Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám február 12.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12."

Átírás

1 Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 3. szám február 12. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 Kezdõdik a tavaszi hadjárat Kép: Kisfaludi István NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

2 Áraink az ÁFA-t tartalmazzák és a készlet erejéig, vagy ig érvényesek! Nyitva tartás: hétfõtõl-péntekig: óráig szombaton: óráig 2 280

3 Kössön le hirdetési felületet több alkalomra kedvezménnyel! HIRDETÉSFELVÉTEL: Tel.: Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) panoramainfo@fre .hu cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Cegléden és térségében Következő lapzárta: február 22. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: Lénia Újságnyomó Kft Miskolc, Szentpéteri kapu 105. Kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. Fenntartjuk a jogot, hogy az olvasói leveleket szerkesztve adjuk közzé. 3 Címlap nagyjából fél évvel ezelőtt a ceglédi férfi kézilabdacsapat kiharcolta, hogy ismét a nemzeti bajnokság második vonalában szerepelhessen. Nagy öröm volt ez minden ceglédi kézilabdakedvelő számára, de sokan tartottak is a magasabb osztálytól, az egykori válogatottakkal felálló ellenfelektől. Szerencsére az őszi mérkőzéseken érezhető volt, hogy a város kézilabdát szerető közönsége is megmozdult, és kellő hangerővel buzdította a mérkőzéseken csapatunkat. Ez az eredményekben is megmutatkozott, hiszen a bajnokság felénél stabil középcsapatként várhatjuk a tavaszi mérkőzéseket. A Ceglédi KKSE vezetősége a szűkös anyagi lehetőségeikhez mérten igyekszik mindent megtenni, hogy a csapat továbbra is méltóképpen képviselje városunkat a bajnokság során. Ráadásul mindezt úgy, hogy játékosaink között csak ceglédi és Cegléd környéki fiatalok szerepelnek. Kérjük, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre és szurkoljanak ennek a szerethető csapatnak! Én a csapat elnökségének nevében megígérhetem, mindent el fogunk követni a tavasz során, hogy jó és színvonalas mérkőzéseket láthassanak a Városi Sportcsarnokban, elsőként most hétvégén, február 13-án 18 órakor. Hajrá Cegléd! BORSOS ISTVÁN a Ceglédi KKSE elnöke

4 4 február 4-én, születésnapja alkalmából köszöntötték Beck Mihályt. A város úszó, és vízilabda sportjának legendáshírű alakját 90. életévének betöltése alkalmából a vízilabda szakosztály és a sportegyesület vezetése kereste fel. - Nagy szeretettel köszöntöm a kilencven esztendőt betöltött Misi bácsit. A Ceglédi Vasutas Sportegyesület valamennyi sportolója, elnöksége, illetve a város sportéletének szereplői nevében kívánok jó egészséget és nagyon örülünk, hogy itt van közöttünk. - mondta Horváth József a CVSE ügyvezető elnöke. Beck Mihály feleségét, Zsuzsa asszonyt pedig 80. születésnapja alkalmából köszöntötték, de maga CVSE is kerek évfordulóhoz érkezett. 75 esztendeje alapították. Beck Mihály nem Híreink Beck Mihály 90 éves A ceglédi vízilabda és úszósport megalapítóját a CVSE vezetése kereste fel és ajándékozta meg. Beck Mihályt az önkormányzat 1991-ben tüntette ki Cegléd Város Sport Díjával. Ő azon kevesek egyike, akik ott voltak a Széchenyi úti fürdő avatásánál ban gyermekként vett részt az első úszóversenyen és meg is nyerte. csak ennek a szervezetnek az életét kísérte figyelemmel, de a városi strandét is, amelyhez egész élete kötődik. 6 évesen tanult meg úszni, még a régi fürdőben. Az új létesítmény avatására augusztus 20-án rendezett úszóversenyen is indult. Az 50 méteres mellúszásban aranyérmet szerzett. Néhány év múltán megalakították az úszó szakosztályt, amelynek színeiben számos országos versenyen is részt vett, szép sikerekkel. A háború után újjászervezte a város úszóéletét és a vízilabda alapjait is ő tette le, illetve vezetésével szerezte számos sikerét a csapat. 16 évig volt edző, de sokáig szakosztályvezető, sőt szertáros is volt. Szenior úszóversenyeken idős koráig részt vett. A legutolsón 81 éves volt. Beck Mihály az utóbbi években egészégi állapota miatt visszavonultan él.

5 Hírek forrása a Ceglédi Városi Televízió Választási előkészületek 75 éves a CVSE NAGYSZABÁSÚ RENDEZVÉNYSOROZATTAL ünnepli fennállásának 75 évfordulóját a Ceglédi Vasutas Sport Egyesület. A március 3-án induló programsor előkészületei már elkezdődtek. A szervezők szeretnék, ha a térségben minél többekben tudatosulna, Cegléden működik egy nagy múlttal rendelkező és nagy sikereket elérő egyesület. MEGVÁLASZTOTTÁK A 15. SZÁMÚ választókerület választási bizottságának tagjait. Dr. Túri József, Dr. Vászin Edit és Szrapkó Éva mellett a póttag Dr. Szomorú Márta lett. A 15-ös számú egyéni választókerületben tehát ők látják el a választási bizottsági munkát. Ha pedig a választásokig bárkinek segítségre lenne szüksége, vagy információt kérne, rendelkezésére áll a választói információs szolgálat. Egyre többen tartoznak Fórum közös képviselőknek ISMÉT TÖBB TÍZMILLIÓS TARTOZÁST halmoztak fel a távfűtéses lakásban élők. A Dalkiának 37 millióra duzzadt a kinntlévősége, vannak, akik több mint egy éve nem fizetnek távhődíjat. A tartozást végső esetben jogi úton hajtja be a szolgáltató, de a nehéz helyzetbe kerülteknek azt tanácsolják: próbálják meg részletekben kifizetni adósságukat. ÚJÉVI KÖSZÖNTŐVEL EGYBEKÖTÖTT fórumot tartott a társasházak közös képviselőinek a Várvag Kft. A város vagyongazdálkodásáért felelős szervezet korrekt partneri viszonyt kíván kialakítani a közös képviselőkkel, hiszen számos társasházban résztulajdonos az önkormányzat, így a fizetési kötelezettségek egy része a Várvagot terheli.

