogyan lehet keresni az ingatlan árverések között? A weboldalon lehetőséged van egyszerű és részletes keresésre, a részletes keresés alkalmával sok keresési paramétert megadhatsz, ami nagyban segíti a licitálókat a megfelelő ingatlanok megtalálásában. Az alábbi ábrán láthatod a keresési panelt:

5 Milyen információkhoz juthatok hozzá az adott ingatlannal kapcsolatban az elektronikus árverési oldalon keresztül? A keresés gombra való kattintás után megjelennek azok az ingatlanok, melyek megfelelnek a keresési paramétereknek. Minden ingatlan mellett 4 ikon található: Részletes adatok A hirdetmény pdf formátumban Licitnapló letöltése Részvétel az árverésen Ezen kívül a jobb oldalon pedig az alábbi információkat láthatod: Végrehajtási ügyszám Kikiáltási ár Minimál ár Aktuális licit Árverés vége Az ingatlan címe Az ingatlan rövid leírása, főbb jellemzői

6 Hogyan lehet részt venni az árverésen? Amennyiben szeretnél egy ingatlanra licitálni az első lépés, hogy rá kell kattintanod a nyilat ábrázoló ikonra, így tudod jelezni a részvételi szándékodat az árverésen. Miután rákattintottál az ingatlan adatain kívül megjelenik a végrehajtó neve, adatai, bankszámla száma, valamint az árverési előleg összege, amit át kell utalnod. Az átutalás közleményébe a felhasználói nevedet kell beírnod, javaslom, hogy a végrehajtási számot is írd be. A végrehajtót az elektronikus rendszer e- mailben értesíti a részvételi szándékodról, és amikor az összeg is megérkezett a számlájára aktiválja a részvételedet, amiről értesítést kapsz, onnantól kezdve tudsz licitálni. Mennyiért lehet megvenni az ingatlant, hogyan licitáljunk? Az ingatlanok kikiáltási ára a becsérték összege. Az online licit a minimum árról indul, a minimum ár lakóingatlanok esetén az ingatlan kikiáltási árának a 70%-a, amennyiben az ingatlan lakott, amennyiben azonnal birtokba vehető a minimum ár a kikiáltási ár 50%-ában kerül megállapításra. A licitálás általában a végrehajtó által megadott licit lépcsőnként történik, tehát, ha a licitálok gombra kattintasz, akkor a licitlépcsővel növelt ajánlat lesz a tiéd. Lehetőséged van viszont a licitlépcsőt meghaladó egyéni ajánlatot is megadni. A

7 licitálás alkalmával a licitálókat csak a betűkből és számokból álló felhasználói nevük jelöli, így az anonimitás a többi licitáló irányában teljes egészében biztosított. Amennyiben közvetlenül az árverés zárási időpontját megelőző 5 percben érkezik egy licit, abban az esetben az árverés zárási időpontja 5 perccel kitolódik, újabb licit esetén újabb 5 perccel és így tovább egészen addig, ameddig újabb licit érkezik. Mi történik az árverés lezárása után? Ha több a licitáló, akkor a legmagasabb összeget megajánló nyeri a licitet, a végrehajtó a többieknek visszafizeti az előleget, és a nyertessel 30 napon belül befizetteti a vételárat, majd amennyiben 1/1 tulajdont lett árverezve és senkinek nincs joga az ingatlanban maradni, a végrehajtó átadja az új tulajdonosnak az ingatlant tisztán és tehermentesen. Az adósnak kiköltözni legkorábban az árverést követő 30. napon kell, de csak akkor, ha az árverési vevő kifizette az ingatlant. Az ingatlan elhagyására lehet egyszeri halasztást kérni a bíróságtól, de ezt előre kell megtenni, még a becsérték közlésétől számított 15 napon belül. (Ez még az árverés előtt van!) Halasztani maximum az árverés időpontját követő 6. hónapig lehet. Ha az adós nem hagyja el az ingatlant a végrehajtó a rendőrség igénybevételével kényszerítheti. A végrehajtó elszámol az adóssal is. Ha a vételár több, mint az adós összes tartozása beleértve a végrehajtási költségeket is akkor a fennmaradó részt az adós megkapja. Ellenkező esetben, ha a vételár alacsonyabb, akkor a fennmaradó tartozásra a végrehajtás tovább folyik. Mi történik, ha sikertelen volt az árverés és senki nem licitált? Ha nincs érdeklődő az ingatlanra, akkor az árverés sikertelen és 3 hónapon belül meg kell ismételni, ekkor az ingatlan az ismételt árverési hirdetmények között jelenik meg újra. Mi történik, ha a második árverésen sincs vevő? Ebben az esetben a végrehajtást kérő átveheti az ingatlant, melyről a végrehajtó tájékoztatja. Ez azt jelenti, hogy a végrehajtást kérő lesz a tulajdonos. Az átvételi elszámolási ár a becsérték fele, lakóingatlan esetében a 70 %-a. Ha többen vannak a végrehajtást kérők, akkor a végrehajtó felhívja őket ajánlattételre. Az ajánlattétel hasonlóan az árveréshez, elektronikus úton zajlik.

8 Ha senki nem akarja átvenni az ingatlant, akkor a végrehajtó az árverési honlapon megjelenteti a folyamatos árverési hirdetményt. Nincs árverés, csak akkor, ha valaki vevőnek jelentkezik. Ekkor újraindul az eljárás. A végrehajtási jog az ingatlanon marad, mindaddig, míg a tartozást ki nem fizetik. Ez a jog megakadályozza, hogy az ingatlan tulajdonosa úgy adja el az ingatlant, hogy arról a végrehajtást kérő ne tudjon. Újabb árverési eljárást lehet indítani, ha a végrehajtást kérő ezt szeretné, ez azonban újabb költségekkel jár. A folyamatos árverezési hirdetmény mindaddig fennmarad a honlapon, míg a tartozást meg nem fizetik, vagy ha 5 év eltelt az utolsó árverés óta, és nincs újabb folyamatban. Ha valamelyik végrehajtást kérőnek a végrehajtó elfogadta az átvételi ajánlatát, akkor következik az elszámolás és az ingatlan átadása. A megajánlott ár lesz az átvételi ár. Ezzel számolnak el oly módon, hogy ennek legalább 50 %-ával kell csökkenteni a tartozást. A fennmaradó részt kell fordítani a végrehajtási költségekre. Ha ez kevesebb, mint a fennmaradó 50%, akkor a maradvánnyal is a tartozást kell csökkenteni. Ha a tartozás a beszámított összegnél több, akkor a végrehajtás más úton folyik tovább. Ha a tartozás ennél kevesebb, akkor a végrehajtó a fennmaradó összeget felosztja még a többi végrehajtást kérő között. Ha ezek után is van még maradvány, az az adósé. Milyen ingatlanra licitáljunk, mire figyeljünk? Amennyiben befektetési céllal szeretnél árverésen vásárolni, nagyon fontos, hogy az ingatlan tényleges piaci értékét meg tudd becsülni. Tapasztalatom szerint a végrehajtó által meghatározott kikiáltási ár sokszor nem a valós piaci értéket mutatja, attól fölfele vagy lefele is eltérhet. A legtisztább eset, ha olyan ingatlanra licitálsz, ahol 1/1 tulajdon kerül árverésre, ellenkező esetben, amennyiben csak résztulajdon kerül árverésre, akkor az ingatlanban jogosult maradni a társtulajdonos, így a hasznosításra nagyon rosszak az esélyeid. A másik dolog amire oda kell, ha a weboldalon a részletes adatok ikonra kattintasz, azon belül az árverési adatokra, a sikeres árverés esetén sem törölhető jogok rész, ilyen például a haszonélvezeti jog.

9 A következő amire figyelj oda a sikeres árverés esetén sem köteles kiköltözni sor, itt amennyiben van ilyen személy az általában a társtulajdonos vagy a haszonélvező szokott lenni. Mire érdemes még figyelni? A törvény szerint a december 1-jétől március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetőség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó vagy ha a kötelezettel szemben korábban rendbírságot szabtak ki. Továbbá a bíróság a kiürítés végrehajtására utasít, ha a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult, vagy ha a végrehajtást kérő a halasztás idejére gondoskodik a kötelezett elhelyezéséről, vagy ha a végrehajtást kérő magánszemély valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül az ő lakhatása nincs biztosítva. Tehát amennyiben az árverés utáni birtokbavétel a téli hónapokra esik nagy az esély arra, hogy ténylegesen csak március eleje után fogsz birtokba kerülni. Meglehet nézni az ingatlant belülről? Az online árverési rendszerben az ingatlan adatainál szinte minden esetben találsz fotókat az ingatlanról, viszont belső fotók a legritkább esetben kerülnek feltöltésre. Mivel az ingatlan pontos címe és az adós neve is megtalálható az adatlapon, így amennyiben az ingatlan lakott lehetőséged van személyesen felkeresni az ingatlant. Ezt mindenképpen javaslom, legalább a környéket, a ház homlokzatát, társasház esetén a lépcsőházat érdemes szemrevételezned. Elvileg az adós érdeke is, hogy az ingatlan minél magasabb áron keljen el, hiszen befolyó vételárból lesznek rendezve az adósságai, amennyiben az ingatlan eladási ára meghaladja a tartozások és a végrehajtási költség összegét, abban az esetben a különbözet az adóst illeti meg, ezért logikusnak tűnik, hogy az adós érdeke is az információ szolgáltatás az érdeklődők számára. A valóság azért nem mindig ilyen egyszerű, az adósok sértve érzik magukat, nem akarják elhinni, hogy valóban elárverezik az ingatlanjukat, éppen ezért előfordulhat, hogy nem hajlandóak beengedni a lakásukba az érdeklődőt. Amennyiben az ingatlan nem lakott, abban az esetben a végrehajtó kiszokott jelölni egy vagy több időpontot, amikor az ingatlan megtekinthető, a megtekinthetőséggel kapcsolatos információkat az ingatlan részletes adatlapján megtalálod.

10 Hogyan fizetek illetéket az árverésen vásárolt ingatlan után? Az illetékfizetési kötelezettség és szabályok ugyanazok, mint egyéb ingatlanvásárlás esetén. Az árverésen történő vásárlásra nem vonatkoznak különleges illetékfizetési szabályok. Fontos tudni, hogy ha az árverésen vásárolt ingatlanok értékesítésén keresztül kívánunk pénzt keresni, akkor kedvezőbb illetékfizetési feltételekkel (2%) gazdálkodhatunk ingatlanforgalmazó cégként, melynek a főtevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele (TEÁOR 68.10). Arra figyelj oda, hogy amennyiben igénybe vetted a kedvezményes illetékfizetést, 2 éven belül értékesítened kell az ingatlant, ellenkező esetben büntetést szab ki az Adóhivatal. SIKERES LICITÁLÁST KÍVÁNOK! Király Norbert

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport t, zóggy űiés Hivatala Országgy űlési képvisel ő :mányazám : T/a 4 ~.g8 Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZAT (licitszabályzat)

VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZAT (licitszabályzat) VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZAT (licitszabályzat) AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ INGATLANOK HASZNOSÍTÁSÁNAK VERSENYTÁRGYALÁS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ LEBONYOLÍTÁSÁRÓL A versenyeztetési szabályzat kiterjed az önkormányzati

Részletesebben

02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet módosítása Melléklet: tervezet

02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet módosítása Melléklet: tervezet Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal A l j e g y z ő j é t ő l 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Pf. 58. Telefon: 63/510-339 02-1868/2006. Tárgy: A 13/2005. (V. 14.) ÖR rendelet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL JELZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT ÜGYLETEKNÉL

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL JELZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT ÜGYLETEKNÉL TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL JELZÁLOGJOGGAL BIZTOSÍTOTT ÜGYLETEKNÉL ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS KÖLTSÉGEIRŐL ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS VÉTELI ÁRAKRÓL ERSTE Lakáslízing Zrt. Székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26. Cégjegyzékszáma: Cg.01-10-046409

Részletesebben

Vásárlási feltételek az árveréseken

Vásárlási feltételek az árveréseken Vásárlási feltételek az árveréseken 1. A Műgyűjtők Háza Galéria és Aukciósház 1023 Budapest, Zsigmond tér 13. (továbbiakban: Ház) az árverési tárgyak tulajdonosa(i) vagy eladásra jogosultja(i) (továbbiakban:

Részletesebben

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

2/2006. /III.1./ rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről 2/2006. /III.1./ rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Kisvárda Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről

Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről Tisztelt Érdeklődő! Az alábbi átfogó leírás segítségével minden általában szükséges információt, illetve választ megkaphat az árverezőkre vonatkozó

Részletesebben

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató A Tehetségek Vására egy online, közösségépítő, jótékonysági program, melyet iskolánk is szeretne megrendezni a Szülői Munkaközösség segítségével. A programban bárki részt vehet,

Részletesebben

Árverési Hirdetmény. nyilvános árverés

Árverési Hirdetmény. nyilvános árverés Árverési Hirdetmény A(z) Alexander & Co Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-709122, székhely: 1042 Budapest, Árpád utca 57-59.., levelezési cím: 1042 Budapest, Árpád utca 57-59..), mint a(z) TRIS Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

hitelszerződés felmondásakor? Mit tegyünk a

hitelszerződés felmondásakor? Mit tegyünk a Mit tegyünk a hitelszerződés felmondásakor? Otthona elvesztéséhez is vezethet, ha a pénzügyi szolgáltató felmondja a hitelszerződést. Ha azonban tájékozódik és együttműködik, azzal sokat tehet a probléma

Részletesebben

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat 187257/4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) GAUDIUM CAPITAL Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-171607, székhely: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10.., levelezési cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10..), mint a(z) Sky Realty

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Tax-Audit Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-067624, székhely: 1037 Budapest,, Kunigunda útja 18.., levelezési cím: 1037 Budapest,, Kunigunda útja 18..), mint a(z) "QUADRAT HÁZAK" Kft.

Részletesebben

1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról

1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról 1./ Ügyféltájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról A Hartai Takarékszövetkezet kiemelten a fizetési nehézségekkel küzdő, a takarékszövetkezettel együttműködő

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Dr. Felső Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-679649, székhely: 1072 Budapest,, Dob utca 52.., levelezési cím: 1072 Budapest,, Dob utca 52..), mint a(z) SZEGA-BAU Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény

Pályázati Hirdetmény Pályázati Hirdetmény A(z) KERSZI Zrt. (cégjegyzékszám: 01-10-041640, székhely: 1143 Budapest, Besnyői utca 13.., levelezési cím: 1143 Budapest, Besnyői utca 13..), mint a(z) SVG-Hungary Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 2.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 2. ss J A V A S L A T a nem lakáscélú helyiségekre megkötött vagyonkezelési szerződés felmondásával kapcsolatos elszámolásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2017.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére. Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére. Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére 32. Napirendi pont Tárgy: Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme Készítette: Csényi István ügyintéző Képviseli:

Részletesebben

Fogyasztói kölcsönszerződésből eredő végrehajtások szüneteltetése

Fogyasztói kölcsönszerződésből eredő végrehajtások szüneteltetése Wimmer Éva Fogyasztói kölcsönszerződésből eredő végrehajtások szüneteltetése A tisztességtelen egyoldalú kamatváltoztatások és a deviza alapú hiteleknél alkalmazott tisztességtelen árfolyamrés rendezéséről

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete. LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2003. (V.27.) Kt. számú rendelete LAKÁSOK és HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL Ercsi Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Szarvas Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 2. oldal h)1 árverés befejezése: elektronikus ingóárverés esetén

Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 2. oldal h)1 árverés befejezése: elektronikus ingóárverés esetén Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 1. oldal 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet az elektronikus árverési rendszer informatikai alkalmazásának működtetésére

Részletesebben

A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani.

A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani. 1 KKV regisztrál A nyitó képernyőn, a bejelentkező gombra kell kattintani, és a regisztrációt kell választani. A regisztrációhoz a következő adatokat kell kitölteni: A kitöltés közben ellenőrzés történik,

Részletesebben

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság ÁRVERÉSI SZABÁLYZATA

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság ÁRVERÉSI SZABÁLYZATA A Budapesti Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság ÁRVERÉSI SZABÁLYZATA Jelen szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) hatálya a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban:

Részletesebben

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE A Tiszaújváros Polgármesteri Hivatala értékesítésre meghirdeti az önkormányzat tulajdonában lévő alábbi tehermentes ingatlanokat: Helyrajzi

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Tizek Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-729062, székhely: 1211 Budapest,, Rézmű utca 2.-4.., levelezési cím: 1211 Budapest,, Rézmű utca 2.-4..), mint a(z) AUTÓ-BRILL Kereskedelmi és

Részletesebben

A NHKV Zrt. HER rendszerében történő részvétel feltételeit az Általános Tájékoztató tartalmazza, melyet az nhkv.hu oldalon megtalálható.

A NHKV Zrt. HER rendszerében történő részvétel feltételeit az Általános Tájékoztató tartalmazza, melyet az nhkv.hu oldalon megtalálható. ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Tisztelt Címzett! Tájékoztatjuk, hogy az NHKV Zrt. a Haszonanyag Értékesítési Rendszerébe (HER) regisztrált árverezők részére nyilvános elektronikus árverés keretében értékesíteni kívánja

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ALLEGO Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-695300, székhely: 1054 Budapest, Hold utca 21.., levelezési cím: 1054 Budapest, Hold utca 21..), mint a(z) MOVE2HUNGARY Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete. a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 49/2004.(XII.16.) Kt. sz. rendelete a lakások és helyiségek elidegenítéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Találgatások és tények az ingatlanok kényszerértékesítésével összefüggésben

Találgatások és tények az ingatlanok kényszerértékesítésével összefüggésben Találgatások és tények az ingatlanok kényszerértékesítésével összefüggésben Találgatások a bírósági végrehajtással összefüggésben Több hír és állítás látott napvilágot arról, hogy családok tízezrei válhatnak

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Keszau-Solder-Serec-L Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-077793, székhely: 1125 Budapest, Istenhegyi út 58.., levelezési cím: 1125 Budapest, Istenhegyi út 58..), mint a(z) HU-CO Kft.

Részletesebben

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 33/1995. (XII. 29.) RENDELETE A FIATAL HÁZASOK ELSŐ LAKÁSHOZ JUTÁSÁRA ADOTT TÁMOGATÁSRÓL, ANNAK FELTÉTELEIRŐL A 28/1997. (VII. 1.), A 16/2000. (V. 17.),

Részletesebben

J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére

J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére J a v a s l a t az önkormányzati tulajdonú, Ózd, Somsály út 10. szám alatti ingatlan 16/64-ed tulajdoni hányadának értékesítésére Ó z d, 2015. május Előterjesztő:Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Emelkedő áras árverés

Emelkedő áras árverés Emelkedő áras árverés Nyilvános konzultáció 2019. július 3. Kollár Péter Bevezető A jelen prezentációban bemutatott példák és magyarázatok igyekeznek a Dokumentációtervezet* árverési szabályainak jobb

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Yplon Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-461424, székhely: 1025 Budapest, Csévi út 11.., levelezési cím: 1025 Budapest, Csévi út 11..), mint a(z) Terra Zebra Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) CUNAJ Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Kossuth Holding Zrt. (cégjegyzékszám: 01-10-044789, székhely: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 15/B., levelezési cím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 15/B.), mint a(z)

Részletesebben

Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai

Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai Ingatlan értékesítési versenytárgyalás szabályai Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala az elidegenítésre kijelölt szekszárdi 5794/14, illetve 5794/15 hrsz-ú beépítetlen terület

Részletesebben

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki:

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy.

Részletesebben

Jogi nyilatkozat és árverési szabályzat

Jogi nyilatkozat és árverési szabályzat Jogi nyilatkozat és árverési szabályzat 1. Bevezetés 1.1. Jelen jogi nyilatkozat és árverési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) az Autó-Everest Kft. (székhelye: 1183 Budapest, Vajda János utca 2.; Cg.:

Részletesebben

Város Polgármestere. terület (m2) 4512 kert és gazdasági épület 883 szántó erdő 1 742

Város Polgármestere. terület (m2) 4512 kert és gazdasági épület 883 szántó erdő 1 742 Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a részben önkormányzati

Részletesebben

Értékesítési Ajánlat KV/1/2017.

Értékesítési Ajánlat KV/1/2017. Értékesítési Ajánlat KV/1/2017. Tisztelt Érdeklődő! A WELLUM Pénzügyi Zrt. a Magyar Nemzeti Bank által kiadott H-EN-I-366/2016. számú határozata alapján engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozás. Társaságunk

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Az elektronikus árverés Üzemeltetési Szabályzata

Az elektronikus árverés Üzemeltetési Szabályzata Az elektronikus árverés Üzemeltetési Szabályzata Tartalomjegyzék Üzemeltetési Szabályzat... 3 I. Az elektronikus ingó és ingatlan árverés közös szabályai... 3 1. Részvételi feltételek... 3 1.1 Regisztráció...

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. A rendelet célja II. ELJÁRÁSI RENDELEKEZÉSEK. A helyi támogatás feltételrendszere Lengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 11/2015. ( IX.21.) önkormányzati rendelete a 2/2016. (I.29.) és a 4/2018. (II.28.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Kvantál Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-364827, székhely: 1122 Budapest, Városmajor utca 74.., levelezési cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 74..), mint a(z) OKNOPLUSZ Kft f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3.

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2017.(IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet

Részletesebben

n y i l v á n o s á r v e r é s keretében meghirdeti az adós gazdálkodó szervezet alábbi,

n y i l v á n o s á r v e r é s keretében meghirdeti az adós gazdálkodó szervezet alábbi, A MÁTRAHOLDING Gazdasági és Tanácsadó Zrt. (1146 Budapest, Cházár András u. 9.) a Gizella-Malom Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft. f.a. (1146 Budapest, Thököly út 66., adószáma: 12805709-2-42, Cg.:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) általános tájékoztató 2016. február 11-től a CSOK állami kedvezményeket jelent amit lakáscéljaink megvalósításához vehetünk fel meglévő vagy vállalt gyermekek

Részletesebben

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit!

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit! Csődfigyelő Figyelje Ön is gazdasági partnerit! 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bevezetés Regisztráció Kupon kód aktiválás Belépés az alkalmazásba Megfigyelt cégek listája Csődfigyelési beállítások

Részletesebben

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY ANYÁGÁRAM/ WASTE FRACTION MINŐSÉG/QUALITY

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY ANYÁGÁRAM/ WASTE FRACTION MINŐSÉG/QUALITY Tisztelt Címzett! ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk, hogy az NHKV Zrt. a Haszonanyag Értékesítési Rendszerébe (HER) regisztrált ajánlattevők részére nyilvános elektronikus árverés keretében értékesíteni

Részletesebben

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY ANYÁGÁRAM/ WASTE FRACTION MINŐSÉG/QUALITY. alu doboz

ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY ANYÁGÁRAM/ WASTE FRACTION MINŐSÉG/QUALITY. alu doboz Tisztelt Címzett! ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk, hogy az NHKV Zrt. a Haszonanyag Értékesítési Rendszerébe (HER) regisztrált ajánlattevők részére nyilvános elektronikus árverés keretében értékesíteni

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Modix Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-064045, székhely: 1027 Budapest, Vitéz utca 9.., levelezési cím: 1027 Budapest, Vitéz utca 9..), mint a(z) Révai Nyomda Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

E-DiscountGroup Partneri tájékoztató

E-DiscountGroup Partneri tájékoztató E-DiscountGroup Partneri tájékoztató Mi az E-DiscountGroup? Ahhoz, hogy erre választ adhassunk, azt írjuk körül elsőként, hogy mi nem. Ismer nagy kedvezménnyel terméket/szolgáltatást (összességében: ajánlatokat)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ábrahámhegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi út 13.) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint az önkormányzat vagyonáról

Részletesebben

Értékesítési Ajánlat KV/5/2016.

Értékesítési Ajánlat KV/5/2016. Értékesítési Ajánlat KV/5/2016. Tisztelt Érdeklődő! A WELLUM Pénzügyi Zrt. a Magyar Nemzeti Bank által kiadott H-EN-I-366/2016. számú határozata alapján engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozás. Társaságunk

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Versenyben az euróval

Versenyben az euróval SZKA_207_39 Versenyben az euróval Senki többet harmadszor? 452 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET VERSENYBEN AZ EURÓVAL 7. ÉVFOLYAM 453 A KÍNAI LICIT SZABÁLYAI

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Yplon Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-461424, székhely: 1025 Budapest, Csévi út 11.., levelezési cím: 1025 Budapest, Csévi út 11..), mint a(z) ARABUS Kft. f.a (cégjegyzékszám: 13

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

Árverési Hirdetmény. n y i l v á n o s á r v e r é s

Árverési Hirdetmény. n y i l v á n o s á r v e r é s Árverési Hirdetmény A(z) Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-920128, székhely: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.., levelezési cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: :17. Parlex azonosító: G334G4D90001

Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: :17. Parlex azonosító: G334G4D90001 Iromány száma: T/617. Benyújtás dátuma: 2018-06-18 16:17 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: G334G4D90001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Tájékoztató. Regisztráció

Tájékoztató. Regisztráció Tájékoztató A nyilvántartásról szóló 2013. évi CCXXI. törvény (a akban: Hbnytv.) és a nyilvántartás részletes szabályainak megállapításáról szóló 18/2014. (III. 13.) KIM rendelet (a akban: Hbnyr.) rendelkezései

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Advoco Kft. (cégjegyzékszám: 08-09-003091, székhely: 9022 Győr, Liszt F. utca 37.., levelezési cím: 9022 Győr, Liszt F. utca 37..), mint a(z) Acélárugyár Zrt. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Vendég felhasználó. TÁMOP / H-1089 Budapest, Baross u. 133., IV. em

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Vendég felhasználó. TÁMOP / H-1089 Budapest, Baross u. 133., IV. em FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Vendég felhasználó 1 Üdvözöljük a Kutatótérben A felső menüsor 1. Megnyomásával előugrik a bal oldali menü 2. A csúszka elhúzásával is láthatóvá válik a bal oldali menüsor, illetve

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) PRE-ACTIVE Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-074651, székhely: 1054 Budapest, Aulich L utca 7.., levelezési cím: 1054 Budapest, Aulich L utca 7..), mint a(z) KÖ-MA Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Az állami termőföldek értékesítése és haszonbérbe adása tapasztalatok és aktualitások

Az állami termőföldek értékesítése és haszonbérbe adása tapasztalatok és aktualitások Az állami termőföldek értékesítése és haszonbérbe adása tapasztalatok és aktualitások Dr. Nagy János Földművelésügyi Minisztérium Állami földekért felelős államtitkárság 2016. február 26. Földet a gazdáknak!

Részletesebben

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról

HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista június 1. napjától hatályos módosításáról HIRDETMÉNY A CIB UNO Ingatlanfedezetes Kölcsönökre vonatkozó kondíciós lista 2016. június 1. napjától hatályos módosításáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cgj.sz.: 01-10-041004) ezúton

Részletesebben

INGATLAN-ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY

INGATLAN-ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI JÁRÁSI HIVATAL Ügyiratszám: CS-02H/01/164-1/2017. Tárgy: ingatlan árverési hirdetmény Ügyintéző: Bálint Tamás Hiv. szám: Tel.: 62/680-782 Melléklet: INGATLAN-ÁRVERÉSI

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

A WWW.BIONET.HU WEBLAP FŐOLDAL SZERKEZETE ÉS

A WWW.BIONET.HU WEBLAP FŐOLDAL SZERKEZETE ÉS 2 A WWW.BIONET.HU WEBLAP FŐOLDAL SZERKEZETE ÉS STRUKTÚRÁJA Kedves Barátunk! Az alábbi néhány oldalon a BI NET weblapjának használatához nyújtunk segítséget. Amennyiben további kérdésed merül fel, kérlek,

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzat 15/2009.(IX.04.) rendeletével módosított 17/2000. (VII. 27.) számú rendelete

Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzat 15/2009.(IX.04.) rendeletével módosított 17/2000. (VII. 27.) számú rendelete Rákóczifalva Nagyközség Önkormányzat 15/2009.(IX.04.) rendeletével módosított 17/2000. (VII. 27.) számú rendelete ár- és belvíz által keletkezett károk enyhítésének szabályozására Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató

A Team Work Projekt. Magyar nyelvű tájékoztató A Team Work Projekt Magyar nyelvű tájékoztató A program lényege A program nemzetközi hirdetési felületet biztosít, valamint online passzív jövedelem lehetőséget az ajánlói rendszerével. A program tökéletes

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tájékoztató kiadványa

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tájékoztató kiadványa TÁJÉKOZTATÓ FÜZET A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tájékoztató kiadványa AMIT A VÉGREHAJTÁSRÓL TUDNI KELL A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hasznos információi Jelen kiadvány célja, hogy mindenki számára

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/1994.(IV.26.) számú R E N D E L E T E Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről. (A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP)

AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP) AZ ILLETÉK ELEKTRONIKUS MEGFIZETÉSE (ÉFP) 2018-04-27 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2006. (III. 31.) ÖR. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások elidegenítésének szabályairól szóló 21/2002. (XI. 15.) ÖR. rendelet

Részletesebben

а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l

а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l ЭNаg$Yíi1ё s Hivatal a 1'1.'6^^ : 2014. évi.... törvény Ёrkezca : 7014 MД. J 0 6., а devizában eladósodott személyek védelme érdekében szükséges egyes törvénye k módosításáró l 1. Az illetékekről szóló

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2012. (VIII. 31.)rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN Újhartyán Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Értékesítési Ajánlat KV/3/2016.

Értékesítési Ajánlat KV/3/2016. Értékesítési Ajánlat KV/3/2016. Tisztelt Érdeklődő! A WELLUM Pénzügyi Zrt. a Magyar Nemzeti Bank által kiadott H-EN-I-366/2016. számú határozata alapján engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozás. Társaságunk

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 45 db nagyteljesítményű nyomtató

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 45 db nagyteljesítményű nyomtató AJÁNLATI FELHÍVÁS 45 db nagyteljesítményű nyomtató A BKV Zrt. (székhely: Budapest, 1980 Akácfa u. 15.) mint ajánlatkérő (továbbiakban: Ajánlatkérő) felajánlja megvételre az alábbi használt nyomtatókat

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai

Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai Magyar Állam tulajdonában álló ingatlanok értékesítése a gyakorlatban, az Elektronikus Aukciós Rendszer működése és tapasztalatai 2017. május Az állami vagyon értékesítésének jogszabályi háttere 2 A nemzeti

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

MKB-Euroleasing Autópark Zrt. jognyilatkozata és szabályzata

MKB-Euroleasing Autópark Zrt. jognyilatkozata és szabályzata MKB-Euroleasing Autópark Zrt. jognyilatkozata és szabályzata 1. Bevezetés 1.1. Az MKB-Euroleasing Autópark Zrt. (továbbiakban: Autópark) a www.autoparkaukcio.hu internetes honlapon az Autópark ügyfelei

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6/2003. (III. 25.) SZ. RENDELETE az első lakáshoz jutók támogatásáról egységes szerkezetben a 19/2003. (VIII. 26.), a 21/2004. (V. 27.), 5/2005. (III. 29.), 17/2009. (V.

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII.

Részletesebben