i Megismételt Rendkívüli Közgyűlés jegyzőkönyve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2010.01.30-i Megismételt Rendkívüli Közgyűlés jegyzőkönyve"

Átírás

1 Magyar Repülő Szövetség - Alapítva: Budapest, Dagály u. 11. Levélcím: 2042 Budaörs 2. Pf. 8. Tel: +36(1) , Fax: +36(1) aeroclub@aeroclub.hu;web: Bankszámla szám: ; i Megismételt Rendkívüli Közgyűlés jegyzőkönyve Helye: Budapest, Villányi út előadóterem Ideje: január :00 Jelen vannak: Fejéregyházi László Buzády György Benedek János Csók László Kerekes László Géczi János Dr. Hamar Sándor Szabadfi Botond Csiga Sándor elnök alelnök elnökségi tag elnökségi tag elnökségi tag elnökségi tag jogi képviselő főtitkár ellenőrző bizottság elnöke Napirendi pontok: 1. Az Alapszabály módosítása 2. Tisztségviselők megválasztása (jelölőbizottsági tagok: Kardos István, Bereczky Ferenc, Breznai János) - 2 fő elnökségi tag UL és vitorlázórepülő szakterületek jelölése alapján - 2 fő ellenőrző bizottsági tag - 3 fő rendkívüli fegyelmi bizottsági tag 3. Beszámoló a évi sportmunkáról, a végrehajtott szervezeti változtatásról 4. Sport-pénzügyi terv előterjesztése és jóváhagyása évre 5. A 2010/2011. évre érvényes MRSZ tagdíj megállapítása 6. A évi sportnaptár ismertetése, tájékoztatás a nemzetközi szereplések lehetőségeiről 7. Egyebek 10 órakor a 175 mandátumból (88 határozatképes) 88 mandátum van jelen, tehát a Megismételt Rendkívüli Közgyűlés határozatképes. Levezető elnök: Kerekes László egyhangúlag elfogadva Jegyzőkönyvvezető: Németh Katalin egyhangúlag elfogadva Jegyzőkönyv hitelesítő: Nagy János, Fekete Kornélia egyhangúlag elfogadva Szavazat számláló biz.: Bakos Erika, Dulácska Zsolt, Both Lajos egyhangúlag elfogadva Mandátumvizsgáló bizottság: Barna Zsolt, Magyar Bertalan, Dr. Herczeg Ilona egyhangúlag elfogadva

2 2 A 7. napirendi pont okafogyottá vált. A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta, hogy a titkos szavazásnál is ugyanaz a szavazat számláló bizottság fogja a szavazatokat megszámolni. 1. napirendi pont Az Alapszabály módosítása Preambulum A Közgyűlésnek az Alapszabályba pirossal beírt szöveg ellen nincs kifogása. Általános rendelkezések pont sportegyesületeket tömöríti. Korábban az az álláspont alakult ki, hogy a Magyar Repülő Szövetség nem lehet a szakágaknak a szövetsége, mert a szakágak nem rendelkeznek önálló jogi személyiséggel, önálló jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek lehetnek a tagjai. Az javasolom, hogy miután a Magyar Repülő Szövetség 8 szakágából 5 szakág így működik, a Magyar Repülő Szövetség ne a sportegyesületeket tömörítse, hanem olyan módon tömörítse a sportegyesületeket, hogy az az önálló jogi személyiséggel rendelkező szakágainak legyen a szövetsége. Nagy János, Műegyetemi Sportrepülő Egyesület Egyetértek Kerekes László javaslatával. Ez az állapot azért született, mert a hatóság a munkáját igyekszik áthárítani a szövetségünkre. Úgy módosítanám, hogy szakszövetségekre és sportegyesületekre, felsorolás jelleggel, mivel ez a jelenlegi állapot. Tatár Tamás, Malév Repülőklub Az Alapszabálynak a törvénnyel összhangban kell lennie. Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület Benne van az egyesületi törvényben, hogy két egyesület már alakíthat egy szövetséget. Az MRSZ, mint sportági szakszövetség, lehet szövetségek szövetsége is. Egyetértek Kerekes László javaslatával, a működéshez kell igazítani az Alapszabályt. A javaslat az, hogy ebbe a megszövegezésbe szerepeljen az, hogy a nyilvántartott tagsággal rendelkező sportegyesületeket és szakági szövetségeket tömöríti. Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület Ez egy olyan sarkalatos pontja az Alapszabálynak, hogy erre időt kell szánni és részletesen megtárgyalni, mielőtt megszavazzuk. A javaslat az, hogy ezt a sokszínűséget jelenítsük meg az Alapszabályban. Dr. Kecskeméti Tamás, Aeroklub Farkashegy Úgy hallottam, hogy ezeket a javaslatokat, amiket itt elmondtál, letetted az elnökség elé, és szívesen meghallgatnám az elnök úr véleményét ezekről a kérdésekről.