6 Híreink 50 fajta, 1200 galamb SIKERREL ZÁRULT AZ A KÉTNAPOS, jubileumi kiállítás, amit a Ceglédi V-48-as számú Galambtenyésztő Egyesület szervezett. A neves eseményhez hat fajtaklub is csatlakozott. A rendezvénnyel emlékeztek arra, hogy 90 éves a szervezett galambászat Cegléden. Pályázatok VERSÍRÓ ÉS FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDETETT a Művelődési Központ. Amatőr vagy ismert költők alkotásait várják, az egyetlen kikötés, hogy a lírai alkotás témája kötődjön a szerző lakhelyéhez. A fotópályázatnál ugyancsak ezt kérik. Nem csak Ceglédről, hanem a kistérség bármely településéről várnak pályaműveket, a legjobbnak ítélt alkotásokat egy térségi kiadványban is megjelentetik. Testületi ülés A KÖZTISZTVISELŐK ÉS KÖZALKALMAZOTTAK önkéntes nyugdíjpénztári befizetése az első áldozata az önkormányzat takarékoskodásának. Az idei évre prognosztizált 450 milliós bevételkiesést a város ugyanis részint az önként vállalt feladatok felfüggesztésével kívánja kompenzálni. A képviselőtestület a gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatát is elfogadta. Ennek szellemében átalakítják a felügyelő bizottságokat és az ügyvezetői juttatásokat is rögzítették. Stroboszkóp SZÜLETÉSNAPI GYERTYA ÉGETT a Cegléd Rádió 88 stúdiójában. Egy éve indult el legfiatalabb magazinjuk a Stroboszkóp. A rádiós pult mögött Szatmári Gábor, a Dj pult mögött pedig Kenyó Ferenc várja minden héten a hallgatókat, hogy az egyre népszerűbb retro korszak ritkábban hallott felvételeiből mutassák be aktuális válogatásukat.

7 Híreink Közérdekű fórum ELFOGADTA A KÖZGYŰ- LÉS PEST MEGYE es költségvetését. - Az idei év újabb jelentős anyagi nehézségeket hoz. Ezt jelzi az egy hónapos kényszerszünet a megyei fenntartású múzeum esetében is - mondta közérdekű fórumán Földi László, polgármester. A közgyűlésben is mandátummal rendelkező Földi László reményét fejezte ki, hogy a városban működő többi megyei intézmény esetében nem kerül sor drasztikus takarékoskodásra. Településőrség ELKÉSZÜLT AZ IRODA, BESZEREZTÉK a felszereléseket, így hivatalosan is bemutatták a településőrséget. A városban ezután 8 főt alkalmaznak erre a feladatra közcélú foglalkoztatottként. A hivatalos felszerelésük településőrség feliratú sapka és mellény, de fényképezőgépet és kerékpárt is beszereztek számukra. A szervezetet a Boróka játszótéren kialakított iroda előtt tartott sajtótájékoztatón mutatták be. FIDESZ megyei jelöltek BUDAPESTEN A POLGÁROK HÁZÁBAN tartott rendezvényen mutatta be a Fidesz-KDNP 16 Pest megyei egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét. Szűcs Lajos, a Pest megyei választmány elnökének nyitóbeszéde után Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi régiójának igazgatója mutatta be a jelölteket, aki úgy fogalmazott: minden idők legnagyszerűbb képviselőcsoportját sikerült összeállítaniuk az ország gyarapodása érdekében. MEGÚJULT DÉL-PEST MEGYEI MEZÕGAZDASÁGI ZRT Cegléd, Bede 575. GAZDA- ÁRUHÁZA továbbra is várja régi és új vevõit, gazdag áruválasztékával Cím: 2700 Cegléd, Külsõ - Kátai út 98. Telefon: 53/ , 53/ , 20/ Nyitva tartás: hétköznap: október 31-ig: november 1.-tõl: szombat:

8 Mûsorajánló CEGLÉDI VÁROSI TELEVÍZIÓ Február 12. Péntek HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után VÁROSHÁZA - a testületi ülés összefoglalója (ism.) HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ ismétlés A Hálózat Televízió mûsora Február 13. Szombat 18:00 HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ - valamennyi HÍRADÓ ismétlése Február 15. Hétfõ HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után ARCHÍV válogatás a CTV archívumából a Pest me gyében élõk magazinja HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ ismétlés Február 16. Kedd HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTKÖZVETÍTÉS 19:55 HÁTTÉR-ismétlés HÍRADÓ ismétlés Február 17. Szerda HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletbõl HOSSZAB BÍTÁS a ceglédi sporthírek háttere 19:00 VÁROSHÁZA-politikai vitamûsor 20:00 HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ- ismétlés Február 4. Csütörtök HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? PROGRAMA- JÁNLÓ ceglédi és térségi események, rendezvények ajánlója 18:50 SAJTÓ SZEMLE VÁROSHÁZA - a testületi ülés összefoglalója 19:25 MÚZSA hírek, portrék a mû vé szet világából HÁTTÉR - ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Február 19. Péntek HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után IFJÚ-SÁV Diákoktól diákoknak - hírek, riportok, érdekességek a ceglédi ifjúsági életbõl VÁROSHÁZA-a testületi ülés összefoglalója (ism.) 19:15 SAJTÓSZEMLE HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Február 20. Szombat 18:00 HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ - valamennyi HÍRADÓ ismétlése Február 22. Hétfõ HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után ARCHÍV - Ez történt Cegléden - válogatás a CTV archívumából a Pest megyében élõk magazinja HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ ismétlés Február 23. Kedd HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTKÖZVETÍTÉS HÍRADÓ ismétlés Február 24. Szerda HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletbõl HOSSZAB BÍTÁS a ceglédi sporthírek háttere 19:10 VÁROSHÁZA - politikai vitamûsor HÁTTÉR - ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Február 25. Csütörtök HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után PROGRAMAJÁNLÓ ceglédi és térségi események, rendezvények ajánlója 18:50 SAJTÓSZEMLE MÉRLEG - gazdasági magazin GYÓGYÍR - a Toldy Ferenc Kórház egészségügyi magazinja HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Adásismétlés minden hétköznap 9 órától. A HÍRADÓ online is megtekinthetõ a honlapon. A M Û S O R V Á L T O Z T AT ÁS J O G Á T F E N N T A R T J U K!

9 Híreink Állománygyűlés A MŰKÖDÉSI FELTÉTELEK MEGTEREMTÉSE jelentette a legnagyobb feladatot 2009-ben a ceglédi tűzoltók számára. Erről és az elmúlt év főbb eseményeiről állománygyűlés keretében számolt be a parancsnok. Nehéz év után újra nehéz év vár rájuk, hiszen a dologi kiadásokra ugyanannyi jut, ám minden jóval többe kerül. Borbemutató BORMUSTRÁT TARTOTTAK AZ ÖREGSZŐLŐK- BEN. A találkozó célja nem elsődlegesen a verseny, hanem egymás borainak megismerése. Az Öregszőlők kistermelői mellett most is részt vettek az eseményen a térség nagyborászai. Ők azonban legfőképpen az értékelésben vettek részt. Szalagavató bál A BEM ISKOLA ÜNNEPI ESTJÉVEL ért véget a szalagavatók sora. A Műszaki Szakközép-és Szakközépiskola végzősei pénteken kapták meg az ünnepség szimbólumát, a selyemszalagot. A diákok két táncot mutattak be, a hagyományos keringő mellett nagy sikert aratott a Grease című film zenéjére táncolt modern koreográfia. Kolbásztöltő verseny TÖBB MINT KÉT MÁZSA KOLBÁSZHÚST töltött be hétvégén egy baráti társaság. A majd 10 éves múltra visszatekintő sorozat célja - a jó hangulatú találkozás mellett - hogy megismerjék egymás ízlését, a különböző tájegységek ízesítési szokásait.

10 Híreink Csengőszó előtt MINDEN EDDIGINÉL TÖBB ÓVODÁS vett részt a Várkonyi Iskola óvodásoknak rendezett, játékos foglalkozásán. Az intézmény Csengőszó előtt nevű programsorozatának célja, hogy megismertessék a gyerekekkel az iskolai légkört, a leendő tanító néniket, a szülőknek pedig megkönnyítsék az iskolaválasztást. Fotók Kelet-Berlinből TÖBB MINT HARMINC ÉVIG ÁLLT Berlin központjában az a fal, mely kettészelt egy várost, szétválasztott családokat, barátokat. A berlini fal 1989-es leomlásának 20. évfordulójáról Európa több városában is megemlékeztek. A történelmi esemény évfordulóján a budapesti Goethe Intézetben is nyílt kiállítás. A tárlat anyaga most egy hétig a Kossuth Gimnáziumban látható. Segítség az óvodának ÖNKÉNTES SEGÍTŐVEL BŐVÜLT az Örkényi úti óvoda munkatársainak köre. Somos Gyuláné egy tavalyi találkozás és beszélgetés miatt döntött úgy, felajánlja segítségét az ugyeri óvodapedagógusoknak. Az önkéntes óvónő foglalkozásokat tart a kicsiknek, főként olyanokat, amelyek hatékonyan segítik a hátrányos helyzetben lévő gyerekek fejlődését. Tele a szálló NAPRÓL NAPRA TÖBBEN VANNAK a ceglédi hajléktalanszállón. Nincs elég ágy, így már a földön is alszanak. A Dugonics utcai intézményben napi háromszori étkezést és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a rászorulóknak. A -10 C alatti hőmérsékletben akár két óra alatt teljesen kihűlhetnek az utcán éjszakázók. Akik nem mennek maguktól szállóra, azokat az utcai szolgálat munkatársai próbálják rábírni, hogy ne a szabadban töltsék az éjszakát.

11 Híreink Jegyzői közlemény A KÖZELGŐ VÁLASZTÁSOKKAL kapcsolatban a jegyző közleményt adott ki. Eszerint a választási eljárásról szóló törvény értelmében a két vagy több szavazókörrel rendelkező településen a helyi választási iroda vezetője kijelöli azt a szavazókört, ahol azok a választópolgárok szavazhatnak, akiknek lakcíme a csak az adott település megnevezését tartalmazza, illetőleg, akik igazolással rendelkeznek. Cegléden a település szintű lakcímmel rendelkező választópolgárok, illetőleg akik igazolással rendelkeznek az 1. számú szavazókörben, a Népkör u. 1 szám alatti Napközi otthonos Iskolában szavazhatnak. Térségi kisbusz ÚJ, KILENC FÉRŐHELYES FORD Transit kisbuszt vásárolt a Kistérségi Szociális Szolgáltató. Az intézmény eddig használt gépkocsija műszaki állapota miatt már csak korlátozott feladatokra használható. Az elmúlt évek takarékos gazdálkodásának köszönhetően a járművet az intézmény saját forrásból, a fenntartó jóváhagyásával vásárolta meg. Rendőrségi akció A GYORSHAJTÓKRA VADÁSZTAK a rendőrök a 4-es úton, illetve a 311-es úton Cegléd és Nagykáta között. A számos sebesség ellenőrző pont mellett két civil autó is járta az említett útszakaszokat, hogy a beszerelt kamerával menet közben rögzítsék a szabálytalanságokat. A fokozott ellenőrzéssel a súlyos bale - seteket szeretnék megelőzni. A rendőrség az útkezelővel is együttműködik, hogy javítsák a közlekedésbiztonságot. HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Temetkezési szolgáltatás Cegléd, Pesti út 15., Tel: 53/ Vidéken: Tápiószõlõs, Dózsa Gy. u. 1. Alföldi Józsefné, Tel: 53/ Újszilvás, Alkotmány u. 62. Ledacs-Kiss Imréné, Tel: 53/ Farmos, Széchenyi ul 30. Szécsényi Gáborné, Tel: 53/ Ceglédbercel, Cserõi út 21. Holló Pálné, Tel: 53/

12 Híreink Horgász közgyűlés TÖBB MINT HUSZAN NEM ÚJÍTOTTÁK meg tagságukat, mégsem zárt veszteséges évet a 307. számú Horgász Egyesület ben, az áfaemelés az előirányzottnál többet kellett költeniük halvásárlásra, az önkormányzat egy pályázatán faültetésre nyertek pénzt és továbbra is bérbe kívánják adni a hármas számú tavat. Az egyesület évértekelő közgyűlésén meghatározták az idei feladatokat is. Intézményi bál JÓTÉKONYSÁGI BÁLT SZERVEZETT a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola. A program idén sem csupán a szórakozásról szól, fontos része volt a bevétel is, melyet az iskola saját céljaira használ fel. Ebben az évben egy intézményi alapítvány létrehozására szeretnék fordítani az összegyűjtött pénzösszeget. Autó csak önerővel MÁRCIUSTÓL CSAK ÖNRÉSZ BEFIZETÉSÉVEL lehet hitelre autót vásárolni. Azaz megszűnik a 0 %-os finanszírozás. Az új kormányrendelet szerint a hitel futamideje is változik, maximum 7 évre kölcsönöz a bank. Euróalapú hiteleknél minimum 40 %-os önerőt kérnek, devizaalapú hitelnél 50 %-ot, míg forintalapú hitel esetében az autó értékének minimum 25 %-át kell majd befizetni autóvásárláskor. A kereskedők szerint a szigorítás tovább rontja majd az egyébként is pangó autópiacot, de érdemes kihasználni a szigorításig hátralévő egy hónapot. A szalonok kedvező ajánlatokkal várják a vásárlókat. Iskolabál JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZETT a Református Általános Iskola. Az intézmény vezetése és a diákönkormányzat minden évben közös szórakozásra hívja a fenntartó egyház képviselőit, tanárokat, szülőket és az intézmény volt tanulóit. Az Imregi Rendezvényteremben több százan gyűltek össze, akiket az igazgató, Arany Zsolt köszöntött. Elmondta: a bál jótékony célokat szolgál, a bevételt idén is az anyagilag hátrányos helyzetű gyerekek segítésére használják fel, idén 300 ezer forint gyűlt össze. A rendezvény meglepetése a Vivat Bachus énekkar előadása volt, de az iskola régi diákjai táncilletve népzenei produkciói is kellemes perceket szereztek.

13 Csáky András fóruma NEM KÍVÁN KIVONULNI A KÖZÉLETBŐL, a helyi politikába szeretne integrálódni így fogalmazott Dr. Csáky András. Az országgyűlési képviselő parlamenti beszámolóján búcsúzott is az érdeklődőktől. A politikus elmondta: az Antall József emlékestet idén is megtartják, hisz továbbra is vallja, a kormányfő olyan alapokat helyezett le és olyan értékeket képviselt, amelyeket követni kell. Közlemény TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, hogy a Fehér Őszirózsa Kegyeleti Szolgálat semmilyen tevékenységi körben, sem jogilag, sem gazdaságilag nem áll kapcsolatban a Rákóczi úton található M. és Társa kegyeleti céggel. Cégünk továbbra is a Szolnoki út 33. sz. alatt található. MIHUCZÁNÉ MÁTÉ ILONA cégvezető Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén) JOBBIK Nagygyűlés KORMÁNYZÁSRA KÉSZÜL A JOBBIK nyilatkozta a CTV híradójának a mozgalom miniszterelnök jelöltje, Vona Gábor. A pártelnök Nagykőrösön, majd Cegléden vett részt kampánynyitó gyűlésen, ahol kifejtette: sikerük azon múlik, hány emberhez tudják eljuttatni üzenetüket, hányan ismerik meg programjukat. Ha most áprilisban még nem sikerül elegendő embert meggyőzni, akkor majd legközelebb.

14 14 Kezdődik a tavaszi felvonás Hétvégén véget ér a téli szünet férfi kézilabdázónk részére és újraindul a bajnokság. Ennek kapcsán beszélgettünk Kökény István vezetőedzővel. abajnokság felénél járunk. Hogyan értékeled a csapat őszi teljesítményét? - Visszajutottunk az NB I/B-be, ahol a biztos bennmaradást, a középmezőnyhöz tartozást tűztük ki célul magunk elé. Ha csak ezt nézem, akkor elégedett lehetek, hiszen a középmezőny elején, a hetedik helyen teleltünk. Ha az egyes mérkőzéseket nézem, akkor már nem lehetek ennyire elégedett, mert az ősz során pozitív és negatív meglepetésekkel is szolgált a csapat. A tabella első két helyezett csapata ellen a megszerezhető 4 pontból 3- at szereztünk, és rajtuk kívül is többeket megleptünk az élmezőnyből. Amilyen jól ment az erős csapatok ellen, olyan rosszul játszottunk Sport viszont a gyengébbek ellen, hiszen az utolsó két helyezett ellen a megszerezhető 4 pontból 3-at veszítettünk el. Összességében tehát felemás, hullámzó volt a csapat teljesítménye. - Ebből szinte következik, hogy mi volt a téli felkészülés elsődleges feladata. - Így van. Próbáltunk úgy készülni a tavaszra, hogy a pozitív kiugrások mellett egy állandó színvonalat tudjunk biztosítani, negatívumok nélkül. Az alapozás végén három edzőmérkőzést tudtunk játszani, a csapat játékával és teljesítményével elégedett vagyok, és bízom benne, hogy az őszi szereplésünknél is jobb tavaszt produkálunk majd. Ősszel 13 pontot szereztünk, tavasszal ennél többet, legalább 16-ot szeretnénk. - Ehhez a várakozáshoz erősítések is érkeztek a téli szünetben? - Nem. A játékoskeret változatlan maradt. Viszont a csapat nagy része fiatal,

15 Sport Két ezüst a Felnőtt MKK-n így a hullámzó teljesítmény részben a rutintalanságnak volt betudható. Az azonban látható volt, hogy minél több mérkőzést játszottunk le, annál higgadtabb volt a csapat, így bízom benne, hogy kellő koncentrációval tudunk játszani, a sérülések elkerülnek minket, és sikeres tavasz vár ránk. - Ha már szóba került a tavasz, mikor és hogyan kezdődik? - Hazai pályán fogadjuk a Dabast, február 13- án este a Városi Sportcsarnokban. Reményeim szerint győzelemmel tudunk kezdeni, bár azzal tisztában vagyunk, hogy a vendégek nagyon készülnek ellenünk. Minden áron vissza akarnak vágni, az első fordulóban ugyanis Dabason 8 góllal vertük meg őket. Most ennél szorosabb mérkőzésre számítok, többek között azért is, mert Varga Péter még nem 100%-os a sérülése után, nem tudom mennyire számíthatok majd rá. Mindezek ellenére bízom benne, hogy sok néző előtt egy jó hangulatú mérkőzésen hazai pályán is legyőzzük őket. FLO A BHSE TERME ADOTT OTTHONT az idei Felnőtt Magyar Köztársasági Kupának, ahol a Restart- CVSE Judo szakosztályát 4 fő képviselte. Legjobban Kersics Dávid (81 kg) és Majer Tibor (60 kg) szerepelt, akik ezúttal egy súlycsoporttal feljebb indulva jutottak döntőbe. A fináléban mindketten ezüstéremmel zártak. A hétvégén a párizsi Bercy Sportcsarnokban rendezték az idei első Grand Slam versenyt. A 15 ezer néző előtt zajló viadalon mini VB-nek megfelelő mezőny gyűlt össze. A 73 kg-ban induló Ungvári Attila az első fordulóban erőnyerő volt, majd iponnal verte az észt Rothberget. A nyolc közé jutásért nem volt igazán elemében, bár a négy perc alatti 4 intés azért finoman szólva túlzás volt, így a japán Akimoto ment tovább, egészen a döntőig. Attilának pedig maradt a 9. hely és a tudat: még sokat kell dolgozni, hogy alkalmazkodni tudjon az új szabályokhoz. Az UTE Megyeri úti csarnokában Junior Országos Rangsorversenyen a Restart-CVSE Judo szakosztályát 5 fő képviselte, akik közül Jánovszki Helgának sikerült dobogóra állnia. Labdarúgás A RESTART-CVSE NB II- ES labdarúgó csapata már nemcsak a felkészülést kezdte meg, hanem lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit is. CVSE - Tököl 3:2 (Góljainkat az új szerzemény Kovács (2) és dr. Selei szerezték) Dabas FC - CVSE 0:2 (Mindkét gólunkat Horváth szerezte) Kecskeméti TE - CVSE 2:1 (A ceglédi gólt Horváth szerezte)

16 16 Mozgás gyerekkorban Minden fiatalnak 3 éves kortól napi 1 óra, legalább közepes intenzitású fizikai aktivitás ajánlott, attól függ, hogy milyen életkorban van. Míg kicsiknél a különböző intenzitású, aktív játékok jöhetnek számításba, kisebb-nagyobb pihenőkkel, addig a nagyobb gyerekeknél a tervezett sportok és edzésprogramok végzendőek közepes vagy annál nagyobb intenzitással. aválasztott sport legalább hetente két alkalommal tartsa szem előtt az izomerő és a hajlékonyság fejlesztését, a csontegészség növelését, fenntartását. Az erőfejlesztéssel és a testsúlyterheléssel járó gyakorlatok pozitív hatást gyakorolnak a csont ásványianyag tartalmára. Nagy valószínűséggel hozzájárulnak a felnőttkori osteoporosis kockázatának csökkentéséhez. A törzsizomzat (hát- és hasizmok) erejének növelése és kondíciójának megőrzése a sérülési hajlamot és a későbbi derékfájás esélyét fogja csökkenteni. Egészen kicsi gyerekeknél ezt főként a mászás és az ugrás gyakoroltatásával érhetjük el, míg későbbiekben a rezisztenciaedzés és a különböző tartásjavító tréningek végzése ajánlott. A mozgás javítja a kisgyermekek mozgáskoordinációját, növeli a figyelemösszpontosítási képességet, segíti a kapcsolatteremtő készség és a gyermeki fantázia fejlődését. Tagadhatatlan tény, hogy napjainkban egyre több gyermek szenved a rossz testtartás, mozgásszegény életmód miatt kialakuló fájdalmakban, megbetegedésekben. Sport Mit sportoljon a gyermek? Az egyre növekvő igény, arra ösztönzi a sporttal foglalkozó szakembereket, hogy minél több gyermektanfolyamokat indítsanak. Ide bárki jelentkezhet, aki kedvet érez az adott sportághoz, de az is fontos, hogy a követelményeknek megfelel-e a gyerek életkorának, illetve, hogy a gyermek egészségének megőrzését szolgálja-e a sporttevékenység. A legjobb az lenne, ha minden gyermek kipróbálhatná, hogy mi fekszik neki. Ilyenkor ugyanis gyorsan kiderülhet, hogy valóban szeretné azt csinálni, vagy csak az osztálytársai kedvéért jár sportklubba! Természetesen nem kell és nem is lehet a döntésben magára hagyni a gyereket. A megfelelő sportnem kiválasztásánál segítsen a szülő. Figyelembe kell venni a gyermek fizikai állapotát, tulajdonságait, alkati adottságait és azt, hogy mit szeretne. A legfontosabb az, hogy jól érezze magát a választott közegben. A gyermek aerobic a gyermekek élettani, anatómiai fejlettségét figyelembe véve készült. Alapja a safe-aerobik, mely maximálisan óvja az ízületeket. Komplett edzést kínál a gyerekek számára. Nem megterhelő, arra viszont nagyszerűen alkalmas, hogy megszerettessük és megismertessük a gyerekekkel a sporttevékenységet. CSEPREGINÉ NAGY BERNADETT gyerekaerobic-oktató Gyermek aerobic 3-12 éves korig Órarend: 3-7 éves: Kedd: 16:00-16:45, Csütörtök: 16:00-16: éves: Kedd: 15:00-16:00, Csütörtök: 15:00-16:00 Bérlet/8 alkalom/: Ft - Napi díj/alkalom/: 650 Ft Jelentkezni: Csepreginé Nagy Bernadett Tel: 06-20/ Vagy a helyszínen: Fitt 4 You Fitness Stúdió 2700 Cegléd, Kõrösi út 19. Tel: 06-53/ Jelentkezési határidõ: február 20. Minden kis és nagy gyermeket sok-sok szeretettel várunk!

17 Sport Aranyérem Ausztriából FEBRUÁR 6-ÁN RENDEZTÉK az ausztriai Wolfurtban a 19. Hubert Flatz birkózó emlékversenyt, amely hagyományosan női nemzetközi torna. A Magyar női válogatott tagjaként 67 kg-ban indult a ceglédi Siroki Tímea, aki először lengyel ellenfelét verte tussal, majd, angol riválisánál is jobbnak bizonyult. Őt két menetben pontozással győzött le, így állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Jól indul tehát az év Timi számára, akire nagyon komoly feladatok várnak, hiszen számos nemzetközi viadalon kell még szőnyegre állnia a júliusi budapesti világbajnokság előtt. A RESTART-CVSE TS INTEGRÁL birkózó szakosztály öt versenyzővel képviseltette magát a BVSC által rendezett, évadnyitó DEGA Kupa felnőtt válogató versenyen. A megszokottnál korábban rendezett viadalon a válogatott keret tagjai a kemény magaslati edzőtáborozás után még messze nem voltak formában, sőt több apró sérülés is kísérte szereplésüket. Sajnos az egyik ilyen, a legeredményesebb versenyzőnket, az Európabajnok Lőrincz Tamást is elérte. Már az első mérkőzésen amelyet így is megnyert egy ártatlan mozdulattól megroppant a bokája. A következő mérkőzést már sántikálva kezdte, de végül is a közelgő nagyobb célok érdekében, (Magyar Nagydíj, Európa-bajnokság) kénytelen volt visszalépni. Két junior korú versenyzőnk viszont a dobogóig menetelt. Lőrincz Viktor (74 kg) és Kozák István (60 Kg) egyaránt három-három győzelemmel és egy vereséggel küzdötte fel magát a harmadik helyre. Kettőjük közül Lőrincz Viktor szerzett nagyobb skalpokat, hiszen megverte legnagyobb junior riválisát az Európa-bajnok Hlavatit és a súlycsoport második számú felnőtt válogatottját Kun Renátót is. Asztalitenisz EXTRA LIGA: Restart-Szuperinfo CVSE I.- Celldömölk 0:7 A bajnoki címért harcban lévő Celldömölk nem hagyott kétséget győzelme felől. NB I.FÉRFI: Restart-Szuperinfo CVSE II - Pénzügyőr SE I. 5:13 Győztek: Iván Cs. 2, Molnár G. 1, Ecseki N. 1 illetve az Iván-Ecseki páros A bajnokságot magabiztosan vezető Pénzügyőr SE sajnos hozta a papírforma szerinti kötelező győzelmet Cegléden. NB I/B. NŐI: Orosháza II.- Restart-Szuperinfo CVSE III. 6:12 Győztek: Csáki R. 4, Ackermann E. 4, Tóth I. 2, Szűcs R. 1 illetve a Csáki-Ackermann páros. A női együttes győzni tudott a hétvégén Orosházán, így fontos lépést tettek az NB I/B megnyerése érdekében. Program Ceglédi Sportcsarnok febr. 11. (csütörtök) Kosár Diákolimpia febr. 12. (péntek) APOSTOL KONCERT febr. 18. (csütörtök) Kosár Diákolimpia febr. 20. (szombat) CEKK - Atomerõm KSC Sz. NB I.A nõi bajnoki kosárlabda mérkõzés febr. 22. (hétfõ) CKE 2 F Vízügy Szeged bajnoki férfi kosárlabda mérkõzés febr. 24. (szerda) iskolai foci CEKK Vasas Csata NB I. A nõi bajnoki kosárlabda mérkõzés febr. 27. (szombat) 9.00 Old Boys foci CKKSE - Nyíregyháza ifi bajnoki kézilabda mérkõzés CKKSE Nyíregyháza NB I. B férfi bajnoki kézilabda mérkõzés febr. 28. (vas.) egész nap MEGAJÁTSZÓHÁZ

18 18 Megkérdezzük a jelölteket A versenysemlegesség érdekében u - gyanazon kérdéseket tesszük fel négy országgyűlési képviselő-jelöltünknek és válaszaikat, egymást követő lapszámainkban fogjuk közzétenni. Elsőként a FIDESZ-KDNP jelöltjét, Földi Lászlót kérdeztük. mi az a három legfontosabb dolog, amit országgyűlési képviselőként el szeretne érni választókerülete érdekében? - A választókerület gazdasági fellendítése kulcskérdés. Ennek előmozdítása érdekében fejlesztenünk kell az úthálózatot és az autópályákra koncentráló múlt után meg kell teremtsük a vidékre koncentráló jelent. A gazdáknak adott rossz jogi és gazdasági iránymutatások után biztos kézzel kell a mezőgazdasághoz hozzányúlnunk. Újra meg kell teremtsük a tönkretett feldolgozóipar alapjait. A szociális háló foltozgatása helyett munkahelyteremtéssel kell polgáraink elveszett létbiztonságát újrateremteni. A létbiztonsághoz pedig hozzá kell tartozzon a közbiztonság, melyhez meg kell erősítsük a rendőrséget. Csak egy új többség képes garantálni azt, hogy ezek valóban megtörténnek. Politika - Mely törvényt óhajtja legsürgősebben módosíttatni, vagy milyet meghozatni a Tisztelt Házzal? - Az Országgyűlés törvényt alkot, a képviselő része az Országgyűlésnek. Feladata és eszközrendszere szinte ki is merül a törvényalkotásban. Ezért amikor azt mondjuk, hogy viszsza kell állítani a családtámogatások rendszerét, vissza kell adni a GYES és a GYED emberi arcát, akkor a vonatkozó törvények módosításáról beszélünk. Mindenki előtt világos, hogy az ország évi költségvetése rossz, ezért újra kell árazni. Újra kell gondolni az otthonteremtési támogatást, amit a Gyurcsány-kormány fokozatosan leépített. Ez vezethet el a most mélyponton lévő építőipar fellendüléséhez. - Mit tenne a nyugdíjak értékállóságáért?

19 Nyitva: H-P-ig 8-12, ig Megszokott, megbízható! Zálogház Cegléd, Szabadság tér 7. (Avantgarde ház - az udvarban) Tel.: 06-53/ Csökkentett kezelési költség mellett. Hitelkihelyezés arany ékszerre akár 3200 Ft/g kézbe. Változatlanul alacsony kamatra, napi kamatszámítással. Az elsõ hét kamatmentes (ha 14 napon belül kiváltja ékszereit) Felújított, magyar fémjeles arany ékszerek értékesítése kedvezõ áron! T Ö R T A R A N Y F E L V Á S Á R L Á S - Minimálisan az éves infláció mértékével kell emelni a nyugdíjakat. Törvénnyel kell gátat szabni a nyugdíjalapok privatizációjának. - Mennyi pénzt fordít a kampányára és ennek hány százalékát állja a pártja, mennyit Ön és hányad részt a szponzorai? - Olcsó és rövid kampánya lesz a FIDESZ- KDNP-nek. Mozgásterünk képviselőnként egymillió forint, ez a törvény. - Ön szerint négyük közül ki fog a legkevesebb szavazatot kapni és véleményét mire alapozza? - Véleményem szerint nem az a kulcskérdés, hogy ki lesz az utolsó, hanem az, hogy ki lesz az első az egyéni képviselő-választáson. Úgy látom, hogy Magyarországon ma egyetlenegy kormányzóképes politikai erő van, ez pedig a FIDESZ-KDNP pártszövetsége. Aki komoly változást akar ebben a hazában, ne pazarolja szavazatát kis pártokra, hanem támogassa a FIDESZ-KDNP jelöltjét. KÖD Olvasói levél Névtelen kezdeményező Tisztelt Szerkesztőség! A JANUÁR 29-EI CEGLÉDI Panorámában írtak a Bedei-csata emlékhelyénél történt megemlékezésről. Én is ott voltam január 25- én és a koszorúzás után körüljártam az emlékhelyet. Visszaemlékeztem 1998-ra, amikor Márkus János Városvédő és Szépítő Egyesületi elnök aktív közreműködésével és szervezésével, az egyesület kétkezi munkájával megindult az építés és a 150. évfordulóra meg is valósult az emlékhely. Az épület falán emléktáblán van felsorolva a közreműködők neve. Kétszer is elolvastam, Márkus János nevét sehol nem találtam, holott az egészet ő fogta össze és buzdítására segítettek azok, akiknek nevét a táblán olvashatjuk. Ő is megérdemelte volna, hogy az utókor tudomást szerezzen ezen munkásságáról is. AZ EGYESÜLET EGY TAGJA

20 20 cegléd oly szerencsés helyzetben van, hogy négy önkormányzati testületi tag is pályázik a választókerület egyéni parlamenti képviselői címére. Megnéztük tehát a városházán őrzött nyilatkozataikat ráadásul úgy, hogy összevetettük a jelen gazdasági állapotukat a négy esztendővel ezelőttivel. Politika Mennyi a mennyi? Többek között az a szép a demokráciában, hogy a köz érdekeit képviselők bugyellárisába beleláthat a köznép és vérmérséklete szerint ki-ki eldöntheti, megérdemelték-e azok a bizalmat az előző választáskor s valóban csakis a közt, nem pedig a saját zsebük érdekeit szolgálták. A nem intimpistáskodó, hanem törvényesen megnyíló lehetősége az anyagi állapotok vizitjének az országgyűlési, valamint az önkormányzati képviselők évente leadott és nyilvános vagyonnyilatkozata. FÖLDI LÁSZLÓ (Fidesz- KDNP) változatlanul u - gyan abban az 1999-ben vásárolt 98 négyzetméter a - lapterületű családi házban lakik, amelynek felerészben a tulajdonosa. A Bedében lévő egyhektárnyi bérelt ültetvény helyett ma már 3,4 hektár gyümölcsös tulajdonosa, immár három esztendeje. Az ötéves Opel Astráját viszont nem cserélte újabbra. Korábbi tízmillió forint tartozása négymillióra apadt, amit autóvásárlásra és lakáskorszerűsítésre fordított. Földi László október 10-én leadott vagyonnyilatkozatában a jövedelemnyilatkozat, a gazdasági érdekeltségi nyilatkozat, valamint a foglalkozás és munkahely megnevezés elegánsan egy-egy vonallal kihúzva. Ugyanis már nem volt iskolaigazgató, tehát onnan nem járt számára munkabér. A nyilatkozat leadásának reggelét követően állapította meg az önkormányzat képviselőtestülete a 263/2006. (X.10.) Ök. határozatával a polgármester illetményét forint/hó összegben. Akinek a múlt évben képviselői tiszteletdíjon túl a foglalkozásából származó bruttó havi jövedelme 501 ezer forint volt, amihez megyei önkormányzati képviselőként további forintot kap minden hónapban. Ezen túlmenően 210 ezer forint időszakos jövedelemhez jutott felvásárlóktól. JANKOVICS ÁRPÁD KÁLMÁNNÉ, DR. FÜ - LÖP HAJNALKA (MDF) az 1989-ben vásárolt és ½-ed tulajdoni arányú 120 négyzetméter alapterületű családi házában él

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA Személyi változások: A 7-es csoportba új dajka néni érkezett, Kádár Éva Éva néni személyében. Őt jól ismerjük hiszen gyermeke jelenleg

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2015. április 25. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

V. évfolyam 2.szám február

V. évfolyam 2.szám február V. évfolyam 2.szám - 2019. február XV. SAJÓBÁBONYI PÁLINKA ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY Nagy érdeklődés kísérte február 02-án a XV. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 301 pálinkát, párlatot

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Négy település példás egysége

Négy település példás egysége Négyéves mandátumuk lejártához közelítve arról érdeklődtünk néhány szegedi önkormányzati képviselőtől, miben fejlődött, változott a körzetük, s milyen tervekkel néznek a jövőbe. Arra ügyeltünk, hogy különböző

Részletesebben

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept.

Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. ÉRTESÍTŐ Internet: http://bajnok.hu/ertesito E-mail: pista@bajnok.hu IV. évf. 9. sz., 2015. szept. Tartalom Dr. Bajnok István: Az elmúlt 25 év 1 Dr. Bajnok István: Nemzeti dal 3 Szeptember azt iskolai

Részletesebben

TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október

TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október Tisztelt Polgármester Asszony, Tisztelt képviselőtestület! A beszámoló a 2010. októbere és 2011 októbere közti

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék FEBRUÁR 26... 2 FÜGGETLEN HÍRÜGYNÖKSÉG... 2... 2 SZEGED SZERVER... 2... 2 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM... 3... 3 HÍREXTRA... 3 Sikeres a deszegregációs program... 3 WEBRÁDIO.HU...

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-132/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. április 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a 2018-2021 évre

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018-AS TANÉV PEST MEGYEI VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! Az idei tanévben 14 csapat nevezett a VI. korcsoportos lányok megyei kézilabda diákolimpiai küzdelmeire.

Részletesebben

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások,

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, 4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai 4.1 A műveltségterületek és tantárgyak viszonya: Műveltségi területek / Tantárgyak 1-4. 5. 6.

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint

Felhívás. A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint Felhívás A Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megye, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Nyelvek Európai

Részletesebben

NYITOTT TORNATEREM és DIÁKSPORT PROGRAMOK október 31-ig

NYITOTT TORNATEREM és DIÁKSPORT PROGRAMOK október 31-ig Cegléd Város Önkormányzatának támogatásával megvalósuló Nyitott Tornaterem Program keretében az év végéig hetente több alkalommal különböző ingyenes egészségmegőrző aktivitások közül lehet választani.

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója Az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézményében az ének-zenei

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NB III. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 2013-2014. évi indulási jogát eldöntő osztályozó mérkőzések versenykiírása 1. Az Osztályozó mérkőzések résztvevői A) A 2012-2013.

Részletesebben

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza TÁJÉKOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriumának Működéséről 2008/2009 -1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

Kőbánya Sport Club 1105 Budapest Ihász utca 24.

Kőbánya Sport Club 1105 Budapest Ihász utca 24. ,!!.-. \, Ktruict Kőbányai,. ' v.:\!,cki-testület ülése Kőbánya Sport Club 1105 Budapest Ihász utca 24. Tel/Fax: 2616710, Mobü: +36305269214 ' m QÁWA SPORT eü* www.kobanvasc.hu ksc@3cobanvasc.hu 1367 Versenysport:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának Október első napján Énekel az iskola, elnevezésű programmal emlékeztünk meg a zenei világnapról. Elsősorban Bodoki Györgyné Betti néni volt segítségünkre ebben, ő volt az, aki megénekeltette az iskola

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

XIV évfolyam - 12 szám 2013 December Meghívó Programajánló Az Örökzöld Nyugdíjas Klub meghívja klubtagjait 2013 december 18-án 16 órai kezdettel Karácsony és Névnapok ünneplésére a Dr Brusznyai Árpád Művelődési

Részletesebben

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva.

Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola nyitvatartása: Az iskola épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig 6.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. Az iskola szombaton, vasárnap és egyéb munkaszüneti napokon zárva tart, kivételt képez

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a 2018. évi októberi budapesti világbajnokságra Készítette: az MBSZ 2017. december 8-i elnökségi ülésére Sike

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA könyvéből: 120/2012.(VI.28.) sz. képviselő-testületi határozat: A Képviselő-testület tudomásul vette a rendőrkapitány közbiztonság helyzetéről szóló beszámolóját. könyvéből: 121/2012.(VI.28.) sz. képviselő-testületi

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. MÁRCIUS 22 - ÉN TARTANDÓ NYILVÁNOS ÜLÉSÉRE Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db Tárgy: Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda 2010.

Részletesebben

Preambulum:

Preambulum: ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ÖKÖLVÍVÓ RÉGIÓ POFONPARTI SOROZAT 2018./3 AVAS - KUPA VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint Támogatóval és a

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

December havi programok

December havi programok December havi programok December 3-án kezdődik a korcsolya. Középső csoportos kortól (aki 2014. augusztus 31- ig betölti az 5 évet) lehet korcsolyázni. Az első turnus nyolc alkalom, ez január közepéig

Részletesebben

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! Az idei tanévben a visszalépések illetve a határidőn túl nevező csapatok miatt körülményes

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

P ETŐFI S ÁNDOR: N EMZETI DAL március XXV. évfolyam 3. szám 60 Ft

P ETŐFI S ÁNDOR: N EMZETI DAL március XXV. évfolyam 3. szám 60 Ft XXV. évfolyam 3. szám 60 Ft P ETŐFI S ÁNDOR: N EMZETI DAL Talpra magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha! Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok! hogy rabok tovább Rabok voltunk mostanáig,

Részletesebben

(2015. évi előzetes tervezet)

(2015. évi előzetes tervezet) (2015. évi előzetes tervezet) JANUÁR január 31. U21-es kispályás torna Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Kinizsi FC FEBRUÁR február 1. U16-os kispályás kupa Nagykőrösi Kossuth Lajos

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE

A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE Ssz. Beosztása Végzettsége, szakképesítése 1. Tagintézményvezető 1. biológia-kémia szakos 2. szakvizsgázott ped., közokt. vezető 2. Tanító 1. 2. magyar

Részletesebben

Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra

Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra Alulírott tanuló a(z) iskola osztályos tanulója a./ tanévben az alábbi területeken kívánok eleget tenni a közösségi szolgálatnak: területen órában területen

Részletesebben

Szeptember havi program

Szeptember havi program Szeptember havi program szeptember 1. csütörtök Kezdődik az óvoda : bohócok várják a gyerekeket szeptember 7. szerda: BALETT Szülői értekezlet: 16.30 Akinek használt balettruhája és sztepp cipője van és

Részletesebben

Szeptember havi program

Szeptember havi program Szeptember havi program szeptember 3. péntek Kezdődik az óvoda : bohócok várják a gyerekeket szeptember 5. szerda: BALETT Szülői értekezlet: 16.30 Akinek használt balett ruhája és sztepp cipője van és

Részletesebben

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023 ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023 Beszámoló a 2015/2016. tanév indításáról Tisztelt Jegyző Asszony, Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő-testület! Az

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető Molnár István Budapest, 2016 Koncepciónk Jövőkép, küldetés: középtávon (3 éven belül) szervezett általános iskolai teniszélet kialakítása a Kerületben

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Kedves Szülők! A leendő első osztályos, tanköteles gyermekek beíratásával kapcsolatos információkra szeretnénk felhívni a figyelmüket.

Kedves Szülők! A leendő első osztályos, tanköteles gyermekek beíratásával kapcsolatos információkra szeretnénk felhívni a figyelmüket. Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM: 032351 KLIK 122013 Cím: 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. / : (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu Kedves Szülők!

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Kedves Könyvtárhasználónk és Látogatónk! Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg az Ön igényeinek.

Részletesebben

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu IX. évf. 1. sz. 2012. március www.kiralyhegyes.hu 2012. január 30-án Mágori Józsefné (FIDESZ) területi országgyűlési képviselő látogatott községünkbe. A képviselő-asszonyt Horváth Lajos polgármester fogadta

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR Tanulók: 17+1 osztály. 353+11 fő Pedagógusok: 32 álláshely Épület: 1977-ben épült, felújítva: 2003-ban és 2007-ben PROGRAMJAINK: 1. FURULYAOKTATÁS BAKÓ TIBORNÉ 2. ALSÓ TAGOZATOS KÉZMŰVES

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben