A teljesítési bizonylat a szerződéses jogviszony keretében elvégzett feladatok igazolására és lezárására szolgáló dokumentum.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A teljesítési bizonylat a szerződéses jogviszony keretében elvégzett feladatok igazolására és lezárására szolgáló dokumentum."

Átírás

1 Mire szolgál a teljesítési bizonylat? A teljesítési bizonylat a szerződéses jogviszony keretében elvégzett feladatok igazolására és lezárására szolgáló dokumentum. A teljesítési bizonylat helye és szerepe a PIR-Convex rendszerben A PIR-Convex projekt és pályázat menedzsment rendszer fő funkcióit tekintve támogatja a projektmenedzserek munkáját a projekt szakmai tervének megfelelő feladatvégrehajtásban, valamint segíti a pályázatok pénzügyi elszámolását. A projektfeladatok végrehajtása lehetséges alvállalkozók által, illetve saját munkavállalók eseti vagy rendszeres munkavégzésével. A szerződéses projekt feladat végrehajtók munkáját minden esetben teljesítés igazolással, adott esetben teljesítési bizonylat kiadásával kell lezárni. A pályázatok pénzügyi elszámolásának alapfeltétele, hogy felmerült költségekről rendelkezésre álljanak olyan bontású adatok, pénzügyi tételek, amiket megkövetel az adott pályázat kiíró-, elszámoló hatósága. A PIR-Convex rendszerben a pénzügyi tételek rögzítése a "pénzügyi naplóban" (a Pénzügyek modulban) lehetséges. A rögzítés történhet egyedileg, vagy tömegesen a PIR-Convex felhasználói felületén keresztül, vagy a megfelelő adatállomány importálásával. A pályázat pénzügyi elszámolásához igazolni kell, hogy az elszámolandó költségek valóban elvégzett feladathoz tartoznak, illetve hogy a tételek (számlák) pénzügyi rendezése megtörtént. A PIR-Convex rendszerben ez a pénzügyi tételek és a teljesítési bizonylatok összerendelésével történik. Tömeges teljesítés igazolás megvalósítása Nagyszámú munkavállalóval kötött szerződések esetén biztosítja a szerződésenkénti teljesítés igazolás helyett a tömeges, több szerződéses tételt (pl. rendszeres, egy-egy időszaki bérfizetés) érintő teljesítési bizonylat, illetve bérlista kiállítását. Ezzel egyidejűleg lehetővé teszi a teljesítési bizonylatok listaszerű, (szerződéstől független) megjelenítését, megjelölve az egyes bizonylatok típusát. Pénzügyi tételek automatikus generálása Lehetőséget nyújt a könyvelésből származó pénzügyi tételek összevonására, illetve megbontására, hogy így nyíljon mód a pályázati elszámoláshoz szükséges bizonylati tételek előállítására. Ezzel egyidejűleg hatékonyabbá teszi a teljesítési bizonylatok, beleértve a tömegesen előállított "gyűjtő" TIG-ek összerendelést az importált bizonylatokkal. Az összerendelés támogatja az egy-azegyes összerendelést (pl TIG-számla-kiegyenlítő banki bizonylat), egy-több kapcsolatot (pl gyüjtő TIBbérlista-bérfizetés), és több TIG egy pénzügyi tétel összerendelést (pl több szerződéshez kapcsolódó TIG-1 számla-1 banki bizonylat). Hol találom a teljesítési bizonylatokat? Típusonként listázva Projektenként, az adott projekt bal oldali menüjében külön menüpontban, mely további almenükre van bontva: 1. oldal (összes: 10)

2 Összes = Az adott projekthez tartozó összes teljesítési bizonylat megjelenik, típusától függetlenül. Számlás = Az adott projekthez tartozó összes számlás, azaz dologí típusú teljesítési bizonylat megjelenik. Rendszeres személyi = Az adott projekthez tartozó összes rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylat megjelenik. Nem rendszeres személyi = Az adott projekthez tartozó összes nem rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylat megjelenik. A teljesítési bizonylat lista áttekintése A kapcsolódó szerződésnél 2. oldal (összes: 10)

3 Azon szerződés adatainál is megtaláljuk a teljesítési bizonylatot, amelyhez tartalmát tekintve kapcsolódik. Hogyan hozhatok létre új teljesítési bizonylatot? A számlás/dologi-, és a nem rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylatok kezelése eltér a rendszeres személyi bizonylatokétól, ezért ezek létrehozását külön-külön mutatjuk be. Új teljesítési bizonylat szerződés oldalról rögzítve > számlás/dologi-, és nem rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylatok esetében 1. A bal menü Szerződések menüpontjára klikkelve a táblázatos, áttekintő nézetből válasszuk ki azt a szerződést, amelyhez teljesítési bizonylatot szeretnénk létrehozni, majd klikk a szerződésre. 2. A szerződés adatlapján válasszuk ki a 'ok' fület, és klikkeljünk rá. 3. Az 'Új hozzáadása' gombot megnyomva a táblázatban új sor jelenik meg: ezt töltsük fel a kért alapadatokkal és mentsük el: 4. A mentést követően új sor jött létre, az alábbi adatokkal: 5. Nyissuk meg a (sor bal oldalán található) TIB adatlapot, ahol az alábbi információkat találjuk: 3. oldal (összes: 10)

4 Új teljesítési bizonylat szerződés oldalról rögzítve > rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylatok esetében Erre nincsen lehetőség - rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylatot kizárólag lista oldalról lehet rögzíteni. Ennek az a magyarázata, hogy amíg a számlás / dologi-, valamint a nem rendszeres személyi jellegű kifizetéseknél az az életszerű, hogy a kifizetések igazolása szerződésenként / szerződéstételenként / fizetési ütemenként történik, addig a rendszeres személyi kifizetések igazolása jellemzően egy adott időszakra (pl. hónapra), egyszerre történik. A rendszeres személyi típusú teljesítések ily módon való működése biztosítja a nagy számú munkavállalóval kötött szerződések esetén a szerződésenkénti teljesítés igazolás helyett a tömeges, több szerződéses tételt (pl. rendszeres, egy-egy időszaki bérfizetés) érintő teljesítés igazolás kiállítását. Új teljesítési bizonylat lista oldalairól rögzítve A teljesítési bizonylat (TIB) létrehozásának egyik módja, hogy a TIB valamely listaoldaláról adok hozzá egy új TIB-et. Figyelem! Ez a módszer számlás (azaz dologi) TIB esetében nem működik, az kizárólag csak szerződés oldalról hozható létre. Ezért a / Számlás lista nézetében nem is találunk 'Új hozzáadása' gombot. Az alábbi példán a / Összes listanézetből adom hozzá az új TIB-et, az 'Új hozzáadása' gomb megnyomásával: 4. oldal (összes: 10)

5 Az alábbi űrlapot kell kitöltenünk és adatokkal elmentenünk az új TIB létrehozásához: 5. oldal (összes: 10)

6 Mentést követően az újonnan létrehozott teljesítési bizonylat is megjelenik a ok / Összes, valamint a típusának megfelelő (Rendszeres személyi / Nem rendszeres személyi) összesítő listában is. Rendszeres személyi típusú teljesítési bizonylat létrehozása Ilyen típusú teljesítési bizonylat csak lista oldalról hozható létre. Ennek az a magyarázata, hogy a rendszeres személyi kifizetések igazolása jellemzően egy adott időszakra (pl. hónapra), együttesen történik. Ez a működés biztosítja, hogy a projekten az adott időszakra akár az összes munkavállalóval kötött szerződést egyszerre tudjuk teljesítés igazolni. A teljesítési igazolást a következőképpen hozzuk létre: 1. Klikkeljünk a / Rendszeres személyi (vagy az Összes) menüpontban az 'Új hozzáadása' gomra: 6. oldal (összes: 10)

7 2. Töltsük ki az űrlapot a megfelelő adatokkal, majd mentsünk: Ezekkel az adatokkal létrejött egy új sor a / Rendszeres személyi áttekintő lista táblázatában. 3. A mentés után a felület automatikusan teljesítési bizonylat adatlapjára visz át. Itt a TIB alapadatai mellett azt is láthatjuk, hogy mely rendszeres személyi tételek kerültek leigazolásra a teljesítési bizonylaton, illetve azt is, hogy melyek azok a projekthez tartozó munkaszerződések, amelyek fizetési üteme /teljesítési időpontja a szerkesztés időpontjához képest 30 napon belül esedékes, és még nincsen teljesítési igazolva. A listából láthatóak tehát azok a tételek is, amelyek korábbi, még nem teljesítési igazolt munkaszerződés fizetési üteméhez tartoznak! 7. oldal (összes: 10)

8 Hogyan tudok eltérő összeget igazolni, mint az eredetileg tervezett? A rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy a leigazolt összeg eltérjen a szerződéskötéskor, az adott fizetési ütemnél meghatározottól (és amit a rendszer alapesetben automatikusan legenerált). Erre pl. akkor lehet szükség, ha kevesebb összeget tudunk leigazolni, mert kötbér csökkenti az eredetileg tervezett összeget (pl. dologi TIB esetében), illetve rendszeres személyi TIB-nél munkaszerződés típus esetén ha a munkavállaló betegszabadságon volt, így a havi fizetésének összege emiatt kevesebb. Ez a következőképpen tudjuk megtenni: 1. Alapesetben a TIB adatlapon a TIB adatlap / Részletek szekciójában a (piros kerettel jelölt) terv és a (zöld kerettel jelölt) igazolt összegek megegyeznek. 2. Ha azt szeretnénk, hogy ez eltérjen, akkor nyissuk meg szerkesztésre ezt a sort: 3. Ekkor szerkeszthetővé válnak a terv összeg cellái, valamint a megjegyzés mező: 8. oldal (összes: 10)

9 4. Ha a TIB tartalmilag összeállt, ne felejtsük el véglegesíteni! Hogyan tudom véglegesíteni a teljesítési bizonylatot? Mit jelent a teljesítési bizonylat véglegesítése? A teljesítési bizonylat véglegesítése azt jelenti, hogy minden elvárt tartalmi információ és formai követelmény (ha van ilyen meghatározva) rendelkezésre áll ahhoz, amivel a leszerződött tétel elvégzését dokumentáltuk, ezzel a leigazolt tétel pénzügyi teljesítése megtörténhet. A TIB véglegesítésével egyszerre a rendszer Pénzügyi napló moduljában egy követelési bejegyzés is keletkezik. A véglegesítési lépései 1. A TIB adatlapját nyissuk meg szerkesztésre: 2. A szerkesztő nézetben adjuk meg a még hiányzó alapadatokat (ha van ilyen), adjuk hozzá az összes, ezen a TIB-en leigazolni kívánt pénzügyi tételt, majd tegyük be a 'Véglegesített:' mezőbe a pipát, és mentsünk. Ekkor a TIB véglegesített státuszba kerül, és megjelennek a 'Kapcsolódó pénzügyi tételek' valamint a 'Stornó' gombok: 9. oldal (összes: 10)

10 Mikor lehet egy teljesítési bizonylatot törölni, és mikor sztornózni? törlése Ameddig egy teljesítési bizonylat nincs véglegesítve, addig gond nélkül törölhető. Ilyenkor a teljesítési bizonylat véglegesen törlődik a rendszerből, nem láthatóak a TIB lista nézetekben sem. A nem véglegesített teljesítési bizonylat nem sztornózható. sztornózása A véglegesített bizonylatot törölni már nem, csak sztornózni tudjuk. Sztornózás esetén - figyelmeztetés után - a rendszer az összes kapcsolódó pénzügyi tételt is sztornózza. A sztornózott TIB-ek nem láthatóak a TIB lista nézetekben. A rendszernaplóban (megfelelő jogosultság esetén) a 'TIB sztornózása" esemény lekérdezhető. Honnan látom, ha valamelyik fizetési ütemhez tartozó teljesítési bizonylat még nem került kiállításra? Az adott szerződés 'Fizetési ütemezés' aloldalán az alábbi figyelmeztető jelölést találjuk az ilyen esetekben: Forrás webcím: oldal (összes: 10)

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámolás benyújtása abban az esetben lehetséges, amennyiben már minden, a pályázat keretein belül, illetve önerőből vállalt korszerűsítés befejeződött

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

idea Számlázó Felhasználói dokumentáció

idea Számlázó Felhasználói dokumentáció idea Számlázó Felhasználói dokumentáció Fejlesztő és forgalmazó: GiantStep Kft Adószám: 23387812-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-963232 Email: info@ideaszamlazo.hu NAV felé bejelentendő adatok: Program neve:

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése A kezdéshez válassza a Pályázataim menüpontot, majd a megjelenő listában keresse ki azt a projektet, amivel dolgozni kíván. I. Kattintson a Projekt megvalósítás

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Évváltási teendők

Évváltási teendők Évváltási teendők 2018-2019 Évváltási tájékoztató az Iratkezelő szakrendszerhez eddig csatlakozott, illetve az előrehozott csatlakozó nagyvárosok részére. Tisztelt Felhasználók! Jelen tájékoztatóban szereplő

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 PÉNZTÁR... 3 1.1

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések 2. részelszámolás megnyitása A felületen új elszámolást kell létrehozni: Elszámolás Elszámolások 2. részelszámolás, végelszámolás A 2. részelszámolás során olyan sportszakember

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2.

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2. Kézikönyv Szelekciós jegyzék 2. Tartalomjegyzék 1 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 4 2 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 6 3 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 7 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 5 PARANCS KERESÉSE...

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Netes pályázatok esetén a pénzügyi elszámolás benyújtásának lépései Belépés az EPER-be Beadott pályázatok fül pályázat kiválasztása

Részletesebben

KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2)

KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2) KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2) 2017.06.18. Tartalom 1. Adatimportálás bemutatása... 2 2. Betöltés feltételei... 2 3. Adatlap struktúra

Részletesebben

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval

TESZTELÉSI SEGÉDLET. regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval AZ ELSŐ ONLINE HACCP NAPLÓZÁSI RENDSZER TESZTELÉSI SEGÉDLET regisztráció I első naplóváz elkészítése I első napló kitöltése I applikáció letöltése I naplózás applikációval Regisztráció Regisztrációs folyamat

Részletesebben

Spider Számlázó. Felhasználói dokumentáció. Fejlesztő és forgalmazó: NAV bejelentés adatai: GiantStep Kft.

Spider Számlázó. Felhasználói dokumentáció. Fejlesztő és forgalmazó: NAV bejelentés adatai: GiantStep Kft. Spider Számlázó Felhasználói dokumentáció Fejlesztő és forgalmazó: GiantStep Kft. Adószám: 23387812-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-963232 Email: info@giantstep.hu NAV bejelentés adatai: Online számlázó neve:

Részletesebben

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása A NORA új funkciója a Kedvezményezett által kitöltött űrlap adatai alapján, automatikusan generálja a megjelölt kérelmet. A dokumentum

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

E-építési napló munkaterület átadása és munkaterület visszaadása lépésről lépésre

E-építési napló munkaterület átadása és munkaterület visszaadása lépésről lépésre E-építési napló munkaterület átadása és munkaterület visszaadása lépésről lépésre 2019. május 1 1. Munkaterület átadásának kezdeményezése A munkaterület átadásának technikai feltételei megvátoztak, a munkaterület

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések Személyi jellegű sablonok létrehozása Egy adott személy (név és adóazonosító kombináció) részére egyszer kell és lehet bizonylatot felvinni üres sablonra. Ezt követően bizonylat

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

Tájékoztató Elszámolások beadásához

Tájékoztató Elszámolások beadásához Tájékoztató Elszámolások beadásához 1. Kérjük, a következő weboldalt felkeresve https://npp.emi.hu/ szíveskedjen az Elszámolás fület kiválasztani! 2. A konstrukciók közül kérjük, a Nyílászáró csere (NYZCS)

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tájékoztató az elszámolások benyújtásához Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tartalomjegyzék Általános... 3 Belépés az oldalra... 3 Nyílászáró pályázatok elszámolása... 5 Csatolandó fájlok... 7

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése

Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv Hiányzások kezelése 1 Áttekintés 3 Hiányzások, késések kezelése az Aromoban 4 Hiányzások beírása a Foglalkozás

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész Mercedes XENTRY Portal Pro interfész 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/20 Tartalomjegyzék 1. funkcionalitás...3 1.1. Szervizzel kapcsolatos funkcionalitás...3

Részletesebben

Kézikönyv. Felhasználói regiszter

Kézikönyv. Felhasználói regiszter Kézikönyv Felhasználói regiszter Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 AZ UTASÍTÁS TULAJDONSÁGA... 8 3 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 9 4 AZ UTASÍTÁS TULAJDONSÁGA... 15 5 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Spider Számlázó. Felhasználói dokumentáció. Fejlesztő és forgalmazó: NAV bejelentés adatai: GiantStep Kft.

Spider Számlázó. Felhasználói dokumentáció. Fejlesztő és forgalmazó: NAV bejelentés adatai: GiantStep Kft. Spider Számlázó Felhasználói dokumentáció Fejlesztő és forgalmazó: GiantStep Kft. Adószám: 23387812-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-963232 Email: info@giantstep.hu NAV bejelentés adatai: Online számlázó neve:

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Pénzügyi elszámolás benyújtása

Felhasználói kézikönyv. Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi elszámolás benyújtása Legutóbbi

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás

FORRÁS.Net Pénzügy főkönyv alrendszer adatbázisváltás Tisztelt Főigazgató- helyettes Asszony/ Úr! Tájékoztatom, hogy a Forrás.Net 2016. évi adatbázis a mai naptól a Szakképzési Centrumok felhasználói számára biztosított. A 2016. évi adatbázis a 2016. évi

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 2.1 Tartalomjegyzék Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók.

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben) 1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése 1.1 Számlák kezelése A számlák kezelése

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár MTMT adminisztrátori felület és teendők Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár Tartalom Az adminisztrátori kezdőoldal Szerzők adatainak kezelése Közlemények keresése Adminisztrátori

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját.

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Körlevél l készk szítésese Mi a körlevk rlevél? l? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

Részletesebben

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Készült: 2018.03.07. 1 1 Bevezetés Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer)

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban Kézikönyv Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 7 3 STANDARD KONTÍROZÁSOK - VÁLTOZTATÁS

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) 2. Kötelező-e a kimenő számlák kiküldése menüpont használata?

1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) 2. Kötelező-e a kimenő számlák kiküldése menüpont használata? Számlák, bizonylatok 1. Kötelező-e a kimenő számlák igazolása menüpont használata? (mp: 221) Nem, mivel az nem jogszabályi előírás. Amennyiben ilyen feladat nincs egy intézménynél, akkor ez a funkció kikapcsolható

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben