M2M Pro3 Műszaki Leírás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "M2M Pro3 Műszaki Leírás"

Átírás

1 M2M Pro3 Műszaki Leírás v1.2.0 Rev:

2 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Pro 3 eszközhöz készült, mely annak bemutatását, felépítésének- és működésének leírását tartalmazza. Dokumentum kategória: Műszaki Leírás Dokumentum téma: M2M Pro 3 Készítette: Tóth Csaba Elérhetőség: csaba.toth@m2mserver.com Lektorálta: Kocsis Attila Dokumentum verziószám: REV Oldalak száma: 28 Hardver verziószám: REV Linux kernel verziószám: REV RecoveryFS szoftver verzió: REV MainFs szoftver verzió: REV Webadmin szoftver verzió: REV Dokumentum Állapot: Végleges Készült: Július 5. Utolsó módosítás dátuma: December 12. Engedélyezés dátuma: December 12.

3 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS Termék áttekintés Működés ismertetése Alkalmazási területek Fontosabb jellemzők AZ ESZKÖZ FELÉPÍTÉSE Áramkör belső felépítése Kiegészítő modulok felépítése Főegység jellemzők Interfész lehetőségek Modul csatlakozási lehetőségek Csatlakoztatható 2G/3G modulok Műszaki adatok Működési feltételek Tartozékok SUPPORT LEHETŐSÉG JOGI NYILATKOZAT... 28

4 1. Fejezet: Bevezetés Köszönjük, hogy munkájához az M2M Pro 3 eszközt választotta! 1.1 Termék áttekintés Az M2M Pro 3 eszköz, egy multifunkcionális adatátviteli és átirányítási szolgáltatásokkal rendelkező-, széles körben alkalmazható, nagy teljesítményű, univerzális HSxPA router, ipari kivitelben. Alkalmas vezetékes, zárt ipari/mérési rendszerek csatlakoztatásra (LAN), nagysebességű HSxPA adatátvitelre, transzparens TCP/IP vagy M-Bus kommunikációra, WiFi elérésre (AccessPoint), publikus internet elérésre- vagy megosztásra, másodlagos hálózati útvonalak biztosítására. Számtalan funkciója és csatlakozása révén rugalmasan illeszkedik igényeihez, legyen szó akár privát célú biztonsági-, akár vagyonvédelmi, illetve ipari célú felhasználásról. Az M2M router alapvető feladata, hogy a hálózaton figyelje a csatlakoztatott és párosított eszközöket, és biztosítsa a zavartalan adatforgalmat. Folyamatosan gyűjtse az általuk forgalmazott adatokat, és egységesítve azokat, egyetlen csatornán a központba küldje őket. A központi szerveren aztán kiértékelve megjelenítődjenek az eszközökről érkező értelmes adatok.

5 Az M2M Pro 3 olyan, teljes körű szolgáltatást nyújtó termék, mely a meglévő eszközeinek, valamint a jövőben tervezett megoldások ideális, központi vezérlőeleme. Kapcsolatot teremt különféle mobil szabványú (3G, WiFi), és fix hálózatok között (LAN, WAN). Ráadásul további, megvásárolható interfész modulok is csatlakoztathatóak hozzá. Ennél fogva a termékcsaládon belül a router többféle kialakításban kerül értékesítésre (ipari router, adatkoncentrátor, otthoni felhasználású router egység). A rendszer egyszerűen telepíthető, és a legkülönbözőbb igényekre szabható. Legyen szó otthonának, irodájának, vagy egyéb, akár magas rendelkezésre-állást igénylő rendszerei kiszolgálásáról. 1.2 Működés ismertetése A router alapvető feladata kapcsolatot teremteni különféle mobil szabványú, és fix hálózatok között (pl. 3G-Ethernet, kábeles ISP internet-wifi, stb.), fogadni a kapcsolódó eszközök kommunikációját és hálózaton tartani a kapcsolódó eszközöket, biztosítani a zavartalan adatforgalmat. Esetleges hálózati leszakadás esetén ismét a hálózatra csatlakoztatni az eszközöket. Jól használható mérés- és adatgyűjtésre, vezérlésre, a bejövő kommunikáció átirányításra (LAN 3G, WiFi AP). Alkalmas Internet megosztásra (WiFi WAN), és alternatív internetezési megoldások esetében (ahol ADSL/ISDN/kábelnet nem elérhető) másodlagos internet biztosítására, másodlagos hálózati útvonalak részére (elsődleges hálózati kapcsolat elvesztése esetén átállás, majd visszaállás (Ethernet, 3G, WiFi), széleskörű hálózati szolgáltatások biztosítása.

6 Az M2M Pro 3 -hoz a számos bemenetnek és hálózati lehetőségnek köszönhetően (vezetékes és vezeték nélküli) számtalan eszköz kapcsolódhat. Például hálózati eszköz, kamerák, ipari mérő vagy adatgyűjtő eszközök, PLC, számítógép, érzékelők és szenzorok, stb. Az eszköz képes a bejövő forgalom összefogására, szűrésére, vagy azok összességének egy helyre történő vezetékes vagy vezeték nélküli, illetve mobil kommunikációs átjátszására, vagy az adatok bizonyos jellemzők szerinti irányított elosztására és szétválasztására. Ezen felül az eszköz kapcsolódik a hálózathoz és igény szerint a szükséges adatokat egy központi szerverhez, vagy M2M szerverhez juttatja el, biztonságos mobil internet kapcsolaton (APN) zárt hálózat keresztül. Működése alatt különféle vezetékes eszközök csatlakozhatnak hozzá: Ethernet: vezetékes hálózati eszközök, vagy belső alhálózat (LAN), vezetékes internet szolgáltatás (ISP). Ipari tekintetben vezérlők, PLC-k, mérőberendezések, adatgyűjtők, számítógépek csatlakoztathatóak hozzá Etherneten, soros porton. Vezeték nélküli kapcsolódási lehetőségek: Belső WiFi hálózat létrehozása kapcsolódó mobiltelefonok, laptopok számára (AccessPoint) WiFi-n kapcsolódó eszközök internet elérésére: o 3G hálózat felé eléréssel o WAN internet kapcsolat felé (ISP): WiFi-over-Ethernet WiFi kliens: kapcsolódik meglévő WiFi routerhez Adattovábbítás HSDPA-n szerverre, IP címre Nagy sebességű internet kapcsolat (3G+ elérése belső LAN hálózatról) 2G/3G szabványon kommunikáló eszközök (pl. IP kamerák képeinek fogadására és HSDPAn továbbítására) Router távoli elérése 2G/3G kapcsolaton keresztül Az eszköz PIN-kódos védelemmel, és HSxPA hálózat forgalomfigyeléssel rendelkezik (havi limit túllépése esetén értesítést küld az eszköz). A router egyszerűen telepíthető, részletesen beállítható, így a legkülönbözőbb igényekre szabható. A megfelelő kiszolgálás érdekében, megbízható micro-linux operációs rendszer, és speciálisan a routerre kifejlesztett alkalmazások futnak az eszközön. Menedzselhetősége és beállítása web felületen keresztül lehetséges (Webadmin). A Webadmin szoftver széleskörű hálózati-, adatkapcsolati-, és biztonsági szolgáltatások elérését teszi lehetővé. A router által elküldött, kiértékelt adatokat egy internet zónából elérhető (Ethernet, 3G, WiFi) weboldal felületen láthatjuk (lsd. Telepítési Útmutató).

7 1.3 Alkalmazási területek Otthon- és iroda felügyeleti rendszer Az épületjellemzők, az épületben, valamint a külső, közeli vezeték nélküli rádiós és Zigbee érzékelők (hőmérséklet, hűtés, fűtés, mozgás érzékelés, stb.) általi mért adatainak összegyűjtésével, kiértékelésével és az energiafelhasználás mérésével (fogyasztók, háztartási eszközök mérése), és mindezek egyszerű és hatékony monitorozásával jelentős költségmegtakarítást érhet el, követheti a fogyasztásokat és a kiadásokat. Smart Metering (Smart Grid) adatkoncentrátor Az épületben található közüzemi fogyasztók (víz, gáz, villany, hőmennyiség, költségmegosztó, stb.) mérőinek fogyasztási érték számlálásával, mérésével és az adatoknak a központba történő küldésével egy helyen láthatja, megfigyelhet és kézben tarthatja az okos mérőként működő rendszerrel a családja fogyasztási szokásait, az energiafelhasználást, követheti rezsi kiadásait, egyenlegét. A központi adatok révén segít megosztani a költséget az egyes fogyasztók között, felismerni a rejtett fogyasztókat. A monitoring-, és értesítési funkciók révén pedig tervezheti és csökkentheti a kiadásokat. Lakás automatizálás és Intelligens Otthon A mért rádiós és Zigbee szenzorok értékei alapján (hőmérséklet, klíma, fény, szél, stb.) és a vezérlési funkciók révén otthonautomatizálást is megvalósíthat vele, azaz nemcsak figyeli az érzékelők mért értékeit, hanem a beállított paraméterek alapján vezérli is a berendezéseket az optimális állapot elérése érdekében - vagy éppen a gazdaságos üzem elérésével. Így a rendszer reagál egy beállított automatizáció lefuttatásával, a figyelt szenzorok jeleire, egy mért érték bekövetkezésekor (gázkazán, hűtés-, fűtésvezérlés, redőny rendszerek, világítás, garázskapu nyítás, stb.). Kapcsolóaljzatok segítségével ki/bekapcsolhat további eszközöket. Emellett, a kézi irányítást végezheti a webről, a telefonjáról, távirányítókról. Ez nemcsak a kényelmét szolgáló automatizáció, de segítségével csökkenthető az áramfogyasztás is. Riasztó és felügyeleti központ Riasztó központként is felügyeleti használhatja, a vezetékes és IP-kamerák, valamint biztonságtechnikai szenzorok (mint mozgás-, füst-, tűz-, érzékelők, stb.) rákötésével, rendszerbe párosításával. Így őrizheti, védheti az ingatlan-, és szerettei biztonságát, vagyontárgyait A nem kívánt eseményekről pedig az értesítések révén mindig azonnal tájékozódhat, akár a telefonján is. Kamera kép/videó átvitel A kamera képeket és videókat egy helyen gyűjtheti, és egyetlen közös helyre továbbíthatja, az adatok távoli helyre történő átvitelével, akár vezetékes hálózat (ethernet), vagy vezeték nélküli átvitelen (Wifi, 3G)

8 Internet megosztás Wifi/3G routerként az internetes adatforgalom megosztására is használhatja, annak érdekében, hogy több eszközön is tudja használni (telefon, laptop, számítógép) egy időben az internet kapcsolatát. Kiszolgálhatja akár egy teljes iroda szükségleteit. ISP backup, Alternítív 3G router Internet backup csatornaként, azaz magas rendelkezésre állást megkövetelő helyeken tartalékként. Kiválóan alkalmas olyan helyeken, ahol az ADSL elérés nem megoldható, vagy annak kimaradása esetén jelentős kár származna, és alternatív hálózati megoldásra van szükség. A szolgáltató-független, mobil-szélessáv elérhetőség révén, valamint az összes vezeték nélküli mobil internetes szabvány jelenlétével ideális választás a gyenge mobilhálózati lefedettségű helyszínek, vagy egyéb, speciális környezetek alternatív internetes elérése, vagy adattovábbítási igénye esetén. Alkalmas olyan helyeken is, ahol az ADSL elérés nem megoldható. Hálózati gateway/router Amikor több vezetékes és vezeték nélküli hálózatot szeretnénk központilag menedzselni, a belső hálózatba való ki/bejutást és az átmenő adatforgalmat szűrni, tűzfallal szabályozni, védeni, akkor központi gateway/router eszközként is funkcionálhat. WiFi hálózat és Access Point Lakásán belül és annak környezetében, vagy a munkahelyén belső wifi hálózatot hozhat létre (számítógépek, nyomtatók, telefonok között). Hotspotként is használhatja a belső hálózatát, azaz a Wifi hálózati eszközökről elérheti az eszközöket, miközben eléri az internetet is. Létrehozhat a meglévő Wifi hálózata mellé egy magasabb rendű Wifi központi egységet, amivel felügyelheti, elérheti és gyűjtheti a meglévő Wifi eszközök elemeinek adatait. Vezeték nélküli adatátvitel A lakás területén lévő vezeték nélküli eszközei között (telefon, laptop, multimédia eszközök) Wifi/3G szabványon történő adatátvitelére, adatcseréjére is használhatja. A 3G kapcsolat révén összekapcsolhatja munkahelyi adatait az otthonával. Távoli lokális hálózatok összekapcsolása, VPN hálózat Virtuális magánhálózatot alakíthat ki a router és további hálózatos eszközök között, az információk, közös, belső hálózaton történő használatára, és az azon belül forgalmazott adatok védelme érdekében. PPTP, tunneling, azaz megbízhatóságon alapuló, biztonságos alagút hálózatok létrehozására is felhasználhatja az eszközt. Például ezzel biztosíthatja otthonról a munkahelyére a távoli hozzáférés lehetőségét, vagy iroda-iroda közti kommunikációs hidat építhet ki. Intelligens programozható ipari adatgyűjtő és kommunikációs eszköz Az elérhető ipari szabványok segítségével (soros port, RS485 ipari port, wireless M-Bus, ethernet) a kapcsolódó ipari eszközökről adatokat gyűjthet össze, az eszközök közt adatot cserélhet (pl.

9 PLC), melynek továbbítására használhatja a vezetékes (ethernet) hálózatot vagy a vezeték nélküli elérhető szabványokat (2G/3G/Wifi). A fent ismeretetett elemekből kialakított adatkoncentrátor központú pókháló rendszereket tovább bővítheti és alakíthatja, ha további adatkoncentrátorokat von be, és összerendeli őket, valamint meghatározza a koncentrátor eszközök közti működés és adattovábbítás (route), valamint az útvonalak (bridge) szabályait (master-slave). 1.4 Fontosabb jellemzők Hardveres funkcionális jellemzők Nagy teljesítményű és nagy számítási kapacitással bíró ATMEL ARM926-alapú Embedded MPU processzor (400 MHz-es órajel, 400 MIPS, 32 bit) Beépített watch-dog mikrokontroller (hiba esetén újraindítás, automatikus hálózat helyreállítás) Széleskörű memória területek: o 8Mbyte flash memória (operációs rendszer tárolására) o 128Mbyte DDR2 memória (operációs rendszer és programok futtatására) o 64Mbyte NAND flash memória az adatok tárolására o Micro-SD memóriakártya csatlakoztó (push, szabadon felhasz-nálható, max. 32 GByte) Multi funkciós eszköz: o a széleskörű interfész csatlakozások kialakításának köszönhetően (USB, RS232, RS485, Ethernet) o teljes vezeték nélküli csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően (2G/3G, RF/ISM rádió (868MHz), Zigbee, WiFi, Wireless MBus) Mobil hálózati szabványok széleskörű támogatása a 2G/3G modulok révén (GSM / GPRS / EDGE / UMTS / HSxPA) Fix hálózati szabványok széleskörű támogatása (Ethernet LAN, WAN) GPRS/EDGE/UTMS/HSxPA 2G-3G vezeték nélküli hálózati csatlakozás 80-pólusú Gemalto 2G/3G modulok támogatottak - felhasználás céljától függően, az ügyfél által szabadon választható): Gemalto PH8 (GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSxPA) modul Gemalto EHS5-E (GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) modul Gemalto MC75i (GSM/GPRS/EDGE) modul Gemalto TC63i (GSM/GPRS) modul

10 Option HSO modulok támogatottak: Option GTM378 (GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) Option GTM380 (GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) Option GTM382 (GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) Lehetőség vezetékes ipari berendezések, hálózati eszközök kapcsolódására Ethernet, soros port Lehetőség külső adattároló kapcsolódására USB portok, microsd kártya LEDek - működési státuszok kijelzésére Real Time Clock (RTC) és akkumulátor, az idő kezeléséhez az alkalmazások részére (biztonsági funkció is) Minőségi kivitelezés, kis méret Időtálló alumínium ház, könnyű rögzíthetőség (DIN-sínre) Külső antenna csatlakozási lehetőség (SMA-csatl.)

11 Szoftveres funkcionális jellemzők A megfelelő kiszolgálás érdekében a megbízható Linux operációs rendszer speciális alkalmazásokat futtat A router menedzselhetősége és beállítása a lokálisan futtatott (Ethernet) web felületen lehetséges (Webadmin) vagy távolról WiFi-n, 3G-n kapcsolódva A konfiguráció révén széleskörű hálózati-, adatkapcsolati-, és biztonsági szolgáltatások elérését, bekapcsolását teszi lehetővé Hálózati kapcsolat hiba helyreállítási funkció (2G/3G mobil hálózat megszakadása, vagy elérési problémák esetén az eszköz automatikusan újraépíti a kapcsolatot, mivel folyamatosan ellenőrzi a kapcsolat rendelkezésre-állását) M2M szerver integrációs lehetőség, az adatok központi helyre történő, biztonságos gyűjtése/tárolása- és kiértékelése/grafikus és webes megjelenítés, eseménykezelés, riportok, értesítések, stb.) Távoli firmware frissítési lehetőség Konfiguráció tárolása egyedi konfigurációs fájlban (konfig letöltés, konfig mentés, visszatöltés)

12 Készülék log állományok letöltése Beérkező kamera képek helyi tárolása (SD-kártya, USB pendrive) Beérkező kamera képek továbbküldése IP címre (ftp szerver) Egyedi szoftver futtatásának lehetősége (pl. Modbus TCP master, Modbus RTU RS485 vagy RS232 interfészen, M-BUS master), adat lekérdezés, tárolás, ciklikus adatküldés változás hatására, vezeték nélküli vagy vezetékes hálózaton) Modbus regiszterek SNMP regiszter adatként Modbus TCP-n a PLC-be kerülnek (ipari felhasználás) Saját fejlesztésű szoftver integrálásának lehetősége OpenWRT támogatás Konfigurálhatóság Helyi web szerveren, Ethernet porton Távolról vezeték nélküli vagy 2G/3G hálózatról, WiFi-n Elérhető szolgáltatások Hálózati szolgáltatások: LAN, WAN, 3G, WiFi IP címzés: DHCP, vagy fix beállított IP szerint, másodlagos IP-cím 3G zóna: Publikus APN, Privát APN WiFi: kliens/accesspoint, WPA/WPA2 titkosítás, MAC filtering Névfeloldás: DynDNS Adatátviteli protokoll: TCP/IP, UDP, ICMP Biztonság: SSH, Tűzfal Adattovábbítás: FTP szerver, FTP kliens Átirányítások: IP routing, port forwarding, NAT Tunneling/bridge: PPTP VPN, PPTP Tunnel, L2TP Tunnel Tartalom: HTTP web szerver és kiszolgáló Adatkapcsolat: RS232/RS485 beállítások Idő kiszolgáló: SNTP szerver FTP kliens/ftp szerver/távoli IP szerver/kameraképek küldése File manager (USB pendrive és usd-kártya menedzselés) Konfiguráció mentés, -visszatöltés Konfiguráció reset

13 Automatikus rendszerbeállítások helyreállítása integritás probléma esetén Vezeték nélküli kommunikációs platformok 2G/3G (850/900/1800/1900/2100 MHz) GSM / GPRS / EDGE / UMTS / HSxPA WiFi (2.4 GHz) Zigbee (2.4 GHz)* ISM rádió (868MHz)** Wireless M-Bus*** * Zigbee kiegészítő modul megvásárlása esetén ** Rádiós kiegészítő modul megvásárlása esetén *** Wireless M-Bus kiegészítő modul megvásárlása esetén Vezetékes platformok: 1 x soros port (RS232, fast, full duplex)** 1 x ipari adat kommunikáció (RS485, full duplex)** 1 x Ethernet port, 10/100 MBit (RJ45) - hálózatos eszköz/kamera csatlakoztatására 2db USB 2.0 csatlakozó (High Speed, 480 Mbps) - USB eszközök csatlakoztatására ** RS232/RS485 kiegészítő/bővítő modul megvásárlása esetén

14 Kiegészítő modulok (opcionális): Wireless M-Bus modul (ISM 868 MHz rádió) vezeték nélküli AMR mérők jeleinek fogadására Zigbee modul (2.4 GHz) Zigbee szenzorok vételére RS232/RS485 kiegészítő/bővítő modul - vezetékes ipari csatlakozásra

15 2. Fejezet: Az eszköz felépítése Az M2M Pro 3 egy DIN-sínre rögzíthető alumínium házban elhelyezett, ipari router adatkoncentrátor eszköz, amelyben egy nagyteljesítményű ARM-alapú processzor futtat egy speciális Linux disztribúciót és egy saját fejlesztésű szoftver környzetet, a megfelelő kiszolgálás érdekében. Az eszköz kialakításának köszönhetően, folyamatos működése alatt, közben számtalan kiegészítő egység kapcsolódhat kábelen, vagy vezeték nélküli rádiós szabványokon, vagy vezeték nélküli internet szabványon, miközben a készülék folyamatosan az elérhető hálózatokon kommunikál. 2.1 Áramkör belső felépítése Alap áramkör (NYÁK) felépítése felső oldal: 1 - Ethernet csatlakozó (LAN/WAN RJ45 port) LAN, WAN 2-2x USB 2.0 host csatlakozó (High Speed) 3 - micro-sd memóriakártya foglalat (max. 32 GByte)

16 4-3x állapotjelző LED (belülről: operation LED, 2G/3G LED, WiFi LED) 5 - tápcsatlakozó kivezetés (Microfit, 4-pólusú) 6 - Kiegészítő modul interface csatoló 7 - ZigBee kiegészítő modul interface csatoló Alap áramkör (NyÁK) felépítése alsó oldal: 8 - Reset gomb (rövid nyomás: újraindítás, hosszan nyomva: konfiguráció reset) 9 - push-push SIM-kártya tároló pólusú csatlakozó 2G/3G modulok fogadására (Gemalto/Option HSO)

17 2.2 Technikai jellemzők Router fő jellemzők Processzor tulajdonságok: ARM, 400 MHz (400 MIPS), 32 bit Watchdog áramkör: ARM-alapú mikrokontroller, 24 MHz (30 MIPS), 32 bit Memória: Külső tárolók: 8Mbyte flash memória (operációs rendszer tárolására), 128Mbyte DDR2 memória (operációs rendszer és programok futtatására), 64Mbyte NAND flash memória az adatok tárolására micro-sd memóriakártya (max. 32 GByte) Hálózati, adatátviteli értékek Ethernet adatátvitel: WiFi (WLAN) adatátvitel: IEE 802.3, LAN/WAN, RJ45, 10/100Mbit, auto negotiation, 10BASE-T: UTP Cat. 3, 4, 5 kábel, EIA/TIA Ohm STP, vagy 100BASE-T: UTP Cat. 5, 5e kábel, EIA/TIA Ohm STP (max. 100m) b/g, 11/54/150 MBps, 2.4 GHz, WPA/WPA2 titkosítás Zigbee adatátvitel: ARM Cortex-alapú, 2.4 GHz, , 250kbps, 16 csatorna, AES-128 titkosítás Rádió (ISM) adatátvitel: USB adatátvitel: 868 MHz, kbps, adat titkosítás v2.0, High-Speed (480Mbit/s) 2.3 Interfész csatlakozások Előlapon található csatlakozók 1 - burkolatrögzítő csavarok 2 - tápcsatlakozó kivezetés (Microfit, 4-pólusú) 3 3x állapotjelző LED (általános státusz LED, mobil elérés és 2G/3G aktivitás, Wifi állapotjelző) 4 push-push SIM-kártya tároló

18 microsd memóriakártya foglalat (max. 32 GByte) 6-2x USB 2.0 host csatlakozó (High Speed) 7 Konfiguráció Reset gomb 8 - Ethernet csatlakozó (IEE 802.3, 10/100Mbit Auto-Negotiation, LAN/WAN RJ45) 9 rögzítő talp (DIN-sínhez) Hátoldalon található csatlakozópontok: 10-2G/3G antenna 11 - WiFi antenna

19 Modul csatlakozási lehetőségek Az eszköz moduláris felépítéséből adódóan, egy alap áramköri kártyából, és az igények szerint további kiegészítő modulokkal bővíthető. Ilyen modulok: ZigBee modul RF868 rádiós modul Soros RS232/RS485 és wireless M-Bus modul Természetesen az eszköz ezen modulok nélkül is használható WiFi, 3G és LAN, WLAN eszközként a rendelkezésre álló USB bemenetekkel, mivel a routeren alapértelmezés szerint integrált WiFi modul van, és 2G/3G modullal van szerelve. Ettől függetlenül az eszköz 3G modul nélkül is kiválóan üzemel (LAN, WLAN és WiFi eszközként). A routert az alábbi 2G/3G modul opciókkal lehet társítani: nincs 2G/3G modul csatlakoztatva A 2G/3G modul nélküli használat lehetséges, ilyenkor vezetékes és vezeték nélküli routerként működik, mellyel adatgyűjtésre, hálózati forgalom átirányításra (router) vagy gatewayként használható, valamint

20 az RS232/485 portokkal együtt ipari célra is alkalmazható. Ez esetben egyedül a vezeték nélküli, mobilhálózati internet platform (ppp0 kapcsolat) nem válik elérhetővé. HSxPA: Gemalto PH8, vagy Gemalto EHS5-E, vagy Option HSO GTM378 / GTM380 / GTM382 modul van csatlakoztatva Ott, ahol nagy sebességű vezeték nélküli adatforgalmat igénylő felhasználásra merül fel igény mint: telemetria, térképészet, ipari alkalmazások, kamerakép továbbítás, vezetékes internet forgalom vezeték nélküli továbbítása, távoli allokációk összekapcsolása, teljes irodai kommunikáció kiváltása egy csatornán, multimédia tartalom közvetítése harmadik fél részére, és egyéb ipari felhasználási célok, biztonsági rendszerek jeltovábbítása - ott mindenképpen javasolt ezeket a modult választani. Illetve, ahol nagyobb feltöltési sávszélesség szükséges, és HSPA+ szolgáltatás biztosított. Azokon az alkalmazási területeken, ahol eleve nagy átviteli adatmennyiségre kell felkészülni, illetve ahol minél fontosabb, hogy az adatok a lehető legrövidebb idő alatt a célba jussanak. EDGE: Gemalto MC75i modul van csatlakoztatva Ahol nincs lehetőség/szükség a HSxPA vagy UMTS sebesség elérésére, vagy a helyszín sajátosságából adódóan az nem elérhető, esetleg a szolgáltatások nem igényelnek nagy sebességet, és elegendő a mérsékelt sebességű, de megbízható vezeték nélküli internetes adatforgalom is (pl. biztonsági rendszerek állókép-, és jeltovábbítása, ipari alkalmazások és adat továbbítás, távoli allokációk összekapcsolása, alternatív csatorna az irodai kommunikáció kiváltására, stb.) A csökkentett adatforgalmazásnak köszönhetően olyan helyeken, ahol a sebesség és a gyorsaság másodlagos dolog, viszont a megbízhatóság továbbra is nagyon fontos, vagy ahol inkább az optimalizált költségeké a szerep. A modul GSM/GPRS/EDGE tulajdonságokkal rendelkezik. GPRS: Gemalto TC63i modul van csatlakoztatva Kis sebességű GPRS sebesség ellenére, igen nagy megbízhatóságú (HA) adatforgalmat igénylő felhasználás esetében ajánlott (pl. ipari és biztonsági rendszerek jeltovábbítása). Mindenképpen költséghatékony megoldást igénylő szerepekre ajánlott, ahol az alacsony adatforgalmazás a jellemző. A modul GSM/GPRS tulajdonságokkal rendelkezik. 2.5 Csatlakoztatható 2G/3G modulok Gemalto PH8 (HSPA+) modul Multi-üzemmód: HSPA+ / HSUPA / HSDPA / UMTS / EDGE / GPRS / GSM modul Működési frekvencia: 850/900/1800/1900/2100 MHz 5-sávos 3G, 2-sávos 2G: HSDPA Class 10/HSUPA Class 6 letöltés: 14.4 Mbps, feltöltés: 5.7Mbps UMTS - letöltés: 384 kbps, feltöltés: 384 kbps EDGE Multislot Class 12 - letöltés: 237 kbps, feltöltés: 237 kbps

21 GPRS Class 12 - letöltés: 85.6 kbps, feltöltés: 85.6 kbps CSD V.110, RLP, nem transzparens (14.4 kbps) Működési hőmérsékleti tartomány: -40 C és +85 C között Gemalto EHS5-E (UMTS) modul Multi-üzemmód: HSUPA / HSDPA / UMTS / EDGE / GPRS / GSM modul Működési frekvencia: 850/900/1800/1900 MHz 2-sávos 3G, 2-sávos 2G: HSDPA Class 8/HSUPA Class 6 letöltés: 7.2 Mbps, feltöltés: 5.7Mbps EDGE Class 12 - letöltés: 237 kbps, feltöltés: 237 kbps GPRS Class 12 - letöltés: 85.6 kbps, feltöltés: 85.6 kbps CSD V.110, RLP, nem transzparens (9.6 kbps) Működési hőmérsékleti tartomány: -40 C és +90 C között Gemalto MC75i (EDGE) modul Üzemmódok: EDGE/GPRS/GSM modul Működési frekvencia: 850/900/1800/1900 MHz 4-sávos 2.5G: EDGE Multislot Class 12 - letöltés: 237 kbps, feltöltés: 237 kbps GPRS Class 12 letöltés/feltöltés: 85.6 kbps CSD V.110, RLP, nem transzparens (2.4/4.8/9.6/14.4 kbps), USSD Működési hőmérsékleti tartomány: -30 C és +65 C között Gemalto TC63i (GPRS) modul Üzemmódok GPRS/GSM/CSD modul Működési frekvencia: 850/900/1800/1900 MHz

22 4-sávos 2G: GPRS Class 12 - letöltés: 85.6 kbps, feltöltés: 85.6 kbps CSD V.110, RLP, nem transzparens (2.4/4.8/9.6/14.4 kbps), USSD Működési hőmérsékleti tartomány: -30 C és +65 C között Option HSO GTM378/380/382 (HSDPA) modul Multi-üzemmód: HSDPA / UMTS / EDGE / GPRS / GSM modul Működési frekvencia: 850/900/1800/1900/2100 MHz 3-sávos 3G, 4-sávos 2G: HSDPA- letöltés: Mbps, feltöltés: 384kbps UMTS - letöltés: 384 kbps, feltöltés: 384 kbps EDGE Multislot Class 12 - letöltés: 247 kbps, feltöltés: 247 kbps GPRS Class 12 - letöltés: 85.6 kbps, feltöltés: 85.6 kbps Működési hőmérsékleti tartomány: -30 C és +75 C között 2.6 Műszaki adatok Mechanikai kialakítás Méretek: Ház, rögzítés: 95 x 80 x 40 mm, 240gr speciális Bopla alumínium ház, fekete színben, DIN-sínre/rackre rögzíthető Végzárás: Alumínium fedlapok, fekete, 2-2 rögzítő csavarral, kimeneti csatlakozó kivágásokkal Működési hőmérséklet: -30 C és +65 C között, 0-99% rel. páratart. Áramfelvétel, fogyasztás Tápegység - bemenet: Tápegység - kimenet: Tápellátás: V, Hz, 0,3A áramfelvétel 12V kimeneti feszültség, 2A-es terhelhetőség 6-30 VDC, 12 V-os dugasztáp Áramfelvétel: átlag VDC, max VDC

23 Szoftveres specifikációk Operációs rendszer: Linux kernel verzió: Buildroot-al felépített (uc-vel lefordított) Linux disztribúció ARM Linux Kernel v Bootloader: U-Boot 1.3 Szoftver verzió: Fájlrendszer: Hálózati szolgáltatások: IP címzés: 3G zóna: WiFi: Névfeloldás: Adatátviteli protokoll: Biztonság: Adattovábbítás: Átirányítások: Tunneling/bridge: Tartalom: Adatkapcsolat: Idő kiszolgáló: Ftp adatátvitel: Fájlkezelés: JFFS 2.2 (journaling) LAN, WAN, 3G, WiFi DHCP, vagy fix beállított IP szerint, másodlagos IP-cím Publikus APN, Privát APN WiFi kliens/wifi AccessPoint, WPA/WPA2 titkosítás, MAC filtering DynDNS TCP/IP, UDP, ICMP SSH, Tűzfal FTP szerver, FTP kliens IP routing, port forwarding, NAT PPTP VPN, PPTP Tunnel, L2TP Tunnel HTTP web kiszolgáló RS232/RS485 beállítások SNTP szerver, RTC FTP kliens/ftp szerver/távoli IP szerver/kameraképek küldése File manager (külsőleg csatlakoztatott USB pendrive és usdkártya eszközök menedzselése) Működésjelző LED-ek A panelen 3db, kétszínű (piros/zöld) LED található. 1: Állapotjelző LED 2: 2G/3G kommunikáció és működésjelző

24 3: WiFi, WiFi Access Point kommunikáció és működésjelző Minősítések FCC, CE Érintésvédelmi besorolás Magyarországon az MSZ HD :2007 szabvány nemzetközi forrás szabványában, az IEC :2005 előírásai szerinti besorolás szerint: III. érintésvédelmi osztály (törpefeszültség) Aktív érintésvédelmi módok: - Passzív érintésvédelmi módok: érintésvédelmi törpefeszültség alkalmazása, korlátozott zárlati teljesítményű áramkör alkalma-zása, PCB-n hővédelem, trafó el van szigetelve a PCB-től, zavar szűrésre alumínium ház alkalmazása, kettős szigetelés az adapterben Érintésvédelmi mód megfelelősége: Védelem: védőföldelés nélküli IP51 Megfelelőségi tanúsítványok Az eszköz megfelel a nemzetközi direktívák által meghatározott követelményeknek, és a következő szabványoknak: ETSI EN és FC part & direktívák ETSI EN , ETSI EN : , ETSI EN : , ETSI EN : , ETSI EN v1.3.1 ETSI EN , v7.0.0 (GSM 13.11) ETSI EN v GPP TS , v4.2.0 (GSM ) ETSI EN 60950:1 A termék részben megfelel az alábbi szabványoknak és előírásoknak: ETSI EN ETSI EN ETSI IEC 60870, ETSI EN , EN , EN , EN , EN , EN ISO C ETS , ETS ETSI , ETSI Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre kell juttatni. Ez nem csak a készülékre, hanem az említett ábrával jelzett összes tartozékra vonatkozik. A terméktől ne háztartási hulladékként szabaduljunk meg.

25 A termék el van látva a CE jelzéssel az európai előírásoknak megfelelően. 2.7 Működési feltételek Működési szükségletek 2G/3G használata esetében: Mobilszolgáltató általi, adatcsomag szolgáltatással ellátott, és aktivált SIM-kártya (továbbá, igény esetén privát APN szolgáltatás aktiválásával) behelyezése, az eszköz oldalán található SIM feliratú, push-push SIM-tárolóba (a SIMkártya felirata felfelé néz, a SIM-kártya sarok levágás befelé (eszköz felé), balra néz). Figyelem! Az egyes szolgáltatóknál az APN szolgáltatás díjazása, valamint a mért egységnyi adatforgalom szerinti díjazásban (tarifa) eltérések lehetnek kérjük, érdeklődjön ennek feltételeiről az adott szolgáltatónál). Ügyeljen a SIM-kártya adatforgalomra! A router webadmin felülete lehetővé teszik az adatforgalom havi számlálását. Kamerakép tárolására Micro-SD kártya behelyezése (becsúsztatása) az u-sd feliratú foglalatba (max. 32 GB) 12V-os adapter csatlakoztatása 230V-os aljzatba, és az eszköz 4-pólusú, Microfit csatlakozójára Megfelelő mobilhálózati vételi térerősség az adott helyszínen, lehetőleg -51 dbm (kiváló jel) és kb dbm (gyenge jel) közötti vételi jelerősség értéken. Konfigurálási szükségletek Működő hálózati elérés pl. Ethernet porton, RJ45 csatlakozóval, vagy Wifi hálózaton, és/vagy 2G/3G kommunikáció PC/Notebook, hálózati képességekkel (ethernet port, ethernet kábel, TCP/IP protokoll v4), web böngészővel (Mozilla Firefox, Google Chrome), vagy WiFi képes mobil telefon, böngészővel. Router Webadmin konfigurációs felületén a router eszköz beállítása a Telepítési Útmutató szerint.

M2M Pro3 Műszaki Leírás

M2M Pro3 Műszaki Leírás M2M Pro3 Műszaki Leírás v.4.0 Rev:.4.0 205-09-29 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Pro 3 eszközhöz készült, mely annak bemutatását, felépítésének- és

Részletesebben

Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek

Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek Az akciós ajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák a 27%-os Áfa-t! Az akció a készlet erejéig tart! Az akcióban kizárólag a mai nap 2015. November 27. - 24 óráig

Részletesebben

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás Rev: 1.2.0 2015-10-13 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy 2 Security Communicator eszköz, v8.2.1 vagy

Részletesebben

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt. Rubin SMART COUNTER Műszaki adatlap 1.1 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás Rev: 1.0.0 2013-07-24 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy 2 Security Communicator eszközhöz készült,

Részletesebben

M2M Pro 2 DUAL SIM. Műszaki leírás

M2M Pro 2 DUAL SIM. Műszaki leírás M2M Pr 2 DUAL SIM Műszaki leírás Rev: 1.4.1 2014-05-08 Dkumentum specifikációk Ez a dkumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Pr 2 DUAL SIM eszközhöz készült, mely annak felépítésének- és működésének

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

AFE műszaki specifikáció

AFE műszaki specifikáció AFE műszaki specifikáció Modell: AFE TE41 Verzió: 4.1 1 A termék rendeltetése Az Automata Felügyeleti Egység kifejezetten a magyarországi fiskalizált automatákba való telepítésre és használatra szánták.

Részletesebben

WM TERMÉKMEGOLDÁSOK - PORTFÓLIÓS MÁTRIX 2013

WM TERMÉKMEGOLDÁSOK - PORTFÓLIÓS MÁTRIX 2013 WM TERMÉKMEGOLDÁSOK - PORTFÓLIÓS MÁTRIX 2013 WATER WM-E ELECTRICITY M2M Modem Plus M2M Pro 2 M2M Pro III MEGJELENÉS ELÉRHETŐ: ALKALMAZÁSI TERÜLETEK TELEMETRY METERING (AMR - fogyasztás távleolvasás) SECURITY

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek

Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek Az akciós ajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák a 27%-os Áfa-t! Az akció a készlet erejéig tart! Az akcióban kizárólag a mai nap 2015. November 27.

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

Hálózati alapismeretek

Hálózati alapismeretek Hálózati alapismeretek Tartalom Hálózat fogalma Előnyei Csoportosítási lehetőségek, topológiák Hálózati eszközök: kártya; switch; router; AP; modem Az Internet története, legfontosabb jellemzői Internet

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó/jelszó beállitása

Részletesebben

Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon. Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support

Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon. Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support WM RENDSZERHÁZ KFT. Cégcsoport bemutatása Célközönség M2M-kiszolgálásra

Részletesebben

M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat

M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat M2M Pro3 450MHz LTE Telepítési útmutató - kivonat v1.4.1 Rev: 1.4.1 2015-09-24 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Pro 3 450MHz LTE router eszközhöz készült,

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

SECBOX eszközök. Az egyes típusok a következők: SECBOX Desktop 15

SECBOX eszközök. Az egyes típusok a következők: SECBOX Desktop 15 SECBOX eszközök A Secbox egy MVCN-TECHNOLÓGIÁT alkalmazó intelligens hálózati kommunikációs eszköz, mely alkalmas arra, hogy zárt és biztonságos virtuális hálózatot hozzon létre az internet segítségével.

Részletesebben

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz

Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz HU Rövid útmutató P2P IP kamerákhoz CIKKSZÁM: CR728W Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! A rövid útmutató segítségével az alapbeállítások végezhetők el IP kamerájához. További

Részletesebben

i-gondnok ház automatizálási rendszer

i-gondnok ház automatizálási rendszer RF elektronik INCOMP i-gondnok ház automatizálási rendszer RLAN3 Rádiós illesztő Kezelési útmutató Az RLAN3 rádiós illesztő készülék egy olyan kompakt eszköz, mely alkalmas helyi, Ethernet hálózati, illetve

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS Az I. részhez

MŰSZAKI LEÍRÁS Az I. részhez MŰSZAKI LEÍRÁS Az I. részhez Megnevezés: Automatizálási rendszerek bővítése korszerű gyártásautomatizálási, ipari kommunkiációs és biztonsági modulokkal. Mennyiség: 1 db rendszer, amely az alábbi eszközökből

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

Vezeték nélküli M-Bus (Wireless M-Bus) modulok MULTICAL 403 és 603-hoz

Vezeték nélküli M-Bus (Wireless M-Bus) modulok MULTICAL 403 és 603-hoz Adatlap Vezeték nélküli M-Bus (Wireless M-Bus) modulok MULTICAL 403 és 603-hoz EN 13757-4:2013 szabványnak megfelelő vezeték nélküli M-Bus OMS elsődleges kommunikáció 4.0.2 verzió Konfigurálható adattávirat

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK >

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > Távfelügyeleti eszközök kínálata kategóriák szerint: GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > KÉTÁLLAPOTÚ ÉRZÉKELŐK, KAPCSOLÓK > KIEGÉSZÍTŐK

Részletesebben

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11.

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11. Leírás Alkalmas: Jármővek mozgásának valós idejő nyomkövetését biztosító kommunikációra. A mozgás koordinátáinak eltárolására, utólagos visszaellenırzésére (pl. sebesség túllépés, vagy bejárt útvonal).

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék. 2014-15. tanév 1.

HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék. 2014-15. tanév 1. HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz 1. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék 2014-15. tanév 1. félév Elérhetőség Göcs László Informatika Tanszék 1.emelet 116-os iroda gocs.laszlo@gamf.kefo.hu

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet

Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet : +36 1 236 0427 +36 1 236 0428 Fax: +36 1 236 0430 www.dialcomp.hu dial@dialcomp.hu 1131 Budapest, Kámfor u.31. 1558 Budapest, Pf. 7 Tartalomjegyzék Bevezető...

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

VB IP. IP Kommunikátor

VB IP. IP Kommunikátor VB IP IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...5 4. HIBAELHÁRÍTÁS...7 5. ENIGMA II ELÉRÉS

Részletesebben

M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás

M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás Rev: 1.1.4 2011-04-20 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy Communicator Fire eszközhöz készült, mely annak

Részletesebben

SB-Controls Kft Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. T.: F.: E-Line CPU PCD1.

SB-Controls Kft Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. T.: F.: E-Line CPU PCD1. E-Line CPU PCD1.M2220-C15 A Saia-Burgess Controls AG. E-Line termékcsaládja célzottan épületautomatikai feladatok megvalósítására született. A központi egységként szolgáló CPU szabadon programozható vezérlőegység,

Részletesebben

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel.

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. EnterNet ADSL Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. ADSL csomagok csak Magánszemélyek részére EnterNet - Privát forgalmi

Részletesebben

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő WDS 4510 adatátviteli adó-vevő A WDS-4510 készülék pont-pont és pont-több pont adatátviteli alkalmazásokra kifejlesztett digitális rádió adó-vevő. DSP technológiai bázison kifejlesztett, igen gyors adás-vétel

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok 2016.05.19. Szilágyi Róbert Tóth Mihály Debreceni Egyetem Az IoT Eszközök és más fizikai objektumok elektronikával, vezérléssel,

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

Hotspot környezetek gyakorlata

Hotspot környezetek gyakorlata SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49 Hotspot környezetek gyakorlata info@scinetwork.hu www.scinetwork.hu Sándor Tamás SCI-Network Rt. Nem tudtuk, hogy lehetetlen,

Részletesebben

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power)

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) HP 5120-24G 1.ábra Első panel (1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) 2.ábra Hátsó panel (1) AC-input csatlakozó (2)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Wi-Fi alapok. Speciális hálózati technológiák. Date

Wi-Fi alapok. Speciális hálózati technológiák. Date Wi-Fi alapok Speciális hálózati technológiák Date 1 Technológia Vezeték nélküli rádióhullámokkal kommunikáló technológia Wireless Fidelity (802.11-es szabványcsalád) ISM-sáv (Instrumentation, Scientific,

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ www.ksenia.hu 2 TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKJELLEMZŐK... MŰSZAKI ADATOK... TERMÉKJELLEMZŐK: ergo T... 4 TERMÉKJELLEMZŐK: ergo T plus... 5 TELEPÍTÉS... 6 ELSŐ BEKAPCSOLÁS...

Részletesebben

Szerviz PC Felhasználó - - - Ideiglenes kapcsolat

Szerviz PC Felhasználó - - - Ideiglenes kapcsolat A WTC-NET1 készülékkel felépített rendszer célja, hogy a családi házas és kisirodai környezetben lehetővé tegye a WAVIN felülethűtő-fűtő rendszerek távoli felügyeletét. Rendszerfelépítés Szerviz PC Felhasználó

Részletesebben

Vodafone HomeNet Huawei B315

Vodafone HomeNet Huawei B315 Vodafone HomeNet Huawei B315 A Huawei B315 router felépítése 1. Üzemállapot jelző: bekapcsolt állapotban világít 2. Hálózat állapotjelző: - türkizkék: LTE hálózathoz csatlakoztatva - sötétkék: 3G hálózathoz

Részletesebben

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera H-264-1080P vezeték nélküli távoli rejtett kamera Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ennek a terméknek egyedi ultra-hordozható tervezése van, és sok területen használható. Nagyon kényelmes, biztonságos,

Részletesebben

TECHNICOLOR TC cable-wifi gateway

TECHNICOLOR TC cable-wifi gateway TECHNICOLOR TC7200.20 cable-wifi gateway A következő rövid leírásban bemutatásra kerül a Technicolor TC7200.20 típusú wifi kábelmodem előfizetői végpontra történő telepítésének lépései. Doboz tartalma:

Részletesebben

M2M Easy Communicator Műszaki leírás

M2M Easy Communicator Műszaki leírás M2M Easy Communicator Műszaki leírás Rev: 1.1.6 2012-02-06 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy Communicator eszközhöz készült, mely annak felépítésének-

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

VBIP PRO. IP Kommunikátor

VBIP PRO. IP Kommunikátor VBIP PRO IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. VBIP PRO LED KIJELZÉSEK...5 4. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...6 5. HIBAELHÁRÍTÁS...7

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető A DVR kínálat bemutatása AVTECH MDR, AVC sorozatú DVR-ek bemutatása; SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása;

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: igazgató Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi A DVR kínálat bemutatása SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása; PROVISION-ISR DVR-ek bemutatása.

Részletesebben

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com NWA1100 Rövid kezelési útmutató 802.11g Üzleti WLAN access pont Firmware v1.00 1. kiadás, 2009/12 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: http://192.168.1.2 Jelszó: 1234 www.zyxel.com Copyright 2009

Részletesebben

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték nélküli Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a

Részletesebben

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS Az ISIS-COM Kft. IP-alapú hálózatában kizárólag TCP / IP protokoll használható. 1. SZOLGÁLTATÁS MEGHATÁROZÁSA, IGÉNYBEVÉTELE SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA: Az adathálózati

Részletesebben

BajaWebNet hálózatfeladat Egy kisvállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A kisvállalatnak jelenleg Baján, Egerben és Szolnokon vannak irodaépületei, ahol vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

A Netburner fejlesztőeszköz alkalmazástechnikája

A Netburner fejlesztőeszköz alkalmazástechnikája 5.2.1. A Netburner fejlesztőeszköz alkalmazástechnikája A NetBurner vállalatról A NetBurner vállalatot ##LINK: http://netburner.com ## 1998-ban alapították. A kezdetekben hálózati eszközökhöz programozó

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R PADLÓFŰTÉSI ZÓNA SZABÁLYZÓK TERMÉK LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK Könnyű és gyors telepítés az új vezetékezéssel Dugaszolható csatlakozók kábelszorítóval Integrált szivattyú relé a szivattyú

Részletesebben

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet 2. ZH A csoport 1. Hogyan adható meg egy digitális műszer pontossága? (3p) Digitális műszereknél a pontosságot két adattal lehet megadni: Az osztályjel ±%-os értékével, és a ± digit értékkel (jellemző

Részletesebben

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni?

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Kritikus pontok Ethernet interfész soros eszközbe ágyazásakor Az ipari Ethernet technológia az alacsony költségeinek és jelentős hálózati

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér Mérés, Vezérlés mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC - 141 kis és nagytestvér Bevezetés A MultiCon eszközök nagyhatékonyságú kijelzőt, mérés adatgyűjtőt és szabályzókat foglalnak magukban. Mindez a tudás és

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

EV-IP/VS01. Videó/Audió enkóder. Technikai Specifikációk

EV-IP/VS01. Videó/Audió enkóder. Technikai Specifikációk EV-IP/VS01 Videó/Audió enkóder Technikai Specifikációk E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8. Oldal 1 Megjegyzések Ebben a dokumentációban található információk előzetes

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat Céliane Radio/ZigBee kiválasztási táblázat mechanizmusok és burkolatok MECHANIZMUSOK BILLENTYŰK ÉS BURKOLATOK Fehér Titán RADIO/ZIGBEE RENDSZER BUS/SCS - Radio/ZigBee interfész 0672 0 068 46 0684 46 VILÁGÍTÁS

Részletesebben

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft.

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. Norway Grants AKKUMULÁTOR REGENERÁCIÓS ÉS Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. 2017.04.25. Rendszer szintű megoldás

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar

PD2 PowerDrive központi egység. Használati utasítás Magyar PD2 PowerDrive központi egység Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Az eszközt a telepítés során

Részletesebben

Open Smart Metering Gateway EWIO-9180-M. Fogyasztásmérés, energia felhasználás monitorozása épületekben, gépeken, installációkon és rendszereken

Open Smart Metering Gateway EWIO-9180-M. Fogyasztásmérés, energia felhasználás monitorozása épületekben, gépeken, installációkon és rendszereken Open Smart Metering Gateway EWIO-9180-M Fogyasztásmérés, energia felhasználás monitorozása épületekben, gépeken, installációkon és rendszereken Nyitott Intelligens Mérés C Logline Hathatós termék energia

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

M2M Modem Plus és M2M Modem Plus IO Termékcsalád Telepítési útmutató

M2M Modem Plus és M2M Modem Plus IO Termékcsalád Telepítési útmutató M2M Modem Plus és M2M Modem Plus IO Termékcsalád Telepítési útmutató v1.1 Rev: 1.1 2016-12-08 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Modem Plus és M2M Modem

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver A hardver és a felhasználó közötti kapcsolat Szoftverek csoportosítása Számítógép működtetéséhez szükséges szoftverek Operációs rendszerek Üzemeltetési segédprogramok

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

M-Bus Master MultiPort 250D/L

M-Bus Master MultiPort 250D/L MultiPort 250D/L Távoli kiolvasás M-Bus rendszerrel Akár 250 mérő csatlakoztatható egy hez, de a kaszkádosítással 1250 mérőből álló hálózat építhető ki Támogatja az elsődleges/másodlagos/kiterjesztett

Részletesebben

DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router

DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. Kezdő lépések DI-714P+ 2.4GHz Vezeték nélküli Router és Nyomtató Szerver 1. Amennyiben

Részletesebben

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer Klíma szabályozó rendszer ControlAir ControlAir rendszer Klímagerendára épített digitális szabályozó és vezérlő elektronika rendszer. A ControlAir rendszer kifejezetten a klímagerendákhoz kapcsolódó szabályozási

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Finta Csaba T-Systems Magyarország. Mobilitás a közlekedésben

Finta Csaba T-Systems Magyarország. Mobilitás a közlekedésben Finta Csaba T-Systems Magyarország Mobilitás a közlekedésben Tartalom A mobilinternet fejlődése A MÁV WiFi-tesztrendszere Privát mobil-adathálózatok A mobilinternet története Bevezetés éve Gyakorlati letöltési

Részletesebben

SBC-301. Adatlap. IPThermo Ethernet hő- és páramérő. Verzió: Procontrol IPThermo

SBC-301. Adatlap. IPThermo Ethernet hő- és páramérő. Verzió: Procontrol IPThermo SBC-301 IPThermo Ethernet hő- és páramérő Adatlap Verzió: 1.1. 2018. 1. oldal, összesen: 6 Felhasználási terület Terméknév Hőmérés Páratartalom mérés Vezetékes ethernet LCD kijelző POE Szoftver képességek

Részletesebben

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika 1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika A vizsga leírása: A vizsga anyaga a Cisco Routing and Switching Bevezetés a hálózatok világába (1)és a Cisco R&S:

Részletesebben