3 3 Fejéregyházi László elnök Tudomásom szerint, ami felkerült az internetre, azt az elnökség megtárgyalta, jóváhagyta, és ezt a javaslatot terjesztette a tagság felé. Ez ellen nem érkezett kifogás, természetesen a Közgyűlés bármelyik részt, bármikor megváltoztathatja. Kenderes Zoltán, Pilisi Siklórepülő Egyesület Az a javaslatom, hogy a szakági szót vegyük ki, sportegyesületeket és szakági szövetségeket tömörít kifejezés legyen. A javaslat az, hogy sportegyesületeket és szakági szövetségeket tömöríti szöveg kerüljön be az Alapszabályba. A javaslatot a Közgyűlés 74 igen, 12 nem, 1 tartózkodással elfogadta. Az Alapszabály 6. pontjában az szerepel, hogy Az MRSZ-t a jelen Alapszabály felhatalmazza, hogy a sportági szakbizottságait, illetve más szervezeti egységét a jogszabályi feltételek megléte esetén közgyűlési határozattal jogi személlyé nyilvánítsa. Nem a szakbizottságot nyilvánította jogi személlyé, hanem a szakágát. Javasolom, hogy az MRSZ szakági a jogszabályi feltételek megléte esetén önálló jogi személlyé nyilvánított társadalmi szervezetként is működhetnek, a jogi személlyé nyilvánított szakág a jogi személyiségét a bírósági nyilvántartásba vétellel szerzi meg. Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület A szervezeti felépítést kellene teljes mértékben átdolgozni, ezt a pontot csak akkor tudjuk megszavazni. Javasolom, hogy ne szakbizottságok, hanem szakágak legyenek felsorolva. Benedek János elnökségi tag Jelenleg szakbizottságok vannak, teljesen feleslegesnek tartom ebbe az Alapszabályba behozni a szakágak elnevezést. Ferinc Vince, Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület Az Alapszabályt jó lenne a valós élethez igazítani, amennyiben ennek nincs törvényi akadálya, az UL szakág területén a szövetség 5 évi önállóan működik. Amennyiben továbbra is szakbizottságokról beszélünk, akkor mi alapján működtünk az elmúlt 5 évben? Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület Határozati javaslatom az, hogy ne sportági szakbizottságok legyenek megjelölve, mint szervezeti egység, hanem a szakágak legyenek megjelölve, mint szervezeti egység. Tatár Tamás, Malév Repülőklub Ha ennyi módosító indítvány van, javasolom, hogy egy későbbi közgyűlés szavazza meg azokat. Dr. Hamar Sándor jogi képviselő Fel kell tenni a kérdést minden elhangzott ellenvéleményre, és meg kell szavaztatni. Ha a jelenlévők 51 %-a azt mondja, hogy ezt a napirendet a Közgyűlés halassza el, akkor azzal senki ellen nem vétünk.

4 4 Vég Pál, Lelle Sárkányrepülő Klub A Magyar Repülő Szövetség szakmai munkáját a szakágak végzik. Ennek kellene most érvényt szerezni. Vissza kellene kerülnie az Alapszabályba, mert ténylegesen a szakmai munkát a szakágakban végezzük. Fejéregyházi László elnök Javasolom, hogy az Alapszabályban, ahol szakbizottságok szerepelnek, ezután szakágak szerepeljenek. A Közgyűlés a javaslatot egyhangú többséggel, 3 tartózkodás mellett, elfogadta. Az Alapszabályban a szakbizottság kifejezés helyett, a szakág fog szerepelni. 1.. Az 1.. végén az a megfogalmazás szerepeljen, hogy a szakági szervezeteit jogi személlyé nyilvánítja. A szakágai a jogszabályi feltételek megléte esetén, önálló jogi személlyé nyilvánított társadalmi szervezetként is működhetnek. A bírósági nyilvántartásba vétellel szerezheti meg, ugyanúgy, mint a származtatott jogi személy. A Közgyűlés 69 igen, 1 nem, 16 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta. 4.. A 4. -ban csak annyi módosítás van, hogy a Magyar Repülő Szövetség tagja a Nemzetközi Repülő Szövetségnek és tagja a Nemzeti Sportszövetségnek, amelynek Alapszabályát magára nézve kötelezőnek ismeri el. A módosítást a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. II. fejezet Javasolom, hogy a II. fejezetben, a 3. bekezdésben szerepel, hogy az MRSZ a Magyar Köztársaság területén a légi sportot kizárólagos jelleggel irányítja, szervezi és ellenőrzi. A javaslatot a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. III. fejezet Az MRSZ feladataiban a sportág kifejezetés szerepel, mivel több sportág van, én mindenhol a sportágakat javasolom. A javaslattal a Közgyűlés egyetért. f. pont képviseli a sportág érdekeit... Javaslat: képviseli a sportágak, és a sportolók érdekeit. A javaslattal 70 igen, 6 nem, 10 tartózkodással a Közgyűlés egyetért. IV. fejezet A szövetség tagjai Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület A honlapra kerüljön fel az MRSZ nyilvántartás. Szabadfi Botond főtitkár A klubok a tagok és a klubok listája fenn van a honlapon.

5 5 Javasolom, hogy az Alapszabályban a közgyűlés helyett mindenhol küldöttgyűlés szerepeljen. Dr. Hamar Sándor jogi képviselő Azt gondolom, ha ez eddig közgyűlésként szerepelt, minthogy a sporttörvény úgy fogalmaz, hogy közgyűlés küldöttgyűlés, akkor a válaszom az, hogy ez közgyűlés. Közgyűlés, amely az egyesületek küldöttei révén nyeri el a tartalmát. Kardos István Az egyesülési törvényben a közgyűlés kifejezés szerepel. VI. fejezet Az MRSZ szervezeti felépítése 2. pontban szerepel, hogy az MRSZ kizárólagos hatáskörébe tartozik. A XIII. pontban ugyanaz szerepel, javasolom, hogy ezt a 2. pontot töröljük. Elfogadom, hogy a 2. pontot hagyjuk benne az Alapszabályban. Simon Sándor, Honvéd Sportrepülő Egyesület Javasolom, hogy a 2. pontban szerepeljen, hogy az Alapszabály, valamint az SZMSZ a közgyűlés hatáskörébe tartozzon. Dr. Kecskeméti Tamás, Aeroklub Farkashegy Egyetértek, hogy az SZMSZ a közgyűlés hatáskörében maradjon, mert a napi működés meghatározója az SZMSZ. Itt nagyon fontos anyagi kérdések dőlnek el. Fogadjuk el azt a javaslatot, hogy az SZMSZ maradjon a közgyűlés hatáskörében. Dr. Hamar Sándor jogi képviselő A sporttörvény, amely kizárólagos jogosítványokat sorol fel, közgyűlési jogosítvány közé a SZMSZ-t nem sorolja. Természetesen semmi akadálya, hogy a tagság úgy döntsön, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat a közgyűlés hatáskörébe tartozzon. Fejéregyházi László elnök Az elnökségben delegált tagok vannak. Ha az SZMSZ a közgyűlés hatáskörébe kerül, akkor olyan problémák lépnek fel, mint az, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében létre kellett hoznunk a folyamatos légi alkalmassági vizsgálatot, ezt biztosítani kell a Magyar Repülő Szövetségnek. Ennek keretén belül létre kellett hozni egy önálló, független CAMO szervezetet. Ha az SZMSZ közgyűlési dolog, akkor egy ilyen lényeges mozzanatot nem tudunk addig meglépni, amíg a közgyűlést össze nem hívjuk. Dr. Kecskeméti Tamás, Aeroklub Farkashegy Az MRSZ-nek két fő tevékenysége van. A sport és a gazdasági tevékenység. A helyzet az, hogy azért van vállalkozási tevékenysége, hogy a bevételekkel a sporttevékenységet támogassa. A Magyar Repülő Szövetség egy sportszövetség. Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület A Szervezeti és Működési Szabályzat egy általános keretet ad a működésre. Azt gondolom, hogy a jóhiszeműségünknek meg kell lenni az elnökség felé, ha ez a jóhiszeműség nincs meg, akkor le kell őket váltani, de nem feltétlenül abba az irányba kell elmenni, hogy az SZMSZ a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozzon.

6 6 Javaslat az, hogy az Alapszabályban úgy szerepeljen, hogy az MRSZ közgyűlése kizárólagos hatáskörébe tartozzon az SZMSZ. A javaslatot a Közgyűlés 63 igen, 8 nem, 12 tartózkodással megszavazta. b. pont A javaslat az volt, hogy az MRSZ közgyűlése kizárólagos hatáskörébe tartozzon a tagdíj megállapítása. A javaslattal a Közgyűlés 65 igen, 1 nem, 12 tartózkodással egyetért. 4. pont Javaslat, hogy a szakág a működési szabályzatában határozza meg a további szakági tisztségviselők megválasztásával kapcsolatos előírásokat. A javaslatot a Közgyűlés 80 igen, 0 nem, és 5 tartózkodással elfogadta. VII. fejezet Közgyűlés Tóth Zsuzsanna, Airborne Siklóernyős Egyesület Mi a Közgyűlés jogerős kiértesítési formája a tagság felé? Benedek János elnökségi tag Javaslatom az, hogy az értesítés módját a tagok határozzák meg. Dr. Hamar Sándor jogi képviselő A postai úton történő, igazolt kézbesítés, azaz tértivevényes, ajánlott. Nemcsak azt kell igazolnunk, hogy feladtuk, hanem azt is, hogy megkapták. Javaslat az, hogy a tagok részére az értesítés a tagszervezet által meghatározott módon, visszaigazolhatóan a közgyűlés helyének és napirendjének tartalmával legalább 30 nappal az ülés előtt meg kell küldeni. A javaslatot a közgyűlés 85 igen, 0 nem, 1 tartózkodással elfogadta. Mandátumok 10 fő alatt járjon-e mandátum? 1 igen, 84 nem szavazattal a javaslatot a Közgyűlés nem fogadta el. Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület Az a javaslatom, hogy azt a mondatot írjuk be az Alapszabályba, hogy a mandátumra jogosító tagságot csak egy tagszervezeten belül lehet figyelembe venni. A mandátumra jogosító tagságot csak egy tagszervezeten belül lehet figyelembe venni. 82 igen szavazattal a javaslat elfogadva. 13:45 14:00 szünet 14:00 (45 mandátum) VIII. fejezet

7 7 A szövetség elnöksége Azt a mondatot töröljük, hogy az elnökségi ülések előkészítését úgy kell elvégezni, hogy a vállalkozási tevékenység és a sporttevékenység körébe tartozó kérdéseket elkülönítetten, külön elnökségi ülésen lehessen tárgyalni. 41 igen szavazattal a Közgyűlés a javaslatot elfogadta. Tiszteletbeli elnök A kérdés az, hogy legyen-e tiszteletbeli elnök? Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület Javasolom, hogy az Alapszabályból töröljük a tiszteletbeli elnököt. Both Lajos, Sky Escort Hungary A lehetőségét hagyjuk meg, hogy választhassunk a későbbiekben tiszteletbeli elnököt. A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta, hogy a 8. fejezetben a tiszteletbeli elnököt az Alapszabályból töröljük. Simon Sándor, Honvéd Sportrepülő Egyesület Javasolom, hogy minden határozatról ne kelljen külön értesítést küldeni, hanem kerüljön fel egy hírlevél a honlapra. Az értesítést a tagszervezet által meghatározott módon kell elvégezni. Dr. Herczeg Ilona, Kiskun Repülő Egyesület A hozott határozat az érintett szerveket és személyeket visszaigazolható módon posta vagy fax útján, a szövetség tagságát pedig internetes honlapon való közzététellel kell értesíteni. Azt, hogy posta vagy fax útján, hagyjuk ki a szövegből. Az értesítést a tagszervezet által meghatározott módon kell kiküldeni. A javaslatot a Közgyűlés 39 igen, 1 nem, 4 tartózkodással elfogadta. X. fejezet Fegyelmi bizottság A Közgyűlés legfeljebb 5 éves időtartamra 5 fős fegyelmi bizottságot választ. XI. fejezet Rendkívüli fegyelmi bizottság A közgyűlés legfeljebb 5 éves időtartamra 3 fős rendkívüli fegyelmi bizottságot választ. XII. fejezet A szövetség szakágai Javaslat, hogy a 2. pontban a szakágak legyenek nevesítve. Legyen benne, hogy melyek az önálló jogi személyiségű szakágak. A javaslatot a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. A szövetség sportági szakágai a következők: a) vitorlázórepülés származtatott jogi személy (MVSZ) b) motoros általános repülés c) műrepülés d) ejtőernyőzés származtatott jogi személy (MESSZ)

8 8 e) motoros könnyűrepülés jogi személy (MKSSZ) f) szabad repülés (siklóernyő és sárkányrepülés) jogi személy (HFFA) g) ballonrepülés h) repülőmodellezés jogi személy Javasolom az Alapszabályból törölni az abban az esetben, ha tagszervezeteik létszáma minimum 5 tagszervezet és taglétszámuk eléri a szövetség taglétszámának 1%-át. A javaslatot a Közgyűlés 42 igen, 1 nem, 1 tartózkodás mellett elfogadta. XVII. fejezet A főtitkár Tóth Zsuzsanna, Airborne Siklóernyős Egyesület Az Alapszabályban az l) pont azt írja, hogy a főtitkár kinevezi a válogatott kereteket. Soha nem nevezte ki a főtitkár a válogatott kereteket. Javasolom, hogy töröljük az Alapszabályból azt a részt, hogy a főtitkár kinevezi a válogatott kereteket. Ki ért egyet azzal, hogy az Alapszabályból töröljük, hogy a főtitkár kinevezi a válogatott kereteket? A javaslatot a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Kardos István Javasolom, hogy az Alapszabályban nevesítsük, hogy ki a főtitkár. Ki ért egyet a javaslattal? Senki. A Közgyűlés nem ért egyet az alábbi javaslattal, hogy a főtitkárt nevesítsük. Melléklet Vissza kell tennünk ide a mellékletbe, hogy mennyi a tagdíj mértéke. Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület A tagdíj befizetésének a határideje minden év december 31. legyen. A mandátumok megállapításához az előző év december 31. állapotot vegyük figyelembe. Szöllösi László, Amatőr Siklórepülők Egyesülete A január 31-i dátumnak sokkal nagyon jelentősége van, mint ami az előzőekben elhangzott. Gazdasági szempontból van jelentősége, mert az MRSZ-nek tagdíjat kell fizetnie a FAI és a Nemzeti Sportszövetség felé. Ha év elején nem jönnek be a pénzek, a kifizetéseket nem lehet teljesíteni. A javaslat az, hogy a mandátum megállapításhoz az előző évi december 31-ig beérkezett tagdíjat vegyük alapul. Ki ért ezzel egyet? A javaslattal a Közgyűlés nem ért egyet. Az Alapszabály módosításait elvégeztük. A teljes Alapszabállyal kapcsolatban az a kérdésem, hogy ki ért egyet azzal, hogy ez a teljes Alapszabály legyen a jövőben a Magyar Repülő Szövetség Alapszabálya? Az Alapszabályt a Közgyűlés elfogadta.

9 9 Vég Pál, Lelle Sárkányrepülő Klub Javasolom, hogy az összes többi napirendi pont legyen elhalasztva a következő rendes közgyűlésre. A közgyűlés a javaslatot nem fogadta el, mert a közgyűlés a továbbiakban is létszámtól függetlenül határozatképes. 2. napirendi pont Tisztségviselők megválasztása (jelölőbizottsági tagok: Kardos István, Bereczky Ferenc, Breznai János) - 2 fő elnökségi tag UL és vitorlázórepülő szakterületek jelölése alapján - 2 fő ellenőrző bizottsági tag - 3 fő rendkívüli fegyelmi bizottsági tag Kardos István Az MRSZ elnökségébe az UL szakág Ferinc Vincét, az MKSSZ elnökét javasolta, a vitorlázó szakág pedig Gyöngyösi Andrást, az MVSZ elnökét. A jelöltek ezt a jelölést vállalják. A Közgyűlés 2 tartózkodás mellett Ferinc Vincét és Gyöngyösi Andrást MRSZ elnökségi tagnak megválasztotta. A Rendkívüli fegyelmi bizottságba nem történt jelölés. Ellenőrző bizottság Javaslat: Tornyai József (Malév Repülőklub) vállalja a jelölést Szabó Endre (MÁV Repülőklub) vállalja a jelölést Ferenci Miklós (Turul SE) vállalja a jelölést Tóth Sándor (Honvéd SE) vállalja a jelölést Fekete Kornélia (Budai SE) vállalja a jelölést, megválasztása esetén a Fegyelmi Bizottsági tagságáról lemond Dr. Kecskeméti Tamás (Aeroklub Farkashegy) vállalja a jelölést. Szabadfi Botond főtitkár Titkos szavazást kérek. Kardos István A szavazócédulán rajta van az elnöki bélyegző részlete és szerepel rajta, hogy EB. A számláló bizottság megszámolja, egy cédulán kettő név szerepelhet, akkor érvényes a szavazat. A megválasztáshoz többségi szavazat szükséges. Érvényes mandátumok száma összesen 56. Listára kerülések szavazatai: Tornyai József: 24 igen Szabó Endre: 21 igen Ferenci Miklós: 30 igen Tóth Sándor: 45 igen Fekete Kornélia: 38 igen Dr. Kecskeméti Tamás: 43 igen A szavazatok alapján minden jelölt felkerült a listára.

10 10 Kardos István A Rendkívüli fegyelmi bizottság tagjaira kérek javaslatot. Javaslat: Kardos István: a jelölést vállalja Komáromi Gábor (MSE): a jelölést vállalja Dúzs István: a jelölést vállalja Horváth Zoltán (ASE): a jelölést vállalja Kardos István, Komáromi Gábor, Dúzs István, Horváth Zoltán jelölését a Közgyűlés egyhangúlag megszavazta. Ellenőrző bizottság Szavazás eredménye: Ferenci Miklós: 10 Tóth Sándor: 32 Fekete Kornélia: 17 Dr. Kecskeméti Tamás: 39 Tornyai József: 7 Szabó Endre: 5 A Közgyűlés Dr. Kecskeméti Tamást és Tóth Sándort választotta ellenőrző bizottsági tagoknak. Rendkívüli fegyelmi bizottság Szavazás eredménye: Kardos István: 24 Komáromi Gábor: 46 Dúzs István: 45 Horváth Zoltán: 37 A Közgyűlés Komáromi Gábort, Dúzs Istvánt és Horváth Zoltánt választotta rendkívüli fegyelmi bizottsági tagoknak. 3. napirendi pont Beszámoló a évi sportmunkáról, a végrehajtott szervezeti változtatásról Akarja-e a Közgyűlés végighallgatni a szakágak évi sportmunkáról történő beszámolóját? A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta, hogy a 3. napirendi pontot a évi rendes közgyűlésre tegyék át. 4. napirendi pont Sport-pénzügyi terv előterjesztése és jóváhagyása évre Buzády György alelnök Az itt ismertetett pénzügyi terv kb. 2,5 hónapja fent van a honlapon. Az anyaggal kapcsolatban semmilyen észrevételt nem kaptunk. A pénzügyi tervnek a 2010-es adata megközelíti a 2009-es évi adatokat. Az elmúlt 3 évben a Magyar Repülő Szövetség felélte a Múzeum utcai ingatlan eladásából befolyt pénzt. A pénzügyi forrás két fő forrásból áll, az egyik az MRSZ tagdíj, a másik a Nemzeti Sportszövetségtől kapott támogatás. A ténylegesen, szakágakra fordított kiadás, mint látható, 23 millió forint felett van, vagyis több a kiadás, mint

11 11 a bevétel. Állandó kiadás a 2 fő munkabére, és annak közterhei. Másik állandó kiadás az NSSZ tagdíj. Ezen kívül a költségek közé tartozik még a FAI tagdíj, a Dagály utcának az éves fenntartási költsége 4,2 millió forintot tesz ki, ezen kívül postaköltség, iroda fenntartás, karbantartás, kiküldetési költség, közös költség, főtitkár, gazdasági vezető, jogász, bankköltség, stb. különböző költségek. Itt a likviditási helyzetről is kell beszélni, mert ebben a pénzügyi tervben úgy jelenik meg a bevétel, mintha az itt lenne január 31-én, pedig az NSSZtől kapott pénz, különböző összegekben érkezik egész évben. Oláh Attiláné gazdasági vezető Az NSSZ támogatás utolsó részlete csak 2009 decemberében érkezett be. Buzády György alelnök Felteszem a kérdést, hogy a 2010-es évben lehet-e emelni a tagdíjat? Oláh Attiláné gazdasági vezető A tagdíj 2500 Ft/fő/év, ebből tovább fizetünk NSSZ tagdíjra 430 Ft/fő/év (most már 500 forint) és FAI tagdíjat 400 Ft/fő/év. Gyakorlatilag a sporttevékenységet a repülőtér támogatja, nem kicsit. Kérem, hogy a jelenlévők a tagdíjemeléssel kapcsolatban felelősségteljes döntést hozzanak, mert a veszteséget, amennyiben ennyi marad a tagdíj, a szavazatok komolyan befolyásolják. Ferinc Vince, Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület A megválasztott sporttitkár feladatát a főtitkárok eddigi munkájuk mellett is el tudták látni. Az UL szakága elég széles körű sporttevékenységet folytat, nem használjuk a Dagály utcai irodákat. A Dagály utcai költségeket a sportra terhelni, némi csúsztatás. A főtitkár miért csak az üzemeltetéssel foglalkozik? Buzády György alelnök Az MRSZ szervezeti alakulása során kikerült a főtitkár Budaörsre, azóta nincs ott az a személy, aki korábban a budaörsi irányítási tevékenységet végezte, ezt a feladatot is átvette a főtitkár. Ezért látta úgy az elnökség, hogy kifejezetten a sporttevékenységet támogatva, hozza létre a sporttitkári szerepet. Nagy János, Műegyetemi Sportrepülő Egyesület Egyetértek, hogy a két tevékenységet válasszuk szét. Az egyesületem is és a HFFA is fizeti a Dagály utcai költségeit, a többi helyiség ott áll üresen, ki lehetne adni a kluboknak. Fejéregyházi László elnök Bármelyik klub odajöhet a Dagály utcai irodába. Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület Ha van egy szövetség, amelyhez mindannyian tartozunk, akkor a kötelezettségek is közös kalapba kerülnek. Valamilyen módon ellenőrizhetjük a választott vezetőségünket abban az irányban, hogy a gazdálkodást helyesen végezzék. A szakágak nem mondhatják azt, hogy nem járulnak hozzá a költségekhez. Azzal, hogy ketté lesz választva a gazdálkodás és a sport, lehetséges, hogy két státusznak kell megjelenni.

12 12 Dr. Kecskeméti Tamás, Aeroklub Farkashegy Azért van gazdálkodási tevékenysége a szövetségnek, hogy a sportot támogassa. A költségvetést elő kell terjeszteni a Közgyűlés elé kompletten. Az MRSZ-nek van biztonsági és üzembentartó szervezete, akik bevételt hoznak, az is a Magyar Repülő Szövetség. Tóth Zsuzsanna, Airborne Siklóernyős Egyesület Valóban megindult egy olyan folyamat, ami a pénzek behajtását célozza. Azt látom leginkább problémának, hogy vannak, akik fizetnek és vannak, akik nem. Az, hogy a sport és a gazdasági tevékenység szétválik, jónak látom. A tagdíjemelést elvileg értem, hogy mi az, ami miatt fontos lenne, gyakorlatilag minden egyesületnek megvolt az éves közgyűlése, ahol meghatározták az éves tagdíjat, az MRSZ tagdíjat figyelembe véve. Mi, az elnökségi tagok, nem gazdasági szakemberek vagyunk. Minket azért küldtek oda a szakágak, hogy a sportágnak a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Nem a tagdíj mértékében látom a bevételnek a forrását, hanem a tagdíj mértéke szorozva a tagok létszámával. Úgy gondolom, hogyha 5000 ember befizet 2500 forintot, az egy nagyobb összeget fog adni, mintha 1000 ember fizet 5000 forintot. Sárai Pál, Szegedi Repülő Egyesület Abban, hogy ki vezeti a gazdálkodási tevékenységet, az elnökségnek igenis felelőssége van. Ábrányi Tamás, Magyar Műrepülő Klub Az Alapszabály rendelkezik arról, hogy mi a Magyar Repülő Szövetségnek a célja. Akár gazdasági, akár sporttevékenységet végez. Minden tevékenységét az alap cél érdekében kell, hogy végezze. Készüljön egy ennél részletesebb költségvetés. Ferinc Vince, Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület A szervezet, amit képviselek, nem támogatja a tagdíjemelést. Kisebb költséggel kellene működni. A Dagály utcáról az a véleményem, hogy akkor, amikor rossz a pénzügyi helyzet, akkor hoz az elnökség egy olyan döntést, ami plusz költséget jelent. Dulácska Zsolt, Kettő SE Begyűjtöttük a pénzeket, a tagdíjat befizettük a HFFA-ba. Utólag a tagok nem fizetnek tagdíjat. Erre az évre a tagdíjemeléssel már el vagyunk késve. Buzády György alelnök Ennek a táblázatnak és ennek a pénzügyi tervezetnek a bemutatása kizárólagosan tájékoztató jellegű. A teljes költségvetésbe ez így fog bekerülni. Ferenci Miklós, Turul SE Többektől elhangzott az a javaslat, hogy költséget kellene csökkenteni. Fel kell tenni kérdésként, hogy a Közgyűlés akarja-e, hogy a költségek csökkenjenek. Azt javasolom, hogy a serlegeket fizessék meg a szakágak, a Dagály utcai helyiségek rezsijét az állja, aki a helyiséget bérli. Az utazási költséget is vegyük a felére. 5. napirendi pont A 2010/2011. évre érvényes MRSZ tagdíj megállapítása

13 13 Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület A tagdíj utólagos befizetésére nem lehet kötelezni senkit. Szavaznunk kell arról, hogy a 2010/2011-es évre milyen tagdíjat állapítson meg a Közgyűlés. Tóth Zsuzsanna, Airborne Siklóernyős Egyesület 2010-ben most már ez a jelenlegi tagdíj van, 2011-re pedig majd a májusi közgyűlésen szavazzunk. Fekete Kornélia, Budai Sárkányrepülő Egyesület Javasolom az idei évre a 3000 forintot, a következő évre pedig egy 1000 forintos emelést. Tóth Zsuzsanna, Airborne Siklóernyős Egyesület Javasolom, hogy maradjon a 2010-es tagdíj 2500 forint. Az a javaslat, hogy 2010-re ne emeljünk tagdíjat. A Közgyűlés a javaslatot elfogadta. Elhangzott az a javaslat, hogy 2011-es tagdíjjal most ne foglalkozzunk. Ki az, aki ezzel egyetért? 32 igen szavazattal a Közgyűlés a javaslatot elfogadta. 6. napirendi pont A évi sportnaptár ismertetése, tájékoztatás a nemzetközi szereplések lehetőségeiről Szöllösi László Az erre vonatkozó kérést későn kapta meg. Javasolja, hogy erről a napirendről is a következő közgyűlésen legyen szó. Kerekes László A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta, hogy a 6. napirendi pontot is a évi rendes közgyűlésre tegyék át. 7. napirendi pont Egyebek A napirend okafogyottá vált. Hitelesítők: Fejéregyházi László MRSZ elnök Szabadfi Botond MRSZ főtitkár Fekete Kornélia Budai Sárkányrepülő Egyesület Nagy János Műegyetemi Sportrepülő Egyesület Németh Katalin jegyzőkönyvvezető

14 14

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke:

JEGYZŐKÖNYV. Takács László a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke: JEGYZŐKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottsága 2015. január 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ EGYESÜLET NEVE: MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: 3200 GYÖNGYÖS, ŐRÁLLÓ ÚT 66. AZ EGYESÜLET

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. MRSZ elnökségi ülés 2011. március 7. 15:00

EMLÉKEZTETŐ. MRSZ elnökségi ülés 2011. március 7. 15:00 EMLÉKEZTETŐ MRSZ elnökségi ülés 2011. március 7. 15:00 Jelen vannak: Dr. Kecskeméti Tamás elnök Jóri Tamás alelnök Szöllösi László főtitkár Kerekes László HFFA Benedek János (mot) Simon Sándor (eje) Ferinc

Részletesebben

vitorlázórepülő szakág kérte összehívni. Szeretné, ha a 7. napirendi pontot előrevennék.

vitorlázórepülő szakág kérte összehívni. Szeretné, ha a 7. napirendi pontot előrevennék. Jelen vannak: Jegyzőkönyv MRSZ rendkívüli elnökségi ülés 2013.04.09. 14:30 Budaörsi repülőtér Mészáros László elnök Daróczy János elnökségi tag Benedek János elnökségi tag Sárai Pál elnökségi tag Kerekes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. MVSZ Küldöttgyűlés, 2009.11.08. 9:00 Az elnök ellenőrzi a mandátumokat. Az eredeti Közgyűlés határozatképtelen.

JEGYZŐKÖNYV. MVSZ Küldöttgyűlés, 2009.11.08. 9:00 Az elnök ellenőrzi a mandátumokat. Az eredeti Közgyűlés határozatképtelen. JEGYZŐKÖNYV MVSZ Küldöttgyűlés, 2009.11.08. 9:00 Az elnök ellenőrzi a mandátumokat. Az eredeti Közgyűlés határozatképtelen. Addig hangos együttgondolkodás folyik. Megismételt MVSZ Küldöttgyűlés, 2009.11.08.

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 2011. október 27-i ülése 317 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2011. T A R T A L M A Z Z A Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014. Psz/59/23/2014. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 19-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 92/2014. (XI.19.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv a Képviselő-testület üléséről 2015. 02. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Talapka Gergő jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 573-5/2015. Jegyzőkönyv Inárcs Nagyközségi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 15/I/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 19. napján (szerda) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. április 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Radó Tibor polgármester Anderkó Attila alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 25- én 16 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 22-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2012. április 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László,

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. SZEPTEMBER 9. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. SZEPTEMBER 9. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2013. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2013. szeptember 9-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

19/2012. sz. jegyzőkönyv

19/2012. sz. jegyzőkönyv 19/2012. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2012. december 13-án 8 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 3-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-33/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA. A sportegyesület nyilvántartásba vételét a Tolna Megyei Bíróság végzi.

ALAPSZABÁLYA. A sportegyesület nyilvántartásba vételét a Tolna Megyei Bíróság végzi. Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1./Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület az egyesületi jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő, önkéntesen létrehozott,

Részletesebben

CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. Pécs, 2009. április 8.

CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. Pécs, 2009. április 8. 1 CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY Pécs, 2009. április 8. 2 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: CSALÁDVARÁZS A HARMÓNIKUS CSALÁDÉRT Egyesület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 5/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről.

2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. november 12-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt, alakuló üléséről. Jelen vannak: Dr. Fülöp Erik polgármester, Balázsi Csilla, Balogh Sándor, Cselényi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Vaskó Péter (továbbiakban: levezető elnök) a taggyűlés jegyzőkönyvvezetőjének Sashegyi Saroltát javasolja.

JEGYZŐKÖNY. Vaskó Péter (továbbiakban: levezető elnök) a taggyűlés jegyzőkönyvvezetőjének Sashegyi Saroltát javasolja. JEGYZŐKÖNY Készült 2008.május 30-án a FESTO-AM Gyártó Kft. 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34. szám alatti rendezvénytermében a FESTO-AM Sport Egyesület éves rendes taggyűlésén. Az első időpontra meghirdetett

Részletesebben

Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség ALAPSZABÁLY

Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség ALAPSZABÁLY Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség ALAPSZABÁLY 2015 A Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség közgyűlése által 2015. december 5. napján megtárgyalt és jóváhagyott változat. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. szeptember 15. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

A BORONKAY GYÖRGY BARÁTI KÖR MŰKÖDÉSI RENDJE ÁLTALÁNOS ELVEK

A BORONKAY GYÖRGY BARÁTI KÖR MŰKÖDÉSI RENDJE ÁLTALÁNOS ELVEK 1 (A közgyűlésig ideiglenes okmány!) A BORONKAY GYÖRGY BARÁTI KÖR MŰKÖDÉSI RENDJE I. ÁLTALÁNOS ELVEK A BORONKAY GYÖRGY BARÁTI KÖR továbbiakban: Boronkay Baráti Kör (BBK) - egy önkéntes alapon szerveződő,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2001. november 19-én megtartott rendkívüli ülésén Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben.

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y A a AC Milan Szurkolói Egyesületnek (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva)

A L A P S Z A B Á L Y A a AC Milan Szurkolói Egyesületnek (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A L A P S Z A B Á L Y A a AC Milan Szurkolói Egyesületnek (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Egyesület tagjai jelen egyesületi alapszabályt a 2009. május 29. napján megtartott közgyűlésen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA

ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA Elfogadta: az ÉSZT soron kívüli Kongresszusa 2008. december 9-én Egységes szerkezetben a 2012. május 15-i változással 1 PREAMBULUM Az ÉSZT 1989.

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

J E G Y Z Ő KÖ N Y V

J E G Y Z Ő KÖ N Y V Önkormányzati Képviselő-testület 8551 Nagygyimót Rákóczi u.2. Szám: 326-5/2015 J E G Y Z Ő KÖ N Y V Készült: Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. augusztus 4-én 18:30 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2011. 04. 27. Jegyzőkönyvet készítette: Róth Jánosné jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 70-18/2011. Jegyzőkönyv Inárcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 20. napján 16.30 órakor az Inkubátorház

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 8. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 27/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 8-án 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye:

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Szvitankó Tamás, a bizottság elnöke Tarnavölgyi László Lendák Lajos Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y. MANTA Természetfotós és Könnyűbúvár Sportklub. (a módosításokkal együttes egységes szerkezetben)

A L A P S Z A B Á L Y. MANTA Természetfotós és Könnyűbúvár Sportklub. (a módosításokkal együttes egységes szerkezetben) A L A P S Z A B Á L Y MANTA Természetfotós és Könnyűbúvár Sportklub (a módosításokkal együttes egységes szerkezetben) Alapítva: 1989 1 I. ALAPÍTÁSI ADATOK 1. Az egyesület neve: MANTA Természetfotós és

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló Időpontja: 2004. április 26. 9 óra.

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló Időpontja: 2004. április 26. 9 óra. Jelen voltak: JEGYZŐKÖNYV a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.) 2004. április 26-i évi rendes megismételt közgyűléséről. A közgyűlés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 115/2007. (XII. 18.) Jegyző írásbeli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül.

JEGYZŐKÖNYV. Dobossy Bea tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a közgyűlésről hangfelvétel készül. JEGYZŐKÖNYV A Magyar Biliárd Szövetség Pool Szakágának 2015. május 30. napján, 1145 Budapest, Szugló utca 65. szám alatt (Tájfun Biliárdszalon és Étterem ) 16.00 órai kezdettel megtartott közgyűléséről.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Alapszabály

Magyar Labdarúgó Szövetség. Alapszabály Magyar Labdarúgó Szövetség Alapszabály 2013 TARTALOM I. Általános rendelkezések... 3 II. Az MLSZ célja... 5 III. Az MLSZ hivatali szervezete... 5 IV. Az MLSZ és megyei igazgatóságainak feladatai... 5 V.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető 1 Iktatószám: 11019-7/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2011. április 21-én a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya Az egyesület legfőbb szerve teljes terjedelmében áttekintette az egyesület 1999. szeptember 19.-én elfogadott, majd többször módosított alapszabályát a 2011.évi

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV Fogyatékkal Élők Heves Megyei Sportszövetsége 3200 Gyöngyös, Ringsted út 9. +36 / 30 / 317 95 34 www.heves.fodisz.hu vargapeterpali@gmail.com Adószám: 18586895 1 10 ( Köszönjük ha adója 1 %-nál ránk gondolt

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 6-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bolyki András, Bossányi László, Dr.

Részletesebben

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2015. április 28-án 10 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 10/2014. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2014. december 1-jén megtartott üléséről Határozatok száma: 58-66. TARTALOMJEGYZÉK 58/2014.(XII.1.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása.

2. Balatonrendes Önkormányzat 2012. évi költségvetés I. fordulójának tárgyalása. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 29-2 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok listája 2001-től

Közgyűlési Határozatok listája 2001-től Közgyűlési Határozatok listája 2001-től 2001.06.05 19 / 2001 ( 06.05 ) 20 / 2001 ( 06.05 ) A közgyűlés egyhangú határozattal elfogadja az ismertetett napirendet és megválasztja a közgyűlés levezető elnökének

Részletesebben

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1-3/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2011. március 22. napján MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja 16/2011. (III.22.) Z1 17/2011.

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú.

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú. Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága 10/2012. számú Jegyzőkönyv Készült: Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. MRSZ rendes elnökségi ülés 2012. július 03. 14:30, Bp. Dagály u. 1. emelet

Jegyzőkönyv. MRSZ rendes elnökségi ülés 2012. július 03. 14:30, Bp. Dagály u. 1. emelet Jegyzőkönyv MRSZ rendes elnökségi ülés 2012. július 03. 14:30, Bp. Dagály u. 1. emelet Jelen vannak: Mészáros László elnök Sárai Pál (eje) Daróczy János (vitorlázórepülő) Győri Julianna (karb.tart.vez.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. jegyzőkönyvvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. augusztus 29-én a Városháza emeleti kistermében 7 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 60/2011. (VIII.4.) kt. határozat: A 2011. augusztus 4-ei ülés napirendjének elfogadása 61/2011. (VIII.4.)

Részletesebben

Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének. egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya

Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének. egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya Budapest, 2001. március 14. Módosítva: Budapest, 2003. szeptember 11. Módosítva: Budapest, 2004. június 8. Módosítva:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2015. február 2-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak:, Dr. Pálmai Tamás, Pásztor

Részletesebben

MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 2016.

MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 2016. A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 2016. A MÚSZ közgyűlése által 2016. április 24.-én elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A módosítások vastagított szöveggel vannak jelölve.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 25-én a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben -

Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - I. Általános rendelkezések A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 2-án (szerdán) 16:00 órai kezdettel megtartott üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 14-én de. 9 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Képviselők a jelenléti ív szerint Vincze András

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2-5/2010. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 16-i nyílt üléséről. AZ ÜLÉS HELYE: Vármegyeháza díszterme, Szekszárd,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről

Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről Az ülés helye: a Községháza tanácskozóterme (Pusztazámor, Munkácsy Mihály u. 1.) Az ülés időpontja: 2013. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2013. február 27. napján a Pénzügyi Bizottság NYILVÁNOS ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

Bács- Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség A L A P S Z A B Á L Y A

Bács- Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség A L A P S Z A B Á L Y A BÁCS-KISKUN MEGYEI POLGÁRI VÉDELMI SZÖVETSÉG Szám: 96/2010 Bács- Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség A L A P S Z A B Á L Y A A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség (a továbbiakban BKM PVSZ.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Perkáta, 2012. december 19. Határozat: 138-147/2012. (XII. 19.) Rendelet: 19/2012. (XII. 20.) 20/2012. (XII. 20.)

JEGYZŐKÖNYV. Perkáta, 2012. december 19. Határozat: 138-147/2012. (XII. 19.) Rendelet: 19/2012. (XII. 20.) 20/2012. (XII. 20.) PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. december 19-én (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2012. december 19. Határozat:

Részletesebben

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG alapszabálya Az alapszabályt a 2007. megtartott közgyűlés fogadta el. 1. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szövetség: a./ neve: b./ rövidítése: c./ székhelye: d./ jelvénye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/23/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. október 3-án

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Humánerőforrások Bizottság rendes, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske, Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2015. november 26. 14 00 óra Az ülésen megjelent

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921.

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921. A SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy termében JEGYZŐKÖNYV PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2016. január 20-án 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA A TARTALOMBÓL. XIII. évf. 11. szám 2004. november. Önkormányzati hírek. Népszavazás.

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA A TARTALOMBÓL. XIII. évf. 11. szám 2004. november. Önkormányzati hírek. Népszavazás. PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIII. évf. 11. szám 2004. november A TARTALOMBÓL Önkormányzati hírek Népszavazás Talentis sajtó Mûvelõdési ház mûsora Keksz helyett Egyházi hírek Anyakönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 26-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 26-i nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 243-12 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. május 15-én a Városháza emeleti kistermében 8 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2006. március 30-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-2/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. február 27-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

M. B. SZ. P O O L B I L I Á R D S Z A K Á G A L A P & M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T

M. B. SZ. P O O L B I L I Á R D S Z A K Á G A L A P & M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T M. B. SZ. P O O L B I L I Á R D S Z A K Á G A L A P & M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T Preambulum A Magyar Biliárd Szövetség Pool szakága (a továbbiakban Pool Szakág ) a Magyar Biliárd Szövetség Alapszabálya

Részletesebben

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA. I. Az egyesület adatai

A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA. I. Az egyesület adatai 1 A Magyar Kommunikációtudományi Társaság Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület tagjai a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról,

Részletesebben

Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről.

Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. 457 PH-17097/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 28-án (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza

Részletesebben

Fédération Internationale des Sociétés d Aviron. (Nemzetközi Evezős Szövetség) Alapszabály. 2013-as verzió

Fédération Internationale des Sociétés d Aviron. (Nemzetközi Evezős Szövetség) Alapszabály. 2013-as verzió Fédération Internationale des Sociétés d Aviron (Nemzetközi Evezős Szövetség) Alapszabály 2013-as verzió Alapelvek A. AZ EVEZÉS Az evezés az egyik legrégebbi sportág, amelynek komoly tradíciója van. Az

Részletesebben

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Ügyrendje

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Ügyrendje A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Ügyrendje A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (továbbiakban MRGSZ) a MATSZ Alapszabályának 19. 4) bekezdésének b) pontja alapján összhangban a MATSZ Szervezeti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2013. január 29-én 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről.

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 21-i rendkívüli üléséről. Tárgykód Határozat- NAPIRENDEK Rendelet száma Az Art-Vital Kft (Nyíregyháza, Sólyom u. 21.) kérelme 118/2001.

Részletesebben

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A az Alapszabállyal összhangban a Szövetség működését az alábbiak szerint határozza meg: I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

10. Két ülés közti tájékoztató Pollák Tibor

10. Két ülés közti tájékoztató Pollák Tibor Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 20-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

SWISSCHAM HUNGARY Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara

SWISSCHAM HUNGARY Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara SWISSCHAM HUNGARY Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara A l a p s z a b á l y 2012. május 24. 2012. május 24. 1 Preambulum A svájci-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében 1990.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/24/2014.ny. Psz/59/24/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott rendes, nyilvános üléséről 99/2014. (XII.18.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV 1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2011. 01. 24-én 14:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről

JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről SZERENCS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉTŐL Szám: 25.002-12/2011/SzJO. JEGYZŐKÖNYV Szerencs Város Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartott ülésének nyilvános részéről Jelen vannak: Koncz Ferenc, dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2007. szeptember 06-án 14.00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Sóvágó László polgármester, Dr.

Részletesebben

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (módosításokkal egységes szerkezetben) Jelen Alapszabályt az egyesület alapító tagjai a 2010. november 6. napján megtartott közgyűlésen az 1989. évi II. tv.,

Részletesebben